📢 #انتشار_کتاب «شیخ شهید» به همت #اندیشکده_برهان
🔺 شناخت زندگی، زمانه و اندیشههای مشروعهخواه بزرگ، شهید حاج #شیخ_فضلالله_نوری
📖 به مناسب سالگرد شهادت مجتهد مشروطه، کتاب «شیخ شهید» با موضوع شناخت زندگی، زمانه و اندیشههای مشروعهخواه بزرگ، شهید حاج شیخ فضلالله نوری، به همت اندیشکده برهان منتشر و روانهی بازار نشر گردید.
🔹 این کتاب ـ که از مجموعه کتابهای #پژوهه_تاریخی و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است ـ در 93 صفحه و 5 گفتار، از سوی انتشارات #دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
🔹 «زندگی و زمانه شیخ فضلالله»، «شیخ و #مشروطه»، «شبهات علیه شیخ»، «مشروطهخواهی یا مشروعهخواهی؟» و «جهد شیخ در ماجرای #متمم_قانون_اساسی»، عناوین گفتارهای 5گانه این کتاب هستند.
👓 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
««شیخ فضلالله نوری» از علمای برجستهای است که هرگاه سخن از دفاع یا به چالش کشیدن انقلاب مشروطه به میان میآید، نام او نیز در ذهن متبادر میشود. وی از جمله شخصیتهایی است که تاریخنگاران و پژوهشگران نهضت مشروطه در دفاع یا رد آرای او بسیار نوشتهاند.
در اوج نهضت مشروطهخواهی، نظریۀ مشروطۀ مشروعۀ شیخ فضلالله مطرح گردید و به عنوان نظریهای جنجال برانگیز مورد انتقاد و طرد عدهای از مشروطهخواهان که بیشتر جناح روشنفکر و تندروی انقلابیون را تشکیل میدادند، قرار گرفت. مخالفان شیخ هر کدام از ظن خود رویارویی وی با مشروطۀ غربی را تفسیر کرده و به ارائۀ نظریه پرداختهاند. با تأمل در تفسیرها و ادعاهای گوناگون، میتوان دریافت که بسیاری از آنها، تهمت، افترا و داوریهای نسنجیدهای هستند که از سوی مخالفان وی ابراز شدهاند.
برخی نیز تنها در حد حدس و گمانهای اثباتنشده هستند و از ارزش استناد تهی. از جملۀ آنها، تهمت حسادت مجتهد بزرگ شیعه به همقطاران خود و رقابت بر سر ریاست، دنیاطلبی، ارتجاع و استبدادگرایی را میتوان برشمرد. از این میان استبدادطلبی و هواخواهی شیخ از سلطنت قاجار و محمدعلی شاه، بیش از سایر نظریهها، مورد استناد مخالفان وی قرار گرفته است.
از سوی دیگر محمدعلی شاه که سر ناسازگاری با انقلاب مشروطه داشت، سعی در همسو نشان دادن اهداف دربار و نظریههای شیخ داشت. در واقع محمدعلی شاه با پنهان شدن در پشت نظریۀ مشروطۀ مشروعه در صدد کسب مشروعیت مذهبی برای سلطنت روبهزوال خود بود. همچنین با قوت دادن به جناح شیخ به عنوان جناح مخالف مشروطه سعی در تقابل با مشروطهخواهان و تضعیف آنها داشت.
تلاشهای محمدعلی شاه برای هماهنگ جلوه دادن دربار با شیخ فضلالله اگر چه در نهایت به ابقای وی در سلطنت کمکی نکرد، اما به نظریۀ مشروطۀ مشروعه و اعتبار شیخ لطمۀ سنگینی وارد آورد؛ چرا که بسیاری هنوز هم بر این باورند که علت مخالفت شیخ با مشروطه به همراهی با محمدعلی شاه و استبدادطلبی وی مربوط میشود.
اما در پاسخ به اینکه چرا با وجود آگاهی از مقام علمی والای شیخ (که تنها حوزهای بود که از حملۀ مخالفان وی محفوظ ماند) و نیز اعتراف دوست و دشمن به تقوا و زهد شیخ شهید، اتهام استبدادطلبی و قدرتطلبی وی در اذهان برخی رخنه کرده، میتوان نتیجه گرفت که استدلالهای شیخ در ناسازگاری مشروطۀ غربی با موازین اسلامی و گوشزد کردن خطر #نفوذ غرب در کشور با نقاب مشروطه، برای مشروطهخواهان تندرو گران آمد. چنانکه با معرفی شیخ به عنوان طرفدار #استبداد و سلطنت مطلقه که مورد نفرت مردم بود، تمام تلاش خود را برای بیاعتبار کردن وی نزد مردم به کار گرفتند. گذشته از این، مصلحتاندیشی و فرصتطلبی #محمدعلیشاه و عناصر استبدادی دربار برای نزدیکی به شیخ و همسو نشان دادن اهداف شیخ و دربار، به قوت گرفتن این اتهام کمک شایانی کرد و اگر چه شاه موفق نشد با توسل به این دسیسه، سلطنت پوسیدۀ خود را نجات بخشد، اما سبب آسیب جدّی به اجرای نظریۀ مشروطۀ مشروعه و اعتبار شیخ گردید.»
👈🏻معرفی اجمالی و خرید کتاب👉🏻
#کتاب #انتشارات_دیدمان #گفتمان_انقلاب_اسلامی #شیخ_شهید
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 فضای مجازی و تقلای تغییر اجتماعی در ایران
🔺 حاشیهای بر تذکر رهبر معظم انقلاب در باب ضرورت تقوا در فضای مجازی
🔹 مدتهاست که سایۀ #جنگ_سخت از ایران مرتفع شده و نبرد اصلی میان ایران و غرب در عرصۀ نرم و به خصوص #فضای_مجازی در جریان است. اندیشکدههای بهنام آمریکایی کمتر به ارائۀ پیشنهاد یا طرحی برای مقابلۀ سخت و فیزیکی با ایران اقدام میکنند و عمدۀ توان خود را مصروف نبرد در حوزۀ «شناخت» میکنند؛ آنجا که اهداف از مراکز رسمی حاکمیتی و دولتی به اذهان و افکار عمومی تغییر کرده و هر ایرانی به مثابۀ هدفی نظامی برای دشمن در نظر گرفته شده است. ذهن افراد فارغ از جغرافیا، جنسیت، سن، تحصیلات و… بهعنوان سرزمین ایران قرار داده شده است که اجرای عملیات شناختی علیه او میتواند خاک فیزیکی ایران را بدون شلیک گلوله در اختیار #دشمن قرار دهد. از این رو پرداختن به مقولۀ فضای مجازی بهمعنای تبیین صحنۀ عملیات دشمن علیه #انقلاب_اسلامی و جامعۀ ایرانی ضروری است...
🔹 تاکید #رهبر_معظم_انقلاب اسلامی بر رعایت #تقوا در فضای مجازی و معرفی آن به صورت سربسته به عنوان یکی از گرفتاریهای امروز جامعه، ضرورت پرداختن به این مسئله را بیشازپیش تقویت مینماید. ایشان رواج دروغ، تهمت، شایعه و مسائلی از این قبیل را از آفات فضای مجازی دانستند و بر ضرورت تبیین کارکرد فضای مجازی و اثرگذاری آن بر جامعه تأکید کردند.
👈🏻متن کامل مقاله در پایگاه اندیشکده برهان👉🏻
✍🏻 #مرتضی_خانجانی
#گروه_فرهنگ_و_جامعه
#سبک_زندگی #جنگ_نرم #افکار_عمومی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 آمار استفاده ایرانیان از #فضای_مجازی
🔺 مبتنی بر نتایج نظرسنجی ملی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (#ایسپا)
🔴نتایج نظرسنجی ملی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) که در روزهای ۱۷ و ۱۸ تیرماه ۹۸ به صورت تلفنی و با جامعه آماری شهروندان کل کشور (اعم از شهر و روستا) آنجام شده است، نشان میدهد که ۷۰ درصد مردم ایران، حداقل از یکی از شبکههای اجتماعی مجازی استفاده میکنند.
🔵براساس نتایج این نظرسنجی، ۴۲.۸ درصد شرکتکنندگان از #واتساپ، ۴۲.۴ درصد از #تلگرام، ۳۹.۵ درصد از #اینستاگرام، ۲.۸ درصد از #سروش، ۲.۳ درصد از #فیسبوک، ۱.۹ درصد از #توییتر، ۰.۸ درصد از #لاین، ۰.۷ درصد از #بله، ۰.۶ درصد از #آیگپ، ۰.۵ درصد از #گپ، ۰.۲ درصد از #بیسفون و ۰.۱ درصد از #ساینا استفاده میکنند. همچنین ۳۰.۴ درصد شرکتکنندگان گفتهاند که از هیچکدام از شبکههای اجتماعی مجازی استفاده نمیکنند.
🔴این نظرسنجی که فضای وب را در نظر نمیگیرد، نشان میدهد که در حدود دو سوم از مردم ایران در شهر و روستا از #فضای_مجازی_تعاملی استفاده کرده و قطعاً تحتتأثیر فضای حاکم بر آن قرار میگیرند.
🌐 https://www.instagram.com/p/B0kiOizAynh/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ایران و خباثت انگلیس؛ بخش 7️⃣
🔺 بازخوانی تاریخیِ برخی خباثتهای تکبرآمیزِ دولت انگلستان در قبال ایران
🔹 سياست #استعمار_انگليس تا سالیان سال بر ضعیف نگه داشتن كشور ایران بود. قدرتطلبی انگلستان ـ با تمام خصوصيات ویژهی اهل آن ـ اقتضا میكرد كه كشور هدف را در ضعف نگه داشته، به عنوان كشوری متوحش و به دور از تمدن به دیگران معرفی نمايد. این سیاست، تا پیش از #كودتای_سوم_اسفند 1299، جزء سیاستهای ثابت #بریتانیا بود. در همین رابطه #سرگور_اوزلی، وزیرمختار انگلیس، در سال 1294 به وزیر خارجهی دولت وقت انگلیس مینویسد: «عقیده صریح و صادقانهی من این است كه چون مقصود نهایی ما فقط صیانت از حدود #هندوستان میباشد، در این صورت بهترین سیاست ما این خواهد بود كه كشور ایران را در این حال ضعف و توحش و بربریت بگذاریم و سیاست دیگري را مخالف آن تعقیب نكنیم.»[1]
🔹 اما به تدریج علل بسياري موجب شد كه #استعمار انگليس اين سياست را تغيير داده، دست به دگرگونيهايي در وضع ایران زند. از جمله این علل عبارت بود از: #نهضت_جنگل به رهبري ميرزا كوچكخان، نهضت #شيخ_محمد_خياباني در #آذربايجان، نهضت #دليران_تنگستان و مواجههی شديد آنان با قواي انگلستان، شكست قرارداد ننگين 1919م، تجديد قرارداد نفتی دارسی، پيروزي انقلاب كمونيستي روسيه، ضعف و بيلياقتي پادشاهان قاجار در اداره امور كشور، نفرت روزافزون مردم از انگليسيها در ملل شرقي و بالأخص ايران و.... مجموعه این علل و عوامل سبب شد تا سیاستمداران انگلیس روش خود را تغییر داده، خطمشی دیگری را در قبال ایران دنبال نمایند. آنان دیگر مداخلهی مستقیم در امور داخلی ایران را صلاح ندانسته، دستور دنبال کردن «سیاست نامرئی» را دادند.[2] بدین نحو که مقارن با #کودتا، مستر #چرچیل ـ که در آن هنگام #وزیر_مستعمرات انگلیس بود ـ پیشنهاد کرد که دولت انگلستان در امور ملل مشرقزمین و مخصوصاً ایران، مستقیماً دخالت نکند ولی بهوسیلهی عمّال بومی و با نقاب وطنپرستی و حکومت ملی، مقاصد خود را به انجام رساند؛ سیاستی که به نام سیاست «نفوذ نامرئی» (penetration invisible) معروف است.
در ایران مظهر این سیاست نامرئی، #رضاشاه بود که در زیر عنوان #تجدد و ترقیخواهی، آلت اجرای آن سیاست گردید.[3]
🔹 بدینسان زمینههای کودتا در ایران آماده شده، مُهرهی مورد نظر انگلستان انتخاب گردید. در این میان، نصب ژنرال #آیرونساید به سمت فرماندهی قواي نظامي انگليس در شمال ايران از سوی دولت بریتانیا، در انتخاب این مهره نقشی حیاتی ایفا کرد؛ زیرا که وی پس از ساماندهی نیروهای #قزاق، مناسبات را طوری رقم زد که در نهایت #سرهنگ_رضاخان_میرپنج، فرماندهی قوای قزاق را برعهده گیرد؛ فردی که توجه ژنرال انگلیسی را بهشدت به خود جلب کرده بود، به حدی که از نظرگاه وی، حتی میتوانست رهبری کشور ایران را نیز برعهده گیرد:
💬 «آنچه ایران به آن احتیاج داشت یک رهبر بود. شاه جوان [احمدشاه قاجار]، تنبل و بزدل بود و همیشه ترس جان خود را داشت. برخورد کوتاه من با او، مرا واداشت که فکر کنم او همیشه در آستانهی اتخاذ این تصمیم است که به اروپا بگریزد و ملتش را به حال خود رها کند. در آن سرزمین، من تنها یک مرد را دیدم که توانایی رهبری آن ملت را داشت. او #رضاخان بود. مردی که عنان اختیار تنها نیروی مؤثر نظامی کشور را در دست داشت. آیا شاه آنقدر عاقل بود که به این مرد اعتماد کند؟...»[4]
📚 پینوشتها:
1. محمود کتیرایی، فراماسونری در ایران، بیجا: اقبال، 1355، ص150.
2. نویسنده نامعلوم، تغيير لباس و كشف حجاب به روايت اسناد، تهران: مركز بررسي اسناد تاريخي، 1378، صص چهلودو الی چهلوپنج.
3. پیشین، ص چهلوشش.
4. ادموند آیرونساید، خاطرات و سفرنامه ژنرال آیرونساید، ترجمه بهروز قزوینی، تهران: آینه، 1363، ص79.
✍🏻 #گروه_تاریخ
#ایران_و_خباثت_انگلیس #انگلیس_خبیث #قرارداد_1919 #قرارداد_دارسی #نفوذ_نامرئی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
#باهم_کتاب_بخوانیم
yon.ir/LuRbr
📚 کتاب «تاریخ مجالس مشروطه»
📝تهیه و تنظیم : #اندیشکده_برهان
✅ پژوهه تاریخی (16)
🔸نگاهی به فرازوفرود مجلس شورای ملی از مشروطه تا انقلاب اسلامی
🔻این کتاب در 80 صفحه و در 2 فصل، از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
📌عناوین #فصلهای این کتاب :
🔹«قانون اساسی مشروطه و مجلس #قاجاری»
🔹«مجلس #پهلوی»
📖 در بخشی از #مقدمه این کتاب می خوانیم:
🔻#مجلس از جمله نهادهایی است که با #مشروطیت وارد ایران شد. مشروطهخواهان همچنانکه درک درستی از مشروطه و قانون اساسی نداشتند، فهم و درک درستی از مجلس و کارکردهای آن نیز نداشتند. آنان مجلس را تنها برای یک چیز میخواستند: رویارویی با #شاهی که تا آن زمان حاکم بلامنازع ایران بود. حاکمی که میتوانست جان و مال و ناموس مردم را در یک آن تصاحب کند. سؤال مهم و اساسی این است که این مجلس به چهمیزان در پیگیری خواستهها و آمال مردم موفق بوده است؟ آیا این مجلس توانست اهدافی را که مدنظر حکومت مشروطه بود، برآورده سازد؟
🔸عدهای مشروطه را بهمثابۀ «#مشروطۀ_ناکام» میشناسند. قطعاً طرفداران این رویکرد برآن هستند که مشروطیت نتوانست به اهداف خود دست یابد؛ اهدافی که بخش عمدۀ آن بر دوش #نمایندگان خانۀ ملت بود. در مقابل کسانی که قائل به ناکامی مشروطه هستند، بوده و هستند کسانی که بر این باورند که انقلاب مشروطه نهتنها ناکام نبوده، بلکه #نقطۀ_عطفی در تاریخ چندهزارسالۀ ایران و گامی بهسوی دنیای جدید بوده است. قطعاً #داوری در این زمینه، نیازمند مطالعات تاریخی است. به عبارت دیگر، اگر بخواهیم دریابیم مشروطیت در ایران به چهمیزان کامیاب بوده است، میبایست به مطالعۀ زندگی و #عملکرد_قانونگذاران، سیاستگذاران و مجریان کشور بپردازیم. از سوی دیگر، میبایست به بررسی میزان #نقشآفرینی_مجلس بهعنوان رکن رکین کشور، در طول حکومت دو سلسلۀ قاجار (از زمان مشروطیت) و پهلوی پرداخت.
✅ مجلس در ایران، میراث مشروطه است و #گسستی را شکل داد که تاریخ ایران را به پیش و پس از آن تقسیم کرد و آوردگاه منازعاتی گردید که تقابل #سنت و #تجدد را عینیت بیشتری بخشید. صدور فرمان مشروطه، #محدودیت قدرت شاه و سپردن اختیار قانونگذاری به مجلس را در پی داشت و همین مجلس بهعنوان #مجلس_مؤسسان، به تصویب قانون اساسی پرداخت. اما سیر تکامل مجلس، حکایت فرازوفرودهای تاریخی است که این گیاه نورسته را تاب نمیآورد. کتابی که پیشرو دارید، عیان میسازد که قانون اساسی مشروطه و بهتبع آن، مجلسی که از این قانون اساسی برآمده، نتوانسته است آنگونه که بایدوشاید، ایران را در مقابل آسیبهای استبدادی داخلی و خارجی، حفظ کند.
🛒 جهت تهیه کتاب روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 yon.ir/k9eD5
🆔 t.Me/didemanpub
🔶 چرا آیت ترور شد؟
🔺 به مناسبت سالگرد شهادت شهید آیت
🔹 در این نوشتار در صدد پاسخ به این پرسش هستیم که چرا سید #حسن_آیت ترور شد؟ در پاسخ به این سؤال، به واکاوی کنشهای سیاسی ـ اجتماعی ایشان در پیش و پس از انقلاب خواهیم پرداخت و از این رهگذر، نسبت #شهید_آیت را با #بنیصدر، حزب «زحمتکشان ملت ایران» و همچنین با اندیشهی #ولایت_فقیه ایضاح خواهیم کرد....
👈متن کامل مقاله در پایگاه اندیشکده برهان👉
✍ #محمود_ذکاوت
#گروه_تاریخ
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
May 11
🔶 ارزیابی موانع بهبود شرایط کسبوکار در ایران
🔺 گزارش راهبردی | مرداد 1398
🔹 #کسبوکار به مجموعه فرآیندهای تأمین، تولید و توزیع کالا و خدمات گفته میشود. محیط کسبوکار مجموعه سازوکارها، ساختارها و روابط و مناسباتی است که بر عملکرد بنگاههای اقتصادی تأثیر میگذارد. این در حالیست که سرمایهگذار خود به عنوان یک #فعال_اقتصادی به تنهایی توانایی اثرگذاری مورد نیاز بر این عوامل و ساختارها را ندارد. محیط بینالمللی و جهانی کسبوکار نیز برای کسبوکارهایی که در مقیاسی جهانی سازماندهی میشوند، اهمیت دارند. در همین راستا تصمیمات و الگوهای هدایت اقتصادی توسط دولت به عنوان یکی از اثرگذارترین عوامل بر محیط کسب و کار خواهد بود. عناصر جهانی محیطهای کسبوکار، نهادهایی نظیر #سازمان_ملل متحد، #صندوق_بینالمللی_پول، #سازمان_تجارت_جهانی، #بانک_جهانی و همه نهادهای بینالمللی مؤثر بر فضای کسبوکار هستند که این نهادها نیز به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر عملکرد کسبوکارهای بینالمللی اثر میگذارند...
👈🏻معرفی اجمالی و دریافت گزارش👉🏻
📑 #گزارش_راهبردی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ریشه کماقبالی جوانان به ازدواج
🔺 عامل اقتصادی
🔶با آنکه سیرهی عملی و گفتاری #پیامبر (ص) و اولیای دین آسانگیری در #ازدواج بوده است، ولی این امر در اغلب موارد از مسیر سهل و بیآلایش خود خارج و به دلایل گوناگون به آداب و رسوم و توقعات مادی و غیرمادی زائد و دستوپاگیر مبتلا شده، به طوری که موانع و مشکلات ازدواج را بیشتر کرده است.
🔷به نظر بعضی، عمدهترین مانع #ازدواج جوانان، مشکل #اقتصادی است. #قرآن_کریم، در پاسخ به چنین تفکری، صریحاً بیان میکند: «ان یکونوا فقراء یغنهمالله من فضله» (نور/ 32) و بر اساس آن پیامبر اسلام (ص) فرمودند: «هر کس از ترس #فقر ازدواج نکند، حتماً نسبت به خداوند متعال #بدگمان شده است.» حتی در جای دیگر به کسی که از فقر شکایت میکرد، پیامبر توصیه نمودند: «ازدواج کن.» بعد از عمل به توصیهی ایشان معیشت وی وسیع گردید.
🔶البته توسعهی شهرنشینی و تمرکز بر #رفاه فردی یا #فردگرایی، در رفتارهای مربوط به #ازدواج_جوانان تغییر ایجاد نموده است؛ اما مشکل مالی نمیتواند به عنوان عامل بازدارنده باشد، زیرا افراد متعلق به پایگاههای اقتصادی ـ اجتماعی بالاتر نیز به این مشکل اشاره کردهاند. بنابراین مشکلات مالی یک امر نسبی است و سطح انتظار فرد از زندگی میتواند تعیینکنندهی تشخیص فرد از مشکلات مالی باشد.
🌐 https://www.instagram.com/p/B00GgcKAkkl/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 توانایی سهسطحی #انقلاب_اسلامی در کنترل بحران
🔺 #جمهوری_اسلامی، کارآمدترین نظام جهان در #مدیریت_بحران
🔹 یکی از مهمترین عرصههایی که میتوان سنجش میزان #کارآمدی یک #نظام_سیاسی باشد در میزان موفقیت آن نظام در «مدیریت بحران» است. شاخص توانایی فهم بحران، ادراک صحیح از علت بحران، ارائۀ وضعیت مطلوب و راهحل از مهمترین مؤلفههای ارزیابی یک #نظام_کارآمد است. موفقترین نظامهای جهان در این منظر نظامهایی هستند که در مسیر حرکت و رشد با چالشها و بحرانها مواجه شده و توانایی حل آنها را نیز دارا میباشند...
👈متن کامل مقاله در پایگاه اندیشکده برهان👉
✍ #محسن_خاکی
#گروه_سیاسی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 حقوق بشر آمریکا؛ از ادعا تا عمل
🔺 #بمباران_اتمی هیروشیما و ناکازاکی
🔶انفجار اتمی در دو شهر #هیروشیما و #ناکازاکی یکی از بزرگترین جنایات تاریخی #آمریکا قلمداد میشود، جنایتی که به مرگ آنی ۲۲۰ هزار نفر منجر شد.
🔷صدها هزار نفر دیگر نیز طی سالهای پسازآن بر اثر تأثیرات ناشی از آن فاجعه دچار بیماریهای حاد گشتند.
🔶رخداد فوق در سال ۱۹۴۵ و پس از پایان #جنگ_جهانی_دوم از سوی آمریکا صورت پذیرفت. بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی تا به امروز تنها موارد استفاده جنگی از #سلاح_هستهای در جهان است؛ رخدادی که بهرغم میزان بالای تلفات و گذشت بیش از هفتادسال از آن، مقامات آمریکایی بهجای عذرخواهی بابت این #جنایت_جنگی عظیم، با وقاحت آن را ضرورتی دردناک مینامند!
#حقوق_بشر #حقوق_بشر_آمریکایی
🌐 https://www.instagram.com/p/B02ffY4AYeO/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 از شاگردی نائینی تا همراهی با امام (ره)
🔺 نگاهی به مبارزات سیاسی #آیتالله_میلانی
🔹 در دوران مبارزه با #رژیم_پهلوی، مراجع و روحانیون بسیاری قائل به مواجههی جدی با نظام پهلوی بودند. از جملهی این روحانیون و علما میتوان به آیتالله #سید_محمدهادی_میلانی اشاره نمود. مطلب حاضر ـ که مقارن با سالگرد رحلت این عالم فرزانه انتشار یافته ـ ضمن واکاوی #مبارزات_سیاسی او، نوع تعامل او با #امام_خمینی (ره) را نیز مورد بررسی قرار خواهد داد...
👈متن کامل مقاله در پایگاه اندیشکده برهان👉
✍ #زهرا_سعیدی
#گروه_تاریخ
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 بازخوانیِ گوشهای از مبارزات سیاسی #آیتالله_میلانی
🔘در دوران مبارزه با رژیم #پهلوی، مراجع و روحانیون بسیاری قائل به مواجههی جدی با نظام پهلوی بودند. از جملهی این روحانیون و علما میتوان به آیتالله #سید_محمدهادی_میلانی اشاره نمود.
🔘آیتالله میلانی در تمامی لحظات حساس سالهای نهضت، از جمله اعتراض علیه #لایحه_انجمنهای_ایالتی_و_ولایتی، اعتراض علیه فاجعهی #فیضیه، مهاجرت به تهران در پی دستگیری امام (ره) و واقعهی #۱۵_خرداد، تبعید امام خمینی (ره) و کودتای #سپهبد_قرنی، یکی از پایههای اصلی مبارزات بودند.
🔘با دستگیری و شایع شدن خبر اعدام امام، آیتالله میلانی به صدور اعلامیه برضد این اقدام مبادرت کرد و سپس برای اثربخشی اقداماتش به تهران مهاجرت نمود و به همراه دیگر آیات عظام، مرجعیت امام را تأیید کردند و تأکید کردند که طبق قانون اساسی، مراجع #مصونیت_قضایی دارند و رژیم نمیتواند کوچکترین آسیبی به امام بزند.
🌐 https://www.instagram.com/p/B0-LATlA9jJ/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 #حقوق_بشر آمریکا؛ از ادعا تا عمل
🔺 جنایات آمریکا در جنگ ویتنام
🔻#جنگ_ویتنام از پرتلفاتترین جنگهای پس از #جنگ_جهانی_دوم محسوب میشود. مطابق با برخی برآوردها، در این جنگ، تا دو میلیون غیرنظامی و حدود یکمیلیون نظامی از نیروهای #ویتنام_شمالی و #ویتکنگ ها در جنگ کشته شدند. در این میان نیروهای آمریکایی تعداد زیادی از نظامیان و غیرنظامیان را قتلعام کردند.
🔻 اکثر قربانیان غیرنظامیان زن و کودک بودند. نظامیان آمریکایی قبل از آنکه برخی از آنها را به قتل برسانند، مورد تجاوز و شکنجه قرار میدادند، و بعد از قطع اعضای بدن ویتنامیها آنها را میکشتند. مدارک مستندی در مدت وقوع این تنش در سالهای ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۵ میلادی و پسازآن به ثبت رسید که حاکی از تجاوزهای گسترده نیروهای آمریکایی به زنان ویتنامی قبل از کشتار و قطعهقطعه کردن آنها بوده است.
🔻جنایات آمریکاییها در #ویتنام به موارد فوق محدود نمیشود: ازجمله اقدامات دیگر جنایتکارانه ایالاتمتحده در این کشور استفاده از #عامل_نارنجی بود، عامل نارنجی نوعی سمّ قوی است که #ارتش_آمریکا در جنگ ویتنام برای از بین بردن جنگلهای پناهگاه ویتکنگها به کار برد. این ماده علاوه بر از بین بردن جنگلهای انبوه استوایی، آثار مرگبار فراوانی نیز بر مردم ویتنام بهجا گذاشت که در نسلهای بعدی ساکنان مناطق سمپاشی شده دیده میشود. برآوردها نشان میدهد براثر این سمپاشیها، ۴۰۰ هزار نفر کشته یا ناقصالعضو شدند و در سالهای بعدی تاکنون ۵۰۰ هزار کودک با اختلالات مادرزادی زاده شدهاند.
🌐 https://www.instagram.com/p/B0-Y-U4gFLT/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
اندیشکده برهان
🔶 از تعامل در #فضای_اجتماعی تا تغییر شخصیت
🔶نقطه تمرکز اغلب #شبکههای_اجتماعی، بر دو عنصر #اشتراکگذاری و #تعامل قرار دارد. شبکههای اجتماعی سایبر یکی از بسترهای زندگی در عصر جدید هستند؛ متأسفانه بسیاری از سیاستگذاران در شبکههای اجتماعی، ابعاد غیرفنی و اجتماعی این پدیده را به نحو صحیح و دقیق درک نمیکنند.
🔷یکی از پدیدههایی که بر اثر #اشتراکگذاری و #تعامل مستمر در #فضای_مجازی برای کاربران رخ میدهد و دارای اثرات گسترده اجتماعی میباشد، پدیدۀ #همرنگی است. همرنگی با جمع بهمعنای تغییر در #تفکر، #شناخت و #رفتارها بر اثر فشار حقیقی یا مجازی دیگران است. در این فرآیند فرد برای کسب تأیید اجتماعی از جمع که نشانهای بر تأیید صحت اعمال و رفتار اوست و در نهایت منجر به کسب روابط اجتماعی قویتر میشود، خود را مطابق انتظار جمع #همرنگ مینماید.
🔶آنچه سبب این رفتار میشود همانا نفوذ اجتماعی اطلاعاتی بر فرد است که او را به #همرنگی وادار میکند. علت #همرنگی فرد این است که به باور فرد، تفسیر دیگران (جمع یا اکثریت) از یک موقعیت مبهم، از تفسیر خودِ فرد صحیحتر است. بنابراین این امکان تقویت میشود که فرد در مقابل کنشجمعی در فضای مجازی در یک موضوع خاص سه رفتار #متابعت، #همانندسازی و #درونیکردن را از خود بروز دهد. در اولی میل به #تشویق یا #ترس از #تنبیه (در فضای مجازی) عامل تبعیت است؛ در دومی این امکان وجود دارد که فرد به #عقایدی باور پیدا کند که مطابق افکار قبلی او نیست، اما در مداری از جاذبه و کشش بهوسیلۀ شوالیههای فضای مجازی گرفتار آمده؛ و در سومی رسوخ اعتقادات تازه برآمده از دیگران در مبانی شناختی فرد صورت میگیرد. میتوان از این لحظه به بعد فرد را نه مخاطب پیام رسانهای خاص که عضوی از آن #رسانه دانست که در راستای اهداف آن تلاش نیز میکند.
🌐 https://www.instagram.com/p/B0-El7GgUhK/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ایران و خباثت انگلیس؛ بخش 8️⃣
🔺 بازخوانی تاریخیِ برخی خباثتهای تکبرآمیزِ دولت انگلستان در قبال ایران
💡 در هشتمین شماره از سلسله پیامهای «ایران و خباثت انگلیس»، مناسب دیدیم به جهت نزدیکی به سالگرد کودتای ننگین 28 مرداد 1332، این کودتا و زمینههای خارجی آن را بازخوانی نماییم.
🔹 دولت انگلستان از همان ابتدا با ادامهی زمامداریِ دکتر محمد مصدق مخالف بود؛ زیرا #ملی_شدن_صنعت_نفت در ایران، منافع آن دولت را از دستش خارج کرده بود و بیم آن میرفت که اقدام ایران، الگویی برای کشورهای نفتخیز خاورمیانه شود. به همین دلیل، #انگلیس ساقط کردن دولت مصدق را لازم میدانست.[1] اما یکی از موانع اصلی بر سر این راه، عدم همسویی آمریکاییها ـ به عنوان قدرتی نوظهور در نظام بینالملل ـ در این فقره بود و میبایست دولت بریتانیا آنها را متقاعد میکرد تا بتواند این سرنگونی را به نحو احسن انجام دهد.
🔹 تا زمانی که دموکراتها در #آمریکا بر سر کار بودند، دولت #بریتانیا موفق نشد نظر خود را مبنی بر مشارکت دادن آمریکاییها در #سقوط_مصدق بقبولاند؛ اما با پیروزی محافظهکاران در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۱۹۵۲م، انگلیس موفق شد ژنرال #آیزنهاور، رئیسجمهور جدید را متقاعد سازد که حل مسأله نفت در دوره #مصدق، به صورتی که منافع آنها را تأمین کند، امکانپذیر نخواهد بود؛ بدین نحو که در جریان #کنفرانس_واشنگتن، پس از اینکه دولت ایران آخرین پیشنهاد مشترک انگلستان و آمریکا را رد کرد، وزیر خارجه #انگلستان موفق شد نظر دولت جدید آمریکا را نسبت به مصدق تغییر داده، ادامه زمامداری او را به زیان جهان غرب قلمداد کند و سرانجام زمینه را برای اجرای «طرح آژاکس» آماده سازد؛ طرحی که از چند هفته پیش، بین نمایندگان #اینتلیجنس_سرویس و #سیا، تحت بررسی و مطالعه بود[2] و علیرغم شکست اولیه، در نهایتِ امرْ قرین موفقیت گردید و موجب سقوط دولت #دکتر_مصدق شد.
❌ دست داشتن بریتانیا و ایالات متحده در سرنگونیِ حکومت قانونیِ محمد مصدق، به حدی غیرقابل انکار است که امروزه و پس از گذشت سالیان دراز از آن روزها، حتی مقامات ارشدِ سیاسی ایالات متحده نیز به این موضوع اذعان میکنند؛ به عنوان نمونه، #وندی_شرمن، معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا در زمان باراک #اوباما و نیز سرپرست هیأت مذاکرهکننده آمریکایی در جریان مذاکرات #برجام، چندی پیش در یادداشتی در پایگاه اینترنتی «فارن افرز» با عنوان «چگونه به #توافق_هستهای ایران دست یافتیم؟»، با اشاره به عوامل مختلف تشدیدکنندهی تنشها میان ایران و ایالات متحده، نوشت:
💬 «در سال 1953م، آمریکا و بریتانیا، کودتایی را علیه نخستوزیرِ منتخب وقت ایران، سازمان دادند...»![3]
📚 پینوشتها:
1. اسماعیل اقبال، نقش انگلیس در کودتای 28 مرداد 1332، تهران: اطلاعات، 1386، ص129.
2. پیشین، ص130 و 131.
3. Wendy Sherman, “How We Got the Iran Deal”, foreignaffairs, September/October 2018 Issue
✍🏻 #گروه_تاریخ
#ایران_و_خباثت_انگلیس #انگلیس_خبیث #طرح_آژاکس
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 تغییر سبک زندگی در فضای مجازی
🔺 فضای مجازی و تقلای تغییر اجتماعی در ایران
🔻این نکته فارغ از تغییر #سبک_زندگی است که در #فضای_مجازی، اخلاق عمومی و نهاد #خانواده را تحت تأثیر منفی خود قرار داده است. #فحاشی گسترده در صفحات افراد مشهور، توهین، تهمت و بیاخلاقی تنها بخش کوچکی از برنامۀ قطعی دشمن در #شبکههای_تعاملی است.
🔻نمودار زیر که مطابق آمارهای ثبت احوال کشور است، نشان میدهد به موازات رشد قطعی استفاده از شبکههای مجازی از سال ۱۳۸۸، #ازدواج به شدت کاهش و #طلاق نیز به شدت افزایش یافته است. به همین میزان میتوان از اثرات مخرب فضای تعاملی بر اخلاق عمومی، فضای اقتصادی و سیاسی کشور نیز سخن گفت. به هر ترتیب فضاهای تعاملی با وجود حضور گستردۀ دشمن و تلاش آنان در جهت تضعیف بنیانهای اعتقادی و اخلاقی ایرانیان، نیازمند تأمل و بازنگری جدی افراد در سطح، نوع و میزان استفاده از آن است.
🔻در مثال دیگری میتوان به جستجوی محتوای #مستهجن در فضای مجازی (صرفاً موتور جستجوی #گوگل) اشاره کرد. در این مورد بدون آنکه تعداد کاربران اینترنت از فاصله دیماه ۱۳۹۶ نسبت به گذشته افزایش چشمگیری یابد، اما آمار جستجوی محتوای مستهجن در این #مرورگر تا امروز دو برابر شده است.
🌐 https://www.instagram.com/p/B1A6wJrAU7C/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
اندیشکده برهان
🎙 گفتگوی دو تن از کارشناسان #اندیشکده_برهان، آقایان #محمدجواد_اخوان و #مصطفی_آذرنوش با #رادیو_گفتگو در قالب برنامه #سیاستنامه؛ بخش 1️⃣
⏱ زمان: 17 مرداد 1398، ساعت 22، شبکه رادیویی گفتگو
💡 موضوع: تبیین #بیانیه_گام_دوم_انقلاب با موضوع تخصصیِ جریان انقلابی ـ جوان انقلابی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
اندیشکده برهان
🎙 گفتگوی دو تن از کارشناسان #اندیشکده_برهان، آقایان #محمدجواد_اخوان و #مصطفی_آذرنوش با #رادیو_گفتگو در قالب برنامه #سیاستنامه؛ بخش 2️⃣
⏱ زمان: 17 مرداد 1398، ساعت 22:30، شبکه رادیویی گفتگو
💡 موضوع: تبیین #بیانیه_گام_دوم_انقلاب با موضوع تخصصیِ جریان انقلابی ـ جوان انقلابی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
May 11
🔶 از اشرافیت مادی و معنوی تا معبر #نفوذ
🔺 تبیینی بر #منشور_کارگزاری در جمهوری اسلامی ایران
🔹 آنچه از ابتدای #دولت_یازدهم و کابینهی آن قابل مشاهده است، حضور مدلی از «اشرافیت نهادینهشده» در بدنهی اجرایی کشور است که دیگر نه تنها از مخفی کردن #اشرافیت مادی و معنوی هراسی ندارد که آن را بخشی از حقوق و «معوضات» خود نسبت به انقلاب میداند. سلوک شخصی و اجتماعی برخی از کارگزاران این دوره که پس از مسئلهی سکونت در مناطق مرفهنشین تهران، به #حقوقهای_نجومی و تحصیل فرزندان در خارج از کشور و… رسید نشان میدهد که روند تعمیق اشرافیت یا انتشار آفت انقلاب به سرعت در حال افزایش است؛ که این موضوع در میان اقشار مستضعف و حامیان اصیل #انقلاب_اسلامی به یک بحران تبدیل شده است...
👈متن کامل مقاله در پایگاه اندیشکده برهان👉
✍ #محسن_خاکی
#گروه_سیاسی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ایران و خباثت انگلیس؛ بخش 9️⃣
🔺 بازخوانی تاریخیِ برخی خباثتهای تکبرآمیزِ دولت انگلستان در قبال ایران
🔹 جداشدن بخشی از خاک ایران از پیکرهی سرزمینی، اتفاقی بود که روزگاری نه چندان دور برای ایران افتاد؛ جزیرهی #بحرین ـ که تا پیش از آن، صراحتاً به عنوان #استان_چهاردهم ایران محسوب میشد و هیچ کشوری نمیتوانست در خصوص مالکیت آن ادعایی داشته باشد ـ از کشور جدا شد.
🔹 اگرچه تا دیرزمانی (تا دهه 1340ش)، #جزیره_بحرین پایگاه اصلی نیروی زمینی و دریایی #انگلیس در منطقه #خلیج_فارس بود[1]، اما به لحاظ حقوقی، جزئی از #خاک_ایران محسوب میشد و انتظار طبیعیِ ملت ایران از دولتمردان #پهلوی آن بود که اگر روزگاری قرار بر خروج نیروهای #بریتانیا از این جزیره باشد، طبعاً حاکمیت سرزمینیِ ایران بر این جزیره، باید مجدداً به رسمیت شناخته شود؛ در حالی که در اواخر دهه 1340، به ناگاه میبینیم که در آستانه خروج نیروهای نظامی انگلستان از خلیج فارس و به تبع آن از بحرین، موضع رسمیِ دولت ایران تغییر کرده، از دعاوی تاریخیِ خود در خصوص مالکیت بر بحرین کوتاه میآید! شاه ایران به عنوان بالاترین مقام رسمی کشور، در 14 دی 1347 و در دهلینو، در اظهارنظری غیرمنتظره و برای نخستینبار اعلام میدارد که اگر مردم بحرین تمایلی برای پیوستن به ایران نداشته باشند، دولت ایران درباره ادعای ارضی خود نسبت به آن سرزمین پافشاری نخواهد کرد!
⁉️ به راستی چه اتفاقی افتاده بود که درست در آستانه خروج نیروهای متجاوز از بحرین ـ که فرصتی طلایی را جهت بازپسگیریِ آن در اختیار دولت ایران میگذاشت ـ ناگهان موضع رسمی دولت ایران به سمتِ استقلال بحرین چرخش کرد؟!
💡 شاید یک پاسخ منطقی به این پرسش، گره خوردن #استقلال_بحرین به حاکمیت ایران بر جزایر سهگانهی #ابوموسی، #تنب_بزرگ و #تنب_کوچک باشد. واقعیت آن است که انگلیسیها پیش از حل موضوع بحرین، به شکلی زیرکانه این موضوع را به مسئله #جزایر_سهگانه گره زدند؛ اما همین انگلیسیها، پس از حتمی شدن استقلال بحرین، سیاست تعلل و وقتکُشی را در خصوص جزایر سهگانه در پیش گرفتند. آنان پس از شناسایی استقلال بحرین توسط ایران، علاقه چندانی به حل مسئله جزایر سهگانه از خود نشان نمیدادند و تنها پس از کوششهای بسیار از سوی دولت ایران، صرفاً به انعقاد یک موافقتنامه در نوامبر ۱۹۷۱م میان #ایران و #شارجه اکتفا کردند و آن را به عنوان سند احراز مالکیت ایران بر این جزایر تلقی نمودند.[2]
متأسفانه تا به امروز، ابهامات زیادی در خصوص ابعاد سیاسی و حقوقیِ این موافقتنامه مطرح شده که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهد شد: 👇🏻👇🏻
✍🏻 #گروه_تاریخ
#ایران_و_خباثت_انگلیس #انگلیس_خبیث
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR