🔕اهداف پنهانی #بهائیت از برگزاری مراسم یادبود سرکردگان #فرقه
✍️به برخی فعالیتهای فرقه #بهائی مانند سالگرد تولد «#حسینعلی_نوری» و «#باب»، نمیتوان به عنوان مراسم یادبود یا بزرگداشتی عادی نگاه کرد، بلکه تمام اجزای این تشکیلات، برنامههایش را در راستای کسب قدرت در جوامع مختلف به کار میگیرد. در حقیقت، اینگونه جشنها و اطلاعات فریبندهای که در ضمن آن به ناآگاهان -اعم از مسئول و غیرمسئول- ارائه میشود، زمینه را برای ایجاد مشارکت با پروژههای بهائی، حمایت از اقدامات این گروه و بعضاً تمایل به بهائی شدن فراهم میکند که با کسب قدرت و نزدیک شدن به حکومتی بهائی، همراه خواهدبود. البته باید خاطرنشان کرد، سرعت و موفقیت چشمگیری در هیچ یک از اقدامات باطل این #تشکیلات در هیچ کشوری دیده نمیشود، اما این امر دلیلی بر بیتوجهی و عدم آگاهسازی در این باب نیست، چراکه همین حرکات خزنده و آهسته، در صورت پیوستگی و بیتوجهی مسئولان، میتواند تبعات نامناسبی در پی داشته باشد.
@feraghvaadyan
⏳مفهوم #انتظار در روایات
✍️برای درک بهتر مفهوم انتظار و تبیین تبیین هدف اصلی آن، جا دارد متون اصیل اسلامی و لحن گوناگون روایات انتظار مورد اشاره قرار گیرد؛ شخصی از امام صادق(ع) درباره کسی که انتظار #ظهور حکومت حق را میکشد و در این حال از دنیا میرود، سؤال کرد. ایشان فرمودند: «قَالَ هُوَ كَمَنْ كَانَ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه وآله؛ او همانند کسی است که با پیامبر اکرم(ص) در مبارزاتش همراه بودهاست.»(1) این مضمون در روایات بسیاری با تعابیر مختلف نقل شدهاست.
🔹در روایت دیگری آمده: «إِنَّ الْمَيِّتَ مِنْكُمْ عَلَى هَذَا الْأَمْرِ بِمَنْزِلَةِ الضَّارِبِ بِسَيْفِهِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ: مرگ در راه انتظار فرج، همانند شمشیرزنی در راه خداست.»(2) همچنین: «كَمَنْ قَارَعَ مَعَهُ بِسَيْفِهِ: همانند کسی است که درخدمت قائم(ع) بر مغز دشمن بکوبد.» (3) یا:«بِمَنْزِلَةِ مَنْ قَعَدَ تَحْتَ لِوَائِهِ: همانند کسی است که در زیر پرچم قائم بودهاست.»(4)
دستهای دیگر: «بِمَنْزِلَةِ الْمُجَاهِدِ بِالسَّيْفِ بَيْنَ يَدَيْ رَسُولِ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم: همانند کسی است که پیش روی پیامبر جهاد کند.»(5)
در بعضی نیز آمده: «بِمَنْزِلَةِ مَنِ اسْتُشْهِدَ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ: همانند کسی است که با پیامبر شهید شود.» (6)
🔹چنانچه مشاهده میشود، تشبیههای بسیار دقیق و عمیق روایات روشن میسازد که نوعی رابطه و تشابه میان مسئله «انتظار»، «#جهاد» و «مبارزه با دشمن» در آخرین شکل خود وجود دارد.
📚1. کلینی، محمد بن یعقوب، اصول کافی، ج 1، ص 273.
📚2. مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۲۶.
📚3. مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج۵۲، ص۱۴۲.
📚4. کلینی، محمد بن یعقوب، همان، ص۳۷۱.
📚5. مجلسی، محمدباقر، همان، ص۱۴۲.
📚6. کلینی، محمد بن یعقوب، اصول کافی، ج۱، ص۳۷۱.
@feraghvaadyan
▫️شاخصهای عرفانهای کاذب(2)
👤انسانخدایی و عقلبسندگی
✍️برخی #فرقههای_انحرافی عرفانی یا غیرعرفانی، سخن از #خدا بودن #انسان میگویند و انسان را معیار حق و باطل میدانند و اساساً نیاز به خدایی متعالی از هر موجودی را انکار میکنند. به اعتقاد ایشان، انسان خود واجد و معیار همه ارزشهاست و عقل آدمی برای هدایت و تمشیت امور مادی و معنوی انسان و جوامع، کافی است.
➕بدیهی است، این اعتقاد نیز باطل بوده و انسان، تنها در پرتو هدایت الهی و تعالیم انبیاء(ع) می تواند مسیر حق را از باطل تشخیص داده و به صراط مستقیم هدایت شود. عقل آدمی، ظرف و بستری برای دریافت تعالیم انبیاست و عقل بدون وحی و هدایت انبیاء مانند چشمی است که در تاریکی طی مسیر می کند و این نور وحی است که باید در پیشاپیش چشم عقل تابانده شود تا راه را از چاه تشخیص دهد. البته معلوم است که اگر آدمی فاقد چشم عقل بود، نور و نور افکن وحی و انبیاء برای او سودی نداشت و مانند کوری بود که نور و چراغ برایش سودی ندار. از همینروست که در #قرآن و روایات برای عقل، مقام والا و بلندی ترسیم شده اما این بدان معنا نیست که عقل، مستقل از هدایتهای وحیانی بتواند انسان را به مسیر سعادت رهنمون سازد. اگر چنین بود اساساً خداوند نباید انبیاء را مبعوث و انسانها را به اطاعت از آنان امر می فرمود.
@feraghvaadyan
📛#انجمن_حجتیه و «عدم دخالت در سیاست»
✍️انجمنیها بر اساس اساسنامه خود، تا #ظهور حضرت حجت(عج) در #سیاست دخالت نخواهندکرد. همچنین بر مبنای تبصره بعدی، این اصل در اساسنامه انجمن، لایتغیر است. بر این اساس، انجمنحجتیه و پیروان آن در مسائل سیاسی دخالت نمیکنند؛ اولاً، خودِ اعراض از دخالت در سیاست، یک منش سیاسی-اجتماعی است. ثانیاً، لازمه این امر، واگذاری مسائل سیاسی و اجتماعی کلان اجتماع به غیر مذهبی است. ثالثاً، نتیجه چنین تفکری، تعطیلی بخش قابلتوجهی از دستورهای دینی نظیر: باب قضا، شهادات، حدود، دیات، جهاد، شهادت، یاری مسلمین و مستضعفان در سطح کلان است. همچنین به مثابه مصداق بیتوجهی به برخی آیات مانند «وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ » میباشد.
@feraghvaadyan
✝️مسیحیت تبشیری، پیشگام تبلیغ در فرقههای نوظهور
✍️فرقههای و معنویتهای نوپدید به طور گسترده دست به #تبلیغ و عضوگیری میزنند اما دراین میان فعالیتهای گروههای تبشیری، بیشتر به چشم میخورد. آنها در #فضای_مجازی و شبکههای اجتماعی نیز فعالیت گسترده ای دارند. بیش از دههزار صفحه در اینستاگرام به تبلیغ مستقیم #مسیحیت میپردازند یا به نوعی در برنامههای مسیحی مشارکت دارند و سه برابراین رقم در فیسبوک و هزاران کانال و گروه در تلگرام. به این ترتیب، یکی از پیشرو ترین تشکلهای فرقهای در شبکه های اجتماعی، #مسیحیت_تبشیری است.
@feraghvaadyan
🔺بهرهبرداری از #تصوف برای مقاصد #سیاسی
📆در تاریخ دوم آبانماه 1382، مرکز بین المللی «#نیکسون» در واشنگتن، میزبان اجلاسی در خصوص بررسی ارتباط سنتهای معنوی اسلام با اهداف سیاست خارجی آمریکا بود. یکی از دستاوردهای این نشست، تأکید بر بخش مغفول اسلام تحت عنوان «اسلام فرهنگی» یا «#صوفیگری» بود. به اعتقاد شرکتکنندگان در این نحله: «این نحله که میلیونها مسلمان پیرو در جهان دارد آثار اجتماعی، فرهنگی و مذهبی زیادی داشته است. این اجلاس را میتوان سرآغاز مجموعه طرح ها و برنامه های ایالات متحده با محوریت تصوف قلمداد کرد.»
@feraghvaadyan
⬜ناراحتی تبشیریها از نپذیرفتن پزشکان بدون مرز
🔽گروهی که از سازمان #پزشکان_بدون_مرز که قرار بود به ایران سفر کنند با مخالفت مسؤلان به کشور خود بازگشتند که این امر موجب ناراحتی گروههای تبشیری شده است.
♦حال انکه طبق انکه گفته شده اکثر افراد این گروه پزشک نبودهاند و جالبتر اینکه کشورهایی چون فرانسه با گسترش شیوع کرونا با حجم وسیعی از مبتلایان مواجه است نیز از پذیرش این گروه سرباز زده حال انکه در این برهه با توجه به کمبود پزشک انها بیشتر نیازمند این گروهها هستند.اما #مسیحیان_تبشیری فقط با نپذیرفتن ایران مشکل دارند!
@feraghvaadyan
📛خطر حجتیه در کمین #مدارس_مذهبی
↙️ #انجمن_حجتیه در دو دهه نخستین انقلاب، برای نفوذ در ردههای بالای آموزشی و نهادهای متولی در این بخش، ناکام مانده بود، اما با گسترش مدارس غیرانتفاعی پس از #جنگ_تحمیلی و بیشتر در دهههای 70 و80 شمسی، همچنین غفلت نهادهای مسئول در اعطای مجوز تأسیس اینگونه مدارس، مجال مناسبی برای جولان انجمنیها در بخشی که بسیار راغب به فعالیت در آن بودند، فراهم شد.
🔺در همین راستا، با تأسیس مدارس غیرانتفاعی و بهکارگیری معلمان وابسته به تفکر حجتیه، این تشکیلات به #تربیت ذهن و فکر دانشآموزان مطابق با استانداردهای حجتیه پرداخته و بهتدریج و با مدنظر قرار دادن معیارهای مشخص، آنها را به عضویت در شبکه انجمن، راهنمایی کرد.
🔺حساسیت نیروهای دلسوز نظام و افشاگری برخی رسانهها، باعث شد تا در ابتدای دهه 90، نام مدارس منتسب به تفکر انجمنحجتیه در برخی رسانهها منتشر شود و شماری از فعالان آموزشی و رسانهای، اقدام به افشای تحرکات #انجمن_حجتیه در مدارس نمودند به این ترتیب این خطر که «امروز فضای مدارس غیردولتی کشور در دست مدارس انجمنحجتیه است که عالمانه و عامدانه، کسانی را تربیت میکنند که نگاه اجتماعی ندارند.»(1) بیشتر شنیده و موجب شد از آن پس، انجمنیها دست به عصا و پنهانیتر از قبل، اقدامات خود را دنبال کنند.
🔰1. «فضای مدارس غیرانتفاعی دست حجتیه است»، گفتگوی فریدالدین حدادعادل با خبرگزاری دانشجو(ایسنا) کد خبر: 12414، 19/08/1392
@Feraghvaadyan
🔦کشف و شهود دروغین در #فرقهها
🛐☯️برخی #عرفانهای_انحرافی بر #شهود و مکاشفه یا الهام تأکید ویژه ای دارند و پیروان سادهدل را با ادعاهایی اغلب دروغ، اغوا می کنند. در حالیکه اولاً چنین شهود و مکاشفه و الهامی به راحتی برای کسی رخ نمی دهد و بسیاری از مدعیان، دروغ میگویند. ثانیاً، بسیاری از مکاشفات، شیطانیاند یعنی #شیاطین با تصرفاتی که در روح و ذهن بعضی افراد منحرف و تابع خود می کنند، گاه اموری غیبی یا عجیب و خارق العاده را به آنها می نمایانند. بر این اساس، این مکاشفات، نهتنها دلیل بر درستی و حقانیت راه و اندیشه این افراد نیست بلکه نشانه بطلان و شیطانی بودن آنان است. ثالثاً، اگر مکاشفه و شهودی برای شخصی وجیه و ایمانی رخ دهد محتوای آن هرگز نمیتواند در تعارض با عقل و #شریعت باشد. ضمن آنکه چنین مکاشقه یا مکاشفاتی، به معنای درستی اندیشه ها، باورها و رفتارهای شخص صاحب مکاشفه نیست و او نمی تواند به استناد این مکاشفه، حقانیت اندیشههای عرفانی، فلسفی، فقهی یا سیاسی خود را اثبات کند.
@feraghvaadyan
✅دیدگاه امام خمینی(ره) در خصوص فرقههای #متصوفه
💠امام خمینی(ره) می فرمایند: «آن که خود را مرشد و هادی خلایق می داند و در مسند دستگیری و تصوف قرار گرفته، اصطلاحات این دو دسته (عارف و حکیم) را به سرقت برده و سر و صورتی به متاع بازار خود داده و دل بندگان خدا را از حق، منصرف و مجذوب به خود نموده و آن بیچاره صاف و بی آلایش را به علما و سایر مردم بدبین نموده، برای رواج بازار خود، فهمیده یا نفهمیده، پاره ای از اصطلاحات جاذب را به خورد عوام بیچاره داده و گمان کرده به لفظ « مجذوب علیشاه » یا « محبوب علیشاه »، حال جذبه و حبّ دست میدهد.»
💠امام (ره) در ادامه بیان خود می فرماید: «ای طالب دنیا و ای دزد مفاهیم! این کار تو هم اینقدر کبر و افتخار ندارد. بیچاره از تنگی حوصله و کوچکی کله، گاهی خودش هم بازی خورده، خود را دارای مقامی دانسته، حب نفس و دنیا به مفاهیم مسروقه و اضافات و اعتبارات، پیوند شده، یک ولیده ناهنجاری پیدا شده و از انضمام اینها یک معجون عجیبی و اخلوطه غریبه ای فراهم شده و خود را با این همه عیب، مرشد خلایق و هادی نجات امت و دارای سرّ شریعت دانسته؛ بلکه وقاحت را گاهی از حدّ گذرانده، دارای مقام ولایت کلیه دانسته، این نیز از کمی استعداد و قابلیت ، تنگی سینه و ضیق قلب است.»
📙1.شرح چهل حدیث، حدیث چهارم، باب کبر، ص91.
@Feraghvaadyan
⭕️تناقض در #فرقه_اکنکار
✍️پال توئيچل، مؤسس فرقه #اکنکار هنگامی که از تحليل و توضيح ادعاهاي خود درمانده مي شود، با بيان اينکه آموزههاي اک داراي پيچيدگي هستند و تنها معدودي از انسانها آن را درک مي کنند، به فرافکني میپردازد. براي مثال، وقتی درباره نحوه کارکرد اک و مزاياي عجيب آن سخن ميگويد، از اين ترفند بهره ميجويد: «معدود کساني هستند که قادر به فهم و تشخيص نحوه کارکرد اک باشند. حيطه [ آن] اينچنين پر جلال و بي نهايت پهناور است. انتخابشدگان اندکي که به سوي [ آن] ميآيند، در مقايسه با ساير طرق معنوي، در واقع سعادتمندترين پيروان به حساب ميآيند.»(1)
👤پال توئيچل ادعا ميکند که فهم اک و کارکرد آن فقط از عهده انتخابشدگان برميآيد و بقيه مردم از درک آن عاجزند، در حاليکه با توجه به برخي ادعاها و نيز آموزه هاي اکنکار- به ويژه اصل خوداستادي- آنها مدعي اند تعاليمشان قابل درک براي عموم مردم است.
📚1. توئيچل، پال، شريعت کي سوگماد، ترجمه؟، ج 1، ص 263.
@feraghvaadyan
⬜️ فرافکنی تبشیری
🔸یکی از نکاتی که جریان #مسیحیت_صهیونیستی برای مسیحی سازی جوامع با برنامههای مدون متمرکز هستند مقوله اعطای #پناهندگی است و در سالهای گذشته با وعده پناهندگی به افراد بویژه در ایران اقدام به جذب کرده اند اما با این وجود معتقدند که این اقدام توسط انها صورت نمیگیرد.
◽️سوال این جاست اگر جریان #تبشیری با وعده پناهندگی افراد را مسیحی نمیکند پس چرا در کانالهای جریان تبشیری اخبار پناهندگان در سرخط اخبار انها قرار دارد؟
@feraghvaadyan
✅ کرونا و بازگشت به دین
◽️«حتّی اگر این حرفِ آگوست کُنت، فیلسوف و جامعهشناس فرانسوی، که “خدا در فاصلهی میان خواست و ابزارِ انسانها پیدا میشود” و یا ” دین در جایی میانِ آگاهی و واقعیّت جوانه میزند” را درست بدانیم، کرونا نشان داد که بر خلاف پیشبینی او و برخی دیگر از هواداران نظریههای
#سکولاریزاسیون، انسان مدرن از دین بینیاز نیست و علمِ تجربی نمیتواند جای خدا را بگیرد.کرونا دستهای زمینیترین آدمها را نیز رو به آسمان کرد و نیایش را روی میز درمان گذاشت و نشان داد که دین هنوز هم آخرین پناهِ انسان، حتّی در روزگار مدرن است.
◻️ این روزها از #پاپ تا ترامپ و از مرجع تقلید شیعه تا رئیسِ خاخامهای #یهودی و مانکهای بودایی برای رهایی جهان از بیماری کرونا دعا میخوانند.
👈حتّی فرهنگهایی که خدا در آنها “مرده بود” هم فهمیدند که علمیترین مسائل هم ممکن است روزی به دینیترین آنها تبدیل شوند.
♦️کروناویروس #دینداری را از “تجربههای حاشیهای” به تجربههای معمول و معنادار روزانه تبدیل کرد.این بیماری به جامعهی مدرن نشان داد که “بسیاری از دینپژوهان دربارهی میزان سکولاریزاسیون و نیز برگشتناپذیری دین به جهان انسانها، دچار زیادهروی شدهاند و دنیای جدید به اندازهی جهان سنّت تجربههای دینی را نیاز دارد” (پیتر برگر)؛ اگر چه این دینداری ممکن است به معنای پیروی از نهاد دین و پذیرش وجه تاریخی دین نباشد.»(۱)
۱.یادداشتی از مهراب صادقنیا استاد فرق و ادیان
@feraghvaadyan
🔰مخالفت #انجمن_حجتیه با نهضت امام خمینی(ره)
✍️«انجمنیها توجیه سیاستگریزی و سیاست زادیی خود را تأسی از #مکتب_تفکیک عنوان میکنند. آنان چگونه هنوز در پیچ و خم دفاع از سابقه دلدادگی خود، به توجیه سیاستزدایی از فعالیت انجمن پرداخته و آن را به مثابه «احسن اعمال» برای دیگران به نمایش گذاشتهاند؟! یعنی با اینکه خود، معترف میباشند هرکس میخواسته به نهضت امام خمینی (ره) بپیوندد، مجبور بوده چارچوب انجمن را برای فعالیت سیاسی بشکند، و با آن متارکه مطلق برقرار سازد، اما چیزی به نام تقیه مشروع بر رفتار انجمن با دستگاه سیاسی، تطبیق مینمایند و داد سخن در اینباره را به انتها میرسانند که این یک تکلیف دینی با توجه به اقتضای زمان بوده؛ یعنی درست در همان زمان که امامخمینی (ره) فریاد میزد، «هرکس فریاد نزند گنهکار است»، خاموشی سیاسی انجمنحجتیه عین دستور شریعت به تقیه و بسی مشروع است و مقبول!»(1)
📂۱.ارشادی نیا، محمدرضا، تقیه سیاسی، فصلنامه روشنا،شماره 82.
@Feraghvaadyan
📌شاخصهای عرفانهای کاذب(3)
💠نفی تقلید از عالمان شایسته دینی
✍️تحقیر علم و دانش حقیقی و منبعث از منابع و متون اصیل دینی و استفاده شده ازعالمان و فقهای شایسته، از ویژگی های برخی #فرق_انحرافی عرفانی است. آنها می خواهند مریدان و طرفداران خود را از علما و فقها دور کرده و در دام خود گرفتار کنند. عرفانهای انحرافی گاه سخن از خودشناسی حتی خلوص و خودسازی می زنند و علم و دانش و فقه را حجاب حقیقت اعلام می کنند. این در حالی است که آیات قرآن و دهها روایت، مسلمین و مؤمنین را به علمآموزی تحت هر شرایطی توصیه می کنند. آنچه مسلم است هیچ امری حتی عبادت، ریاضت، خلوص، چله نشینی و ... نمی تواند جای علم آموزی صحیح را نزد عالمان و فقهای اصیل دینی بگیرد. هر کس که به تحقیر علم و تفقه در دین پرداخت و علما و فقها را تحقیر کرد، به خطا رفته و اگر ادعای #عرفان دارد، در پی تحمیق مریدان خود و به انحراف کشاندن آنهاست.
🔸نفی #تقلید از مجتهدین و فقهای جامع الشرایط یا توصیه به تقلید از فردی که شایستگی علمی و اخلاقی ندارد، در اغلب #فرقههای_انحرافی که ادعای دینی و اسلامی بودن نیز دارند مشاهده می شود، در حالی که به حکم عقل و شرع وقتی کسی خود به مرحله اجتهاد نرسیده، باید در امور دینی و عقیدتی خود به تقلید و تبعیت از دین شناسان و فقهای واجد شرایط بپردازد.
جالب آنکه، برخی فرقه های انحرافی در عین حال که به نفی تقلید از عالمان دینی و فقهای جامعالشرایط می پردازند، در عین حال مریدان خود را به سرسپردگی بی چون و چرا به رهبر و #قطب_فرقه توصیه میکنند.
@feraghvaadyan
🔺همسویی #جریانهای_فرقهای با #استکبار
✍️از آنجا که اغلب عرفانوارهها و فرق انحرافی از حمایتهای مالی و تبلیغاتی دولت های استعماری غربی برخوردارند و منافع این دولتها در ایجاد و پرورش چنین فرقه هایی است، سرکردگان و پیروان این فرقه ها با چنین دولت هایی مخالف نبوده و بعضا از آنها تمجید و ستایش نیز می کنند. جدایی دین از سیاست، شعار بسیاری از فرقه های انحرافی است و این در راستای حمایت از منافع استعمارگرانی صورت می گیرد که دین را در تعارض با منافع و چپاولهای خود می بینند.
@feraghvaadyan
💠«اسلام منهای روحانیت»
🔰رویکرد انجمن به روحانیت
✍اگرچه «شیخ محمود حلبی»(مؤسس انجمن)، روحانی و سخنران شناختهشدهای بود، لیکن اندیشهای خاص در انجمن قوت گرفت مبنی بر اینکه: مبادا #روحانیان برای مناظره و بحث با #بهائیان اقدام کنند؛ چون در صورت انجام مناظره و شکست، این امر برای جامعه روحانیت، بد و ناخوشایند خواهدبود و اساساً جایگاه #روحانیت را والاتر از مباحثه با بهائیان میدیدند، لذا از نظر ایشان، مهندسان و دکترها برای این کار بهترند. بر این اساس روحانیان، جایگاه برجستهای در انجمن نداشتند، حتی غالب سخنرانان امروزی #انجمن نیز غیر روحانی هستند. جالب توجه است که برخی نویسندگان در دستهبندی احزاب و جریانهای سیاسی-مذهبی ایران، نام انجمن را جزء «جریانهای اسلام منهای روحانیت» ذکر کردهاند.
@Feraghvaadyan
✝️«کرونا ویروس» و هیجانزدگی اوانجلیکها
✍🏻با شیوع فراگیر بیماری کووید -19 در سراسر جهان و بهویژه افزایش یمار قربانیان در غرب و امریکا، پیروان فرقه افراطی اوانجلیسم، بیش از سایر جریانهای مذهبی به تکاپو افتاده و نظریههایی خاص ارائه دادند.
👈🏻با توجه به مبانی اعتقادی این جریان در خصوص آخرالزمان و شمردن نشانههایی برای بروزآن، بسیاری از طرفداران و عناصر اوانجلیک –که اغلب در امریکا تمرکز دارند- کروناویروس را یکی از نشانههای آخرالزمان و ظهور منجی مورد نظر خود موسوم به «ماشیح» دانستهاند. «وضعیت موجود برای بسیاری از پیروان کلیساهای اونجلیکال، نشانه و بلکه بشارتدهنده نزدیکی فرود آمدن عیسی مسیح است که جهان جدیدی خواهد ساخت و با کمال تعجب، بسیاری از آنها از چنین پیشامدی خوشحال بودند، البته تا قبل از آنکه این موج، امریکا را درنوردد.»(1)
🔹البته در این میان، گروهی دیگر میگویند این از علائم آخرالزمان نیست، چراکه معتقدند هفتسال قبل از نزول عیسی (ع)، خداوند مؤمنان واقعی را (یکصد و چهل و چهار هزار نفر) بهسوی خود «میرباید» و به آسمان میبرد! و چون این امر رخ نداده، کرونا نشانه آخرالزمان نیست...چنین اعتقاداتی در حال حاضر، خاص اونجلیکالهاست. جالب اینکه چند سال قبل بیماری «ابولا» شایع شد و آقای جان هاگی (از شخصیتهای معروف اونجلیکال) این بیماری را مجازات خداوند به دلیل سیاست «غیردوستانه» اوباما نسبت به اسرائیل عنوان کرد. به هنگام شیوع ایدز و انفجار برجهای دوقلو در ۲۰۰۱ هم برخی از آنان همین نوع مطالب را بیان کردند و اخیراً برخی از کشیشان اونجلیکال گفتند کرونا نشاندهنده مقدمات ظهور عیسیمسیح است. یکی از وزرای –حاخام- اسرائیلی نیز درباره کرونا در کنست، گفته بود که نشانه ظهور مسیح است... واقعیت این است که این بیماری بهصورت غیرمستقیم بهنوعی هیجانزدگی اوانجلیکالها منجر شده. »(2)
🔹با توجه به نفوذ عیان جریان اوانجلیکال در سیاست و سیاستمداران ایالاتمتحده، چالش کرونا بیش از پیش بر دامنه و عمق این نفوذ مادی و معنوی افزوده و نقش مهمی در تصمیمگیریهای ملی و فراملی آن ایفا میکند که میتواند بر معادلات جهانی، تأثیرگذار باشد. کرونا بار دیگر، بر ارتباط مستقیم مذهب و سیاست در امریکا، صحه گذاشت؛ امری مغایر با قانون اساسی این کشور.
📚پینوشت:
1.کرونا و بحثهای آخرالزمانی در جهان، گفتگو با محمد مسجدجامعی، دینآنلاین، 11 فروردینماه 1399.
2.همان.
3. متمم اول قانون اساسی امریکا بر جدایی نهاد دولت از مذهب تأکید دارد.
@Feraghvaadyan
✅یهودیان افراطی قرنطینه را نقض میکنند
🔸به گزارش یورونیوز گروهی از یهودیان افراطی مانع اجرای برنامههای محدودکننده برای مهار کرونا هستند.
مأموران پلیس ضد شورش اسرائیل در روزهای اخیر با مواردی از تجمعات یهودیان ارتدوکس برای تشییع جنازه یا مراسم مذهبی و نیز تجمعهای اعتراضی برخورد کرده و با مقاومت گاه به گاه افراد مواجه شدهاند.
روز دوشنبه در یکی از محلههای بیت المقدس به نام «مئه شعاریم» که بنیادگرایان یهودی در آن سکونت دارند، گروهی از افراد در اعتراض به تصمیم وزارت بهداشت برای وضع محدودیتهای کرونایی تجمع کردند و پلیس برای متفرق کردن آنها به نارنجک صوتی متوسل شد. هنگامی که مأموران تلاش داشتند برخی افراد معترض را کشانکشان از محل دور کنند، مردم حاضر در محل فریاد میزدند:« نازیها».
پلیس اسرائیل همچنین با استفاده از بالگرد و پهپاد پیام «در خانه بمانید» در سطح شهرها منتشر کرده و افراد متخلف از مقررات قرنطینه را جریمه میکنند.
مقامات اسرائیلی از شیوع کرونا در اجتماعات مذهبی یهودیان بنیادگرا که «حریدی» نامیده میشوند هراس زیادی دارند زیرا بسیاری از این افراد در محلههای فقیر و دارای امکانات اندک زندگی میکنند و مستعد سرایت بیماری هستند. علاوه بر این مراسم مذهبی مختلف نزد این گروه از یهودیان به شکل ویژهای برگزار میشود به طوری که در مواقع عادی در قالب گروههای بزرگ در کنیسهها و جاهای دیگر نمازها و دعاهای سه روزه برگزار میکنند🔸
@Feraghvaadyan
⬜️ فرخ رو پارسا اولین وزیر زن بهائی در عصر پهلوی
🔹حضور فرخرو پارسای به عنوان یک فرد #بهائی در مقامهای عالی آموزش و پرورش موجب اعلام نارضایتیهایی شد. بر طبق گزارش ساواک، انتصاب وی به معاونت وزارت آموزش و پرورش انعکاسی بدی در بین فرهنگیان و مجامع مذهبی داشته است:
♦️«انتخاب خانم دکتر فرخرو پارسا به معاونت آموزش و پرورش که منتسب به بهائی بودن و از #فرقه_ازلی آن میباشد، انعکاس بسیار بدی در بین فرهنگیان باسابقه داشته و آنها را که عمری به درستی و پاکی خدمت کردهاند مأیوس نموده و نیز انعکاس این عمل در بین روحانیون و افراد مذهبی با اعتراض مواجه شد و آنها را عصبانی نموده است.»
@feraghvaadyan
⭕ کرونا اثبات کرد خدا فقط «خدای رخنه پوش» نیست
🔹انسان و جهان پس از انقلاب صنعتی، گرفتار غرور شد؛ به طوری که به تدریج دانش جای خدا را گرفت. نیوتن (۱۶۴۳-۱۷۲۷م) که خود فرد دینداری بود و از طرفی در پیش بردن دانش بشری نقش برجسته ای داشت، نام خدا را خدای رخنه پوش نهاد. به این معنی که هر جا دانش کارساز بود و پاسخگوی نیاز بشر، دیگر جای خدا نبود. فقط هر جا علم کارگر نبود، به #خدا تو ّسل می جوئیم. از این رو، خداوند، خدای رخنه پوش نام گرفت. هر چه دانش تجربی بشری پیش می رفت، جای این خدای رخنه پوش، تنگ تر می شد.
◽دیدگاه آگوست کنت، مزید بر علت گردید و موجبات #تقدس_زدایی از هستی و انسان را فراهم ساخت. کنت بر این باور نادرست بود که سرگرم شدن به مفاهیمی همچون خدا، انسان را گرفتار رکود علمی کرده است. او با تقسیم ادوار گذشته تاریخ بشر به سه دوره رّبانی، فلسفی و علمی، دوران جدید را دوره علم و دین این دوران را دین انسانیت نام نهاد. انسانیتی که فقط بر محور دانش تجربی حرکت می کرد و علوم انسانی نیز با همین روش اعتبارسنجی می شدند.
👈امروز داستان #کرونا همان داستان فراموشی خدا و غرور علمی بشر است. کرونا موجب شد نه تنها از جوامع سنتی که از سکولارترین جوامع بشری صدای تضرع و مناجات برخیزد. کرونا بار دیگر اثبات کرد #دین و دانش دو بال برای پرواز بشرند که هر یک بدون دیگری ره بجایی نمی برد.
یادداشت دکترعلی غلامی استاد گروه معارف دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
@feraghvaadyan
تأثیر ادیان در بحران جهانی شیوع کرونا
✅ روشنگر به نقل از ادیان نیوز/اخیراً «جان اوپال»، استاد آمریکایی دانشکده تاریخ و مطالعات کلاسیک در دانشگاه «مک گیل» کانادا در مقالهای در روزنامه گلوب اند میل نوشت: من در کانادا در شهر مونترال زندگی میکنم که اصول جدایی دین از جامعه در آن شدیداً رعایت میشود. تنها نشانه دینی که در اطراف خود میبینم زنان #مسلمان و محجبهای هستند که قوانین استانی، حضور آنها را در مدارس و ادارات دولتی منع کرده است.
✅ وی افزود: من و همسرم، فرزندان خود را بر اساس انسانیت و صداقت پرورش میدهیم نه اصول دینی. با این حال در شرایط کنونی که بحران کرونا جهان را فرا گرفته است احساس میکنم تنها با #دعا و نیایش آرامش پیدا میکنم.
◽با آنکه هزاران مراسم دینی در سرتاسر جهان به خاطر شیوع کرونا لغو شده است اما رهبران #ادیان مختلف مرتباً با دعا و سخنان دینی میکوشند به پیروان خود آرامش ببخشند و از آنان در برابر اضطراب و استرس ناشی از این بیماری حمایت کنند. بهتازگی پاپ از پیروان خود خواست تا برای افرادی که بخش خدمات عمومی در رم را فعال نگهداشتهاند، دعا کنند.
🔽 بسیاری از #گروههای_مذهبی همچنان به ارائه خدمات خیریه از جمله اهدای تجهیزات پزشکی به جوامع محروم ادامه میدهند و رهبران دینی در مورد گروههای آسیبپذیر ابراز نگرانی کردهاند. مؤسسات خیریه کاتولیک در ایتالیا هنوز آشپزخانههای پخت سوپ برای افراد فقیر را با رعایت ملاحظات بهداشتی، فعال نگه داشتهاند و سازمانهای یهودی در ایالت کالیفرنیا در حال جمعآوری کمکهای مالی برای خانوادههای کم درآمد، پناهندگان و سالمندان هستند.
@feraghvaadyan
⭕ مخالفت جریانهای فرقهای با شریعت
⬜ یکی از آموزهها و تعالیمی که برخی از فرقهها از آن برای جذب پیروان بیشتر استفاده میکنند، مخالفت با ادیان الهی و #شریعتگریزی است و تنها راه سیدن به معنویت، حقیقت و کمال را پیروی از فرقه خود عنوان میکنند. از اینرو، برخی افراد سستایمان و ساده لوح که به دنبال یک راه آسان برای ارضای میل کمالخواهی درونی خویش هستند، به این فرقهها جذب میشوند. مخالفت با ادیان در اندیشه #اوشو و اکنکار به وضوح دیده میشود.
♦مثلاً، پال توئیچل رهبر فرقه #اکنکار مىگوید: «تو مى توانى در مقابل همه خدایانى که نام آنها در کتابهاست، به دعا و نماز بنشینى، لیکن آنها صداى تو را نخواهند شنید، مىتوانى از همه مذاهب موجود، طلب یارى کنى، اما هیچ نصیبت نخواهد شد. این، همچنان یک واقعیت قاطع بر جا مىماند که هیچ فردى تا به حال نتوانسته و در آینده نیز نخواهد توانست از مصائب این زندگى و تردید در خصوص زندگىهاى بعدى بگریزد، مگر این سعادت را بیابد که با یک استاد حق (مکتب اکنکار) دیدار کند.»(1)
📚1. توئیچل، پال، سرزمین هاى دور، مترجم؟، انتشارات، سال نشر، ص ص 235.
@feraghvaadyan