بررسی شیوه های تقریرنویسی.mp3
20.02M
💥بررسی شیوه های تقریر نویسی در مقطع سطح و خارج
🎤آیت الله حسینی گرگانی
زمان: چهارشنبه 18 فروردین 1400
انجمن علمی شهید میثمی ره مدرسه عالی انوار طاها ص
سلسله نشست های علمی تا اجتهاد
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
💥آیا در قم فقط گربه های سیاه مانده اند؟
✍استاد شهید #مطهری :
خطیب بسیار فاضل و مبرز مرحوم اشراقی قمی از خطبای تقریبا درجه اول ایران که هم فاضل بود و هم سخنور، یک وقتی در قم، بالای منبر، افتاده بود تو دنده انتقاد از قمی ها (خیلی انسان معتقد و خوبی هم بود). می خواست بگوید این مردم عوام قم ما خیلی خرافاتی هستند و از جمله می گفت: قمی ها به گربه سیاه خیلی احترام می گذارند و فکر می کنند که گربه سیاه از ما بهتران است. لذا وقتی گربه سیاه می آید فورا از بهترین غذاهاشان و گوشت خالص برایش می اندازند. بر عکس برای گربه های دیگر اهمیتی قائل نیستند. آن مقداری هم که باید شرعا به او داد به آنها نمی دهند، لذا همه گربه های دیگر در قم منقرض شده اند و فقط گربه سیاه ها مانده اند. هر چه نگاه می کنی در این شهر گربه سیاه می بینی، آن هم چاق و چله.
از منبر آمد پائین. طلبه خیلی خوشمزه ای بود خرم آبادی. اتفاقا مرحوم اشراقی عینک سیاه به چشمش زده بود. وقتی آمد نشست، آن طلبه به همان زبان خرم آبادی و خیلی ساده و لطیف گفت: قربانت! ما که تو این شهر گربه سیاه نمی بینیم، تو عینک سیاه به چشمت زده ای و همه گربه ها را سیاه می بینی.
خیلی مرحوم اشراقی خندید. حالا حساب این است: آدم عینک سیاه که به چشمش بزند -اگر چه آن داستان شوخی بود- همه گربه ها را سیاه می بیند. قرآن می گوید: تقوا داشته باشید تا عینک درونتان سفید باشد و جهان را همچنان که هست ببینید
📚آشنایی با قرآن،ج ۳، ص ۲۲
#خاطرات_علما
🔰 کشکول ناب حوزوی🔻
🌀 @kashkolenab
📚 #معرفی_کتاب شکاف طبقاتی، توزیع مجدد ثروت و رهیافتهای قرآنی
✍مرتضی صاحب فصول
🔻توضیحات :
کتاب پیشرو، تحقیقی حول «آیه های قرآنی ناظر به توزیع مجدد ثروت» میباشد. توزیع مجدد ثروت، با تعریف و شرحی که در این کتاب خواهد آمد، یکی از مباحث مهم اقتصادی امروز جهان است، در آن حد که حل بسیاری از مشکلهای اجتماعی در گرو انجام بایسته و شایسته آن شمرده میشود.
💰قیمت: ۲۵۶,۰۰۰ ریال
🛍 خرید کتاب 👉
#عدالت_اسلامی
#اقتصاد_اسلامی
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
✍ #علامه_طباطبایی:
آيا نبايد در يك چنين جهانى- كه قدرت و استقلال مادى و معنوى به دست حريفان سرسخت ما افتاده است- به يارى حقايق اين دين پاك شتافته و در احياى كلمهاش بكوشيم؟
يا بايد اين امانت گرانبهاى آسمانى را به دست افكار مخالف و زبان و قلم بيگانگان سپرده، و خود در خانه را بسته و به عيش تاجرى خود ادامه داده، و به عذر اينكه دين صاحب دارد! و خداوند عزّ اسمه حافظ و نگهدار و امام زمان (عج) صاحب و طرفدار آن است، آن را به خدا و امام زمان (عج) سپرده و به ساحت قدس امام عليه السلام عرض كنيم {«فَاذْهَبْ أَنْتَ وَ رَبُّكَ فَقاتِلا إِنَّا هاهُنا قاعِدُونَ»}!
حفاظت خدا و حمايت امام نسبت به دين، چه دخلى به وظيفه عبودى ما دارد؟!
📚شیعه(مجموعه مذاکرات با پروفسور کربُن) ، ص ۱۸۷
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
آیت الله #مصباح_یزدی در سال تحصیلی 64_63 در درس خود خطاب به روحانیون و مذهبیون حجتیه ای:
⁉️چطور شما برای کارهای خودتان صبر نمیکنید تا امام زمان عج تشریف بیاورند؟!!
❓چرا برای تصرف در اموال امام صبر نمیکنید تا امام زمان عج بیاید؟!!
✅چقدر جای شرمساری است که کسانی نعمت جمهوری اسلامی را ندیده بگیرند و به اهمیت این نعمت عظمی توجه نکنند.
📰روزنامه اطلاعات، ۲۸ اردیبهشت ۱۳۶۴، ش ۱۷۵۹۴،ص۶
✍پ.ن: چه ناجوانمردانه است که برخی جاهلانه یا خائنانه ایشان را حجتیه ای معرفی میکنند.
@aboutalebi57
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیت الله #جوادی_آملی:
قلم را روی زمین نگذار، بگذار روی گوشت!
مگر میشود انسان اهل علم باشد و اهل قلم نباشد؟
#نقد_حوزه
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
کشکول ناب حوزوی
💥مرحوم شیخ هادی نجم آبادی، فقیه و عالم وارسته قبل از عصر مشروطه💥 ✍ آیت الله #شبیری_زنجانی "دو عالم
💥طالقانی شاگرد مکتب نواندیشی دینی نجم آبادی
کتاب «محو الموهوم و صحو المعلوم» نوشته روحانی مشروطه خواه آیت الله سید اسدالله موسوی خرقانی است. خرقانی که از شاگردان معروف آیت الله شیخ هادی #نجم_آبادی روحانی نواندیش و قرآن پژوه عقلگرای روزگار قاجار است، در این کتاب «راه تجدید عظمت و قدرت اسلامی» را با رویکردی نواندیشانه و مصلحانه تشریح کرده است. مقدمه ده صفحه ای این کتاب نایاب را یکی از شاگردان مرحوم خرقانی یعنی آیت الله سید محمود علایی #طالقانی نوشته است. در همین راستا، بنده بر این نظرم که آیت الله طالقانی از جمله شاگردان «مکتب نواندیشی دینی نجم آبادی» به شمار می رود. البته اثبات این ادعا، پژوهشی روشمند در قالب مطالعه ای تطبیقی را تمنا می کند. گزاره هایی همانند بازگشت به قرآن، مدارا و بردباری دینی، عدالت اجتماعی، اصلاحگری مذهبی، مقابله جدّی با استعمار و استبداد، خرافه ستیزی، دغدغه مندی نسبت به چرایی و چگونگی انحطاط ایران و مسلمانان، الهیات و اجتهاد عقلایی، گفت و گوی ادیان و فرهنگ ها و... از جمله کلیدواژه های مشترک اندیشه و آرمان های دو روحانی شجاع البرزی یعنی نجم آبادی و طالقانی است.
✍حسین عسکری
19 شهریور 1398
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
آیتالله سعادت مصطفوی از بیمارستان مرخص شد
| همسر آیتالله سعادت مصطفوی در گفتگو با نقد اندیشه:
«عمل جراحی ایشان رضایتبخش بوده و از بیمارستان ترخیص شدند. اکنون در منزل هستند و دوران نقاهت را طی میکند.»
آیتالله سیدحسن سعادت مصطفوی، حکیم سینوی، متولد سال ۱۳۱۵ در شهر قائن خراسان و صاحب آثاری چون «شرح نمط سوم اشارات و تنبیهات ابنسینا» است.
➕توئیت
twitter.com/naghdeandisheh/status/1415261882886369288?s=21
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
شکوفايي علم و صنعت و تمدن اسلامي.mp3
4.77M
💥شکوفايي علم، صنعت و تمدن اسلامي در زمان امام حسن عسکري عليه السلام
🎤 آیت الله احمد #عابدی
#تمدن_اسلامی
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
ETHICS_Volume 5_Issue 1_Pages 67-90.pdf
530.7K
📚 #مقاله درآمدی روششناسانه بر نظریۀ عدالت در اقتصاد اسلامی
💦چکیده💧
فعالیتهای علمی در حوزه عدالتپژوهی را میتوان به ساختن بنایی تشبیه نمود که تحقق هر مرحله، مقدمه و امکانی برای ورود به مراحل بعد است. از این رو نگرشهای گوناگون در موضوعات حوزه عدالتپژوهی ناشی از تفاوت دیدگاهها در مراحل قبلی است. دراین میان کاربست روش مناسب، رکن اساسی برای دستیابی به اصول عدالت اقتصادی است. این مقاله با بهرهگیری از روش تحلیل فلسفی، روشهای دستیابی به پاسخ مسائل اصلی عدالت اقتصادی در آموزههای اسلامی را مورد مطالعه و ارزیابی قرار میدهد. در پژوهشهای اسلامی که تا کنون در باب عدالت و به ویژه عدالت اقتصادی صورت گرفته است، فضای کلی «مبناگرایی» حاکم بوده است. رابطه عدالت اقتصادی و حقوق اقتصادی و همچنین ویژگیهایی همچون اصل امضایی بودن فرامین شارع مقدس در امور اقتصادی و جایگاه عرف و بناء عقلا در تعیین مصادیق حقوق اقتصادی، سبب تفاوت ماهوی مباحث روششناسی عدالت در حوزه اقتصاد با سایر حوزههای عدالتپژوهی میگردد. از این رو در این نوشتار روشهای «مبنا گراییِ نصمحور»، «مبنا گرایی علِّی»، «مبناگرایی فطری- ولایی» و «مبناگرایی منسجِم کارکردگرا» به عنوان مهمترین روشهای شناخت عدالت در اقتصاد اسلامی، مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. این پژوهش نشان میدهد روش «مبناگرایی منسجِم کارکردگرا» نسبت به سایر روشها، برای شناخت عدالت اقتصادی در آموزههای اسلامی، از اصالت و کارآمدی بیشتری برخوردار است
#عدالت_اسلامی
#اقتصاد_اسلامی
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
📚 #معرفی_کتاب اسلام و محیط زیست
✍ آیت الله #جوادی_آملی
🔸 هرچه در طبيعت و عالم خلقت، از زيبايي و اتقان برخوردار است، در عالم امر از جمال و كمال برتر كامياب است. بيشك انسان كريم كه صاحب مقام خلافت الهي است، زيباييها، جمال و جلال الهي را در طبيعت نيز حافظ است و با نگرش الهي در آباداني، احيا و سالم سازي محيط پيرامون خود، متعهد است.
🔹 بنابراين، حفظ محيط زيست، پيش از آنكه علمي تجربي و طبيعي باشد، دانشي تجريدي و انساني است و از خاستگاه انساني انسان جوانه ميزند و تنها نگاه طبيعي و مادي به آن داشتن، محدود دانستن اين فن و بيتوجهي به اين شأن شريف انساني است.
🔺 كتاب «اسلام و محيط زيست» با طرح مباحثي نوين چون زيبايي خلقت انسان و جهان، ضرورت حفظ تابلوي زيباي آفرينش، آباداني زمين و تأسيس مدينه فاضله توسط خليفهٴ الهي، رابطه ايمان با آباد كردن زمين، صبغهٴ علوم انساني و ديني محيط زيست، رابطه اعمال نيك و بد با حوادث طبيعي، تلاش در طبيعت و تأثير آن در سلامت محيط زيست، تأثير حسن معاشرت در سلامت محيط زيست و... دريچهاي والا از اين علم را به روي علاقهمندان ميگشايد.
💡 ساختار بندی کتاب:
🔑این کتاب با یک مقدمه، در پنج فصل:
📖 فصل ۱: آبادانی زمین و تأسیس مدینه فاضله توسط خلیفه الهی
📖 فصل ۲: صبغه علوم انسانی و دینی محیط زیست
📖 فصل ۳: رابطه اعمال نیک و بد با حوادث طبیعی
📖 فصل ۴: تلاش در طبیعت و تأثیر آن در سلامت محیط زیست
📖 فصل۵: تأثیر حسن معاشرت در سلامت محیط زیست
🛍جهت خرید به سایت مرکز بین المللی نشر اسراء مراجعه بفرمایید🔻
nashresra.ir
#اسلام_و_محیط_زیست
🔴 @kashkolenab
الهی چون در تو نگرم از جمله تاجدارانم و تاج بر سر
و چون در خود نگرم از جملهٔ خاکسارانم و خاک بر سر
#شعر
📚مناجات شماره ۸۳
🔴 @kashkolenab
هدایت شده از یاران مهدی
💠معرفی کتاب واکاوی نظریه عدالت در تفکر اسلامی
🔶به قلم حجتالاسلام والمسلمین رضا غلامی ، عضو هیات علمی دانشگاه شاهد توسط انتشارات آفتاب
سرفصلهای کتاب:
▪️ فصل اول: معنا و منشأ عدالت
▪️ فصل دوم:منزلت و جایگاه عدالت
▪️ فصل سوم:نقد و بررسی نظریه های عدالت
▪️فصل چهارم: تصویر کلی از نظریه عدالت در اسلام
▪️فصل پنجم:بستر های تحقق عدالت
▪️ فصل ششم: شاخص های تحقق عدالت
▪️ فصل هفتم: روش ها و مکانیزم تحقق عدالت
▪️ فصل نهم: عدالت در جهان معاصر
▪️ فصل دهم: انقلاب اسلامی و عدالت
▪️فصل یازدهم: عدالت طلبی و الزامات آن
•┈┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈┈•
#کافه_عدالت
#عدالت_اجتماعی
#عدالت_خواهی
📌آدرس کانال؛
🆔@cafe_edalat
📚 #معرفی_کتاب «اسطوره های صهیونیستی سینما»
✍مرحوم دکتر محمدحسین #فرج_نژاد
«اسطوره های صهیونیستی در سینما» عنوان اثری است که سعی در شناسایی همه ی نشانه ها و نمادهایی دارد که سینمای غرب با وام گرفتن از معتقدات، باورها، تعصّب ها، اهداف و خطّ مشی یهود و صهیونیسم آنها را در آثار سینمایی به تصویر کشیده است.
میدان و میزان تأثیرگذاری سینما و رسانه های سمعی و بصری جمعی و به ویژه بیان غیرمستقیم، امّا نافذ آن این امکان را ایجاد کرده است تا دست اندرکاران وامدار سینمای غرب همه ی همّت خود را مصروف به خدمت گرفتن آن در جهت منافع یهودیّت صهیونیستی کنند.
بی گمان فیلم های یاد شده در این کتاب در بر گیرنده ی تمامی آثار ارائه شده طیّ بیش از یک صد سال فعّالیت سینمایی نیست، بلکه بیان مصادیق و نمونه هایی است که امکان بررسی و تحلیل دقیق تر و دیگرگون را برای علاقه مندان مطالعات فرهنگی فراهم می آورد.
🔻عناوین اصلی کتاب شامل:
اسطوره
صهیونیسم و رسانه ها
اسطوره های سینمایی
📥 دانلود کتاب 👉
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
✅ می تونیم از فرمانده قرارگاه فرهنگی وابسته به سپاه سوال بپرسیم چرا با وجود قرارگاه های استانی با بودجه های چند صد میلیونی ، زنده یاد محمد حسین #فرج_نژاد باید ماشینشو بفروشه برا چاپ کتابش؟
پس فلسفه وجودی این قرارگاه های عریض و طویل فرهنگی در گستره ی کشور چیست؟
⚠️ این سوال رو باید از حوزه های علمیه و دفتر تبلیغات اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی و... نیز بپرسیم!!
🆔️ @taba_ir
🔴 @kashkolenab
💥حکایتی جالب💥
🔷روزی ملّا عبدالله شوشتری به دیدن #شیخ_بهایی (ره) رفت، ساعتی با وی به گفتگو پرداخت. در این موقع صدای اذان بلند شد. شیخ بهائی فرمود: در همین جا نماز بخوانید تا ما هم به شما اقتدا کنیم و از فیض نماز جماعت بهرهمند گردیم.
🔶ملّا عبدالله مقداری تأمل کرد، سپس از جا برخاست و بدون آنکه در منزل شیخ نماز جماعت بخواند، به خانه خود رفت. یکی از دوستان و شاگردان خاص او که حضور داشت، پرسید: شما که اینقدر مقید هستید نماز را اول وقت بخوانید، چرا خواسته شیخ را اجابت نکردید و همانجا نماز نخواندید؟
🔺پاسخ داد: در آن موقع که شیخ چنین پیشنهادی کرد، با خود فکر کردم، آیا اگر شیخ، پشت سر من نماز بخواند، تغییری در من ایجاد نمیشود؟ دیدم چنان نیست که نفس من تغییری در خود احساس نکند و شاید نماز من با اخلاص کامل نباشد، لذا نماز نخوانده از خانه او بیرون آمدم.
📚با اقتباس و ویراست از کتاب نماز خوبان
#تراجم_علما
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
خسرو پناه.mp3
24.39M
💥دکتر #فرج_نژاد الگوی برای #علوم_انسانی
🎤حجتالاسلام #خسروپناه
🔸شخصیت آقا محمدحسین جامعیتی داشت به گونهای که موضوعات را از منظرهای مختلف مطالعه میکرد. امری که غرب در قرن 21 به آنپی برده اما هنوز در دانشگاه ایران به این مطلب توجه نشده است!
🔹وقتی ایشان موضوعی رو مطالعه میکرد، فقط در مبانی باقی نمیماند؛ با توجه به این مبانی، کاربست آن را در نسبت به مقولههای جدیدی مثل رسانه و فضای مجازی توضیح میداد و دقیقا این موضوع را از منظر قرآن بررسی میکرد. به بحثهای فقهی و تفسیری نیز توجه داشت.
دقیقا یک نگاه جامع میان رشتهای. خیلی کم داریم از این آدمهایی که بتوانند موضوعات را میان رشتهای مطالعه کنند و توضیح بدهند.
🔸تحقیقات ایشان واقعا کار یک نفر نیست.من معتقدم ایشان راه سیدمرتضی #آوینی را خیلی قویتر و عمیقتر حتی از خود شهید آوینی ادامه داده است...
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
📚 دورۀ سه جلدی کتاب عَونُ إخوانِ الصَفاء عَلی فَهمِ کِتابِ الشِفاء تألیف بهاءالدین محمّدبن حسن الإصفهانی با تحقیقِ علی اوجبی در انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران به شرح زیر منتشر شد:
المجلّد الأول في المنطق، ۷۵۲ صفحه
المجلّد الثانی في الطبیعیّات، ۷۰۷ صفحه
المجلّد الثالث في الإلهیّات، ۴۴۸ صفحه
🔻استاد سیّدجلالالدین #آشتیانی دربارۀ این کتاب مینویسند:
عَونُ إخوانِ الصَفاء عَلی فَهمِ کِتابِ الشِفاء اثر نفیسِ محمّدبن حسن اصفهانی در حکمت، تلخیص کتاب شفا است که در ضمنِ حذف مکرّراتِ عباراتِ شفا و بیان مطالب با عباراتی روان، که خاصیتِ قلم توانای اوست، مشکلات کتاب را نیز حل نموده است.
🌐سامانه خرید اینترنتی مؤسسه به نشانی www.irip.ac.ir می باشد
#معرفی_کتاب
#فلسفه_اسلامی
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
💥تفاوت فلسفه اسلامی با فلسفه غرب
✍آیت الله محمدعلی #گرامی:
لازم است جوانهاى ما حداقل يك كتاب فلسفۀ اسلامى بخوانند تا لااقل با اصطلاحات اين علم آشنا باشند و دریایند که فلسفۀ ماديت چقدر ازمرحله پرت است،
بحثهائى كاملاً اجتماعى را فلسفى تصور نموده، و به اصطلاح بحثهاى اعتباری را با مباحث حقيقى مخلوط كرده و در مباحث حقيقى جهان با ديد حقوقى و اجتماعى وارد شده است، و دریابد كه فلسفه مادی هر چند آسانتر و بالنتيجه امكان دسترسى به آن بيشتر است ولى فقط ظاهر است و عمق ندارد! «يعلمون ظاهرا من الحيوة الدنيا» به ظاهرى از زندگى دنيا آگاهى دارند.
📚کتاب مذهب ، ص ۴۰
#فلسفه_اسلامی
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab
💥 گزیدهای از خاطره جالب کریم فیضی با آیةالله میرزا جعفر #اشراقی:
🔸 ... مرحوم اشراقی دربارهٔ احمد #کسروی خاطرهای مهم و بینظیر نقل کرد که منحصر بفرد است. گفت: در جوانی، در اوایل دورهٔ محمّدرضاشاه که تازه اتوبوس آمده بود، در تهران سوار اتوبوس شدم. وسط راه کسروی هم سوار شد. او مرا نمیشناخت، امّا من او را میشناختم و به احوالاتش علم داشتم. عینکش را که زد، دید یک آخوند در اتوبوس حضور دارد. اخمهایش توی هم رفت. در اوّلین ایستگاه پیاده شد، از بس بد آخوند بود. یک ساعت بعد که در محضر مرحوم سیّد هبةالدّین #شهرستانی بودم، کسروی هم آمد و داخل شد. معلوم شد برای اینکه با آخوند همسفر نباشد، راهی طولانی را پیاده پیموده است!
🔹 آقای شهرستانی از بزرگان شیعه بود که از بغداد آمده بود. چون عالمی بزرگ بود، کسروی نتوانسته بود خودش را از ملاقات با او معاف کند. امّا وقتی دید آخوندی که در اتوبوس از دستش فرار کرده، حضور دارد، دوباره کک به جانش افتاد که زود مرخّص شود و برود. بعد از خوردن چای برخاست که: رفع زحمت میکنم. آقای شهرستانی پرسید: چرا زود میخواهید بروید؟ کسروی گفت: بیرون تهران کار دارم. آقای شهرستانی دستهایش را به حالت دعا بلند کرد و گفت: خداوند خانهای در بیرون تهران نصیب شما بکند. ما حضّار هم بلند گفتیم: آمین یا ربّ العالمین. منظور آقای شهرستانی این بود که کسروی به زودی بمیرد و ببرند در بیرون تهران دفنش کنند. نمیدانم آقای کسروی متوجه عمق دعا شد یا نه؟ ...».
🌐 متن کاملتر این خاطره در: وبلاگ چراغ مطالعه
#خاطرات_علما
✅ کشکول ناب حوزوی🔻
🔴 @kashkolenab