هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
⚡️درسنامه مدرسه تمدنی هدایت چه می گوید؟
👌 احتراما به اطلاع علاقهمندان به گفتگوهای فقهی نقشه الگوی پیشرفت اسلامی و علاقهمندان به تحصیل در مدرسه تمدنی هدایت می رساند: سرفصل های درسی این مدرسه در سه سطح به شرح زیر تنظیم شده است.
👌در سطح اول دروس مدرسه تمدنی هدایت؛ طلاب این مدرسه با راه اندازی چرخه چهار بخشی تحریک فکر با موضوع ده نظریه فقهی آشنا می شوند. چرخه چهار بخشی تحریک فکر؛الگوی حضور اجتماعی طلبه را تئوریزه می کند و آشنایی با ده نظریه فقهی مطرح در نقشه الگوی پیشرفت اسلامی، طعم جامعیت اسلام را به طلبه متفقه می چشاند! (حدود دو سال براي طلاب با استعداد)
👌در سطح دوم دروس مدرسه تمدنی هدایت؛ طلاب این مدرسه به راه اندازی چرخه چهار بخشی تحریک فکر با محوریت محتوای مطرح در نمایشگاه تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی دعوت می شوند. در نمایشگاه تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی حدود ۱۰۰ نظریه فقهی در قالب ٩ دسته علم طبقه بندی شده است. رسالت نمایشگاه تخصصی الگوی پیشرفت اسلامی، اثبات ملموس و مسئله محور،؛ نظریه کلامی جامعیت اسلام است. (حدود ٢ سال براي طلاب با استعداد)
👌در سطح سوم دروس مدرسه تمدنی هدایت، طلاب این مدرسه به راه اندازی چرخه چهار بخشی تحریک فکر با محوریت چگونگی تفقه و استنطاق از وحی مشغول می شوند. در قواعد اصولی فقه البیان، بعد از معرفی ویژگی های بیان شارع در بیان شارع، مراحل نه گانه تفقه به طلبه آموزش داده می شود. تبیین مراحل ٩ گانه تفقه در دین را از درايه و دقت در ١٣ دسته روایات و آیات روشی به دست آورده ایم! (حدود ٣ سال براي طلاب با استعداد)
حجت الاسلام علی کشوری (دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی) گفتگو با برخی از طلاب مدرسه هدایت با موضوع درسنامه مدرسه هدایت - سه شنبه ١٥ اسفند ١٤٠٢ - قم
#مدرسه_تمدني_هدايت
#نظام_سازي_فقهي
#فقه_نظام
https://eitaa.com/olgou4
📌 نشست «مقایسه تأمین مالی در دولت اسلامی و دولت مدرن»
❌ ابزارهایی مثل بانک، بورس، انواع بیمه، اوراق قرضه، مالیات برای تأمین مالی ناکارآمد هستند.
✅ مفاهیمی مثل صدقه، نذر، وقف، خمس، زکات، جزیه، خراج، قرض الحسنه و غیره از اجتماعیات اسلام بوده و برای تأمین مالی های مختلف کاربرد دارند.
۶ رمضان ۱۴۴۵، مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام، بابل.
@mounyazer
تأمین مالی، قرض الحسنه.m4a
21.61M
🎙️مقایسه «تأمین مالی» در دولت اسلامی و دولت مدرن / ۱۱ دقیقه
👌 نقد ابزارهای تأمین مالی دولت مدرن و معرفی ابزارهای تأمین مالی اسلام
👌 مساجد با تشکیل قرض الحسنه برای اعطای قرض های کارگشایی اقدام کنند.
۶ رمضان ۱۴۴۵، مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام بابل.
#دولت_مدرن
#دولت_اسلامی
#فقه_المکاسب
@mountazer
هدایت شده از مطالعات تطبیقی قرآن و حدیث
8.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #مصاحبه_اختصاصی | آیا میدانید قرآن در مورد "جهش تولید با مشارکت مردم" چه گفته است؟
🔸 اگر حکم احیای موات در مورد زمینهای کشور اجرا شود مشارکت حداکثری آحاد مردم برای جنگ اقتصادی جلب خواهد شد.
#قانون_اساسی
#بند_۲_اصل_۴۳
▫️تحلیل و بررسی آیه ۱۲۸ سوره اعراف
👤 حجت الاسلام محمد سعادتمند
📺 #ببینید
🌐 #شبکه_گرا
🆔 @geraa_ir
@mTatbiqy
هدایت شده از الگوی پیشرفت اسلامی
الگوی مردم پایه مشاغل برتر. پیاده اولیه.pdf
2.43M
🗞متن کامل پیاده نشست تخصصی الگوی مردم پایه مشاغل برتر / چهارشنبه ۸ فروردین ۱۴۰۳ / دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد /تهران ۶۵ صفحه
❓تبیین تفاوت های اقتصاد مردمی و اقتصاد بخش خصوصی
#الگوی_مردم_پایه_مشاغل_برتر
#مشاغل_برتر
#طرح_و_برنامه_فقهی
https://eitaa.com/olgou4
#یادداشت_شماره_سی
۸ شوّال ۱۴۴۴
🔴 فردا دیر است
✍️ در یادداشت های متعددی در گذشته از جمله در اینجا، اینجا و اینجا گفتیم که فقه نفی سبیل و پدافند غیرعامل، سپری برای تمامی نظریات اسلامی است که عرصه های مختلف جامعه را اداره می کنند.
مثلا گفتیم ما باید تولید و تأمین خود را داخلی و غیرمتمرکز کنیم. از جمله اینکه
1️⃣ وقتی ۶۰ درصد غذای خود را وارد می کنیم و کشت فراسرزمینی دنبال می شود یا اتاق بازرگانی کارشناسانی را ردیف می کند و تبلیغ می کند که نمی توانیم غذای خودمان را در این کشور چهارفصل تولید کنیم، درحالیکه اقتصاد ایران در گذشته کشاورزی بود آنهم با ابزاری مثل گاو آهن و گاو؛ نتیجه این می شود که غذای مردم را به هدفی برای دشمنان بر روی اقیانوس ها تبدیل می کنیم.
2️⃣ وقتی آب مورد نیاز مردم را به جای منابع غیرمتمرکز و زیرزمینی مثل قنات، در پشت سدهایی جمع می کنیم که بخش مهمی از آن تبخیر می شود، با حمله و انفجار دیواره سد، مردم پایین دست غرق و بی آب می شوند.
3️⃣ وقتی به جای تأمین محله ای گندم و آرد، گندم را از کشاورز می خریم و آرد کرده و در سیلوهای بزرگ ذخیره می کنیم- بماند که موادی به آرد می زنند تا چند ماه بماند - با زدن سیلوها نان مردم از دست می رود.
4️⃣ وقتی به جای استفاده از هزاران میکرو پالایشگاه مردمی که به لحاظ صنعتی گسترش یافته است، نفت کل ایران را در ۱۰ پالایشگاه پالایش می کنیم، باید خرج بسیاری کنیم تا مبادا این پالایشگاه مورد حمله قرار گیرد.
5️⃣ وقتی برق کشور را در نیروگاه ها تأمین می کنیم و عمده برق را از طریق انرژی خورشیدی تأمین نمی کنیم تا اگر در حین جنگ این خانه را زدند خانه بقلی برق داشته باشد، نتیجه این می شود که با زدن نیروگاه ها بدون برق می مانیم.
6️⃣ وقتی توزیع کالا را به دست فروشگاه های زنجیره ای می دهیم و به دست خود مردم نمی دهیم، آنگاه در هر بحرانی مشکل توزیع به وجود خواهد آمد. همچنان که در دوره کرونا برای کشورهای اروپایی که بازار کالای آن توسط زنجیره ای ها بلعیده شده است، همین مشکل تأمین و حمله به فروشگاه ها را مشاهده کردیم.
7️⃣ وقتی تولید غذای مردم را صنعتی کردیم و نه مردمی، آنگاه با زدن این کارخانه ها مردم بدون غذا می مانند. اما وقتی تأمین گوشت و لبنیات و غیره را به نحو غیرمتمرکز به دست میلیون ها نفر از مردم دادیم آنگاه مقابله با تولیدی ها عملا غیر ممکن است.
8️⃣ وقتی به جای تولید خانه های حیاط دار، مردم را در آپارتمان های شهرهای متراکم ساکن می کنیم، مانند غزه، در یک بمباران تعداد بسیار زیادی شهید خواهیم داد.
👌 بنابراین گذشته از عللی چون عدالت محوری، برای پدافند غیرعامل باید تولید و تأمین را داخلی و غیرمتمرکز کرد. همچنان که مردم یمن بعد از اینکه در حمله ائتلاف سعودی همه زیرساخت های خورد را از دست دادند، به این مسائل توجه کردند و درنتیجه الآن در بمباران هایی که آمریکا و انگلیس انجام می دهند، افراد اندکی شهید می شوند. ما نیز باید همین امروز اقدام کنیم نه بعد از از دست دادن تأسیساتمان. و اگر این کار را بکنیم قدرت بازدارندگی ما به مراتب بالاتر می رود.
#فقه_نفی_سبیل
#پدافند_غیر_عامل
#تولید_و_تأمین_غیرمتمرکز
#مشارکت_مردم_در_اقتصاد
@mountazer
جدول تصمیم و نمودار تقویم.m4a
47.75M
🎙️ دو نکته درباره ارتقای حجاب و عفاف / ۲۴ دقیقه
⁉️ اینکه رهبری گفتند دشمن برای زدن عفت و حجاب برنامه دارد ما هم باید با برنامه وارد شویم و کارهای بی قاعده نکنیم؛ برنامه مدون جبهه انقلاب چیست؟
👌 در شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی برای ارتقای حجاب و عفاف اولاً علاوه بر اقدام پلیس و تذکر لسانی توسط مومنین، جدولی از تصمیمات از آیات و روایات استخراج شده است و ثانیاً به تقدم و تأخر اجرای هر تصمیم توجه کرده ایم.
۱۲ شوال ۱۴۴۵ / تهران / جعفر شفقت
@mountazer
🌹
🔴 بسته پیشنهادی به #کاندیدای_اصلح انتخابات ۸ تیر (قسمت اول: مقدمه)
👌 رئیس جمهور باید برنامه #عملیاتی_تفصیلی_اسلامی برای حل مسائل مردم داشته باشد.
❌ اگر عده ای قائل به عملگرایی و پراگماتیسم هستند اما نسخه خود را از اسلام نگرفتند نخواهند توانست مسائل مردم را به درستی و به نحو همه جانبه حل کنند بلکه سبب #تعمیق و #بسط ناکارآمدی می شوند.
❌ اگر هم عده ای که قائل به نسخه اسلامی هستند در دستان خود نسخه های #عملیاتی_تفصیلی برای اجرا در #کف_زمین نداشته باشند، اسلام را متهم به عدم جامعیت کرده و #منطقة_الفراغ، #ما_لا_نصَّ_فیه و #بنای_به_اصطلاح_عقلا را عملا امضا می کنند. جوری که هیچ منبری از منبرهای مقدس نماها و متحجرین بیشتر از این تخریب عملی آنها نمی تواند اسلام را در نظر مردم محدود و سکولاریزه کند.
@mountazer
🔴 پیشنهاد اول به #کاندیدای_اصلح انتخابات ۸ تیر:
1️⃣ #مردمی_کردن_معادن.
👈 #مطالعه_موردی (case study) روی معادن شن شهر آمل
👌 طبق محاسبات این تصویر اگر بهره برداری از معادن شن واقع در جاده هراز و جاده بلده شهر آمل همچنان که در #الگوی_فقهی_مدیریت_انفال آمده است، به نحو تعاونی به مردم داده شود آنگاه به #هر_فرد_آملی ۲ میلیون ۷۰۰ هزار تومان سود ماهیانه می رسد.
❌ اکنون اما دولت مدرن این معادن را به افراد خاص و معدود (#بخش_خصوصی) واگذار کرده است.
👈 #رئیس_جمهور_باید دولت مدرن را تبدیل به #دولت_اسلامی کند.
پ ن: اعداد این محاسبات طی مصاحبه با کارکنان معدن گردآوری شده است.
#دولت_مدرن_ناکارآمد_است
#خصوص_سازی
#فقه_المکاسب
#الگوی_فقهی_مدیریت_انفال
@mountazer
🌹
🔴 پیشنهاد دوم به #کاندیدای_اصلح انتخابات ۸ تیر:
2️⃣ چگونه #خصوصی_سازی کنیم؟
در 👈 اینجا 👉 با استفاده از تجربیات تاریخی، معارف اسلامی و صحبت های امام و رهبری توضیح داده ایم که #خصوصی_سازی که به معنای #مردمی_سازی است چگونه باید انجام شود تا منجر به ارتقای تولید با کیفیت و نیز سطح عدالت و رفاه مردم شود.
❓❓ سوال: راهکار امام خمینی (ره) درباره خصوصی سازی به معنای مردمی سازی چه بوده است؟
پاسخ:
👌 امام در پیام ۲۲ بهمن ۱۳۶۳ نوشتند: 👈 اینجا
#فقه_المکاسب
#الگوی_فقهی_تولید
#تصمیمات_اضطراری
#نحوه_خصوصی_سازی
🌹
🔴 پیشنهاد سوم به #کاندیدای_اصلح انتخابات ۸ تیر:
3️⃣ به الزامات ساخت #دار_واسعه (خانه حیاط دار) توجه کنید.
اینکه بعد از چندین سال مطالبه گری جریان های تمدنی، اکنون دکتر جلیلی در تبلیغات انتخاباتی بر ساخت خانه های حیاط دار یا ویلایی تأکید کردند گام رو به جلویی است. اما فعلاً به سه نکته در این خصوص اشاره می کنم:
🌹 نکته اول: وسعت حیاط خانه ها
👌 دار واسعه که #امام_صادق_علیه_السلام فرمودند و در 👈 اینجا مختصراً تشریح شده است، حداقل ده کارکرد از جمله تأمین بازی کودکان و تفریح، کمک به سلامت، کمک به فرزندآوری، کمک به اقتصاد خانواده، کاهش پسماندها و غیره دارد. برای تأمین این کارکردهای دهگانه محاسبات نشان دهنده اختصاص ۱۰۰۰ متر زمین برای خانه است.
گفتنی است اگر به همه حدود ۲۴ میلیون خانوار ایرانی خانه ۱۰۰۰ متری اختصاص یابد، با لحاظ کردن تمامی سرانه های آموزشی، تفریحی، جاده کشی و غیره تنها ۲ درصد از زمین کشور کافی است.
🌹🌹 نکته دوم: اختصاص زمین به مشاغل برتر
👌 اگر به تعدادی از مردم صرفاً ۱۰۰۰ متر زمین بدهیم تا خانه بسازند اما به شغل آنها فکر نکنیم این جمعیتی که به محله های جدید خواهند رفت #ماندگار نخواهند بود. به همین دلیل است که در #حدیث_نبوی صلی الله علیه و آله و سلم برای #احیای_موات مصادیق سه گانه ای ذکر شده است که ساختن خانه فقط یکی از آنهاست. و دو مصداق دیگر یعنی زمین های مرتبط با آب و زمین های مرتبط به کشاورزی هم از مصادیق احیای موات است که این زمین ها برای ایجاد شغل برای افراد محله است. به کتاب الگوی فقهی مشاغل برتر در مقایسه با بنگاه های کوچک و متوسط (sme ها) مراجعه کنید 👈 اینجا
🌹🌹🌹 نکته سوم: مدیریت مسجد محور محله
👌 اگر صرفاً خانه های ۱۰۰۰ متری و نیز زمین های مرتبط با مشاغل برتر به افراد داده شود شاید افراد در آن محله ها بمانند اما اداره محله در ۳۰ حوزه از تأمین امنیت بگیرید تا رفع و رجوع دعوا و مرافعه و غیره ناکارآمد و پرهزینه خواهد بود. آن چیزی که به محله ها هویت می دهد نه دهیاری بلکه یک مسجد است که مرکز اداره محله است. مدرسه و بازار محله به نحو رایگان یا وقفی ذیل مسجد محله تعریف می شود. مردم در مراسم محرم و رمضان و ... مشارکت فعال دارند و از این رهگذر یکدیگر را می شناسند و هویت محله ای می یابند همین #تعارف آنچنان که در کتاب مدیریت شهری محله محور 👈 اینجا تشریح شده است، ۳۰ مورد کارآمدی را از طریق درهمتنیده شدن افراد محله با یکدیگر ایجاد می کند.
@mountazer
🌹
🔴 پیشنهاد چهارم به #کاندیدای_اصلح انتخابات ۸ تیر:
4️⃣ #مسجد بهترین ماشین اداره جامعه است، مساجد را به اداره جامعه بازگردانید.
✍️ دکتر جلیلی سالیانی است که به درستی ناکارآمدری دولت مدرن #بروکراتیک یا به قول ایشان #ماشین_اداره_جامعه را گوشزد می کند. اما سوال اینجاست اگر ما #مدیریت امور جامعه را از دست دولت مدرن بروکراتیک، این ماشین ناکارآمد بگیریم، باید اداره جامعه را دست چه نهادی بسپاریم و چگونه؟
✍️ در این سخنرانی کوتاه با سه مثال نشان دادیم که برکنار شدن مسجد از اداره جامعه موجب «اطاله دادرسی»، «تنزّل سطح سلامت جامعه» و «تنگی معیشت مردم» و غیره شده است.
👌 شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی به پشتوانه ۴۰۰ نظریه، علی الحساب ۴۰ اقدام برای ارتقای سطح مسجد در اداره جامعه ارائه داده است 👈 اینجا
👌 همچنین گفتنی است بنیاد هدایت که ذیل معاونت فرهنگی سازمان تبلیغات تشکیل شده است در پی ارتقای نقش ائمه جماعت از #پیشنماز به امام جماعت (#رهبر_محله) است و در چند سال اخیر توفیقاتی در این زمینه داشته است.
👌 ما در نظریه نظام ولایت نشان دادیم که اداره جامعه توسط سلسله مراتب مساجد (مسجد محله، مسجد بازار، مسجد جامع و مساجد چهارگانه جهانی) ۱۶ برتری نسبت به دولت مدرن بروکراتیک دارد.
❌ استعمار غربی با چکمه رضاخان مساجد را به نحو حداکثری از اداره جامعه برکنار نمود و برخلاف تأکید امام خمینی عظیم الشأن بر ارتقای سطح مساجد دیدیم که در دوره مدیریت برخی افراد انقلابی بر شهرداری تهران با گسترش فرهنگسراها و تأسیس سرای محله برای مسجد رقیب سازی شده است!
👈 مبادا صرفاً بروکراسی را نقد کنیم ولی از نسخه جایگزین تفصیلی اسلامی غفلت نماییم!
@mountazer