📨 #پیام_ناشناس
📝 متن پیام : خسته شدم
از بحث با مامانم خسته شدم
از اینکه حرف منو نمیفهمه درکم نمیکنه خسته شدم :)
پر از عصبانیتم، نمیدونم این عصبانیتم رو چیکار کنم
✅ پاسخ: سلام دوست من
اگه الان بهت بگم که کاملا درکت میکنم و یا اینکه توصیهای بهت بکنم یعنی مشاور خوبی نیستم. چون تنها اطلاعاتی که من الان دربارهت دارم اینه که از اینکه با مادرت نمیتونی طوری که میخوای تعامل کنی عصبانی شدی و احساس میکنی از این وضعیت خسته شدی.
سن، جنسیت، اینکه از چه زمانی این احساس رو داری و چند وقت یکبار تکرار میشه؟ بحثتون حول چه موضوعاتی میگرده؟ وقتهایی که ناراحت یا عصبانی میشی چطور با احساساتت مواجه میشی؟ رابطه تک تک اعضای خانواده با مادرت چطوریه و رابطه شما با بقیه خانواده چطوریه؟
اینها سوالاتیه که در یک جلسه مشاوره بهش میپردازیم تا بتونیم بهتر و دقیقتر مشکل رو بفهمیم و برای حلش تلاش کنیم.
#پرسش_و_پاسخ
🖤 @HAMDARDI_COM
📨 #پیام_جدید
📝 متن پیام : https://eitaa.com/hamdardi_com/7058
اگر اینو به طور خلاصه بگم به طور اجمالی کمکم میکنید؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
پاسخ: برای بالا رفتن اطلاعاتت راهنمایی اجمالی میتونه مفید باشه ولی اگه مشکلتون میخواهید حل بشه، این دست مشکلات معمولا نیاز به چند جلسه مشاوره، انجام تمرین و کار عمیق داره.
#پرسش_و_پاسخ
🖤 @HAMDARDI_COM
هدایت شده از مشاوره تخصصی همدردی
راحت بگو، چی میخوای؟
🌱 انتظارات پیدا و پنهان تاثیری بسیار بسیار عمیقی روی ازدواج افراد دارن. بیشتر وقتها با اینکه زوجها هزار تا شکایت دربارهی همسرشون مطرح میکنن، نکتهی اصلی توی یه جمله خلاصه میشه:
«این ازدواج انتظارات من رو برآورده نمیکنه.»
🌱 گاهی اوقات این توقعات نامنصفانه یا غیرواقع بینانه هستند که مشاوره و تمرین میتونه باعث اصلاحشون بشه.
⚠️ اما...
خیلی وقتها هم انتظارات همسر منصفانه و مناسب به نظر میرسه اما اشکال از جای دیگه است؛ انتظارات به طور واضح و مشخص مطرح نشده.
✅ پس چه در جلسات خواستگاری پیش از ازدواج و چه بعد از ازدواج، همیشه انتظاراتتون رو به طور مستقیم و مشخص برای طرف مقابلتون مطرح کنید.
#مشاوره_فردی
#مشاوره_خانواده
#مهارت_های_ارتباطی
💚 برای آموزشهای جذاب مشاورهای به همدردی بپیوندید 🤍
💠 ما گاهی فکر می کنیم که برای شاد بودن نیاز داریم تا زندگی مان عاری از رنج و سختی باشد. حال آن که عاشوراییان به ما یاد می دهند که وقتی که در مسیر رشد قرار بگیری، سخت ترین لحظات، شادترین لحظات تو خواهند بود.
💠 برای مثال در کتاب تاریخ امام حسین (ع) آمده که حبیب بن مظاهر را در روز عاشورا خندان یافتند، یزید بنحصین به او گفت: این چه هنگام خنده است؟ حبیب گفت: برای سرور و شادمانی کجا بهتر از اینجا یافت میشود؟!
#مشاوره_فردی
#تاسوعا
🖤 @HAMDARDI_COM
📌 روح که بزرگ شد، تن به زحمت میافتد
🔻 روح کوچک به دنبال خواهشهای تن می رود، هرچه را که تن فرمان بدهد اطاعت می کند. روح کوچک به دنبال لقمه برای بدن می رود اگر چه از راه دریوزگی و تملّق و چاپلوسی باشد. روح کوچک تن به هر ذلت و بدبختی می دهد برای اینکه می خواهد در خانه اش فرش یا مبل داشته باشد، آسایش داشته باشد، خواب راحت داشته باشد.
🔻متنبی می گوید: وقتی که روح بزرگ شد جسم و تن چاره ای ندارد جز آنکه به دنبال روح بیاید، به زحمت بیفتد و ناراحت شود. #حسین بن علی (ع) یک روح بزرگ و یک روح مقدس است. اساساً روح که بزرگ شد تن به زحمت می افتد. روح بزرگ آرزو می کند که در راه هدفهای الهی و هدفهای بزرگ خودش کشته شود؛ فرقش شکافته می شود، خدا را شکر می کند روح وقتی که بزرگ شد، خواه ناخواه باید در روز #عاشورا سیصد زخم به بدنش وارد شود.
🔺 آن تنی که در زیر سم اسبها لگدمال می شود، جریمه یک روحیه بزرگ را می دهد، جریمه یک حماسه را می دهد، جریمه حق پرستی را می دهد، جریمه روح شهید را می دهد.
✍ #شهید_مطهری
#امام_حسین
#محرم
🖤 @HAMDARDI_COM
هدایت شده از مشاوره تخصصی همدردی
انسانی که کربلا معرفی میکند 🔻
👈به سلیگمن در روانشناسی مثبتگرا بگویید زمینی میشناسم که در معرکۀ عشق شاهد ذبح 18 نفر از بستگان درجه یک بود و گفت: جز زیبایی ندیدم! و قاسمی که گفت: مرگ برایم از عسل شیرینتر است!
👈به واتسون در رفتارگرائی بگویید حسینی میشناسم که نه با «مُلکِ ری» فریفته شد و نه از «غلاف شمشیر» هراسناک! تا تردید حاصل کند که مبنای رفتارِ آدمی «پاداش» است یا «تهدید؟» !
👈به گلاسر در تئوری انتخاب بگویید سراغ دارم 72 نفر با اختیار خویش «انتخاب» کردند تا پای در «قتلگاه» بگذارند!
👈به مازلو در #روانشناسی انسان گرایانه بگویید ابوالفضلی میشناسم که پا بر نیازهای زیستی گذاشت و «جرعهای آب ننوشید» و نیاز به امنیت خود را نادیده گرفت و «اماننامه» را پس زد تا مصداقی شود برای «افرادِ خودشکوفا»!
👈اگر از «مهارت نه گفتن» گفتید، یاد کنید از آقایی که زیرِ سُم اسبان رفت اما بر بیعتِ با ظالم «نه» گفت!
👈اگر از «خانواده مطلوب» گفتید، نام ببرید از «انسجام خانوداگیِ» یک ابر مرد که خانوادهاش از مدینه تا کربلا از شیرخواره تا بزرگسال و از عروس و داماد تا پدربزرگ و مادربزرگ پا به پا تا جولانگاه همراه او پیش آمدند!
👤 یادداشتی از برادر خوش ذوق جناب آقای کریمی...
آری انسان شناسی #کربلا رنگ و بویش متفاوت است...
🖤 @HAMDARDI_COM
📆 1403.4.23
🔰 چرا دانشآموزان در سراسر جهان دارند خنگ میشوند؟
✅ تأثیر گوشیهای همراه بر روی دانشآموزان!
🔸 معروفترین معیار سنجش توانمندی دانشآموزان در سطح جهان، آزمونی موسوم به پیآیاسای است که هر سه سال یکبار عملکرد دانشآموزان هشتاد کشور جهان را در ریاضی، علوم و درک مطلب میسنجد. در سالهای اخیر هربار که نتایج این آزمون منتشر میشود، سیاستگذاران و برنامهریزان آموزشی در جهان را به تعجب وا میدارد.
🔸 طی چندین آزمون گذشته، نمرات دانشآموزان تقریباً در همۀ درسها و تقریباً در همهجای دنیا به طور مداوم در حال کاهش است. حتی کشورهایی مثل فنلاند و کرۀ جنوبی که نظامهای آموزشی بسیار باکیفیتی دارند هم مستثنی نیستند.
🔸 چه چیزی باعث افت نمرات در دانشآموزان سراسر جهان شده است؟ برخی از تحلیلگران همهگیری کرونا را عامل اصلی دانستهاند. اما روند افول نمرات از چندین سال قبل و مشخصاً از سال ۲۰۱۲ به بعد آغاز شده است و کرونا فقط شیب آن را افزایش داده است. گزارش پیآیاسای به سه دلیل «گوشیهای همراه» را عامل اصلی معرفی میکند:
1️⃣ اولاً دانشآموزانی که روزانه کمتر از یک ساعت از اوقات فراغت خود را با دستگاههای دیجیتال سپری میکنند، عملکرد ریاضیشان حدود پنجاه درصد بالاتر از دانشآموزانی است که روزانه بیش از پنجساعت به اسکرین چشم میدوزند.
2️⃣ ثانیاً به نظر میرسد که صفحهنمایشها باعث نوعی حواسپرتی فراگیر در میان همهٔ دانشآموزان شدهاند، حتی دانشآموزانی که مدام چشم به آنها ندوختهاند نیز در اثر حواسپرتی اطرافیانشان درگیر میشوند.
3️⃣ دلیل سوم این است که تقریباً نیمی از دانشآموزانی که در این آزمون شرکت کردند، گفتند وقتی از دستگاههای دیجیتال خود دور هستند، احساس «کلافگی» یا «اضطراب» میکنند. به همین روال، نیمی از دانشآموزان گفتند که بدون دستگاههای دیجیتالشان از زندگی رضایت کمتری دارند. این اضطراب رابطهای معکوس با عملکرد تحصیلی دانشآموزان دارد. در مجموع، دانشآموزانی که بیشتر با تلفن همراه خود کار میکنند در مدرسه نمرات بدتری میگیرند، حواس دانشآموزان دیگر را پرت میکنند و احساس بدتری نسبت به زندگی خود دارند.
🔸 البته آزمون پیآیاسای تنها پژوهشی نیست که پیوستگی استفادۀ زیاد از دستگاههای دیجیتال و عملکرد بد تحصیلی را نشان میدهد. جاناتان هایت، در پژوهشی جدید به این نتیجه رسیده است که صرفِ وجود یک گوشی هوشمند در دیدرس، باعث افت قابلتوجه تمرکز حاضرین میشود.
نظر شما چیست؟
🔸 هایت پیشنهاد میکند که بهتر است گوشیهای هوشمند کاملاً در مدارس ممنوع شوند. به نظر میرسد تحلیل پیآیاسای نیز استدلالی قوی در حمایت از این سیاست باشد. صدها پژوهش جدی دیگر در دهسال اخیر نیز به نتایج مشابهی رسیدهاند. اگرچه بعضی میگویند اگر دانشآموزان مهارت استفاده از گوشی را بیاموزند، شاید کمتر در معرض خطر باشند، اما ممنوعکردن تلفن در مدرسه اقدام آزمایشی جسورانه و بدیعی خواهد بود. شاید مؤثر نباشد، اما غلط است اگر فکر کنیم هیچ کاری نکردن و حفظ وضع موجود، بیضرر خواهد بود. وقت، وقتِ یک مداخله جدید است.
↙️ منبع: وبسایت ترجمان، نویسنده: درک تامپسن، مترجم: نیره احمدی
〰️〰️〰️〰️〰️
🆔 @tarahomiasl
🌱 @HAMDARDI_COM
📌 سندروم خودویرانگری!
سندرم ایمپاستر (impostor syndrome) یک پدیدهی روانی است که در آن افراد نمیتوانند موفقیتهایشان را بپذیرند. برخلاف آنچه شواهد بیرونی نشان میدهد که فرد با رقابت و تلاش به موفقیت رسیده، خود فرد تصور میکند که لیاقت موفقیت را ندارد و فریبکار است. فرد مبتلا به این سندرم، موفقیت خودش را در نتیجه خوششانسی، زمانبندی خوب یا فریب دادن دیگران میداند و این موضوع که فرد باهوش یا تلاشگر است توسط خودش مورد پذیرش قرار نمیگیرد.
#مشاوره_فردی
💚 @HAMDARDI_COM
🔻 سه ویژگی سندروم ایمپاستر
دکتر سندی مان، استاد روانشناسی دانشگاه لنکشر بریتانیا، سه ویژگی اصلی #سندروم_ایمپاستر یا نشانگان خود-ویرانگری افراد موفق را چنین بیان میکند:
اولین ویژگی چنین افرادی این است که افراد فکر میکنند دیگران تصوری اغراقشده و بیشاز اندازه از تواناییها و مهارتهای آنها دارند، تصوری بسیار بزرگتر از آنچه خود فرد از خودش دارد.
دومین ویژگی این است که آنها همواره در هراس شدیدی هستند که مبادا دستشان رو شود و دیگران فکر کنند در مورد تواناییهای خود بقیه را فریب دادهاند.
سومین ویژگی این است که به طور مداوم موفقیتهای خود را با عواملی که از کنترل شما خارج هستند، اندازهگیری میکنند و میسنجند.
#مشاوره_فردی
🌱 @HAMDARDI_COM
بعضی از جملههای لایکخور و زرد داره واقعا به زندگیهامون ضربه میزنه!!🥲
+ اینکه راحت میگن فلان آدما رو از زندگیت حذف کن یا میگن نذار فلان آدمها آرامشت رو بهم بزنن ....🫠
❌نکته منفیش اینه این جملهها هر روز زیاد و زیادتر میشه و آدم هارو تنهاتر میکنه...!
و نتیجش این میشه که ما داریم به کسایی تبدیل میشیم که توانایی سازگاری ندارن و در آینده با هیچکس دیگه کنار نمیان.
📌اما واقعیت اینه؛
هیچ کسی کامل نیست و همهی ما ایراداتی داریم. هر ارتباط و رابطهای سختی و مشکلات خودشو داره و ما به جای حذف و پاک کردن صورت مساله باید به دنبال راهکار و بهبود و تعمیرش باشیم. حذف کردن برای زمانیه که نهایت تلاشتونو کردین و دیگه امیدی به بهبود رابطه نیست.
#مشاوره_خانواده
💚 @HAMDARDI_COM
مشاوره تخصصی همدردی
#پیام_شما 👌👌👌 بسیار عالی خدا قوت مطالب کانال شما مختصر و واقعا مفید.
.
ممنونیم از محبتهاتون 🌱🌱🌱
.
🍂 #قصار_درمانی
🌼 اگر مهمترین هدف ناخدا این بود که از کشتی خود محافظت کند، همیشه آن را در لنگرگاه نگه میداشت.
👤 توماس آکویناس
🌊 با کشتی خویش دل به دریا بزنید.
💚 @HAMDARDI_COM
📮 پنج یادآوری برای غلبه بر کاملگرایی:
۱.کاملگرایی نوعی خودتخریبیه، چون کامل بودن ممکن نیست!
۲.ما فکر میکنیم اشتباه نکردن ما رو از قضاوت شدن و انتقاد دیگران مصون نگه میداره اما بجای اینکه از ما مراقبت کنه، کاملگرایی ما رو زمینگیر میکنه!
۳. #کامل_گرایی دشمن اصالت، خلاقیت و لذته چون نمیذاره اشتباه کنیم و اشتباه فرصتی برای یادگیری و رشده.
۴.خیلی خوبه که بخواین بهترینتون رو انجام بدین، اما حواستون باشه تلاش برای بهبود به این معنی نیست که بخاطر اشتباهات به خودتون سخت بگیرید و نگاه صفر و صدی(بُرد و باخت) داشته باشید.
۵.برای اینکه کافی باشید، لازم نیست کامل باشید.
#مشاوره_فردی
#کمال_گرایی
💚 @HAMDARDI_COM
🔻 نکتهای راجع به اضطراب و افسردگی:
کسی که #افسردگی داره در گذشته گرفتار شده و کسی که #اضطراب داره در آینده. کسی که هر دو رو داره یعنی در آینده و گذشته زندگی میکنه و زمان حال دیگه براش معنا نداره.
#مشاوره_فردی
🌱 @HAMDARDI_COM
ذهن همیشه دنبال چالشه، اگه چیز باارزشی برای جنگیدن بهش ندی، برای چیزهای بی ارزش میجنگه...
#قصار_درمانی
🌱 @HAMDARDI_COM
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 نشانههای عزتنفس پایین 🔺
چندتاش رو توی خودتون میبینین؟ 🤔
✍️ مرکز مشاوره حکمت
#فیلم #کلیپ #عزت_نفس
💚 @HAMDARDI_COM
شما میتوانید بهترین آلوی دنیا باشید، رسیده، آبدار، شیرین و خوشمزه، اما یادتان باشد، هستند آدمهایی که آلو دوست ندارند.
📚زندگی، عشق و دیگر هیچ
✍🏻 لئو بوسکالیا
#قصار_درمانی
💚 @HAMDARDI_COM
اگر فردا صبح از خواب بیدار شوید و ببینید که بیست کیلو چاق شدهاید نگران نمیشوید؟ 😱
البته که میشوید! سراسیمه به بیمارستان تلفن میزنید: الوو، اورژانس؟ کمک، کمک، من چاق شدهام!
اما اگر همین اتفاق به تدریج رخ بدهد، یک کیلو این ماه، یک کیلو ماه آینده و…
آیا باز هم همین عکس العمل را نشان میدهید؟ نـه! با بیخیالی از کنارش میگذرید.
برای کسانی که ورشکسته میشوند، اضافه وزن میآورند یا طلاق میگیرند یا آخر ترم مشروط میشوند این حوادث دفعتاً اتفاق نمیافتد. یک ذره امروز، یک ذره فردا و سر انجام یک روز هم انفجار و سپس میپرسیم: چرا این اتفاق افتاد؟
زندگی ماهیّت انبار شوندگی دارد. هر اتفاقی به اتفاق دیگر افزوده میشود و تاثیر خود را میگذارد، مثل قطرههای آب که صخرههای سنگی را میفرساید.
#اصل_قورباغه_ای به ما هشدار میدهد که مراقب شرایطی که به آن عادت میکنید باشید!
ما باید هر روز این پرسش را برای خود مطرح کنیم: به کجا دارم میروم؟ آیا من سالمتر، شادتر و رشدیافتهتر از سال گذشتهام هستم؟ و اگر پاسخ منفی است، بهتر است در کارهای خود تجدید نظر کنیم.
#مشاوره_فردی
#روانشناسی
🌱 @HAMDARDI_COM
🔻وقتی از دست همسرتون عصبانی هستین
دوتا راه دارین:
1⃣ یا اینکه برید مستقیم، دوستانه و محترمانه قضیه رو باهاشون در میون بذارین و یه جوری حل و فصلش کنین،
2⃣ یا اینکه ببخشیدش و کلا قضیه رو فراموشش کنین.
ولی بعضی از ماها هیچ کدوم از این دو تا کار رو انجام نمیدیم! بلکه شروع میکنیم تو ذهنمون صد بار قضیه رو تکرار میکنیم و بارها تو ذهنمون با طرف مقابل دعوا میکنیم!
نتیجه این میشه که پر میشیم از خشم و کدورت و ناراحتی... حالا یا یه روزی میترکیم و خشم مون رو روی طرف خالی میکنیم یا اینکه این ناراحتی میمونه تو دلمون و در بلند مدت میشه کینه از طرف مقابل و افسردگی برای خودمون.
#مشاوره_خانواده
💚 @HAMDARDI_COM
بسیاری از اوقات
ما مسائل را آنطور که هستند نمیبینیم
ما مسائل را آنطور که هستیم میبینیم؛
و این آغاز بسیاری از مشاجرات خانوادگی است.
#قصار_درمانی
🌱 @HAMDARDI_COM
🖐🏻 ۵ مرحلهی سوگواری:
1. انکار ( شوک و ناباوری ) : این انکار واقعیت، یک مکانیسم دفاعی است و باعث میشود احساسات فرد دچار نوعی بیحسی گردد و از شدت شوک وارده نیز کم میکند.
نخستین مرحله در سوگواری، انکار واقعیت است. شخص در این مرحله نمیتواند باور کند که چه اتفاقی افتاده است. این مرحله بهعنوان یک نوع دفاع شخصی به کار میرود و کاملاً طبیعی است.
2. خشم 😡: در این مرحله با همه اطرافیان سر جنگ دارد؛ حتی در مواقعی ممکن است متوفا را سرزنش کند. با اینکه این عمل منطقی به نظر نمیرسد، اما از لحاظ احساسی، عزیزی که با مرگش باعث درد و رنج شده لایق این عصبانیت است.
3. کشمکش ( جر و بحث )😤: در این مرحله فرد به نوعی با خود و افکارش درگیر میشود؛ یعنی دائماً جملاتی را با خود تکرار میکند که با «ایکاش» یا «اگر» شروع میشود: «اگر بیشتر از او مراقبت میکردم اینطور نمیشد»، «اگر به یک پزشک دیگر مراجعه میکردیم زنده میماند»، «کاش زودتر متوجه وضعیتش میشدم» و... .
4. غم 😔: این مرحله معمولاً کمی طولانیتر از مراحل قبل است؛ اما نباید معمولا طولانیتر از ۶ ماه شود؛ زیرا در این صورت خطر ابتلا به بیماریهای #افسردگی و سازگاری بالا میرود که در این وضعیت نیز حضور و همدلی اطرافیان میتواند تسهیلکننده باشد.
5. پذیرش ✅: به معنای پذیرفتن از دست دادن عزیز، و نه به معنای فراموشی اوست؛ یعنی میپذیرد که باید بقیه عمر را بدون او سپری کند.
«بهتر است اجازه دهیم این مراحل بهصورت طبیعی و به ترتیب طی شوند؛ زیرا مقاومت در برابر آنها تنها میتواند این دوره سوگ را طولانیتر کند.»
#مشاوره_فردی
#سوگ
🖤 @HAMDARDI_COM
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😇 شما هم میتونید اینطوری بدنتون رو آروم نگه دارید؟
#فیلم
💚 @HAMDARDI_COM