فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بیمارستان_المعمدانی بعد از حمله اسرائیل👆
#تمدن یا #توحش؟
◾️ظاهر #جهان_غرب، نظم، قانون، ادب، احترام لباسهای اتوکشیده، کراوات و ادکلن، را به ذهن متبادر میکند.
◾️اما آیا ملاک متمدن شمردن یک جامعه همین ظواهری است که توسط رسانهها تبلیغ میشود؟
♦️مرحوم #علامه_طباطبایی در تفسیر المیزان میفرمایند: برای فهم جهان غرب، روابط آنها با خودشان را ملاک قرار ندهید بلکه رفتار آنها با سایر جوامع به خصوص جوامع مستضعف را معیار بدانید. چرا که آنها با خودشان متمدنانه و با دیگران وحشیانه رفتار میکنند.
◾️گذشت تاریخ، #توحش_غرب در تعامل با دیگران را اثبات کرد. اما شواهد حاکی از این است که آنها با خودشان نیز وحشیانه رفتار میکنند. کافی است پلیس اعتصاب کند یا دوربینهای مدار بسته برای ساعتی قطع شوند، آن وقت است که غرب چهره واقعی خود را نشان می دهد. #غارت_فروشگاهها یکی از صدها نمونه رفتار غربیان در چنین شرایطی است.
اکنون این #جامعه_وحشی و به ظاهر متمدن و پیشرفته، در جلوه #صهیونیسم_وحشی، از سر #اضطرار و #ترس به #حماقت کشیده شده، با #بمب_باران بیمارستان، تنها مسیر نابودی خود را هموار میکند.
♦️این پدیده موجب #خشم و #نفرتی_مقدس و البته #عقلانی (و نه هیجانی)، در سینه مسلمانان جهان شده است که تنها خواهان #انتقامی_سخت و سریع هستند. و این #انسجام_امت_اسلام در فریاد انتقام، #سوخت_موشکهایی است که بساط صهیونیسم را برخواهد چید.
#طوفان_الاقصی
#انتقام
✍️#ابراهیمی_پور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
گونهشناسی #کشف_حجاب با استفاده از نظریه #تفسیر_کنش_علامه_طباطبایی
#ابراهیمیپور🎤
#صوت این جلسه را در لینک زیر دنبال کنید:
https://sky.webinaronline.ir/playback/presentation/2.3/1e862a33a7363a61c8c4739f04a11798378a23fe-1698474051557
هدایت شده از کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه
#معرفی_کتاب
🔰درآمدی جامعه شناختی بر ادوار تفسیر امامیه
✍️#دورهبندی_تاریخ_علم_تفسیر، امکان #فهم_اکنون و #پیشبینی آیندۀ آن را به عنوان زمینههای ضروری برای #سیاستگذاری علمی فراهم میآورد.
🔹یکی از روشهای #دورهبندی_تاریخ_علم که کمتر مورد توجه #تاریخنگاران علم قرار گرفته، دورهبندی بر اساس تعداد عناوین یا #مجلدات (حجم) آثار تولید شده است.
🔹رشد آثار تفسیری در قرون 5 و 6، به دلایل مختلفی از جمله غلبۀ عقلگرایی در میان تشیع و رونق تفسیر #اهل_سنت به عنوان #رقیب_علمی رخ داده است. اما در قرن 12 بیشتر #انگیزههای_کلامی موجب فزونی آثار تفسیری با رویکردهای فقهی، روایی و ترویجی شد.
🔹در دو قرن اخیر عرضه #مسائل_اجتماعی به قرآن و ظهور #مراکز_تفسیری_مستقل برای اولین بار در طول تاریخ، از جمله عوامل رشد تفسیر است.
🔹افول تفسیر در قرون 7 و 8، علل مختلفی چون #باور_به_کفایت_آثار_موجود، #فقدان_نیروی_انسانی_کافی و #فقدان_تقسیمکار_علمی مناسب دارد. مثلا در قرون 7 و 8، اندیشمندان برجسته، فقه را رونق بخشیدند و تفسیر تحتالشعاع آن قرار گرفت.
🔹قرون 9 و 13 نیز #زمینههای_نامناسب_سیاسی همه علوم اسلامی از جمله تفسیر را تحت تاثیر قرار داده بود.
منبع: درآمدی جامعهشناختی بر ادوار تفسیر امامیه، قاسم ابراهیمیپور، قم، موسسه امام، 1402.
#جامعهشناسی_معرفت
#جامعهشناسی_تفسیر
#تاریخ_علم
✍️استاد ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
#معرفی_کتاب
#درآمدی_جامعهشناختی_بر_ادوار_علومحدیث_شیعه.
#علوم_حديث در عمر 1454 سالهاش، غير از دورۀ صدور و تدوین، نيمي از حیات خود را در #رشد، و نيم ديگر را در #رکود بهسر برده است.
❇️ علل رشد؛
🔺راهبردهای محتوایی حدیث: روایاتی راهبردی که میتواند در زمینههای فردی و اجتماعی موثر باشد و شکوفایی حدیث را به ارمغان بیاورد.
🔺عوامل فردی: افرادی که بهرغم نامناسب بودن شرایط اجتماعی سیاسی، با رویکردهایی مثل #تکلیفگرایی، در تاریخ حدیث موثر واقع شدند.
🔺#تعاملات_علمي با اندیشمندان ساير مذاهب نیز همواره رشد علوم حدیث را به دنبال داشته است.
🔺#شیوه_سؤالات و #شبهات_بنيادين بیشتر با شکوفاسازی #کلام_نقلی بر تاریخ حدیث موثر بوده است.
❇️علل افول؛
🔺#باور_به_کفایت_آثار_حدیثی موجود، اندیشمندان را از تولیدات جدید بازداشته است. به فاصله زمانی تدوین #کتب_اربعه تا جوامع حدیثی متاخر مثل #بحار توجه کنید.
🔺کافی نبودن تعداد #نیروی_انسانی_متخصص و بر زمین ماندن کارها نیز از گذشته تا کنون مانعی برای رشد حدیث بوده است.
🔺#اشتغال_اندیشمندان به فعالیتهای غیرعلمی یا اشتغال به سایر علوم، به دلیل اولویتهای علمی و اجتماعی، نیز در برخی دورهها موجب رکود حدیث شده است.
👈منبع: درآمدی جامعهشناختی بر ادوار علوم حدیث شیعه، قاسم ابراهیمیپور، قم، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره).
#جامعهشناسی_معرفت
#جامعهشناسی_حدیث
#تاریخ_علم
✍️#ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
#ارزش_زمان
#اوصیکم_بنظم_امرکم
🔸در سالهای اشتغال در فرهنگستان، چندین بار پیش آمده بود که استاد سمیعی بخواهند به اصل لاتینی لغتی رجوع کنند و برای این منظور از استاد ادیبسلطانی کمک میگرفتند.
🔸هروقت به استاد ادیب تلفن میکردم، بلااستثا میگفتند: شما قطع کنید، من فلان دقیقه و فلان ثانیه دیگر زنگ میزنم. من قطع میکردم و ایشان رأس ثانیه زنگ میزد. این روال همیشگی بود.
🔸یکبار استاد سمیعی تصمیم گرفتند، به رسم تشکر از کمکهای زبانی استاد ادیبسلطانی، برایشان دورۀ مجلۀ نامۀ فرهنگستان را بفرستند.
🔸به ایشان تلفن کردم و خواستم آدرسی مرحمت کنند تا برایشان مجلهها را بفرستیم. فرمودند: «خانم، چند متر است؟» با تعجب پرسیدم: «چه چیز چند متر است؟» فرمودند: «مجلهها». گفتم: «متوجه نمیشوم استاد!» فرمودند: «وقتی شمارهها را به ترتیب دنبال هم بگذاریم و در کتابخانه بچینیم چند متر میشود؟»
🔸من که تا به حال به این پارامتر برای سنجش مجله فکر نکرده بودم گفتم: «راستش نمیدانم!» فرمودند: «لطفاً اندازه بگیرید، من فلان دقیقه و فلان ثانیه دیگر زنگ میزنم.»
🔸بدوبدو رفتم مجلهها را از جعبه بیرون آوردم و چیدم و متر زدم. وقتی زنگ زدند گفتم:«استاد، یک متر و ۲۸ سانتیمتر شد.» فرمودند: «پس متأسفم. نمیتوانم قبول کنم. در کتابخانهام فقط ۵۶ سانتیمتر جا دارم!»
#ساعت_و_مدیریت_زمان_نماد_پیشرفت.
#نظم
#برنامهریزی
✍️#ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour
هدایت شده از کانال خبری رجانیوز
🔻چرا مخالفان علامه مصباح(ره) راهی جز مغالطه در برخورد با او ندارند؟
سیدعلی مهدیون، دانشجوی دکتری اندیشه سیاسی دانشگاه تهران، در یادداشتی پیرامون حملات اخیر برخی از افراد و جریانهای خاص به شخصیت علامه مصباح یزدی(ره) نوشت:
🔹مرحوم علامه مصباح(ره) عمر شریف خود را صرف کسب و نشر علم در سطوح مختلف کردند. ایشان در طول حیات علمی خود از محضر بزرگانی چون آیتالله بروجردی(ره)، حضرت امام (ره)، آیتالله اراکی، علامه طباطبایی، آیتالله بهجت و دیگر بزرگان بهره بردند که هر کدام جزو سرآمدانِ حوزه علمیه بودند.
🔹 علامه مصباح با جد و جهدی که در کسب علم داشت و با تملذّ در محضر اساتید خود توانست در ۲۷ سالگی به مقام اجتهاد برسد. جدای از فقه و اصول که از دروس سنتی حوزه قلمداد میشد، فلسفه و عرفان هم از مهمترین دغدغههای ایشان بود. علاوهی بر این با توجه به اقتضائات زمان توجه ایشان به علوم انسانی غربی جلب شد و ایشان از اولین افرادی در حوزهی علمیه قم بودند که شاگردان خود را ترغیب به خواندن کتب و مطالبی در این حیطه کردند. نوشتن کتب و مقالات متعدد در حوزههای مختلف من جمله فلسفههای مضاف و ارائهی مباحث خود در این قالب نشانگر توجه ایشان به رویکردها و قالبهای جدید علمی است. با این وجود خیلی عجیب است که برخی مخالفان غیر منصف، علامه مصباح(ره) را به جمود فکری متهم میکنند درحالی که ایشان در طول حیات علمی خود همواره راههای جدیدی را در مقابل اهل علم و فکر گشودهاند.
🔹مرحوم علامه مصباح جزو روحانیونی بودند که چه پیش از انقلاب و چه پس از آن دایرهی عمل خود را محدود به حوزهی علمیه و تدریس دروس سنتی نکردند. یکی از مهمترین دغدغههای ایشان عرصهی عمومی و عرصهی سیاسی و کنشگری در این حوزه بود. همین مطلب موجب حملات فراوانی از سوی گروههای مختلف به ایشان بود. کنشگری متفاوت ایشان در حوزهی عمومی مطلوب بسیاری از افراد نبود؛ از طرفی روحانیون سنتیای که حضور روحانیت در عرصهی سیاست را نادرست میدانستند در مقابل ایشان قرار داشتند و از سوی دیگر گروههایی که نگاه فلسفی علامه مصباح را برنمیتابیدند.
🔹گروه دیگری که خود را در مقابل مرحوم علامه(ره) میدیدند، روشنفکرنماهایی بودند که برای آنها دین محدود به حوزهی خصوصی میشد و نگاه حداقلی آنها در مقابل نگاه همه جانبهی علامه مصباح(ره) قرار میگرفت. سیاستمدارانی که رویکردهای جدید در غرب را پذیرفته بودند هم از دیگر مخالفان ایشان بودند. اشکال و نقد این دسته از افراد در فهم فضای سیاسی و احکام سیاسی بود. قدرت محوریترین مفهوم در اندیشهی این افراد بود و ورود احکام اخلاقی و احکام دینی را به این حوزه روا نمیدانستند.
🔹در مقابل محوریترین مفهوم در این حوزه برای علامه مصباح(ره) نه ارادهی معطوف به قدرت بلکه ارادهی معطوف به حقیقت بود. از طرفی ایشان فضای سیاسیِ تهی از احکام دینی و اخلاقی را نمیپذیرفتند و سیاست را واجدِ این احکام میدانستند. جدای از رویکرد تئوریک، رویکرد عملی ایشان هم در سیاست رویکرد به دور از زد و بندهای سیاسی برای استمساک به قدرت به بود.
مقابلهی غیرعلمی با علامه مصباح(ره) از سر ناتوانی
🔹کسانی که با مرحوم مصباح آشنا هستند، حال چه مخالف ایشان و چه موافق ایشان باشند به توانایی و دقت علمی ایشان گواهی میدهند. عبدالکریم سروش، البته سروشِ متاخر، که خود از منتقدین علامه مصباح است در جایی بعد از بیان نقدهای نابجا، در مورد ایشان گفته بود: «مصباح یک فیلسوف بود، فلسفهخوانده بود و خوب هم فلسفه خوانده بود. بنده در حدی که ایشان را میشناسم میتوانم گواهی بدهم که فلسفهی اسلامی را نیکو میدانست، از مدرسین خوب فلسفه بود».
🔹مخالفین مرحوم مصباح وقتی توانایی ایشان در فضای علمی را میبینند و همچنین عدم توانایی خود در نقد و رد مدعاهای علمی ایشان، لاجرم مجبور میشوند که شخصیت ایشان را مورد حمله قرار دهند. در منطق مغالطهای وجود دارد تحت عنوان مغالطهی حمله شخصی “Ad hominem fallacy”. این مغالطه زمانی رخ میدهد که به جای پرداختن به استدلال یا موضع یک شخص، به طور نامربوط به شخص یا جنبهای از شخص استدلالکننده حمله شود.
🔹عموم حملاتی که در طی این سالها به علامه مصباح(ره) شدهاست مصداقی از مغالطهی مذکور است. از مزدوران جیره مواجب بگیر چه در داخل و چه در خارج از کشور انتظاری جز این نمیرود اما جای تعجب است افرادی که خود را روشنفکر قلمداد میکنند هم جز راه توهین و تهمت نتوانستهاند راهی برای مقابلهی علمی و عقلی با مرحوم مصباح پیدا کنند.
🔹البته مشکل از این افراد نیست، قوت استدلالهای مرحوم مصباح در حوزههای گوناگون علمی برای مخالفان راهی جز تخریب شخصیت ایشان باقی نگذاشتهاست.
✅ @Rajanews_com
هدایت شده از کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه
#هفته_پژوهش
🔰حوزه علمیه فاطمه معصومه سلام الله علیها اهواز با همکاری انجمن مطالعات اجتماعی حوزه برگزار میکند؛
📚سمینار ملی نظام آموزشیِ پژوهش محور
☑️ویژه اساتید و معاونین پژوهش حوزههای علمیه خواهران
🗒دوشنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۴ الی ۱۷
💢نشست اول:«مقایسه روش آموزشی پژوهش محور با آموزش محور»
▫️ حجتالاسلام استاد هادی منش
▫️ساعت ۱۴:۱۵ الی ۱۵
💢نشست دوم: «شاخصهای استاد پژوهش محور»
▫️ حجتالاسلام استاد فاضل
▫️ساعت ۱۵ الی ۱۵:۵۰
💢 ژورنال کلاب:«نقد و بررسی مقالهی پژوهش در نظام آموزشی حوزه؛ بازدارندهها و راهکارها»
▫️حجتالاسلام استاد ابراهیمی پور
▫️ساعت ۱۶ الی ۱۶:۴۵
🔗لینک حضور:
https://danaplus.net/joinPublic/meeting86bb0b
🌐کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی در پیامرسان ایتا
@motaleate_ejtemai
هدایت شده از کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی حوزه
#هفته_پژوهش
🔰به مناسب هفته پژوهش، انجمن مطالعات اجتماعی حوزه با همکاری کارگروه حجاب و عفاف موسسه امام خمینی (ره)، و برخی دیگر از حوزههای علمیه خواهران برگزار می کنند؛
💢«رویداد علمی حجاب؛ پاسخ به نیاز روز»
💢با محورهای:
🔸«چرایی حجاب ستیزی در فرانسه»
▫️حجت الاسلام استاد کدخدایی
▫️دوشنبه ۲۷ آذرماه ساعت ۱۵:۰۰
🔹«تبیین شناختی-عقلانی پدیده حجاب»
▫️حجت الاسلام استاد آقاجانی
▫️سه شنبه ۲۸ آذرماه ساعت ۱۵:۰۰
🔸«تبیین جامعه شناختی پدیده کشف حجاب»
▫️حجت الاسلام استاد ابراهیمی پور
▫️چهارشنبه ۲۹ آذرماه ساعت ۱۵:۰۰
🔹«نسبت سنجی کشف حجاب و حرام سیاسی»
▫️حجت الاسلام استاد افروغ
▫️پنج شنبه ۳۰ آذر ساعت ۱۵:۰۰
🔸«پاسخ به مهم ترین شبهات حجاب»
▫️حجت الاسلام استاد مهدی زاده
▫️شنبه ۲ دی ماه ساعت ۱۵:۰۰
💢حضور مجازی:
http://dte.bz/ssoq
💢همراه با صدور گواهی(اطلاع از شرایط حضور و نحوه صدور گواهی @adminssoq)
🌐کانال انجمن علمی مطالعات اجتماعی در پیامرسان ایتا
@motaleate_ejtemai
هدایت شده از قاسم ابراهیمی پور
#یلدا_قدس_غزه
امسال، شب یلدای بسیاری از ایرانیان، حاوی نمادی از جنبش رهاییبخش فلسطین بود.
اما استفاده از کدوی حلوایی که به صورت طبیعی شبیه قدس بوده و تزئین آن با پرچم فلسطین، ابتکاری بود😊 که حمایت عالم تکوین از #مقاومت غزه را به تمثیل کشیده بود.❤️
✍️#ابراهیمیپور
https://eitaa.com/ghebrahimipour/153
هشتمین پیشنشست تخصصی
همایش علمی هیأت و آیینهای مذهبی
🔹
کرسی علمی-ترویجی:
سیر تحول محتوای معرفتی هیأت در نسبت تاریخی آن با نهاد علم
🔸
👤 حجتالاسلام دکتر قاسم ابراهیمیپور
👤 حجتالاسلام دکتر سعید مقدم
🔹
📆 زمان: دوشنبه ۴ دی ۱۴۰۲، ساعت ۱۰
📍 مکان: قم، بلوار جمهوری، موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، طبقه پنجم، سالن اندیشه
🔸
📎 پیوند حضور مجازی در جلسه
از طریق https://iki.ac.ir/live
🔻
🏴هیأت در آینهی تاریخ🏴
👤 ارتباط با پشتیبانی: @adminehya
🔗 شناسه ما در شبکههای مجازی: @heyat_conf