تأیید تسخیر لانه جاسوسی توسط امام خمینی قدس سره الشریف
امام خمینی قدس سره الشریف :
🔹آن مرکزی هم که جوانهای ما رفتند گرفتند ـ آنطور که اطلاع دادند ـ #مرکز_جاسوسی و مرکز توطئه بوده است. امریکا توقع دارد که شاه را ببرد به آنجا مشغول توطئه، پایگاهی هم اینجا برای توطئه درست کنند، و جوانهای ما بنشینند و تماشا کنند. باز ریشههای فاسد به فعالیت افتاده بودند که ما هم دخالتی بکنیم و جوانها را بگوییم که شما بیرون بیایید از آنجایی که رفتند.
🔸جوانها یک کاری کردند برای اینکه دیدند، آخر ناراحت کردند این جوانها را. یک شاهی که در طول پنجاه سال این مملکت را به غارت کشیده است و به چپاول برده است و داده است و داده خوردند و خودش خورده است، و بالاتر از این، اینقدر قتل نفس کرده است، کشتار عمومی کرده است، پانزده خرداد ـ آنطوری که معروف شد ـ پانزده هزار نفر کشته شده است. در روز پانزده خرداد و از آن وقت تا حالا شاید صد هزار نفر ما مقتول داشتهایم و چند صد هزار نفر معلول داشتهایم، که ما هر روز مواجه با این معلولها هستیم...توقع دارند که یک کسی که پنجاه سال به این ملت آنطور کرده است و حالا امریکا با یک بهانه بیخود او را برده است نگه داشته در پناه خودش، و برایش وسائل آرامش تهیه کرده است، و به اسم مریض بودن یا به واقع مریض بودن ـ فرقی نمیکند ـ او را برده در آنجا و نگه داشته، و جوانهای ما که آنجا اظهار مخالفت میکنند، آنها را یا متفرق میکنند یا حبس میکنند. (صحیفه امام، ج10، صص492-491)
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#مرگ_بر_آمریکا
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روایت کمتر دیده شده از مقام معظم رهبری در خصوص کارشکنی لیبرالها علیه تسخیر لانه جاسوسی/1
تاریخ: 1363.8.7
مصاحبه شاخه دانشجویی حزب جمهوری اسلامی در آستانه سالگرد ۱۳ آبان
🔹س: در آستانه سالگرد سیزدهم آبان هستیم، بدین مناسبت خواهشمند است انگیزه تبعید امام به خارج از کشور در سال 43 را بیان فرمایید.
🔸ج: بسم الله الرحمن الرحیم
انگیزه تبعید امام در سال 4۳ این بود که رژیم ایران و در پشت سرش دستگاههای امریکایی احساس کردند مبارزه روحانیت و مردم به رهبری امام خمینی یک مبارزه بنیانی و آگاهانه است و تا قبل از آن اگر چه شور و حماسه و مبارزه برای این دستگاهها کاملا واضح بود، چون حماسه ۱۵ خرداد و قبل از آن ماجرای مدرسه فيضیه در دوم فروردین و چندین ماجرای خونین و حماسهآمیز دیگر را دستگاهها از مردم و به خصوص از روحانیت مشاهده کرده بودند لكن تصور میکردند شعارهای روحانیت و انگیزههای این مبارزه عمومی صرفا به یک چند حکمی که مغایر با موازین شرعی است منحصر میشود، ولذا تصور نمیکردند که همه ابعاد یک مبارزه سیاسی را در بر بگیرد.
🔹وقتی در ماجرای کاپیتولاسیون و مصونیت مستشاران نظامی امریکا، امام آن سخنرانی تاریخی پر محتوا و پرمغز را کردند و مسأله کاپیتولاسیون را آنطور تشریح کردند که همه مردم به درستی میتوانستند بفهمند مصونیت مستشاران نظامی امریکایی یعنی چه و تأثیر این حرکت در وابستگی ایران را بیان داشتند، دستگاههای وابسته به رژیم و همچنین دستگاههای امریکایی فهمیدند که مبارزه ایران به رهبری امام خمینی یک مبارزه ریشهدار عمیق و با ابعاد جهانی ست، لذا خطر این مبارزه برایشان بیشتر آشکار شد.
🔸البته مبارزات سیاسی در دنیا زیاد است و دستگاههای استعماری هم از آنها چندان واهمهای ندارند، حتی در بعضی جاها آنچنان مبارزاتی را که به سودشان هست میخواهند، اما آن مبارزهای که با انگیزههای دینیای توأم با ایمان عمیق مذهبی و با رهبری یک مرجع تقلید و یک عالم بزرگ، در سطح تودههای مردم، همراه با ابعاد سیاسی و جهانی انجام میگیرد، بهشدت برای دستگاههای استعمار خطرناک است، این چیزی بود که در انقلاب ما پیش آمد و دیدیم که چگونه برای دستگاههای استکباری جهان خطرناک بود تا به سقوط رژیم شاه که خیلی برای استکبار جهانی محترم بود منتهی شد و حتی به تشکیل نظام جمهوری اسلامی که فوقالعاده برای استکبار جهانی خطرناک است رسید و وقتی امام آن سخنرانی را کردند، خوشبختانه برخلاف سخنرانی عاشورا که طنین واضحی از صدای امام در آن نوار مشهود نیست، در این سخنرانی نوارهای واضحی از امام باقی ست و ضمن این که سخنرانی مفصلی است، برای همه قابل استفاده میباشد.
🔹دستگاه که احساس خطر میکرد همان کاری را که در سال ٤٢ کرده بود مجدداً انجام داد، یعنی شبانه ریختند به منزل امام و امام را دستگیر کردند و مستقیم آوردند در فرودگاه تهران و همچنانکه خاطره این دستگیری را یک وقتی امام خودشان برای ما نقل فرمودند، با یک هواپیمای ۱۳۰ – C نظامی امام را از تهران به ترکیه تبعید کردند، و لذا حادثه تبعید امام سرآغاز یک مرحله ی جدیدی از مبارزه است، یعنی تا آن روز مردم امام را در کنار خودشان میدیدند، و رهبری امام به یک شکل مستقیم و نزدیک انجام میگرفت. اما با ربودن امام از قم و تبعید ایشان به خارج از کشور از طرفی یک حالت یتیمی و بیسرپرستی در میان مبارزین مخصوصاً مبارزین حوزه علمیه پیدا شد و از طرف دیگر برای امام هم، فرصتهای خوبی پیدا شد تا بتوانند برای مسائل آینده مبارزه فکر کنند و برنامهریزیهای آینده را در ذهن خودشان بپرورانند.
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#مرگ_بر_آمریکا
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روایت کمتر دیده شده از مقام معظم رهبری در خصوص کارشکنی لیبرالها علیه تسخیر لانه جاسوسی/2
🔹 به یقین این مدت 14 سالی که از ۱۳ آبان سال 43 تا ۱۲ بهمن سال ۵۷ (یعنی روز ورود امام به ایران ) طول کشید در تمام مدت این 14 سال، هم ملت ما پختگیها و قوامیافتگیهای لازم را برای حرکت عظیم انقلاب ۲۲ بهمن به دست آوردند و هم امام این فرصت را پیدا کند تا برای رهبری چنین حرکت عظیمی، برنامهریزی و آیندهنگری لازم را بکنند و این تبعید هم مثل همه تدابیر شیاطین و دشمنان خدا که به قصد ضربه زدن به اسلام و مسلمین طرحریزی شده بود، در نهایت به سود اسلام و مسلمین و در جهت سیر طبیعی انقلاب اسلامی تمام شد و در آن هنگام که امام به ترکیه تبعید شدند، من در مشهد بودم و در همان روز، یعنی آن روزی که سحرگاهش امام را ربوده بودند، ما در مشهد یک اجتماع بزرگی از همه علما داشتیم که در آن جا جمع شده بودند و در باره این حادثه تبادل نظر میشد برای اینکه چه تدبیری بیندیشند و بالاخره آن مجلس با این تصمیم پایان پذیرفت، که اولا، همه نمازهای جماعت برای مدت یکی دو روز تعطیل باشد و فردای آن روز صبح زود همه علما در مسجد گوهرشاد به هیأت اجتماع متحصن شوند و خواستههایی داشته باشند از جمله بازگشت حضرت آیتالله العظمی امام خمینی و ما با این تصمیم متفرق شدیم. اما فردا صبح زود وقتی من میخواستم طبق آن وعده به طرف مسجد گوهرشاد بروم، یک میهمانی داشتیم که در منزل پدرم بود و من هم آن وقتها منزل پدرم بودم. سحرگاه، آن مهمان برای این که حرم مشرف شود از منزل بیرون رفته بود و در بازگشت وقتی دید من دارم می روم بیرون گفت شما نروید راهها بسته است.
🔸از قرار معلوم در همان اذان صبح راهها را بسته بودند و نیروهای پلیس خودشان را برای مقابله آماده کرده بودند، لذا هیچکس را راه نمیدادند و طبعا ورود به مسجد هم امکان نداشت، ولی در عین حال من از منزل خارج شدم و گفتم بروم ببینم چه خبر است. وقتی آمدم، دیدم از فاصلههای بسیار دور تا مسجد گوهرشاد مردم ایستاده بودند و مأمورین نمیگذاشتند هیچکس به مسجد گوهرشاد نزدیک شود. لذا قضیه منتفی شد تا بعد از چند روز که یک اجتماع بزرگی از علمای مشهد به دعوت آیتالله میلانی در منزل آن مرحوم تشکیل شد و همه ما آنجا جمع شدیم برای یک امری که معلوم نبود آن چه امری است و ما احتمال می دادیم در آن مجلس آقای میلانی بخواهند بگویند مبارزه امکانپذیر نیست و نمیشود کاری کرد، چون در مقابل این حادثه ما راه چارهای نداریم و به هر حال ما فکر میکردیم ایشان چنین چیزی را عنوان خواهد کرد و لذا قبلا به مرحوم آقا شیخ مجتبی قزوینی که از علمای بزرگ و مبارز و بسیار محبوب بین خواص بود مراجعه کردیم که قرار بر این شد اگر چنانچه آقای میلانی در آن مجلس به یک چنین اظهاراتی دست زدند، ایشان مخالفت خودش را با این حرف اظهار کنند و ما هم از اطراف به ایشان کمک کنیم، یعنی من و چند نفر دیگر از برادرانمان که از جوانها و در میان اهل علم معروف به شور و حماسه مبارزه بودیم ایشان را یاری دهیم، اما وقتی رفتیم به منزل آقای میلانی، بر خلاف تصورمان دیدیم نه تنها ایشان صحبت از این که نمیشود مبارزه کرد نکردند، بلکه یک نامهای هم برای امام خمینی نوشته بودند به ترکیه که بسیار متن قوى و محکمی داشت و این نامه را میخواستند برای این جمع بخوانند و بگویند من این نامه را میخواهم برای آقای خمینی بفرستم؛ یعنی مطلب درست بر عکس آن تصور ما شد. لذا با اینکه ما هنگام ورود به آن مجلس نگران بودیم و فکر می کردیم آیا چه خواهد شد، اما از مجلس که خارج میشدیم خوشحال بودیم، زیرا جلسه خیلی خوبی بود و آن نامه را که خاطرم نیست خود ایشان یا کس دیگری از طرف ایشان خواند، بسیار نامه خوبی بود که در فقراتی از آن نامه اشاره به بعضی از روایات از جمله روایت: «السكوت اخ الرضا و من لم يكن معنا كان علينا» را برای اولینبار در آن جا از ایشان شنیدیم. در آن نامه خطاب به امام خمینی بود که من همان جملهای را که جد ما سيد الشهدا (ص) به جناب ابیذر فرمودند:
🔹«يا عم ان القوم منعوك دنياهم و منعتهم دينك» یعنی این کسانی که تو را تبعید کردند دنیایشان را از تو دریغ داشتند، اما تو دینت را از آنها دریغ داشتی، و دنباله آن جملات دیگری هست که الان درست به یاد ندارم ولی به هر حال بسیار نامه خوبی بود و یک حالت جديد و حرکت جدیدی بین مبارزان مشهد به وجود آورد و در همهجا یک روح تازهای در کالبد مبارزین دمید، که در تداوم آن، حرکات زیرزمینی و مخفیان، هم شروع شد.
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#مرگ_بر_آمریکا
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روایت کمتر دیده شده از مقام معظم رهبری در خصوص کارشکنی لیبرالها علیه تسخیر لانه جاسوسی/3
🔹س: خطوط اصلی مبارزه در نهضت اسلامی را از ابتدا خواهشمند است بیان فرمایید.
🔸ج: باید بگویم که مبارزه با آمریکا در نهضت عظیم اسلامی ما یکی از خطوط اصلی ولاينفك این نهضت از آغاز تا تسخیر لانه جاسوسی که اوج این مبارزه به حساب میآمد بود و تا امروز هم هست. در سال 4۲ امام اعلان کردند رئیسجمهور آمریکا منفورترین مردم در نزد ملت ایران است، یعنی امام آن روز با این جمله یک حرکت سیاسی - تبلیغاتی عظیمی را برضد سیاست آمریکا در ایران انجام دادند و همچنانکه شما میدانید، زمامداران جهانی خیلی مایلند در میان ملتها وجهه داشته باشند و این را یک زمینه مناسب برای پیشرفت سیاستهای خودشان میدانند، لذا آخرین چیزی که در یک مملکت از دست میدهند همان وجهه سیاسی است، یعنی آنها سعیشان بر این است که اگر منافع اقتصادیشان را هم از دست میدهند لااقل آبرویشان را از دست ندهند و امام از آن روز این مبارزه صريح علنی با حیثیت امریکا را در ایران و در میان مردم شروع کردند. در طول این مدت ما همیشه احساس میکردیم طرف مبارزه ما شاه و آمریکا هستند؛ یعنی واقعا شاه را از آمریکا جدا نمیدانستیم، لذا هر حرکتی علیه رژیم انجام میدادیم احساس میکردیم داریم بر ضد امریکا انجام میدهیم و چنین تصوری در انقلاب جا افتاده و قطعی بود تا اینکه انقلاب پیروز شد و بعد از پیروزی انقلاب هم طبعا این روند وجود داشت، لذا با هر گرایش و انگیزهای که اندکی جانبداری آمریکا در آن تصور میشد، بهشدت مخالفت میکردیم.
🔹به خاطر دارم در جلسات هیأت دولت یک روز رئیس هیأت دولت موقت با عصبانیت به این مضمون و با ناراحتی در کمال تعجب گفت: چرا این مرگ بر آمریکا را مردم ول نمیکنند! ما که از ناراحتی و تعجب ایشان بهشدت متعجب و ناراحت شدیم، به ایشان گفتیم این چه حرفی است که میگویی؟! مگر میشود شعار مرگ بر آمریکای مردم را که یک شعار طبیعی است و هیچکس در ذهن مردم نگذاشته، بلکه فرهنگ مبارزه و انقلاب این را به آنها یاد داده از ذهن مردم بگیریم و مگر چنین کاری جایز است؟
🔸اگر به خاطر داشته باشید، در ماههای اول پیروزی انقلاب یکی از سناتورهای آمریکایی در مجلس سنای آمریکا یک چیزی برضد ایران اظهار کرده بود که در اینجا تظاهرات عظیمی در همین میدان ۷ تیر فعلی بر پا شد که آقای هاشمی آنجا سخنرانی کرد و فردای آن روز هم به آقای هاشمی سوء قصد کردند، یعنی آنقدر حساس بودند. روی این قضیه که بلافاصله بعد از سخنرانی آقای هاشمی که سخنرانی خوبی هم بود، به ایشان سوء قصد کردند و در اسنادی که بعدا بهوسیله دانشجویان مسلمان پیرو خط امام از لانه جاسوسی بیرون آمد مشخص شد که سفیر آمریکا و نمایندگان سفارت آمریکا از آن روز و بعد از آن تظاهرات منتظر حمله به سفارت بودند و در آن روز نگران بودند که ممکن است به سفارت حمله شود تا این که در ۱۳ آبان سال 58 حرکت تسخیر لانه جاسوسی به وسیله دانشجویان پیرو خط امام انجام گرفت و مورد تأیید امام و عموم ملت و نمایندگان مجلس خبرگان و همه کسانی که در این میدان حضور داشتند قرار گرفت و این اوج مبارزات ایرانی و اسلامی بر ضد آمریکا بود.
🔹آمریکاییها بعد از انقلاب امیدوار بودند که شاید بتوانند به یک کیفیتی، دست کم بخشی از منافع از دست رفته قبلی خودشان را در ایران تجدید کنند و این امید برای آنها بیجا هم نبود، چون در دولت موقت، آن روز عناصری بودند که آشکارا از منافع آمریکا در ایران دفاع میکردند. و بعضی هم بودند که شاید خیلی آشکار دفاع میکردند، اما آنچه که قطعیت دارد این است که دولت موقت هیچگونه حساسیت منفی در مقابل آمریکاییها نداشت و از اینکه امریکاییها بازهم بساطشان را در ایران پهن کند نگران نبود و فقط میگفت ما آن نوع روابطی را که با شاه داشتند قبول نمیکنیم و این طبیعی بود که وقتی امریکایی ها میخواهند وارد شوند نمیگویند ما نوع روابط شاه را با شما خواهیم داشت و دولت موقت هم حتی نگران نبود که این روابط ممکن است یکروزی منتهی به آنگونه روابط شود و در اثر سهلانگاریها و سادهاندیشیها باز مملکت بعد از یک چنین انقلاب و فداکاریهایی مجددا به دام استکبار اخراج شده از ایران بیفتد.
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#مرگ_بر_آمریکا
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روایت کمتر دیده شده از مقام معظم رهبری در خصوص کارشکنی لیبرالها علیه تسخیر لانه جاسوسی/4
🔹من یک خاطره ای از شورای عالی دفاع دارم که آن را نقل میکنم. یعنی به طوری که یادم میآید، آن روزها در یکی از جلسات شورای عالی دفاع یک چیزی مطرح شد که برای من خیلی تعجبآور بود و شورای عالی دفاع در آن وقت تشکیل میشد از نخستوزیر و وزیر دفاع که از دوستان قدیمی نخستوزیر بود و رئیس ستاد وقت دو نفر نظامی به عنوان مشاور رئیس دولت و من. ...نبود که در آن جلسات به ما خیلی میدان بدهند... آنطور که یادم میآید دو نفر نظامی را آقای مهندس بازرگان انتخاب کرده بود که یکی سپهبد آذر برزین معاون نیروی هوایی زمان شاه بود، یکی هم یک سرلشکری از نیروی زمینی، به نام سرلشکر خزاعی بود که تصور میکنم این دو نفر جزو ارتشیهای وابسته به دستگاه شاه و خیلی نزدیک به آنها بودند و اینها جزو شورای عالی دفاع آن روز بودند با رئیس ستاد و احتمالا فرمانده نیروی هوایی آن روز که بعدا دستگیر و به زندان افتاد و دیگران هم بودند.
🔸یکروز در جلسه شورای عالی دفاع وقتی منشی جلسه دستور جلسه را میخواند اینطور گفت و شرح داد که دفتر مستشاری امریکا در ایران چهار اسم برای دفتر نظامی خودشان در ایران پیشنهاد کردهاند و گفتهاند قبلا دفتر نظامی ما که بهنام مستشاری نظامی نامیده میشد و حالا آن دستگاه مستشاری با آن طول و عرض نیست، یکی از این چهار نام را برای آن دفتر پیشنهاد میکنیم. و بنده در آنجا ناگهان با کمال تعجب متوجه شدم که امریکاییها هنوز در ارتش حضور دارند، در حالی که ما خیال میکردیم امریکاییها بهکلی ازاله شدند و از ارتش بیرون رفتند در صورتی که در آن جلسه معلوم شد امریکاییها حضور دارند. لذا من با تعجب سؤال کردم چه اسمی و چه دفتری و چه مرکزی؟ مگر امریکاییها در نیروی هوایی و در ارتش هنوز دفتر دارند؟ گفتند بله یکچنین دفتری هست. و لذا من گفتم چون از وجود چنین مرکز و دفتری خبر ندارم، بنابراین، این بحث نباید مطرح شود، لذا اول برای ما این سوالها را پاسخ دهید که این دفتر کی تشکیل شده، اعضایش چند نفرند و چه کسی اجازه تشکیل آن را داده و چند تا سوال این چنینی کردم که حالا جزییات سؤالها را به خاطر ندارم، اما به هرحال گفتم اول پاسخ این سوالات را برای ما بیاورید تا بعد پیرامون آن بحث کنیم. البته در آن جلسه هیچکس جرأت نکرد با این سؤالات من مخالفت کند، و چون مسأله مربوط به امریکاییها و خطرناک بود، میترسیدند اگر مخالفت کنند برای خودشان بد باشد. غرض این است که برای رئیس دولت آن روز، خیلی راحت بود در شورای عالی دفاع که از حساسترین ارگان سیاسی - نظامی مملکت است، راجع بهنام دفتر امریکاییها در ایران بحث شود و هیچ حساسیتی هم نسبت به آن نداشته باشد و لابد اگر من در آن جلسه نبودم یک اسمی هم برایش تعیین میکردند و میشد مثلا قانونی، یا شبهقانونی، که امریکاییها دفتری هم در نیروی هوایی، یا ارتش داشته باشند. و لذا در یک چنین اوضاع و احوالی طبیعی بود که امریکاییها امید برگشتن به ایران را داشته باشند و این امید خیلی بیجا و بیمورد هم نبود، ولی خوشبختانه ناگهان حرکت تسخیر لانه جاسوسی به وسیله دانشجویان پیرو خط امام واقع شد و این حرکت اگرچه ابتدا یک حرکت دانشجویی بود، اما بعد تبدیل به یک حرکت عمومی ملت و همگانی شد که امام هم تایید کردند و و مرحوم شهید آیت الله بهشتی نایب رئیس مجلس خبرگان هم از پشت تریبون مستقيم مجلس خبرگان این حرکت را تأیید کردند که همه شنیدند و همه دست اندرکاران نیز تأیید کردند و از روزنامهها هم آن روزنامهای که خیلی تأیید کرد و در در تأییدش پیگیری و اصرار داشت، تنها روزنامه جمهوری اسلامی بود.
🔹در داخل شورای انقلاب هم در حالی که بنیصدر و امثال بنیصدر و بازرگان که آن وقت جزو دولت بود همه مخالفت میکردند و این در حالی بود که ماها حمایت کردیم؛ یعنی تا آن آخر که مسأله لانه جاسوسی تمام شد، در داخل شورای انقلاب من و آقای هاشمی و مرحوم بهشتی و دو سه نفر دیگر همیشه طرفدار و پشتیبان دانشجویان و جریان لانه جاسوسی بودیم، از آنطرف هم بنیصدر و بازرگان و قطبزاده و بعضی دیگر از طیف و گروه لیبرالها مخالف آن جریان بودند و با نقزدن خودشان در پی علاج آن زخم و جراحتی بودند که به وسیله دانشجویان بر پیکر روابط ایران و امریکا برای درازمدت به وجود آمده بود و دائما در این فکر بودند تا با شکلی این قضیه را از بین ببرند و این شکافی را که در سیاست مورد علاقه آنها و سیاست آمریکا در منطقه و کشورمان به وجود آمده ترمیم کنند و تا آخر هم همین طور بود.
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#مرگ_بر_آمریکا
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روایت کمتر دیده شده از مقام معظم رهبری در خصوص کارشکنی لیبرالها علیه تسخیر لانه جاسوسی/5
🔹هنگامی که اصل حادثه واقع شد، ما در ایران نبودیم، یعنی ایام حج بود و من با آقای هاشمی مکه مشرف بودیم، آنطور که به خاطر دارم یک شبی [در] مکه در پشت بام بعثه نشسته بودیم رادیو گوش میکردیم ساعت ۱۲ شب رادیو ایران خبر داد دانشجویان مسلمان پیرو خط امام سفارت آمریکا را تسخیر کردند و این مطلب خیلی برای ما مهم آمد و ضمن اینکه یکقدری هم بیمناک شدیم در فکر بودیم اینها چه کسانی و از کدام جناح و گروه هستند که این کار را کردند، چون احتمال داشت جناحهای چپ برای استفادههای سیاسی خودشان بخواهند دست به یک حرکاتی بزنند و احيانا شعارهای براق و جالبی را به خودشان اختصاص بدهند، این بود که ما بهشدت نگران بودیم، تا اینکه در اخبار ساعت ۱۲ شنیدیم که گفت دانشجویان مسلمان پیرو خط امام، و به مجرد اینکه اسم مسلمان و پیرو خط امام را شنیدیم خیالمان راحت شده که اینها چپها و منافقین و فرصتطلبها نیستند، بلکه دانشجویان خودی و مسلمان هستند که این کار را انجام دادند، تا اینکه مراجعت کردیم که البته من و آقای هاشمی خیلی زود برگشتیم و سفر حجمان کلا ده روز طول کشید. یعنی از روزی که از تهران حرکت کردیم تا روزی که به تهران برگشتیم ده روز شد که فقط حج کردیم و برگشتیم
🔸وقتی هم برگشتیم به ایران، مواجه شدیم با غوغاهای روزهای اول و کشمکش عظیمی که از یک طرف هیأت دولت موقت به شدت ناراحت بود و میگفت این چه وضعی و چه حادثهای ست، و از طرف دیگر مردم در شور و حماسه بودند که بالاخره منجر شد به استعفای دولت موقت و ما طبعا مسأله را از دیدگاه آن کسانی میدیدیم که به مبارزه با آمریکا به صورت واقعی و حقیقی معتقد هستند. و لذا در داخل شورای انقلاب از حرکت این بچهها دفاع میکردیم و من همان وقت یک سخنرانی هم در لانه جاسوسی کردم و چون ایام محرم شد دانشجویان روضهخوانی راه انداختند و تمام دستجات تهران هر شب آنجا جمع میشدند سینه میزدند و مثل یک امامزاده و یک محل مقدسی اقامتگاه دانشجویان را احاطه میکردند و به سینهزنی و روضهخوانی میپرداختند، هر شب یک سخنران آن جا میآمد سخنرانی میکرد که یک شب هم من رفتم و یک سخنرانی گرم و گیرایی داشتم که الان نمیدانم نوارش در رادیو تلوزیون هست یا نیست ولی به هر حال سخنرانی خیلی پرشور و هیجانی بود و این مطلب را آنجا مطرح کردم و گفتم در این روزها که این حادثه اتفاق افتاده ما چه از دست دادهایم و امریکا چه از دست داده و گفتم که امریکا همهچیز را از دست داده، ولی ما در این ماجرا به جز سود چیزی نداشتیم که این در حقیقت پاسخی بود به سیاستمداران لیبرال داخل شورای انقلاب چون دائما میگفتند با این حرکت انقلاب از بین خواهد رفت و ایران شکست خواهد خورد و آمریکا ایران را خواهد بلعید؛ یعنی آنها از دریچه ترس و نومیدی با مسأله برخورد میکردند و لذا سخنرانی در واقع پاسخی بود به آنها و اطمینان خاطر برای مردم چون نه فقط ما در این مبارزه با امریکا چیزی را از دست ندادیم، بلکه یک چیزی هم به دست آوردیم و ملتها را امیدوار کردیم و به انقلاب شکوه بخشیدیم به نحوی که ملت ایران را در دنیا با عظمت جلوه دادیم و از اینگونه مطالب که خیلی سخنرانی امیدبخش و خوبی بود.
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#مرگ_بر_آمریکا
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
روایت کمتر دیده شده از مقام معظم رهبری در خصوص کارشکنی لیبرالها علیه تسخیر لانه جاسوسی/6
🔹س: در رابطه با جریان تسخیر لانه ی جاسوسی، شورای انقلاب چگونه موضعگیری میکرد؟
🔸ج: فکر میکنم در پاسخ به این سؤال من مطالبی را که باید بگویم مقدار زیادی گفتم، اما بهطور کلی در شورای انقلاب دو گرایش وجود داشت:
🔹یکی گرایش مخالفت با این جمع و دیگر گرایش موافق با اینها که گرایش موافق با این جمع ماها بودیم؛ یعنی روحانیون شورای انقلاب و بعضی از غیر روحانیون، و مخالفين عمدہ بنیصدر و بازرگان و قطبزاده بودند که بنیصدر طبعا با این چیزها خیلی مخالف بود و بازرگان هم سیاستش سیاست مخالفت با این جریان و اصلا شکست خورده این جریان بود، قطبزاده هم که وزیر خارجه با آن روحیات بود و با آن دید سیاسی که قطبزاده داشت طبیعی بود با این جریان موافقت نمیکرد، لذا دائما سعی میکردند این بچهها را کمونیست و وابسته به حزب توده معرفی کنند، حتی چندینبار قطبزاده در شورای انقلاب ادعا کرد که اینها تحت تأثیر تودهایها هستند و من چون اینها را میشناختم و تنها کسی بوده که در آن جمع با رئوس اینها آشنایی داشتم و چون قبلا دفتر تحکیم وحدت با من جلسات متعدد داشتند و مؤسسین دفتر تحکیم وحدت همین بچهها هم بودند که در لانه جاسوسی نقش بیشتر را ایفا کردند، لذا از اینها دفاع شدید میکردم و میگفتم اینها بچههای مسلمانی هستند و به هیچوجه با تودهایها ارتباطی ندارند، تا اینکه قرار شد شورای انقلاب نمایندهای بفرستد بین دانشجویان، تا هم مسائل دانشجویان را برای ما مطرح کند و هم مسائل ما را برای دانشجویان بیان دارد، که قطبزاده داوطلب شد و گفت من میروم، ولی من مخالف بودم، زیرا میدانستم بچهها از دیدن قیافه قطبزاده بدشان میآید و او هرگز نخواهد توانست حرفهای آنها را بگیرد و برای شورای انقلاب بیاورد یا بالعکس. در عین حال چون دیدم آن طرفیها به اتفاق کلمه روی قطبزاده تکیه کردند، نخواستم مخالفت خودم را ابراز کنم و گفتم حالا برو ببینیم چه میشود که همانطور هم شد و قطبزاده برای اولینبار که رفت اصلا نتوانست با آنها ملاقات کند، زیرا بچهها به او اعتنا نکرده بودند و ظاهرا بار دوم هم این اتفاق افتاد و منجر شد به اینکه دیگر قطبزاده نرود، لكن من گاهی میرفتم با بچهها مینشستیم مسائلشان را میشنیدم و مطالبی با آنها در میان میگذاشتم و مطالب آنها را به دوستان خودمان در شورای انقلاب منتقل میکردم.
🔸حتی یکبار هم که قرار شد به خبرنگاران اجازه بازدید از گروگانها را بدهند، بنا بود فردی از شورای انقلاب هم باشد که خود دانشجویان پیشنهاد کردند آن فرد من باشم، ولذا من رفتم با یکایک اینها از نزدیک همراه با خبرنگاران خارجی ملاقات کردم و یک مصاحبه و فیلمبرداری مفصلی در این رابطه انجام گرفت که نمیدانم فیلمش الان موجود است یا نه. بههرحال موضع شورای انقلاب یک چنین موضعی بود، اما روحانیون در همه جا مدافع این جریان بودند چه در تهران - اعم از روحانیون حزب و شورای انقلاب - و چه در قم، جامعه مدرسین و دیگر عناصر برجسته از روحانیون که در قم بودند و چه در مجلس خبرگان که رئیس مجلس خبرگان آیتالله منتظری و نایب رئیس هم مرحوم شهید بهشتی بودند، اینها هم خیلی صریح و روشن به نفع این جریان موضع گیری داشتند.
🔹بنابراین طرفداریها موضعگیریهای مثبت چهرههای محبوب در بین مردم تأثير زیادی گذاشت در اینکه این حرکت به درستی جا بیفتد و در رأس همه هم تأیید امام بود که امام گفتند: این انقلاب بزرگتر از انقلاب اول بود. و این انقلاب بزرگتر فقط نفس تسخیر لانه جاسوسی نبود، بلکه به خاطر این بود که توطئه بازگشت تدریجی و آرام امریکا به ایران را خنثی کرد، چون انقلاب اول ما، در حقیقت انقلابی بود با امریکا، و امریکاییها که از در رفته بودند و میخواستند خیلی آهسته و آرام از پنجره بخزند داخل، اما این حرکت مطلقا پنجره را بر روی آنها بست که تا زمانهای دور هم بسته خواهد بود، و لذا امام گفتند این انقلاب دومی است و حقیقت هم همین بود.
والسلام
منبع: مصاحبهها، مجموعه مصاحبههای حضرت آیتالله سیدعلی خامنهای در دوران ریاستجمهوری 1364-1363، صص120-111)
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#مرگ_بر_آمریکا
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پاسخ مورخ خبیر انقلاب اسلامی به شبهه هاشمی رفسنجانی در خصوص حذف شعار مرگ بر آمریکا/1
🔹 سؤال: در جریان هستید که جلد سوم کتاب آقای #هاشمی_رفسنجانی منتشر شده که در برخی موضوعات مثل شعار «مرگ بر آمریکا» مطالبی در این کتاب آمده که موجب واکنش های مختلف شده است. به نظر شما خاطرات نقل شده از آقای هاشمی در شرایط کنونی چه پیامی دارد؟ ایا این خاطرات سندیت تاریخی دارد؟
🔸پاسخ: این نکته قابل تأمل است که خاطرهنویسی در کشور ما به صورت مهار گسیختهای پیش میرود و هر کس هر چه را که میخواهد مینویسد و سعی میکند کارهای خود و شخصیت خودش را برجسته کند و در نتیجه تاریخ #تحریف میشود و خاطرهنویسی در کشور ارزش و اعتبار خود را از دست میدهد. افرادی که با اغراقگویی و خلافگویی و تحریف حقایق خاطره مینویسند هم اعتبار نوشتههای خودشان را به زیر سؤال میبرند و هم خاطرهنویسی را به کلی بیاعتبار میکنند.
🔹اصولا” در خاطرات آقای هاشمی مسائل بسیار زیادی وجود دارد که جای نقد و بررسی دارد و من به یاری خداوند طبق وظیفه اسلامی به نقد خاطرات او خواهم نشست. اما اجمالا در نقد خاطره ایشان مبنی بر موافقت امام با حذف شعار مرگ بر آمریکا دلایلی وجود دارد که به بعضی ها اشاره می کنم:
🔸۱- در مورد ادعای آقای هاشمی مبنی بر حذف شعار #مرگ_بر_امریکا و موافقت امام، باید گفت این ادعا به یک شوخی نزدیکتر است، چرا که اولا موضع امام در برابر #شیطان_بزرگ تا آن پایه ریشهای، مبنایی و منطقی بود که نمیتوان تصور کرد که امام در مقطعی در این موضع الهی ـ انقلابی خویش تجدید نظر کرده باشند. وقتی به زندگی سیاسی امام نگاه میکنیم، میبینیم از روزی که امام نهضت را آغاز میکنند تا روزی که دیده از جهان فرو میبندند، نسبت به استکبار جهانی، به ویژه امریکا، یک خط مستقیم، مشخص و روشنی دارند که هیچگونه تغییری در آن پدید نیامد و تا آخر عمر موضع قاطع خود را در قبال امریکا حفظ کردند و امریکا را منفورترین افراد بشر میدانستند.
🔹۲- به فرض اگر امام مصلحت اسلام و ایران را در حذف شعار «مرگ بر امریکا» تشخیص میدادند، بیدرنگ آن را اعلام میکردند و در اعلام آن کوچکترین تردیدی به خود راه نمیدادند. امام از آن کسانی نبودند که در راه مصالح اسلام و ملت، مجاملهکار و متزلزل باشند و این دست، آن دستکنند و دچار تردید شوند. امام به مصداق «لا تأخذه فی الله لومه لائم» بیپروا نظر خود را اعلام میکردند. امام(ره) مرد وظیفه بودند و در انجام وظیفه، قاطع، صریح و سریع عمل میکردند.
🔸۳- امام(ره) پنج سال پس از آنچه در خاطره آقای هاشمی آمده است در قید حیات بودند. با نگاهی به سخنرانیها، پیامها و نوشتههای امام میبینیم که نه تنها کوچکترین نشانهای از تغییر مشی امام نسبت به شیطان بزرگ پدید نیامد، بلکه استوارتر و پایدارتر از گذشته بر ضد آن شیطان جهانخوار موضعگیری داشتند و دیگران را به خطر امریکا متوجه میساختند و هشدار میدادند. در یادداشت شادروان مرحوم حاج #سیداحمد_خمینی(ره) به حاج آقای #ریشهری میخوانیم:
🔹« … حضرت امام فرمودند در جریان فریب امریکا چند مسأله باید کاملا روشن شود:
باید همیشه در دل همه دست اندرکاران به خصوص شما که مسئولیت این فریب را بر عهده گرفته اید، بغض و کینه امریکا محفوظ باشد چرا که آنها و سایر ابرقدرتها و قدرتها تنها چیزی که فکر میکنند #نابودی_اسلام و قرآن و انقلاب اسلامی است.»
🔸امام تا آن پایه نسبت به شیطان بزرگ حساسیت داشتند که نگران بودند مبادا برخی از مسئولان نظام جمهوری اسلامی که روی تاکتیکی به امریکا نزدیک میشوند، از خطر این شیطان شرور و دشمن بشریت غافل بمانند و به آن به عنوان یک انسان بنگرند. امام در پیام خود نوید میدهد:« امروز جنگ حق و باطل، جنگ فقر و غنا، جنگ استضعاف و استکبار و جنگ پابرهنهها و مرفهین بیدرد شروع شده است.» (صحیفه امام، ج۲۱، ص۸۵)
🔹ایا جنگ استضعاف و استکبار و جنگ حق و باطل بدون استنکار از شیطان بزرگ و شعار کاخ برانداز «مرگ بر امریکا» امکان پذیر است. امام در پیام دیگری آرزو میکنند: «… از خدا میخواهیم که این قدرت را به ما ارزانی دارد که نه تنها از کعبه مسلمین، که از کلیساهای جهان نیز ناقوس مرگ امریکا و شوروی را به صدا درآوریم…» (صحیفه امام، ج۲۱، ص۸۷)
🔸راستی این موضعگیریهای الهی ـ انقلابی با آن ادعای کذایی که در خاطره آقای هاشمی آمده است چگونه با هم همخوانی دارد؟ ایا این نشان از این واقعیت ندارد که حذف این شعار، نظر شخصی آقای هاشمی و برخی از راحتطلبانی بوده است که در پستهای کلیدی نظام جا خوش کرده بودند و نامشان در کتاب خاطرات آقای هاشمی آمده است؟!
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#مرگ_بر_آمریکا
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پاسخ مورخ خبیر انقلاب اسلامی به شبهه هاشمی رفسنجانی در خصوص حذف شعار مرگ بر آمریکا/2
🔹۴- در خاطرات آقای هاشمی ، تاریخ گفتگو با امام(ره) و جلب به اصطلاح موافقت ایشان بازگو نشده است. آقای هاشمی که خاطرات خود را به صورت روزانه و لحظه به لحظه یادداشت میکند، چگونه آن روز و ساعتی را که با امام پیرامون حذف شعار «مرگ بر امریکا» گفتگو کرده است یادداشت نکرده و در کتاب خاطرات نیاورده است؟ حالا ممکن است بازگو کردن علل و عواملی که او را به این تصمیم واداشته که شعار مرگ بر امریکا و مرگ بر شوروی حذف شود اکنون به مصلحت نباشد اما لااقل میتوانست تاریخ مذاکره با امام در این مورد را بازگو کند. البته من نمیخواهم بگویم که این موضوع اصولا” با امام مطرح نشده است. من رد نمیکنم که ممکن است آقای هاشمی چنین موضوعی را با امام در میان گذاشته باشد، اما این سؤال برای من مطرح است که چگونه تاریخ آن در کتاب خاطرات نیامده است؟
🔸۵- ادعای موافقت امام با حذف شعار «مرگ بر امریکا» با آنچه در ۱۱ اسفند همان سال در خاطرات ایشان آمده که «نظر من این است که در صورت پیروزی در عملیات بدر، امام دستور بدهند شعار «مرگ بر امریکا» و «مرگ بر شوروی» از موضع قدرت حذف شود» چگونه همخوانی دارد؟ ایا این خاطره نیز تایید نمیکند که جریان حذف شعار مرگ بر امریکا نظر شخصی آقای هاشمی بوده و به امام ارتباطی نداشته است؟
🔹۶- با شناختی که اینجانب از امام دارم و قریب ۱۵ سال در نجف اشرف در خدمت ایشان بودهام میدانم که دأب امام این بود که در برابر بسیاری از پیشنهادات و نظریات افراد سکوت میکردند و پاسخی نمیدادند. این سکوت معانی متفاوتی داشت. گاهی پیشنهاد مطرح شده را تا آن پایه مبتذل و بیهوده میدیدند که اصولا” لزومی نمیدیدند که آن را رد کنند و به مصداق «و اذا مروا باللغو مروا کراما» از کنار برخی پیشنهادها و نظریات بیتفاوت میگذشتند. گاهی سکوت امام(ره) برای این بود که اصولا” مصلحت نمیدیدند درباره پیشنهاد مطرح شده نفیا” یا اثباتا” سخنی بگویند و اعلام موضع کنند. گاهی بر آن بودند روی پیشنهاد مطرح شده تأمل کنند و سپس تصمیمی بگیرند.
🔸من بعید نمیدانم که آقای هاشمی چنین پیشنهادی را با امام مطرح کرده باشد لیکن احتمالا” با سکوت امام(ره) مواجه شده و از سکوت امام برداشت موافقت کرده اند.
🔹۷- امام در وصیتنامه خود تأکید میکنند: اکنون که من حاضرم بعضی نسبتهای غیر واقعی به من داده میشود و ممکن است در نبود من بر حجم آن افزوده شود. آنچه به من نسبت داده شد و یا میشود مورد تصدیق من نیست مگر آنکه صدای من یا خط و امضای من باشد و یا تصدیق کارشناسان و یا در سیمای جمهوری اسلامی چیزی گفته باشم...
متن کامل مصاحبه جهاننیوز با حجتالاسلام و المسلمین سیدحمید روحانی
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#مرگ_بر_آمریکا
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬فیلم|| سند دستورالعمل محرمانه آمریکا علیه ایران/ بازخوانی یک سند کمتر دیده شده
✳️ ١٣ آبان؛ سالگرد تسخیر لانه جاسوسی
🔻پاسخ دکتر مظفر نامدار به یک شبهه قدیمی: آیا رابطه خصمانه آمریکا علیه ایران به تسخیر لانه جاسوسی برمیگردد؟!
🔹ماجرای دستورالعمل محرمانه برژینسکی به سایروس ونس وزیر امور خارجه آمریکا در تاریخ ١۵ شهریور ١٣۵٨
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#مرگ_بر_آمریکا
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
#جنایتخانه
پرونده ویژه بنیاد تاریخپژوهی به مناسبت سالروز تسخیر لانه جاسوسی و جنایت آمریکا
🎬فیلم|| سند دستورالعمل محرمانه آمریکا علیه ایران/ بازخوانی یک سند کمتر دیده شده
آمریکای نفتخوار
آمریکا؛ ناتوانی بازرگان و یاری ابراهیم یزدی
اعتراف ایالات متحده به نفوذ گسترده امام خمینی
وابستگی دولت موقت به آمریکا؛ به روایت اسناد
بیآبرویی مطلق آمریکا
بازرگان مدافع تمام قدّ سازش با آمریکا
نگرانی امیرانتظام از تأثیر فوقالعاده امام خمینی
برنامه چند مرحلهای آمریکا برای تسلط بر بنیصدر
مقام معظم رهبری: سیزده آبان هم تجسم شرارت آمریکاست و هم تجسم ضربه خوردن و مغلوب شدن آمریکا
📸عکس تاریخی || حمایت آیتالله سیدعبدالله شیرازی از تسخیر لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || حضور اعضای ارتش و نیروهای نظامی در مقابل لانه جاسوسی
📸 عکس تاریخی || اعدام و آتش زدن مجسمه کارتر در جریان تسخیر لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || ابراز احساسات مردم نسبت به پاسدار انقلاب اسلامی در مقابل لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || ابراز تنفر مردم از شاه در جریان تسخیر لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || به آتش کشیدن پرچم آمریکا در محوطه لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || حضور پاسدار مجروح در تظاهرات مردمی مقابل لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || حضور و حمایت همافران از تسخیر لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || حضور کودک ایرانی در تظاهرات ضدآمریکایی مقابل لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || دانشآموزی ایرانی در حال شعارنویسی در لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || شعار جوانان ایرانی در جریان تسخیر لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || عکس برافراشته امام مقابل لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || لحظه ورود پیروان خط امام به لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || تقاضای 33 نفر از کارکنان دستگیر شده لانه جاسوسی از رئیسجمهور آمریکا برای تحویل شاه مخلوع به ایران
📸عکس تاریخی || شعار مردم علیه آمریکا مقابل لانه جاسوسی
📸عکس تاریخی || برخورد انسانی تسخیرکنندگان لانه جاسوسی با «تام شفر» وابسته نظامی آمریکا
📸عکس تاریخی || شبنشینی مردم در مقابل سفارت آمریکا
📸عکس تاریخی || حمایت هوشنگ ابتهاج (سایه) از تسخیر لانه جاسوسی
روایت کمتر دیده شده از مقام معظم رهبری در خصوص کارشکنی لیبرالها علیه تسخیر لانه جاسوسی/1
روایت کمتر دیده شده از مقام معظم رهبری در خصوص کارشکنی لیبرالها علیه تسخیر لانه جاسوسی/2
روایت کمتر دیده شده از مقام معظم رهبری در خصوص کارشکنی لیبرالها علیه تسخیر لانه جاسوسی/3
روایت کمتر دیده شده از مقام معظم رهبری در خصوص کارشکنی لیبرالها علیه تسخیر لانه جاسوسی/4
روایت کمتر دیده شده از مقام معظم رهبری در خصوص کارشکنی لیبرالها علیه تسخیر لانه جاسوسی/5
روایت کمتر دیده شده از مقام معظم رهبری در خصوص کارشکنی لیبرالها علیه تسخیر لانه جاسوسی/6
پاسخ مورخ خبیر انقلاب اسلامی به شبهه هاشمی رفسنجانی در خصوص حذف شعار مرگ بر آمریکا/1
پاسخ مورخ خبیر انقلاب اسلامی به شبهه هاشمی رفسنجانی در خصوص حذف شعار مرگ بر آمریکا/2
تأیید تسخیر لانه جاسوسی توسط امام خمینی قدس سره الشریف
🎬فیلم|| سند دستورالعمل محرمانه آمریکا علیه ایران/ بازخوانی یک سند کمتر دیده شده
🔻 #تسخیر_لانه_جاسوسی
🔻 #مرگ_بر_آمریکا
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نحوه برخورد حضرت آیتالله خامنهای با جاسوسان آمریکایی که در لانه جاسوسی بازداشت شده بودند
➕ ماجرای تهیه غذای آمریکایی و...
💻 Farsi.Khamenei.ir
نامه به شهید بهشتی محمد حسینی بهشتی در خصوص تشکیل شورای انقلاب
🔻 #صحیفهخوانی | 14آبان
بسمه تعالی
4 ذی الحجه 1398
پس از اهدای سلام و تحیت، وقت دارد سپری میشود و من خوف آن دارم که با عدم معرفی اشخاص، مفسده پیش آید. بنا بود به مجرد آمدن ایشان (م. ط)1 با اشخاص مورد نظر یکی یکی و جمعی ملاقات کنید و نتیجه را فوراً به این جانب اعلام کنید. و نیز مرقومی که معرف باشد با خط و امضای عدد معلوم بفرستید. من در انتظار هستم و باید عجله شود، و نیز استفسار از بعضی آنها برای مسافرت به خارج. در هر صورت همه موضوعات که به شما و ایشان تذکر داده شد، لازم است با عجله انجام گیرد و اگر اشخاص دیگری نیز پیدا شد ملحق شود. و السلام.
1. منظور شهید مرتضی مطهری است.
(14آبان1357، صحیفه امام، ج4، ص307)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🗞فهرست گزیده منتشر شده از کتاب «عمار انقلاب» در روزنامه کیهان
بخش اول
بخش دوم
بخش سوم
بخش چهارم
بخش پنچم
بخش ششم
بخش هفتم
بخش هشتم
بخش نهم
بخش دهم
بخش یازدهم
بخش دوازدهم
بخش سیزدهم
بخش چهاردهم
بخش پانزدهم
بخش شانزدهم
بخش هفدهم
بخش هجدهم
بخش نوزدهم
بخش بیستم
بخش بیست و یکم
بخش بیست و دوم
بخش بیست و سوم
بخش بیست و چهارم
بخش بیست و پنجم
بخش بیست و ششم
بخش بیست و هفتم
بخش بیست و هشتم
بخش بیست و نهم
بخش سیام
بخش سی و یکم
بخش سی و دوم
بخش سی و سوم
بخش سی و چهارم
بخش سی و پنجم
بخش سی و ششم
بخش سی و هفتم
بخش سی و هشتم
بخش سی و نهم
بخش چهلم
بخش چهل و یکم
بخش چهل و دوم
بخش چهل و سوم
بخش چهل و چهارم
بخش چهل و پنجم
بخش چهل و ششم
بخش چهل و هفتم
بخش چهل و هشتم
بخش چهل و نهم
بخش پنجاه
بخش پنجاه و یکم
بخش پنجاه و دوم
بخش پنجاه و سوم
بخش پنجاه و چهارم
بخش پنجاه و پنجم
بخش پنجاه و ششم
بخش پنجاه و هفتم
بخش پنجاه و هشتم
بخش پنجاه و نهم
بخش شصتم
بخش شصت و یکم
بخش شصت و دوم
بخش شصت و سوم
بخش شصت و چهارم
بخش شصت و پنجم
بخش شصت و ششم
بخش شصت و هفتم
بخش شصت و هشتم
بخش شصت و نهم
بخش هفتاد
بخش هفتاد و یکم
بخش هفتاد و دوم
بخش هفتاد و سوم
بخش هفتاد و چهارم
بخش هفتاد و پنجم
بخش هفتاد و ششم
بخش هفتاد و هفتم
بخش هفتاد و هشتم
بخش هفتاد و نهم
بخش هشتاد
بخش هشتاد و یکم
بخش هشتاد و دوم
بخش هشتاد و سوم
بخش هشتاد و چهارم
بخش هشتاد و پنجم
بخش هشتاد و ششم
بخش هشتاد و هفتم
بخش هشتاد و هشتم
بخش هشتاد و نهم
بخش نود
بخش نود و یکم
بخش نود و دوم
بخش نود و سوم
بخش نود و چهارم
بخش نود و پنجم
بخش نود و ششم
بخش نود و هفتم
بخش نود و هشتم
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
2829_33873.pdf
1.29M
علامه مصباح و موضعگیری در برابر گروهک فرقان و جریان حبیبالله آشوری
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش نود و چهارم
آیتالله مصباح در مورد #گروه_فرقان میگوید:
«نمود و بروز گروه فرقان در اوایل پیروزی انقلاب بود. قبل از آن چیزی به حساب نمیآمدند و چند جوان کج سلیقه تلقی میشدند. اینطور نبود که قابل اعتنا باشند. در بسیاری از جاها چند نفر گرایشهایی به آنها پیدا کردند ولی رهبری متمرکزی وجود نداشت....رهبر گروه فرقان هم همینطور بود [مغرور بود]. او فرد با استعدادی بود و به یک خانواده فقیر و مذهبی تعلق داشت. او همراه با درسهای طلبگی که خیلی هم طول نکشید، به مطالعه کتابهای روشنفکران روی آورد و سخت تحت تأثیر قرار گرفت و تزِ #اسلام_منهای_روحانیت را که بعداً خودشان پرچمدارش شدند از نویسنده دیگری اخذ کردند. مطالعات او هم روی همان کتابها بود و سخنرانیهایی هم که میکرد، ترجمانی از همان کتابها بود. تفسیرهایی هم که برای قرآن میگفت و مینوشت، برگرفته از همان تفسیر سمبلیک قرآن بود، که از #فرانسه به ارمغان آورده شده بود...
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،3 آبان 1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
خرید «عمار انقلاب» از غرفه رسمی بنیاد تاریخپژوهی در باسلام
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1402.8.6.pdf
795.2K
مخالفت آیتالله مصباح با جریان مهدی هاشمی و موضع ایشان علیه انجمن حجتیه
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش نود و پنجم
🔹یکی از گروههای انحرافی انقلابینما، جریان #هدفیها و باند #سیدمهدی_هاشمی بود که همچون سایر گروههای التقاطی، برای نیل به اهداف خود در بند استفاده از ابزار شرعی نبود و همین نگاه غلط موجب شد که برخی مخالفان فکری خود را به قتل برسانند.
🔸آیت الله مصباح نسبت به این جریان انحرافی نیز حساسیت داشت. ایشان در این باب چنین میگوید: قبل از پیدایش #فرقان، گروه مشابهی هم در قم سر برآورد که پس از انقلاب هم تا مدتی مشغول فعالیتهای خطرناک بود. مؤسس این گروهک هم طلبه سادهای بود که بسیار مغرور بود.
🔹من #سیدمهدی_هاشمی را از زمانی که کت و شلواری بود میشناختم. همان زمان هم هنوز درس رسائل و مکاسب میخواند حدس میزد عرضه خاصی دارد. او در محل خودشان چند نفری را جمع کرد و احساس کرد میتواند کارهایی انجام بدهد....
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،6 آبان 1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
خرید «عمار انقلاب» از غرفه رسمی بنیاد تاریخپژوهی در باسلام
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1402.8.8.pdf
1.17M
هجوم و اهانت علیه آیتالله مصباح به جرم مقابله با انحراف
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش نود و ششم
🔹نکته بسیار مهمی که در بازکاوی و نقد اتهام انجمنی بودن مرحوم علامه مصباح باید بدان توجه داشت آنکه، ایشان از پیشگامان مبارزه با نحلههای انحرافی مانند انجمن حجتیه بودهاند، و جالب آنکه در شماره نخست #نشریه_انتقام، ضمن تعریض به برخی برداشتهای انحرافی در موضوع انتظار اشاره کرده، بعضی شعارهای #انجمن_حجتیه را صراحتاً مورد نقد قرار داده چنین مینویسد:
🔸«تنپروران و نازپروردگانی که با روح استثمار تربیت یافتهاند و عادت کردهاند که از دسترنج دیگران بهرهمند شوند، برای اعتذار از تنبلی و راحتطلبی خود میگویند: «انشاءالله امام زمان میآید و کارها را اصلاح میکند.» غافل از آنکه این اعتقاد بار تکلیف را از دوش کسی برنمیدارد و اصلاً از کجا چنین تنآسایان راحتطلبی که با این بهانههاشانه از زیر بار وظایف شرعی و اوامر مراجع تقلید خالی کردهاند، قبل از دیگران مورد خشم و انتقام آن حضرت واقع نشوند؟ ما این عید بزرگ را به عموم شیعیان بلکه به همه جهانیان تبریک میگوییم و امیدواریم پیوسته مشمول عنایات حضرتش باشیم تا روزی جانهای ناقابل خود را نثار مقدم مبارکش سازیم یا در راه پیروی از منویات مقدسش فدانماییم.»
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،8 آبان 1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
خرید «عمار انقلاب» از غرفه رسمی بنیاد تاریخپژوهی در باسلام
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی
1402.8.10.pdf
1.62M
فرار رو به جلو مخالفان آیتالله مصباح با طرح اتهامات بیاســاس علیه ایشان
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش نود و هفتم
حجتالاسلام و المسلمین استادی : بنده در مقاله گونهای که در برخی جراید چاپ شد، بیاساس بودن اتهامات [علیه آیتالله مصباح و مؤسسه در راه حق] را گوشزد کردم. آن مطلب این بود که حجتالاسلام و المسلمین سید حسین موسوی تبریزی و شاید برخی دیگر از همفکران ایشان ادعا کردند سالی که امام امت فرموده بود در پانزدهم شعبان مردم از جشن و چراغانی خودداری کنند و به این وسیله اعتراض خود را به برنامههای شاه نشان دهند، در قم همه به این دستور عمل کردند و فقط مؤسسه در راه حق جشن گرفت و با حضرت امام مخالفت کرد. بنده در آن مقاله، کذب و بیاساس بودن این مطلب را با ذکر قرینه یاد کردم. و انتظار است که کسانی که با آیت الله مصباح و مشی او مخالف هستند، دست کم از دروغ و خلاف واقع گفتن استفاده نکنند....
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،10آبان 1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
خرید «عمار انقلاب» از غرفه رسمی بنیاد تاریخپژوهی در باسلام
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
1402.8.13.pdf
1.85M
نقد آیتالله مصباح به انجمن حجتیه در سال 1363
انتشار گزیدهای از «عمار انقلاب» در بخش پاورقی روزنامه کیهان/بخش نود و هشتم
آیت الله مصباح یزدی در آخرین جلسه سال تحصیلی 1364-1363 در #مؤسسه_در_راه_حق که مدیریت آن با آیت الله محسن خرازی و آیت الله رضا استادی و با همکاری آیات مکارم شیرازی، نوری همدانی، مظاهری، محمد یزدی، شبیری زنجانی، احمدی میانجی، محمدی گیلانی، حاج سید مهدی روحانی و... بود، به سخنان مهمی در زمینه ولایت فقیه و امام خمینی رحمهالله علیه و نقد گروههایی چون «انجمن حجتیه» پرداختند که آن زمان روزنامه اطلاعات آن را منتشر نمود. ایشان در آن جلسه فرمودند...
🗞متن کامل در : ضمیمه | روزنامه کیهان،13آبان 1402، صفحه 6.
متن کامل
بخشهای پیشین
خرید «عمار انقلاب» از غرفه رسمی بنیاد تاریخپژوهی در باسلام
#عمار_انقلاب
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
قبول استعفای آقای بازرگان توسط امام خمینی قدس سره الشریف
🔻 #صحیفهخوانی | 15آبان
بسم الله الرحمن الرحیم
شورای انقلاب جمهوری اسلامی
🔹چون جناب آقای مهندس #مهدی_بازرگان، با ذکر دلایلی برای معذور بودن از ادامه خدمت، در تاریخ 14.8.58 از مقام نخستوزیری استعفا نمودند، ضمن قدردانی از زحمات و خدمات طاقتفرسای ایشان در دوره انتقال، و با اعتماد به دیانت و امانت و حسن نیت مشارٌ الیه، استعفا را قبول نمودم.
🔸شورای انقلاب را مامور نمودم برای رسیدگی و اداره امور کشور در حال انتقال. و نیز شورا در اجرای امور زیر بدون مجال، ماموریت دارد:
1- تهیه مقدمات همه پرسی قانون اساسی
2- تهیه مقدمات انتخابات مجلس شورای ملی
3- تهیه مقدمات تعیین رئیس جمهور
🔹لازم به ذکر است که با اتکال به خداوند متعال و اعتماد به قدرت ملت عظیم الشان، باید امور محوله را، خصوصاً آنچه مربوط است به پاکسازی دستگاههای اداری و رفاه حال طبقات مستضعف بیخانمان، به طور انقلابی و قاطع عمل نمایند.
58.8.15
روح الله الموسوی الخمینی
(صحیفه امام، ج10، ص500)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
ابلاغ ممنوعیت ملاقات با نمایندگان آمریکا از طرف امام خمینی خطاب به اعضای شورای انقلاب اسلامی و سایر مسئولان
🔻 #صحیفهخوانی | 16آبان
🔹از قرار اطلاع نمایندگان ویژه کارتر در راه ایران هستند و تصمیم دارند به قم آمده و با این جانب ملاقات نمایند. لهذا لازم میدانم متذکر شوم #دولت_امریکا که با نگهداری شاه، اعلام مخالفت آشکار با ایران را نموده است و از طرفی دیگر آن طور که گفته شده است سفارت امریکا در ایران محل جاسوسی دشمنان ما علیه نهضت مقدس اسلامی است، لذا ملاقات با من به هیچ وجه برای نمایندگان ویژه ممکن نیست و علاوه بر این:
🔸1- اعضای شورای انقلاب اسلامی به هیچ وجه نباید با آنان ملاقات نمایند.
🔹2- هیچ یک از مقامات مسئول حق ملاقات با آنان را ندارند.
🔸3- اگر چنانچه امریکا، شاه مخلوع- این دشمن شماره یک ملت عزیز ما- را به ایران تحویل دهد و دست از جاسوسی بر ضد نهضت ما بردارد، راه مذاکره در موضوع بعضی از روابطی که به نفع ملت است باز میباشد.
روح الله الموسوی الخمینی
(1358.8.16 صحیفه امام، ج10، ص503)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔴قائم مقام و حمایت از جلاد
بهمناسبت سالروز انتخاب آقای حسینعلی منتظری به قائم مقامی رهبری
🔹سیدمهدی هاشمی یکی از جدیترین عناصر نفوذی در بدنه #نظام بود که به اصرار جناب آقای #منتظری ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی وارد #سپاه_پاسداران شد.
🔸جواد منصوری اولین فرمانده کل سپاه در این رابطه میگوید: «شخص آقای منتظری به من خیلی اصرار کردند که از وجود #مهدی_هاشمی در سپاه استفاده کنید. ما سعی می کردیم طفره برویم. آقای منتظری صراحتا می گفت: «مهدی هاشمی از خیلی از شما ها لایقتر است.» و خیلی محکم از مهدی هاشمی دفاع می کرد.» (روزگار قائم مقامی، ص 76)
🔹جنایات سیدمهدی هاشمی پیش از #انقلاب_اسلامی آغاز شد و البته امام خمینی (قدس سره الشریف) نیز به خوبی وی را میشناختند و به واسطه عاملیت در قتل #آیتالله_شمسآبادی و برخی اقدامات ناروای دیگر، نسبت به وی ذهنیتی کاملا منفی داشتند. البته بعضی از شخصیتهای انقلابی این شناخت را نداشتند و هنگامی که وی در زندانهای #رژیم_پهلوی بود در کلیسای #سِنتمری_پاریس به حمایت از وی تحصن کردند. حجتالاسلام و المسلمین #سیدحمید_روحانی با مشورت ایشان در تحصن شرکت نکردند. امام در پاسخ مشورت ایشان فرموده بود:
🔸« [آیا] میخواهید بروید برای یک «قاتل» تحصن کنید؟»(همان ص81-80)
🔹خط و مشی انحرافی و جنایت بار مهدی هاشمی در پوشش حمایت همه جانبه آقای منتظری در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز ادامه یافت. او در آخرین روزهای قبل از مجازات، به ترور #آیتالله_ربانی_املشی اعتراف کرد.
🔸حجت الاسلام احمد سالک در این باره می گوید:
تا من وارد مجلس شورای اسلامی شدم، دیدم آقای ربانی املشی می لرزد! من ایشان را در بغل گرفتم. می لرزید! به من گفت آقای سالک، مهدی هاشمی من را کشت!
🔹این جمله آقای ربانی املشی به من هست. بعد از این هم فوت کرد. کشتن همیشه با طناب نبود. توی چاه کردن شیخ قنبر و... از این کارها هم می کردند. [سم] می ریزند در استکان فرد، غذایی را آلوده می کنند. آقای ربانی املشی... من را در بغل گرفته بود و میلرزید، به من گفت آقای سالک، شاهد باش، مهدی هاشمی من را کشت!» (همان ص 89)
🔸جنایات سیدمهدی هاشمی تمامی نداشت و تنها راه برای مهار او، برخورد قاطع و قانونی با وی بود. مدارک و مستندات فراوانی علیه او وجود داشت و پس از دستگیری شواهد متقنی برای مردم آشکار گردید اما آقای قائممقام به هیچوجه حاضر به پذیرش تخلفات آشکار برادرِ داماد خود نبود.
🔹آیت الله مسعودی خمینی درباره حمایت منتظری از مهدی هاشمی می گوید:
«... چندی بعد اجسادی را در تلویزیون به نمایش گذاشتند. که مربوط به جنایات باند مهدی هاشمی بود. در این حال بنده و آقای حاج #سیدابوالفضل_میرمحمدی و آقای #راستی و چند تن دیگر از طرف #جامعه_مدرسین ماموریت یافتیم که نزد آقای منتظری برویم و با ایشان صحبت کنیم. وقتی نزد ایشان رفتیم، گفتیم که ما نزد شما آمده ایم تا تقاضایی بکنیم. شما الآن به عنوان قائم مقام هستید، بیایید و آقا سیدهادی و سید مهدی و افراد آنها را رها کنید. بعد به ایشان یادآوری کردم که آیا یادتان هست که در منزل آقای پسندیده یقه شما را گرفتم و گفتم که این باند حیثیت شما را به باد خواهند داد. شما فرمودید: « منزل ما را چه کسی اداره کند؟ » دیدید که مسائل پشت پرده این گروه افشاء شد و فیلم جساد قربانیان باند مهدی هاشمی را تلویزیون به نمایش گذاشت. بعد از صحبتهای فروانی که با ایشان کردیم، ایشان ابراز کرد که من هنوز قبول ندارم که سید مهدی آن قدرها هم که شما می گویید، فرد بدی باشد!»(همان ص86)
🔸جناب آقای منتظری، که آه سوزناکی برای جلادهای منافق بلند میکرد از حمایت سیدمهدی هاشمی نیز دست نکشید و با این وجود، نظام اسلامی بدون در نظر گرفتن جایگاه جناب آقای منتظری عدالت را در خصوص سیدمهدی هاشمی و باند جنایتکارش اجرا کرد و در تاریخ 6مهر1366 او را به سزای اعمالش رساند.
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
پنهانکاری آقای هاشمی رفسنجانی در ماجرای قائممقامی منتظری
سالروز انتخاب آقای حسینعلی منتظری به قائم مقامی رهبری
🔹مرحوم آیتالله امینی:
«در آن زمان که خبرگان در اجلاس فوقالعاده در رابطه با انتخاب آقای #منتظری به #قائم_مقامی در حال مذاکره بودند، آقای #محمدی_گیلانی در بیخ گوش من گفت: من در جماران بودم، در بیت امام گفته میشد که امام با انتخاب آقای منتظری به قائم مقامی موافق نیست. من نیز همین مطلب را آهسته به آقای #هاشمی_رفسنجانی گفتم، ایشان گفتند: امام که نهی نکرده، به علاوه، در شرایط فعلی طرح این مطلب به مصلحت نیست، تا ببینیم چه پیش میآید.»(روزگار قائممقامی ص۶٣)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
⁉️اسدالله علم که بود؟
سالروز انتصاب اسدالله علم به وزارت دربار/1
🔹25 فرودین 1357 سالمرگ اسدالله علم یکی از چهرههای مرموز و بحثانگیز تاریخ معاصر ایران است که در طول بیش از سی سال حضور فعالش در صحنه سیاست، نقش مهمی در #تحکیم_سلطنت محمد رضا پهلوی ایفا نمود.
🔸او از اسفند سال 1323 که به عنوان پیشخدمت مخصوص وارد دربار شد، تا احراز مقام وزارت در سه کابینه، و سر انجام کسب نخست وزیری و وزارت دربار، نزدیک ترین و محرم ترین فرد به شاه بود.
🔹در اوایل ورودش به دربار مورد لطف و محبت خصوصی #اشرف_پهلوی قرار داشت بر اساس یکی از اسناد خیلی محرمانه سفارت امریکا، اسدالله علم نسبت به شاه بسیار وفادار است. او بین سالهای 1311 تا 1315 همراه شاه در سوییس تحصیل میکرده و در سال 1324 به سرویس ویژه شاه پیوست و از آن زمان به تجارب وسیعی در زمینه حکومت دستیافت. با چنین ویژگیهایی، اسدالله علم در 28 تیر ماه سال 1341 توسط محمد رضا شاه به مقام نخست وزیری منصوب شد.
🔸به گفته فردوست، علم مهمترین فردی بود که در مسائل داخلی کشور محمدرضا را هدایت میکرد و برای تغییرات مهم به او خط میداد و مُشیر و مشاور اصلی محمدرضا بود. طبیعی بود که علم در مسائل مهم مجری سیاستهای انگلیس و امریکا بود و طرح های آنان را در مسائل داخلی کشور انتقال میداد و به همین جهت در طرح ریزی و اجرای به اصطلاح « #انقلاب_سفید » نقش اساسی داشت.
🔹در سیاست خارجی، علم مهمترین رابط محمدرضا با انگلیس و امریکا بود و از سوی آنها نیز عامل مطمئن و درجه اولی محسوب میشد. (فصلنامه پانزده خرداد، ش35، صص166_169)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db
🔻گوشهای از جنایات اسدالله علم
سالروز انتصاب اسدالله علم به وزارت دربار/2
🔸در دوران دولت علم اتفاقات مهمی به وقوع پیوست که اولین آن تصویب لایحه ضد اسلامی #انجمنهای_ایالتی_و_ولایتی در 16 مهر ماه سال 1341 بود. این لایحه نقطه آغازی شد برای شروع قیام بر علیه رژیم شاه بود . لذا با مخالفتهای شجاعانه و افشاگرانه امام مواجه و موجب بیداری و همراهی بسیاری از مردم و علمای کشورشد.
🔹به دنبال شکست رژیم در قضایای انجمنهای ایالتی و ولایتی، دولت علم بار دیگر خواست قدرت خود را در مصاف با روحانیت به رخ بکشد. به این منظور کوشید که به مناسبت 17 دی ماه – سالروز #کشف_حجاب_رضاخانی در سال 1314 – زنان بی حجاب را برای رژه خیابانی و تظاهرات بر علیه اسلام و روحانیت به راه اندازد. اما حضرت امام که با هوشیاری کامل مراقب اوضاع بود، طی پیامی به دولت علم هشدار داد که در صورت وقوع چنین حادثه ای علمای همان روز را به مناسبت فاجعه مسجد گوهرشاد مشهد عزای عمومی اعلام خواهند کرد.
🔸 بعد از آنی که امام رفراندوم غیرقانونی و دروغین شاه را تحریم کردند در این میان عَلَم نخستوزیر علاوه بر ساواک و چاقوکشها، به نیروهای نظامی و انتظامی فرمان داد تا وارد عمل شوند و معترضان را در هر شهر و دیاری که هستند سرکوب نمایند. آنها به سوی مخالفان انقلاب سفید آتش گشودند، و چاقوکشها و چماقداران رژیم نیز با شعار جاوید شاه کسب و کار و زندگی معترضان را غارت و نابود کردند.
🔹 علم بعدها اعتراف کرد که او محرک واقعی شاه در این مبارزه بر علیه مخالفان بوده و شاه را به مقاومت در برابر روحانیون تشجیع می کرده است. حتی علم دستور داد عدهای از کارکنان شرکت واحد تهران ملبس به لباس روحانیت شده و سپس آنها را به استقبال شاه در قم بردند تا در مراسم سخنرانی شاه در 4 بهمن 41 شرکت نمایند و به دروغ چنین وانمود کنند که بخشی از روحانیت طرفدار شاه هستند و به پیشوازش آمدهاند.
🔸اوج جنایات و خوش رقصی علم برای دربار جنایت وی در #15_خرداد بود، عملکرد علم در دوران نخست وزیری و خاصه در برخورد با امام و روحانیت مخالف بهویژه در واقعه 15 خردادآنقدر بد و زننده بود که حتی برخی از دوستان رژیم نیز سخن از بی کفایتی او به میان آوردند.
🔹چنانکه محمد درخشش، وزیر فرهنگ کابینه دکتر امینی ، ده روز پس از این واقعه (42/3/25) در دیدار مخفیانه با جاسوس سفارت امریکا در تهران گفت: «اگر اعلیحضرت واقعاً پیشرفت مردم خود و تجدد و دمکراسی ایران را میخواست، مسلماً آن را با انتخاب دولت عَلَم نشان نمی داد. (فصلنامه پانزده خرداد، ش35، صص166_169)
🔊به رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی بپیوندید:👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db