🔶 ارتباط قرارگیری #مادر در معرض مواد شیمیایی و IQ پایین کودک
میگنا- محققان دانشکده پزشکی آیکان نیویورک هشدار می دهند قرارگیری مادر در سه ماهه اول بارداری در معرض برخی مواد شیمیایی موجود در ظروف پلاستیکی مواد #خوراکی و نوشیدنی و سایر مواد شیمیایی یافت شده در محصولات مصرفی با IQ پایین تر #کودک تا سن ۷ سالگی مرتبط است.
مطالعات نشان می دهد برخی از این مواد #شیمیایی در طول #بارداری وارد جفت می شوند و جنین در معرض آن قرار گرفته و احتمالا آسیب غیرقابل بازگشت رشدی ایجاد می شود.
این مواد شیمیایی شامل bisphenol A (BPA) که در ظرف پلاستیکی نگهدارنده مواد خوراکی و نوشیدنی یافت می شود و همچنین آفت کش ها، فتالات ها، و سایر مواد شیمیایی موجود در محصولات مصرفی بودند.
برخی از این ۲۶ مواد شیمیایی موجب اختلال در فعالیت غدد درون ریز در انسان ها می شوند.
محققان کودکان را تا سن ۷ سالگی تحت نظر داشتند و دریافتند آنهایی که مادران شان دارای میزان بالاتر مواد شیمیایی در طول بارداری شان بودند دارای نمره IQ پایین تری بودند؛ بخصوص در #پسران که این عدد تا دو نمره هم پایین تر بود.
محققان دریافتند ترکیب bisphenol F (BPF)، ترکیب جایگزین BPA، دارای بیشترین نقش در کاهش IQ کودکان بود......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48703/preview/
🔶 کتاب هایی که کودکان را شوکه میکند
میگنا- چندی پیش بود که انتشار #تصاویر_خشونت آمیز در کتاب های #کودکان باعث انتقاد عده ای از دست اندرکاران حوزه کودک شد؛ به طورمثال این تصاویر سگ گله را نشان می دادند که به دلیل خیانت و هم دست با گرگ، به دار آویخته شده بود و در داستان دیگری تصویر پیرزنی نشان داده می شد که قصد دارد با چاقو دم گربه را ببرد و در داستان دیگری تصویر تعدادی موش کشیده شده که گربه ای را از چوبه داری با دستان بسته آویزان کرده اند.
اخیرا نیز انتقادها به #انتشار کتابی شدت گرفته که متن آن حاوی مفاهیمی مانند خشونت و حیوان آزاری است. این متن کشتن گربه ای به دست صاحبش را در قالب #شعر بیان می کند. تکرار محتواهای خشونت آمیز در کتاب های کودکان نشان دهنده این است که معیارهای ضابطه مندی در این زمینه، برای کتاب کودک وجود ندارد.
محتوای دارای #مفاهیم خشونت در داستان ها البته از زمان های قدیم و در داستان های تمام ملل وجود داشته است؛ به طور مثال در داستان سیندرلا، پرنده ها، چشم های خواهران او را کور می کنند؛ در داستان شنل قرمزی، گرگ، دخترک و مادربزرگش را می خورد. در داستان سفیدبرفی، او مادرش را مجبور می کند تا کفش های آهنین داغی بپوشد و در داستان واقعی پینوکیو، این #عروسک چوبی، پسر بی ادبی بود که پدرش را کتک می زد. اما تمام این داستان ها هنگامیکه می خواهند برای کودک بیان شوند یا اینکه در قالب تصویر و انیمیش به نمایش در آیند، #خشونت آنها گرفته می شود و به جای آن مفاهیم #هوش و ذکاوت و #مهربانی به کار گرفته می شوند.
#روانشناسان، دوران کودکی را دوران طلایی برای یادگیری می دانند و حال اگر مفاهیم خشونت در کتاب ها به شکلی زیرپوستی و ناآگاهانه در ذهن کودکان نهادینه شود، آنان در بزرگسالی دیگر به مسائل #خشونت آمیز یا توجهی ندارند یا اینکه اقدام به آن برایشان عادی می شود.
متاسفانه در این بین والدین نیز کمتر محتوای کتاب کودک را مطالعه می کنند و هنگام خرید نگاهی به عکس روی جلد و عنوان کتاب می کنند و بدون آنکه فکر کنند این کتاب ممکن است چه مفاهیمی را به #کودک منتقل کند، آن را خریداری می کنند.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48706
🔶 بعد از خودکشی چه بر سر خانواده میآید؟!
🔸 سیما دختر جوانی است که ارتباط نزدیکی با دختر خالهاش داشته است و شاهد خودکشی او بوده است، میگوید: «دختر خالهام را بعد از مرگ غسل ندادند، میگفتند گناه کبیره کرده است و غسل ندارد. بعد از دفنش هم حرفهای مردم خانواده خالهام را رها نمیکرد.»
🔸 سمیه زن مسنی است که میگوید: «دختر همسایه کناری ما همیشه با پدرش مشکل داشت؛ مدتی بود که هر روز صدای دعوای آنها را میشنیدیم یک روز دوباره صدای داد و فریاد و جیغ شنیدیم ابتدا فکر کردیم که باز هم با پدرش دعوا کرده است اما با آمدن آمبولانس متوجه شدیم که رگش را زده است. بعد از ختمش خیلی کمتر خانوادهاش را میدیدیم و معمولا هم صدای گریه مادرش از خانه میآمد و بعد از چند ماه از این خانه نقل مکان کردند.»
ميگنا- یکی از اصلیترین علل روانی و رفتاری در زمینه خودکشی افسردگی، انزوا، گوشهگیری و اصالتا فاصله گرفتن از ارزشهای دینی و معنوی است. افراد با ایمان محال است که دست به خودکشی بزنند. چرا که در نهایت توکل به خدا داشته و به لطف الهی، اعتماد کامل دارند. بنابراین هیچگاه دست به خودکشی نمیزنند. پررنگ کردن ارزشهای معنوی در زندگی افرد میتواند تا حد قابل توجهی میزان خودکشی را کاهش دهد.»
👤 مجید ابهری آسیب شناس اجتماعی در رابطه با خودکشی میگوید: «معمولا در شهرهای کوچک کسانی که فرزندان و وابستگانشان #خودکشی میکنند، تلاش میکنند که آن را #مخفی نگه دارند چرا که نگاهها و ارزیابیهای اطرافیان نسبت به آنها کاملا معکوس میشود و با نگاهی آزار دهنده به اینگونه #خانوادهها نگریسته میشود؛ یعنی مفهوم و معنی نگاهها این است که شما نتوانستید در تربیت و رشد فرزند خود از مهارتهای کنترل رفتاری و باورهای ایمانی به طور مؤثر استفاده کنید.»
ابهری درباره افزایش خودکشی و تاثیر خانواده میگوید: «درست است که خانواده اولین بستر ساختاری در اینگونه رفتارها است اما بالارفتن سطح #خشونت در جامعه توسط بازیهای #خشن #رایانهای و گسترش #فضای_مجازی و آن بخش از این فضا که دیگران را به خودکشی تشویق کرده و ابزار خودکشی را به آنها معرفی میکند اقلامی هستند که در افزایش خودکشی موثر هستند یعنی خانواده و #جامعه که عبارت است از #دوستان و فضای مجازی و خشونتهای افزایش یافته، علل و عوامل اصلی در افزایش خودکشی در جامعه هستند.
همانطور که خانواده میتواند نقش موثری در تصمیمگیری برای خودکشی داشته باشد چیزهایی مثل #سختگیری غیر منطقی، #تنبیهها و تحقیرها از سوی خانواده میتواند از عوامل اصلی خودکشی باشد، در مقابل آن نیز خانواده و روابط عاطفی در آن میتواند اهرمی بازدارنده برای افراد در خودکشی باشد؛ چرا که آنها به فکر دردها و مشکلات خانواده بعد از این مساله هستند و بیشتر کسانی که تصمیم به این رفتارها میگیرند در دقایق آخر با گریه و نامهنگاری تصمیم خود را برای اطرافیان آشکار میسازند.»
👤 عطا الله محمدی، روانشناس در رابطه با تاثیر متقابل خانواده و خودکشی میگوید: «بدون تردید نزدیکترین افراد به فردی که اقدام و فکر خودکشی دارد، خانواده و دوستانش هستند. اگر خانوادهها به رفتار کسی که میخواهد خودکشی کند توجه کنند، حتی نشانههایی تا پیش از خودکشی میتوانند ببینند؛ مثلا ممکن است وسایل گرانقیمتش را به دیگران ببخشد، یادداشتی از خود به جا بگذارد یا مهربانتر از گذشته باشد یا یک تغییر رفتار بارزی در آنها دیده میشود که اگر خانواده به این مسایل بارز توجه کند میتواند با کمک #روانشناسان و روانپزشکان و اورژانس اجتماعی برای این افراد کمک بگیرد. خودکشی عوامل مختلفی دارد که خانواده یکی از آنها است، #بیکاری، نداشتن امنیت خاطر در زندگی، نا امیدی از آینده و #افسردگی شدید هم در خودکشی تاثیرگذار هستند.
بروز خودکشی در خانواده میتواند بر احتمال خودکشی در اعضای دیگر خانواده تاثیرگذار باشد؛ که البته این موضوع به این معنا نیست که خودکشی ارثی است. بلکه به این معنی است که واکنش درست به مشکلات آموزش داده نشده است. خودکشی در واقع یک رفتار بسیار پیچیده است و هر کسی که به آن اشاره میکند و یا فکر میکند را باید جدی گرفت...
👤 احمد بخارایی، جامعه شناس و استاد دانشگاه مي گويد:خانواده به عنوان عامل بازدارنده یا #تشویق کننده هردو یک روی سکهاند. از طرفی خانواده اگر از هم گسسته باشد و روابط عاطفی عمیق وجود نداشته باشد و اختلاف نظر باشد، طبیعی است که از دل این خانوده شرایطی فراهم میشود که افراد به سمت خودکشی سوق پیدا کنند؛ مانند حلقههای به هم پیوسته. در مقابل وقتی #خانوده، یک خانوده پر مهر و محبتی باشد، هر چقدر هم که مشکلات اجتماعی و فردی وجود داشته باشد ولی فرد یک ترمز دستی برای اقدام به خودکشی دارد. علاوه بر شرایط بیرونی و شرایط #اجتماعی، خانوده هم تاثیر به سزایی بر فرد دارد.».....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48707/preview/
🔴 دیوارها گفتند زنت را بکش! +عکس
❌ اعترافات و توهمات وحشتناک قاتل کریستالی❌
میگنا: متهم ۳۰ ساله یک #پرونده #جنایی که سیزدهم مهر گذشته با قتل هولناک #همسرش، هیاهوی عجیبی در #مشهد به پا کرد، درحالی به بازسازی صحنه #جنایت در حضور قاضی ویژه #قتل_عمد پرداخت که ادعا میکرد در «توهم کریستالی» غرق شده بود!
این مرد #خطرناک که با درایت مقام #قضایی و با تدبیری خاص، از چنگ مهاجمان عصبانی (بستگان مقتول) درون یکی از تابوتهای حمل جسد از محل وقوع جنایت فراری داده شده بود تا گزندی به وی نرسد، بار دیگر به خیابان حر ۸۲ انتقال یافت که ناگفتهها و جزئیات قتل هولناک همسرش را بازگو کند. «نعیم-الف» پس از تفهیم اتهام از سوی قاضی کاظم میرزایی مقابل دوربین قوه قضاییه ایستاد و با شرح مختصری از گذشته تلخ خود گفت: از سالها قبل مواد میکشیدم، مادرم ۱۰ سال به جرم #مواد_مخدر در زندان بود و پدرم نیز در یک حادثه قاچاق سوخت جان سپرد.
به همین دلیل من هم از راه خرید و فروش مواد مخدر روزگار میگذراندم تا این که به مصرف #شیشه و #کریستال (مواد مخدر صنعتی) آلوده شدم به طوری که روزگارم سیاه شد و چند بار به زندان افتادم. حتی چهار ماه از ازدواجم میگذشت که برای ۱۱ ماه تحمل کیفر، روانه زندان شدم.
متهم این پرونده جنایی که مدعی بود به خاطر توهم ناشی از اعتیاد، دست به ارتکاب چنین حادثه هولناکی زده است در ادامه اعترافاتش افزود: به دلیل #مصرف کریستال دچار توهم میشدم به گونهای که احساس میکردم همسایگان مرا «هو» میکنند!
▪ خیال میکردم به من میگویند عرضه نداری با همسرت رابطه عاطفی داشته باشی!
▪ از نگاه آنها میفهمیدم که مرا خاک بر سر میخوانند!
▪ خلاصه به همه چیز و همه کس بدبین بودم!
▪ البته همسرم نیز به من بها نمیداد و نمیتوانستم ارتباط عاطفی نزدیکی با او داشته باشم!
▪ همه این موارد مرا به کشتن او ترغیب میکرد!
همه اطرافیانم نگران بودند چرا که بارها همسرم را کتک زده و او را تهدید به مرگ کرده بودم! ..... مشروح خبر در لینک زیر👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48702
🔶 خوب بخوابید تا آلزایمر نگیرید
میگنا- کمبود #خواب خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد و بر سلامت سیستم ایمنی بدن اثر منفی میگذارد. حال نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که کمبود خواب و خواب بیکیفیت در طولانی مدت تأثیرات منفی بر #سلامت کلی بدن میگذارد. براساس یافتههای جدید، کمبود خواب میتواند نقش کلیدی در توسعه زوال عقل داشته باشد.
روث بنسا، #روانپزشک در پنل سلامت مغز نشست آینده سلامت مؤسسه میلین در واشنگتن گفت: #اختلالات_خواب و کمبود خواب میتواند روند توسعه آلزایمر را سرعت ببخشد و ابتلا به این #بیماری را سالها جلو بیندازد.
تحقیقات بسنا در خصوص ارتباط میان خواب بهخصوص خواب عمیق و توسعه زوال عقل با افزایش سن است. #خواب عمیق حالتی از خواب است که به حرکت سریع #چشمان نیز معروف است.
وی در یکی از تحقیقات خود موفق به شناسایی #ژنی به نام « APOE» در افراد سالم شد که احتمال ابتلا و توسعه به #آلزایمر را افزایش میدهد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48714/preview/
🔶اختلال رواني پنيك يا وحشتزدگي چيست؟
میگنا- دارم بالا میآورم؛ دارم میمیرم؛ دارم #سكته میكنم؛ الان #قلبم از كار میافتد؛ دارم #كور میشوم؛ احتمالا من تومور مغزی دارم؛ دارم #دیوانه میشوم؛ نكند به كسی صدمه بزنم؛ از #ترس نمیتوانم حركت كنم؛ الان مردم حتما فكر میكنند كه من روانی هستم؛ الان ممكنه كه جیغ بزنم؛ دارم احمقانه رفتار میكنم و... .این نوع ترسها را ممكن است هر فردی در طول دوران زندگی تجربه كند، اما چنانچه این حالت در مدت زمانی طولانیتر وجود داشته باشد، لازم است تا فرد برای #تشخیص مراجعه كند.
باید اشاره داشت كه درمان این نوع اختلال تركیبی است كه شامل #دارودرمانی و درمانهای روانشناختی است. طی درمانهای غیردارویی به فرد اطمینان داده میشود كه این بیماری فقط نوعی حمله عصبی است و مشكل لاعلاج در اعضای بدن او وجود ندارد. باید درنظر داشته باشیم كه #پانیك منشأ #جسمانی ندارد، بلكه منشأ آن ذهنی و #روانی بوده و موجب #مرگ نخواهد شد. در فرآیند درمان، از #شناخت درمانی و درمانهای #گروهی استفاده میشود......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48713
🔶 مخدری که مصرفکننده را «زامبی» میکند
میگنا- مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ادامه داد: همچنین شمال کشور ایران نیز که مستعد رشد گیاه مریم گلی است به مراتب گیاهانی مانند #سالویا کشت و برای معرفی به جوانان، در فضاهای مجازی تبلیغ میشود. مصرف کنندگان مخدر سالویا به محض مصرف دچار #جنون آنی شده و دست به قتل و جنایتها میزنند، در واقع این ماده ریشه #جنایی دارد. به طوریکه حرکات فرد پس از مصرف شبیه به #زامبیها و آدمخوارها میشود.
محمد ترحمی در این باره بیان کرد: براساس آمارهای جهانی (unodc) در سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۶۶ mps (مواد روانگردان) جدید توسط شهروندان کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گرفت که در سال ۲۰۱۹ میلادی این رقم به حدود ۸۰۳ فقره رسید، یعنی طی ۱۰ سال اخیر تنوع مواد #روانگردان جدید یا امپیاسها ۷۰۳ درصد رشد داشتهاند که حدود ۱۷۰ نمونه از آنها وارد ایران شده است، لذا این تشدید تغییر رویکرد از مصرف مواد سنتی به مصرف مواد #صنعتی و روانگردانها امروز جامعه جهانی را حساس کرده و متولیان امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها را به فکر فرو برده است تا تدابیر جدیتری را در زمینه مبارزه، مقابله و مداخلات اجتماعی اتخاذ کنند.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48718
واکنش مردم به مشاورِ طلبه چیست؟
👤 سیدمحمد موسوی: اوایل، کسانی که حضور ما در این مکان ها را جهت #مشاوره به مردم هماهنگ میکردند، چندان امیدی به استقبال مردم نداشتند. اما بعد از این که استقبال #مردم را دیدند اظهار تعجب میکردند. بازخوردهایی که از مردم گرفتیم بسیار مثبت بوده و امام جمعه محترم کن هم با توجه به این بازخوردها اصرار زیادی بر ادامهی این فعالیتها دارند و همین موارد انگیزه ما را جهت فعالیت بیشتر، بالا میبرد.
◽ مردم شما را در قالب مشاور می شناسند؟
شرط حضور در گروه تبلیغی نسیم مهر به عنوان #مشاور، داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد #روانشناسی و مشاوره است.به همین خاطر تمام بنرهایی که در آن مکان نصب میشود، به عنوان مشاور اطلاعرسانی میشود. اما به صورت محدود پیش میآید که احکام هم گفته شود؛ البته اجازه نمیدهیم فضا به این سمت تغییر کند و سعی میکنیم مخاطبان را متوجه رسالتمان در آن مکان بکنیم.
◽ واکنش مردم به مشاورِ طلبه چیست؟
در سالهای اخیر با توجه به فعالیتهایی که صورت گرفته، این مسأله برای مردم عادی شده است. دیگر برای مردم عجیب نیست که یک روحانی تحصیلات #دانشگاهی داشته باشد و مشاوره بدهد. به خاطر همین #مراجعات به ما به عنوان یک #روحانی نیست، بلکه به عنوان یک روحانیِ مشاور است...... مشروح گفت و گو👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48717
🔶جولان روانشناس نماها و کتابهای زرد روانشناسی در جامعه
میگنا- بازرس سازمان نظام روانشناسی کشور میگوید: #روانشناسان تخصصی، روانشناسانی هستند که موفق به دریافت #پروانه_فعالیت از سازمان نظام روانشناسی کشور شدهاند. بنابراین لازم است مردم پیش از دریافت #خدمات_روانشناسی تحقیقات لازم را در خصوص مرکز مشاوره یا فردی که مراجعه میکنند انجام دهند تا در دام افراد ناروانشناس گرفتار نشوند؛ چراکه #مراجعه به افراد غیرمتخصص موجب سوءاستفادههای مختلف و همچنین وخیمتر شدن حال آنها خواهد شد.
امیری با اشاره به مشاورههای غیرحرفهای نظیر مشاوره در منزل، مشاوره در پارک، مشاوره در فضای مجازی، مشاوره تلفنی و همچنین برگزاری دورههای آموزشی غیرمجاز میگوید: متأسفانه بیشتر روانشناسان زرد افرادی هستند که آموزشهای لازم تحت نظر سوپروایزر و در مراکز دانشگاهی معتبر را ندیده و امکان نظارت بر عملکرد آنها از سوی کارشناسان این سازمان فراهم نیست، به همین دلیل از این قالبهای غیرمجاز برای ارائه به اصطلاح خدمات مشاورهای استفاده میکنند که در بسیاری از مواقع به جای درمان اختلالات روانشناختی مراجعهکنندگان وضعیت آنها را وخیمتر میکنند.
به جرات میتوان گفت اغلب کسانی که در حال حاضر در فضای مجازی فعالیت دارند و یا در برخی از مراکز با عنوان مشاور کار میکنند، آموزش ندیدهاند و با مدرکی حتی غیرمرتبط با علم روانشناسی در جایگاه درمانگر نشستهاند. بنابراین مسئله مهم در شرایط فعلی بحث بر سر به وجود آمدن نوعی روانشناسی است که مبتنی بر نظریهها و پراتیک علمی نیست و به نوعی به «عمهتراپی» بیشتر شبیه است که تداوم چنین مسیری جز به بیراهه کشاندن مراجعهکنندگان به این افراد غیرمتخصص، ثمره دیگری ندارد.
اما رنجبر، پژوهشگر و برنامهنویس، «روانشناسی زرد» را کتابها، سخنرانیها و مشاورههایی میداند که در دایره روانشناسی علمی نمیگنجد.
به گفته وی #کتابهای _روانشناسی_زرد بیشتر بر مفاهیمی همچون موفقیت، ثروت، اعتماد به نفس و آرامش تکیه میکنند. فارغ از اینکه این توصیهها به دور از اطلاعات علمی و پژوهشی است و تنها هدف نویسندگان آنها کسب درآمدی بالا و کاملاً سودجویانه است که نه تنها مطالعه آنها در رفع مشکلات افراد مؤثر نیست، بلکه تأثیر کوتاهمدت آنها بر روان مخاطبان، تصویری غلط از اینکه روانشناسی همین است که در این کتابها توصیف شده را به وجود میآورد و موجب میشود اگر در آینده نیز مخاطبان این کتابها نیازمند دریافت خدمات روانشناختی شدند، از مراجعه به روانشناسان خودداری کنند زیرا تصور میکنند راهکارهای روانشناسی موقت و دست نایافتنی است!
دکترفریبرز درتاج، معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از این گروه به «روانشناسان زرد» یاد میکند؛ آنهایی که در فضای مجازی به ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره میپردازند. به گفته وی دلیل را باید در ضعف اجرای قوانین مشخص مدیریت خدمات سلامت روان و نظام کنترل و جمعآوری دادهها و نبود اجرای سیاستهای موجود جستوجو کرد....... مشروح گفت و گو👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48722/preview/
🔶 شما از کدام مکانیسم دفاعی استفاده میکنید؟
میگنا-دکتر کیانوش هاشمیان، استاد روانشناسی بالینی به این پرسشها پاسخ میدهند:
◽ آقای دکتر! وقتی برای ما مشکلی به وجود میآید، معمولا چگونه با آن مقابله میکنیم؟ با چه #مکانیسمی؟
معمولا انسان در هر #موقعیتی که قرار میگیرد (چه آن موقعیت سازگارانه باشد، چه ناسازگارانه) یک حالت #دفاعی از خود نشان میدهد. اگر موقعیت به وجود آمده در جهت ارضای خواستهها باشد، فرد از مکانیسمهای #سازگارانه استفاده میکند که قابل #یادگیری است.
◽ و این مکانیسمهای سازگارانه شامل چه مواردی است؟
اضطراب، استرس، محرومیت و تعارض مکانیسمهای سازگارانهای هستند که وقتی میخواهیم یکی از نیازهایمان ارضا شود، یکی از آنها را به کار میبریم.
◽ وقتی نیازهایمان برآورده نمیشود، چطور؟ آنوقت از چه مکانیسمهایی استفاده میکنیم؟
در این حالت، #روان ما برای رسیدن به آرامش و کاهش تنش از مکانیسمهای دفاعی استفاده میکند. از نظر روانکاوی، مکانیسمهای دفاعی قابل یادگیری هستند و میتوانند سازنده یا مخرب باشند. مکانیسمهای دفاعی سازنده شامل #والایش، جبران و #همانندسازی هستند.
◽ ولی به نظر میرسد وقتی ما با بحرانی مواجه میشویم، بیشتر سراغ مکانیسمهای دفاعی مخرب میرویم.
متاسفانه همینطور است! چون استفاده از مکانیسمهای دفاعی مخرب، سادهتر است. مهمترین مکانیسم دفاعی در اغلب موارد «واپسزنی» است. در این حالت، افراد سعی میکنند از یادآوری خاطرات تلخ اجتناب کنند و خاطرات ناپسند خود را به ناخودآگاه بفرستند؛ مانند فردی که در کودکی مورد تجاوز قرار گرفته و این حادثه را به ناخودآگاه خود میفرستد تا دیگر آن را به یاد نیاورد. قسمتی از رویاهای شبانه ما همان نیازهایی هستند که پاسخ داده نشدهاند و ما آنها را به ضمیرناخودآگاه فرستادهایم.
◽ و برخی هم مشکل را انکار میکنند و صورت مساله را پاک میکنند!
دقیقا. «انکار» هم یکی دیگر از #مکانیسمهای_دفاعی شایع است. در این حالت، ما اصل موضوع را انکار میکنیم؛ مثلا هنگامی که یکی از عزیزان خود را از دست میدهیم، ممکن است به دلیل سنگینی فاجعه، مرگ او را انکار کنیم. حتما شما هم دیدهاید برخی #خانوادهها پس از مرگ #فرزندشان اتاق او را به همان شکل قبل نگهداری میکنند. در این حالت، آنها از مکانیسم «انکار» استفاده کردهاند. یکی از نکات مثبت در فرهنگ ما این است که نزدیکترین فرد وارد قبر میشود و میبیند که آن فرد، مرده است. یکی دیگر از مکانیسمهای دفاعی هم «دلیلتراشی» است. «گربه دستش به گوشت نمیرسد میگوید بو میدهد!» این مثال واضحی برای مکانیسم «دلیلتراشی» است. در این حالت فرد سعی میکند دستیابی و پاسخگویی به نیاز را بیاهمیت جلوه دهد........👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48723/preview/
🔶دلایل سردرگمی هویتی در برخی نوجوانان امروز چیست؟
میگنا- هویت یابی یکی از مهمترین نیازهای بشری محسوب می شود که تحت تاثیر عوامل متعدد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. این #هویت که به تغییر ارزش ها، باورها و اعتقادات آدمی اشاره می کند؛ در دوران نوجوانی به ثبات می رسد.
#خودشناسی، خودباوری، عدم احساس یاس و ناامیدی، اعتماد به نفس، مسئولیت پذیری، برقراری روابط اجتماعی، سازگاری، انتقادپذیری، خلاقیت، هدفمندی و استقلال عمل که به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران از جمله خصایص یک هویت مستقل به شمار می روند، گاه به جهت مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... با چالش روبه رو می شوند.
این چالش که #رشد فکری و هویت یابی را با دشواری روبه رو می سازد؛ با عنوان "#بحران هویت" شناخته می شود. در این شرایط به اعتقاد #روانشناسان و روانپزشکان، ارزش ها و باورهای دوران کودکی بازیابی نمی شود و اعتقادات موخر (دوران نوجوانی و جوانی) نیز به ثبات نمی رسد.
"اریک اریکسون" نخستین روانشناسی که اصطلاح #بحران_هویت را مطرح کرد، در این باره معتقد است: هویت به عنوان یک ساختار روانی – اجتماعی به افکار و اعتقادات آدمی در رابطه با #جهان_هستی اشاره می کند و بحران هویت در حقیقت عدم رشد متقارن روحی – روانی، اجتماعی، عاطفی و زیستی است.
بر اساس گفته های این #روانکاو بحران هویت در هر یک از #مراحل_رشد بشر اتفاق می افتد؛ اما یکی از مهم ترین مراحل رشد فکری – اعتقادی و ثبات هویت #دوران_نوجوانی است و بنابراین بحران هویت در این برهه زمانی رخ می دهد...... .👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48727/preview/
🔶خودشیفتهها شادتر از بیشتر مردم هستند!
میگنا- محققان دانشگاه کوئینز بلفاست در ایرلند شمالی میگویند اگرچه #خودشیفتگی ممکن است برای جامعه بد باشد اما به نظر میرسد برای خود افراد خودشیفته مفید و سودمند است.
این محققان میگویند خودشیفتگی به نظر دارای خواص حفاظتی است که باعث میشود خودشیفتگان کمتر در معرض استرس و #افسردگی قرار بگیرند.آنها خودشیفتگان را افرادی توصیف میکنند که دیدگاه اغراق آمیزی نسبت به اهمیت وجودی خود دارند و فاقد همدلی، شرم یا احساس گناه هستند.
دکتر کوستاس پاپاگئورگیو، #روانشناس میگوید واکنشهای #منفی به خودشیفتگی باعث شده مزایای مثبت خودشیفتهها برای خودشان نادیده گرفته شود.
محققان در تلاشند تا بفهمند چرا خودشیفتگی در جوامع مدرن، رو به رشد است در سیاست، شبکههای اجتماعی و فرهنگ عامه در عین این که از نظر اجتماعی، چنین رفتاری "سمی" است.
آنها خودشیفتگان را اینگونه تعریف میكنند كه به احتمال زیاد "رفتارهای مخاطره آمیز دارند، نگاه برتری غیر واقعی نسبت به خود دارند، بیش از حد اعتماد به نفس دارند، #همدلی كمی نسبت به دیگران نشان میدهند و #احساس_شرم و گناه كمی دارند."
در این پژوهش گفته شده بود حتی اگر #ویژگیهای_شخصیتی این افراد منفی باشد، به دلیل این که احساس میکنند از دیگران برترند، برای تسلیم نشدن سرسختی نشان میدهند.
برای دلیل موفقیت آنها گفته میشود چون آنها فقط روی #نیازهای خودشان #تمرکز دارند و به نیازهای دیگران توجه نمیکنند و به همین دلیل معمولا در حرفه خود موفقتر هستند...... 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48728/preview/
🔶دلیل انتخاب دوستان خیالی از سوی کودکان چیست؟
میگنا- لیلا شقاقی درباره دوستان خیالی کودکان اظهار کرد: داشتن #دوستان_خیالی برای کودکان در مراحل ابتدایی #رشد، عادی خواهد بود. ۶۵ درصد از کودکان در سن هفت سالگی دوست خیالی داشتهاند. اولین زمان برای داشتن دوستان خیالی بین ۳ تا ۱۱ سالگی است. حضور دوستان خیالی نباید باعث نگرانی والدین شود، آنچه که مهم است این است که چه چیزی باعث میشود کودکان این #شخصیتها را بسازند یا اینکه چرا بعضی از بچهها آنها را اختراع میکنند و برخی دیگر این کار را نمیکنند. ساختن دوست خیالی یک بخش #هنجاری رشد است. همه کودکان دوست خیالی ندارند و دوست خیالی کودکان نشانهای از #هوش اضافی آن ها نخواهد بود.
این روانشناس بیان کرد: دوستان خیالی به #بچه ها کمک میکنند تا سه نیاز اساسی #روانشناختی مانند صلاحیت، ارتباط و استقلال را که در تئوری خودمختاری تعیین شده است را برآورده می کنند. کودکان وقتی نقش رهبری را با همراهان خیالی خود بر عهده میگیرند، احساس صلاحیت میکنند. #کودکان به همان روشی که با دوستان واقعی در ارتباط هستند با موجودات خیالی ارتباط برقرار میکنند و به بچهها اجازه میدهند موقعیتهای اجتماعی را با عواقب صفر شبیهسازی کنند. دوستان خیالی استقلال کودک را تسهیل میکنند. دوستان خیالی حس کنترل را به بچهها میدهند. بچهها آنها را مجاب میکنند، با آنها داستان میسازند تا مورد حمله دیگران قرار نگیرند. اما این می تواند برای والدین بسیار ناامید کننده باشد.
وی متذکر شد: هر چند بیشتر والدین نسبت به خیالبافیهای فرزندشان آگاهند و آن را بهعنوان بخشی از زندگی او پذیرفتهاند، اما #پذیرش یک دوست خیالی و نامرئی کار چندان آسانی نیست، به خصوص #کودکان با تمام وجود از آن موجود #خیالی که گاهی اوقات با اسامی عجیب و غریب نیز نامیده میشود، دفاع کرده و دوست دارند که والدین نیز او را یکی از افراد #خانواده بدانند و باور داشته باشند. نحوه ی برخورد با این مسئله باید به گونه ای باشد که نه #تمرکز زیاد صورت گیرد و کودک را به این کار #تشویق کرد و نه به صورتی تند و تهدیدآمیز با #کودک برخورد کرد.
شقاقی تاکید کرد: هرگز نباید کودک را به علت داشتن دوست خیالیش #مسخره کرد و باید اجازه داد کودک آرام آرام از طریق وسعت دادن به فعالیت های اجتماعیش و ایجاد رابطه با دوستان واقعی #تجربه های جدید را کسب کند......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48729/preview/
🔶 نوعی از امواج، مغز را هنگام خواب پاکسازی میکنند
میگنا-به گزارش نیوساینتیست، به نظر میرسد امواج حاصل از فعالیت الکتریکی مغز، عناصری را که میتوانند به سلولهای مغز آسیب برسانند، هنگام خواب از بین میبرند و مغز را پاکسازی میکنند. این فرآیند میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای تخریبکننده عصب مانند آلزایمر داشته باشد.
امواج مغزی، توسط شبکههای بزرگی از سلولهای مغزی ایجاد میشوند. اگرچه اطلاعات مربوط به عملکرد این سلولها، نامشخص است اما موضوع واضح در مورد آنها این است که هنگام خواب عمیق، آهستهتر و هنگام بیداری، سریعتر کار میکنند. لویس و گروهش برای بررسی نقش امواج مغزی در پاکسازی مغز، از کلاههای مخصوص ثبت نوار مغزی استفاده کردند تا فعالیت الکتریکی مغز ۱۳ داوطلب را هنگام خواب ارزیابی کنند.
پژوهشگران در همان زمان، سطح اکسیژن خون و مایع مغزی-نخاعی را نیز اندازهگیری کردند. آنها در بررسیهای خود دریافتند که امواج مغزی مایع مغزی- نخاعی، هنگام خواب به مدت ۲۰ ثانیه درون و بیرون از مغز جریان دارد و عناصر زائد را از بین میبرد. موج داخلی، توسط الگوهای امواج آهسته فعالیت الکتریکی موسوم به امواج دلتا پیشروی میکند.
این امواج مغزی، در تحکیم خاطرات هنگام خواب نیز نقش مهمی دارند. پژوهشگران در این بررسی دریافتند که این امواج، با جریان خون بیرون از مغز نیز برخورد دارند و میتوانند به تعادل حجم کل مایعات اطراف مغز کمک کنند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48738/preview/
🔶 ترک عادتهای بد، با این روشها
ميگنا- از عواملی که #عادت بدتان را #تقویت میکنند دوری کنید
اگر میخواهید رژیم لاغری بگیرید، شیرینیها را از خود دور کنید تا وسوسه نشوید.
اگر عادت دارید هنگام درس خواندن با گوشی همراه خود بازی کنید؛ قبل از شروع درس، موبایلتان را خاموش کنید.
اگر از محیط یا عواملی که عادت بدتان را تقویت میکنند دور شوید، راحتتر میتوانید آن عادت را ترک کنید.
اطرافتان را با افرادی پر کنید که دارای #سبک_زندگی ایدهآل شما هستند
البته به این معنی نیست که دوستان قدیمیتان را ترک کنید. فقط سعی کنید در کنار آنها دوستان تازهای بیابید که میتوانید از آنها انگیزه بگیرید.
⚪ از افکار منفی در مورد خودتان بپرهیزید
این که به سبب عادتهای بدی که دارید خودتان را سرزنش کنید، بسیار رایج است. اما اثرات مخربی به دنبال دارد.
در #افکار_منفی خود از کلمه، ولی استفاده کنید. مثلاً بگویید:
من اضافه وزن دارم، ولی تا چند ماه دیگر میتوانم وزن کم کنم.
من گیج و فراموشکارم، ولی دارم سعی میکنم دقت بیشتری داشته باشم.
من #شکست خوردهام، ولی همه افراد در زندگی خود بارها شکست میخورند.
بنابراین به جای سرزنش خود، راهی برای جبران شکستها پیدا کنید. همه ما شکست میخوریم، اما فقط عدهای از ما جرئت دارند به زمین بازی بازگردند و از نو شروع کنند و همین ویژگی ما از هم متمایز میکند.
⚪ توصیههای نهایی
اگر میخواهید عادتهای بد خود را از بین ببرید، اول از همه باید به نوعی خودآگاهی برسید.
این که به سبب عادتهای بدتان احساس گناه کنید یا دائماً شرایط را طور دیگری تصور کنید؛ کار آسانی است. ولی در عین حال باعث میشود از مسئلهی اصلی دور شوید. در واقع برای تغییر اوضاع، بیشتر نیاز به خودآگاهی دارید. از خودتان بپرسید:
از کی فلان عادت بد را پیدا کردید؟
هر روز چند بار انجامش میدهید؟
چه عواملی باعث میشود این عادت در شما تقویت شود؟
پاسخ به این سوالات، راه حلهایی برای ترک آنها پیش رویتان باز میکند. یک روش ساده این است که کاغذی بردارید و در روز هر بار که عادت بدتان را انجام میدهید، روبهروی آن علامت بزنید. پایان روز تعداد علامتها را بشمارید. هدف این نیست که خود را سرزنش و یا احساس گناه کنید. بلکه قرار است ارزیابی کنید چند بار در روز و چه مواقعی آن عادت بد را انجام میدهید. سپس در مورد راههای ترک آن ایدهپردازی و از موارد گفته شده در این مقاله استفاده کنید....... ادامه مطلب👇👇👇
http://www.migna.ir/article/48740/preview/
🔶 مصاحبه،گفتوگو و مشاهده رفتار، ابزار تشخیص جرم
🔸 استفاده از تست های روانشناسی در سازمان پزشکی قانونی
میگنا- دکتر سیدمهدی صابری، عضو هیأت علمی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: در تمام دنیا و با توجه به میزان پیشرفت تکنولوژی و علم هنوز هم اساس #تشخیص در #روانپزشکی مصاحبه،گفتوگو و مشاهده رفتار فرد است. روانپزشکی در بین رشتههای طب رشتهای منحصر به فرد بوده و تنها رشتهای است که نیاز به معاینات فیزیکی ندارد. مشاهده رفتار فرد از نحوه حرف زدن، راه رفتن، توجه و تمرکز وی و واکنشها و طرز پاسخ دادن مراجعهکننده گرفته تا آغاز کردن جملات، تن صدا،هیجان فرد و حتی نحوه نشستن و حرکات دستها توسط روانپزشکان بررسی میشود. شاید از نظر عموم مردم این یک کار آسان باشد اما این مهارتها با تجربه و دانش طولانی مدت به دست آمده است.
گاهی ما میشنویم که قاضیها میگویند که روانپزشک تنها با صحبت کردن با متهم به این نتایج دست یافته است و فکر میکنند که صحبت کردن و تشخیص نحوه ارتکاب جرم کار آسانی است و اعلام میکنند که این افراد چرا در زمان مصاحبه با ما این صحبتها را نکردهاند که این موضوع خود نشاندهنده اهمیت حیطه کار روانپزشک در پزشکی قانونی است.
#مصاحبه روانپزشکی#تخصصی است و نحوه پرسیدن #سؤالات اهمیت ویژهای دارد به دلیل اینکه وقتی به مجرمی اجازه صحبت کردن داده شود فرد مصاحبه را به سمت و سویی پیش میبرد تا نظرات خود را تحمیل کند. در مصاحبات روانپزشکی باید توانایی تشخیص دروغ و تناقضگوییرا داشته باشیم. مصاحبه روانپزشکی از روانپزشک انرژی زیادی را میگیرد و برای کسب این تجارب پزشک پس از اتمام دوره تحصیلات ۴ سال آموزشهای لازم را میبیند و با برخورد با انواع مختلف بیماران این تجارب را میآموزد. برای تشخیص #حالات_روانی از آزمونها و تستهای روانشناسی استفاده میکنیم و افراد باید در زمان انجام این تستها از آمادگی کامل برخوردار نباشند، خستگی مفرط نداشته باشند و برای پاسخ دادن از تمرکز کافی برخوردار باشند، همچنین نحوه پرسش سؤالات از هر فردی برای فرد دیگر متفاوت است. ما معمولاً از تستهای #هوش، تستهای تعیینکننده #خلق و افسردگی، تستهای #روانپریشی استفاده میکنیم.
برخی از #تستهای_روانشناسی خود گزارشدهی(خوداظهاری) هستند و فرد سؤالات مشخصی را پاسخ میدهد که در این موارد روانپزشک دقیقا از حالات فرد اطلاعی ندارد و ممکن است فرد در زمان پاسخگویی مصاحبه را منحرف کند. این تستها برای مواقعی مناسب است که افراد با صداقت به پرسشها پاسخ دهند، اما در کار پزشکی قانونی این تستها کاربرد چندانی ندارد. به دلیل اینکه افراد میخواهند به اهداف خودشان برسند.
در پزشکی قانونی از تستهایی استفاده میکنیم که #توانایی #سنجش #دروغ داشته باشند و سؤالات طوری طراحی میشود که #روانشناس متوجه میشود که فرد اطلاعات دروغ را به وی ارائه میدهد یا نه. معمولاً برای انجام این تستها از تستهای برونفکنی کردن استفاده میکنیم، این تستها نیازی ندارد که فرد در مورد #شخصیت خود چیزی را اعلام کند بلکه تکالیفی به وی ارائه میشود و باید به آنها پاسخ بدهد به طور مثال تصاویر و فیلمهایی را به مجرم نمایش میدهیم و وی نظرات خود را اعلام میکند، یا اینکه ممکن است تصاویر مبهمی به افراد ارائه شود و افراد برداشت خود را از آنها اعلام کنند که در این موارد امکان دروغ گفتن افراد بسیار کم است....... مشروح گفت و گو:👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48743/preview/
🔶چندشغله بودن مردان ایرانی باعث ایجاد مشکلات روحی و روانی میشود
میگنا- دکتر علی شیخالاسلامی با اشاره به اهمیت #سلامت_مردان، گفت: جنس مذکر در تمام گروههای سنی از کودک و نوجوان گرفته تا میانسال و #سالمند نسبت به زنان در معرض عوامل خطر بیشتر و در نتیجه مرگ و میر بالاتری قرار دارد، بطوری که امید به زندگی در مردان کمتر از #زنان است.
وی با اشاره به بیماریهای جسمی و روحی که مردان را تهدید میکند، گفت: مردان ایرانی برخلاف مردان سایر جوامع که تفریحاتی نظیر ورزش، گردش با دوستان و مسافرت را جزو برنامههای ضروری خود میدانند، به صورت دو یا چند شغله از صبح تا شب کار میکنند، این شرایط موجب شده آنها از توجه به سلامت جسم و روح خود غافل شده و به مشکلات روحی و روانی از قبیل #خشم، #عصبانیت، پرخاشگری، ناامیدی، بیانگیزگی، #افسردگی، اضطراب، اختلالهای شخصیتی و بیماریهای جسمی نظیر مشکلات قلبی، ناراحتیهای گوارشی، سرطان و غیره بیشتری دچار شوند.
شیخالاسلامی با اشاره به #فشارهای جامعه، افسردگی و خشم در مردان و همین طور مقایسه زندگی مردان در جهان، تصریح کرد: در جامعه امروزی مشکلات اقتصادی، تجملگرایی و غیره باعث شده تا مردان به #شغلهای دوم روی آورده و فشار کاری، استرس شغلی، اختلال خواب، اضطراب و غیره بیشتری تجربه کنند که در صورت نداشتن برنامهریزی درست و عدم توجه به سلامت جسمی، روحی و روانی در بلندمدت سبب از بین رفتن سلامت جسم و روان آنها میشود...... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48744/preview/
چگونه دلبستگی درمانی میتواند به روابط والد- فرزند کمک کند؟
میگنا- دلبستگی کلمه ای است که کارشناسان بهداشت روان برای توصیف پیوند بین فردی یا رابطه کودک و مراقبان (به طور معمول والدین) به کار میبرند. در صورت وجود استرس یا مشکل در روابط والدین و کودک، کمک به ترمیم این رابطه اهمیت دارد.
بازی درمانی مبتنی بر دلبستگی میتواند به شما در کاهش استرس و تقویت رابطه با فرزندتان کمک کند.
در اینجا لیست کوتاهی از سوالات وجود دارد که می تواند به شما کمک کند تشخیص دهید که آیا درمان بازی مبتنی بر دلبستگی می تواند به شما و کودک شما کمک کند:
1) آیا برای برقراری ارتباط با فرزند خردسال خود تلاش می کنید؟
2) آیا گاهی اوقات احساس می کنید توسط کودکتان طرد می شوید؟
3) آیا فرزندتان در #رابطه والد-فرزندیتان پیام های ضد و نقیضی به شما می دهد؟
4) آیا فرزندتان در یک لحظه شما را طرد کرده و در لحظه بعدی با وحشت به دنبال شما می آیند؟ موارد فوق می تواند رشد عادی کودک باشد زیرا #کودکان مرزها را آزمایش کرده و هویت خود را کشف می کنند. اما استرس میتواند دیواری بین شما و فرزندتان بگذارد و توجه به آن بسیار پراهمیت است.
#استرس در روابط والد-کودک میتواند توسط عوامل بیشماری از جمله بیماری های قابل توجه، از دست دادن و فقدانها، تروما، فرزندخواندگی، تأخیر در رشد یا حتی عدم تطابق سبک فرزندپروری با شخصیت کودک ایجاد شود.
اگر در #روابط شما با فرزندتان استرسی وجود داشته باشد، لازم است به نیازهای دلبستگی کودکتان بیشتر توجه نمایید.
روابط والد- فرزندی برای کودکان در حال رشد بسیار تأثیرگذار است.
تعاملات همراه با بازیگوشی و مبتنی بر ارتباطات مثبت در یک فضای درمانی ایمن، ساختاری را برای ترمیم روابط شکننده فراهم میکند.
بازی درمانی مبتنی بر #دلبستگی میتواند کمکی برای ایجاد تغییر شکل رفتارهای منفی، ایجاد عزت نفس، کاهش اضطراب و عصبانیت، تغذیه بهتر، عشق و ایجاد روابط سالم با دیگران باشد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48746/preview/
🔶 چگونه مسمومیت با "دارو" را تشخیص دهیم؟
میگنا- دکتر غلامرضا معصومی گفت: بهترین کار در دقایق اولیه #مسمومیت با دارو، به ویژه اگر هوشیاری فرد مختل نشده و قدرت بلع را از دست نداده، این است که به فرد #مسموم چند لیوان آب داده شود تا پس از #مصرف حالت تهوع داشته باشد و محتویات معدهاش خارج شود. پس از آن توصیه میشود که ترکیب ذغال فعال به بیمار خورانده شود. در حال حاضر این ذغال به دلیل اثربخشی که دارد، در آمبولانسهای #اورژانس نیز قرار دارد؛ چرا که نقش مهمی در پیشگیری از مسمومیت دارویی ایفا میکند. همچنین تحریک فرد به استفراغ در موارد محدودی که فرد کاملا هوشیار بوده، قدرت بلع مناسبی دارد و بزرگسال است نیز توصیه میشود. باید توجه کرد که در کودکان از آنجایی که ممکن است در زمان مسمومیت قدرت بلع مناسب نباشد، این خطر وجود دارد که اگر بخواهیم فرد را وادار به استفراغ کنیم، ترشحات وارد راههای هوایی کودک شود. در نتیجه برای چنین اتفاقی در کودکان نباید هیچ اقدامی را در منزل انجام دهیم و باید فورا کودک را به اولین مرکز درمانی برسانیم. زیرا در آنجا از طریق لولههایی که از بینی عبور میدهند محتویات معده کودک را تخلیه میکنند.
وی با بیان اینکه درمان مسمومیت نهایتا در بیمارستان انجام میشود، گفت: بنابراین حتما و به سرعت ضمن تماس با اورژانس پیش بیمارستانی ۱۱۵ باید بیمار را به بیمارستان برسانیم. باید توجه کرد که داروهایی مانند استامینوفن میتوانند حتی تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف نیز علامتدار نشوند، اما اگر درمان برای مصرف میزان بالای استامینوفن شروع نشود، حتما باعث عوارض جبران ناپذیر کبدی و حتی مرگ میشود. از طرفی مصرف برخی #داروها مانند داروهای خوابآور، علامتدارند و میتوانند باعث بیهوشی فرد پس از مصرف دارو با میزان زیاد شوند. البته این داروها معمولا در صورت شروع درمان اولیه عوارض خاصی ندارند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48749/preview/
🔶 کشف ارتباط خارش پوست با اختلالات روانی!
میگنا- در این آزمایش بیش از یک هزار و 300 نفر که هیچ بیماری پوستی نداشتند، به عنوان گروه کنترل به کار گرفته شدند و اطلاعات خود را در این موارد گزارش دادند.
تیم تحقیقاتی پس از تحلیل داده های به دست آمده، به وجود ارتباطات میان مشکلات پوستی، خارش، اختلالات #خلقی و کیفیت پایین زندگی پی برد.
میزان شیوع افسردگی در بیمارانی که خارش پوستی را گزارش کرده بودند، 14.1 درصد بود در حالی که این میزان در بیمارانی که خارش پوستی را تجربه نمی کردند، به تنها 5.7 درصد می رسید.
شیوع افسردگی در میان آن دسته از اعضای گروه کنترل که تجربه عارضه خارش را گزارش کرده بودند، 6 درصد و در میان آن ها که خارش نداشتند، تنها 3.2 درصد بود.
اضطراب نیز الگوی مشابهی داشت. 21.4 درصد از بیماران مبتلا به مشکلات پوستی که خارش را تجربه می کردند، از اختلال اضطراب رنج می بردند.
این درحالی است که میزان شیوع این اختلال روانی در بیمارانی که خارش را تجربه نمیکردند، تنها 12.3 درصد بود.
#شیوع افکار خودکشی نیز در بیماران پوستی مبتلا به خارش بالاتر از بیمارانی بود که خارش نداشتند و به طور مشابه در گروه کنترل نیز افرادی که خارش را تجربه می کردند در مقایسه با سایرین فکر به خودکشی بیشتر دیده می شد.
بیماران پوستی مبتلا به خارش همچنین در مقایسه با بیمارانی که خارش نداشتند، تجربه رویدادهای منفی تری را در زندگی خود گزارش دادند و علاوه بر این بروز مشکلات اقتصادی در میان بیماران دسته اول محتمل تر بود.
این تیم تحقیقاتی ضمن اعتراف به این که یافته های این مطالعه ثابت نمی کند که #مشکلات_روانی عامل ایجاد خارش در بیماران هستند، می گوید به احتمال زیاد، بیماری های پوستی عامل این خارش هستند که بر روی #سلامت_روان تاثیر منفی می گذارد.
در مقاله مولفان این پژوهش آمده است: دلایل فرضی این ارتباط دوسویه این است که #خارش با التهاب #پوستی ارتباط دارد و التهاب پوستی نیز شبکه سروتونین در مغز را تحریک می کند که به ایجاد افسردگی و #اضطراب منجر می شود.
به گزارش این تیم تحقیقاتی، یافته های این پژوهش نشان می دهد که خارش در بیماران پوستی به طور قابل ملاحظه ای با افسردگی بالینی، فکر #خودکشی و #استرس ارتباط دارد.
این مطالعه همچنین ضمن نشان دادن نقش قابل توجه خارش در بار روانی موجود بر روی بیماران پوستی، رنج چندبُعدی بیماران مبتلا به این عارضه را تایید می کند.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48754/preview/
🔶 سونامی تحصیلکردگان بی سواد
میگنا- اصلیترین معضل اینجاست که دانشگاه ها جوان ۱۸ ساله سرشار از نشاط و انگیزه برای فعالیت و کسب و کار و «بدون ادعا» را تحویل گرفته اند و فردی #مدرک به دست و البته اکثرا بدون مهارت و بسیار «پرادعا» را تحویل داده اند.فردی که در تصوراتش خود را شایسته میز ریاست میداند و کمتر از پشت میز نشینی را کسر شأن خود می داند؛ در حالی که در عمل #مهارت و دانش چندانی ندارد.آیا تا به حال از خود پرسیده ایم که چرا چندسالی است که شرکت های خصوصی برای #استخدام، شرط داشتن سابقه کاری را مطرح می کنند؟ آیا «گاهي» بهخاطر تجربه بد ناشی از استفاده از نیروهای تازه فارغ التحصیل شده نیست؟نیروهایی که در عمل چیزی در چنته نداشته اند و صرفا یک دانشنامه داشته اند.بازهم تکرار میشود که مسئولیت این ماجرا برمیگردد به کیفیت بسیار نازل بعضی از دانشگاه های ما که احساس میکنند تمام #دانشجویان در رشته ای همچون «ریاضی محض» تحصیل میکنند و دیگر نیازی به تجربه عملی و کارآموزی در دوران تحصیل ندارند. به راستی بخش ارتباط با صنعت دانشگاه های ما چقدر فعال است؟ اما بیایید منصف باشیم،نمیشود تمام مشکل را به گردن دانشگاه ها انداخت.متاسفانه به علت فقر فرهنگی در میان مردم چنین جاافتاده است که برای داشتن شأن و مقام اجتماعی «حتما» باید مدرک دانشگاهی داشت.
بر همین اساس است که خانوادهها حتی از خرج و مخارج زندگی خود میزنند تا هزینه سرسامآور #شهریه دانشگاه را بپردازند و فرزندشان به هر قیمتی شده در دانشگاه تحصیل کند و همه اینها در حالی است که آن فرزند استعداد شگرفی در کارهای دیگر مثلا «موسیقی»دارد اما بهخاطر فشار خانواده مجبور است به دانشگاه و رشته ای که به آن علاقه ای ندارد، برود.سیاست های غلط دولت ها و درک نادرست خانواده ها در مورد تحصیل در دانشگاه و چشم و هم چشمی سبب به راه افتادن سونامی بیکاری افراد #تحصیلکرده شده است که وضعیت بسیار ناخوشایندی را به وجود آورده و حتما لازم است که سیاست تازه ای در مورد نحوه تحصیل در دانشگاهها و کیفیت آن ها اتخاذ شود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48756
🔶 علت تمایل تعدادی از خانوادههای ایرانی به نگهداری سگ یا گربه؟
میگنا- نگهداری از #حیوانات خانگی به عنوان یکی از نتایج سبک زندگی مدرن به ویژه در جوامع غربی امری شایع است. این اقدام که در جامعه ایران نیز در سالهای اخیر مشاهده میشود به اعتقاد بسیاری از روانشناسان به سبب خلاء #عاطفی، آسیب های #روحی (افسردگی، یاس و ناامیدی، عدم توانمندی برای برقراری ارتباطات اجتماعی)؛ دلسوزی، تظاهر و #خودنمایی، روزمرگی، #تقلید از فرهنگ غرب، طردشدگی، استغناء و بینیازی است.
برخی نیز برای عقب نماندن از غافله خودنمایی، سگ بازی و سگ گردانی را برای نشان دادن پولداری و رفاه در جامعه رواج میدهند. برخیها برای چشم و هم چشمی، برخیها برای اینکه مردم بگویند با کلاس و مرفه هستند و برخی از روی شبیه کردن خود به غربیها و البته مرفهین جامعه به هر قیمتی شده #سگ می خرند که شاید برای خریدشان مجبورند وام بگیرند. حال چند سالی که به مدد شبکههای اجتماعی شکاف طبقات اجتماعی به طور سطحی کمتر شده و بسیاری از مردم با کپیبرداری از رفتارهای قشر مرفه، سعی در جا دادن خود در طبقات بالای جامعه دارند. دیگر پایین شهر و بالای شهر فرقی نمیکند.
⚪ خلاء عاطفی؛ مهم ترین دلیل نگهداری از حیوانات خانگی
"اعظم امامی"-روانشناس، در این باره اظهار داشت: یکی از مهم ترین دلایل علاقهمندی جامعه به #حیوانات_خانگی رشد قابل توجه برخی از این جانوران (نظیر گربه) در سطح شهر است.
وی افزود: حضور این حیوانات در سطح شهر ارتباط آدمی را با آنها تقویت و علاقهمندی بدانها را افزایش می دهد. به عبارت دیگر برقراری ارتباط سبب ایجاد پیوند عاطفی می شود و این امر تمایل به نگهداری از حیوانات را افزایش می دهد.
یکی دیگر از مهم ترین دلایل نگهداری از حیوانات خانگی تقلید از فرهنگ غربی است؛ نگهداری از این حیوانات در جوامع اروپایی رایج است و امروزه تبعیت از فرهنگ اروپا به عقیده شماری از جوانان به منزله تجدد است.
این روانشناس ادامه داد: امروزه ارتباطات خانوادگی و تعاملات اجتماعی نیز به مانند گذشته مستحکم نیست و این امر در درازمدت موجب خلاء عاطفی در انسان می شود؛ بنابراین به منظور رفع نیازهای عاطفی و احساسی از حیوانات خانگی بهره برداری می شود.
وی یادآور شد: یکی از مهم ترین دلایل نگهداری از حیوانات خانگی در جوامع اروپایی نیز کاهش ارتباطات اجتماعی و رفع نیازهای عاطفی - احساسی است.
امامی با بیان این که تظاهر و خودنمایی نیز از دیگر عوامل موثر در نگهداری از حیوانات خانگی محسوب می شود؛ افزود: نگهداری از سگ و گربه و برخی دیگر از حیوان ها نظیر روباه که در سال های اخیر با رشد قابل توجهی نیز روبه رو بوده است؛ گاه به مثابه فرهیختگی تلقی می شود.
وی در ادامه در خصوص این مطلب که آیا استفاده از حیوانات خانگی به منظور رفع نیازهای عاطفی آسیب زا می شود نیز گفت: نگهداری از سگ، گربه و... به منظور رفع نیازهای عاطفی و احساسی در بسیاری از مواقع #ارتباطات اجتماعی را کاهش می دهد و این امر در درازمدت آسیب زا می شود؛ چراکه خلاء عاطفی باید از طریق توسعه روابط اجتماعی برطرف شود........👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48755
🔶 برگزاري مراسم نكوداشت دو تن از اساتيد مشاوره ايران+عکس
میگنا- به همت #انجمن علمي #مشاوره ايران به پاس #خدمات ارزنده دکتر رحمت اله نورانی پور و دکتر سیدمهدی حسینی بیرجندی؛ مراسم نكوداشتي عصر روز دوشنبه 12 آيان ماه در كانون فرهنگي و تربيتي مفتح تهران برگزار شد و به طور شايسته اي از تلاش های موثر و زحمات صادقانه این دو استاد راهنمایی و مشاوره تجليل و قدرداني به عمل آمد. ....👇👇👇
http://www.migna.ir/gallery/48758/1/preview/
🔶 سالگرد ازدواج را دو نفره بگذرانید،شلوغ نکنید!
میگنا- زندگی هر انسانی سه وجه دارد:
ارتباط فرد با خودش که #ارتباط با #خدا نیز در آن تعریف میشود. یعنی ما یک سری کارها باید انجام بدهیم که مرتبط با خودمان است. فارغ از هر شخصیتی که داریم.
وجه دیگر رابطه ما مربوط به رابطه با همسرمان است که در قبال همسرمان باید چه کاری انجام دهم.
یک وجه دیگر ما به جایگاه پدر یا مادر بودنمان بر میگردد.
اما نکته مهم این است که من زمانی میتوانم به عنوان یک پدر یا مادر رابطه عاطفی خوبی با #فرزندم داشته باشم که پیش از آن رابطه عاطفی خوبی با #همسرم داشته باشم و قبل تر از آن باید رابطه خوبی با خودم داشته باشم.
من فکر میکنم بهترین ایام برای دو نفره بودن در زندگی یک زوج، روز سالگرد ازدواج است. خوب است زوجی که فرزند دارند سالی یکباربه بهانه سالگرد ازدواج اگر میتوانند فرزندشان را برای چند ساعت به دست پدر و مادر یا یک فرد امن بسپارند.
برای همین پیشنهاد میکنم حتی برای خوب شدن حال رابطه با فرزندانمان هم که شده، سالگرد ازدواج را دو نفره جشن بگیریم و باقی مناسبتها مثل تولد و اعیادهای ایرانی و دینی را در کنار فرزندانمان باشیم.
✳ شلوغش نکنید!
حرف آخر اینکه برای گرامیداشت سالگرد ازدواج عملکرد خودمان و طرف مقابل را با سال گذشته مقایسه نکنیم. مهم نیست سال گذشته چه خریدهاید که امسال نگران این باشید که حتما باید چیزی بهتر از سال قبل بخرید. مهم این است که به فکر #قدردانی از هم در چنین روزی باشید و کاری انجام دهید. پس بهتر است به جای درگیریهای ذهنی بیمورد برای خرید هدیههای گرانقیمت یا برگزاری یک مراسم بزرگ، ساده تر باشید. از نظر من سالگرد #ازدواج هرچه خلوتتر و دونفرهتر، آرام بخشتر و مفیدتر خواهد بود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48764
👤 «سجاد کریمان مجد» مشاور خانواده
🔶 افزایش طلاق ناشی از نبود آموزشهای پیش از ازدواج است
میگنا- ناهید خانبابایی با اشاره به اینکه #زندگی_مشترک دارای #موقعیت ها و لایه های مختلف است که زوجین باید برای آنها آماده باشند، افزود: همیشه #اختلافات از رویدادهای بد اقتصادی یا حوادث ناخوشایند شروع نمی شود، گاهی یک گفت و گوی ساده و حتی محبت آمیز می تواند باعث کدورت های بزرگ شود به همین دلیل آموزش #مهارت های #پیش از #ازدواج باید جدی گرفته شود.
وی اظهار داشت: وقتی یک جمله #محبت آمیز با لحن بد یا زبان بدن، نامناسب بیان شود می تواند پیام گوینده را اشتباهی انتقال دهد و آن جمله #عاشقانه را به یک عبارت طعنه آمیز و حتی مسخره بدل کند.
خانبابایی ادامه داد: گاهی یک عبارت در شوخی می تواند لبخند را به گریه مبدل سازد و این به خاطر آن است که فرد همچنان رفتارها و الگوهای دوران مجردی را که با دوستان خود داشته، در زندگی مشترک انجام می دهد و این به دلیل نداشتن #مهارت های پیش از ازدواج است.
این روانشناس بالینی و تحلیلگر روابط زوجین تصریح کرد: در مشاوره ها همواره به #زوج های جوان تاکید می شود که #همسر شما دوست دوران مجردی نیست و نباید هر دیالوگ و رفتاری را با همسرتان داشته باشید.
خانبابایی اضافه کرد: اندیشه ها، انگیزه ها و نوع نگاه به زندگی مشترک باید پیش از ازدواج بررسی و حتی اصلاح شود؛ چراکه افراد پیش از ازدواج نگاهشان به زندگی بیشتر رویایی، فانتزی و حتی شبیه کارتون هایی نظیر دیو و دلبر و سیندرلا است.
وی با بیان اینکه هدف از یک رابطه مشترک از خود رابطه مهمتر است، افزود: اگر هر فرد خواسته ها، آرزوها، نیازها و اهداف کوتاه مدت و بلند مدتش را بشناسد و برای هر یک برنامه ریزی منطقی هم داشته باشد، باز هم در زندگی مشترک دچار دغدغه خواهد شد چون در یک رابطه قرار نیست دو هدف با دو مسیر مختلف طی شود بلکه باید یک هدف را از یک مسیر مشخص دنبال کرد.
خانبابایی اظهار داشت: اگر هر یک از طرفین به دنبال آمال و آرزوهای شخصی خود باشند؛ سکان زندگی از دست آنها خارج خواهد شد، پس در ابتدا لازم است برای شناخت همدیگر وقت اختصاص داده شود. برای جزئی ترین مسائل زندگی برنامه ریزی و درمورد کم اهمیت ترین مسائل نظرخواهی شود. نکته جالب اینکه اغلب ازدواج ها در چند ماه اول زندگی دقیقا بر سر همین کم اهمیت ترین مسائل به بن بست می رسد.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48770/preview/