✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️فرزند آوری از نگاه اسلام (بخش اول)
🔸برای #ازدواج، اهداف بسیاری یاد شده که از همه مهمتر #فرزند_آوری است، که با آمدن فرزند زندگی ها رنگ و بوی محبت بیشتری به خود می گیرد. داشتن #فرزند یکی از اهداف مهم ازدواج و «زندگی مشترک» است، و اکثر زوجین داشتن فرزند را به عنوان یکی از خواسته ها و هدف های خود در زندگی مشترک مد نظر دارند؛ در این بخش نوشتار و بخش بعدی آن، به مواردی مرتبط با این بحث پرداخته میشود.
💠بارداری از روی آگاهی و اختیار زوجین
🔹آنچه که در #فرزند_آوری باید به عنوان یک اصل اساسی مورد توجه قرار گیرد این است که هر #بارداری و تولد در پی آن باید #مسئولانه، #آگاهانه و #آزادانه بوده و زوجین با در نظر گرفتن شرایط لازم، نسبت به فرزنددار شدن اقدام نموده و برای #تربیت_فرزندان نیز همه توان خود را به کار گیرند.
💠فرزند صالح
🔹#فرزند_صالح «نعمتی» است که خداوند به #زوجین ارزانی میدارد، بنابراین باید زوجین قدر این نعمت را دانسته و در حراست و پاسداری از او همه سعی خود را به کار گیرند. «پروردگارا به ما از همسران و فرزندان مان آن ده که مایه روشنی چشمان ما باشد». [ترجمه آیه ۷۴، سوره فرقان] «ای پروردگارمن، مرا فرزندی از شایستگان بخش». [ترجمه آيه ۱۰۰ سوره صافات] احادیث و روایات بسیاری نیز از #رسول_اکرم (صلی الله علیه و آله) و #ائمه_اطهار (عليهم السلام) نقل شده، که نمایانگر نگرش مثبت آن بزرگواران به «فرزندان صالح و سالم» می باشد. رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) می فرماید: «#فرزند_صالح، گلی از گلهای بهشت است».
💠آرامش و آسایش در زندگی
🔹«دین مبین اسلام» هدف اصلی تشکیل زندگی و خانواده را «ایجاد #آرامش در انسانها و پیدایش #محبت و #مودت در زوجین دانسته»، [ر.ک: سوره روم، آيه ۲۱] و تاثیرات مثبت و سازنده ای را در زندگی آنان ایجاد میکند. #فرزند_آوری می تواند زندگی زوجین را متحول کند و روح زندگی را در آن بدمد و شادی و #نشاط را به زندگی آنان ببخشد.
💠ارکان خانواده
🔹از نظر اسلام، #فرزندان از ارکان مهم خانواده محسوب میشوند، و در آیات و روایات از #فرزند با تعبیری چون میوه دل، نور دیده، مایه خوشبختی، مایه ثواب و پاداش اخروی و رحمت و غفران الهی یاد شده است. خداوند کریم در وصف مؤمنان میفرماید؛ «آنها کسانی هستند که در مناجات خویش با پروردگارشان می گویند: از همسران ما مایه های نور و روشنایی چشم قرار ده». [ترجمه آيه ۲۴ سوره فرقان]
💠فرزند پسر باشد یا دختر
🔹آفتی که بعضیها به آن گرفتار هستند، #جنسیت_فرزند است، بطوری که بعضیها گویا هنوز در دوران جاهلیت به سر میبرند؛ اگر بعد از گرفتن جواب آزمایش بفهمند که فرزندشان دختر است و همسر آنها فرزند پسر بدنیا نمیآورد، از چشم شوهر و خانواده شوهر میفتد، در حالی که نباید #جنسیت مهم باشد، بلکه باید دعا کرد که #فرزند_سالم باشد و عاقبتش ختم به خیر شود. [۱] #امام_باقر (عليه السلام) می فرماید: «خداوندا به من #فرزندی عطا کن و او را #پرهیزگار و پاک قرار ده که در آفرینش کم و زیاد نباشد و سرانجامش را نیکو گردان». [۲] #امام_صادق (عليه السلام) نیز میفرماید: «#دختران خوبی ها و #پسران نعمت اند، به خوبی ها ثواب میدهند و از نعمت ها سوال می شود». [۳]
💠احساسی ترین تجربه انسان
🔹بدون هیچگونه تردیدی، #فرزند_آوری و پدر یا مادر شدن یکی از پراحساسترین تجربیات انسانی، مطابق با تمایل فطری انسانها برای #تداوم_نسل و بقاء آنان و نیز مورد توصیه شرع مقدس #اسلام است. فرزند سالم و صالح میتواند موجب افزایش عشق، #نشاط و سلامت روانی و تعالی شخصیت والدین شود. #ادامه_دارد...
پی نوشتها؛
[۱] اصول کافى، ج ۶، ص ۳
[۲] تهذیب الاحکام، ج ۷، ص ۴۱۱
[۳] تحف العقول، ص ۳۸۲
نویسنده: سجاد رستمی چورتی
منبع: راسخون
#فرزند #فرزند_آوری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️امام سجاد علیه السلام
🔸«قالَ لُقمانُ لاِبنِهِ: يا بُنَيَّ، أخلِص طاعَةَ اللهِ حَتّى لا يُخالِطَها شَيءٌ مِنَ المَعاصی، ثُمَّ زَيِّنِ الطّاعَةَ بِاتِّباعِ أهلِ الحَقِّ؛ فَإِنَّ طاعَتَهُم مُتَّصِلَةٌ بِطاعَةِ اللهِ، و زَيِّن ذلِكَ بِالعِلمِ، و حَصِّن عِلمَكَ بِحِلمٍ لا يُخالِطُهُ حُمقٌ، وَاخزُنهُ بِلينٍ لا يُخالِطُهُ جَهلٌ، وشَدِّدهُ بِحَزمٍ لا يُخالِطُهُ الضِّياعُ، وَامزُج حَزمَكَ بِرِفقٍ لا يُخالِطُهُ العُنفُ».
🔹در بيان سفارش هاى #لقمان (ع) به پسرش: اى پسرم! #طاعتِ (عبادتِ) الهى را #خالصانه انجام بده، به طورى كه گناه كوچكى هم با آن مخلوط نشود، سپس با پيروى از #دارندگانِايمانحقيقى، طاعت خود را #زينت ببخش؛ زيرا طاعت آنان، به طاعت الهى پيوسته است، و همين طاعت را با #دانش، آراسته كن، و دانشت را با #بردبارى حراست كن، تا #حماقت با آن درنياميزد، و #بردبارىات را با #نرمخويى ذخيره كن، تا با #نادانى همراه نگردد، و نرم خويى ات را با #تدبيرْ استوار كن، تا نابودى در آن راه نيابد، و تدبيرت را با #مدارا درآميز، تا زورى در آن نباشد.
📕بحارالأنوار، ج۱۳، ص۴۲۰ ح۱۵
#امام_سجاد
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) چه توصیه ای به فرماندار خود درباره برخورد با «نیکوکاران» و «بدکاران» می کند؟
🔹#امام_علی (علیه السلام) در بخشی از عهدنامه مالک اشتر، خطاب به او می فرماید: «وَ لاَ يَكُونَنَّ الْمُحْسِنُ وَ الْمُسِيءُ عِنْدَكَ بِمَنْزِلَة سَوَاء، فَإِنَّ فِي ذَلِكَ تَزْهِيداً لاَِهْلِ الاِْحْسَانِ فِي الاِْحْسَانِ وَ تَدْرِيباً لاَِهْلِ الاِْسَاءَةِ عَلَى الاِْسَاءَةِ وَ أَلْزِمْ كُلاًّ مِنْهُمْ مَا أَلْزَمَ نَفْسَهُ». (هرگز نبايد افراد #نيكوكار و #بدكار در نظرت يكسان باشند؛ زيرا اين كار سبب مى شود #نيكوكاران به نيكى ها بىرغبت و #بدكاران به اعمال بد تشويق گردند، بنابراين هر يك از اينها را مطابق آنچه براى خود خواسته اند #پاداش ده).
🔹آنچه #امیرالمؤمنین (عليه السلام) در اين دستور بيان كرده يكى از «اصول مهم مديريت» است؛ از مديريت خداوند و پيامبران بر جهان انسانيت گرفته تا مديريت يك پدر در خانواده. #قرآن_مجيد #پيامبر (صلی الله علیه و آله) را به بشارت و انذار دستور مى دهد و او را «مُبشر» و «نذير» مى نامد. خداوند وعده #بهشت را به «صالحان» و #دوزخ را به «بدكاران» داده است. اين اصل در تمام اقوام با تمام اختلافاتى كه در عقايد و فرهنگ و حكومت دارند تحت عنوان #تشويق و #تنبيه، سارى و جارى است.
🔹دليل آن روشن است؛ زيرا ادامه #نيكوكارى انگيزه مى خواهد و بازايستادن از كار خلاف نيز انگيزه اى مى طلبد. ممكن است انگيزه هاى معنوى و اعتقادات دينى آثار مطلوبى از خود در اين زمينه به يادگار بگذارند، ولى اين انگيزه ها در همه نيست؛ به علاوه اگر مسأله #پاداش و #كيفر نباشد آن انگيزه ها نيز سست مى شود. جمله «وَ أَلْزِمْ كُلاًّ...» اشاره لطيفى به اين نكته است كه وقتى آنها چيزى را براى خود بپسندند دليل ندارد حاكم آن را به آنان ندهد. #نيكوكار «پاداش» را براى خود پسنديده و #بدكار «كيفر» را، بنابراين خواسته خودش را بايد به او داد.
🔹از اين بالاتر، «پاداش نيكوكار» انگيزه اى براى ترك عمل بدكار، و «كيفر بدكار» انگيزه اى براى ادامه كار نيكوكار مى شود، همان گونه كه حضرت در عبارت زيباى ديگرى در «نهج البلاغه» فرموده: «ازْجُرِ الْمُسِيءَ بِثَوَابِ الْمُحْسِنِ» [۱] (بدكار را به واسطه پاداش نيكوكاران مجازات كنيد). اشاره به اينكه وقتى #بدكار خود را از پاداش هاى مادى و معنوى #نيكوكاران محروم مى بيند #تنبيه مى شود، و بر سر عقل مى آيد و چه بسا از كار خود #توبه كند و باز ايستد.
پی نوشت:
[۱] نهج البلاغة، صبحی صالح، هجرت، قم، ۱۴۱۴ق، چ اول، ص ۵۰۱، (حکمت ۱۷۷)
📕پيام امام اميرالمومنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، تهران، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج ۱۰، ص ۴۳۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#پاداش #کیفر #تشويق #تنبیه
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️قیامت واقعه عظیمی است
🔹ما نباید #قیامت را فراموش کنیم؛ قیامت #واقعه_عظیمی است. ما باید همیشه یاد #قیامت را در ذهن خود داشته باشیم و از قیامت بترسیم.
بیانات مقام معظم رهبری ۸۳/۰۸/۰۶
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️فرزند آوری از نگاه اسلام (بخش دوم و پایانی)
🔸برای #ازدواج، اهداف بسیاری یاد شده که از همه مهمتر #فرزند_آوری است، که با آمدن فرزند زندگی ها رنگ و بوی محبت بیشتری به خود میگیرد. داشتن #فرزند یکی از اهداف مهم ازدواج و «زندگی مشترک» است و اکثر زوجین داشتن فرزند را به عنوان یکی از خواسته ها و #هدف های خود در زندگی مشترک مد نظر دارند؛ در ادامه بخش قبل، در این بخشِ نوشتار نیز به مواردی مرتبط با این موضوع پرداخته میشود.
💠عامل نشاط والدین
🔹داشتن #فرزند و نگاه به او می تواند موجب #نشاط_والدین و سلامت روانی آنها شود. «پژوهش ها نشان داده است که یکی از بزرگترین عوامل شادی آفرین برای والدین، اولین ملاقات آنها با #فرزندان_سالم خویش پس از تولد بوده است. همزمان با تولد فرزند، به زن و شوهری که صاحب فرزند شده اند، #پدر و #مادر خطاب می شود، و لذا آنها زندگی خود را معنادار تر از گذشته می یابند،
🔹و بعدها نیز شنیدن الفاظ «مامان» و «بابا» از کودک برای آنها لذت بخش است. #تولد_فرزندان، هم، فی نفسه موجب نشاط والدین میشود و هم زوجین از دیدن فعالیت های شیرین و دل انگیز آنها و نگاه به چهرههای بشّاش و تبسم آفرین فرزندان احساس شادمانی میکنند. بنابراین، همانگونه که تولد #فرزندان میتواند موجب نشاط و سلامت روانی والدین شود، نگاه به چهره فرزند نیز میتواند #نشاطی وصف ناشدنی برای آنان به ارمغان آورد و موجب #سلامت_روانی شان شود». [۱]
🔹لذا وقتی که از #امام_صادق (عليه السلام) سؤال می کنند که: بهترین چیزها برای آدمی چیست؟ می فرماید: «داشتن #فرزند_جوان؛ وقتی سوال می شود بدترین و تلخ ترین حالت برای انسان چیست؟ می فرماید: از دست دادن فرزند». [۲]
💠نقش فرزند صالح
🔹در #ایام_پیری دستگیر والدین میشوند و پس از مرگ والدین، سبب رشد و تعالی معنوی آنها میگردند.
💠فرزندان موهبت الهی هستند
🔹از نظر شرع مقدس اسلام، #فرزندان، موهبت الهی هستند که به #امانت در اختیار #والدین قرار گرفته اند، و والدین در دنیا و آخرت در برابر اعمال آنان مسئولند. #امام_سجاد (علیه السلام) در رساله حقوق خود میفرماید: «#فرزند هرگونه که باشد، چه نیک چه بد، در دنیای گذرا به تو منسوب است، و تو در آنچه به او سرپرستی داری #مسئول هستی، در ادب نیکو و راهنمایی به سوی پروردگار،
🔹پس بر این کار #پاداش میگیری اگر درست عمل کنی، و #کیفر می بینی، اگر نادرست عمل نمایی». سعادت و شقاوت فرزند در درجه اول بستگی به #تربیت_والدینش دارد که او را چگونه تربیت کنند. #پیامبر_اکرم (صلی الله علیه و آله) میفرماید: «خداوند متعال #فرزند را با #فطرت_سعادتمند به انسان عطا میفرماید و این والدین هستند که او را بدبخت و گمراه میکنند».
💠جواب قرآن به کسانی که بهانه میآورند که ما بچه نمیخواهیم
🔹امروزه برخی از #زوجین به بهانه هایی همچون وضعیت اقتصادی و تربیت صحیح فرزندان از زیر بار مسئولیت، شانه خالی می کنند و زندگی دو نفره را به مشغله هایش ترجیح می دهند. این یکی از #فتنههای_شیطانی برای جلوگیری از #فرزند_آوری است که: آیا اگر بچه دار شوم، میرسم تربیت شان کنم یا نه؟ اصلا با این مخارج سنگین مگر میشود بچه دار شد؟! درست است که #فرزند_آوری هم تربیت میخواهد هم حداقل مخارجی برای تامین معاش را، اما آدمی برای رشد و رزقش باید تلاش کند و خیالش راحت باشد که #خداوند پشتیبان اوست. مگر شده است کسی به خداوند متعال اعتماد کند و جواب نگیرد؟
🔹مردی به نام بکر ابن صالح گوید به #امام_کاظم (علیه السلام) نوشتم که پنج سال است که از #فرزنددارشدن خودداری کرده ام، زیرا خانواده ام فرزند نمیخواهد و میگوید: بزرگ کردن ایشان به خاطر فقر و #تنگدستی مشکل است، شما چه میفرمایید؟ حضرت در جواب نامه مرقوم فرمود: #فرزند بخواه که #خداوند به آن ها #روزی میدهد. همچنین خداوند در آیه ۱۵۱ سوره انعام میفرماید: «لا تَقْتُلُوا أَوْلادَکُمْ مِنْ إِمْلاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُکُمْ وَ إِیَّاهُمْ» (فرزندان تان را از بیم فقر نکشید، ما شما و آنها را روزی میدهیم).
پی نوشتها؛
[۱] با کودکان خود رشد کنید، جوزف براگا، لوری براگا (مترجم پروین عظیمی) ص ۱۶ و ۲۵
[۲] من لا یحضره الفقیه، ج ۱، ص ۱۸۸
منبع: راسخون
#فرزند #فرزند_آوری
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️عنایات خداوند
🔹از قراری که شنیدم رئیس جمهور #آمریکا گفته است که #ایران ما را #تحقیر کرد. این اول کار است، ایران تا آخر شما را تحقیر خواهد کرد. اگر #عنایات_خدا نبود شما چطور میتوانستید یک قدرتی را که امروز آن طور وضعیت را دارد و آن طور جهازات را دارد و در همه دنیا ریشه کرده است چطور میتوانستید او را دستش را کوتاه کنید؟
🔹این «قدرت خداست»، این «عنایات خداست»، غافل از این نباشید. اگر #عنایات_خدا نبود چطور شما یک نمونه در دنیا بودید که فقط شما الآن در دنیا هستید که میگویید نه شرقی، نه غربی و واقعاً هم این طوری است. ادعا ممکن است کسی بکند اما همه میدانند نیست این طور.
🔹اگر «عنایت خدا» نبود کی میتوانست که یک همچو کاری را بکند که در دنیا نظیر ندارد و نشده است؟ اینها عنایت خداست. این عنایت خدا را حفظ کنید و حفظش به این است که این کشوری را که به شما داده به آن #خدمت کنید.
بیانات حضرت امام ۶۲/۱۱/۱۱
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️آيا «رجعت» مسئله ای عمومی و همگانی است یا افراد خاصی در آخر الزمان رجعت می کنند؟
🔹در پاسخ به اين پرسش كه آيا #رجعت عمومی و همگانی است؟ بايد گفت: آنچه از روايات اهل بيت (عليهم السلام) استفاده می شود اين است که: #رجعت همانند معاد عمومی و همگانی نيست، بلکه مخصوص کسانی است که «ايمان محض و خالص» يا «کفر محض و خالص» دارند.
🔹#امام_صادق (عليه السلام) فرمود: «إِنَّ الرَّجْعَةَ لَيْسَتْ بِعَامَّةٍ وَ هِيَ خَاصَّةٌ لَا يَرْجِعُ إِلَّا مَنْ مَحَضَ الْإِيمَانَ مَحْضاً أَوْ مَحَضَ الشِّرْکَ مَحْضاً» [۱] (#رجعت، عمومی نيست، بلکه جنبه خصوصی دارد؛ تنها گروهی بازگشت می کنند که #ايمان_خالص يا #شرک_خالص دارند).
🔹ضمن اینکه رواياتی وجود دارد که اشاره به بازگشت افراد بطور خصوص دارد. از #امام_صادق (عليه السلام) نقل شده که فرمود: «نخستين کسی که زمين برای او شکافته می شود و به زمين باز می گردد، #حسينبنعلی (عليه السلام) است». [۲]
🔹و نيز از حضرت نقل شده که فرمود: «نخستين کسی که به دنيا #رجعت می کند #حسينبنعلی (عليه السلام) است، او به قدرى حکومت می کند که از کثرت سنّ، ابروهايش روی ديدگانش می ريزد». [۳]
پی نوشتها؛
[۱] مختصر البصائر، حلى، حسن بن سليمان بن محمد، مؤسسة النشر الإسلامی، ۱۴۲۱ق، چ اول، ص ۱۰۷
[۲] همان
[۳] همان، ص ۱۲۰
📕موعود شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، ۱۳۹۰ش، چ هفتم، ص ۶۷۰
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#رجعت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد
⭕️خدا کند به منبع وحی متصل باشیم!
🔹خدا کند علوم و معارف ما مثل نهری که به دریا متصل است، یک نحو ارتباط، ولو به صورت یک نخ باریک با #منبع و سرچشمه [حاملان وحی، رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و اهل بیت (علیهم السلام)] #اتصال داشته باشد، وگرنه یک حوض پر از آب هم بدون ارتباط و اتصال با سرچشمه، فایده و دوام و تازگی ندارد.
📕در محضر بهجت، ج۲، ص۲۵۷
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکموردرضایتنمیباشد