مدینه فاضله امام زمان(عج).pdf
83.6K
#حکومت_اسلامی
#ظهور #توحید
#اسلام_ناب #پیشرفت
✅ مدینه فاضله امام زمان (عج)
🔶 قیام حضرت مهدی (ع) هنگامی محقق می شود که آمادگی پذیرش داخلی به وجود آید و دشمنان خارجی نیز منکوب شوند و شرایط برپایی حکومتی بر مبنای توحید در سراسر جهان فراهم شود و نابودی کفر و شرک و نفاق را در سراسر گیتی در پی داشته باشد. خداوند در قرآن فرموده است: «و قاتلوهم حتّی لا تکون فتنة و یکون الدین کلّه للّه؛ با آن ها بجنگید تا فتنه ای نباشد و دین تمام برای خدا باشد.»
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#یمن #مقاومت
#رژیم_صهیونیستی #تحریم
#موشک_هایپرسونیک
✅ هیبت شکن
🔶 موشک هایپرسونیک مقاومت یمن، از فراز پدافند سه رزمناو آمریکایی، نیروهای ناتو و عربستان و اردن، و پدافند سه لایه اسرائیل عبور کرده و با طی مسافت ۲۰۴۰ کیلومتر در کمتر از ۱۲ دقیقه، به تل آویو اصابت کرد. برخی خبرها از هلاکت و مجروحیت دست کم ۷ صهیونیست حکایت می کند. مقاومت یمن در کدام فرآیند شتابان، به موشک مافوق صوت دست یافته؟ چگونه توانسته با موفقیت شلیک کند؟ پس از این شلیک آزمایشی و ارزیابی نتایج آن، قرار است کدام اهداف مهم نظامی، امنیتی و اقتصادی، در عمق سرزمین های اشغالی، به شکل خوشه ای -و نه شلیک یک فروند- منهدم شود؟
🔶 سوالات حیرت افزا درباره این عملیات پیچیده، بسیار است؛ همان گونه که هنوز از حجم خسارات و تلفات اسرائیل در عملیات اربعین حزب الله (حمله به گالیلوت و مقر موساد و امان) پرده برداری نشده است. بنابر برخی اخبار، در عملیات اربعین، دست کم ۷۶ نیروی نظامی و امنیتی اسرائیل کشته و مجروح شدند. به تازگی اندیشکده آمریکایی بروکینگز درباره نقش منحصر به فرد مقاومت یمن در معادلات منطقه و جنگ غزه نوشت:
🔶 "از زمانی که حوثیها حمله به کشتیهای در دریای سرخ و باب المندب را آغاز کردند، رسانهها و بیانیههای رسمی، آنها را به عنوان نیروی نیابتی ایران معرفی کردهاند، اما این تحلیل، تهدید را کم اهمیت جلوه میدهد.
🔶 حوثیها نشان دادهاند که اغلب، بازیگر غیرقابل پیشبینی و تهاجمیتر از حامیان ایرانی خود هستند. آنها به جای اینکه بخشی از یک سیستم نیابتی متمرکز باشند، بخشی مستقل از یک شبکه پیچیدهتر هستند که به آنها اجازه میدهد مستقیما با بیش از ۱۲ گروه دیگر در منطقه برای اشتراکگذاری تخصص، هماهنگی فعالیتها و حتی همکاری در حملات، کار مشترک بکنند.
🔶 آنها تواناییهای خود را برای ساخت سلاح بهبود بخشیدهاند و تقویت کردهاند. همچنین کمتر در برابر تحریمها آسیبپذیر هستند، زیرا عمدتا خارج از سیستم مالی جهانی عمل میکنند. آنها یکی از بدترین بحرانهای بشردوستانه را پشت سر گذاشته و متاسفانه به محرومیتهای اقتصادی عادت کرده اند".
🔶 اگر موشک هایپرسونیک، صرفا از سمت ایران شلیک می شد، آن قدر تکان دهنده نبود که از یمن شلیک شده و اسرائیل و پشتیبانان آمریکایی اش را شوکه کرده است. این شلیک، پدافند اسرائیل را پیش از پیش، دچار وضعیت آچمز می کند و این تازه، آغاز عملیات انتقام خون شهید اسماعیل هنیه خواهد بود بود؛ ان شاء الله. پدافند اسرائیل در مقابل عملیات اربعین هم ناکارآمد بود.
🔶 اگر موشک فراصوت مقاومت یمن، ظرف ۱۱/۵ دقیقه به تل آویو رسید و تور پدافندی اسرائیل و حامیانش را جا گذاشت، خوشه موشک های هایپرسونیک ایران، در کمتر از ۷ دقیقه به تل آویو و حیفا و دیگر مناطق رژیم صهیونیستی می رسد. و به طریق اولی، غیر قابل رهگیری است. بماند که گزینه های تدارک شده برای غملیات انتقام، حتما ترکیبی خواهد بود و به هایپرسونیک های هیبت شکن محدود نخواهد ماند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#اسلام_ناب
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#هویت #امت_اسلامی
#دشمن_شناسی #وحدت
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار جمعی از علما و بزرگان اهل سنت کشور ۱۴۰۳/۰۶/۲۶
🔶 درباره هویت واحده «امت اسلامی»
مسئله اساسیِ بنده مسئله امت اسلامی است
👈فراموش نکنیم که یک امّتیم
🔸بله، بعضی ایرانی هستیم،
🔹بعضی عراقی هستیم،
🔸بعضی شامی هستیم و غیر ذلک،
♦️لکن این مرزها حقیقت «امت اسلامی» را تغییر نمیدهد
❗️نمیشود که من خودم را مسلمان بدانم اما از رنجی که یک مسلمان در میانمار یا در غزّه یا در هند یا در فلان جا میکشد، خودم را غافل بدانم این خلاف تعالیم اسلامی و اصول اسلامی است
👇ممکن است شما بشخصک نتوانید یک کاری به کمک او انجام بدهید امّا
🤝همدلی و همدردی یک حقیقتی است
🔺این بایست وجود داشته باشد
👌در نمازهای جمعه
👌در اجتماعات بزرگی که در ارتباط با عناصر برجسته و زبده اهل سنّت در بخشهای مختلف تشکیل میشود،
🎙عنوان «امت اسلامی» را تکرار کنید
🔶 درباره فعالیت دشمنان برای ایجاد و تشدید اختلاف در مسلمانان
نفْسِ همین نشستن ما دُور هم، یک عدّهای را به عکسالعمل وادار میکند
⭕️البتّه در این زمینه انگلیسها صاحب تجربه بیشتری هستند،
⭕️آمریکاییها هم اخیراً از آنها یاد گرفتهاند
🔷باید بدانیم که عوامل مؤثّر فکری،
🔹تبلیغی،
🔹رسانهای،
🔹اقتصادی دارند کار میکنند
🚨برای جدا کردن شیعه و سنّی در داخل کشور ما و در همهجای دیگر
☝️در کشور ما از بعد از پیروزی انقلاب این فعّالیّت بیشتر شد علاجش این است که ما بر روی «وحدت» تکیه کنیم
🔶 اهمیت وحدت
وحدت یک تاکتیک نیست، وحدت یک اصلی از اصول اسلام است
✨وحدت یک امر قرآنی است:
💠وَ اعتَصِموا بِحَبلِ اللهِ جَمیعاً وَ لاتَفَرَّقوا💠
🔺اجتماع حتّی در اعتصام به حبلالله مورد نظر قرآن و شریعت اسلامی است
💠وَ اِن طائِفَتانِ مِنَ المُؤمِنینَ اقتَتَلوا فَاَصلِحوا بَینَهُما فَاِن بَغَت اِحداهُما عَلَى الاُخرى فَقاتِلُوا الَّتی تَبغی حَتّىٰ تَفیءَ اِلىٰ اَمرِ الله💠
🔺مسئله اتّفاق و اتّحاد اینقدر مهم است که اگر کسی بَغی کرد،
🔺با آن مسلمان باید مقاتله کرد برای اینکه او را به وحدت برگردانیم
💠اِنَّمَا المُؤمِنونَ اِخوَةٌ فَاَصلِحوا بَینَ اَخَوَیکُم💠
🔺یعنی مسئله وحدت یک اصل قرآنی است و ما نباید از آن غفلت کنیم
⛔️یک عدّهای وحدت را مخدوش میکنند؛
👈بعضی دانسته، بعضی ندانسته.
📌عوام از طرفین، ندانسته این کار را میکنند؛
📌خواص، خیلیشان دانسته این کار را میکنند؛
☝️باید با اینها مقابله کرد
📌نمیفهمند؛ ضرر اختلاف مذهبی را
📍برای دنیای اسلام،
📍برای خود اسلام،
📍برای امّت اسلامی،
📍برای یکایک ملّتهای مسلمان درک نمیکنند؛
💢جریان مخالف را تحریک میکنند؛
⚠️شما میبینید یک جریان تکفیر پیدا میشود،
⭕️عالم شیعه را هم میزند،
⭕️شیخالاسلام سنندج را هم میزند،
⭕️مولوی حسینبُرِ بلوچستان را هم میزند؛
❌برایش فرقی نمیکند، برایش شیعه و سنّی تفاوتی ندارد؛
❗️با هر کسی که انگیزه وحدت در او هست، دشمنی میکند.
☝️خب، این دشمن است؛ از این معنا نمیشود اغماض کرد.
🌟بحمدالله در سطح کشور، جامعه اهل سنّت علیرغم وجود اینهمه توطئه و انگیزههای خصمانه، مقابله کردند
✨ما از اهل سنّت ۱۵هزار شهید داشتهایم
✅هدف ما عزّت امّت اسلامی است؛ عزّت امّت اسلامی هم جز با اتّفاق و اتّحاد به دست نمیآید. امروز به نظر من یکی از واجبات قطعی، حمایت از مظلومان غزّه و فلسطین است
📌هر کس هر جور میتواند؛
👌یکی میتواند پول بدهد
👌یکی میتواند سلاح بدهد
👌یکی میتواند کمک سیاسی بکند
👌یکی میتواند تبلیغ کند، در منبر، در نماز جمعه مطلب را بیان کند
🚨اگر چنانچه ما از این تکلیف سرپیچی کنیم، قطعاً مسئول خواهیم بود. امیدواریم انشاءالله خدای متعال امّت اسلامی را سربلند کند.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#اقتصاد
#هویت #الگوسازی
#تولید_داخلی
✅ مراقب جا به جایی فرهنگی باشیم
🔰 قسمت اول
🔶 مسئله نوشتافزار و جایگاه آن در فرهنگسازی و هویتسازی دانشآموزان به قدری است که رهبر معظّم انقلاب از آن به عنوان یک کالای حیاتی یاد می کنند. همچنین ایشان در جای دیگری با اشاره به ضرورت تولید نوشتافزار در داخل بر بار فرهنگی نوشتافزارهای وارداتی در جامعه تاکید می کنند: «کسانی در داخل کشور هستند که یک حرکت اقتصادی را شروع میکنند؛ باید به اینها کمک بشود. حالا اینکه گفتم مال این روزها است، همین مسئلهی نوشتافزار است؛ چند جوان باهمّت پیدا شدهاند و نوشتافزار داخلی دارند تولید میکنند؛ نوشتافزار یک رقم مهمّی است؛ شما ببینید مصرف نوشتافزار -مداد و کاغذ و دفتر و بقیّهی وسایل- چه حجم عظیمی دارد که ما در بسیاری از اینها داریم از واردات استفاده میکنیم که هم بارِ فرهنگی دارد، هم بارِ اقتصادی دارد.» ۱۳۹۷/۰۶/۰۷
🔻مسئله نوشتافزار از جمله موضوعاتی است که علاوه بر تبعات اقتصادی، ابعاد فرهنگی و تربیتی هم دارد. نوشتافزار در حوزه تعلیم و تربیت چه اثری میتواند روی روح و روان دانشآموز داشته باشد و تولید داخلی یا خارجیاش چه تبعاتی در حوزه آموزشی دارد؟
دفتر، خودکار، مداد، پاککن و... که به دانشآموز میدهیم هریک میتواند بهعنوان ابزار فرهنگی تلقی شود؛ بستگی دارد دفتر چه تصویری داشته باشد. هر فرهنگی درصدد توسعه خودش برمیآید؛ یعنی هر کشوری دوست دارد فرهنگ خود را به سایر جوامع و کشورها معرفی کند. بسیاری اوقات تصویر دفترهای بچهها عکسهای خارجی و حتی کارتونهای خارجی است و چون بچهها این کارتونها را میبینند، بیشتر این دفترها را میخرند. ما باید به فکر فرهنگ و توسعه فرهنگ خودمان باشیم. قبل از اینکه این فرهنگ را به دیگران معرفی کنیم، باید این فرهنگ را به دانشآموزان خودمان معرفی کنیم.
🔶 چهرههایی که زحمت کشیدند و تاثیرات هنری و فرهنگی داشتند و بچهها باید صاحب عکس را بشناسند. مثلاًً ممکن است بگوییم بچهها در ناشناسی میتوانند آگاهیهای خوبی پیدا کنند؛ مثلاً با تصویری از جنگل ناهارخوران، مسجد شیخ لطفالله، عالیقاپو و... میشود جاهای مختلف کشور را معرفی کرد و بچهها میفهمند مسجد شیخ لطفالله را چه کسی ساخته یا معرفی تختجمشید و جاهایی که نشان از تمدن قدیمی ایران دارد و بیانگر پیشرفت ایران در حوزههای مهندسی است و ستونهای تخت جمشید نشان میدهد تمدن قدیم ما چه تمدن خوب و پیشرفتهای بوده؛ یا مکانهای مقدس مثل حرم امام رضاعلیهالسلام، حرم شاهچراغ و غیره را معرفی کنیم تا بچهها با اماکن مذهبی آشنا شوند یا میتوان روستاهای معروف، دریا، جزایر و... را معرفی کرد تا بچهها با آنها آشنا شوند یا یک یا دو بیت از یک شعر خوب را که پیام اخلاقی دارد داشته باشیم.
🔻رهبر انقلاب در دیداری که با تولیدکنندگان نوشتافزار ایرانی داشتند روی موضوع شخصیتپردازی تاکید داشتند و تصریح کردند که به موضوع شخصیتپردازی نیاز مبرم داریم. دراینباره توضیح دهید و نسبتش را با مقوله نوشتافزار باز کنید؟ چقدر زمان میبرد تا موضوع شخصیتپردازی بتواند بهطور واقعی شکل بگیرد؟
هر کشوری قهرمانهای ملی خود را معرفی میکند تا افراد آشنا شوند و بدانند وقایع تاریخی کشور چیست. بچهها با متاخران آشناترند، مثل شهید حاج قاسم سلیمانی که به عنوان یک قهرمان ملی مطرح است و توانسته از ناامنی در داخل کشور پیشگیری کند و حتی با عناصری که میخواستند از بیرون به داخل کشور بیایند و کشورمان را ناامن کنند، مبارزه کرده و به شکل مظلومانهای به شهادت رسید. بچهها میفهمند او کیست و معلم و پدر و مادر توضیح میدهند. بچهها دنیای اطراف خود را میشناسند و مشکلاتی که در بیرون از کشور وجود دارد را درک میکنند و تلاشهایی که ایشان برای امنیت کشور کشیدند و جزو شخصیتهایی هستند که کشورمان مدیون آنهاست؛ یا میتوان شهدای جنگ تحمیلی که نقش بسیار موثری داشتند مثل عباس دوران، شهید کشوری و... را که در جنگ نقش حیاتی داشتند، عکسشان یا پیامی از فداکاریشان را روی دفترها نوشت یا بخشی از وصیتنامه یک شهید که پیام خوبی در حراست از انقلاب، ولایت فقیه و حمایت از رهبری دارد. اینها نکاتی است که باید مطرح شود و حک شدنشان روی انواع نوشتافزار میتواند پیامهای خوبی داشته باشد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر محسن ایمانی نایینی؛ استادیار گروه علوم تربیتی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مسائل_اولویت_دار #اقتصاد #هویت #الگوسازی #تولید_داخلی ✅ مراقب جا به جایی فرهنگی باشیم 🔰 قسمت اول
#مسائل_اولویت_دار
#اقتصاد
#هویت #الگوسازی
#تولید_داخلی
✅ مراقب جا به جایی فرهنگی باشیم
🔰 قسمت دوم
🔶 در کنار کتابهای درسی و آموزش معلّمان، نوشتافزار هم میتواند این پیامها را داشته باشد و ایجاد سوال کند و برای پاسخ به سوال معلّم، مربی امور تربیتی و والدین بچهها را راهنمایی کنند که ایشان چه نقش بارزی داشتند، چه فداکاریها را کردند، امنیت کنونی ما مدیون تلاشهای آنهاست و در جنگ رشادتهایی به خرج دادند. تصویری از پیروزیها و دیگر مسائل جنگ مثل زندگی در سرما یا گرمای منطقه جنگی که بسیار مهماند یا تصاویر نویسندگان، شعرا و... و ابیاتی از اشعارشان. به این ترتیب میشود مجموعهای از عناصر فرهنگی-اجتماعی را معرفی کرد.
🔻در فرآیند شکلگیری مولفههای هویتی-تربیتی دانشآموز، بومی بودن نوشتافزارها میتواند چه نقشی ایفا کند؟
هویت انواعی دارد مثل هویت ملی، هویت مذهبی، هویت خانوادگی و... رسالتی که داریم این است که دانشآموز با هویت مراجع خود آشنا شود. یکی از صاحبنظران آمریکایی میگوید جهانی شدن دارد به فرهنگ آمریکایی لطمه میزند. آش اینقدر شور شده که صدای آشپز هم درآمده است. آنها به فکر هویت ملی خود هستند و ما هم باید هویت دینی و هویت ملی را معرفی کنیم که هویت ایرانی-اسلامی است تا برای بچهها روشن شود و بتوانند فکر کنند و عکسهای روی نوشتافزارها میتواند بسیار کمککننده باشد تا بچهها با فرهنگ بومی بار بیایند و هر چه بیشتر باید بچهها را با فرهنگ خودمان آشنا کنیم تا بتوانند به غنای این فرهنگ پی ببرند.
🔶 وقتی ماهی در آب است به اهمیت آب پی نمیبرد و زمانی متوجه میشود اهمیت آب چیست که از آب بیرون میافتد؛ لذا ممکن است بچهها در درون فرهنگ قدردان این فرهنگ نباشند و اگر بچهها غنای فرهنگ خودمان را پیدا کنند در بسیاری موارد از عناصر بیگانه احساس بینیازی میکنند. اگر یک عنصر فرهنگی بیگانه در نوشتافزار قرار بگیرد که با فرهنگ تناسب ندارد، جابهجایی فرهنگی است، میتواند ایجاد مشکل کند و موجب ناهنجاری در جامعه شود و نمی گذارد حالت همگونی تحقق پیدا کند. خوب است اگر تصویر آداب و رسوممان مثل کمک کردن به معلولان ایتام و... روی نوشتافزار باشد و بچهها با آنها آشنا شوند.
🔻در دنیا چقدر از نوشتافزار در موضوع تربیت و مدیریت آموزشی دانشآموزان استفاده میکنند؟
نقل است در مدارس فرانسه تابلوهای نقاشان معروف را نصب میکنند. با این کار هم بچهها با هنر نقاشی آشنا میشوند و هم با کسانی که خالق این آثار هنری هستند. مثلاً سعی میکنند روی جوهرشان اسم شرکتی را بگذارند و شرکتی را معرفی کنند، مثل کوکاکولا که در روز دو میلیارد نوشابه کوکاکولا در دنیا مصرف میشود و اگر نشان تجاری را روی دفتری تبلیغ کنیم، مشتری او را زیاد میکنیم. بسیاری نگاه اقتصادی به این موضوع دارند و مثلاً نوشتافزارهایی که دست بچههاست سعی میکنند تبلیغات اقتصادی فروش کالاها یا پیامهای اقتصادی کشورهای سرمایهداری را روی جلد آن منتشر کنند. در هر فرهنگی حال متکلم از کلامش پیداست. از کوزه همان تراود که در اوست.
🔻قهرمانسازی و اسطورهسازی چقدر در روح و روان کودکان و نوجوانان از طریق نوشتافزار میتواند میسر باشد؟
وقتی قهرمان است کودک با آن همانندسازی میکند. آلبرت بندورا روانشناس، پژوهشگر و استاد بازنشستهٔ دانشگاه استنفورد میگوید فرد از طریق یادگیری مشاهدهای یاد میگیرد و وقتی الگوی خوبی بهعنوان قهرمان در اختیار بچهها قرار میگیرد، بچهها از او تقلید میکنند؛ بهویژه در دوره نوجوانی که فرد اقتدار بدنی دارد دوست دارد در ورزشی شرکت کند که ورزش قهرمانی باشد. در اینجا قهرمانان میتوانند روی نوجوانان اثر بگذارند؛ مثلاً پهلوانی مثل پوریای ولی در فرهنگمان مطرح است یا پهلوان تختی محبوبیتی داشته است. کسانی که در دسترس بودند؛ در کنارش لطف و محبت و دستگیری از فقرا است که میتواند یک قهرمان را بهعنوان یک قهرمان برجسته مطرح کند. پیامبر اعظم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) میفرمایند: کسی شجاعتر است که بر هوای نفسش غلبه دارد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای دکتر محسن ایمانی نایینی؛ استادیار گروه علوم تربیتی دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس
🆔 @tahlil_shjr
تاکتیک رژیم برای حمله به لبنان و سوریه.pdf
75K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#منطقه #آتش_بس
✅ تاکتیک رژیم برای حمله به لبنان و سوریه
🔶 پس از گذشت قریب به یک سال از آغاز جنگ غزه و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، رژیم صهیونیستی همچنان در حل بحران جبهه شمال و آوارگی شهرکنشینان غاصب در قسمت شمالی فلسطین اشغالی ناتوان است. اخیرا منابع مختلف سیاسی و امنیتی اروپایی و عربی تهدیدهایی را علیه لبنان و جنوب غربی سوریه مطرح کردهاند که با توجه به افزایش پیامهای هشدارآمیز دیپلماتیک و رایزنیهای سیاسی متحدان رژیم اشغالگر باید مورد توجه قرار گیرد. بنا بر گزارش منتشرشده در روزنامه لبنانی الاخبار، اخیرا منابع امنیتی از طرح حمله احتمالی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و جنوب غربی سوریه خبر دادهاند.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#منطقه #عراق
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ سفر به عراق انتخاب هوشمندانه دولت/ از دیپلماسی تا میدان
🔰 قسمت اول
🔶 مسعود پزشکیان رئیسجمهور دولت چهاردهم در اولین سفر خارجی خود چهارشنبه ۲۱ شهریور به مقصد عراق و البته به دعوت رسمی «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق عازم این کشور شد. سفری که از جنبههای بسیاری اهمیت ویژهای برای دو کشور دارد. رئیسجمهور در راس هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی در سفری سه روزه عازم بغداد شد و پیش از ترک تهران به مقصد بغداد با تشریح اهداف اولین سفر خارجی خود، تاکید کرد که ارتباط با کشورهای اسلامی از دیدار با عراق شروع میشود. امیدوارم با کشورهای اسلامی رابطههای خیلی خوب صمیمانه و برادرانه داشته باشیم.
🔶 گامی هوشمندانه
باید عنوان کرد که سفر پزشکیان به عراق و اقلیم کردستان، گامی هوشمندانه برای تقویت پیوندهای مذهبی و فرهنگی و افزایش قدرت نرم ایران در مسیر تقویت روابط با همسایه غربی است و دستاوردهای مهمی نیز به همراه داشته و خواهد داشت. حفاظت از مناسبات دو جانبه در برابر گسلهای سیاسی و امنیتی تهدیدکننده روابط از جمله اقدامات و دستاوردهای ضروری این سفر است. از همین رو به تحلیل کارشناسان این سفر به عنوان اولین سفر خارجی رئیس دولت، انتخاب هوشمندانه بوده است.
🔶 همکاریهای جدید
وزیر امور خارجه دولت چهاردهم در آغاز این سفر گفته بود: «سفر پزشکیان به عراق به عمق راهبردی روابط ۲ کشور وسعت بیشتری میدهد و همکاریها را وارد مرحله جدیدتری خواهد کرد.»
🔶 یک تصمیم مهم و استراتژیک
لذا باید تأکید داشت که سفر رئیسجمهور کشورمان به عراق نشان دهنده یک تصمیم مهم و استراتژیک در راستای چهارچوب کلی سیاست خارجی نظام جمهوری اسلامی ایران و جلوهای روشن از پایبندی ایران به «سیاست حسن همجواری» است. سفر به عراق بیانگر حرکتی مهم، اندیشمندانه و هوشمندانه در جهت تقویت روابط منطقهای و تقویت همکاری با کشورهای همسایه و نشاندهنده آگاهی سیاسی مقامات ایرانی و درک صحیح آنها از پویایی ژئوپلیتیک در منطقه است. مسعود پزشکیان در راستای اولویتهای راهبردی تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری، گامی رو به جلو بر مبنای عملیاتی نمودن سیاست خارجی مبتنی بر حسن همجواری و همسایگی و همکاری منطقهای، سفر عراق را به عنوان اولین مقصد سفرهای خارجی انتخاب کرد.
🔶 سیاست همجواری
این انتخاب صراحتا اعلام میکند سیاست همسایگی ایران فقط یک شعار نیست بلکه یک راهبرد جامع از دیپلماسی تا میدان با هدف ارتقای ثبات منطقهای، رشد اقتصادی و همکاری امنیتی است و همه اینها در حالی است که اصول عزت، حکمت و مصلحت ایران حفظ خواهد شد. بدون شک یکی از محورهای اصلی بحث و گفتگو و دستور العملهای مهم در این دیدارهای رسمی در عراق پیرامون جنایات و نسلکشیهای وحشتناک رژیم صهیونیستی در غزه بوده است چرا که مسأله فلسطین فقط یک مسأله سیاست منطقهای نیست، بلکه یک اصل اساسی است که بر سیاستهای گسترده منطقهای و بینالمللی خصوصا برای دو کشور ایران و عراق مهم و تأثیرگذار خواهد بود و از طرفی یک دغدغه انسانی و اخلاقی است که در سطوح مختلف دیپلماتیکی و حمایتی و البته بازدارندگی از ادامه این جنایات نیازمند اقدامات فوری و پایدار است و قطعا یکی از دستاوردهای مهم این سفر در این حوزه رقم خواهد خورد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رضا آرمانیان
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #روابط_خارجی #منطقه #عراق #رژیم_صهیونیستی #فلسطین ✅ سفر به عراق انتخاب هوشمندانه دولت/ از
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#منطقه #عراق
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ سفر به عراق انتخاب هوشمندانه دولت/ از دیپلماسی تا میدان
🔰 قسمت دوم
🔶 مخابره پیامهای بینالمللی
این سفر از جنبه دیگری نیز مهم و ارزشمند است و انتخاب هوشمندانهای بوده است چرا که پیام روشنی به بازیگران بینالمللی مانند آمریکا مخابره خواهد کرد که هرگونه تلاش برای تضعیف حقوق فلسطینیها با مخالفت شدید قدرتهای منطقهای متحد و کلیدی در خاورمیانه مواجه خواهد شد. از سوی دیگر سفر رئیسجمهور کشورمان به عراق علاوه بر موضوع فلسطین، گامی استراتژیک با هدف تعمیق روابط دوجانبه و همکاری در ابعاد سیاسی، اقتصادی، امنیتی، فرهنگی و اجتماعی است. این سفر میتواند اتحاد دیپلماتیک بین تهران و بغداد را تقویت کرده و سبب هماهنگی بیشتر دو کشور در مقابله با مسائلی مانند ثبات منطقهای شود.
🔶 یکی از مهمترین اهداف این سفر، توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان ایران و عراق بوده است که طی دو دهه اخیر به شرکای استراتژیک اقتصادی تبدیل شدهاند و عراق یکی از بزرگترین بازارهای صادراتی ایران بوده است و دستیابی به این اهداف از دستاوردهای مهم این سفر است. صادرات برق و گاز ایران به عراق از جمله مهمترین محورهای همکاری اقتصادی دو کشور است. در حوزه امنیتی هم یکی از مسائل مهم در این سفر، پیگیری توافقات امنیتی امضا شده در سال ۱۴۰۱ میان دو کشور است. این توافقات که هدف آن کنترل تحرکات گروههای مخالف جمهوری اسلامی در اقلیم کردستان عراق است، زمینهساز همکاریهای عمیقتری در حوزه امنیتی میان ایران و عراق خواهد شد.
🔶 از سوی دیگر ایران از نفوذ سیاسی بالایی در عراق برخوردار است و نقش مهمی در تعیین سیاستهای داخلی عراق ایفا میکند که همین امر هم سفر مسعود پزشکیان به عراق را به عنوان اولین سفر خارجی دولت جدید که به منظور تقویت این روابط و امضای توافقنامههای جدید در حوزه امنیتی و دفاعی انجام خواهد شد، هوشمندانه میکند و هم اینکه دستاوردهای مهمی به همراه خواهد داشت.
🔶 از طرفی باید اذعان داشت آقای پزشکیان مشتاق زیارت عتبات بودند و از طرفی بخش مهم روابط ایران و عراق همین مسائل زیارتی و روابط بین شیعیان عراق و ایران و جبهه مقاومت ایران با عراق است و هرچند این سفر به لحاظ مسائل اقتصادی بسیار حائز اهمیت است و افق تبادلات تجاری ایران و عراق تا ۵۰ میلیارد دلار قابل توسعه است این سفر در راستای فرهنگ مشترک دو کشور و خصوصا روابط جاری در ایام اربعین هم اهمیت ویژهای دارد. امضای ۱۴ سند همکاری در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، اجتماعی، هنری، رسانهای، بازرگانی، سیاسی، ورزشی و کشاورزی از جمله دستاوردهای این سفر به شمار میرود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رضا آرمانیان
🆔 @tahlil_shjr
#دیپلماسی_فرهنگی
#استعمار #روشنگری
#سیاست_زدگی
✅ غلبه سیاست بر فرهنگ
🔶 سفر تبلیغی دکتر میثم مطیعی به کشور تایلند به پایان رسید. باید متشکر بود یا منتقد؟ شاید هم هیچکدام! مرور کنیم. دو انتقاد و در اصل حاشیه سازی پیرامون این سفر تبلیغی وجود داشت:
1⃣ چرا تایلند
2⃣ هزینه بلیط و اقامت از کجا آمده
🔶 هر دو پرسش فرعی توسط دکتر مطیعی پاسخ داده شد. حتما می دانید در کشور ما دهها سازمان و نهاد وجود دارند که در سال بودجه کلان دریافت میکنند تا در عرصه بین المللی فعالیت فرهنگی داشته باشند. فعالیت هم دارند در اعیاد، محرم، جشن های ملی و سایر رویدادهای تقویمی ما. سخنران، خواننده، مداح، دانشگاهی میفرستند تا در فلان کشور هفته فرهنگی و یا امثالهم برگزار کنند. ردیف بودجه دارند. سفر مطیعی ذیل این سازمانهای مسئول نبوده است. شبیه این سفرها را در سالهای اخیر مهدی رسولی هم داشته است. با این حال پرسش باقی می ماند: اهل فن و رسانه با اینکه از جزییات و شیوه برگزاری این سفرهای تبلیغی اطلاع دارند چرا آن حجم از حاشیه را جهت دهی کردند تا اصل فراموش شود؟ چون در کشور ما سیاست بر فرهنگ غلبه دارد. شاید درست تر این باشد که سیاست زدگی بر فرهنگ غالب است. هر عرصه ای میتواند به محل نزاع و انتقام گیری تبدیل شود. تا زمانی که اذهان سیاست زده بخواهند اهل فرهنگ را تحلیل کنند اولویت بر تلافی جویی به نفع قوم و قبلیه خود است!
🔶 پرسش دیگری پا برجاست. حال فرض کنیم اساسا حاشیه های اخیر شکل نمیگرفت، فایده و ضرورت این سفر چه بود؟ چه خروجی و ارزشی دارد؟ ما با دو بال و نقطه ثقل قدرت روبرو هستیم. این دو قابل تفکیک نیستند. اسلام و ایران. اگر علیرضا قربانی به اروپا یا کانادا برود و در آنجا با اجرای سنتی و هنرمندانه خود فرهنگ ایرانی را تبلیغ کند جای تقدیر دارد حتی اگر برای او درآمدزایی شخصی داشته باشد. اگر مطیعی و نظیر او که در سالهای اخیر توانسته اند با زبان مداحی نقاط اشتراک با مسلمانان و شیعیان پیدا کنند و از حد حسینیه های شهرهای خودمان فراتر روند، این دیپلماسی فرهنگی برای ما تولید قدرت نرم میکند. آمریکایی ها درباره دیپلماسی عمومی تعریف کوتاهی دارند: تسخیر قلوب و تغییر اذهان. آمریکا با هالیوود با ادل در موسیقی، با ستارگانی که از آنان حمایت میکنند البته بدون حضور مستقیم دولت (در پوشش موسسات غیردولتی) برای این کشور قدرت نرم تولید میکنند. اینجا فرهنگ به کمک قدرت یک کشور می آید. ارزش های غربی و آمریکایی برای تسخیر بازارهای جهان از همین قدرت نرم بهره می برند. نقطه مقابل استعمار فرهنگی غربی، همین منطق است. ابزار خودشان علیه خودشان استفاده شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#عراق #وحدت
#امنیت #منطقه
✅ ارزیابی اولین سفر خارجی پزشکیان
🔶 «مسعود پزشکیان» رئیس جمهور ایران در اولین سفر خارجی خود به دعوت «محمد شیاع السودانی» نخستوزیر عراق عازم این کشور شد. سفر سه روزه پزشکیان به عراق و امضای 14 سند همکاری به عنوان نخستین سفر خارجی رئیسجمهور در راستای پیشبرد دیپلماسی همسایگی و تقویت تجارت خارجی و در مواجهه با تحولات نوین پیش رو، اقدامی بهنگام و راهبردی ارزیابی میشود. اشتراکات عمیق فرهنگی، اقتصادی و تاریخی سبب شده است که ارتقای مناسبات و روابط میان دو طرف امری ضروری و اجتنابناپذیر باشد.
🔶 به نظر میرسد، پس از بحران جنگافروزی داخلی در منطقه غرب آسیا که از حدود سال 2011 شروع شد و تا همین چند وقت پیش هم ادامه داشت و باعث شده بود تا جمهوری اسلامی در راستای حفظ صلح و ثبات منطقهای و همچنین حسن همجواری با همسایگان خود ناگزیر به حضور مستشاری در برخی از این سرزمینها شود که البته به دعوت دولتهای قانونی این سرزمینها صورت پذیرفته بود، هماکنون دیپلماسی اقتصادی و فرهنگی دولت است که باید آوردهها و منافع این حضور مستشاری را تحصیل کند. در همین راستا، اولین سفر خارجی رئیس جمهور منتخب نمایانگر در اولویت و اهمیت بودن همسایگان جمهوری اسلامی ایران و همچنین نگاه تمدنی و منطقهای ایشان دارد.
🔶 از سوی دیگر، افزایش مناسبات اقتصادی و همکاریهای اقتصادی میان ایران و همسایگان مطمئناً موجب افزایش صلح و ثبات و امنیتآفرینی در منطقه خواهد شد. در همین راستا، حضور رئیس جمهور پزشکیان در اربیل عراق و سلیمانیه و همچنین بصره، به عنوان شهرهای تجاری و اقتصادی حائز اهمیت است و انتظار میرود بر اساس وعدههای داده شده و با اجرای طرح ریلی شلمچه ـ بصره، میزان و حجم مبادلات تجاری میان ایران و عراق تا 30 میلیارد یورو افزایش یابد.
🔶 همچنین، دیدار با رئیس اقلیم کردستان عراق، بارزانی و همچنین رئیس اتحادیه میهنی کردستان، طالبانی و برخی از نخبگان فرهنگی، مذهبی، دانشگاهی عراق در این سفر سه روزه و تأکید مکرر دکتر پزشکیان بر مسئله وحدت و اتحاد و همدلی مسلمانان و مردم منطقه در برابر دشمن مشترک (آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه) به صورت کلی نشاندهنده رویکرد کلی نظام و دولت جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با همسایگان بوده و دستاوردهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بسیاری دارد.
🔶 در نهایت، نکته پایانی اینکه سفر سه روزه رئیس جمهور ایران به عراق بازتاب گستردهای در رسانههای منطقهای و بینالمللی داشت و توافق ایران و عراق برای تشکیل کارگروه تخصصی بهمنظور تدوین برنامه راهبردی جامع بلندمدت توسعه روابط بیش از هر چیزی نشاندهنده عمق راهبردی مناسبات تهران بغداد است.
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_فناوری
#هفته_دفاع_مقدس
#جنگ_شناختی #روشنگری
✅ یک پرتاب و مخالفانش
🔶 در آستانه فرا رسیدن چهلوچهارمین سالگرد هفته دفاع مقدس شنیدن اخبار مسرتبخش و امیدآفرین در میان دهها «خبر حال بد کن» بسیار دلچسب و روحافزاست. یکی از این «اخبار خوب» پرتاب موفقیتآمیز ماهواره تحقیقاتی «چمران ۱» بود که دو روز پیش انجام شد. این ماهواره ۶۰ کیلوگرمی ساخت سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با همکاری و مشارکت پژوهشگاه هوافضا و شرکتهای خصوصی دانشبنیان، به وسیله ماهوارهبر قائم ۱۰۰ پرتاب شد و با موفقیت در مدار ۵۵۰ کیلومتری زمین قرار گرفت و نخستین سیگنالهای خود به منظور آمادگی برای انجام مأموریت «تست سیستمهای سختافزاری و نرمافزاری برای اثبات فناوری مانور مداری در ارتفاع و فاز» را هم ارسال کرد.
🔶 ورای مختصات افتخارآمیز فناورانه و قابلیتهای پیشرفتهای که این ماهواره دارد و لازم است ابعاد و آثار آن برای جامعه، به ویژه نسل نوجوان و جوان کشور تبیین شود، بازتاب اخبار پرتاب و فعالشدن موفقیتآمیز سیگنالهای آن، که به صورت بسیار گسترده در رسانههای منطقهای و بینالمللی پرداخته شد، ارزش جداگانهای برای بررسی تحلیلی دارد. برای خبرگزاریهایی، همانند رویترز و آسوشیتدپرس پرتاب «دومین ماهواره در سال جاری به مدار زمین» آن هم به وسیله «موشک ساخته شده از سوی سپاه پاسداران» مهم بود. شبکه تلویزیونی دویچهوله آلمان هم ضمن اینکه نتوانست از این موضوع برجسته و مهم غافل شود، اما با شیطنت آنچه را که هشدار آمریکا و متحدانش نسبت به امکان استفاده از فناوری این ماهواره برای پرتاب موشکهای بالستیک و حامل کلاهک هستهای مینامید، بازتاب داد.
🔶 بررسی سایر بازتابهای رسانهای اگرچه واجد نکات تحلیلی و تبیینی روشنگرانهای است، در این مختصر مجال پردازش و بررسی کامل همه آنها نیست، اما هدف از اشاره به این نمونهها، این است که به نسل جوان عزیزمان که امروز بیشترین آماج و هدف جنگ شناختی دشمنان هستند، یادآوری شود که این همه جیغ زرد و بنفش از دست جمهوری اسلامی اولاً واقعی است و همه آنها با زبان بیزبانی یا بهتر بگوییم با زبان دشمنی میخواهند به این حقیقت اعتراف کنند که «جمهوری اسلامی در مدار توسعه و پیشرفت همهجانبه و البته با اتکا به خود قرار گرفته است» و ثانیاً به دنبال مانعتراشی برای ادامه این مسیرند.
🔶 البته این تلاشهای بیفرجام و این دشمنیهای بیثمر 45 سال است که لاینقطع تداوم داشته و دارد؛ این در حالی است که جمهوری اسلامی بر سر پیمانی که با مردم خود بسته است، به پیمودن مسیر خدمت بیمنّت به مردم عزیز ایران و تأمین عزت و اقتدار آنها با حکمت و مصلحت ادامه خواهد داد و در این راه پرفراز و فرود «از سرزنش خار مغیلان هم غمی به خود» راه نخواهد داد. انشاءالله.
🆔 @tahlil_shjr
#وحدت
#اسلام_ناب #وفاق_ملی
#امت_اسلامی #فلسطین
✅ «وحدت» تاکتیک نیست!
🔶 رهبر حکیم انقلاب اسلامی در جمع علمای اهل سنت کشور درباره اهمیت توجه به مفهوم «امت اسلامی» سخن گفتند و فرمودند: «مسئله اساسی بنده، مسئله «امّت اسلامی» است. من سالهاست که بر روی واژه «امّت اسلامی»، بالخصوص متعمّداً تکیه میکنم تا ما فراموش نکنیم که یک امّتیم. بله، بعضی ایرانی هستیم، بعضی عراقی هستیم، بعضی شامی هستیم و غیرذلک، لکن این مرزها حقیقت «امّت اسلامی» را تغییر نمیدهد.»
🔶 «امت» به مجموعهای اشاره دارد که هدفی مشترک را برای خود ترسیم کرده و در این مسیر مکتبی مشخص را راهنمای رسیدن به مقصد برگزیده است. بدون شک، با توجه به درک جایگاه «امت اسلامی» است که میتوان به راهبرد وحدت اندیشید. در این منظومه «وحدت» به معنای تلاش برای نزدیک شدن و حذف فاصلهها و هم نظری و هم افقی در فهم شرایط و رسیدن به هدفگذاریهای یکسان مبتنی بر منافع مشترک است. رویکرد وحدتگرا رویکردی است که در آن برای رفع اختلافات تلاش میشود، اما این به معنای این نیست که همه اختلافات قابل مرتفع شدن است که چنین امری امکانپذیر نخواهد بود؛ بلکه به معنای آن است که بیش از آنکه بر اختلافات توجه شود، این اشتراکات هستند که مورد توجه قرار گرفته و به محور همگرایی و وحدت بدل میشوند.
🔶 ایشان در ادامه تعبیری را درباره وحدت بهکار بردند که عمق فهم ایشان از جایگاه وحدت را آشکار میکند. ایشان با صراحت اعلام داشتند: «وحدت یک تاکتیک نیست، وحدت یک اصلی از اصول اسلام است»؛ به معنای آنکه امری صوری و موقت و زودگذر نیست که مبتنی بر منفعت دم دستی شکل گرفته باشد. وحدت اصلی راهبردی است که همیشه باید در مسیر تحقق آن حرکت کرد و دستخوش مصلحت و تغییر زمانه دچار افول و انزوا نخواهد شد. این روزها که در سایهسار میلاد با سعادت حضرت ختمی مرتب محمد مصطفی (ص) قرار داریم، جا دارد با تمسک به نام و مرام و سیره ایشان برای وفاق و همدلی و وحدت جامعه اسلامی بیش از پیش تلاش کنیم. در روزگاری که «وفاق ملی» به شعار رئیس جمهور منتخب مردم بدل شده است و فرصت برای بازخوانی آموزههای اسلامی و بهطور خاص با تأکید بر نهجالبلاغه در این زمینه فراهم آمده است. در روزگاری که طوفانالاقصی و مجاهدت ملت فلسطین و غزه به محور همدلی و همگرایی و وحدت جهان اسلام و در افقی همه ملتهای مظلوم عالم بدل شده است، امید است که با گردآمدن ملت ایران و مسلمانان عالم بر محور اسلام ناب محمدی (ص) عقلها و قلبها به یکدیگر نزدیک شود و شاهد شکلگیری امت واحده اسلامی باشیم.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#مقاومت #فلسطین
#رژیم_صهیونیستی #یمن
✅ تغییر موازنه
🔶 یمن یک هدف نظامی در منطقه «یافا» (تلآویو) را در فلسطین اشغالی با موشک مافوق صوت هدف قرار داد و سامانههای پدافندی دشمن در رهگیری و مقابله با آن ناکام ماندند. این عملیات را یگان موشکیِ یمن با یک موشک جدید انجام داد که با طیکردن مسافت ۲۰۴۰ کیلومتر در ۱۱ دقیقه از تمام سامانههای پدافندیِ صهیونیستها عبور کرد. سامانه های تاد عربستان، سامانههای پدافندی پاتریوت مصر و اردن، سه ناوشکن آمریکایی، سامانههای ضد بالستیک آرو ۲ و ۳ به همراه انواع سامانههای پیشرفته پدافندی و ضدموشکی رژیم صهیونیستی در رهگیری و انهدام تک موشک بالستیک مجاهدان یمنی ناتوان بودند. این موشک در حالی از رینگهای پدافندی رژیم صهیونیستی و همپیمانان او با موفقیت عبور کرد که رژیم در شرایط جنگی و آمادهباش کامل قرار داشت.
🔶 یمن کشوری بود که قبل از تهاجم ده سال اخیر ائتلاف بینالمللی علیه خود نیز به مثابه کشوری ضعیف و عقبافتاده در منطقه غرب آسیا شناخته میشد، اما مجاهدان یمنی پس از شکست ائتلاف غربی عربی، امروز پیشرفت و توان نظامی خود را در مقابل بالاترین فناوری غربی به رخ جهانیان کشیدند. این پیشرفت در سایه ایمان، وحدت، مقاومت و تلاش جهادی مردم و رزمندگان یمنی در کنار جبهه مقاومت حاصل شده است.
🔶 امروز دشمنان دریافتهاند زمانی که در مقابل موشک یمنی عاجز هستند، پس در مقابل سبد موشکی متنوع و قدرتمند ایران چه سرنوشتی شومی خواهند داشت. تغییر موازنه قدرت به نفع محور مقاومت مهمترین دستاورد این حمله موشکی بود و در روزهای آینده باید منتظر تشدید حملات موشکی یمنیها باشیم. «ابوعبیده» سخنگوی گردانهای شهید عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس در پیامی حمله موشکی نیروهای مسلح یمن به هدفی نظامی در نزدیکی تل آویو را تبریک گفت و اظهار داشت: «حمایت ملت عزیز یمن از برادران خود در فلسطین و آمادگی آنها برای جانفشانی در این راه را ارج مینهیم.» ابوعبیده تأکید کرد: «نوع سلاح به کار گرفته شده در این عملیات و ماهیت هدف مورد حمله قرار گرفته شده و جزئیات دیگری که برادرانمان در یمن، ما را در جریان آن قرار دادند، بیانکننده تحولی بزرگ است که تأثیرات مهمی در روند و آینده نبرد طوفانالاقصی بر جای خواهد گذاشت.»
🔶 وی بیان کرد: «رژیم صهیونیستی همچنان در باتلاق غزه غرق است و امروز این رژیم که به همراه متحدانش در رهگیری و ساقط کردن یک موشک ناکام ماند، عاجزتر از آن است که جنگ را در جبهههای دیگری گسترش دهد؛ به نحوی که هزاران موشک و اقدامات غافلگیر کننده را دریافت خواهد کرد. چنین اقدام احمقانهای (گسترش جنگ) نشان خواهد داد که نتانیاهو رژیم پوسیده خود را به سمت فاجعهای حتمی پیش میبرد.» در مجموع، این حمله آمادگی، اعتماد به نفس، هماهنگی و برنامهریزی دقیق در محور مقاومت و توانایی بالای رزمندگان اسلام را در هدف قراردادن مراکز مهم و حیاتی، مانند اماکن اتمی، نظامی، اقتصادی و زیرساختها در فلسطین اشغالی به خوبی نشان داد.
🆔 @tahlil_shjr
صنعت نوشتافزار، صنعت هویتساز.pdf
97K
#اقتصاد
#خودکفایی
#مردمی_سازی
#هویت #تولید_داخلی
✅ صنعت نوشتافزار، صنعت هویتساز
🔶 نوشتافزار اولین محصولی است که وقتی معلم میخواهد از هویت جمعی، هویت ملی و آرمانهای اجتماعی حرف بزند و افتخار، عزت و رشد یک کشور را مثال بزند، در دسترس دانشآموز است. به پشتوانه تأکیدات رهبر معظم انقلاب در حوزه نوشتافزار یک جریان مردمی ایجاد شد که منشأ آن دولتی نبود و مجموعههای مردمی و خصوصی هدفی را تعیین کردند که باید نوشتافزار کشور را هم از نظر محتوا و هم از نظر هویتی کاملاً ایرانی تولید کنند. رهبر انقلاب نگاه ویژهای به نمایشگاههای نوشتافزار ایرانی یا همان ایراننوشت داشتهاند. ذائقهسازی صورت گرفته به نسبت نوشتافزار ایرانی روند مثبتی داشته اما تبلیغات نمادمحور نیست.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: آقای محمد یقینی؛ مدیر عامل و عضو هیئت مدیره مجموعه ایران نوشت
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #یمن
#فلسطین #موشک_هایپرسونیک
✅ حمله یمن به اسرائیل و پیام های آن!
🔶 حمله انصارالله به قلب رژیم صهیونیستی با موشک هایپرسونیک نه تنها مانور قدرت یمنی ها بود که حتی بازدارندگی ایران را نیز تقویت کرد. حالا دنیا بهتر میفهمد که عملیات وعده صادق ایران که با صدها موشک و پهپاد نسل قدیم صورت گرفت، بیش از آسیب هایی که به رژیم رسانید، یک عملیات روانی حساب شده نیز بود. اسرائیل در آن عملیات از موشک هایی ضربه خورد که هایپرسونیک نبودند و صرفا با درگیر شدن سامانه های دفاعی و عملیات فریب به اهداف خود اصابت کردند.
🔶 موشک یمنی اما ثابت کرد حتی در آماده باش صد در صدی سیستم های پدافندی رژیم کاری از اسرائیل بر نمی آید. و جالب است بدانید کشورها در چنین مواقعی، معمولا از تسلیحاتی استفاده میکنند که ورژن آخر به حساب نمی آید؛ پس میشود اینگونه گفت که تمام سامانه های دهان پرکنِ آمریکایی و اسرائیلیِ صهیونیستها در برابر هایپرسونیکی که احتمالا نسل آخری هم نیست شکست خورده اند. اگر روزی قرار شد ده ها هایپرسونیک یکجا روانه سرزمین های اشغالی شود اسرائیل چه خواهد کرد؟!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#انتخابات
#آمریکا #دموکرات
✅ مناظره دو سر باخت/ پاشنه آشیل ترامپ و هریس در انتخابات نوامبر
🔰 قسمت اول
🔶 برگزاری مناظره هریس -ترامپ در آمریکا، مولد مناقشات تازهای در صحنه سیاسی و انتخاباتی این کشور بوده است. پیروزی دو کاندیدای ریاستجمهوری آمریکا پس از مناظره تلویزیونی هنوز مشخص نیست. رسانههای آمریکا و ناظران سیاسی به ارزیابی مناظره ترامپ و هریس پرداختهاند. برخی تحلیلگران، این مناظره را به صحنه دوئلی تشبیه میکنند که در نهایت هیچ یک از طرفین موفق به پیروزی در آن نشده است. با این حال در یک ارزیابی کلی، بسیاری از رسانهها و شخصیتهای سیاسی میگویند هریس در این آوردگاه کمی بهتر از ترامپ ظاهر شده و از آن مهمتر، توانسته شکست بایدن در مناظره قبلی با ترامپ را جبران کند.
🔶 نقطه ضعف هریس
اصلیترین نقطه ضعف کامالا هریس در مناظره انتخاباتی با ترامپ، سابقه حضور چهارساله وی در کاخ سفید به عنوان معاون بایدن بود:جایی که معاون رئیس جمهور کنونی آمریکا متهم به عدم اجرایی ساختن وعدههای جدید خود در طول چهار سال گذشته شد. به عبارت بهتر، اگرچه ترامپ اغلب نتوانست هریس را تحت فشار قرار دهد، اما به عقیده ناظران، قویترین لحظه او پس از دقیقه ۱۰۵ بود که هریس را متهم به وعده دادن کرد و پرسید که چرا در چهار سال معاونت ریاست جمهوری خود به آنها نپرداخته است. اما ترامپ نتوانست هریس را آنطور که به احتمال مدیران کمپین انتخاباتی او دوست داشتند، به دام اندازد. در عوض، هریس توانست ترامپ را از جا در کند، مثلاً اظهارنظرهایی در مورد رویدادهای کمپینهای ترامپ مطرح کرد که چندان برای مخاطبان جذاب نبوده است.
🔶 حمایت اوباما از هریس
رئیسجمهور اسبق آمریکا پس از مناظره اخیر، ترجیح داده حمایت محکمتری از نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر کند. این موضوع، میتواند تبدیل به پاشنه آشیل دولت ترامپ شود، زیرا آرای برخی دموکراتهای مردد (جهت شرکت در انتخابات) و رای دهندگان مستقل را به سود هریس به گردش در میآورد. باراک اوباما در پی این مناظره در شبکه ایکس نوشت: "امشب دیدیم که چه کسی چشمانداز و قدرت دارد که به جای اینکه تفرقه میان ما اندازد، کشور را پیش خواهد برد. کامالا هریس، رئیسجمهور همه آمریکاییها خواهد بود."
🔶 خبرنگاران رویترز نیز به ارزیابی مشابهی رسیدهاند. آنها مینویسند که در جریان تبادل حملات لفظی متقابل، هریس چندین بار ترامپ را مجبور به موضعگیری دفاعی کرد. این باعث شد که رئیسجمهوری سابق با عصبانیتی آشکار واکنش نشان دهد و بارها رقیب خود را متهم کرد که میخواهد با یک سیاست اقتصادی و مهاجرتی شکستخورده، ایالات متحده را نابود کند. هریس ۵۹ ساله به صورت نسبی حاضر به جوابتر و ماهرانهتر از رئیس جمهور بایدن به نظر میرسید، که در نهایت تصمیم گرفت پس از مناظره تلویزیونی ویرانگر علیه ترامپ در ژوئن، به نفع معاونش از نامزدی کنارهگیری کند. به عبارت بهتر، مقایسه نحوه مناظره کردن هریس و بایدن، سبب شد تا رایدهندگان دموکرات و برخی رایدهندگان مستقل نسبت به انتخاب نهایی خود (هریس) مصممتر شوند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #انتخابات #آمریکا #دموکرات ✅ مناظره دو سر باخت/ پاشنه آشیل ترامپ و هریس در انتخابات نوامب
#اقتصاد
#انتخابات
#آمریکا #دموکرات
✅ مناظره دو سر باخت/ پاشنه آشیل ترامپ و هریس در انتخابات نوامبر
🔰 قسمت دوم
🔶 استفاده دموکراتها از پروندههای حقوقی ترامپ
یکی از نقاط قوت هریس در مناظره با ترامپ، دست گذاشتن او روی پروندههای قضایی ترامپ بود. در این میان معاون بایدن بیش از پیش بر روی پرونده جنجالی کودتای انتخاباتی رئیس جمهور سابق آمریکامتمرکز شد. هریس، این دادستان سابق، در مواردی به شدت به ترامپ حمله کرد، و برای مثال به اقدامات مجرمانه متعدد او یا رفتار او در جریان هجوم به ساختمان کنگره توسط حامیان خشمگین ترامپ در ژانویه ۲۰۲۱ اشاره کرد. خبرنگاران رویترز مینویسند: «هریس، ترامپ ۷۸ ساله را در گوشه قرار داد و زیر فشار گذاشت و بار دیگر او را مجبور کرد تا اعمالاش در دوره ریاست جمهوری را توجیه کند.»
🔶 با این حال برخی رسانهها مدعی پیروزی مطلق هریس و شکست مطلق ترامپ در مناظره انتخاباتی اخیر هستند.. نیویورک تایمز حتی این مناظره را یک "موفقیت کامل برای هریس" دانست؛ نه تنها "به این دلیل که او توانست خودش و برنامههایش را تعریف کند"، بلکه به این دلیل که توانست رقیباش را از پستو بیرون بکشد و ترامپ مجبور شود چهره واقعی خود را نشان دهد. واشنگتن پست، این دومین روزنامه بزرگ آمریکا، مناظره را چنین تحلیل کرد: «هریس چشمانداز مثبتی را برای کشوری ارائه داد که بهرغم کاستیهایش، در وضعیت بسیار خوبی است. در مقابل، ترامپ تصویری تیره و تار از ایالات متحده بهعنوان کشوری در حال شکست که با جنایات سرسامآور روبرو است، ترسیم کرد.»
🔶 روایتگری واشنگتن پست از شکست ترامپ
واشنگتن پست میافزاید، نبوغ ترامپ در مناظرههای قبلی این بود که مخالفانش را در حالت تدافعی قرار دهد. اما این بار هریس بازی را برگرداند و ترامپ را تقریباً در تمام مدت در حالت دفاعی گذاشت. یکی از نکات قابل توجه پس ازبرگزاری مناظره اخیر، حمایت رئیس جمهورناتوان کنونی آمریکا از هریس است. جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا نیز در پی این مناظره، در شبکه ایکس نوشت: «آمریکا امشب رهبری را دید که من افتخار میکنم به مدت سه سال و نیم در کنار او کار کردم... معاون رئیسجمهور هریس ثابت کرد که بهترین گزینه برای پیشبرد کشورمان است. ما به عقب برنمیگردیم.»
🔶 شبکه سیانان و دیگر رسانههای آمریکایی پس از مناظره، نظرسنجیهایی از مخاطبان را در میان رای دهندگان ثبتنام شده انجام دادند. بر اساس نتایج آن، هریس مثبتتر از رقیب جمهوریخواهش ترامپ تلقی شد، به طوری که ۴۵ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی نظر مساعد خود را نسبت به هریس ابراز کردند، در حالی که دونالد ترامپ با اقبال ۳۹ درصدی در این نظرسنجی مواجه شد. با این حال، ترامپ در یک جنبه فردی به وضوح جلوتر بود: ۵۵ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی فکر میکنند که ترامپ تخصص اقتصادی بیشتری نسبت به هریس دارد که ۳۵ درصد آرا را در این زمینه به خود اختصاص داد.
🔶 با این حال، ۸۲ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی نیز گفتهاند که دوئل تلویزیونی تاثیری بر تصمیمگیری آنها در ماه نوامبر نخواهد داشت. اکنون بازار حمایت سلبریتیها از هریس و ترامپ نیز داغتر شده و هر اندازه به انتخابات ماه نوامبر نزدیکتر میشویم، این مسئله نمود بیشتری در کارزار انتخاباتی هر دونامزد پیدا میکند. تیلور سوئیفت یکی از این سلبریتیهای آمریکایی است. سوئیفت با بیش از ۲۸۰میلیون دنبالکننده در شبکه اینستاگرام، قدرت تأثیرگذاری بالایی به ویژه در میان جوانان دارد. ترامپ جمهوریخواه چندی پیش عکسهای جعلی با کمک هوش مصنوعی را به اشتراک گذاشت که نشان میداد سویفت طرف او را گرفته است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#منطقه #روسیه
#غرب_شناسی
✅ ملاحظات معاهده جامع مشترک ایران- روسیه
🔶 ارتقای سطوح کلان روابط با همسایگان و دولتهای آسیایی، به ویژه روسیه و چین از جمله مسائلی است که همواره عالیترین مقامات سیاسی کشور پیگیری کردهاند. چه اینکه جناب مخبر در سفر اخیر خود به مسکو بر عمق روابط دو کشور و عدم تغییرات کلان آن با تغییر دولتها اشاره کردند و البته به درستی رئیس دولت چهاردهم نیز اظهار داشتند که ارتقای روابط با شرق و روسیه از اولویتهایش است.
🔶 بر این اساس، سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور به مسکو را باید در همین چارچوب و در راستای سیاست کلی کشور مبتنی بر تقویت چندجانبه گرایی تحلیل کرد. جناب احمدیان که برای شرکت در اجلاس مقامهای عالی امنیت ملی کشورهای عضو بریکس به روسیه سفر کرده بود، در حاشیه این اجلاس ضمن دیدار همزمان با پوتین و سرگئی شایگو، طیفی از مسائل مورد علاقه دو کشور را بررسی کردند. در این دیدار رئیس جمهور روسیه بر عزم کشورش در ارتقای روابط دو جانبه تأکید کرده و بیان داشتند: «مصمم به همکاری با ایران در حوزه های مختلف هستیم.» در این سفر، مقامات روسی بر تلاش برای تسریع در امضا و عملیاتی کردن معاهده جامع مشارکت راهبردی دو کشور نیز اشاره و اظهار امیدواری کردند تا هر چه سریعتر معاهده مربوطه به امضا برسد. بر این اساس و نظر به روابط دو جانبه مسکو و تهران در دهههای اخیر و تأکید و نیاز هر دو کشور به انعقاد هر چه سریعتر معاهده جامع مشترک، باید اذعان داشت که امیدها و بیمهایی بر این روابط سایه افکنده است که نمیتوان آنها را نادیده انگاشت.
🔶 آنچه به عنوان محرک و پیشران روابط دو کشور بوده، و از قضا همین محرکها میتواند زیربنای معاهده جامع مشترک باشد، قرائت گفتمانی و نگاه مشترک دو کشور نسبت به موضوع تغییر تدریجی در نظم جهانی و یکجانبهگرایی آمریکا، مقابله با تحریمها، مقابله با استانداردهای دوگانه غرب و طیف گستردهای از مسائل منطقهای است. در عین حال، سرعتگیرها و موانعی وجود دارند که ممکن است روند رسیدن دو کشور به اهداف تعیین شده در معاهده جامع مشترک و همکاری راهبردی بلندمدت را با تأخیر و تهدید جدی مواجه کنند. از جمله اختلافنظرها نسبت به برخی مسائل منطقهای در قفقاز، تأثیر، دخالت و نقش مخرب بازیگران ثالث بر روابط دو کشور، تودرتوی نهادی و بروکراسی عریض و طویل در ایران، پایین بودن سطح تعاملات اقتصادی دو کشور در تناسب ظرفیتهای موجود و بیتوجهی به وجوه نرمافزاری روابط دوکشور با تمرکز بر ارتباطات و تعاملات میان مردم و بخشهای غیردولتی و خصوص دو کشور. در نهایت مبرهن است که برآیند روابط دو کشور حائز منافع راهبردی برای هر دو ملت و کل منطقه بوده و لذا باید با مدیریت محرکهای منفی پیرامونی، برای نزدیکتر شدن هرچه بیشتر دیدگاهها تلاش کرد.
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#جنگ_رسانه_ای
#فرهنگ
✅ مهسا امینی یا جنبش مهسا؛ فراموشی
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#جهاد_تبیین #جنگ_رسانه_ای #فرهنگ ✅ مهسا امینی یا جنبش مهسا؛ فراموشی 🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر
#جهاد_تبیین
#جنگ_رسانه_ای
#فرهنگ
✅ مهسا امینی یا جنبش مهسا؛ فراموشی
🔶 دومین سالگرد فوت خانم مهسا امینی با بی سر و صدا ترین شکل ممکن گذشت! سال گذشته این ایام در نخستین سالگرد فوت او مردم ایران در مسافرتِ تعطیلات چند روز متوالی آخر تابستان بودند. امسال آن تعطیلات هم نبود. هم کف خیابان هم کف شبکه های اجتماعی به نسبت وسعت هیاهوی آن روزها خبری نبود! وقتی ۱۸ تیر سال ۷۸ در کوی دانشگاه تهران رخ داد تا چند سال بعد در سالگرد ۱۸ تیر لااقل تجمع مختصری برگزار میشد. آن هم در دوره ای که شبکه های اجتماعی و اینترنت به معنای امروزی آن وجود نداشت.
🔶 آیا مهسا امینی فراموش شده است یا اساسا مردم به چیزی به نام "جنبش مهسا" اعتماد نداشتند و ندارند؟ در درجه اول باید گفت آنچه در سال ۱۴۰۱ رخ بیش از آنکه واقعیت برآمده از بطن نیازهای اساسی جامعه ایران باشد، یک "برساخته رسانه ای" بود. القا بود. بیش از این که حقیقت داشته باشد، سر و صدا داشت! سیطره رسانه بود. اذهان همه تحت سیطره شبکه های اجتماعی به وقایع پس از فوت مهسا آنقدر ضریب و وزن داد که گویی واقعا انقلابی در راه است! نه انقلاب و نه جنبشی در کار نبود. یک توهم سازی بود. برای نسلی که برداشت تاریخی از جامعه ایرانی نداشت و ندارد.
🔶 اما آیا وقایع پاییز ۱۴۰۱ بی اثر هم بود؟ خیر. اثر داشت. چون با سطحی از مطالبات فرهنگی جامعه به ویژه جامعه هدف یعنی زنان گره زده شده بود. نفی مطلق اثرگذاری غلط است، اما بزرگنمایی نیز خطاست. یعنی با آن وقایع خشن، با آن شدت عمل یک عده در کف خیابان و دانشگاه "انقلاب" شکل نمیگرفت. دلیل دیگر اینکه؛ کارفرماها و عوامل خارجی دخیل در آشوب های ایران نسبت به چند سال قبل در موضع ضعف قرار دارند. رژیم صهیونیستی تمرکز ایجاد جنگ روانی ندارد. سازمان مجاهدین بخوبی کنترل و محدود شد. کومله، حزب دمکرات و سایر گروهگ ها که میخواستند از اعتراض مردم بهره برداری کنند خودشان مشغول و یا محدود شده بودند. اینجا قدرت نظامی و دیپلماتیک جمهوری اسلامی به کمکاش آمد.
🔶 اما من نکته مهمتری را مدنظر دارم. بخشی از جامعه به این نتیجه رسیده است که از دست مخالفان "جمهوری اسلامی" کاری بر نمیآید! اُپوزیسیون جمهوری اسلامی در ذهن جامعه ایرانی فروریخت. بی هویت، بی مبنا، بی برنامه، بی رهبر و بی آینده تر از حد تصور رفتار کردند. بزرگترین خطای آنان بالا بردن حد خشم و خشونت ورزی در اعتراضات بود. بخشی از جامعه نه از حُب نظام سیاسی بلکه در اثر نوع رفتار آنان به این نتیجه رسید که بهتر است به آنان اعتماد نکنند.
🔶 در واقع جمهوری اسلامی الان اُپوزیسیونی خارجی و داخلی ندارد. در حکم هیچ هستند، بزرگترین اپوزیسیون جمهوری اسلامی عملکرد مسئولان است.
1⃣ فرهنگ و تربیت نسل بی هویت
2⃣ بحران معیشت و عدالت
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#جنگ_روانی #رژیم_صهیونیستی
#تروریسم_سایبری
#حزب_الله #مقاومت
✅ فراتر از تروریسم سایبری
🔰 قسمت اول
🔶 به صورت کلی، از تهدیدات امنیتی که همواره کشورهای گوناگون را آزار داده، اقدامات تروریستی است که عمدتاً با پیامدهای بسیار زیانباری همراه دارند. با این حال اقدامات مبتنی بر تروریسم سایبری که، زمانی جدیتر می شود که موضوع جان و سلامت فیزیکی انسانها درآن مطرح باشد:چه به صورت مستقیم و چه غیر مستقیم! بدیهی است «زیرساختهای حیاتی» از اهداف تروریسم سایبری محسوب میشوند که با توجه به الکترونیکی شدن آنها، نه تنها ارتکاب اقدامات تروریستی آسانتر شده، بلکه لطمات وارد شده بسیار سهمگین هستند. البته ماهیت «چند رسانهای» فضای سایبر، به تروریستها امکان بهرهبرداری های سوء دیگری را هم داده است.با این حال اقدام اخیر رژیم اشغالگر قدس، فراتر از تروریسم سایبری بوده و شاهد نوعی عملیات ترکیبی در حادثه اخیر لبنان هستیم.
🔶 پاسخ اجتنابناپذیر مقاومت لبنان
آنچه در گام نخست باید مدنظرقرار داد، معطوف به پاسخ حزب الله نسبت به جنایت اخیر صهیونیستهاست. شبکه اسکای نیوز به نقبل از منابع صهیونیستی مدعی هستند موساد از ابتدای جنگ غزه در سال گذشته، آسیبپذیریهای ارتباطی حزبالله را ردیابی کرده است. بر اساس این ادعا، موساد چندین بار اقدام به رهگیری شبکه های ارتباطی بی سیم حزب الله و تلاش برای نفوذ به شبکه ارتباطی سیمی حزب الله کرد. پس از 3 ماه نبرد، فرماندهی حزب الله از همه اعضای خود خواست استفاده از تلفن همراه و دستگاه های هوشمند را متوقف کنند و موساد به دنبال روش های ارتباطی جایگزین بود. در اینجا، موساد محموله ای از دستگاه های پیجر را در مسیر انتقال به لبنان (با حجم اندکی از مواد منفجره) آلوده ساخت و جنایت اخیر را رقم زد. بنابراین، نمی توان ماهیت اقدام اخیر صهیونیستها مبنی بر آغشته ساختن پیجرها به مواد منفجره را از نوع یک عملیات هکری و متعاقبا، به مثابه یک عملیات تروریستی سایبری مطلق مورد شناسایی و تحلیل قرار داد.
🔶 موساد مقدار کمی PETN بسیار انفجاری را پشت باتری های دستگاه کار گذاشته و به طور معمول به لبنان راه پیدا کرده و بین هزاران نفر توزیع شده است. ماده PETN در دمای 180 درجه سانتیگراد قابل اشتعال است و با بالا بردن دمای باتری در نتیجه افزایش ولتاژ، انفجار تضمین می شد. در این نقطه، تعدادی از امواج UHF دستگاه "پیجر" مورد استفاده حزب الله هک شد تا اطمینان حاصل شود که همه دستگاه ها در یک لحظه منفجر می شوند.از این رو عملیات هکری صهیونیستها مبتنی بر یک "زیرساخت اولیه"صورت گرفته و آن، آلوده بودن پیجر ها بوده است. برخی کارشناسان میگویند نیمی از باتری پیجرها حاوی مواد منفجره و نیم دیگر باتری واقعی بود. این مواد منفجره در حد 3 تا 5 گرم بوده تا تفاوتی میان وزن باتری های واقعی و باتری های آلوده شده وجود نداشته باشد. دستگاه های بی سیم نیز بر اساس همین مکانیسم و روند آلوده شده و متعاقبا، منفجر شده اند.
🔶 استراتژی مقاومت چیست؟
پاسخ مقاومت نسبت به اقدام اخیر صهیونیستها، قطعا از نوع متعارف یا قابل پیش بینی نیست. به عبارت بهتر، حزب الله نیز انتقام ترکیبی در قالب سناریوهای هوشمند را دردستورکار قرار می دهد. حزبالله لبنان از آغاز جنگ غزه تاکنون، استراتژی مقاومت هدفمند و هوشمندانه را بخوبی پیش برده و حتی در این میان، اسیر پیامهای گمراهکننده نشده است.چندی پیش شبکه ۱۴ رژیم اشغالگر قدس گزارشی را تحت عنوان «آنچه در جبهه شمال میگذرد» منتشر کرد. این گزارش معطوف به تحولاتی بود که از زمان آغاز جنگ غزه و در جریان تقابل حزبالله و رژیم صهیونیستی در شمال اراضی اشغالی به وقوع پیوسته است. «شارون روف اوفیر» نماینده سابق کنست از جمله تحلیلگران حاضر در این شبکه تلویزیونی بود. وی به نکات قابل تاملی درباره شکست تمام عیار رژیم اشغالگر قدس در برابر حزبالله اشاره کرد: «چرا واقعیت را نمیگوییم؟! ما شمال اسرائیل را از دست دادهایم؛ خسارتی که حزبالله بر ما وارد کرد ۶ برابر بیشتر از جنگ تابستان ۲۰۰۶ (جنگ ۳۳ روزه) است. میخواهم گریه کنم! چه کسی فکرش را میکرد اسرائیل به این روز بیفتد؟»
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید سبحانی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#دشمن_شناسی #جنگ_روانی #رژیم_صهیونیستی #تروریسم_سایبری #حزب_الله #مقاومت ✅ فراتر از تروریسم سا
#دشمن_شناسی
#جنگ_روانی #رژیم_صهیونیستی
#تروریسم_سایبری
#حزب_الله #مقاومت
✅ فراتر از تروریسم سایبری
🔰 قسمت دوم
🔶 از این رو اقدام اخیر صهیونیستها فارغ از پیچیده بودن، منبعث از نقطه ضعف این رژیم در مواجهه با حزب الله بوده است نه یک کنشگری صهیونستها به عنوان یک بازیگر مسلط بر میدان! حزبالله لبنان نه تنها قواعد نبرد با تل آویو را بخوبی میداند، بلکه قدرت بازدارندگی خود را به صورتی کاملا آشکار به تلآویو دیکته کرده است. در این میان، مثلث قدرت در اراضی اشغالی (موساد، کابینه جنگ و ارتش) آگاهسازی افکار عمومی در اراضی اشغالی نسبت به اتفاقاتی را که در جبهه شمال افتاده خط قرمز راهبردی خود تلقی میکنند. درچنین شرایطی صهیونیستها در صدد تغییر قواعد نبرد با استناد به عملیات های ترکیبی، از جمله ترویسم سایبری هستند. آنها بخوبی آگاهند افشای ضربات مهلک واردشده از سوی مقاومت لبنان، مترادف با تشدید اعتراضات عمومی و سقوط کابینه جنگ و حتی کابینه پس از آن (کابینه احتمالی لاپید - گانتز) خواهد بود. در مقابل، حزبالله لبنان نیز با تمرکز و دقتی مثالزدنی و برگرفته از تجربه ارزشمند جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶، مرحله به مرحله اهداف خود را در شمال اراضی اشغالی محقق میسازد.
🔶 ترس تلآویو از تسلط اطلاعاتی حزبالله
با وجود عملیات تروریستی اخیر در لبنان، صهیونیستها شدیدا نسبت به تسلط حزب الله بر اطلاعات دقیق پایگاههای نظامی -امنیتی حساس و فوق حساس در تل آویو و دیگر نقاط اراضی اشغالی وحشتزده هستند. همین تسلط اطلاعاتی، خود رادر عملیات اربعین نشان داد و قطعا در عملیات انتقامی حزب الله نیز از این داده ها و یافته های ارزشمند، در مسیر غافلگیر ساختن تل آویو استفاده خواهد شد. چندی پیش نیز تجهیزات جاسوسی ارتش اسرائیل را در پایگاه «مسگاو» در شمال فلسطین اشغالی ـ که بهتازگی تعمیر و تعویض شده بود ـ منهدم کرد. نکته حائز اهمیت اینکه ارتش رژیم اشغالگر قدس پس از انهدام اولیه این تجهیزات، تعمیر و تعویض آنها را با لحاظ کردن بالاترین ضریب امنیتی و بازدارندگی ممکن صورت داده بود.
🔶 مواجهه با جنگ روانی صهیونیستها
در کنار تروریسم سایبری، صهیونیستها عملیات روانی علیه مقاومت لبنان را نیز در دستور کار قرار داده اند. در مقابل، سید مقاومت بدون تاثیرپذیری از فضای فرامتنی و روانی ایجاد شده بر اثر اقدام اخیر رژیم اشغالگر قدس، هوشمندانه و قاطعانه حزبالله را وارد میدان نبرد با دشمن صهیونیست کرد و امروز، صحت و کارایی این استراتژی، بر دوستان و دشمنان مقاومت عیان شده است. پس تاکتیک غافلگیری در روند انتقام از صهیونیستها، توسط مقاومت لبنان به خوبی اجرا خواهد شد. موضوعی که حتی استراتژیست های امنیتی در اراضی اشغالی نیز نسبت به آن اذعان دارند. بی دلیل نیست که طی روزهای اخیر برخی مقامات ارتش رژیم صهیونیستی و موساد نسبت به افزایش دامنه و عمق نبرد با حزب الله، به نتانیاهو و گالانت هشدار داده اند. نخست وزیر و وزیر جنگ رژیم صهیونیستی زمانی به این حقیقت پی خواهند برد که فرصتی برای جبران مافات نخواهند داشت. آن لحظه بسیار زودتر از حدتصور تل آویو فرا خواهد رسید.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید سبحانی
🆔 @tahlil_shjr
باید در جهت تحقق نرخ رشد باروری طبق برنامه هفتم حرکت کنیم.pdf
122.7K
#سبک_زندگی
#مسائل_اولوینت_دار
#جمعیت #خانواده
#فرزندآوری #ازدواج
✅ باید در جهت تحقق نرخ رشد باروری طبق برنامه هفتم حرکت کنیم
🔶 ازدواج یک پدیدهی چندبُعدی است و باروری بهسادگی اتّفاق نمیافتد، هرچند که هر رفتار جمعیّتی یک رفتار چندبُعدی است؛ یعنی نمیتوانیم بگوییم فقط اقتصاد آن را تحت تأثیر قرار میدهد یا فقط فرهنگ یا فقط روابط سیاسی در جامعه؛ در واقع، اینها یک تعاملی با هم دارند. سهم کشورهای مختلف از تولید ناخالص ملّیشان که برای خانواده و فرزندآوری هزینه میکنند، کاملاً معلوم است؛ مثلاً بالاترین رقم برای فرانسه است که ۳.۵ درصد از تولید ناخالص ملّیشان به این موضوع اختصاص یافته، درحالیکه سهم ما سهدهم درصد است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: سرکار خانم دکتر شکیبا محبّیتبار؛ دبیر ستاد ملّی جمعیّت و خانم دکتر فاطمه ترابی؛ استاد دانشگاه و عضو هیئتمدیرهی انجمن جمعیّتشناسی ایران
🆔 @tahlil_shjr
#نظام_اسلامی
#وفاق_ملی #اصلاحات
#دولت_چهاردهم
#قانون_اساسی #گفتمان_سازی
✅ وفاق ملی؛ شعاری گفتمانی یا عملیاتی
🔶 «وفاق ملی» به عنوان شعار دولت چهاردهم، زمینهساز بازبینی وفاق و ارائه تعابیر گوناگون از آن شد. یک دیدگاه، وفاق ملی را اجتماع هر کس با هر گونه اندیشه مخالف معنا میکند؛ اما آیا چنین تعریفی در مقام عمل قابلیت اجرایی دارد؟ وفاق حول محور مشترک رخ میدهد. چگونه ممکن است افرادی با مبانی مختلف در کنار هم صوفاق را ایجاد کنند؟ برخی دیگر بر این باورند که اگر تعریف مشخصی از وفاق ارائه نشود، سرانجامی، مانند مفهوم «اصلاحات» خواهد داشت. اصلاحطلبان تاکنون تعریف دقیقی از این عبارت ارائه ندادهاند، لذا نتیجه این امر میشود یک مفهوم مثبت در خدمت افراد منفی و مغرض.
🔶 این دیدگاه یک هشدار درست و دقیق را مطرح میکند. وفاق ملی تعریف مثبتی دارد که همواره چه در منظومه دینی و چه در نظام فکری امامین انقلاب با ادبیات گوناگون به آن پرداخته شده است؛ لذا باید مراقب بود این عبارت کلیدی دچار«کلمة الحق و یراد به الباطل» نشود. بنابراین، اکنون بیش از هر زمان دیگری لازم است تعابیر رهبر معظم انقلاب، از کلمه وفاق را بازنگری کنیم. ایشان در بیاناتی میفرمایند: «معنای وفاق این نیست که گروهها و جناحهای گوناگون اعلام انحلال کنند؛ معنای وفاق این است که نسبت به هم خوشبین باشند؛ همدیگر را در جهت ترسیم هدفهای والا و عالی تحمّل کنند»؛ لذا وفاق در وهله اول قرار است همه را در کنار هم متحد نگه دارد؛ اما اتحاد یک محور مشترک میخواهد.
🔶 رهبر معظم انقلاب در بیانات دیگر به این محور مشترک تصریح میکنند و وفاق ملی را حول نظام اسلامی، احکام مقدس اسلام و قانون اساسی تعریف میکنند. اکنون تعریف وفاق واضحتر میشود. در واقع، هر کسی میتواند ذیل پرچم وفاق قرار بگیرد مشروط به آنکه به احکام الهی و به نظام اسلامی معتقد بوده و آن را بستر مناسبی برای آبادانی کشور بداند. با این تعبیر، آن کسی که به دنبال فتنهانگیزی بوده و نظام اسلامی را در تعارض با اهداف خود میبیند، نمیتواند زیر پرچم وفاق قرار بگیرد.
🔶 وفاق قرار است از راه مقدس، همه را برای رسیدن به اهداف مقدس بسیج کند. کسی که نه اعتقادی به راه دارد و نه اعتقادی به هدف، چگونه میخواهد عامل وفاق شود؟ نگاه سوم وفاق را با رویکرد فعلی دولت، دستیافتنی نمیداند. حقیقت آن است که وفاق ملی صرفاً با قرار دادن چند وزیر، آن هم با تفکرات و جناحهای مختلف شکل نمیگیرد؛ بلکه باید وفاق، یک تکاپویی بین افراد مختلف جامعه با نگاههای گوناگون ایجاد کند تا در بستر نظام اسلامی آبادانی را به ارمغان بیاورند. مقدمه تحقق این امر ایجاد گفتمان وفاق ملی در جامعه و ارائه یک تعریف دقیق و عملی از آن است. به نظر میرسد، دولت فعلاً درحوزه گفتمانی موفق بوده، لذا امید میرود ان شاءالله شاهد فعالیتهای پر ثمر ملی ناشی از وفاق ملی در سطح کشور باشیم.
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#وفاق_ملی #پیشرفت
#وحدت #رئیس_جمهور
#روشنگری
✅ نگران برای وفاق
🔶 جای نگرانیست؛ چرا؟ رئیس جمهور محترم به درستی از وفاق گفت. هرچند اهمیت وفاق برای امروز نیست. همیشه وفاق اصل است. در گذشته هم وفاق ضرورت داشت. اینکه عده ای توجه نکردند و با بداخلاقی و بی انصافی بر دولت مستقر تاختند، بماند؛ چه دل ها از این نامروتی سوخت. وفاق ضروری است. فرمود: "موفقیت دولت موفقیت همه ماست." هر کس به خودش رجوع کند و ببیند اگر در دل چنین باوری ندارد باید نگران خودش باشد. باید چاره ای کند و تدبیری سازد.
🔶 اگر رئیس جمهور محترم از وفاق هم نمی گفت باید برای برقراری وفاق خون دل خورد و عرق ریخت. مگر بدون وفاق پیشرفت میسر است؟ وفاق چیست؟ وفاق تنازل است. یعنی بی آنکه کسی از اعتقاد و گرایش خود عدول کند برای هدف مشترک از موضعش تنازل کند. متن ساده است هرچند عمل بدان به سادگی متن نیست. حال نگرانی برای چیست؟ اینکه عده ای به نام رئیس جمهور محترم، وفاق را نقاب سازند و اسم رمز عبور از وفاق. افرادی که در جریان فتنه 88 و 98 و اغتشاش 1401 سهم داشتند چطور ممکن است اهل وفاق شوند؟ چطور ممکن است شعار وفاق رئیس جمهور را پیش برند؟ چطور ممکن است دور آرمان رئیس جمهور حلقه شوند؟ یقین داریم دور از چشم آقای رئیس است. خلاصه نگرانی برای وفاق؛ دلسوزی برای صداقت رئیس جمهور است. از اینرو چند پیشنهاد به دولت محترم:
1⃣ برای وفاق خط قرمز قائل باشیم. اینکه وفاق تا کجاست؟ خط قرمز اصل انقلاب است ولا غیر. اما این مرز را مرزبان باشیم.
2⃣ برای وفاق عزیمت قرار دهیم. اینکه قرار است با وفاق چه هدف مشترکی را رقم زنیم. مساله مشترک خودش وحدت ساز است.
3⃣ برای وفاق پیش از دیگران هزینه دهیم. پیشرو باشیم. الگو شویم. دیگران ببینند که پرچم وفاق را اهلش بلند کردند.
4⃣ برای وفاق متعصب باشیم. از وفاق صیانت کنیم. رعایت وفاق خودش خط قرمز است. اجازه ندهیم اصل وفاق آسیب ببیند. آنکه وفاق را شکسته است و به این نام شهره است نمی تواند وفاق ساز باشد و از وفاق بگوید. حرمت امام زاده را متولی باید نگه دارد. بر این نام و تحقق آن متعصب باشیم.
5⃣ دست آخر برای وفاق شاخص قرار دهیم. شاخص اثرگذاری وفاق زمانیست که رافت و همدلی و تعاون بین مردم بیش از گذشته احساس شود. وفاق حقیقی آنجاست؛ کف جامعه نه تصنعی در اتاق احزاب. ثمره وفاق را مردم باید بچشند و میان خود حس کنند. مردم صداقت را در این شعار ببینند، باور می کنند و جلوتر از بقیه خواهند بود. خلاصه اینکه باید برای وفاق نگران بود و از آن خالصانه صیانت کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr