هدایت شده از فکرت
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پخش زنده؛ اکنون محفل نهم👆👆
✅ بصیرت رسانهای؛ شاخصه کنشگری استاد فرجنژاد
👤مهمان ویژه:
دکتر سید حسین شرفالدین؛ استاد جامعهشناسی موسسه امام خمینی(ره)
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
🌟جهت حضور مجازی در "نشست تخصصی تحولات اخیر در میان سرآمدان علم" از لینک زیر وارد شوید👇👇
✅ https://b2n.ir/shenakhti
@HOWZAVIAN
@hekmateislami
.
💠 شفافیت مسئله حجاب؛ گام اول حکمرانی بر افکار عمومی
✍️ دکتر سیدمرتضی میرتبار، پژوهشگر مرکز پژوهشی مبنا
⬅️ بدحجابی بر مبنای آنچه در #ایران بروز یافته، پدیدهای پیچیده، چندوجهی و برخاسته از علل و عوامل مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اخلاقی، آموزشی و ... است. بنابراین نمیتوان برای مقابله و حل چالشهای معطوف به آن به راهکارها و برنامهریزیهای روبنایی، سطحی و ساده اکتفا نمود و البته این نکته را نیز باید مدنظر داشت که زمان اندک است و راه دشوار؛ و باید پذیرفت که چه زود دیر میشود.
❓چرا حجاب بعد از پیروزی انقلاب، بدل به امری قانونی گردید؟
❓معیار حجاب، شرع است یا عرف؟ آیا الزام آور است یا التزام آور؟
❓آیا هنوز حجاب، به معنایی که در اول #انقلاب بود، موردپسند و درخواست حداکثری جامعه زنان است؟
❓چرا فقها در لزوم اجبار حجاب در جامعه، نظرات متفاوتی دارند؟ درست است که همه آن را واجب شرعی میدانند اما درباره لزوم رعایت آن در جامعه، چرا نظرات فقها متفاوت است؟
❓چرا رویکرد بازدارندگی همچون گشت ارشاد و اقدامات ستاد امربه معروف نتوانسته است وضعیت حجاب اسلامی در #جامعه را بهبود بخشد؟
❓با توجه به آمارهای جهانی و داخلی در آثار بدحجابی، آیا واقعاً حجاب مصونیت است؟
🌐 مطالعه متن کامل این یادداشت
#حجاب #عفاف
#وزارت_خانواده
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
❇️ امکان تولید فرزندانی از جنس هدایت
✍️ سید مرتضی موسوی، کارشناس مباحث الهیاتی جمعیت
⁉️برخی از والدین برای فرار از مسئولیت فرزندآوری شبهه کرده و می گویند: از کجا معلوم فرزندی که اینهمه برایش تلاش میکنیم، گمراه نشود و در آینده دشمن ما و بلای جان ما نشود؟
پاسخ:
🚨از قضا قرآن هم به وجود دشمنانی از جنس فرزند معترف و نسبت به خطر آنها هشدار داده است؛«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِكُمْ وَ أَوْلاَدِكُمْ عَدُوَّا لَكُمْ فَاحْذَرُوهُم»(تغابن:۱۴)
ْاما همین قرآن معارفی را در اختیار ما گذارده تا بدانیم که ما محکوم به دشمنی فرزند نیستیم و نیز بتوانیم از آفتهای فرزند پیشگیری کرده و یا آن را بزداییم.
1️⃣ دین راه هدایت را به هر انسانی که پای به دنیا گذارده و در میدان انتخاب یکی از هدایت و ضلالت قدم برمی دارد نشان داده تا او را از گرداب ضلالت و حیرت نجات داده و به او اثبات کند که انسان محکوم به گمراهی نبوده و ذاتا این شایستگی را دارد که فرزندی صالح و پاکیزه بوده و مطلوب انبیا و نورچشم عبادالرحمن قرار گیرد.
2️⃣ اگر اسلام به فرزندآوری توصیه کرده است، فرصتها و تهدیدهای فرزندپروری را هم یادآوری کرده است. مواهبش را بشارت داده و از تهدیدهایش برحذر داشته است. اسلام به ما میگوید بیشتر از اینکه به فکر تأمین احتیاجات جسمی و مادی فرزندانت باشی، به فکر تأمین نیازهای معنوی و ابدی او باش تا او را از انحراف و گمراهی حفظ کنی و سعادت ابدی را به او هدیه کنی.
3️⃣ اسلام میآموزد که تولید باقیات الصالحاتی از جنس فرزند، یکی از محدود کارهایی است که می تواند تداوم بخش رشد و تعالی والدین حتی در عالم برزخ باشد. و متقابلا فرزندی که شهد معرفت و هدایت را چشیده است، می داند که رسیدن سریعتر به بینهایت و سعادت از معبر خدمت و احسان به والدینش، حاصل می شود.
4️⃣ اگر فرزندی به دعوت هدایتگر والدینش پشت کند و بخواهد به بلندای غرور و خودخواهی پناهنده شود و نخواهد از مرکب چموش شیطان پیاده شده و بر کشتی نجات الهی بنشیند، تنها خودش را در گرداب هلاکت غرق خواهد کرد و ملامتی بر والدینش نیست.
5️⃣ نهایت اینکه گاهی خداوند از تهدید و فتنه یک فرزند، زمینه و فرصتی برای والدین هدایتگرش برای رسیدن به «پاداش عظیم» فراهم می کند:
وَاعْلَمُوا أَنَّمَا أَمْوَالُكُمْ وَأَوْلَادُكُمْ فِتْنَةٌ وَأَنَّ اللَّهَ عِندَهُ أَجْرٌ عَظِيمٌ.(أنفال:٢٨)
#جمعیت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 پشت صحنهی تبلیغ
✍️دکتر قائمینیک
1. بیانات مقام معظم رهبری در دیدار 21/4/1402 با مبلغان و طلاب حوزههای علمیۀ سراسر کشور، فرازهای مختلفی داشت، اما اشارۀ ایشان به «پشتصحنههای تبلیغ» و پرداختن به لوازم این پشتصحنهها از یادگیری ابزارهای همچون اینترنت و هوش مصنوعی تا «شیوههای باورپذیر کردن پیام« با بهرهگیری از شاخههای مختلف علوم انسانی، مفید نکات متعددی دربارۀ ضرورت تحول در روند تبلیغی حوزههای علمیه بود.
2. در سالهای گذشته حوزههای علمیه در فرایند یادگیری ابزارهای نوظهور ارتباطی از جمله اینترنت و حتی اخیراً هوش مصنوعی یا حتی آموزش زبانهای خارجی، اقدامات موثری انجام دادهاند، اما بهنظر میرسد تاکیدات مکرر معظمله دربارۀ شیوههای باورپذیرکردنِ پیام» مخصوصاً از حیث پیچیدگیهای علوم انسانی و اجتماعی، کمتر مورد توجه مبلغین قرار گرفته است. این موضوع مخصوصاً از حیث ارتباط دستاوردهای علوم انسانی اسلامی (یا هر عنوانی که در ذیل آن تلاش میشوند، علوم انسانی موجود غربی در تعامل با اقتضائات اسلامی و بومی مورد بازخوانی قرار گیرد)، احتمالاً گرفتار نقصانهایی است.
3. حوزههای علمیۀ کشور و دیگر نهادهای دانشگاهی یا پژوهشگاهی که تعلق خاطری به ایدۀ علوم انسانی اسلامی دارند، در یکی دو دهۀ اخیر، دستاوردهای مهمی داشتهاند؛ اما انتقال این دستاوردهای به مبلغین و جریان تبلیغی کشور، گویا به درستی انجام نمیشود. اگر بپذیریم که مطابق نظریات ارتباطات، بایستی میان فرستندۀ پیام، محتوای پیام و گیرندۀ پیام، سنختی برقرار باشد، میتوان از بیانات معظم له در این دیدار اینطور برداشت که بیان معارف دینی در جهان امروز نیازمند فناوری آنها متناسب با اقتضائات جهان امروز است. «گاهی اوقات ما از برخی اقشار (اشاره به اهالی سینما) توقع زیادی داریم؛ حال آنکه در تهیه معارف و خوراک فکری لازم برای آنها کوتاهی کردهایم». شاید به همین جهت است که ایشان، در بیان ماموریتهای سه گانۀ کانون عظیم حوزوی، به تناسب میان محتوای تولید شدۀ دینی با اقتضائات تبلیغی و ارتباطی معاصر، تاکید داشتند: «تهیه و تولید مواد تبلیغاتی بهروز و نوآورانه، تنظیم شیوههای پیشرفته و اثرگذار تبلیغاتی و تربیت موثر به معنای حقیقی کلمه».
4. اگر بخواهیم مقدمات فوق را به زبانی خلاصه بیان کنیم، گویا بایستی معارف دینی به زبان و زمان معاصر مهیا شوند. با اینحال فهم «زبان» معاصر بهمعنای یادگیری زبان انگلیسی یا آلمانی یا فرانسوی نیست، بلکه «تبلیغ موثر» از حیث زبانی، زمانی انجام میشود که زبان معارف دینی بتواند تبدیل به زبان حکمت و معرفت حقیقی شود و فطرت انسانها تاثیرگذار باشد. از این حیث، ابونصر فارابی، در بحث از علماللسان و در مواجهۀ زبان عربی و زبان یونانی، کوشید تا زبانِ عربی را تبدیل به زبانی جهانی سازد و از خلال این جهانیشدنِ زبان، معارف اسلامی و وحیانی قابلیت انتقال به جهانهای دیگر را پیدا کردند.
5. به این معنا بهنظر میرسد بیانات امروز مقام معظم رهبری، فصل نوینی از ضرورتِ توجه به مبانی تبلیغ و ارتباطات میان فرهنگی را پیش کشیده است. «نباید خود را در دفاع محصور کرد بلکه باید با دیدن درست واقعیات جهانی و روایت درست آنها، مبانی جبهه دشمن را آماج تبلیغات قرار داد». اینکه ایشان، توجه به مبانی دشمن را در ضمن فعالیت تبلیغی مدنظر قرار دادهاند، بیتردید نشانگر آن است که مبلغ، صرفاً نبایستی به ذکر چند آیۀ و روایت به زبان انگلیسی یا آلمانی یا فرانسوی برای مردم کشورهای دیگر یا ذکر روایات در شبکههای مجازی بپردازد، بلکه شاید بایستی به ارتقاء سطح زبانی معارف دینی متناسب با شرایط امروز توجه کرد. از این جهت، شاید زمان آن رسیده باشد که در امر تبلیغ دین، حداقل به میزانی که به ارسال مبلغ و آموختن ابزارهای اولیه تبلیغی همت گماشته میشود، به فهم مبانی تبلیغی جبهۀ دشمن توجه کنیم. گویا گام مهم و موثر تبلیغ، بیش از آنکه در موضعِ رساندنِ پیام و تخاطب باشد، بایستی در تهیۀ و فراوریِ اصل پیام در موضع فرستندۀ پیام صورت گیرد.
#تبلیغ
#رهبر_انقلاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
✅ خاطره حقوقبشر در نسلکشی سِربرنیتسا
✍️ محمدرضا باقرزاده
👈نسلکشی سِربْرِنیتسا سندی از خیانت سازمان ملل به بشریت و ملت بوسنی است که نباید از خاطره ها پاکشود.
کشتار سربرنیتسا یا نسلکشی سِربْرِنیتسا به قتل بیش از ۸٬۰۰۰ مرد و پسر از ساکنان بوسنیایی شهر مسلماننشین سربرنیتسا (در بوسنی و هرزگوین امروزی) توسط ارتش جمهوری صرب بوسنی گفته میشود.این کشتار، بعد از جنگ جهانی دوم، بزرگترین نسلکشی در اروپا بهشمار میآید.
پیش از این کشتار، سازمان ملل متحد سربرنیتسا را منطقهٔ «حفاظتشدهٔ امن» اعلام کردهبود. ۴۰۰ سرباز مسلح هلندی صلحبان که برای ایجاد امنیت در این منطقه مستقر شده بودند در جریان کشتار واکنشی نشان ندادند.
👈 برای آشنایی با این جنایت هولناک جنگی پیشنهاد می کنم فیلم «کجا میروی آیدا» را ببینید.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
✍️ همنویسی نویسندگان «تحریریه مجتهده امین»
🌹 همزمان با روز عفاف و حجاب
🖌 زهرا سعادت
💐حجاب، ارزش بخشیدن به دردانه هستی است، تا تیر شیطانی نگاه آلوده به گناه «فی قلوبهم مرض» دنیای مقدسشان را لکهدار نکند!
در کوچههای خاکستری، میراثدار چادر خاکی بانویی هستم که تنها مدافع حریم ولایت بود!
🖌 سمیه رستمی
💐هرگاه آزادیِ حمل سلاح تضمین امنیت جانی مردم آمریکا شد، آزادی حجاب هم تضمین آرامش روانی جامعه خواهد بود.
🖌 زهرا سرمیلی
💐من حجاب را از پنجرهی قلبم مینگرم
تو حجاب را از دنیای مجازی نگاه میکنی
فرق ما در دیدن است.
🖌 میناسادات حسینی
💐 من حجاب را از اسارت زنان در کربلا فهمیدم که در قالب اسارت، به اسیران واقعی درس حریت و آزادگی بخشیدند.
این لباس حوریان عرشی است که به وسیله حضرت حوراء به زمینیان ارث رسیده است .
با هواهای نفسانی تفسیرش نکنیم.
🖌 سیده زهرا عابدیان
💐 دوست خوب نعمت است، مثلا از آن جنس دوستانی که نصیب «لینالونا» شد؛ با آرامش، دلسوز، صبور و از همه مهمتر، با زبانِ خوش و با درایت، به تو بفهماند آنچه را که نیاز است. برای دعوت به حجاب، باید دوست خوبی بود.
🖌 نجمه صالحی
💐 و اما در روز حجاب، بانویی شایستهی ستودن است که برای عمق بخشیدن به ماهیتش، به عنوان یک فرد، تلاش میکند نه به عنوان یک کالا!
🖌 نازنین اسکندری
💐 چادر، بلندترین تاج جهان ست که سر و سیرت هر زنی را میتواند بیاراید؛ برایش نامه بنویسید و دعوتش کنید به مهمانی جهان «خویشتن».
🖋مهتا صانعی
💐نابینا آمده بود. بانو با حجاب به محضر مهمان آمد. باید از سلالهی حجاب به شأنیت حجاب رسید.
#حجاب
#عفاف
#بازنشر
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
تبلیغ_شبکهای_در_فضای_مجازی
به جمع حوزویان ویراستی بپیوندید👇
https://virasty.com/HOWZAVIAN
✍ برای مخاطبانمان کوتاه بنویسیم و گویا
#تحریریه_مدادالفضلاء
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
30.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مستند
💢 مستند از زبان حسین
♨️ویژه سالگرد ارتحال استاد محمد حسین فرجنژاد
♦️این مستند روایتیست از دغدغههای استاد محمد حسین فرجنژاد از زبان خود استاد که شاید برای رهپویان راه ایشان مثمرثمر واقع گردد.
#فرج_نژاد
#جهاد_تبیین
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@savad_rasaneh
#قلمدون
🌱 پای صحبتهای دلنشین و عالمانهی دکتر سید حسین شرف الدین، استاد حوزه و دانشگاه نشسته بودم.
🍀درباره مرحوم حسین فرجنژاد سخن به میان آمد، میگفت: شخص مرحوم فرجنژاد قابلیت جریانشدن را دارد، بیشتر شخصیتش را واکاوی کنید و دیدگاه و آراءش را به بررسی بنشینید.
🍃 و استاد به اینجا رسید که فرجنژاد و آوینی شباهتهای زیادی با یکدیگر دارند؛ هر دو خود را متعهد و مسئول معرفی میکردند، هر دو سختکوش و تلاشگر بودند.
#مدیر
#جهاد_روایت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔻سیلی به اسلام
✍️ سرمقاله امروز همشهری به قلم حجت الاسلام علی مهدیان:
سخنان رهبری همیشه پر نکته و مهم است اما گاهی به جز حکیمانه بودن، میخکوب کننده و حیرت آور است، شبیه سیلی است که به یک انسان خواب آلود در سرما میزنند تا نمیرد. این بار سخنان ایشان با حوزه علمیه، یکی از همین موارد بود. نهیبی که بر سر حوزه های علمیه زده شد، جدی بود. متفاوت بود. پر از درد بود. هشدار درباره «سیلی خوردن اسلام» و نقش حوزه در این ماجرا نکته ای نبود که بتوان به راحتی از کنار آن عبور کرد. او درباره تبلیغ به عنوان یکی از شوون جدی حوزه های علمیه به صراحت نالید که من «نگرانم». مساله را برای همه طلاب و حوزویان و علما و مراجع و نهادها و مسوولین حوزوی آشکارتر نمود و گفت تبلیغ در راس امور است. این یک سخن مهم و حیاتی بود.
باز عده ای سرشان را در لاک درس و بحث و هیات علمی و مدارج حوزوی و درسهای متداول روزانه شان فرو نکنند و خود را به نشنیدن نزنند و جملات او را تحریف نکنند و نگویند همین کارهایی که میکنیم خوب است.
حوزه باید بیدار شود. حوزه باید نطقش باز شود. حوزه بسیار جلو تر و ارتقا یافته تر از پیش از انقلاب است لکن بسیار عقبتر و جامانده تر از نیازهای امروز کشور.
در ماجرای اغتشاشات و حمله همه جانبه رسانه ای و فرهنگی دشمن سکوت علما و حوزویان و یا بیان سخنان دو پهلو و پر لکنت ، آزار دهنده بود. مساله های ذهن جوانان زیاد شده و تلاش ما عمامه به سر ها چند برابر نشده و باید نگران بود. نگران لعنتی بود که زمین و آسمان به عالمی میدهد که در هنگامه نیاز فکری جامعه، سکوت میکند.
راه چاره چیست؟ اولا باید باورهای خود را مرور کنیم. هویت طلبگی به پیشقراولی امت و امامت او است. همه امور دیگر شوون و لوازم همین هویت است. پس هر زمان نقشی اجتماعی پر رنگ تر میشود
ثانیا باید عموم طلاب و حوزویان «سبک زندگی» خود را بر این اساس ویرایش کنند. اگر در طول سال چند دهه خاص به تبلیغ اختصاص میدادند، اکنون باید برنامه ثابت روزانه برای تبلیغ در زندگی خود قرار دهند. همه طلاب کوچک و بزرگ.
ثالثا باید ارتباطات اجتماعی و فامیلی و خانوادگی خود را بر این اساس تشدید کنند و ارتباطات جدید اجتماعی ایجاد کنند.
رابعا باید حوزه های علمیه کاری کنند که همه مردم مبلغ شوند. جهاد تبیین یک جهاد همگانی است. حوزه باید این جهاد همگانی را حقیقتا فراگیر کند. هر کسی در این روزگار باید آنچه میداند و میفهمد در این جنگ شناختی مقابل دشمن بیان کند. روشنگری میتواند خطورات و وساوس را نابود کند.
خامسا نیاز به شناخت و اندیشه و زاویه نگاهی متفاوت و طلبگی به امور داریم. بدون زاویه نگاه درست قدرت تحلیل درست نخواهیم داشت، قدرت تهاجم به بنیادهای اندیشه غرب نخواهیم داشت. پس باید اندیشه متناسب با ماموریت جدید را بدست آورد. اگر جامعه محتاج «امید ایمانی» است معلوم است که زاویه نگاه عمیق و راهبردی توحیدی ضروری است. ویژگی فضای رسانه ای جدید، سطحی شدن و خالی شدن از پشتوانه های فکر و اندیشه است. باید صحنه از اندیشه های عمیق و راهبردی پر شود تا زاویه نگاه عمومی ارتقا یابد و قدرت تحلیل رشد کرده و فضا مملو از تبیین و بیان و نور شود.
حوزه باید در مستوای اندیشه رهبری جامعه وارد شود. اگر اسلام سیلی بخورد و از کبائر قدم به قدم قبح زدایی شود، شبیه علمای دوران سیدالشهدا متهم خواهیم بود. وقت برخاستن است. برخاستن همه خصوصا اهل علم....
#پویش_نوشتن
#جهاد_روایت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🍃 به بهانه دیدار رهبری با طلاب
✍️ حجت الاسلام دکتر احمد اولیایی
🔹 خدارا شاکرم که بعد از سال ها، بار دیگر دیدار مقام معظم رهبری نصیبم شد.
🔸 حاشیه خاصی وجود نداشت غیر از چند مورد غیر جدی؛
_ چند طلبه با کارت دیگری آمده بودند که این، نزد حراست دفتر خیلی صورت خوشی نداشت اما قطعا علاقه به دیدار باعث شده بود اینکار را بکنند.
_ برخی کارت ویژه داشتند و بدون صف و گرما وارد می شدند. به این، علیرغم اینکه توجیه دارد اما حس خوبی نداشتم. برخی افراد مشهور هم عادی وارد شدند.
_ یک نفر آخر جلسه دو درخواست داشت و بلند شد و فریاد زد؛ یکی آمدن آقا به قم که ظاهراً اجابت نشد. دوم، دریافت انگشتر که آقا قبول کردند.
_ مداحی بسیار خوبی ابتدای جلسه در حضور آقا انجام شد که جمعیت هم بخوبی اشک ریختند و عزاداری کردند. شعر، هم اهل بیتی بود و هم انقلابی (اشاره به فلسطین و قدس و انقلاب )
_ گزارش ۲۰ دقیقه ای آیت الله اعرافی بسیار فرمال و مانند گزارش های عامی بود که ظاهراً همه چیز خوب است. از شأن حوزه گفتند و اینکه حوزه حتی از نظر کمی! هم ارتقاء داشته. این آخری تعجب همه اطرافیان من را برانگیخت.
_ حدودا فکر کنم چهار بار ما را گشتند که واقعا هر بار جدی تر از دفعه قبل بود.
_ هیچ طلبه ای صحبت نکرد. (این، خود بحث مفصل می طلبد)
🔹 موضوع اصلی فرمایشات آقا لزوم قراردادن تبلیغ به عنوان اولویت اول حوزه ها بود. پیرامون چرایی این اولویت نکاتی فرمودند که به خاطر امکان رجوع به متن از آن می گذرم.
🔸 آنچه مرا واداشت تا در باب سخنان آقا بنویسم، نه تکرار مکررات بلکه اشاره به این نکته بود که من یک وسعت معنایی برای «تبلیغ» در سخنان امروز دیدم. وسعت معنایی ای که اگر نادیده گرفته شود، دستاویز خوبی خواهد بود برای انتقاد از بسیاری از نهاد های حوزوی.
🔸مقاممعظم رهبری منبر را به عنوان یک قالب سنتی و مهم تبلیغ ذکر کردند اما در کنار آن تحقیق (پژوهش) را نیز با ذکر مثال های فراوانی از کتب علما به عنوان قالب تبلیغی معرفی کردند. به عنوان مثال کتاب کاملا پژوهشی «اصول فلسفه و روش رئالیسم» علامه طباطبایی را یک کنش تبلیغی برای پاسخ به مارکسیسم ذکر فرمودند.
🔹 این تبیین در کنار دیگر فرمایشات آقا نشان می دهد، تبلیغ دایره وسیعی دارد. یعنی هر کنشی که خلاءی در دین را رفع کند، کنش تبلیغی ست. لذا اعزام مبلغ برای تصحیح قرائت نماز یک پیرمرد در روستا تبلیغ است، نگارش کتاب فلسفی و کلامی در یک پژوهشگاه برای پاسخ به اندیشه های باطل نیز تبلیغ است.
🔸 اتفاقا تأکید حضرت آقا مبنی بر مقابله با ریشه های فکری، اهمیت تبلیغ پژوهش محور را بیشتر نمایان می کند. واضح است که پژوهش باید ناظر به خلأ دینی بوده و ترجیحا نتایجش امتداد اجتماعی پیدا کند.
#رهبر_انقلاب
#جهاد_روایت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠امام تبلیغ و تبلیغ امام
✍️ حجت الاسلام عباس بابائی
دیروز توفیق شد در جمع هزاران سرباز دلدادهی نظام، رهبر فرزانهی انقلاب را زیارت کنم.
حاشیههایی کوتاه را بر گفتار بلندش در ادامه میخوانید:
۱) زیباترین مدال؛
طلاب «مسئولان قلبی دین» هستند؛ (هشداری دلنشین به مسئولان رسمی دین، برای دیدن مسئولان مظلوم دین که بیشترِ بار تبلیغ را با دل و جان و البته با غربت و سختی به دوش میکشند.)
۲) الأهم فالأهم؛
تبلیغ اولویت اول حوزه است نه دوم؛ (تذکری جدی به بزرگان و اَعلامی که منبر و تبلیغ را فقط برای کمسوادها و کماستعدادهای حوزوی کنار گذاشتهاند!)
۳) راضی نیستم؛
امام جامعه که اتفاقاً امام تبلیغ هم هستند، از تبلیغ راضی نیستند؛(مقصر نخست، حوزه است.)
۴) منبر، افتخار است؛
بزرگانِ علما، منبر را کسر شأن نمی دانستند و با مردم سخن میگفتند؛ (حتی تصور اینکه مراجع و علمای بزرگ، دههی محرم منبر بروند، باز هم دلانگیز است و شوقانگیز.)
۵) تحجر در تبلیغ، ممنوع؛
استفاده از تنوع و راهکارهای نوین در تبلیغ، ضروری است؛ فضای مجازی، کارهای چندرسانهای، هوشمصنوعی و...(مصداقی جدید از امام حاضر برای تحجری که امام راحل در «منشور روحانیت» فرمود.)
۶) تبلیغ گام دوم؛
تبلیغ همیشه اولویت داشت، الان بیشتر؛ بخاطر حاکمیت یافتن اسلام.(چند درصد از خطباء برای تبلیغ در تراز نظام اسلامی، احساس تکلیف میکنند؟!)
۷) باز هم مردم همهکارهاند؛
پایهی قوام نظام مردماند و ایمان آنها؛ ایمان با تبلیغ استوار میشود؛ (و تبلیغ با حضور در میان مردم و بامردمبودن.)
۸) استحاله فرهنگی؛
غفلت از تبلیغ یعنی استحالهی فرهنگی و سیلی خوردن اسلام؛(استحالهی فرهنگی از تهاجم و شبیخون و ناتوی فرهنگی به مراتب خطرناکتر است! چرا هنوز عدهای احساس خطر نمیکنند؟!)
۹) میدانید با که سخن میگویید؟!
اگر مخاطب را نشناسید، تبلیغتان خنثی میشود.(شناخت با ارتباط همهجانبه حاصل میشود.)
۱۰) پدر، مادر! شما مقصرید!
در آشفتهبازار صداهای گوناگون، صدای انتقال معارف نسلی خانوادهها به انزوا رفتهاست؛(چقدر خانوادهها محتاجاند به روضههای خانگی!)
۱۱) رفیق بد در جیب جوان!
امروز همنشین بد، از هر زمانی به جوان نزدیکتر است؛(باز هم تعریض به مدیران ارشد نظام و متولیان فضای مجازی برای چندمین بار از تریبون رسمی و عمومی)
۱۲) بهترین دفاع، حمله است؛
باید صحنه را شناخت و به مبانی اصلی دشمن حمله کرد.(ای کاش حوزه، درسی ولو مطالعاتی برای دشمنشناسی بگذارد!)
۱۳) حیّ علی الجهاد؛
روحیهی جهادی همهجا جواب میدهد، بهویژه در تبلیغ؛ لازمهاش وسط میدانبودن و ناامیدنشدن است؛(کنج حجره و مدرسه نشستن و از مردم فاصلهگرفتن و با آنها نبودن، باعث انجام نشدن تکلیف و بالتبع دوری از خدا خواهدشد.)
۱۴) جوانان را دریابید؛
ابزار ترغیب جوانان را برای عملکردن به دین، فراهم کنید.(بهترین ابزار محبت است و درککردن)
۱۵) مسجد تراز یا خانهی سالمندان؟!
مسجد از جاذبههای تبلیغ است؛ مشروط به زندهبودن و شبانهروزیبودن!(حتی تصور این بیانات هم ذهن عدهای را خراش میدهد!)
۱۶) مهمترین نکته، کانونهای تبلیغی؛
قم جلودار شود برای تهیهی مواد تبلیغ و تنظیم شیوههای اثرگذار تبلیغ و تربیت مبلغ.(بعد از این همه سال، ایکاش متولیان حوزه کاری کنند که در سالهای بعد باعث خرسندی امام جامعه شویم.)
۱۷) میاندار اسلام؛
روحانیت باید وسط میدان باشد.(آیا ترغیب به آمدن وسط میدان بود یا تأکید بر ماندن در وسط میدان؟!)
#جهاد_روایت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🌹🌹🌹🌹
باز جنگی نابرابر در برابر داشتند
دست امّا از سر چادر مگر برداشتند؟
گرچه چادرها به خون غلتیده و خاکی ولی
زیر چکمه بوی گلهای معطّر داشتند
دست بر ماشه نمیبردند این قزّاقها
شرم اگر که از حرم نه، از کبوتر داشتند..
لحظهای قبل از صدای وحشی فرمان تیر
کودکانی در کنار خویش مادر داشتند
چشم کاشیهای فیروزه به گنبد خشک شد؟
یا از اوّل طرح اِسلیمیِ پرپر داشتند؟
در وصیّتنامۀ سرخ شهیدان دیدهای؟
جملگی یک خواسته در سطر آخر داشتند
#زهرا_سپهکار
#حجاب
#واقعه_گوهرشاد
@shaeranehowzavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 مباهله جاويد
🔹 مباهله یک دعای فخرآور است؛ این مستقیماً مربوط به خود اهل بیت (علیهم السلام) است بعد کسانی که واقعاً شیعه خالص اند و اهل بیتی اند دعای اینها مستجاب می شود؛ اینها می شوند «خلیفة الله»!
🔹 ما در این دعای مباهله می گوییم خدایا! تو که دین خود را حفظ می کنی، جامعه را حفظ می کنی، به دست ما حفظ کن؛ نه اینکه ما ناظر بیگانه باشیم. دعا یک وقت است مستجاب است یک وقت است که به برکت شما مستجاب است؛ مباهله این است.
🔹 روز بیست و چهارم ذی حجه یا هر فرصتی که شد انسان می تواند جانشین، خلیفه، شاگرد و دست پرورده اهل بیت باشد و مباهله کند؛ بعد از اینکه حق برای او روشن شد و خودش طیّب و طاهر بود و چند روز روزه گرفت و آماده شد، بیاید در میدان مباهله و کاری که اهل_بیت کردند او بکند.
📚 سخنرانی در روز عید غدیر خم
تاریخ جلسه: ۲۷ تیر ماه ۱۴۰۱
🔰پژوهش مدرسه علمیه الزهرا(س)
#مباهله
#آیت_الله_جوادی_آملی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN