eitaa logo
تفسیر آسان قرآن
245 دنبال‌کننده
604 عکس
0 ویدیو
0 فایل
بنام خدا.إن شاء الله هر روز دو صفحه از قرآن به همراه صوت وتفسیر آسان وکاربردی گذاشته خواهد شد.خلاصه تفسیر حاج آقا قرائتی ارتباط با مدیر @kh8514
مشاهده در ایتا
دانلود
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از صفحه 81 قرآن کریم 1* پس از طلاق، ازدواج مجدّد از نظر اسلام مجاز است. {استبدال زوج مکان زوج} 2* مهریه زیاد، اشکالی ندارد، گرچه سفارش به مهریه کم شده است. {آتیتم احداهنّ قنطاراً} 3* زن، حق مالکیّت دارد و مهریه، بی کم و کاست باید به او تحویل شود. {فلا تأخذوا منه شیئا} 4* هنگام ناراحتی های زندگی، به یاد لذّت های قبل باشیم. {ققد أفضی} 5* در بیان امور مربوط به زناشویی، ادب را مراعات کنیم. {افضی} 6* پس گرفتن مهریه، نوعی پیمان شکنی است. {و کیف تأخذونه...واخذن منکم میثاقا غلیظا} 7* برای گفتار، باید بطور اجمال یا تفصیل، دلیل و برهان آورد. {انه کان فاحشة و مقتاً وساء سبیلاً} 8* در قرآن برای مسائل خانواده سفارش هایی شده که گوشه ای از آن را به عنوان معروف های خانواده بیان می کنیم: * در انتخاب همسر، تفکر و ایمان او مهم است نه شکل و سرمایه. {و لامة مؤمنة خیر من مشرکة} (بقره،221) *خانواده همسر در پاکدامنی او نقش دارد. {ما کان ابوک امرء سوء و ما کانت امک بغیا} (مریم،28) * مهریه را جوری تنظیم کنیم که داماد در فشار قرار نگیرد. {و ما ارید ان اشق علیک} (قصص،27) * آمیزش جنسی مقدمه ای برای ذخیره قیامت و نسل صالح است نه تنها شهوترانی بدون هدف. {فاتوا حرثکم انی شئتم و قدموا لانفسکم} (بقره،223) * زن تحت تکفل مرد است و باید زندگی زن توسط مرد تأمین شود. {الرجال قوامون علی النساء...بما انفقوا من اموالهم} (نساء،34) * زندگی با همسر باید به نحو معروف باشد. {عاشروهن بالمعروف} (نساء،19} * مادران دو سال کامل به فرزندان خود شیر دهند. {حولین کاملین} (بقره،234} * مقدار خرجی مرد به همسر باید مناسب درآمد مرد باشد. {علی الموسع قدره و علی المقتر قدره} (بقره،236} * اگر از پیدایش کدورت نگران بودید، از میان آشنایان صالح، دادگاه خانوادگی تشکیل دهید و مسئله را با غریبه ها در میان نگذارید. {فابعثوا حکما من اهله و حکما من اهلها} (نساء،35) * زن و مرد لباس یکدیگرند و باید همدیگر را حفظ نمایند. {هن لباس لکم و انتم لباس لهن} (بقره،187} * رعایت عفت و حجاب و پوشش مواضع زینت، با کرشمه حرف نزدن، با حیا راه رفتن، با مردان مختلط نشدن، از سفارشهای قرآن به زنان است که در آیات گوناگون مطح شده است. کانال تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
082.mp3
2.11M
صوت قرآن صفحه 82
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از صفحه 82 قرآن کریم 1* اسارت برای زنان کافر، به منزله طلاق از شوهران است. 2* ازدواج با زن شوهردار، از نظر اسلام حرام است، از هر مذهب و ملت که باشد. ولی چون اسارت به منزلۀ طلاق است، زن اسیر، پس از اسارت به مدت یکبار قاعده شدن، و اگر باردار است تا وضع حمل باید عده نگهدارد و در مدت عده هیچ گونه ارتباط زناشویی با او جایز نیست. 3* حرام بودن ازدواج با محارم و زنان شوهردار و جمع میان دو خواهر، از احکام قطعی و تغیرناپذیر الهی است. {حرمت...کتاب الله علیکم} 4* ازدواج موقت، شرعی است و مهریه زن باید پرداخت شود. {فما استمتعتم ...آتوهن أجورهن} 5* در مقدار مهریه، رضایت طرفین شرط است. {فیما تراضیتم به} 6* بعد از پایان مدت در ازدواج موقت، می توان مدت یا مهریه را با رضایت طرفین تمدید و اضافه کرد. {لا جناح علیکم فیما تراضیتم به من بعد الفریضة} 7* ازدواج با کنیز را تحمل کنید، ولی ننگ گناه را هرگز. {فمن ملکت ایمانکم} 8* ایمان، شرط اساسی هر ازدواجی است. {المحصنات المؤمنات، فتیاتکم المؤمنات} 9* ازدواج با کنیز، حقارت نیست. {بعضکم من بعض} 10* رضایت مالک کنیز در ازدواج، مانند اذن پدر دختر، شرط است. {باذن اهلهن} 11* به کنیزان نیز مثل زنان آزاد، باید مهریه نیکو داد. {آتوهن اجورهن بالمعروف} 12* مهریه را باید به خود کنیز داد. حقوق اقتصادی و اجتماعی بردگان باید مراعات شود. {آتوهن اجورهن} 13* میزان مهریه باید بر اساس عُرف و شئون زن باشد. {بالمعروف} 14* شرط بقای ازدواج، پاکدامنی و دوری از فحشا و روابط نامشروع است. {محصنات غیر مسافحات...} 15* فراهم آوردن ازدواج های سهل و آسان در جامعه، راه جلوگیری از مفاسد جنسی است. {ذلک لمن خشی العنت} 16* گاهی صبر و خویشتن داری، از برخی ازدواج ها بهتر است. {و ان تصبروا خیر لکم} 17* از سنت های خوب گذشتگان باید تبعیت کرد. {سنن الذین من قبلکم} کانال تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
083.mp3
2.13M
صوت قرآن صفحه 83
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از صفحه 83 قرآن کریم 1* در مسیر شهوت رانان گام ننهید و از آنان تقلید نکنید، که دشمن شمایند. {یرید الذین یتّبعون الشهوات...} 2* اخلاق جنسی در اسلام، معتدل و دور از افراط و تفریط است، ولی هوسبازان راه افراطی را برای شما می خواهند. {میلاً عظیماً} 3* اسام، دین آسانی است و بن بست ندارد. {یریدالله ان یخفف عنکم} تکالیف دینی، بر اساس توان و طاقت انسان است. 4* مشکل تراشی در ازدواج، خلاف خواست خداوند است. {یرید الله ان یخفّف} 5* انسان در برابر غریزه جنسی ضعیف است. {خلق الانسان ضعیفاً} 6* اموال دیگران را همچون اموال خود محترم بدانید. {اموالکم بینکم} 7* داد و ستدها باید با رضایت طرفین باشد، نه با اجبار و اکراه. {عن تراض منکم} 8* جان انسان محترم است، لذا خودکشی و دیگرکشی حرام است. {لا تقتلوا انفسکم} 9* قصد و انگیزه، نقش اصلی را در کیفر یا پاداش دارد. {من یفعل ذلک عدوانا و ظلماً} 10* کسانی که اصول فکری و عملی صحیحی دارند، در تخلّفات جزئی آنان گذشت لازم است. {ان تجتنبوا کبائر ... نکفّر عنکم سیئاتکم} 11* تا از گناهان کبیره و صغیره پاک نشویم، به بهشت نخواهیم رفت. {نکفّر عنکم سیئاتکم و ندخلکم مدخلاً کریما} 12* عدالت، غیر از تساوی است. عدالت همه جا ارزش است، ولی تساوی گاهی ارزش و گاهی ظلم است. مثلاً اگر پزشک به همه مریض ها یک نوع دارو بدهد، یا معلم به همه شاگردان نمره یکسان بدهد، تساوی هست، اما عدالت نیست. عدالت، آن است که به هر کس بر اساس استحقاقش بدهیم، گرچه تفاوت باشد، زیرا تفاوت گذاشتن بر اساس لیاقت ها و کمالات حق است، اما تبعیض باطل است. تبعیض آن است که بدون دلیل یکی را بر دیگری ترجیح دهیم. 13* پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: (خدا ارزاق را از طریق حلال تقسیم کرده و حرام را نیز عرضه کرده است. کسی که حرام را تحصیل کند، به همان اندازه از رزق حلال خود کاسته است و بر حرام مورد محاسبه قرار می گیرد. 14* در اسلام مسائل اقتصادی و اخلاقی بهم آمیخته است. (لا تأکلوا ...بالباطل...ولا تتمنّوا} 15* به جای تمنّای آنچه دیگران دارند، در پی تلاش باشیم. {نصیب مما اکتسبوا...} 16* هم کار، هم دعا. {اکتسبوا...واسئلوا الله} 17* به جای چشمداشت به داشته های دیگران به فضل و لطف خدا چشم داشته باشیم. {و لا تتمنوا...واسئلوا الله من فضله} 18* تعیین میزان ارث، به فرمان خداست. {لکل جعلنا موالی} 19* خویشان نزدیک تر، در ارث بردن اولویّت دارند. {الاقربون} 20* وفای به پیمان و عهد واجب است. {والدین عقدت ایمانکم فأتوهم نصیبهم} تعهّدات انسان در زمان حیاتش، پس از مرگ او محترم است. 21* ایمان به حضور خدا، رمز تقواست. {ان الله کان علی کل شیء شهیدا} کانال تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
084.mp3
2.06M
صوت قرآن صفحه 84
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از صفحه 84 قرآن کریم 1* در یک اجتماع دو نفری هم، یکی باید مسئول و سرپرست باشد. مدیر خانه مرد است. {الرجال قوّامون علی النساء} 2* در اداره امور زندگی، باید تعقل و تدبیر، بر احساسات و عواطف حاکم باشد. {الرجال قوامون علی النساء} 3* هزینه زندگی، بر عهده مرد است. {بما انفقوا} 4* اطاعت زن از شوهر و حفظ حقوق وی، مشروط به تأمین زندگی او از سوی مرد است. {بما انفقوا...فالصالحات قانتات حافظات} 5* نشانۀ همسر شایسته، رازداری، حفظ مال و آبرو و ناموس شوهر در غیاب اوست. {فالصاحات...حافظات للغیب} 6* اقدام برای اصلاح میان زن و شوهر باید سریع باشد. حرف (فاء) در جمله {فابعثوا} برای تسریع است. 7* بستگان، در رفع اختلاف خانوادگی، مسئولیت بیشتری دارند. {من اهله ... من اهلها} 8* همه مسائل را به قاضی و دادگاه نکشانید، خودتان درون گروهی حل کنید. {فابعثوا حکما من اهله} 9* هر جا حسن نیت و بنای اصلاح باشد، توفیق الهی هم سرازیر می شود. {ان یریدا اصلاحاً یوفّق الله بینهما} 10* به عقل و تدبیر خود مغرور نشوید، توفیق را از خداوند بدانید. {یوفق الله} 11* احسان به پدر و مادر، شامل محبّت، خدمت، کمک مالی، علمی، عاطفی و مشورت با آنان می شود. 12* تنها عبادت خدا کافی نیست، دوری از هرگونه شرک و ریا لازم است. {و اعبدوا الله و لاتشرکوا...} 13* خداپرست واقعی باید نسبت به بستگان، محرومان و همسایگان خود، متعهد و مسئول باشد. {اعبدوا الله...ذی القربی و الیتامی} 14* احسان، باید همراه با تواضع باشد. در ابتدای آیه سفارش به احسان شد و در پایان از تکبر نهی شد. {لا یحب من کان مختالا فخورا} 15* بخل، نه فقط در اموال، بلکه در علم، آبرو، قدرت و امکانات نیز معنا دارد. 16* بخیل از محبت خدا محروم است. {لا یحب...مختالاً - الذین یبخلون} 17* اظهار نعمت های الهی نوعی شکر و کتمان آن یک نوع ناسپاسی و کفران است. {یکتمون ما آتاهم الله} 18* اگر بدانیم نعمت ها از اوست بخل نمی کنیم. {آتاهم الله من فضله} 19* کیفر تکبر در دنیا، تحقیر شدن در آخرت است. {مختالا - مهین} کانال تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
085.mp3
2.7M
صوت قرآن صفحه 85
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از صفحه 85 قرآن کریم 1* هر که از یاد خدا برتافت، شیطانی یار و همنشین دائم او می شود. 2* عامل ریا، عدم ایمان واقعی به خدا و قیامت است. {رئاء الناس و لا یؤمنون بالله و لا بالیوم الآخر} 3* هدف از انفاق، تنها سیر کردن گرسنگان نیست، چون این هدف با ریاکاری هم تأمین می شود، بلکه هدف، رشد معنوی انفاق کننده نیز می باشد. {ینفقون اموالهم رئاء الناس} 4* دل که از خدا تهی شد، جایگاه همیشگی شیطان می شود. {لا یومنون بالله...یکن الشیطان له قرینا} 5* لازمۀ ایمان به خدا، انفاق به محرومان است. {آمنوا...انفقوا} 6* انفاق فقط در اموال نیست، بلکه از هر چه که خداوند داده، (علم، آبرو، مقام...} پسندیده است. {ممّا رزقهم الله} 7* اگر بدانیم که نعمت ها از خداوند است، روحیۀ انفاق در ما قوی می شود. {رزقهم الله} 8* خداوند عادل است و مجازات های او عکس العمل کردارهای ماست. {ان الله لا یظلم...} 9* کیفرهای الهی مطابق جرم ولی پاداشها چند برابر است. {یضاعف} 10* نافرمانی از دستورهای حکومتی پیامبر، در ردیف کفر به خداست. {کفروا و عصوا الرسول} 11* در روایات آمده که از نماز خواندن در حالت خواب آلودگی و کسالت و سنگینی پرهیز کنید. 12* مقام نماز به حدی رفیع است که شرابخوار نباید به آن نزدیک شود. {لا تقربوا الصلاة و انتم سُکاری} 13* در نماز، تنها اذکار و حرکات کافی نیست، توجه و حضور لازم است. {حتی تعلموا...} 14* عبادات ناآگاهانه، از ارزش بالا برخوردار نیست، گرچه تکلیف را ساقط می کند. {حتی تعلموا ما تقولون} 15* در مسجد نباید با حالت جنابت وارد شد. {و لا جنبا...} 16* احتمال خظر و ضرر، یا تکلیف را از انسان بر می دارد و یا سبب تخفیف تکلیف می شود. {و ان کنتم مرضی...فتیمّموا} 17* در تعبیرات و گفتار، باید ادب را رعایت کرد. {من الغائط او لا مستم النساء} (تعبیر برگشت از گودی برای قضای حاجت و لمس زنان، کنایه از آمیزش جنسی است} 18*شرط ارتباط با خدا از طریق نماز، طهارت و پاکی است. وضو یا تیمّم. {فلم تجدوا ماء فتیمّموا} کانال تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
086.mp3
2.54M
صوت قرآن صفحه 86
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از صفحه 86 قرآن کریم 1* ممکن است ما در شناخت دشمن اشتباه کنیم، ولی خداوند دشمنان واقعی ما را بهتر می شناسد. {والله أعلم باعدائکم} 2* گناه عدّه ای را نباید به گردن همه انداخت. {من الذین...} 3* تحریف در لغات و فرهنگ، از گناهان کلیدی و زمینه ساز گناهان دیگر و تضعیف مکتب است. {لیّاً بالسنتهم و طعناً فی الدین} 4* توهین به مقدّسات و شکستن حریم ها، حربۀ همیشگی کافران است. {و اسمع غیر مسمع} 5* سرنوشت انسان، نتیجۀ انتخاب و عملکرد خود اوست. {لعنهم الله بکفرهم} 6* در شیوۀ دعوت و تبلیغ، باید به اعتقادات و مشترکاتِ حقّ دیگران احترام گذاشت. {مصدقاً لما معکم} 7* در برابر افراد لجوج، باید از اهرم هشدار استفاده کرد. {من قبل ان نطمس} 8* برای تأثیر هشدار، بهتر است نمونه های عینی و عملی را گوشزد کرد. {کما لعنا اصحاب السبت} 9* چون هیچ کس نمی داند نظر زحمت حکیمانۀ خدا متوجه چه کسی خواهد شد، پس جایی برای غرور و جرأت به گناه، باقی نمی ماند. 10* عوامل بخشش چند چیز است:1- توبه 2- انجام نیکی ها 3- دوری از گناهان کبیره 4- شفاعت 5- عفو الهی 11* شرک، منفورترین گناه و مانع غفران و بخشایش الهی است. {لا یغفر ان یشرک به} 12* خویشتن را بی عیب دانستن و خود را برگزیده و ممتاز دیدن، مورد نکوهش قرآن است، چنانکه می فرماید: {فلا تزکّوا انفسکم هو اعلم بمن اتّقی} (نجم،32) 13* خودستایی که برخاسته از غرور و بزرگ بینی است، جایز نیست. {یزکّون انفسهم} 14* کیفرهای الهی، نتیجه اعمال ناپسند انسان است، نه ظلم خدا. {لا یظلمون فتیلا} 15* آگاهی ناقص از دین، زمینۀ انحراف است. {نصیباً من الکتاب} 16* دشنمان، برای مبارزه با اسلام حتی از عقاید خود دست می کشند. 17* روح لجاجت و عناد، مسیر قضاوت را عوض می کند. {یؤمنون بالجبت و الطاغوت و یقولون ...هؤلاء اهدی...} کانال تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
087.mp3
2.76M
صوت قرآن صفحه 87
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از صفحه 87 قرآن کریم 1* هر اتحادی علیه حقّ ملعون است. {لعنهم الله} 2* از قضاوت های نابجای دیگران دربارۀ دینتان نگران نباشید. {ام لهم نصیب} 3* کسی که حکومت و قدرت را بدست می گیرد باید به فکر رفاه مردم باشد. {نصیب من الملک ...لایؤتون} 4* حسود در مقابل ارادۀ خدا قد علم می کند. {یحسدون الناس علی ما آتاهم الله} 5* منشأ همۀ نعمت ها و بهره گیری ها فضل خداست. {من فضله} به جای آرزوی زوال نعمت دیگران، از خدا آرزوی فضل او را داشته باشید. 6* حکومت الهی باید بدست کسانی باشد که دارای مقام معنوی و علمی و بینش بالایی باشند. 7* کیفر کافران دائمی است. {بدّلناهم جلوداً} 8* معاد جسمانی است. {بدّلناهم جلوداً} 9* هرگز عذاب، به خاطر استمرار، عادّی نمی شود. {لیذوقوا العذاب} 10* در تربیت باید بیم و امید در کنار هم باشد. 11* امانتداری و رفتار عادلانه و دور از تبعیض، از نشانه های مهم ایمان است، چنانکه خیانت به امانت، علامت نفاق است. در حدیث آمده است: به رکوع و سجود طولانی افراد نگاه نکنید، بلکه به راستگویی و امانتداری آنان بنگرید. 12* کلید خوشبختی جامعه، بر سر کار بودن افراد لایق و منشأ نابسامانی های اجتماعی، ریاست نااهلان است. حضرت امیر علیه السلام فرمود: هر کس خود را در جامعه بر دیگران مقدّم بدارد و پیشوا شود، در حالی که بداند افراد لایق تر از او هستند، قطعاً به خدا و پیامبر و مؤمنان خیانت کرده است. 13* امانت سه گونه است: الف: میان انسان و خدا. (تکالیفی که بر انسان تعیین شده است) ب: میان انسان و دیگران. (اموال یا اسرار دیگران نزد انسان) ج: میان انسان و خودش. (علم و عمر و قدرت که در دست ماست) 14* در ادای امانت و دادگری، ایمان شرط نیست. نسبت به همۀ مردم باید امین و دادگر بود. {اهلها، الناس} 15* مردم باید از رهبران الهی در قول و عمل پشتیبانی کنند. {اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم} 16* اسلام مکتبی است که عقاید و سیاستش بهم آمیخته است. 17* اولی الامر باید همچون پیامبر معصوم باشند، تا مانند پیامبر اطاعت از آنان، لازم و بی چون و چرا باشد. {اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم} 18* نشانۀ ایمان واقعی، مراجعه به خدا و رسول، هنگام تنازع و بالا گرفتن درگیری هاست و اطاعت در شرایط عادی کار مهمی نیست. {فان تنازعتم} 19* اگر همۀ فرقه ها، قرآن و سنت را مرجع بدانند، اختلاف ها حل شده، وحدت و یکپارچگی حاکم می شود. {فردّوه الی الله و الرسول} کانال تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
088.mp3
2.23M
صوت قرآن صفحه 88
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از صفحه 88 قرآن کریم 1* ایمان بدون تبری از طاغوت، ایمان نیست، خیال ایمان است. { یزعمون انّهم آمنوا...یتحاکموا الی الطاغوت} 2* ادیان، هدف و ماهیّت مشترک دارند و ایمان به دستورات همۀ انبیا لازم است. {انزل الیک و ما انزل من قبلک} 3* سازش با طاغوت، حرام است. {أمروا ان یکفروا به} 4* موفّقیت شیطان، در سایۀ اطاعت مردم از طاغوت هاست. {یتحاکموا الی الطاغوت...یرید الشیطان ان یضلّهم} 5* در حلّ اختلافات داخلی، سراغ بیگانگان رفتن، خواست شیطان و ممنوع است. {یرید الشیطان...} 6* نتیجه مراجعه و پناه به طاغوت، سقوط به درّه هولناک است. {ضلالا بعیدا} 7* مراجعه به طاغوت و قضاوت خواهی از بیگانگان، خصلت و روحیه منافقان است. 8* آنچه پرده از کفر منافقان بر می دارد، مخالفتشان با رهبری الهی است. {عنک} 9* عامل خطر، کارهای خود انسان است. {مصیبة بما قدّمت ایدیهم} 10* منافق، سوگند به خدا را پوششی برای اهداف خود قرار می دهد. {یحلفون بالله} 11* گاهی واژه های مقدس به دروغ دستاویز افراد نامقدس می شود. {ان اردنا الا احساناً و توفیقاً} 12* اطاعت مخصوص خداست. حتی اطاعت از پیامبران باید به اذن خدا باشد وگرنه شرک است. {لیطاع باذن الله} 13* راه بازگشت و توبه برای خطاکاران و حتی منافقان باز است. {فاستغفروا الله} 14* زیارت رهبران آسمانی و استمداد و توسل از طریق آن عزیزان، مورد تأیید قرآن است. {جاءوک فاستغفروا الله و استغفر لهم الرسول} 15* پیامبر، بخشنده گناه نیست،واسطۀ عفو الهی است. {استغفر لهم الرسول} 16* گناهکاران نباید مأیوس شوند؛ استغفار، توبه و زیارت اولیای خدا، وسیلۀ بازسازی روحی آنان است. {جاءوک فاستغفروا...} 17* در زیارت رسول خدا و اقرار به لغزش و استغفار خود احساس سبک شدن از گناه به انسان دست می دهد. {لوجدوا الله تواباً} 18* اگر خطاکاران را بخشیدید به آنان محبّت نیز بکنید. {تواباً رحیما} 19* گناه، حجابی میان انسان و رحمت الهی است و همین که آن حجاب برطرف شد، رحمت دریافت می شود. {استغفر...لوجدوا الله} 20* اقرار و اعتراف به گناه و استغفار در محضر اولیای خدا، وسیله و زمینۀ عفو الهی است. {جاءوک فاستغفروا...لوجدوا الله توابا رحیما} 21* امام صادق علیه السلام فرمودند: اگر کسانی اهل نماز و حج و زکات باشند، ولی نسبت به کارهای پیامبر صلی الله علیه و آله سوء ظن داشته باشند، در حقیقت مؤمن نیستند. 22* نشانه های ایمان راستین سه چیز است: الف: به جای طاغوت، داوری را نزد پیامبر بردن. {یحکموک} ب: نسبت به قضاوت پیامبر، سوء ظن نداشتن. {لا یجدوا فی انفسهم حرجاً} ج: فرمان پیامبر را با دلگرمی پذیرفتن و تسلیم بودن. {و یسلّموا تسلیما} 23* وجوب تسلیم در برابر قضاوت پیامبر، نشان عصمت اوست. {یسلموا تسلیما} کانال تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)
ثواب قرائت قرآن امروز را هدیه می کنیم به سردار دلها شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همراهان شهیدش
089.mp3
2.26M
صوت قرآن صفحه 89
بسم الله الرحمن الرحیم چند نکته از صفحه 89 قرآن کریم 1* مؤمنان باید خود را بسنجند، که اگر فرمان سختی صادر شد، در برابر آن چگونه خواهند بود؟ {و لو انا کتبنا علیهم} 2* هنگام امتحان، افراد کمتری از عهدۀ انجام تکلیف و اثبات ادعا بر می آیند. {ما فعلوه الا قلیل} 3* خیر و سعادت در گرو عمل است. {فعلوا - خیراً} 4* هر چه در راه خدا گام برداریم، ثبات قدم و ایمان بیشتر می شود. {فعلوا...اشدّ تثبیتاً} 5* عمل، در نفس و روح اثر دارد. عمل به احکام، سبب پایداری ایمان است. {فعلوا...اشدّ تثبیتاً} 6* تکالیف الهی هر چند به ظاهر ناخوشایند و سخت باشد، ولی به خیر و صلاح انسان است. {و لو انهم فعلوا...لکان خیرا لهم} 7* قرار گرفتن در راه انبیا و شهدا و داشتن رفقای خوب، جز با اطاعت از فرمان خدا و رسول به دست نمی آید. {و من یطع الله و الرسول، فاولئک...} 8* رفیق خوب، انبیا، شهدا، صدیقان و صالحانند. رفقای دنیایی را هم باید با همین خصلت ها گزینش کرد. {حسن اولئک رفیقاً} 9* مسلمانان باید در هر حال آماده و بیدار باشند، و از طرحها، نفرات، روحیّه، همکاران خارجی دشمنان آگاه باشند و متناسب با آنها طرح بریزند و عمل کنند. {یا ایها الذین آمنوا خذوا حذرکم} 10* مسلمانان باید بسیج شوند. {اِنفروا جمیعاً} 11* مسلمانان باید از تاکتیک های مختلف، برای مقابله با دشمن استفاده کنند. {ثبات او انفروا جمیعاً} 12* صحنه های جنگ، وسیلۀ خوبی برای شناخت افراد ضعیف الایمان و منافق است. {و ان منکم...} 13* منافق، نان به نرخ روز می خورد. هنگام ناگواریها می گوید: خدا لطف کرد که ما نبودیم. {انعم الله علی} و هنگام فتح و غنیمت می گوید: کاش می بودیم. {یا لیتنی کنت معهم} 14* آنکه در غم مؤمنان شریک نیست، ولی می خواهد در بهره ها سهیم باشد، خصلتی از منافقان دارد. {لئن اصابکم فضل...یا لیتنی کنت معهم} 15* هدف از جنگ در اسلام، فقط خداست، نه کشور گشایی، نه استثمار و نه انتقام. {فی سبیل الله} 16* جهاد، توفیقی است که به همه داده نمی شود. {فلیقاتل ...الذین یشرون الحیاة الدنیا} دنیا طلبان لیاقت و شجاعت جبهه رفتن را ندارند. 17* در جبهۀ حق، فرار و شکست مطرح نیست، یا شهادت یا پیروزی. {یقتل او یغلب} 18* زندگی آخرت برتر از زندگی دنیاست و معامله دنیا با آخرت کار بزرگی است. {یشرون الحیاة الدنیا بالاخرة...اجرا عظیما} 19* پاداش مجاهد شهید و رزمنده پیروز، هر دو بزرگ است. {فیقتل او یغلب...اجراً عظیماً} کانال تفسیر آسان قرآن (https://eitaa.com/tafser_asan_quran)