کودکانمان را از نمایشی شدن در فضای مجازی نجات دهیم
زندگی های نمایشی #فضای_مجازی به یکی از آسیب های مهم تبدیل شده و کودکان در این بین اگر شخصیت های نمایشی بشنوند، آسیب بیشتری خواهند دید.
اختلال شخصیت نمایشی چیست؟
👈افرادی که به این اختلال مبتلا هستند میخواهند به هر قیمتی شده در مرکز توجه باشند و نگاه دیگران را به خود جلب کنند، هر کاری میکنند فقط برای رسیدن این هدف است.
👈 آرایش خاص و نامتعارف دارند و یا خالکوبیهای عجیب و زیاد دارند، لباسهای عجیبی میپوشند و رفتارشان به گونه است که انگار در حال اجرای تئاتر هستند.
👈با صدای بلند میخندند، تصور میکنند رفتارشان با دیگران صمیمی و دوستانه و از روی مهربانی است ولی اینطور نیست، ممکن است اگر در کانون توجه نباشند و یا مورد بیتوجهی قرار بگیرند به خودشان یا دیگران آسیب برسانند.
شدیداً از محیط و دیگران تأثیر میپذیرند و اصلاً به همین دلیل تصمیمات آنی و هیجانی و حتی غیرمنطقی میگیرند.
👈آنها دائم خواستار توجه، تحریک و قدردانیِ دیگران هستند، برای رسیدن به این نیاز دست به اغواگری و تحریک دیگران میزنند به مخصوصاً از نظر جنسی.
👈آنها بدون توجه دیگران نمیتوانند زندگی کنند مانند غذا یا دارو با آن نیاز دارند. با جلبتوجه است که میتواند روابط بین فردی خوبی داشته باشند و مطمئن باشند ارزشمند هستند.
👈رفتار افراد #شخصیت نمایشی در زنان و مردان کمی متفاوت است، مردان سعی میکنند اعتمادبهنفس خود را به رخ دیگران بکشند ولی نیاز و خواستهی آنها برای جلبتوجه کمتر از زنان نیست. ظاهر، پوشش و رفتار آنها آگاهانه و در راستای جلب نظر دیگران استفاده میکنند، به گونهای لباس میپوشند که بدن آنها مشخص باشد، و حتی از شوخیهای نا به جا برای بهدست آوردن توجه دیگران استفاده میکنند.
نشانههای اختلال شخصیت نمایشی
این حالات در سالهای پایانی نوجوانی تا قبل از بزرگسالی آغاز میشود، حداقل پنج مورد از موارد زیر باید در فرد دیدهشده باشد.
👈اگر به هر دلیلی فرد موردتوجه دیگران نباشد احساس ناراحتی و کلافگی میکند.
👈معمولاً رفتارشان تحریککننده و از نظر جنسی اغواگری است.
👈احساسات خود را سطحی نشان میدهند و یا خیلی سریع هیجاناتشان تغییر میکند.
👈در گفتوگو به جزئیات نمیپردازند و کلیگو هستند.
👈در بروز هیجانات و احساساتشان بزرگنمایی میکرده و نمایشی نشان میهند.
#بلوغ زودرس و بروز ناهنجاریهای رفتاری کودکان از پیامدهای عدم تعیین حد و مرز از سوی والدین برای #فرزندان خود می باشد.
⚠️ بدون تردید کودکی که به جای بازی های کودکانه و امور سرگرم کننده مرتبط با گروه سنی خود سعی در شبیه سازی با رفتار و عملکرد بزرگتر های خود دارد و از سوی والدین نیز در این مساله مورد حمایت و توجه قرار می گیرد، در مراحل بعدی زندگی خود دچار عدم رضایت از زندگی و معضل #اختلال_هویت می شود.
راهکارهای پیشگیری از بروز اختلال شخصیت نمایشی در کودک و نوجوان
👌والدین باید مراقب رفتارهای کودکان خود باشند تا آنها رفتارهایی خارج از استاندارد سنی نداشته باشند و همچنین والدین باید به خواسته های منطقی کودک پاسخ بدهند تا کودکان دچار تعارض شخصیتی و بحران هویتی نشوند.
روند افزایشی زندگیهای نمایشی در شبکههای اجتماعی به یکی از مسائل آسیبزا تبدیل شده است. پدر و مادرانی که در فضای مجازی زندگی خود را به نمایش میگذارند تصور نمیکنند که کودکانشان در این راستا بیشترین آسیب را میبینند.
کودکان نمایشی بودن فضای مجازی را درک نکرده و تصور میکنند، واقعی است.
میل شدید و عجیب به دیده شدن در فضای مجازی باعث شده تا بسیاری از کاربران تصاویر اعضای خانواده، کودکان، سفرها، تولدها و مراسم مختلف و حتی انجام کارهای روزانه خود را به نمایش بگذارند.
استفاده از کودکان در این فضا این تصور را در کودک ایجاد میکند که تنها در صورتی ارزشمند است که مورد توجه، تحسین یا تمجید دیگران قرار بگیرد. به همین خاطر برای کسب توجه به هر ترفندی دست میزند.
فراموش نکنیم که کودکان در این فضا، جزو آسیب پذیرترین گروه سنی هستند که هرچه در اطرافشان اتفاق بیفتد را واقعی می دانند.
❌ انتشار تصاویر ظاهری از تن، بدن و تشریفات و وسایل منزل ، نه تنها امنیت جسم کودکان بلکه امنیت محل سکونت شما را تهديد میکند. دزدان و شیادان از طریق مکان یابی محل سکونت شما میتوانند آرامش شما را برهم بزنند.
✅ با شخصی کردن صفحات فضای مجازی تان، نه تنها #امنیت جانی و مالی فرزندانتان را تامین خواهید کرد، بلکه می توانید فهرست دنبال کنندگان خود را مدیریت کنید.
✅ از صفحات مجازی برای انتشار توانمندی ها، مهارتها، کارهای هنری یا فنی فرزندانتان استفاده کنید. این کار نه تنها موجب تقویت کودک و #نوجوان برای افزایش #مهارت و #خلاقیت او میشود بلکه میتواند زمینه کسب درآمد را فراهم کند.
خانواده قرآنی👇
Eitaa.com/slamicpsychology
تاثیرات منفی و مخرب اینستاگرام بر سلامت روان دختران (۱)
وال استریت ژورنال گزارشی درباره فشارهای روحی ناشی از استفاده از اینستاگرام بر روی نوجوانان منتشر کرده است. این گزارش متکی بر یک گزارش داخلی شرکت فیسبوک است. یکی از گزارشهایی که فیسبوک آگاهانه مخالف انتشار آنها است.
بسیاری از نوجوانان و بهویژه دختران جوان از آسیبهای روحی ناشی از استفاده از شبکه اجتماعی #اینستاگرام سخن گفتهاند. انتقاد از اینستاگرام و آنچه این #شبکه_اجتماعی با نوجوانان میکند، در آمریکا شدت گرفته است.
در چنین شرایطی، شرکت مادر، فیسبوک و مدیر آن، مارک زاکربرگ، بر آنند تا نسخه جدیدی از اینستاگرام برای #کودکان زیر ۱۳ سال راهاندازی کنند.
انتقادها از اینستاگرام متنوعاند. برخی از نوجوانان از "مقایسه" سخن میگویند. مقایسه خود با دیگران. مقایسهای که منجر به آسیبهای روحی این دسته از کاربران جوان میگردد.
برخی به علت آنکه از منظر #زیبایی و تناسب اندام نمیتوانند با دیگران رقابت کنند، خود را طردشده و تنها حس میکنند.
انتقاد از شبکه اجتماعی اینستاگرام، پدیده جدیدی نیست. اما این بار، آنچه روزنامه وال استریت ژورنال منتشر کرده، بر دامنه این انتقادها افزوده است.در این گزارش، آسیبهای روحی جوانان و #نوجوانان مطرح شده است. از آن جمله انتظارات غلطی که تصاویر منتشر شده در این شبکه اجتماعی در بین کاربران جوان خود ایجاد میکند.
این تصاویر ناب، که هیچگاه تصویری کامل از یک انسان نیستند، غیرمستقیم رفتار و روش خاصی را به کاربران جوان و کمتجربه تحمیل میکنند.
وال استریت ژورنال در گزارش خود نوشته است که بهرغم اطلاع مدیران و مسئولان فیسبوک از آسیبهای روحی نوجوانان در سایه استفاده از این شبکه اجتماعی، مدیران #فیسبوک تلاش برای پنهان کردن این اطلاعات داشتهاند.
خبرنگاری که موفق به دستیابی به نسخهای از گزارش داخلی فیسبوک شده است، جف هورویتز، در مصاحبه با فرستنده تلویزیونی سیانبیسی آمریکا جملهای از این گزارش را این چنین نقل کرده است: «ما تصویر نوجوانان #دختر درباره بدن و پیکرشان را تخریب میکنیم.»
این تصورات منفی از خود در نوجوانان منجر به پیامدهای خطرناک و مخرب روحی همچون #افسردگی و برهم زدن عادت غذایی #جوانان شده است.
بنده نیز به عنوان یک روانشناس شاهد اثرات مخرب این اپلیکیشن بر افسردگی و ضعف #اعتمادبهنفس دختران، بانوان و حتی پسران نوجوان ایرانی بوده ام. چه بسیار بانوانی که برای سرپوش گذاشتن بر عیوب ظاهری خود و برای آنکه نزد همسرانشان مقایسه نشوند، به جراحی های زیبایی متعدد و گرانقیمت روی آورده اند...
برای پیشگیری از آسیب های #فضای_مجازی، والدین می بایست کمیت و کیفیت استفاده از اپلیکیشن های مختلف را در نوجوانان مدیریت کرده و ضمن آموزش #سواد_رسانه ، مهارت #خودآگاهی را در نوجوان ارتقا داده و با #ارتباط_موثر با نوجوانان از خطرات آن بکاهیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر هشتک های مربوط به این مهارتها را دنبال کنید و به ما بپيونديد👇👇.
Eitaa.com/slamicpsychology
خطرات و مضرات اینستاگرام برای نوجوانان
1. جذابیت بیش از حد و احتمال اعتیاد به شبکه اجتماعی :
اگر خودمان را جای جوانان بگذاریم ، قطعاً آپلود کردن عکس ها و ویدیو ها و اطلاعات نمی تواند چیز بدی باشد و اگرچه که همه از این کار #نیت و هدف خوبی ندارند و بسیاری از افراد از این موضوع سوء استفاده می کنند و ذهن کودکان و نوجوانان بی گناه را به انحراف می کشانند.
اینجا جایی است که #هویت آن ها را دچار خطا می کند و به آن ها آسیب های روحی و روانی وارد می کند که جبران شان در آینده سخت است و از طرفی نمی توان تاثیرپذیری این شبکه اجتماعی را در بین نوجوانان و کودکان کاست زیرا جذابیت آن به حد بسیار بالایی می باشد.
2. در معرض دید قرار گرفتن:
همان طور که همه ما می دانیم در شبکه های اجتماعی می توان اطلاعات شخصی و خانوادگی را در اختیار دیگران قرار داد و اغلب کودکان و نوجوانان نیز این کار را از بقیه یاد می گیرند و دوست دارند موارد شخصی مثل عکس ها، شماره تلفن را در دید عموم قرار دهند و بنابراین خانواده ها به یکباره متوجه می شوند که تمام اسرار خانوادگی شان در این برنامه وجود دارد.
3. سایبر بولینگ یا آزار رسانی از مضرات اینستاگرام:
#سایبربولینگ امروزه به یک معضل اجتماعی تبدیل شده است که معمولاً از شبکه های اجتماعی مخصوصاً اینستاگرام سرچشمه می گیرد. این روزها کودکان و نوجوانان قربانی #خشونت هایی از شبکه اجتماعی می شوند مثلا سایبر بولینگ می تواند باعث مشکلاتی مثل از بین رفتن اعتماد به نفس در افراد شود و همین مورد باعث می شود که دیگر جوانان #هیجان کافی برای تجربه های سالم را نداشته باشند و دست به اقداماتی مثل #خودکشی بزنند زیرا بعد از مدتی به پوچی خواهند رسید.
4. افزایش ابتلا به افسردگی از مضرات استفاده از اینستاگرام:
طبق مطالعات انجام شده در دانشگاه کمبریج ، جوانانی که بیشتر از دو ساعت در روز را در شبکه های اجتماعی سپری می کنند ، احتمال ابتلا به مشکلات ذهنی بالاتری دارند و این مشکلات می تواند شامل #اضطراب و نشانه هایی مثل #استرس و #افسردگی باشد.
5. حساسیت بالا داشتن برای لایک گرفتن عکس ها:
جوانان معمولاً هر ثانیه در حال ارزیابی این هستند که عکس هایشان چه تعداد در این شبکه اجتماعی لایک گرفته است یا این که چند نفر آن ها را فالو کرده اند و در واقع لایک گرفتن و تعداد بالای فالوور به شخصیت آن ها هویت می بخشد و همین باعث ایجاد حساسیت ها و خود بینی ها و سرخوردگی در آن ها می شود و از طرفی یک #رقابت ناسالم و بی هدف را بین آن ها به وجود می آورد.
6. صحبت کردن با افراد غریبه از مضرات اینستاگرام برای کودکان و زوجین جوان:
این #شبکه_اجتماعی فضایی را فراهم می کنند تا کودکان و نوجوانان به راحتی با افرادی که شناخت کامل نسبت به آن ها ندارند، صحبت کنند و در نتیجه احتمال آسیب دیدن آن ها و سوء استفاده از آن ها بسیار بالاتر می رود. گاهی اوقات این افراد ناشناس انگیزه های غلط را به کودکان یا همسران یاد می دهند و مواردی مثل سایبر بولینگ یا حتی اعتیاد ممکن است از همین طریق آغاز شود.
همان طور که می دانید سپری کردن دوران #نوجوانی کار راحتی نیست و جوانان در این سنین با چالش های زیادی روبرو هستند، مخصوصاً اگر چالش های بسیار بزرگی مثل لوازم دیجیتال و شبکه های اجتماعی مثل #اینستاگرام در اختیار آن ها قرار گرفته باشد و این شبکه ها به شدت در شکل گیری #شخصیت آن ها موثر است و #اعتیاد پیدا کردن جوانان به این شبکه ها باعث مشوش شدن و در نتیجه #افسردگی آن ها می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به مراقبت از کودکان و نوجوانان در #فضای_مجازی به ما بپیوندید👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 خیلی خیلی جالب و مهم🌷
چرا نماز میخوانیم؟
اثرات علمی #نماز بر #سلامت جسم و #سلامت_روان
نماز تمرین ادب، نظم، #مسئوليت_پذیری ، #شکرگزاری و #تواضع است.
اما چرا نماز را به عربی می خوانیم؟🤔
حتما تا آخر گوش کنید و برای دوستانتان به اشتراک بگذارید☺️
Eitaa.com/slamicpsychology
ناسزاگویی یا بددهانی در کودکان
کودکان، ناسزاگویی را یاد میگیرند و در موقعیتهای مختلف از آن الفاظ استفاده میکنند بنابراین اکثر والدینی که با کودکان فحاش روبه رو هستند این رفتارکودکشان نشات گرفته از رفتار خود #والدین بوده است پس اولین اقدام پدران و مادران تغییر در سبک رفتاری و گفتاری شان خواهد بود البته گاهی اوقات ممکن است کودکان این الفاظ زشت را در محیط بیرون از خانه و از طریق یک دوست، فیلم و یا سریال یادگرفته باشند که در چنین شرایطی لازم است والدین بر محیط اطراف و تعاملات فرزندشان کنترل داشته باشند و با دور کردن کودک از محيط های ناسالم این عادت ناپسند فرزندشان را ترک کنند.
👌واکنش والدین موقع فحاشی کودک شان بسیار حائز اهمیت است معمولا کودکان در سنین پایین بدون دانستن معنی ومفهوم کلمه ای زشت، آن را تکرار میکنند. بهترین کار در اینگونه مواقع به روی خود نیاوردن است. اما اگر در چنین شرایطی والدین نتوانستند خودشان را کنترل کنند بهتر است همراه با خنده به کودکشان تذکر دهند.همان یک لبخند کافی بوده تا فرزندشان متوجه کار زشت خود شده و راهی برای بهبود وضعیت پیدا کنند.
👌به او برچسب منفی نزنید:
❌بیادب 😠 پررو 😳 گستاخ😡
برچسب ها موجب دفاعی شدن کودک و #پرخاشگری بیشتر میشود.
❌ کلمات #کودکان را تفسیر نکرده و از بدگمانی بپرهیزید!
گاهی کودکان به دلیل خستگی، گرسنگی یا خواب آلودگي کنترلی بر اعمالشان ندارند.
👌💓 ﻫﺮﮔﺰ سخنی ﺭﺍ ﻛﻪ ﺍﺯ کسیﺧﺎﺭﺝ ﺷﺪ
ﺑﺎ ﮔﻤﺎﻥ ﺑﺪ ﻣﮕﻴﺮ ﻛﻪ ﺑﺮﺍی ﺁﻥ ﺑﺮﺩﺍﺷﺖ ﻧﻴﻜﻮیی میﺗﻮﺍﻥ ﺩﺍﺷﺖ.
🌹 #نهج_البلاغه حکمت۳۶۰
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
👈 🖌🖌 * هدیه ای از جنس آگاهی*🖌🖌
🔸 *نشانه های هشدار در ازدواج* 🔸
🔹مدرس: دکتر سعیده هادی
🔸 *زمان چهار شنبه ۲۰ بهمن ماه ساعت ۱۸الی ۲۰*
🔹 *لینک ورود* به سامانه کلاس های مرکز مشاوره
https://vclass.ecourse.sharif.edu/ch/public-speaking
🔸شرکت برای دانشجویان و عموم علاقمندان رایگان است. *لطفا با گزینه مهمان وارد شوید*🔸
🔺 *لطفا با فوروارد کردن این پیام، به دانشجویان، دوستان و سایر علاقمندان اطلاع رسانی کنید* 🔺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
راهکارهای افزایش #هوش_معنوی (هوش اخلاقی) در خانواده
👈 ارتباط با خداوند و #شکرگزاری نعمتها
👈 مطالعه کتب معنوی ، تدبر در #قرآن که منبع #نور و کسب فیض در مورد خالق هستی و آفرينش است.
👈 نشست و برخاست با #خانواده هاییکه پایبند به #تربیت_دینی، اصول اخلاقی بوده و به لحاظ معنوی رشد قابل ملاحظهای داشتند.
👈 مطالعه ی زندگینامه ی رهبران معنوی جهان ، از جمله امام خمینی، گاندی، #سردار_سلیمانی و شهدای انقلاب و هشت سال دفاع مقدس
👈 شرکت در جلسات معنوی و دروس اخلاقی
👈 رفت و آمد در اماکن معنوی، مساجد، امامزادگان، و حرم ائمه اطهار که در احادیث و روایات بر آن تاکید بسیاری شده است.
💐 امام علی (ع): کسی که به #مسجد رفت وآمد می کند، یکی از منافع هشت گانه نصیب او می شود: برادری مفید و باارزش در راه خدا، یا #علم و دانش نو، یا دلیل و برهان محکم [برای تثبیت عقاید]، یا کلماتی که موجب هدایت شود [می شنود]، یا رحمت مورد انتظاری [شامل حال او می شود]، یا مواعظی که او را از فساد و گناه بازدارد، [می شنود،] یا به خاطر ترس یا #حیا و آبروی خود گناهی را ترک می کند.
💐 رسولالله (ص): روزی بر اهل قبور نمیگذرد مگر مَلکی آنها را ندا میکند: شما چه کسی را غبطه میخورید و او را آرزو میکنید؟ میگویند: غبطه و آرزوی ما مسجدیان هستند، آنها #نماز میخوانند و #روزه میگیرند و ما نمیتوانیم.
👈 پرهیز از مجالست و همنشيني با افرادیکه از معنویت بهره ای ندارند.
💐 پیامبر مهربانی (ص): دوست و همنشین تو #دین تو را تعیین میکند پس بنگر که با چه کسی #دوست شده ای...
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در عصر مدرن و #فضای_مجازی به بسیاری از #شبهات در قالب متن و کلیپ بر میخورید که دستورات قرآنی، #قیامت، زندگی ائمه اطهار (ع) و #دین اسلام ، دستورات اسلامی یا #سبک_زندگی اسلامی را زیر سوال می برند.
والدین عزیز لازمه ی حضور در #شبکههای_اجتماعی، داشتن #مهارت تفکر نقاد است که بسیاری از کودکان و #نوجوانان ما از آن بی بهره اند. سایت زیر به بسیاری از شبهات مجازی پاسخ میدهد:
www.x-shobhe.ir
برای پیشگیری از بی دین شدن مردم و افرادیکه بدون #تفکر_نقاد هرچیزی را در فضای مجازی پخش میکنند، لطفا این کلیپ را تا آخر تماشا کنید و با اطرافیانتان به اشتراک بگذارید.
برای آگاهی از #مهارتهای_زندگی به ما بپیوندید👇
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اهمیت پرورش فرزندان با محبت اهل بیت علیهم السلام
یکی از مهم ترین وظایف والدین در #تربیت_دینی ، پرورش محبت #اهل_بیت علیهم السلام در دل های فرزندان می باشد. حضرت خاتم الانبیاء (ص) فرمود:
«فرزندانتان را با سه چیز مأنوس کنید: 1- دوستی پیامبرتان. 2- عشق اهل بیت پیامبر صلی الله علیه و آله. 3- قرائت #قرآن »
پیوند دادن نوزادان با خاندان پیامبر صلی الله علیه و آله و عجین کردن وجود آنان با عوامل عشق اهل بیت علیهم السلام و هموار کردن زمینه این محبت، تأثیر زیادی در شکل گیری وجود آنان داشته و آنان را در زندگی آینده خویش با آل محمد (ص) مرتبط ساخته و #هوش_معنوی آنها را تقویت کرده و زمینه ی انحراف آنها از اصول اخلاقی را قطع میکند.
💐امیر مؤمنان علی (ع) از پیامبر (ص) نقل می کند : «در روز قیامت هیچ بنده ای نمی تواند قدم از قدم بر دارد مگر اینکه از چهار چیز سؤال می شود. (که چهارمین سوال) از دوستی ما اهل بیت خواهد بود.»
💐امام عسکری علیه السلام می فرماید: «خداوند در روز قیامت به پدر و مادری، پاداشی بزرگ عطا می کند. آنان با تعجب می پرسند: پرورگارا! این همه پاداش و رحمت در باره ما برای چیست؟ اعمال ما که چنین ارزشی نداشت؟! به آنان از سوی خداوند متعال پاسخ داده می شود: این عطایا به جهت این است که: شما به فرزند خود، قرآن آموخته اید، و او را به معارف و دستورات دین اسلام آگاه ساختید و او را با دوستی و محبت محمد رسول خدا صلی الله علیه و آله وجانشین او علی علیه السلام پرورش دادید، و فرزندتان را با تعالیم این دو بزرگوار آشنا کردید.»
ادامه دارد...
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
با ما باشید 👇
Eitaa.com/slamicpsychology
AUD-20220210-WA0020.mp3
1.99M
🔶 رابطه صحیح زن و شوهر در خانواده👆
🔺 ظرف روان همسرانتان را چگونه پُر میکنید؟!
مهم ترین عامل دوری اعضای خانواده از همدیگر این است که به جای آنکه #همسر یا فرزندانمان را به شیوه ی عاقلانه و محبت آمیز تأمين کنیم، او را با برخوردهای سنتی و قهرآمیز خودمان از زندگی سیر میکنیم😔
💥 دکتر حمید #حبشی
ویژه #زوجین جوان؛
👌 مهارت #همسرداری را قبل از #خیانت و عهدشکنی همسرتان یاد بگیرید.
با ما باشید👇
🔹Eitaa.com/slamicpsychology
AUD-20220210-WA0021.mp3
1.61M
🍇 خواص #مویز
🔆 پيامبر صلي الله عليه و آله:
بر شما باد به خوردن مویز، زیرا مرّه ( #صفرا و #سودا ) و #بلغم را برطرف و #اعصاب را تقویت و #خستگی را برطرف و #اخلاق را نیکو و انسان را خوش دل و هم و غم را برطرف می کند.
📚خصال ص ۳۴۴
اقا امام علی علیه السلام نیز میفرمایند برای رفع کسالت و #تنبلی صبح ناشتا ۲۱ عدد مصرف شود.
بهتر است تا نیم ساعت بعدش چیزی مصرف نشود.
#تقویت_اعصاب
🔸🔹🔸🔹
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تمایل به آرایش در کودکان و اثرات آن بر #سلامت_روان آنها
👈 #بلوغ زودرس
👈 بحران هویت و احتمال بروز #اختلال_هویت در #نوجوانی
👈 مشکلات پوستی
👈 آسم #کودکان
مداخلات لازم موقع تمایل افراطی به #آرایش کردن در کودکان چیست؟🤔
Eitaa.com/slamicpsychology
گذار از سنت به مدرنیته (۱)
ایران امروز در حال گذار از دوران سنتی به سبک زندگی مدرن هست. زندگی مدرن امروزی فواید و مزایای بسیاری دارد که نمیتوان بدون بهره گیری از تکنولوژی، زندگی را پیش برد، اما در کنار مزایای فروانی که دارد اگر #سبک_زندگی ما مدیریت نشود، آسیبهای اجتماعی بسیاری را برای #خانواده رقم میزند.
مصادیق بارز فرهنگ های سنتی و فرهنگ #مدرن که با آن روبرو هستیم عبارتند از:
👈 #مردسالاری در برابر فرهنگ فمنیسم و زن سالاری
👈سبک #فرزندپروری مستبدانه دربرابر فرزندپروری آسان گیرانه و یا سبک فرزندپروری غفلت شده (فرزندسالاری)
👈 تعصبات و محدودیت های بدون پشتوانه ی عقلی در برابر آزادی بی حدو حصر و ولنگاری در روابط
👈 زندگی عاری از تکنولوژی دربرابر #مدرنیسم و استفاده ی افسارگسیخته از #فضای_مجازی
دوقطبی های موجود در این عصر هرکدام به نحوی بر نشاط #خانواده و #فرزندان اثر گذاشته است که برقراری تعادل در بین دوقطبی حاضر منوط به گسترش #فرهنگ تعامل در خانواده هاست.
👌توجه کردن به نیازهای یکدیگر
👌مراقبت از احساسات
👌گوش دادن به صحبتهای يکديگر
👌سوال کردن و
👌 تبدیل گله ها به درخواست منطقی و محترمانه از مهم ترین و موثرترین راه های مقابله برای رفع سوء تفاهم ها و ایجاد تعامل خوب با یکدیگر است.
در عین حال باید از آفت های تعامل سالم بپرهیزیم:
❌ برخوردهای عصبی و بحث های زائد و بی نتیجه
❌ خودخوب پنداری
❌ نسبت دادن خصوصیات منفی به يکديگر
❌ غیبت و بدگویی از یکدیگر
❌ قضاوت یکطرفه و ذهن خوانی
❌ مشورت با والدین غافل یا اقوامی که در مشاوره ، نه دانش و نه تدبیر کافی را دارند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و آموزش مهارت #ارتباط_موثر و #فرزندپروری با ما باشید👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
گذار از سنت به مدرنیته، فوائد و آسیب ها (۲)
مردسالاری در برابر زن سالاری (فمنیسم)
متأسفانه در فرهنگ #مردسالاری ، بسیاری از مسائل یکطرفه به سود مرد حل و فصل میشود که خود منشأ بسیاری از سوء تفاهم های رایج است.
از این بدتر مواقعی است که والدین یا اقوام زوجين جوان با #تعصب بر جنسیت آقايان، بسیاری از کارها را وظایف زنان دانسته و با بی احترامی و گاها بی انصافی تمامی کارهای منزل یا امور مربوط به #فرزندان را به بانوان محول میکنند. برخی از باورهای غلط در فرهنگ مردسالاری عبارتند از:
❌ این وظیفه ی زن هست که غذا بپزه، سفره بندازه، سفره را جمع کنه، ظرفها را بشوره، خونه را تمیز کنه ، بچه را عوض کنه یا بچه ها را ببره حمام، در تکالیف کلاسی به بچه ها کمک کنه و ...
❌ زن باید در همه حال بدونه تو خونه چی میگذره ...🤨
❌ زن بدون اجازه شوهرش نباید آب بخوره🙄
❌ زن اگه زن باشه، شوهرش به بیراهه نمیره و...😳
❌مادر اگه مادر باشه بچش بی ادبی نمیکنه و...🤯
❌ زن باید فقط بشینه تو خونش، به شوهر و بچه هاش برسه ...😇
و عجیب تر از همه اینکه زن باید آشغال ها را هم بذاره بیرون🤓
همین کلیشه های جنسیتی در بسیاری از خانواده ها موجب تعارضات فراوان راجع به نقش دختران و بانوان در منزل شده است.
دختران در بافت خانواده های متعصب سنتی، تا سنین بالا علاقه ای به #ازدواج ندارند ، به موقع ازدواج هم سخت به دنبال مردی هستند که کمترین تعصبات جنسی را داشته باشد.
تصور آنان از #مردان ، موجودات سرسخت و متعصبی است که آزادی آنان را گرفته و یک خروار کار منزل به آنها تحمیل خواهند کرد.
برای همین غالبا علاقه ای به #فرزندآوری هم ندارند.
تنها وقتی ازدواج میکنند که خیالشان راحت باشد مردیکه جلوی آنها نشسته است #مردانگی کمتری نسبت به بقیه ی مردان زندگی اش دارد.
درواقع پدران متعصب با کلیشه های زائد سنتی، برای دختران خود، مینیاتور و نمونه ی کوچک مردان جامعه هستند.
پسران نیز در این خانوادهها با همانندسازی با پدران خود، همین باورهای کلیشه ای را تقلید کرده و از #همدلی کمتری به نسبت #همسالان خود برخوردارند.
❓نقطه ی تعادل این تفکر جاهلی چیست؟🤔
در دستورات دین مبین اسلام و سبک زندگی امام علی(ع) و حضرت زهرا آمده است که بهتر است امور مربوط به خارج از منزل به مرد محول شده و امور داخل منزل به بانوان واگذار شود.
این سبک زندگی سنتی عاری از ظلم، توهین، تحمیل و اجبار بوده است. بالعکس سبک زندگی خانواده اسلامی همراه با رعایت ادب، گفتگو، تعامل، همکاری و همیاری بوده است.
#زوجین مثل دو دوست و خارج از کلیشه های جنسیتی در تمامی امور داخل و خارج از منزل به همدیگر #کمک میکردند.
امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند:روزی پیامبر اکرم وارد منزل ما شد زهرا کنار دیگ مشغول پختن غذا بود و من هم کنارش عدس پاک میکردم. پیامبر خطاب به من فرمود:یا ابالحسن! عرض کردم لبیک یا رسول اللَّه! فرمود: آنچه میگویم بشنو زیرا من هیچ حرفی نمیزنم مگر اینکه به امر پروردگار است:
مردى که به زن خود در خانه کمک کند، خدا ثواب یک سال عبادتی را که روزها روزه باشد و شبها به قیام و نماز ایستاده باشد به او میدهد.
خداوند ثواب صابران و ثواب یعقوب و داود و عیسی علیهمالسلام را به او عطا خواهد کرد.
یا على هر که در خانه در خدمت خانواده خود باشد و آن را ننگ نداند خدواند نام او جزو شهدا مینویسد و ثواب هزار شهید را در هر روز شب برای او محاسبه میکند. برای هر قدمی که بر میدارد ثواب یک حج و عمره مینویسد و به هر رگی که در بدن اوست در #بهشت شهری به او عنایت میکند.
یا على یک ساعت خدمت کردن در خانه از عبادت هزار ساله و هزار حج و هزار عمره بهتر است.خدمت کردن به عیال از آزاد کردن هزار بنده و هزار جهاد و عیادت هزار بیمار و شرکت در هزار نماز جمعه وشرکت در هزار تشییع جنازه و سیر کردن هزار گرسنه و پوشاندن هزار برهنه گرفتن هزار اسیر در راه خدا بهتر است.
ثواب خدمت کردن به خانواده از هزار دینار صدقه دادن به درویشان بهتر است. خدمت به عیال از خواندن تورات و انجیل و زبور و قرآن برای او بهتر است و از هزار اسیر که بخرد و آنها را در راه خدا آزاد کند برتر میباشد.برای او از صدقه دادن هزار شتر به نیازمندان بهتر است. از دنیا بیرون نمی رود مگر اینکه جای خود را در بهشت میبیند.
یا على هر کسی خدمت کردن به خانواده خود را ننگ نداند خداوند او را بدون حساب به بهشت داخل میکند.یا على خدمت کردن به عیال کفاره گناهان کبیره است و غضب پروردگار را فرو مینشاند
یا على خدمت نمیکند عیال خود را مگر کسی که صدیق یا شهید باشد یا مردی که می خواهد خدا خیر دنیا و آخرت را به عنایت کند.
نتیجه:
👌 در سبک سنتی سالم هر نوع کار کردن در منزل، با نیت الهی و با #عشق به یکدیگر انجام میگیرد نه برای اقناع یا ارضاء اجبارهای زوجین🙂
با ما باشید 👇
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ حاضرید ۹۰ درصد حقوقتون رو به اعضای درجه یک اقوامتون بدید؟
🔹Eitaa.com/slamicpsychology
ولادت حضرت علی علیه السلام و روز پدر برشما بزرگواران مبارک. ان شاالله از پیروان حقیقی آن امام هُمام باشیم😊
عیدی کانال روانشناسی در پرتو ایمان به شما خوبان😊👇
#فیلم سینمایی منصور را رایگان و با کیفیت خوب در تلویبیون پلاس ببینید!
https://plus.telewebion.com/p/c3b7c
با ما باشید👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
با عرض سلام و ادب خدمت همشهریان عزیز
جلسه ی دوم از سلسله مباحث نشاط زندگی ان شاالله پنج شنبه این هفته مورخ ۲۸ بهمن در مسجد بزرگ سیدالشهدا امامشهر برگزار میگردد.
موضوع جلسه: خطاهای شناختي و باورهای غلط از سنت تا مدرنیته و تاثیر آن بر روابط زوجین و نشاط خانواده
🗣 مدرس: آرزو حمامی، کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت و دانش آموخته دکتری روانشناسی
🕦 ساعت ۱۰:۳۰ الی ۱۲
⏳ به مدت ۹۰ دقیقه
🌟 شرکت در جلسات برای تمامی بانوان علاقمند آزاد می باشد.
🕌 مکان: یزد، امامشهر، بلوار ۵۲ متری حضرت ولی عصر عج، کوچه ۴. مسجد بزرگ سیدالشهدا علیه السلام.
لازم به ذکر است با توجه به فضای بزرگ مسجد، مخاطبان با فاصله و با رعایت نکات بهداشتی گرد هم خواهند آمد.☺️
.
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
لطفا اطلاع رسانی کنید
اجرتون با حضرت زهرا(س)
Eitaa.com/slamicpsychology
معنویت و جایگاه آن بر #سلامت_روان انسان
معنویت ریشه ای اصیل داشته که تاریخچه آن به تاریخچه خلقت انسان گره خورده است. معنویت در هر دوره و زمانی بر اساس خصوصیات و ویژگی های آن دوره زمان تجلی یافته و در #زندگی بشری ریشه دوانده است.
#معنویت یکی از قوی ترین تجربیات انسانی است که در جهان امروز همچنان برقرار است.
ویلیام جیمز :
ايمان، بدون شك مؤثرترين درمان #اضطراب است. ايمان نيرويی است كه بايد برای كمك به انسان در زندگی وجود داشته باشد،
فقدان ايمان، زنگ خطری است كه ناتوانی انسان را در برابر #رنج های زندگی اعلام می دارد.
👌نشانه ايمان كامل آن است كه حُب و بغض و بخشيدن و نبخشيدن براى خدا باشد و افضل عبادت #اخلاص است.
از فاطمه زهراعليها السلام نقل شده كه فرمود: « من اَصعد الى اللّه خالص عبادته اهبط اللّه عزّ و جلّ افضل مصلحته»
هر كس #عبادت خالص به درگاه خداوند فرستاد، خداوند بهترين مصلحت او را برايش نازل مى كند.
سوره ی مبارکه مأعون در #قرآن، ایمان را در رابطه ی تنگاتنگ با #عمل می داند. (ایه ۱ و ۲)
👌 در این سوره یکی از نشانه های #ايمان ، يتيم نوازى و توجه به گرسنگان و محرومان است و هركس بى توجه باشد بى #دين است.
⚠️ بى اعتنائى به گرسنگان، نشانه بى اعتقادى به قيامت است و تكذيب عملى #قيامت از سوى اهل ايمان، امرى شگفت آور و جاى سؤال است!
👌حُب و بغضِ خداوند و #محبت با اهل بیت و ابراز دشمنی با دشمنان اهل بیت در یک راستا قرار دارند.
🔆 ایمان والدین، زندگی برمبنای #قیامت_باوری و #تربیت_دینی فرزندان، عمل به دستورات قرآن و اهل بیت را به دنبال دارد .
👌معنویت حاکم بر خانواده ها زمينه ی گرایش به نیکی و دوری از انحرافات و آسیبهای اجتماعی را فراهم میکند.
🔆 امام علی علیه السلام، این روان شناس بزرگ الهى میفرمایند: دل #نوجوان مانند زمین خالى است،هر آنچه در آن انداخته شود، مى پذیرد. پس قبل از آنکه که دشمنان قلب او را تسخیر کنند آن را با معارف الهی پر کنید.
همینطور امام على(ع) در وصیت نامه آسمانى خود مى فرمایند شما و همه فرزندانم و کسانم و آن را که نامه من بدو رسد, سفارش مى کنم به ترس از خدا و آراستن کارها و آشتى ها...
اوصیکما بتقوى الله و إن تبغیا الدنیا و بغتکما; شما[ حسن و حسین علیهما السلام] را سفارش مى کنم به ترسیدن از خدا, اینکه دنیا را مخواهید، هرچند دنیا پى شما می آيد....
🔆 تربیت #فرزندان بدون محور ایمان و #قیامت باوری ، امری ابتر و ناقص است که اگر کامل بود، نوجوانان دنیای غرب، به فضاحت امروزی کشیده نشده بودند.
با ما باشید👇👇
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ آموزش زودهنگام به کودکان❌
تاثیر بازی و سرگرمی بر رشد شناختی کودکان
اما هرچقدر که تکالیف مبتنی بر #بازی و سرگرمی منجر به رشد مهارتهای شناختی #کودکان میشود؛ همانقدر تکالیف سخت درسی مثل زبان به صورت تئوری یا آموزش ریاضی زودهنگام بدون علاقه ی کودک در دوران ۷ سال اول کودکی باعث دلزدگی از #تحصیل در ۷ سال دوم میشود.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم میفرمایند: با کودکان با زبان کودکانه سخن بگویید☺️
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓❓بزرگترین نعمت از دید مشهورترین فوتبالیست جهان چیست؟😇
برتراند راسل فیلسوف و دانشمند غربی در تحقیقی بر روی خانواده های #تکفرزند متوجه شده است که #آسیب های اجتماعی از جمله گرایش به دوستان خیابانی در تکفرزندان به مراتب بیشتر است.
خانواده فرزندانی که از نعمت خواهر و برادر بهره مند هستند، آسیبهای اجتماعی کمتری متحمل شده، نرخ #افسردگی ، احساس تنهایی در آنها کمتر است.
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله: حکایت دوبرادر برای یکدیگر مثال دو دست است که یکی (ناراحتی و مشکلات) دیگری را بشوید.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: فرزند بخواهيد و آن را طلب كنيد؛ چرا كه مايه روشنى چشم و شادىِ قلب است. 😊
برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به آسیبهای #تکفرزندی بر هشتک این واژه کلیک کنید.
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
⚠️ موتور اراده من در تصرف رسانه و #مافیا
مغز انسان امروزی در هیاهوی دنیای #مدرن ، به تصرف رسانه های داخلی و خارجی، #فضای مجازی و تبلیغات #تلویزیون در آمده است و #سبک_زندگی بسیاری از والدین، جوانان و نوجوانان به صورت ناهوشیار مشابه الگوها ، مُدل ها و #سلبریتی ها شده است.
از این دردناک این است که درآمد بسیاری از #خانواده ها در کنترل خودشان نیست و ناخواسته در راستای سود کلان مافیای پوشاک، لوازم آرایش، لوازم خانگی و... خرج میشود.
رنگ و لعاب های فضای مجازی آنقدر قدرتمند است که قدرت اراده انسان را به ضعیف ترین حالت ممکن در قرن های اخیر رسانده است.
درواقع بدون اغراق میتوان گفت:
🚦 ابزار اصلی جنگ اراده ها رسانه است.
❓نشانی جنگ اراده ها یا طعمه ی #رسانه شدن چيست؟ 🤔
❌ اگر نحوه ی #حجاب و پوشش من و فرزندانم بدون اختیار و تعقل شبیه تبلیغات تلویزیون و مدلهای رسانه ایست بايد در اراده خود شک کنم...
❌ اگر کودکتان اغلب اوقات به موقع تماشای تلویزیون بر خرید فلان خوراکی یا محصول تبلیغ شده اصرار میورزد و شما هم به جای #توجه_برگردانی و مدیریت رسانه، آن کالا، بازی یا محصول را میخرید باید بگویم سرباز خوبی برای رسانه شده اید ...
❌ اگر برنامههای #تلویزیون ، تبلیغات بازرگانی، کلیپهای فضای مجازی، #اینستاگرام و... را با ولع و بدون تحقیق و بررسی قبلی دنبال کرده و بلافاصله به اشتراک میگذاریم، ناخواسته ابزار جنگ رسانه ها شده ایم...
❌ اگر با دیدن مُدل ها و #تشریفات جديد، بدون تفکر و تامل، کالای جدید را میخرید، بد نیست بدانید طعمه ی خوبی برای مافیای #مُد و کالا شده اید.
❌ اگر مخاطب ثابت #شبکههای_اجتماعی، فیلم ها یا #موسیقی های خارجی و داخلی هستید و متوجه گذر زمان و عمرتان نیستید، بدانید در آستانه ی شکست در میدان جنگ اراده هایید...
ازدیاد انواع فیلمهای تخیلی و #بازی کامپیوتری ، افراد را از دوران کودکی به بعد ، افرادی خیال پرداز می کند . اینگونه فیلمها و بازی ها او را از واقعیات دور می کند و چنین کسی توقع دارد خیلی سریع و به صورت فوق العاده به خواسته هایش برسد (همانطور که در فیلمها وبازی نشان داده می شود) . لذا همانطور که مشاهده می کنیم , جوانان آنطور که باید تن به کار نمی دهند و چون از کودکی به جای انجام کارها و بازی هایی که قدرت و اراده را در او تقویت کنند ، به سرگرمی های تخیلی پرداخته ، در دام #تنبلی افتاده و بی اراده گشته است . لذا هر چه فرد تخیلی تر باشد، اراده اش هم ضعیف تر می گردد .
امام على عليهالسلام:
بيمارىِ سستىِ دلِ خود را با تصميم قوى درمان كن و خوابِ غفلتِ ديده بصيرتت را با بيدارى.
و در جای دیگری میفرمایند :
عزم و تصميم [براى رسيدن به كمالات و مقامات عالى] با سورچرانى (راحت طلبى) سازگار نيست. چه بسيار خوابهاى شبانگاهى كه تصميمات روز را بر هم زده و چه بسيار تاريكىهايى كه ياد همّتهاى بلند را از خاطرهها زدوده است!
👌👌👌برای مبارزه با جنگ اراده ها، باید #سواد_رسانه را در خود و فرزندانمان تقویت کرده، سرگرمی های کودکان را مدیریت کنیم، مهارت #تفکر_نقاد و #تصمیمگیری را در خود و فرزندانمان پرورش داده و با اجرای تمرینات #اراده خانواده ی خود را در این هیاهو مصون نگهداریم .
👌گاهی از خود سوال کنیم چند درصد از گرایشات من به این نوع لباس، خرید این کالا یا تماشای این فیلم ها با اراده و بینش خودم صورت گرفته است!؟
❓مرجع انتخاب و تصميم گیری من در زندگی کدام اتاق فکر است؟ خودم یا #رسانه ؟
👌یکی از علل مهم سستی در اراده, نشناختن خود ( #خودآگاهی ) و ضعف در بینش توحیدی و در نتیجه سردرگمی در هدف اصلی زندگی یا #معنای_زندگی است. لذا ابتدا #هدف و یا اهداف دقیق و مشخص خود را از زندگى یا کارى که مى خواهد انجام دهد، براى خود ترسیم کنید.
روان شناسان می گویند: این هدف، باید شفاف، معقول، قابل دستیابى، بدون افراط و تفریط، مطابق توان و استعداد خود واقع بینانه باشد؛ نه آرمانى و بلند پروازانه و خارج از توانایى هاى وى! در غیر این صورت وقتى با مشکلات و سختى هاى طاقت فرسا و خارج از توان خود، رو به رو شوید و با شکست هاى احتمالى به #هدف مورد نظر دست نیابید؛ ناامید و دلسرد شده و از ادامه کار منصرف مى گردید.
امام علی علیه السلام می فرمایند با #عزم و اراده به جنگ سستی روید...
مقام معظم رهبری نیز می فرمایند: جنگ جنگ #اراده هاست، هرکه عزمش بیشتر بود او برنده است.
جهت کسب اطلاعات بیشتر راجع به #مهارتهای_زندگی و تمرینهای اراده به ما بپیوندید 👇👇
Eitaa.com/slamicpsychology
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓حریم خصوصی با #حریم شخصی چه فرقی دارد؟
❓دامنه ی حریم #خصوصی و حریم شخصی در #ازدواج چیست؟
🚦آموزش مهارت #ارتباط_موثر در #زوجین🚦
👌👌گام موثری در پیشگیری از اختلافات و #خیانت زناشویی
لطفا با دقت گوش کرده و با دوستانتان به اشتراک بگذارید. با ما باشید .👇
🔸🔹🍃🌸🍃🔹🔸
Eitaa.com/slamicpsychology
❓برخی افراد از راهکار دوری و دوستی برای پایدار ماندن ارتباط خود با خانواده همسر بهره میبرند. این رویکرد چقدر میتواند درست باشد؟
دوری نباید به معنای بیاحترامی یا بیاعتنایی باشد. یعنی افراد از #خانواده همسر خود به دلیل بیادبی یا بیاعتنایی به آنها فاصله نگیرند. بلکه سعی کنند با خانواده #همسر مراوده و رفت و آمد داشته باشند، ولی در همین ارتباطات #حریم و حرمتها را هر دو طرف حفظ کنند.
در کتاب نهج الفصاحه، روایتی از پیغمبر اکرم صلیالله علیه و آله نقل شده که آن حضرت فرمودند: «صِلَةُ القُرابَةِ فی المالِ مَحَبَّةٌ فی الاَهلِ مَنساةٌ فی الاَجَلِ؛ پیوند با خویشاوندان باعث افزایش مال و موجب #محبت در خانواده و مرگ را به تأخیر میاندازد عمر را طولانی میکند.»
آن حضرت در حدیث دیگری فرمودند: «صِلوا قَراباتِکم و لا تُجاوِروهُم فَإِنَّ الجِوارَ یورِثُ بَینَکُمُ الضَّغائِنَ؛ با خویشاوندان خود پیوند داشته باشید ولی همسایه آنها نشوید زیرا همسایگی میان شما کینهها پدید میآورد.»
از این روایات مشخص میشود که اگرچه برقراری ارتباط با خویشاوندان خیر و برکت زیادی را در زندگی به همراه دارد اما باید اصل دوری و #دوستی رعایت شود. مشخص است که اگر خانواده جوانی در نزدیکی اقوام یکی از #زوجین زندگی کنند، برخوردهای کلامی و رفتاری بین آنها بیشتر میشود و امکان بروز مشکل و مشاجره بیشتر میشود.
کمی فاصله میان خانواده مرد با زن و همچنین میان خانواده زن با مرد، باعث میشود حرمتها رعایت شود. البته باید توجه داشت که در بعضی شرایط، نزدیکی عروس و داماد به خانوادهها باعث حل شدن خیلی از مسائل میشود. همچنین امکان دارد که #والدین یا یکی از اعضای خانواده همسران نیاز به #کمک یا مراقبت داشته باشند و آنها مسئول هستند تا آنها را تنها نگذارند.
با ما باشید👇☺️
🔸🔹🍃🌸🍃🔹
Eitaa.com/slamicpsychology