▫️سه اصل #تربیت_فرزند در عصر رسانه:
1⃣ #توجه کودک را مدیریت کنید و سوژه های مناسب دیداری،شنیداری،مهارتی تدارک ببینید.
2⃣ #تخیل کودک را دریابید و شعر و داستان با محتوای حساب شده تهیه کنید.
3⃣ #تعقل کودک را با طراحی چالش های مناسب سن و حالش با رویکرد #توان_حل_مساله، رشد بدهید.
#تربیت/#کودک/#رسانه
https://virasty.com/alireza31314/1693201769242642448
🆔@asre_tabyin
⭕️تکنیک های جنگ شناختی
✍ژورسان | علیرضامحمدلو
📲رسانه و فضای مجازی از چه تکنیک هایی جهت راهبری اعتراضات استفاده میکند؟ صدها میلیون محتوای مجازی با چه ارایشی اذهان عمومی را مهندسی می کنند و چگونه جریان سازی انها به فضای میدانی میرسد❓
💯جهت مطالعه یادداشتها برروی عناوین کلیک نمائید👇
۱.نقش شانتاژ در اغتشاش سلبریتی ها
۲.ازکشته سازی تاجریان سازی
۳.جنگ رسانه ای و سوادرسانه ای
۴.مثلث جنگ شناختی در ماجرای مهسا امینی
۵.نبرد آنلاین پنتاگون علیه ایران
۶.نقاشی استاد یاغی
۷.آواتارسازی اغتشاشات با تعمیم آشوب
۸.جادوگر دروغ
۹. پسااغتشاشات و ضرورت ترمیم
۱۰.پروژه لولیتا سازی
۱۱.تکنیک طوطی فحاش
۱۲.نبردهشتگ ها
۱۳.نبردترومن
۱۴.لختشو، بمان و پس بگیر
۱۵.آستروتورفینگ
۱۶.پاره گویی حقیقت
۱۷.عملیات مسکیتو
۱۸.تکنیک کانال انحراف
۱۹.جیوه های سمی
۲۰.ساندویچ مهران مدیری
۲۱.دروغ گوبلزی
۲۲.لباس جدیدپادشاه
۲۳.گداخت انسان عاطفی
۲۴.تکنیک موج بلند
۲۵.تکنیک اتش ملایم
۲۶.لولیتاسازی
۲۷.کارخانه ترول
🆔@asre_tabyin
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 «رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت»
✍️ پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی و اعلام عزای عمومی در پی درگذشت شهادتگونه رئیسجمهور و همراهان گرامی ایشان
📝 حضرت آیتالله خامنهای در پیامی شهادت حجتالاسلام والمسلمین سیّدابراهیم رئیسی رئیسجمهور اسلامی ایران، دکتر امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، حجتالاسلاموالمسلمین آلهاشم نماینده ولیفقیه در آذربایجان شرقی، دکتر رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و همراهان گرامی ایشان در سانحه هوایی را تسلیت گفتند.
📝 متن پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
انا لله و انا الیه راجعون
▪️با اندوه و تاسف فراوان خبر تلخِ درگذشتِ شهادت گونهی عالم مجاهد، رئیس جمهور مردمی و با کفایت و پرتلاش، خادمالرضا علیه السلام جناب حجة الاسلام و المسلمین آقای حاج سید ابراهیم رئیسی و همراهان گرامی ایشان رضوان الله علیهم را دریافت کردم.
▪️این حادثهی ناگوار در اثنای یک تلاش خدمترسانی اتفاق افتاد؛ همهی مدت مسئولیت این انسان بزرگوار و فداکار چه در دوران کوتاه ریاست جمهوری و چه پیش از آن، یکسره به تلاش بیوقفه در خدمت به مردم و به کشور و به اسلام سپری شد.
▪️رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثهی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد.
▪️در این حادثهی سنگین شخصیتهای برجستهئی مانند حجةالاسلام آل هاشم امام جمعهی محبوب و معتبر تبریز، جناب آقای امیر عبداللهیان وزیر خارجهی مجاهد و فعال، جناب آقای مالک رحمتی استاندار انقلابی و متدین آذربایجان شرقی و گروه پروازی و دیگر همراهان نیز به رحمت الهی پیوستند.
▪️اینجانب پنج روز عزای عمومی اعلام میکنم و به ملت عزیز ایران تسلیت میگویم. جناب آقای مخبر طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی در مقام مدیریت قوهی مجریه قرار میگیرد و موظف است به همراهی رؤسای قوای مقنّنه و قضائیه ترتیبی دهند که ظرف حداکثر پنجاه روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود.
▪️در پایان تسلیت صمیمی خود را به مادر گرامی جناب آقای رئیسی و همسر فاضل و بزرگوار ایشان و دیگر بازماندگان رئیس جمهور و خانوادههای محترم همراهان بویژه والد ماجد جناب آقای آل هاشم معروض میدارم و صبر و تسلای آنان و رحمت الهی برای درگذشتگان را مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۴۰۳/۲/۳۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از محسن قنبریان
🔹 مردان جمهوری اسلامی!
بقعه ای که شفاء می دهد، امامزاده اش قلابی نیست!
دستگاه حکومتی که هربار یکی از رجالش از دست می رود، فضایلشان بیشتر هویدا میشود، فاسد نیست.
در قرآن، حکومت مردمیِ اسلامی، "حسنه دنیا" است (۴۱نحل)
جمهوری اسلامی، حرم است؛ هنوز راه "شهادت" و "خدمت" درش باز است و اهلش را حاجت می دهد.
"شجره طیبه" است، "اُجتُثَّت مِن فُوقِ الاَرض" نیست. "تُوتِی اُکُلها کُلِّ حِین" است[۲۴ تا ۲۷ ابراهیم]؛ چند کرم و لانه موریانه، میوه اش را تلخ نکرده است.
همین سالها چند دزدِ دین باز در کسوت مناصب را با سلیمانی، زاهدی، رئیسی، عبداللهیان، آل هاشم و... مقایسه کنید؛ کدامیک رجال جمهوری اسلامی اند؟!
فکر می کردی بعد سلیمانی دیگر طلای ناب در این دستگاه پیدا نشود؟!
معدن طلا، طلا می دهد؛ اندازه و عیارش فرق می کند.
پ.ن:
#رئیسی_عزیز ممنون که امام رضا(ع) را برای مردم ایران گذاشتی!
بعضی نگران بودند دین باز باشی و گفتند امام رضا(ع) را خرج دنیایت می کنی!
امام رضا(ع) روز تولدش خوب ازت دفاع کرد؛ رضوان الله علیک!
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
✍سه محور جنگ شناختی در ماجرای شهید جمهور و یک ماموریت رسانهای
🔸بازنمایی، تصویرسازی و روایت هر حادثه ای توان بلامنازعی جهت تولید ضعف یا بازتولید قدرت اجتماعی دارد. ازاینرو جنگ های شناختی نه تنها بر نقطه ضعف ها که بر نقاط قوت جامعه هدف نیز تمرکز کرده تا وجوه مثبت ماجرا در سطح افکارعمومی به پاشنه آشیل ترجمه شود. از طرفی نیز قائلیم که قدرت یک سیستم در شخصیت #رهبران، همراهی #جمهور و #کارآمدی نظام در حل مسائل جامعه خلاصه میشود. در حادثه شهادت رییس جمهور و یارانش نیز، این دو سه روز اخیر شاهد سبک روایتی مسموم از جانب رسانه های معاند بودیم که محورهای اصلی این بازنمایی معکوس و تقابلی را اشاره میکنیم:
1⃣ تخریب تصویر رییس جمهور، تخفیف اثر شهادت و تحریف تاریخ: جریان معاند با #روایت_وارونه حوادث دهه شصت و انعکاس معکوس و مغالطه #همنشینی اعدام های آن دهه با آقای رییس جمهور شهید و #تداعی برخی از اتفاقات ۱۴۰۱، سعی بر این دارند که شعلههای عاطفی و اتحاد جوشان مردمی را #تقلیل داده و محبوبیت سران دولت در نگاه ملت را نادیده بگیرند.
2⃣ گسل سازی و دوقطبی نمایی از افکارعمومی در فضای مجازی: این خط خبری به شکل سخیف و خلق #چالشهای_مبتذل و بازنشر ویدئوهای شاد از برخی خارج نشینان معاند و #کوچکنمایی مراسم تشییع و #برچسب حامیان رییسی برای شرکت کنندگان در مراسم و روایت کارمندی_حکومتی از حضور مردم، سعی دارد که یکدستی و شکوه اجتماعی را در ماجرای شهادت و استقبال مردمی به چالش کشیده و یک #دوقطبی_مصنوعی و دست ساز را برای ذهنیت عموم جامعه غالب و قالب کنند.
3⃣ القای ناکارآمدی نظام در مراقبت از سران و مدیریت بحران: این خط خبری نیز در صدد بوده تا با #برجسته_کردن پهباد ترکیه در پیدا کردن موقعیت بالگرد رییس جمهور و ایجاد سوال و ابهام از چرایی پرواز در هوای بارانی و مه آلود و طولانی شدن ساعات عملیات جستجو و...توان و کارآیی سیستم را در #مدیریت_بحران و حفاظت از کارگزاران نظام زیر سوال ببرند.
🔻آرایش رسانه ای متکثر و ترکیبی با محورهای مشخص پیرامون خدمات دولت مردمی و تصویر واقعی و خدوم از #شهید_جمهور و یارنش و آثار ملی و دلالت های فرامرزی تیم دولت سیزدهم بایستی صورت بگیرد که روایت درستی را از کفایت و کارکرد مجموعه دولت انقلابی به سمع و نظر افکارعمومی منتقل کند که دچار تحریف رسانه ای در بزنگاه انتخابات نگردد:
🔸احیای #اخلاق_سیاسی و توجه به وحدت نخبگان و تصمیم گیران نظام، تراز مردم داری و خدمت به جامعه، افزایش چندبرابری حقوق پایه سربازان و بازنشستگان و معلمان و پرستاران و کارگران و...، ده برابر شدن یارانه ها و ارائه چندین طرح مکمل برای افزایش قدرت خرید دهک های ضعیف جامعه، توان بکار گرفتن ظرفیت های متکثر نخبگانی و گاها متقاطع سیاسی، ایستادگی بر اصول در سطوح بین المللی و تقویت #عمق_راهبردی و شخصیت و جسارت نطام در منطقه و جهان، راه اندازی و فعال سازی ده ها پروژه و کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل و عضویت موثر در جریان های اقتصادی_سیاسی بزرگ و آلترناتیو جهانی، بازگشت پول های بلوکه شده در شرق و غرب دنیا با دیپلماسی موثر، مذاکرات فعال و موازی و چندسطی بدون گروگان گرفتن معیشت و ایستایی اقتصادی و بازیگری موثر در مناقشات مرزی همچون آذربایجان_ارمنستان و منطقه ای و بین المللی، تدبیر و طراحی زیرساخت های اقتصادی و فرهنگی و ورزشی همچون حل معضل ۴۰ساله خصوصی سازی سرخابی ها و... مواردی است که فقط در دوسال خدمت توام با صداقت بعنوان دستاورد دولت میتوان بازنمایی و روایت کرد.
🔸این قدردانی و آرایش رسانه ای بایستی در قبال انگاره سازی ها و #خوانش_معکوس و مسموم از ماجرای غم انگیز اخیر صورت بگیرد تا این تراژدی ملی_منطقهای و حتی بین المللی علیرغم هزینه دردناک و تاسف بارش، وجوه الهام بخش و برکات انسجام آفرینش برای #حرکت_عمومی جامعه و ترویج گفتمان #خدمت به مردم و همچنین خلق یک حماسه بزرگ در هشت تیر و مواقعی مشابه از کف نرود.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
14030312.mp3
24.22M
🔻بررسی تکنیک های رسانه ای جریان معاند در ایام انتخابات
🔸برنامه #امواج_شبهه
🔸پخش برنامه در #رادیو_انتخاب #رادیو_گفتگو و #رادیو_نماوا
🔸با حضور: دکتر محمدحسین اسماعیلی،استاد دانشگاه و حجتالاسلام دکتر علیرضامحمدلو، مدرس رسانه
🔸در این برنامه تکنیک #اعتبار_زدایی از ۱.سکوهای معقول و ۲.سکوهای مشروع و ۳.سکوهای مقبول را مطرح کردم. اینکه جریان رسانه ای معاند برای به چالش کشیدن نظام و جلوگیری از #بازتولید_جمهوریت بعنوان قدرت نرم انقلاب اسلامی، مشارکت در #انتخابات و صندوق های رای را زیر سوال میبرد.
🔸با اعتبارزدایی از افراد با تکنیک تمسخر و طنز و #برچسب_زنی و ایجاد دوقطبی و نفرت آفرینی و خوانش نمایشی از انتخابات، فرامتن انتخابات و حرکت به سمت تغییر و پیشرفت را از معنا تهی می کند و با ایجاد تردید و تعلیق و ابهام در تاثیر صندوق رای بر آینده جامعه، افکارعمومی را از شرکت گسترده در انتخابات دلسرد نموده تا کاهش مشارکت را علیه نظام اسلامی رقم بزند. ۱۴۰۳/۳/۱۲
🆔@asre_tabyin
هدایت شده از جریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📎 برش کوتاه از قسمت صد و چهار
❗️ با این مبانی دینی نباید انقلاب رخ میداد
🔹
👤 مهمان: حجتالاسلام علیرضا محمدلو؛ مدرس دانشگاه
🔸
👤 میزبان برنامه: دکتر علیرضا زادبر
🔸
📺 برنامه تلویزیونی جریان؛ شنبه ۱۲ خرداد
🕗 ساعت ۲۰:۰۰ | شبکه یک سیما
🔻
📱 نشانی ما در صفحات اجتماعی:
@jaryan_tv1
هدایت شده از جریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📎 برش کوتاه از قسمت صد و چهار
❗️ شبکههای اجتماعی باعث دوقطبی شدن جامعه شده؟
🔹
👤 مهمان: حجتالاسلام علیرضا محمدلو؛ مدرس دانشگاه
🔸
👤 میزبان برنامه: دکتر علیرضا زادبر
🔸
📺 برنامه تلویزیونی جریان؛ شنبه ۱۲ خرداد
🕗 ساعت ۲۰:۰۰ | شبکه یک سیما
🔻
📱 نشانی ما در صفحات اجتماعی:
@jaryan_tv1
✍دیشب توفیق شد که مهمان برنامه خوب #جریان از شبکه یک سیما با میزبانی برادر خوبم دکتر علیرضا زادبر باشم. موضوعی که مورد بحث قرار گرفت، بررسی جامعه شناختی جمهوری اسلامی بود و اینکه چرا تئوری های غربی و خصوصا اندیشه مدرن و پوزیتیوییسم،توان تحلیل ظرفیتها و پدیده ها و مساله های مثبت رخ داده در زمینه جمهوری اسلامی را ندارد.
🔸اینکه چرا #سرمایه_اجتماعی ایران اسلامی بعنوان قدرت نرم نظام، در اندیشه غربی دچار تخفیف و تقلیل شناختی و تحلیلی میشود و داده کاوی در خدمت اندیشکده ها به کار گرفته نمیشود؟ بحث کردیم پیرامون اینکه خطر معرفتی جمهوری اسلامی ایران برای غرب چگونه باعث میشود که در بستر شبکه های اجتماعی و در قالب جنگ شناختی علیه جامعه ما جریان سازی رقم میخورد.
🔸صحبت کردیم پیرامون اینکه شبکه اجتماعی علی رغم تنوع و تکثری که در نظام رفتاری و گاها سبک زندگی رقم زده، برخلاف #جامعه_شبکهای کاستلزی در غرب، نظام اندیشه و ارتکازات اصیل را از وحدت حداکثری خارج نکرده است. اینکه دوقطبی تحمیلی در بستر شبکه های اجتماعی فارغ از زخم های شکلی و فرمی که به همبستگی اجتماعی وارد آورده و حاد واقعیت را در بخش هایی نمودار کرده، اما حاق واقعیت متحد را در عادتواره های جامعه تکان نداده است.
🔸گفتگویی هم حول خاستگاه سرگرمی و #صنعت_فرهنگ در قبال الهیات انجام دادیم و اینکه متافیزیک دینی،امر داینامیک و زاینده ای است و در ذات خودش دلالت اجتماعی دارد ولی سرگرمی به تعبیر آدورنو برای مهندسی افکارعمومی و سرکوب نرم تودههاست.
🔸فیلم کامل برنامه از طریق لینک قابل مشاهده است./12 خرداد 1403
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
عصرتبیین عصررسانه
✍دیشب توفیق شد که مهمان برنامه خوب #جریان از شبکه یک سیما با میزبانی برادر خوبم دکتر علیرضا زادبر با
باشگاه خبرنگاران جوان هم با تیتر
"ابزار حکمرانی کشورهای غربی کلان دادههاست"
این گفتگو را پوشش داده و بخش#مهندسی_افکارعمومی در جوامع مدرن را برجسته کرده است. http://www.yjc.ir/00ahZS 🆔@asre_tabyin
🔻مدل کلان #سناریو_نویسی برای کنشگری در رسانه
1⃣ قرائت: چه پیامی را به مخاطب منتقل می کنیم و ایده ناظر چیست؟ #هدفگذاری
2⃣ روایت: چگونه پیام مدنظر را به مخاطب منتقل می کنیم و تکنیک ها و خط خبری درست کدام است؟ #رمزگذاری
3⃣ دلالت: پیام ما چه اثری را در مخاطب ایجاد کرده و چه برآیند و واکنش هایی در پی خواهد داشت؟ #رمزگشایی
🔸ایده مرکزی و هدفگذاری کنش های رسانه ای با توجه به فرمایشات رهبر انقلاب و نیاز امروز جامعه بایستی معطوف به #جلب_مشارکت_حداکثری تعریف و طراحی شود.
🔸با این دست فرمان، تکنیک های عملیاتی، خط خبری و #لنز_روایت را بایستی از نفرت پراکنی و بداخلاقی و تمسخر به سمت تبیین تفکرات و لایه های فکری_سیاسی و توان گفتمانی افراد در حل مساله های جامعه سوق داد.
🔸نتیجه اینکه در لایه دلالت و برآیندسنجی اخبار، اگر چیزی جز روشنگری و شور انتخاباتی و #امید_به_آینده در ضمن #اخلاق و عقلانیت برداشت گردید،(ضدپیامی مثل جنگ قدرت یا انتخابات فرمایشی و دلسردی از صندوق رای و...) عملیات روایت سازی را برای دست یابی به هدف اولیه بازبینی نماییم.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
هدایت شده از انجمن سواد رسانه طلاب
28.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #اختصاصی
🔘رسانه ها از حیث کارکرد و ماموریت ها به سه دسته تقسیم بندی میشوند.
1️⃣رسانه های توصیفی:
کارشان بیشتر انعکاس خبر،حادثه و بازنمایی است.
2️⃣رسانه های تحلیلی:
علاوه بر اینکه انعکاس خبر انجام می دهند با یک جهت و تحلیلی همراه هستند و خبر را به صورت خام به مصرف مخاطب نمی رسانند.
3️⃣رسانه های راهبردی:
این رسانه ها خبر،تحلیل و سناریو دارند.رسانه راهبردی پیشا اثر و پسا اثر را میبیند و تصویر بزرگ را به مخاطب انتقال می دهد و بسیار مهم است.
🧩 برشی از دورهی تربیت مربی سواد رسانه در انجمن سواد رسانه طلاب
🔖 سرفصل رسانه شناسی
👤 استاد: حجتالاسلام دکتر محمدلو
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
🆔@savad_rasaneh
هدایت شده از عصرتبیین عصررسانه
🔎من فوروارد میکنم، پس هستم
◀️عصر جدید را عصر اطلاعات و بطور پیشرفته تر و بهینه شده، عصر دیجیتال نیز نامیده اند.از شاخصه های اصلی دنیای مدرن و #عصردیجیتال، سبک زندگی خاصی است که باخود به ارمغان آورده است.
🔸در دوره ای هستیم که فقط اطلاعات_را_مصرف_میکنیم ولی نه برای حل مسائل بلکه بدلیل #کالاشدگی_اطلاعات آنها را میخریم و بدون اینکه به دنیای عمل ما ارتباط داشته باشد و صرفا از باب عقب نماندن از چرخه مصرف کنندگان، مصرف می کنیم.
🔸گئورگ زیمل در رابطه با کلانشهرها و ویژگی هایش در مقاله ای که نوشته چنین می گوید: انسان ها در شهرهای کلان دچار گمنامی و بی نامی و غربت هستند و برای خلاصی از این وضعیت، سراغ مصرف می روند تا #خود_از_دسترفته_شان را بازیابی کنند.
🔸تورستن وبلن جامعه شناس، #مصرف_متظاهرانه را بعنوان شاخصه اصلی عصرمدرن مطرح می کند و می گوید: بعد از دکارت که دغدغه عقلانیت داشت و می گفت: من_فکر_میکنم_پس_هستم، به دوره ای رسیدیم که بشر می گوید: من_میخرم_پس_هستم.
🔸اساسا این طرز تفکر که برای جبران گمنامی بشر و بازگشت هویت او مطرح شده، چالش های جدیدی را رقم زده و پدیده ای بنام #انسان_های_پرسه_زن را تحویل عصرجدید داده است که کاری جز فروشگاه گردی های بدون هدف و خریدهای غیرهوشمند و بدون حساب و کتاب ندارند.
در ادامه جریان مصرف زدگی بشر، غول های رسانه ای وارد گود شده و شیب تندی را برای مصرف_مهارنشده بشر، تحمیل نموده اند.
🔸رسانه از زمان ورود به چرخه مصرف جامعه، با افزایش گزینه های انتخابی برای مصرف بشر نه تنها باعث آزادی عمل بیشتری نشده که با خود سردرگمی و تحیر را بهمراه آورده است.
🔸بقول هربرت سیمون، برنده جایزه نوبل: "غنای اطلاعات، #فقر_توجه می آورد".
این تحیر و سردگمی که ناشی از سرریز اطلاعاتی بشر می باشد، باعث شده نسخه درمانی جدیدی از طریق جریان های رسانه ای تدوین و تبلیغ شود بنام "در_لحظه_زندگی_کن."
🔸این اندیشه که بدلیل حذف عقلانیت از چرخه دریافت(احساسات)، تحلیل( اندیشه وعقلانیت)، کنش(اقدام و عمل) شیوع پیدا کرد، راه جبران خسارت سردرگمی و افسردگی و #سرطان_مصرف_زدگی و تنوع طلبی بشر را در ترویج و تبلیغ اندیشهء در لحظه زندگی کن می داند که فقط و فقط بدلیل ابتنای بر اصالت لذت و بریدن از عقلانیت، جامعه بشری را در خدمت سودآوری کمپانی های اقتصادی و دولت های استعماری تعریف می کند.
🔸در این میان آنچه که در شبکه های اجتماعی امروزه مشاهده می شود، ادامه همین طرز نگاه بوده که بدون توجه به پروسه چرایی، چیستی و نتایج یک خبر و حادثه، فقط لحظه را دیده و حوصله ای برای واکاوی و تحقیق بیشتر ندارند و برای جانماندن از قافله مصرف اطلاعات و لذت بردن از حضور در فضای مجازی، صرفا لحظه را گزارش و فوروارد می کنند.
🔸فقدان سواد رسانه ای در سیستم اجتماعی و #اوردوز_اطلاعاتی مردم، باعث شکل گیری هویت جدیدی در فضای اجتماعی شده که می توان چنین تعبیر نمود: #من_فوروارد_می_کنم_پس_هستم...
🔸زبانحال جامعه امروز ما در فضای مجازی این است که چون شناسایی منبع و توجه به نتایج نفع و ضرر یک خبر، کاری زمان بر با چاشنی عقلانیت و #مهارت_رسانهای است، پس فوروارد میکنم تا از گمنامی به در آیم.
🔸نتیجه چنین کنش های فاقدعقلانیت، چیزی جز تشدید #ازخودبیگانگی و بازتولید و تقویت نظام سرمایه داری بعنوان عقبه رسانه های جریان اصلی جهانی نخواهد بود و نتیجه ای جز ظلم و بی عدالتی مهارنشده نخواهد داشت.
✍علیرضامحمدلو
🆔 @asre_tabyin
🔎تیپ های سه گانه در مصرف پیام رسانهای
🔻مخاطب مطبوعات و رسانه در نوع مواجهه با پیام رسانهای به سه دسته کلی تقسیم می شوند که سطح هوشمندی و تاثیر یا ضعف و آسیب پذیری هر دسته را تعیین میکند؛
1⃣ رسانه خوانها: این دسته در نسبت با رسانه در نقش #مصرف_کننده عمل میکنند و سریعا تحت تاثیر پیام های رسانه ای از هرنوعش(خبر و فیلم و مطبوعات و...) قرار گرفته و به تعبیری نسبت به محتوا و حتی فرم رسانه، شرطی میشوند. این تیپپولوژی عادت به مصرف خبر دارد و به دلیل ابتلای شدید به رسانه دچار #شرطی_سازی و انفعال شده است.
2⃣ رسانه دانها: این گروه از اهالی رسانه ولی در مصرف رسانهای هوشمندانه عمل کرده و به چرایی ها و چگونگی های پیام میپردازند. اهل تحلیل بوده و #مواجهه_پرسشگرانه با پیام های خبری و سریالی و ...برقرار میکنند. لاک دفاعی ندارند ولی خوش بین هم نیستند و به #فرایند_پنجگانه (۱.چه کسی، ۲.چه پیامی را، ۳.چگونه و با چه تکنیک و ابزاری ۴.برای کدام تم و زمینه و مخاطبی و ۵.با چه هدف و سطح تاثیری) ملتزم هستند. این تیپ از افراد اگر مراقبت نورزند و حس و حال کنشگری نداشته باشند، به سمت تفکر انتقادی مطلق و پایگاه رفتاری سلبی سوق پیدا میکنند.
3⃣ رسانه بانها: این گونه از افراد علاوه بر تحلیل و #دروازهبانی_پیام (Gatekeeping) و برخورد فعال با محصولات رسانهای، اهل تبیین و روشنگری و دیدهبانی هم هستند. در واقع وجه تمایز این طیف از اهالی رسانه با نوع دوم در حس مسئولیت پذیری و گره زدن فاز تحلیل به #تبیین و نهایتا جریان سازی است. این تیپ از افراد بلحاظ نظام رفتاری از تعادل و ثبات بیشتری برخوردارند و دانش و #کنش را در موقعیتی گره میزنند.
✍ علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
هدایت شده از عصرتبیین عصررسانه
🔎سه لایه جنگ شناختی و تحلیل تغییرات اجتماعی
🔹شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که تغییرات اجتماعی چگونه اتفاق میافتد. چگونه ذهنیت مردم جامعه عوض میشود و با تغییر نسلی، یک نگاه و #شناخت_وارونه و از واقعیت ها و تاریخ و جغرافیا پیدا میکنند. باید اذعان نمود که در ساحت های مختلف به عوامل مختلف بستگی دارد و به اصطلاح، چندعاملی و(multifactorial) است.
اما اگر از زاویه دید #علوم_شناختی و جنگ های سایبری بخواهیم نگاهی به تغییرات نرم اجتماعی داشته باشیم، چنین فرایند سه گانهای را می توان متصور بود:
1️⃣ لایه اطلاعات(information): این سطح از جنگ شناختی با تکیه بر بمباران خبری، شایعات و فضاسازی و با هدف #تسخیر_افکارعمومی(public opinion) شکل میگیرد. در واقع دامنه و پهنای داده ها افزایش پیدا میکند و عمق دادهها در سطح پایینی قرار میگیرد و با تلاش در #فضاسازی، وضعیت شناختی جامعه هدف را مختل یا وارونه می کند و در حالت ناپایدار و هیجانی قرار میدهد.(نفوذ در جریان مطبوعات و شبکه های اجتماعی و خبری)
2️⃣ لایه ذهنیتها(common sense): این سطح از جنگ شناختی، مربوط به اطلاعات سطحی جامعه نیست. بلکه متوجه اطلاعات پایدار و به اصطلاح #ارتکازات و عقل عرفی جامعه میشود. در جامعه شناسی از این سطح با عنوان شعور مشترک(common sense) یاد میشود. در روانشناسی نیز مفهوم #طرحواره با این واژه قرابت دارد که به دادهها و اطلاعات درونیسازی شده و رسوبیافته در ذهن اطلاق میشود. جنگ شناختی در این سطح با هدف فرهنگ سازی و #تغییر_عادتها و الگوی های شناختی جامعه هدف سر و کار دارد.(نفوذ در جریان فرهنگ و هویت و فیلم سازی و سبک زندگی)
3️⃣ لایه معرفتها(knowledge): ایستگاه مبنایی جنگ شناختی، الگوهای بنیادین و معرفتشناسی جامعه هدف است. مثلا #اتاقهای_فکر و اندیشکده ها و دانشگاههای یک جامعه را بلخاظ پارادایمی، از عقلگرایی به تجربه گرایی و از هستیشناسی به زبانشناسی تنزل میدهند. یا از طریق تکنولوژی و تلویزیون و رسانه و با غلبه تصویر به تعبیر مارشال مک لوهان، #معرفتشناسی_عقلگریز را بر جامعه مسلط میکنند.(نفوذ در جریان تولید باور و علم و دانش)
🔸اهداف لایههای شناختی
▫️در لایه اول، مامور جنگ شناختی به دنبال #فضاسازی است و در لایه دوم جنگ شناختی در پی #فرهنگسازی است و لایه سوم نیز با هدف #معرفتسازی یا #ایدئولوژی_سازی و خلق واقعیت طراحی و تدوین و راهبری میشود.
🔸ابزار لایههای شناختی
▫️لایه اول، #خبرپایه است و با مطبوعات و شبکه های اجتماعی، دستکاری و مهندسی میشود. لایه دوم #فرهنگپایه بوده و بتدریج از طریق فیلم و سریال و سبک زندگی، ذهنیت جامعه هدف و ناخودآگاه اجتماعی و به تعبیری دیگر (common sense)، تغییر پیدا میکند.
▫️لایه سوم نیز #معرفتپایه بوده و بتدریج در ساحت تخصصی، از عقل گرایی و محوریت وحی به سمت تجربه گرایی و شبه علمها و نامعرفتها تغییر وضعیت میدهد. در سطح عمومی نیز معرفت شبکهای و دادهبنیاد و #اطلاعاتسرگردان و پرتکرار و تعمیم یافته مجازی، اعتبار پیدا می کند و جایگزین معرفت و باورهای مستدل و معقول(باور صادق موجه) میشود.
✍️علیرضامحمدلو
🆔 @asre_tabyin
🔎خط خبری رسانه های معاند در موضوع انتخابات
۱. تردیدآفرینی و القای مهندسی تحت عنوان انتخابات از پیش تعیین شده با توسل به ترکیب کاندیداها و مثل همیشه تخریب شورای نگهبان و انتساب نامزدها به رهبرانقلاب/ #اعتبار_زدایی
۲. تخریب شخصیت رییس جمهور شهید و عملیات روانی علیه #بِرند_مردمی و تصویر انقلابی انتخابات بعنوان دستاورد آیت الله رییسی با توسل به دروغ های دهه شصت و.../#اسطوره_زدایی
۳. فرافکنی و ایجاد #کانال_انحرافی جهت تمرکززدایی از امر سیاسی در بستر افکارعمومی و القای بی توجهی مردم به انتخابات با توسل به انباشت خرده خبرها پیرامون موضوعات فرعی و نااولویت ها و برجسته سازی برخی بازیها(همستر) و حواشی سرگرمی و ورزشی(فساد در فوتبال) و.../ #تمرکز_زدایی
۴. تصویرسازی منفی از تمامی نامزدها و کاندیداهای انتخاباتی با توسل به #تمسخر گفتمانی و تحریف و تقطیع و برچسب زنی و انتقال حس دلسردی از تکثر و تنوع نامزدها در امر انتخابات/ #شاخص_زدایی
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
🔎فرد موفق مناظره و سه ویژگی در زبان انتقال پیام
1⃣عقلانیت: میزان توانش کاندیداها در پاسخ به سوالات از حیث نخبگانی بسیار حائز اهمیت است و بازخورد مناسبی را از حیث گفتمانی در بر خواهد داشت و بخشی ار آراء شناور را جابجا خواهد کرد و یک سر و گردن از بقیه بالاتر و وزین تر جلوه خواهد کرد.(#معقولیت)
2⃣اخلاقیات: قطعا یکی از مولفه های تعیین کننده در جلب آرا یا حداقل دفع آراء منفی و جلب بخشی از توجهات در بزنگاه ها و دوگانههای مردد، کنش و ادبیات اخلاقی است که حس مثبت هوادران و کارت سبز انتخابات را در پی خواهد داشت.(#مشروعیت)
3⃣اجتماعیات: چه بسا تعیین کننده ترین مولفه برای جلب نظر مخاطب، میزان ارتباط و تاثیری است که در کلام و کنش کاندیدای انتخابات به مردم و جامعه منتقل خواهد شد. زبان و کنش نامزدها بایستی در توان فهم دقیق مساله و قدرت سوییچ کردن بر دغدغه های اجتماعی و ترجمه عمومی برنامه ها و راهبردها، معدل و میانگین بهتری را در رقابت دارا باشد.(#مقبولیت)
🔻بطور خلاصه زبان مناظره بایستی ۱. عالمانه ولی شفاف ۲.چارچوب دار ولی هشتگ خور ۳. تیز و چابک ولی کنترل شده باشد که هم از پوپولیسم و پروپاگاندا فاصله بگیرد و هم میزان ارتباطش با مخاطب را تنظیم و تسهیل کند و هم صراحت در حل مساله و چگونگی عبور از چالش ها را به جامعه منتقل کند.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
🔎مینی روایتی از راند نخست مناظره ریاست جمهوری
1⃣ آقای #قاضیزاده سعی در شفاف سازی چهره اصلاحطلبانه و اعتدالی پزشکیان دارد و بیشتر کنش هایش سلبی است. سعی در دفاع از دولت شهید رییسی دارد ولی معطوف به عملیات روانی رو و روشن و بدون روتوش و تکنیک خاص پیش می رود. تن صدا و ظاهری کافی برای مناظره تن به تن را ندارد ولی تلاش وافری در چهره زدایی و شکستن تعارف مناظره انجام میدهد تا ناظر بر همدیگر صحبت شده و مناظره را از جهان های موازی خارج کند.
2⃣ آقای #قالیباف روی اعداد و ارقام تسلط بیشتری دارد و از قانون برنامه هفتم که مجلسش نوشته دفاع جدی می کند و در حاشیه هم سعی دارد که کلیدواژه های پزشکیان را مصادره و مال خود کند تا هشتگ انسجام ملی و ارتباط با خارج را از کف او برباید و قصد تنازع نداشته و از صحبت ها وام میگیرد و در طرف تنش نمی ایستد.
3⃣ آقای #پرشکیان در طرف انتقادی وضع موجود ایستاده و یک شبه احمدی نژاد از بابت نقد ۴۴ ساله و یک اصلاح طلب دوم خردادی در کلیدواژه جذب سرمایه گذاری با توسل به دیپلماسی و ارتباطات خارجی جلوه میکند. با برخی عبارت روایی و قرآنی هم بهره هایی در بالانس کردن چهره انتقادی و نه ساختارشکن سعی می کند که به انجام برساند. در انتها البته آرامش اولیه را از دست داد و کنایه های سنگینی هم به برخی نامزدهای منتقد وارد آورد.
4⃣ آقای #جلیلی بر محورهای برنامه بیشتر میپردازد و نقدهای لایت و کم فروغی بر گفتمان های رقیب هم وارد میکند ولی در ساخت دو دیدگاه رقیب، خیلی هم پررنگ عمل نمی کند که گویا سعی بر پررنگ سازی محتوایی و نگاه ایجابی و عقلانیت ناظر بر سوالات و ارائه تصویر کارشناسی از خودش دارد.
5⃣ آقای #زاکانی اما در طرف نقد پزشکیان و پورمحمدی ایستاده و بشدت در پی شفاف سازی خط رقیب اصلاح طلب و اعتدالی دارد و البته همچون قاضی زاده در دفاع از سیاست ها و نقاط قوت شهید رییسی و همچنین دفاع از عملکرد خود در شهرداری تهران در ضمن نقد کلیدواژه تحریم و خط برجامی عمل می کند.
6⃣آقای #پورمحمدی برآیندی نگاه می کند و از نتایج سخن می گوید تا فرایندها و با عبارت های قوی سعی در صلح کل بودن با خط شکستن تحریم ها و طعنه به به اصطلاح برخی تندروی ها(به زعم ایشان)، یک مینی هاشمی مرحوم بنظر برسد. در واقع خود را فراساختار می بیند و جای یک پدربزرگ سیاسی را در کشور با شعار وفاق ملی و عبور از به اصطلاح ناامیدی و یاس مردمی( با عبارت پردازی) خالی میبیند.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
🔎روایت پزشکیان؛ از پوپولیسم ظریف تا لمپنیسم فاضلی
🔻در نوشته قبلی به سه اصل توان عقلی، وزن اخلاقی و مهارت ارتباطی در موفقیت انتخاباتی نامزدها اشاره کرده بودیم و با توجه به میزگردهای کارشناسی و اتفاقات دو سه روز گذشته و خصوصا دیروز و امروز، اصل چهارمی را تحت عنوان آرایش تیمی و #حلقات_مشاورین بایستی به میزان موفقیت کاندیداها اضافه کنیم.
🔻آقای پزشکیان در مناظره و گفتگوهای کارشناسی نشان داد که سعه صدر قابل توجهی دارد ولی #ضعف_نظری در تولید گفتمان مشخص و پتانسیل گفتاری و رفتاری پایینش در جریان سازی نشان داد که گویا تصادفی و از بد حادثه، قرعه نامزدی به نامش خورده و در میدان انتخابات، میاندار جریانی خاص شده است.
🔻جریان پشتیبان ایشان که به گفته #محمدقوچانی، تقابل تندرو_میانهرو(به زعم اعتدالیون و اصلاحاتیون) را در انتخابات به انتظار نشسته بودند از ترکیب موجود احراز صلاحیتها شوکه شده و به فکر فعالسازی ظرفیت های آنطرف و گسل های طرف مقابل همت گماشتند.
🔻اما اشکال کار کجا بود؟ جریان اصلاحات با لوگوی اعتدال، از حیث پایگاه اجتماعی در پایین ترین سطح ممکن به سر میبرد و نیاز به #ریبرندینگ و اصلاح تصویر احساس میشد. از طرفی نیز جریان معاند خارج نشین، خط خبری و محورهای عملیات روانی اش را بر بایکوت انتخابات و کاهش مشارکت پیش میبُرد و میبَرد و خبری از شتابدهنده برون سیستمی و اپوزیسیونی هم نیست.
🔻آمار و ارقام هم صرفا از حیث تولید محتوا و جلب توجه در برخی پلتفرم ها به نفع این جریان بود ولی از حیث مشارکت و سبد رای، مجموعا کمتر از نصف جریان انقلابی را در سمت خود مشاهده میکرد. حربه تولید گسل و رقابت پردازی قالیباف_جلیلی هم لو رفته بود و سبد مسعود پزشکیان به شوک مثبت و شگفتانه نیاز داشت که ورود #پوپولیستی ظریف و بکار گرفتن عبارت های قرآنی بعنوان مشاور بین الملل آقای پزشکیان چه بسا در همین راستا تعریف میشد.
🔻#آذری_جهرمی هم بعنوان بازوی رسانه ای ماجرا با کلیپ مملو از پروپاگاندای لوس و رگبار واژه ها و تکنیک "انداختن توپ به زمین حریف" و "فرار رو به جلو" و "کیبود کیبود من نبودم معروف"، در حمایت از پزشکیان، فاز جدیدی با لوگوی تکراری اعتدالی(کلید) و شوآف "برای_ایران" به ماجرای انتخابات اضافه کرد.
🔻اما امروز/دیروز در بال فرهنگی_اجتماعی با حضور #محمدفاضلی و بهشتی، سهم و پازل اصلاحاتی پزشکیان هم رو شد و تقریبا گفتمان جعلی وفاق ملی و ارتباط با دنیا را تکمیل کرد. اما آنچه که رخ داد یک حادثه غیرمترقبه بود و چهره رادیکال این جریان را با پرتاب خشونت آمیز میکروفون #هاشف توسط فاضلی در واکنش به سوال/پاسخ کارشناس برنامه به رخ ده ها میلیون بیننده کشید.
🔻جسارتا این #لمپنیسم و توهین به صحنه و مخاطب و مجری و کارشناس حتی در استادیوم های ورزشی هم محکوم به جریمه بود و عجیب اینکه توسط حامیان این جریان مثل آب خوردن روایت وارونه گردید و مثل یک قهرمان توصیف شد(سبقت روایت از واقعیت). برخی نیز که اساسا اعتقادی به اخلاق نداشتند این رفتار زشت را به حرکت خشن زین الدین #زیدان در فینال جام جهانی ۲۰۰۶، شبیه سازی کردند و نماد و اسطوره جعلی در ژانر سیاسی/کمدی ساختند. گویا که عرصه جدی و عقلانی سیاست را با فضای هیجانی و احساسی فوتبال و تفریح اشتباه گرفتهاند و به جای #اخلاق_سیاسی، رفتار هیستریک خارج از قاعده(حتی در زمین فوتبال) تجویز میکنند.
🔻خلاصه این که در روزهای آتی شگفتانه ها و نوآوری های جدیدی از پشت صحنه جریان آقای پزشکیان شاهد خواهیم بود که به شناخت بیشتر این جریان در تاریخ سیاسی کشور خواهد انجامید. در #پارادوکسیکال بودنشان همین بس که در شرایط عادی و جهت جلب افکارعمومی و تن ندادن به میدان کارشناسی، به قرآن و قانون و رهبری و سیاست های کلان کشور تمسک می جویند ولی آن روی ماجرا به کل قوانین و برنامه های کشور معترض بوده و صحنه و اجرای زنده را هم با خشونت و بیادبی تمام به آتش میکشند.
🔻سوگمندانه باید گفت: شما که تاریخ را سه سال نشده با حربه صدای بلند و تمسک به پاره حقیقت گویی و تقدسمآبی تحریف می کنید، حداقل به اندیشه #گافمن(تئوری جامعه نمایشی/پشت صحنه و جلوی صحنه) تمسک کرده و #جلوی_صحنه را مدیریت کنید و جامعه را آبروداری کرده و به التهاب نکشید.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
🔎رفتارشناسی زیگزاگی پزشکیان در انتخابات
🔻اساسا مباحث شناختی را در #سه_دسته کلان می توان بررسی و جانمایی کرد.
۱. اطلاعات(Information): این دست از شناخت ها حاوی عدد و رقم و کدها و داده هاست که جهت آنالیز و ارزیابی یا معدل گیری از میزان بهره وری شخصی یا نهادی و بعضا جوسازی و #فضاسازی مورد استفاده قرار میگیرد./ #کارنامه و آمار چه میگوید؟
۲. ذهنیت ها(common sense): این نوع از شناخت، معلومات همه فهم و عامیانه بوده و ارتکازات و مشهورات و مقبولات فرهنگی و اعتقادی را شامل میشود که به طرق مختلف(استدلالی و آموزشی، تربیتی و فرهنگی یا تاریخی و جامعه شناختی) در ذهن افراد نشسته و مستقر شده است. این نوع از معلومات در راستای #فرهنگ_سازی و جریان سازی مورد استفاده قرار می گیرد./ #مردم چگونه/به چه می اندیشند؟
۳. معرفت ها(knowledge): این نوع از معلومات جنبه معرفت شناسانه و بنیادین دارند و برای #سیاستگذاری و فضای نخبگانی و گفتمان سازی دانشی بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد./ #برنامه چه داریم؟
🔻حیرت گفتمانی و دست خالی از برنامه و کارنامه
🔸جریان اصلاحات با نمایندگی آقای پزشکیان برای اتخاذ فیگور انتخاباتی دچار یک سرگردانی و آنارشیسم گفتمانی بود(کنش در چارچوب نظام یا برعکس یا...). نه از حیث معلومات نوع اول یعنی اطلاعات و عدد و رقم یا به تعبیری #کارنامه، حرفی برای گفتن داشت و نه گفتمان اصلاحات و اعتدال، توان #برنامه ریزی را برای الان و آینده مردم ایران در چنته میدید. در شرایط فقدان کارنامه(اطلاعات) و برنامه(دانش و گفتمان) و با توجه به جامعه شناسی انتخاباتهای اخیر و عدم اقبال مردم به جریان اعتدال و اصلاحات، تصمیم بر این گرفت که نوع دوم مباحث شناختی را دست گرفته و فقط با مقبولات مردم و ارتکازات جامعه سخن بگوید./توجه به فرهنگ و ذائقه عمومی جامعه
🔻روکش پوپولیستی(عوام فریبی) بر آنارشیسم گفتمانی(فقدان برنامه)
🔸موضع انتقادی و دست گذاشتن روی زخم های برساخته در دو سه سال گذشته و تاکید و تکرار کلیدواژه #سفره مردم توام با القای حرکت در ریل قوانین و ارجاع به بدنه کارشناسی(صراحت و افتخار به نادانایی در مباحث) و احترام به رهبری معظم و همچنین #سپر_آیات و روایات در پاسخ به سوالات، یک بسته عوام فریبانه و پوپولیستی ساخت که بدون حتی یک خط برنامه مدون و یا کارنامه مشخص در حل مساله های جامعه بتواند چهار مناظره چهارساعته(و پنجمی هم در پیش) و چندین برنامه کارشناسی را با اتکا به رویکرد نوع دومی پیش ببرد.
🔸در واقع یک #مدل_رفتاری_زیگزاگی را در پیش گرفت و هم از اصولگرا بودنش و اعتقاد به حق و عدالت و ولایت گفت و هم چهره مذهبی اش را به رخ کشید و هم موضع انتقادی کلان و اصلاح طلبانه اش را در میتینگ ها و فضای میدانی دنبال کرد.
🔻بازی در زمین رای رقیب!
🔸وارد مشاجره و مناظره تن به تن نشد و رقبای اصلی اش را تحریک نکرد و از کنار رقبای فرعی هم با سکوت و بایکوت عبور کرد. در واقع با این سبک و سیاق هم سعی کرد که سبد رای اصلاحطلبانه اش را پر کند(توسل به میتینگ ها و جلسات کارشناسی) و هم با سبد رای طرف مقابلش بازی کرده(فیگور مذهبی_مردمی) و بخشی از آراء سرگردان و نه چندان محکم را جابجا کند.(علی رغم اینکه شخصیت کاریزما و جذاب آنچنانی با عبارات ویژه هم ندارد)
🔻استراتژی و چه باید کرد؟
🔸با این اوصاف بنظر می رسد که #نزدیک_شدن کاندیداهای انقلابی بهمدیگر در روی صحنه علاوه بر پشت صحنه(ضمن نقادی جدی و گفتمانی پزشکیان از حیث بی برنامگی و تیم ائتلافی اعتدالی رفوزه) ضروری بنظر می رسد تا از #تلقی_شکاف به وجود آمده، بهره برداری منفی صورت نگیرد.
🔸این آرایش موجود و نوع نظرسنجی ها از میزان رای های منفی کاندیداها حاکی است که کاندیدای دوم جبهه انقلاب در صورت انصراف یکی به نفع دیگری، استحکام و مغناطیس کافی در #جلب_حداکثری_آراء را نشان نمیدهد.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
🔎ضرورت رای استراتژیک و ائتلاف جریان انقلاب
🔻برخی اوقات که در بازی های ورزشی، تیم رقیب را دست کم گرفتیم و نتیجه را به شکل ناباورانه از کف دادیم، تعبیر کارشناسی این بوده که "با دست خودمان کار را سخت کردیم". اما چرا در جریان انتخابات و در حالی که عقبه ما شهادت آیت الله رییسی بود و عقبه رقیب، تیم و جریان ورشکسته جناب روحانی، در شرایطی اضطراب آور نسبت به نتیجه به سر می بریم و مساله #ائتلاف و وحدت بعنوان رمز پیروزی و #اعتماد_افکارعمومی انقدر سخت می شود؟
1⃣ توان تولید اجماع/اقناع: وقتی هنوز صحنه را نمی بینیم و #اسیر_نظرسنجیها هستیم و با فرمول های فضایی ریاضی شکاف ها را تشدید و تفسیر می کنیم یعنی توان تولید اجماع را از دست میدهیم و خیال رقیب را بخاطر خودزنی ها و تکثر آگاهانه ولی دچار اختلالمان راحت میکنیم.
2⃣ توان توزیع ماموریت/تیم: وقتی توان و انرژی تیم ما صرف #رقیب_تراشی از درون جبهه می شود و بدون توجه به صحنه متفاوت ملی، جریان اختلافات مجلس را تعمیم و تکرار می کنیم یعنی به بلوغ تقسیم ماموریت در جبهه انقلاب نرسیده ایم و همچنان عرصه قدرت را بدون یکدیگر تدبیر و تصویر میکنیم.
3⃣ توان جلب مشارکت/مردم: وقتی بدون توجه به ۳۰ درصد مرددین جامعه در اصل رای دادن و بیش از ۲۵ درصد #مرددین در انتخاب کاندیدای نهایی، معطوف به دوقطبی سازی رادیکال درون جبهه خودی قلم می زنیم و قدم برمیداریم یعنی توان جلب مشارکت هم نداریم.(وقتی بعد از #پنج_مناظره، درصد بالایی از مرددین و رای شناور را شاهد هستیم یعنی تبیین کافی و دقیق و نقطه زن صورت نگرفته و نوع تبلیغات کاندیداها تا به امروز ثمربخشی لازم را در پی نداشته است).
🔻#چه_باید_کرد؟
1⃣ژنرال های جبهه و #کاندیداها بدون توجه به #مشاورین_دوآتیشه، صحنه را بازبینی کنند و بازتاملی در توفیقات خلق اجماع و آسیب های تکثر داشته باشند و سردرگمی و تکثر گزینه ها را مدیریت کنند.
2⃣ستادها و #مشاورین محترم نیز در خلق فضای #وحدت_گفتمانی "این یا آن فرقی نمی کند" همت گمارند و دیگری خود را جریان اصلاحات و اعتدال به نمایندگی فرد مشخص/پزشکیان قرار دهند و علیه همدیگر عبارت پردازی و #ایسم_سرایی نکرده و میتینگ ها و کارناوال های میدانی شان را در راستای وحدت گفتمانی جهت بدهند.
3⃣ #رسانههای جریان انقلاب نیز تلاش خود را در #بازنمایی_وحدت جبهه قرار داده و به جای دوقطبی کاذب و شکست آفرین جلیلی_قالیباف، دوگانه ظفربخش یا نزدیک به پیروزی و صواب رییسی_روحانی را با فکت های روشن و ریکاوری خاطرات دهه نود بازنمایی کنند.
🔻هرچند که امید چندانی به عقلانیت و اتحاد مشاورین و نزدیکان هیجان زده و عصبانی دوطرف تا به امروز مشاهده نشده اما امیدواریم که بدنه اجتماعی و #حلقههای_میانی فعال و مومن جریان انقلاب بتواند این سردرگمی را به یک نقطه روشن و امیدآفرین در #نفی_دولت_سوم_روحانی و اپوزیسیونهای دهه هفتاد ختم نماید.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
هدایت شده از انجمن سواد رسانه طلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اختصاصی |#پارت_اول
🔘 "بازخوانی پیام های عاشورا از قاب رسانه"
🔻بخش اول: "معیار رسانه مثبت و ضرورت القای امید"
❓آیا میشود عاشورا را در قاب رسانه دید؟
🎙حجت الاسلام دکتر علیرضا محمدلو
🔗لینک با کیفت در آپارات
#امام_حسین_(ع)
#عاشورا
#رسانه
#سواد_رسانه
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔎پنج عامل و ده نکته درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳
🔻بنظرم، پنج ساحت تعیین کننده در #انتخابات اخیر وجود داشت که نتیجه متفاوتی را رقم زد؛ ۱. سیاست ورزی بدون راهبر و میاندار فصل الخطاب ۲. سیاست ورزی بریده از فرهنگ و جامعه پردازی ۳. سیاست ورزی فاقد شبکه موثر مردمی ۴. سیاست ورزی بدون رسانه روایت ساز ۵. سیاست ورزی در خلاء راهبرد انتخاباتی ترکیبی و مبتنی بر پیشبینی وضعیت های متکثر
🔻ذیل همین پنج ساحت، نکاتی تکمیلی را پیرامون نتیجه رخ داده تقدیم میکنم که بنوعی شرح و بسط محورهای مطرح شده هم می تواند تلقی شود؛
1⃣ وقتی سیاست ورزی تکنیکال و شب امتحانی از #جامعهپردازی تدریجی و استراتژیک سبقت میگیرد نتیجه این می شود که یک فرد غریبه از مقام اجرا با انتخاب مردم ولو با رای ضعیف و شکننده با حربه عملیات روانی و فعال سازی گسل های متنوع سیاسی_اجتماعی به کرسی مینشیند.
2⃣ در تفسیر و تکمیل بند اول اینکه وقتی بجای جامعه شناسی فرهنگ از جامعه شناسی سیاست جهت فهم بیتفاوتی یا کیفیت طعم دار و غافلگیرکننده بخشی از آراء انتخابات بهره میگیریم و تعصبات قومی با چاشنی حزبی را بدون در نظر گرفتن ذهن و #ذائقه_اجتماعی ترور شده(بیشتر در اخبار رسانه های معاند یا مخالف و گاها در برخی از سریال های #شبکه_خانگی و بعضا در فیلم و سریال های خارجی و داخلی در طول زمان)، علت العلل ماجرا معرفی میکنیم یعنی در شناخت صحنه و زمینه دچار اختلال محاسباتی هستیم.
3⃣ در تکمیل بند قبلی وقتی خط اتصال فراگیر به #لایههای_دور_جامعه و ارتباط چهره به چهره و از نزدیک با مردم را به نقطه مبهم سیاست و لحظه معلق انتخابات تقلیل میدهیم و به زبان ساده، مردم را دیر تحویل میگیریم، نتیجه عکس یا حداقلی هم درو میکنیم.
4⃣ وقتی حریف #گسلهای_سهگانه قومیتی، مذهبی و جنسیتی را جهت افزایش سبد رایش فعال می کند و ما نیز گسل درون گفتمانی را جهت کاهش آراء خود به او هدیه میدهیم، نتیجه ای جز پیچیده شدن ماجرا و در نهایت شکست در صحنه انتخابات منطقی نخواهد بود.
5⃣ وقتی در مقابل توان مالی و قدرت رسانه ای رقیب، آلترناتیو #حلقههای_میانی و شبکه مردم سازی را دیر و خیلی دیر و بسیار پراکنده و بدون محتوای قوی و موثر و نقطه زن، استارت میزنیم طبیعتا در جذب آراء خاموش و مردد و سرگردان جا میمانیم.
6⃣ وقتی آنها روی ضعیف ترین گزینه شان به سرعت اجماع میکنند و ما روی بهترین گزینه هایمان هم تحلیل و اجماع راهبردی تا آخرین لحظه نداریم، فرصت عملیات جهت جلب و جذب لایه های دور جامعه و #بدنهسازی_حداکثری را از دست میدهیم و براحتی و با اختلاف اندکی قافله را میبازیم.
7⃣ آنگاه که با #دوقطبی_توهمی و بازی در زمین "آشناها" مشغول تخریب همدیگر میشویم و با خیال راحت و غفلت از میدان، پاس گل های کلیدی ایسم دار و لج درآور و رادیکال علیه خودی همراه با فرصت تنفس و دورخیز به رقیب میدهیم، نتیجه ای جز تردید و دلسردی و رای منفی به کاندیداهای خودی و ایجاد محیط امن با سپر اخلاق به کاندیدای مقابل اتفاق نمیافتد.
8⃣ وقتی رقیب با نمادپردازی و مصادره تم دیانت از شما پا به رقابت میگذارد و دست در سبد آراء شما میکند، گفتمان سازی و اتخاذ رفتار و منش اخلاقی خنثی بدون ایجاد #اصطکاک_روشنگرانه و تاکتیک تبیین واقعیت رقیب و حواشی فکری و تیمی او یک روش ضعیف و کم بهره از جلب نظرات مردد و مخاطب سرگردان خواهد بود.
9⃣ مهمترین نکته اینکه #فطرت_اجتماعی ایرانی در طول این سه دهه ترور گردید و علیه جامعه بکار گرفته شد. سه مقوله بنیادی #استقلال، #آزادی و #عدالت که دربرگیری حداکثری در فهم و پذیرش عمومی داشتند و به تعبیر منطقی، قیاساتها معها بودند را در طول جنگ شناختی، ترور یا تفسیر وارونه نموده؛ از اولی به #قفس تعبیر کردند، دومی را به نام ابتذال و #ولنگاری از ما ستاندند و سومی را با تعبیر مچ گیری و #افشاگری و شخصیت ستیزی از اثر انداختند.
🔟 وقتی اتاق های فکر ما به جای تدبیر #شبکههای_استانی و منطقه ای جهت مردم سازی در طول سالها و تغییر ریختار سیاسی و بافتار اجتماعی استان ها به نفع جبهه انقلاب، در فکر محاسبات و احتمالات ریاضی پیچیده و مکانیکی شب انتخاباتی بودند که کدام کاندیدا به نفع دیگری و در کدام مرحله باید کنار برود، نتیجهای جز این عاید ما نخواهد شد.
🔻نتیجه اینکه در مانیفست جریان انقلاب که متکی به #عملیات_روانی برای تدبیر عرصه های قدرت تعریف نمیشود، بایستی امر اجتماعی بر امر سیاسی مقدم شده و ذهنیتهای رسوب یافته و شبهات ته نشین شده را در طول زمان مرتفع نمود تا اسیر قطبیدگی های فرهنگی_سیاسی و اجتماعی نشویم.
🔻۱.گفتمان سازی، ۲.شبکه سازی و ۳.شخصیت سازی برای جریان سازی و جامعه سازی یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای جبهه انقلاب می تواند توصیف شود تا از تکرار تشتت و شکست جلوگیری نماید.
✍علیرضامحمدلو
🆔@asre_tabyin
هدایت شده از انجمن سواد رسانه طلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اختصاصی |#پارت_دوم
🔘 "بازخوانی پیام های عاشورا از قاب رسانه"
🔻بخش دوم: "رفع افسردگی جامعه به واسطه رسانه"
❓امام حسین (ع) چگونه افسردگی و غم حاکم بر واقعه عاشورا را کنترل میکرد؟
🎙حجت الاسلام دکتر علیرضا محمدلو
🔗مشاهده فایل باکیفیت در آپارات
#امام_حسین_(ع)
#عاشورا
#رسانه
#سواد_رسانه
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام