eitaa logo
پله پله تا اجتهاد
311 دنبال‌کننده
123 عکس
2 ویدیو
50 فایل
🔶 کانال معاونت پژوهش مدرسه فقهی آل یاسین علیهم السلام 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin
مشاهده در ایتا
دانلود
2️⃣9️⃣1️⃣ 9️⃣4️⃣ ❇️نکاتی از حلقه ثانیه 🔶 حروف و هيئت‏ها بر معناى ربط و نسبت دلالت دارند. 🔷 اصوليون از هر نسبتى به معناى حرفى تعبير مى‏ كنند، چه مدلول حرف باشد يا مدلول هيئت جمله ناقص يا تام. و از هر معناى مستقل به معناى اسمى تعبير مى ‏كنند. 👈 تفاوت ميان معناى حرفى و اسمى در اين است كه معناى حرفى جز در ضمن لحاظ دو طرف نسبت، قابل تصور نيست، بخلاف معناى اسمى كه قابل لحاظ مستقل است. ⬅️ محقق نائينى- رحمه الله- معتقد است كه معناى حرف ايجادى و معناى اسم اخطارى است. اگر اين سخن چنين تفسير شود كه حروف قبل از مرحله كلام داراى معناى ثابتى نيستند و معناى آنها در مرحله كلام ايجاد مى ‏شود، سخنى غير قابل قبول است. ولى اين سخن تفسير دقيق و لطيفى دارد كه در حلقه سوم خواهد آمد. 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
3️⃣9️⃣1️⃣ 9️⃣4️⃣ 🔟 ❇️ تقسیم مباحث فقه ✅ در این باره تقسـیماتی ذکر شد که بهترین تقسیم، تقسیمی است که مرحوم محقق(رحمه ﷲ) در شـرایع آورده است و فقها بعـد از ایشان از این تقسـیم بنـدي تبعیت کردنـد که عبارتست از: عبادات، عقود، ایقاعات و احکام. 🔶 نکته این تقسیم این است که متخذ از نوع مسائل فقهی می باشد مثلاً عبادات مسائلی هستند که داراي نکته مشترك - یعنی نیت قربت - هسـتند که این نکته در همه آنها شـرط است و نوع احکام آنها عبادي است و همین وحدت نوعی این احکـام مبنـاي این قسم در تقسـیم است. 🔷 مبنـاي قسم دوم - عقود - این است که تصـرف انشایی وضـعی است و ایجاد معامله است که قائم بین دو طرف می باشـد. 🔶 قسم سوم یعنی ایقاعـات بـا یـک طرف ایجـاد می شود. 👈 لذا تقسـیم مرحوم صاحب شـرایع(رحمه اﷲ)مبناي مناسبی دارد چرا که بحث فلسفه احکام و اغراض را درمبناي تقسـیم لحاظ نکرده است بلکه براساس نوع مجموعه هاي این مسائل و نوع حکم و متعلق حکم تقسیم بندي نموده است. 👈 بنابراین، این تقسـیم هم فنی تر است و هم مناسب و ذوقی تر، ولی در عین حال داراي اشـکالاتی نیز می باشد که به آنها اشاره می کنیم. 📚برگرفته از دروس آیت الله شاهرودی 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
توضیحات استاد جلالیان در مورد این مقاله؛ این مقاله در دوفصلنامه مطالعات فقه سیاست مجتمع اموزشی پژوهشی ائمه اطهار چاپ شده است که دارای رتبه علمی است. مقاله در رد شبهات وارده به دین اسلام و نواندیشان سکولار است که دین را یک مقوله شخصی و ناظر به آخرت معرفی می کنند و از سیاست جدا. با مطالعه چکیده مقاله به اهمیت مقاله پی خواهید برد.
چکیده تحریف تورات و انجیل از یک سو و ناتوانی کلیسا در حوزه حکمرانی و اداره عادلانه جامعه از سوی دیگر، سبب گرایش اندیشمندان غربی به انگارة جدایی دین از سیاست گردید مع‌ الاسف برخی روشنفکران دینی ناتوانی دین در عرصه سیاست‌ورزی را به دین اسلام نیز تعمیم داده و حتی تلاش نموده‌اند برای آن شواهدی از قرآن و سنت بیابند. مقاله حاضر در راستای رد این انگاره، دلالت یکی از چندین آیات قرآن کریم -یعنی آیه 66 مائده‌- را بر ضرورت حکومت دینی، مورد توجه قرار داده و تلاش می‌نماید چگونگی دلالت آیه بر این مهم را تبیین نماید. بررسی دلالی آیة مذکور با استفاده از روش تفسیری- اجتهادی، نشان می‌دهد که اسلام نه تنها یک دین فردی نیست بلکه به امور اجتماعی و تشکیل حکومت نیز نگاه دارد و سعادت بشری را در تمامی شئون خواستار است چرا که در آیة مذکور سعادت دنیوی مشروط به اقامة دین شده است و اقامة دین بدون تشکیل حکومت ممکن نیست چرا که تشکیل حکومت اگر نگوئیم با اقامة دین تلازم دارد لااقل مقدمة آن است ضمن اینکه روایات مفسرة ذیل آیه نیز همین نکته را تایید می‌نماید که راه رسیدن به سعادت بشر تبعیت از نمایندگان الهی و منتخبین الهی در تمامی شئون زندگی است.
❌❌اطلاعیه مهم پژوهشی❌❌ قابل توجه اساتید محترم و طلاب گرامی برنامه چهارشنبه های پژوهشی از این هفته اجرا می شود. در این برنامه طلاب به جای ارائه درس به ارائه تقریر می پردازند. بنابراین لازم است که در طول هفته یا نهایتا تا سه شنبه شب تقریر خود را در گروه کلاسی خود در ایتا جهت مطالعه استاد و بقیه طلاب قرار دهند. ✅توجه: علاوه بر قرار دادن تقریر در گروه، تقریر خود را برای مسئول امور طلاب حاج آقای خوشه چرخ به آیدی (@majikh9631) هم بفرستند. ✅میزان تقریر هر درس دو صفحه ورد (خط بی بدر 14) معادل حدودی 500 تا 600 کلمه می باشد بنابراین طلاب محترم باید برای هر هفته 4 صفحه تقریر (دو صفحه فقه و دو صفحه اصول) آماده کنند. ❌در صورت تعطیلی روز چهارشنبه به هر دلیلی یا عدم برگزاری کلاس طلاب موظف هستند تقریرات خود را برای آقای خوشه چرخ بفرستند. ✅ارزیابی روز چهارشنبه بر اساس تقریر است و با روزهای دیگر متفاوت است. طلابی که دو درس اصول یا دو درس فقه دارند هم باید 4 صفحه تقریر بنویسند. ✅کلاسهایی که در هفته دو یا سه جلسه (با مدت زمان بیشتر) است، معادل یک جلسه را (حدود 45 تا 50 دقیقه) به بررسی تقریرات اختصاص دهند.
❌❌اطلاعیه مهم پژوهشی❌❌ ✅برنامه پنچشنبه های مقاله نویسی از این هفته آغاز می شود. طلاب محترم پایه نهم و دهم حضورشان در این طرح الزامی می باشد. (شرکت بقیه طلاب بلا مانع است) جلسه اول (5 مهر) اختصاص دارد به بیان روش مقاله نویسی و از جلسه دوم به بعد به شکل کارگاهی برنامه مقاله نویسی دنبال می شود. شروع برنامه پنجشنبه ها از ساعت 13 تا 15 می باشد. 💠توضیح اجمالی نوشتن مقاله در یک نیم سال: 1️⃣در ماه اول (4 هفته که مجموعا می شود 8 ساعت) طلاب با حضور خود در جلسات و هماهنگی با استاد باید موضوع مقاله خود را انتخاب کنند و مجموعا حدود 250 تا 300 کلمه مقاله را (در کنار فیش برداری و جمع آوری مطالب) جلو ببرند. 2️⃣در ماه دوم (4 هفته که مجموعا می شود 8 ساعت) بعد از منقح شدن موضوع و گذر از تعاریف کلی و بیان مساله و .... (به کمک مطالب جمع آوری شده و افزودن فیش برداری ها و جمع آوری بیشتر مطالب) باید مقاله به حدود 800 تا 900 کلمه برسد. (معمولا در این ماه دوم تلاش به جمع آوری اقوال موجود و بیان نظرات مختلف می رسد) 3️⃣در ماه سوم (4 هفته که مجموعا می شود 8 ساعت) با توجه به تسلط پژوهشگر بر موضوع و احاطه به اطراف آن کار مقاله نویسی سرعت بیشتری می گیرد و مقاله به حدود 2000 تا 2500 کلمه می رسد. (معمولا در این مرحله عمده کار حول ادله اقوال می گذرد) 4️⃣در ماه چهارم (ماه آخر) (4 هفته که مجموعا می شود 8 ساعت) کار جمع بندی و به نتیجه رساندن مقاله است تا مقاله به حد مطلوب خود (بین 5000 تا 6000) کلمه برسد. (عمدتا کار مقاله در این ماه به بررسی ادله و انتخاب قول مختار همراه با رد بقیه اقوال است).
جزوه ای که استاد فدایی فرمودند در اختیار طلاب قرار داده شود 👆👆👆👆👆👆
استاد فدایی.MP3
21.25M
صوت استاد فدایی (آموزش مقاله نویسی)
4️⃣9️⃣1️⃣ 6️⃣4️⃣ ❇️ تفاوت های حال و تمییز 🔶 سه فرق بیان شد 4️⃣ حال می توانـد واحـد و یا متعدد باشد زیرا ذو الحال می تواند حالات گوناگونی داشته باشد. درحالی که تمییز نمی تواندمتعدد باشد زیرا ممیز آن ذات است و ذوات یک صورت واحده دارند. 5️⃣ حال می توانـد مقدم از عامل خود شود به شـرط اینکه عامل آن، فعل متصـرف یا وصـفی «یکی از مشتقات فعل» باشد که شبیه آن فعل در متصرف بودن است (مانند اسم فاعل و اسم مفعول و صـفت مشبهه به خلاـف افعـل تفضـیل که از اوصـاف متصـرف نیست زیرا داراي معنـاي افضـلیت است که این معنا در فعل نمی باشـد) بنابراین هرگز لفـظ حال از عامل خود اگر از افعال جامـد و یا عامل معنوي و یا اوصاف غیر متصـرف باشـد، مقـدم نمی شود. 6️⃣ اصل در حال مشـتق بودن است ولی اصل در تمییز جامـد بودن است. البته گاهی در مقام اسـتعمال به عکس می شود و حال جامد و تمییز به صورت مشـتق اسـتعمال می شود، مانند: «هذا مالک ذهبا» که «ذهبا» حال از «مالک» است و گاهی تمییز به صورت مشـتق اسـتعمال می شود مانند لله دره فارسا. 7️⃣ حال گاهی موّکد عاملش و یا کلمات قبل از خود می باشد، یعنی معنایی که از حال فهمیـده می شود قبل از حال براي ذوالحال فهمیـده شـده. مانند آیه شریفه فتبسم ضاحکا من قولها. 📕 مغنی باب رابع 📚 برگرفته از شرح استاد صفایی 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
👆👆👆👆👆👆 مقاله جناب آقای سید محمدجواد شوقی (طلبه پایه دهم مدرسه فقهی آل یاسین) با موضوع حکم فقهی حلق لحیه
چکیده؛ در این مقاله ابتدا با موضوع شناسی مفهوم حلق لحیه در می‌یابیم منظور تراشیدن موی کل صورت است. سپس با بررسی ادله مشکوک الدلاله به این نتیجه می‌رسیم که دلیل معتبری بر حرمت حلق لحیه نداریم. لذا تراشیدن ریش، جایز بمعنی الاعم است. هر چند اعفاء لحیه ذقن (پر نگه داشتن قسمت جلوی ریش) سنت و مستحب است.
#گزارش_تصویری 🎥 جلسه انتخاب موضوع 🔹 پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳ 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) #کانال_پژوهش_آل_یاسین #پله_پله_تا_اجتهاد
5️⃣9️⃣1️⃣ 6️⃣4️⃣ ❇️ بررسی کتاب اشعثیات ✅ نام کتاب و وجه تسمیه کتاب ⬅️ کتاب اشعثیات به دلیل وجه تسمیه های مختلف به چهار نام بیان شده است: 1️⃣ اشعثیات؛ راوی و منتشر کننده این کتاب محمد بن محمد ملقب به اشعث بوده است. 2️⃣ جعفریات؛ در تمام اسناد احادیث این کتاب جعفر بن محمد الصادق سلام الله علیهما است. 3️⃣موسویات؛ برای دو احتمال موسویات گفته شده است: 👈 اول: روایات این کتاب از موسی بن اسماعیل بن موسی بن جعفر سلام الله علیهم یعنی نوه موسی بن جعفر سلام الله علیهما نقل شده است. 👈 دوم: روایات این کتاب از حضرت موسی بن جعفر نقل شده است. 4️⃣علویات؛ سند روایات این کتاب به خاندان نبوت و امام علی می رسد. 📚 برگرفته از دروس حضرت استاد شب‌زنده‌دار 👈 به کوشش آقای مجید خوشه چرخ 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام)
#گزارش_تصویری 🎥 جلسه مقاله نویسی 🔹 پنجشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۳ 👈 آدرس کانال: https://eitaa.com/pelle_pelle_ta_ejtehad 👈 ارتباط با مدیر کانال و ارسال مطالب کاربردی: @Pazhuhesh_Aleyasin 🔰 مدرسه فقهی آل یاسین (علیهم السلام) #کانال_پژوهش_آل_یاسین #پله_پله_تا_اجتهاد