eitaa logo
تفسیر آسان قرآن
247 دنبال‌کننده
604 عکس
0 ویدیو
0 فایل
بنام خدا.إن شاء الله هر روز دو صفحه از قرآن به همراه صوت وتفسیر آسان وکاربردی گذاشته خواهد شد.خلاصه تفسیر حاج آقا قرائتی ارتباط با مدیر @kh8514
مشاهده در ایتا
دانلود
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام مصطفی چمران
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 191 1* خداوند، هم گناهان را می پوشاند، هم انسان را دوست دارد. {غفور رحیم} 2* مؤمن باید از شرک، تنفّر داشته باشد. {الذین آمنوا انما المشرکون نجس} 3* چون نزدیک شدن، زمینۀ وارد شدن است، پس مشرکان نباید به مکان های مقدس حتس نزدیک شوند. {لا یقربوا} 4* همۀ زمین ها از نظر قداست، یکسان نیستند. {فلا یقربوا المسجد الحرام} 5* تنگناهای اقتصادی و فشارهای مالی، ما را نسبت به دینمان بی تعهد نسازد. {ان خفتم علیه} 6* هر کجا احساس نگرانی اجتماعی شد، باید روحیۀ توکل را در مردم زنده کرد. {ان خفتم علیه فسوف یغنیکم الله من فضله} 7* از قطع رابطه اقتصادی با کفار، به خاطر مکتب، نگران نباشیم. {یغنیکم الله} 8* دین حق، تنها اسلام است و ادیان دیگر به دلیل تحریف حق نمی باشند. {و لا یدینون دین الحق} 9* در مقابل کفار اهل کتاب که ایمان نمی آورند، دو راه وجود دارد: یا جنگ، یا پرداخت جزیه. {قاتلوا...حتی یعطوا الجزیه} 10* گرفتن مالیات سرانه از اهل کتاب، الزامی است و باید از موضع قدرت باشد و آنان نیز با حالت تسلیم بپردازند. {عن ید، صاغرون} 11* حکومت اسلامی باید از چنان قدرتی برخوردار باشد که دشمنان، در برابر او تسلیم شوند. {قاتلوا الذین لا یؤمنون...و هم صاغرون} 12* اقلیت های مذهبی باید در برابر نظام اسلامی خاضع باشند. {صاغرون} 13* دربارۀ شخصیت های دینی و الهی نباید غلو کرد. {غزیز ابن الله ...المسیح...} 14* مشرکان، بت ها را شریک خدا و فرشتگان را دختران خدا می دانستند و یهود و نصاری، عُزیز و غیسی را پسر خدا ؛ از این جهت کلامشان به کلام کفار شباهت داشت. {یضاهئون قول الذین کفروا} 15* امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس در راه معصیت خدا، از دیگری پیروی کند، او را پرستش نموده است. 16* انسان پرستی به هر شکل، شرک است. هیچ شخصیتی نباید بت شود. {اتخذوا احبارهم و رهبانهم اربابا من دون الله} 17* عشق ها، دوستی ها و اطاعت ها باید حد و مرز داشته باشد. اطاعت از قطب و مرشد یا تشکیلات و حزب، اگر در مدار امر خدا نباشد، شرک است. {اتخذوا...اربابا من دون الله} 18* تنها خداوند حق قانونگذاری دارد. آنان که قانون غیر خدا را می پذیرند، از مدار اسلام خارجند. {اتخذوا احبارهم و رهبانهم اربابا من دون الله} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام محمد عبدی
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 192 1* توطئه دشمنان، دائمی و بی وقفه است. {یریدون} (فعل مضارع، نشانه استمرار و تداوم است) 2* تلاش های کافران در مبارزه با دین، مثل فوت کردن به خورشید است. {یطفئوا نور الله بافواههم} 3* یکی از تلاش های دشمنان دین، تبلیغات است. {بافواههم} 4*اگر ندای اسلام از زبان پیامبر نور است، تداوم آن در شکل امامت، اتمام نور است. چنانکه امامت به عنوان اتمام نعمت به حساب آمده است: {الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی} (مائده،3) {یتم نوره} 5* کفار بدانند که با ارادۀ حتمی خداوند برای پیروزی دین حق، طرف اند و هرگونه تلاش بر علیه مکتب اسلام محکوم به شکست است. {یتم نوره} 6* از حضرت علی علیه السلام روایت شده است که در زمان ظهور امام زمان علیه السلام، هیچ خانه ای و قریه ای نخواهد بود، مگر آنکه اسلام وارد آن خواهد شد، چه بخواهند، چه نخواهند. و صدای اذان هر صبح و شام در هر قریه ای شنیده خواهد شد. 7* حق بر باطل پیروز است. {لیظهره} 8* اراده و حرکت خود را با ارادۀ الهی هماهنگ سازیم، وگرنه محو و نابود خواهیم شد. {لیظهره، و لو کره المشرکون} 9* سوء استفاده از موقعیت ها، حرام است و بزرگ ترین خطر برای علمای دین، فساد مالی است. {لیاکلون اموال الناس بالباطل} 10* امام صادق علیه السلام فرمودند: خداوند این مال های اضافی را به شما عطا کرد تا در مسیر رضای او خرج کنید، نه آنکه احتکار و گنج کنید. 11* پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود: خداوند، در مال مسلمانانِ ثروتمند، به مقداری زکات واجب کرده که کفاف فقرا را بدهد، اما اگر به وظیفۀ خود عمل نکنند، خداوند حسابرسی شدید می کند. 12* همه علمای اهل کتاب بد نیستند. {کثیراً من الاحبار} 13* جمع آوری ثروت و انفاق نکردن و احتکار آن، گناه کبیره است. چون وعده عذاب داده شده است. {الذین یکنزون...عذاب الیم} 14* ابوذر می گوید: رسول خدا صلی الله علیه و آله دوبار فرمود: (هم الاخسرون و رب الکعبه)، به خدای کعبه قسم! آنان زیانکارترین هستند. پرسیدم: پدر و مادرم به فدایت! منظورتان چه کسانی است؟ فرمود: زراندوزان 15* کیفر و پاداش انسان در قیامت، با اعمال او در دنیا متناسب است. {هذا ما کنزتم} 16* سال، دوازده ماه دارد و کلمۀ (شهر) به معنای ماه نیز دوازده بار در قرآن آمده است. 17* چهار ماهی که جنگ در آن حرام است، عبارتند از: ذیقعده، ذیحجه، محرم و رجب. سه ماه اول پی در پی است. 18* احترام ماههای حرام تا وقتی است که دشمن از آن سوء استفاده نکند و در این ماهها حمله و هجوم نیاورد، ولی اگر دشمن حمله کرد، دفاع لازم است. 19* بهترین تقویم و زمان بندی، آن است که ثابت، طبیعی و همگانی باشد. ماههای قمری این سه ویژگی را دارند. {عدة الشهور...} 20* در اسلام اصل بر جنگ نیست، بلکه بر زندگی مسالمت آمیز است؛ مگر برای رفع مزاحمان اجتماعی و سرکوبی مستکبران، حتی در ماههای حرام. {قاتلوا المشرکین} 21* اجازه ندهید دشمن از مقدسات دینی و احکام فقهی شما سوء استفاده کند. {قاتلوا المشرکین کافة} اگر دشمن در ماههای حرام حمله کرد، مقدس مآب نشوید، بلکه مقابله کنید. 22* پیروزی در سایۀ تقواست. {ان الله مع المتقین} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از سید علیرضا مصطفوی
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 193 1* به مقدسات احترام بگذارید، دخل و تصرف و بازی کردن با قانون الهی، کفر است. {انما النسی، زیادة فی الکفر} 2* کفر دارای درجات و مراحلی است. {زیادة فی الکفر} 3* آنکه کار خود را بد بداند، شاید هدایت شود، اما آنکه زشت کارهای خود را زیبا می بیند، هدایت او دشوار است. {زین لهم سوء اعمالهم و الله لا یهدی...} 4* مؤمنان نیز باید گاهی مورد انتقاد و مؤاخذه قرار گیرند. {یا ایها الذین آمنوا ما لکم...} 5* دلبستگی به دنیا و مادیات، مانع جداشدن انسان از زمین و خاک و رسیدن به کمال و افلاک می شود. {إثاقلتم...} (دنیا طلب، کوتاه همت است) 6* ارزش و جایگاه انسان تا حدی است که دنیا برای او ناچیز است. {ارضیتم} 7* کسی که آخرت را برتر از دنیای اندک بداند، به جبهۀ جنگ رو می کند، نه دنیا. {الا قلیل} 8* بر اساس برخی روایات مراد از افراد جایگزین در {قوماً غیر کم} مردمانی از ایران و یمن هستند که برای یاری دین خدا قبام می کنند. 9* دست خداوند، برای جایگزین ساختن دیگران به جای ما باز است و هر لحظه اراده کند، چنان خواهد کرد. {یستبدل} 10* اسلام وابسته به حمایت ما نیست، حامی اسلام خداست. پس به نصرت خود مغرور نشویم. {الا تنصروه} 11* اگر خدا اراده فرماید، اشرف المخلوق {پیامبر صلی الله علیه و آله) را با اوهن البیوت (تار عنکبوت) حفظ می کند. {اذ هما فی الغار...} 12* آرامش و اطمینان، هدیۀ الهی است و با ابزار مادی فراهم نمی شود. {فانزل الله سکینه} 13* ارادۀ خداوند، برتر از هر اراده و خواسته ای است. {کلمة الله هی العلیا} 14* نیروهای استکباری، در مقابل مؤمنانی که سکینه و اطمینان دارند، با همۀ تخصص ها و امکاناتسان عاجزند. تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام غلامرضا نوری
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 194 1* در برابر فرمان بسیج عمومی برای جبهه، مانع تراشی نکنید. {انفروا خفافا و ثقالا} (مشکلات زندگی، بهانۀ تخلف از جهاد نیست) 2* گاهی بسیج همۀ مردم در برابر دشمن ضروری است، گرچه تجهیزات نظامی کم باشد. {إنفروا خفافا و ثقالا) 3* مکتب از مال و جان با ارزش تر است، همه چیز فدای مکتب است، هم مال، هم جان. {اموالکم و انفسکم} و نفرمود: (اموالکم او انفسکم) 4* بر فقیران، جهاد با جان و بر اغنیا، جهاد با مال و جان واجب است. {اموالکم و انفسکم} 5* ملاک ارزشها، اخلاص است. {فی سبیل الله} 6* اموال و غنایم دنیوی، کالایی ناپایدار است. {عرضا} 7* جنگ، معیار خوبی برای آزمودن انسان هاست. {لکن بعدت علیهم الشقه} 8* پذیرفتن کارهای راحت و پر منفعت، نشانۀ رشد و ایثار نیست. {لا تبعوک} 9* مسلمانی، با تن پروری و رفاه طلبی سازگار نیست. {بعدت علیهم الشقه} 10* سوگند دروغ، کاری منافقانه است. {سیحلفون} 11* آثار ترک جهاد را نمی توان با توجیه نابجا و دروغ از بین برد، بلکه شقاوت و هلاکت، پیامد قطعی آن است. {یهلکون انفسهم} 12* مدیریت و تدبیر را باید از خدا آموخت که انتقادش در کنار عفو و رحمت است. {عفی الله عنک لم أذنت لهم} 13* راههای بهانه جویی را به روی منافقان ببندید. {لم اذنت لهم} 14* شرکت نکردن در جنگ، نیازمند اذن رهبر است. {لم اذنت لهم} 15* جنگ، وسیلۀ مناسبی برای شناخت حقیقت افراد است. {حتی یتبین...} 16* همه جا عیب پوشی ارزش نیست، گاهی باید افشاگری کرد. {حتی یتبین ...و تعلم الکاذبین} 17* در شناخت منافقان باید به بررسی عملکردشان در زمان جنگ و جهاد پرداخت. {و تعلم الکاذبین} 18* جامعۀ اسلامی باید چنان صادقانه حرکت کند که منافقان رسوا شوند. {یتبین...و تعلم الکاذبین} 19* مؤمن واقعی که عاشق جهاد و شهادت است، از مرگ بیم ندارد و در پی اجازۀ مرخصی نیست. چنانکه در صدر اسلام کسانی با اصرار از پیامبر صلی الله علیه و آله می خواستند که آنان را به جبهه اعزام کند، و هنگامی که پیامبر به دلیل نبود امکانات ، جواب رد به آنان می داد، از ناراحتی می گریستند. (توبه،92) 20* رسول خدا صلی الله علیه و آله هنگام عزیمت به تبوک، علی علیه السلام را به عنوان جانشین خود در مدینه گذاشت. آن حضرت متأثر شد، پیامبر ایشان را دلداری داد و فرمود: تو نسبت به من مثل هارون نسبت به موسی هستی. 21*مؤمن، از کار فرار نمی کند. {لا یستأذنک الذین یؤمنون} 22* مجاهدان واقعی باید با مال و هم با جان فداکاری کنندو {باموالهم و انفسهم} 23* متقی را در جنگ و جبهه باید شناخت، نه در خانه و ایام صلح. {یجاهدوا...و الله علیم بالمتقین} 24* منافقان چون ایمان به هدف ندارند، در پی بهانه و فرار و اجازۀ مرخصی هستند. {لا یومنون بالله} 25* عامل اصلی حضور در جبهه یا فرار از جنگ، بود و نبود ایمان است. {یؤمنون، لا یؤمنون} 26* بدتر از تردید، استمرار و باقی ماندن در شک است. {فی ریبهم یترددون} 27* منافقان هرگز تصمیم جبهه رفتن ندارند. {و لو ارادوا...لاعدوا} 28* مؤمن، آمادۀ جهاد و منتظر رفتن به جبهه است، نه بی تفاوت و بی انگیزه. {لا عدوا له عدة} 29* نیروهای سپاه اسلام باید برگزیده و خالص باشند تعداد نفرات و کمیت، ملاک نیست. {لو خرجوا...ما زادوکم الا خبالا} 30* حضور منافقان در جبهه ها، عامل تضعیف روحیه و تفرقه و تردید است. {لأوضعوا خلالکم} 31* همۀ مسلمانان، خطر منافقان را درک نمی کنند و بعضی ساده لوحانِ زودباور، تحت تأثیر قرار می گیرند. {سماعون لهم} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام مهدی رجب بیگی
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 195 1* منافقان با قصد و انگیزه، سراغ فتنه می روند. {ابتغوا} 2* در موارد بروز تفرقه و فتنه، ردّ پای منافقان را جستجو کنید. {ابتغوا الفتنه} 3* تحریف واقعیت ها و گزارش های جعلی برای رهبر، کار منافقانه است. {قلبوا لک الامور} 4* رهبر امت اسلامی باید هوشیار باشد و به هر گزارشی اعتماد نکند. {قلبوا لک الامور} 5* امدادهای الهی، نقشه های منافقان را بر باد می دهد، با تمام فتنه هایی که علیه اسلام می شود، اسلام به جای ریزشف رویش دارد. {جاء الحق و ظهر امر الله} 6* در بینش منافقان، جهاد در راه خدا، بلا و گرفتاری است. {و لا تفتنی} 7* آنان که از فتنۀ جنگ نگران و گریزانند، در فتنۀ بالاتری خواهند افتاد. {الا فی الفتنه سقطوا} 8* دوستان و دشمنان خود را هنگام سختی ها و حوادث تلخ و شیرین بشناسیم. {ان تصبک حسنه تسؤهم...} 9* ما مأمور به تکلیفیم، نه ضامن نتیجه. جهاد می کنیم، ولی مقدرات به دست خداست. {الا ما کتب الله لنا} 10* آنچه خداوند برای مومن مقدر کرده خیر است، چون مولی برای بنده اش، بد نمی نویسد. {کتب الله لنا هو مولینا} 11* بالاترین درجۀ توحید، حرکت در مدار قانون الهی و سپردن سرنوشت به دست خدای حکیم است. {هو مولینا} 12* تنها باید بر خدا تکیه کرد. {علی الله} 13* شرط ایمان، توکل بر خداست. {فلیتوکل المومنون} 14* در دید اهل ایمان، عمل به وظیفه مهم است، رفتن یا ماندن مهم نیست، مهم در خط بودن است، لذا فتح یا شهادت، هر دو پیروزی است. 15* لنفاق تنها برای سیر کردن شکم نیست، اصلاح روح و رشد معنوی هم مورد نظر اسلام است. {انفقوا طوعا او کرها} 16* هر کمکی را از هر کسی قبول نکنیم. {لن یتقبل منکم} 17* هدف اسلام از انفاق، رش انفاق کننده است، نه فقط سیر کردن شکم. زیرا با کمک منافقین شکم ها سیر می شود، اما رشد معنوی برای کمک کننده حاصل نمی شود. {کفروا بالله...و هم کارهون} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام مصیب مرادی
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از قرآن کریم صفحه 196 1* عذاب الهی تنها در آخرت نیست، در دنیا هم وجود دارد. {فی الحیاة الدنیا} 2* به عاقبت امور توجه کنید، نه به جلوه های آن. {فلا تعجبک اموالهم...تزهق انفسهم و هم کافرون} 3* از ابزار کار منافقان، سوگند دروغ است. {یحلفون} 4* در قبول توبۀ منافق و باور کردن ادعایش عجله نکنید، چون آنان درغگویند. {و ما هم منکم} 5* انگیزۀ انتقادها، گاهی منافع شخصی است، نه دلسوزی. {فان اُعطوا} 6* تنها نباید به تنگناها نگریست، صبر، آینده بهتری را پیش می آورد. {سیوتینا} 7* ما از خداوند طلبکار نیستیم، هر چه عطا کند از فضل خویش است. {فضله} 8* در قرآن، معمولا زکات همراه با نماز آمده است و طبق روایات، شرط قبولی نماز، پرداخت زکات است. این پیوند رابطۀ با خدا و رابطۀ با مردم را می رساند. 9* در روایات آمده است: (خداوند در مال اغنیا به مقدار حل مشکل نیازمندان حقی قرار داده و اگر می دانست که برایشان کافی نیست، آن را می افزود و اگر اغنیا زکات می دادند، فقیری در کار نبود) 10* زکات، عامل تعدیل ثروت است. فاصلۀ طبقاتی را کاسته، کینۀ فقرا نسبت به ثروتمندان را می زداید. روح سخاوت و رحمت را در انسان زنده ساخته، از دنیاطلبی و وابستگی مادی می کاهد. 11* زکات، پشتوانۀ تامین اجتماعی محرومان است. به فقیر می گوید: نگران نباش، به ورشکسته می گوید: تلاش مجدد کن، به مسافر می گوید: از ماندن در راه نترس، به کارمند زکات می گوید: سهم تو محفوظ است، به بردگان وعدۀ آزادی می دهد، خدمات اجتماعی را رونق می بخشد و دل ها را به اسلام جذب می کند. 12* یکی از اصول عدالت اجتماعی اسلامی، تامین زندگی محرومان است. {انما الصدقات للفقراء} 13* پرداخت کنندگان زکات، نباید بر فقیران منت بگذارند، چون سهم زکات، ملک فقیران است. {للفقراء} 14* فقرزدایی باید در رأس برنامه های نظام اسلامی باشد. {فریضة من الله} ابتدا {للفقراء} مطرح شد و سپس موارد دیگر. 15* گرچه پیامبر برای جهانیان رحمت است، ولی بهره بردن از این رحمت، مخصوص اهل ایمان است. {رحمة للذین آمنوا} تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
جهت سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به نیابت از شهید عالی مقام مهرداد عزیزاللهی