✍ فرآیند تحویل مدیریت شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۰، شماره ۳۴۲۷
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ فرآیند تحویل مدیریت شهری #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻سهشنبه ۱۵ تیر ۱
✍ فرآیند تحویل مدیریت شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️این روزها اعضای شوراهای اسلامی شهر در سراسر کشور بیشتر کلامشان رنگ گزارش عملکرد دارد و بوی خداحافظی می دهد. امری که کاملاً طبیعی است. به هر حال وقتی یک مجموعه ی مدیریتی می خواهد امور را به گروه دیگری تحویل دهد باید توصیف مناسبی از وضعیت موجود برای صاحبان اصلی امور که همانا مردم هستند داشته باشد و شفاف و صادقانه رسانه ها و #آحاد_جامعه را از چگونگی اوضاع با خبر کند.
▪️حالا این که چقدر گزارش هایی که ارائه می شود صحیح، به دور از اغراق و نگاه تبلیغاتی است هر چند در جای خود اهمیت دارد ولی موضوع این بحث نیست. غرض از بیان این مقدمه اشاره به این نکته است که تحویل عرصه گسترده ای از یک مجموعه ی #مدیریتی به عنوان امانتی ارزشمند به گروه بعدی (که بر اساس روالی قانونی اختیارات را در دست می گیرند) کاری است مهم و جدی که باید طبق فرآیندی دقیق، علمی، اصولی، منطقی و مبتنی بر اسناد مثبته صورت پذیرد.
▪️هر چقدر فرآیند انتقال تجربیات، اسناد اداری و مالی، امور امانی و پیمانی و سایر موارد و مسائل مربوط به شهرداری ها با دقت بیشتر و طی فرآیندی تعریف شده و قابل قبول صورت پذیرد اشراف بر امور و اداره آن برای گروه جدید آسان تر، با هزینه های کمتر و با صرفه جویی قابل توجهی در زمان رخ خواهد داد. موضوع مهمی که در ارتباط با آن کاستی های فراوانی در #نظام_اداری کشور داریم.
▪️شاید غیر از چند فرم ساده که برای تحویل #مدیریت در سازمان های ما (آن هم بیشتر از حیث مسائل مالی) تعریف گردیده است برای این امر مستندات جدی و هدایتگری نداشته باشیم. سئوال اساسی اینجاست که فرآیند تحویل مدیریت (حالا چه در حوزه مدیریت شهری و چه سایر حوزه های مدیریتی) چقدر زمان لازم دارد؟ چگونه باید صورت پذیرد؟ نقش ها و وظیفه های تحویل دهنده و تحویل گیرنده چیست؟
▪️مستندسازی و تجربه نگاری باید چگونه و در چه زمینه هایی انجام شود؟ فهرست مهم ترین تهدیدها، فرصت ها، چالش ها، محدودیت ها و نقاط ضعف، قوت #سیستم چیست؟ و خلاصه اینکه باید سرنخ تمامی مسائل و موارد برای دست اندرکاران تازه وارد مشخص و شفاف گردد. این وظیفه هر چند بسیار مهم و اساسی است و به عنوان آخرین مسئولیت هر مدیری مطرح است اما در کشور ما چندان به آن توجه نمی شود و یا مراحل آن به صورت کامل و اثرگذار طی نمی گردد.
▪️به نظر می رسد باید هر سازمان به اقتضای شرایط خود و چگونگی فرآیند #انتصاب و جابجایی مدیرانش برای این امر مهم برنامه و محتوای علمی و کاربردی داشته باشد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سهشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۰، شماره ۳۴۲۷
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 تفریح دانش آموزان در گرما
خلاقیت معلم در #ترکیه
#آموزش
#کلیپ_کوتاه
#مدیریت_آموزشی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
📖 #تحف_العقول صفحه ۲۹۵
✍ #امام_صادق.ع
۞ إيّاكَ وَالكَسَلَ وَالضَّجَرَ؛ فَإِنَّهُما مِفتاحُ كُلِّ سوءٍ
۞ از تنبلى و بى حوصلگى بپرهيز؛ كه آن دو كليد هر زشتى اند.
#حدیث_نگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ راههای افزایش اعتماد به نفس
▪️خودت را با دیگران مقایسه نکن
▪️خودت را دوست داشته باش
▪️تحت تأثیر نظر دیگران قرار نگیر
▪️کارهایی که در قوی هستی را شناسایی کن
▪️رشد و پیشرفت خود را رصد کن
▪️ورزش را فراموش نکن
▪️به خودت حرف های مثبت بزن
▪️مدام در حال بهتر شدن باش
▪️هدف داشته باش و برایش وقت بگذار
#اعتماد_بنفس
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ یک موی کوخ نشینان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه۱۷ تیر ۱۴۰۰، شماره ۸۷۹
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ یک موی کوخ نشینان
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️شما هیچ راهی ندارید جز عمل به وعده هایتان. حالا که #مسئولیت قبول کرده اید باید تا آخر خط پای تکلیف خویش و همه ی وعده هایی که به مردم داده اید بایستید. بعد از این همه سختی، تحریم، فساد اداری و مالی، بی کفایتی مدیریتی، تورم و محدودیت های شدید اقتصادی و کوچک شدن حداکثری سفره های مردم اکنون که قرار است شما زمام امور را به دست بگیرید پس خدا را در نظر داشته و شب و روز فرای همه ی جهت گیری های سیاسی و حزبی تنها و تنها به فکر افزایش سطح رفاه و زندگی بهتر مردم باشید. باور کنید دیگر نایی باقی نمانده است.
▪️علاوه بر همه ی مسائلی که گفتم با محاصره و آسیب های شدید کرونا امید و شادمانی نیز به پایین ترین سطح خود در #جامعه رسیده است. بسیاری از خانواده ها داغدارند و دل و دماغی برایشان باقی نمانده است. پس شما را به خدا حق مردم را آن چنان که شایسته اند بپردازید، دلشان را شاد کنید و در جهت رونق و آبادانی کشور از هیچ کوششی دریغ ننمایید. روی سخن من مستقیم با رییس جمهور منتخب و دولت جدید است. به هرحال عملکرد آقایِ رئیس جمهورِ منتخب در قوه قضاییه نشان داده که حرف مردم را می فهمد، دردمند است و خوشبختانه از جنس مدیرانی که در اتاقشان نشسته و از دور دستی بر آتش دارند نیست.
▪️وقتی در برابر رسانه ها گفت: «رقیبِ من، ناکارآمدی و فساد و وضعیتی است که امروز مردم آن را نمیپسندند و از آن بهشدت گله دارند که ناامیدی را در جامعه رواج میدهد» نشان داد که کاملاً می داند مشکلات کجاست و مردم از چه چیزهایی رنج می برند. آقای #رئیس_جمهور و تیم مدیریتی منتخب ایشان! می خواهیم کاملاً خوشبینانه به شما امیدوار باشیم و برای افق روشن و حل و فصل جدی مشکلات اساسی کشور وعده های شما را بپذیریم. حتماً به خوبی حواستان هست که مردم دیگر تحمل دولت تنبل، فاسد، ناکارآمد و بی خاصیت را ندارد.
▪️پس اکنون زمام امور را با قوت در دست بگیرید، درد مردم را بشناسید، رانت خوران، جیره خواران، مفسدان و اهالی تبعیض و ژن های خوب را زمین گیر کنید و در خدمت به #مردم کوشا باشید و از یکدیگر سبقت بگیرید. رئیس جمهوری که جدی ترین شعار تبلیغاتی اش مبارزه با فساد است بدون شک امید فراوانی در دل این مردم (که طعم بی عدالتی و فساد سال هاست کامشان را تلخ کرده) به وجود آورده است. این را قدر بدانید و هر چه در چنته دارید برای آبادانی کشور و اصلاح امور صرف کنید.
▪️شما را به خدا مراقب باشید بنا به تعبیر رهبر کبیر انقلاب مناصب کلیدی به افراد نالایق سپرده نشود، انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان نیفتد و خدایی ناکرده خوی کاخ نشینی شما را فرا نگیرد. فراموش نکنید این انقلاب مستضعفان و پابرهنگان است که قرار بود در آن یک موی کوخ نشینان بر همه کاخ نشینان ارجحیت داشته باشد. امام امت گفت: خود را از مردم برتر دیدن، تافته جدا بافته دانستن و عادت به کاخ نشینی آرام آرام و بدون آنکه تشخیص دهید در شما نفوذ می کند پس اهل #تهذیب و اخلاق باشید، مکرر به خود و اطرافیان تان تذکر دهید و «در همه ابعاد انسانی ورزش کنید.»
▪️دولتی که در رأس آن روحانی سید و انقلابی قرار گرفته که خود طعم سختی را چشیده با مردم حشر و نشر فراوان داشته در میان برگزیدگان و صنعت گران و نخبگان کشور چرخیده و زندگی شخصی خودش به دور از اشرافی گری و تشریفات است قطعاً امیدواری زیادی در دل مردم برای بازگشت به آرمانهای اصیل انقلاب اسلامی که همانا آزادگی، عدالت، حمایت از #محرومان و پرهیز از دنیاخواهی است ایجاد کرده است.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه۱۷ تیر ۱۴۰۰، شماره ۸۷۹
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
شورای شهر و بایسته های اقتصاد شهری
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻دوشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۰، شماره ۳۴۳۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
شورای شهر و بایسته های اقتصاد شهری ✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا، 🔻دوشنبه ۲۱
شورای شهر و بایسته های اقتصاد شهری
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️اکنون که دوره پنجم شوراهای اسلامی شهر رو به پایان است و #مدیریت_شهری در آستانۀ ورود به ششمین دوره نظام پارلمان محلی قرار دارد کماکان مقوله ای مهم و مبهم پیش روی شهرداری ها برای اداره شهر وجود دارد و آن بحث درآمدهای پایدار و تنظیم مناسبات مالی و اقتصادی دولت با سازمان های محلی است. سئوال اساسی این است که به راستی اقتصاد شهری چگونه باید مدیریت شود و نقش شهروندان، دولت و شهرداری در تأمین هزینه ها چیست و هر کدام چه سهمی در اداره شهر دارند؟
▪️هر چند قانون در بسیاری از این موارد پیش بینی هایی دارد اما نکته قابل توجه عدم ضمانت اجرایی لازم برای تحقق آن می باشد. نشان به آن نشان که در موارد بسیاری همچون ساماندهی #حاشیه_شهر، وندالیسم، توسعه حمل و نقل عمومی و ... دولت های مختلف به تعهدات خود در قبال شهرداری ها به صورت کامل عمل ننموده اند. و اما نکته دیگر با توجه به این که همه ظرفیت های مدیریت شهری در اختیار شهرداری ها نیست و به بیان ساده تر هنوز تا تحقق مدیریت واحد شهری فاصله بسیاری داریم شوراهای اسلامی شهر چگونه باید فرآیندهای شهری را مدیریت نمایند که ضمن هماهنگی با نهادهای دولتی در تأمین هزینه ها نیز با مشکل مواجه نشوند؟
▪️اکنون که در سال «پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» قرار داریم و به زودی دولت جدید و شوراهای تازه نفس زمام امور را در اختیار قرار خواهند گرفت وقت بسیار مناسبی است که این موارد بیشتر از همیشه مورد توجه تصمیم سازان، قانون گذاران و مجریان امور قرار گیرد. به هر حال #استقلال_عمل و توسعه اختیارات شوراها در مسیر تحقق مدیریت واحد شهری مقوله ای است که سال هاست در کشورهای توسعه یافته تحقق یافته است ولی کماکان زیرساخت های آن در کشور ما فراهم نیست.
▪️به همین جهت #عملکرد_شوراها آن چنان که باید و شاید مورد قبول مردم و نظام حاکمیتی نیست یا لااقل توقع بیشتری از آن می رود. شاید بسیاری از انحرافات قانونی و عملکردی شوراها در سراسر کشور که منجر به اعمال قانون در مورد برخی شوراها و اعضای آن ها گردیده است نیز به دلیل همین عدم تناسب و شفافیت لازم در وظایف، مسئولیت ها، اختیارات، هزینه ها و درآمدها است.
▪️اگر حاصل هر دوره تجربه اندوزی در شوراهای اسلامی شهر #بهبود_عملکرد و فرآیندهای اداره شهر نباشد و انقلاب کیفی در خدمت رسانی عمومی شهری رخ ندهد در واقع پیشرفت قابل توجهی رخ نداده است. پس بعد از انتخابات و در دوره گذار باید فرای هیاهوهای سیاسی با بهره گیری از تجارب اعضای ادواری شوراهای اسلامی شهر روند امور با دقت بازبینی شود و کمی ها و کاستی های احتمالی مرتفع گردند.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻دوشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۰، شماره ۳۴۳۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نمودارهای علت و معلولی
▪️نمودارهای علت و معلولی ابزاری ساده برای نشان دادن ارتباط بین اجزای مختلف یک سیستم هستند. این نمودارها با استفاده از فلشهایی نشان میدهند که چه عواملی بر یکدیگر اثر میگذارند و نوع اثر آنها چگونه است.
▪️همچنین این نمودارها میتوانند حلقههای مثبت و منفی را در سیستم نشان دهند. «حلقههای مثبت» منجر به ایجاد «رشد نمایی» میشوند و «حلقههای منفی» نقش کنترلی دارند و «رفتار هدفجو» را در سیستمها به وجود میآورند.
#سیستم
#تفکر_سیستمی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ کهن الگوهای سیستمی
▪️«کهن الگوهای سیستمی» بعضی از ساختارها و روشهای تصمیمگیری متداول و چگونگی عملکرد آنها را نشان میدهند.
▪️با استفاده از این الگوها میتوانیم با دیدن نشانههای مسایل، به ساختارهای شکلدهنده آنها پی ببریم و با اصلاح این ساختارها، موثرترین روشها را برای حل این مسایل به کار ببریم.
▪️توجه به این نکته ضروری است که این الگوها، صرفا مبنای اولیهای برای تشخیص هستند و برای هر مساله، عوامل و روابط دیگری که در آن مساله خاص اثر گذار هستند، باید در نظر گرفته شوند.
#سیستم
#تفکر_سیستمی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ حلقه بارخوردی بسته
▪️«حلقه بارخوردی بسته» ساختار اصلی سازنده سیستم است و نشان میدهد که چگونه عملکرد سیستم بر شکلگیری«تصمیم» ها و «اقدام» های آینده و در نتیجه بر«رفتار سیستم» در آینده اثر میگذارد.
▪️حلقههای بازخوردی، اثر تصمیمها و اقدامات بر متغیرهای حالت، و اثر «متغیرهای حالت» و «اطلاعات نشان دهنده وضعیت آنها» بر تصمیمها و اقدامها را نشان میدهند. این حلقههای بازخوردی شامل«حلقههای بازخوردی مثبت» و «حلقههای بازخوردی منفی»هستند.
#سیستم
#تفکر_سیستمی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تعیین قطبیت رابطه: بازخورهای مثبت و منفی
#تفکر_سیستمی زبانی است برای صحبت درباره سیستم های پیچیده و موضوعات با وابستگی متقابل زیاد که مدیران همه روزه با آن مواجه هستند. در این چارچوب، حلقه های علیت مانند جملاتی هستند که با تعیین متغیرهای کلیدی در سیستم ساخته میشوند (اسمها)، و روابط علیت بین آنها را از طریق روابط و فلشها نشان میدهند (افعال). با رسم حلقه های علت و معلولی و اتصال آنها، میتوانید داستانی دقیق از یک مشکل یا موضوع خلق کنید.
💢 نمودار حلقههای علیت:
یک نمودار حلقههای علیت از چهار عنصر اصلی تشکیل شده است:
1⃣ متغیرها
2⃣ روابط بین متغیرها
3⃣ علامت روی روابط (که نشان دهنده نحوه ارتباط متقابل هستند: قطبیت رابطه)
4⃣ علامت حلقه (نشان دهنده نوع رفتاری که سیستم نشان میدهد)
با نشان دادن یک مشکل یا موضوع از منظر علیت، میتوانید از نیروهای ساختاری که رفتار گیج کننده ایجاد میکنند، آگاهی یابید.
💢 مثال:
یک تیم منابع انسانی را در نظر بگیرید که مسئول یکپارچهسازی رویکرد کیفیت جامع (Total Quality)، در یک سازمان شده است. در ابتدا اشتیاق زیادی در ارتباط با برنامه هست و تقاضا برای آموزش هم بالاست. همچنین موفقیتهایی در بسیاری از تیمهای سازمانی حاصل میشود. اما دیده شده که به مرور زمان برنامههای مدیریت کیفیت جامع؛
#Total_Quality_Management
#TQM
نتایج رو به افولی خلق میکنند و علاقه به TQM سست میشود.
#سیستم_دینامیک
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تفکر خطی چیست؟
▪️#تفکر_خطی یعنی اینطور در نظر بگیریم که هر ماجرایی تنها و تنها یک علت دارد. فرقی هم نمیکند که این ماجرا، داستان موفقیت باشد یا پیشداوری ما از یک اتفاق یا واکنش.
▪️تفکر خطی چیز اشتباهی نیست اما همیشه هم کارساز نیست. چون این شیوه تفکر، درب ذهنمان را میبندد و نمیگذارد که ما گزینههای دیگر را هم در نظر بگیریم. با این تفکر انگار داریم زنجیرهای از واکنشهای پی در پی را دنبال میکنیم.
▪️واکنشهایی که ایجاد هرکدام به رخ دادن یکی دیگر بستگی دارند. به مثالها توجه کنید:
🔺چرا همه چیز گران شده؟
🔻چون دلار بالا رفته
🔺چرا هوا آلوده است؟
🔻چون ماشین زیاد شده
▪داشتن تفکر خطی در روابط بین آدمها کار اشتباهی است. چون در این شیوه تفکر، ذهن ما میگوید: «این دیگران هستند که باید تغییر کنند و تو باید برای پیدا کردن علت ماجرا، جایی بیرون از خودت به دنبال علت یا مقصر بگردی.»
▪تفکر خطی سبب میشود که علت رفتار انسانها را به شخصیت آنها ربط بدهیم و بگوییم: «او به حرف آدم توجه نمیکند چون خیلی خودشیفته است» یا «گوش دادن به او سخت است چون خیلی به حاشیه میرود». این نوع از تفکر، اجازه نمیدهد که ما بر کل ماجرا دید داشته باشیم.
💢 #سوء_تفاهم، نتیجه تفکر خطی است:
▪به جرات میتوان گفت، بالای ۵۰ درصد سوءتفاهمهایی که در زندگی ما رخ میدهد به علت تفکر خطی یکی از دو طرفین گفتگو ایجاد شده است. این نوع از تفکر، باعث ایجاد سوءتفاهم و ادامه پیدا کردن آن میشود. به دنبال ماجراهای پیچیده نباشد. به چیزهای ساده زندگی فکر کنید.
#تفکر_سیستمی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiry
✍ درخت دیجیتال مارکتینگ
#نیل_پتل (Neil Patel) دیجیتال مارکتر معروف که به گفته #مجله_فوربز جزء ۱۰ دیجیتال مارکتر برتر دنیاست، به سئوال دیجیتال مارکتینگ چیست این گونه پاسخ می دهد:
«#دیجیتال_مارکتینگ به هرگونه ای از بازاریابی محصولات و خدمات می گویند که از طریق دستگاه های الکترونیکی انجام می شود.»
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ اینجا منطقه ممنوعه نداریم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #قدس_آنلاین،
🔻چهارشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۰، کدخبر ۷۶۱۰۰۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ اینجا منطقه ممنوعه نداریم #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی 🔺منبع: #قدس_آنلاین، 🔻چهارشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۰،
✍ اینجا منطقه ممنوعه نداریم
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️حتماً شنیده اید #رئیس_جمهور منتخب کمتیه ای متشکل از روسای دستگاه های نظارتی و اطلاعاتی برای تدوین راهکارها و اصلاح بسترهای فساد زا در دولت تشکیل داده است. بدون شک ایجاد کمیته ضد فساد توسط بالاترین مقام اجرایی کشور آن هم درست در زمانی که دیگر جایی برای تعارف و لاپوشانی چالش های عظیم نظام اداری کشور وجود ندارد و همه می دانیم فساد اداری و مالی در دستگاه های اجرایی بسیار توسعه یافته است نشان از برخورد واقع بینانه رئیسی با مقولۀ فساد و قاطعیت وی در اصلاح و سالم سازی فرآیندها دارد.
▪️وقتی به یاد آوریم رئیس دولت سیزدهم در زمان حضور در دستگاه قضا با بسیاری از دانه درشت ها برخوردی جدی و بدون مصلحت اندیشی های کاذب داشت و در اقدامی قابل توجه اصلاح امور را از خود دستگاه قضا با اِعمال قانون در مورد فردی مثل #اکبر_طبری آغاز کرد بسیار امیدوار هستیم همین رویکرد در دولت سبب مبارزه جدی با فساد گردد. اما نباید فراموش کرد که وظیفه دولت در ارتباط با اصلاح امور با وظیفۀ دستگاه قضا در این رابطه تفاوت هایی دارد.
▪️به یاد دارم در جریان تبلیغات انتخاباتی رئیسی اعلام کرد به دولت می آیم که به جای برخورد با فاسد در #دستگاه_قضا، با ریشه های فساد در دولت مبارزه کنم و با صراحتاً گفت برای مبارزه با فساد هیچ منطقه ممنوعه ای نداریم. البته در این راستا باید چند اصل به عنوان پیش نیاز مورد توجه قرار گیرد:
● اول بحث #شفافیت است؛
مسلماً هر چه شفافیت بیشتر باشد و دلیل هر گونه واگذاری، انتصاب، تصمیم گیری و سرمایه گذاری برای مردم و رسانه ها به صراحت مشخص گردد زمینه های بروز فساد به شدت کاهش می یابد.
● دوم ضرورت #شایسته_سالاری است؛
افراد صاحبِ صلاحیت، متعهد، متخصص و امانت دار که متولی مناصب کلیدی شوند هم خود اهل فساد نیستند و هم مانعی جدی در برابر کجروی ها و رانت خواری ها خواهند بود.
● سوم اصلاح #قوانین و #فرآیندها است؛
دربسیاری موارد فساد حاصل خلأهای قانونی و یا دور زدن قانون توسط برخی افراد است. ضمن اینکه فرآیندهای موازی، پیچیده و نامطلوب خود می تواند سبب بروز فساد گردد.
● چهارم خلع ید #افراد_ناسالم است؛
این امر مکمل شایسته سالاری است. افراد زیادی هستند که با وابستگی های خاص همواره گلوگاه ها را در اختیار دارند و سلطان های ارز، فولاد، سیمان و ... را خلق می کنند. باید بدون کوچک ترین مماشات این افراد را کنار زد و برای همیشه راه نفوذ آن ها را کور نمود.
▪️اگر پیش نیازهای ذکر شده به خوبی تحقق یابد و کمتیه ضد فسادی که #دولت تشکیل داده است به وظایف خود به نحو احسن عمل کند گام بلندی در مبارزه با فساد و اصلاح امور برداشته خواهد شد. در سال های اخیر با تنبلی و مماشات دولت مردم خسارات زیادی را متحمل شدند و دیگر هرگز تحمل رانت خواری، ژن های خوب، فساد، کم کاری و ... را ندارند.
🔺منبع: #قدس_آنلاین،
🔻چهارشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۰، کدخبر ۷۶۱۰۰۲
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ پاشنه آشیل مدیریت شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✍منبع: #هفته_نامه_نخست،
پنجشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۰، شماره ۸۸۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ پاشنه آشیل مدیریت شهری
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
▪️آن چه مسلم است یکی از مهم ترین کاستی ها و نقاط ضعف مدیریتی در پنج دوره گذشته استقرار شوراهای اسلامی شهر در سراسر کشور حوزه مدیریت #منابع_انسانی بوده است. با توجه به اینکه ورود و خروج نیروها در شهرداری ها با محدودیت های قانونی و سفت و سخت (از جنس آنچه در وزارت خانه ها و سایر نهادهای دولتی وجود دارد) مواجه نیست یا به بیان دیگر در این زمینه راه های مختلفی برای دور زدن و یا تفسیر متفاوت از قانون وجود دارد
▪️همواره ترکیب #نیروی_انسانی و خصوصاً ترکیب مدیریتِ سطح کلان شهرداری ها (به ویژه در کلان شهرها) سیاسی، بی نظم و سلیقه ای بوده که این مسأله آسیب های فراوانی به کیفیت عملکرد مدیریت شهری در کشور وارد کرده و به پاشنه آشیل مدیریت شهری تبدیل شده است.
▪️نشان به آن نشان که در طی سال های مختلف ریزش فراوان نیروهای شهرداری ها چه از لحاظ ترک خدمت پس از اتمام یک دوره شورا و چه از لحاظ مواردی که انحرافات عملکردی از حیث عدم رعایت قانون بوده ضربات فراوانی به حوزه های تخصصی اداره شهر وارد نموده است. اکثراً مسیر ارتقا #پیشرفت_سازمانی در شهرداری ها شفاف و طبیعی طی نمی شود و این به گروه و یا حزب خاص سیاسی هم محدود نبوده و نیست و گویی فرهنگ غالب همین است.
▪️هر چند استثنائاتی وجود داشته و دارد که فرد بر اساس روند طبیعیِ رشد در طول #سلسله_مراتب سازمانی پیشرفت کرده باشد ولی بیشتر رویکرد همانی بود که عرض کردم. نمی خواهم بگویم گرایش های سیاسی در فرآیند جذب، ارتقا و انتصاب در مناصب مدیریتی کلاً نادیده گرفته شود و اساس کار صرفاً بر مبنای صلاحیت، دانش، تخصص و مهارت باشد چون شاید خیلی رویایی و دست نیافتنی باشد.
▪️اما به هر حال این که فارغ از #نگاه_سیاسی عملکرد منابع انسانی سیستم همواره مورد ارزیابی قرار بگیرد و افراد شایسته دیده شوند و امیدوار به پیشرفت باشند هم عادلانه است هم عاقلانه. چرا با پیروزی هر حزبی در شورای شهر باید بخش عظیمی از منابع انسانی نادیده گرفته شوند، استرس پیدا کنند، به حاشیه بروند و کار فقط به همان گروه محدود خودی های شورا واگذار گردد؟
▪️خیلی امیدواریم این رویکرد در دوره جدید #شوراهای_اسلامی مورد بازبینی قرار گیرد. در این راستا باید با توجه به تورم نیروی انسانی در اکثر شهرداری ها اولاً حتی المقدور از ورود نیروهای جدید به بدنه سیستم پرهیز گردد، ثانیاً با سرعت زیاد فرآیند احصا صلاحیت ها و شناسایی نیروهای انسانی فعلی در شهرداری ها صورت پذیرد و سپس بر اساس یک منشور علمی و اخلاقی مناسب هر کسی در جایی که صلاحیت آن را دارد بنشیند.
▪️ردای #مسئولیت_سازمانی نه باید برای افراد بزرگ باشد نه کوچک. بلکه باید هر کسی به اندازه توان و شایستگی خود مسئولیت داشته و پاسخگو باشد. که تحقق این مهم هم عدالت است و شایسته سالاری. خیلی هم سخت نیست هم ممکن است و هم لازم. باید قبول کنیم اصالتِ بخش وسیعی از فعالیت های شهرداری ها کاملاً تخصصی، فنی و حرفه ای است که برای آن شاخص تخصص مهم ترین فاکتور در انتصاب مدیران است.
▪️اگر قرار باشد نیروهای مجرب و کاربلد سیستم نادیده گرفته شوند وضعیت همانی می شود که الان به وجود آمده است. متأسفانه در سال های اخیر بدنه تخصصی و حرفه ای نیروهای شهرداری ها با همین نگاه حداقلی آسیب های فراوانی دیده اند و با نگاه های سیاسی به حاشیه رانده شده اند. شهرداری ها نیروهای اجاره ای که چهار سال با یک شورا بیایند و بروند نیاز ندارد و نباید به گونه ای عمل کرد که کارمندان با سابقه و #متخصص آن به عنوان چرخ پنجم به حساب آیند و به حاشیه رانده شوند.
✍منبع: #هفته_نامه_نخست،
پنجشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۰، شماره ۸۸۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar