✳️ از برکناری #وزیر_کشور تا تغییر #وزیر_خارجه به دلیل خواست #مسکو!
#روزشمار
#21_اسفند_1339
✅برنامه جدید دولت تقدیم #مجلس شد / #تثبیت_اقتصادی اصل اول برنامه دولت
در جلسه امروز #مجلس شورای ملی مهندس #شریف_امامی نخست وزیر پس از معرفی اعضای دولت جدید برنامه کار دولت را تقدیم مجلس شورای ملی کرد .
در این برنامه سیاست داخلی دولت در یازده اصل تشریح شده بود که اصل اول آن تعقیب برنامه تثبیت اقتصادی از طریق موازنه جمع و خرج مملکت ، افزایش درآمد ، حذف هزینه های زائد ، اقدام به تکثیر تولید ، تاسیس شرکت های تعاونی ، تامین موازنه پرداخت های ارزی ، مراقبت در تقسیم صحیح اعتبارات بانک ها ، توجه خاص به افزایش حجم صادرات کشور ، افزایش اعتبار کالاهای تولیدی و ایجاد محدودیت برای کالاهای تجملی و غیر ضروری است .
✅شریف امامی کابینه را به #شاه و مجلس معرفی کرد
چنان چه ذکر آن رفت پس از استعفای دولت مهندس شریف امامی مجددا از طرف شاه مامور تشکیل کابینه شد و وی عصر دیروز با حضور در کاخ اختصاصی اعضای کابینه جدید را به وی معرفی کرد .
اعضای دولت جدید عبارتند از : دکتر محمد سجادی نائب نخست وزیر و سرپرست امور اقتصادی ، آرامش وزیر مشاور و قائم مقام نخست وزیر در سازمان برنامه ، دکتر جهانشاه صالح وزیر فرهنگ ، مهدوی وزیر کشاورزی ، سپهبد نقدی وزیر جنگ ، دکتر پورهمایون وزیر بازرگانی ، اعتبار وزیر پست و تلگراف و تلفن ، اشرف احمدی وزیر مشاور و معاون نخست وزیر ، دکتر طاهر ضیائی وزیر صنایع و معادن ، احمد علی بهرامی وزیر کار ، ویشکائی وزیر گمرکات و انحصارات ، مهندس بهنیا وزیر راه ، عبدالباقی شعاعی وزیر دارایی ، ممتاز وزیر دادگستری ، قدس نخعی وزیر امور خارجه ، آشتیانی وزیر بهداری ، سپهبد عزیزی وزیر کشور .
در جلسه علنی امروز نیز شریف امامی کابینه را به مجلس معرفی کرد .
✅مجلس حتما به دولت رای اعتماد خواهد داد !
#فرمان نوشت : به احتمال قوی پس از معرفی دولت جدید به مجلس شورای ملی دولت از مجلس رای اعتماد خواهد خواست . به قرار اطلاع فراکسیون پارلمانی حزب ملیون که در مجلس بیستم دارای اکثریت است ، به دولت رای اعتماد خواهد داد و حتی شنیده می شود که دفاع از دولت جدید را نیز فراکسیون پارلمانی حزب ملیون به عهده خواهد گرفت .
بر اساس این گزارش « بدین ترتیب انتظار می رود که دولت جدید با اکثریت قابل توجهی از مجلس رای اعتماد بگیرد ».
درباره این موضوع که در کابینه جدید تمایلات حزبی در نظر گرفته نشده گفته می شود که این امر به خاطر ادامه مذاکرات ایران و شوروی است و صلاح دانسته اند که این مذاکرات را یک دولت کاملا غیر حزبی انجام دهد !.
✅ چرا وزیر کشور کنار رفت ؟!
روزنامه فرمان در تحلیلی نوشت : چون می خواهند مجلس بیستم را به زودی منحل کنند وزیر کشور تغییر کرد چرا که او عامل برگزاری انتخابات بود و کنار گذاشتن علوی مقدم نشانه ای است که دولت اعتراضات منتقدین درباره انتخابات را قبول دارد .
✅ چرا وزیر خارجه تغییر کرد ؟! این بار هم به دلیل #شوروی!
فرمان در تحلیلی دلیل تغییر وزیر خارجه را تمایل شوروی دانست !
این روزنامه نوشت : با تمام شایعاتی که پیرامون مذاکره با مقامات شوروی وجود دارد و می گویند در فروردین ماه نخست وزیر در راس هیئتی به مسکو خواهد رفت هنوز نمی توان این شایعات را قطعی دانست و تغییر وزیر خارجه را می توان یکی از قوی ترین دلایل این موضوع دانست ؛ چون به قرار اطلاع هنوز هم مقامات شوروی می گویند با عضویت ایران در قرارداد های تدافعی مخالفیم !
فرمان نوشت با توجه به این مسائل عزیمت نخست وزیر به شوروی بسیار بعید به نظر می رسد .
✅لایحه دولت برای وزارتخانه های جدید
گفته می شود ممکن است دولت ضمن یک لایحه که تقدیم مجلس می کند اجازه تشکیل دو وزارتخانه جدید مسکن و تبلیغات را تحصیل نماید .
برای وزارت تبلیغات از هم اکنون نام آقایان حمزاوی و معینیان بر سر زبان ها است و برای وزارت مسکن از ضرغام نام برده می شود .
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ هشدار علم به شاه در مورد دخترک خلوضع!
#نکته_ها_و_اشاره_ها
جمعه، اول فروردین دوشنبه، 6 آبان 1353
«شهبانو عازم سفری به شمال شرقی ایران شد، و از شهرهای حاشیه کویر دیدن خواهد کرد...
بعد رفتم میهمانی را که قرار است شاه امروز بعدازظهر ملاقات کند ببینم. به نظرم آمد که دخترک یا خلوضع است یا درست و حسابی مایه دردسر، شاید هم هر دو. به شاه هشدار دادم که مواظب باشد. سر شام مرا به کناری کشید و به من اطمینان داد که خیلی بااحتیاط رفتار کرده...»1
#شرح_عکس : #محمدرضا_پهلوی در سال 1352
1. #اسدالله_علم ، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 2، تهران، طرح نو، چ اول، بهار 1371، ص 600.
goo.gl/kS5kSQ
@iichs_ir
✳️ از انتخاب رئیس مجلس با دو رای اختلاف تا اعتراض انگلیس به ملی شدن صنعت نفت!
23 اسفند
#تقویم_تاریخ
✅سال 1321
لایحه اختیارات دکتر #میلسپو رئیس کل دارائی به مجلس داده شد.
✅سال 1322
انتخابات هیئت رئیسه #مجلس شورای ملی به عمل آمد. #سید_محمد_صادق_طباطبایی 44 رأی و دکتر محمد #مصدق 42 رأی داشتند در نتیجه سید محمد صادق طباطبایی به ریاست انتخاب شد.
✅سال 1323
دکتر بنش رئیس جمهوری #چک_اسلواکی به #تهران وارد شد.
✅سال 1329
سفارت #انگلیس طی یادداشتی نسبت به #ملی_شدن_صنعت_نفت در کمیسیون خاص نفت اعتراض نمود و تقاضا کرد همجواری ایجاب می کند دولت ایران قرارداد نفت را فسخ نکند.
iichs.ir
@iichs_ir
✅روابط ایران و #شوروی ؛ مهم ترین کار دولت پس از اخذ رای اعتماد و نظر متفاوت مطبوعات
#روزشمار
#23_اسفند_1339
از پست قبل بخوانید
https://eitaa.com/iichs_ir/4661
#سپید_و_سیاه نیز نوشت : مهم ترین کاری که دولت جدید پس از معرفی به مجلس و اخذ رای اعتماد دارد تقدیم لایحه بودجه کل کشور به مجلس و مذاکرات با شوروی است .
مهندس شریف امامی به احتمال قوی در نیمه اول فروردین ماه در راس یک هیئت حسن نیت به شوروی خواهد رفت و مذاکرات این هیئت ممکن است به تحول مهمی در سیاست خارجی ایران منتهی شود .
در حال حاضر زمینه برای رفع اختلافات ایران و شوروی کاملا آماده است و اگر تحول غیر منتظره و پیش بینی نشده ای روی ندهد بین ایران و وشوری مناسبات دوستانه و همکاری نزدیکی به وجود خواهد آمد .
#فرمان بالعکس خبر داد : با تمام شایعاتی که پیرامون مذاکره با مقامات شوروی وجود دارد و می گویند در فروردین ماه نخست وزیر در راس هیئتی به مسکو خواهد رفت. هنوز نمی توان این شایعات را قطعی دانست و تغییر وزیر خارجه را می توان یکی از قوی ترین دلایل این موضوع دانست چون به قرار اطلاع هنوز هم مقامات شوروی می گویند با عضویت ایران در قراردادهای تدافعی مخالفیم و هنوز هم گاهگاه از ناحیه رادیوها و سایر دستگاه های تبلیغاتی اقمار شوروی علیه ایران تحریکاتی صورت می گیرد ، خبرنگاران با توجه به این مسائل عزیمت نخست وزیر را به مسکو آن هم در فروردین ماه بسیار بعید می دانند .
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ تغییر #دولت و تحولاتی که روی خواهد داد
ادامه #روزشمار 23 اسفند 1339
✅تغییر #دولت و تحولاتی که روی خواهد داد
تغییر دولت و تحولاتی که ممکن است در روزهای آینده در سیاست خارجی ایران روی دهد مهم ترین موضوع مورد بحث این هفته مطبوعات و محافل سیاسی تهران است .
ترکیب کابینه جدید روی هم رفته در مطبوعات تهران با خوش بینی تلقی شده و با این که در اکثر محافل عمر این کابینه را طولانی نمی دانند در بعضی محافل گفته می شود که دولت دوم مهندس شریف امامی ممکن است بیش از دولت اول وی سر کار بماند .
درباره تغییر و تحولی که پس از تشکیل کابینه جدید به عمل خواهد آمد و جریانات مجلس و سیاست خارجی روزنامه بامشاد خبرهای جالبی دارد و از آن جمله می نویسد : به دنبال استعفا و تشکیل مجدد کابینه در محافل سیاسی تهران گفته می شود تغییرات و انتصابات جدید دیگری در بعضی از مقامات صورت خواهد گرفت . این تغییرات ممکن است تا پایان هفته جاری انجام شود .
گفته می شود ضمن انتصابات تازه سپهبد #علوی_مقدم وزیر سابق کشور ممکن است به سفارت کبرای ایران در #آلمان_غربی و یا احتمالا #ترکیه تعیین شود .
در این هفته پس از #مجلس شورای ملی مجلس #سنا جلسه علنی خواهد داشت ، جلسه علنی مجلس سنا به خاطر طرح و تصویب برنامه دولت جدید است .
در محافل پارلمانی گفته می شود که در هیچ یک از دو مجلس با کابینه جدید مخالفت نخواهد شد .
مهندس #اردشیر_زاهدی سفیر کبیر ایران در #آمریکا که برای تقدیم گزارش حضوری در تهران به سر می برد همه روزه برای انجام کارهای حوزه ماموریت با مقامات وزارت امور خارجه در تماس است .
شایعه تغییر محل ماموریت اردشیر زاهدی از واشنگتن به #لندن تاکنون مورد تائید مقامات رسمی قرار نگرفته است. سفیر کبیر ایران هنگام ورود هاریمن سفیر فوق العاده و سیار رئیس جمهور آمریکا به تهران برای استقبال به فرودگاه رفت و در قسمتی از مذاکرات تهران نیز شرکت داشت .
گفته می شود سفیر کبیر ایران در آمریکا تا پایان هفته آینده به آمریکا مراجعت خواهد کرد .
✅ماجرای اعتبارنامه ها !
یک خبر خصوصی حاکیست که طی این چند روزه برای راضی کردن دریانی و امام #مردوخ که بر مخالفت خود با اعتبارنامه #سعید_مهدوی باقی مانده بودند فعالیت شده است و به احتمال قوی اعتبارنامه سعید مهدوی بدون مخالفت تصویب می شود و به دنبال آن مخالفت با اعتبارنامه سرلشکر همایونی مسترد می گردد و تنها اعتبارنامه ای که به کمیسیون تحقیق خواهد رفت اعتبارنامه جمال اخوی است که در اثر مخالفت اللهیار صالح ارجاع می گردد .
مجله #امید_ایران نیز می نویسد : با مخالفت با اعتبار نامه #جمال_اخوی وکیل اول تهران در دوره بیستم از طرف #اللهیار_صالح وکیل #کاشان این فرصت برای اللهیار صالح پیش آمده است که بتواند به مدت دو ساعت در مجلس صحبت کند . اللهیار صالح که دوره نقاهت مریضی را می گذراند و فوق العاده ضعیف هم شده است ، اعلام داشته که مخالفت وی روی انتخابات تهران است و منظورش فقط اخوی نیست و در نظر دارد نسبت به انتخابات تهران مطالبی منتشر نشده بیان کند .
✅انتخابات مجلس در شهرستان ها
روزنامه #پیغام_امروز نیز نوشت : پس از تغییر دولت انتخابات چند شهرستان که تاکنون انجام شده و در چند حوزه دستور آن نیز از طرف وزارت کشور صادر نگردیده است به بعد از تعطیلات نوروز موکول شد و از طرف وزارت کشور برای توقف انتخابات این حوزه ها دستوری صادر خواهد شد .
گفته می شود انتخابات مجلس شورای ملی در شهرستان ها تا اواخر فروردین سال آینده طول خواهد کشید .
همچنین انتخابات انجمن شهر تهران تا مدتی به تعویق خواهد افتاد و اردیبهشت ماه سال آینده انتخابات انجمن شهر از طرف عده زیادی از کاندیداها اعتراض شده انتخابات از روزی که متوقف شده است آغاز و انجام خواهد شد . مقامات مطلع عقیده دارند به طور قطع انتخابات انجمن شهر را فرماندار جدید تهران انجام خواهد داد.
ادامه در پست بعد
https://eitaa.com/iichs_ir/4660
@iichs_ir
✳️ از درگذشت #آیت_الله_کاشانی تا ملاقات تشریفاتی وزیرخارجه آمریکا با رئیس دولت ایران!
#روزشمار
#23_اسفند_1339
✅ آیت الله کاشانی درگذشت
ساعت شش بامداد امروز حضرت آیت الله کاشانی در بیمارستان طرفه به درگذشت.
«روزنامه اطلاعات » در گزارشی نوشت : به طوری که خوانندگان عزیز مطلعند حضرت آیت الله کاشانی از مدت ها قبل به کسالت برنشیب مزمن مبتلا بودند و چند بار در بیمارستان بازرگانان و بیمارستان طرفه بستری شدند و تحت معالجه قرار گرفتند و مدتی نیز در منزل استراحت می کردند و طی این مدت یکبار شاهنشاه و دوبار علی امینی نخست وزیر از ایشان عیادت کردند.
حضرت آیت الله کاشانی از روز یکشنبه این هفته در بیمارستان مذکور تحت معالجه بودند، در این مدت چند بار حال مزاجی ایشان دچار وخامت گردید تا این که ساعت شش بامداد امروز داعی حق را اجابت گفته رخت به سرای باقی کشیدند.
✅ آخرین لحظات حیات
دکتر #باقر_کاشانی فرزند حضرت آیت الله که تا آخرین لحظه حیات ایشان بر بالین پدر خود حضور داشت گفت : تا ساعت شش صبح هم حال پدرم مثل روز گذشته بود و وخامتی در وضع مزاجی ایشان مشاهده نمی شد و در این ساعت براثر یک عارضه ، ناگهان چشم از جهان پوشید .
حضرت آیت الله کاشانی هنگام وفات 86 سال داشتند، فرزندان و چند تن از نزدیکان و اقوام آیت الله در آخرین لحظات حیات ایشان در بیمارستان حضور داشتند.
جنازه آیت الله کاشانی در ساعت شش و نیم صبح از بیمارستان به منزل « پامنار» انتقال داده شد و از همان هنگام خبر درگذشت ایشان در تمام شهر منتشر شد.
نیم ساعت بعد حضرت آیت الله بهبهانی در منزل آیت اله کاشانی حضور یافتند و به فرزندان آن مرحوم تسلیت گفته و اعلامیه مربوط به تشییع جنازه را انشاء کردند و بعد به تدریج سایر آقایان علماء از جمله آیت الله کفائی ، آیت الله غروی ، آیت الله نوری، آیت الله خوانساری، آیت الله کمره ای، آیت الله سید شمس الدین ابهری و آیت الله تهرانی و عده ای از شخصیت های مملکتی از جمله آقایان قائم مقام الملک رفیع، دکتر بقائی ، حاج عزالممالک اردلان از ابتدای وقت در منزل آیت الله حضور یافتند.
جنازه آیت الله کاشانی در حیاط منزل غسل داده شد و در ساعت یازده آقای آیت الله خوانساری بر جنازه نماز گذاردند عده ای دیگر از علمای اعلام و حجج اسلام و گروه کثیری از طبقات مختلف مردم در نماز شرکت داشتند.
منزل آیت الله کاشانی در پامنار قراردارد و از همان هنگام که خبر درگذشت آیت الله انتشار یافت کسبه و دکانداران این محله تعطیل کردند و در حیاط منزل آیت الله اجتماع نمودند همچنین گروه کثیری از بازرگانان و تجار و کسبه بازار به منزل آیت الله کاشانی آمدند و در حیاط اجتماع نمودند.
ساعت یازده بامداد امروز نیز عده ای از علماء و فضلای حوزه علمیه قم از طرف حضرت آیت الله سیدشهاب الدین نجفی به نمایندگی از طرف حوزه علمیه قم برای تشییع جنازه حضرت آیت الله کاشانی به تهران وارد شدند.
پس از آنکه بر جنازه مرحوم آیت الله نماز گزارده شد جنازه به مسجد پامنار «مسجد آیت الله کاشانی» حمل گردید و در آنجا به امانت گذاشته شد تا فردا به حضرت عبدالعظیم انتقال داده شود.
در ساعت هشت صبح فردا مراسم تشییع جنازه از مسجد سپهسالار به عمل خواهد آمد. جنازه آیت الله کاشانی از مسجد مذکورروی دوش مردم از طریق خیابان های پامنار، برق، توپخانه، ناصر خسرو، بوذرجمهری سیروس ، مولوی و میدان شاه به حضرت عبدالعظیم انتقال داده می شود ودر مقبره مرحوم شیخ ابوالفتوح رازی که همسر اول آیت الله و فرزند ایشان مرحوم سید مصطفی کاشانی1 نیز در آنجا مدفون هستند به خاک سپرده می شود.
✅ ملاقات تشریفاتی وزیر خارجه آمریکا با نخست وزیر ایران!
« #یونایتد_پرس » 13 مارس از ژنو گزارش داد : دین راسک وزیر خارجه آمریکا روز گذشته با وجود برنامه متراکم فعالیت های سیاسی خود در ژنو فرصتی به دست آورد تا به طور تشریفاتی با دکتر علی امینی نخست وزیر ا ایران در ژنو ملاقات کند. در این ملاقات که قریب ۳۰ دقیقه طول کشید چارلز بوهلن کارشناس امور شوروی در وزارت خارجه آمریکا نیز همراه دین راسک بود . ملاقات راسک و بوهلن با امینی در محل اقامت موقتی نخست وزیر ایران در حومه ژنو صورت گرفت.
goo.gl/VpPxmw
@iichs_ir
✳️مذاکرات مهم نماینده رئیس جمهور آمریکا در تهران
#روزشمار
24 اسفند 1339
✅مذاکرات مهم نماینده #کندی در #تهران
#آورل_هاریمن سفیر کبیر سیار #آمریکا در کشورهای جهان که به نمایندگی از کندی رئیس جمهور آمریکا در کشورهای مختلف اروپا و آسیا گردش می کند شب دوشنبه وارد تهران شد و امشب چهارشنبه پس از دو روز مطالعه و مذاکره در تهران از طریق دهلی به واشنگتن حرکت کرد .
دو هفته پیش که هاریمن از طرف کندی ماموریت یافت به اروپای غربی مسافرت کرده و با رهبران کشورهای بزرگ متحد آمریکا در اروپا مذاکره کند قرار نبود به تهران بیاید ولی هاریمن پس از مسافرت به لندن و پاریس و بن در رم اعلام داشت که به دعوت شاه ایران در راه بازگشت به واشنگتن به تهران خواهد آمد .
از روزی که حکومت جدیدی در آمریکا بر سر کار آمده روابط آمریکا با اکثر کشورهای جهان وضع ابهام آمیزی پیدا کرده و سیاست تازه آمریکا نسبت به بسیاری از کشورهای جهان منجمله ایران هنوز روشن نشده است .
دعوت هاریمن سفیر کبیر آمریکا به تهران هم به همین منظور صورت گرفت که نظریات دولت ایران مستقیما به اطلاع رئیس جمهوری جدید آمریکا برسد و روابط دو کشور هر چه زودتر روشن شود زیرا ایران با موقعیت حساس جغرافیایی و وضع خاص اقتصادی خود نمی تواند مدت زیادی در انتظار روشن شدن سیاست جدید آمریکا بنشیند .
هاریمن در مدت توقف خود در تهران مذاکرات طولانی و مهمی با شاه به عمل آورد و شاه به طور کامل وی را در جریان وضع سیاست فعلی ایران و نتایج ادامه ابهام سیاست فعلی ایران و نتایج ادامه ابهام سیاست آمریکا در این کشور گذاشت .
هاریمن همچنین با نخست وزیر و مقامات دولتی ایران و مقامات آمریکایی و رئیس هیئت مستشاران نظامی آن کشور در ایران ملاقات و مذاکراتی به عمل آورد که گزارشی از مجموع آن ها و استنباطات شخصی خود را به کندی خواهد داد .
گفته می شود که هاریمن به طور کلی دولت ایران را در نظریات خود محق تشخیص داده ولی قول و تعهدی نسپرده است زیرا تصمیم نهایی درباره سیاست آمریکا با رئیس جمهوری و مقامات وزارت خارجه این کشور است .
خواندنی ها در پایان گزارش خود از زندگینامه هریمن نوشت : بدون شک گزارش هریمن در پی ریزی سیاست جدی کندی تاثیر فراوان خواهد داشت و روش آینده دستگاه جدید حاکمه آمریکا بستگی به نتیجه این سفر دارد .
iichs.ir
@iichs_ir
#بریده_جرائد ؛ #اطلاعات ، 24 اسفند 1339 ؛ از اطمینانی که رئیس جمهور آمریکا به شاه داد تا تغییرات مهم در ارتش شاهنشاهی!
iichs.ir
@iichs_ir
✳️از تصویب طرح ملی شدن صنعت نفت در مجلس تا به آتش کشیده شدن یک روزنامه نگار!
#تقویم_تاریخ
24 اسفند
✅سال 1286
#مجلس شورای ملی افراد زیر را به نمایندگی مجلس به جای وکلای متوفی یا مستعفی انتخاب کرد:
میرزا ابراهیم خان حکیم الملک، میرزا حسن خان مستوفی الممالک، شیخ محمد حسین یزدی، میرزا حسین خان مؤتمن الملک، امان الله میرزا ضیاءالدوله امیرتومان، ابوالحسن خان معاضد السلطنه، محمد تقی خان مجدالملک، حسنقلی خان نواب.
✅سال 1289
پروگرام کابینه در مجلس به تصویب رسید.
✅سال 1299
به دنبال انحلال وزارت #عدلیه موقتاً برحسب تصویبنامه هیئت وزراء یک شعبه از محاکم استیناف و یک شعبه از محاکم بدایت و دو محکمه صلحیه در شهر تهران تأسیس و افتتاح گردید.
✅سال 1317
مراسم عقدکنان #محمد_رضا_پهلوی ولیعهد ایران و دوشیزه #فوزیه خواهر #ملک_فاروق پادشاه #مصر در کاخ عابدین در #قاهره انجام گرفت.
✅سال 1324
دولت ایران شکایتی علیه دولت #شوروی مبنی بر عدم تخلیه ایران در موعد مقرر و نقض قرارداد سه جانبه و دخالت در امور ایران تسلیم شورای امنیت کرد.
✅سال 1329
در جلسه علنی امروز #مجلس شورای ملی طرح #ملی_شدن_صنعت_نفت به اتفاق آرا به تصویب رسید. از طرف تماشاچیان تظاهرات بسیار شدید و دامنه دار انجام گرفت و پس از تعطیل مجلس سر و صورت نمایندگان توسط مردم غرق در بوسه شد.
به مناسبت تصویب ملی شدن نفت مردم در تهران و شهرستانها به چراغانی پرداخته و تظاهرات زیادی از خود بروز دادند.
✅سال 1332
#کریم_پور_شیرازی مدیر روزنامه منتقد و تندروی #شورش که مدتی قبل در امامزاده اسمعیل زرگنده دستگیر و در زندان دژبان به سر می برد به آتش کشیده شد و در اثر سوختگی شدید در گذشت.
✅سال 1356
#نهضت_آزادی خارج از کشور، مراسم نوروز را تحریم کرد.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ #ملی_شدن_صنعت_نفت ؛ جنبشی اقتصادی یا ضداستعماری؟
✳️ #مقاله
#چکیده
✅نهضت ملی شدن نفت را باید یکی از بزنگاههای تاریخی مهم ایران معاصر به حساب آورد که تاثیرات عمیقی بر تحولات سیاسی- اجتماعی ایران در سالهای بعد از خود گذاشت. نیروهای سیاسی با گرایشهای سیاسی مختلف در اواخر دهه 1320 شمسی در کنار یکدیگر قرار گرفتند تا مدیریت صنعت نفت ایران را از دست انگلستان خارج کنند. اما آیا ملی شدن نفت تنها با هدفی اقتصادی یعنی گرفتن حق مردم ایران از عایدی نفت گره خورده بود یا رهبران ملی شدن نفت و مردمی که از این نهضت پیروی کردند به دنبال چیزی فراتر از بازپس گرفتن حقوق مادی خود از انگلستان بودند!؟
✅مردم ایران از همان زمان که نخستین چاه #نفت در سال 1908 میلادی در #خوزستان کشف شد، با حق انحصاری واگذاری امتیاز کشف و صادرات نفت خود به دولتهای استعماری و سلطه طولانی مدت نیروهای بیگانه بر تاسیسات نفتی کشور روبهرو شدند. در سالهای بعد عواملی همچون تغییر سوخت نیروی دریایی #بریتانیا از زغال سنگ به نفت، فرماندههان نیروی دریایی این کشور را مصمم ساخت تا به این بهانه راهی مناطق نفت خیز جنوب غربی ایران شوند و با تاسیس شرکت نفت #انگلیس و ایران هم تامین سوخت کشتیهایشان را تضمین نمایند و هم از طریق کنترل منابع نفت، سوختی که به سرعت به عنوان مهمترین منبع انرژی جهان تبدیل میشد، بتوانند خزانه داری بریتانیا را تا سالها از مواهب طلای سیاه بهره مند کنند.
✅ از نگاه برخی از تحلیلگران ملی شدن صنعت نفت در ایران واکنشی بود به منافعی که #انگلستان به دنبال تسلط بر منابع نفتی کشور و وجود قراردادهایی که بیشترین میزان از سود نفت را به سمت لندن سرازیر می کرد، به دست می آورد و در مقابل سود پایینی که به مردم ایران می رسید. از این منظر افزایش آگاهی مردم ایران و برخی از رهبران سیاسی جامعه همچون دکتر #مصدق نسبت به حقوق مالی از دست رفته مردم موجب شد تا نهضتی ملی علیه انگلستان و شرکت نفت ایران و انگلیس پا بگیرد.
✅ در این تردیدی نیست که انگلستان براساس آمارها درصد بالایی از سود فروش نفت را نصیب خود می کرد و این موضوع به ظاهر عامل اصلی شکل گیری اعتراضات در قالب نهضت ملی شدن نفت بود. رهبران نهضت ملی یعنی محمد مصدق و #آیت_الله_کاشانی نیز بارها نسبت به اجحاف انگلستان به مردم ایران و لزوم در اختیارگرفتن درآمدهای نفتی از سوی مردم ایران تاکید داشتند. با این حال به نظر می رسد تقلیل اهداف ملی شدن صنعت نفت به عامل #اقتصادی در واقع نگاهی تک بعدی به این نهضت باشد. اگر عوامل اقتصادی موتور محرک اصلی نهضت ملی شدن صنعت نفت بود، شاید در جریان مذاکرات نفتی و با گرفتن امتیازاتی همچون تقسیم سود به میزان 50 درصد که در آن سالها بهترین قرارداد نفتی محسوب می شد، امکان دستیابی به موفقیت میان دولت ملی و انگلستان به وجود می آمد اما ایرانیها تنها به دنبال سود بیشتر از فروش نفت نبودند. مردم ایران و رهبران نهضت ملی هرچند افزایش درآمدهای کشور از طریق نفت و کنترل منابع نفتی را دنبال می کردند اما نفت در واقع بهانه ای بود برای پایان دادن به حضور انگلستان به عنوان نماینده اصلی #استعمار در ایران.
✅ عواملی همچون پایین بودن دستمزد کارگران، نبود مسکن و زندگی در حلبی آبادها و چادرها، رفتارهای تبعیض آمیز با کارگران ایرانی، عدم تساوی در حقوق کارگران و حق تشکیل اتحادیه های کارگری و در یک کلام تلاش برای احقاق حق و زندگی بهتر، زمینه ساز اعتصابات عمومی کارگران در سالهای 1308 تا سالهای منتهی به ملی شدن صنعت نفت در 29 اسفند 1329 بود. «موارد مشخص شکایت و اعتراض ایرانیان علیه شرکت را نمی توان از خصومت عمومی آنان نسبت به امپراطوری بریتانیا جدا کرد. این احساسات ضدامپریالیستی از سالهای 1820 میلادی به بعد(1260 شمسی به بعد) یعنی از زمانی که ایران از دو سو خود را گرفتار فشار دو امپراطوری در حال توسعه – روسیه تزاری از شمال و انگلیس از جنوب- می دید، به طور مداوم در حال رشد بوده است.»
✅در تاریخ معاصر ما بسیار بر این نکته تاکید میشود که ایران هرگز #مستعمره نبوده است. اما واقعیت این است که «ایران در آستانه نهضت ملی شدن صنعت نفت تا حد زیادی به لحاظ سیاسی و اقتصادی خصوصیات یک کشور مستعمره را دارا بوده است. از لحاظ اجتماعی نیز از نارضایتی مردم، سرخوردگی، نابسامانی اجتماعی، ناامنی و نابهنجاری رنج می برده و آماده پشت سر گذاشتن یک فرایند استعمارزدایی بوده است. از این رو، جنبش ملی شدن صنعت نفت را می توان بخشی از این فرایند به حساب آورد.»
goo.gl/p21ci8
@iichs_ir
✳️ دبیر کل حزب مردم : تشکیلات اداری کشور دچار فساد و تباهی است/ملت و کشور ما سال هاست که از قافله تمدن عقب مانده است!
#روزشمار
#26_اسفند_1340
✅ تشکیلات اداری کشور دچار فساد و تباهی است
دبیر کل #حزب_مردم اظهار داشت : تشکیلات اداری مملکت ما از جهات عدیده دچار فساد و تباهی است تعداد کارمندان از حد لزوم فزون است و همین فزونی خود باعث رکود کارها می باشد. شان واهمیت مقام ها کوچک شده است و به همین سبب هر کس که چند سالی به نام کارمند دولت در اداره ای خدمت کرد بدون آنکه بصیرتی در کار خود پیدا کند خواهان مقامات بالاتر می شود و اگر به آن ها نرسید شروع به دسته بندی و تحریک می نماید و ادارات را متشنج می سازد و هر گاه که بر اثر دسته بندی عده ای از اینان به مقامی رسیدند چون بصیرتی در کار خود ندارند به منظور خودنمایی و یا احیانا برای سوء استفاده به اجرای نقشه های غیر مفید می پردازند و مخارج سنگین غیر ضروری به خزانه ملت تحمیل می کنند.
برای مقامها ومناصب ارزش و احترام خاص باید قائل شد بنحوی که همه کس برای گذشت کار خود وحل مشکل خویش منحصرا به وزیر و یا نخست وزیر مراجعه نکند.
برای مشاهده متن کامل بر روی لینک زیر کلیک کنید ؛
goo.gl/caQkY9
@iichs_ir
✳️ آزادی شخصیت هایی که پس از واقعه 9 اسفند دستگیر شده بودند!
#تقویم_تاریخ
روی دادهای 26 اسفند
✅سال 1285
میرزا نصرالله خان مشیرالدوله رئیس الوزراء از کار کناره گیری و استعفاء نمود.
✅سال 1293
حاج سید نصرالله تقوی نایب رئیس دوم #مجلس از نمایندگی استعفا داد و به مستشاری دیوان عالی تمیز منصوب گردید.
✅سال 1293
بنا به پیشنهاد #مشیر_الدوله و تصویب مجلس شورای ملی قانون اختیارات #مورگان_شوستر که معروف به قانون 23 جوزا می باشد لغو شد. توضیح آنکه این قانون توسط بلژیکیها مورد استفاده قرار می گرفت.
✅سال 1320
#ژنرال_مک_آرتور فرمانده کل نیروهای آمریکا در خاور دور گردید.
✅سال 1331
سرلشکر زاهدی و عده ای از رجال که پس از واقعه نهم اسفند بازداشت شده بودند آزاد شدند.
iichs.ir
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ دکتر #علی_امینی در دیدار با تعدادی از علما و روحانیون
شماره آرشیو: 2412 – 11ع
http://yon.ir/jjRcM
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ 1358. #کردستان، #آیت_الله_خلخالی درکنارمهندس مهدی #بازرگان، #شهید_چمران و #هاشم_صباغیان در حاشیه یکی از بازدیدها
http://yon.ir/uOujh
@iichs_ir
✳️ دولتی به مثابه ارتشی اشغالگر؟!
شنبه، 17 شهریور 1352
#نکته_ها_و_اشاره_ها
«در حال حاضر برای کنفرانس سالیانه آموزش در رامسر به سر میبرم... همسرم در معیت شهبانو برای برنامه پایانی جشن هنر به شیراز رفته است... کنفرانس امروز صبح در حضور شاه و نخستوزیر و وزرای مختلف و اساتید دانشگاهها افتتاح شد. معاونم، دکتر محمد باهری، دستور جلسه را با یک گزارش یکساعته شروع کرد. هر سال، به دستور شاه، بررسی جامعی را درباره آموزش عالی و دانشگاهها تدوین میکند، و این بار عملکردش بهویژه قابل تحسین بود... با اشاره به رفتار کلی دانشجویان، اظهار داشت که بهرغم دسترسی آنها به تعداد زیادی بورسهای تحصیلی و سایر مزایا، به کلی نسبت به پیشرفتهای کشور بیعلاقه هستند. نکتهای مهم، که مطمئنم میتوان علت آن را در ندادن هر گونه نقشی چه در دانشگاهها و چه در امور سیاسی مملکت به آنها جستوجو کرد. قبول دارم که ممکن است چندتایی بازیچه دست دشمنان ما در خارج قرار گرفته باشند، اما این موضوع بههیچوجه نمیتواند بیتفاوتی کل جامعه دانشجویی را نسبت به ما توجیه کند: باورکردنی نیست که همه مردم ایران، از زن و مرد و بچه، خرابکار شده باشند. فقط اگر میتوانستیم این مسئله را ریشهکن کنیم، آنوقت ممکن است بتوانیم واقعا خودمان را مهمترین قدرت خاور نزدیک و میانه بشماریم... این یک فاجعه است که دولت ما باید اینقدر مسامحهکار باشد... بیتفاوتی آن و گهگاه، تعرضاتش نسبت به مردم مرا به یاد رفتاری میاندازد که ممکن است یک ارتش اشغالگر با ملتی شکستخورده در جنگ داشته باشد. در کلیه سطوح، از انتخابات مجلس گرفته تا انتخابات محلی و انجمن شهر، دولت آزادی را از مردم سلب کرده، و اراده خود را تحمیل کرده و نامزدهای خود را از صندوقها بیرون میآورد مثل اینکه رأیدهندگان کوچکترین حقی در این مورد ندارند. حالا که این همه مدت نسبت به خواستهای ملت کر و کور بودهایم، نباید تعجب کنیم که ملت هم با همان بیتفاوتی نسبت به ما رفتار کند.»1
1. #اسدالله_علم ، گفتگوهای من با شاه (خاطرات محرمانه امیر اسدالله علم)، ج 2، تهران، طرح نو، چ اول، بهار 1371، صص 496ـ497.
goo.gl/kS5kSQ
@iichs_ir
✳️ از حرکت ستارخان و باقرخان از تبریز به تهران تا اشغال اصفهان توسط سپاهیان روس!
#تقویم_تاریخ
#28_اسفند
✅ سال 1288
#ستارخان سردار ملی و #باقرخان سالار ملی تبریز را به قصد تهران ترک گفتند. در مسیر سردار و سالار در تمام شهرها طاق نصرت برپا شد و مردم مقدم آن دو مبارز را گرامی داشتند.
قزوین بیش از هر شهری مقدم ستارخان و باقرخان را گرامی داشت و در خیابانهای مسیر مجموعاً 12 طاق نصرت برپا کردند. ستارخان پس از تشکر از مردم مشروطه خواه قزوین در قبرستان شهر حضور و بر مزار مشروطه خواهان فاتحه خواند.1
✅ سال 1291
سیل عظیمی شهر زاهدان را فرا گرفت در این حادثه 2 هزار گوسفند و 300 خانه در کام سیل فرو رفتند.
کلنل وستداهل رئیس سوئدی نظمیه سازمان جدید انتظامی تهران را اعلام کرد و مجموعاً 8 کمیسری برای تهران پیش بینی نمود. دستور استخدام 500 آژان برای تهران هم صادر شد.2
✅ سال 1294
سپاهیان روس اصفهان را اشغال کردند.
✅ سال 1296
وزیر مختار انگلیس در ایران اعلامیه ای صادر و متذکر شد که حفظ منافع دولت انگلیس در ایران توسط قوای مسلح آن کشور تأمین خواهد گردید.
✅ سال 1329
ظهر امروز دکتر عبدالحمید زنگنه رئیس دانشکده حقوق و وزیر سابق فرهنگ هنگام خروج از دانشکده هدف گلوله شخصی به نام نصرت الله قمی قرار گرفت و به سختی مجروح گردید و به بیمارستان انتقال یافت.
____________________
1.احضار ستارخان و باقرخان و سایر مجاهدین به تهران به علت اختلاف شدید بین حاج مخبرالسلطنه والی آذربایجان و آنان بود. زیرا ستارخان بعد از 1327 در نتیجه پیروزیهای متوالی تغییر کرد و آن مردم داری و صبر و حوصله و اطاعت از مقامات سیاسی را از دست داد. در عوض خیلی تندخو و عصباین شده و از درک عمق مطالب عاجز شد و ناصحان حقیقی را از خود دور کرد و یک عده استفاده جود اطراف او را گرفتند و بنام او استفاده های نامشروع کردند و در هر حال ستارخان مانند اکثر مردان تاریخی دارای صفات ممتازه نیز بود.
2.کلنل وستداهل سوئدی سابقاً در استکهلم رئیس یکی از کلانتریها بود و ابتدا قرار بود فقط در تهران نظمیه دائر کند. بعد که وارد ایران شد و شهربانی تهران را دائر نمود، دولت از او خواست در سایر شهرها نیز مبادرت به تأسیس شهربانی کند و لاجرم او ناگزیر شد تعداد 15 افسر سوئدی استخدام و به ایران منتقل سازد و شهربانی را در سایر شهرها دائر نماید. وستداهل مردی مدیر و مدبر بود. لدی الورود مدرسه ای برای تربیت کادر افسران تأسیس کرد. خود و سایر سوئدیها در آن تدریس می کردند. سرپاس مختار، سرپاس رادسر و سرپاس سیف از فارغ التحصیلان همین مدرسه هستند که به ترتیب رئیس شهربانی ایران شدند. وستداهل چون عدلیه ایران را ضعیف دید به تأسیس یک محکمه جنائی در شهربانی مبادرت نمود و جنایتکاران را در آنجا محاکمه می کردند. او تا سال 1302 در ایران باقی ماند در اواسط آن سال سردار سپه نخست وزیر عذر او را خواست.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ امینی تنها با سفیر انگلیس دیدار کرد!/ سرنوشت انتخابات سال بعد هم نامعلوم است!
#روزشمار
#28_اسفند_1340
✅ #امینی تنها با سفیر انگلیس دیدار کرد!
روزنامه «اطلاعات» در گزارشی نوشت: ما امروز سعی می کنیم شما را در جریان فعالیت های سیاسی امور مملکت در این یکی دو روز آخر سال بگذاریم و درباره برنامه های دولت در سال جدید تا آنجا که اطلاع پیدا کردیم مطالبی بنویسیم.
کاخ نخست وزیری امروز خلوت تر از همیشه بود؛ چون هیئت دولت جلسه فوق العاده داشت و نخست وزیر به هیچ کس وقت ملاقات نداده بود و فقط پیش از ظهر سفیر کبیر انگلیس با وی ملاقات نمود. نخست وزیر دستور داده است که تا چهارده فروردین به کسی وعده ملاقات ندهد.
✅سرنوشت انتخابات سال بعد هم مشخص نیست!
صحبت از مجلس و انتخابات شده بود و من بی اختیار به یاد وزارت کشور افتادم و سراغ تیمسار سپهبد امیر عزیزی، وزیر کشور، رفتم. اتاق انتظار وزیر کشور که زمانی مملو از ارباب رجوع بود و بخصوص در تابستان و زمستان گذشته شلوغ تر از بازار شام بود، وضع عادی داشت.
بالای سر رئیس دفتر وزیر کشور اعلانی به چشم می خورد به این مضمون «جناب آقای وزیر کشور امروز از ملاقات معذورند» بنده هم مثل سایرین با خواندن این جمله از ملاقات وزیر کشور و سئوال راجع به انتخابات منصرف شدم، اما باز هم عقب نشینی نکردم و از سایر مسئولین و صاحب منصبان وزارت کشور در این باره استفسار کردم، کسی جواب صریحی نداد یکی از معاونین وزارت کشور همان طور که انتظار داشتم در پاسخم سکوت کرد. با این ترتیب معلوم نشد آیا وزارت کشور سال آینده به فکر انتخابات خواهد بود یا خیر؟
برای مشاهده متن کامل INSTANT VIEW
یا مشاهده فوری را کلیک کنید
http://yon.ir/pOrEY
@iichs_ir
✳️ نسبت شاه با منافع بریتانیا
یکشنبه 29 اکتبر 1978 [7 آبان 1357]
"«فرانک جیلز» طی مقالهای در ساندیتایمز نوشته است: «اگر شاه در ایران نماند، بریتانیا فقیرتر میشود»."1
#شرح_عکس : #ملکه_الیزابت و #محمدرضا_پهلوی در ضیافت شام
شماره آرشیو: 158-11ع
#منبع :
1. پرویز راجی، خدمتگزار تخت طاووس، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، ص286.
http://yon.ir/WxvYp
@iichs_ir
✳️این عید را عزای ملی اعلام میکنیم/این سال سال خوشی برای مسلمین و روحانیت نبود/آنهایی که قیام نکنند در شمار مردگان هستند/وظیفه داریم که در برابر این جنایتکاران بایستیم و سکوت نکنیم/دستگاه جبار خوابهای خطرناکی برای اسلام دیده است/تا من هستم نمیگذارم که دستگاه جبار استقلال این ملت را بر باد دهد/زندگی در سایه حکومت جباران و ستمکاران را نمیخواهیم/ای فاطمیین! به داد اسلام برسید
#روزشمار
#29_اسفند_1341
✅ این عید را عزای ملی اعلام میکنیم
#آیت_الله_خمینی امروز در دیدار روحانیون، علما و اهالی قم با ایشان، با اشاره به توطئههای استعمار علیه اسلام، به مسئولیت سنگین عالمان دینی پرداخته و اظهار داشتند: امسال ما عید نداریم و این عید را عزای ملی اعلام میکنیم، نه به خاطر اینکه مصادف است با شهادت حضرت صادق ــ سلام الله علیه؛ آن حضرت مقامش عالی و بلند است؛ ولادت و شهادتش موجب تحکیم و پیشرفت اسلام است.
✅ این سال سال خوشی برای مسلمین و روحانیت نبود
ایشان افزودند: ما در این عید عزاداریم برای مصیبتها و لطمههایی که در این سال به اسلام وارد شد. این سال، سال خوشی برای مسلمین نبود؛ سال خوبی برای روحانیت نبود. در این سال، به اسلام تجاوز شد. علمای دین و روحانیون مورد اهانت قرار گرفتند؛ هتک شدند. در این سال، استعمار توطئههایی را علیه اسلام تدارک دید؛ عمال پلید استعمار به قرآن جسارت کردند؛ برای پایمال کردن احکام نورانی قرآن نقشهها کشیدند؛ برنامهها ریختند؛ طرحها دادند. اگر مسلمین بدانند که چه توطئهها و نقشههایی علیه عزت اسلام، سعادت ملتهای مسلمان و استقلال ممالک اسلامی در دست اقدام است، دیگر هیچ وقت عید نمیگیرند، بلکه قیام میکنند به وظایف دینی که بر عهده دارند.
✅ آنهایی که قیام نکنند در شمار مردگان هستند
آیتالله خمینی تصریح کردند: وظیفه علمای دین، وظیفه ملتهای مسلمان سنگین است. همه وظیفه دارند که از اسلام دفاع کنند. در برابر توطئهها بایستند و با آن مقابله کنند. آنها که در برابر خطرهایی که متوجه اسلام شده است قیام نکنند، مقابله نکنند و به دفاع برنخیزند، آنها در عداد مردگاناند.
ما حوزههای علمیه را میخواهیم برای حفظ اسلام، ترویج احکام الهی و قوانین قرآنی. اما اگر بنا باشد، دستگاه جبار، دین مقدس اسلام را از رسمیت بیندازد، احکام اسلام را از بین ببرد و قرآن را مهجور و منکوب کند، وجود حوزههای علمیه چه ثمرهای دارد و چه آثاری بر آن مترتب است؟ آیا این حوزهها را میخواهیم که فقط از ترتب بحث کند؟
✅ وظیفه داریم که در برابر این جنایتکاران بایستیم و سکوت نکنیم
ایشان تاکید کردند: حوزههای علمیه باید زنده باشد و در برابر دشمنان اسلام چون کوه محکم بایستد و بخروشد. این حکومت فاسد همه قوای خود را برای ضربه زدن به اسلام و مردم مسلمان به کار گرفته است و بساط ظلم و جنایت خود را هر روز بیشتر گسترش میدهد. ما وظیفه داریم که در برابر این جنایتکاران بایستیم و سکوت نکنیم.
ایشان افزودند: جرم علما و روحانیون این است که از اسلام دفاع میکنند، از احکام قرآن دفاع میکنند و رودرروی جباران و ستمکاران میایستند و بر سرشان فریاد میزنند که تجاوز به احکام الله نکنید، سنن الهی را بازیچه دست خود قرار ندهید. شما هرگز نمیتوانید احکام خدا را تغییر دهید و چنین حقی ندارید. احکام الهی حق انبیاست که آن را از جانب خداوند متعال برای سعادت بشر آوردهاند و علمای اعلام وظیفه دارند آن را حفظ کنند و آن را برای ملت بیان کنند. ما قانون الهی داریم و نیازمند قانون ظلمه و دولتهای دستنشانده نیستیم. آنها میخواهند قوانین اسارتبار اربابان خود را در کشور ما اجرا کنند. ما میدانیم آنها چه نقشههای شومی در سر دارند. ما میدانیم دستهای خیانتکار عوامل استعمار میخواهند بر ضد قرآن قوانینی وضع کنند و اسلام را از رسمیت بیندازند و قرآن را در کنار کتابهای ضاله قرار دهند.
ادامه در پست بعد ...
متن کامل را در لینک زیر بخوانید ؛
http://yon.ir/9lJ8a
@iichs_ir
✳️این عید را عزای ملی اعلام میکنیم/این سال سال خوشی برای مسلمین و روحانیت نبود/آنهایی که قیام نکنند در شمار مردگان هستند/وظیفه داریم که در برابر این جنایتکاران بایستیم و سکوت نکنیم/دستگاه جبار خوابهای خطرناکی برای اسلام دیده است/تا من هستم نمیگذارم که دستگاه جبار استقلال این ملت را بر باد دهد/زندگی در سایه حکومت جباران و ستمکاران را نمیخواهیم/ای فاطمیین! به داد اسلام برسید
#روزشمار
#29_اسفند_1341
از پست قبل بخوانید ؛
✅ دستگاه جبار خوابهای خطرناکی برای اسلام دیده است
آیتالله خمینی تاکید کردند: ما میدانیم که دستگاه جبار چه خوابهای خطرناکی برای اسلام دیده است که میآید شرط مسلمان بودن را از انتخابکننده و انتخابشونده حذف میکند، برای اینکه راه را برای نفوذ طایفه ضاله باز کند و آنها را بر مقدرات ملتهای مسلمان و کشورهای اسلامی مسلط سازد. ما صدای شیطانی آنها را در گوشه و کنار این مملکت بارها شنیدهایم که گاهی صراحتا و گاهی تلویحا مزمزه میکنند که ما اسلام را نمیخواهیم، اسلام مال عربهاست. این سخنان کینهتوزانه آنهاست نسبت به شریعت محمدی ــ صلیالله علیه و آله ــ و ما از اینگونه گفتار کفرآمیز و رسوا، به ماهیت ضد دینی آنها بهتر پی میبریم و بهتر آنها را میشناسیم. آنها عمال استعمارند، آنها ایادی بیگانگاناند، آنها برای ریشهکن کردن اساس اسلام بر کشور ما مسلط شدهاند. ما سالیان درازی شاهد اعمال جنایتبار آنها بودهایم. ما وظیفه داریم ملت را بیدار کنیم و این نکات را به مردم برسانیم تا اتمام حجت شده باشد.
ایشان افزودند: آیا ما ساکت باشیم و حرفی نزنیم درحالیکه آنها به مدرسه فیضیه میریزند، در و پنجرهها را میشکنند، طلاب را کتک میزنند و اموالشان را غارت میکنند علمای تهران را به زندان میبرند، در قم به مغازهها حمله میکنند، در مغازه را میشکنند و مال مردم را میبرند؟1 این بدبختها خیال میکنند با زدن یک عده مردم بیسلاح و طلاب بیگناه فتح هندوستان کردهاند و مملکت را در سطح ممالک راقیه دنیا قرار دادهاند!
✅ تا من هستم نمیگذارم که دستگاه جبار استقلال این ملت را بر باد دهد
آیتالله خمینی گفت: دستگاه جبار بداند که اگر بخواهد به اسلام تجاوز کند و احکام کفر را در بلاد اسلامی جاری سازد، من در کمین آنها ایستادهام. من تا آخرین لحظههای زندگیام از نوامیس اسلام و مسلمین دفاع میکنم. من به حکم اسلام که به ما دستور جهاد و مقابله داده است، در برابر خیانت به اسلام دست روی دست نمیگذارم و ساکت نمینشینم. اگر میخواهند راحت باشند، بیایند مرا که مزاحم هستم از این کشور تبعید کنند. تا من هستم نمیگذارم قوانین مخالف اسلام تصویب و اجرا شود؛ تا من هستم نمیگذارم که دستگاه جبار استقلال این ملت را بر باد دهد.
✅ زندگی در سایه حکومت جباران و ستمکاران را نمیخواهیم
ایشان افزودند: روز خوشی و سعادت ما روزی است که از این دنیای آلوده و انباشته از درد و رنج و بلا راحت شویم. عید ما و روز سعید ما در شهادت است. زندگانی در این روزگار برای مسلمین خوش و گوارا نیست. ما زندگی در سایه حکومت جباران و ستمکاران را نمیخواهیم و برای همه گونه حوادثی آمادهایم. شما هم باید آماده باشید
✅ ای فاطمیین! به داد اسلام برسید
آیتالله خمینی گفتند: اکنون بحمدالله اولاد فاطمه زندهاند؛ در قم اولاد فاطمه هستند؛ در مشهد اولاد فاطمه هستند؛ در نجف اولاد فاطمه هستند؛ در سایر بلاد اولاد فاطمه هستند. اینها نمینشینند تا دولتها هر خیانتی که خواستند بکنند و احکام قرآن را پایمال کنند. تا اولاد فاطمه زندهاند، اجازه نمیدهند که دشمنان به مقدسات اسلام تجاوز کنند و مقدرات مسلمین را به دست یهود و اسرائیل بسپرند. ای فاطمیین! به داد اسلام برسید.
متن کامل را در لینک زیر بخوانید ؛
http://yon.ir/9lJ8a
@iichs_ir