طراحی الگوی هویت برند ایران نوشت
✍ #دکتر_نادر_جعفری
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ عوامل کاهش بهرهوری منابع انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ عوامل کاهش بهرهوری منابع انسانی #پایگاه_جامع_مدیریار #مدیریت_منابع_انسانی www.modiryar.com @m
✍ عوامل کاهش بهرهوری منابع انسانی
🔴 چرا با تمام تلاشها بهرهوری منابع انسانی کم میشود؟ در شرکت #مایکروسافت، در طول یک هفته، دو میلیون ساعت کار انجام میشود. درحالیکه وقتی یک تیم مشاوره، #عملکرد_کارکنان شرکت مکنزی را ارزیابی کردند، متوجه شدند برخلاف اینکه تمام نیروها در بهترین حالت ممکن با بهرهوری بسیار بالا کار میکنند، اما وقتی خروجی را بررسی میکنند و عواملی مثل سود نهایی و فروش را در نظر میگیرند، متوجه میشوند که خروجی آنها با دو میلیون ساعت کار در هفته متناسب نیست؛ یعنی بخش زیادی از کارها، خروجی نداشته است. بهرهوری فردی کارکنان در کنار هم، رابطه مستقیمی با بهرهوری سازمان ندارد. ممکن است هر کدام از کارکنان سازمان #عملکرد خوبی داشته باشند؛ ولی خروجی نهایی رضایتبخش نباشد. واقعاً چرا این اتفاق میافتد؟ عوامل متعددی در کاهش بهرهوری نیروی انسانی دخالت دارد که در اینجا چند عامل مهم آن را که با شرایط کشور ما هماهنگی دارد، بررسی میکنیم:
1⃣ توجه زیاد به شروع خوب
گاهی نیرویی جذب میکنید و میگویید چه نیروی خوبی استخدام کردهام! ولی این تازه اول کار است. باید ببینید کار به همین خوبی ادامه پیدا میکند یا نه؟ آیا در ادامه کار میتواند عمق رابطهی سازمانی را که قبلاً ایجاد کردهاید، بیشتر کند؟ در بسیاری از سازمانها زمان ایجاد بحران، نیروها مثل کودکانی که پشت پدر و مادرشان پنهان میشوند، پشت مدیر میروند. این افراد، نهتنها نمیتوانند از سازمان محافظت کنند، بلکه از مدیر هم چند برابر انرژی میگیرد. شروع خوب بهتنهایی کافی نیست.
2⃣ آدمها، مثل فصلها
نگرش، دیدگاه و روحیات افراد با هم فرق دارد و در طول زمان هم تغییر میکند. گاهی نیروی خوبی در #سازمان هست که همیشه به او اطمینان داشتهاید؛ ولی بعد از مدتی به بیانگیزهترین فرد تبدیل میشود.
3⃣ کم شدن تمرکز و دور شدن از هدف
دور یا منحرف شدن از هدف و کم شدن تمرکز بر کار، بهرهوری #منابع_انسانی را کاهش میدهد.
4⃣ روزمرگی فضای رشد
کار شما بهعنوان مدیر سازمان، #رشد_سازمان نیست. شما باید محیطی برای رشد ایجاد کنید تا افراد بتوانند از این محیط تغذیه کنند. افراد درست، با تغذیهی درست و هدایت درست به نتیجهی مطلوب شما میرسند.
5⃣ اهداف باورنکردنی
هر کسی بهتر از دیگران تواناییهای خودش را میشناسد. تعیین اهداف باورنکردنی برای سازمان موجب کم شدن بهرهوری منابع انسانی میشود. برای مثال، اگر تارگت فروش سال گذشتهی شما، یکمیلیارد تومان بوده و برای امسال یکونیممیلیارد تومان تعیین کنید و نیروهای سازمان شما این هدف را باور نداشته باشند، #بهرهوری منابع انسانی سازمان کم میشود.
6⃣ نداشتن یادگیری مستمر
همهی افراد زمانی که با مشکل روبهرو میشوند، به سراغ آموزش میروند؛ ولی این #آموزش استمرار ندارد. در نتیجه، کارایی لازم را ایجاد نمیکند
7⃣ نبود مدیریت دانش ضمنی
هر سازمانی باید دانشنامهای داشته باشد شامل تمام اتفاقات بهروز سازمان از ابتدا. اگر به پروندههای آدمربایی دقت کنید، میبینید که برای حل این مسائل، اول موارد مشابه با این پروندهی آدمربایی را که در گذشته اتفاق افتاده، بررسی میکنند. هرچه نمونههای #بایگانی شده از این دست بیشتر باشد، این پروندهها زودتر حل میشود.
8⃣ نابود کردن تخیل و تفکر واژگون
آخرین جلسهای که با #کارکنان_سازمان داشته و از آنها خواستهاید ایدههای نوآورانهای ارائه کنند، کی بوده است؟ اگر از افراد سازمان نخواهید از خلاقیتشان استفاده کنند، به روزمرگی عادت میکنند.
9⃣ تورم نیروی انسانی
بیشتر مواقع، تورم #نیروی_انسانی، عامل اصلی کاهش بهرهوری نیروی انسانی در سازمان است. وقتی مشکلی پیش میآید، تعداد زیادی از کارکنان با خود میگویند وقتی اینهمه نیرو در سازمان هست، چرا من خودم را درگیر مشکلات کنم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اصول مدیریت منابع انسانی موثر
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ اصول مدیریت منابع انسانی موثر #پایگاه_جامع_مدیریار #مدیریت_منابع_انسانی www.modiryar.com @mod
✍ اصول مدیریت منابع انسانی مؤثر
کارکنان راضی، #مشتریان راضی به وجود میآورند. این موضوع کاملاً بدیهی است و همه میدانند؛ اما کارکنان راضی چگونه شکل میگیرند؟ کارکنان راضی الزاماً عملکرد بالاتری ندارند. ما در جامعهای زندگی میکنیم که اقتصاد و تجارت آن بهگونهای است که کارکنان راضی، عملکردی متناسب با رضایتشان ندارند. این مسئله قابل اندازهگیری نیست.
🔴 برای جذب کارکنان مؤثر به نکات زیر توجه کنید:
1⃣ تعریف معیار درست
واقعیت این است که وقتی میخواهید نیرویی #استخدام کنید، با خود میگویید اگر من کارمند بودم، چه معیارهایی داشتم و براساس همین معیارها نیرو استخدام میکنید. درحالیکه یکی از دلایل اصلی نتیجه نگرفتن از کارکنان، همین مسئله است. خیلی از مدیران میگویند: «اگر من جای شما بودم،…» این قیاس درستی نیست. برای مثال، مدیری میگوید: «چقدر خوب بود اگر میتوانستم نیرویی با ۷۰ درصد کارایی خودم پیدا کنم.» چنین چیزی امکان ندارد. راستش کمی جرأت میخواهد که نیرویی بهتر از خودتان استخدام کنید. اینکه خودتان را نیروی خوبی بدانید و براساس آن دیگران را استخدام کنید، معیار درستی نیست.
2⃣ تولید امنیت
اگر به سازمان نگاه کنید، میبینید که هر کس در حال تولید چیزی است. بعضی در حال #خلق_ایده هستند، بعضی در حال ارائه خدمات و رضایت مشتری، عدهای هم در حال ایجاد استرس و بیانگیزگی. در سازمان خود دقت کنید و ببینید افراد چه چیزهایی تولید میکنند.
3⃣ انعطافپذیری
در دنیای امروز که هیچ ثباتی وجود ندارد، یکی از ویژگیهای مهم کارکنان این است که انعطافپذیر باشند. بزرگترین چالش ما در زندگی این است که به دنبال ثبات هستیم؛ آن هم در دنیایی که هیچ ثباتی وجود ندارد. به همین دلیل، زمانی که میخواهید رشد و ثبات ایجاد کنید، بازار و شرایط تغییر میکند و روحیهی شما و #سازمان گرفته میشود.
4⃣ دارایی بهجای هزینه
دیدگاهتان باید #تغییر کند. داراییها باید جای هزینهها را بگیرد. شما برای هزینههای خود و نگهداری آنها هیچ هزینهای نمیکنید؛ اما برای داراییهایتان هزینه میکنید. تا زمانی که به کارکنان به چشم هزینه نگاه کنید، سازمانتان نمیتواند نیروهای توانمند و قدرتمندی پیدا کند. طبق آمار مکنزی، هر نیروی انسانی حداقل باید ۵ تا ۱۵ برابر هزینهای که برای سازمان دارد، در سازمان رشد ایجاد کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
✍ پنج مرحله برنامه مدیریتی شرایط بحرانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ پنج مرحله برنامه مدیریتی شرایط بحرانی #پایگاه_جامع_مدیریار #مدیریت_منابع_انسانی www.modiryar.co
✍ پنج مرحله برنامه مدیریتی شرایط بحرانی
🔴 پنج مرحله پلن مدیریتی شرایط بحرانی شامل موارد زیر است:
🔺مرحله اول:
🔻وضعیت فعلی سازمان خود را ارزیابی کنید.
برای ارزیابی وضعیت فعلی کسبوکارتان، باید روز مشخصی را برای این کار در نظر بگیرید. هنگامیکه شما روز مشخصی را به این کار اختصاص میدهید، میتوانید بهتر شرایط سازمان خود را درگذشته و حال بررسی کنید. اینگونه میتوانید با وضوح بیشتری درباره برنامههای آتی سازمانتان #تصمیم_گیری کنید. این ارزیابی مخصوصاً در شرایط بحرانی منجر به داشتن چشماندازی منطقی و مناسب برای مدیریت بهتر برنامههای سازمانی میشود.
🔺مرحله دوم:
🔻نیازهای کارکنان و افراد خود را بشناسید.
درواقع، شما بهعنوان یک مدیر هر روز از #کارمندان خود میخواهید بهاندازه شما از تجارت و کسبوکارتان مراقبت کنند. به همین خاطر، کارمندان و کارکنان وظیفهشناس و مراقب میتوانند به بهبود وضعیت سازمان شما کمک زیادی کنند. در مواقع بحرانی و چالشزا تأثیرگذاری این مراقبت بیشتر قابللمس و مشاهده است. شما میتوانید از طریق پاسخگویی به سؤالات نیازهای کارکنانتان را شناسایی کرده و سریعتر از شرایط بحرانی عبور کنید.
🔺مرحله سوم:
🔻نیازهای خریداران و مشتریان خود را کشف کنید.
مدیریت و رهبری یک #سازمان_تجاری نیازمند استفاده از استراتژیهای کاربردی و کارآمد است. شما بهعنوان فردی که مسئولیت مدیریت و رهبری سازمانی را برعهده گرفته است، باید بتوانید از استراتژیهای مناسب در شرایط بحرانی و استرسزا بهره ببرید. از استراتژیهای مناسب میتوان به ارتباط صادقانه با مشتریان و خریداران، ایجاد حس اطمینان، ثبات و وحدت در آنها اشاره کرد. خلق این احساسات مخصوصاً در شرایط سخت و طاقتفرسایی همچون بحرانها از اهمیت زیادی برخوردار است.
🔺مرحله چهارم:
🔻شرایط ایدهآلی برای بیزینس خود پس از بحرانها و چالشها تصور کنید.
در حال حاضر، بسیاری از کسبوکارهای کوچک و بزرگ به واسطه همهگیری ویروس کرونا در شرایط بحرانی هستند و بیزینسهای زیادی با وضعیت سخت و استرسآوری همچون کاهش نیروی کار، کاهش #درآمد و غیره مواجه هستند. اما، در این شرایط برخی از تجارتها میزان فروش خود را افزایش دادهاند، این در حالی است که گروههای بزرگ دچار ورشکستگی و یا تعدیل نیرو شدهاند. شاید بتوان تفاوت این دو گروه را در پلن مدیریتی اجرا شده، توسط آنها دانست.
🔺مرحله پنجم:
🔻برای آینده کوتاهمدت خود استراتژی داشته باشید.
#بحران در تجارت و کسبوکار میتواند به افزایش احساسات منفی همچون عدماطمینان، شک و … منجر شود. البته علاوهبر این، تصمیماتی همچون تعدیل نیرو، ورشکستی و غیره هم میتوانند به تقویت احساسات منفی کمک کنند. شما بهعنوان یک مدیر از طریق خلق استراتژی و پلن مدیریتی کوتاهمدت میتوانید این شرایط نامطلوب را تا حدی کنترل کنید. برای این کار حتما افقدید بلندمدتی برای بیزینستان (مورد چهار) تصور کنید و متناسب با آن تصمیمات کوتاهمدت بگیرید. شما از طریق شناسایی موانع میتوانید به نتایج مثبت حتی در شرایط بحرانی دست پیدا کنید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_منابع_انسانی
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ترفندهایی برای مدیریت بهتر ناامیدی
#مدیریت_منابع_انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_ناامیدی
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ترفندهایی برای مدیریت بهتر ناامیدی #مدیریت_منابع_انسانی #پایگاه_جامع_مدیریار #مدیریت_ناامیدی ww
✍ ترفندهایی برای مدیریت بهتر ناامیدی
1⃣ احساسات خود را بپذیرید.
شما با توجه به جایگاه خود مسئولیتهای زیادی بر عهدهدارید، به همین منظور ممکن است فراموش کنید شما هم، همچون انسانهای دیگر میتوانید احساسات منفی مانند یأس و ناامیدی را تجربه کنید. به همین منظور پیشنهاد میشود، در قدم اول #احساسات_منفی را مانند احساسات مثبتتان بپذیرید.
2⃣ خود را ببخشید.
همانطور که گفتیم، ممکن است تصور کنید شما باید به خاطر #نقش_مدیریتی خود باید همواره مثبت و شاد باشید. یا تصور کنید، شما به دور از هرگونه خطا و اشتباهی باید عمل کنید. اما حقیقت این است، شما هم یک انسان هستید و اشتباهاتی دارید. از طریق پذیرش اشتباهاتتان میتوانید خودتان را ببخشید.
3⃣ به درون خود نگاهی داشته باشید.
اینکه هرازگاهی مخصوصاً در شرایط سخت همچون یک انسان دیگر درون و احساسات خود را ارزیابی کنید، میتواند به شما در #خودآگاهی و کنترل شرایط بیرونی کمک زیادی کند. هنگامی، که با علل اصلی احساس یاس و ناامیدی خود آشنا شدهاید، بهتر میتوانید شرایط را مدیریت کنید. این ارزیابی به شما برای کنترل بهتر احساساتتان کمک میکند.
4⃣ تصویر ذهنی خود را تغییر دهید.
حالا که با طرز تفکر خود آشنا شدهاید، میدانید چه اشتباهات و خطاهایی انجام دادهاید و یا به ضعفهایتان آگاه شدهاید، زمان تغییر فرارسیده است. این روش، یکی از روشهای کاربردی برای مدیریت ناامیدی و #افکار_منفی است. شما از طریق افزایش آگاهی خود نسبت به افکارتان و جملات کاربردیتان میتوانید تغییرات بزرگی را در خود اعمال کنید.
5⃣ توجه خود را به موضوعات مختلف تغییر دهید.
حالا که تغییرات موردنیاز را اعمال کردهاید، زمان آن رسیده که مرکز توجه خود را هم تغییر دهید. شما از طریق #تمرکز بر اهداف، برنامهها، نقاط قوت شخصی و یا سازمانتان، کارکنان کوشا و غیره میتوانید به نتایج مثبتی در کمترین زمان ممکن برسید.
6⃣ تمرکز خود را بر خطاها و مشکلات بگذارید، نه اشخاصی که باعث ایجاد خطا شدهاند.
متأسفانه، اگر شما تغییرات فوق را اعمال کنید، اما همچنان دیگران را مسئول خطاها و مشکلات سازمان بدانید، به هیچ پیشرفتی نخواهید رسید. بلکه از طریق #تمرکز بر مشکلات، فارغ از اینکه چه فردی باعث ایجاد مشکل شده، سریعتر به راهحل موردنیازتان دست پیدا میکنید.
7⃣ به هر آنچه میتوانید از موقعیت یاد بگیرید، توجه کنید.
یکی از بهترین روشهای مدیریت ناامیدی تمرکز بر یادگیری است. اینکه، بدانید از هر موقعیتی فارغ از سختیهایش میتوان درسی آموخت، به شما برای #مدیریت بهتر سازمان و احساساتتان کمک میکند. به یاد داشته باشید، زندگی همچون کلاس درسی است که هرروز از آن مطالب گوناگون میآموزیم.
8⃣ با افراد مثبت نشستوبرخاست کنید.
همانطور که میدانید، افرادی که هرروز با آنها تعامل برقرار میکنید، پس از مدتی بر #شخصیت و طرز تفکر شما تأثیر میگذارند. شما برای کاهش احساسات منفی همچون یاس و ناامیدی میتوانید با افراد مثبت، شاد و موفق رفتوآمد کنید. مطمئن باشید، پس از مدتی تأثیراتش را در زندگی حرفهای و شخصی خود مشاهده میکنید.
9⃣ به یاد داشته باشید، شما نمیتوانید همهچیز را کنترل کنید.
اینکه به یاد داشته باشید، ما قادر نیستیم اتفاقات ریزودرشت زندگی خود را کنترل کنیم، میتواند به افزایش شادی و #احساسات_مثبت شما کمک کند. به یاد داشته باشید، زندگی راهکارهای بهتری برای مشکلات شما سراغ دارد. به زندگی و خداوند اعتماد کنید، و به مسائل و مشکلاتی که توانایی مدیریت و کنترل آنها (مسائلی همچون کنترل احساسات مختلف، کنترل واکنش نسبت به شکست و غیره) رادارید، توجه کنید.
🔟 یک رهبر واقعی باشید.
شما از طریق پذیرفتن جایگاه خود و ضعفهایتان میتوانید مدیریت بهتری بر مسائلی همچون #مدیریت_ناامیدی، مدیریت بهرهوری کارکنان، مدیریت ارتباطات، مدیریت مسائل مالی کسبوکارتان و غیره داشته باشید.
#مدیریت_منابع_انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_ناامیدی
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مزایای بیزینسکوچینگ برای کسبوکار
خوشبختانه امروزه خدمات #بیزینس_کوچینگ هم بهصورت حضوری و هم بهصورت آنلاین قابلاستفاده است. بنابراین اگر کسبوکاری دارید؛ چه کوچک و چه بزرگ، حتماً یک مربی را کنار تشک رقابت خود با رقبای سرسخت تجاری نیاز دارید. کمک به بودجهبندی کارها، اولویتبندی آنها، مشخص کردن اهداف، انجام کارها در زمان درست و …، جزء موارد مهمی است که وجود یک #بیزینس_کوچ را الزامی میکند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ در زمان های خاص
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲ بهمن ۱۴۰۱، شماره ۳۸۶۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ در زمان های خاص #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻یکشنبه ۲ بهمن ۱۴۰۱، شماره
✍ در زمان های خاص
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ طی سال های اخیر کسب و کار و فعالیت های اجتماعی بشر دستخوش تغییرات فراوانی شده است. امری که تقریباً جهانی بوده و با شیوع همه گیری #کرونا شدت بیشتری نیز پیدا کرده است. مسائلی همچون؛ کمبود انرژی، بیماری های فراگیر، مخاطرات امنیتی، مسائل سخت افزاری یا نرم افزاری، بحران های اجتماعی، پدیده های خاص زیست محیطی و ... از مهم ترین عواملی هستند که روند جاری کسب و کار و فعالیت های اقتصادی و اجتماعی کشورهای مختلف را تحت تأثیر قرار می دهند و از حالت عادی خارج می سازد. البته نحوه و شدت بروز این مشکل با توجه به میزان پیشرفت و توسعه یافتگی کشورها و یا برنامه ریزی و کسب آمادگی آن ها برای مواجهه با چنین چالش هایی متفاوت است.
✅ این مقدمه را عرض کردم تا راجع به مسأله تشدید بحران گاز در کشور و راهکار مسئولان برای مدیریت مصرف انرژی از طریق کاهش و یا تعطیلی مدارس، مراکز آموزشی، ادارات، بانک ها و #موسسات_دولتی صحبت کنم. به هر حال پیش بینی وضعیت جوی و تلاش برای ایجاد تراز انرژی در کشور خصوصاً در نقاط دور دست و سردسیر قابل توجه است. اما قاعدتاً آن چه انجام شد بهترین راهکار نیست. مدیریت تولید و مصرف انرژی و اصلاح الگوی آن امر مهمی است که با وجود شعارهای داده شده طی سال های متمادی برای آن توفیقات زیادی حاصل نشده است و کماکان کشور ما بالاترین سطح مصرف گرایی و هرز منابع را دارد.
✅ علاوه بر این ما نمی توانیم با هر اتفاق یا مشکل فراگیر و یا بحرانی کشور را در کمای تعطیلی فرو برده و هزینه های اقتصادی فراوانی ایجاد نماییم. طی دو سالی که همه گیری کرونا جامعه را در بر گرفت بر حسب اجبار تمرین کردیم تا به شیوه های جدیدی از کار، #آموزش و فعالیت اجتماعی دست پیدا کنیم که در این راستا توفیقاتی نیز حاصل شد. دور کاری، شیفت کاری، بهره گیری از نرم افزار، هوشمندسازی کسب و کار، سازمان های مجازی و ... همه عناوین علمی و تعریف شده هستند اما نکته مهم کیفیت بهره مندی از آن ها و بهره وری حاصل از استقرار چنین نظام های کاری است.
✅ واقعیت این که ما هنوز از زیرساخت های کافی نرم افزاری و سخت افزاری برای بهره گیری از شیوه های مدرن و یا خاص فعالیت های #اجتماعی بهره مند نیستیم. آموزش های مجازی و دورکاری ما خروجی مناسبی ندارند و در برخی موارد عملاً کارا نیستند. لذا ضرورت دارد برای چنین چالش هایی نظام جامع و یکپارچه مبتنی بر بسترهای نرم افزاری مناسب طراحی و اجرا گردد. شکل خدمت رسانی نهادهای عمومی و دولتی باید دارای سطحی از انعطاف و قابلیت باشد که در چنین شرایطی بلافاصله مطابق با شرایط مورد نیاز تغییر شکل داده و از روند عملکردی مطلوب خود خارج نگردد.
✅ توسعه سخت افزاری و نرم افزاری، آموزش حداکثری #منابع_انسانی، توسعه هوشمندسازی خدمات، توسعه استارتاپ ها، افزایش سطح آگاهی عمومی شهروندان و دریافت کنندگان خدمات و ایجاد رابطه سیستماتیک بین نهادهای ارائه دهنده خدمات بخشی از مهم ترین پیش نیازهای این امر مهم محسوب می شود. خصوصاً این که با وجود تغییرات گسترده ای که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات رخ داده است ماهیت خدمات سازمانی ما در بخش های گسترده ای کماکان دستی، حضوری و غیرهوشمند است.
✅ این امر با توسعه سازمان های هوشمند در حوزه خدمات، آموزش و کسب و کار رخ خواهد داد که نتیجه آن علاوه بر کاهش هزینه ها و مراجعات، افزایش قابلیت انعطاف پذیری برای موقعیت های خاص است. ما هنوز از فناوری اطلاعات و پدیده های حاصل از آن در سطحی که شایسته و مطلوب است بهره نگرفته ایم که این امر سبب کاهش سرعت #پیشرفت_کشور خواهد بود.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲ بهمن ۱۴۰۱، شماره ۳۸۶۴
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
#انس_با_نهج_البلاغه
📖 غررااحکم؛ ۷۷۷۱
در باب قناعت
۞ مَن قَنِعَ لم يَغتَمَّ
۞ كسی كه قانع باشد، اندوهگین نشود.
#قناعت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ کارمند شما چه رنگی است؟
#مدیریت_منابع_انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
#کارکنان
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ کارمند شما چه رنگی است؟ #مدیریت_منابع_انسانی #پایگاه_جامع_مدیریار #کارکنان www.modiryar.com @
✍ کارمند شما چه رنگی است؟
🔺#محمود_نوری_شمس_آباد
🔻منبع: #ماهنامه_تدبیر، شماره ۲۰۷
✅ میتوان هم ردیف با #خصوصیات_اخلاقی، هر فرد را مجموعهای از رنگ یا رنگهای گوناگون با تعابیر و تفاسیر مختلف دانست که برگرفته از روحیات درونی شخص است. از آنجا که شناخت هر فرد برای مجموعهای که با وی همکاری میکند از اهمیت بالایی برخوردار است (تناسب شغل با شاغل) و نیز از آنجا که رنگها ارتباط بسیار نزدیکی با شخصیت انسانها دارند و شناخت آن در شیوه صحیح برقراری ارتباط بسیار مهم است.
🔴 به اختصار برخی از رنگها و خصوصیات افراد ذکر می گردد:
▪️قرمز:
دارای تفکر مثبت، دارای روحیه رهبری، خودپسند و مغرور، با قدرت و انرژی سخن میگویند، پیشرو، ریسک پذیر، به هدف فکر میکنند، خلاق، منعطف، اثربخشی.
▪️آبی:
مهربان و صمیمی، مطیع، با ادب و آرام، حساس، دارای توانایی کنترل هیجان و احساسات، ریسک پذیری کم، دارای نظم و ترتیب معین، اهمیت قائل شدن برای درست انجام دادن کارها.
▪️کِرِم:
اهل رقابت و ورزش، از شکست خوردن بیزار، بشاش و سرزنده، قابل اعتماد
▪️آبی سیر مایل به سبز:
با دقت فکر میکنند، به ندرت اشتباههای کورکورانه از آنها سر میزند، توانایی برقراری ارتباط خوبی را دارند
▪️خاکستری:
فعال، احساسات خود را پنهان نمیکنند، محافظه کار، خود را هم شآن بزرگسالان میبینند
▪️سبز:
منعطف، دارای پشتکار بالا، متکی به نفس
▪️طلایی:
خوب و بد را بخوبی از هم تشخیص میدهند، شاداب و سرزنده
▪️صورتی:
بدنبال انجام کارها به بهترین شکل هستند، کمک به دیگران، افکار منفی دارند
▪️زرد:
پاک و دوست داشتنی، قدرت زیاد در رهبری اجتماعی، قابل اعتماد، تصمیمات خوبی میگیرند، بلند پرواز، اهل تحقیق و پژوهش
▪️آلبالویی:
با هوش، دوست دارند همه چیز مطابق میلشان پیش رود
▪️بنفش:
خودخواه نیستند، اما گاهی احمقانه رفتار میکنند و فراموش کار میشوند
▪️لیموئی:
ذاتاً آرام، خیلی زود عصبی میشوند، حسادت میورزند، همیشه از مشکلات کوچک و بی ارزش شکایت میکنند، فردی قابل اعتماد
▪️نقرهای:
خلاق، ریسک پذیر، هوش بالا
▪️سیاه:
مبارزه طلب، دلیر و با جرات، بیزار از تغییر، پرهیز از فعالیت جمعی
▪️زیتونی:
خونگرم و حساس، سازگار، مهربان و سرزنده
▪️قهوهای:
پرجنب و جوش، قابل اعتماد، روی آنان میتوان حساب کرد، با ثبات، حافظ اسرار
▪️سورمهای:
جذاب، کینهای
▪️سفید:
خیال پردازند، انسان فوق العاده
▪️لاجوردی:
متغیر، راستگو
▪️نارنجی:
اهل مسابقه، سلطه طلبند، سرشار از آرزوهای دور و درازند
▪️ارغوانی:
ظریف بین هستند، مغرور، اجتماعی
✅ سازمانها هنگام جذب کارمند و یا هنگام مصاحبه میتوانند سئوالی را به نوع رنگ یا رنگهای مورد علاقه فرد متقاضی اختصاص دهند تا با توسل به آن تا حدودی قدرت پیش بینی سازمان از روحیات و شخصیت فرد مورد نظر افزایش یابد و در نتیجه انتخاب درست تری را در جهت افزایش کارآیی و بهره وری سازمان داشته باشند.
✅ پس از پی بردن به رابطه مستقیم بین شخصیت و رنگ و با توسل به شناخت مفاهیمی که رنگها برای انسان دارند میتوان در طراحیها و رنگ آمیزی محیط کار نیز دقت بیشتری کرد تا علاوه بر ایجاد محیط جذاب و دلپذیر (هم برای کارکنان و هم برای مشتریان) در صدد افزایش و کاهش تأثرات مثبت و منفی کارکنان در محیط کاری نیز باشند ( ایجاد شادابی، جلوگیری از خستگی، کمک به جریان بهتر فکر، آرامش دهنده و …).
🔴 براساس نظر برخی از روانشناسان همچون دکتر #ماکس_لوشر ۳ نکته را باید همواره در نظر داشت:
1⃣ یک رنگ به تنهائی بیانگر #شخصیت نیست بلکه در انتخاب گروهها و زوجهای رنگ است که شخصیت افراد تحت آزمایش کاملا نشان داده میشود.
2⃣ شرایط روحی و جسمی #کارکنان را قبل از آزمایش رنگ نیز باید به حساب آورد زیرا امکان دارد که افراد در شرایط متفاوت انتخابهای مختلف داشته باشند.
3⃣ جنبه نسبی بودن نتایج آزمایش را باید همواره به خاطر سپرد زیرا #انسان موجودی با ابعاد ناشناخته است.
#مدیریت_منابع_انسانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
#کارکنان
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تفکر استراتژیک به عنوان فرایندی خلاقانه و واگرا
✅ #تفکر_استراتژیک، فرایندی خلاقانه و واگرا است و با چشم انداز و دورنمای طراحی راهبران سازمان مرتبط است. این امر مستلزم فراتر رفتن اندیشه مدیران از عملیات روزمره، باهدف تمرکز بر قصد استراتژیک بلندمدت کسب و کار است. تفکر استراتژیک، فعالیت هایی چون گردآوری اطلاعات، تحلیل، بحث و تبادل نظر در خصوص شرایط حاکم بر سازمان با فعالیتهای متنوع و پاسخگویی به سؤال های اساسی در مورد سبد دارایی های سازمان را شامل میشود. تفکر استراتژیک در تعریفی دیگر، شناسایی استراتژی های قابل اطمینان مدل های کسب و کاری می داند که به خلق ارزش برای #مشتری منجر شود. یکی از مفاهیم مهم مدیریت، در سال های اخیر، هوشمندی استراتژیک است که با شرکت های بزرگ عجین شده است.
✅ افزایش #هوش_رقابتی موجب می شود سازمان ها اطلاعات محیط اطراف خود را سریع تر و با دقت بیشتری تجزیه و تحلیل کنند و نتایج حاصل را ذخیره کنند و در مواقع مقتضی در دسترس تصمیم گیرندگان قرار دهند این امر جریان تبادل داده ها، اطلاعات و دانش را در سازمان تسریع می کند و اثربخشی تفکر و تصمیم گیری استراتژیک را بهبود می بخشد. هوشمندی رقابتی به مثابه راداری است که با کشف فرصت های جدید و هشدار تهدیدها، شرکت را قادر می کند محیط خود را سریع تر و دقیق تر شناسایی کند. #سازمان_هوشمند، استراتژی رقبا را بهتر و سریع تر درک می کند و از شکست و موفقیت آنها می آموزد و این امکان را برای مدیران سازمان به وجود می آورد با نظارت نظام مند و با آگاهی بیشتری تصمیم های استراتژیک اخذ کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل تفکر استراتژیک در سطح سازمان
✅ مدلی که تفکر استراتژیک را در سطح سازمان بررسی نموده مدل سازمانی تفکر استراتژیک است.
🔴 مدل عوامل تفکر استراتژیک را در دو دسته زیر در نظر می گیرد:
1⃣ عوامل محتوایی
2⃣ عوامل فرآیندی
🔴 عوامل محتوایی این مدل عبارت اند از:
▪️خلاقیت،
▪️چشم انداز،
▪️تفکر سیستمی؛
🔴 عوامل فرایندی نیز عبارت اند از:
▪️ارتباطات استراتژیک،
▪️تجزیه و تحلیل استراتژیک.
🔴 فعالان حوزه کسب و کار نیز، پنج عنصر را برای تفکر استراتژیک بیان نموده که عبارت اند از:
1⃣ تمرکز بر هدف،
2⃣ چشم انداز سیستمی،
3⃣ فرصت طلبی هوشمندانه،
4⃣ فرضیه محور بودن،
5⃣ تفکر در طول زمان.
🔴 در پژوهش دیگر پنج مرحله بهبود تفکر استراتژیک معرفی شده است که عبارتند از:
1⃣ تعریف معیار،
2⃣ حفظ تمرکز،
3⃣ بکار گیری منابع چندگانه برای بینش و تحلیل،
4⃣ ایجاد تعادل میان رویکردهای تحلیلی و شهود و
5⃣ آزمودن تحلیل.
در شکل عناصر تفکر استراتژیک از دید پژوهشگران مختلف آورده شده است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ابعاد تفکر طراحی
▪️تعلق
▪️تعامل
▪️همدلی
▪️مخاطب
▪️همکاری
▪️انسان مدار
▪️راه حل مدار
▪️تفکر خلاقانه
▪️اعتماد به نفس
▪️آزمایش راه حل ها
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#ابعاد_تفکر_طراحی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ ابعاد تفکر طراحی ▪️تعلق ▪️تعامل ▪️همدلی ▪️مخاطب ▪️همکاری ▪️انسان مدار ▪️راه حل مدار ▪️تفکر خلاقا
تفکر طراحی برای معلم
✍ #دکتر_نیدا_عبداللهی
🔴 تفکر طراحی
✅ #تفکر_طراحی، فرایندی کاربردی است و هر فردی در هر زمینهای باید طرز تفکر طراحی داشته باشد تا بتواند بهترین مسیر رشد، توسعه و تحقق اهداف را تجربه کند. با توجه به ماهیت فرایند یاددهی ـ یادگیری، تفکر طراحی اهمیت بسزایی دارد. حدود دو دهه است که تفکر طراحی در عرصه آموزش ظهور یافته است. این تفکر مهارتهایی نظیر همدلی، تفکر خلاقانه، همکاری تولیدمدارانه، آزمایش راهحلها و برقراری ارتباط بین ایدهها را شامل میشود که همه میتوانند آن را یاد بگیرند و تجربه کنند. در واقع تفکر طراحی راهی برای یادگیری مهارتهای خلاقیت و تفکر انتقادی است. در این صورت، نگرش و نگاه فرد دچار تغییر میشود و نگاهی کاملاً متفاوت و عمیق به مسائل پیدا میکند که در مهارتها و فعالیتهای او تبلور مییابد.
✅ کسی که تفکر طراحی دارد، با اعتمادبهنفس به دنبال کشف ایدههای خلاقانه برای حل مشکلات با روشهای جدید است و فرصتی مییابد تا نیازهای موجود را بهتر درک کند. رویکرد تفکر طراحی رویکردی مسئلهمدار است که چالشها و مسائل را شناسایی و با بررسی اطلاعات و روندهای موجود به حل مسئله میپردازد. در این نوع تفکر، آزمایش و خطا فرصتی برای یادگیری بهتر است و «شکست» جزئی از این فرایند و یک تجربه ارزشمند محسوب میشود که مسیر دستیابی به هدف را هموار میکنـد. در این تفکر، طراح ابتدا به همدردی با مخاطبان خـود میپردازد. سپس مشکـل آنهـا را تعـریـف مـیکنـد و نیـازهـا را مشخص میسازد. همچنین با به چالش کشیدن امور، میکوشد راهحلهای نوآورانهای ارائه دهد و پس از تهیـه طـرح و راهحل اولیه، آن را میآزماید.
🔴 اهمیت و کارایی تفکر طراحی
با توجه به نظام تعلیموتربیت کنونی، رشد دانش و علوم گوناگون، و مسائل و چالشهای فراروی فرایند یاددهی-یادگیری، تفکر طراحی بسیار مهم است. به نیازهای مخاطب توجه ویژه دارد و مخاطبمحور است. «همدلی» هسته اصلی تفکر طراحی است. این طرز تفکر به تعامل با یادگیرندگان بسیار اهمیت میدهد که همین تعلق و ارتباط بر یادگیری آنها اثر مثبت میگذارد. همکاری و ارائه بازخورد منطقی و برانگیزاننده هم بسیار مؤثر است.
✅ تفکر طراحی، فرایند «نوآوری» مستمر است که موجب رشد خودباوری، استقامت و انعطافپذیری، و ایجاد رفتار کارآفرینانه و جامعهمدار میشود. به علاوه، مشکلات را شناسایی و به فرصتهای عملی تبدیل میکند، روحیه راهحلمحوری به وجود میآورد، و شکست را از جمله عوامل ارزشمند یادگیری تلقی میکند. بهطور کلی، تفکر طراحی رویکردی برای یادگیری، همکاری و حل مسئله است و نگاهی انسانی و خلاقانه، همراه با همکاری، همدلی، ارتباط و تعلق، و اعتمادبهنفس در آن حاکم است. از آنجا که نگاه حاکم در تفکر طراحی از ملزومات تعلیموتربیت امروز است، این نوع تفکر از اهمیت بسزایی برخوردار است.
✅ امروزه عوامل آموزشی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، تربیتی و ... بیش از پیش بر فرایند یاددهی - یادگیری تأثیر میگذارند. این امر معلمان و دانشآموزان را با مسائل، چالشها و فرصتهایی روبهرو کرده است که باید مدیریت شوند. از آنجا که مدیر و مشاور این فرایند معلم است، باید مهارت حل مسئله، تلطیف چالشها و بهرهگیری از فرصتها را دارا باشد. این مهم منوط به بینش، تفکر، ایدهپردازی، ایجاد راهحلهای نو، تعامل و حل مسئله است. تفکر طراحی با توجه به ماهیتش، معلم را به تفکر و عمل منطقیتری در جهت حل مسائل آموزشی مجهز میکند تا بتواند بیش از پیش پاسخگوی نیازها و یادگیری واقعی دانش آموزان باشد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#ابعاد_تفکر_طراحی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دغدغه های کارمندی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۶ بهمن ۱۴۰۱، شماره ۹۵۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar