اذیت و آزار مومن 1.mp3
4.49M
#سیر_و_سلوک (9)
#درس_اخلاق
#اخلاق_و_تزکیه
مرحوم آیت الله #محمد_شجاعی (رضوان الله علیه)
🕑 زمان:37دقیقه
🌿🌿🌿
📼اذیت و آزار مومن
☑ ☑ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مطهر حضرت امام سجاد علیه السلام...التماس دعا
🔅 تفسیر و قرآن پژوهی
🆔 @rahighemakhtoom
انعام 2.mp3
13.12M
#استاد_رنجبر
#تفسیر_صوتی
#تفسیر_عمومی
#سوره_انعام
#جلسه 2
🔅🔅🔅
🔹با بیانی جذاب، شیرین؛ شنیدنی و زیبا و آسان وساده و کاربردی
▪با هشتگ #استاد_رنجبر در کانال تمام فایل هااز سوره #حمد تا سوره #انعام را می توانید گوش کنید.
☑ ثواب انتشار و استفاده از این فایل هدیه به پیشگاه مقدس حضرت امام سجاد علیه السلام...التماس دعا
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
خودستانی خوب و بد
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#خودستانی
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
برداشت از آيات ۱۹۸ ـ ۱۹۶ #سوره_آل_عمران
📌#دنيای_کفّار
#سالک الی #اللّه نبايد ظاهربين باشد و اگر ديد #کفّار چند روزی که در #دنيا هستند وضع مالی خوبی دارند بداند که #دنيا در مقابل #زندگی ابدی #آخرت که خدای تعالی به #بشر وعده فرموده بسيار ناچيز است. اينها اگر #دنيا دارند #آخرت را از دست داده و جايگاهشان #جهنّم است که بسيار بد جايگاهی است ولی اگر اهل #تقوی به راهشان ادامه دهند، دنيای زودگذر می گذرد ولی در #زندگی #ابدی قرار می گيرند آن هم در #باغ و #بوستان های سرسبزی که از زير #قصرهای آنها آب جاری است و اين هديه را از جانب #خدای تعالی دريافت می نمايند.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
📌 بخش های کتاب الهی
📎 امام علی علیه السّلام فرمودند:
نَزَلَ الْقُرْآنُ أثْلاثاً، ثُلْثٌ فينا وَفي عَدُوِّنا، وَثُلْثٌ سُنَنٌ وَ أمْثالٌ، وَثُلْثٌ فَرائِض وَأحْكامٌ ؛
نزول قرآن بر سه قسمت است: یک قسمت آن درباره اهل بیت عصمت و طهارت و دشمنان و مخالفان ایشان؛ و قسمت دیگر آن، اخلاقیّات و ضرب المثلها؛ و قسمت سوّم در بیان واجبات و احکام إلهی می باشد.
📚 الکافی، ج 2، ص 627، ح 2
☘️☘️☘️
🌷همراهی شما با صفحه قرآنی رحیق موجب تشویق قرآن پژوهان در ترویج آموزه ها و معارف وحیانی است.🌷
👇👇👇
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#شاگرد_اهل_بیت
#سلطنت_جهالت
#بزرگ_در_چشمان_ولی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📌 استخاره نفسانی
🔹 این بیان نورانی امام باقر (سلام الله علیه) خیلی بلند است که فرمود حتماً شما باید خودتان را با قرآن بسنجید، با این ترازو بسنجید![1] اگر کسی ترازوشناس نباشد چگونه بسنجد؟! ما حتماً باید یک دوره قرآن در محضر او باشیم تا در دست ما باشد، خواستههایمان را با این بسنجیم که آیا این درست است یا درست نیست؟
🔹 با این تعلیم و تربیت معلوم می شود که چطور وجود مبارک امیرالمؤمنین (سلام الله علیه) درباره بعضی از اصحابش آن طور اظهار شوق می کند! حالا چه کسی بود، در نهج البلاغه نام آن شخص نیست. حضرت فرمود: «كَانَ لِی فِیمَا مَضَی أَخٌ»؛ من در گذشته برادری داشتم از دوستان ـ که از شاگردان حضرت بود ـ «كَانَ [یعَظِّمُهُ] یعْظِمُهُ فِی عَینِی صِغَرُ الدُّنْیا فِی عَینِهِ»؛[2] چون دنیا در چشم او کوچک بود، او در چشم من بزرگ بود، من او را به عنوان یک مرد عظیم می دیدم. این علی صاحب «سَلُونِی قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِی»![3] حضرت وقتی بگوید او نزد من بزرگ بود، معلوم می شود شخصیتی بود! چرا این شخص نزد چشمم بزرگ بود؟ چون «كَانَ خَارِجاً مِنْ سُلْطَانِ بَطْنِهِ ... مِنْ سُلْطَانِ الْجَهَالَة»؛ از سلطنت شکم و از سلطنت جهل بیرون آمده است. سلطنت شکم همین حرام خوری و بدخوری است. سلطنت جهل چیست؟ کسی جاهل باشد و برابر آن جهل عمل کند. این شخص از سلطنت جهل بیرون آمده بود.
🔹 اما آن قسمت مهم و حساس آن این است که او یک استخاره نفسانی داشت.[4] ما یک استخاره قرآنی داریم یا استخاره آفاقی با تسبیح است؛ به هر حال بیرون از ماست. فرمود این شاگرد من استخاره نفسانی داشت، جان او به منزله قرآن بود، هر کاری را که می خواست بکند فکر می کرد، اگر به جایی نمی رسید بر صفحه نفس خود عرضه می کرد، آن وقت معلوم می شد که بد است یا خوب است؛ اگر مطابق با ﴿فُجُورَها﴾ بود میگفت بد است، اگر مطابق با ﴿تَقْواها﴾ بود می گفت خوب است، چون این ﴿فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها﴾[5] در صفحه نفس هست و پاک که نشد. اگر کسی این صفحات نفس را غبارآلود نکند، ﴿قَدْ خَابَ مَن دَسَّاهَا﴾ نکند، دسیسه نکند، دفن نکند بر اغراض و غرائز، این شفاف است. فرمود او اگر شک داشت که این کار را بکند یا نکند، به قرآن مراجعه نمی کرد، به نفس مراجعه میکرد که تربیت شده قرآن است، قرآن او را تربیت کرد. اگر مطابق با میل بود، هوای نفس بود، می گفت این کار بد است. اگر مطابق با رضای الهی و رضای اهل بیت بود، می گفت این کار خوب است؛ چه درباره خود و چه درباره دیگران.
🔹 اینها را اینها پروراندند، اینها نه امام بودند نه امامزاده، اینها فقط شاگردان اهل بیت بودند. ما چرا این طور نباشیم؟! اگر یک وقت مخصوص امام یا پیغمبر بود، بله! اما حضرت می فرماید او یکی از شاگردان ما بود، پس این راه باز است.
[1]. تحف العقول، ص284؛ «یا جَابِرُ اغْتَنِمْ مِنْ أَهْلِ زَمَانِكَ خَمْساً ... اعْرِضْ نَفْسَكَ عَلَى كِتَابِ اللَّهِ فَإِنْ كُنْتَ سَالِكاً...».
[2]. نهج البلاغة(للصبحی صالح), حکمت289.
[3]. نهج البلاغة(للصبحی صالح), خطبه189.
[4]. نهج البلاغة(للصبحی صالح), حکمت289؛ «وَ كَانَ إِذَا بَدَهَهُ أَمْرَانِ ینْظُرُ [نَظَرَ] أَیهُمَا أَقْرَبُ إِلَى الْهَوَى [فَخَالَفَهُ] فَیخَالِفُه...».
[5]. سوره شمس، آیه8.
📚 ـ افتتاحیه سال تحصیلی حوزه علمیه
تاریخ: 1397/05/27
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
استخاره نفسانی.mp3
1.48M
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#شاگرد_اهل_بیت
#سلطنت_جهالت
#بزرگ_در_چشمان_ولی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📌 استخاره نفسانی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
هدایت شده از کانال رسمی استاد ملکی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مفاهیم قرآنی راهی برای دفع فتنه های آخرالزمان
#نگاهی_دوباره_به_قرآن
@ostad_maleki
هدایت شده از استاد محمدعلی فیضآبادی|خانواده قرآنی
#نمره_واقعی_من_و_ما
🌹اگر بخواهیم به صحبت کردنمون ،
💐 به فرزندمون،
💮 به جامعه مون نمره بدیم!!!!!
اونم نمره واقعی
چطوری نمره بدیم؟؟؟
قرآن کریم اینگونه نمره میده!
💐بهترین صحبت و متن و فوروارد اونه که انسان را به#خدا دعوت کند(من احسن قولا ممن دعا الی الله)
🌳بهترین فرزند اونه که #نماز را ضایع نکنه و اهل شهوترانی نباشد (فخلف من بعدهم خلف اضاعوا الصلوه ،،،،،)
🌺بهترین جامعه ،اونه که همه مردم امر به معروف و نهی از منکر کنند،«تامرون بالمعروف و ...»
و جامعه متعادل باشد«امة وسطا»
خب
نمره مون چنده؟؟؟؟
#قران_و_زندگی_امروز_بشر
@feiz114
واکاوی دعای 23 صحیفه سجادیه 38.mp3
13.55M
#آوای_زندگی
#نگاشت_صوتی 59
📼 قسمت: سی و هشتم
📌واکاوی دعای 23 #صحیفه_سجادیه
🌴🌴🌴
✳ عوامل تامین عافیت در زندگی
📈 جان واژه امنیت در قرآن
☑ امنیت جان پناه زندگی موجود زنده
وامنن علی بالصحة و الامن والسلامة فی دینی و بدنی والبصیرةِ فی قلبی....
🌴🌴🌴
👈 دوستان وقت بگذارید برای رونق بازار دین همیشه این فرصت ها در اختیار نیست.
قدر وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس خجالت که از این حاصل ایام برد
☑ ثواب انتشار و استفاده از این فایل (اگر ثوابی داشته باشد)هدیه به پیشگاه مقدس حضرت امام سجاد علیه السلام...التماس دعا
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#آوای_زندگی
#نگاشت_متنی 59
📼 قسمت: سی و هشتم
📌واکاوی دعای 23 #صحیفه_سجادیه
🌴🌴🌴
✳ عوامل تامین عافیت در زندگی
📈 جان واژه امنیت در قرآن
☑ امنیت جان پناه زندگی موجود زنده
وامنن علی بالصحة و الامن........
• امنیت سرزمینی نعمتی قابل یادآوری
وَجَعَلْنَا بَيْنَهُمْ وَبَيْنَ الْقُرَى الَّتِي بَارَكْنَا فِيهَا قُرًى ظَاهِرَةً وَقَدَّرْنَا فِيهَا السَّيْرَ سِيرُوا فِيهَا لَيَالِيَ وَأَيَّامًا آمِنِينَ (سباء، آیه 18)
و میان آنها و شهرهایی که برکت داده بودیم، آبادیهای آشکاری قرار دادیم؛ و سفر در میان آنها را بطور متناسب (با فاصله نزدیک) مقرّر داشتیم؛ (و به آنان گفتیم:) شبها و روزها در این آبادیها با ایمنی (کامل) سفر کنید!
▫ خداوند به قوم سبأ چند نعمت ويژه داده بود:
🔅 الف: مناطق پر بركت و حاصلخيز. «بارَكْنا فِيها»
🔅 ب: خانهها و مناطق مسكونى نزديك به هم و قابل رؤيت. «قُرىً ظاهِرَةً»
🔅 ج: آسان بودن سفر، به گونهاى كه شب و روز امكان رفت و آمد بود. «سِيرُوا فِيها لَيالِيَ وَ أَيَّاماً»
🔅 د: نعمت امنيّت. «آمِنِينَ»
☑ داستان قوم سبأ
چنانكه از اين آيات و برخى روايات استفاده مىشود، قوم سبأ، جمعيّتى بودند كه در جنوب جزيره عربستان زندگى مىكردند و تمدّنى عالى و درخشان داشتند.
▫ اين منطقه رودخانه مهمى نداشت و آب باران در دشت به هدر مىرفت، لذا مردم به فكر افتادند كه سدّ بزرگى بسازند و آب را پشت آن ذخيره كنند. در انتهاى يكى از درّهها، در كنار شهر «مَارِب»، سدّ خاكى عظيمى ساختند كه به همين نام مشهور شد.
▫ آب خروجى از اين سدّ باعث آبادانى دو طرفِ رودى شد كه از پاى سدّ جارى بود و روستاهاى بسيارى با باغستانها و كشتزارهاى زيبا در دو طرف آن پديدار گشت. فاصله اين روستاها با يكديگر بسيار كم و تقريباً به هم متّصل بود و وفور نعمت همراه با امنيّت، محيطى مرفّه را براى زندگى آماده ساخته بود، امّا آنها خدا را به فراموشى سپردند، به فخرفروشى پرداختند و به اختلافات طبقاتى دامن زدند. اغنيا مايل نبودند كه افراد كمدرآمد، همانند آنان و يا همراه آنان در رفت و آمد ميان اين مناطق باشند و مىخواستند اين امتياز براى آنان باشد.
▫ چنانكه در تاريخ آمده است موشهاى صحرايى به ديواره اين سدّ خاكى حمله كردند و آن را از درون سست كردند، چنانكه با جارى شدن يك سيلاب عظيم، ديواره سدّ شكست و سيل عظيمى جارى شد كه تمدّن عظيم سبأ را در زير گِل و لاى مدفون ساخت.
▫ سيلى كه به قول قرآن، از آن سرزمين آباد، جز درختان تلخ «أراك» و شور «گز» و اندكى درختان «سدر» چيزى به جاى نگذاشت. « تفسير نمونه.» «فَأَرْسَلْنا عَلَيْهِمْ سَيْلَ الْعَرِمِ وَ بَدَّلْناهُمْ بِجَنَّتَيْهِمْ جَنَّتَيْنِ ذَواتَيْ أُكُلٍ خَمْطٍ وَ أَثْلٍ وَ شَيْءٍ مِنْ سِدْرٍ قَلِيلٍ»
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
کتاب ادب فناي مقربان جلد2
استاد علامه #جوادی_آملی
🔁 آثار #عقل 27
@rahighemakhtoom
🌴🌴🌴
86. عدالت و پرهيز از ستم: «غريزة العقل تحدو علي استعمال العدل»[ شرح غررالحكم، ج4، ص379.]؛ خوي و خصلت #عقل، انسان را به سمت به كار گرفتن #عدل حركت ميدهد.
87. پرهيز از كردار زشت و نكوهيده: «غريزة العقل تأبي ذميم الفعل»[ همان.]؛ خوي و خصلت #عقل، از انجام كارهاي نكوهيده ابا دارد.
88. مسابقه در اخلاص عمل: «في إخلاص الأعمال تنافس أُولي النُّهي و الألباب»[ همان، ص402.]؛ صاحبان #خرد و انديشه، در #خالص كردن اعمال خويش مسابقه ميدهند.
89. عزّت: «كم من ذليل أعزّه عقله»[ همان، ص546.]؛ چه بسيار ذليل و خواري كه عقلش او را #عزيز كرد. «كم من عزيز أذلّه جهلُه»[ همان.]؛ چه بسيار عزيز و ارجمندي كه جهلش او را ذليل كرد.
90. درست كرداري: «كثرة الصواب تنبي ءُ عن وفور العقل»، «كثرة الخطإ تنذر بوفور الجهل»[ همان، ص589.]؛ فراواني كار درست، خبر از فراواني #عقل انسان ميدهد و فراواني خطا، هشدار به فراواني جهل آدمي ميدهد. «كيفيّة الفعل تدلّ علي كميّة العقل»[ همان، ص626.]؛ كيفيت كار، دلالت بر مقدار #عقل صاحب آن كار ميكند.
91. قوّت ايمان: «كلّما ازداد عقل الرجل قوي إيمانه بالقدر و استخفّ بالغِيَر»[ همان، ص620.]؛ هر چه #عقل آدمي بيشتر شود، #ايمان او به مقدّرات الهي قويتر ميشود و ناگواريها و ناپسنديهاي روزگار را سبك ميشمارد.
ادب فناي #مقربان جلد2، صفحه 56
🍀🍀🍀
برشی از کتاب گرانقدر سروش هدایت ج 3- برش 242
(پيام به #همايش يادبود آية اللّه سيد جلال الدين #آشتياني (قدسسرّه)
#آیت_الله_جوادی_آملی
#سروش_هدایت
#اسلام_شناسی
#آموزه_های_اسلامی
#قرآن_شناسی
#آموزه_های_قرآنی
🔅🔅🔅
💢شاه کلید علوم و معارف
▫ آنچه سلطان همه علوم و معارف محسوب مي شود، وحي انسان كاملِ معصوم(عليهالسلام) است كه نه تنها عيب هر دانش و نَقصِ هر بينش را تصحيح و تكميل مي كند، بلكه هيچ علمي توان هماوردي يا مزامله آن را ندارد، چون «دانستن» غير از «يافتن» است و اين هر دو غير از «شدن» است؛ يعني علم اليقين غير از عين اليقين است و اين هر دو غير از حق اليقين اند،
▫ لذا انسان كامل معصوم(عليهالسلام)، مانند ذوات مقدس اهل بيت عصمت و طهارت(عليهمالسلام)، هر كدام «مَعَ الحقّ و الحقّ مع هؤلاء» و «لا يقاس بهم احدٌ»؛ ليكن آنچه همتاي عقل برهاني است، ظاهر منقول است كه برخي از لحاظ صدور و جهت صدور قطعي، و از وجهه دلالت، ظنّي اند و برخي از سه جهت يا دو جهت ظنّي اند.
▫ در تزامل و هماوردي قطع ها را با هم و مظنّه ها را با هم، به مصاف فرا مي خوانند؛ با چنين روشي، عقل و نقل همانند دو دليل عقلي يا دو دليل نقلي، هماهنگ هم خواهند بود و در محاسبه يا محاكمه، هرگز عقل برهاني
را علم بشري ندانيم، لذا آن نيز با نقل معتبر علم الهي است كه خداي سبحان از درون به انسان مي آموزد، چنان كه نقل معتبر را از بيرون به او تعليم مي دهد و از اينجا مي توان با تدوين متون درسي مأخوذ از عقل و نقل، صبغه اسلامي شدن دانشگاه را تأمين نمود، زيرا اگر مطالب علمي با افزايش «هو الاول و الاخر» و تبيين اينكه نظام موجود را چه مبدئي آفريد و براي چه هدف خلق كرد، با استعانت از رهنمودهاي متني آن تكميل شود، هماره از آيات الهي سخن به ميان مي آيد و روح ديني در متون درسي دميده مي شود.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مظلومِ بی پناه، تنها خدا را می طلبد
یک کسی که #مظلوم هست، و هیچ پناهگاهی ندارد؛ این فقط خدا را می خواهد. وجود مبارک #امام_سجاد در آخرین لحظه به #امام_باقر (سلام الله علیهما) فرمود: کسی که هیچ پناهگاهی غیر از خدا ندارد، به او ظلم نکن. چون همه ظلم ها حرام است، ولی بالاخره او می گوید (الله)؛ چون دستش به هیچ جایی بند نیست! یک وقت است کسی قدرت مالی دارد، یا دستگاه قبیله ای دارد، یا قدرت ها دارد، یا دستگاه اداری با او مربوطند؛ این بالاخره در عین حال که دعا می کند، یک گوشه چشمی هم به قدرت ها دارد. اما کسی که هیچ پناهگاهی ندارد، او فقط می گوید (الله)! این موحدانه می گوید خدایا، این ندا را خدا پاسخ می دهد.
🔷️ ر.ک الکافی / جلد ۲ / صفحه ۳۳۱
✅ درس خارج تفسیر قرآن کریم _ قم ؛ ۱۳۹۱/۰۲/۱۸
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#سید_الساجدین
#زین_العابدین
#علی_بن_الحسین
برداشت از آيه ۲۰۰ #سوره_آل_عمران
📌#شکیبایی در حفظ مرز #دین
#سالک الی #اللّه بايد #صبر را که يکی از ارکان مهم #استقامت است در تمام دوران زندگی در رأس امور خود قرار دهد و راهنمای ديگران هم در اين موضوع باشد و با هم مسلکانش و بخصوص با #امام زمانش که صلوات #خدا بر او باد #ارتباط داشته باشد تا موفّق شود.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
📌#قرآن درمان دل
امام حسن علیه السّلام فرمودند:
إنّ هذَا الْقُرْآنَ فيهِ مَصابيحُ النُّورِ وَشِفاءُ الصُّدُورِ؛
همانا در این #قرآن چراغ های #هدایت به سوی نور و #سعادت موجود است و این #قرآن شفای #دل ها و سینه ها است.
📚بحارالأنوار، ج 75، ص 111
☘️☘️☘️
🌷همراهی شما با صفحه قرآنی رحیق موجب تشویق قرآن پژوهان در ترویج آموزه ها و معارف وحیانی است.🌷
👇👇👇
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
فکر جهانی و منتظران ظهور
#آیت_الله_جوادی_آملی
#علامه_جوادی_آملی
#جوادی_آملی
#انتظار
#مهدویت
#امام_زمان
#ولی_عصر
#فکر_جهانی
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
.
🔰 تفسیر سوره حمد
اوّل قدم...
.
💢سالک الی الله اوّل قدم سیرش آن است که به قلب خود بفهماند که به اسم الله، همه تعینات ظاهر است؛ بلکه همه، خود اسم الله هستند.
📚 کتاب تفسیر سوره حمد، ص۳.
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#سه_دقیقه_در_قیامت
💢عالم پس از مرگ به روایت یک جانباز مدافع حرم
تمام فایل ها با هشتگ #سه_دقیقه_در_قیامت در کانال قابل دریافت می باشد.
🔅 دوستان وقت بگذارید برای رونق بازار دین همیشه این فرصت ها در اختیار نیست.
قدر وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
👇👇👇
سه دقیقه در قیامت 64.mp3
35.45M
📚 شرح و بررسی کتاب #سه_دقیقه_در_قیامت
📎 تجربه نزدیک به مرگ جانباز مدافع حرم
📼جلسه شصت و چهارم
🔅🔅🔅
* ملکوت خانه، ازدواج و خانواده
* لزوم تقسیم وظیفه در خانواده
* لطافت در زندگی علامه طباطبایی ره
* مراقب مار و پلهها در زندگی باشیم
* رعایت خطوط قرمز خدا در خانواده
* درخواستی از اهالی رسانه
* حقالناس نسبت به نسل آینده
* راهکاری برای گرفتن انرژی زائد جوانان
* ارزش زن به چیست؟
* معنای ازدواج زود
* معنای زوجیت حقیقی و زوجیت اعتباری
* ابدیت حضرت آدم و حضرت حوا علیهماالسلام
* تفاوت نفس و روح
* امتحان خدا به هنگام انتخاب همسر
* ازدواجی از جنس ملکوت
* تفاوت همسر بهشتی و حورالعین
📅99/05/10
تمام فایل ها با هشتگ #سه_دقیقه_در_قیامت در کانال قابل دریافت می باشد.
🔅 دوستان وقت بگذارید برای رونق بازار دین همیشه این فرصت ها در اختیار نیست.
قدر وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
D1737552T12564267(Web)(1).Mp3
348.1K
تَبَّتْ یَدَا أَبِی لَهَبٍ وَتَبَّ
آیا ابولهب را در آتش می سوزانند با این فرض که سادات در آتش نمی سوزند؟
🔅 دوستان وقت بگذارید برای رونق بازار دین همیشه این فرصت ها در اختیار نیست.
قدر وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
اصول خانواده اصیل دینی.mp3
2.45M
#تذکر_آیات_الهی_توسط_مادران
#تقوای_خانوادگی
#قره_العین
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
⏮اصول خانواده اصیل دینی
🔅 دوستان وقت بگذارید برای رونق بازار دین همیشه این فرصت ها در اختیار نیست.
قدر وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#تذکر_آیات_الهی_توسط_مادران
#تقوای_خانوادگی
#قره_العین
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
⏮اصول خانواده اصیل دینی
🔹 قرآن کریم در عین حال که به امور خانوادگی خیلی احترام می گذارد و خانواده را اصل می داند، به مسئولان خانواده که پدر و مادر است دستور اکید می دهد، آنها که بچه هایی را زیر نظر دارند و پرورش می دهند؛ دستور اول این است که آنها را از خطر گناه باز دارند، آنها به جای ناامن نروند. دستور دوم آن است که وارد حریم پرورش، علم، فضیلت و مانند آن بشوند. دستور سوم این است که اعضای این خانواده رهبری دینی و فکری و معنوی جامعه را هم به عهده بگیرند. این اصول سه گانه مربوط به وظایف یک خانواده متشرِّع و متدین است.
🔹 وظیفه اول که ما وارد منطقه ناامن نشویم خیلی مهم نیست، وظیفه دوم که وارد حرم امن بشویم بسیار مهم است، وظیفه سوم که ما هم دیگران را از خطر برهانیم و به مقصد برسانیم خیلی اهم است. پس سه اصل است که یک خانواده اصیل دینی به این اصول سه¬ گانه باید پا بند باشد. اما آن اصل اول که خودمان و اعضای خانواده را از محدوده ناامن حفظ بکنیم، فرمود: ﴿قُوا أَنفُسَكُمْ وَ أَهْلِیكُمْ نَاراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجَارَةُ﴾؛[1] خودتان، فرزندانتان، اهلتان را از آتش حفظ بکنید. گناه آتش است، خطرهای دیگر آتش است، در جهنم هم آتش است، فرمود او را حفظ بکنید! این ﴿قُوا﴾ که به «وقایت» به حفظ برمی گردد، همان است که از آن به تقوای خانوادگی یاد میشود. تقوای خانواده در آن است که انسان خود را و اعضای خانواده خود را از گناه حفظ بکند.
🔹 اما دومی خیلی مهم است و بالاتر از آن سومی است. دومی آن است که انسان در خانه ای زندگی بکند که آیات الهی، معارف وحیانی، دستورات خدا و پیغمبر و اهل بیت در آن خانه مطرح بشود. در سوره مبارکه «احزاب» به اعضای خانواده پیامبر (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) سفارش خصوصی کرد، فرمود: ﴿وَ اذْكُرْنَ مَا یتْلَی فِی بُیوتِكُنَّ مِنْ آیاتِ اللَّهِ وَ الْحِكْمَةِ﴾.[2] دستورات دیگر برای همه هست، به همه ما می فرماید متذکر آیات الهی باشید ﴿وَ اذْكُرُوا اللَّهَ كَثیراً﴾[3] باشید, آیات قرآن را، معارف قرآن و عترت را فرا بگیرد و مانند آن; اما در خانواده ای که آیات الهی مطرح هست, دستورات حکمت خدا مطرح هست, خدای سبحان به زن های آن خانواده، به خواهرها و خانم های آن خانواده بالخصوص به این مادرها سفارش می کند که شما به یاد آیات الهی باشید که در خانه شماست, نه در مسجد و معبَد دیگری است. وقتی مسئول خانواده شما با قرآن و عترت است شما هم به آیات الهی متذکر باشید؛ این بسیار مهم است.
🔹 بخش سوم که از این هم مهم تر است این است که به مسئولان خانواده، یعنی به پدر و مادر می گوید مطمئن باشید که کار تنها به عهده شما نیست, نگویید ما مشغول بحث های تفسیری هستیم, مشغول بحث های حکمت هستیم، بحث های آیات الهی هستیم, اینها یک طرف قضیه است که کار به مبدأ قابلی برمی گردد؛ آن بخش اساسی که به مبدأ فاعلی برمی گردد به فیض و فوز الهی برمی گردد آن به دست خداست; آن را هم از خدا بخواهید! از خدا بخواهید همان طوری که به شما توفیق داد, خود شما, از خطر نجات پیدا کردید؛ یک، به ﴿آیاتِ اللَّهِ وَ الْحِكْمَةِ﴾ رسیدید؛ دو، رهبری فکری جامعه را هم خدا نصیب شما بکند. فرزندی داشته باشید که «قرة العین» شما باشد: ﴿رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَ ذُرِّیاتِنَا قُرَّةَ أَعْینٍ وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَاماً﴾[4] این اختصاصی به پدر ندارد, مادر هم می تواند این دعاها را بکند, بگوید خدایا فرزندان ما را طیب و طاهر قرار بده! فرزندی باشد که «قرة العین» باشد. در این آیه قرآنی خدای سبحان به پدران و مادران آموخت که به خدا عرض کنیم: خدایا ذریه ما را «قُرة العین» ما قرار بده! یعنی طوری آنها را بپروران که ما وقتی اینها را میبینیم اشک شوق بریزیم. نور چشم به این معنا باشد، وگرنه «قُره» به معنای نور نیست: ﴿رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَ ذُرِّیاتِنَا قُرَّةَ أَعْینٍ وَ اجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَاماً﴾. حالا وقتی ما یک خانواده شدیم پدر خانواده، مادر خانواده، اعضای خانواده در خدمت ﴿آیاتِ اللَّهِ وَ الْحِكْمَةِ﴾ بودند اینها می توانند امام جامعه باشند.
[1]. سوره تحریم، آیه6.
[2]. سوره احزاب، آیه34.
[3]. سوره انفال، آیه45; سوره جمعه, آیه10.
[4]. سوره فرقان، آیه74.
📚 درس اخلاق
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
تاریخ: 1388/03/28
واکاوی دعای 23 صحیفه سجادیه 39.mp3
12.51M
#آوای_زندگی
#نگاشت_صوتی 60
📼 قسمت: سی و نهم
📌واکاوی دعای 23 #صحیفه_سجادیه
🌴🌴🌴
✳️ عوامل تامین عافیت در زندگی
📈 جان واژه امنیت در قرآن
☑️ امنیت جان پناه زندگی موجود زنده
وامنن علی بالصحة و الامن والسلامة فی دینی و بدنی والبصیرةِ فی قلبی....
🌴🌴🌴
👈 دوستان وقت بگذارید برای رونق بازار دین همیشه این فرصت ها در اختیار نیست.
قدر وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس خجالت که از این حاصل ایام برد
☑️ ثواب انتشار و استفاده از این فایل (اگر ثوابی داشته باشد)هدیه به پیشگاه مقدس حضرت امام سجاد علیه السلام...التماس دعا
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom
#آوای_زندگی
#نگاشت_متنی 60
📼 قسمت: سی و نهم
📌واکاوی دعای 23 #صحیفه_سجادیه
🌴🌴🌴
✳ عوامل تامین عافیت در زندگی
☑ امنیت جان پناه زندگی موجود زنده
وامنن علی بالصحة و الامن والسلامة فی دینی و بدنی والبصیرةِ فی قلبی....
🌴🌴🌴
📈 جان واژه امنیت در قرآن
• معرفی شهر و جامعه نمونه
▫ قرآن شهر و جامعه نمونه را جامعهای میداند که دارای امنیت فراگیر و جامع باشد و مردم و شهروندان در آن با اطمینان و آرامش و آسایش زندگی کنند. در حقیقت خوشبختی جوامع به حاکم بودن امنیت وآرامش و آسایش است.
وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا قَرْيَةً كَانَتْ آمِنَةً مُطْمَئِنَّةً يَأْتِيهَا رِزْقُهَا رَغَدًا مِنْ كُلِّ مَكَانٍ فَكَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللَّهِ فَأَذَاقَهَا اللَّهُ لِبَاسَ الْجُوعِ وَالْخَوْفِ بِمَا كَانُوا يَصْنَعُونَ (نحل، آیه 112)
خداوند (برای آنان که کفران نعمت میکنند،) مثلی زده است: منطقه آبادی که امن و آرام و مطمئن بود؛ و همواره روزیش از هر جا میرسید؛ امّا به نعمتهای خدا ناسپاسی کردند؛ و خداوند به خاطر اعمالی که انجام میدادند، لباس گرسنگی و ترس را بر اندامشان پوشانید!
🔹 قرية: قرى: جمع كردن. شهر را از آن قريه گويند ، كه مردم در آن جمع شده اند . اكثر استعمال در شهر است، گاهى به معناى روستا نيز آيد.
🔹 رغد: (بر وزن شرف) ، وسعت عيش؛ منظور از آن زندگی پر از رفاه و فراوانى است.
🔹 آمنة: امن: ايمنى و آرامش. آمنة: ذات امن و صاحب ايمنى. برخوردار از آرامش
🔹 مطمئنة: اطمينان: سكون و آرامش خاطر. به نظر راغب، آن آرامش بعد از پريشانى است. قريه مطمئنة آنست كه آرام باشد، اهلش در ضيق و ناآرامى نباشد كه احتياج به كوچ و جابجایی باشد. مطمئن از حوادث طبيعى.
امنيّت و آرامش در رأس نعمتها و زمينهى توسعه در رزق و اقتصاد جامعه مىباشد. «آمِنَةً مُطْمَئِنَّةً يَأْتِيها رِزْقُها»
واردات و صادرات و تجارت در سایه امنیت امکان پذیر است(يأتيها رزقها رغدا من كل مكان)
نابسامانی اقتصادى و ناامنى اجتماعى، از نشانههاى بىاعتنايى جامعه به اصول و قواعد دينى است. (فَكَفَرَتْ ... فَأَذاقَهَا اللَّهُ لِباسَ الْجُوعِ وَ الْخَوْفِ)
پیامد ناسپاسی نعمت های الهی نابسامانی های اقتصادی و دروازه فقر و گرسنگی است و هم گرفتاری و مشکلات روحی و روانی (ترس و نا امنى) را به دنبال دارد .فَكَفَرَتْ ... فَأَذاقَهَا اللَّهُ لِباسَ الْجُوعِ وَ الْخَوْفِ
🌴🌴🌴
👈 دوستان وقت بگذارید برای رونق بازار دین همیشه این فرصت ها در اختیار نیست.
قدر وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom