✍ تغییرات سازمانی
#فیلیپ_سادلر
1⃣ تغییر دگرگون ساز یا اساسی
(تغییرات بزرگ و طولانی)
2⃣ تغییر افزون ساز یا تکاملی
(تغییرات کوچک و طولانی)
3⃣ تغییر مونتاژی یا سرهم بندکنی
(تغییرات کوچک و کوتاه)
4⃣ تغییر در جهت انطباق سریع
(تغییرات بزرگ و کوتاه)
#مدیریت_تغییر
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل مبتنی بر استراتژی اجرای همزمان (کلان) برنامه تحول در نظام اداری کشور
✍ #دکتر_ناصر_میرسپاسی
✅ اصلاح نظام اداری و مديريت دولتی در بر گيرنده تلاشی نظام يافته و يكپارچه است به گونه ای كه از طريق آن مي توان، تغييرات مؤثري در نظام اداره عمومی پديد آورد و توان آن را برای رسيدن به #پيشرفت_ملی افزايش داد.
✅ از اين رو تحول در نظام اداری و #مديريت_دولتی يا بـه تعبيـری متناسـب كردن و شايـسته گردانـدن آن به سمت اصلاح و بهبود فرایندها و مکانیزم های ارائه خدمات امری ضرورتی حياتی و اجتناب ناپذير است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سر جای خود بنشینید
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 به جای خدا
✅ خیلی دلگیر بود و البته عصبانی، به شدت چهره اش برافروخته و سرخ شده بود، کلامش می لرزید. پرسیدم چیزی شده؟ چرا این قدر بهم ریخته و پریشانی؟ گفت: می دانی رفیق جان انگار خیلی چیزها با گذشته متفاوت شده است و خیلی سخنان و مَثَل هایی که قدیم ها رواج داشته امروز جواب نمی دهد. گفتم مثلاً چی؟ گفت: همین «چاه کن همیشه ته چاه است»، یا «#حسود هرگز نیاسود» نمی دانم دیگر همین ها که همه می گفتند یا آن جا که می گفتند «بار کج به منزل نمی رسد» و... خلاصه این روزها هیچکدام آن ها دیگر درست نیست. ناخودآگاه به سخنانش که بیشتر از روی لج بود خندیدم.
✅ نگاه چپ چپی به من کرد. خودم را کمی جمع و جور کردم و سعی کردم ژست همدلانه بگیرم تا بتواند صبحت هایش را راحت تر ادامه بدهد. پرسیدم خب حالا چه کار شده است که این گونه حرف می زنی؟ گفت: فلانی از روی حسادت چاهی برایم کنده است که حالا حالاها نمی توانم از آن خارج شوم و خودش سالم و موفق راست راست راه می رود. نمی دانم خدا کجاست؟ عدالت چه معنایی دارد؟ من با دقت به تمامی حرف هایش گوش می کردم و سعی داشتم نظرات و هیجاناتم را کنترل کنم تا در همکلامی با من #احساس_امنیت داشته باشد.
🔴 سرجای خود بنشیند
✅ ماجرا را که برایم تعریف کرد دیدم بنده خدا راست می گوید ضربه بد و ناجوانمردانه ای به او وارد شده است. گفت: اگر من جای خدا بودم این چنین آدم هایی را نیست و نابود می کردم. در ادامه هم از روی #عصبانیت سلسله عذاب هایی که برای فرد خاطی و افراد مشابه در نظر داشت را فهرست کرد که اگر خدا بودم چنین می کردم و چنان... بعد هم تعدادی از رفتارها و تقابل های تلافی جویانه ای که برایش در نظر گرفته بود را گفت و گفت. این بار سعی کردم کنترل شده تر سخن بگویم. برای همین اول با او ابراز همدردی کردم. گفتم: خداییش حق داری. آدم این جور وقت ها حالش گرفته می شود و اعصابش به هم می ریزد خصوصاً وقتی که ضربه را از خودی خورده باشد.
✅ اما این گونه که درست نیست تو بخواهی جای خدا #قضاوت کنی و شخصاً پاداش و عذاب دهی. آدمی باید سرجای خودش بنشیند، به تکلیفش عمل کند، نیت صالحانه،خالصانه و صادقانه داشته باشد و حقوق مردم را همانند حقوق خویش محترم شمارد. شک نکن که هیچ کدام از ارزش های اخلاقی در مرور زمان تغییر نمی کند و ارزشش کاسته نمی شود این میزان عمل و وفاداری انسان ها به اخلاق و ارزش هاست که کم و زیاد می شود و چه زیان کار است کسی که خود را در معرض گمراهی قرار دهد.
🔴 جای خود باشیم
✅ حکایت #رفتار ما آدم ها با خداوند بخشنده و مهربان خیلی فرق دارد. چقدر خوب است که ما جای او نیستیم. هر چند انسان جانشین خدا در زمین است اما در بسیاری وقت ها رفتاری دارد که از شأن خلیفه الهی فاصله بسیاری دارد. پروردگار مهلت می دهد، عیب ها را می پوشاند، چندین برابر نیکی ها به انسان پاداش می دهد، بارها و بارها آبروی انسان را نگه می دارد و خلاصه بیشتر از این که بخواهد از روی «عدل» با آدمی برخورد کند از روی «فضل» عمل می کند که به قول سعدی «فضل خدا را که تواند شمار کرد». اما چه می شود کرد که فرزندان آدم کم صبر و عجول هستند؟ حکمت و رحمت الهی را نمی شناسند و می خواهند آن را با عقل محدود و ناقص خود ارزیابی کنند.
✅ برای همین بیشتر آن ها با یک غوره سردی شان می شود و با یک مویز گرمی. انسان پر ادعا به جایی می رسد که به تعبیر آیه شش #سوره_انفطار به خالق خود مغرور می شود و خود را در جایگاه تشخیص قرار می دهد. تا آن جا که قرآن با عتاب می فرماید: «اى انسان! چه چيزى تو را به پروردگار بزرگوارت مغرور كرده است؟» پس همین بهتر است که ما جای خود باشیم، سعی کنیم به حقوق دیگران احترام بگذاریم، در استقرار عدل و احسان در زمین سهم مسئولیت خود را بپذیریم و خود را در مقام انتقام و تنبیه دیگران قرار ندهیم. صبور باشیم و فراموش نکنیم همانی که داور واقعی است خود شاهد همه ماجراها نیز هست.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻یکشنبه ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۲، شماره ۴۰۸۷
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ خر مراد
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ بر#خر_مراد سوار شده و یکه تازی می کنند و در خیال خام خود می پندارند خرشان اسب چاپار است که کیلومتر ها از پل گذشته و حالا حالاها از نفس نمی افتد. متکبرانه جای باد، طوفان به غبغب انداخته، در میانۀ میدان نعرۀ مستانه می زنند و پشت چشم نازک می کنند و بی خیال دیگران تنها هَمُّ و غَم شان کیسهی گود و بیته جيبشان است و توهم دارند که هر کاری دلشان می خواهد می توانند بکنند و هرگز دست کسی به آن ها نمی رسد. غافل از این که دست بالای دست بسیار است و دست خدا هم بالای همۀ دست ها.
✅ حالا که دور دور شماست و چرخ روزگار مطابق میل تان می چرخد تاخت بتازید و به روی خودتان هم نیاورید که دیگران بیشتر از شما آدم اند و حق و سهمی دارند. فقط حواستان باشد حالا که خیری نمی رسانید لااقل سرتان تنها در آخور خودتان باشد و پای در کفش مردم نکنید، با آبروی آنها بازی نکنید، به زندگی این و آن چشم نداشته باشید و سیب سرخ دست بچه یتیم را چپ چپ نگاه نکنید تا بیش از این دنیای مردم و آخرت خودتان خراب نشود. خودتان خوب می دانید که عاقبت #بهرام_گور است و عذاب خدا ناجور.
✅ می دانید؟ قطعاً نمی دانید در غیر این صورت این گونه رفتار نمی کنید. نمی دانم عده ای را چه می شود تا قدرتی به دست می گیرند یا چرخ روزگار به مراد آن ها می چرخد گویی خدا را فراموش می کنند و به اصطلاح می افتند به جان مردم! آزار و اذیت کردن، از موقعیت سو استفاده کردن، تکبر و فخر فروشی، بد رفتاری و بد اخلاقی کردن با مردم و یا هر چیز دیگری از این دست که نشان از تازه به دوران رسیدن آن ها دارد و آزار رسیدن به #مردم.
✅ نباید فراموش کرد همه ی مواهب و قدرت های دنیایی کوتاه است و بی اعتبار و هر انسانى از آن نظر که انسان است باید داراى خُلق ها و خوی هاى پسندیده و بزرگوارانه باشد. پس چقدر حیف می شود آدمی به جای این که آن را فرصتی برای خدمت بداند طعمه ای برای لذت جویی و #منفعت_طلبی خود پندارد. بدین گونه خیلی زود از چشم همه می افتد و آه و نفرین برای خودش درست می کند. شاید سخن کلیشه ای به نظر برسد ولی واقعیتی است که به دلیل فراموشی انسان ها باید مکرر تذکر داد و تکرار کرد.
✅ هیچ قدرت و مقامی، هیچ مال و ثروتی دوام ندارد و حتی اگر طولانی مدت هم برای آدمی بماند باید دیر یا زود گذاشت و رفت. #امام_رضا(ع) می فرمایند:« محبت به مردم نیمی از عقل انسان است». در واقع بخش مهمی از زندگی موفقیت آمیز و خردمندانه، برخورد صحیح با مردم است، عقل و دین ما را به رفتار محبت آمیز دعوت می کنند همچنین دعوت به همکاری و یاری رساندن به افراد نیازمند از دستورات دین و آموزه های معصومین (ع) است. هر کس نعمت خدا بیشتر نصیبش شود، نیاز مردم به او بیشتر است.
✅ پس هر کس حق آن نعمت ها را طبق رضاى خدا ادا کند (و وظایفش را در باره نعمت های موجودش انجام دهد)، نعمت هاى خویش را ماندگار و پایدار ساخته است. و هر کس چنین نکند (و وظایف مالى و امکاناتى خود را انجام ندهد)، نعمت هاى خدا داد را در معرض نابودى و زوال قرار داده است. احسان و نیکی به مردم در حقیقت بازگشت به خویشتن است زیرا بدین گونه آدمی شخصیت خود را کامل می کند و در تحقق #کمال خود می کوشد. نیکی به مردم مانع نزول بلا و موجب برطرف شدن سختی ها و مشکلات می شود و از همه مهم تر محبوبیت در پیشگاه خداوند متعال را که منشا رحمت های بی کران اوست به ارمغان می آورد.
🔺منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻پنجشنبه ۲ آذرماه ۱۴۰۲، شماره ۹۸۹
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ منظور از واردات کالا چیست؟
✅ به کلیه کالاها و خدماتی که در خارج از مرز هر کشور تولید و یا ارائه شود، و مطابق یک #فرآیند_قانونی و تعریف شده، به داخل مرز کشورها ورود پیدا کند، واردات کالا میگویند.
✅ همچنین به کلیه خدمات و کالاهایی که در #مرزهای_داخلی یک کشور ارائه و تولید میگردد و به صورت قانونی به دیگر کشورها و مرزهای خارجی کشور ارسال شود، صادرات کالا میگویند.
✅ #واردات_کالا یکی از مهمترین فرآیندها و فعالیتهای حوزه تجارت بینالملل است. در بررسی اقتصاد بینالملل هدفگذاری دقیق برای واردات کالا یکی از مهمترین راهکارهای توسعه اقتصادی کشورها به شمار میرود.
✅ #واردات_کالاهای_اساسی، مواد اولیه مورد نیاز صنایع و شرکتها و کالاهای دارای مزیت رقابتی موجب ایجاد تعامل موثر با دیگر کشورها و استفاده از پتانسیلهای آنها، انتقال دانش روز دنیا به کشور واردکننده، توسعه شرکتهای داخلی، کاهش قیمتها، پویایی و تنظیم بازار خواهد شد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سیستم مدیریت امنیت اطلاعات
✅ با ارائه اولین #استاندارد_مدیریت_امنیت_اطلاعات در سال 1995، نگرشی سیستماتیک نسبت به موضوعات امنیت اطلاعات ایجاد شد. بر اساس این نگرش، تامین امنیت اطلاعات در یک مجموعه سازمانی، به صورت چندباره مقدور نیست و لازم است این امر بصورت مداوم و در یک چرخه ایمن سازی انجام پذیرد.
✅ این چرخه شامل مراحل زیر است:
1⃣ طراحی (plan)
2⃣ پیاده سازی (do)
3⃣ ارزیابی (check)
4⃣ اصلاح (act)
برای این منظور لازم است هر سازمان براساس یک متدولوژی مشخص، ضمن تهیه طرح ها و برنامه های امنیتی مورد نیاز، سازمان لازم را جهت ایجاد و تداوم امنیت اطلاعات خود بهوجود آورد.
✅ #امنیت_داده_ها به مفهوم کلی زیر قابل تقسیم است:
1⃣ #محرمانگی
محرمانگی اطلاعات یعنی حفاظت از اطلاعات در مقابل دسترسی و استفاده غیر مجاز میباشد و تنها توسط افراد مجاز قابل دسترسی میباشد.
2⃣ #تمامیت
در موضوع امنیت اطلاعات تمامیت به این معناست که داده ها نمیتواند توسط افراد غیر مجاز ساخته تغییر و یا حذف شود.تمامیت همچنین یکپارچگی داده ها که در بخش های مختلف پایگاه داداه ذخیره شده اند را تحت الشعاع قرار می دهد.
3⃣ #اعتبار_و_سندیت
اعتبار و سندیت دلالت بر موثق بودن داده ها و نیز اصل بودن آنها دارد به طریقی که اطمینان حاصل شود داده ها کپی یا جعلی نیست.
4⃣ #دسترس_پذیری
دسترس پذیری به این معنی است که داده ها پایگاه های داده و سیستم های حفاظت امنیت در زمان نیاز به اطلاعات در دسترس باشد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سیستم امنیت اطلاعات
🔴 امنیت اطلاعات
✅ #محفاظت_اطلاعات و به حداقل رساندن دسترسی غیر مجاز به آنها میباشد. امنیت اطلاعات حفاظت از محرمانگی ، تمامیت و دسترس پذیری اطلاعات است. سایر ویژگی ها از قبیل اصالت ، قابلیت جوابگویی ، اعتبار ، انکار ناپذیری و قابلیت اطمینان اطلاعات نیز از ویژگی های امنیت اطلاعات میباشد.
🔴 مدیریت امنیت اطلاعات
✅ #مدیریت_امنیت_اطلاعات بخشی از مدیریت اطلاعات است که وظیفه آن تعیین اهداف ، امنیت و بررسی موانع رسیدن به این اهداف و ارائه راهکارهای لازم میباشد.
🔴 سیستم مدیریت امنیت اطلاعات ISMS
✅ قطعاً ISMS بخشی از سیستم مدیریت کلی و سراسری در یک سازمان است که بر پایه ی رویکرد مخاطرات کسب و کار قرار داشته و هدف آن پایه گذاری، پیاده سازی، بهره برداری، نظارت، بازبینی، نگهداری و بهبود امنیت اطلاعات است.
✅ #سیستم_مدیریت_امنیت_اطلاعات در مجموع یک رویکرد نظام مند به مدیریت اطلاعات حساس به منظور محافظت از آن هاست. #امنیت_اطلاعات چیزی فراتر از نصب یک دیواره ی آتش ساده یا عقد قرارداد با یک شرکت امنیتی است.
✅ در چنین رویکردی بسیار مهم است که فعالیت های گوناگون امنیتی را با هدفی مشترک به منظور رسیدن به یک سطح بهینه از حفاظت همراستا کنیم.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ یکپارچه مدل سازی تجاری #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @mod
✍ فرایند تجاری و مدل سازی داده ها
✅ یک #مدل_تجاری، توابع متناظر با فرایند تحت مدل سازی و تشکیلاتی که عمل های این توابع را انجام می دهند نشان میدهد. با ترسیم فعالیت ها و جریان های اطلاعاتی، مبنایی برای تجسم، تعریف، درک و معتبرسازی طبیعت یک پروسه ایجاد می شود.
✅ یک #مدلِ_داده، جزییات اطلاعات ذخیره شونده را بدست میدهد و هنگامی که محصول نهایی، فراوردهِ کد نرم افزار کامپیوتری برای یک کاربرد، یا آماده سازی مشخصات تابعی برای تسهیل تصمیم ساخت یا خرید یک نرم افزار کامپیوتری است، بیشترین استفاده را دارد.
✅ معمولاً یک مدل پس از انجام مصاحبه ساخته میشود، که به آن #تحلیل_تجاری گفته می شود. این مصاحبه توسط یک مصاحبه گر انجام می شود که سوالاتی می پرسد که برای استخراج اطلاعات لازم جهت توصیف پروسه طراحی شده اند.
✅ #مصاحبه_گر، تسهیل کننده نامیده میشود تا روی این نکته تاکید شود که این شرکت کننده ها هستند که اطلاعات را فراهم می کنند. تسهیل کننده باید اطلاعاتی در مورد پروسه مورد نظر داشته باشد، اما این، به اندازه داشتن یک متدلوژی ساختارمند که توسط آن پرسش ها از متخصص پروسه پرسیده شوند، حائز اهمیت نیست.
✅ #متدلوژی اهمیت دارد زیرا معمولاً تیمی از تسهیل کننده ها اطلاعات را از سراسر سازمان جمع آوری می کنند و نتایج اطلاعات تمام مصاحبه گرها پس از تکمیل باید با هم تناسب داشته باشند.
✅ #مدل_ها به گونه ای توسعه داده میشوند که یا وضع فعلی پروسه را تعریف کنند، که در این حالت محصول نهایی، مدل اسنپشات «همین طور که هست» نامیده می شود، یا مجموعه ای از ایده کارهایی که پروسه باید شامل باشد را تعریف کنند، که منجر می شود به مدل «چه می تواند باشد».
✅ #تولید_پروسه و مدل های داده را می توان برای تعیین این که پروسه های فعلی و سیستم های اطلاعاتی سالم هستند و تنها به اصلاحات و تقویت جزیی نیاز دارند، یا اینکه بازمهندسی به عنوان عملی اصلاح گر لازم است، استفاده نمود.
✅ #ساخت_مدل_های_تجاری، فراتر از یک راه نظارت یا اوتومات سازی پردازش اطلاعاتی شماست. میتوانید از آنالیز برای تغییر شکل اساسی نحوه انجام عملیات توسط تجارت یا سازمان خود استفاده کنید.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🌳درخت حل مسأله
🌲 دستیابی به #مهارت_حل_مساله به ما کمک میکند که بتوانیم بهصورت آگاهانه بر ترسها، تردیدها و ریسکهایی که در زندگی با آنها روبهرو هستیم، غلبه کنیم. همه ما در طول زندگی با موقعیتهایی روبهرو شدیم که در برخورد با مشکلات نمیدانیم چه کنیم. حتی بسیاری از مواقع نمیدانیم که چطور مشکل ایجاد شده، از کجا شروع شده و حالا باید چه کرد. در چنین مواقعی، داشتن مهارت حل مساله به کمک ما میآید.
🌲 بعضی از #مسائل و مشکلات در زندگی کاری و اجتماعی هستند که شاید هیچوقت حل نشوند اما بسیاری از آنها را میتوان حل کرد یا حداقل فشارهای ناشی از آنها را کاهش داد. حداقل کاری که میتوان انجام داد، تلاش در جهت حل آنهاست، حتی اگر به نتیجه نرسد. درخت حل مساله که به آن درخت مشکلات یا درخت تصمیمگیری هم گفته میشود، مثالی است برای تقویت مهارتها. یک درخت را در نظر بگیرید که دارای چند بخش اصلی یعنی ریشه، تنه، شاخهها و برگها میشود.
🌲 هر موضوعی را که فکر کنید، تا زمانی که وارد آن نشوید و کاری برای برخورد با آن انجام ندهید، هیچوقت حل نخواهد شد. از موضوعات ساده و روزمره بگیرید تا بحرانهای واقعی، از کسانی که سالهاست میخواهند وزن و #تناسب_اندام خود را حفظ کنند تا کسانی که میخواهند زبان انگلیسیشان را تقویت کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 قانون پارکینسون
هنگام درک #قانون_پارکینسون و نحوه عملکرد آن، میتوانید از آن به نفع خودتان استفاده کنید. به کمک استراتژیهای مناسب ازجمله برنامهریزی فعال، تعیین ضربالاجلهای شخصی و اولویتبندی وظایف، میتوانید کارهای بیشتری را در زمان کمتری انجام دهید و به تعادل بهتری بین کار و زندگی دستیابید.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
🔴 قانون پارکینسون هنگام درک #قانون_پارکینسون و نحوه عملکرد آن، میتوانید از آن به نفع خودتان استفا
🔴 قانون پارکینسون
آیا تا حالا پیش آمده که پروژهای را تا دقایق آخر به عقب بیاندازید، با علم به اینکه، به اتمام رساندن آن فقط چند دقیقه زمان نیاز دارد؟ در بهترین حالت فقط یک به تعویق انداخت بوده اما در عمل، این قانون #پارکیسنون نیز میباشد: وقتی که زمان کافی برای یک کار دارید یا آن را به آهستگی تا پایان زمان موردنظر انجام میدهید و یا آن را به عقب انداخته و دقیقاً قبل از موعد مقرر تمام میکنید. متأسفانه تعیین ضربالاجل همواره باعث افزایش بهرهوری نمیشود، اما درک قانون پارکینسون و یافتن راههایی برای غلبه بر آن، امکانپذیر است. در این راهنما، نحوه عملکرد قانون پارکینسون و ترفندهایی جهت انجام کار در زمان کمتر، بیانشده است.
🔴 قانون پارکینسون چیست؟
#قانون_پارکینسون بر پایه این ایده است که کار بهاندازه زمان تخصیص دادهشده به آن، طول میکشد. این قانون میتواند هنگام مدیریت مهلتهای کاری یا پروژهها وارد عمل شود. بهعنوانمثال، به شما مهلتی دوهفتهای برای تکمیل پروپوزالِ یک پروژه داده میشود. ممکن است با دانستن اینکه زمان کافی دارید، آسوده باشید. بااینحال، ضربالاجل طولانی، باعث میشود که برای تکمیل کار بیشتر از حدِ لازم وقت بگذرانید، یا آن را به تعویق بیندازید و درست قبل از موعد مقرر آن را کامل کنید. بهعبارتدیگر، کار بهاندازه زمانی که برای آن در نظر گرفتهاید، گسترش مییابد.
🔴 چه کسی قانون پارکینسون را ارائه داد؟
#سیریل_نورثپارکینسون، تاریخنگار بریتانیایی است که در زمان حیات خود (۱۹۰۹ تا ۱۹۹۳ میلادی) نزدیک به ۶۰ کتاب نوشت و بهقدری در کار خودش دقیق و منظم بود که درنهایت توانست یک کتاب مدیریتی به نام «قانون پارکینسون» بنویسد. او در این کتاب بیشتر به توهمهای مدیریتی میپردازد. خودش از نزدیک شاهد بروکراسی موجود در سازمانهای بریتانیایی بود و به همین خاطر تصمیم گرفت با نوشتن کتاب، راهکاری برای کاهش این کاغذبازی و دیوانسالاری ارائه دهد. امروزه بسیاری از سازمانها و کسب و کارهای خصوصی تلاش میکنند که این اصل را رعایت و بهرهوری کسبوکار خود را تا حد امکان افزایش دهند.
🔴 چرا کار بهاندازه زمان در دسترس، گسترش مییابد؟
هنگام دریافت یک وظیفه، بهجای #فکر_کردن در مورد اینکه برای انجام آن چقدر زمان نیاز داریم، درواقع در مورد میزان زمانِ در دسترس برای اتمام آن، فکر میکنیم. نتیجه این تفکر به هدر رفتن زمان و جریانهای کاری کم بازده است. اغلب به همین دلیل است که ما بهعنوان یک انسان، احساس میکنیم باید تمام زمانی را که برای انجام یک کار در اختیارمان قرار میدهند را بکار بگیریم، حتی اگر این کار به زمان زیادی نیاز نداشته باشد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ فرایند مسأله یابی
✅ شناسایی وضعیت
▪️شناخت مسأله
▪️تعیین مسأله
▪️تعیین اهداف
▪️تشخیص علل
✅ راه حل یابی
▪️جستجوی بدیل های خلاقانه بدون ارزیابی
✅ ارزیابی و انتخاب
▪️ارزیابی راه حل های مختلف
▪️انتخاب بهترین راه حل
✅ اجرا و پیگیری
▪️برنامه ریزی برای اجرای تصمیم
▪️هدایت فعالیت ها حین اجرای تصمیم
▪️انجام اصلاحات ضروری
#فرایند_مسأله_یابی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ هیچ وقت
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ هیچ وقت به احساس فردی که دلش فقط با تو خوش می شود و حالش فقط با تو خوب فکر کردی؟ هیچ وقت به حال کسی که دلش تنها با در آغوش کشیدن و لبخند یا محبتی ساده آرام می گیرد فکر کردی؟ هیچ وقت به نیاز کسی که شانه هایت را می خواهد تا سرش را روی آن بگذارد و هق هق گریه کند فکر کردی؟ هیچ وقت به تنهایی فکر کردی؟ به آدمی که بغض گلویش را می فشارد و کسی را ندارد که با او همدلی و همدردی کند؟ با خودت فکر نکردی دل بی قرار و رنج بی شمار چه بلایی بر سر آدمی می آورد؟
⛱ اصلاً تو از محبت چیزی شنیده ای؟ چیزی می دانی؟ از مهربانی چه می فهمی؟ از دل شکسته و آه در سینه مانده چه حسی داری؟ می دانی وقتی عزیز کسی باشی تو هم باید او را عزیز و محترم بشماری؟ به کسی که به تو دل بسته باید دل بدهی، پای حرفش بنشینی، چشم در چشمانش بدوزی، با بغضش بغض کنی، با اشک هایش بباری و همان جا که دیگر نای ایستادن نداشت او را در آغوش بگیری، محکم فشار دهی و برایش حرف محبت نجوا کنی و اجازه ندهی جا خالی کند و کم بیاورد.
⛱ عقلت چرا خجالت نمی کشد و در هر کاری دخالت می کند؟ به خدا اینجا دقیقاً همان جایی است که هیچ عقلی حق ورود ندارد و هیچ منطقی کارساز نیست. کار دل را به دل بسپار و عقل را درگیر چیزی که از آن سر در نمی آورد مکن. احساس و عاطفه را محترم بشمار و احساس و مهربانی عزیزانت را قدر بدان که قطعاً روزی فرا می رسد که خورشید با همه ی مهربانی هایش غروب می کند و دیگر طلوعی در انتظارش نخواهد بود و تو می مانی با سرما و تاریکی و مهربانی و معصومیت از دست رفته.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ارتباط تشخیص، مسأله، تصمیم گیری و حل مسأله
#فرایند_مسأله_یابی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ رابطه میان میزان عدم اطمینان و میزان اعتماد به تصمیم
#تصمیم
#فرایند_مسأله_یابی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ رابطه میان میزان عدم اطمینان و میزان اعتماد به تصمیم #تصمیم #فرایند_مسأله_یابی #پایگاه_جامع_مدیر
✍ موقعیت های تصمیم گیری
1⃣ موقعیت اطمینان:
در این #موقعیت_تصمیم_گیری، مدیر می داند که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد . در چنین موقعیت هایی مدیران اطلاعات نسبتا دقیق و قابل اندازه گیری از مشکل ایجاده شده را در اختیار دارند . مدیران به کمک همین اطلاعات به تصمیم گیری و اجرای آن می پردازند.
2⃣ موقعیت مخاطره:
در #وضعیت_مخاطره ، میزان احتمال بوقوع پیوستن نتایج یک تصمیم مشخص است . به عبارت دیگر هرچند که مدیر اطلاع دقیقی از نتیجه تصمیم ندارد امّا می تواند به یک پیش بینی نسبتا مناسب از نتیجه تصمیم خود برسد.
3⃣ موقعیت عدم اطمینان:
در این #موقعیت_تصمیم_گیری، نمی توانیم نتیجه تصمیم و میزان موفقیت آن را پیش بینی کنیم. اطلاعات ما نسبت به مشکل بسیار کم است. چنین تصمیم گیری هایی برای مدیران بسیار سخت و دشوار خواهند بود. به عنوان مثال یک مدیر در شرایط عدم ثبات اقتصادی نمی تواند به سادگی نرخ تورم در سه سال آینده را تعیین کند تا بر اساس آن تصمیمگیری نماید.
✅ موقعیت شناسی در تصمیم گیری:
◾یکی از #چالش_های_اساسی_مدیران این است که همیشه به راحتی نمی توانند نوع موقعیت تصمیم گیری که در آن قرار گرفته اند را تعیین کنند. حتی متاسفانه مدیران در برخی از مواقع به سادگی توانایی شناسایی مشکلات و فرصت ها را هم ندارند.
◾در دل هر مسئله یک فرصت نهفته است و این فرصت ایجاد کننده یک موقعیت تصمیم گیری برای مدیر می باشد. یک مدیر بایستی در برخورد با مسائل و فرصت ها، اطلاعات گوناگون را جمع آوری کند و سپس خود را در موقعیت تصمیم گیری قرار دهد. باید توجه داشت که فرصت ها رموز کلیدی #موفقیت یک مدیر می باشند که باعث سازماندهی درست فعالیت ها خواهد گردید.
#تصمیم
#فرایند_مسأله_یابی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نئوبانک ها و فردای صنایع مالی
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 کارآمدی خدمات مالی با فین تک
✅ «فین تک صنعت جدیدی نیست، بلکه صنعتی است که بسیار سریع تکامل یافته است.» این جمله ی کوتاه جان کلام در ارتباط با جایگاه فین تک در عرصه صنایع مختلف است. این فناوری گسترده و کماکان رو به رشد در #نظام_بازار هم به مصرف کنندگان و هم به کسب و کارها خدمات شایانی ارائه داده است. اگر می خواهید حدود این ادعا را بدانید باید بگویم از بانکداری موبایلی و خدمات بیمه گرفته تا رمز ارزها و امور سرمایه گذاری، این فناوری مالی بصورت شایسته ای ظهور و بروز داشته است. شرکتهای فین تک، فناوریهایی جدیدی مانند هوش مصنوعی، علم داده و بلاک چین را در بخشهای مالی سنتی ادغام میکنند تا آنها را امنتر، سریعتر و کارآمدتر کنند. امروز دیگر می توان به آسانی فین تک را صنعت بسیار بزرگی دانست.
✅ نشان به آن نشان که طبق آمار «CB Insights» مجموع ارزش ۴۱ شرکت یونیکورن حوزه فناوری مالی، به ۱۵۴.۱ میلیارد دلار میرسد که رقم قابل توجهی است. آنجاکه ۲ واژه مهم عصر حاضر یعنی؛ #تکنولوژی (Technology) و #مالی (Financial) با هم پیوند می یابند کلمه #فین_تک (Fintech) متولد می شود که به تعبیر فرهنگنامه آکسفورد این اصطلاح بیانگر؛ «برنامههای کامپیوتری و دیگر تکنولوژیهایی است که برای حمایت یا فعالسازی خدمات بانکی و مالی استفاده میشوند». به بیان ساده این اصطلاح نسبتاً جدید به معنای استفاده از تکنولوژی برای کارآمدتر کردن خدمات مالی است.
🔴 فین تک و نئوبانک ها
✅ قطعاً یکی از پیشران های اساسی #پیشرفت «صنعت فین تک» بانک ها هستند که بسیار پذیرنده و حامی این تکنولوژی بحساب می آیند. برای همین بصورت گسترده در حال سرمایه گذاری، خرید و یا مشارکت با استارتاپهای فین تکی هستند؛ چرا که به خوبی دریافته اند پوشش مطالبات مشتریان بشکل دیجیتالی، کار سادهتر و البته بهینهتری است. البته این همه ماجرا نیست. بانکداری موبایلی یا «موبایل بانکینگ» بخش قابل توجهی از این صنعت بحساب می آید. در دنیای دیجیتال، مصرفکنندگان به شکل فزایندهای خواستار دسترسی آسان به حسابهای بانکی خود، بویژه از طریق دستگاههای تلفن همراه هستند. امروزه با ظهور «نئوبانک ها» بیشتر بانک های بزرگ به سمتی حرکت می کنند که بتوانند نوعی از بانکداری موبایلی را بعنوان خدمات برگزیده خود به مشتریان خود ارائه دهند.
✅ در واقع #نئوبانک_ها بانکهایی هستند که کاملا بر پایه فینتک فعالیت می کنند. این بانکها زیرساختی کاملاً دیجیتالی دارند که اساساً هیچ شعبه فیزیکی ندارند و با خدماتی مثل چک، پسانداز، پرداخت و وام را به مشتریان بصورت ویژه ارائه میدهند. نمونه ای از این بانکها Chime، Simple و Varo هستند که خدمات خود را برپایه فین تک ارائه می دهند. فین تک در سالهای اخیر باعث انفجار در تعداد برنامههای سرمایه گذاری و پسانداز شده است. تولد رمزارزها و بلاک چین، موازی با فین تک بوده است. گرچه رمزارزها و بلاک چین فناوریهایی خارج از حوزهی fintech در نظر گرفته میشوند، اما کاربردهای بسیاری وجود دارند که در آنها هر سه میتوانند برای ارائه انواع جدید خدمات مالی با هم کار کنند.
🔴 فردای فین تک
✅ شاید با توجه به تغییرات فزاینده و محیط بسیار یچیده فناوری های فوق مدرن پیش بینی آینده فین تک یا صنایع مشابه کاری دقیق و اصولی نباشد ولی بر اساس تحلیل شرایط کنونی به نظر می رسد آینده این فناوری مالی، به لطف روند رو به رشد فناوریهایی مثل هوش مصنوعی، رباتیک، اتوماسیون فرآیند، قراردادهای هوشمند و واقعیت مجازی بسیار فراتر از چیزی است که امروز مشاهده می شود. این صنعت در قیاس صنایع مشابه تکامل و رشد بسیار سریعی دارد و به سرعت در حال توسعه بوده و میتواند بسیاری از بخشهای صنعت مالی را درنوردیده و متحول کند. شرکت های فین تک خدمات و محصولات مالی را با تکنولوژی ادغام کرده و سرویس های بیشتر، سریع تر، ساده سازی شده و دیجیتالی را به #مشتریان خود ارائه می دهند که این مهم انقلاب کیفیت و کارآمدی بیشتر خدمات مالی را نوید می دهد.
✅ در ایران نیز در تمامی زیرشاخههای فینتک مانند، پرداخت، ارزهای رمزنگاری شده، بیمه، تأمین مالی جمعی و … استارتاپهای شاخصی فعالیت میکنند. مهمترین چالشی که فینتکی در ایران با آن روبرو است رگولاتوری و قانونگذاری است. در شهریور سال ۱۳۹۵ بانک مرکزی ایران برای اولین بار نسبت به فعالیت فین تکها در ایران واکنش نشان داد. گرچه قبل آن تعدادی از استارتاپهای پیشرو فعالیت فینتکی خود را آغاز کرده بودند، اما شاید بتوان شروع رسمی فعالیت فینتکهای ایرانی را از همان تاریخ در نظر گرفت. امید است با شفاف سازی قوانین و رفع موانع کشور بتواند در عرصه خدمات کارآمد مالی #توسعه یابد.
🔺منبع: #کارآفرین_نیوز
🔻دوشنبه، ۶ آذر ۱۴۰۲
karafarinnews.ir/x8CJ
@modiryar
✍ مدل اکو سیستم کارآفرینی اشپیگل
✅ #مدل_اشپیگل ویژگیهای مختلف اکوسیستم را به 3 دسته فرهنگی، اجتماعی و مادی طبقهبندی میکند. ویژگیهای فرهنگی آنهایی هستند که به شیوه درک #کارآفرینی در یک منطقه مرتبط هستند، ازجمله تاریخچههای قبلی کارآفرینی که روایتهایی از ریسک و موفقیت و حمایت فرهنگی برای رشد کارآفرینی بلندپروازانه را تولید میکنند.
✅ ویژگیهای #اجتماعی جنبههایی از #اکوسیستم هستند که از طریق شبکههایی مانند دسترسی به کارگران ماهر و سرمایهگذاری، راهنمایی و مشاوره تجاری به آنها دسترسی پیدا میکنند یا در آن جاسازی میشوند. ویژگیهای مادی آنهایی هستند که بهنحوی در منطقه حضور فیزیکی دارند.
✅ مانند مشتریان نزدیک، دانشگاهها، #خدمات_پشتیبانی و زیرساختهای #تجاری و همچنین سیاستهایی که توسط دولتهای محلی ایجاد شده است. این مدل بر ارتباط متقابل ویژگیهای مختلف در اکوسیستم تأکید میکند که هرکدام به بازتولید عناصر دیگر اکوسیستم در طول زمان کمک میکنند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل توسعه کارآفرینی در کسب و کارهای کوچک
✅ سازمان بهره وری آسیا در مدل توسعه #کارآفرینی تأکید اساسی برآموزش افراد برای کارآفرینی می کند و به نوعی می توان گفت این مدل بیشتر با رویکرد آموزش کارآفرینی است.
✅ #دابسون نیز توسعه کارآفرینی را در گرو پنج مولفه اساسی به شرح زیر می داند:
1⃣ محیط حمایتی
2⃣ تحقیق و توسعه
3⃣ آموزش کارآفرینی
4⃣ شبکه های کارآفرینی
5⃣ دسترسی به وام و سرمایه
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل اکوسیستم کارآفرینی استمز
✅ #مدل_استمز عناصر اکوسیستم را به شرایط چهارچوبی متشکل از نهادهای رسمی، فرهنگ، زیرساخت و تقاضای بازار و شرایط سیستماتیک متشکل از شبکهها، رهبری، امور مالی، استعداد، دانش و خدمات پشتیبانی جدا میکند.
✅ شرایط چهارچوب نمایانگر ساختار نهادی یک منطقه، «علل اساسی ایجاد ارزش در اکوسیستم» است. شرایط سیستماتیک منابع و پشتیبانی است که کارآفرینان با رشد بالا برای ایجاد و رشد سرمایهگذاریهای #نوآورانه جدید به آن وابسته هستند. این شرایط سیستماتیک برای توسعه به شرایط چهارچوب بستگی دارد.
✅ نکته مهم این است که مدل استام فراتر از فهرست کردن این چهارچوب و شرایط سیستماتیک است. او استدلال میکند که حضور و تعامل آنها به خروجیها (فعالیت کارآفرینی با رشد بالا) منجر میشود که سپس به نتایج اجتماعی گستردهتر با ایجاد ارزش کل جدید در یک منطقه یا #اکوسیستم منجر میشود.
✅ در این منظر، هدف اکوسیستمها بیش از افزایش نرخ کارآفرینی با رشد بالا است؛ هدف اکوسیستمها استفاده از #کارآفرینی برای ایجاد ارزش اجتماعی برای جامعه گستردهتر است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مفهومی فعالیت در توسعه کارآفرینی
🔴 سطح فعالیت در توسعه کارآفرینی
✅ رشد
◾نوآوری
◾پتانسیل بازار
✅ تمرکز
◾درجه رقابت پذیری
◾صرفه جویی اقتصادی
✅ سودها
◾نوآوری
◾ساختار مالیاتی
◾ساختار قیمت و هزینه
✅ آموزش
◾سطح آموزش
◾آموزش کارآفرینی
✅ نارضایتی
◾بیکاری
◾آینده نگری
◾نیاز به کمک
✅ موانع ورود
◾قوانین
◾سطح سرمایه گذاری
◾صرفه جویی های اقتصادی
✅ تجربه کاری
◾تجربه کار
◾موقعیت شغلی
✅ رقابت پذیری
◾آموزش شغلی
◾دانش و آگاهی
◾شبکه های اجتماعی
✅ مدل های نقش
◾رسانه
◾پاداش
◾داشتن مدل های نقش
#کارآفرینی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل اکوسیستم توسعه کارآفرینی
✅ اصلیترین اقدامات صورت گرفته در کشورهای موفق درزمینهٔ #توسعه_کارآفرینی، مواردی نظیر اصلاحات زیرساختی و نهادی، بهبود محیط کسبوکار، ایجاد ثبات اقتصادی، تضمین حقوق مالکیت، توجه به مقوله آموزش و تخصیص بودجه به امر تحقیق و توسعه بوده است که در کنار جوایز و مشوقهای کارآفرینی، توانسته نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد.
✅ به عبارتی رشد و توسعه کارآفرینی در کشورها، بدون بسترسازیهای اولیه محقق نگردیده و مجموعهای از اقدامات باید صورت گیرد تا کارآفرینی شکوفا شود. ازاینرو تمرکز صرف بر حلقه نهایی یا اعطای جوایز کارآفرینی بهتنهایی سبب بلوغ کارآفرینی در کشورها نشده و نمیتوان انتظار #موفقیت در این زمینه را داشت.
#کارآفرینی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل ساختاری کارکردی جامع توسعه کارآفرینی
#توسعه_کارآفرینی فرآیند بهبود مهارت ها و دانش کارآفرینان از طریق برنامه ها و کلاس های مختلف آموزشی است و هدف اصلی آن، افزایش تعداد کارآفرینان است. به این ترتیب، سرعت رشد کسب و کار یا سرمایه گذاری های جدید افزایش می یابد.
#کارآفرینی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ سیستم توسعه کارآفرینی در چین
✅ #انتقال_اقتصادی_چین از دهه ۱۹۸۰ تا کنون کارآفرینی در چین و توسعه شرکت های خصوصی و رو به رشد در صنایع مختلف را به شدت گسترش داده است. اخیرا، چین کارآفرینی را به عنوان یکی از نیروهای اصلی محرک توسعه پایدار اقتصادی به رسمیت شناخته است. بر همین اساس تلاش های بسیاری را برای تشویق و تسهیل فعالیت های کارآفرینی انجام می دهد. به دنبال این پیشرفت جدید، لازم است سیستم های کارآفرینی ملی و منطقه ای چین مورد بررسی قرار گیرد.
✅ #انتقال_اقتصاد_چین با روند سه گانه بازاریابی، جهانی سازی و تمرکز زدایی شکل می گیرد. نتیجه آن ایجاد بستر مناسب برای فعالیت های کارآفرینی است. بنابراین کارآفرینان در چین هم با فرصت ها و هم با عدم اطمینان بیشتری نسبت به همتایان خود در اقتصادهای پیشرفته مواجه هستند. همچنین، در مقایسه با اقتصادهای توسعه یافته، کارآفرینی در چین تحت تاثیر چشم اندازهای سازمانی قرار گرفته است.
✅ موسسات و سازمان هایی که نقش مهمی را در چین ایفا می کنند بر #رفتار_کارآفرینی تاثیر می گذارند. سرمایه گذاری و نوآوری های جدید باید ساختارها و عملیات خود را مطابق با این نهادها و سازمان ها تنظیم کنند. انتقال اقتصادی چین محدودیت های مربوط به کارآفرینی را برداشته و فضای کسب و کار آزادتر را فراهم کرده و موجب رونق کارآفرینی می می شود.
#کارآفرینی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar