🔴 مؤلفههای انتظار
✅ انتظار به معنی چشم به راه بودن است. انتظار یک حالت روحی روانی است و به دورن انسان بازمیگردد.
🔹منتظر نباید نسبت به وضع موجود قانع باشد و باید نسبت به غیبت ولیّ خدا گلایه و شکایت داشته باشد.
اللّهم اِنّا نَشکو اِلیکَ فَقدَ نَبیّنا وَ غَیبةَ وَلیّنا ...
👈 این شکایت در دو بُعد انسانی و اجتماعی است. از نظر انسانی، چقدر با کرامت انسانی فاصله داریم؟ و از نظر اجتماعی، آیا جامعه به دور از ظلم و جور است؟
🔹منتظر برای دستیابی به وضعیت مطلوب همواره باید امید داشته باشد.
👈 امیدواری در آخرالزمان در تمام دورهها با بشر همراه بوده است. ادیان و مذاهب مختلف از آن به عنوان موعود یا مصلح جهانی یاد کردهاند.
اجماع و اتفاق نظر بین همه مردم جهان نسبت به ظهور و بروز یک مصلح در آخرالزمان همواره وجود دارد اما اینکه این فرد چه شخصیتی است در آن اختلاف است.
در منابع اهل سنت از پیامبر اکرم نقل شده که فرمودند: اگر از روزگار به جز یک روز باقی نماند، البته خدا مردی از اهل بیت مرا مبعوث فرماید که زمین را پر از عدل و داد کند چنانکه پر از ظلم و جور شده باشد.
🔹منتظر باید زمان تحقق ظهور را نزدیک بداند تا همواره برای آن آماده باشد.
👈 به همین دلیل است که در روایات ما آمده که جمعه روزی است که توقع ظهور در آن می رود، اما اینکه کدام جمعه باشد معلوم نیست.
برای ظهور، نباید زمان تعیین کرد اما باید به نزدیکی آن امیدوار و منتظر بود.
___________________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
گزیدهای از مباحث پیرامون امام عصر (عج)
@Fares_ir
4_5988096146281597106.mp3
26.84M
📚 #مکارم_اخلاق | جلسه ۵۴
🗓 جلسه هفتگی صبحهای جمعه
📌 حسینیه آیتالله علوی تهرانی
@Fares_ir
🔴 مجموعه مباحث #مکارم_اخلاق / جلسه ۵۴
💠 امام سجاد (ع) از خداوند تقاضا میکنند: «وَ اسْتَفْرِغْ أَيَّامِي فِيمَا خَلَقْتَنِي لَهُ؛ توان و نیروی مرا در طول زندگی و عمرم در همان مسیری قرار بده که مرا به خاطرش آفریدهای.»
✅ این بیان نورانی نکاتی را در خود دارد:
🔹 #خلقت انسان، هدفمند است. [مؤمنون / ۱۱۵]
👈 #انسان جزئی از آفرینش است و نه تنها زندگی او بلکه تمام آفرینش هدفمند است، اگرچه ما نفهمیم.
🔹 #خالق انسان و آفرینش، خداوند است. [فاطر / ۳]
🔹 #عمر انسان، محدود است. هر کس، روزگاری دارد. وقتی حضرت تعبیر «أَیَّامِی» را به کار میبرند به این معنا است که عمر، محدود است. این مدت برای یک نفر ۶۰ سال است. برای دیگری ۱۰۰ سال است. برای یک نفر مثل جناب نوح ۲۵۰۰ سال است. ولی وقتی از همان جناب نوح پرسیدند: عمر #دنیا چطور بود؟ فرمود: مثل این بود که از این درب آمدم و از آن درب بیرون رفتم.
🔹 لازم و #واجب است که انسان در مسیر هدف خلقتش قرار بگیرد. کسی که هنوز تشخیص نداده برای چه چیزی خلق شده، در بیراهه است.
🔆 هر انسانی میتواند در زندگیش سه هدف داشته باشد:
۱. هدف شخصی؛ برخی میخواهند دکتر یا مهندس شوند.
۲. هدف مکتبی.
۳. هدف الهی.
⭕️ ما غالباً در آن هدفی سیر میکنیم که خودمان تعیینش کردهایم.
🔹 این درخواست امام یعنی در عالم اموری هست که نمیگذارند این اتفاق بیفتد و با سیر انسان به سوی هدف الهی در تزاحم هستند.
👈 هر کسی که میخواهد به جایی برسد باید اینها را کنار بزند.
👈 #شناخت اینکه چه اموری با رسیدن به آن هدف در تزاحم هستند لازم است.
🔹 هدف از #خلقت_انسان چیست؟ اگر هدف زندگی را نشناسیم زندگی برای ما معنا پیدا نمیکند. اگر کسی هدف الهی را نشناسد اگرچه هدف انسانی را برای خودش طراحی کرده باشد، دچار #پوچگرایی میشود.
📌 آمار خودکشی در کشورهای غربی با آن همه پیشرفتهای اجتماعی و صنعتی و علمی که دارند، بالاست.
✅ #هدف_الهی چیست؟
🔸 وقتی میگوییم هدف خداوند از خلقت انسان چیست، دو وجه دارد. وجه اولش این است که کارکرد انسان چیست. وجه دومش این است که خدا چه هدفی دارد؟
💠 خداوند از خلقت ما هیچ انگیزه و منفعتی ندارد. [ذاریات / ۵۷]
🔆 #کارکرد_انسان چیست؟
💠 حدیث شریفی میفرماید: «خداوند انسانها را #خلق نکرده که به او منفعتی برسانند و آنها را خلق نکرده تا ضرری را از او دفع کنند. بلکه آنها را خلق کرده است تا به آنان منفعت برساند. تا در مسیری قرار بگیرند که مسجود ملک شوند.»
⭕️ اینکه انسان به آنجا نمیرسد به خداوند ربطی ندارد.
___________________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
جلسه هفتگی صبحهای جمعه | جلسه ۵۴
حسینیه آیت الله علوی تهرانی
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مجموعه مباحث #مهدویت / جلسه ۳۷
✅ یکی از ضروریات #مذهب_شیعه، این است که دوران #نیابت_خاصه تمام شده است. یعنی همه عالمان شیعه روی این مسأله #اجماع دارند که در سال ۳۲۹ هجری قمری در پی رحلت چهارمین #نایب_خاص یعنی جناب علی بن محمد سمری که در روز نیمه شعبان رخ داده است، نیابت خاص تمام شد.
💠 حضرت در توقیعی به علی بن محمد سمری شروع #غیبت_کبری را اعلام میکنند که او شش روز دیگر از #دنیا میرود. بعد میفرمایند: کارهایت را جمع کن و به هیچ کس وصیت نکن که پس از تو قائم مقام تو باشد. چون غیبت کبری شروع شد. دیگر ظهوری در کار نیست مگر پس از اذن خدای عزّوجلّ. این #ظهور پس از دوران طولانی و #قساوت قلبها و پر شدن زمین از #ستم اتفاق میافتد. از این پس اگر یکی از پیروان ما ادعای مشاهده مرا کرد، #دروغگو است. هر کس قبل از خروج سفیانی و صحیۀ آسمانی ادعای مشاهده کند، #دروغ میگوید.
⭕️ هیچ یک از علمای ما ادعای نیابت خاصه نداشتند. دیگران هم برای آنها چنین ادعایی نکردند. اما یک #نیابت_عام داریم که رتق و فتقی است که مراجع با ضابطه مشخصی که وجود دارد، به مقام #فتوا دادن میرسند و این شأنیت را پیدا میکنند که به این مورد بپردازند.
👈 نیابت عامه، رتق و فتق امور است، نه رابطه با امام. نباید خلط مبحث شود. هیچ کس در دوره غیبت کبری نمیتواند بگوید من واسطه شما با امام زمان (ع) هستم.
✅ یکی از مهمترین وظایف و مسئولیتهای نایبان خاص (#نواب_اربعه) جلوگیری از فرقهگرایی و گروه گروه شدن #شیعه در دوران غیبت صغری بود. چون زمینه آن بسیار فراهم بوده است.
💢 پس از شهادت حضرت عسکری (ع) با کمک #حکومت، ۱۴ فرقه درست شد. حکومت ادعای آنها را ترویج میکرد تا اصل مطلب از بین برود.
🖌 مرحوم شیخ مفید میگوید: «در زمان ما که سال ۳۷۳ قمری است، هیچ اثری از این گروهها باقی نمانده است و همه از بین رفتهاند و این به خاطر خدمات نواب اربعه است.»
👈 یعنی آنها شیعه را به نحوی #رهبری کردند که تحت حمایت یک نفر و زیر یک پرچم قرار بگیرند. بدون شمشیر گروههایی را که ادعای مهدویت و نیابت خاصه داشتند، از بین بردند. چون باید #جامعه_شیعی را حفظ کنند.
📚 در کتابهای کلامی چهار #فرقه را نام میبرند که هر کدام از اینها به دو سه فرقه تقسیم میشوند. ما چند گروه را معرفی میکنیم:
1️⃣ فرقه محمدیه معتقد بودند که سید محمد پسر بزرگ امام هادی (ع) که در زمان حیات ایشان درگذشته بود، امام است و خودشان اصلاً چنین ادعایی نداشتند. ایشان در نزدیکی سامراء مدفون و شخصیت بزرگوار و بسیار ارزندهای هستند.
2️⃣ عدهای قائل به انقطاع امامت بودند این گروه در مورد #عقیده به مهدویت اختلاف داشتند دو گروه شدند:
یک دسته از آنها معتقد به قیام امام (ع) نبودند و میگفتند چون خداوند از #گناه بندگان به خشم آمده است، #امامت را منقطع ساخته است. دسته دیگر به #قیام موعود (ع) عقیده داشتند. اما معتقد بودند که امام عسکری (ع) بدون جانشین از دنیا رفته است و امامت متوقف شده است تا اینکه خداوند مهدی را از میان امامان گذشته برگزیند.
3️⃣ نام این گروه #واقفیه دوم است و معتقد بودند که امام یازدهم همان مهدی قائم است. زیرا به گمان آنها او امام بعد از خود را معین نکرده چون شرایط سختی داشت. پیروان این گروه در اینکه مهدی کیست، با هم اختلاف داشتند. برای همین به چند دسته تقسیم شدند:
گروهی از آنها در امامت امام عسکری (ع) توقف کردند. دسته دیگر گفتند امام عسکری در سال ۲۶۰ از دنیا رفت ولی بعداً #رجعت خواهد کرد.
4️⃣ نام این گروه «لا اَدریّه» است. آنها تصور میکردند امام یازدهم از دنیا رفته است ولی با توجه به اینکه زمین از #حجت خالی نمیماند، باید جانشینی داشته باشد. ولی نمیدانیم #جانشین او کیست.
⭕️ یکی از چیزهایی که در #جامعه آن موقع بود و امروزه هم وجود دارد، بحران #هویت است. همه به نوعی مترصدند که دیده شوند. انسانی که #تربیت_دینی نداشته باشد، برای به دست آوردن #شهرت هر کاری میکند. پسران حضرت یعقوب هم همین مشکل را داشتند و میگفتند تا زمانی که یوسف هست، ما دیده نمیشویم.
🔆 این فرقهگرایی وجود داشت. نواب اربعه با حفظ جان امام (ع) به نحوی جامعه را رهبری کردند که خبری از این گروهها نیست و شما امروز در کنار امام عصر (ع) به کس دیگری توجه ندارید.
_______________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
گزیده جلسه ۳۷، #مهدویت
@Fares_ir
🔴 #اولین_روز_کاری
⭕️ برای آغاز کار و فعالیت خود از روز اول به این دو نکته توجه کنیم تا خداوند به حرکت ما، برکت عنایت کند:
1️⃣ روزیرسان ما خداست
✅ پیامبر اکرم ص فرمودند: هركس به خدا #توكل كند، خداوند هزينه او را كفايت مىكند و از آنجا که گمان نمىکند به او #روزى مىدهد.
2️⃣ به خداوند اعتماد کنیم
✅ امام جواد ع فرمودند: #اعتماد به خدا بهاى هر چیز گرانبها، و نیز نردبانى (برای رسیدن) به هر امر بلندمرتبه است.
💢 کار و فعالیت خود را در سال جدید با توکل بر خدا آغاز کرده و با همهی وجود در مسیر #طاعت و #بندگی قدم برمیداریم و به او اعتماد میکنیم. به #یقین، او ما را کفایت میکند و کار ما را به سامان میرساند.
اگر #باور ما درست شود و همت کنیم تا بر #رفتار ما هم اثر بگذارد، آنگاه #جامعه_شایسته خواهیم داشت.
________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
@Fares_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 #کلیپ_تصویری
📚 #بندگی
📖 حدیث پیامبر (ص) به ابوذر درباره دنیا
🎤 حجت الاسلام والمسلمين علوى تهرانى
📌 برنامه آفتاب شرقی / شبکه یک سیما
@Fares_ir
🔴 آمادگی برای مهمانی خداوند
✅ در آستانه ماه مبارک #رمضان هستیم که خداوند آن را برای #اهل_روزه، ماه ضیافت قرار داده است، نه برای هر کسی که به آن وارد میشود. مهمانان خدا در ماه مبارک رمضان، صائمین هستند. صیام و ضیافت، آدابی دارد و اینطور نیست که به طور ناگهانی اتفاق بیفتد. باید یک آمادگی باشد.
👈 #مردم معمولاً در مهمانیهای دنیوی، این آمادگی را از قبل پیدا میکنند. در تقویمشان یادداشت میکنند که در ۲۵ فروردین، یک مهمانی هست و هر کاری را که باید بکنند پیشاپیش انجام میدهند، ولی با اینکه سالهاست که میدانند ماه مبارک رمضان از چه زمانی شروع میشود هیچگاه آماده آن نمیشوند. میخواهند همه چیز را در ماه رمضان حل کنند، در حالی که همه حرفها باید قبل از ماه رمضان حل شده باشد. ماه رمضان، ماه مهمانی است. کسی در ساعت مهمانی به دنبال کت و شلوار نمیرود. شما میخواهید در خود ماه رمضان #توبه کنید. برخی هم که همان توبه را میگذارند برای شبهای #قدر.
🔆 خداوند ماه #رجب و #شعبان را که بیدلیل قرار نداده است. آن را از دست ندهید. از بین همه آن چه که آمادگی برای ماه مبارک رمضان است این دستور را بیان میکنم.
💠 حضرت رسول اکرم (ص) میفرمایند:
هر کسی که در ماه مبارک رجب و شعبان و رمضان، هر روز و هر شب (هر صبحگاه و شامگاه)،
🔸 سورههای حمد، کافرون، توحید، ناس ، فلق و آیةالکرسی هر کدام را سه مرتبه بخواند،
🔸 سپس ذکر «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ وَ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِيمِ» را سه بار بگوید،
🔸 سپس سه مرتبه بر پیامبر و آل پیامبر #صلوات بفرستد،
🔸 بعد سه مرتبه بر پیامبر و همه پیامبران صلوات بفرستد (اولی بدون سایر پیامبران است. دومی علاوه بر پیامبر و آل پیامبر، تمام انبیاء را هم شامل میشود)،
🔸 بعد سه بار برای #اهل_ایمان طلب #مغفرت کند و بگوید «اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ»
🔸 سپس چهار صد مرتبه أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ» را بگوید،
به آن خدایی که جان من در دست #قدرت اوست کسی که این کار را بکند و بر آن مراقبت کند به طوری که یک روز هم از او فوت نشود، هر چقدر #گناه داشته باشد، به اندازه قطرههای باران و به اندازه برگهای درختان و به اندازه کفِ روی آب دریاها، خداوند گناه این شخص را میبخشد و هاتفی در روز #عید_فطر ندا میدهد و از ناحیه خدا میگوید: #بنده من! تو حقیقتاً رفیق من هستی. به ازای هر حرفی که در این اذکار و آیات تلاوت کردی حق #شفاعت به تو میدهم.
_______________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
@Fares_ir
4_6014593869704857664.mp3
22.22M
📚 #مکارم_اخلاق | جلسه ۵۵
🗓 جلسه هفتگی صبحهای جمعه
📌 حسینیه آیتالله علوی تهرانی
@Fares_ir
🔴 مجموعه مباحث #مکارم_اخلاق / جلسه ۵۵
✅ اهداف #خلقت بنابر آنچه که در آیات و روایات آمده، به دو بخش تقسیم میشود. بخشی از اهداف، مقدّمی هستند یعنی مقدمه است. باید اینها را انجام بدهیم تا به یک جای دیگری برسیم. دسته دوم، اهداف نهایی است که ما را برای آن #خلق کردهاند.
🔸اهداف مقدماتی که زمینهساز رسیدن ما به اهداف نهایی هستند، این سه مورد است:
۱. #امتحان و آزمون
۲. #علم و #معرفت
۳. #عبودیت
👈 باید اینها را انجام بدهیم ولی نباید در اینها توقف کنیم.
⭕️ اگر معرفت نداریم یعنی به #هدف_خلقت نرسیدهایم. وقتی در جهت هدف نباشیم زندگیمان معنا ندارد و روزمره میشویم. اگر کسی در اهداف مقدماتی توقف کرد، شائبه #انحراف در زندگی را دارد.
⚠️ متأسفانه ما اصلاً برای اهداف مقدماتی زندگی نکردهایم، چه برسد به اینکه بخواهیم در آن بمانیم.
✳️ خداوند برای اداره نظام خلقت از قوانینی استفاده میکند که به آنها «سنتهای الهی» میگویند.
💠 سنتهای الهی به حسب آیه ۴۳ سوره فاطر دو خصوصیت دارند:
🔸 به هیچ وجه عوض نمیشوند. «وَ لَنْ تَجِدَ لِسُنَّةِ اللهِ تَبْديلاً»
🔸 تبصره و استثناء بردار نیستند. «وَ لَنْ تَجِدَ لِسُنَّتِ اللهِ تَحْويلاً»
✅ یکی از سنتهای الهی در اداره نظام خلقت، #سنت آزمون و ابتلاء است. آزمایش برای همه موجودات است.
🔹 #جن و #ملک نیز آزمایش دارند.
سوره کهف آیه ۵۰ میفرماید: به یادآور آن زمانی را که به ملائکه گفتیم برای آدم سجده کنید. همه ملائکه #سجده کردند مگر ابلیس که از گروه جن بود و از دایره فرمان الهی خارج شد.
👈 ملک در این آزمون موفق شد، ولی #ابلیس موفق نشد. یک غلط داشت ولی با یک غلط، صِفر شد.
🔹 انبیاء را هم امتحان میکنند. سوره صافات آیه ۱۰۲ امتحان حضرت ابراهیم (ع) را بیان میکند.
🔹 امتها را نیز امتحان میکنند. سوره اعراف آیات ۷۳ به بعد امتحان قوم ثمود را بازگو کرده است.
🔆 امت ختمیمرتبت را به چه چیزی امتحان کردند؟
امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: وقتی آیه ۲ سوره عنکبوت (آیا #مردم گمان کردهاند به محض اینکه بگویند #ایمان آوردند رهایشان میکنیم و امتحانشان نمیکنیم؟) نازل شد، به پیامبر (ص) عرض کردم این امتحان چیست که خداوند به تو خبر داده است؟
حضرت رسول (ص) فرمود: یا علی، تو مورد امتحان قرار میگیری و مردم به وسیله تو امتحان میشوند. تو مورد مخاصمه قرار میگیری. برای دشمنیِ مردم با خودت آماده باش.
📌 امتحان امت #آخر_الزمان، دوستی یا دشمنی با حضرت امیر (ع) است.
___________________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
جلسه هفتگی صبحهای جمعه | جلسه ۵۵
حسینیه آیت الله علوی تهرانی
@Fares_ir
🔴 #برنامه_مراقبت_در_ماه_رمضان / بخش اول
✅ ماه مبارک رمضان مرکب از ۳ ویژگی است:
#وجوب_روزه، #نزول_قرآن، #شب_قدر
رسول اکرم (ص) فرمودند: رمضان ماهی است که در آن به میهمانی خدا دعوت شدهاید.
📌 چه کسانی #مهمان_خدا هستند؟
💠 پیامبر اسلام میفرمایند: روز #قیامت در #محشر صدا میزنند مهمانان خدا کجا هستند؟ روزهدارها را میآورند. بر مرکبهایی از جنس #نور سوار میکنند و بر سر آنها تاج بزرگی و #کرامت میگذارند، و به طرف #بهشت میبرند.
⭕️ کسانیکه عمداً #روزه نمیگیرند هرچند ماه #رمضان را درک میکنند، قطعاً مهمان خدا نیستند. اما کسانیکه نمیتوانند روزه بگیرند، به #فضل خدا امیدوار باشند که از برکات ماه رمضان بهره ببرند. البته #برکت و #مغفرت و #رحمت ماه رمضان برای همه است اما مهمانی برای همه نیست این مهمانی برای #روزه_داران است.
💠 امام باقر (ع) فرمودند: کسیکه به ماه رمضان وارد شود، و روز را به روزه و شب را به #شب_زنده_داری بگذراند و از #حرام_الهی اجتناب کرده باشد #بدون_حساب و کتاب وارد بهشت میشود.
💠 حضرت امیر (ع) روز اول #ماه_رمضان در خطبهای فرمودند:
ای روزهدار! در کار خودت بیاندیش، تو در این ماه مهمان پروردگارت هستی. بیاندیش که شب و روزت را در این ماه چگونه میگذرانی؟ و چگونه مراقب هستی که تمام اعضاء و جوارحت دچار نافرمانی خدا نشود، دقت کن که روز #غافل و شب خواب نباشی و ماه بگذرد و بارِ #گناه همچنان بر دوش داشته باشی و زمان دادن اجر روزهداران تو از زیانکاران باشی، و زمانی که قرار است از کرامت مولایشان برخوردار باشند تو محروم باشی، و در آن هنگام که روزهداران همنشین خدا هستند تو رانده شده باشی.
👈 روزهای که میتواند ما را همنشین با خدا کند، مراقبت لازم دارد.
💠 پیامبر (ص) فرمودند: پایینترین و آسانترین چیزی که خداوند بر روزهداران #واجب کرد، ترک خوردن و آشامیدن است.
📌 مهمان خدا در ماه رمضان باید دو نوع #مراقبت داشته باشد؛ یک مراقبت قبل از ماه رمضان، یک مراقبت هم در ماه رمضان.
✳️ به ما دستور دادهاند، از ماه #شعبان مراقبت ماه رمضان را آغاز کنید:
1️⃣ سه روز آخر #ماه_شعبان را باید روزه گرفت.
💠 امام صادق (ع) میفرمایند: اگر کسی سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و آن را به ماه رمضان وصل کند خداوند #ثواب دو ماه روزه پی در پی برای او مینویسد.
👈 اگر کسی توان دارد که نصف یا تمام ماه شعبان را روزه بگیرد این مراقبت ماه رمضان است.
2️⃣ #انسان باید قبل از ماه رمضان، تمرین کند که #روزی_حلال کسب کند.
💠 رسول گرامی اسلام (ص) فرمودند: روزی حلال بخورید تا روزه شما یک روزهی تمام و کمال باشد.
💠 همچنین میفرمایند: #عبادت همراه با خوردن #مال_حرام مثل ساختن خانهای بر روی آب یا شنهای روان است.
💠 در روایت دیگری فرمودهاند: روز قیامت عدهای را میآورند که پرونده حسناتشان معادل کوههاست که تمام آن #حسنات یک مرتبه نابود میشود، بعد دستور میدهند اینها را در آتش #جهنم بیندازید. اینها کسانی هستند که #نماز میخواندند، روزه میگرفتند، شب زندهداری میکردند، اما در مواجهه با حرام از آن اجتناب نمیکردند.
_____
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #برنامه_مراقبت_در_ماه_رمضان / جلسه اول
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 #برنامه_مراقبت_در_ماه_رمضان / بخش دوم
✳️ به ما دستور دادهاند، از ماه #شعبان مراقبت ماه رمضان را آغاز کنید:
1️⃣ روزه سه روز آخر #ماه_شعبان
2️⃣ تمرین کسب #روزی_حلال قبل از ماه رمضان
3️⃣ رعایت یک دستورالعمل از حضرت رضا (ع)
🔸 اباصلت هروی میگوید: آخرین جمعه ماه شعبان به محضر امام رضا (ع) رفتم، حضرت به من فرمودند: بیشتر ماه شعبان گذشت، و این آخرین جمعه از آن است کوتاهیهایت را در طول ماه در این باقیمانده ماه جبران کن، و برو سراغ کارهایی که مفید است و کارهایی که هیچ منفعتی برای تو ندارد (نه دنیای تو را میسازد و نه #آخرت تو را میسازد) ترک کن. زیاد #دعا و #استغفار کن. #قرآن بخوان. از گناهان خود #توبه کن تا وقتی که میخواهی وارد ماه رمضان بشوی در حالت #اخلاص باشی. هیچ امانتی به گردن تو نمانده باشد مگر این که داده باشی. و هیچ کینهای نسبت به #اهل_ایمان نداشته باش مگر این که آن #کینه را از بین برده باشی (سینهای که با کینه وارد ماه مبارک رمضان بشود اخلاص ندارد)
گناهی نمانده باشد مگر این که آن #گناه را از بین برده باشی (یعنی ریشه گناه را از بین ببرید) #تقوا پیشه کن، #توکل بر خدا داشته باش چه در امور آشکارت چه در امور نهانی و کسی که به خدا توکل داشته باشد خدا او را کفایت میکند.
و در باقی ماه شعبان این دعا را زیاد تکرار کن:
أللّهُمَّ إنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضی مِنْ شَعبانِ فَاغْفِرْلَنا فيما بَقِیَ مِنْهُ؛
اگر در روزهای گذشته از تقصیرات من نگذشتی در باقیمانده شعبان از من بگذر
📌 در ماه مبارک رمضان علاوه بر #ختم_قرآن که پیش فرض ماست این است که سعی کنید در این ماه یک مرتبه #صحیفه_سجادیه را بخوانید و انسی با دعا بگیرید و یک مرتبه هم تلاش بکنید خطبههای #نهجالبلاغه را بخوانید.
👈 نهجالبلاغه #بینش انسان را تغییر میدهد و صحیفه سجادیه #تمایل و #گرایش انسان را تغییر میدهد.
📎 آن وقت ماه که تمام میشود هم عملتان صالح میشود، هم بینشتان درست میشود، هم گرایشتان.
👈 اینها مراقبتهای روزهدران است این اتفاقها باید بیافتد تا روزهی من و شما بشود همنشینی با خدا و گر نه روزهای که میگیریم نهایت چیزی که دارد تحمّل گرسنگی و تشنگی است.
4️⃣ خواندن دعاهای آخر ماه شعبان
اینها همه به خاطر اینست که ما به خدا بگوییم خدایا ما منتظر #ماه_رمضان هستیم.
💠 حضرت صادق (ع) آخر ماه شعبان این دعا را میخواندند:
اَللّهُمَّ إنَّ هذَا الشَّهْرَ الْمُبارَکَ الَّذى أنزلتَ فیهِ الْقُرآنُ وَجعلَته هُدىً لِلنّاسِ وَبَیِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَالْفُرْقانِ قَدْ حَضَرَ فسَلِّمْنا فیهِ وَ سَلَّمَهُ لَنا وَ سَلَّمَهُ مِنّا ...
این ماه مبارک حاضر شده، ماهی که در آن قرآن را نازل کردی و در آن #هدایت برای بشر و جدا سازی #حق از #باطل قرار دادی، پس ما را در این ماه سالم بدار (تا بتوانم #روزه بگیرم)، و این ماه را برای ما سالم بدار (یعنی ورود و خروجش برایم قطعی باشد، شب اول، #شب_قدر، شب #عید_فطر، شب آخر ماهش معلوم باشد تا از برکات این ماه محروم نشویم)
و این ماه را برای ما در آسانی سلامت بدار (یعنی خدایا کاری کن که من در این ماه گناه نکنم) و #عافیت برای ما قرار بده.
⭕️ #عبادت از روی #کسالت و #اجبار، عبادت #اهل_نفاق است. یکی از ویژگیهای مؤمنین اینست که عبادتشان از روی نشاط است.
👈 برای این که شادابیمان را به حضرت حق نشان بدهیم، باید با مراقبت، وارد ماه مبارک رمضان شده تا مجاور حضرت حق بشویم.
_____
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #برنامه_مراقبت_در_ماه_رمضان / جلسه دوم
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 مجموعه مباحث #مهدویت / جلسه ۳۸
✅ در #غیبت_صغری وظیفه اول #نواب_اربعه، جلوگیری از فرقهگرایی #شیعه بود. وظیفه دوم آنها مبارزه با مدعیان دروغین نیابت بود.
⭕️ #انحراف از حرکت اصیل مهدویت اَشکال مختلفی دارد:
🔸 عدهای برای برخی از امامان ادعای مهدی بودن کردهاند و معصومین (ع) نیز قائم بودن را از خودشان سلب میکردند.
🔸 برای برخی از امامزادگان ادعای مهدی بودن شده است. مثلاً در مورد جناب محمد بن حنفیه فرزند امیرالمؤمنین چنین ادعایی شد. ولی ایشان مخالفت کردند.
🔸 برای برخی از #اصحاب چنین ادعایی شده است. مثلاً در مورد مختار این ادعا شد و ایشان اساساً زیر بار چنین ادعایی نرفتند.
🔸 گاهی برخی اشخاص برای خودشان چنین ادعایی داشتند. مثلاً برادر حضرت رضا (ع) که به زید النار معروف است ادعای #امامت میکند یا جعفر کذاب برادر حضرت عسکری (ع) این ادعا را داشت.
🔸 گاهی برخی از افراد و اصحاب برای خودشان ادعای مهدویت میکردند.
✅ یکی از وظایف نواب، مواجهه و مبارزه با این افراد بود و در عین حال ایجاد حساسیت نمیکردند. نواب اربعه، شخصیتهای کاربردیای بودهاند. آنها پاسداران #مکتب_حقه بودند و به زیبایی این کار را انجام دادند و #هدایت و #مدیریت آنها انحراف را به حداقل رساند.
⭕️ در ۶۹ سال غیبت صغری از جمله کسانی که چنین ادعایی داشتند میتوان به ابومحمد حسن شَریعی، محمد بن نصیر نُمَیری، ابوطاهر محمد بن علی بن هلال، حسین بن منصور حلاج، ابوجعفر محمد بن علی شلمقانی و احمد بن هلال کرخی اشاره کرد.
👈 به دوران معاصر هم این ادعا کشیده شده است. شخصی به نام علیمحمد باب که معاصر #امیرکبیر بود، این ادعا را داشت و #بابیت را به راه انداخت. امیرکبیر او را مهار و اعدام کرد و ریشه #فساد را خشکاند. بعد از آن #بهائیت به وجود آمد. در روزگار کنونی هم عدهای در کشور عراق این ادعا را کردهاند.
📌 در سال ۲۰۰۶ میلادی جنبش مذهبی نظامیای در اطراف نجف پیدا شد به نام جند السماء یا جیش الرعب. رهبری این گروه را دو نفر به عهده گرفتند، یکی احمدکاظم معروف به ضیاء و یکی هم سامر بوقمرة معروف به کاظم عبدالزهراء.
نفر اول خودش را علی بن ابیطالب نامید و طرفدارانش او را مهدی منتظر نامیدند. هدفشان این بود که روز #عاشورا به نجف اشرف حمله کنند و آن را تصرف کنند. گروه دیگر، جنبش احمد اسماعیل است که به احمد الحسن معروف است. او خودش را یمانی میدانست و میگفت من سفیر امام هستم. بعد هم ادعا کرد که من فرزند و #وصی امام هستم.
سومین نفر سیدمحمود حسنی است. او در سال ۱۴۲۵ هجری قمری ادعایش را مطرح کرد. محیط کارش در #فضای_مجازی است. خودش را سید حسنی میداند.
🔆 دلیل تمام این انحرافات از غیبت صغری تا کنون #جاهطلبی است.
👈 نحوه مواجهه با #مدعیان_دروغین در دوران غیبت صغری دو مرحله داشت؛ اول نواب اربعه آنها را #تکذیب میکردند. سپس از ناحیه مقدسه امام (ع) تأیید این مبارزه صادر میشد.
💠 امام زمان در توقیعی تمام کسانی که در غیبت صغری چنین ادعایی کردند را تکذیب میکنند: «أَعْلِمْهُمْ تَوَلَّاكُمُ اللَّهُ أَنَّنَا فِي التَّوَقِّي وَ الْمُحَاذَرَةِ مِنْهُ عَلَى مِثْلِ مَا كُنَّا عَلَيْهِ مِمَّنْ تَقَدَّمَهُ مِنْ نُظَرَائِهِ مِنَ الشَّرِيعِيِّ وَ النُّمَيْرِيِّ وَ الْهِلَالِيِّ وَ الْبِلَالِيِّ وَ غَيْرِهِمْ؛ خدا سرپرستی شما را به عهده بگیرد؛ به آنها اعلام کن که ما از او بر حذر و در فاصله هستیم همانگونه که از مدعیان دروغین پیش از او یعنی شریعی و نمیری و هلالی و بلالی بر حذر بودیم.»
👈 بر حذر هستیم یعنی هیچ رابطهای با آنها نداریم.
🖌 نکته جالب این توقیع این است که حضرت اسم همه را آوردهاند جز حلاج و در مورد او تعبیر به غَيْرِهِمْ نمودهاند.
📚 شیخ طوسی در کتاب الغیبة میفرماید: حسین بن منصور حلاج اصلاً موقعیت آن چهار نفر را نداشت. او آدمی بود که در میان #شیعیان به عنوان #صوفی معروف بود و خود مردم با او میانهای نداشتند که حضرت اصلاً اسم او را نیاوردند.
_______________
حجةالاسلام و المسلمین #علوی_تهرانی
گزیده جلسه ۳۸، #مهدویت
@Fares_ir
🔴 #برنامه_مراقبت_در_ماه_رمضان / بخش سوم
✅ دسته دوم؛
مراقبتهایی که در #ماه_رمضان باید رعایت شود.
1️⃣ #استهلال_ماه
👈استهلال یعنی پیگیری رؤیت هلال ماه برای اینکه بدانیم شب اول ماه هست یا خیر.
بنده اگر بخواهد وارد ماه رمضان شده و #مهمان_خدا شود، باید پرس و جو کند. وقتی به مهمانی دعوت میشویم از زمان و ساعتش میپرسیم. استهلال یعنی آمادگی برای ماه رمضان و #مهمانی_خداوند.
📌 مستحب است موقع #استهلال وقتی متوجه شدیم شب اول ماه است، دعایی که در #مفاتیح_الجنان هست را بخوانیم.
حضرت صدیقه طاهره (س) فرمودند: هر کس این #دعا را در اول ماه بخواند نامش در زمره کسانی نوشته میشود که مورد #رحمت خداوند قرار گفته اند.
2️⃣ دعاهای وارده در شب و روز اول
👈 دعاهایی که از امام زینالعابدین (ع)، امام صادق (ع)، امام کاظم (ع) و امام جواد (ع) و در مفاتیح بخش اعمال مشترک ماه رمضان هست، و دعای روز اول (دعای ورود به ماه #رمضان) را بخوانید.
💢 #روزه
روزه مراقبت به حساب نمی آید بلکه تکلیف بندگان در ماه رمضان است. روزه تنها عبادتی است که خدا جزایش را معلوم نکرده است.
💠 خداوند در #حدیث_قدسی میفرماید: هر #عمل خوبی را از ۱۰ برابر تا ۷۰۰ برابر #ثواب میدهم مگر روزه، چون روزه برای من است و من خودم جزای روزه هستم.
💠 رسول گرامی اسلام به ابی امامه فرمودند: روزه بگیر که روزه برابر و مانندی ندارد و ثوابش معادل ندارد.
📌 راه ورود به وادی #بندگی خدا، روزه است.
رسول اکرم (ص) میفرمایند: هر چیزی دروازهای دارد و دروازهی #بندگی_خدا روزه است.
✳️ روزه یکی از ارکان اصلی #دین اسلام است.
امام باقر (ع) فرمودهاند: #اسلام روی ۵ ستون بنا نهاده شده است: #نماز ، #زکات ، #حج ، روزه ، #ولایت.
به غیر از بحث ولایت که حسابش جداست، بین آن ۴ رکن دیگر، هیچ کدام معادل روزه نیستند.
_________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #برنامه_مراقبت_در_ماه_رمضان / جلسه سوم
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir
🔴 #برنامه_مراقبت_در_ماه_رمضان / بخش چهارم
✅ #روزه به ۳ دسته تقسیم میشود:
1️⃣ روزه عام
2️⃣ روزه خاص
3️⃣ روزه خاص الخاص
🔸 مردم عموماً از چند لحظه مانده به اذان صبح تا اذان مغرب چیزی نمیخورند، نمیآشامند و از مبطلات روزه هم اجتناب میکنند. این روزه عام است. اما روزه مراتب بالاتر دارد که بر اساس اعمال بندگان است.
💠 پیامبر میفرمایند:
آسانترین چیزی که خدای متعال بر روزهدار #واجب کرده نخوردن و نیاشامیدن است.
👈 عدهای همین روزه عام را که آسانترین آنهاست، نمیگیرند. روزه عام واجب است ولی باید روزه ما خاص شود تا ما را مجاور خدا کند.
💠 به همین دلیل پیامبر اسلام فرمودند:
خدا میفرماید: کسیکه اعضاء او از #حرام روزه نمیگیرد احتیاجی نیست به خاطر من خودش را در خوردن و آشامیدن به سختی بیاندازد.
💢 روزه فقط نخوردن و نیاشامیدن نیست. باید اعضاء و جوارح بدن، روزه باشد یعنی از حرام دور باشد.
💠 حضرت صدیقه طاهره میفرمایند:
#روزه_دار اگر زبان، گوش، چشم و اعضای بدنش را نگه ندارد از روزهاش چه استفادهای میخواهد ببرد؟
👈 ما چندین سال است که روزه میگیریم پس چرا در روزهها خدا را ندیدیم؟ چرا ما به وضع موجود خود قانع هستیم؟ انتهای روزه، #لقاء_الهی است، چرا به این #لقاء_خدا نمیرسیم؟
📌 خداوند به پیامبر فرمود:
محبوبتر از #سکوت و روزه نزد من عبادتی نیست. کسیکه روزه بگیرد و زبانش را نگه ندارد مثل کسی میماند که به #نماز ایستاده ولی اذکار نماز را نمیخواند. #ثواب ایستادنش را میدهم اما اجر #عبادت به او نمیدهم.
🔆 از انجام این شش مورد باید اجتناب کنیم تا عبادت ما اجر پیدا کند:
1️⃣ #غیبت
2️⃣ #نمامی (#سخنچینی)
3️⃣ #سب (#دشنام یا #فحاشی)
4️⃣ #کذب (#دروغ)
5️⃣ #ریا
6️⃣ #بیهوده_گویی
_______________
حجةالاسلام والمسلمین #علوی_تهرانی
موضوع: #برنامه_مراقبت_در_ماه_رمضان / جلسه چهارم
#مسجد_حضرت_امیر (ع)
@Fares_ir