#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_207
❇️#دشمنان_نزدیکتر را دریابید!
💠يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قاتِلُوا الَّذِينَ يَلُونَكُمْ مِنَ الْكُفَّارِ وَ لْيَجِدُوا فِيكُمْ غِلْظَةً وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِينَ
🌱ای مسلمانان، با کافرانی که به شما نزدیکترند، بجنگید، و باید در شما قاطعیت و صلابت بیابند، و بدانید که خدا با پرهیزکاران است.
توبه - ۱۲۳
👈در آیه فوق به تناسب بحثهائى که تا کنون پیرامون جهاد در این سوره ذکر شده به دو دستور دیگر در زمینه این موضوع مهم اسلامى اشاره گردیده است .
🔷✨نخست روى سخن را به مؤمنان کرده ، مى گوید: (اى کسانى که ایمان آورده اید با کفارى که به شما نزدیکترند پیکار کنید) (یا ایها الذین آمنوا قاتلوا الذین یلونکم من الکفار).
درست است که با تمام دشمنان باید مبارزه کرد، و تفاوتى در این وجود ندارد، ولى از نظر تاکتیک و روش مبارزه ، بدون شک باید نخست از دشمنان نزدیکتر شروع کرد، چرا که خطر دشمنان نزدیکتر بیشتر است همانگونه که به هنگام دعوت به سوى اسلام و هدایت مردم به آئین حق باید از نزدیکتر شروع کردپیامبر (صلى اللّه علیه و آله و سلّم ) دعوت خود را به فرمان خداوند از بستگانش شروع کرد و سپس مردم مکه را تبلیغ فرمود، بعد از آن به سراسر جزیره عرب ، مبلغ فرستاد و سپس نامه براى سلاطین جهان نوشت ، و بدون شک این روش به پیروزى نزدیکتر است .
البته هر قانونى استثنائى دارد، ممکن است مواقع فوق العاده اى پیش بیاید که دشمن دورتر به مراتب خطرناکتر باشد، و قبلا باید به دفع او شتافت ، اما همانگونه که گفتیم این یک استثناء است نه یک قانون همیشگى .
👌و اما اینکه گفتیم پرداختن به دشمن نزدیکتر لازمتر است ، دلائلش واضح است زیرا.
🔹اولا خطر دشمن نزدیک از خطر دشمنان دور بیشتر مى باشد.
🔹ثانیا - آگاهى و اطلاعات ما نسبت به دشمنان نزدیکتر افزونتر است و این خود به پیروزى کمک مى کند.
🔹ثالثا- پرداختن به دور و رها کردن نزدیک این خطر را نیز دارد که دشمنان نزدیک ممکن است از پشت سر حمله کنند و یا کانون اصلى اسلام را به هنگام خالى شدن مرکز درهم بکوبند.
رابعا -وسائل و هزینه مبارزه با نزدیک ، کمتر و ساده تر، و تسلط بر جبهه در آن آسانتر است به این جهات و جهات دیگر دفع اینگونه دشمنان ، لازمتر است .
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_207
❇️کسی که #خدا را دارد، چه کم دارد؟!
💠فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِيَ اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ (۱۲۹/توبه)
🌱پس اگر (از سخنان خداوند) روی گردان شدند، بگو: خداوند مرا كافی است، هيچ معبودی جز او نيست، تنها بر او توكّل كردهام و او پروردگار عرش بزرگ است.
🔷✨در آيهی قبل، سخن از رأفت ودلسوزی پيامبر بود، در اين آيه میفرمايد: مبادا كسی خيال كند كه سوز، تلاش و رأفت آن حضرت به مردم به خاطر نيازِ به مردم بوده است، زيرا اگر همهی مردم از او اعراض كنند، خدا با اوست. همانگونه كه اگر همهی مردم رو به خورشيد كنند يا پشت به آن، هيچ اثری در خورشيد ندارد.
خدايی كه نظام عظيم هستی را حفظ وتدبير میكند، انسان كوچكی را نيز میتواند تحت الطاف خويش نگهداری كند.
🔹رويگردانی مردم از دين، نبايد در ايمان و روحيّهی ما تأثير گذارد. «فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِيَ اللَّهُ»
🔹كسیكه خدا دارد، چه كم دارد؟ «حَسْبِيَ اللَّهُ»
🔹توكّل بر خداوند، رمز غلبه بر مشكلات است. فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ ... عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ
«والحَمدُ للَّه ربّ العالَميِن»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
8⃣ تدبر در سوره #هود
🔹تفسیر سوره هود از عبدالعلی بازرگان
هود : ۹
وَلَئِنْ أَذَقْنَا الْإِنسَانَ مِنَّا رَحْمَةً ثُمَّ نَزَعْنَاهَا مِنْهُ إِنَّهُ لَيَئُوسٌ كَفُورٌ
و اگر انسان را رحمتي از جانب خويش بچشانيم، ۱۳
سپس [در زمان ديگری بنا به مصلحت] آن را از او بگيريم، ۱۴
به کلي نوميد و ناسپاس خواهد شد.
۱۳- معناي ذائقه در: «اذاقهم»، چشيدن مزه و حداقل بهره بردن از آن است، در واقع نعمات دنيا در مقايسه با نعمات آخرت، در حدّ چشيدن و مزه کردن آن است.
۱۴- به کار بردن ضمایر «ما» [در نَزَعْنَاهَا مِنْهُ] نشان ميدهد از دست دادن نعمت، به عوامل مختلفي ارتباط پيدا ميکند که نقش خود شخص از مهمترين آنهاست، ورشکستگي، خشکسالي، قحطي و حوادث طبيعي نيز از جمله عوامل ديگري است که به دليل علتالعلل بودن خداوند، به او نسبت داده شده و ضمير «ما» به کار رفته است.
هود : ۱۰
وَلَئِنْ أَذَقْنَاهُ نَعْمَاءَ بَعْدَ ضَرَّاءَ مَسَّتْهُ لَيَقُـولَنَّ ذَهَبَ السَّيِّئَاتُ عَنِّي إِنَّهُ لَفَرِحٌ فَخُورٌ
و اگر پس از زياني که به او رسيده، نعمتي [=آسايش و رفاهي] به او بچشانيم، [به جاي شکر نعمت در رفع مصيبت] حتماً خواهد گفت: مشکلات [خودش] از من برطرف شد، ۱۵
به راستي که [در آن حال، آدمي] سرمست [از نعمت] و مغرور ميشود. ۱۶
۱۵- در جملة: «ذَهَبَ السَّيِّئَاتُ عَنِّي»، فاعل رفع گرفتاريها به کلي فراموش شده و گوئي مشکلات خود به خود و به جبر روزگار حل شده و ارادهاي در برطرف کردن آن در کار نبوده است! اين قصه زندگي اکثر ما انسانهاست که به سبب و «اسباب» اهميت ميدهيم و مسبب الاسباب را فراموش ميکنيم.
چشـم بنـد خلـق جـز اسباب نيست
هرکه لرزد برسبب زاصحاب نيست
بعد ازاين ما ديده خواهيم ازتو بس
تا نپوشنـد بحـر را خاشـاک و خس
۱۶- فرح، شادماني طبيعي و واکنش عادي اشخاص در برابر آنچه خوشايند است نيست، بلکه متکبرانه سرمستي کردن است. صفت «فخور» نيز که سه بار به صورت «مُخْتَالاً فَخُورًا» [خيالاتي فخر فروشي] در قرآن آمده [لقمان ۱۸ (۳۱:۱۸) ، حديد ۲۳ (۵۷:۲۳) و نساء ۳۶ (۴:۳۶) ] دلالت بر شدت فخر فروشي و بها دادن افراطي به ثروت ميکند.
هود : ۱۱
إِلَّا الَّذِينَ صَبَرُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَئِكَ لَهُم مَّغْفِرَةٌ وَأَجْرٌ كَبِيرٌ
مگر کساني که [در برابر مصيبتها به جاي نوميدي] شکيبائي و اصلاحگري کردند، که براي چنين انسانهائي آمرزش و اجري کبير است.
https://zaya.io/ldpig
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
#زندگی_قرآنی
شماره 18
.
#نڪات_آموزنده_قرآنی.
سوره #بقره #صفحه_6
✴️ مفهوم #سجده، #ابليس و نقش #فرشتگان
🔸 وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ أَبَى وَاسْتَكْبَرَ وَكَانَ مِنَ الْكَافِرِينَ 34/بقره
🌱 و [به ياد آر] آنگاه كه به فرشتگان گفتيم: براي آدم سجده آوريد [=در خدمت رشد و كمال او باشيد]، پس همگي سجده كردند، مگر ابليس كه سر باز زد و [بر آدم] برتري جست و از كافران [=منكران حقيقت] شد.
🌸 معناي سجده، در خدمت خاضعانه و تسليم مطلقِ فرمان تکويني يا تشريعي خدا در آمدن است.
🌸 نقش #فرشتگان نسبت به آدمي، همچون نقش معلمين مدرسه نسبت به دانشآموز است که به تدريج در طول سال، معلومات خود را مطابق نظامات آموزشي در اختيار محصّل قرار ميدهند.
🌸وقتي حيات در کرة زمين به اوج تفصيل و تکامل مادّي خود رسيد، آفريدگار عالم با دميدن از روح خود در اين آفريدة برتر، فرشتگان را در خدمت کمال روحي او قرار داد.
🔥نام #ابليس 11 بار در قرآن تکرار شده است. اين نام از «بَلَسَ» مشتق شده و اِبلاس، يأس و تحير ناشي از نوميدي و اندوه است.
🔥ابليس که #سجده بر آدم بر او سخت آمد و از فرمان خدا سرپيچيد، خود بزرگبيني کرد و با تکيه به برتري آتش بر خاک [يا انرژي بر مادّه]، تعصب نژادي ورزيد، اما نه تنها به بزرگي نرسيد، بلکه به خاطر «منيّت»، از مقام خود ساقط و از رحمت ربّ محروم و «مأيوس» شد. نام ابليس نمايانگر همين محروميت از رحمت ربوبي است.
📚تفسیر آقاے بازرگان
┄═❁🍃
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
🟢🟠 حکومتی که #اقبال_عمومی را ندارد، #مشروع نیست؛ این حکم خداست.
پاسخ به مغالطه تقابل #مشروعيت مردمي و الهي،
✅"چون یک مغالطه ای در سخنان و گفته ها مطرح می شود، بنده توضیح می دهم. وقتی گفته می شود #رای_مردم دخالت در مشروعیت نظام اسلامی دارد بلافاصله به ذهن انسان می آید که مشروعیت را #خدا داده و این سخن نوعی شرک است و نباید مردم را در کنار خدا نشاند.
📌هر حکمی در مسئله قرار می گیرد تا احراز موضوع نشود نمی توان حکم را جاری کرد. مثلا همان طور که در احکام اسلام بیان شده برادر از برادر ارث می برد پس ابتدا برادری فرد باید احراز شود تا بعد بتواند ارث ببرد.به قول خودمان تا برادری طرف اثبات نشود نمی تواند ارث ببرد.
اگر کسی گفت باید به فلانی ارث بدهید، شما می گویید آخر هنوز برادریش ثابت نشده است. اگر او بگوید برادر بودن مهم است یا خدا؟ بلافاصله می گویید چه ربطی دارد؟ همان خدایی که گفته این ارث را به برادرت بده، گفته اول باید برادریش را اثبات کند تا بتوانید به او ارث دهید.
مثال دیگر پدر بر فرزند ولایت دارد. حالا اگر من بگویم شما باید به حرف پدرت گوش کنی و دیگری به شما بگوید مبادا گوش کنی و باید فقط #حرف_خدا را گوش کنی. در حالی که خدا گفته است باید به حرف پدر گوش کرد و در اینجا پدر در عرض خدا نیست. این جور نیست که بگوییم ولایت از دو ناحیه می آید؛ پدر و خدا.
🔹🔹اگر کسی بگوید مردم دخیل در #مشروعیت هستند در حقیقت می گوید #ولایت برای موضوعی قرار داده شده که عبارت است از اینکه عالم به احکام دین باشد(که به آن «فقاهت» می گوییم)، «مخالفا لهواء» باشد یعنی عدالت داشته باشد و سوم اینکه مردم او را قبول داشته باشند.
آیا #عدالت و #فقاهت در عرض خداست که کسی رگ گردنش بیرون بزند و بگوید فقط خدا و فقاهت و عدالت نه؟
مشروعیت ناشی از فقاهت یعنی فقاهت داخل در موضوع اخذ شده و قید موضوع است.
عدالت قید موضوع است و همین طور پذیرش مردم نیز قید موضوع است.
🔻 اینکه گفته می شود #حکومتی که #اقبال_عمومی را ندارد #مشروع نیست، حکم خداست.
👈لذا اگر کسی می گوید خروج جامعه از حیثیت تأثیرگذاری، مخالفت با مشروعیت است؛ این بدان معناست که او دارد قیدی از قیود را از موضوعیت خارج می کند.
ما در طول تاریخ خود بسیار حاکمانی داشته ایم که فقیه نبودند و فاسق بوده اند و می گفتیم حکومتشان حکومت جور است؛ چرا؟! به این دلیل که قید موضوع را نداشته اند.
👈وقتی می گوییم #اقبال_عمومی و نظر جمهور که بر مبنای #حکم_عقل، همان نظر #اکثریت است، شرط مشروعیت نظام است و #انتخابات مشروعیت ساز است ♦از این جهت است که اقبال عمومی در منظر امام، جزو موضوع است.
👌👌 همان خدایی که گفته اگر فقیه و عادل و آگاه به زمان نیستی، ولایت نداری، قید پذیرش مردم را نیز قرار داده است."
🎙حجت الاسلام سيدحسن خميني
نقل از ارشيو سايت جماران
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعاهای_روزانه
✨ طلب نجات
گفتند: تنها بر خداوند توكّل كردهايم، پروردگارا: ما را گرفتار سختیها و آزمايش ستمگران قرار مده.
و ما را به رحمت خويش، از شرّ قوم كافر رهايی بخش.
📖 قرآن كريم | يونس - ٨٥ , ٨٦
@quranpuyan
༻🍃🌸🍃༺
💐👌شما هم در 📖#قرائت_روزانه یک صفحه از قرآن به همراه #ترجمه با ما همراه شوید
❇️🌹بلطف خدا و استقبال مخاطبان عزیز
هر روز فایل صوتی🎧 قرائت #ترتيل يك صفحه از قران كريم را به همراه عکس متن عربی آن صفحه ، فایل صوتی تفسیر آقای #بازرگان و توضیح صفحه وگزیده نکات تفسیری ،از ابتداي قران، در كانال ارسال نموده ایم.
✍تاکنون سوره های :🔻
حمد-بقره-آلعمران-نساء-مائده-انعام-اعراف-انفال-توبه
به اتمام رسیده که جهت دسترسی به آنها میتوانید از #هشتگهای زیر استفاده نمایید.
#سوره_مبارکه_حمد
#سوره_مبارکه_بقره
#سوره_مبارکه_آلعمران
#سوره_مبارکه_نساء
#سوره_مبارکه_مائده
#سوره_مبارکه_انعام
#سوره_مبارکه_اعراف
#سوره_مبارکه_انفال
#سوره_مبارکه_توبه
✅ و به لطف پروردگار از امروز 👇
📖#سوره_مبارکه_یونس
را شروع خواهیم نمود.
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
💠#تلاوت_روزانـہ یــڪ صفحـہ قرآטּ بـہ همراـہ ترجمـہ
📖#سوره_مبارڪه_یونس آیه 1 تا 6
📄#صفحـہ_208
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_208
❇️#هستی قانونمند و #هدفدار است. لازمهی تدبير امر، عاقبت وهدف داشتن و قانونمند بودن است.
💠(ان ربکم الله الذی خلق السموات و الارض فی سته ایام ثم استوی علی العرش یدبر الامر ما من شفیع الا من بعد اذنه ذلکم الله ربکم فاعبدوه افلاتذکرون )
🌱( و بدرستی که پروردگار شما کسی است که آسمانها و زمین را درشش روز بیافرید و آنگاه بر کرسی قدرت و مقام تدبیر مستقر گردید و به تدبیرامور عالم پرداخت ، هیچ شفاعت کننده ای نیست ، مگر به اجازه خود او، این است الله پروردگار شما، پس او را بپرستید، آیا هنوز متذکر نشده اید؟)
🔷✨این آیه دررد سخن کفار است که پیامبر را ساحر نامیدند، می فرماید که قرآن شما را به معارفی صحیح و حقه دعوت می کند که به هیچ وجه سحر نیست و از جمله آن معارف دعوت به توحید است که می فرماید: پروردگار شما همان (الله ) است که همه عالم محسوس و مشهود را در شش روز(شش مرحله )، بیافرید وسپس به عالم غیر محسوس پرداخت و بر کرسی تدبیر و قدرتش که همه تدبیرها به آن مقام منتهی می شود، قرار گرفت و آنگاه به اداره امور عالم پرداخت ، پس او هم خالق است و هم مدبر و نیز در امر خلق و تدبیر عالم ، هیچ واسطه و یاوری برای او نیست تا او را یاری نموده و یا در عالم دخالت داشته باشد و اگر هم شفیعی باشد به اذن خود اوست ، پس خداوند عالم سبب اصلی است و غیر او هیچ سببی اصالت و استقلال ندارد، و اسباب ظاهری که هستند، همه را خود پروردگار به آنها سببیت داده و آنها را واسطه و شفیع قرار داده و او مسببب الاسباب است ودر آخر می فرماید: این پروردگار شماست که خالق و مدبر است و باید فقط او رابپر ستید،پس چرا فکر شما متوجه این واقعیت نمی شود که بدانید فقط (الله ) رب شماست و هیچ معبودی جز او نیست .
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_208
❇️گوشه اى از آیات #عظمت_خدا
💠هُوَ الَّذِي جَعَلَ الشَّمْسَ ضِياءً وَ الْقَمَرَ نُوراً وَ قَدَّرَهُ مَنازِلَ لِتَعْلَمُوا عَدَدَ السِّنِينَ وَ الْحِسابَ ما خَلَقَ اللَّهُ ذلِكَ إِلاَّ بِالْحَقِّ يُفَصِّلُ الْآياتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ
🌱او کسی ست که خورشید را فروزان و ماه را نورافشان قرار داد و برای آن، جایگاههایی تعیین کرد تا شمار سالها و محاسبهی (زمان) را بدانید. خداوند، اینها را فقط سراسر حق (و هدفدار) آفرید. نشانهها(ی خود) را برای افراد دانا توضیح میدهد.
یونس - ۵
🔷✨در آیات گذشته اشاره کوتاهى به مساءله مبداء و معاد شده بود، ولى از این آیات به بعد این دو مساءله اصولى که مهمترین پایه دعوت انبیاء بوده است به طور مشروح مورد بحث قرار مى گیرد و به تعبیر دیگر آیات آینده نسبت به گذشته از قبیل تفصیل و اجمال است .
نخستین آیه مورد بحث اشاره به قسمتهائى از آیات عظمت خدا در جهان آفرینش کرده مى گوید: (او کسى است که خورشید را ضیاء و روشنى و قمر را نور قرار داد) (هو الذى جعل الشمس ضیاء و القمر نورا).
🔷✨خورشید با نور عالمگیرش نه تنها بستر موجودات را گرم و روشن مى سازد بلکه در تربیت گیاهان و پرورش حیوانات سهم عمده و اساسى دارد، و اصولا هر حرکت و جنبشى در کره زمین وجود دارد حتى حرکت بادها و امواج دریاها و جریان رودها و آبشارها - اگر درست دقت کنیم از برکت نور آفتاب است ، و اگر روزى این اشعه حیاتبخش از کره خاکى ما قطع شود در فاصله کوتاهى تاریکى و سکوت و مرگ همه جا را فرا خواهد گرفت .
ماه با نور زیبایش چراغ شبهاى تار ما است ، نه تنها شبروان را در بیابانها رهبرى مى کند بلکه روشنائى ملائمش براى همه ساکنان زمین مایه آرامش و نشاط است .
👈سپس به یکى دیگر از آثار مفید وجود ماه اشاره کرده مى گوید: (خداوند براى آن منزلگاه هائى مقدر کرد تا شماره سالها و حساب زندگى و کار خویش را بدانید) (و قدره منازل لتعلموا عدد السنین و الحساب ).
یعنى اگر مى بینید ماه از نخستین شب که هلال باریکى بیش نیست رو به افزایش
مى رود تا حدود نیمه ماه و از آن پس تدریجا نقصان مى یابد تا یکى دو روز آخر ماه بعد در تاریکى محاق فرو مى رود و بار دیگر به شکل هلال ظاهر مى گردد، و همان منزلگاه هاى پیشین را طى مى کند، این دگرگونى عبث و بیهوده نیست ، بلکه یک تقویم بسیار دقیق و زنده طبیعى است که عالم و جاهل مى توانند آن را بخوانند و حساب تاریخ کارها و امور زندگى خود را نگهدارند و این اضافه بر نورى است که ماه به ما مى بخشد.
سپس اضافه مى کند این آفرینش و این گردش مهر و ماه سرسرى و از بهر بازیگرى نیست (خداوند آن را نیافریده است مگر به حق ) (ما خلق الله ذلک الا بالحق ).
👈و در پایان آیه تاءکید مى کند که (خدا آیات و نشانه هاى خود را براى آنها که مى فهمند و درک مى کنند شرح مى دهد) (یفصل الایات لقوم یعلمون ).
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
🆔@quranpuyan
May 11
♻️♻️♻️ #قرآنفهمیبرایهمه : تدبر در سوره های قرآن به ترتيب نزول
9⃣ تدبر در سوره #هود
🔹پیام های آیات ۷-۵ سوره هود از تفسیر نور
۱- بازگشت ما تنها به سوی خداست،نه دیگران. «إِلَی اللّهِ مَرْجِعُکُمْ»
۲- بر فرض اهداف شوم خود را از پیامبر مخفی بدارید،خداوند که عالم به اسرار سینه هاست. یَثْنُونَ صُدُورَهُمْ لِیَسْتَخْفُوا مِنْهُ ... إِنَّهُ عَلِیمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ
۳- موجود زنده،حقّ تغذیه دارد و خداوند این حقّ را بر خود واجب کرده است.
«ما مِنْ دَابَّهٍ فِی الْأَرْضِ إِلاّ عَلَی اللّهِ رِزْقُها»
۴- رزق ما بدست خداست،در برابر دیگران گردن خم نکنیم. ما مِنْ دَابَّهٍ ... إِلاّ عَلَی اللّهِ رِزْقُها
۵- درباره ی روزی،نه حرص بورزیم و نه بترسیم. وَ ما مِنْ دَابَّهٍ ... إِلاّ عَلَی اللّهِ رِزْقُها
۶- خداوند،هم منابع رزق را در اختیار ما قرار داده و هم عقل و وسیله ی استخراج، اکتشاف و تحصیل آن را به ما عطا کرده است. «إِلاّ عَلَی اللّهِ رِزْقُها»
۷- هرکجا برویم،زیر نظر خدا هستیم.چه در سفر و چه در حضر. «یَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها»
۸- همه ی اطلاعات و آمار این جهان به طور دقیق در مرکزی ثبت و ضبط می شود. «کُلٌّ فِی کِتابٍ مُبِینٍ»
۹- جهان،برای انسان آفریده شده است. خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ ... لِیَبْلُوَکُمْ
۱۰- گرچه قدرت الهی می تواند همه چیز را در یک لحظه بیافریند،ولی حکمت الهی اقتضا می کند که آفرینش تدریجی باشد. خَلَقَ ... فِی سِتَّهِ أَیّامٍ
۱۱- سرچشمه ی مادّی آسمان ها وزمین،آب ویا موادّ مذابّ بوده است. «کانَ عَرْشُهُ عَلَی الْماءِ»
۱۲- آب،قبل از آسمان ها و زمین وجود داشته است. «کانَ عَرْشُهُ عَلَی الْماءِ»
۱۳- هدف از آفرینش همه ی موجودات،رشد معنوی واختیاری انسان بوده است.
خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ ... لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً
۱۴- کیفیّت عمل مهم است،نه کمیّت آن. «أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً»
۱۵- آسمان و زمین برای کار نیک آفریده شده،نه برای کامیابی و لذّت طلبی و غافل بودن. «أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً»
۱۶- منکرین معاد،برهان ندارند و فقط تهمت می زنند. «إِنْ هذا إِلاّ سِحْرٌ مُبِینٌ»
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
.#زندگی_قرآنی
شماره19
#باورهاورفتارهای_قرآنی.
سوره #بقره #صفحه_7
🌸ـ #لقاء_اللّه چیست؟
🔶الَّذِينَ يَظُنُّونَ أَنَّهُم مُّلَاقُو رَبِّهِمْ وَأَنَّهُمْ إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
(همان) کسانى که مى دانند پروردگارشان را ملاقات خواهند کرد، و به سوى او باز مى گردند.
(بقره/46)
🌸تعبیر به #لقاء_اللّه در قرآن مجید کراراً آمده است، و همه به معنى #حضور در صحنه #قیامت مى باشد، بدیهى است منظور از #لقاء و ملاقات خداوند ملاقات حسى، مانند ملاقات افراد بشر با یکدیگر نیست، چه این که خداوند نه جسم است و نه رنگ و مکان دارد که با چشم ظاهر دیده شود، بلکه منظور، یا مشاهده آثار قدرت او در صحنه قیامت، پاداش هاو کیفرها و نعمت ها و عذاب هاى او است، چنان که گروهى از مفسران گفته اند.
یا به معنى یک نوع شهود باطنى و قلبى است; زیرا انسان گاه به جائى مى رسد که گوئى خدا را با چشم دل در برابر خود مشاهده مى کند، به طورى که هیچ گونه شک و تردیدى براى او باقى نمى ماند.
👈این حالت، ممکن است بر اثر #پاکى، #تقوا، #عبادت و #تهذیب_نفس در این دنیا براى گروهى پیدا شود، چنان که در نهج البلاغه مى خوانیم:
✏️✏️یکى از دوستان دانشمند على(علیه السلام) به نام ذعلب یمانى از امام(علیه السلام) پرسید: هَلْ رَأَیْتَ رَبَّکَ: آیا خداى خود را دیده اى ؟!
امام(علیه السلام) فرمود: أَ فَأَعْبُدُ ما لا أَرَى: آیا خدائى را که نبینم پرستش کنم ؟!
و هنگامى که او توضیح بیشتر خواست امام اضافه کرد:
🔸لاتُدْرِکُهُ الْعُیُونُ بِمُشاهَدَةِ الْعِیانِ وَ لکِنْ تُدْرِکُهُ الْقُلُوبُ بِحَقائِقِ الإِیمانِ:
چشم هاى ظاهر هرگز او را مشاهده نکنند، بلکه قلب ها به وسیله نور ایمان او را درک مى نمایند .
🔸این حالت #شهود_باطنى در قیامت، براى همگان پیدا مى شود; چرا که آثار عظمت و قدرت خدا در آنجا آن چنان آشکار است که هر کوردلى هم ایمان قطعى پیدا مى کند.
💫💫تفسیر نمونه
کانالِ قرآنپویان
تدبر در قرآن ،تفقه در دين
┏━━🌹💠🌹━━┓
🆔@quranpuyan
┗━━🌹💠🌹━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#انحراف اندر انحراف: چون او را مخالف دين ميدانم با دروغ بكوبم!!!
🔰چون او را #مخالف_دین مىدانم من بايد او را بكوبم ولو به #دروغ باشد.!!
اين پاسخ اين آقا بوده است كه #دشمن را بايد كوبيد ولو به دروغ باشد!
♦دشمنهاى خيالى را به استناد دلايل #خيالى و با دروغ كوبيدن
♦♦#انحراف اندر #انحراف!
#منحرف بودن اين كار واضح است.
مسلمانِ متعهد در اينگونه موارد هم كه در برابر #آزمايش قرار مىگيرد خود را نگه مىدارد
🔻🔻 و حتى اگر در برابرش به دشمنش #تهمت بزنند، چهره موافق نشان نمىدهد.
چرا؟
چون پيكارش «فى سبيل الله» است.
كسى كه بخواهد در راه #كمال و پاكى مطلق #پيكار كند،
👈👈نمىتواند هيچوقت از #پاكى به كمك #ناپاكى دفاع كند،
چون اين پيكار، ديگر پيكار #فى_سبيل_الله نيست.
پس اينجا هم #مسلمان در اين ميدان آزمايش، روسفيد بيرون مىآيد.
شهید مظلوم آیتالله دکتر #بهشتی
📚 کتاب (#در_مکتب_قرآن) ج۲، ص۱۷۲
تفسیر سوره بقره، آیات ۱۹۵-۱۹۰
@quranpuyan