📢 #انتشار_کتاب «ادوارد براون» به همت #اندیشکده_برهان
🔺 نگاهی به پیدا و پنهان عملکرد شرقشناس انگلیسی، #ادوارد_براون
📖 کتاب «ادوارد براون» با موضوع بررسی پیدا و پنهان عملکرد شرقشناس انگلیسی، ادوارد براون، به همت #اندیشکده_برهان منتشر و روانهی بازار نشر گردید.
🔹 این کتاب ـ که از مجموعه کتابهای #پژوهه_تاریخی و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است ـ در 87 صفحه و 7 گفتار، از سوی انتشارات #دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
🔹 «پروفسور، پزشک، ادیب یا جاسوس استعمار؟!»، «ادوارد براون و انعکاس هدفمند تاریخ تحولات»، «ادوارد براون در قامت یک مبلغ»، «مواضع متناقض ادوارد براون در مورد قراردادهای ۱۹۰۷ و ۱۹۱۹میلادی»، «ادوارد براون انقلاب مشروطه را چگونه تحلیل میکرد؟»، «شیخ مرتجع و مطبوعۀ ارتجاعی او در کتاب ادوارد بروان» و «زوایای پنهان شخصیت ادوارد براون از دریچۀ کتاب «تاریخ ادبی ایران»»، عناوین گفتارهای 7گانه این کتاب هستند.
👓 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
«گاهی انسان با موجوداتی مواجه میشود که متحیر میماند چه نامی بر آنها بگذارد. «ادوارد براون» محصول سازمان جاسوسی انگلستان نیز از این افراد است. او را پروفسور ادوارد براون مینامند در حالی که دانش آموختۀ رشتۀ پزشکی است ولی در طول عمر خود نه بیماری مداوا نموده و نه این رشته را تدریس کرده است. تألیفات او به طور کامل در رشتۀ علوم انسانی بهخصوص ادبیات ایران و تصوف است ولی فوق تخصص فرقهشناسی و استاد اعظم تفرقهافکنی است.
به طور معمول پروفسور «ادوارد گرانویل براون»را بهعنوان دانشمند ایرانشناس و ایران دوست میشناسند که خدمات گسترده و عمیقی به زبان و ادبیات فارسی نموده و در دوران مشروطیت حامی مشروطهخواهان بوده و کتابهای «تاریخ ادبیات ایران»، «انقلاب ایران» و «یکسال در میان ایرانیان» را نوشته است. ولی تا به حال از خود سؤال کردهاید چگونه کسی که رشتۀ تخصصیاش پزشکی است، قبل از ورود به ایران و حتی در طول تحصیل در دانشگاه کمبریج تمام وقت خود را صرف آموزش زبان فارسی و عربی میکند و تألیفات او نیز عمدتاً ادبی و سیاسی است و در دانشگاه کمبریج هم رئیس کرسی زبانشناسی و آموزش زبان فارسی است؟!
آیا میتوان پذیرفت یک چهرۀ معروف فراماسونر نظیر براون که از طرف دولتی تفرقهافکن مانند انگلستان به ایران مأمور شده است، هدفی جز خدمت به ادبیات ایران و حمایت از انقلاب مشروطه نداشته باشد.»
hmp.me/cm58
🌐 علاقهمندان جهت تهیهی این کتاب، میتوانند به پیوند زیر مراجعه فرمایند: 👇🏻
didemanbook.ir/product/9786008734529/
#کتاب #انتشارات_دیدمان #گفتمان_انقلاب_اسلامی
💠اندیشکده برهان💠
@BORHAN_IR
🔶 سیاستزدایی شیطانی از حج ابراهیمی
🔺 تبیین بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار کارگزاران حج
🔹 #رهبر_معظم_انقلاب اسلامی در دیدار اخیر با دست اندارکاران و #کارگزاران_حج جمهوری اسلامی ایران فرمودند:
💬 «از جملهی خطاهای بزرگی که همیشه میشنفتیم، حالا هم گاهی از بعضی از زبانهای بیمبالات نسبت به حقایق اسلامی صادر میشود این است که «حج را سیاسی نکنید»؛ یعنی چه سیاسی نکنید؟ آنچه ما در #حج لازم داریم از امور سیاسی، عین تعالیم اسلام است...»
🔹 این در حالی است که سیاست رژیم #آلسعود بر سکولاریزاسیون حج تمرکز یافته و معالأسف در چند سال اخیر برخی مسئولان کشور ما در حوزه دیپلماسی و اجرایی حج، آگاهانه و یا ناآگاهانه با طرح گزارههایی همچون «پرهیز از سیاسی شدن حج» و یا «جدا شدن حج از روابط سیاسی» عملاً به تکمیل مطلوب سردمداران منطقهای #اسلام_امریکایی کمک کردهاند.
فارغ از آنکه چه کسی و با چه گرایش سیاسی چنین موضعی را اتخاذ میکند، لازم است اندکی در انطباق این رویکرد با مبانی معرفتی دینی حج و #گفتمان_انقلاب_اسلامی تأمل کنیم....
hmp.me/cm8u
✍🏻 #محمدجواد_اخوان
#گروه_دین_و_اندیشه
#حج_ابراهیمی #برائت_از_مشرکین
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
📢 #انتشار_کتاب «آمریکا از نمای نزدیک» به همت #اندیشکده_برهان
🔺 ناگفته هایی از شاخص های حقوق بشر در ایالات متحده آمریکا
📖 کتاب «آمریکا از نمای نزدیک» با موضوع ذکر ناگفته هایی از شاخص های #حقوق_بشر در ایالات متحده آمریکا، به همت #اندیشکده_برهان منتشر و روانهی بازار نشر گردید.
🔹 این کتاب ـ که از مجموعه کتابهای #اندیشنامه_غربشناسی و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است ـ در 144 صفحه و 7 فصل، از سوی انتشارات #دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
🔹 «حقوق بشر آمریکایی»، «فقر و تبعیض در بهشت لیبرال دموکراسی»، «زندانهای ینگه دنیا»، «حریم خصوصی و امنیت اجتماعی»، « آپارتاید آمریکایی»، « ارتش باربیها» و «دموکراسی آمریکایی»، عناوین فصول 7گانه این کتاب هستند.
👓 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
««وارن بافت» ثروتمندین فرد جهان طی سالهای گذشته و مالک شرکت «برکشایر هاتاوی» در اظهارنظری جالب اذعان داشته است که: «جنگ طبقانی در آمریکا وجود دارد اما این طبقۀ من یعنی طبقۀ ثروتمندان است که جنگ را راه میاندازد و البته جنگ را میبرد.»
یکی از شاخصههای عدالت و برابری در هر جامعهای نحوۀ توزیع ثروت و درآمدها در آن جامعه است. به خصوص اگر آن جامعه داعیۀ دموکراتیک بودن را داشته باشد که به معنای داشتن فرصتهای برابر برای تمامی شهروندان و برابر بودن آنها در مقابل قانون است.
اگر چند سال اخیر که بحران بر اقتصاد کشورهای غربی مستولی شده است را استثنا نماییم باید اذعان داشته باشیم که بعد از جنگ جهانی دوم آمریکا پیشرفتهترین اقتصاد جهانی را در اختیار داشت و حجم عظیمی از ثروتهای جهانی را به خود اختصاص داده بود. با این وصف و با وجود شرکتهای غول آسای چند ملیتی، کارخانههای عظیم و سطح تکنولوژی بسیار بالا به نظر میرسد که اوضاع اقتصادی مردم این کشور خوب بوده و از رفاه و استاندارد زندگی بالایی برخوردار باشند. اما در عالم واقع اینگونه نیست و واقعیتهای زیادی پشت پرده وجود دارد.
براساس آمارهای موجود و تأیید شده، آمریکا دارای بالاترین شکاف بین ثروتمندان و فقرا در بین کشورهای پیشرفتۀ دنیا است. شکاف بین جمعیت یک درصدی ثروتمند و مابقی ۹۹ درصد به رکورد بیسابقهای رسیده است. این یک درصد بیش از ۷۰ درصد داراییهای کشور را در اختیار دارند که این امر رکورد بیسابقهای را در تاریخ آمریکا رقم زده است. به عبارت دیگر ۴۰۰ نفر از ثروتمندان آمریکا به اندازۀ ۱۵۵ میلیون نفر دیگر در این کشور دارایی و ثروت دراختیار دارند.»
hmp.me/cnb6
#کتاب #انتشارات_دیدمان #گفتمان_انقلاب_اسلامی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ارتدادِ سرعتگیر!
🔺 بازخوانی #بیانیه_گام_دوم_انقلاب در مقولهی غفلت از آرمانهای انقلاب اسلامی؛ بخش 1️⃣
🔹 یکی از دلایل آلوده شدن افراد و جریانات به انحراف، عدم توجه به مظاهر اولیه و خفیف انحراف است که عملا خود را در قالب التقاط نمایان میکند. بسیاری از جریانات انحرافی، در ابتدا با نیت اعمال انحرافی شروع به کار نکردند؛ بلکه کمکم با نفوذ عقیدهی باطل، منحرف شدند و این رویه بصورت التقاطی در ایشان شکل گرفته است. مثال بارزی از مقاومت در مقابل التقاط، عدم پذیرش گروه «مجاهدین خلق» و توجه به ایشان توسط #امام_خمینی در مراحل نهضت اسلامی است...
hmp.me/cnil
✍🏻 #امیرعلی_ناقدی
#گروه_سیاسی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
📢 #انتشار_کتاب «فتنه تیرماه» به همت #اندیشکده_برهان
🔺 بازخوانی حوادث و ریشههای بروز و مهار فتنه 18 تیر 1378
📖 همزمان با فرارسیدن سالگرد غائلهی ۱۸ تیرماه، کتاب «فتنه تیرماه» با موضوع بازخوانی حوادث و ریشههای بروز و مهار فتنه #18_تیر 1378، به همت #اندیشکده_برهان منتشر و روانهی بازار نشر گردید.
🔹 این کتاب ـ که از مجموعه کتابهای #جریاننگاشت و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است ـ در 64 صفحه و 5 گفتار، از سوی انتشارات #دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
🔹 «روایت فتنه»، «مهار فتنه»، «ریشههای فتنه»، «جامعهشناسی فتنه» و «۲۳ تیر؛ آبی بر آتش»، عناوین فصول 5گانه این کتاب هستند.
👓 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
«در واژگان زبان فارسی، التهاب را «زبانه کشیدن و برافروختن آتش» معنا کردهاند. این زبانه کشیدن شعلههای آتش، اگر به موقع کنترل و اطفاء نشود، هر آنچه از سوختنی و روییدنی در اطراف باشد را سوزانده و به خاکستری بیحاصل بدل میسازد. در ساحت سیاسی و اجتماعی نیز اگرچه شور حاصل از برخورد و تضارب آرای گوناگون باعث حرکت و پویایی جامعه میشود، اما اگر این گرما و پویایی به «التهاب سیاسی» بینجامد، پیامدی جز اتلاف سرمایههای مادی و معنوی کشور نخواهد داشت.
تاریخ سیاسی پس از انقلاب گواه این مدعاست که هر گاه منازعات تند و خشونتآمیز و مطالبات غیرقانونی جایگزین رقابت مشروع و در چارچوب قانون شده، نتیجهای جز کند شدن قطار پیشرفت و توسعه و دور شدن از اهداف عالیۀ انقلاب در پی نداشته است. در صورتی که با حاکمیت عقلانیت و ثبات، گروههای مختلف سیاسی میتوانند مواضع و آرای خود را در فضایی آرام و بدون تنش ارائه کنند و به محک نقد بگذارند؛ اما زمانی که این فضا با وقوع اتفاقات بههمپیوسته به التهاب سیاسی برسد، احساسات بر منطق غلبه میکند و آلوده شدن فضا، راه را برای فعالیت معاندان بدخواه باز مینماید. نتایج منفی این «التهابسازی» با ایجاد لایههای گوناگون ابهام، دوستان غافل را نیز به ورطۀ تصمیمات عجولانه و مشکلآفرین میاندازد.
سال ۱۳۷۸ را که طلیعۀ دهۀ سوم انقلاب نیز بود میتوان سال «التهاب» نامید. ریشۀ شکلگیری این التهاب سیاسی در رشتهای از رویدادها بود که با جریان قتلهای زنجیرهای آغاز شد و با تداوم زنجیروار به وقایع ۱۸ تیر ۱۳۷۸ انجامید.»
#کتاب #انتشارات_دیدمان #گفتمان_انقلاب_اسلامی #فتنه_78
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 قیام گوهرشاد، عکسالعملی طبیعی در قبال تجددخواهیِ آمرانۀ رضاشاه
🔹 «قیام گوهرشاد» در تاریخ تحولات معاصر ایران، به یک رویداد پراهمیت سیاسی ـ اعتقادی بدل شد و در #حافظه_تاریخی مردم ایران چنان جای گرفت که حدود چهل سال بعد، به مثابه یکی از ارجاعات تاریخی #انقلاب_اسلامی مطرح گردید.[1] در #دهه_کرامت و در سالروز ولادت باسعادت امام هشتم (ع) ـ که امسال مقارن با سالگشت این قیامِ سرنوشتساز است ـ مغتنم است برخی ابعاد مهم این قیام، بازخوانی شود...
🔹 #رضاشاه اندکی پس از بازگشت از #ترکیه، اقدامات برای تغییر در ایران را به طور جدی آغاز کرد. به گفته #علیاصغر_حکمت، وزیر وقت معارف، شاه در یکی از روزهای تیرماه ۱۳۱۳ از وی خواست که اقدام برای رفع «روپوش زنان» را آغاز کند. در حالی که مقدمات رفع حجاب از زنان در نزد طبقهی نخبه و دولتمردان در حال اجرا بود، تغییر کلاه مردان از پهلوی به شاپو، زمینهساز واقعهی #مسجد_گوهرشاد در مشهد شد.[2]
🔹 تمرکز اصلی نوشتار حاضر بر برخی از مهمترین پیامدهای کوتاهمدت و میانمدت واقعه گوهرشاد است که عبارت بودند از:
❌ کشتار وسیع مردم توسط نظامیان؛
❌ غارتگریِ عوامل نظامیِ رژیم در هنگام حمله به زوّار
❌ حمل و دفنِ زندگان به همراه مردگان توسط کامیونهای انتقال اجساد
❌ سرکوبیِ قیام، پایانبخشِ حیات رجال محافظهکار در دستگاه رضاشاه
❌ افزایش خفقان بیسابقه در میان مردم مشهد و سایر شهرها
❌ تسریع در روند کشف حجاب، مهمترین پیامد سرکوبی #قیام_گوهرشاد
🔹 از یک منظر، میتوان یک ملت را به مثابه خانوادهای بزرگ دانست که رئیس حکومت، در حکم پدر آن است. در چنین قیاسی، پدر خانواده هیچگاه برای خواباندن غائلهای درونخانوادگی از فشنگ و #سرنیزه استفاده نمیکند؛ خاصه آنکه دانسته شود غائلهی بهپاشده، ماحصل زورگوییهای خلافِ منطق پدر بوده و در این میان، باید حق را به اعضای خانواده داد.
در این بین، تنها در یک صورت است که سرکوب پدرسالارانه به زور نیزه و اسلحه در مقابل فرزندانی بیدفاع، توجیه پیدا خواهد کرد و آن حالتی است که پدر، اساساً دلبستگیِ قلبی به خانوادهاش نداشته و دل در گرو رابطهای خارج از محیط خانواده داشته باشد؛ به دیگر سخن، وقتی برایش پایگاه و جایگاهی در دل اعضای خانواده نبود، مجبور میشود برای کسب مشروعیت و اقتدار، به منبع قدرتی خارج از محیط خانواده متوسل شود که این نقش خارجی، در #کودتای_سوم_اسفند ۱۲۹۹ برای شخص رضاخان کاملاً مشهود است...
📚 پینوشتها:
1. رحیم روحبخش، «قیام گوهرشاد»، مجله زمانه، ۱۳۸۷، شماره ۷۵ و ۷۶.
2. رضا مختاری اصفهانی، پهلوی اول، تهران: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه، بیتا، بخش «واقعه مسجد گوهرشاد».
✍🏻 #محمدمهدی_سلامی_پوریان
#گروه_تاریخ
#کلاه_شاپو #کشف_حجاب #تجدد_آمرانه #حرم_رضوی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 #حجاب لباس اجتماعی زنان
حجاب زن جایگاه انسانیاش را در جامعه تقویت میکند و میگوید با نگاه انسانی به استعدادهای من نگاه کنید، نه به جنبهی تلذذ جنسی!
وقتی حجاب را در جامعه برداریم، در برخوردهای زن و مرد در عرصههای اقتصادی، علمی، سیاسی، اجتماعی و... همیشه جنبهی جنسی و تلذذی و نگاه ابزاری غلبه دارد. نتیجهاش این میشود که در برخوردهای اجتماعی همواره با نوعی تحقیر به جنس زن نگاه میشود.
#حجاب_و_عفاف
#تحقیر_جنسی
#حضور_در_اجتماع
🌐 https://www.instagram.com/p/Bz2yJMcgGzY/?utm_source=ig_web_options_share_sheet
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 تناقض مدرنیته و #حجاب
یکی از دلایل ترویج بیحجابی استفاده از عقاید مدرنیته، بدون توجه به زمینههای فرهنگی است. یکی از مسائل زیربنایی حجاب عفاف و حیاست، در حالی که عفاف مخل قواعد مدرنیته و سرمایهداری است، زیرا در سرمایهداری شما باید زیادهخواهی، تنوعطلبی و تجملگرایی را در جامعه تقویت کنید.
#حجاب_و_عفاف
#مدرنیته
#تجمل_گرایی
🌐 https://www.instagram.com/p/Bz2yZlBAXsf/?utm_source=ig_web_copy_link
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔹 شاید آن روز که #گوهرشاد بیگم، دستور بنای #مسجد_گوهرشاد را در جوار #حرم_رضوی داد، هیچگاه تصور نمیکرد که چنین بنایی که حاصل طبع لطیف دیندوستی و هنرپروری وی بوده، روزگاری محمل به خاک و خون کشیده شدن زائران امام رئوف خواهد شد.
🌐 https://twitter.com/borhan_ir/status/1150029745209450496?s=20
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔹 در #معماری_اسلامی، گلدستهها و سردر مساجد، محل پخش صدای روحبخش #اذان است؛ قداست و حرمتاش، اجلّ از آن است که با چند قبضه مسلسلِ خشنِ آهنی آلوده شود؛ آن هم مسلسلی که میخواهد دماء پاک مومنین را روی سنگفرشهای #مسجد بریزد.
#مسجد_گوهرشاد
🌐 https://twitter.com/borhan_ir/status/1150033712958099456?s=20
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
#باهم_کتاب_بخوانیم
yon.ir/fRAPT
📚 #طرح_مطالعاتی «#حجاب_و_عفاف»
‼️30% #تخفیف به مناسبت هفته عفاف و حجاب‼️
📝تهیه و تنظیم : #اندیشکده_برهان
📌عناوین #کتب :
1️⃣ چرا حجاب؛ پاسخی به شایعترین شبهات پیرامون حجاب و عفاف
🔸رویش اندیشه (11)، 28 صفحه
2️⃣ طوبی؛ چالشها و راهکارهای ترویج حجاب و عفاف در جامعه
🔸اندیشنامه جامعه اسلامی (3)، 118 صفحه
3️⃣ کشف حجاب؛ بازخوانی واقعه تاریخی کشف حجاب و متحدالشکلسازی لباس در دوره پهلوی اول
🔸پژوهه تاریخی (26)، 86 صفحه
4️⃣ حجاب و سینمای ایران؛ بررسی مقوله پوشش در سینمای ایران
🔸اندیشنامه مهندسی فرهنگی (6)، 64 صفحه
🔻این کتب، از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده اند.
yon.ir/fRAPT
📖 در بخشی از #مقدمه می خوانیم:
🔻#پوشش، فرای آنکه به عنوان یک نیاز بنیادین مادی برای بشر به حساب میآید، عاملی برای نمایش #اعتقاد و شخصیت افراد تلقی میشود و نوعی پرچم وجودی انسان است. قرآن کریم در ماجرای آدم و #حوا این گونه اشاره میکند که «پس آنگاه که از درخت چشیدند، عورتهایشان پدیدار شد و بر آن شدند که با برگهای بهشتی خویشتن را بپوشانند». بنابراین بشر از آغاز خلقت، با میل #فطری اندام خود را از دیگران پوشانیده است و اگر اینگونه نبود، انسان نیز مانند حیوانات، از برهنگی شرمی نداشت.
🔸پوشش زنان در میان اقوام و ملل تاریخچهای دیرینه دارد به گونهای که یکی از #نمادهای معرفی #طبقات_اجتماعی و حیثیت انسانی، نوع پوشش آنان بوده است. علاوه بر آن یکی از تفاوتهای اساسی میان مردان و زنان در میان ملل متمدن، داشتن پوشش و حالهای بر سر و گردن آنان بوده است. در واقع اسلام در این بخش تأسیس حکم نداشته بلکه #امضایی عمل کرده و در میزان و کمیت پوشش احکامی صادر کرده است.
🔺رد پای #حجاب در جامعه ایرانی از زمانهای بسیار دور و پیش از ورود اسلام به این سرزمین دیده میشود. هر چند در آن زمان اصطلاح حجاب به معنای پوشش اسلامی مطرح نبود، ولی به معنای پوشش خاص تعریف شده برای زنان وجود داشت. «تجلیات پوشش در میان زنان ایران چنان چشمگیر است که برخی از اندیشمندان و تمدننگاران، #ایران را منبع اصلی #ترویج حجاب در جهان معرفی کردهاند.» (ویل دورانت)
🛒 جهت تهیه کتاب روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 yon.ir/TfiQ7
🆔 t.me/didemanpub
🔶 نقش خانواده در فرهنگ #حجاب
خیلی از عوامل بدحجابی به نهاد #خانواده برمیگردد. مسائل عاطفی، تربیت ناصحیح، سختگیریهای بیجا، ایجاد تزلزلهای خانوادگی و... سبب تشدید مشکلات بدحجابی میشود.
#حجاب_و_عفاف
🌐 https://www.instagram.com/p/Bz2xr3FAA4-/?utm_source=ig_web_copy_link
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 واسطۀ اروپایی!
🔹 تنش در روابط ایران و غرب وارد مرحلۀ جدیدی شده است. با وجود کرنش غربگرایان داخلی در ایران در برابر امریکا و اروپا اما شاید هیچگاه تا این اندازه ابهام و تیرگی بر تعامل ذهنی غرب با جریانهایی که برای تغییر در ایران به آنها امید داشتهاند، سایه نینداخته است...
🔹 اتفاق #خروج_آمریکا_از_برجام و بقای ایران در آن، بهترین وضعیت ممکن برای غرب و بدترین آن برای ایران بود؛ انقدر بهتانگیز که هیچ تحلیلگری چنین رویدادی را پیشبینی نکرده بود. اما بیش از دو ماه قبل در اندرونی تصمیمگیریِ سیاست خارجی ایران، تشری راهبردی، دولت را از اغماء و ترس رویارویی با غرب خارج میکند: تصمیم به کاهش تعهدات منجر به خروج از #برجام توسط ایران هرچند دیرهنگام است و کشور را در معرض آسیب قرار داده، اما پیامهای مهمی را به برخی از طرفها مخابره میکند:
✅ پیام اول را به داخل ایران و کسانی مخابره میکند که راهحل مشکلات را در رفع تنش با غرب و به خصوص آمریکا میدانستند؛
✅ پیام دوم را #جامعه_جهانی دریافت میکند با این محتوا که #جمهوری_اسلامی قابل اعتماد، منطقی، اما صبور است؛
✅ آنچه امریکا دریافت میکند این است که امکان پیشبرد اهداف و اعمال سیاستهای خود در قبال جمهوری اسلامی از طریق #مذاکره را برای همیشه از دست خواهد داد؛
✅ و دست آخر، #طرف_اروپایی که همچنان سعی میکند پل چوبی و لرزان ماجرا باقی بماند، به شدت آسیب میبیند.
🔹 #اینستکس (INSTEX) بیش از آنکه عملیات دیپلماتیک یا سیاسی برای حفظ برجام باشد، نمایشی برای تغییر صحنۀ تمام ایرانی این روزهای جهان است. واسطۀ اروپایی که هیچ تعلق خاطری به ایران ندارد، باید کمی از حماسۀ ایرانی کاسته و اسطورۀ هماوردطلب ایرانی را با پایانی باز از چشم مخاطب جهانی بیندازد. یک پیشنهاد مالی که حتی ارز مورد استفاده برای واردات غذای حیوانات خانگی را در یک سال تأمین نمی کند در کنار توقیف نفتکش ایران در جبل الطارق به وسیلۀ کشوری ثالث میخواهد آمریکا را از شوک خارج کند. در حالی که به نظر میرسد اینستکس به عنوان اشانتیون FATF برای بقای ایران در برجام باشد! آیا هنوز کسی در ایران به انتخابات ۲۰۲۰ امریکا و شکست ترامپ فکر میکند یا واسطۀ اروپایی را کورسوی حل معما می داند؟
✍🏻 #محسن_خاکی
#گروه_سیاسی
#توان_موشکی #کاهش_تعهدات_برجامی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ارتجاع از انقلاب، از #مانور_تجمل تا #فتنه_۸۸
🔺 بازخوانی #بیانیه_گام_دوم_انقلاب در مقولهی غفلت از آرمانهای #انقلاب_اسلامی؛ بخش 2️⃣
🔹 #تکنوکرات بودن این جریان مدیریتی اما خسارات دیگری را نیز به کشور تحمیل نمود که از آن جمله خسارات ناشی از بیتوجهی به فرهنگ، تهاجم فرهنگی و همچنین ایجاد زمینه برای سست کردن بنیههای اعتقادی است. «هدف این تکنوکراتها [تکنوکراتهای ایرانی] رشد اقتصادی کشور است و برای رسیدن به این هدف، راهی جز پذیرش کامل علم و فن غربی و راه و رسم زندگی غربی [را] نمیشناسند.»...
✍🏻 #امیرعلی_ناقدی
#گروه_سیاسی
👈🏻 پیوند بخش اول این نوشتار:
https://t.me/borhan_ir/5600
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 تبعات اجتماعی #سبک_زندگی_غربی؛ راهکارها و توصیهها
🔺 بررسی بیانیه راهبردی گام دوم از منظر تقابل #سبک_زندگی_اسلامی و غربی
🔹 سطوح پیادهسازی #سبک_زندگی اسلامی را باید در دو دسته کلی تقسیمبندی کرد: دسته اول و در سطح راهبردی و البته کلان، راهبردهای نرم و فرهنگی است. این سطح به خطمشیهای سیاستگذاری برای فعالیتهای فرهنگی اختصاص دارد. دسته دوم نیز تاکتیکهای قانونی و نحوهی پیادهسازی سیاستهای کلان است که بر اختیارات حاکمیتی تمرکز دارد...
👈🏻 متن کامل مقاله در پایگاه اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/5212
✍🏻 #امیرعلی_ناقدی
#گروه_فرهنگ_و_جامعه
#بیانیه_گام_دوم_انقلاب
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔹 اگر دیپلماسی #برجام جرأت داشت در جریان نقض #قرارداد_مقر (#headquarters_agreement) توسط آمریکا برای #ابوطالبی به #کدخدا اعتراض کند، امروز شاهد رفتار تحقیرآمیز با #ظریف نبودیم!
حداقل رفتار عاقلانه (نه حتی انقلابی)، ترک خاک آمریکا و نشست شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل است.
🌐 https://twitter.com/borhan_ir/status/1151190416932429824?s=09
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 تبعات اجتماعی #سبک_زندگی_غربی
🔺 جدول رتبهبندی نرخ منطقه خودکشی در جهان
کشورهایی که از لحاظ جغرافیایی در غرب نیستند (مثل برخی کشورهای شرق آسیا) ولی به دلیل #فرهنگ متاثر از غرب، #توسعه_گرایی و جهانی شدن؛ دارای آمار بالای خودکشی هستند بطوریکه #کره_جنوبی با ۲۲.۱ مورد #خودکشی از هر ۱۰۰.۰۰۰ نفر، جزو بالاترین کشورها در لیست آمار خودکشی است. کشورهای اروپای غربی جزو نواحی با آمار خودکشی بالا هستند. اما در تقسیمبندی نواحی سازمان بهداشت جهانی، اروپا با نرخ خودکشی ۱۵.۴ اولین منطقه، آسیای جنوب شرقی با نرخ ۱۳.۲ رتبه دوم و شرق مدیترانه (عمدتا خاورمیانه و کشورهای اسلامی) با نرخ ۳.۹ کمترین رتبه را به خود اختصاص دادند.
#سبک_زندگی
#سازمان_جهانی_بهداشت
🌐 https://www.instagram.com/p/B0IYz-aAJrf/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
📢 #انتشار_کتاب «اخلاق سیاسی و سیاست اخلاقی» به همت #اندیشکده_برهان
🔺 نسبتشناسی میان اخلاق و سیاست در اندیشه اسلام و غرب
📖 کتاب «اخلاق سیاسی و سیاست اخلاقی» با موضوع نسبتشناسی میان اخلاق و سیاست در اندیشه اسلام و غرب، به همت #اندیشکده_برهان منتشر و روانهی بازار نشر گردید.
🔹 این کتاب ـ که از مجموعه کتابهای #اندیشنامه_دولت_اسلامی و حاصل تلاش جمعی از پژوهشگران اندیشکده برهان است ـ در 66 صفحه و 3 گفتار، از سوی انتشارات #دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
🔹 «اخلاق سیاسی در غرب»، «رویکردهای اسلامی به اخلاق سیاسی» و «اخلاق سیاسی و سیاست اخلاقی در اندیشه امام خامنهای (مد ظله العالی)»، عناوین گفتارهای 3گانه این کتاب هستند.
👓 در بخشی از مقدمه این کتاب میخوانیم:
«بدون تردید تبیین و تحلیل دیدگاههای دانشمندان و صاحبنظران در رابطه با «نقش اخلاق و عرفان در سیاست»؛ یعنی (اخلاق) که انسان را به تکامل روحی و درونی رهنمون است و (سیاست مدن) یا مدیریت و حکومت بر جامعه که به تکامل جامعه و ادارۀ جامعۀ انسانی بر میگردد و پیوند آن دو ظرفیت به حکمت نظری که از (هست) ها سخن میگوید و حکمت عملی که از بایدها، شایدها و نشایدها بحث میکند، کاری است سترگ و البته شدنی و نیاز به نگرش هم زمان و همه جانبه به اندیشههای علما و دانشمندان مسلمان و غیر آن دارد.
در حالت کلی هر حوزهای اخلاقیات خاص خود را دارد، اخلاقیاتی که اگر دیگری را ملزم به رعایت آن میدانیم خود نیز باید آن را رعایت کنیم و اگر دیگری را از انجام برخی امور نهی میکنیم، خود نیز از ارتکاب آنها پرهیز مینماییم. در حالی که در بسیاری از مواضع سیاسی میبینیم که رقیبان سیاسی یکدیگر را متهم به خروج از این اخلاقیات مینمایند، حال آن که خود به راحتی در جای دیگر همین اصول را زیر پا میگذارند. در چنین مواقعی است که گفته میشود فضای سیاسی دچار بحران بی اخلاقی گردیده است.
یکی از معماهای پیچیده در جهان سیاست، رابطۀ اخلاق و سیاست در صحنۀ عمل سیاسی است. جایگاه اخلاق در نظام اجتماعی و رابطۀ اخلاق نظری و سیاست عملی در تاریخ فلسفۀ سیاسی در جهان دارای قدمت وافری است. از طرف دیگر آن چه تاریخ بشر در عمل شاهد و گواه آن بوده است بیاعتنایی و یا کم رنگ شدن اصول اخلاقی در صحنۀ عمل سیاسی به ویژه هنگام بروز جنگها و کشمکشهاست؛ به گونهای که صفحههای تاریخ اجتماعی و سیاسی انسانها مشحون از سیاستهای غیراخلاقی است. یکی از دغدغههای مهم اندیشهپردازان سیاست در عصر مدرن تبیین رابطه و حدود نفوذ اصول اخلاقی در صحنۀ عمل سیاسی و اقناع حکمرانان به رعایت اصول اشاره شده در تصمیمگیریهای سیاسی است.
از این رو ممکن است در نگاه ابتدایی، جمع اخلاق با سیاست ناممکن به نظر برسد؛ زیرا اخلاق، از فضایل، صفات و اخلاق حسنه سخن میگوید در حالی که سیاست، دغدغۀ قدرت و اعمال سلطه را در سر میپروراند. سیاستمدار در پی کسب، حفظ و توسعۀ قدرت و نیز تأمین خواستههای نفسانی خویش است، در حالی که انسان اخلاقی با نگاهی منتقدانه به این امور، در اندیشۀ کسب فضایل و زدودن رذایل نفسانی خویش میباشد. بنابراین در نگاه ثانوی به این دو موضوع میتوان دریافت که چنین اختلافی را نمیتوان منشأ از اصل این معانی دانست، بلکه با یک بازنگری مجدد بر تعاریف سیاست و ولایت از نگاه مکاتب آسمانی، میتوان اخلاقیات را کانون اصلی عملکردها و اعمال قدرتهای سیاسی دانست و به این شکل سیاستی را که بر محور اخلاق ظهور و بروز یابد را سیاست اخلاقی نامید.»
#کتاب #انتشارات_دیدمان #گفتمان_انقلاب_اسلامی
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ایران و خباثت انگلیس؛ بخش 1️⃣
🔺 بازخوانی تاریخیِ برخی خباثتهای تکبرآمیزِ دولت انگلستان در قبال ایران
🔹 دولت انگلستان ـ که به داشتن سوابق استعماری در میان کشورهای اروپایی، شهره است ـ در طول قرون اخیر و خصوصاً پس از #انقلاب_صنعتی، زیادهخواهی خود در قبال کشورهای ضعیف را آغاز کرد. وقوع انقلاب صنعتی در اروپا، فصل جدیدی از پیشرفت علوم و فنون را به روی بشر میگشود و اروپائیان در حال رقم زدنِ انقلابی بودند که در آن، عِلمْ خود را به شکل استعمار ملتها بروز میداد و تحقق علوم در قالب فنون و صنایع گوناگون، اروپاییان را به خود مغرورتر میکرد. بدین ترتیب، صفت زیادهخواهی و غرور، به مرور آفت بزرگ دولتهای اروپایی و بلای جان ملتهای ضعیف گردید. به تعبیر #مقام_معظم_رهبری، «آفت بزرگ دولتهای غربی، تکبّر آنها است»[1] که قطعاً این تکبر، در دولتی همچون دولت انگلستان، نمود تامی داشته و دارد.
🔹 نکته قابل تأمل در این میان این است که مادامی که در طرف مقابلِ این دول تمامیتخواه، ارادهی #مقاومت در برابر زیادهخواهی وجود داشته باشد، مستکبرین راه به جایی نخواهند برد؛ اما «اگر در طرف مقابل آنها، یک دولت ضعیفی، آدمهای مرعوبی وجود داشته باشند، این تکبّر کار خودش را میکند؛ مثل هر متکبّری که وقتی طرف از او ترسید، لرزید، عقبنشینی کرد، او خُب احساس میکند که این تکبّر را باید بیشتر کند...»[2] و معالأسف، تا پیش از پیروزی #انقلاب_کبیر_اسلامی، دولتهایی در ایران بر مسند قدرت بودند که این ترسولرز و عقبنشینی، بیشوکم در آنها هویدا بود و لذا زمینه مناسبی را برای سلطهگریِ اروپاییان فراهم میآوردند.
🔹 مبتنی بر این مقدمه، سلسلهنوشتار حاضر بر آن است تا چند نمونه از خباثتهای تکبرآمیزِ دولت بریتانیا در قبال ایران را در طول حدوداً دویست سال اخیر بازخوانی کند تا از قِبَل آن روشن شود که این کشور، تا چه اندازه در قبال کشورمان خبیث، متکبر و طمعکار بوده است.
📚 پینوشتها:
1. گزیدهای از بیانات معظمله در دیدار ائمه جمه سراسر کشور، 25 تیر 1398.
2. پیشین.
#گروه_تاریخ
#ایران_و_خباثت_انگلیس #انگلیس_خبیث
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 سیاستزدایی شیطانی از حج ابراهیمی
🔺 سیاست شیطانی #آلسعود
#برائت_از_مشرکین از سنتهای نبی مکرم اسلام (ص)، مرزبندیهای آشکار سیاسی امت اسلامی با دشمنان و مشرکان را در #حج داخل میکند و این بزرگترین جنبه سیاسی حج است. بعلاوه در سنت نبوی نشانههای بارزی از نگاه سیاسی به حج مشاهده میگردد.
چنانچه آن حضرت در سال هفتم هجرت (یکسال قبل از #فتح_مکه) بر اساس قطعنامه #صلح_حدیبیه، برای مناسک #حج، همراه دو هزار نفر از مسلمانان به سوی مکه حرکت نمودند؛ در هنگام طواف، در حالی که مردم مکه از زن و مرد و کوچک و بزرگ به تماشای سیمای ملکوتی پیامبر (ص) و یارانش، صف کشیده بودند، جمال و شکوه پیامبر (ص) و یارانش، دیدگان آنها را خیره کرده بود. در این موقعیت بسیار مهم که از نظر سیاسی، حساس و سرنوشتساز بود، پیامبر (ص) به یارانش فرمود: «شانههای خود را عریان کنید و به گونهای (شکوهمندانه) طواف کنید تا #مشرکان پوست ستبر و بازوان قوی و پرتوان شما را بنگرند.»
اصحاب این دستور را اجرا نمودند، مشرکان در گرداگرد کعبه، صف کشیده بودند و طواف شکوهمند پیامبر (ص) و اصحابش را تماشا میکردند...
#حج_ابراهیمی
#حج_سیاسی
#برائت_از_مشرکین
🌐 https://www.instagram.com/p/B0IznCmAsQi/
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 آیتالله کاشانی چگونه قیام ۳۰ تیر را رقم زد؟
🔺 بررسی قیام سی تیر 1331
🔹 #قیام_سی_تیر مقدمهی بسیاری از تحولات معاصر بود. بدون شک، اگر حرکت مردمی در روز سی تیر نبود و مشروعیت دولت #دکتر_مصدق به این حد نمایش داده نمیشد، حکومت و قدرتهای بزرگ به راحتی حاضر به عقبنشینی از مواضع خود نبودند. حضور مردم در خیابانها و به رخ کشیدن این حد از مقبولیت، جهان را قانع کرد که نفت ملی حق مشروع و ملی مردم ایران است. به همین دلیل میتوان نقش آیتالله کاشانی را در ملی شدن صنعت نفت در اینجا ردیابی کرد.
🔹 اگرچه در امتداد این قیام، وقایعی پیش آمد که در خاطرهی جمعی مردم ایران به خوبی یاد نمیشود، اما به هر حال قیام سی تیر دستاوردهای زیادی را در تاریخ ایران به جای گذاشت.
یکی از مهمترین دستاوردهای این روز، احیای مفهوم روحانیت در عرصهی سیاسی و اجتماعی جامعهی ایران بود. در سالهای پس از مشروطه و بعد از روی کار آمدن رضاشاه، روحانیون در فضای سیاسی کشور ما در شرف به حاشیه رانده شدن بودند؛ اما حضور درخشان آیتالله کاشانی در قیام سی تیر ثابت کرد روحانیت در سیاست و جامعهی ایران نقشی غیر قابل انکار دارد و نمیتوان بدون توجه به قدرت و نفوذ روحانیون تحولات مردمی را پیش برد. به همین جهت میتوان یکی از پلهای ارتباطی پذیرش رهبری #امام_خمینی (ره) در انقلاب ایران از سوی مردم را در اقدامات و حضور #آیتالله_کاشانی در قیام سی تیر جست.
👈🏻 متن کامل مقاله در پایگاه اندیشکده برهان:
👉🏻 http://borhan.ir/5373
✍🏻 #مرتضی_ویسی
#گروه_تاریخ
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
🔶 ایران و خباثت انگلیس؛ بخش 2️⃣
🔺 بازخوانی تاریخیِ برخی خباثتهای تکبرآمیزِ دولت انگلستان در قبال ایران
🔹 یکی از مقاطعی که در تاریخ ایران، ردپای #استعمار_پیر و دخالت او در امور داخلی ایران به چشم میخورد، ماجرای منتهی به #قیام_سی_تیر 1331 است.
🔹 #دولت_انگلستان بعد از #ملی_شدن_صنعت_نفت ایران و پس از آنکه دانست در مسئلهی نفت به توافق مطلوبی نمیرسد، درصدد برآمد تا زمینه را برای نخستوزیریِ فردی فراهم آورد که منافع بریتانیا را در ایران تأمین کند؛ همچنین در این راه موفق شد به تدریج دولت #ایالات_متحده را نیز با خود همسو کرده، از اعطای کمکهای اقتصادی آمریکا به دولت مصدق جلوگیری کند؛ البته لازم به ذکر است برخی اشتباهات #دکتر_مصدق در این همسویی آمریکا با بریتانیا بیتأثیر نبود.
🔹 بدین ترتیب، انگلیسیها مترصد فرصتی بودند تا گزینه مدنظر خود یعنی #احمد_قوام را به جای نخستوزیر قانونیِ مردم ایران یعنی محمد مصدق به ملت ایران تحمیل کنند. با کشمکشهایی که میان شخص شاه و مصدق بر سر تصدی وزارت جنگ پیش آمد و منجر به استعفای وی در 25 تیر 1331 از مقام نخستوزیری شد، دولت انگلستان عملاً این فرصت طلایی را به چنگ آورد تا زمینه را جهت روی کار آمدن قوام بچیند.
🔹 اما ملت شریف ایران به رهبری روحانیت شجاع و آگاه یعنی آیتالله سید ابوالقاسم کاشانی، این توطئه را ـ که محصول مشترک استبداد داخلی و خباثت خارجی بود ـ برنتابید و در روز 30 تیر 1331، با حمایت قاطعانه خود از دولت قانونی دکتر مصدق، عملاً نقشه خباثتآمیز استعمار پیر را نقش بر آب کرد و بدین ترتیب، ملت ایران شجاعانه در مقابل طرح استعماری ـ استبدادیِ برکناری مصدق مقاومت کرد و نخستوزیرِ مورد نظر دولت انگلستان ـ که تنها به مدت 5 روز سکاندار کابینه شده بود ـ نهایتاً از کار برکنار شد.
📚 منبع:
1. اسماعیل اقبال، نقش انگلیس در کودتای 28 مرداد 1332، تهران: اطلاعات، 1386، ص95 الی 102.
#گروه_تاریخ
#آیتالله_کاشانی #ایران_و_خباثت_انگلیس #انگلیس_خبیث
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR
#باهم_کتاب_بخوانیم
yon.ir/O0XFl
📚 کتاب «مصدق و کاشانی؛ همراهی تا جدایی»
📝تهیه و تنظیم : #اندیشکده_برهان
✅ پژوهه تاریخی (30)
🔸بازخوانی تحلیلی فراز و فرود نهضت ملی شدن صنعت نفت ایران
🔻این کتاب در 151 صفحه و در 5 فصل، از سوی #انتشارات_دیدمان به زیور طبع آراسته گردیده است.
📌عناوین #فصلهای این کتاب :
🔹«تکاپوی ملّی شدن نفت»
🔹«جریان اسلامی نهضت»
🔹«مخالفان و موافقان نهضت نفت»
🔹«آمریکا؛ رفیق نیمهراه مصدق»
🔹«فرجام نهضت»
📖 در بخشی از #مقدمه این کتاب می خوانیم:
🔻بحث نهضت #ملی_شدن صنعت #نفت از مباحث مهم تاریخی است که میبایست به دور از عقدهها و جهتگیریهای از پیش تبیین شده به آن پرداخت.
🔸در سال ۱۳۱۲ به ظاهر قراداد #دارسی لغو شد اما مجدد قراردادی با انگلیسیها بسته شد که به مراتب برای ملت ایران زیان بارتر بود. منتهی فقط خواص از محتوای تمدید قرار داد اطلاع داشتند، آنها هم به هیچ وجه جرأت نمیکردند در این زمینه اعتراض کنند؛ چراکه کمترین اعتراض با برخوردهای بسیار شدید #رضاشاه مواجه میشد. #دکتر_مصدق خود برای اولین بار بعد از شهریور ۲۰، این اطلاعات را مطرح کرد؛ زمانی که روسها هم میخواستند قراردادی را با ایران ببندند. دکتر مصدق در دادن اطلاعات نقش داشت، اما در ابتدای امر به دلایل مختلفی #پیشتاز مبارزه با انگلیسها نبود.
🔹همکاری #دکتر_مصدق، #آیتالله_کاشانی و نیروهای #فداییان_اسلام توانست یک قدرت مردمی را سامان دهد. سامان دادن قدرت مردمی هم به #کارشناسانی مثل مصدق نیاز داشت، هم نیاز به شخصیتهای #مورد_اعتماد ملت مانند آیتالله کاشانی و هم نیاز به یک #تشکل_مردمی داشت که بتواند در صحنه جلوی نیروهای سرکوبگر وابسته به انگلیس را بگیرد.
✅ هم کسانی که تلاش میکنند نقش مصدق را آنچنان بزرگ نمایی کنند که گویا فقط ایشان در ملی شدن صنعت نفت نقش داشت، به طور قطع ما را ـ از بهره مندی ـ از تاریخ محروم میکنند و هم کسانی که فقط نیروهای مذهبی را در این قضیه میبینند. همچنین کسانی که در تحلیل علل شکست نهضت ملی شدن صنعت نفت و فراهم شدن بستر کودتا برای بیگانگان، ضعف را منحصر به هرکدام از این عوامل میکنند آنها هم راه خطا را میپیمایند. رد پای #عناصر_نفوذی وابسته به بیگانه و انگلیس در همۀ این سه رکن تأثیرگذار نهضت ملی شدن صنعت نفت دیده میشود.
🛒 جهت تهیه کتاب روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 yon.ir/NXTrS
🆔 t.me/didemanpub
🔹 اروپائیان در جریان #انقلاب_صنعتی، حرکتی را رقم زدند که در آن، برتریِ علمی به شکل استعمار ملتها بروز مییافت. بدین ترتیب، صفت زیادهخواهی و غرور، آفت بزرگ دولتهای اروپایی و بلای جان ملتهای ضعیف گردید. به تعبیر مقام معظم رهبری: «آفت بزرگ دولتهای غربی، تکبّر آنها است.»
🌐 https://twitter.com/borhan_ir/status/1152550328342056961?s=20
💠اندیشکده برهان💠
🆔 @BORHAN_IR