هدایت شده از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
‼️ با سخنرانی کردن، فساد حل نمی شود!!
➖ معتقدم مبارزه با فساد مستلزم یک برنامه ریزی منسجم دارای دقیقترین مبانی فلسفی و فقهی است؛ امروزه ما در مسئله مبارزه با فساد نیاز به یک برنامه رفتاری داریم که باید آکادمیک باشد.
👌 حوزه علمیه قم در تعیین رشتههای فقه مضاف بسیار دستباز عمل کرده است، پیشنهاد میدهم رشته «فقه مبارزه با فساد» تأسیس شود. چراکه بحثهای آکادمیک و فقهی یک رشته مجزا میخواهد.
🎙 #محمود_حکمت_نیا
📖 برای مطالعه متن کامل کلیک کنید...
#مبارزه_فساد
#عکس_نگاشت
🆔 @iictchannel
چرا باید امام راحل فریاد بزند و در نامهای به گورباچوف تأکید کند که متفکران شما باید در حوزههای علمیه ما زانو بزنند و اگر خدا توفیق داد بفهمند عرفان الهی چه میشود. امام(ره) با این نامه حوزه را خطاب قرار میدهد که شما باید مرکز باشید و آنها اینجا رفت و آمد کنند.
امام خمینی(ره) کانون عرفان، فلسفه، فقه و علوم قرآن بودند ولی چرا با ایشان فاصله داریم و تربیتمان نسبت به ایشان اسوه نباشد؟ ایشان مگر اسوه نیستند؟! امام راحل عارف، فقیه و حکیم بودند ولی چرا تنها در فقهاش ماندهاند؟
چرا ایشان در کشف اسرار اصرار میکند که ما سه فقه اصغر، اوسط و اکبر داریم که فقه اصغر فقه معمولی، فقه اوسط حکمت و فقه اکبر عرفان است؟!
_ استاد یحیی #کبیر
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
هدایت شده از تعلیقات
📝 حوزهای که نمیشناسیم، واقعیت حوزه بعد از انقلاب اسلامی (بهبهانه سخنان منتشرشده دکتر شفیعی کدکنی)
📌بخش اول
🔹 تصویر بیرونی از حوزه که سالها از افراد مختلف شنیدیم، تصویری مملو از عقبماندگی، خرافه، تحجر، مقاومت در برابر تحول، ادعا، سطحینگری و توهم آلود بودن است. تصویری که در آن هیچ امر فاخری دیده نمیشود و نهایتاً امثال دکتر شفیعی کدکنی میگوید: "اینها فقه اصول خودشان را هم درست نخواندند حالا از جامعهشناسی اسلامی حرف میزنند" و دکتر رنانی میگوید: "حوزه از صفویه تا امروز مروج خرافه در ایران بوده" و امثال این قضاوتها.
آیا این تصویر صحیح است؟ تصویر واقعی از حوزه چیست؟
چه عواملی موجب ساخت چنين تصویری است؟
🔹 حوزه بعد از انقلاب اساساً عصر جدیدی را تجربه کرده است و دستاوردهای فاخر و خیرهکنندهای داشته است. #حوزه_پساانقلاب در دهها زمینه ورود جدی داشته که روایت نشده است:
حوزه و علوم انسانی
حوزه، تفقه و مسائل مستحدثه
حوزه و فقه معاصر (فقه مضاف)
حوزه و فلسفههای مضاف
حوزه و حکمرانی
حوزه و امر اجتماعی
حوزه و حضور بینالمللی
حوزه و تربیت بانوان
حوزه و تحول در علوم اسلامی
حوزه و ساختارهای سازمانی
حوزه و حاکمیت (نظام اسلامی)
حوزه و پاسخ به شبهات
حوزه و هنر، رسانه، سینما
حوزه و تخصص گرایی
حوزه و تحول در ساختار آموزشی
حوزه و ژورنالهای علمی گسترده
حوزه و دهها عرصه جدید دیگر...
🔹 #روایت_حوزه در هریک از عرصههای بالا خود مقالات و یادداشتهای متعدد میطلبد. این قاب نشان میدهد حوزه امروز با حوزه دیروز تفاوت بنیادین داشته، حیات جدید یافته و خیز بلندی برداشته.
1) در #حوزه_پساانقلاب افرادی تربیت میشوند که مسئله اول آنها #امر_اجتماعی است، تبدیل و ترجمه آموزههای دینی به سازوکار حیات و زیست اجتماعی دینی، پاسخ به نیاز جوان امروز و نگاه به بیرون بهجای محصورماندن در درون.
2) در #حوزه_پساانقلاب صدها #طلبه_زباندان داریم که انگلیسی و اسپانیولی و چینی و روسی و آلمانی و فرانسوی و عربی را هچون یک نیتیو سخن میگویند. به آن زبانها مینویسند، منبر میروند و تبلیغ میکنند و در دانشگاههای اروپا تدریس میکنند.
3) در #حوزه_پساانقلاب دانشمندانی داریم که #علوم_انسانی مدرن را عمیق و دقیق و گاه بیشتر و بهتر از اساتید مطرح دانشگاهی میدانند که وقتی در مجامع دانشگاهی سخن میگویند مخاطب اعجاب میکند. به زبان انگلیسی مقاله مینویسند و در همایشهای بینالمللی ارائه میدهند.
4) در #حوزه_پساانقلاب با تخصصهای متناظر با نیازهای جدید روبرو هستیم. امروز دهها مرکز تخصصی در بیش از 200 گرایش در حوزه دائر است تا طلابی متخصص در جزئیترین موارد تربیت کند. برای مثال صدها طلبه اقتصاد خواندهاند و دکتری اقتصاد دارند، صدها طلبه در رشتهها و گرایشهای مختلف علوم انسانی تحصیل کردند و بسیاری صاحبنظر در آن هستند.
5) در #حوزه_پساانقلاب تربیت دختران و #بانوان مسئله جدی است. صدها بانوی طلبه جوان دارای مدرک دکتری تربیت شده که خوشفکر، صاحب قلم و بعضاً مسلط به یک یا دو زبان هستند و برای تبلیغ بینالملل به کشورهای مختلف میروند.
6) در #حوزه_پساانقلاب ساختار حوزه نسبت به نیاز #نظام_اسلامی پاسخگو و دغدغهمند است. امروز چندین پژوهشکده اقماری چون پژوهشکده قوه قضائیه، پژوهشگاه مرکز تحقیقات مجلس، پژوهشکده شورای نگهبان، و... پرسشهای بخشهای مختلف حاکمیت را دریافت میکند و طلاب فاضل به آن پاسخ میدهند.
7) در #حوزه_پساانقلاب شبهات در سطح بینالمللی رصد میشود. اگر امثال ریچارد #داوکینز و استیون #هاوکینگ و #سمهریس در فضای بینالملل به شبههافکنی و ترویج #الحاد_مدرن مشغولند، عدهای در حوزه قم موضوع کتاب و مقاله و پایاننامه خود را نقد آن قرار میدهند.
8) در #حوزه_پساانقلاب تبلیغ توسعه مییابد، طلبه در کنار منبر، گاه در #اردوی_جهادی است و گاه در استدیو و #منبر_مجازی و پیج اینستاگرام در حال تبلیغ است. تبلیغ صور جدید مییابد، فیلمنامهنویسی و رماننویسی و... بخشی از روشهای انتقال مفاهیم دینی به جامعه میگردد.
9) #زیست_اجتماعی توسعه مییابد و طلبه در بسیاری از نقاط #امام_محله میشود و #بامردم زندگی میکند. صدها طلبهای که در شهرستانها و روستاهای دورافتاده #الگوی_جدید_تبلیغ خلق کردند و کسی نه آنها را میبیند و نه #روایت میشوند. بااینکه هرکدام میتوانستند سوژه چند فیلم داستانی یا مستند جذاب باشند.
📌 ادامه دارد...
#حوزه_پساانقلاب
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
حوزه علمیه تمدن ساز
📝 حوزهای که نمیشناسیم، واقعیت حوزه بعد از انقلاب اسلامی (بهبهانه سخنان منتشرشده دکتر شفیعی کدکنی)
📝 حوزهای که نمیشناسیم، واقعیت حوزه بعد از انقلاب
📌بخش دوم
10) در #حوزه_پساانقلاب طلاب فاضل بسیاری داریم که فلسفه غرب و #علوم_انسانی مدرن را مستقیم و به زبان اصلی انگلیسی، آلمانی و فرانسوی میخوانند و عمیقاً میدانند اندیشه غربی چیست و چه میگوید و بزنگاه اشکال کجاست. برخی از حوزویان تحصیلات آکادمیک خود را در انگلیس و کانادا و آمریکا دنبال کردند.
برخی اساتید ما در گرایشهایی تحصیل کردند که هنوز در ایران ترجمه نشده و برخی دیگر نزد دانشمندانی غربی تحصیل کردند که امروز آثار آنها کتاب درسی دانشگاههای ماست. نه اینکه الزاماً این امور را فضل بدانیم، بلکه نمونههایی ذکر میکنیم تا بدانند آنچه درباره حوزه امروز میگویند چقدر دور از آبادی است.
11) در #حوزه_پساانقلاب ساختارهای مدرن عمیقاً شناخته میشود. اینکه #زیست_دینی در #عصر_مدرن نیازمند تحول در #نظامات_مدرن و ساختارهای اجتماعی است. اینکه نمیتوان سخن از #تربیت_دینی گفت اما به سبک زندگی و شهرسازی و فجازی و ارزشهای خلق شده مدرن بیاعتنا بود. اینکه باید دربرابر مدل، #مدل تولید کرد و با توصیه تحول رخ نمیدهد.
12) در #حوزه_پساانقلاب مهمترین رکن آموزش و تولید علم حوزوی که عبارت است از #درس_خارج خود را ناظر به نیاز روز میکند. دهها درس خارج با موضوعات جدید شکل میگیرد. از فقه الاقتصاد و فقه الاداره و فقه السیاسه گرفته تا فقه هنر و فقه کذا و کذا. شايد بهصورت موردی دربارهی عمق، موضوعشناسی و روششناسی این دروس نقدهایی داشته باشیم چه آنکه از پایگاه #حوزه_سنتی برآمده اما مسئله، #تحول در نگرش و ناظرشدن به نیاز جامعه حتی در سنتیترین لایه حوزه است.
13) در #حوزه_پساانقلاب با موج #مهاجرت_معکوس مواجهیم. مهاجرت از دانشگاه به حوزه و مهاجرت از خارج ایران به ایران برای فراگیری دانش دینی. امروز چندهزارنفر نخبه دانشگاهی از برترین دانشگاههای کشور طلبه شدهاند و در حال تحصیل یا تولید علم اند.
14) حوزه علمیه که دارای ساختار نسبتاً بسیطی بود در دوران پساانقلاب برخوردار از #ساختار و #سازمان شده است. مقوله برنامهریزی و آیندهنگاری در آن جدی است. برخی اضلاع نهادی حوزه امروز از یک زاویه به این صورت است:
✅ نهادهای مدیریتی، سازمانی حوزه
🔻 شورای عالی حوزه
🔻 جامعه مدرسین
🔻 مجمع نمایندگان طلاب
🔻 مرکز مدیریت حوزه
🔻 مرکز مدیریت حوزه خواهران
🔻 مرکز خدمات حوزه
🔻 جامعه الزهرا سلام الله علیها
🔻 دفتر تبلیغات حوزه
🔻 جامعه المصطفی العالمیه
✅ نهادهای آموزشی پژوهشی حوزه
📕 آموزشی محض و تحت اشراف مرکز مدیریت:
📌 مرکز تخصصی فلسفه
📌 مرکز تخصصی کلام
📌 مرکز تخصصی تفسیر
📌 و دهها مرکز تخصصی دیگر
📌 مراکز تخصصی فقهی
📌 انجمن های علمی حوزه
💠 انجمن های اقتصاد، روانشناسی، جامعه شناسی، معرفت شناسی، کلام، فلسفه، مطالعات سیاسی، مطالعات اجتماعی، قرآن پژوهی، مهدویت و...)
📗 آموزشی پژوهشی تحت اشراف بیوت مراجع تقلید:
📌 مرکز فقهی ائمه اطهار
📌 مرکز فقهی امام باقر علیه السلام
📌 مرکز فقهی امام کاظم علیه السلام
📌 مرکز فقهی آیتالله وحید
📌 مرکز فقهی جامع ولی امر
📌 موسسه فقه و علوم اسلامی
📌 و حدود 25 مؤسسه فقهی دیگر...
📘 آموزشی پژوهشی با رویکرد فعالیت در حوزه علوم انسانی اسلامی
📌 موسسه امام خمینی
📌 دانشگاه باقرالعلوم
📌 دفتر حوزه و دانشگاه
📌 فرهنگستان علوم اسلامی
📌 موسسه تحقیقاتی اسرا
📌 مرکز مطالعات زنان و خانواده
📌 اندیشکده اقتصاد مقاومتی
📌 دانشگاه ادیان و مذاهب
📌 و...
✅ نقاط اتصال نظام و حوزه:
🔹 مرکز پژوهشهای فقهی مجلس
🔸 دبیرخانه حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی
🔹 دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری
🔸 دفتر پژوهش های فقهی شورای نگهبان
🔹 دفتر الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت
🔸 مرکز تحقیقات اسلامی مجلس
🔹 مرکز مطالعات فقهی قوه قضاییه
✅ نقاط اتصال حوزه و فضای بین المللی
📌 مجمع جهانی اهل بیت
📌 مجمع جهانی تقریب مذاهب
📌 جامعه المصطفی
📌 جامعه المرتضی
📌 دانشگاه ادیان و مذاهب
📌 دهها مجموعه غیررسمی و طلبگی
ادامه دارد...
➖➖➖➖➖
بخش اول یادداشت:
https://eitaa.com/taalighat/1658
➖➖➖➖
✅@taalighat
حوزه علمیه تمدن ساز
📝 حوزهای که نمیشناسیم، واقعیت حوزه بعد از انقلاب 📌بخش دوم 10) در #حوزه_پساانقلاب طلاب فاضل بسیار
📝 حوزهای که نمیشناسیم، واقعیت حوزه بعد از انقلاب
📌بخش سوم
🔻 زاویه قرائت رشد حوزه
مهم است ما چه عنصر یا عناصری را بهعنوان مؤلفههای رشد و تحول حوزه شناسایی و معرفی میکنیم.
اینکه حوزه #رشد_کمی داشته و مثلا از چند مدرسه انگشتشمار امروز به چندصد حوزه علمیه رسیدهایم یا اینکه قبل از انقلاب تعداد طلاب کمتر از 3 هزار نفر بود و امروز از مرز 100 هزار نفر عبور کرده است؟
یا ملاک را #رشد_کیفی میدانیم؟ و تعریف مان از رشد کیفی چیست؟ آیا افزوده شدن رشتههای جدید یا آموختن زبان خارجه یا امثال کذا و کذا؟
1) همه آنچه تاکنون درباره #حوزه_پساانقلاب گذشت درست است اما مغز و محور اصلی رشد حوزه پساانقلاب نکتهی دیگری است.
حوزه امروز #جامعهگرا نظامگرا و دارای رویکرد #حل_مسئله است. بخش خوبی از نخبگان حوزه امروز فهم خوبی از حکمرانی، نظام اسلامی، نظام مسائل آن و زاویه حل آن دارند.
2) حوزه در مکتب و اندیشه رهبر معظم انقلاب اسلامی، #مادر_انقلاب است و تز انقلاب را تولید میکند. اینکه بخش خوبی از نخبگان حوزه میدانند حوزه باید از انقلاب #پشتیبانی_تئوریک کنند و فهم خوبی از آن دارند، مهمترین دستاورد است.
3) از سوی دیگر #رویکرد_تمدنی به مسائل و گشودن افقهای بلند در قرائت اندیشه دینی موجب شده است بخشی از این نخبگان در لایه دیگری به مسائل و حل آن بيانديشند. اینکه حوزه امروز در همه لایههای زیر دارای تأملات ارزشمندی هستیم:
روششناسی تولید علم
نگاه درجه دوم به علوم
توسعه مقوله روششناسی
امتداد عرفان تا جامعهسازی
رویکرد امتداد فلسفه
رویکرد فقه و نظام سازی
همه گویای تحول رویکردی در #حوزه_پساانقلاب است.
4) طیف قابل توجهی از طلاب و نخبگان در حال اندیشهورزی حول #مکتب_امام هستند. مکتب امام و رهبری در حال تبديل شدن به دانش قابل مصرف برای حکمرانی انقلابی است. تولید نظریه نظام انقلابی از اندیشه بدیع و اصیل امام و آقا و نگاه منظومهای به آن نشان از یک ارتقای ویژه است.
🔅 مهمترین اتفاقی که افتاده است اینکه بخشی از بدنه اثرگذار طلاب محوریترین جمله راهبردی حضرت روحالله را بهعنوان جهت زیست صنفی و مأموریت و باور اساسی خود پذیرفتهاند: "#الاسلام_هو_الحکومه"
این همه نشان میدهد حوزه در #مسیر_تحول است هرچند هنوز تا تحول مطلوب فاصله دارد.
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
💢 فهرست یادداشتهایی باعنوان: "حوزه ای که نمی شناسیم، واقعیت حوزه بعد از انقلاب اسلامی"
🔹بخش اول: ابعاد رشد و تحول حوزه پساانقلاب (1)
https://eitaa.com/taalighat/1658
🔹بخش دوم: ابعاد رشد و تحول حوزه پساانقلاب (2)
https://eitaa.com/taalighat/1659
🔹بخش سوم: زاویه قرائت رشد حوزه
https://eitaa.com/taalighat/1660
🔹بخش چهارم: فقر روایت و عدم ارائه تصویر کلان حوزه
https://eitaa.com/taalighat/1669
🔹 بخش پنجم: ضرورت سیاستگذاری نحوه بازنمایی دین و روحانیت در رسانه
https://eitaa.com/taalighat/1671
🔹 بخش ششم: بااین همه دستاورد و کارنامه مثبت، چرا حوزه در اذهان دچار قضاوت منفی میشود؟
https://eitaa.com/taalighat/1682
🔹بخش هفتم: سطوح مختلف نخبگان و ناتوانی در توصیف و معرفی نخبگان
https://eitaa.com/taalighat/1686
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پزشکیان از کدام جراحی سخن میگوید؟!
آیا مقصود از جراحان، همان سردمداران اغتشاشات است (که به مسئولیت رسیدهاند)؟!
شورای نگهبان چرا چنین عنصری را برای ریاست جمهوری واجد صلاحیت دانست؟!
👈 این نقد راهبردی را بخوانید
💢 لینک کانالهای فلسفه، حکمت و علوم انسانی
🌺 فلسفه و صوت فلسفه اسلامی:
تلگرام(صوت): https://t.me/s_Islamicphilosophy_ir
تلگرام: https://t.me/Islamicphilosophy_ir
🌺 مجمع عالی حکمت اسلامی:
ایتا: https://eitaa.com/hekmateislami
تلگرام: https://t.me/hekmateislami
🌺 رسانه (صوت) مجمع عالی حکمت اسلامی:
ایتا: https://eitaa.com/mediahekmat
تلگرام: https://t.me/mediahekmat
🌺 فکرت:
ایتا: https://eitaa.com/fekrat_net
تلگرام: https://t.me/fekrat_net
🌺 رسانه (صوت) علوم انسانی اسلامی:
ایتا: https://eitaa.com/ROEnsani
🌺 پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح:
ایتا: https://eitaa.com/meftahandishe_com
تلگرام: https://t.me/meftaahandishe_com
🌺 ساندویچ فلسفه:
ایتا: https://eitaa.com/Philosophy_Sandwich
تلگرام: https://t.me/Philosophy_Sandwich
🌺 پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (پژوهشگاه برتر علوم انسانی):
ایتا: https://eitaa.com/iictchannel
🌺 پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی،:
ایتا: https://eitaa.com/isca24
تلگرام: https://t.me/isca24
🌺 مجمع عالی علوم انسانی اسلامی:
ایتا: https://eitaa.com/icihch
سایت: www.scih.ir
🌺 دروس استاد سید یدالله یزدانپناه:
ایتا: https://eitaa.com/nasimehekmat
ایتا: https://eitaa.com/shamimhekmat
🌺 دروس استاد حمید پارسانیا:
ایتا: https://eitaa.com/parsania_net
تلگرام: https://t.me/parsania_net
🌺 استاد محمد لگنهاوزن:
ایتا: https://eitaa.com/Legenhausen_ir
تلگرام: https://t.me/Legenhausen_ir
🌺 دروس استاد خسروپناه:
ایتا: https://eitaa.com/khosropanah_ir
تلگرام: https://t.me/khosropanah_ir/3870
تلگرام: https://t.me/khosropanah1_ir
🌺 استاد محسن قنبریان:
ایتا: https://eitaa.com/m_ghanbarian
تلگرام: https://t.me/m_ghanbarian
🌺 دروس استاد اصغر طاهرزاده:
سایت(کتاب و صوت): https://lobolmizan.ir
ایتا: Eitaa.com/lobolmizan
ایتا: https://eitaa.com/matalebevijeh
تلگرام: https://t.me/matalebevijeh
🌺 متون استاد احمدحسین شریفی:
ایتا: https://eitaa.com/ahmadhoseinsharifi
🌺 موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران:
ایتا: https://eitaa.com/hekmatfalsafe
تلگرام: https://t.me/hekmatfalsafe
ایتا (شعبه قم): https://eitaa.com/irip_ir
۱. از کانالهایی که صرفا ایتا دارند درخواست داریم برای عامالمنفعه بودن تولیدات و نیز ماندگاری صوتها، کانال تلگرام را نیز راهاندازی فرمایند.
۲. از محققان اندیشه اسلامی (علوم انسانی اسلامی، فلسفههای مضاف و ...) که آثار فاخری نگاشتهاند درخواست داریم به طور ویژه به تولید محتواهای اصیل در فضای مجازی بپردازند.
#نشر_حداکثری_به_علاقمندان
✍ کانال فلسفه اسلامی:
✅ @Islamicphilosophy_ir
💢 #علوم_انسانی
رهبر انقلاب:
حوزههای علمیه و علمای دین موظفند که ...
بیانات در قم (مهر ۱۳۸۹): https://farsi.khamenei.ir/amp-content?id=10357
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
خدمت آیتالله شبزندهدار عرض بفرمایید:
🔸 شورای نگهبان این سیره دوقطبی سازی در تایید صلاحیتها را کنار بگذارد و بر اساس قانون اساسی به تایید صلاحیت کاندیدها بپردازد (بخوانید).
🔸 چرا باید کسی که بسیاری از اطرافیانش (که هنگام کاندید شدنش هم آشکار بود) از جریانات متعارض با اصل جمهوری اسلامی هستند، تایید صلاحیت شود؟!
🔸 رهبری فرمود "برای تحقق تمدن اسلامی باید دولت اسلامی محقق گردد" (بخوانید). از طرفی هم مرکز ثقل و گلوگاه تحقق دولت اسلامی و جامعه اسلامی و تمدن اسلامی، علوم انسانی اسلامی است (بشنوید). چرا باید کسی تایید صلاحیت شود که اکثر سیاسیون اطرافش اعتقادی به اسلامیسازی ندارند، و بلکه به وضوح تعارض مبانی فکری آنان مشخص است و سالها در دانشگاهها با صراحت به تدریس مبانی غربی خود مشغولند؟!
✍ حوزه علمیه تمدن ساز
✅ @feghheakbar
💢 زنجیره تمدنسازی اسلامی در بیان رهبری
◽️ نسخه با کیفیت بالا و قابلچاپ: 👇
https://farsi.khamenei.ir/photo-print?id=23539
🔸 بیانات بیشتر رهبری درباره «تمدن نوین اسلامی»: 👇
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=21453
۱. انقلاب اسلامی
۲. نظام اسلامی
۳. دولت اسلامی (الان باید این را تشکیل داد)
۴. جامعه اسلامی
۵. تمدن اسلامی
✍ حوزه علمیه تمدن ساز:
مهمترین اقدام برای تحقق دولت اسلامی و جامعه اسلامی، اسلامی کردن دانشگاه است، که با #اسلامیکردنعلومانسانی و #تربیتاساتیدمعتقدبهاسلامیسازی، محقق میگردد.
هدایت شده از حوزه علمیه تمدن ساز
1_6617654291.pdf
243.2K
💠 ضرورت یادگیری زبان و روش آن (فایل جزوه)
💢 اینها تشنه معارف دین هستند، چرا زبان های مختلف را فرا نمیگیرید تا معارف دینی را به آنان برسانید؟
آیت الله سید محسن خرازی از قول یکی از علمای معاصر به نام حجة الاسلام حاج شيخ محمد حسین فاضلی ابرقویی نقل می کند که فرمودند:
در منا بودم، دیدم شوق دارم از خیمه بیرون بروم، بیرون رفتم گویا به طرف مسجد خیف رفتم، به چادری رسیدم دیدم حضرت امام زمان در آنجا تشرف دارند و ملل مختلف خدمتشان مشرف میشوند و با هر کدام به زبان خودشان صحبت می فرمایند و با من به زبان فارسی صحبت فرمودند،
و فرمودند: اینها تشنه معارف دین هستند، چرا زبان های مختلف را فرا نمیگیرید تا معارف دینی را به آنان برسانید؟
📔 روزنههایی از عالم غیب، آیت الله سید محسن خرازی، ص ۳۹ (به نقل از صفحه آخر جزوه "ضرورت یادگیری زبان و روش آن")
✍ پن: برای معرفی بهترین کتب یادگیری زبان باید به این کتب اشاره کرد: تاپناچ، فور کرنرز، امریکن انگلیش فایل
#زبان_آموزی
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 ضرورت اسلامی کردن علوم انسانی توسط حوزه و دانشگاه
استاد #رحیم_پور_ازغدی (در مجمع تشخيص مصلحت نظام):
مگه ما تا کی میتونیم با شهید دادن جمهوری اسلامی رو نگه داریم؟!
تازه فقط اسمش جمهوری اسلامی خواهد بود.
حوزه و دانشگاه باید #علوم_انسانی را اسلامی کنند ...
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
✍ حوزه علمیه تمدن ساز:
در صورتی که قصد محقق و مجتهد شدن را دارید:
۱. در کنار دروس متعارف خود، یکی از رشتههای علوم انسانی را انتخاب کنید و حوزه مطالعاتی خود را به مرور در آن دانش، گسترش و تعمیق بخشید. (حدود ۱۰ رشتهی علوم انسانی مهم و راهبردی وجود دارد)
۲. از آنجا که مرکز ثقل علوم انسانی، انسان است، لذا چارهای جز تقویت انسان شناسی عقلی ندارید. باید انسان شناسی صدرایی را جز مطالعات خود قرار دهید؛ چرا که صدرالمتالهین نهایی ترین تدقیقات انسان شناختی عقلی و نیز ناظر به وحی و روایات را دارد (چیزی که قامت حکمت سینوی و اشراقی به آن نمیرسد).
۳. اندیشه اسلامی را در آن رشته منتخب، مسلط شوید؛ چراکه عدم استخوانبندی در اندیشه اسلامی، موجب می شود با ورود در شناخت اندیشه های غربی، انحراف یا التقاط رخ دهد. در عین حال از نقاط مفید اندیشههای غربی (که در چارچوب نظام توحیدی متناسب باشد) می توان بهره بُرد.
#علوم_انسانی
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢اهمیت فلسفه اسلامی در جهان امروز و در نقد و بررسی فلسفه غرب
🎙 استاد مهدی عبداللهی
_ دوره «بایدها و نبایدهای تحصیل در علوم عقلی»
♦️ حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
💢 شرح کتاب از برهان تا عرفان
صوتها (به همراه متن): 👇
https://lobolmizan.ir/sound/659
🎙 استاد اصغر #طاهرزاده
برای دریافت آثار صوتی و کتبی استاد طاهرزاده به سایت لبالمیزان رجوع نمایید: https://lobolmizan.ir
💢 امضا كنندگان اعلاميّه حقوق بشر در رأس آدمکشان دنیا!
🔸اينكه مى گويند اخلاق بدون پايه دينى هم استحكامى خواهد داشت، هرگز باور نكنيد؛
🔹درست مثل اسكناس بدون پشتوانه است كه اعتبارى ندارد،
مثل اعلاميّه حقوق بشر است كه غربی ها منتشر كردند و مى كنند و خودشان هم قبل از ديگران عليه آن قيام كرده و مى كنند،
چرا؟
چون متّكى به ايمانى كه از عمق وجدان بشر برخاسته باشد نيست.
🔸«ژرژ بيدو» كه زمانى خودش رهبر سوسياليستهاى فرانسه بود وقتى كه خواستند به الجزائر استقلال بدهند آمد جزو سازمانهاى آدمكشى قرار گرفت كه چرا به اينها استقلال مى دهيد!
بلى اينها هستند امضا كنندگان اعلاميّه حقوق بشر و ...
📚 مجموعه آثار استاد شهيد #مطهرى (خورشيد دين هرگز غروب نمى كند)، ج۳، ص۴۰۰ (با تلخیص و ویرایش)
#غرب_شناسی
@Islamicphilosophy_ir
40.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
علامه #جوادی_آملی:
_ #زنوزی، در مدار بسته بود. باید با روش علامه #طباطبایی که #فلسفه_مقارن است پیش رفت ...
_ از #غرب وحشی تر نداریم. از بس آدم کشتند خسته شدند ...
♦️حوزه علمیه تمدن ساز:
✅ @feghheakbar
اصطلاح "تلهجنگ" یک خطای راهبردی است؛
زیرا:
۱. اگر آمریکا یا اسرائیل تا به حال دنبال جنگ با ایران بودند، تا الان هزاران بهانه برای حمله داشتند. بنابراین هراس دارند.
۲. عدم پاسخ به تعدی دشمن، او را جریتر میکند؛ چراکه اساسا خط قرمز و حدّ یقفی برای خود نخواهد دید.
۳. ایران باید از اول اسرائیل را شرطی می کرد؛ به این معنا که اگر بزند (به هر شکلی) قطعا می خورد.
۴. تساهل در پاسخ به انتقام اسماعیل هنیه، مهمترین علتش رئیس جمهور (و اطرافیان وی) است. زیرا در زمان شهید رئیسی، پاسخ داده میشد.
۵. به ویژه به کار بردن اصطلاح تلهجنگ در نزد عموم و در رسانه ها، القا کننده ترس و ضعف خود، و قدرت دشمن است.
بنابراین اصطلاح "تلهجنگ" ریشه در خامی و خام اندیشی گویندهی آن دارد.
✍ حوزه علمیه تمدن ساز
رهبر انقلاب:
قطع ارتباط اقتصادی کشورهای مسلمان با رژیم صهیونیستی، قدم اول اتحاد اسلامی بر ضد این باند جنایتکار است.
۱۴۰۳/۶/۳۱
رهبر انقلاب:
کشورهای اسلامی زیادند، نزدیک دو میلیارد مسلمان در دنیا زندگی میکنند اما عنوان امت نمی توان بر این مجموعه گذاشت؛ چون هماهنگ نیستند، چون یک جهت نیستند.
۱۴۰۳/۶/۳۱
💢 توصیه های مکرر رهبری به مطالعه تاریخ معاصر
◽️ تاریخ بخوانید
https://farsi.khamenei.ir/others-note?id=46954
◽️ چرا باید تاریخ بخوانیم؟
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=31363
◽️ دو کتاب برای دو مطالبه رهبر انقلاب:
https://farsi.khamenei.ir/others-report?id=22500
◽️ کتاب «نگاهی به تاریخ جهان» را بخوانید:
https://farsi.khamenei.ir/book-content?id=24056
.....................................
✍ پ ن:
یکی از مشکلات بزرگ مسئولان و تحصیل کردههای دانشگاهی و حوزوی ما، عدم شناخت تاریخ معاصر (۱۵۰-۲۰۰ سال اخیر) است. عدم این مطالعات، موجب عدم شناخت جایگاه غرب در استثمار پیدا و پنهان کشورها و نفوذ آنها برای چپاول کشورهاست.
#غرب_شناسی