هفتهنامه زن روز
#یادداشت
مشکل از چراغ است یا از بچهی باباآدم
رضوانه باهری
مولانا در مثنوی شعری دارد با این مضمون: دی شیخ با چراغ همی گشت گرد شهر / کز دیو و دد ملولم و انسانم آرزوست، بماند چقدر بعضی از ما در دوران مدرسه از این شعر که هر دفعه یکی از سؤال های امتحان آخر ترم بود بدمان می آمد؛ اما به قول اهل علم شأن نزول این شعر عجیب است، انگار توی همه ی عصرها و دوره ها، ما بچه های باباآدم دنبال گمشده ای بوده ایم و گاهی هرچه گشتیم کمتر پیدایش کردیم، می گویند همان زمان های خیلی دور که تقویم هم از پیداکردن عددش عاجز مانده فیلسوفی یونانی بوده که با پای برهنه و یک دست لباس زندگی می کرده و عایدی اش از دار دنیا هیچ بوده و هیچ! یک روز اسکندر مقدونی به دیدار فیلسوف گدا می رود و خلاصه با اولدورم بولدورم شاهانه می پرسد: «تو به چیزی احتیاج داری؟» فیلسوف نگاه معناداری به او می کند و می گوید: «بله، از جلوی آفتاب من کنار برو.» اطرافیان اسکندر کاسه ی داغ تر از آش می شوند و می خواهند مرد را ادب کنند که اسکندر اجازه نمی دهد. راجع به این بشر حرف های زیادی زده اند که راست و دروغش را نمی دانم؛ اما می گویند او در شهر دربه در دنبال آدم می گشته. مولوی هم سال های بعد شرح حال او را برای من و شما تبدیل به شعر می کند تا مثلا ما آیندگان عبرت بگیریم! حالا اما بعد از یک رقابت مثلا نفس گیر در انتخابات ریاست جمهوری و روشن شدن تکلیف ها و احساس مسئولیت ها، یک چیز عجیبی آن هم بعد از چهلم شهدای خدمت دست می اندازد بیخ گلوی آدمیزاد و تا جایی که می تواند فشار می آورد، نمی دانم اسمش چیست، شاید وجدان باشد، شاید دلتنگی و شاید... هرچه که هست زیاد خوشایند نیست آن هم وقتی به عقب برمی گردی و می بینی بعضی ها خیلی ساده پا روی همان چیزی که اسمش را نمی دانم می گذارند و به بهانه ی به درکردن رقیب از میدان هر حرفی می زنند، اینجاست که باید مثل فیلسوف دنبال آدم در شهر آن هم با چراغ بگردیم تا شاید؛ مثلا یکی شبیه شهدای خدمت را پیدا کنیم،
نمی دانم ایراد از چراغ های این دوره و زمانه است یا بچه های باباآدم مشکل فنی پیدا کرده اند؟! هرچه هست حال خوشی نیست.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
حاج اسماعیل دولابی:
در بهشت هیچ وقت جا تنگ نمی شود همیشه وسیع است چون هم رحمت خداست هم بهشتیان آنقدر محبت دارند که توی هم میروند تا جا باز شود جا زیاد است وهیچ وقت پر نمی شود. اما جهنم این طور نیست از روز اول پر است هرکس وارد جهنم می شود جهنمیان راهش نمی دهند می گویند عقب تر برو اینجا جای ماست ببین در دنیا وقتی می خواهی ملک بخری دیگری می گوید این را من می خواستم بخرم ونمی گذارد شما بخری. از دنیا بوی جهنم می آید هرجا بروی می گویند تو چرا آمدی..
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@,aneruz97
May 11
#ینگه_دنیا
یک پیام هشداردهنده و دردناک
پیام دردناک خبرنگاری از شمال غزه
اجازه بده بهت بگم دوست من؛ من دیگه طعم خواب رو نمی فهمم. جنازه ی بچه ها، تکه های بدن و تصاویر خون نقریبا هیچ وقت از جلوی چشمام دور نمی شود. جیغ های مادران و ناله مردها هیچ وقت از گوشم بیرون نمی رود.
نمی توانم صدای بچه ای را که زیر آواره گیر کرده فراموش کنم، صدای دختر کوچولویی که هر لحظه توی گوشم می پیچه و تبدیل به کابوس شده.
مشاهده اجساد پرتاب شده، گیر کرده، دراز کشیده و انباشته شده، وحشتناکه و وحشتناک تر از اون عبور از کنار زنده هاست که در زیر خونه های ویران شده با مرگ دست و پنجه نرم می کنند و هیچ راهی برای بیرون اومدن و زنده موندن، پیدا نمی کنند.
خسته ام دوست من!
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
چرا گوشت چرخ کرده از پیش بسته بندی شده، از قسمت بیرون قرمز و گاهی اوقات از داخل قهوه ای مایل به خاکستری است؟
این تفاوت های رنگی نشان دهنده ی فاسد یا قدیمی بودن گوشت نیست. گوشت تازه برش داده شده به رنگ ارغوانی است.
اکسیژن هوا با رنگدانه های گوشت واکنش نشان می دهد و رنگ قرمز روشنی را تشکیل می دهد که معمولاً روی سطح گوشت چرخ کرده خریداری شده در سوپرمارکت دیده می شود. داخل گوشت ممکن است به دلیل عدم نفوذ اکسیژن به زیر سطح خاکستری مایل به قهوه ای باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
معرفی کتاب «خمره» نوشته هوشنگ مرادی کرمانی (۱)
هانیه عدالتی
هوشنگ مرادی کرمانی را به مجید روزهای کودکی می شناختم. ولی چند ماهی است که پسر یازده ساله ام از مشتری های پروپاقرص کتاب هایش شده است. کتاب «خمره» را پسر یازده ساله ام قبل از من خوانده بود و هر وقت کتاب را دست من می دید به خودش افتخار می کرد! داستان کتاب مربوط به جریان آب خوردن بچه های مدرسه ای در روستاست. این مسئله آن قدر برای ما ساده و پیش پا افتاده است که باور نمی کنیم اهالی روستایی چندین ماه درگیر آن بوده اند. روایت کتاب، ساده و دل نشین است. هنر نویسندگی هوشنگ مرادی کرمانی در این است که وقتی متن را می خوانی تمام تصاویر داستان در ذهنت زنده می شود. مدرسه ای را در دل یک روستای کوهستانی در سی، چهل سال پیش می بینی، همراه بچه ها مسیر طولانی خانه تا مدرسه را می روی و احساس می کنی که دست های تو هم از سرما دارد ترک می خورد. داستان از فقر و محرومیت روستا می گوید، ولی در کنارش شیرینی های زندگی را هم نشان می دهد؛ در نتیجه بعد از نگرانی ها و غصه خوردن ها برای مدیر مدرسه و بچه ها و روستایی ها کتاب را با خیال راحت می بندی و احساس بدی نداری. این کتاب مناسب همه ی اعضای خانواده است از نوجوان تا بزرگسال می توانند کتاب را بخوانند و متناسب با خودشان برداشت متفاوتی داشته باشند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
معرفی کتاب «خمره» نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی (۲)
هانیه عدالتی
«خمره» موفق به دریافت جایزه های بسیاری شده است و به زبان های مختلف مانند انگلیسی، آلمانی، اسپانیایی، هلندی، فرانسوی، آلبانیایی، عربی و ترکی استانبولی ترجمه شده است.
✨بریده کتاب
«خمره شیر نداشت. لیوانی حلبی را سوراخ کرده بودند و نخ بلند و محکمی بسته بودند به آن. بچه ها لیوان را پایین می فرستادند، پر آب که می شد، بالا می کشیدند و می خوردند؛ مثل چاه و سطل. بچه هایی که قدشان بلندتر بود، برای بچه های کوچولو و قد کوتاه لیوان را آب می کردند. زنگ های تفریح دور خمره غوغایی بود. بچه ها از سر و کول هم بالا می رفتند. جیغ و ویغ و داد و قال می کردند و می خندیدند و لیوان را از دست هم می قاپیدند. آب می ریخت روی سر و صورت و رخت و لباس شان. گریه ی کوچولوها در می آمد، و سر شکایت ها باز می شد:
ـ آقا... آقا، اسماعیلی آب ریخت تو یقه ی من.
ـ آقا، احمدی نمی گذارد ما آب بخوریم.
ـ آقا... این دارد نخ آبخوری ما را می کشد، می خواهد پاره اش کند.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«وَمِنَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّا نَصَارَىٰ أَخَذْنَا مِيثَاقَهُمْ فَنَسُوا حَظًّا مِمَّا ذُكِّرُوا بِهِ فَأَغْرَيْنَا بَيْنَهُمُ الْعَدَاوَةَ وَالْبَغْضَاءَ إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ ۚ وَسَوْفَ يُنَبِّئُهُمُ اللَّهُ بِمَا كَانُوا يَصْنَعُونَ. و از کسانی که ادّعای نصرانیّت (و یاری مسیح) داشتند (نیز) پیمان گرفتیم؛ ولی آنها قسمت مهمّی را از آنچه به آنان تذکّر داده شده بود فراموش کردند؛ از این رو در میان آنها، تا دامنه قیامت، عداوت و دشمنی افکندیم. و خداوند، (در قیامت) آنها را از آنچه انجام میدادند (و نتایج آن)، آگاه خواهد ساخت.» (سوره مبارکه مائده، آیه ۱۴)
@zane_ruz
#ترفند
برای این که بتوانید لباس ها را حتی با دمای پایین خیلی خوب اتو بزنید یک ورقه فویل آلومینیم روی میز اتو بکشید. البته به جز لباس هایی که برق می افتد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره_حقوقی
❓شرایط استناد به اسکرین شات در قانون تجارت الکترونیک چیست؟
❗️شرایط استناد به اسکرین شات در قانون تجارت الکترونیک این است که برای دادگاه، محرز گردد، داده پیام هایی که به اسکرین شات آن ها استناد شده، به طریق مطمئن، ایجاد و نگهداری شده اند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#بر_سر_دوراهی
تنها در آینه
ماه منیر داستانپور
با صدای کوبیده شدن در واحد بغلی از خواب می پرم و به لرزش عصبی دستم که چند وقتیست دچارش شده ام نگاه می کنم. مضطرب از روی تخت بلند می شوم و به سمت در ورودی آپارتمان کوچکم که به زور هزار جور وام و قسط خریدمش گام برمی دارم. یک نگاه از درون چشمی روی در کافیست که بفهمم پسر لات آسمان جل همسایه دوباره نیمه شب با یکی از رفقای بدتر از خودش به خانه آمده و دارد با در واحد کشتی می گیرد. انگار پدرش قفل را عوض کرده و خودش هم خانه را خالی گذاشته و رفته است. کارهای ساکنین این واحد بغلی چند وقتیست با اعصابم سنتور می زند و کفرم را در آورده! ولی حیف که نمی توانم لب از لب باز کنم و گله و شکایتی به زبان بیاورم. علتش گرچه کاملاً واضح است ولی حتی به نظر خودم هم منطقی نیست...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
اعضای محترم کانال زن روز، سلام! صبحتون بهخیر. فرا رسیدن ماه محرم و ایام سوگواری شهادت سید و سالار شهیدان امام حسین علیهالسلام و یاران باوفایشان را به شما تسلیت عرض میکنیم.🏴🥀
@zane_ruz
#نگاه_نو
زنها فرشتهاند
نیلوفر حاج قاضی
بعد از ظهور و گسترش شبکه های اجتماعی به خصوص اینستاگرام بود که ماراتون خانواده ها برای بیشتر دیده شدن آغاز شد. کم کم فضاهای اندونی خانه ها به کف اینستاگرام منتقل شدند و روسری ها تبدیل به کلاه شد و بعدتر حتی همان پوشش های عرف جامعه به بلوز و شلوارهای کوتاه بدن نما تبدیل شدند. ولنگاری در این فضا حاکم شد تا آمار خیانت بالا رود و دوباره اندلس سازی تمدن های رو به رشد اسلامی را ویران کند همان موضوعاتی که چندین سال پیش «رابرت مرداک» را برای پول پاشی برای قدرت گرفتن شبکه های ماهواره ای مصمم کرده بود و گفته بود اگر مادران و خانواده را هدف قرار دهیم جامعه به لجن کشیده خواهد شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#نگاه_نو
وقتی اصل حجاب جای خود را به نوع حجاب داد
درست است که حجاب ابتدا یک امر شخصی تلقی شده است ولی با دقت در کارکردهای آن و نیز آثار و آسیب های اجتماعی بی حجابی، یک امر اجتماعی خواهد بود. در پاسخ به کسانی که تنها با استناد به آیه ی «لااکراه فی الدین» اجباری نبودن حجاب را نیز مطرح می کنند گفته های این کارشناس شنیدنی است.
علی غلامی، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادقعلیه السلام می گوید: «در اصل دین اکراه نیست، شما مختارید هر دینی را انتخاب کنید ولی وقتی وارد اسلام شدید در انتخاب احکام اختیار ندارید، باید به همه ی احکام پایبند باشید، حالا سؤال می شود، پس در چه چیز اکراه نیست؟ در اینکه اصل دین را بپذیرید یا نپذیرید، قرآن می فرماید یک عده می گویند این را می خواهیم و این را نمی خواهیم، ما چنین چیزی نداریم.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
آقا شیخ جعفر مجتهدی(ره):
کوتاه ترین و مطمئن ترین راه کمال ، محبت اهل بیت و خدمت خالصانه به خلق است. گناه حجاب بین مخلوق و خالق است؛این آلودگی را با آب توبه بشویید. خدمت خالصانه به خلق خدا خصوصاً به شیعیان و محبان آل الله، راه دور و دراز مقصود را نزدیك میكند و در اثر توفیق خدمت میتوان جاده صد ساله را به گامی طی كرده. و دل شكستهای را به خاطر خدا آباد كردن میتواند پشتوانه مطمئنی برای آبادی دنیوی و برزخی و اخروی انسان باشد.
طی شود جاده صد ساله به آهی گاهی
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
سیبزمینی سوخاری متری
👩🍳مواد لازم:
سیب زمینی متوسط: ۴ عدد
نشاسته ی ذرت: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
ادویه های دلخواه (آویشن، پودر پاپریکا و...): به مقدار لازم
👩🍳طرز تهیه:
ابتدا سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به قطعات درشت خرد کنید و به همراه مقداری آب و نمک بپزید. سپس آن ها را آبکش کنید. و با گوشت کوب خوب له کنید تا کاملاً نرم و یکدست شوند. به آن ادویه های دلخواه خود را اضافه کنید. می توانید از نمک، زردچوبه، فلفل و آویشن استفاده کنید. سپس آرد نشاسته ی ذرت را نیز اضافه کنید. نشاسته ی ذرت برای خوب ترد شدن آن است. همه ی مواد را با هم خوب مخلوط کنید. در این مرحله خمیر یکدست سیب زمینی سرد شده را داخل کیسه ی فریزر بریزید و با دست آن را پهن کنید. سپس با وردنه آن را صاف و یکدست نازک کنید. دقت کنید نباید خیلی نازک شود. آن را به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار بدهید تا سفت تر شود. یک طرف کیسه فریزر را برش بدهید و با چاقو یا پیتزابُر به اندازه های دلخواه برش بدهید. و داخل روغن داغ و غوطه ور سرخ کنید. بعد از اینکه به خوبی سرخ شدند آن ها را روی دستمال یا سبد قرار بدهید تا روغن اضافی آن ها کشیده شود و با سس دلخواه یا در کنار غذا میل کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
کلاس های سوادآموزی شبانه و بدون محدودیت سنی در ایران قدیم!
این کلاس های سوادآموزی در سال ۱۳۲۸ در ورامین برگزار شد. در سال ۱۳۳۵ برنامه تعلیمات اساسی دچار تغییراتی شد و عنوان «همه باسواد شویم» در دستور کار قرار گرفت.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#نگاه_نو
حجاب امری شخصی است اما نه در اجتماع
نیلوفر حاج قاضی
جان کلام اینکه رفتارهایی که براساس ایمان عمیق و انگیزه های معنوی و با انتخاب آزادانه ی فرد انجام می گیرد، رفتارهای باارزش تر و اصیل تر بوده و تأثیرات عمیق تر و ماناتری در شخصیت فرد می گذارد؛ و در کل ایجاب و وضع احکام شرعی در شریعت اسلامی با هدف تعمیق ایمان و انگیزه های معنوی و رشد فضائل اخلاقی است. همان گونه که حفظ حجاب و حیا به عنوان ارزش اخلاقی می تواند در این تأثیر و عمق بخشیدن به آن اثرگذار باشد. و برعکس نمی توان تصور کرد، کسی با وانهادن ارزش های الهی و بی اعتنایی به حدود حضرت حق و بی پروایی در انجام منکرات، ایمان عمیقی پیدا کند که او را برای انجام اعمال صالح یاری کند؛ موضوعی که برخی بی حجاب ها بر آن تکیه می کنند و بهانه می آورند که دل باید پاک باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#نگاه_نو
برای پیروان غرب
نیلوفر حاج قاضی
متأسفانه دنیای غرب با رویکرد تبعیض آمیزش، نتیجه ای جز تحقیر برای انسان ها نداشته است، تحقیری که آن را در فضایی جذاب ارائه کرده و فرد ندانسته آن را انتخاب کرده و به گمان خویش، احساس شعف و آزادی می کند.
دنیای غرب پایه و اساس حکمرانی استعمارگرانه اش را در قالب شهوات قرار داده است؛ چرا که وقتی به معنای شهوت دقت می کنیم، متوجه می شویم که در ظاهر مروج آزادی و توجه به خواسته های دل است، اگرچه در حقیقت، اسارت انسان را به دنبال دارد و از نگاه تیزبین انسان های با بصیرت این امر پوشیده نیست که پیروی از شهوات، چیزی جز بردگی شهوت ها و رذایل اخلاقی نیست. همان مسیری که پایانش پشت پازدن به فطرت، فراموشی خودباوری و فروپاشی انسانیت است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«يَا أَهْلَ الْكِتَابِ قَدْ جَاءَكُمْ رَسُولُنَا يُبَيِّنُ لَكُمْ كَثِيرًا مِمَّا كُنْتُمْ تُخْفُونَ مِنَ الْكِتَابِ وَيَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ ۚ قَدْ جَاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَكِتَابٌ مُبِينٌ. يَهْدِي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَيُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِهِ وَيَهْدِيهِمْ إِلَىٰ صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ. ای اهل کتاب! پیامبر ما، که بسیاری از حقایق کتاب آسمانی را که شما کتمان میکردید روشن میسازد، به سوی شما آمد؛ و از بسیاری از آن، (که فعلاً افشای آن مصلحت نیست،) صرف نظر مینماید. (آری،) از طرف خدا، نور و کتاب آشکاری به سوی شما آمد. خداوند به برکت آن، کسانی را که از خشنودی او پیروی کنند، به راههای سلامت، هدایت میکند؛ و به فرمان خود، از تاریکیها به سوی روشنایی میبرد؛ و آنها را به سوی راه راست، رهبری مینماید.» (سوره مبارکه مائده، آیات ۱۵ و ۱۶)
@zane_ruz
#دانستنیها
شناسایی اولین مورد «سندرم داون» در نئاندرتال ها
فسیل یک کودک نئاندرتال که به تازگی کشف شده است، نشان می دهد وی مبتلا به سندروم داون بوده و با مراقبت سایر نئاندرتال ها حداقل تا شش سالگی زنده مانده است. به گزارش ایسنا، پژوهشگران دریافته اند که نئاندرتال ها که گروهی منقرض شده از انسان های باستانی هستند که تا حدود ۴۰ هزار سال پیش در اوراسیا زندگی می کردند، قادر به انجام مراقبت های دوستانه از هم نوعان خود بوده اند.
این کودک نئاندرتال که محققان او را تینا نامیدند، از آسیب شناسی مادرزادی گوش داخلی همراه با سندرم داون رنج می برده است که باعث کاهش شدید شنوایی و سرگیجه ناتوان کننده می شده است.
به گفته ی محققان، تینا با مراقبت گسترده سایر اعضای گروه اجتماعی خود حداقل تا ۶ سالگی زنده مانده است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#عطارباشی
دکتر غلامرضا کردافشاری پزشک و متخصص طب سنتی ایرانی درباره ی لزوم شادمانی بر سلامت روان افراد می گوید: «طبق نظریه ی حکمای طب سنتی، شادی در حد تعادل باعث شادابی و فربهی متعادل، تقویت حرارت و رطوبت مفید برای بدن، گلگون شدن گونه ها و همچنین باعث بهتر هضم شدن غذا در بدن و دفع مناسب مواد زائد از بدن می شود. شادی متعادل روند پیری را به تأخیر می اندازد و هوش طبیعی بدن را تقویت می کند و بدین ترتیب زمینه چیره شدن بدن بر بیماری را فراهم می آورد.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
آغوش خدا
زهرا اخلاقی
اتوبوس کم کم خالی می شود و تو نمی دانی خط بعدی کدام نقطه از این شهر کوچک را برای مسیر بعدی ات انتخاب کنی. شهر سیاهپوش است. تو هم سرتاپایت سیاه است ولی نه سیاهپوش عزا.
با صدای راننده سرت را بلند می کنی: «خانم آخرشه پیاده نمی شی؟» پیاده می شوی، باز هم شماره ی مسعود را می گیری و باز تلفنش خاموش است. صدای مداحی از بلندگوی مسجد است: «تو شبای فاطمیه... تو شهر عروسی می گیرن» هم ماشین عروس را دیده بودی و هم بوق بوقش را شنیده بودی. خسته ای از خیابان گردی و دلت می خواهد کمی بنشینی، اگر بشود دراز بکشی تا تن خسته ات آرام شود. خودت را در مسجد فاطمه الزهرا سلام الله علیها می بینی...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97