#نمودار محتوای #دعای_دولت_کریمه / #دعای_افتتاح
🌟 ساختار دعای افتتاح، از دو بخش عمده تشکیل شده است که حجمی نسبتا مساوی دارند؛ در بخش اول، #حمد_الهی محور است و بر رابطه انسان با خدا متمرکز است. محور بخش دوم، #جامعه_اسلامی در پرتو حضرت حجت و درخواست برای تشکیل حکومت و دولت کریمه ایشان است و بر روابط جامعه و ولی تمرکز دارد.
🔖 مطالعه متن کامل #یادداشت «دعای «دولت کریمه» یا افتتاح، دعایی برای تمام فصول جامعه ایمانی» :
♻️ http://rasanews.ir/fa/news/608591
📥دانلود متن دعای افتتاح به صورت بخشبندیشده:
https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/547
🌐 @aliebrahimpour_ir
متن دعای افتتاح به صورت نموداری.pdf
244.4K
📌 #دانلود #نمودار #دعای_افتتاح
📥 #دعا ی افتتاح ( #دعای_دولت_کریمه ) به صورت #نموداری و بخشبندیشده
🌐 @aliebrahimpour_ir
📌 دعای « #دولت_کریمه» یا افتتاح، دعایی برای تمام فصول جامعه ایمانی
🔖 [از دعای "دولت کریمه" تا شکلگیری جامعه ایمانی]
#بخش_اول
🌟 اگر بخواهیم به حضرات معصومین، متوسل شویم، اولین دعایی که به ذهنمان میآید، دعای « #توسل» است؛ درحالی که ادعیه زیادی برای توسل به اهلبیت وجود دارد، چرا در میان این همه، دعای «توسل» گزینهی اول ماست؟ اولین دلیل را در همین #نامگذاری مییابیم. این نام خاص و ویژه، سبب ایجاد #تبادر شده و باعث شده این دعا از بقیه ادعیه در ذهن سبقت بگیرد. بنابراین نوع نامگذاری در ایجاد تصویرذهنی اولیه نقش مهمی دارد و این تصویر ذهنی، ایجاد اراده و طلب درونی را میتواند تقویت با تضعیف کند.
🌟 حال اگر بخواهیم دعایی معنوی-سیاسی بیابیم که در آن از بستر #ظهور حضرت حجت و برپایی حکومتش، #اقتدار_جامعه مومنان را طلب کنیم، چه دعایی به ذهنمان میآید؟ احتمالا دعای #فرج که آن هم بر اساس عنوان است؛ اما دعای فرج به تناسب اختصار خود تنها اصل فرج را طلب میکند و دعایی نیست که دال مرکزی آن جامعه و سیاست باشد و فرج را از دیدگاه اجتماعی و به صورت تفصیلی بیان کند. به نظر میرسد #دعای_افتتاح، دعای مطلوب این پرسش است. برای تقریر این مطلب، این دعا را از نظر محتوا بهصورت گذرا مرور میکنیم:
🌟 ساختار دعای افتتاح، از دو بخش عمده تشکیل شده است که حجمی نسبتا مساوی دارند؛ در بخش اول، #حمد_الهی محور است و بر رابطه انسان با خدا متمرکز است. محور بخش دوم، #جامعه_اسلامی در پرتو حضرت حجت و درخواست برای تشکیل حکومت و دولت کریمه ایشان است و بر روابط جامعه و ولی تمرکز دارد.
🌟 بخش اول، خود دو فراز دارد. هر فراز از لحاظ ساختاری، از دو اللهم و چند حمد تشکیل شده. در فراز اول از خداوند تشکر میکنیم که به ما اجازه و توفیق دعا داده است و در ادامه با بیان پنج حمد، ضمن بیان صفات عزت، بخشندگی، قدرت و کبریایی الهی، خداشناسیمان مرور میشود: «اللَّهُمَّ اذِنْتَ لِي فِي دُعائِكَ وَ مَسْأَلَتِكَ، فَاسْمَعْ يا سَمِيعُ مِدْحَتِي، وَ اجِبْ يا رَحِيمُ دَعْوَتِي، وَ اقِلْ يا غَفُورُ عَثْرَتِي...؛ خدايا در خواندن و درخواستِ از خودت به من اجازه دادهاى، پس اى شنوا ستايشم را بشنو و اى مهربان دعايم را اجابت كن و اى آمرزنده از لغزشم در گذر...»
🌟 در فراز دوم بر حمد ربوبیت الهی متمرکز است و به رابطه مهربانانه خدا با ما تاکید میشود. در این بند، برای درخواستهای مهممان زمینهچینی میکنیم و در عینحال به کمکاریها و غفلتهایمان اعتراف میکنیم؛ اعترافی که بیانی شفاف از حال درونی ماست: خدایا، بخشش و گذشت و پردهپوشی و صبوری تو، من را به طمع انداخت که از تو چیزی را بخواهم که خودم میدانم لایقش نیستم! «انَّ عَفْوَكَ عَنْ ذَنْبِي وَ تَجاوُزَكَ عَنْ خَطِيئَتِي وَ صَفْحَكَ عَنْ ظُلْمِي وَ سِتْرَكَ عَلى قَبِيحِ عَمَلِيوَ حِلْمَكَ عَنْ كَثِيرِجُرْمِي عِنْدَ ما كانَ مِنْ خَطايِ وَ عَمْدِي، اطْمَعَنِي فِي انْ أَسْأَلَكَ ما لا اسْتَوْجِبُهُ مِنْكَ...» و در ادامه اعتراف میکنیم که مهربانتر و صبورتر و دلسوزتر از خدا، کسی را سراغ نداریم؛ چرا که او ما را صدا میزند ولی ما کلاس میگذاریم و روی بر میگردانیم! انگار که ما بر او منّتی داریم و با این حال، این بیمعرفتی ما باعث نشده و نمیشود که او دست از بخشش و بزرگواری بردارد! «فَلَمْ أَرَ مَوْلىًكَرِيماً اصْبَرَ عَلى عَبْدٍ لَئِيمٍ مِنْكَ عَلَيَّ يا رَبِّ، انَّكَ تَدْعُونِي فَأُوَلِّى عَنْكَ وَ تَتَحَبَّبُ الَيَّ فَأَتَبَغَّضُ الَيْكَ وَ تَتَوَدَّدُ الَيَّ فَلا أَقْبَلُ مِنْكَ، كَأَنَّ لِيَ التَّطَوُّلَ عَلَيْكَ، فَلَمْ يَمْنَعْكَ ذلِكَ مِنَ الرَّحْمَةِ لِي وَ الإِحْسانِ الَيَّ وَ التَّفَضُّلِ عَلَيَّ بِجُودِكَ وَ كَرَمِكَ» سپس در یازده حمد بر صفات الهی تاکید شده و این اعترافات با خداشناسی متناظر، تقویت میشود. با این مجموعه حمد و ثنا و توبه، زمینه برای بیان درخواستهای مهم و اساسی (حاجَةٍ بِي إِلَيْهِ عَظِيمَةٌ) فراهم میشود.
🌟 بخش #سیاسی #اجتماعی دعا، با صلوات مبسوطی به پیامبر و سپس اهلبیت آغاز میشود تا صلوات را به حضرت حجت میرساند. از اینجا به بعد، با 3تمرکز بر حضرت حجت، با دعا برای ایشان، مسائل مهم و اساسی جامعه ایمانی در پرتو ظهور ایشان درخواست و بیان میشوند:
(ادامه در پست بعدی👇)
📊 https://t.me/aliebrahimpour_ir/827
♻️ http://rasanews.ir/fa/news/608591 [لینک مطلب در #رسا]
https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/547 [دانلود دعای افتتاح به صورت نموداری و بخشبندی شده]
🌐 @aliebrahimpour_ir #دعای_دولت_کریمه
[In reply to « عقل سُرخ »]
📌 دعای « #دولت_کریمه» یا افتتاح، دعایی برای تمام فصول جامعه ایمانی
🔖 [از دعای "دولت کریمه" تا شکلگیری جامعه ایمانی]
#بخش_دوم
1.نصرت با عزت جامعه ایمانی در پرتو ظهور ایشان
2.ظهور کامل دین و حق به وسیله ایشان، بهگونهای که هیچ حقی از ترس مردم، مخفی نماند.
3. تشکیل «دولت کریمه»ای که به واسطهی آن، اسلام عزت پیدا کند و نفاق و اهلش ذلیل شوند و ما در آن دولت نماد طاعت و رهبران مسیر الهی باشیم و کرامت دنیا و آخرت را از طریق آن دولت کسب کنیم: «انَّا نَرْغَبُ الَيْكَ فِي دَوْلَةٍ كَرِيمَةٍ، تُعِزُّ بِها الإِسْلامَ وَ اهْلَهُ، وَ تُذِلُّ بِهَا النِّفاقَ وَ اهْلَهُ، وَ تَجْعَلُنا فِيها مِنَ الدُّعاةِ إِلى طاعَتِكَ وَ الْقادَةِ الى سَبِيلِكَ، وَ تَرْزُقُنا بِها كَرامَةَ الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ»
4.استقامت و پایداری جامعه ایمانی در مسیر حق و دولت کریمه
5.حل آسیبها و مشکلات اجتماعی جامعه ایمانی به دست حضرت (پریشانی، تفرقه، تعداد کم، ذلت، تنگدستی، بدهی، فقر، دودستگی، دشواری کارها، رسیدن به آرزوها، شفای سینهها، کینه، اختلافات، دشمنان و...)
🌟 در پایان نیز، در قالب درد و دل، از عدم حضور پیامبر و امام بهعنوان رهبران جامعه ایمانی و کثرت دشمن و خستی فتنههای زمانه، شکایت میشود و حل این مشکلات را با ظهور و فتح سریع حضرت حجت طلب کرده و با تکرار خلاصهای از درخواستهای این بخش، دعا جمعبندی میشود.
***
🌟 به نظر آیتالله مکارم –در پاورقی مفاتیح نوین ذیل عنوان دعای افتتاح- نامگذاری این دعا به «افتتاح»، از كلمات آغازين اين دعا گرفته شده كه آمده است: اللّهم انّى افتتح الثّناء بحمدك (خدايا من با حمد تو ستايشم را آغاز مىكنم). اما اگر بخواهیم متناسب با مفهوم و محتوای دعا، از الفاظ درون دعا، تعبیری را برگزینیم، به نظر میرسد با توجه به اتمسفر اجتماعی و سیاسی دعا، بهترین عنوان «دولت کریمه» باشد. «دولت کریمه» عنوان مختصر جامعه ایمانی پس از ظهور است که مختصات و مزایای آن در این دعا آمده و نیاز بیبدیل جامعه ایمانی و درمان دردهای بیدرمان اوست. این تغییر عنوان، میتواند نقش مهمی در رغبت مومنین به خواندن و توجه به مضامین آن، ایفا کند.
🌟 دعای دولت کریمه، باید به یکی از دعاهای رایج و روزمره جامعه ایمانی تبدیل شود و از انحصار ماه رمضان درآید. هرچند در طول ماه مبارک رمضان، قرائت دعای افتتاح، جزئی از برنامه مراسمات شبهای مساجد است، اما در ایام دیگر سال، توجهی به آن نمیشود. بهنظر میرسد در کنار دعای توسل و ندبه و عهد و زیارت عاشورا، دعای دولت کریمه نیز با توجه به حجم متناسب آن که نه آنقدر کوتاه است که مناسب تلاوت جمعی نباشد و نه آنقدر بلند است که آیین و زمان خاصی را بطلبد، ظرفیت آن را دارد که به دعای هفتگی و رایج میان جامعه مومنان تبدیل گردد.
بنابراین در کنار این تغییر عنوان، نیازمند تغییر در تبویب کتب ادعیه نیز هستیم. زیارت عاشورا، مخصوص روز عاشوراست اما به جهت محتوای جذاب آن، به دعای رایج امام حسین در ایام هفته تبدیل شده. این اتفاق برای دعای دولت کریمه یا همان افتتاح نیز بایستی رقم بخورد و در کتب ادعیه هفتگی قرار بگیرد.
🌟 دعای افتتاح، در واقع بسط یافته و بیان تفصیلی دعای سلامتی امام زمان است. در دعای اللهم کن لولیک به صورت خلاصه از خدا حفاظت و نصرت و حمایت را برای حضرت طلب میکنیم و در این دعا، به صورت جزئیتر و مصداقیتر.
🌟 بسیاری از نیازهای سیاسی اجتماعی جامعه مهدوی، در این دعا به صورت تفصیلی و دقیق بیان شده است. اینکه این دعا از خود حضرت حجت روایت و توصیه شده است، لزوم توجه به آن در جامعه ایمانی عصر ظهور را تقویت میکند. تلاوت این دعا به صورت مکرر، مرور شاخصههاست تا مومنان بیش از پیش به آنها متوجه باشند. هرچند این دعا در ماه رمضان توصیه شده، اما اختصاصی به این زمان ندارد. از این رو یکی از توشههای ما در این ماه، میتواند توجه به جایگاه و معارف این دعا در طول سال باشد. دعای دولت کریمه، با توجه به محتوای پرظرفیتش، دعایی برای تمام فصول جامعه ایمانی، خصوصا در عصر حاضر است.
🌟 بهنظر میرسد یکی از راههای عملیاتی برای ترویج این مهم، آن است که هیئات شاخص و مساجد و کانونها، خواندن جمعی این دعا را بهعنوان یکی از برنامههای مراسمات هفتگی خود تبدیل کنند تا از این طریق آرامآرام عنوان دقیق و جایگاه و مفاهیم آن در میان جامعه فراگیر شود تا از این طریق، گفتمان دولت کریمه حضرت حجت در جامعه رواج یابد؛ انشاءالله. //پایان//
📊 https://t.me/aliebrahimpour_ir/827
♻️ http://rasanews.ir/fa/news/608591 [لینک مطلب در #رسا]
https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/547 [دانلود دعای افتتاح به صورت نموداری و بخشبندی شده]
🌐 @aliebrahimpour_ir
هدایت شده از خبرگزاری رسا
🔸#یادداشت|از دعای "دولت کریمه" تا شکلگیری جامعه ایمانی
🔹دعای افتتاح در واقع بیان تفصیلی دعای سلامتی امام زمان است.
🔹ساختار دعای افتتاح، از دو بخش عمده تشکیل شده است.
🔻در بخش اول، حمد الهی محور است و بر رابطه انسان با خدا متمرکز است.
🔻محور بخش دوم، جامعه اسلامی در پرتو حضرت حجت و درخواست برای تشکیل حکومت است.
✍🏻 علی ابراهیمپور
♨️ ادامه را در لینک زیر بخوانید:
🌐 rasanews.ir/002YJz
🆔 @rasanews_agency
هدایت شده از خبرگزاری رسا
🔸 #یادداشت | لطفا سند 2030 را اجرا کنید!
🔹اما اینبار تخته را ترو تمیز کرده بود و با پهنای گچ با خط نستعلیق، به صورت درشت روی تخته نوشته بود «درس قرآن». زیرش هم با خط تحریری، شماره درس و صفحه کتاب را نوشت. این حداقل تاثیری بود که «هویت بازرس» بر حتی کلاس سادهی قرآن مدرسه ابتدایی میگذاشت.
🔹بدتر آنکه این اتفاق توسط خودِ مسئولین مدرسه و حداقل با نظارت و تایید عملی آنها -حتی در برخی کلیپها دیده میشود که در مراسم روز معلم- رخ داده است.
🔹فرهنگ در کشور به صورت وخیم با بحران نظارت مواجه و جولانگاه هر کسو ناکس و هر رفتار خلافی شده و کارآمدی هویتش بهمعنای واقعی از بین رفته. آیا قوهقضائیه نقشی در بازیابی سیستم بازرسی و نظارت در دستگاههای فرهنگی و تربیتی ندارد؟!
✍️علی ابراهیمپور
🌐 rasanews.ir/002Xom
🆔 @rasanews_agency
هدایت شده از خبرگزاری رسا
🔸 #یادداشت | حجاب اجباری یا حجاب قانونی؟
🔹حجاب اجباری در مقابل «حجاب اختیاری» است. اما حجاب قانونی در مقابل «حجاب غیرقانونی». به حکم فطرت، آدمی میل به اختیار دارد و از هرگونه اجبار بیزار است؛ بنابراین با استفاده از اصطلاح حجاب اجباری، پیشاپیش مخالف فطرت و وجدان بودن مسئله را پذیرفتهایم!
🔹نقش عرفسازی را نباید دست کم گرفت. کم نیستند افرادی که حجاب اسلامی را قلبا قبول دارند، ولی برای آنکه در حلقه دوستان و آشنایان طرد نشوند، زیر بار پذیرش پوششی میروند که با جریان رسانهای دشمن، تبدیل به عرف عادی شده است. در واقع عمل این افراد، ریشه در اعتقاد راسخ به بیحجابی ندارد. ازاینرو عمل صرف را نباید بهمعنای خاصی تأویل برد.
✍️علی ابراهیمپور
🌐 rasanews.ir/002XbJ
🆔 @rasanews_agency
🏷 عنوان: «دعای « #دولت_کریمه» یا افتتاح، دعایی برای تمام فصول جامعه ایمانی»
✅موضوع: بررسی محتوای دعای افتتاح و ضرورت مرور هفتگی آن
🔸 بسیاری از نیازهای سیاسی اجتماعی جامعه مهدوی، در این دعا به صورت تفصیلی و دقیق بیان شده است. اینکه این دعا از خود حضرت حجت روایت و توصیه شده است، لزوم توجه به آن در جامعه ایمانی عصر ظهور را تقویت میکند. تلاوت این دعا به صورت مکرر، مرور شاخصههاست تا مومنان بیش از پیش به آنها متوجه باشند...
🔸 دعای دولت کریمه، با توجه به محتوای پرظرفیتش، دعایی برای تمام فصول #جامعه_ایمانی، خصوصا در عصر حاضر است. #دعای_دولت_کریمه، باید به یکی از دعاهای رایج و روزمره جامعه ایمانی تبدیل شود و از انحصار ماه رمضان درآید...
(متن کامل #یادداشت را در خبرگزاری رسا یا کانال عقل سرخ بخوانید)
🖌 علی ابراهیم پور
📇تعداد واژگان: 1367
🗓تاریخ نگارش: 10خرداد98
🗒تاریخ انتشار: 11خرداد98
📤 انتشار در خبرگزاری #رسا (7):
🔗 http://rasanews.ir/fa/news/608591
🌐 @aliebrahimpour_ir #گزارش_یادداشت
🏷 عنوان: «لطفا سند 2030 را اجرا کنید!»
✅موضوع: نقدی بر ولنگاری آموزش و پرورش
🔸...این حجم از ولنگاری مدرسه و معلم و وادادگی، انسان را به این نقطه میرساند که اصلا پیشکش! بیایید حداقل در حد سند2030، انسانی تربیت کنید که حداقلهای انسانی-فرهنگی را رعایت کند و بتواند برای یک تمدن سرباز و پشتیبان کارآمد باشد!
(متن کامل #یادداشت را در خبرگزاری رسا یا کانال عقل سرخ بخوانید)
🖌 علی ابراهیم پور
📇تعداد واژگان: 661
🗓تاریخ نگارش: 18اردیبهشت98
🗒تاریخ انتشار: 25اردیبهشت98
📤 انتشار در خبرگزاری #رسا (4):
🔗 http://rasanews.ir/fa/news/606656
🌐 @aliebrahimpour_ir #گزارش_یادداشت
📌 لطفا #سند2030 را اجرا کنید!
☘️ خاطرم هست در دوران ابتدایی، یکی از اخباری که به اتمسفر مدرسه، کنش دراماتیک میداد، خبر آمدن «بازرس» بود. حتی شایعه آن هم کافی بود تا روح و جسم دوبارهای به مدرسه تزریق شود! تصویر واضحی از یکی از آن خاطرات در ذهنم اینطور ثبت شده که کلاس چهارم بودیم و زنگ دوم یا سوم، قرآن داشتیم. زنگ قرآنی که معمولا راحتترین زنگ معلم بود؛ مینشست و میگفت بخوانید و احیانا تمرینهایش را حل کنید. اما اینبار تخته را تروتمیز کرده بود و با پهنای گچ با خط نستعلیق، به صورت درشت روی تخته نوشته بود «درس قرآن». زیرش هم با خط تحریری، شماره درس و صفحه کتاب را نوشت. این حداقل تاثیری بود که «هویت بازرس» بر حتی کلاس سادهی قرآن مدرسه ابتدایی میگذاشت.
☘️ کلیپهای همشکلی به صورت گسترده در فضای مجازی در حال انتشار است که در آن، شعری از یک خواننده غیرمجاز زیرزمینی در مدارس همراه با حرکات موزون، همخوانی میشود. یکسانی موسیقی و نحوهی اجرای آن، قبل از هر چیز، هدفمند و برنامهریزیشدهبودن این اتفاق را به ذهن میرساند؛ باز هم پروژهای در ادبیات ارتباطات سیاسی که شبیه آن را بهصورت مکرر -از کنسرت گرفته تا استادیوم- در سالهای اخیر دیدهایم و بهعنوان دکترین دولت فعلی در فراموشی ذهن جامعه از مسائل اساسی کشور قرار گرفته است. روی سخن با این بُعد از مسئله نیست؛ که قوهی قضائیه بایستی با جدیت نسبت به آن واکنش نشان دهد و ریشههای آن را شناسایی نماید.
☘️ در برابر واقعهای که رخ داده، منظرگاه دیگری نیز وجود دارد که هویت نرم آن نباید پشت پرده ابعاد سخت سیاسی گم شود: بهصورت رسمی در مدارسی که برای آموزش و پرورش نیروی انسانی کشور بنا شدهاند،اشعاری توسط دانشآموزان همخوانی میشود که هیچ وتقریباهیچ وجاهت فرهنگی در بافت هیچ وتقریباهیچ فرهنگ کشوری ندارد! دقت کنیم: اشعار به حدی سخیف و مبتذلاند که هیچ خانوادهای در هیچ نقطهای از جهان امکان ندارد آن را پخش و با هم زمزمه کنند. بدتر آنکه این اتفاق توسط خودِ مسئولین مدرسه و حداقل با نظارت و تایید عملی آنها -حتی در برخی کلیپها دیده میشود که در مراسم روز معلم- رخ داده است.
☘️ لب سند2030 در آموزش و پرورش، «این است که نظام آموزشی باید سبک زندگی را و فلسفهی حیات را بر اساس مبانی غربی به کودک بیاموزد». «دستورات و توصیهها و نکات اصلی موجود در این سند برای آموزش و پرورش این است که آموزش و پرورش باید جوری مناسبات فکری شاگردان را تنظیم کند که فلسفهی زندگیشان، اساس زندگیشان، مفهوم حیات در نظرشان، طبق تفکّر غربی باشد». ازاینرو، سند2030 سرباز و پشتیبان برای غرب تربیت میکند. سندی که بتواند سربازهای عملیاتی و کارآمد برای تمدن تربیت کند، بیشک سندی منسجم و قابل اعتناست و بدیهی است که انسان شهوتران و فاسد نمیتواند سرباز کارآمدی برای تمدن غرب باشد.
☘️ دانشآموزی که بازیگر ویدئوکلیپهای آنورآبی میشود و «هی وقتشه بدی لبات رو»، «وای بدنو ببین جووون بابا!» و امثالهم را زمزمه و همخوانی میکند و از نوجوانی خود را در مسیر ابتذال فرهنگی و جنسی قرار میدهد (یا بخوانید: قرارش میدهند)، سرباز و پشتیبان که هیچ؛ میتواند فرد مفیدی برای خود باشد؟ این حجم از ولنگاری مدرسه و معلم و وادادگی، انسان را به این نقطه میرساند که اصلا پیشکش! بیایید حداقل در حد سند2030، انسانی تربیت کنید که حداقلهای انسانی-فرهنگی را رعایت کند و بتواند برای یک تمدن سرباز و پشتیبان کارآمد باشد!
☘️ هنوز چند هفتهای از خبر خوابآلودگی بازرسان شورای پروانه نمایش سینما نگذشته بود که این کلیپها از مدارس آموزش و پرورش بیرون آمده است. ایکاش چند روز بعد اعلام کنند «در سیلهای اخیر، کل #بازرسان آموزش و پرورش را آب برده است» تا حداقل از درون نسوزیم که بودند افرادی که باید نظارت میکردند و نکردند و نمیکنند. فرهنگ در کشور به صورت وخیم با بحران نظارت مواجه و جولانگاه هر کسوناکس و هر رفتار خلافی شده و کارآمدی هویتش بهمعنای واقعی از بین رفته. آیا قوهقضائیه نقشی در بازیابی سیستم بازرسی و نظارت در دستگاههای فرهنگی و تربیتی ندارد؟! //پایان//
🖌علی ابراهیم پور
🗓 (نگارش: 18اردیبهشت98 - انتشار: 25اردیبهشت98)
📇 https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/554
🔗http://rasanews.ir/fa/news/606656 [انتشار در #رسا ]
🌐 @aliebrahimpour_ir
🏷 عنوان: «لطفا سند 2030 را اجرا کنید!»
✅موضوع: نقدی بر ولنگاری آموزش و پرورش
🔗http://rasanews.ir/fa/news/606656 [انتشار در #رسا ]
🌐 @aliebrahimpour_ir
مدلهای فرهنگی دعای افتتاح
🌺 برنامه #ضیافت ، که با موضوع اندیشههای قرآنی در ایام ماه مبارک رمضان از شبکه چهار پخش میشد، دو شب را مهمان استاد بزرگوارم، دکتر #قائمی_نیا بود.
🌺 موضوع این دو جلسه، قرآن و #مطالعات_فرهنگی بود. استاد مقدماتی از طرح کلان #الاهیات_فرهنگی شان را ارائه دادند و دربارهی ضرورت آن صحبت کردند. در جلسه دوم هم چند مثال ارائه شد. دو جلسه را دنبال کردم و نت بر داشتم.
🌺 بعد از جلسه دوم، بلافاصله نشستم و مباحث را مرور کردم و سعی کردم با فهم ناقصم، دستوپاشکسته، روشی که استاد برای فهم #مدل_های_فرهنگی از متن دارند را در دعای افتتاح پیاده کنم.
🌺 نمیدانم چقدر کارم موفقیتآمیز بوده و اینکه آیا مسیر را درست رفتهام؟! نتیجه در قالب یادداشتی در خبرگزاری #فارس منتشر شد.
🌐 @aliebrahimpour_ir
[In reply to « عقل سُرخ »]
📌 شاخصههای فرهنگ جامعه و دولت اسلامی در دعای «دولت کریمه»
(بخش اول)
🌸 مقام معظم رهبری در دیدار رمضانهی خود با دانشجویان بر زمینهسازی برای رویکارآمدن #دولت_جوان «حزباللهی» تاکید کردند. اما شاخصههای دولت و حاکمیت اسلامی و حزباللهی چیست که با ترویج آن، بتوان دورنمای #دولت_مطلوب تراز اسلام ناب را به نمایش گذاشت؟ برای پاسخ این پرسش، باید مدلهای فرهنگی حاکم بر جامعه ایمانی متناسب با دولت حزباللهی را کشف کرد.
🌸 اساسا انسانِ در دنیا (انسان انضمامی)، بدون داشتن #فرهنگ امکان زندگی ندارد. نسبت انسان به فرهنگ، مثل نسبت ماهی به آب است؛ انسانها در فرهنگ غوطهوراند و در آن زندگی میکنند. #مدل_های_فرهنگی، چارچوبها و طرحوارههای ذهنیاند که به نحوه اندیشیدن و رفتار افراد جهت میدهند. درونمایه و باطن دین، مدلهای فرهنگی دینی است؛ ازاینرو قوام جامعه ایمانی، در گرو طرحوارههای فرهنگی است. جامعه نه فقط با اعتقاد دینی، بلکه با سریان مدلهای فرهنگ دینی در آن، دینی میشود. بنابراین، قلب تپنده دولت اسلامی، فرهنگ حاکم بر آن دولت است.
🌸 از ادعیه مورد توصیهی شخص حضرت حجت در ایام ماه مبارک رمضان، #دعای_افتتاح است. دعای افتتاح از دو بخش عمده تشکیل شده؛ در بخش اول، حمد الهی محور است و بر رابطه انسان با خدا متمرکز است؛ اما محور بخش دوم، جامعه اسلامی در پرتو حضرت حجت و درخواست برای تشکیل حکومت و دولت کریمه ایشان است. بنابراین بهنظر میرسد اگر بخواهیم متناسب با مفهوم و محتوای دعا، از الفاظ درون دعا، تعبیری را برگزینیم، با توجه به اتمسفر اجتماعی و سیاسی دعا، بهترین عنوان « #دولت_کریمه» باشد. اینکه این دعا از خود طرف خود حضرت توصیه شده، نشانگر آن است که محتوای آن دربارهی دولت کریمه، دورنمایی است که ایشان از دولت مطلوب اسلامی تصویر میکنند. بنابراین دعای «دولت کریمه» یا افتتاح، منبع مناسبی است که از آن میتوان شاخصهها و مدلهای فرهنگی حاکم بر جامعه ایمانی در دولت کریمه را استخراج کرد:
🌸🔆 1.جامعه ایمانی، خواهان #نصرت و پیروزیِ عزتمندانه است. اساسا #عزت و #اقتدار در فرهنگ جامعه ایمانی نقش پر رنگی دارد. البته محور این نصرت باعزت، ولی و امام است؛ به واسطهی امام جامعه است که جامعه به نصرت باعزت میرسد و خدا نیز از طریق ولی جامعه، جامعه را به این مطلوب میرساند. جامعه ایمانی به خوبی میداند که جز از این طریق، نمیتواند به عزت و پیروزی دست یابد. (اللَّهُمَّ اعِزَّهُ وَ اعْزِزْ بِهِ، وَ انْصُرْهُ وَ انْتَصِرْ بِهِ، وَ انْصُرْهُ نَصْراً عَزِيزاً)
🌸🔆 2. #تشکیل_دولت_کریمه، درخواست شدید جامعه ایمانی است. جامعه ایمانی در نیازهای فردی متوقف نیست. با تمام وجود طالب تشکیل دولت است. (نَرْغَبُ الَيْكَ فِي دَوْلَةٍ كَرِيمَةٍ) دولت کریمه، چهار ویژگی اساسی دارد:
🌸🔅1.« #عزت_جامعه_ایمانی»: جامعه اسلامی در میان جوامع عزتمند است و از آنها به بزرگی یاد میشود و آنها با افتخار سر خود را بالا میگیرند. اسلام نیز به عنوان یک مکتب جامع که در عمل خود را اثبات کرده، در میان مکاتب فکری و فرهنگی، با عزت است و جوامع به اسلام به عنوان یک مکتب دارای گفتمان #قوی و #کارآمد نگاه میکنند. عزت اسلام و مسلمین، ناموس دولت کریمه است و روح تمام سیاستگذاریها و برنامههای آن محسوب میشود. (تُعِزُّ بِها الإِسْلامَ وَ اهْلَهُ)
(ادامه در پست بعدی)
🔗 https://www.farsnews.com/news/13980313000354/ [مطلب در #فارس ]
🔗http://fna.ir/da5vci
🌐 @aliebrahimpour_ir
🌐 @aliebrahimpour_ir
[In reply to « عقل سُرخ »]
📌 شاخصههای فرهنگ جامعه و دولت اسلامی در دعای «دولت کریمه»
(بخش دوم)
🌸🔅 2.« #ذلت_نفاق»:جامعه ایمانی، همانقدر که عزت خودش برایش مهم است، ذلت نفاق هم برایش اهمیت دارد. دولت کریمه، نفاقزدایی و نفاقستیزی را در اصلیترین برنامههای خود قرار میدهد و در تمامی سیاستگذاریهای خود به آن توجه دارد. نفاق در چنین حکومتی ذلیل و عمیقا بیارزش است و بهقول معروف، تره هم برایش خرد نمیشود. اهل نفاق در چنین دولتی ذلیل میشوند و در نتیجه بساطش برچیده میشود. در واقع مسئله دولت کریمه، دوگانهی اسلام و کفر نیست؛ مسئله #اسلام و #نفاق است! کفر و کافر، روشن و بیپردهاند و خطمشی و برنامهی اسلام در مقابل آن نیز روشن است. اما چالش دولت کریمه و جامعهی ایمانی #نفاق است که کیانش را تهدید میکند. (تُذِلُّ بِهَا النِّفاقَ وَ اهْلَهُ)
🌸🔅 3.«زمینهسازی برای #کار و #مسئولیتپذیری»: افراد در دولت کریمه، زمینه این را پیدا میکنند که به بهترین شکل به مسئولیتهای ایمانی و اسلامی خود برسند. جامعه ایمانی، دولت را بهعنوان کارگزار نمیخواهد و دنبال این نیست که ساختاری ایجاد کند که نیازهای او را بر طرف کنند؛ بلکه او دولت را میخواهد تا بتواند به بهترین شکل مسئولیتپذیری کند. اساسا نگاه به دولت به مثابه کارگزار و عامل، در فرهنگ ایمانی جایی ندارد. او از آن جهت به دولت کریمه رغبت دارد که عاشق مسئولیتپذیری و فرماندهی سبیلالله است. افراد جامعه ایمانی، در تلاشند که با مسئولیتپذیری، #نماد و دعوتکنندهی عملی به احکاماللّه و اطاعت الهی باشند. بهعبارتی، فرهنگ کار و مسئولیت بهقدری بر افراد حاکم است که صرفا دنبال انجام وظیفه نیستند؛ بلکه عمیقا میکوشند تمام وجود و افعالشان، کار و تلاش و تولید و خدمت در مسیر حق باشد تا هرکس او را میبیند، #یاد کار و مسئولیت و اطاعت الهی بیفتد. بنابراین از یک طرف دولت کریمه، کار اصلی خود را زمینهسازی برای کار و مسئولیت جامعه قرار میدهد و از طرف دیگر، فرهنگ مسئولیتپذیری نیز به بهترین شکل خود در جامعه ایمانی موج میزند. (وَ تَجْعَلُنا فِيها مِنَ الدُّعاةِ إِلى طاعَتِكَ وَ الْقادَةِ الى سَبِيلِكَ)
🌸🔅 4. « #کرامت حقیقی»: دولت کریمه، فقط در عنوان «کریمه» نیست. کرامت این دولت، صرفا #برساخته ذهنی یا رسانهای فرهنگ درونی جامعه ایمانی نیست؛ بلکه بهگونهای است که هم زندگی این دنیا و هم آخرت افراد، #واقعا سرشار از کرامت میشود. دولت کریمه، کرامت را همچون نیازهای لایه اول زندگی افراد در نظر گرفته، در تمامی برنامهها میکوشد کرامت را حفظ نماید. (تَرْزُقُنا بِها كَرامَةَ الدُّنْيا وَ الْآخِرَةِ)
🌸🔆 3.فرهنگ جامعه ایمانی، حق را یک مسئولیت میبیند؛ حق را میفهمد، ولی در فهم باقی نمیماند؛ آن را #حمل کرده و حرکت میکند و مطابق شان آن حق، رفتار و بروز خارجی و عملی دارد. بهعبارتی در مقابل حق، هماره دغدغهی «حمل» و #حرکت دارد. (ما عَرَّفْتَنا مِنَ الْحَقِّ فَحَمِّلْناهُ) البته در این مسیر احتمال دارد به دلایل مختلف کوتاهی صورت بگیرد؛ بنابراین اگر در این حملِ حق کم بیاورد، میکوشد آن را جبران کند. او واقعا میخواهد حقِ حق را ادا کند و آنچه باید انجام دهد را به انجام برساند؛ او با شعار «ما مامور به وظیفهایم»، خود را فریب نمیدهد و رسیدن به نتیجه مطلوب اوست؛ ازاینرو #بلوغ و #رسیدن_به_هدف، جزئی از فرهنگ جامعه ایمانی است. (وَ ما قَصُرْنا عَنْهُ فَبَلِّغْناهُ)
🌸مطابق آنچه گفته شد، جامعه ایمانی و دولت کریمه، هردو از مختصاتی برخوردارند. #از_یک_طرف دولت کریمه، 1.عزتبخش به اسلام و مسلمین، 2.نفاقزدا، 3.زمینهساز مسئولیتپذیری و کار آحاد جامعه و 4.کرامتبخش است.
🌸 #در_مقابل جامعه ایمانی، 1.در برطرفشدن نیازهای فردی متوقف نیست و با تمام وجود برای تشکیل دولت کریمه رغبت دارد. 2.جامعه ایمانی عزتجوست و راه رسیدن به آن را همراهی با امام جامعه میداند. 3.نگاه جامعه ایمانی به دولت، کارگزاری و عاملیت نیست، بلکه دولت را را زمینهساز برای مسئولیتپذیری و کار و تلاش خود میخواهد 4.فرهنگ «حملِ حق» دارد.
🌸 بیان این شاخصهها از طرف حضرت حجت (عج) نشانگر آن است که بنابر تناسب حکم و موضوع، لازم است جامعه اسلامی به سمت چنین خصوصیاتی حرکت کند تا زمینه برای برپایی دولت کریمه فراهم شود. امروز برای تشکیل دولت حزباللهی، هم معرفی شاخصههای آن به مردم ضرورت دارد و هم لازم است فرهنگ متناسب با چنین دولتی، در آحاد ملت تقویت شود.//پایان//
🔗 https://www.farsnews.com/news/13980313000354/ [مطلب در #فارس ]
🔗http://fna.ir/da5vci
🌐 @aliebrahimpour_ir
🏷 عنوان: «شاخصههای فرهنگ جامعه و دولت اسلامی در دعای «دولت کریمه»»
✅موضوع: استخراج مدلهای فرهنگی جامعه ایمانی و دولت اسلامی از دعای افتتاح
🔺...جامعه ایمانی و دولت کریمه، هردو از مختصاتی برخوردارند. #از_یک_طرف دولت کریمه، 1.عزتبخش به اسلام و مسلمین، 2.نفاقزدا، 3.زمینهساز مسئولیتپذیری و کار آحاد جامعه و 4.کرامتبخش است.
🔺... #در_مقابل جامعه ایمانی، 1.در برطرفشدن نیازهای فردی متوقف نیست و با تمام وجود برای تشکیل دولت کریمه رغبت دارد. 2.جامعه ایمانی عزتجوست و راه رسیدن به آن را همراهی با امام جامعه میداند. 3.نگاه جامعه ایمانی به دولت، کارگزاری و عاملیت نیست، بلکه دولت را را زمینهساز برای مسئولیتپذیری و کار و تلاش خود میخواهد 4.فرهنگ «حملِ حق» دارد.
(متن کامل #یادداشت را در خبرگزاری رسا یا کانال عقل سرخ بخوانید)
🖌 علی ابراهیم پور
📇تعداد واژگان: 661
🗓تاریخ نگارش: 12خرداد98
🗒تاریخ انتشار: 13خرداد98
📤 انتشار در خبرگزاری #فارس (9):
🔗 http://fna.ir/da5vci
♻️ چگونه ایدهی نوشتن این یادداشت، شکل گرفت!؟
♻️ https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/558
🌐 @aliebrahimpour_ir #گزارش_یادداشت
🏷 عنوان: «تفسیر جامعهشناختی « #نفاق »، ضرورت بنیادین #گام_دوم انقلاب اسلامی»
🔺جامعهشناسانهترین مفهوم قرآن و ابتکاریترین مسئله معارف اسلامی در اندیشه اجتماعی است که نمونهی غربی ندارد، مسئله «نفاق» است.
🔺به عقیدهی شهید مطهری، اگر بنا باشد دوران معاصر جهان را،باید عصر جدید را، «عصر نفاق» بنامند.
🔺اساسا نفاق با ساختار اجتماعی، پیوندی عمیق دارد. تا #ساختار_اجتماعی_دینی شکل نگیرد، نفاق ایمانی به وجود نمیآید.
🔺در گام اول انقلاب، دمل چرکین نفاق با تلاشهای بیوقفهی اندیشمندان انقلاب اسلامی نظیر امام خمینی و شهیدمطهری کنترل شد تا اینکه در دهه60 بهطور کلی برچیده شد. با توجه به قویتر شدن ساختارهای دینی انقلاب اسلامی و پیچیدگی روزافزون جامعه و همراهی همیشگی خطر نفاق با هر جریان انقلابی، گام دوم انقلاب نیز بیش از پیش در خطر نفاق است؛ نفاقی که پیچیدهتر از گذشته است و راه مبارزه با آن سختتر از قبل.
✅ متن کامل یادداشت را در خبرگزاری #رسا بخوانید:
🔗 http://rasanews.ir/002YQy
🖌 علی ابراهیم پور
📇تعداد واژگان: 1694
🗓نگارش: 14خرداد98
🗒انتشار: 18خرداد 98 (9)
🌐 @aliebrahimpour_ir #گزارش_یادداشت
98.03.18 (9) - تفسیر جامعهشناختی «نفاق»، ضرورت بنیادین گام دوم انقلاب اسلامی - اجتماعی دینی - رسا.doc
1.12M
#دانلود متن کامل یادداشت
«تفسیر جامعهشناختی « #نفاق »، ضرورت بنیادین #گام_دوم انقلاب اسلامی»
انتشار در رسا (9) :
http://rasanews.ir/fa/news/609024/
🌐 @aliebrahimpour_ir
«تفسیر جامعهشناختی « #نفاق »، ضرورت بنیادین #گام_دوم انقلاب اسلامی»
انتشار در رسا (9) :
http://rasanews.ir/fa/news/609024/
دانلود در عقل سرخ:
https://eitaa.com/aliebrahimpour_ir/563
🌐 @aliebrahimpour_ir
#نقد_فیلم « #ما_همه_با_هم_هستیم »
انتشار یافته در خبرگزاری #فارس (20خرداد98):
http://fna.ir/da7d3w
✅ در استوری #سینما_انقلاب - ص1
🌐 @aliebrahimpour_ir
#نقد_فیلم « #ما_همه_با_هم_هستیم »
انتشار یافته در خبرگزاری #فارس (20خرداد98):
http://fna.ir/da7d3w
✅ در استوری #سینما_انقلاب - ص2
🌐 @aliebrahimpour_ir
#نقد_فیلم « #ما_همه_با_هم_هستیم »
انتشار یافته در خبرگزاری #فارس (20خرداد98):
http://fna.ir/da7d3w
✅ در استوری #سینما_انقلاب - ص3
🌐 @aliebrahimpour_ir
#نقد_فیلم « #ما_همه_با_هم_هستیم »
انتشار یافته در خبرگزاری #فارس (20خرداد98):
http://fna.ir/da7d3w
✅ در استوری #سینما_انقلاب - ص4
🌐 @aliebrahimpour_ir
#نقد_فیلم « #ما_همه_با_هم_هستیم »
انتشار یافته در خبرگزاری #فارس (20خرداد98):
http://fna.ir/da7d3w
✅ در استوری #سینما_انقلاب - ص5
🌐 @aliebrahimpour_ir
📌 #ما_همه_با_هم_هستیم؛ فیلم پوچ ولی مهمی برای بلوغ سینمایی جامعه ایرانی
📌 مخاطب سینما به فیلم «ما همه با هم هستیم» چه نیازی دارد؟
🍁 با «ما همه با هم هستیم» که عنوان #پربازیگرترین فیلم تاریخ سینمای ایران را یدک میکشد، احتمالا یکی از #ضعیفترین آثار سینمای ایران در سال98 از حیث کارگردانی، متن و حتی بازیگری است که حضورش در تاریخ سینمای ایران، لازم بود.
🍁 فیلم، فاقد #فیلمنامه و #داستان است. فیلم از بازجویی مهران مدیری از مسافران فیلم آغاز میشود، اما تا انتهای فیلم متوجه نمیشویم، این بازجویی برای چیست و این ناکجاآباد که مسافران هواپیما در انتهای فیلم در آن آزاد میشوند، کجاست. برزخ یا جای دیگر؟ #معلوم_نیست. هیچ فراز و فرودی در داستان نیست؛ هیچ #کنش و #واکنش #دراماتیکی نمیبینیم. بدتر از آن اینکه هیچ و تقریبا هیچ #لبخندی روی لبمان نمینشیند و نمیخندیم! محمدرضا گلزار چه کاره است؟ و چرا او مدیری از او هم بازجویی میکند؟ معلوم نیست! خودش به صراحت در فیلم میگوید نمیدانم! گلراز به فیلم اضافه شده تا نامش در تیتراژ باشد؛ خودش هم در بازجویی اعتراف میگوید که گفتند برای یک فیلم بیایم اینجا و من کارهای نیستم! اینقدر تباه؟؟
🍁 فاقد کارگردانی است؛ نه خلاقیتی در #روایت، نه خلاقیتی در #پرداخت. بازیگرانی دور هم جمع شدهاند و دقیقا همان بازی تیپیکالی را ارائه میدهند که در فیلمهای دیگر از آنها سراغ داریم. مدیری بازجو، همان بازجوی ساعت5 عصر و همان متمول هیولاست که اینبار بیشتر مشغول لمباندن است؛ جواد عزتی، همان عزتی سابق. معجونی، گرجستانی، حاتمی و بقیه هم. بدتر از همه گلزار.
🍁 سیدرضا میرکریمی، کارگردان نامآشنا و صاحب سبک که در اینجا تهیهکننده فیلم است، گفته بود « #کمدی_شریف»ی ساخته که فاقد شوخیهای غیراخلاقی است. درست است؛ اما فیلم نه فقط فاقد شوخیهای غیراخلاقی است، بلکه فاقد #هرگونه طنز و کمدی است. نه شخصیت و نه دیالوگ خندهداری وجود ندارد که ما را به خنده وا دارد؛ اما چرا، شاید فقط به پرخوریهای مدیریِ بازجو قدری لبخند بزنیم. نهایتا شاید یکجا یا دو جا بر اساس تداعی معانی شخصی، بخندیم. همین. بلکه اساسا فاقد همه چیز است! بیننده فیلم، نه میخندد، نه از دیالوگها لذت میبرد؛ نه کنش دراماتیکی او را جذب میکند و نه چیزی میآموزد. او صرفا تماشا میکند، چون پول بلیت داده.
🍁 فیلم، انبوهی از بازیگران مشهور سینما را جمع کرده، اما همین پاشنهآشیل کارگردان شده. نتوانسته آنها را پرداخت کند و از آنها بازی بگیرد. احتمال میدهم حتی بیشتر حجم فیلمنامه به معرفی اصل شخصیتها گذشته باشد تا پرداخت شخصیتی آنها. بنابراین طبیعی است که پیشبینی کنیم، مجموعه بازیگران برای برداشت دور هم جمع میشدند و بعد اینکه داستان را مرور میکردند، هرکسی هر چه در چنته داشته، ارائه میداده و بدون اینکه فرصت این وجود داشته باشد که خلاقیتی و مدیریت دقیقی روی شخصیتها وجود داشته باشد، تصویربرداری میشده. نتیجه نیز، همینی شده است که میبینیم.
🍁 «ما همه با هم هستیم»، به برکت نام بازیگرانش، رکورد فروش افتتاحیه سینمای ایران را با 600میلیون تومان شکست. خبری که برای آینده سینمای ایران بسیار خوب است. اما چرا؟ به عقیدهی #اقتصاددانان_فرهنگی، تقاضا در عرصه هنر، در #سلیقه ی افراد ریشه دارد. از این منظر، هنر کالایی «تجربی» است، بدین معنی که افراد از طریق #تجربه این کالا را درک کرده و لذت بیشتری کسب میکنند و سلیقه افراد بدین ترتیب شکل میگیرد. بنابراین، پرورش سلیقه، مستلزم #سرمایه_گذاری در زمان و تجربه بوده و هزینهبر است. فروش بالای «ما همه با هم هستیم»، هزینهای است که جامعهی ایرانی، برای رشد سلیقه و ذائقهی خود برای دیدن یک فیلم پوچ و گنگ و بسیار ناقص، پرداخت میکند. این هزینه #باید پرداخت شود تا او رشد کند.
🍁 مخاطب سینما عمومی سینما، برای ما همه با هم هستیم، خرج میکند تا به #بلوغ برسد. وقتی خانوادهای به اسم فیلم کمدی، وارد سینما شود و پول خرج کند و بدون خنده و با دست خالی برگردد، یاد میگیرد به راحتی خود را خرج هر فیلمی نکند. باعث میشود، صرفا به اسم انبوهی از بازیگران پرآوازه که هر کدامشان به تنهایی می توانند عامل فروش یک فیلم باشند، اعتماد نکند. حتی اسم سیدرضا میرکریمی و کمال تبریزی نیز گولش نزند.
🍁 با این تجربهها، یاد میگیریم، قبل از دیدن فیلم، اندکی #تامل کنیم؛ درباره فیلم #سرچ کنیم و با دقت انتخاب کنیم تا پول خود را دور نریزیم؛ حتی اگر مخاطب جدی سینما نیستیم و برای تفریحِ عیدانه و آخر هفته به سینما می رویم. به همین دلیل، دیدن چنین فیلم بدی برای شکلگیری سلیقه هنری جامعه مهم است.//پایان//
♻️ انتشار یافته در خبرگزاری #فارس (20خرداد98):
🔗 http://fna.ir/da7d3w
🌐 @aliebrahimpour_ir #نقد_فیلم #گزارش_نقد_سینما #نقد