روی دل خودتان باید اثر بگذارید. ما باید دل خودمان را خیلی اوقات مخاطب قرار بدهیم. یکی از اهلِ معنا گفته بود من روزی چند هزار مرتبه فلان ذکر را بر این دل خفتهی غافل خودم خواندم؛ چه تعبیر خوبی است. نماز همان ذکری است، همان آب حیاتی است که انسان به دل خود میبخشد؛ نمازِ با توجه؛ توجه به معنا، توجه به اینکه در مقابل خدا قرار داریم. نماز را اینطوری بخوانید. وقتی به نماز میایستید، به یاد بیاورید که در مقابل خداوند متعال ایستادهاید و دارید با او حرف میزنید. در سرتاسر نماز سعی کنید این حالت حفظ بشود، آن وقت این نماز اثر میگذارد و دل انسان را مثل اکسیر عوض میکند. اکسیر مادهی کیمیایی است که میگویند مس را طلا میکند. دل ما از مس هم که باشد، اکسیر ذکر آن را به طلا تبدیل میکند.
۸۶/۰۲/۱۹
#کتاب_هشتم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_اخلاق_وتربیت
#صفحه ۳۶
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
#پیام_صبحگاهی
#مدیریت_امام_هادی_علیهالسلام🔻
🔹در شهر سامرا عدهای از بزرگان شیعه جمع شدند و حضرت هادی علیهالسلام توانست آنها را اداره کند و به وسیله آنها پیام امامت را به سرتاسر دنیای اسلام برساند. این شبکههای شیعه در قم، خراسان، ری، مدینه، یمن و در مناطق دوردست را همین عده توانستند رواج بدهند و تعداد افراد مؤمن به این مکتب را زیادتر کنند.
۸۳/۵/۳۰
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
در سال ۱۳۳۸ یا ۱۳۳۹ هنگام اقامت در قم، برای مطالعه کتابهای عربی معاصر به خانهی آقای شیخ محمد کرمی که از علمای خوزستان است، رفتوآمد داشتم. ما برخی از کتابهای جبران خلیل جبران را میخواندیم. در آن زمان کتاب اشک و لبخند جبران را ترجمه کردم، و هنوز آن ترجمه را که نخستین کار من در زمینهی ترجمه از عربی به فارسی است، دارم. پس از آن نوشتههایی از محمد قطب و سید قطب را ترجمه کردم که بیشتر آن ترجمهها در داخل سلولهای زندان صورت گرفت. بیشتر کتاب شبهات حول الاسلام نوشته محمد قطب را ترجمه کردم؛ بعداً مطلع شدم این کتاب را پیش از من دوبار ترجمه کردهاند؛ لذا آن را رها کردم. کتاب المستقبل لهذا الدین (آینده در قلمرو اسلام) نوشته سید قطب را هم ترجمه کردم. این کتاب در ذهن من مطالب بسیاری را برای اندیشه و تحقیق برانگیخت که آنها را به کتاب افزودم. این افزدوهها ساواک را بیشتر تحریک کرد. کتاب الاسلام و مشکلات الحضاره (اسلام و مشکلات تمدن) نوشتهی سید قطب را نیز با مقدمهای مهم ترجمه کردم...
#کتاب_خون_دلی_کهلعل_شد
#کتاب_پیش_نیاز
#فصل_سوم
@t_manzome_f_r
مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری
ایمان تنها در یک وابستگی فکری و اعتقادی خلاصه نمیشود، بلکه آن وقتی ایمان به صورت راستین در کسی وجود دارد که بر طبق آن ایمان عمل کند.
#کتاب_طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#کتاب_اول_سیر_مطالعاتی
#جلسه_دوم
@ketabetarhekoli
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
اولین گام برای شناخت ائمه "علیهمالسلام"
ما [باید] اول احساس ناشناختگی را در خودمان بپذیریم و باور کنیم که ائمه را نشناختهایم. اگر این را فهمیدیم و باور کردیم و معلوم شد... یک مقداری از راه پیموده شده [است].
بلای بزرگ، ندانستن است؛ تصور باطل است و گمان اینکه ما ائمهمان را خوب میشناسیم؛ و آنهایی که بیشتر در خود سر فرو بردهاند تا در منابع تحقیق، و به پندار خود بیشتر سرگرم شدهاند تا به واقعیتهای زمان ائمه "علیهمالسلام"، وقتی که اشکی هم از روی دلسوزی میافشانند، خوشحالند که با معرفت میگریند. ما قبول نداریم که این گریه، گریهٔ با معرفت است ولی قبول داریم که گریهٔ بیمعرفت، به چیزی نمیارزد؛ گریهٔ با معرفت لازم است.
#کتاب_همرزمان_حسین "علیهالسلام"
#کتاب_دوم_سیر_مطالعاتی
#گفتار_سوم
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
حكومت خدا آن وقتى تحقق پيدا مىكند كه يك انسان از طرف خداى متعال عملاً و در واقعيت جامعه زمام قدرت مردم را به دست بگيرد... خداى متعال اين حكومت را تنفيذ مىكند به انسانهايى. اين انسانها كه هستند؟ پيغمبران؛ در درجه اول، حاكم الهى پيغمبرانند.... «وَ ما آتاكُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَ ما نَهاكُمْ عَنْهُ فَانْتَهُوا»؛ اين آيه يك نكتهاى دارد، مىفرمايد آنچه را كه پيامبر به شما گفت، آن را از او بپذيريد؛ آنچه شما را از آن نهى كرد از آن اجتناب كنيد... اين سخن... خطاب به مؤمنينى است كه اصل وحى خدا و دين خدا را قبول كردند؛ وحى خدا را از پيغمبر گرفتهاند؛ آيات قرآن را و احكام الهى و شرعى را پذيرفتند؛ به اينها خدا مىگويد: هر چه پيغمبر گفت قبول كنيد. پس روشن است كه هر چه پيغمبر گفت، منظور احكام شرعى نيست ـچون اين مردم احكام شرعى را از پيغمبر گرفتند به آن ايمان آوردند، به آن عمل هم كردند ـ اين يك چيز اضافه را به مردم مىگويد؛ مىگويد: اگر اين پيغمبر به شما حكمى داد، دستورى داد، اجراى كارى را خواست، دخالت جان و نفس و مال شما كرد، شما بايد آن را قبول كنيد؛ يعنى همان حكم حكومتى؛ يعنى آن دخالت اجرايى در امور مردم. خب، پس ولايت الهى به پيغمبر منتقل شد...
#کتاب_سوم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_ولایت_فقیه
#فصل_دوم
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
از ویژگیهای آیتالله خامنهای تسلط و تعلق خاطر نسبت به شعر و ادب فارسی است. این علاقه که از دوران نوجوانی ایشان آغاز شده، در دورهی رهبری تجلیاتی مانند برگزاری شب شعر با پارسی سرایان پیشکِسوت یا جوان... دارد که هر ساله در شب میلاد امام حسن مجتبی "علیهالسلام" برگزار شده و از سوی رسانهها پوشش داده میشود.
جمعآوری و احیا نسخ قدیمی بهخصوص آثار مهم نوشتهشده با خط و زبان فارسی از سراسر جهان و اهدای آن به کتابخانه آستان قدس... نمونهای از این تلاشهاست که به طور مستمر در سالهای پس از انقلاب صورت گرفته است.
...ایشان نظریات تخصصی فراوانی در حوزه نظم و نثر فارسی دارند و در موارد متعددی نیز بهویژه نسبت به عملکرد رسانههای فراگیر مانند صداوسیما، در رابطه با رعایت آداب زبان فارسی نقدها و تذکرهایی ابراز کردهاند.
#کتاب_چهارم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_از_نیمه_خرداد
#بخش_یکم
@t_manzome_f_r
مجموعه تبیین منظومه فکری رهبری
تشکر رهبر انقلاب از زحمات پزشکان و پرستاران در مبارزه با کرونا.mp3
3.64M
🔊 #بشنوید
تشکر صمیمانه #رهبر_انقلاب_اسلامی از زحمات پزشکان و پرستاران در مبارزه با کرونا
۹۸/۱۲/۸
@t_manzome_f_r
گاهی با امام "رحمه الله"
راجع به اینکه بچهها
سر نماز جمعه برای كمك به جبهه، قلکهایشان را میشکنند، یا
فلان مادر شهید، پیغامی به وسیلهی من به ایشان داده است، صحبت میکردم. این مرد
باعظمت، این مرد با اصابت، این انسانی كه پانزده خرداد را گذرانده بود، انقلاب و جنگ را گذرانده بود، این كوه استوار، ناگهان مثل یك انسان رقیق، فشرده میشد،
چشمهایش
پر از اشك میشد، درهم میرفت و اشك میریخت! یعنی جامع همهی این خصوصیات بود.
۱۳۷۸/۰۶/۲۷
#کتاب_پنجم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_امام_خمینی
#صفحه ۳۰
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
امروز در عرف سیاست
دنیا این یک چیز روشن و شناخته شدهای است که در آمریکا اگر کسی با کمپانیهای بزرگ و باندهای اقتصادی معروف و قوی در بیفتد، آیندهی سیاسی او به خطر خواهد
افتاد، حزب او در انتخابات پیروز نمیشود، خود او سر کار نمیآید. اگر سرکار آمد، برخلاف خواستههای آنها عمل کرد، او را از اریکهی قدرت به زیر میآورند یا ترور میکنند یا یک بازیای سرش درمیآورند، کما اینکه در آن نظام و آن رژیم از این قبیل حوادث گاه گاه اتفاق افتاده و همه شاهدش بودند.
۶۵/۱۰/۱۹
#کتاب_ششم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_انقلاب
#فصل_اول
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
کهنگی در همه چیز عالم میآید جز مفاهیم اصیل انسانی. ابزارها، رابطهها، شکلها، قالبها عوض میشوند، اما مفاهیم اصیل انسانی؛ شرافتهای انسانی، کرامتهای انسانی، حسنها وقبحهایی که عقل انسان آنها را تشخیص میدهد، آنها عوض بشو نیست؛ معرفت اسلامی همواره برای ما یک معرفت نو است.
#کتاب_هفتم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_دغدغههای_فرهنگی
#فصل_سوم
@daghdaghehayefarhangi
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
جوان باید مظهر پرهیز و استغفار باشد. در دنیای امروزی، جوانان گرفتارند. آنها چوب ناپرهیزیهایشان را میخورند. اگر میبینید هیپیگری و انواع و اقسام بدبختیها از سی یا چهل سال قبل تا به امروز در دنیای غرب ادامه دارد و گریبان خانوادهها و جوامع اروپایی و امریکایی را گرفته است، به جهت دوری از خدا و غفلت از استغفار و ناپرهیزی در
ارتکاب گناهان است. این مسأله هم دلایل متعددّی دارد. عمدهاش آن است که این جوامع، جوانان خود را از لحاظ معنوی سیراب نمیکنند. جوان به دنبال سیراب شدن از
سرچشمهای زلال است و اگر آن سرچشمه را پیدا نکند، به انحراف مبتلا خواهد شد.
#کتاب_هشتم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_اخلاق_وتربیت
#صفحه ۳۶
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
اخلاق تشکیلاتی یعنی اخلاق اسلامیِ منظّم. یعنی چگونگی برخورد دو برادر، دو هم فکر، دو هم آهنگ، دو همجهت. اگر کسانی با هم به یک جهت حرکت میکنند، این یک نوع دیگر برخورد است، برخورد همکاری، همگامی و همراهی است.
۱۳۵۹/۳/۲
#کتاب_نهم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_تشکیلات
@ketabetashkilat
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
آن کسی که باید شأن زن اسلامی را بشناسد و از آن دفاع کند در درجهی اول خود بانوان هستند. بانوان باید بدانند که خدا و قرآن و اسلام دربارهی آنها چه قضاوتی دارد، از آنها چه میخواهد، مسئولیت آنها را چه چیزی معین میکند و از آنچه اسلام فرموده و خواسته دفاع کنند.
۷۵/۱۲/۲۰
#کتاب_دهم_سیر_مطالعاتی
#کتاب_زن_وخانواده
#فصل_اول
@t_manzome_f_r
مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شبهای_جمعه_روضه
السلام علیک یا اباعبدالله
▪️سائلم آب و دانه میخواهم...
@t_manzome_f_r
تبیین منظومه فکری رهبری
هدایت شده از صوتهای رهبر انقلاب
اعتقاد به امام زمان.mp3
1.63M
🔹اعتقاد به امام زمان عجل الله تعالی فرجهالشریف، بخشی از جهانبینی ادیانالهی🔹
#مهدویت
••※[🔹∷∷※∷∷🔹]※••
@khamenei_voice
@t_manzome_f_
هدایت شده از رسانه انقلاب اسلامی
🔰عکس نوشت| آمادگی برای ظهور و تمدنسازی آرمان بزرگ انقلاب اسلامی است.
@rasaneh_t_t
┄┅══════┅┄
@t_manzome_f_r
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
معرفی سیر مطالعاتی #جدید
اولین سیر مطالعاتی آشنایی با منظومه فکری رهبر انقلاب
(دورهی آموزشی معارف انقلاب اسلامی_سطح یک)
توضیحات:
۱. مجموعهی تبیین منظومه فکری رهبر انقلاب در تابستان ۱۳۹۶ سیر مطالعاتی آشنایی با منظومه فکری رهبر انقلاب را تدوین، ارائه و اجرا کرد.
این سیر مطالعاتی در بهمن۱۳۹۸ بروز رسانی شد.
۲. این دورهی آموزشیِ مطالعهمحور، بر اساس طرح مصوب معاونت پژوهش و آموزش دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای میباشد.
@t_manzome_f_r
هدایت شده از اسماعیل فخریان
چارهای جز خواندن #نماز_شب نداریم
بسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین.
وَ بِالاِسنادِ قالَ: حَدَّثَنَا الحُسَینُ بنُ اَحمَدَ بنِ اِدریسَ قالَ: حَدَّثَنا اَبی قالَ: حَدَّثَنِی مُحَمَّدُ بنُ عَلیٍّ، عَن مُحَمَّدِ بنِ الحُسَینِ بنِ اَبِی الخَطّابِ، عَن اَبی داوُدَ المُستَرِقِّ وَ اسمُهُ سُلَیمَانُ بنُ سُفیانَ، قالَ: قالَ الصّادِقُ جَعفَرُ بنُ مُحَمَّدٍ "عَلَیهِمَا السَّلامُ": یَقومُ النّاسُ عَن فُرُشِهِم عَلى ثَلاثَةِ اَصنَافٍ: فَصِنفٌ لَهُ وَ لَا عَلَیهِ، وَ صِنفٌ عَلَیهِ وَ لا لَهُ، وَ صِنفٌ لا لَهُ وَ لا عَلَیهِ؛ فَاَمَّا الصِّنفُ الّذی لَهُ وَ لا عَلَیهِ فَهُوَ الَّذی یَقومُ مِن مَنامِهِ وَ یَتَوَضَّأُ وَ یُصَلّی وَ یَذکُرُ اللهَ "عَزَّ وَ جَلَّ"، وَ الصِّنفُ الَّذی عَلَیهِ وَ لا لَهُ فَهُوَ الَّذی لَم یَزَل فی مَعصیَةِ اللهِ حَتّى قامَ فَذلِکَ الَّذی عَلَیهِ وَ لا لَهُ، وَ الصِّنفُ الَّذی لا لَهُ وَ لا عَلَیهِ فَهُوَ الَّذی لا یَزالُ نائِماً حَتّى یُصبِحَ فَذلِکَ الَّذی لا لَهُ وَ لا عَلَیه.
عَن اَبی داوُدَ المُستَرِقِ قالَ: قالَ الصّادِقُ جَعفَرُ بنُ مُحَمَّدٍ "عَلَیهِمَا السَّلامُ": یَقومُ النّاسُ عَن فُرُشِهِم عَلى ثَلاثَةِ اَصنَافٍ: فَصِنفٌ لَهُ وَ لَا عَلَیهِ، وَ صِنفٌ عَلَیهِ وَ لا لَهُ، وَ صِنفٌ لا لَهُ وَ لا عَلَیه
شما که صبح از خواب بیدار میشوید و از بستر خود بیرون میآیید، سه جور هستید؛ [یعنی] مردم دنیا که صبح از خواب برمیخیزند بر سه نوعند:
یک دسته هستند که این بیدار شدن از خواب و بیرون آمدن از بستر برای آنها خیر است و شرّی ندارد؛ به «لَهِ» آنها است و «عَلیهِ» آنها نیست؛ این، یک صنف.
یک دستهی دیگر هستند که بیرون آمدنشان از بستر، عَلیهِ آنها است و به نفعشان نیست؛ «لَهِ» آنها نیست. یک دستهی دیگری هم هستند که [وقتی] از خواب بلند میشوند و از رختخواب بیرون میآیند، این بیرون آمدن، نه «لَهِ» آنها است، نه «عَلیهِ» آنها است. پس [مردم] سه جور هستند.
فَاَمَّا الصِّنفُ الّذی لَهُ وَ لا عَلَیهِ فَهُوَ الَّذی یَقومُ مِن مَنامِهِ وَ یَتَوَضَّأُ وَ یُصَلّی وَ یَذکُرُ اللهَ (عَزَّ وَ جَلّ)
ظاهراً از ادامهی حدیث این جور فهمیده میشود که مراد از «یُصَلّی»، صلاة صبح نیست؛ چون آن صنف سوّم را هم در آنجا ذکر میکند که خب نماز صبح باید بخواند، اگر نخواند که [کلّاً] علیه است؛ پس بنابراین، اینجا مراد از نمازی که خوانده میشود، نماز صبح نیست، نماز یا نافلهی صبح است یا نافلهی شب است که این بیدار شدن، به نفع او است، به ضرر او نیست. [این] خیلی مهم است.
نقل کردند از قول مرحوم آقای طباطبائی "رضوان الله علیه" که ایشان اوایلی که وارد نجف شده بودند، با مرحوم حاج میرزا علی آقای قاضی تازه آشنا شده بودند؛ یک روز ایشان را در کوچه میبیند و حاج میرزا علی آقای قاضی -آن عارفِ بزرگِ نامدار(رضوان الله تعالیعلیه)- به او میگوید که پسرم! اگر دنیا میخواهی، نماز شب بخوان؛ اگر آخرت میخواهی، نماز شب بخوان! نماز شب و تهجّد این جوری است. برای امثال ماها که روز مشغولیم و گرفتاریم و مشکلات داریم و سر و کلّه به این بزن، کار با آن بکن، در بین این همه گرفتاریها، در محیط زندگی سخت است اگر بخواهیم یک رابطهی خوبی، یک استغاثهای، یک تضرّعی داشته باشیم؛ چاره منحصر است در همین که انسان سحر بلند شود؛ این [عبارت] ظاهراً آن سحر را بیان میکند. این، یک صنف.
وَ الصِّنفُ الَّذی عَلَیهِ وَ لا لَهُ فَهُوَ الَّذی لَم یَزَل فی مَعصیَةِ اللهِ حَتّى قامَ فَذلِکَ الَّذی عَلَیهِ وَ لا لَه
[دستهی بعدی] در خواب و در بستر خواب هم با معصیت الهی -حالا معصیتهای قلبی، جوارحی، جوانحی- مشغول است تا بلند میشود که این بیدار شدن، به ضرر او است؛ چون بیدار هم که بشود، آن معصیت را ادامه میدهد.
وَ الصِّنفُ الَّذی لا لَهُ وَ لا عَلَیهِ فَهُوَ الَّذی لا یَزالُ نائِماً حَتّى یُصبِحَ فَذلِکَ الَّذی لا لَهُ وَ لا عَلَیه
[دستهی سوّم] که این بیدار شدن نه به نفعش است، نه به ضررش است، میخوابد تا صبح -حالا علیالظّاهر مراد از صبح، اوّلِ اذان است، اوّلِ فجر است؛ اما حالا یک خُرده دستِکم بگیریم، بگوییم که مثلاً [اینجا] صبح یعنی همین بینالطّلوعَین از خواب پا میشود- [بعد] نماز صبحش را میخواند، امّا «لا لَهُ وَ لا عَلَیه»؛ یک فریضهای است که بر عهدهی او است، واجب است، باید به جا بیاورد، آن را به جا میآورد، [امّا] دیگر خیری از این بلند شدن نمیبیند.
۹۸/۱۱/۱۴ رهبر انقلاب اسلامی
@ostad_fakhrian