▪▪▪
•انسان به حكم طبع اولي خود هنگامي كه ميبيند يك #فكر و عقيده خاص مورد قبول نسلهاي گذشته بوده است خودبخود بدون آنكه مجالي به #انديشه خود بدهد آن را ميپذيرد #قرآن يادآوري ميكند كه پذيرفتهها و باورهاي گذشتگان را مادام كه با معيار #عقل نسنجيدهايد نپذيريد ، در مقابل باورهاي گذشتگان استقلال فكري داشته باشيد .
•در سوره بقره آيه ۱۷۰ ميگويد : « و اذا قيل لهم اتبعوا ما انزل الله قالوا بل نتبع ما الفينا عليه آبائنا ا و لو كان آباؤهم لا يعقلون شيئا و لا يهتدون »
_
کتاب انسان و ایمان ص ۷۰
_
#شهید_مطهری
#اصلاح_دینی
@soha_olom_ensani
از ديگر تفاوتهاى #فرهنگ #اسلام و #غرب اين است كه آنها به وجود #عقل و وجود احكام قطعى عقلى اعتراف نميكنند و يقين را مطلقاً قبول ندارند و گرايش غالب در نزد آنها گرايش #شكاكيت و ترديد است و بدان افتخارمىكنند و ميگويند كه قايلان به وجود #يقين و جزم، جاهلند و انسان عالم، ادّعاى يقين و جزم نميكند، بلكه نهايت نتيجه #علوم و تحقيقاتش اين است كه يكى از دو احتمال را ترجيح ميدهد و مقتضاى #خردورزى اين است كه به #شك خود تصريح كند. پس، يكى از نشانههاى #زندگى و #تمدن جديد، #شكاكيت است و اين غايتى است كه #انسان به آن ميرسد!
علامه #مصباح_یزدی
کتاب چکیده ای از اندیشه های بنیادین اسلام
_
@soha_olom_ensani
دلیل عجز شماست که در سیاهی شب متفکران مارا میکشید. منطق ندارید
_
#امام_خمینی
#سها_نامه
@soha_olom_ensani
#كمال انسان در اين است كه آنچه را فهميده به دل تحويل دهد تا با دو بال #دل و عقل پرواز كند. هرگز به تنهايي، با بال #عقل نمي توان #پرواز كرد، زيرا كه انديشه فقط يك بال است. چه اين كه هرگز با بال دل نمي شود سفر كرد. چون عمل، فقط يك بال است.
آن كه اهل #سير_و_سلوك است هم اهل فكر است و هم اهل ذكر. هم مي فهمد و هم مي پذيرد، ولي آن كسي كه بر اساس #تقليد #ايمان آورده و از روي جهل #مؤمن شده است به #مقصد نمي رسد گرچه در بخشي از راهِ خود، علم گراست. چه اين كه اگر كسي تمام عمرش را در راه #علم ، صرف كند سير و سفري به سرزمينهاي نزديك دارد نه دور. كسي به مقصد مي رسد كه محقق باشد از راه #فكر ، و متحقق باشد از راه ذكر.
نتيجه اين كه الهيات و #فلسفه هم هدف ذاتي نيست، بلكه #انسان الهي
مي شود تا متألّه گردد نه اين كه حكيم الهي بماند. يعني «جهان بين» مي شود تا توحيد را بپذيرد
_
آیت الله #جوادی_آملی
زن در آينه جلال و جمال، صفحه 269
_
@soha_olom_ensani
💠 @soha_olom_ensani
• شرح دادن مثنوی مولانا از سوی فیلسوفی که ذوق عرفانی ندارد به مانند این است که ملحدی مرام نبی مرسلی را شرح کرده باشد.
🔻🔻🔻🔻
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
💠 @soha_olom_ensani • شرح دادن مثنوی مولانا از سوی فیلسوفی که ذوق عرفانی ندارد به مانند این است که
کثیرى از ناس #شعر #مثنوى را #جبر مى دانند و حال آنکه مخالف با جبر است و علت آن این است که آقایان معناى جبر را نمى دانند. و چنانکه مرحوم حاجى (حکیم #ملا_هادی_سبزواری ) نیز در شرح خود بر مثنوى نتوانسته در شرح و #تفسیر، مرام #مولوى را برساند؛ زیرا حکیمى قول عارفى را بیان نموده بدون اینکه حظ وافر از قریحه #عرفانى داشته باشد و بلاتشبیه مثل این است که ملحدى، مرام #نبى مرسلى را شرح کرده باشد. بیان مرام شخصى قریب الافق بودن با #اعتقاد او را لازم دارد، براى شرح قول #عارف_رومى، مردى #صوفى که یک نحوه #کشف ذوقى داشته باشد لازم است که آن هم نه با نثر بلکه با نظمى که از روى #ذوق عرفانى برخاسته باشد مانند نسیمى که از سطح آبى برمىخیزد، به شرح آن بپردازد.»
▪▪▪
#امام_خمینی
(تقریرات فلسفه امام خمینی، ج 2 ص 198)
_
💠 @soha_olom_ensani
• کار که برای #خدا باشد، خستگی ندارد و زمانبردار نیست.
•۷۴/۷/۵
▪▪
#امام_خامنه_ای
#اخلاق_تشکیلاتی
▪
@soha_olom_ensani
💠 @soha_olom_ensani
حوادث اقتصادی، سیاسی و... در دنیا به دست صاحب نظران در علوم انسانی رقم میخورد.
فیلسوف ها، روان شناس ها و جامعه شناس ها هستند که شاخص هارا مشخص میکنند.
🔻🔻🔻🔻
▪ما در زمینهی #علوم_انسانی احتیاج داریم به #نظریه_سازی . بسیاری از حوادث دنیا حتّی در زمینههای #اقتصادی و #سیاسی و غیره، محکومِ نظرات صاحبنظران در علوم انسانی است؛ در #جامعه_شناسی ، در روانشناسی، در #فلسفه؛ آنها هستند که شاخصها را مشخص میکنند. در این زمینهها ما باید نظریهپردازیهای خودمان را داشته باشیم و باید کار کنیم؛ باید #تلاش کنیم.
۱۳۸۷/۰۲/۱۴
••
#امام_خامنه_ای
#گام_دوم
#خط_انقلاب
#تحول
#حوزه
#دانشگاه
_
💠 @soha_olom_ensani
#امام_خمینی
•رسول خدایی که سالهای طولانی در #سلوک بوده است، وقتی که فرصت پیدا کرد، یک #حکومت_سیاسی ایجاد کرد برای اینکه، #عدالت ایجاد بشود. تبع ایجاد عدالت فرصت پیدا میشود برای اینکه هر کس هر چیزی دارد بیاورد.
•وقتی که آشفته است نمیتوانند، در یک محیط آشفته نمیشود که اهل #عرفان ، عرفانشان را عرضه کنند، اهل #فلسفه، فلسفهشان را، اهل فقه، فقهشان را، لکن وقتی حکومت یک حکومت #عدل الهی شد و عدالت را جاری کرد و نگذاشت که فرصت طلبها به مقاصد خودشان برسند، یک محیط آرام پیدا میشود، در این محیط #آرام همه چیز پیدا میشود.
• بنابراین، «ما نُودِی بِشِیءٍ مِثْلَ ما نُودِیَ بِالوِلایَه» برای اینکه حکومت است. به هیچ چیز مثل این امر سیاسی دعوت نشده است
۱۳۶۵/۰۲/۰۲
●●●
#حکومت_اسلامی
#تمدن_نوین_اسلامی
#انقلاب_اسلامی
#فرهنگ
💠 @soha_olom_ensani
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
فرق آدم بزرگ و بزرگوار بسیار است... 🔻🔻🔻
•فرق بین بزرگی و بزرگواری چیست؟ فرض کنیم شخصی یک #عالم بزرگ باشد و فضیلت دیگری غیر از علم نداشته باشد، یعنی کسی باشد که فقط میخواهد یک کشف جدید کند، تحقیق جدید کند. این یک فکر و اندیشه بزرگ است، یعنی یک اراده بزرگ و یک همت بزرگ در راه علم است.
• آن دیگری یک افزون طلب بزرگ است که همیشه دنبال #ثروت میرود و ثروت برای او هدف است، یک شهوت بزرگ است، یک #حرص بزرگ است. دیگری یک رقابت بزرگ است، دیگری یک کینه توزی بزرگ است، دیگری یک #حسادت بزرگ است، دیگری یک جاه طلبی بزرگ است. تمام اینها خودپرستیهای بزرگ هستند. هیچ یک از اینها را نمیشود بزرگواری دانست؛ بزرگی هست ولی بزرگواری نیست.
•آن آدم بزرگ جاه پرست برای جاه پرستی آنقدر اهمیت قائل است که میگوید #زندگی اگر هست این است که آدم مثل شیر زندگی کند نه مثل گوسفند، یعنی بدرد نه اینکه دیگری او را بدرداما بزرگوار چگونه است؟ بزرگوار میخواهد همه مردم شیر باشند، یعنی گوسفندی نباشد که دیگری طعمهاش کند. اصلًا میخواهد درندگی در دنیا وجود نداشته باشد. این معنایش احساس بزرگواری است، احساس انسانیت است، به تعبیر قرآن احساس عزّت است، احساس کرامت نفس است. کلمه « #کرامت » در آثار اسلامی زیاد آمده و همان مفهوم بزرگواری را دارد.
▪
کتاب آزادی معنوی
▪
#شهید_مطهری
#اصلاح_دینی
▪▪
@soha_olom_ensani
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
@soha_olom_ensani پرورش مدیران غرب زده و مجذوب غرب حاصل انحراف علوم انسانی در کشور است! 🔻🔻🔻🔻
اینکه بنده دربارهی علوم انسانی در دانشگاهها و خطر این دانشهای ذاتاً مسموم هشدار دادم - هم به دانشگاهها، هم به مسئولان - به خاطر همین است. این علوم انسانیای که امروز رائج است، محتواهائی دارد که ماهیتاً معارض و مخالف با حرکت اسلامی و نظام اسلامی است؛ متکی بر جهانبینی دیگری است؛ حرف دیگری دارد، هدف دیگری دارد. وقتی اینها رائج شد، مدیران بر اساس آنها تربیت میشوند؛ همین مدیران میآیند در رأس دانشگاه، در رأس اقتصاد کشور، در رأس مسائل سیاسی داخلی، خارجی، امنیت، غیره و غیره قرار میگیرند. حوزههای علمیه و علمای دین پشتوانههائی هستند که موظفند نظریات اسلامی را در این زمینه از متون الهی بیرون بکشند، مشخص کنند، آنها را در اختیار بگذارند، برای برنامهریزی، برای زمینهسازیهای گوناگون. پس نظام اسلامی پشتوانهاش علمای دین و علمای صاحبنظر و نظریات اسلامی است؛ لذا نظام موظف به حمایت از حوزههای علمیه است، چون تکیهگاه اوست
.۱۳۸۹/۰۷/۲۹
#علوم_انسانی
#امام_خامنه_ای
#علم_دینی
_
@soha_olom_ensani