برخی واکنش های بین المللی به حادثه تروریستی کرمان
◾️آنتونیو گوترش، #دبیرکل_سازمان_ملل ضمن محکوم کردن شدید حمله به مراسم یادبود در کرمان، خواستار پاسخگو شدن مسئولان این انفجارها شد. گوترش در پیامی که معاون سخنگوی سازمان ملل آن را در جمع خبرنگاران خواند با اشاره به تعداد کشته و زخمیان این حملات، آن را به شدت محکوم کرد و گفت: «آنها که مسئول این حملات هستند باید پاسخگو شوند.» آقای گوترش پیامش را با تسلیت به خانواده های داغدار، مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران آرزوی بهبودی سریع برای مجروحانبه پایان برد.
◾️ولادیمیر پوتین، #رئیسجمهوری_روسیه ضمن محکوم کردن وقوع دو انفجار در کرمان، «به رهبر جمهوری اسلامی عمیقا تسلیت گفت.» در بیانیهای که کاخ کرملین منتشر کرد، ولادیمیر پوتین این انفجارها را تکاندهنده توصیف کرده و گفت: «کشتار غیرنظامیان از نظر بیرحمی تکاندهنده بود.»
◾️رجب طیب اردوغان، #رئیسجمهوری_ترکیه در واکنش به انفجار در کرمان، در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «از حمله تروریستی منفوری که در استان کرمان ایران اتفاق افتاد عمیقا ناراحت شدیم. برای کسانی که جان خود را در این حمله از دست دادن رحمت الهی و برای آسیبدیدگان شفای عاجل آرزو میکنم. به ملت دوست و برادر ایران تسلیت میگویم.»
#ایران_تسلیت
#واکنشهای_بین_المللی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
پس از چند روز ...
با گذشت چند روز از #حادثه_کرمان و بر اساس برخی واکنشها در فضای مجازی و قرائن موجود در بیانیه رسمی برخی #مقامات_سیاسی برخی کشورها می توان به چند نکته زیر به صورت خلاصه اشاره کرد:
۱)#عقلانیت_در_إسناد_تقصیر نشان میدهد که باید ضرورتهای سیاسی و حقوقی موجود میان روابط سیاسی فیمابین دول حامی و #گروههاي_تروریستی درنظرگرفته شده و مسئولیت دول حامی تروریسم نیز مدنظر قرار گیرد. به عبارت دیگر، بیشتر حوادث تروریستی در زنجیره علیت خود، عوامل پیــــــدا و پنهــــــانی دارد ولو آنکه برخی از این دولتها که خود تولیدکننده و حامی تروریستهایی همچون #داعش بوده اند، پیام تسلیت به مناسبت حادثه کرمان داده باشند و دخالت خود در این حادثه را انکار کرده باشند ولی مسئولیت اینان براساس ماده 7 #اساسنامه_دیوان_بین المللی_کیفری و در قالب #جنایت_علیه_بشریت (به دلیل گستردگی و سازمان یافته بودن و وقوع علیه #جمعیت_غیرنظامی و علم به حمله) قابل احراز است.
۲)در مقابل دستگاه #عدالت_بین_المللی، مسئولیت دولتهایی که حضور برخی از مدارس دینی و دانشگاه های بین المللی اسلامی، عملا اردوگاه های تولید و تکثیر #تروریزم_تکفیری_و_وهابی برای پرورش نسلی از تروریست های بالقوه بدل شده نیز به رسمیت شناخته شده و هریک از این شخصیت های حقوقی آموزشی و دولت مقر آن، به فراخور این ظلمی که در حق افراد غیرنظامی بیگنـاه بـه عنـوان قربانیـان اصلی اقدامات تروریستی صورت داده اند، باید پاسخگو بوده و بالطبع مجازات شوند. در این خصوص بند ب ماده ۳ #کنوانسیون_منع_بمبگذاریهای_تروریستی قابل استناد است.
۳)حمایت از اقدام تروریستی کرمان خود، گونه ای تحریک به اقدامات تروریستی است که در سند S/RES/۱۳۷۳در سال ۲۰۰۱ (بند۵ از فقره G) توسط #شورای_امنیت مغایر با #اهداف_و_اصول_سازمان_ملل دانسته شده است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
علیه #رای_ممتنع و «#حق_بر_نمیدانم» #مقامات_سیاسی در رای گیری ها
آیا «اصولا» یک مقام سیاسی یا منتخب مردم که وظیفه اش تصمیم گیری است، می تواند به استناد #حق_بر_خنثی_بودن و #حق_بر_بی طرفی، رای ممتنع بیندازد و اعلام موافقت یا مخالفت نکند؟؟؟
نماینده یا هر مقام سیاسی، نسبت به بی طرفی (عینیت گرایی یا حق بر خنثی بودن) و عدم جانبداری از یک طرف یا عدم تضعیف وضعیت یک طرف مخالف نسبت به طرف دیگر (موافقان) حق دارد؛
ولی باید توجه داشت وظیفه مقام سیاسی، تصمیم گیری از روی #عقلانیت و با اتکا به نظر کارشناسی است و نه گفتن «نمیدانم». در واقع آنچه سبب نقض یا سوءاستفاده از حق بر بی طرفی و خنثی بودن میشود، التزام به انداختن رای مثبت یا منفی بدون التزام به قانون و حقیقت است.
همچنین در فقره های مختلفی از مقدمه قانون اساسی ایران (ذیل عنوان شیوه حکومت در اسلام)، به لزوم #مشارکت_فعال و گسترده تمامی عناصر اجتماع در روند تحول جامعه و تمام مراحل تصمیمگیری های_سیاسی و #سرنوشت_ساز برای همه افراد اجتماع تصریح شده است.
در انتهای مقدمه قانون اساسی نیز بر ضرورت انتخاب #مسئولان_کاردان به نحوی که منجر به #مشارکت_فعالانه در ساختن جامعه اسلامی بشود، تاکید شده است.
بر این مبنا استفاده از #رای_ممتنع، به معنای انفعال در تصمیم گیری سیاسی و نفی #مشارکت_فعالانه تلقی شده و اصولا نامشروع تلقی میشود.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔰 اخبار عصر حقوق بشر
✳️ پس از آنکه دادگاهی در #مسکو دو شاعر را به دلیل خواندن اشعاری علیه جنگ علیه #اوکراین زندانی کرد، «گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در فدراسیون روسیه» در ۲ دسامبر نگرانیهای خود را در مورد استفاده مداوم از قوانین و سیستم قضایی برای سرکوب #آزادی_بیان مطرح کرد.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۳ ژانویه نسبت به #اعدام یک فرد متهم به قتل در ایالات متحده به روش هیپوکسی نیتروژن (روشی آزمایش نشده) که ممکن است او را در معرض #رفتارهای_بیرحمانه، #غیرانسانی یا تحقیرآمیز یا حتی #شکنجه قرار دهد، ابراز نگرانی کردند.
✳️ «گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در #جمهوری_اسلامی_ایران» در ۵ ژوئیه اظهار داشت که عاملان حملات مرگبار روز چهارشنبه در #کرمان ایران که منجر به کشته شدن بیش از ۱۰۰ نفر شد، باید پاسخگو باشند.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#درخت_مقدس و #حق_بر_هویت_فرهنگی در آمریکای جنوبی
#قلمرو_سارایاکو در منطقه آمازون و سرشار از
#منابع_طبیعی و #نفت است. در ارزیابی اثرات زیست محیطی که یک شرکت خصوصی به مقامات اکوادور ارائه کرد، گفته شد که #مردم_بومی، مانع ورود پیمانکاران شرکت به قلمروشان شده اند.
در مقابل، مردم سارایاکو، مدعی بودند که شرکت نفت با فعالیت اکتشافی باعث #تخریب_اموال_مشترک و یک #مکان_معنوی شد، و یکی از #درختان_مقدس آنها را تخریب کرده و در نتیجه #سنتهای_فرهنگی آنها را تحت تأثیر قرار داده است.
تحت رویکرد دعوای #منفعت_عمومی، به دستور دادگاه از وارد آمدن خسارت بیشتر به مردم جلوگیری شد.
حذف مواد منفجره و #احیای_جنگل، و برگرداندن وضعیت قبل از فعالیت های اکتشاف نفت، از جمله دستورات بود. به این ترتیب فعالیت شرکت نفت در منطقه تا سه سال به حالت تعلیق درآمد و به مردم اطمینان داده شد خسارت بیشتری به این منطقه وارد نمیشود.
در نهایت حکم دادگاه، به #فسخ_قرارداد اعطای امتیاز اکتشاف و بهره برداری نفت قلمرو مردم سارایاکو منجر شد و روشن ساخت که #حق_بر_هویت_فرهنگی باید محترم شمرده شود.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
امروز قانون حمایت از گزارشگران فساد برای اجرا به دولت ابلاغ شد
📎مروری کوتاه بر محتوای این قانون
⬅️گزارش کدام فسادها:
رشوه، اختلاس، تصرف غیرقانونی در اموال دولتی یا عمومی، اعمال نفوذ برخلاف حق و مقررات قانونی، تبانی در معاملات دولتی، منع مداخله وزرا و نمایندگان مجلسین و کارمندان در معاملات دولتی و کشوری، تدلیس در معاملات دولتی، تحصیل مال از طرق نامشروع توسط کارکنان دستگاه ها.
⬅️حمایت های قانونی از گزارشگر فساد:
۱) تغییر محل خدمت درون سازمانی و همچنین مأموریت یا انتقال به سایر دستگاه های اجرایی درخصوص کارکنان به نحوی که در حقوق، مزایا و گروه شغلی وی تغییر ایجاد نشود.
۲) تعیین وکیل به صورت رایگان در پروندههای ناشی از گزارشگری
۳) هرگونه حمایتی که مقام قضایی برای حفظ امنیت جانی یا مالی یا شغلی لازم تشخیص دهد.
۴) گزارشگر میتواند بدون ارائه اطلاعات هویتی و تحت عنوان ناشناس اقدام به گزارشگری کند. مرجع پذیرنده و مراجع رسیدگی کننده مجاز به افشای اطلاعات گزارشگر بدون اخذ رضایت قبلی وی نیستند.
همچنین بر اساس این قانون در صورت استحقاق، بر اساس میزان تاثیر گزارش در کشف فساد، گزارشگر مستحق دریافت مبلغ پاداش تا ۲ درصد ارزش ریالی موضوع پرونده خواهد بود.
سقف پاداش به شخص حقیقی و شخص حقوقی خصوصی به ترتیب یکصد میلیارد ریال و دویست میلیارد ریال است.
#فساد
#سوت_زنی
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#زن در فرهنگ ایرانی، از #ادبیات تا #معماری
🌹 به تفاوت اساسی نوع نگاه به زن در #فرهنگ_ایرانی و غربی دقت کردهاید؟ مثلا ما میگوییم:
زن و شوهر
به جای:
husband and wife
🌹 ما میگوییم:
خواهر و برادر
به جای:
brother and sister
🌹 ما میگوییم:
زن و مرد
به جای:
men and women
🌹 حتی ما میگوییم:
زن و شوهر
یعنی مرد در ارتباط با همسر، هویت "شوهر" پیدا میکند. ولی هویت "زن" دست نمیخورد
به جای اینکه بگوییم:
man and wife
🌹 در زبان فارسی، "زن" یک واژه و مفهوم #مستقل هست برخلاف زبان لاتین که واژه زن، وابسته به مرد است: wo/man (زائدهای کنار مرد). به همین دلیل هست که برخلاف غربیها که میگویند mankind ما میگوییم بشریت.
🌹 جالب آنکه در فرهنگ ما، این نوع #تکریم_زن، منحصر به ادبیات نبوده و در معماری ما هم به همین ترتیب، زن جای جایگاه ویژهای داشت.
🌹 برای مثال در #معماری_سنتی ما، برای کوبیدن درب خانه از دو ابزار متفاوت (کلون و کوبه) استفاده میشد؛ کوبه مردانه دارای صدای بم و کلون زنانه دارای صدای زیر بود تا صاحب خانه با شنیدن صدای هریک از آنها متوجه شود که مرد خانه باید درب را بر روی مهمان بگشاید و یا زن خانه.
🌹 مثال دیگه، الگوی مسکن سنتی ما بوده که دارای دو فضای #اندرونی و #بیرونی بود تا زن بتواند در قسمت اندرونی، آزادانه و با حفظ شان و حریمش به فعالیتهایش بپردازد.
🌹 جالب آنکه این نوع تکریم زن، حتی در ترتیب #نامگذاری_فضاها هم رعایت میشده و اول اسم فضای زنانه را میآوردیم و بعد اسم فضای مردانه؛ یعنی میگفتیم اندرونی و بیرونی و نه بیرونی و اندرونی! همانطور که میگفتیم زن و شوهر و نه به سبک غربیها شوهر و زن: man and wife
بازنشر از کانال بلد طیب در ایتا به نشانی:
https://eitaa.com/baladetayyeb
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌎 پاپ در سخنرانی سالانه «وضعیت جهان»
❇️ #پاپ_فرانسیس روز دوشنبه طی سخنرانی سالانه خود در جمع دیپلماتها که بخش عمده آن به مناقشه خاورمیانه اختصاص داشت، خواستار «#آتش_بس در همه جبههها، از جمله #لبنان» شد.
❇️ وی افزود: از یاد بردهایم که کشتن انسانها #جنایت_جنگی است، تلفات جانبی در جنگ معنا ندارد.
❇️ وی از تلفات بالای انسانی در جنگهای جاری بهویژه اوکراین و غزه ابراز نگرانی کرد.
❇️ پاپ فرانسیس در سخنرانی ۴۵ دقیقهای خود از نمایندگان دولتها خواست «به یاد داشته باشند که کشتن #غیرنظامیان جنایت جنگی است».
❇️ پیشوای آرژانتینی #کلیسای_کاتولیک از دولتها خواست تا توجیه «تلفات جانبی انسانی» در جنگ را کنار بگذارند و به حفظ جان غیرنظامیان بیش از هر چیز توجه کنند.
🔹همچنین پاپ فرانسیس ضمن «#نفرت_انگیز» خواندن استفاده از #رحم_اجارهای، خواستار ممنوعیت آن در جهان شد. پاپ، رحم اجارهای را در شمار «مسائل تهدیدکننده #صلح_و_کرامت در سراسر جهان» ذکر کرد.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#حمله_آمریکا_و_انگلیس به #یمن: تهیدستی حقوق بشر از «#عصبیت»
ابن خلدون «عصبیت» را پیوند #انسجام بین انسانها در یک اجتماع گروهساز توصیف میکند. این پیوند در هر سطحی از تمدن وجود دارد، از اجتماع عشایری گرفته تا دولتها و امپراتوریها و روابط بین الملل. کاهش یا نبود عصبیت نیز به زوال #تمدن و #نظم_حاکم_بر_جهان می انجامد.
تجاوز جمعه گذشته ی آمریکا و انگلیس به یمن و پیشتر از آن تجاوز سه ماهه اسرائیل به غزه و کشتارهای بی امان، در سکوت یا اقدام غیرموثر نهادهای حقوق بشر ملل، نشان از آن لزوم عصبیت کشورهای مختلف در برابر این حجم از نقض #حقوق_بشر (علیه کودکان، زنان، زیرساختها و...) دارد؛ تا مبادا #دومینوی_نقض_حقوق_بشر، فردا و پس فرداها گریبان خود ایشان را گرفته و فردا روزی #جنایت_و_تجری_سریالی از سوی کشورهای دیگری علیه سرزمینهای دیگری، با بی پاسخ ماندن تجاوز به غزه و یمن رخ دهد.
به عبارت دیگر، «#حفظ_نظام» بین الملل، رفتار و واکنشی شدیدتر از آنچه تاکنون بوده را نیازمند است؛ ولی سوگ مندانه تاکنون باید گفت:
«وقتی در برکه ای ماهی نباشد، قورباغه سپهسالار است».
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
اگر آموزش، #حق است همانطور که نمیتوان کسی را به #اجبار، از داشتن حقی محروم کرد؛ چگونه می توان او را به گرفتن حق مجبور کرده و #تحصیلات_ابتدایی را بر همه #مردم اجبار کرد؟
به چند دلیل بایستی از #آموزش_و_پرورش_اجباری در سطح ابتدایی سخن گفت: اهداف #توسعه گرایانه+لزوم ایجاد #انسجام_ملی+ آموزش دیدن، مقدمه بهره مندی از سایر #حقوق_بشر است و بدون آموزش دیدن، #شهروند از بسیاری از حقوق خود اجبارا خودمحروم خواهد شد+ همسویی آموزش ابتدایی اجباری با #تضمین_حداقلی از #سعادت_فرد_و_جامعه.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
✅ گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم برگزار میکند:
میزگرد علمی
«آلودگی هوا؛ چالشها و راهکارها»
🟡 سخنرانیها:
1️⃣ آلودگی هوا: چالش بزرگ زیستمحیطی محلی، منطقهای و جهانی
🔸ارائه: دکتر محمد سلطانیه، عضو پیوسته فرهنگستان علوم و استاد دانشگاه صنعتی شریف
2️⃣ ارائه گزارش نشست ویژه ۵ دیماه کارگروه آلودگی هوای اتاق فکر تغییر اقلیم و محیطزیست فرهنگستان
🔸ارائه: دکتر مسعود تجریشی، همکار مدعو فرهنگستان علوم و استاد دانشگاه صنعتی شریف
3️⃣ بیانیه کارگروه آلودگی هوای اتاق فکر تغییر اقلیم و محیطزیست
🔸ارائه: دکتر یوسف حجت، استاد دانشگاه تربیت مدرس
4️⃣ قوانین، آییننامهها و استانداردهای ملی آلودگی هوا و بررسی علل عدم اجرای آنها
🔸ارائه: مهندس داریوش گل علیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم، سازمان حفاظت محیط زیست
5️⃣ هواشناسی آلودگی هوا؛ وضعیت اقلیمی و بومی ایران (با تکیه بر آمار وارونگی دما و پایداری جو در مناطق آلوده ایران)
🔸ارائه: دکتر صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت مخاطرات وضع هوا، سازمان هواشناسی کشور
6️⃣ آثار سوء آلودگی هوا بر سلامت انسان
🔸ارائه: آقای دکتر شاهسونی، وزارت بهداشت
7️⃣ آلودگی هوا از منظر فقه و حقوق اسلامی
🔸ارائه: حجت الاسلام والمسلمین سلمان بهجتی اردکانی، کارشناس میز پژوهشی فقه محیطزیست در مؤسسه عالی فقه و علوم اسلامی
⏰چهارشنبه 27 دى از ساعت 8:30 الی 11:30
🏫تالار ابوریحان فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران
شرکت مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/ias/engineering
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
Taxes for Peace Not War
سوزان ساراندون بازیگر معروف آمریکایی در تجمع نیویورکیها در حمایت از فلسطین شرکت کرده و استدلال میکند که «این پول #مالیات منه که برای تمام این سلاحهای وحشتناک پرداخت میکنند».
این قاعده حقوقی (مالیات برای صلح و نه برای جنگ) که در قالب جنبشهای مختلفی در انگلیس و آمریکا توسط مردم در برابر حکومت شکل گرفته، معتقد است تفاوت اخلاقی کمی بین شلیک واقعی سلاح های مرگبار و پرداخت پول به شخص دیگری برای انجام این کار وجود دارد.
در عمل نیز محروم کردن شهروندان از #حق_تغییر_جهت بخشی_نظامی از مالیاتهایشان به معنای محروم کردن آنها از #آزادی_فکر، #وجدان و #مذهب است که در قوانین مختلف ملی و بینالمللی حقوق بشر ذکر شده است.
بر اساس سیستم مالیاتی فعلی بریتانیا، مردم قادر به بیان #آزادی_فکر، #وجدان یا #مذهب خود نیستند زیرا مجبور به پرداخت هزینه برای جنگ و آمادگی برای جنگ هستند و نه برای پیشگیری از جنگ و #توسعه_صلح.
اکنون تنها گزینه برای مخالفان وظیفه شناس این گونه مالیات در امریکا و انگلیس، خودداری از پرداخت مالیات است که خطر پیگرد قانونی و #زندان را به دنبال خواهد داشت.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
💐ارزیابی مسئولیت بینالملی دولت پاکستان در قبال اقدامات تروریستی در مرز ایران
✍️دکتریاسر امین الرعایا، دکتری حقوق بین الملل
یکی از موضوعات بسیار مهم در روابط مرزی ایران و پاکستان نفوذ #گروههای_تروریستی به داخل مرزهای ایران و #اقدامات_تروریستی و ناامنیهای متعدد این گروهها میباشد.
یافتههای پژوهش نشان میدهد که امکان انتساب #مسئولیت_بینالمللی #دولت_پاکستان به جهت «#هدایت»و«#پشتیبانی» از تروریستها بسیار سخت میباشد؛ چراکه احراز شاخصه «#کنترل_مؤثر» دولت پاکستان بر اعمال گروههای تروریستی از موضوعات دشوار است. ازسوی دیگر درصورتیکه محرز گردد دولت پاکستان از حملات تروریستی در مرز ایران #آگاه بوده و قادر به جلوگیری از حمله بوده است، لکن از انجام این کار غفلت کرده و نیز از هشداردادن به ایران جهت پیشگیری از عمل تروریستی #قصور ورزیده است، میتوانیم نتیجه بگیریم دولت پاکستان مسئولیت فعالیتهای گروههای تروریستی را برعهدهگرفته است، چراکه این کشور در این صورت تعهدات بینالمللی و همچنین مصوبات #شورای_امنیت سازمان ملل در خصوص وظیفه دولتها مبنیبر اینکه بهطور آگاهانه اجازه ندهند تا از قلمروشان بهگونهای استفاده شود که #حقوق و #امنیت سایر کشورها بهخطر افتد، را نقض نموده است.
⭕️متن کامل در زیر
https://dpj.ihu.ac.ir/article_207010.html?lang=fa
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
نَه بِه پُست وَ مَنصب
برخلاف ادبیات #حقوق_انتخاباتی به زبان انگلیسی و عربی که برای عرصه انتخابات از تعابیر «#المنافسة_الانتخابية» و «Election competition» استفاده میکنند که پیش فرض این کلمات، زد و بندها و حذف کردنها و رقابتهای شدید و کارزار انتخاباتی است؛ اما
در اسلام، منصب، «#طعمه و سرمایه و #کاسبی نیست»
مرحوم آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی ضمن بحث مفصل روایی درباره حب به ریاست اینطور میگوید:
«کسانی که دیدگاهشان نسبت به #مقام و #حکومت، یک #مسئولیت_الهیه است و تصدّی این جایگاه را، یک #تکلیف_الهی میدانند، از آن زجر میکشند و هیچ لذتی نمیبَرند. حتی میتوان اینطور تعبیر کرد که این جایگاه برای آنها در حکم یک #ریاضت_نفسانیه است که خدا برایشان رقم زده است. خود را همیشه #مسئول میبینند و در عین حال که در انجام وظایفشان هیچ کوتاهی نمیکنند، به هیچ عنوان هم به جاه و مقامشان #دلبستگی ندارند.» (رسائل بندگی (رساله دوم: حب به دنیا)، آیتالله مجتبی تهرانی، ص۳۰۶).
برسد به دست کاندیدهای انتخابات مجلس
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🔰 هفته نامه
حقوق بشر در هفته ای که گذشت
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۵ ژانویه از تصمیم اخیر بالاترین #دادگاه_سورینام، برای تایید حکم ۲۰ سال زندان رئیس جمهور سابق به دلیل #شکنجه و #اعدام غیرقانونی ۱۵ مخالف سیاسی در سال ۱۹۸۲ استقبال کردند.
✳️ «سخنگوی کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۶ ژانویه از #اعدام قریبالوقوع فردی در #ایالات_متحده با استفاده از روشی بدیع و آزمایش نشده (خفگی با گاز نیتروژن)، هشدار داد.
✳️ براساس اظهارات «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد»، ۸۰٪ شهروندان #غزه با قحطی یا گرسنگی فاجعه بار روبرو هستند.
✳️ چهارده کشور سوابق حقوق بشر خود را در چهل و پنجمین نشست یوپیآر #شورای_حقوق_بشر سازمان ملل که از ۲۲ ژانویه تا ۲ فوریه ۲۰۲۴ در ژنو برگزار می شود، مورد بررسی قرار خواهند داد.
✳️ «کارشناس حقوق بشر سازمان ملل متحد در #سودان» در ۱۷ ژانویه اظهار داشت که در حالی که #درگیری_های_مسلحانه وارد دهمین ماه خود میشود وضعیت وخیم حقوق بشر در این کشور رو به وخامت است.
✳️ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۷ ژانویه اظهار داشت که در حالی که کومور شاهد #اعتراضات پس از #انتخابات ریاست جمهوری و افزایش تنشها است، مقامات باید از #آزادی بیان و برگزاری #تجمعات_مسالمت آمیز، اطمینان حاصل کنند.
✳️ «هیأت حقیقتیاب سازمان ملل در سودان» در ۱۸ ژانویه از طرفهای متخاصم سودانی خواست به #درگیری_مسلحانه این کشور پایان دهند.
✳️ «گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد #استقلال_قضات_و_وکلا» در ۱۹ ژانویه نسبت به بنبست میان #نیروهای_سیاسی در پارلمان اسپانیا که منجر به مختل شدن شورای عمومی قوه قضائیه شده است، هشدار داد.
✳️ براساس اظهارات «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۹ ژانویه فرانسه باید فوراً برای محافظت از #کودکان در برابر سوء استفاده جنسی در خانواده و همچنین رسیدگی به #رفتار_تبعیضآمیز و خشونتی که توسط مادران با انگیزه محافظت از فرزندان در برابر تهدیدات جنسی اعمال میشود، مقابله کند.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۹ ژانویه نسبت به محاکمه ۸۴ عضو جامعه مدنی در امارات متحده عربی با اتهامات #تروریسم که ممکن است منجر به اعمال مجازات اعدام یا مجازات های طولانی #حبس شود، ابراز نگرانی کردند.
✳️ «جمعی از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۹ ژانویه و پس از انتشار آخرین دور اسناد حقوقی در دادگاه مربوط به سوء استفاده جنسی یک سرمایهدار آمریکایی از دختران نوجوان اظهار داشتند که هیچ فردی نباید فراتر از قانون و فراتر از #دسترسی_به_عدالت باشد.
✳️ «سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد» در ۱۹ ژانویه از لایحه اصلاح شده ضد تروریسم سریلانکا به دلیل تداوم الگوهای نقض گذشته ابراز نگرانی کرد.
✳️ «رئیس دفتر حقوق بشر سازمان ملل در اراضی اشغالی فلسطین» در ۱۹ ژانویه تعداد کشتهشدگان را ۲۵۰۰۰ نفر اعلام کرد و این آمار را یک نقطه عطف خیره کننده دیگر دانست.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چت جی پی تی و سوال از آزادی
🔴هوش مصنوعی در واقع نه باهوشه و نه مصنوعی!
هوش مصنوعی یه جور کتابخونه ست که براساس اطلاعات دستکاری شده بهت پاسخ میده ...
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
برخی راهکارها برای تحقق #حق_امنیت_روانی_کودکان
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
🌻🌻🌻حقوق بشر در حکومت و مکتب و منش امیرمؤمنان علی علیه السلام🌺🌺
۱. اصل #شفافیت و #دسترسی_به_اطلاعات: حضرت در نامه ای به حاکم «آذربایجان» به وی فرمودند: «همانا عمل حکمرانی در نظرت #طعمه نباشد بلکه آن، #امانتی بر عهده توست» (نهح البلاغه، ص 354). بی گفتگو، ماهیت امانی حکومت نسبت به #اطلاعات_حکومت نیز جاری است و مردم، #حق_آگاهی از این امانت خود دارند. جز آنچه با عنوان #اسرار_نظامی تلقی می شود.
۲. رعیت انگاری مردم: در بسیاری از گزاره ها و جملات نهج البلاغه بارها از مردم با هویت «#رعیت» یاد شده است(نهج البلاغه، 1414: 251؛ 312؛ 315؛ 365؛ 367؛ 368؛ 371؛ 374؛ 379؛ 387). درون مفهوم رعیت، صفت شفیق و مهربان بودن و نه درنده بودن حاکم نسبت به مردم اخذ شده و بهتر از مفهوم «#شهروند» می تواند #پاسخگویی_حکومت در قبال مردم و خداوند را تأمین کند و از #استبداد_حکومت جلوگیری کند.
۳. حکمرانی خوب (#حسن_الولایة) و #اصل_رحمت در حکمرانی: آنجایی که حضرت، خطاب به مالک اشتر می فرمایند: «دلت را به رحمت نسبت به رعیت و دوست داشتن آنان و نرمی در برابر ایشان موظف بدار و نسبت به ایشان همچون جانوری درنده مباش که منتظر فرصتی برای خوردن آنهاست» (نهج البلاغه، 1414: 367).
ناشر مطالب کانال عصر حقوق بشر باشید.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
#حق_کودکان بر اسباب_بازی
دبیر شورای عالی انقلاب دربازدید از هشتمین دوره جشنواره اسباببازی گفت: سند اسباببازی در #شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی مصوب خواهد شد تا حکمرانی تولید اسباببازی برای حمایت از تولیدکنندگان شکل گیرد.
از منظر حقوق بشر،بازی کودکان گزینه ای اختیاری نیست بلکه یک #حق_بشری است.
#حق_بازی درماده ۳۱ کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل متحد ذکر شده است که ازدولتها میخواهد تا حق کودکان را برای استراحت،اوقات فراغت،بازی متناسب با سن و سال خود به رسمیت بشناسند.
کمیته حقوق کودک نیز بیان می کند که گرچه بازی کودکان،غیرضروری تلقی میشود اما یک بعد اساسی از لذت دوران کودکی است و این حق، مقدمه یا جزئی از حق سلامت،رفاه و رشد کودکان است وبایسته هایی را بایددرساخت آنهارعایت کرده و حاکمیت براجرای آنها نظارت کند:
۱)اسباب بازی به خلاقیت،تخیل و اعتماد به نفس،رشد قدرت ومهارت های فیزیکی،اجتماعی،شناختی وعاطفی کودکان بینجامد.مهارت های مذاکره،حل تعارض،سوادعاطفی و مهارت های تصمیم گیری را نیز تقویت نماید.
۲)اسباب بازی به ساخت موقعیت اجتماعی کودکان درجهان کمک کند وبه جدایی آنهاازاجتماع نینجامد.
۳)اسباب بازی باید به تسهیل بازی در محیطی امن که در آن سایر حقوق اساسی کودکان(به عنوان مثال: بهداشت،آموزش،رهایی از خشونت) رعایت می شود،منتهی شود.
۴)اسباب بازی به تحقق پتانسیل کودکان به عنوان انسان واعضای جامعه کمک کند.
در آیین نامه شورای نظارت بر اسباب بازی کودکان(سال 1377)نیز اصولی همچون هماهنگی اسباب بازی با #فطرت،توجه به ارزشهاو #زبان_فارسی آمده است.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld
سناریوی بمب ساعتی و ناهماهنگی حقوق بشر با یکدیگر
#سناریوی_بمب_ساعتی، زمانی است که #تروریستی در بازداشت #پلیس قرار دارد و #اقرار میکند بمبی ساعتی را فعال نموده که قابلیت ایجاد تلفات وسیعی دارد اما از بیان محل بمبگذاری خودداری مینماید.
این مسأله بحثهای بسیار و سختی را میان اندیشمندان برانگیخته است، چراکه اگر به واقع بمبی وجود داشته باشد، به ناچار #حق_متهم_بر_مصونیت_از_شکنجه با #حق_حیات
_قربانیان_بالقوه و نیز حق افرادی که با انفجار بمب مجروح خواهند شد، تزاحم پیدا خواهدکرد.
#کروثامر (Krauthammer)، ادعا میکند: در وضعیت بمب ساعتی قواعد نسبتا ساده هستند و هیچ چیزی که منطقا با دریافت اطلاعات دقیق مرتبط است را نباید کنار گذاشت.
در این خصوص نگاه کنید به مقاله ای به مشخصات:
Greer Steven, “Is the Prohibition against Torture, Cruel, Inhuman and
Degrading Treatment Really ‘Absolute’ in International Human Rights Law?”,
Human Rights Law Review, January, No.15, (2015), p 131.
کانال عصر حقوق بشر
https://eitaa.com/HumanRightsInWorld