📮جانی لبریز از خدا و دیدهای دوخته به جمال دوست!
✍ حمید احمدی
زاده زنیاست که شرافت از او منزلت و مقام یافت و خيرات و نیکیها از کوثر همیشه فیاض او در جوشش است و بر هستی جاریست!
در دامن مردی، علم و ادب و محبت آموخت که همه وجودش خدا بود و در همه عالم جز خدا نمیدید و خداوند نیز جمال خویش را در او دید.
دیدهٔ ما نگر جمال حق بین
کاین عین حقیقت است و انوار یقین
او بر خوان و مائدهای نشست و پرورش یافت که در همه تار و پود و زوایای حیاتشان جمال و عشق خداوند جاری بود و روح بزرگشان را در شط جمیل ادب و علم و معرفت جمال مطلق لبریز ساختند. او در بیت خدا در دامن پاکی رشد کرد که حب و عشق و خواست خود را در راه رضای محبوب مشتاقانه فنا ساختند!
او دختر فاطمه است و علی و از بیت آل الله!
وجان و قلبی لبریز از مهر عواطف نبوی دارد و غرق در شکوه احترام و محبت دو دردانه هستی است که همه دلهای پاک، گوهر محبتشان را فخر خود دانند و بدان شرافت و کرامت مییابند.
دختری که جانش در سایهسار محبت محبوبان خداوند لبریز از خدا میشود و همه عالم را جلوه جمال او میبیند و کامش را از تمام و کمال این زیبایی مطلق و جمال ابدی و بیمثال حضرت حق گوارا ساخت!
لذا کلامش دلنشین است و بُرّا، دشمن از تیغ تیز کلامش هراسان!
این بانوی حکیم و بزرگ جان شیفتهی حب و جمال محبوب، دست از جهان شسته و دل و اندیشه به خدا سپرده در هولناکترین صحنهها و خطرناکترین ساحتها و اوج تحمل غم و هجران، همچنان مستغرق در درخشش جمال رب جمیل است و دشمن سفاک را که مغرور و متوهم در پیروزی است، هیچ میانگارد و فقط رخ یار میبیند و با سربلندی و احساس عزت، شکوهی از اندیشه و نگاه خدابینی انسان والا و مشحون از خرد و عشق جمال ازلی را به نمایش میگذارد آنجا که با طمأنینه و وقاری زنانه برای همیشه در هستی به ثبت رساند و مدرسه مقاومتی را بنا نهاد که تا ظلم هست و ظالم میدان دار، استواری و راست قامتی را تعلیم میدهد و بر تارک جهان جهاد و مبارزه مینشاند و مقاومت با نام او عزت و معنا مییابد و در همه ارکان و ساحات جامعه حریان مییابد!
آنجا که همچون پدر و برادر شهیدش رو به ملکوت دارد و چشم به آسمان دوخته و در فرازین زمین و گیتی میایستد و با صدای پردیسیاش میفرماید: "ما رَأیتُ اِلّا جمیلا"
فقط خدا میبیند و غیر او هیچ نبیند و نیاندیشد!
و دشمن را آنقدر زبون و حقیر مییابد که شایسته ذکر و نگریستن نمیداند.
زینب است و دختر علی و فاطمه!
جانش در کمند جمال دوست است و دل سوخته جلال حق و شیفته وصالش!
ای دل و جان عاشقان شیفته جمال تو
هوش و روان بیدلان سوخته جلال تو
کام دل شکستگان دیدن توست هر زمان
راحت جان خستگان یافتن وصال توست
السلام علیکِ یا بنت امیرالمؤمنین و یا بنت فاطمهالزهرا
🌺 زادروز بانوی بزرگ حماسه، مقاومت و معرف، زینب کبری سلام الله علیها مبارک🌺
#میلاد_حضرت_زینب سلاماللهعلیها
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮آسیبشناسی تعلیم و تعلم فلسفه در حوزههای علمیه
✍ احمدحسین شریفی
🔸علیرغم بیمهریهایی که به #فلسفه و فلسفهآموزی و حتی فیلسوفان در حوزههای علمیه شده است، حوزههای علمیه شیعه در همیشه تاریخ خود، مهد فلسفه و فلسفهورزی و فلسفهاندیشی بوده است. در سدههای اخیر، ظهور میردامادها، ملاصدراها، سبزواریها، طباطبائيها، مطهریها، مصباحها و ... نشانه حیات فلسفه و فلسفهورزی در حوزههای علمیه بوده و هست.
هماکنون نیز به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، از وظایف مدیریت حوزه و اساتید فلسفه این است که تلاش کنند #حوزه_علمیه «مرکز فلسفه»، «مرجع فلسفه» و «قطب اصلی فلسفه اسلامی» باقی بماند.
در سایه این تأکید رهبر فرزانه انقلاب و توجه مدیران حوزه علمیه به این مهم، در سالهای اخیر شاهد «رونق کمّی» دروس فلسفه در حوزه علمیه قم هستم. تا جایی که در سال جاری (۱۴۰۳) تعداد ۲۷۰ درس فلسفه در حوزه علمیه قم تدریس میشود. این رشدی ارزشمند، فوقالعاده و بیسابقه است که نسبت به یک دهه قبل بیش از صددرصد افزایش کمّی را نشان میدهد.
اما نیمنگاهی به عناوین دروس نشان میدهد که نباید و نمیتوان به این رشد کمّی دلخوش بود. جز یک عنوان از ۲۷۰ عنوان درسی که درباره «حکمت عملی» است، و دو عنوان که با محوریت کتاب اصول فلسفه و روش رئالیسم است، بقیه همگی تدریس دو کتاب بدایه الحکمه و نهایه الحکمه علامه طباطبائی(ره) و احیاناً اسفار و شواهد ملاصدرا است! و البته تعداد اعضای شرکت کننده در کلاسهای حدود یکصد نفر از اساتید این دروس نیز کمتر از ۵ نفر است.
♦️بر این باورم که آموزش فلسفه با این روش
✔️نه خدمت به فلسفه است؛
✔️نه شایسته یک پایگاه قویم و غنی و پربار فلسفی است؛
✔️و نه گرهی از نیازهای فلسفی جامعه ما را میگشاید.
🔹پیشنهاد این بنده آن است که جمعی از دلسوزان فلسفه و مدیران آموزشی حوزه و دانشگاه بنشینند و به تحلیل وضعیت موجود بپردازند:
✔️هم وضعیت تعلیم و تعلم فلسفه در حوزههای علمیه را مطالعه کنند؛
✔️هم وضعیت آموزش فلسفه در دانشگاههای کشور را بررسی نمایند؛
✔️هم تعلیم و تعلم فلسفه در دانشگاههای معتبر و مشهور دنیا را رصد کنند؛
✔️هم برآوردی از نیازهای فلسفی جامعه ایرانی اسلامی خود ما داشته باشند؛
✔️و نهایتاً با تکیه بر این دادهها و آگاهیها، طرحی نو و جدید برای تعلیم و تعلم فلسفه درافکنند.
♦️فلسفه اسلامی آنگاه میتواند به حیات و بالندگی خود ادامه دهد که
اولاً، با آغوش باز به استقبال فلسفههای شرقی و غربی رایج در مراکز فلسفی جهان برود؛
ثانیاً، از لاک صرفاً انتزاعی خارج شده و نگاهی کاربستی به اندیشههای فلسفی داشته باشد؛
و ثالثاً، دغدغهمند حل بنیادین مسائل اجتماعی و فرهنگی کشور باشد.
🔹همانگونه که رهبر معظم انقلاب ۲۱ سال قبل (۲۹/ ۱۰/ ۱۳۸۲) در دیدار جمعی از نخبگان حوزوی فرمودند: از مهمترین نقصهای فلسفهورزی در حوزههای علمیه آن است که، برخلاف فلسفههای غربی، فیلسوفان مسلمان نتوانستهاند آن ذهنیت فلسفی و آن مطالعات انتزاعی را «امتداد سیاسی و اجتماعی» بدهند. و بر اساس بنیانهای فلسفی خود «سیستمهای اجتماعی، سیاسی، اقتصادی» و همچنین «وضع حکومت»، «کیفیت تعامل مردم با همدیگر» و امثال آن را معین کنند و مع الاسف در «ذهنیّاتِ مجرّد» باقی مانده و «امتداد پیدا نکردهاند».
🔸زمانی که اغلب دروس فلسفی حوزههای علمیه به موضوعاتی مثل فلسفه اسلامی برای کودکان (فابک)، فلسفه اجتماعی، فلسفه اخلاق، فلسفه سیاست، فلسفه حکومت، فلسفه اقتصاد، فلسفه فرهنگ، فلسفه مقاومت، فلسفه جهاد، فلسفه علوم انسانی و اجتماعی، فلسفه علم، فلسفه زیست، و سایر فلسفههای مضاف به علوم و امور اختصاص یافتند، آنگاه است که میتوان یک حوزه فلسفی بالنده و در طراز حوزههای علمیه شیعی را شاهد بود.
#الهیات_کاربردی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
هدایت شده از نشریه خط
🔻شماره جدید نشریه خط منتشر شد
🌍 جهان پابرهنهها 🌍
💢 نگاهی نو به نظم نوین جهانی 💢
🔖 با آثاری از اساتید و حجج اسلام:
فلاح شیروانی، رهدار، حسینینسب، قاسمیان و...
🎁 با تخفیف ویژه ۲۰% 🎁
⏳ به مدت محدود
💻 جهت تهیه نشریه به
👈 فروشگاه خانه طلاب جوان 👉 مراجعه نمایید.
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
📮با دوستان مروت با دشمنان مدارا
✍ هادی نجفی
مصرعیست از شعر حافظ، کاملا درست و ماندگار.
منظور این است که با کسی که او را دشمن و مخالف خود می پنداری مدارا کن؛
با دشمن شخصی
با مخالف حزبی
با مخالف فکری و سیاسی...
اینها را قلع و قمع نکن ، به حاشیه نران ،بمباران تبلیغاتی و مطبوعاتی نکن ...
در مواجهه با چنین دشمنی!
گر بر سر نفسِ خود امیری مَردی
اگر راست می گویید با دشمنان شخصیتان مدارا کنید، نه با دشمنان مردم،
نه با دشمنان جان و نان و سلامت و امنیت مردم،
نه با امثال آمریکای جنایت پيشه!
گفت:با دوستان مروت...
بسیار واضح است که مدارا کردن و برادر خواندن دشمنِ دوستان یعنی مردم،جفا و نامروتی در حق آنانست.
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮کسانی که مهارت خواندن ندارند، مهارت اندیشیدن هم ندارند
✍ محمد روضهسرا
🔹کاتبی را تصور کنید که بعد از اختراع ماشین چاپ، مشغول نوشتن متنی بود که تا به حال بارها و بارها آن را نوشته بود. چه احساسی داشت؟ احتمالاً با خودش فکر میکرد «مشغول چه کار بیهودهای هستم!» امروزه خیلی از آدمها وقتی مجبور میشوند متنی بنویسند که طولانیتر از سی کلمه است، همچین حسی پیدا میکنند. به خودشان میگویند: چه کسی متنی چنین طولانی را خواهد خواند؟ نکتۀ تلخ ماجرا این است که چندان اشتباه فکر نمیکنند. انسانها در خواندن متنهای طولانی به مشکل خوردهاند.
🔸مجموعهای از ناشران، محققان، کتابداران و نویسندگان سراسر جهان، ماه پیش، با انتشار «مانیفست خواندنِ لیوبلینا» اعلام کردند: خواندنِ دیجیتال در حال تخریب عادتِ «خواندن عمیق» در میان ماست.
🔹دستگاههای دیجیتال باعث شدهاند انسانهای امروزی، «بیشتر» از هر دورۀ دیگری در تاریخ بشریت بخوانند. اما آنها دیگر مثل قبل نمیخوانند. خواندنِ دیجیتال، به شکلی روزافزون، به تجربهای تکهتکه، کوتاهمدت، سطحی و گذرا تبدیل شده است. بنابراین شاید تعداد کلمات خیلی زیادی در روز بخوانیم، ولی همۀ آنها در قالب متنهای چند کلمهای یا نهایتاً چند خطی است. حال اگر بخواهیم همان تعداد کلمه را در قالبِ یک متن واحد بخوانیم، با دشواری بسیاری مواجه میشویم. زیرا درک متنی طولانی نیازمند مهارتهای «خواندن عمیق» است.
🔸خواندن عمیق نقشی حیاتی در تمدن بشری داشته است. استیون پینگر، روانشناس و نویسندۀ آمریکایی، با رواج خواندنِ متنهای طولانی در بین عموم مردم از اواخر قرن هفدهم، توانایی «همدردی» کردن با دیگران در میان انسانها افزایش یافت.
🔹مردم با خواندنِ متنهای مفصل دربارۀ زندگیِ دیگر انسانها، توانستند دنیا را از چشم آنها ببینند و این توانایی تأثیر بسیار مهمی در نگرش آنها دربارۀ موضوعاتی مثل بردهداری، شکنجه، ساحرهسوزی، استبداد و دیگر چیزها گذاشت. از نظر استیون پینکر، خواندنِ عمیق باعث «انقلاب نوعدوستانه»ای شد که بعدتر به رویدادهای دورانسازی مثل انقلاب آمریکا و انقلاب فرانسه منتهی گردید. آنچه خواندنِ متنهای تکهپاره و کوتاه دیجیتال ما را از آن محروم میکند، دقیقاً همین توانایی دیدن دنیا از چشم دیگران است.
🔸ماریان وولف، محقق آمریکایی، مینویسد: ما در دنیای آنلاین دائماً در حال اسکرولکردن، نصفهنیمه خواندن یا ذخیرهکردن متنهاییم تا در آیندهای نامعلوم آنها را بخوانیم، چون این رسانه برای خواندنِ عمیق طراحی نشده است.
🔹خواندن دیجیتال از دلایل مهم رواج «سادهگرایی» در دنیای امروز است. سادهگرایی یعنی تمایل به سادهکردن هر چیز پیچیده. اظهارنظرها و موضعگیریهای یکخطی، شفاف و سرراست و فرارکردن از درک عمیق و چندوجهی مسائل.
📌 آنچه خواندید مروری است بر یادداشت اخیر سایمون کوپر در فایننشال تایمز با عنوان «نگاه انداختن، اسکن کردن، اسکرول کردن: دوران خواندن عمیق به پایان رسیده است» (Skimming, scanning, scrolling — the age of deep reading is over). این مطلب در تاریخ ۱۹ اکتبر ۲۰۲۳ به انتشار رسیده است.
💥اگر حواسمون نباشه روز بروز بیسواد تر خواهیم شد ، باید برای نسلهای بعدی فکری کرد
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🔹️ به قولِ شهیدصادقعدالتاکبری: من نمیدانم امام زمان(عج) کِی ظهور میکند!
🔹️ نمیدانم من هم که در دستگاه حضرت
پذیرفته میشوم یا نه؟
🔹️
نمیدانم اگر قابل بودم و امام قبولم کرد، چه کاری در سپاهش بهم محول میکند؟🔹️ برای همین است که دوست دارم همه کار از دستم بر بیاید که وقتی امام ظهور کرد و انشاءالله ما را در دستگاهش راه داد و کاری بهمان سپرد، آن روز سرخ و سفید نشوم و جلوی حضرت که؛ بلد نیستیم این دستور شما را اجرا کنیم. زشت است آدم جلوی امامش کم بیاورد و بگوید ازم بر نمیآید. 🔹️ آن وقت امام نمیگوید این همه سال که هی صبح تا شب، داشتی دعای فرج میخواندی، بهتر نبود کنارش میرفتی کار هم یاد میگرفتی که وقتی آمدم عصای دستم باشی؟! ✍🏻 الناز رحمت نژاد #شرح_حال #امامِ_زمانم #نویسندگان_حوزوی_البرز @howzavian_alborz
📮معناشناسی #سلطهجوئی در اندیشهورزی
✍ اصغر آقائی
🔻 هرگاه هر فردی تنها خود را #حق بداند، و بر این اساس با تحکّم با دیگران برخورد کند و از آنان مطالبه دلیل نکند، و یا دلیل آنان را روشمند #نقد نکند؛ چنین فردی مرتبهای از #استکبار را دارد؛ و این استکبار عامل استهزاء و دیگر صفات منفی اخلاقی خواهد شد.
🔻نشانه در مسیر حق بودن آن نیست که خود را فقط حق بدانی، که نشانهاش این است که اهل #استماع باشی؛ و این استماع به حکم یستمعون القول، امری مستمر و از روی #عبودیت است.
🔻 و این استماع برای فهم خواهد بود؛ نه صرفاً برای ردّ، که از ابتدا موضعگرفتن، ممکن است #جاهلانه، باشد؛ چراکه ممکن است برتر از آنچه تو حق میپنداری نیز وجود داشته باشد.
🔻 بارها گفتهام میان #عبودیت و #عقلانیت و #ایمان، اینهمانی در مصداق وجود دارد؛ و بر این اساس، هر مقدار بر عبودیت فرد افزوده میشود، استماع او حتی نسبت به دشمن نیز بیشتر میشود؛ چه رسد نسبت به اهل حق؛ و این حالت است که پیامبر ص را به اُذُنُ خیر لکم مفتخر میسازد.
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮فاطمه زهرا؛ نمونه آرمانی زن در اسلام
✍ احمدحسین شریفی
هر بعدی از ابعاد زندگی #حضرت_زهرا سلام الله علیها را مطالعه کنیم، با یک بانوی اعجابانگیز مواجهه خواهیم شد:
یک. از نظر عبادت و معنویت، یکی از عابدترین و زاهدترین انسانهای همه روزگاران بود: آنقدر در حال ایستاده به دعا و عبادت به درگاه خدا مشغول بود که «تورّم قدماها؛ ساقهای پایش ورم کرده بود»
دو. از نظر فصاحت و بلاغت، خطبه فدکیه، که آن ارتجالاً در مسجد النبی ایراد فرمود، بدون تردید در سطح فصیحترین و بلیغترین خطبههای امیرمؤمنان، امیر بیان، است. علامه مجلسی درباره خطبه فدکیه میگوید: «بزرگان فصحا و بلغا و دانشمندان باید بنشینند کلمات و عبارات آن را معنا کنند.» این خطبه هم از لحاظ زیباییهای ادبی و هم از حیث محتوا همچون زیباترین و پرمغزترین خطبههای نهج البلاغه است. درسنامه خداشناسی و پیامبرشناسی و شریعتشناسی و سیاست اسلامی است.
سه. از نظر معرفت و دانش، سخنان و خطبههای برجای مانده از او نشان میدهد که در بالاترین درجات معرفت و دانش اسلامی بود.
چهار. از نظر هوشمندی و حکمت سیاسی و اجتماعی، رفتارها و عملکرد او، از جمله وصیتنامه بسیار هوشمندانه او، نشان میدهد که یکی از حکیمترین، سیاستمدارترین و هوشمندترین زنان عالم بوده است.
پنج. از جهت رفتار همسرانگی، الگوی همسرداری مجاهدانه بود. امیرمؤمنان میفرماید: «ما اغضبنی و لا خرج من امری؛ در طول مدت زندگی مشترک، هرگز مرا به خشم نیاورد و هرگز از خواسته من سرپیچی نکرد.
شش. از جهت مادرانگی و تربیت فرزند، فرزندانی مثل امام حسن و امام حسین و زینب کبری علیهمالسلام را تربیت کرد.
هفت. از جهت خانهداری، محیط خانه را برای رشد و تعالی فرزندان و همچنین برای آرامش و آسایش همسر جهادگر خود، علیابن ابیطالب، به بهترین وجه ممکن مدیریت میکرد.
هشت. از حیث وظیفهشناسی اجتماعی و موقعیتسنجی سیاسی، محور دفاع از ولایت و مبارزه با غصب حکومت اسلامی بود.
نه. از جهت عفت و عصمت و طهارت، چنان عظمتی داشت که به خودی خود چشم و نظر هرزه افراد بیگانه را دفع میکرد.
🔸او حقیقتاً یک شخصیت جامعالاطرف بود. او نمونه آرمانی زن طراز اسلام است.
#زن
#حضرت_زهرا
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🏴 بسته محتوایی «منبرانه ۳» ویژه فاطمیه ویژه ائمه جماعات
مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران، سومین بسته محتوایی «منبرانه» حاوی ۱۰ منبر کوتاه ویژه ایام شهادت حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها را منتشر کرد.
🔖 فایل پی دی اف محتوا را از اینجا دانلود کنید
#فاطمیه
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستند غیررسمی ۶ که درباره کتاب و کتابخوانی از سوی رهبری است، کمتر دیده شده!
این کلیپ بخش کوتاهی از آن مستند است. آقا میگویند:
«کتاب کرایه میکردم و هر جلدش را یک شبه میخواندم ...»
نسخه کامل مستند را 👈 اینجا ببینید
#هفته_کتاب
#کتاب #کتابخوانی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮 دانشکده علوم خانواده: خانواده لیبرالی یا خانواده اسلامی؟!
✍ احمدحسین شریفی
🔹از بزرگترین طنزهای مدیریتی در «جمهوری اسلامی» این است که در یکی از دانشگاههای معتبر کشور، فردی را به ریاست «دانشکده علوم خانواده» منصوب میکنند که علناً از بیعفتی و بیحیایی دفاع کرده، از مدافعان شعار استعماری و صهیونیستی «زن، زندگی، آزادی» بوده و افتخارش این است که میبینند دخترانی بیحیا در مقابل پلیس جمهوری اسلامی ایستادگی کرده و پلیس هم در مقابل آنها نمیتواند کاری کند!
♦️واقعاً کدام نظام سیاسی و علمی و دانشگاهی در دنیا چنین منصبها و جایگاههایی را در اختیار مخالفان علنی اصلیترین ارزشهای دینی و اجتماعیاش (یعنی خانواده و عفت و حیا) قرار میدهد؟!
#خانواده #دانشگاه
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮خادم جبهه مقاومت بودن قشنگ است/ حضرتعالی در جهادی
✍ الناز رحمت نژاد
🔹️ صوت گفتوگو با هاشم الحیدری دبیر کل جنبش عهدالله عراق را پیاده و تنظیم کرده ام. عکس های گفتوگو را از بچههای رسانه دفتر سید گرفتهام. تایم کُد از فیلم گفتوگو به تدوین گر داده ام تا دقایق طلایی گفتوگو کات بخورد و در فضای مجازی وایرال بشود و در نهایت متن گفتوگو هم منتشر شده است.
🔹️ شاید به ظاهر کار من تمام شده باشد اما کسی چه می داند من هر روز حاشیههای یک ساعت و نیم گفتوگو با سید را در ذهنم مرور می کنم، زندگی می کنم و برای ادامه کارم در حوزه مقاومت اراده و انگیزه بیشتری میگیرم.
🔹️ هر روز صبح وقتی پُشت سیستمم مینشینم و مینویسم صدایِ سید در گوشم میپیچد که سه بار به من گفتند: «حضرتعالی در جهادی. بخشی از جبهه مقاومت هستی.»
🔹️ این روزها یک چفیه سجاده ام شده است و تسبیحی مشکی رنگ شاهدِ مناجاتهایم با خدا و امام زمانم و شهدا.
🔹️ به دفتر سید نرسیده بودم که به مسوول هماهنگ کننده جلسه گفتم: « به سید بگویید خانمِ طلبه خبرنگار از شما یک چفیه و تسبیح می خواهد.»
🔹️ او هم قولِ پیگیری داده بود.
🔹️ در اتاقی که من را یادِ فضایِ حسینیه امام خمینی(ره) می انداخت منتظر سید بودم. به محض اینکه وارد شدند بعد از سلام و احوالپُرسی پاکتی را با خنده به سمت من گرفتند: « مثل اینکه خیلی سفارش کرده بودید، خدمت شما.»
🔹️ پاکت را که از سید گرفتم همانجا جلویِ خودشان نگاه کردم تا مطمئن شوم چفیه و تسبیح است یا نه!
🔹️ بله. سفارش، همان سفارشِ خودم بود! چفیه و تسبیح...
🔹️ آنجایِ گفتوگو که هاشم الحیدری از عنوانِ دبیرکلی جنبش عهدالله عراق چَشم پوشی کردند و گفتند: « فعال و خادم جبهه مقاومت بودن برای من کافی است» به من یاد دادند خادمِ جبهه مقاومت بودن از همه چیز قشنگ تر است.
🔹️ تاریخچه تشکیل گروه های مقاومت در عراق، اهداف تاسیس جنبش عهدالله عراق و وضعیت جبهه مقاومت موضوعاتِ مهمی بودند که درباره آنها با سید گفتوگو کردیم و آنقدر این موضوعات مهم بود که سید سوالِ شخصی ای که از ایشان پرسیدم را فدایِ این موضوعات نکردند! گفتند: « جواب سوالت را در حاشیه می دهم نه در متنِ گفتوگو.»
🔹️ البته که سوالِ من خیلی هم شخصی نبود! از سید خواستم بگویند چرا به « سید حسن نصرالله عراق شهرت دارند؟»
🔹️ در حاشیه گفتوگو پاسخم را دریافت کردم؛ ایشان هیچ وقت برای اینکه سید حسن نصرالله عراق صدایش بزنند مطالبه رسمی ای نداشته است! به خاطر سخنرانیهای سیاسی حماسی و صراحت در لهجه و سخن و خطِ فکریشان که شبیه سید حسن نصرالله است، اسراییل این شهرت را به او داده است.
🔖 گفتوگوی کامل از اینجا بخوانید
#مقاومت_اسلامی
#یمن #فلسطین #غزه
#ایران #عراق #لبنان #سوریه
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮در حــصــــار بـــدیــهـیــات
✍ میلاد حسن زاده
▫️مدتی پیش در گفتوگو با یکی از دوستانم، بحث مخاطبین و میزان تأثیر برنامهای خاص در افکار عمومی مطرح شد. باور داشت که نظر او در مورد میزان مخاطبین و تأثیر برنامه واضح است. صحبتهای او، من را به یاد مطلبی انداخت که حدود ۳ سال پیش آقای ناصر آراسته منتشر کرد که مشروح آن در ادامه میآید.
➕سال ۲۰۱۵ دانشگاه Mit یک افکارسنجیِ میدانی از زائرانِ ایرانی و عراقیِ حاضر در مراسم اربعین انجام داده است. هدایت این پروژه بر عهدهٔ خانم "Fotini" است یک متخصص تمام عیار در حوزه خاورمیانه میباشد که ضمن حضور در این کشورها، با بررسیهای میدانی به جمعآوری و تحلیل داده میپردازد. و عمده مقالات و پژوهشهای خود را برای وزارت امور خارجهٔ آمریکا، "واشنگتن پست" و "بوستون گلوب" به رشته تحریر در میآورد.
➕تابستان سال ۲۰۰۶ به ایران سفر میکند تا در دانشگاه تهران و در یک بازه یکساله زبان و ادبیات فارسی را بیاموزد که در طی این مدت یک مجموعه دیجیتال از دیوارنوشتههای شهر تهران (عکسهایی که مؤید باورها و اعتقادات مردم ایران میباشد) را ثبت کرده و ضمن تحلیل محتوای آن، در نمایشگاهی در "دانشگاه هاروارد"، آن را ارائه مینماید.
➕با چنین پیشینه و تجربهای اذعان میکند که در طی این سالها دسترسی به افکار و باورهای مردم مذهبی ایران امری دشوار بوده و حاکمیت ایران نیز همکاریای در این راستا نداشته است که این فرصت مغتنم در اربعین سال ۲۰۱۵ برایش فراهم میشود. اِبایی ندارد و صریح میگوید که از همه مهمتر، اربعین فرصتی نادر برای دسترسی به افکار زنان مذهبی در خارج از خانه را فراهم آورده بود. این افکارسنجی طی ۲۵ روز در ایام اربعین انجام شده و در محموع از ۱۶۶۸ ایرانی و ۲۴۱۰ عراقی پرسش به عمل آمده است. هر پرسشنامه بین ۳۵ تا ۴۷ دقیقه زمان برده است، آنقدر برایشان فرصت مغتنم بوده که حتی نسبت به نگرش نسلهای قبلی هم پرسیدهاند.
➕تمام اعضای تیم پرسشگرها با کمک "دانشگاه کوفه" انتخاب شدهاند. بسیار دقت داشته که پوشش ناهمگونی نداشته باشند. برای پرسش از ایرانیها، اصرار دارد که عراقیهایی انتخاب شوند که به فارسی هم حرف میزنند اما لهجهشان مشخص نماید که اهل عراق میباشند. علتش را در این مسئله اینگونه بیان میکند: اگر فردی ایرانی با لهجه روان فارسی از آنها پرسش نماید، با توجه به پیشینه حضور مجاهدین خلق در عراق، امکان مشکوک شدن و عدم همراهی بالا میرود، لذا برای پرسش از مردم ایران، عراقیهایی را انتخاب میکند که در دوران صَدّام، پدرانشان به ایران تبعید شده بودند و لهجه و گویششان در مواجهه اولیه عراقی بودنشان را اثبات میکند.
➕این افکارسنجی ۱۷۸ صفحه خروجی دارد که ریز به ریز افکار و اعتقادات مردم مذهبی ایران و عراق را بررسی کرده است، چند نمونه از نتایجش: از ۱۶۶۸ ایرانی ۶۰ درصد مقلّد آیتالله خامنهای، ۲۰ درصد آیتالله مکارم شیرازی، ۱۵ درصد آیتالله سیستانی و ۵ درصد باقی مانده مقلّدین امام خمینی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، صانعی، صافی گلپایگانی، علوی گرگانی، محمدعلی اراکی، کاظم شریعتمداری، بیات زنجانی، محمدصادق روحانی، صادق شیرازی و حسینعلی منتظری میباشند.
➕از آنجایی که دقتِ نتایج برایش بسیار حیاتی است، آخرین پیمایش ایران به لحاظ پراکندگی جمعیتی در استانها را محور قرار میدهد و سعی میکند که همان نسبت را در این افکار سنجی محقق کند، یعنی اگر استان اردبیل ۱.۶۶ درصد جمعیت ایران را تشکیل میدهد تلاش میکند که به همین میزان، از زائرین استان اردبیل پرسش نماید (حتی موکبهای استانها را نیز شناسایی کرده تا بتوانند درصد پراکندگی استانها را مدیریت کنند) و البته بسیار شفاف نتایج به دست آمده را ارائه میکند حتی اگر برخی موارد با نتیجه مطلوب فاصله داشته باشد.
➕از آنجایی که در سال ۲۰۱۵ میزان حضور در فضای مجازی به گستردگی امروز نبود، حضور در فضای مجازی یک مولفه مهم در دستهبندیهای این افکارسنجی میباشد.
کاربران اینترنت به صورت محسوسی از رژیم فعلی و سیاست خارجی حمایت کمتری داشتهاند.
در موضوعات جنسیتی افرادی که در سال ۲۰۱۵ کاربر اینترنتی بودهاند مواضع لیبرالتری دارند.
۷۵ درصد مردم ایران اخبار خود را از تلویزیون ملی دریافت میکردند.
کاربران اینترنت، کمتر در انتخابات شرکت کرده بودند و اعتقاد کمتری به آزاد بودن انتخابات اخیر (سال ۲۰۱۵)
داشتهاند.
ادامه...👇
نویسندگان حوزوی البرز
📮در حــصــــار بـــدیــهـیــات ✍ میلاد حسن زاده ▫️مدتی پیش در گفتوگو با یکی از دوستانم، بحث مخاط
➕یکی از نتایج عجیب این پروژه:
در حالی که حضرت آقا، حرمت سلاح هستهای را علنی اعلام کردهاند، در این افکارسنجی از مردم ایران پرسیده است تا آنجا که شما مطلع هستید، عقیده مذهبی رهبر ایران، پیرامون سلاح هستهای
چیست؟
۵۳ درصد پاسخ میدهند که طبق نظر ایشان، ایران حق داشتن سلاح هستهای را
دارد
که این اشتباه توسط ۳۶ درصد از مردان و ۸۰ درصد از زنان صورت گرفته است.
➕غرض اینکه؛ همه ما بارها شنیدهایم که در حوزه رسانه عقب هستیم و تلاش کافی نمیکنیم. اما شاید ریشه اصلی مشکل در جای دیگری باشد. به نظر میرسد بیش از حد مسائلی را بدیهی انگاشته و از انجام پژوهشهای عمیق و کار فنی غافل شدهایم.
➕نگاه سنتی به مخاطب به عنوان یک گیرنده منفعل دیگر کارآمد نیست. امروزه مخاطب نقش فعالی ایفا میکند، مطالبات خاص خود را دارد و به سرعت در حال تغییر است. درک دقیق این تغییرات امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
➕برای پیشرفت در عرصه رسانه، باید از رویکردهای سنتی عبور کرده و به سمت یک رویکرد مبتنی بر داده و پژوهش حرکت کنیم. این بدان معناست که باید با استفاده از ابزارهای تحلیل داده و پژوهشهای کیفی، مخاطبشناسی، دقیقْ؛ توسعه محتوا، هدفمندْ؛ تعامل با مخاطبان، فعالْ؛ و اندازهگیری و ارزیابی مستمر باشد.
➕با اتخاذ این رویکرد، میتوانیم از یک سو، پاسخگوی نیازهای مخاطبان باشیم و از سوی دیگر، جایگاه خود را در عرصه رسانه تقویت کنیم."
#افکار_عمومی
#رسانه #مخاطب
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🏴 بسم الله الرحمن الرحیم
🏴 انا لله و انا الیه راجعون
🔹در ایام حزن و اندوه شهادت قره عین الرسول، صدیقه طاهره سلام الله علیها, خبر ارتحال عالم فرهیخته، استاد حوزه و دانشگاه، جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای ذبیح الله باقری طاب ثراه موجب تاثر و تألم گردید. شخصیت خدوم و مردم داری که در عرصههای مختلف علمی ، فرهنگی، تبلیغی و تربیتی، منشاء خیر و اثر بود چه به عنوان اولین رئیس روحانی دانشگاه هنر، چه تدریس معارف و اخلاق و تاریخ و هنر، چه در معاونتها و مسئولیت های دانشگاهی و خدمات اجتماعی. چهره آرام و خندان او که قریب به بیست سال به عنوان امام مسجد با مواعظ خود دلهای آماده را روشنی بخشید بر معنویت آنان افزود و در مواقع لزوم بصیرتها را تقویت کرد و از دشمنیهای دشمنان گفت و محفلی گرم با نوجوانان و جوان منطقه داشت هرگز از خاطره ها نمی رود.
🔹سالها در شبکه تربیتی صالحین به عنوان استادیار ناحیه امام سجاد علیه السلام در خدمت بسیجیان عزیز بود.
🔹اینجانب ضمن تسلیت به روحانیون و علماء، دانشجویان و اساتید، بسیجیان و استادیاران استان، از خدای تعالی برای ایشان علو درجه و رفعت مقام و حشر با اولیاء الهی، بخصوص نگاه ویژه بانوی دوسرا زهرای اطهر سلام الله علیها، طلب نموده برای بازماندگان، خانواده محترم، فرزندان، شاگردان و دوستداران آن فقید سعید اجر به همراه صبر مسئلت می نمایم.
📝 نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج
🗓 ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۳
#پیام_تسلیت
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🏴 بسم الله الرحمن الرحیم
🏴 انا لله و انا الیه راجعون
🔹خبر ارتحال عالم با اخلاص و روحانی خدوم حضرت حجه الاسلام و المسلمین جناب آقای حاج سید نورالله حسینی متولی طاب ثراه اندوه و حزن ایام شهادت زهرای اطهر سلام الله علیها را دوچندان کرد وموجب تألم و تاثر گردید.
🔹شخصیت ارجمندی که سالیان عمر پربرکت خود را در مسیر نشر معارف و معالم اهل بیت علیهم السلام سپری کرد و با سلوک اخلاقی خود در بین مردم منشاء خیرات فراوان بود.
🔹ایمان، ادب، امانت داری، صداقت، رأفت، زیست زاهدانه و بدور از تجملات، تواضع و پرهیز از تعینات، دغدغه مند در حل مسائل و رفع مشکلات اجتماعی و خدمت بدون منت در عرصه های مختلف به مردم همه حکایت از ضمیر نورانی و صفای باطن این مرد ولایت مدار داشت.
🔹در طول مدت آشنایی در این سالها که در ستاد بازسازی عتبات عالیات و بعد در شورای سیاستگذاری ائمه مساجد از وجود شریف و نظرات صائب و الطاف ایشان بهره مند بودیم همه اش سلامت نفس و سعه صدر بود.
🔹الگوی عملی برای همه اقشار در خدمت به نماز و نمازگزار و مسجد و محراب و منبر و حضور دایمی در نماز جمعه و دفاع از ولایت و ارزشهای دینی بود.
🔹اینجانب ضمن عرض تسلیت به جامعه روحانیت استان که عضو موثر خود را از دست داد و به خانواده محترم و فرزندان بزرگوار بخصوص جناب حجه الاسلام و المسلمین آقای سید احمد حسینی متولی زید عزه ، دوستداران و اهالی شهر و محل که سالیان متمادی از مواعظ و تربیت ایشان بهرهمند بودند برای ایشان از خدای تعالی رفعت مقام و حشر با اولیاء الهی و بهره مندی از سفره کرامت جده بزرگوارشان طلب مینمایم.
✍ حسینی همدانی
نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج
🗓 ۲۹ آبان ۱۴۰۳
#پیام_تسلیت
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
▪️در حال حاضر قریب به ۵۱ سال است که در منطقه حصارک حضور داشته و بحمدالله احساس می کنم نزد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شرمنده نباشم؛ رابطه بنده با مردم آنجا، رابطه بی نظیری است که معتقدم این سیره باید در همه روحانیون وجود داشته باشد.
🔻این کلمات بخشی از سخنان اوست در جمع طلاب کرجی مقیم قم البته در سال ٩٨
▪️پنجاه و چند سال مجاهدت در عرصه محراب و منبر.
🔻حقیقتا مصداق روشنی از «من نصب نفسه للناس اماما» یعنی آنان که چون در مصدر امر و جایگاه مدیریت امت اسلامی قرار میگیرند، اولا خویشتن را از هوای نفس تطهیر کرده اند بود.
مرحوم حجتالاسلام والمسلمین حاج سید نورالله حسینی متولی رحمة الله علیه، امام محترم و معتبر مسجد جامع حصارک پایین بود.
چندروز پیش دیده از جهان فروبست و به دیدار حق شتافت اما چنین مردمانی الگوهای رفتاری و انسانی برای نوع بشرند، آنان که خدمت به مردم را از آن جهت که عیال الله هستند، خدمت به خداوند قلمداد کردند و حقا امام مردم شدند.
روح مطهرش همنشین نعمات پروردگار.
✍ محمود مدیرروستا
#پیام_تسلیت
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮چرا حوزه علمیه دیگر یک پدیده نیست؟!!!
✍ علی روضهسرا
برای پاسخ به این سوال ریشهدار، کافی است نگاهی به جلسه چندی قبل رهبری با اساتید، کادر و طلاب!!!! حوزه علمیه جامعه الزهرا بیندازیم.
نه از آن روحیه شاداب رهبری خبری است و نه از پرسش و پاسخها و نشاط گعدههای همیشگی دیدارهای دانشجویی با حضرت آقا
اگر فقط یکبار در دیدارهای پرتکرار رهبری با دانشجویان شرکت کرده باشید متوجه این تفاوت فاحش خواهید شد.
در این دیدار نه برنامهای ارائه شد، نه منتقدی سخن گفت، نه نظری جز آنچه مدیر محترم حوزه خواهران بیان داشت، بیان شد.
خلاصه فرآیند جلسه اینگونه بود:
زمان: یک جلسهی بسیار مختصر و البته پس از مدتی طولانی از آخرین دیدار
افراد حاضر: موافقین وضع موجود حوزه علمیه خواهران و طلاب به شکل کاملا گزینشی (بماند تا بعد در مورد نوع گزینش صحبت کنیم)
گزارشها: غالبا رویا پردازانه و عاری از دیدگاه منتقدین و نظریهپردازها و همه در راستای اعلام موفقیت چشمگیر!! حوزه علیمه در همه عرصهها!!!
برآیند: تحمیل برنامههای غلط خود بر سخنان رهبری و توجیه تراشی و گاها برنامهریزی صوری برای مثلا اجرای منویات رهبری بی آنکه هرگونه برنامهی جدیای برای تغییرات مدنظر رهبری وجود داشته باشد. (شاهد این امر اجرای نظرات رهبری در دیدارهای قبلی با حوزویان است و در مورد این دیدار نیز تاریخ بهترین گواه خواهد بود)
نتیجه: روشن است!!!
لااقل از وضعیت پذیرش سالانه حوزهها و میزان رضایتمندی طلاب از منبع، کاربرد و محتوای مواد دروس، شرایط تحصیلی، مدرک تحصیلی و آیندهکاری و نیز عامیانه شدن انتقاد از ساختار حوزه، میتوان به نتیجه پیبرد.
کاش عزیزان بالادستی گوش شنوایی میداشتند تا به آنها بگویم که لااقل به فکر وقت با ارزش رهبری باشید.
اتقوا مِن غَضَب الحَلیم
#حوزه_علمیه
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮درنگی در حدیث "لولا فاطمة لما خلقتکما"
✍ اصغر آقائی
🔻 در روایتی قدسی چنین نقل شده است:
💠یا أَحْمَدُ! لَوْلاک لَما خَلَقْتُ الْأَفْلاک، وَ لَوْلا عَلِی لَما خَلَقْتُک، وَ لَوْلا فاطِمَةُ لَما خَلَقْتُکما
💠ای احمد! اگر تو نبودی افلاک را خلق نمیکردم و اگر علی نبود تو را خلق نمیکردم و اگر فاطمه نبود شما دو نفر را خلق نمیکردم.
🔻 این حدیث به لحاظ سندی بسیار ضعیف است؛ علاوه بر اینکه تنها در کتابهای متأخر شیعه آمده است و در کتابهای متقدّم از آن خبری نیست.
🔻 به لحاظ محتوایی نیز به دلیل تباین آن با جایگاه پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم و اميرالمؤمنين علیهالسلام هم به راحتی قابل دفاع نیست و هم لزومی در نقل و دفاع از آن وجود ندارد که در ادامه بیان میشود.
🔻 برخی برای آن توجیهاتی ذکر کردهاند مانند:
✔️ ۱. چون ادامه رسالت و ولایت پیامبر ص از طریق فرزندان حضرت فاطمه علیهاالسلام بوده است، لذا معنای حدیث چنین میشود: اگر فاطمه س نبود، به تبع آن فرزندان ایشان هم نبودند تا ولایت و امامت حضرت ادامه یابد.
✔️ فاطمه س مظهر جایگاه حقیقت محمدی حضرت رسول اکرم ص است لذا معنای حدیث به اجمال این است که ولایت آن حضرت در ایشان و فرزندانشان تجلی یافته است.
🔻 به نظر میرسد هرچند هر دو توجیه قابل تأمل هستند اما:
۱. چنین عبارتهایی تقريبا درباره بسیاری از افراد دیگر نیز صادق است و نشان از جایگاه خاص آن فرد نخواهد بود؛ در حالی که لسان حدیث بیان جایگاه ویژه برای ایشان است.
۲. حقیقت محمدی، که مفهومی عرفانی و ریشهدوانده در اسم جامع الله دارد، مظاهر متعددی دارد، که بسیاری از آنها کاملتر و برتر از مظهریت حضرت زهرا علیهاالسلام است؛ و باز جایگاه ویژه ایشان در میان این مظاهر خاص روشن نیست.
🔻در مجموع به نظر میرسد توجیهات پیشگفته در صورتی پذیرفته است که بگوییم چنین حدیثی در پی بیان جایگاه خاصی برای ایشان نیست و تنها بر این نکته تأکید میکند: ۱) اگر اميرالمؤمنين علیهالسلام نبودند، تعبیر قرآنی "مَا بَلَّغتَ رِسَالَتَه" تحقق مییافت، و ۲) ادامهداربودن این ولایت را باید در فرزندان فاطمه زهرا علیهاالسلام جستجو کرد.
🔻 هرچند به نظر نگارنده با وجود آنکه مادر اولیاء الله بودند خود جایگاه کمی نیست، امّا حضرت مادر آنقدر فضایل و کرامات و حقایق باطنی دارد که نیاز به نقل چنین روایاتی که ممکن است مورد سوءاستفاده و یا عدم فهم صحیح مخاطبان عام قرار بگیرد نیست؛ به ویژه آنکه معمولا اهالی منبر به دلیل جایگاه خاص منبر، این حدیث را چنان آب و تاب میدهند که گویی فاطمه زهرا علیهاالسلام جایگاهی برتر نسبت به حضرت رسول ص و امام اميرالمؤمنين علی بن ابیطالب عليه السلام دارند.
#حضرت_زهرا سلاماللهعلیها
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮آیتالله حسینی همدانی در خطبههای نماز جمعه کرج:
🔰بسیج مستضعفین؛ از ماندگارترین و باارزشترین یادگارهای حضرت امام
🔹به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولیفقیه در استان البرز و امامجمعه کرج، آیتالله حسینی همدانی ظهر دیروز در خطبههای نماز عبادی سیاسی جمعه دوم آذر ماه در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) به ۵ آذر و سالگشت تشکیل بسیج مستضعفان اشاره کرد و بیان داشت: یکی از ماندگارترین و باارزشترین یادگارهای حضرت امام ره پدیده مبارک و نورانی بسیج مستضعفین است.
🔸وی گفت: حضرت امام بسیج و بسیجیان را مصداق کاملی از ایثار، فداکاری، اخلاص، شهادتطلبی، عشق به خدا و اسلام و مردمی بودن میدانستند.
🔰محصول واقعی انقلاب، انسان تراز است
🔹امامجمعه کرج اظهار داشت: پایداری، پایبندی به اصول و مبانی دینی و توانایی در برخورد با انواع تهدیدات فرهنگی و نظامی از ویژگیهای بسیج است
🔸وی گفت: حضرت آقا در بیانی شیرین فرمودند: «فتح الفتوح امام، پرورش جوانان بسیجی بود». این کلام به ما توجه میدهد که محصول واقعی انقلاب رشد اقتصاد و پیشرفت علم و صنعت و امثال این امور فقط نیست بلکه در مرحله اول انقلاب باید بتواند در جان انسانها تحول ایجاد کند. انقلاب باید انسان تراز تربیت کند.
🔰مردم ایران درراه استقرار اهداف عالیه الهی با دشمنان جهاد مىکنند و از سرزنش ملامتگران پروایى ندارند
🔹آیتالله حسینی همدانی به آیه ۵۴ سوره مبارکه مائده اشاره کرد و گفت: این آیه از آینده خبر میدهد، بهطوریکه میتوان در این دوره آن را بر شجره طوبای بسیج تطبیق داد.
🔸وی ادامه داد: در آیه خدای تعالی جمعی از همراهان رسول خدا را تهدید میکند. کسانی که از استواری لازم در دفاع از ارزشها و باورهای دینی برخوردار نیستند؛ و بعد از آینده خبر میدهد که گروهى به یارى اسلام خواهند شتافت که خداوند، آنان را دوست دارد و آنان نیز خدا را دوست دارند. آنان کسانی هستند که با اهل ایمان، فروتنی و مهربانی دارند و در برابر دشمنان محکم و قاطع هستند، درراه استقرار اهداف عالیه الهی با دشمنان جهاد مىکنند و از سرزنش ملامتگران پروایى ندارند.
🔹نماینده ولیفقیه در استان البرز به روایتی که در ذیل این آیه آمده اشاره کرد و گفت: اطرافیان از رسول خدا سؤال کردند که این گروه چه کسانی هستند؟ که رسول خدا دست مبارک را بر شانه سلمان فارسى گذاشتند و فرمودند: این مرد و هموطنانش.
🔸وی اظهار داشت: تحقق خارجی این روایت انسانهایی بودند که در رکاب حضرت امام (ره) اسلام را یاری کردند و طاغوت را از بین بردند و در دفاع هشتساله و بعد در تحمل تحریمهای ظالمانه و همه مشکلات تحمیلشده توسط دشمنان از بن دندان مقاومت و ایستادگی کردهاند و ملامت هیچ ملامت کنندهای در آنان اثر نکرده است؛ یعنی همه مردم ایران.
📑 برای مشاهده مشروح خبر اینجا را لمس کنید
#بسیج
#نماز_جمعه
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🔻 آیتالله حسینی همدانی در خطبههای نماز جمعه کرج:
🔰باید نسبت به مصرف کالای داخلی اهتمام داشته باشیم
🔸نماینده ولیفقیه در استان البرز به تأکید رهبر معظم انقلاب به مسئله مصرف کالای داخلی اشاره کرد و بیان داشت: رهبر معظم انقلاب از انتخاب شعار سال گرفته تا مسئله خرید اجناس و کالاهای داخلی بر همین مسئله تأکید دارند، فرمودند: «مصرف جنس خارجى یکى از عیوب مهم ما است. ما بایستى تعصب داشته باشیم نسبت به مصرف داخلى و جنس داخلى و اقتصاد ملىمان».
🔹وی افزود: البته از آنطرف هم باید تلاش شود که بهترین کیفیت تولید شود؛ اما ما هم باید نسبت به مصرف کالای داخلی اهتمام داشته باشیم.
🔰ایران نسل جدید سانتریفیوژهای خود را به راه خواهد انداخت
🔸آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه استقلال ما برای دشمن زهر هلاهل است و اصلاً تحمل ندارند که استقلال ایران را ببینند، گفت: هر روز شیطنتی میکنند و سنگی میاندازند تا مسیر حرکتی را کُند کنند مثل همین قطعنامه ضد ایرانی که شورای حکام آژانس هستهای منفعل و بیعرضه با طراحی آمریکا و پادوئی سه کشور اروپائی علیه برنامههای صلحآمیز هستهای ما صادر کردند تا شاید مثلاً بتوانند در رفتار ما تغییری ایجاد کنند.
🔹وی بیان داشت: ما اگر انرژی هستهای داشته باشیم مثلا در برق و مسائل برق چقدر راحت میتوانیم به زندگی خودمان ادامه دهیم. الان مشکلاتی که در نیروگاهها وجود دارد بخشی برای همین است. او نمیخواهد ما مستقل باشیم. تلاششان این است که زمین بزنند.
🔸رئیس شورای فرهنگ عمومی استان البرز افزود: موجودات بی تعهد و بدعهدی که به هیچ قانونی پایبند نیستند هنوز مدیرکل، نتیجه سفرش را اعلام نکرده قطعنامه دادهاند.
🔹وی اظهار داشت: ضمن تشکر از موضع واحدی که وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی گرفتند، همانطور که قبلاً ایران گفته بود حالا باید بنشینند و منتظر پاسخ ایران باشند.
🔸آیتالله حسینی همدانی با تأکید بر اینکه حتماً ایران نسل جدید سانتریفیوژهای خود را به راه خواهد انداخت و با سرعت بیشتری این صنعت را در اهداف صلحآمیزی که دارد توسعه خواهد داد، گفت: دشمنان ما باید تا حالا این را خوب فهمیده باشند که این اقدامات خصمانه ضمن اینکه در خاطر مردم ثبت میشود، ایران را هم در اهدافش مصممتر و محکمتر میکند.
🔰به توصیه رهبر معظم انقلاب در خصوص دعا برای پیروزی جبهه مقاومت، مقید شوید
🔹وی در بخش دیگری از بیانات خود توصیه رهبر معظم انقلاب را در خصوص دعای مومنین برای پیروزی جبهه مقاومت مورد توجه قرار داد و گفت: اخیراً از طرف ریاست محترم شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کلیپی پخش شد که توصیهای را از حضرت آقا فرموده بودند برای پیروزی جبهه مقاومت؛ که عزیزان مقید باشند به خواندن سوره فتح، دعای چهاردهم صحیفه سجادیه و دعای توسل.
🔸خطیب نماز جمعه کرج افزود: خوب است که این کار بهصورت هماهنگ در مساجد انجام شود؛ که شبهای چهارشنبه هم از قدیم رسم بوده که دعای توسل خوانده میشده. سوره فتح را هم بهصورت مستمر بخوانید. نیتتان هم پیروزی جبهه مقاومت باشد.
🔹وی در ادامه تأکید کرد: دعای چهاردهم را هم ائمه مساجد اگر حوصله کنند بخوانند و توصیه کنند و تفسیر کنند و شرح کنند؛ که مطالب بلند معرفتی دارد. مؤمنین این سه کار را بهصورت منسجم در مساجد انجام دهند که دعای اهل ایمان انشاءالله به اجابت نزدیک است.
🔰تسلیت نماینده رهبر معظم انقلاب در پی رحلت دو روحانی خدوم کرج
🔸آیتالله حسینی همدانی در بخش پایانی بیانات خود، رحلت دو روحانی از ائمه مساجد کرج را تسلیت گفت و اظهار داشت: هفته گذشته دو روحانی بزرگوار خدوم از محله حصارک از دنیا رفتند. هر دو اهل نماز و نماز جمعه بودند و امام موفقی در مسجدشان و دارای فعالیتهای مؤثر فرهنگی و اجتماعی بودند.
🔹وی در خاتمه گفت: حجتالاسلاموالمسلمین حاجآقا سید نورالله حسینی متولی با کهنسالی که داشت مقید بود که در نماز جمعه حاضر شود. او بیش از ۵۰ سال در این شهر و منطقه خدماتی را داشت. و همچنین برادر بزرگوارمان حجتالاسلاموالمسلمین آقای ذبیحالله باقری که ایشان هم از ائمه مساجد بزرگوارمان بود. رئیس دانشگاه بود. نماینده ولیفقیه در دانشگاه هنر بود؛ و کارهایی را در بخشهای مختلف فرهنگی انجام میداد و با جوانان انس خوبی داشت. خدای تعالی هر دو بزرگوار را غریق رحمت بیکرانش بگرداند و در این جمعه از سفره تنعمات و کرامات بینهایت خود بهرهمندشان کند؛ و بر سفره صدیقه طاهره سلاماللهعلیها مهمانشان بگرداند.
#نماز_جمعه
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🔔سوم آذر سالروز ارتحال آیت الله میرزا محمدعلی حسینآبادی معروف به شاهآبادی (۱۲۵۱-۱۳۲۸ ه ش) است. به همین مناسبت مستند هشت قسمتی زندگی ایشان را از پیوندهای زیر ببینید.
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 1 | مستند https://doctv.ir/Program/151305
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 2 | مستند https://doctv.ir/Program/151306
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 3 | مستند https://doctv.ir/Program/151307
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 4 | مستند https://doctv.ir/Program/151308
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 5 | مستند https://doctv.ir/Program/151309
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 7 | مستند https://doctv.ir/Program/151311
حدیث سرو - آیت اللّه شاه آبادی - 8 | مستند https://doctv.ir/Program/151312
#علما
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz