Modiryar | مدیریار
🔺 مدل کتزنباخ و اسمیت 🔻 مدل اثربخشی یک تیم #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
🔺 مدل کتزنباخ و اسمیت
🔻 مدل اثربخشی یک تیم
✅ #یان_کتزنباخ و #داگلاس_اسمیت این مدل اثربخشی تیمی را در سال ۱۹۹۳ و پس از بررسی تیمهای مختلفی که در محیط کاری خود با چالشهایی مواجه بودند، ارائه کردند.
✅ آنها #تیم را به این صورت تعریف میکنند: «گروه کوچکی از افراد با مهارتهای مکمل که به مقصود، اهداف کاری و رویکرد مشترکی تعهد و مسئولیت دارند.»
🔴 این مدل برای تیمهایی که اعضای آن نمیتوانند به راحتی ذهنیت کار فردی خود را به ذهنیت کار گروهی تبدیل کنند مناسب است. بر اساس این مدل چهار سطح از #کار_گروهی وجود دارد:
1⃣ کارگروه:
اعضای تیم جدا از هم #فعالیت میکنند نه در کنار هم.
2⃣ شبهتیم:
#اعضای_تیم باور دارند در قالب یک تیم فعالیت میکنند، اما در واقع به صورت انفرادی کار میکنند.
3⃣ تیم بالقوه:
اعضای تیم #همکاری با یکدیگر را آغاز میکنند.
4⃣ تیم واقعی:
تیم به هدف مشترک دست پیدا کرده است.
5⃣ تیم پرقدرت:
اعضای تیم پا را از همکاری فراتر گذاشته و به #پیشرفت یکدیگر کمک میکنند.
✅ این مدل، #اثربخشی تیمها را به کمک یک نمودار مثلثی به نمایش میگذارد که نتایج بالقوه آن (مواردی که تیم باید برای رسیدن به آنها تلاش کند) در سه گوشه این مثلث قرار میگیرند: ثمرات تلاش جمعی، رشد شخصی و نتایج عملی.
🔴 برای دستیابی به این نتایج، اعضا باید روی سه عامل #اثربخشی_تیمی کار کنند که ضلعهای این مثلث را تشکیل میدهند:
✅ #مهارت_ها:
مهارتهای حل مساله، فنی و بینفردی چند نمونه از مهارتهایی هستند که همه اعضای تیم باید از آنها برخوردار باشند.
✅ #مسئولیت_پذیری:
در کارها و پروژههای گروهی، مسئولیتپذیری متقابل و فردی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
✅ #تعهد:
وقتی همه اعضای تیم برای رسیدن به اهداف گروه مشارکت و تمرکز کنند، راحتتر میتوان کارها را به سرانجام رساند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
بحران؛ ماهیتی جدایی ناپذیر از سازمان ها
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 #انواع_بحران
1⃣ #انواع_بحران_طبیعی
① سیل
② زلزله
③ آتش سوزی
2⃣ #انواع_بحران_غیرطبیعی
① بحران مالی:
▪️اختلاس
▪️شیوع رشوه
▪️عدم تحقق درآمدها
▪️فسادمالی سیستمی
▪️خسارات مالی شدید
▪️بلوکه کردن داراییها
▪️جعل اسناد مالی مهم
▪️مفقود شدن اسناد مالی
▪️افزایش غیر مترقبه هزینهها
▪️نابودی منابع تأمین وجوه مالی
② بحران امنیتی اطلاعاتی:
▪️بمب گذاری
▪️ناکارآمدی نرمافزار
▪️عدم تبادل اطلاعات
▪️هک شدن سیستم ها
▪️افشای اطلاعات حساس
▪️استراقسمع در ارتباطات
▪️گم شدن مدارک و دادهها
▪️تقلب و دسترسی غیرمجاز
③ بحران انسانی:
▪️تحصن
▪️اپیدمی
▪️تحریم کار
▪️آشوب کارکنان
▪️اشغال محلکار
▪️اعتصاب نوبتی
▪️اعتصاب ناگهانی
▪️اعتصاب تهدیدی
▪️اعتصاب همدردی
▪️خرابکاری در محل کار
▪️بحران امنیت نیروی انسانی
▪️کمبود علم و تجربه درکنار هم
④ سایر موارد:
▪️جنگ
▪️قطع خطوط ارتباطی
▪️شورش و بلوای عمومی
🔺منبع: #انجمن_مدیریت_ایران،
🔻#ماهنامه_علمی_پژوهشی_مدیریت، شماره ۱۰۱
#مدیریت_بحران
#بحران_سازمانی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
آنچه مدیریت فرهنگی کشور لازم دارد
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #قدس_آنلاین،
🔻سهشنبه ۲ آذر ۱۴۰۰، کد خبر ۷۷۸۱۷۱
http://www.qudsonline.ir/print/778171
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
آنچه مدیریت فرهنگی کشور لازم دارد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ مقدمه
حتماً وقتش رسیده و شاید دیر هم شده تا بپذیریم مجبور هستیم و باید در شیوه های سیاستگذاری و مدیریت #امور_فرهنگی کشور تغییرات گسترده ای انجام دهیم و آنرا به روزسانی کنیم. بیایید یکبار هم که شده واقع بینانه نگاه کنیم و بپذیریم دیگر روش های غیرهنرمندانه، مبتنی بر محرومیت و پاک کردن صورت مسأله، فیلترینگ، همراه با اجبار و اکراه و ... در حوزه فرهنگ پاسخگوی نیازهای جامعه امروزی نیست و باید اقدامی عاجل و جدی در ارتباط با ساماندهی امور مختلف فرهنگی و هنری در کشور صورت پذیرد.
✅ برداشتی کوتاه از وضعیت موجود
چندی قبل از سوی رهبر انقلاب ترکیب جدید اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام شد. بعد از مدتی که رئیس دولت یازدهم و دوازدهم کلاً بی خیال فرهنگ بود و در هیاهوی سیاست و اقتصاد آن را به حاشیه رانده و حتی جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی را برگزار نمی کرد، یا مصوباتش را بجای ابلاغ بایگانی می کرد و یا با برخی اعضای شورا علناً مقابله و مخالفت می کرد اکنون در دولت سیزدهم که رویکرد فرهنگی پررنگ تری دارد گمان مثبت بر این است که نسبت به این حوزه توجه بیشتری شود. اما کار به این سادگی نیست آنقدر چالش های فرهنگی و دغدغه های مبتنی بر آن جدی است که به تعبیر رهبری معظم «خواب را از چشم انسان می رباید».
✅ آن چه نیاز داریم
آنچه در مورد #مدیریت_فرهنگی کشور بعنوان دغدغه مطرح می گردد ماهیت آن نیست. چون فرهنگ ما مبتنی بر آموزه های ایرانی و اسلامی است هم با فطرت مردم ارتباط دارد و هم مورد علاقه و توجه آنها است. مسأله مهم در این راستا نحوه ی ارائه #خدمات_فرهنگی، سیاستگذاری، تقنین و اجرا در حوزه فرهنگ است. امور فرهنگی آمیخته با هنر، ادبیات، نرمی، زیبایی، طراوت، لطافت، خلاقیت و روح متعالی مفاهیم اخلاقی و اسلامی است. پس زبانی که به ترویج آن می پردازد باید «قول لین» باشد با عقلی سلیم و منطقی. فکری باز می خواهد و دستانی هنرمند و مدیریتی که آن را می فهمد و قبل از هر اقدام و تصمیمی مراقب لطافت و حساسیت آن است. وقتی صحبت از ساخت و ساز و ترافیک است تخصص حرف اول و آخر را می زند ولی نمی دانم چرا آن جا که سخن از فرهنگ به میان می آید گویی اصلاً تخصصی نیاز نیست یا همگان در این امر صاحب تخصص اند؟! فرهنگ همان عرصه مظلومی است که هر مدیری خود را در آن متبحر می داند و جای خوبی به عنوان حیات خلوت و حاشیه نشینی های برخی مدیرانی است که بنا به دلایلی (عمدتاً سیاسی) قرار نیست خیلی در متن امور باشند. پس نتیجه اش همانی می شود که الان رخ داده است.
✅ آنچه نمی خواهیم
باید در این عرصه از سپردن امور به چند گروه به شدت پرهیز نمود؛
▪️اول همانهایی که امام راحل از آنها به عنوان مقدس نمایان بی هنر یاد کردند.
▪️دوم افرادی که تخصص و تعهد لازم را ندارند.
▪️سوم افرادی که با مجاهدت و کار شبانه روزی در این عرصه بیگانه اند.
▪️چهارم گروهی که دچار افراط و تفریط هستند همان هایی که یا معتقدند کلاً فرهنگ را نمی شود مدیریت کرد و باید رها نموده و به اتفاقات جاری جهانی تن دهیم یا آن هایی که رویکرد کاملاً بسته و مبتنی بر اجبار و اکراه دارند.
✅ ارائه چند راهکار
خلاصه کلام اینکه چند راهکار مهم برای تحول در این مسیر باید مورد توجه قرار گیرد:
1⃣ بپذیریم راهی که تاکنون آمده ایم پاسخ نداده و باید حتماً در رویکردها و روش ها تغییرات اساسی ایجاد کنیم.
2⃣ زبان و نیاز جوانهای امروز را شناسایی کنیم و با ابزار هنر، اخلاق، ادبیات و سنتهای متعالی فرهنگ را عرضه کنیم نه با اکراه و اجبار، قواعد، قوانین و بخشنامه ها.
3⃣ جوانان و نسل جدید انقلاب را در فرایند مدیریت، تصمیم سازی و سیاست گذاری مشارکت دهیم و به علایق و سلایق آنها توجه جدی داشته باشیم.
4⃣ مدیران امتحان پس داده و ناموفقی که معلوم نیست بر چه اساسی سال هاست آدم های فرهنگی شناخته می شوند و در پست های مختلف ناکارامد هستند کنار گذاشته و به چهره های جدید، خلاق و خوش فکر توجه کنیم.
✅ کلام آخر
فرهنگ نه سرهنگ می خواهد نه حقوقدان، نه ریاضیدان نه مهندس اینجا متخصص خاص خود را نیاز دارد، بحث آدم و آدمیت است. قبل از هر چیزی مجاهدانی لازم دارد که دغدغه اخلاق دارند در حالیکه خود اخلاق مدارند، به نیازهای فرهنگی جامعه فکر می کنند ولی کاسه داغتر از آش نمی شوند، بجای پرداختن به عیوب دیگران اول کاستی های خود را رفع می کنند و رفتار، تصمیم و عملکردشان بالاترین ابزار اعمال مدیریتشان است. همانند آن شهید بزرگواری که هرگز ادعای #مدیر_فرهنگی را نداشت ولی سردار دل ها نام گرفت و اکنون رفتار و گفتار و کردارش اثری جاویدان در بسیاری از رویکردهای فرهنگی جامعه دارد.
🔺منبع: #قدس_آنلاین،
🔻سهشنبه ۲ آذر ۱۴۰۰، کد خبر ۷۷۸۱۷۱
http://www.qudsonline.ir/print/778171
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
@modiryar
✍ خدمات شهری چگونه باید باشد؟
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۳۸
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12335/337861#
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ خدمات شهری چگونه باید باشد؟
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ آنچه برای شهرداری مهم است (یعنی باید مهم باشد) افزایش سطح رفاه عمومی شهروندان، توسعه همه جانبه شهر و ارائه خدمات در عالی ترین سطح ممکن است. دقیقاً بر همین اساس در بند «کالبد شهری» چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت «نماد آبادانی، متوازن و زیست پذیر در تمام نقاط شهر» ذکر گردیده است. برای تحقق این امر خدماتی که #مدیریت_شهری به ذینفعان خود ارائه می دهد باید دارای ویژگی های زیر باشد:
✅ عدالت در ارائه خدمات:
خدمات باید متوازن و #عدالت_محور باشد. چه از حیث گستره توزیع در نقاط مختلف شهر و چه از آن جهت که گروه های مختلف مردم در سنین، جنسیت، موقعیت اجتماعی، سطح اقتصادی با نیازهای مختلف (مثل معلولین، کودکان و ...) را شامل گردد.
✅ هوشمندی خدمات:
#شهرهای_هوشمند، تجسم رویایی در آینده نیستند بلکه به مدد رویکردهای نوآورانه اینترنت اشیا، بسیاری از آنها هم اکنون فعال و یا به سرعت در حال گسترش هستند. مدیران شهری از شبکههای دامنه بالا- مصرف پایین برای برقراری ارتباط و بهبود زیرساختها، بهرهوری، راحتی و کیفیت زندگی ساکنین و بازدیدکنندگان استفاده میکنند. روند توسعه نشان می دهد که «هوشمندی خدمات» دیگر یک انتخاب نیست بلکه یک اجبار تکنولوژیکی است.
✅ قابلیت توسعه خدمات:
#خدمات_شهری خصوصاً در حوزه زیرساخت ها باید بر اساس مطالعات آینده پژوهی طراحی و ارائه گردد. به صورتی که علاوه بر رفع نیازهای امروز زمینه توسعه برای پوشش نیازهای فردا را نیز داشته باشد. به عنوان مثال یک پارک، ایستگاه آتش نشانی، سازه عمرانی و ... که امروز در منطقه ای از شهر احداث می شود باید به صورتی باشد که اگر در آینده قرار بود همان خدمات را به دو برابر جمعیت ارائه دهند قابلیت توسعه آن پیش بینی شده باشد.
✅ ماهیت تعاملی خدمات:
نحوه نیاز سنجی و #ارائه_خدمات باید تعاملی باشد. یعنی مدیریت شهری ضمن ارتباط مستمر با دریافت کنندگان خدمات خود نیازها و اولیت های آن ها را شناسایی نموده و بر اساس نظر آن ها و مصالح علمی و اقتضایی مدیریت فهرست نماید. بدین ترتیب ذینفعان علاوه بر هدفگذاری در تحقق اهداف نیز باید مشارکت داشته باشند.
✅ جامعیت خدمات:
خدمات باید جامعیت داشته باشد چه از منظر #رویکرد_سیستمی و در نظر گرفتن کلیه ابعاد و اثرات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... آن و چه از لحاظ ارتباط با طرح های تفصیلی، اسناد بالادستی و اصول معماری و شهرسازی.
✅ کلام آخر
اینکه #اداره_شهر کار راحتی نیست. رونق، آبادانی و توزان شهری با بهبود و اصلاح نحوه طراحی، کیفیت، کمیت و چگونگی ارائه خدمات محقق می گردد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۳۸
https://shahraranews.ir/fa/publication/content/12335/337861
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
تازه گردانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰، شماره ۸۹۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
تازه گردانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ ترکیب اعضای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رهبر معظم انقلاب مشخص شد تا با حضور دولت جدید فصلی تازه در فعالیت های این مجموعه مهم و راهبردی آغاز شود. با توجه به شرایط فرهنگی و خطری که #عرصه_فرهنگی کشور را تهدید می کند (که به تعبیر رهبری از آن به عنوان «ولنگاری فرهنگی» یاد می شود) از یک سو و بی مهری و بی توجهی دولت قبل به این شورا و به حاشیه رانده شدن دیدگاه فرهنگی در کشور همه سبب گردیده است در این مقطع زمانی ضرورت کارآمدی، اثربخشی و توان راهبردی این شورا بیشتر از همیشه احساس گردد.
✅ برای ارزیابی نحوه عملکرد یک مجموعه باید ابتدا به اهداف آن مراجعه کنیم و به این سئوال پاسخ دهیم که تا چه میزان فلسفه وجودی و اهدافی که بر اساس آن ایجاد شده محقق گردیده است؟ همان طور که می دانیم هدف از تشکیل این شورا (که در ابتدا به صورت یک ستاد بود) ایجاد انقلاب و تحول در #حوزه_فرهنگی کشور با تکیه بر مفهوم «انقلاب فرهنگی» بود که از طریق آن اسباب گسترش، نفوذ و تعمیق فرهنگ اسلامی و تزکیه اخلاقی در جامعه از طریق مبارزه با فرهنگ مادی گرایی و مادی پرستی، نفی مظاهر و آراء اومانیسم و مبارزه با غربزدگی و سیطره فرهنگ غربی را فراهم آورد.
✅ اگر بخواهیم منصفانه و واقع گرایانه به این سئوال پاسخ دهیم باید بگوییم متأسفانه آنچه بخاطرش این شورا شکل گرفته است در عمل محقق نگردیده و توفیقات این نهاد قابل توجه و اثرگذ ار نبوده است و شاید نگاه راهبردی و نظارتی که از آن توقع می رود هیچ جایی در روند تصمیمات و عملکرد #نهادهای_فرهنگی کشور ندارد. این در حالی است که دغدغه های فرهنگی کشور آن قدر جدی و به گونه ای است که رهبر انقلاب فرمود: «خواب را از چشمانم ربوده است.» اگر بخواهیم مصلحت اندیشی را کنار بگذاریم باید بگوییم دوری از فرهنگ خودی، پشت کردن به سنت تاریخی و حتی شاید بیزاری و کینه توزی از این سنت در جامعه، به خصوص در میان جوانان، فرار مغزها، بسط بیشتر غربزدگی و بدتر از آن گسترش نیهیلیسم و بیبنیاد شدن اخلاق و بسیاری دیگر از فجایع عظیم فرهنگی به شدت کشور را تهدید می کند و اخلاق را نشانه رفته است.
✅ پس باید بازسازی و بازنگری کلی در رویکردها و عملکردهای نهادهای فرهنگی کشور و در رأس آن شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت پذیرد. در سال های اخیر و خصوصاً در دولت های یازدهم و دوازدهم با توجه به بی مهری خاص #رئیس_جمهور نسبت به این شورا و اعضای آن جایگاهش بیشتر از همیشه تضعیف شده و خاصیت و اثرگذاری آن بسیار کاهش یافته است. چه بسیاری از مصوبات آن که هرگز ابلاغ نشد و چه بسیار مصوبات بیشتری که بعد از ابلاغ اجرا و پیگیری نگردید. پس قطعاً ضرورت دارد تازه گردانی مفصلی در ساختار، روند، سیاست گذاری، ابلاغ مصوبات و از همه مهم تر پیش بینی های لازم جهت صمانت اجرای آن دنبال گردد.
✅ این نهاد مهم فرهنگی در کشور اگر می خواهد در #عرصه_مدیریت و راهبرد امور کلان اخلاقی و فرهنگی در کشور اثرگذار باشد قبل از هر چیز باید جایگاه از دست رفته خویش را احیا نماید و خصوصاً با روحیه قانون مداری و اشراف رئیس دولت سیزدهم بر امور فرهنگی صلابت و اثربخشی خدمات و مصوبات آن افزایش پیدا کند تا از این طریق ضمن حفظ جایگاه این نهاد حکومتی امور فرهنگی کشور سامان یافته و نهادهای اجرایی در عرصه فرهنگ همواره چتر حمایت و نظارت آن را بر سر خود احساس نمایند.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۴ آذر ۱۴۰۰، شماره ۸۹۸
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ راهکارهای حفظ آرامش درروزهای پرآشوب
✅ انجام کارهایی که برایتان لذت بخش است
✅ تهیه فهرست برای انجام علاقه مندی ها
✅ تقسیم کارهای منزل با اعضای خانواده
✅ اختصاص ساعاتی از روز به خودتان
✅ خاموش کردن گاه به گاه تلفن همراه
✅ مراجعه به درمانگر در موارد حاد
✅ دور شدن از آدم های منفی باف
✅ توقع نداشتن از دیگران
#استرس
#مدیریت_رفتار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چگونه انگیزه خود را بالا نگه دارید
✅ در ساعات اول صبح یک کار را به پایان برسانید، چه بزرگ چه کوچک
✅ از آن به عنوان محرکی برای ادامه دادن استفاده کنید
✅ درباره آینده بخوانید، بدانید که زندگی به سرعت بهتر می شود
✅ مانند یک مدیرعامل رفتار کنید (شما مدیرعامل) زندگی خود هستید
✅ از چالش هایتان بازی درست کنید
#مدیریت_رفتار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ روز خود را اینگونه آغاز کنید
🔺#مارک_تواین
🔻نویسنده و طنزپرداز
🔴 قورباغه ات را بخور
✅ سخت ترین کاری که در برنامه تان دارید را انجام دهید.
🔺#آنتونی_رابینز
🔻نویسنده و سخنران
🔴 تصور کن
✅ تجسم کنید که چگونه روز خود را سپری خواهید کرد
#جملات_برگزیده
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ #کودک_درون خود را زنده نگهدارید #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ کودک درونم دقیقاً کیست؟
✅ کودک درون شما پاسخ همه سوالات مهم زندگی را میداند، چرا ازش نمیپرسید؟ او خیلی راحت به شما پاسخ میدهد. تا به حال در مورد صفات شخصیتی کارآفرینان میلیاردر، فروشندگان نخبه و افراد موفق فکر کردید؟ اگر در مورد آنها اطلاعی نداشته باشید و بخواهید بدانید واقعاً چه صفاتی باعث می شود این افراد تا این حد موفق شوند می توانید به تعداد بیشماری مطلب و نظریه در مورد آن بخوانید.
✅ اکثر مطالب به شما مهارت هایی را #آموزش میدهند، رفتاری جدید، عادات موفق و … تا به آن مرحله از موفقیت دست پیدا کنید، اما آیا امکان پذیر است؟ اگر روش و مهارت مخصوص و معینی وجود دارد و همه به آن اطلاعات دسترسی دارند که میتواند شما را به جایگاه این افراد فوق موفق برساند، چرا همه موفق نمیشوند؟ شاید کمی تعجب کنید اگر به شما بگوییم تمام چیزهایی که برای یک موفقیت بزرگ نیاز دارید، قبلاً در شما وجود داشته و دارد.
✅ در واقع زمانی که کودک بودید، شما استادِ مهارت های موفقیت فردی بودید! بله، درست خواندید! حدود ۹۰٪ آموزه های موفقیتی که مدرسین موفقیت امروزه تدریس می کنند، ریشه در رفتارهای کودکان دارد. اما دست نامرئی جامعه اغلب به این #کودک_موفق دیکته کرده که چه رفتار عرف و طرزتفکر جامعی داشته باشد و کم کم کودک مهارت هایی را که داشت را فراموش کرد.
💢 کودک درونم دقیقاً کیست؟
✅ بانی و شروع مباحث راجع به کودک درون #کارل_گوستاو_یونگ است، نابغۀ روانشناسی که از پایه گذاران روانشناسی نوین است. آنچه که یونگ پیدا کرده بود رفتاری کودکانه در عمق رفتار بزرگسالان بود، اما هنوز راجع به آن هیچ نظر مشخصی نداشت.
✅ بعدها روانشناس بنام #امِت_فاکس از واژه کودک کنجکاو استفاده کرد، #چارلز_وایتفیلد کلمه کودک درونی را مورد استفاده کرد و سپس در اریک برن در تحلیل رفتارش جایگاهی ویژه، مشخص و طبقه بندی شده به کودک درون داد.
✅ #اریک_برن، به زیبایی هرچه تمام تر رفتار انسان ها را بر پایه ۳ بعد شخصیتی تحلیل کرد. او معتقد بود یک فرد، از ۳ نفر در درون او یعنی والد، بالـغ و کودک تشکیل شده است و رفتار او را در شرایط و وضعیت های مختلف شکل میدهند.
💢 کودک درون؛ بعُدِ خطرپذیر، ماجراجو و جاه طلب هر فرد
✅ روانشانسان ثابت کرده اند اگر #کودک_درون شما آسیب دیده باشد و یا نقش او در وجود شما کمرنگ شود شما به سوی افسردگی میل پیدا میکنید و کم کم زندگی شما بی رمق و ملالت بار میشود.
✅ حتی بسیاری از بیماری ها روحی و روانی مانند اعتیاد، #اضطراب و بیخوابی به کمک احیای کودک درون قابل درمان است و در طی یک برنامه ۱۲ قدمی نقش کودک درون در زندگی افراد پررنگ تر می شود.
💢 چرا باید کودک درونم را بیدار کنم؟
✅ به زبان ساده: موفقیت های بزرگ در زندگی، بدون کمکِ کودک درون تان غیرممکن است. هیچکس و هیچ چیز نمی تواند کمک کند به درآمد بالا، شغل رویایی، #زندگی_لوکس و … دست پیدا کنید مگر اینکه با کودک درون تان آشتی کرده باشید و به او اجازه دهید شما را به سمت خواسته تان هدایت کند.
✅ به طرز عجیبی #افراد#موفق، زندگی شاد (که ریشه در کودک درون فعال دارد) و دستآوردهای بزرگی دارند. همه ی آنها نه به صورت آگاهانه، بلکه به صورت کاملاً ناخودآگاه به کودک درون شان اجازه داده اند تا فعالیت کند و به اساس الگوهای موفقیت کودکانه، آنها را به راحت ترین شیوه به سمت #موفقیت هدایت کند. مثلاً:
▪️اشیا را چطور شناختید؟
▪️یک زبان جدید را چطور؟
▪️چطور خیلی راحت دوستان زیادی پیدا می کردید؟
▪️در زمان کودکی چگونه موفق شدید راه رفتن را بیاموزید؟
✅ آیا شگفت انگیز نیست در کوتاه ترین زمان در کسب مهم ترین مهارت ها و موفقیتها پیروز شدید؟ حال فرض کنید بر اساس همان #الگوی_پیروزی، بخواهید دستاوردهای بزرگی در زندگی امروزه تان داشته باشید! شما قادر خواهید بود در کوتاه ترین زمان ممکن؛
▪️زندگی شاد داشته باشید
▪️درآمدتان را افزایش دهید
▪️دایره دوستی تان بزرگ تر کنید
▪️مهارت ها و زبان جدید یادبگیرید
▪️کسب و کارتان را راه اندازی کنید
▪️و …
✅ وقتی کودک درونمان شاد باشد، زندگی ما پر از #خوشبختی و رنگ های زیبا می شود، آرامش پیدا خواهیم کرد، عشق در زندگی مان جریان پیدا خواهد کرد و کنترل زیادی بر روی امور اطرافمان خواهیم داشت.
✅ آیا داشتن یک #زندگی_خوب به کمک کودک درون غیرممکن است؟ ابدا ! کافیست بر اساس ۵ قدم که در ادامه میخوانید کودک درون تان را بیدار کنید و اجازه دهید او شما را به سادگی هرچه تمام تر به سمت موفقیت های بزرگ زندگی تان پیش ببرد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ #کودک_درون خود را زنده نگهدارید #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ گام های بیداری کودک درون
کودک درون شما منتظر شماست تا بیدارش کنید. جهت بیداری کودک درون تان کافیست ۵ گام بردارید:
1⃣ پاسخ منفی را قبول نکنید
✅ بهترین چیزی که میتوانیم از کودکی یادبگیریم، عدم پذیرش پاسخ منفی است! آنقدر اصرار، خواهش، بحث و مذاکره کنید تا به آنچه به آن اشتیاق دارید دست پیدا کنید. کودکی که شکلات می خواهد ابتدا خواهش میکند مادر برایش شکلات بخرد، وقتی پاسخ منفی دریافت میکند، گریه می کند، اگر بازهم پاسخ منفی دریافت کند، شروع می کند به مذاکره کردن (اگر برای من شکلات بخری، غذا را تا آخر میخورم…) و اگر بازهم پاسخ منفی دریافت کند شلوغ می کند تا مادر مجبور شود برایش شکلات بخرد. این رفتارهای کودکانه در بزرگسالی خنده دار است، اما علتی که باعث این رفتارها می شد، در بزرگسالی میتواند رفتارهای متفاوت اما با #هدف مشابهی باشند.
2⃣ همه چیز قابل مذاکره است
✅ #مذاکره مهارتی است که هیچکس به کودکان آموزش نداده است اما به صورت فطری مذاکره کنندگان ماهری هستند. اگر بخواهند بخوابند، با پدر یا مادرشان مذاکره می کنند "میشه بعد از دیدنِ کارتون بخوابم؟ اگر پاسخ منفی دریافت کنند مجددا مذاکره را با پیشنهاد امتیازی دیگر از سر میگیرند" اگر میخواهید بخوابم باید برایم داستان تعریف کنید و …
✅ کودک میداند هرآنچه را که میخواهد، میتواند #شانس داشتنش را با ارائه پیشنهاد بدست آورد. اما اغلب اوقات بزرگسالان این کار را نمیکنند! اکثر کارمندان برای حقوق بیشتر مذاکره نمی کنند، اکثر بزرگسالان برای یک زندگی بهتر، با دنیای اطرافشان وارد مذاکره نمیشوند؛ زیرا کودک درون آنها خواب است و آنها اطلاع ندارند با مذاکره میتوانند یک زندگی بهتری داشته باشند.
3⃣ خیلی سریع تغییر مسیر بدهید
✅ کودکان در عرض ۲ ثانیه میتوانند از گریه به خنده تغییر حالت بدهند؟ آنها هنگام بازی سخت زمین میخورند، پایشان زخمی میشود، گریه میکنند و بعد از چسباندن چسب زخم سریع برمیگردند به بازی انگار هیچ اتفاقی نیافتاده؛ آنها چیزی را که میخواهند از مادر تقاضا میکنند، اگر پاسخ منفی بشوند مجددا اصرار میکنند و اگر بازهم پاسخ منفی بشوند به پدر رجوع میکنند.
✅ اگر دقت کرده باشید، کودکان اجازه نمیدهند شکست و مسائل مربوط به آن زمان زیادی از فکر کردن شان را اشغال کند. آنها به زیبایی هرچه تمام تر فقط و فقط به #موفقیت فکر میکنند و برای همین هرشکستی را موقتی می پندارند و سریع از آن فاصله میگیرند و راه حل بعدی را انتخاب میکنند.
✅ کودکان اشتیاق سیری ناپذیری از تلاش دارند. اگر سر راهشان دیوار باشد و به دیوار برخورد کنند، از آن بالا میروند، آنرا دور میزنند و … آنها هرکاری میکنند از دیوار رد شوند اما حتی ۱ دقیقه هم زمان برای ماتم گرفتن هدر نمی دهند. از این به بعد، هر زمانی به مشکلی برخوردید، حتی ۱ دقیقه وقت تان را به اندیشه های منفی اختصاص ندهید. به تنها چیزی که باید فکر کنید، موفقیت و گذر از مشکل است.
4⃣ هر روز با ۵ نفر جدید آشنا شوید
✅ افراد شاد دوستان بیشتری دارند؟ دقت کردید کودکان چقدر سریع دوستان جدید پیدا میکنند؟ به پارک بروید و کودکان ۷ ساله را بین هم سن و سالان تماشا کنید. آنها چنان با همدیگر بازی میکنند انگار چندین سال است همدیگر را می شناسند. آیا آنها چیزی از شبکه سازی میدانستند؟ مسلما خیر. قابلیت دوستیابی و حفظ دوستی از ویژگی های بارز و قابل تحسین کودکان است.
✅ مثلاً فرض کنید فروشنده ای که بتواند مثل کودک هرجا هست، سریع دوستان جدید پیدا کند و شبکه ارتباطی کاری اش را گسترش بدهد. آیا این #فروشنده که به کودک درونش اجازه داده آزادانه فعالیت کند موفق می شود یا فروشنده ای که از برقراری ارتباط با غریبه هراس دارد؟ اجازه دهید کودک درون آزاد فعالیت کند، روابط جدیدی ایجاد کنید و روزی حداقل با ۵ نفر شروع به گفتگو کنید.
5⃣ رویاهای بزرگتر، موفقیت های بزرگتر
✅ کودکی چه آرزوهایی در سر داشتیم؟ پلیس، آتش نشان، دکتر و … اما چه اتفاقی افتاد؟ به ما گفتند باید بزرگ شویم و یک شغلی برای خودمان دست و پا کنیم! البته پلیس یا فضانورد شدن نیز یک شغل است، اما شغلی که آرزوی کودکی مان بود.
✅ در کودکی فقط یک باور بود –همه چیز ممکن است– کم کم که بزرگتر شدیم این باور با افکار دیگران نابود شد. نیاز داریم به عقب برگردیم. کودکی جلوه ناب موفقیت را در درون می دیدیم اما از آن اطلاع نداشتیم. زمانی داشتن #آرزوی_بزرگ لذت بود، نه حسرت…
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ شهروند مهم تر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۷ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۴۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ شهروند مهم تر
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ شهر متعلق به همه شهروندان است پس خدمات مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، زیست محیطی و هر چیز دیگری که در حوزه عملکرد و وظایف #مدیریت_شهری قرار دارد باید به گونه ای باشد که امکان بهره برداری از آن برای همه شهروندان فراهم گردد.
✅ به عنوان مثال خیلی دور نیست و همه ما به یاد می آوریم که در طراحی ها و برنامه های مربوط به ساخت و سازها و مسائل عمران و توسعه شهری هیچ گاه معلولین مورد توجه جدی قرار نداشتند. اما اکنون دستکم این ذهنیت وجود دارد که سازه های شهری و #ترافیکی باید به گونه ای باشند که معلولین هم بتوانند به راحتی از آن ها استفاده کنند.
✅ خصوصاً در شهرهای #توسعه_یافته تر کشور این مسأله بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. هر چند تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیاری داریم اما همین که نسبت به گذشته در این مهم بی تفاوت نیستیم، قانون گذاری شده و در برخی زمینه های اقداماتی هم صورت گرفته است خود می تواند سرآغاز خوبی برای اتفاقات مطلوب باشد.
✅ این درست است که آمار معلولین شهرها به نسبت کل جمعیت شهر ناچیز است اما در #توسعه_شهری قطعاً این گونه محاسبات صحیح نیست. این امر در مورد مسائل دیگر هم وجود دارد. به عنوان مثال چند سالی است که«مفهوم توسعه متوازن و زیست پذیری در تمام نقاط شهر» مطرح گردیده است.
✅ امری که غفلت از آن در سال های قبل سبب شد مناطق کم برخوردار شهری ایجاد شوند از حیث امکانات عمومی از قبیل پارک ها، مال ها، نوسازی معابر و حتی خدمات عمومی همچون نظافت به نسبت #مراکز_شهری و یا مناطق بالانشین بهره کمتری برده اند.
✅ علاوه بر این آن جا که قرار است نظرات عموم مردم در شناخت نیازها و اولویت های خدمت رسانی مورد توجه قرار گیرد نیز باید نگاه #عدالت_محور برقرار باشد. بدین معنا که ما «شهروند مهم تر» نداریم و آحاد مردم برای مدیریت شهری محترم هستند و نظرها، علاقه مندی ها، خلاقیت و ابتکار، آیین ها و سنتها و نیازهای همه آن ها اهمیت دارد.
✅ از طرف دیگر امتیاز ویژه قائل شدن برای ساخت و سازها، پرداخت #عوارض_شهری، پارکینگ ها و هر گونه خدمات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و خدماتی دیگر هرگز معنایی ندارد و رویکرد «عدالت محور» حکم می کند تا همه بتوانند از فرصت ها و امکانات موجود به صورت عادلانه بهره مند باشند.
✅ پیشرفت و توسعه مفهومی فراتر از رشد فردی دارد. بر همین اساس اگر قرار است همه شهروندان عوارض شهری را بپردازند و در اداره شهر احساس تکلیف نموده و #مشارکت داشته باشند پس باید از کلیه مواهب ناشی از آن نیز بهره مند باشند و حقوق خود را به صورت کامل استیفا کنند.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۷ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۴۰
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar