🔶 فشن شو لباس مختلط دانشجویان در دانشگاه ها
میگنا- در حالی که محیط #دانشگاهها نشانگر فرهنگ جامعه #علمی هستند؛ از دانشجویان انتظارات بیشتری میرود.
اکنون دانشگاهها دیگر دانشگاه نیستند بلکه به یک #مزون لباس، #پاتوق دوستانه و #دورهمیهای #دانشجویان تبدیل شدهاند و دیگر اشتیاق به #درس و #دانش نیست که دانشجویان را به سمت دانشگاه ها سوق دهد بلکه دانشگاهها به عنوان یک بنگاه یا یک کافه یا مزون لباس تبدیل شدهاند.
وقتی به این مسائل فکر میکنم میگویم امروزه دانشگاه ها چه تاثیری در توسعه کشور دارند؟ در حالی که همچنان بحث پایان نامه های جعلی پا برجاست چطور این #مقالات می تواند برای کشورمان منفعت داشته باشد و منجر به پیشرفت #ایران و ایرانی شود؟
علاوه بر این موارد اکنون بحث نوع #پوشش #دانشجویی هم در بین دانشجویان مطرح است که برخی از آنها که لباس و پوشش نامناسب دارند به برخی دیگر که #حجابشان کامل است تهمت امل بودن میزنند.
در همه دانشگاه های کشور قوانینی برای پوشش مناسب عوامل و پرسنل تعیین شده است که متناسب با معیارهای قانونی، شرعی و عرفی ویژه همان دانشگاه است.
در جامعه ما که منطبق با قوانین اسلام و #قرآن است، پوشش #ظاهری افراد به خصوص در محیط های آموزشی از جمله دانشگاه ها، ارزش و اهمیت قابل توجهی دارد و رعایت آن در محیط های آموزشی جزو الزامات است.
با این وجود فضای دانشگاهی کشور دچار تناقضات فراوانی در پوشش دانشجویان است، تناقضاتی که هم ریشه های درونی و هم ریشه هایی از غرب زدگی در دانشگاه های ایران دارد.
صرف نظر از دین و شریعت، در تمام دانشگاههای دنیا قوانین ویژه انضباطی در زمینه پوشش تعیین شده است.
◽ راه حل رفع مشکلات پوششی دانشجویان چیست؟
بهتر است در اولین قدم، خواستههای دانشگاه از دانشجو در زمینه پوشش، بهصورت دقیق و مطابق با الزامات محیط علمی، تحت عنوان «ضوابط پوشش و #اخلاق حرفهای» تصویب و به صورت شفاف به دانشجو اطلاع داده شود.
این موضوع بسیار ضروری است چون پوشش یکی از مسائلی است که امکان اعمال سلیقه در آن بسیار زیاد است و یک پوشش یکسان ممکن است در ذهن یک نفر مطلوب باشد در حالی که فرد دیگری آن را نامطلوب میداند و این ممکن است منجر به مناقشههای مستمر شود. پس هم دانشجو و هم دانشگاه باید برایشان معلوم باشد منظور از ضوابط پوشش در محیطهای مختلف دانشگاهی چیست و مصادیق آن شفاف و مشخص باشد. چنین الگویی در دانشگاههای مختلف دنیا هم وجود دارد.........ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48672/preview/
🔶هشدار محققان: نشانه اولیه «آلزایمر» را بشناسید
میگنا- نتایج یک بررسی جدید نشان میدهد فراموش کردن پرداخت به موقع صورتحساب ممکن است علامتی هشدار دهنده برای آلزایمر باشد.
دانشمندان دانشگاه جرج تاون در واشنگتن دی سی به بررسی مالی و سوابق بهداشتی بیش از ۳۳ هزار نفر پرداختند و درنهایت دریافتند آلزایمر میتواند بر توانایی بیمار در مدیریت امور مالی تأثیر بگذارد؛ مشکلات پرداختن به امور مالی قبلاً به عنوان یک شایع در بیماران مبتلا به اختلال حافظه شناخته شده است.
نتایج این تحقیق که در مجله Health Economy منتشر شد، نگران کننده بود؛ در این بررسی افراد به مدت ۲۲ سال تحت نظر بودند و نتایج شامل پژوهش محققان از سال ۱۹۹۲ تا سال ۲۰۱۴ است......ادامه
http://www.migna.ir/news/48674
🔶 خاطرات ناگوار کودکی، نابودگر نشاط جوانی
میگنا- گروهی از پژوهشگران کشور به انجام مطالعهای مبادرت ورزیدهاند که در آن تأثیر تجربههای ناگوار در روابط دوران کودکی بر سلامت روانی دانشجویان مورد ارزیابی علمی قرار گرفته است.
در این تحقیق، 524 دانشجوی کارشناسی 18 تا 28 ساله از گروههای آموزشی علوم انسانی، فنی مهندسی و علوم پایه دانشگاه تهران مشارکت داشتند که حدود 60 درصد از آنها دختر بودند. این افراد، اطلاعات مورد نیاز پژوهشگران را از طریق پرسشنامه فراهم کردند.
بر اساس یافتههای این تحقیق، 44 درصد افراد دارای افسردگی، 70 درصد اضطراب، 40 درصد دارای نگرش خودکشی و 38 درصد دارای فکر خودکشی بودند که مورد آخر بهطور قابلتوجهی در دختران بیشتر بود. بر این اساس، بیشترین تأثیر تجربههای ناگوار در دوران کودکی افراد فوق، بر اضطراب و متغیرهای خودکشی بوده است.
در این خصوص، سیدسعید پورنقاش تهرانی، محقق گروه روانشناسی دانشگاه تهران و همکارانش میگویند: «مهمترین تجربههای تأثیرگذار دوران کودکی بر سلامت روانی دانشجویان شامل سوءرفتار عاطفی، فقدان عشق والدین، غفلت، خشونت جسمی خانگی، طلاق، قربانی همسالان شدن و بالاخره سوءاستفاده جنسی جسمانی و غیرجسمانی بوده و جنسیت دختر، تأثیر این تجربههای ناگوار را بر پیامدها بهطور نسبی افزایش میداد».
این محققان میافزایند: «این پژوهش نشان میدهد که تبعات ناشی از روابط ناگوار و سوءرفتارهای دوران کودکی در دو بافت خانواده، مدرسه و حتی پیرامون روابط خشونتآمیز بین والدین، از دوران کودکی عبور کرده و تأثیرات نامطلوب خود را در سالیان آتی و در دوران دانشجویی حفظ میکند و این امر بهخصوص در دختران برجستهتر است».
بر این اساس، پورنقاش تهرانی و همکاران محققش به پژوهشگران آتی توصیه میکنند تا بر مبنای شواهد پژوهشهای تجربی روی تبعات تجربههای ناگوار کودکی، سوءرفتارها و کودکآزاری به رایزنی با سیاستگذاران برای اتخاذ تصمیمهای فراگیر و مبتنی بر الزامات فرهنگی ـ اجتماعی ایرانی بپردازند. بهطوریکه از طریق شکل دادن به ظرفیتهای فرهنگی، اجتماعی و قانونی در محیط خانوادگی و تحصیلی کودکان، نوجوانان و دانشجویان اقدامات مناسبی بهمنظور پیشگیری اولیه تا ثالثیه برای کاهش این تبعات انجام گیرد.
این پژوهشگران که یافتههای مطالعه خود را در نشریه «آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت ایران»منتشر کردهاند، همچنین پیشنهاد دادهاند که در برنامههای آموزشی برای ارتقای سواد سلامت روان دانشجویان، مفهوم تجربههای ناگوار کودکی بهخصوص تجربههای رابطهای نیز گنجانیده شود تا مشوق دانشجویان و جوانان برای رفع آسیبهای رابطهای احتمالی در گذشته باشد.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48675
🔶 پوشش بیمه ای #خدمات_روانشناسی در دست کارشناسی
میگنا- مدیر کل دفتر وزارتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: امیدواریم با #غربالگری #سلامت_روان و ایجاد بستر لازم بتوانم #فرزندان با سلامت روان بالا داشته باشیم.
دکتر حسین داوودی درباره #پوشش_بیمه ای_خدمات_روانشناسی و مشاوره بیان کرد: این طرح در دبیرخانه شورای عالی بیمه مطرح شده است و کارهای کارشناسی آن در حال انجام است و امیدواریم به سرانجام برسد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48679/preview/
🔶 اختلال اضطراب منتشر چیست؟
میگنا- مهدی قاسمی با بیان اینکه هیچ دلیل مشخصی برای #نگرانی فرد مبتلا به اختلال #اضطراب_منتشر وجود ندارد، افزود: نگرانی مداوم و بیش از حد معمول، داشتن دیدگاه غیر واقعی از #مشکلات، ناآرامی و بی قراری، #تحریک پذیری، تنش عضلانی، سردرد، #تعریق بیش از حد، دشواری در تمرکز، نیاز بیش از حد معمول به دستشویی رفتن، خواب های ناآرام و لرزش در دست یا سایر اعضای بدن، از جمله علائم رفتاری است که می توان مبتلا به این بیماری را از دیگران متمایز سازد. علاوه بر این موارد ممکن است فرد یا افراد مبتلا به اختلال #اضطرابی منتشر به اختلالات اضطرابی دیگر مانند پانیک یا فوبیا دچار شده باشد. علائمی همچون هراس یا وحشت زدگی حمله و هجوم ناگهانی، وحشت و ترس مداوم فرد مبتلا از اینکه حمله مجدد صورت خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: فرد یا افرادی که دایما از چیزی وحشت دارند و یا اینکه احتمال دارد اتفاق وحشتناکی بیافتد،این عده افراد دچار اختلال اضطراب فراگیر یا منتشر شده اند. این مبتلایان بطور محسوس دنبال یک اتفاق و فاجعه هستند و به قولی رادار فاجعه آنان یکسره روشن است. اینگونه به نظر می رسد نگرانی و اضطراب هرگز دست از سر این افراد برنمی دارد و هرگز احساس امنیت واقعی نمی کنند.
این #رواندرمانگر گفت: به محض اینکه فرد مبتلا به اختلال اضطراب منتشر فکر نگران کننده ای به ذهن آن وارد شد بلافاصله برای روشن شدن موضوع پیگیر آن می شود. ممکن است که احساس کند که از هرچه موضوع ناراحت کننده احساسی باید پرهیز کند.
قاسمی با بیان اینکه برای فرد مبتلا این موضوعی عادی است که همزمان از دیگر بیماریهای #روانی و یا ناراحتی های جسمانی در رنج باشد، گفت: برای نمونه ممکن است این بیمار که دچار اختلال اضطراب منتشر است اختلال خوردن، افسردگی ،گیجی و منگی، یا بطور دایم در ناحیه شکم، کمر یا شانه ها احساس درد کند. حتی فرد مبتلا احتمال دارد احساس سرگشتگی کند و بدون علت گریه سردهد......👇👇👇 .
http://www.migna.ir/news/48682/preview/
🔶 ورود یک نوع عطر خطرناک به بازار ایران کذب است
میگنا- کیانوش جهانپور درباره #شایعه ای که اخیرا در #فضای_مجازی درباره فلج کننده بودن #عطر راشا منتشر شده است، افزود: به طور کلی مرجع اعلام خطرناک بودن یا #تقلبی بودن هر نوع #دارو، مواد غذایی یا #لوازم_آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو است و هیچ ارگان دیگری در این زمینه مسئولیت ندارد.
وی ادامه داد: در مورد شایعه منتشر شده در فضای مجازی درباره عطر راشا نیز جعلی بودن نامه آن از سوی سازمانی که سربرگ آن #جعل شده بود اعلام و تکذیب شد.
مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت گفت: متاسفانه در سال های اخیر انتشار این نوع اخبار و نامه های جعلی در فضای مجازی بسیار زیاده شده است و ما نیازمند این هستیم که سواد سلامت و سواد رسانه ای جامعه افزایش پیدا کند تا مردم فریب این نوع فضاسازی ها و شایعه سازی را نخورند.
جهانپور افزود: مردم باید بدانند که مرجع اعلام این نوع اخبار سازمان غذا و داروست و هیچ وقت یک بیمارستان یا ارگانی غیر از وزارت بهداشت مرجع اعلام چنین اخباری نیست، ضمن اینکه هر کالای مرتبط با سلامت که در بازار وجود دارد مانند عطر و ادوکلن در صورتی که برچسب اصالت و شناسه اصالت آن (که روی کالا باید باشد) از طریق پیامک مندرج بر روی آن تایید نشود اساسا قابل مصرف نیست.
وی درباره برخورد با شایعه سازان در فضای مجازی گفت: به نظر می رسد به جز پلیس فتا که رسیدگی به این شایعات و برخورد سریع و قاطع با مبادی ایجاد شایعه در حوزه مسئولیت آن است، برخی از این شایعات رنگ و بوی امنیتی دارد و شاید با مقاصد خاصی منتشر می شود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48683/preview/
🔶 علائم داشتن افکار «خودکشی» در افراد چیست؟
میگنا- دكتر کاظم ملکوتی در پاسخ به این پرسش که «نشانههای کلامی وجود #افکار_خودکشی در فرد چیست؟»، گفت: افکاری مانند اینکه «زندگی به چه دردی می خورد؟»، «از این زندگی خسته شدهام»، « این زندگی یعنی چی؟» از جمله نشانه های کلامی است. وقتی این چنین نشانه هایی شدت پیدا میکند، فرد برای مثال میگوید «فلانی فوت کرد و راحت شد»یا «برای چه باید زنده باشیم؟»؛ در نتیجه چنین افکاری نشاندهنده اشتغال #ذهنی فرد در خصوص خودکشی است.
اين #روانپزشك با اشاره به نشانههای رفتاری افراد با ذهنیت خودکشی، خاطرنشان کرد: علاقه فرد کم میشود، مثل دانشآموزی که نسبت به درس کمعلاقه میشود. بیعلاقگی فرد در محیط کار، بیعلاقگی خانم خانهدار به زندگی و فرزندان و نیز در بین دانشآموزان وجود پرخاشگری و به اصطلاح از کوره در رفتن دانشآموز و روی آوردن به سیگار و مواد مخدر، از جمله نشانههای #رفتاری داشتن افکار #خودکشی است.
وی تأکید کرد: باید معلمان، رؤسای ادارات و خانوادهها نسبت به این علائم خطرساز آگاهی داشته و آموزشهای لازم را دریافت کنند.....👇👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48684/preview/
🔶 تابو شکنی به شیوه سلبریتیها
ميگنا- سلبریتیها با توجه به اینکه سعی دارند عنصر جذابیت را در افعال خود برای بیشتر دیده شدن لحاظ کنند، اغلب #سبک_زندگی عجیب و غریبی دارند. این افراد در حاشیه جشنوارهها و معرفی و رونمایی از فیلمهای سینمایی با لباسهای عجیب روی فرش قرمز حاضر میشوند تا بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
«متفاوت هستم و دیده میشوم پس هستم» از جمله شعارهای این قشر است. البته این ظاهر ماجراست. شرکتهای تجاری مد و لباس سرمایهگذاری ویژهای برای همین حضور متفاوت سلبریتیها در دیدگان افکار عمومی انجام دادهاند. سرمایهگذاری که روی لباس و پوشش آینده جوانان این مرز و بوم صورت گرفته است و با الگوسازی و عادیسازی آن در جامعه پول هنگفتی را به جیب شرکتهای مد و لباس و ... سرازیر میکند.
#سلبریتیها با توجه به شهرتی که دارند و در معرض دید افکار عمومی هستند به نوعی سبک زندگی خاص خود را به جامعه القا میکنند. این موضوع بعضاً مورد توجه مراکز تبلیغاتی هم هست و این افراد نه در زندگی عادی خودشان بلکه در خفا به مدلهای مراکز تبلیغات تجاری تبدیل میشوند. لباسی که میپوشند طراحی یک برند خاص است. کیف و کفشی که استفاده میکنند، رستورانی که میروند و نوع غذایی که مصرف میکنند اغلب #تبلیغاتزده است و جوانان به سبب پنهانی بودن این موضوع اغلب نادانسته جذب این نوع سبک زندگی میشوند.
◻ زندگی ناپایدار و متزلزل سلبریتیها/ شاخصههای سبک زندگی سلبریتیها چیست؟
اگر نگاهی ساده به نحوه حضور و زندگی سلبریتیها در فضای مجازی بیندازیم، چند شاخصه اساسی در آنها میبینم. زندگی هیجانی و به همان میزان #متزلزل، فردمحوری برای ایجاد تفاوت و خاص بودن، انس و الفت با حیوانان به جای توجه به انسانها، #تابوشکنی و مقابله با ارزشهای عرفی و شرعی جامعه، الگوبرداری از سبک زندگی غربی بهخصوص سلبریتیهای #هالیوودی و آمریکایی، اشرافیگری و پر زرق و برق کردن زندگی با استفاده از لوازم لوکس و تجملاتی، از این رو لوکسدرمانی، شیئوارگی و انس و الفت با حیوانات و زندگی هیجانی و احساسی از جمله شاخصههای سبک زندگی سلبریتیهای ایرانی است.
در بعضی مواقع میزان تزلزل در زندگی سلبریتیها حتی رکورد چند روز را هم شکسته است. مثلاً فردی بوده که با گذاشتن عکسی که حاکی از ازدواج است، با #هیجان و احساسات خاصی پیام را به جامعه داده، اما بعد از چند روز با مطرح کردن این موضوع که به تفاهم نرسیدهاند، از جدایی سخن گفته است.
همچنین تعدد #ازدواج و طلاق این افراد برخی از آنها را در این حوزه زبانزد عام و خاص کرده است. متأسفانه این روند بازهم تأثیر مخربی در جامعه میگذارد و بار عادی شدن #طلاق و #جدایی زوجین را به گردن جامعه میاندازد. این موضوع که فلان سلبریتی هم از همسرش که زندگی لاکچری و عاشقانهای داشتهاند طلاق گرفته، بهراحتی توجیهی برای خیلی از زوجین برای جاری شدن #صیغه طلاق میان آنان شده است.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48681
🔶 تفاوت بین روانپزشک و روانشناس را بدانید
۱. روانپزشک ها پزشکانی هستند که به روند بهتر شدن بیماری شما اعم از افسردگی و اضطراب بسیار کمک میکنند این متخصصان باید مدارک لازم را با آموزش های گسترده به دست بیاورند اما با این تفاوت که اموزش های این دو با یکدیگر تفاوت دارد.
روانشناس ها در طول دوره ۴ تا ۶ ساله تحصيلي ( كارشناسي يا ارشد) رشته روان شناسی ( باليني، عمومي، تربيتي و مشاوره) را پشت سر میگذرانند.
تمامی روانپزشک ها پزشک هستند. آنها یک دوره بسیار کامل هفت ساله پزشکی عمومی و یک دوره دیگر رزیدنتی تخصصی با مدت زمان ۴ سال را برای شناسایی بیماری و درمان اختلالات برای بهبودی بیماریهای روان به اتمام رسانده اند.
۲. یک مساله مهم تشخیص است. امروزه میدانیم بسیاری از اختلالات روانی بدلیل تغییراتی در ارتباط بین سلولهای مغزی و یا مسائل هورمونی اتفاق میافتند که جهت تشخیص آن نیاز به ارزیابی پزشکی میباشد.
۳. تفاوت دیگر روان شناس و روانپزشک در روش درمان است. روان شناسان از طریق مداخلات روانشناختی ( مشاوره و رواندرماني) اقدام به درمان میکنند. اما مداخلات درمانی روانپزشک ها با روشهای غیر دارویی و یا تجویز دارو انجام میشود.
◻ توضيحات مكمل:
⚪ اصطلاح متخصص ويژه دانش آموختگان رشته پزشكي دانشگاههاي علوم پزشكي است كه علاوه بر دوره 7ساله پزشكي عمومي؛ دوره 4 ساله تخصص را نيز پشت سر گذاشته اند. اما روانشناسان بر اساس گرايش هاي رشته تحصيلي و فيلد كاري خود تقسيم بندي مي شوند. مثل روانشناس باليني ، روان شناس كودك،مشاور خانواده، مشاور تحصيلي
⚪ به اتاق ويزيت و درمان پزشكان "مطب" و به محل كار آنها درمانگاه،كلنيك و يا بيمارستان و به مراجعان آنها " بيمار" گفته مي شود اما به دفتر كار روانشناسان و مشاوران اتاق مشاوره يا اتاق روانشناسي يا رواندرماني و به محل كار آنها نيز مركز خدمات روانشناسي و يا مركز مشاوره و به مراجعان آنها " مراجع" اطلاق مي شود. بنابراين اصطلاح كلنيك مشاوره غلط است و بيشتر جنبه مد و لوكس بودن دارد.
⚪ مجوز فعاليت روانپزشكان توسط سازمان نظام پزشكي و پروانه كار روانشناسان و مشاوران نيز توسط سازمان نظام روانشناسي صادر مي شود.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48688/preview/
🔶۲۰ سال آینده، ایران پیرترین کشور منطقه میشود
میگنا: معاون پژوهشی جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: ایران در ۲۰ سال آینده سالمندترین کشور منطقه خواهد بود و در این راستا جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران با انجام تحقیقات و نیازسنجی به دنبال ارائه راهکار برای کاهش چالشهای این #جمعیت_سالمند است.
دکتر محسن فاتح با اشاره به اینکه در حیطه مدیریت #سلامت و #سبک_زندگی سالم فعالیتهای پژوهشی با رویکردهای مختلفی انجام میشود، گفت: در حال حاضر تاثیر سه عامل وضعیت جسمی، روحی و اقتصاد سلامت در سبک زندگی سالم از اهم فعالیتهای پژوهشی در این حوزه است و همچنین در زمینه ایمونولوژی و آلرژی عمده فعالیتها بر ارائه راهحل مشکلات مرتبط با واکنشهای آلرژی #دارویی و غذایی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر در حال حاضر بتوانیم زندگی افراد را به سمت سبک زندگی سالم پیش ببریم، در آینده #جمعیت #سالمند سلامتتری خواهیم داشت که بار بیماری و از کار افتادگی که در آینده تحمل میکنند، دستخوش تغییر خواهد شد.
فاتح همچنین با اشاره به تغییر الگوی جمعیتی در کشور اظهار کرد: آمارها حاکی از این است که در سالهای آینده نسبت جمعیت سالمند به طرز شگفتانگیزی افزایش پیدا میکند و کشور ما تا سال ۱۴۲۰ رشد بالای جمعیت سالمند در دنیا را خواهد داشت.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48694
🔶یک سومِ #دانشجویان شکست عشقی میخورند
میگنا- دکتر حمید یعقوبی گفت:
🙅♀️چالش اصلی برخی دانشجویان رابطه با #جنس_مخالف است چون تاکنون باهم #همکلاس نبوده و ارتباطی نداشتهاند.
🧝♀️اغلب این دانشجویان در #سن_ازدواج هستند.
👫این دانشجویان به دنبال تعامل با یکدیگر برای ازدواج هستند که خود این پدیده گرفتاریهای زیادی از جمله شیوع پدیده «#شکست_عشقی» یا «شکست عاطفی» را گسترش میدهد.
💔حدود یک سوم دانشجویان شکست عاطفی یا #عشقی را تجربه میکنند که به خطر افتادن #سلامت_روانی آنا را درپی دارد. 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48697/preview/
🔶فصلنامه " تازههای سلامت روان " مجوز انتشار گرفت
میگنا- مجوز پروانه #انتشار فصلنامه رسانه غیر بر خط " تازههای سلامت روان " درزمینه #روانشناسی تخصصی به زبان فارسی و انگلیسی به نام #جهاد_دانشگاهی #علوم پزشکی شهید بهشتی توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شد.
قرار است این نشریه، بعنوان یک فصلنامه علمی جدیدترین یافته ها و مقالات حوزه #روانشناسی و #روانپزشکی را به چاپ برساند......👇
http://www.migna.ir/news/48699/preview/
🔶 سوالهایی که هر #دختری باید قبل از ازدواج بپرسد
◽ «اگر وقت آزاد داشته باشی، دوست داری چه سرگرمیهایی را دنبال کنی؟»
پرسیدن در مورد #سرگرمیها و #تفریحات مورد علاقه شاید شبیه #فیلمها به نظر برسد، اما واقعیت این است که علاقه مندیهای یک نفر که جدای از شغل و حرفهی اوست، تا حدود بسیار زیادی نشان میدهد چه روحیهای دارد و آیا تناسبی با علاقه مندیهای شما دارد یا خیر. البته لزومی ندارد سرگرمیهای مورد علاقه زن و شوهر دقیقا مثل هم باشد، اما خیلی هم نباید با هم در تضاد باشند.
اگر پاسخ طرف مقابلتان به این سوال این بود که علاقهی چندانی به سرگرمی یا تفریح خاصی ندارد، از او بپرسید اگر فرصت و امکانش را داشته باشد چه چیزهایی دوست دارد یاد بگیرد یا دلش میخواهد در چه #مهارتهایی قویتر شود.
◽ «روزهایی که سر کار نمیروی، دوست داری چه کار کنی؟»
این سوال کمکتان میکند بفهمید مرد مقابلتان غیر از کار و حرفهاش، اهل چه چیزهایی است. شاید او مطالعه را ترجیح میدهد یا دوست دارد فیلم تماشا کند یا اینکه با دوستانش وقت بگذراند. هر جوابی که به این سوال شما داده میشود، برای شما مشخص میکند که آیا زمینه مشترکی در فعالیتهای غیرحرفهایتان دارید یا خیر.
اگر همسر آینده شما کسی است که به محض فراغت از کار، کتابی در دست میگیرد و غرق مطالعه میشود، اما شما با پیدا کردن اولین فرصت دوست دارید در جمع دیگران باشید و با آنها خوش بگذرانید، پس در آینده مشکلاتی خواهید داشت.
◽ «سفر کردن را دوست داری؟»
اگر شما واقعا اهل سفر هستید و از سفر کردن لذت میبرید، اما همسر آیندهتان خیلی زود دچار ماشین گرفتگی و ... میشود، پس باید کمی بیشتر فکر کنید.
حتی اگر به نظرتان این سوال غیرضروری یا بیاهمیت میرسد باز هم آن را مطرح کنید، چون بعد از شروع زندگی مشترک تازه میفهمید مقوله سفر کردن در #زندگی_مشترک مهم است و چیزی نیست که یک اهل سفر به راحتی از آن بگذرد.
◽ «اهل نوشابههای الکلی هستی؟»
این سوال بسیار مهمی است و حتما باید پیش از ازدواج آن را مطرح کنید. اگر واقعا برایتان مهم است که همسر آیندهتان اهل #مشروبات الکلی، #سیگار و قلیون نباشد پس این سوال را فراموش نکنید.
◽ «درمورد دوستان صمیمیات برایم حرف بزن»
کمی اطلاعات داشتن در مورد دوستان صمیمی مرد مقابلتان به شما کمک میکند متوجه شوید او دوست دارد چه آدمهایی دوروبرش باشند و با چه کسانی مراوده داشته باشد.
◽ «با کدامیک از اعضای خانوادهات صمیمیتری؟»
صمیمیترین عضو #خانواده #همسر آیندهتان با او، ممکن است مادرش، خواهرش یا پدربزرگش باشد، به هر حال با پرسیدن این سوال متوجه خواهید شد چه کسی بیشترین نفوذ را روی او دارد و چه کسی همراز و گوش شنوای اوست.
◽ «دوست داری بچهدار شوی؟»
حالا که حرفهایتان جدی شده، صحبت در مورد #بچه نه تنها ایرادی ندارد بلکه کاملا لازم است. اگر شما دوست داشته باشید در آینده بچه دار شوید، اما همسر آیندهتان تمایلی به بچه دار شدن نداشته باشد، اختلافهای اساسی به وجود خواهد آمد....... ادامه👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48698
✨ ترجمه از: هدی بانکی
🔶 ارتباط قرارگیری #مادر در معرض مواد شیمیایی و IQ پایین کودک
میگنا- محققان دانشکده پزشکی آیکان نیویورک هشدار می دهند قرارگیری مادر در سه ماهه اول بارداری در معرض برخی مواد شیمیایی موجود در ظروف پلاستیکی مواد #خوراکی و نوشیدنی و سایر مواد شیمیایی یافت شده در محصولات مصرفی با IQ پایین تر #کودک تا سن ۷ سالگی مرتبط است.
مطالعات نشان می دهد برخی از این مواد #شیمیایی در طول #بارداری وارد جفت می شوند و جنین در معرض آن قرار گرفته و احتمالا آسیب غیرقابل بازگشت رشدی ایجاد می شود.
این مواد شیمیایی شامل bisphenol A (BPA) که در ظرف پلاستیکی نگهدارنده مواد خوراکی و نوشیدنی یافت می شود و همچنین آفت کش ها، فتالات ها، و سایر مواد شیمیایی موجود در محصولات مصرفی بودند.
برخی از این ۲۶ مواد شیمیایی موجب اختلال در فعالیت غدد درون ریز در انسان ها می شوند.
محققان کودکان را تا سن ۷ سالگی تحت نظر داشتند و دریافتند آنهایی که مادران شان دارای میزان بالاتر مواد شیمیایی در طول بارداری شان بودند دارای نمره IQ پایین تری بودند؛ بخصوص در #پسران که این عدد تا دو نمره هم پایین تر بود.
محققان دریافتند ترکیب bisphenol F (BPF)، ترکیب جایگزین BPA، دارای بیشترین نقش در کاهش IQ کودکان بود......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48703/preview/
🔶 کتاب هایی که کودکان را شوکه میکند
میگنا- چندی پیش بود که انتشار #تصاویر_خشونت آمیز در کتاب های #کودکان باعث انتقاد عده ای از دست اندرکاران حوزه کودک شد؛ به طورمثال این تصاویر سگ گله را نشان می دادند که به دلیل خیانت و هم دست با گرگ، به دار آویخته شده بود و در داستان دیگری تصویر پیرزنی نشان داده می شد که قصد دارد با چاقو دم گربه را ببرد و در داستان دیگری تصویر تعدادی موش کشیده شده که گربه ای را از چوبه داری با دستان بسته آویزان کرده اند.
اخیرا نیز انتقادها به #انتشار کتابی شدت گرفته که متن آن حاوی مفاهیمی مانند خشونت و حیوان آزاری است. این متن کشتن گربه ای به دست صاحبش را در قالب #شعر بیان می کند. تکرار محتواهای خشونت آمیز در کتاب های کودکان نشان دهنده این است که معیارهای ضابطه مندی در این زمینه، برای کتاب کودک وجود ندارد.
محتوای دارای #مفاهیم خشونت در داستان ها البته از زمان های قدیم و در داستان های تمام ملل وجود داشته است؛ به طور مثال در داستان سیندرلا، پرنده ها، چشم های خواهران او را کور می کنند؛ در داستان شنل قرمزی، گرگ، دخترک و مادربزرگش را می خورد. در داستان سفیدبرفی، او مادرش را مجبور می کند تا کفش های آهنین داغی بپوشد و در داستان واقعی پینوکیو، این #عروسک چوبی، پسر بی ادبی بود که پدرش را کتک می زد. اما تمام این داستان ها هنگامیکه می خواهند برای کودک بیان شوند یا اینکه در قالب تصویر و انیمیش به نمایش در آیند، #خشونت آنها گرفته می شود و به جای آن مفاهیم #هوش و ذکاوت و #مهربانی به کار گرفته می شوند.
#روانشناسان، دوران کودکی را دوران طلایی برای یادگیری می دانند و حال اگر مفاهیم خشونت در کتاب ها به شکلی زیرپوستی و ناآگاهانه در ذهن کودکان نهادینه شود، آنان در بزرگسالی دیگر به مسائل #خشونت آمیز یا توجهی ندارند یا اینکه اقدام به آن برایشان عادی می شود.
متاسفانه در این بین والدین نیز کمتر محتوای کتاب کودک را مطالعه می کنند و هنگام خرید نگاهی به عکس روی جلد و عنوان کتاب می کنند و بدون آنکه فکر کنند این کتاب ممکن است چه مفاهیمی را به #کودک منتقل کند، آن را خریداری می کنند.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48706
🔶 بعد از خودکشی چه بر سر خانواده میآید؟!
🔸 سیما دختر جوانی است که ارتباط نزدیکی با دختر خالهاش داشته است و شاهد خودکشی او بوده است، میگوید: «دختر خالهام را بعد از مرگ غسل ندادند، میگفتند گناه کبیره کرده است و غسل ندارد. بعد از دفنش هم حرفهای مردم خانواده خالهام را رها نمیکرد.»
🔸 سمیه زن مسنی است که میگوید: «دختر همسایه کناری ما همیشه با پدرش مشکل داشت؛ مدتی بود که هر روز صدای دعوای آنها را میشنیدیم یک روز دوباره صدای داد و فریاد و جیغ شنیدیم ابتدا فکر کردیم که باز هم با پدرش دعوا کرده است اما با آمدن آمبولانس متوجه شدیم که رگش را زده است. بعد از ختمش خیلی کمتر خانوادهاش را میدیدیم و معمولا هم صدای گریه مادرش از خانه میآمد و بعد از چند ماه از این خانه نقل مکان کردند.»
ميگنا- یکی از اصلیترین علل روانی و رفتاری در زمینه خودکشی افسردگی، انزوا، گوشهگیری و اصالتا فاصله گرفتن از ارزشهای دینی و معنوی است. افراد با ایمان محال است که دست به خودکشی بزنند. چرا که در نهایت توکل به خدا داشته و به لطف الهی، اعتماد کامل دارند. بنابراین هیچگاه دست به خودکشی نمیزنند. پررنگ کردن ارزشهای معنوی در زندگی افرد میتواند تا حد قابل توجهی میزان خودکشی را کاهش دهد.»
👤 مجید ابهری آسیب شناس اجتماعی در رابطه با خودکشی میگوید: «معمولا در شهرهای کوچک کسانی که فرزندان و وابستگانشان #خودکشی میکنند، تلاش میکنند که آن را #مخفی نگه دارند چرا که نگاهها و ارزیابیهای اطرافیان نسبت به آنها کاملا معکوس میشود و با نگاهی آزار دهنده به اینگونه #خانوادهها نگریسته میشود؛ یعنی مفهوم و معنی نگاهها این است که شما نتوانستید در تربیت و رشد فرزند خود از مهارتهای کنترل رفتاری و باورهای ایمانی به طور مؤثر استفاده کنید.»
ابهری درباره افزایش خودکشی و تاثیر خانواده میگوید: «درست است که خانواده اولین بستر ساختاری در اینگونه رفتارها است اما بالارفتن سطح #خشونت در جامعه توسط بازیهای #خشن #رایانهای و گسترش #فضای_مجازی و آن بخش از این فضا که دیگران را به خودکشی تشویق کرده و ابزار خودکشی را به آنها معرفی میکند اقلامی هستند که در افزایش خودکشی موثر هستند یعنی خانواده و #جامعه که عبارت است از #دوستان و فضای مجازی و خشونتهای افزایش یافته، علل و عوامل اصلی در افزایش خودکشی در جامعه هستند.
همانطور که خانواده میتواند نقش موثری در تصمیمگیری برای خودکشی داشته باشد چیزهایی مثل #سختگیری غیر منطقی، #تنبیهها و تحقیرها از سوی خانواده میتواند از عوامل اصلی خودکشی باشد، در مقابل آن نیز خانواده و روابط عاطفی در آن میتواند اهرمی بازدارنده برای افراد در خودکشی باشد؛ چرا که آنها به فکر دردها و مشکلات خانواده بعد از این مساله هستند و بیشتر کسانی که تصمیم به این رفتارها میگیرند در دقایق آخر با گریه و نامهنگاری تصمیم خود را برای اطرافیان آشکار میسازند.»
👤 عطا الله محمدی، روانشناس در رابطه با تاثیر متقابل خانواده و خودکشی میگوید: «بدون تردید نزدیکترین افراد به فردی که اقدام و فکر خودکشی دارد، خانواده و دوستانش هستند. اگر خانوادهها به رفتار کسی که میخواهد خودکشی کند توجه کنند، حتی نشانههایی تا پیش از خودکشی میتوانند ببینند؛ مثلا ممکن است وسایل گرانقیمتش را به دیگران ببخشد، یادداشتی از خود به جا بگذارد یا مهربانتر از گذشته باشد یا یک تغییر رفتار بارزی در آنها دیده میشود که اگر خانواده به این مسایل بارز توجه کند میتواند با کمک #روانشناسان و روانپزشکان و اورژانس اجتماعی برای این افراد کمک بگیرد. خودکشی عوامل مختلفی دارد که خانواده یکی از آنها است، #بیکاری، نداشتن امنیت خاطر در زندگی، نا امیدی از آینده و #افسردگی شدید هم در خودکشی تاثیرگذار هستند.
بروز خودکشی در خانواده میتواند بر احتمال خودکشی در اعضای دیگر خانواده تاثیرگذار باشد؛ که البته این موضوع به این معنا نیست که خودکشی ارثی است. بلکه به این معنی است که واکنش درست به مشکلات آموزش داده نشده است. خودکشی در واقع یک رفتار بسیار پیچیده است و هر کسی که به آن اشاره میکند و یا فکر میکند را باید جدی گرفت...
👤 احمد بخارایی، جامعه شناس و استاد دانشگاه مي گويد:خانواده به عنوان عامل بازدارنده یا #تشویق کننده هردو یک روی سکهاند. از طرفی خانواده اگر از هم گسسته باشد و روابط عاطفی عمیق وجود نداشته باشد و اختلاف نظر باشد، طبیعی است که از دل این خانوده شرایطی فراهم میشود که افراد به سمت خودکشی سوق پیدا کنند؛ مانند حلقههای به هم پیوسته. در مقابل وقتی #خانوده، یک خانوده پر مهر و محبتی باشد، هر چقدر هم که مشکلات اجتماعی و فردی وجود داشته باشد ولی فرد یک ترمز دستی برای اقدام به خودکشی دارد. علاوه بر شرایط بیرونی و شرایط #اجتماعی، خانوده هم تاثیر به سزایی بر فرد دارد.».....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48707/preview/
🔴 دیوارها گفتند زنت را بکش! +عکس
❌ اعترافات و توهمات وحشتناک قاتل کریستالی❌
میگنا: متهم ۳۰ ساله یک #پرونده #جنایی که سیزدهم مهر گذشته با قتل هولناک #همسرش، هیاهوی عجیبی در #مشهد به پا کرد، درحالی به بازسازی صحنه #جنایت در حضور قاضی ویژه #قتل_عمد پرداخت که ادعا میکرد در «توهم کریستالی» غرق شده بود!
این مرد #خطرناک که با درایت مقام #قضایی و با تدبیری خاص، از چنگ مهاجمان عصبانی (بستگان مقتول) درون یکی از تابوتهای حمل جسد از محل وقوع جنایت فراری داده شده بود تا گزندی به وی نرسد، بار دیگر به خیابان حر ۸۲ انتقال یافت که ناگفتهها و جزئیات قتل هولناک همسرش را بازگو کند. «نعیم-الف» پس از تفهیم اتهام از سوی قاضی کاظم میرزایی مقابل دوربین قوه قضاییه ایستاد و با شرح مختصری از گذشته تلخ خود گفت: از سالها قبل مواد میکشیدم، مادرم ۱۰ سال به جرم #مواد_مخدر در زندان بود و پدرم نیز در یک حادثه قاچاق سوخت جان سپرد.
به همین دلیل من هم از راه خرید و فروش مواد مخدر روزگار میگذراندم تا این که به مصرف #شیشه و #کریستال (مواد مخدر صنعتی) آلوده شدم به طوری که روزگارم سیاه شد و چند بار به زندان افتادم. حتی چهار ماه از ازدواجم میگذشت که برای ۱۱ ماه تحمل کیفر، روانه زندان شدم.
متهم این پرونده جنایی که مدعی بود به خاطر توهم ناشی از اعتیاد، دست به ارتکاب چنین حادثه هولناکی زده است در ادامه اعترافاتش افزود: به دلیل #مصرف کریستال دچار توهم میشدم به گونهای که احساس میکردم همسایگان مرا «هو» میکنند!
▪ خیال میکردم به من میگویند عرضه نداری با همسرت رابطه عاطفی داشته باشی!
▪ از نگاه آنها میفهمیدم که مرا خاک بر سر میخوانند!
▪ خلاصه به همه چیز و همه کس بدبین بودم!
▪ البته همسرم نیز به من بها نمیداد و نمیتوانستم ارتباط عاطفی نزدیکی با او داشته باشم!
▪ همه این موارد مرا به کشتن او ترغیب میکرد!
همه اطرافیانم نگران بودند چرا که بارها همسرم را کتک زده و او را تهدید به مرگ کرده بودم! ..... مشروح خبر در لینک زیر👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48702
🔶 خوب بخوابید تا آلزایمر نگیرید
میگنا- کمبود #خواب خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش میدهد و بر سلامت سیستم ایمنی بدن اثر منفی میگذارد. حال نتایج تحقیقات جدید حاکی از آن است که کمبود خواب و خواب بیکیفیت در طولانی مدت تأثیرات منفی بر #سلامت کلی بدن میگذارد. براساس یافتههای جدید، کمبود خواب میتواند نقش کلیدی در توسعه زوال عقل داشته باشد.
روث بنسا، #روانپزشک در پنل سلامت مغز نشست آینده سلامت مؤسسه میلین در واشنگتن گفت: #اختلالات_خواب و کمبود خواب میتواند روند توسعه آلزایمر را سرعت ببخشد و ابتلا به این #بیماری را سالها جلو بیندازد.
تحقیقات بسنا در خصوص ارتباط میان خواب بهخصوص خواب عمیق و توسعه زوال عقل با افزایش سن است. #خواب عمیق حالتی از خواب است که به حرکت سریع #چشمان نیز معروف است.
وی در یکی از تحقیقات خود موفق به شناسایی #ژنی به نام « APOE» در افراد سالم شد که احتمال ابتلا و توسعه به #آلزایمر را افزایش میدهد.....👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48714/preview/
🔶اختلال رواني پنيك يا وحشتزدگي چيست؟
میگنا- دارم بالا میآورم؛ دارم میمیرم؛ دارم #سكته میكنم؛ الان #قلبم از كار میافتد؛ دارم #كور میشوم؛ احتمالا من تومور مغزی دارم؛ دارم #دیوانه میشوم؛ نكند به كسی صدمه بزنم؛ از #ترس نمیتوانم حركت كنم؛ الان مردم حتما فكر میكنند كه من روانی هستم؛ الان ممكنه كه جیغ بزنم؛ دارم احمقانه رفتار میكنم و... .این نوع ترسها را ممكن است هر فردی در طول دوران زندگی تجربه كند، اما چنانچه این حالت در مدت زمانی طولانیتر وجود داشته باشد، لازم است تا فرد برای #تشخیص مراجعه كند.
باید اشاره داشت كه درمان این نوع اختلال تركیبی است كه شامل #دارودرمانی و درمانهای روانشناختی است. طی درمانهای غیردارویی به فرد اطمینان داده میشود كه این بیماری فقط نوعی حمله عصبی است و مشكل لاعلاج در اعضای بدن او وجود ندارد. باید درنظر داشته باشیم كه #پانیك منشأ #جسمانی ندارد، بلكه منشأ آن ذهنی و #روانی بوده و موجب #مرگ نخواهد شد. در فرآیند درمان، از #شناخت درمانی و درمانهای #گروهی استفاده میشود......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48713
🔶 مخدری که مصرفکننده را «زامبی» میکند
میگنا- مدیرکل دفتر حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ادامه داد: همچنین شمال کشور ایران نیز که مستعد رشد گیاه مریم گلی است به مراتب گیاهانی مانند #سالویا کشت و برای معرفی به جوانان، در فضاهای مجازی تبلیغ میشود. مصرف کنندگان مخدر سالویا به محض مصرف دچار #جنون آنی شده و دست به قتل و جنایتها میزنند، در واقع این ماده ریشه #جنایی دارد. به طوریکه حرکات فرد پس از مصرف شبیه به #زامبیها و آدمخوارها میشود.
محمد ترحمی در این باره بیان کرد: براساس آمارهای جهانی (unodc) در سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۶۶ mps (مواد روانگردان) جدید توسط شهروندان کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گرفت که در سال ۲۰۱۹ میلادی این رقم به حدود ۸۰۳ فقره رسید، یعنی طی ۱۰ سال اخیر تنوع مواد #روانگردان جدید یا امپیاسها ۷۰۳ درصد رشد داشتهاند که حدود ۱۷۰ نمونه از آنها وارد ایران شده است، لذا این تشدید تغییر رویکرد از مصرف مواد سنتی به مصرف مواد #صنعتی و روانگردانها امروز جامعه جهانی را حساس کرده و متولیان امر مبارزه با مواد مخدر و روانگردانها را به فکر فرو برده است تا تدابیر جدیتری را در زمینه مبارزه، مقابله و مداخلات اجتماعی اتخاذ کنند.......👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48718
واکنش مردم به مشاورِ طلبه چیست؟
👤 سیدمحمد موسوی: اوایل، کسانی که حضور ما در این مکان ها را جهت #مشاوره به مردم هماهنگ میکردند، چندان امیدی به استقبال مردم نداشتند. اما بعد از این که استقبال #مردم را دیدند اظهار تعجب میکردند. بازخوردهایی که از مردم گرفتیم بسیار مثبت بوده و امام جمعه محترم کن هم با توجه به این بازخوردها اصرار زیادی بر ادامهی این فعالیتها دارند و همین موارد انگیزه ما را جهت فعالیت بیشتر، بالا میبرد.
◽ مردم شما را در قالب مشاور می شناسند؟
شرط حضور در گروه تبلیغی نسیم مهر به عنوان #مشاور، داشتن حداقل مدرک کارشناسی ارشد #روانشناسی و مشاوره است.به همین خاطر تمام بنرهایی که در آن مکان نصب میشود، به عنوان مشاور اطلاعرسانی میشود. اما به صورت محدود پیش میآید که احکام هم گفته شود؛ البته اجازه نمیدهیم فضا به این سمت تغییر کند و سعی میکنیم مخاطبان را متوجه رسالتمان در آن مکان بکنیم.
◽ واکنش مردم به مشاورِ طلبه چیست؟
در سالهای اخیر با توجه به فعالیتهایی که صورت گرفته، این مسأله برای مردم عادی شده است. دیگر برای مردم عجیب نیست که یک روحانی تحصیلات #دانشگاهی داشته باشد و مشاوره بدهد. به خاطر همین #مراجعات به ما به عنوان یک #روحانی نیست، بلکه به عنوان یک روحانیِ مشاور است...... مشروح گفت و گو👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48717
🔶جولان روانشناس نماها و کتابهای زرد روانشناسی در جامعه
میگنا- بازرس سازمان نظام روانشناسی کشور میگوید: #روانشناسان تخصصی، روانشناسانی هستند که موفق به دریافت #پروانه_فعالیت از سازمان نظام روانشناسی کشور شدهاند. بنابراین لازم است مردم پیش از دریافت #خدمات_روانشناسی تحقیقات لازم را در خصوص مرکز مشاوره یا فردی که مراجعه میکنند انجام دهند تا در دام افراد ناروانشناس گرفتار نشوند؛ چراکه #مراجعه به افراد غیرمتخصص موجب سوءاستفادههای مختلف و همچنین وخیمتر شدن حال آنها خواهد شد.
امیری با اشاره به مشاورههای غیرحرفهای نظیر مشاوره در منزل، مشاوره در پارک، مشاوره در فضای مجازی، مشاوره تلفنی و همچنین برگزاری دورههای آموزشی غیرمجاز میگوید: متأسفانه بیشتر روانشناسان زرد افرادی هستند که آموزشهای لازم تحت نظر سوپروایزر و در مراکز دانشگاهی معتبر را ندیده و امکان نظارت بر عملکرد آنها از سوی کارشناسان این سازمان فراهم نیست، به همین دلیل از این قالبهای غیرمجاز برای ارائه به اصطلاح خدمات مشاورهای استفاده میکنند که در بسیاری از مواقع به جای درمان اختلالات روانشناختی مراجعهکنندگان وضعیت آنها را وخیمتر میکنند.
به جرات میتوان گفت اغلب کسانی که در حال حاضر در فضای مجازی فعالیت دارند و یا در برخی از مراکز با عنوان مشاور کار میکنند، آموزش ندیدهاند و با مدرکی حتی غیرمرتبط با علم روانشناسی در جایگاه درمانگر نشستهاند. بنابراین مسئله مهم در شرایط فعلی بحث بر سر به وجود آمدن نوعی روانشناسی است که مبتنی بر نظریهها و پراتیک علمی نیست و به نوعی به «عمهتراپی» بیشتر شبیه است که تداوم چنین مسیری جز به بیراهه کشاندن مراجعهکنندگان به این افراد غیرمتخصص، ثمره دیگری ندارد.
اما رنجبر، پژوهشگر و برنامهنویس، «روانشناسی زرد» را کتابها، سخنرانیها و مشاورههایی میداند که در دایره روانشناسی علمی نمیگنجد.
به گفته وی #کتابهای _روانشناسی_زرد بیشتر بر مفاهیمی همچون موفقیت، ثروت، اعتماد به نفس و آرامش تکیه میکنند. فارغ از اینکه این توصیهها به دور از اطلاعات علمی و پژوهشی است و تنها هدف نویسندگان آنها کسب درآمدی بالا و کاملاً سودجویانه است که نه تنها مطالعه آنها در رفع مشکلات افراد مؤثر نیست، بلکه تأثیر کوتاهمدت آنها بر روان مخاطبان، تصویری غلط از اینکه روانشناسی همین است که در این کتابها توصیف شده را به وجود میآورد و موجب میشود اگر در آینده نیز مخاطبان این کتابها نیازمند دریافت خدمات روانشناختی شدند، از مراجعه به روانشناسان خودداری کنند زیرا تصور میکنند راهکارهای روانشناسی موقت و دست نایافتنی است!
دکترفریبرز درتاج، معاون پژوهشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از این گروه به «روانشناسان زرد» یاد میکند؛ آنهایی که در فضای مجازی به ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره میپردازند. به گفته وی دلیل را باید در ضعف اجرای قوانین مشخص مدیریت خدمات سلامت روان و نظام کنترل و جمعآوری دادهها و نبود اجرای سیاستهای موجود جستوجو کرد....... مشروح گفت و گو👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48722/preview/
🔶 شما از کدام مکانیسم دفاعی استفاده میکنید؟
میگنا-دکتر کیانوش هاشمیان، استاد روانشناسی بالینی به این پرسشها پاسخ میدهند:
◽ آقای دکتر! وقتی برای ما مشکلی به وجود میآید، معمولا چگونه با آن مقابله میکنیم؟ با چه #مکانیسمی؟
معمولا انسان در هر #موقعیتی که قرار میگیرد (چه آن موقعیت سازگارانه باشد، چه ناسازگارانه) یک حالت #دفاعی از خود نشان میدهد. اگر موقعیت به وجود آمده در جهت ارضای خواستهها باشد، فرد از مکانیسمهای #سازگارانه استفاده میکند که قابل #یادگیری است.
◽ و این مکانیسمهای سازگارانه شامل چه مواردی است؟
اضطراب، استرس، محرومیت و تعارض مکانیسمهای سازگارانهای هستند که وقتی میخواهیم یکی از نیازهایمان ارضا شود، یکی از آنها را به کار میبریم.
◽ وقتی نیازهایمان برآورده نمیشود، چطور؟ آنوقت از چه مکانیسمهایی استفاده میکنیم؟
در این حالت، #روان ما برای رسیدن به آرامش و کاهش تنش از مکانیسمهای دفاعی استفاده میکند. از نظر روانکاوی، مکانیسمهای دفاعی قابل یادگیری هستند و میتوانند سازنده یا مخرب باشند. مکانیسمهای دفاعی سازنده شامل #والایش، جبران و #همانندسازی هستند.
◽ ولی به نظر میرسد وقتی ما با بحرانی مواجه میشویم، بیشتر سراغ مکانیسمهای دفاعی مخرب میرویم.
متاسفانه همینطور است! چون استفاده از مکانیسمهای دفاعی مخرب، سادهتر است. مهمترین مکانیسم دفاعی در اغلب موارد «واپسزنی» است. در این حالت، افراد سعی میکنند از یادآوری خاطرات تلخ اجتناب کنند و خاطرات ناپسند خود را به ناخودآگاه بفرستند؛ مانند فردی که در کودکی مورد تجاوز قرار گرفته و این حادثه را به ناخودآگاه خود میفرستد تا دیگر آن را به یاد نیاورد. قسمتی از رویاهای شبانه ما همان نیازهایی هستند که پاسخ داده نشدهاند و ما آنها را به ضمیرناخودآگاه فرستادهایم.
◽ و برخی هم مشکل را انکار میکنند و صورت مساله را پاک میکنند!
دقیقا. «انکار» هم یکی دیگر از #مکانیسمهای_دفاعی شایع است. در این حالت، ما اصل موضوع را انکار میکنیم؛ مثلا هنگامی که یکی از عزیزان خود را از دست میدهیم، ممکن است به دلیل سنگینی فاجعه، مرگ او را انکار کنیم. حتما شما هم دیدهاید برخی #خانوادهها پس از مرگ #فرزندشان اتاق او را به همان شکل قبل نگهداری میکنند. در این حالت، آنها از مکانیسم «انکار» استفاده کردهاند. یکی از نکات مثبت در فرهنگ ما این است که نزدیکترین فرد وارد قبر میشود و میبیند که آن فرد، مرده است. یکی دیگر از مکانیسمهای دفاعی هم «دلیلتراشی» است. «گربه دستش به گوشت نمیرسد میگوید بو میدهد!» این مثال واضحی برای مکانیسم «دلیلتراشی» است. در این حالت فرد سعی میکند دستیابی و پاسخگویی به نیاز را بیاهمیت جلوه دهد........👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48723/preview/
🔶دلایل سردرگمی هویتی در برخی نوجوانان امروز چیست؟
میگنا- هویت یابی یکی از مهمترین نیازهای بشری محسوب می شود که تحت تاثیر عوامل متعدد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. این #هویت که به تغییر ارزش ها، باورها و اعتقادات آدمی اشاره می کند؛ در دوران نوجوانی به ثبات می رسد.
#خودشناسی، خودباوری، عدم احساس یاس و ناامیدی، اعتماد به نفس، مسئولیت پذیری، برقراری روابط اجتماعی، سازگاری، انتقادپذیری، خلاقیت، هدفمندی و استقلال عمل که به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران از جمله خصایص یک هویت مستقل به شمار می روند، گاه به جهت مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... با چالش روبه رو می شوند.
این چالش که #رشد فکری و هویت یابی را با دشواری روبه رو می سازد؛ با عنوان "#بحران هویت" شناخته می شود. در این شرایط به اعتقاد #روانشناسان و روانپزشکان، ارزش ها و باورهای دوران کودکی بازیابی نمی شود و اعتقادات موخر (دوران نوجوانی و جوانی) نیز به ثبات نمی رسد.
"اریک اریکسون" نخستین روانشناسی که اصطلاح #بحران_هویت را مطرح کرد، در این باره معتقد است: هویت به عنوان یک ساختار روانی – اجتماعی به افکار و اعتقادات آدمی در رابطه با #جهان_هستی اشاره می کند و بحران هویت در حقیقت عدم رشد متقارن روحی – روانی، اجتماعی، عاطفی و زیستی است.
بر اساس گفته های این #روانکاو بحران هویت در هر یک از #مراحل_رشد بشر اتفاق می افتد؛ اما یکی از مهم ترین مراحل رشد فکری – اعتقادی و ثبات هویت #دوران_نوجوانی است و بنابراین بحران هویت در این برهه زمانی رخ می دهد...... .👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48727/preview/
🔶خودشیفتهها شادتر از بیشتر مردم هستند!
میگنا- محققان دانشگاه کوئینز بلفاست در ایرلند شمالی میگویند اگرچه #خودشیفتگی ممکن است برای جامعه بد باشد اما به نظر میرسد برای خود افراد خودشیفته مفید و سودمند است.
این محققان میگویند خودشیفتگی به نظر دارای خواص حفاظتی است که باعث میشود خودشیفتگان کمتر در معرض استرس و #افسردگی قرار بگیرند.آنها خودشیفتگان را افرادی توصیف میکنند که دیدگاه اغراق آمیزی نسبت به اهمیت وجودی خود دارند و فاقد همدلی، شرم یا احساس گناه هستند.
دکتر کوستاس پاپاگئورگیو، #روانشناس میگوید واکنشهای #منفی به خودشیفتگی باعث شده مزایای مثبت خودشیفتهها برای خودشان نادیده گرفته شود.
محققان در تلاشند تا بفهمند چرا خودشیفتگی در جوامع مدرن، رو به رشد است در سیاست، شبکههای اجتماعی و فرهنگ عامه در عین این که از نظر اجتماعی، چنین رفتاری "سمی" است.
آنها خودشیفتگان را اینگونه تعریف میكنند كه به احتمال زیاد "رفتارهای مخاطره آمیز دارند، نگاه برتری غیر واقعی نسبت به خود دارند، بیش از حد اعتماد به نفس دارند، #همدلی كمی نسبت به دیگران نشان میدهند و #احساس_شرم و گناه كمی دارند."
در این پژوهش گفته شده بود حتی اگر #ویژگیهای_شخصیتی این افراد منفی باشد، به دلیل این که احساس میکنند از دیگران برترند، برای تسلیم نشدن سرسختی نشان میدهند.
برای دلیل موفقیت آنها گفته میشود چون آنها فقط روی #نیازهای خودشان #تمرکز دارند و به نیازهای دیگران توجه نمیکنند و به همین دلیل معمولا در حرفه خود موفقتر هستند...... 👇👇👇
http://www.migna.ir/news/48728/preview/