راه و رسم مصطفی شدن.pdf
110.4K
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی
#مثل_مصطفی #بصیرت
#هویت #جوان
✅ راه و رسم مصطفی شدن
🔰 یادداشت آقای علیرضا مختارپور قهرودی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی درباره کتابهای «اسم تو مصطفاست» و «سرباز روز نهم»
🔶 مصطفی عالِم دینی نبود، قاری برجسته نبود، مداح تراز اول نبود، عارف متضلّع نبود، خطیب نبود، هنرمند حرفهای نبود، استاد دانشگاه نبود، عمر طولانی نداشت. امّا چرا و چگونه همین مصطفی در عمری ۲۹ ساله به مَقام و مُقامی رسید که مورد غبطۀ اهل نظر و برجستگان واقع شد؟ برای یافتن پاسخ این پرسش راههای مختلفی وجود دارد:
🔶 راه اول مطالعۀ زندگی پرشور و سراسر فعالیت مصطفی و شناختن ابعاد مختلف زندگی او و پیداکردن عوامل مؤثر در رشد و تکامل آن شهید
🔶 راه دوم توجه به الگوها و سرمشقهایی است که او بر شناخت و پیروی از آنها همّت گماشت.
🔶 بررسی و مطالعۀ دقیق هر دو مسیر، نشان میدهد توفیق مصطفی و هزاران شهید و جوان مؤمن انقلابی مثل او در معجزۀ انطباق این دو مسیر است، هرجا امکان هدایت و روشنبودن مسیر فراهم باشد و در همان موضع و موقعیت، شرایط پیروی و بهرهگیری از راهنماهای الهی برای هر انسانی مهیا گردد...
🔸 #به_قلم_اساتید:آقای علیرضا مختارپور قهرودی؛ رئیس سازمان اسناد وکتابخانه ملی
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#دشمن_شناسی #مطالبه_گری
#رسانه
✅ دشمن با القای ناامنی ایران به دنبال بهرهبرداریهای سیاسی به نفع خود است
🔶 یکی از موضوعاتی که در هفتههای گذشته از سوی دشمن برای ناامنسازی ایران عزیز برنامهریزی شده است تحریک مردم بخصوص جوانان در آستانه سالگرد درگذشت خانم مهسا امینی است.
🔶 دشمنی که نه تنها نگران مردم ایران نیست بلکه با حمایتهای مختلف اعم از مالی تا تسلیحاتی و آموزشی به عناصر خودفروخته و دشمنان قسمخورده ملت مسلمان ایران تلاش میکند تا ایران را ناامن کند درحالی که نیروهای امنیتی و انتظامی کشور بارها نشان دادهاند که هوشیار و آگاه مانع بزرگی در برابر فعالیتهای تروریستی و خرابکارانه دشمنان در جای جای ایران بزرگ هستند.آنچه در این موضوع حائز اهمیت است و یکی از مطالبات اصلی مردم از دستگاههای امنیتی و انتظامی کشور به شمار میرود این است که تلاش کنند با پر کردن حفرههای امنیتی مانع تحقق خواستههای دشمن در ایجاد ناامنی در ایران شوند.
🔶 به عبارت دیگر دشمن تلاش میکند اینگونه وانمود کند ایران امن نیست و با کمترین تحرکاتی میتواند ایران را ناامن کند درحالی که اینگونه نیست. با توجه به شناختی که از ظرفیت و توان مجموعه دستگاههای امنیتی و انتظامی و نیروهای خدمتگزار و فداکار دارم با جرات میتوان گفت نیروهای امنیتی کشور بسیار آماده، آگاه و هوشیار هستند و مانع ناامنسازی ایران اسلامی توسط دشمنان میشوند.
🔶 مردم در حادثه تروریستی مسجد شاهچراغ شیراز به عینه شاهد فداکاری مامور و نیروی دستگاه امنیتی بودند که بدون هیچگونه ملاحظهای بابت حفظ جان و سلامت خود یکه و تنها به دنبال دستگیری تروریستی رفت که ممکن بود کمربند انفجاری داشته باشد و با منفجر کردن کمربند منجر به شهادت مامور امنیتی ایران شود. بیتردید روحیه شهادتطلبی و شجاعت نیروهای امنیتی کشور قابل تحسین است و در دنیای امروز اگر بینظیر نباشد کمنظیر است.
🔶 هموطنان عزیز در جای جای ایران اسلامی باید به این موضوع توجه داشته باشند که با برخورداری از نیروی انسانی فداکار و حرفهای در بخشهای امنیتی کشور نباید نگران دسیسههای دشمن در راستای ناامنسازی ایران باشند چرا که ظرفیت نیروی امنیتی کشور تفالههای غرب و استکبار که با هدف ناامنسازی در ایران فعالیت میکنند را هضم و متلاشی میکند. از سوی دیگر رسانههای داخلی نیز باید به این موضوع مهم توجه داشته باشند که نباید در زمین دشمن بازی کنند چرا که دشمن تلاش میکند از طریق بزرگنمایی حوادثی که در ایران رخ میدهد بخصوص از سوی رسانهها و فضای مجازی زمینه لازم را برای تلقین ناامنی به اذهان عمومی مردم جامعه ایجاد کند.
🔶 دشمن در این میدان با استفاده از رسانهها بر آن است تا با بزرگنمایی فعالیتهای خود مردم را نگران تامین امنیت خود کند درحالی که به واقع اینگونه نیست، لذا رسانهها باید در این حوزه هوشیار باشند چرا که در آستانه نزدیک شدن به حوادث سال گذشته دشمن تلاش میکند مدیریت کشور را از مدیریت و توجه به مسائل مهم کشور به مسائلی توجه دهد که مسائل اولویتدار کشور نیست. دشمن تلاش میکند به واسطه بهرهبرداری از حوادث سال گذشته ذهن حاکمیت را وارد مسائل امنیتی کند تا از این روش دشمنان به نفع خود دستاوردسازی کنند به همین خاطر برای اینکه دشمن به مقصد خود نرسد در کنار آگاهی و هوشیاری نیروی امنیتی لازم است همه مردم در این صحنه خطیر آماده و هوشیار عمل کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید:مرتضی طلایی
🆔 @tahlil_shjr
پایگاهی برای شکست دشمن.pdf
63.6K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#اسلام_ناب
#مسجد #جوان
✅ مسجد و جهاد تبیین/ پایگاهی برای شکست دشمن
🔶 مسجد به منزله پایگاهی برای جهاد تبیین و روشنگری در برهههای حساس و فتنههای بیدار، میتواند با آموزش نسل جوان و نوجوان و جذب آنها با فعالیتهای فرهنگی و ورزشی علاوه بر کارکرد تربیت نسلی، جهاد تبیین را پیش از وقوع جنگ دروغ، فریب و تحریف دشمن آغاز کند.
🔸 #به_قلم_اساتید:ملیحه زرین پور
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #سلاح_هستهای
✅ چرا رژیم صهیونیستی در برابر ایران ناتوان است؟
🔰 قسمت اول
🔶 پایگاه خبری «مدرن دیپلماسی» در گزارشی با اشاره به لفاظیهای گاه و بیگاه مقامهای رژیم صهیونیستی در قریبالوقوع بودن حمله این رژیم به سایتهای اتمی ایران، به این نکته اشاره میکند که صهیونیست ها در عملی کردن این ایده خود، با چالشها و موانع متعددی روبهرو هستند و اساساً اجرایی کردن این ایده برای آنها هزینههای سنگینی به همراه خواهد داشت. مسئلهای که حتی سبب شده برخی این سوال را مطرح کنند که آیا واقعاً ارزشش را دارد که اسرائیل به بهای به خطر انداختن موجودیت خود، به سایتهای هستهای ایران حمله کند؟
🔶 پایگاه خبری «مدرن دیپلماسی» در گزارش خود مینویسد:
🔶 « اسرائیل و ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران(در سال 1979)، شرکای مهمی برای یکدیگر بودند. با این حال، از آن زمان تاکنون، منازعات مختلفی میان دو طرف درگرفته است. اسرائیل در سالهای گذشته همواره این اتهام را علیه ایران مطرح کرده که این کشور قصد دارد به تسلیحات اتمی دست پیدا کند و اساسا به این موضوع بسیار هم نزدیک شده است.
🔶 با این حال، خودِ اسرائیل یک زرادخانه قابل توجه از تسلیحات اتمی دارد. جالب اینکه برخی حتی از احتمال وقوع جنگ اتمی میان دو طرف به دلیل سوء محاسبههای راهبردی ایران یا اسرائیل و یا اشتباه یکی از آنها نیز خبر میدهند! حتی اگر جنگی میان ایران و اسرائیل در بگیرد، پیامدهای آن به شدت وحشتناک خواهد بود. از این رو، اسرائیل در سالهای گذشته اقدامات زیادی را انجام داده و میدهد تا در روند برنامه اتمی ایران ایجاد اختلال کند. در این راستا به طور خاص این نکته مطرح میشود که کاملا محتمل است نیروی هوایی ارتش اسرائیل اقدام به بمباران سایتهای اتمی ایران کند.
🔶 در اوایل ماه آگوست سال 2023 میلادی، سخنگوی ارتش اسرائیل اعتراف کرد که در پی تنشهای داخلی در اسرائیل(به دنبال تصویب بند جنجالی لایحه اصلاحات قضایی دولت بنیامین نتانیاهو)، شماری از نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل از تعلیق همکاری خود با نهاد مذکور خبر دادهاند. مسئلهای که یک ضربه بزرگ به آمادگی نظامی ارتش اسرائیل است. گفته میشود که میزان سرکشیها در نیروهای هوایی ارتش اسرائیل بیشتر از دیگر بخشهای این ارتش بوده است. اگر این روند ادامه یابد، اسرائیل با چالشهای جدی در زمینه طرح تهدیدات خود با محوریت بمباران سایتهای اتمی ایران روبهرو خواهد شد.
🔶 البته که نیروهای هوایی ارتش اسرائیل حتی اگر همه چیز هم خوب میبود، با چالشهای جدی در پیشبرد این دستور کار روبهرو بود. باید توجه داشت که ایران بیش از هزار کیلومتر از اسرائیل فاصله دارد. همین فاصله زیاد جغرافیایی عملا نیاز به هواپیماهای پیشرفته سوخترسان را برای ارتش اسرائیل به یک الزام تبدیل میکند. هواپیماهایی که حداقل تا سال 2025 به دست ارتش اسرائیل نخواهند رسید(از طرف آمریکا).
🔶 اگرچه که اسرائیلیها با استفاده از تجهیزات قدیمی خود میتوانند فرایند سوخترسانی را انجام دهند، با این حال، اگر چنین کنند، شانس آنها در زمینه پیروزی عملیاتشان علیه ایران به شدت کاهش مییابد و صِرف انجام عملیات نیز کاملا ریسکی و پرخطر خواهد بود.
🔶 ایران از سامانه پدافندی پیشرفته اس 300 برخوردار است. یک سامانه پدافندی پیچیده و پیشرفته که میتواند جنگندههای اسرائیلی را در مقیاس گسترده هدف قرار دهد و عملیات آنها علیه ایران را به یک شکست واقعی تبدیل کند. در این میان، طرح گمانهزنیهای مختلف در مورد اراده ایران برای خرید سامانههای پیشرفتهترِ اس 400 از روسیه نیز نگرانیهای جدی را برای طرف اسرائیلی ایجاد کرده است. امری که در صورت تحقق میتواند هزینههای هرگونه تهاجم اسرائیلیها علیه ایران را به شدت بالا ببرد.
🔶 برخی تحلیلگران دفاعی به این مسئله اشاره میکنند که احتمال دارد 2 سال طول بکشد تا ایران سامانههای پدافند هوایی اس 400 را بخرد و در مکانهای حساس مستقر کند. طی این دوره زمانی، اسرئیلیها باید این امر را مورد سنجش قرار دهند که آیا اساسا حمله احتمالی آنها به سایتهای اتمی ایران میتواند با شانس بالا برای پیروزی و موفقیت همراه باشد یا خیر انجام حمله هیچ ارزشی ندارد. اهمیت این مسئله زمانی بیش از پیش آشکار میشود که بدانیم اسرائیلیها به شدت نسبت به تلفات نظامی خود حساس هستند.
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#امید_به_آینده
#معنویت_و_اخلاق
#مقاومت
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در پایان مراسم عزاداری اربعین حسینی ۱۴۰۲/۰۶/۱۵
🔶 خوشا به حال شما جوانها! دلهای روشن، آئینههای پاکیزه و آمادهی جذب و جلب عنایات الهی، توصیف واقعی شما جوانها است.
🔶 هر یک از این مجالس توسّل، از این حالات توسّلی که شما دارید، یک اتّصال و ارتباطی است با نور معنویّت لایزال حسینی (علیه الصّلاة و السّلام). شمع خاموش دل خودمان را در این توسّلات متّصل میکنیم به مشعل نورانی فراگیر انوار حسینی؛ و دلهایتان را روشن میکنید.
🔶 نام امام حسین، راه امام حسین، توجّه به امام حسین، توسّل به حسینبنعلی سیّدالشّهدا (سلام اللّه علیه) راهگشا است. به معنای واقعی کلمه «حُسَینٌ مِصباحُ الهُدیٰ»؛ حسین چراغ هدایت است. این هدایت را شما در ضمیر خودتان، در باطن خودتان هم حس میکنید.
🔶 هر کسی در یک محفل حسینی بنشیند و برخیزد، بدون تردید بهرهی معنوی از این نشست و برخاست میبرد. مهم این است که این نورانیّت را بتوانیم حفظ کنیم.
🔶 جاذبهها برای زاویه ایجاد کردن از این صراط مستقیم... امروز بیشتر از همیشه است. ارادهی قوی لازم است تا در مقابل این جاذبههای شیطانی بتوانید مقاومت کنید.
🔶 اگر مقاومت کردید، آن وقت قلّه را فتح خواهید کرد؛ و به قلّهی:
🗻حاکمیّت دین خدا
🗻حاکمیّت حق
🗻حاکمیّت عدل
🗻رسیدن به مقصود و غرض از خلقت انسانی
🔶 که عبارت از تکامل انسان و کمال بشری باشد، خواهید رسید؛ کاری که از بعد از زمان رسول خدا تا امروز انجام نگرفته. این کار، کار شما است.
🔶 شما جوانهای امروز میتوانید مایهی امید باشید، و مایهی امیدید. امروز هر کدام از شما میتوانید یک مشعل نورانی باشید بر سر راه پیرامون خودتان و محیط پیرامونی خودتان. تلاش کنید در این راه استقامت بورزید. این کار را شما میتوانید بکنید و انشاءاللّه به برکت توجّه و توسّل به حسینبنعلی (علیه السّلام) خواهید کرد.
🔶 انشاءاللّه همچنان که در این راهپیماییهای عظیمی که امروز و روزهای قبل بین نجف و کربلا و در راه کربلا وجود داشته یا در شهرستانها به تبعیّت از آن راهپیمایی، راهپیمایی وجود داشته، همچنان که در این راهپیماییها با اراده و با استحکام حرکت کردید، جوانانه راه رفتید،در همهی کارها، در راه معنویّت و حقیقت و حاکمیّت توحید انشاءاللّه خواهید توانست با همین استحکام حرکت کنید.
🔶 این، امیدی است که به شما جوانهای امروز هست، به شما جوانهای دنیای اسلام هست، و بخصوص به شما جوانهای ایرانی عزیزمان هست. من امیدوارم خدای متعال به شماها کمک کند، توفیقتان بدهد و در این راه استقامت بورزید و همیشه حسینی زندگی کنید و حسینی بمانید.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #سلاح_هستهای
✅ چرا رژیم صهیونیستی در برابر ایران ناتوان است؟
🔰 قسمت دوم
🔶 جدا از اینها، نیروی هوایی ایران جنگندههایی، نظیر میگ 29 و اف 14 دارد که امکان دارد در آینده نزدیک، اقدام به جذب جنگندههای به مراتب پیشرفتهتری نیز کند. در این زمینه به طور خاص از خرید جنگندههای پیشرفته سوخو 35 روسیه از سوی ایران صحبت میشود. ناظران و تحلیلگران دفاعی معتقدند که امکان دارد جنگندههای سوخو 35 روسی زودتر از سامانه پدافند هوایی اس 400 به دست ایران برسند. مسئلهای که خود هزینههای تحمیلی به اسرائیل برای حمله احتمالی آن به سایتهای اتمی ایران را افزایش میدهد.
🔶 در عین حال، باید توجه داشته باشیم که سایتهای اتمی ایران، از استحکامات قابل قبولی برخوردار هستند. در این زمینه میتوان به سایت اتمی مستحکم فردو اشاره کرد. ایران در سال 2023 مشغول ساخت یک تاسیسات اتمی جدید نیز بوده که به احتمال زیاد در برابر بمبهای سنگرشکن آمریکایی نیز کاملا مقاوم است. اسرائیل در برخورداری از بمبهایی که بتوانند این سایتهای اتمی مستحکم را هدف قرار داده و نابود کنند، با چالشهای متعددی دست و پنجه نرم میکند.
🔶 در این میان نباید فراموش کرد که کوچکترین تهاجم اسرائیل علیه ایران، با واکنشهای انتقامجویانه گسترده تهران روبهرو خواهد شد.
🔶 ایران از توان موشکی و پهپادی قابل ملاحظهای برخوردار است و می تواند ضربات سنگینی به اسرائیل وارد کند. موشکهای بالستیک و پیشرفته ایرانی نیز تهدیدی جدی علیه اسرائیل هستند. اگرچه اسرائیلیها در مقابله با موشکهای ایرانی مدعی هستند که با استفاده از سامانه پدافندی Arrow میتوانند حملات تهران را علیه خود دفع کنند. با این حال، اینها صرفا ادعاهایی هستند که باید در عرصه عمل نیز سنجیده شوند.
🔶 البته نباید از نیروهای نیابتی ایران در سطح منطقه نیز غافل شد. از جمله این نیروها، حزبالله لبنان است که بیش از 150 هزار راکت و موشک در جوار مرزهای اسرائیل در اختیار دارد و میتواند اقصی نقاط اسرائیل را هدف قرار دهد. در این رابطه، نیروهای حزبالله می توانند وارد بخشهای شمالی اسرائیل نیز شوند و در حوزه نیروی زمینی نیز با اسرائیلیها درگیر شوند.
🔶 در این راستا باید توجه داشت که حزبالله لبنان به واسطه تجربیات سالهای اخیر، اعتماد به نفس بیشتری نیز کسب کرده است و کاملا محتمل است که در صورت حمله اسرائیل به ایران، حزبالله به عنوان بخشی از بازوی منطقهای ایران وارد میدان شود و هزینههای سنگینی به طرف اسرائیلی وارد کند. معادلاتی که همه و همه از چشماندازی کلی به یک سرگیجه تمام عیار برای طرفِ اسرائیلی تبدیل شدهاند.»
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#تورم #ارز
#تحریم #واردات
✅ اصلیترین مؤلفههای مورد نیاز ثبات اقتصادی چیست؟
🔰 قسمت اول
🔶 بیش از اینکه بخش قابل توجهی از آرامشی که اینک در بازار ارز شاهد آن هستیم را به سیاستهای پولی یا مالی دولت یا بانک مرکزی نسبت دهیم باید به مسائل تاثیرگذار در سیاست خارجی و خبردرمانیهایی مرتبط کنیم که در سالهای گذشته زمینهساز کاهش یا افزایش نرخ ارز بوده است.
🔶 بازارهای مختلف در ایران در سالهای گذشته به شدت دچار انتظارات تورمی شده است، به این معنا که افزایش انتظارات تورمی، جوّ روانی حاکم بر بازار و شرطیسازیهایی که معمولاً در اقتصاد ایران شاهد آن هستیم زمینهساز افزایش قیمتها میشوند.
🔶 شرطیسازیهایی که حافظه تاریخی مردم ایران را نسبت به پالسهای مثبت و منفی حساس کرده است، بنابراین در باور مردم بخشی از پالسهای مثبتی که برای جلوگیری از نرخ ارز داده میشود خبرسازی است، پس نتیجه میگیریم در واقع سیاستگذاری درستی به نفع کاهش نرخ ارز صورت نگرفته است. همانگونه که اخبار مثبت سیاست خارجی روی بازار ارز تاثیر میگذارد، پمپاژ اخبار منفی در حوزه سیاست خارجی نیز زمینهساز تلاطم در بازار ارز و افزایش نرخ ارز میشود، موضوعی که منجر به بالاتر رفتن قیمت داراییها میشود، پس تا زمانی که سیاست خارجی روی اقتصاد ایران تاثیرگذار است و برای حل مناقشات بینالمللی تصمیم درستی اتخاذ نمیشود که زمینهساز ایجاد اطمینان برای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصاد شود؛ نمیتوانیم از چرخه معیوب کنونی خارج شویم، مگر با ایجاد شفافیت.
🔶 ایجاد شفافیت در کلیه تراکنشها، همچنین شاهد شفافسازی در سامانههای مودیان بسیار مهم است، لذا تا زمانی که شفافیت در بخشهای مختلف اقتصاد ایران جاری و ساری نشود نمیتوان انتظار داشته باشیم چالشهای اقتصادی کم شود.
🔶 برای ایجاد ثبات اقتصادی سیاستهای مالی باید به کمک دولت و حاکمیت بیاید، چرا که برای مقابله با فعالیتهای غیر مولد و مقابله با شرطیسازیهایی مخربی که بر اقتصاد تاثیر میگذارد شفافیت رکن مهمی است؛ به این دلیل در بازار داراییها باید کنشگری موثری داشته باشیم تا بازار تحت تاثیر تکانههایی مثل تحریم یا سخنان مسئولین دچار نوسان زیادی نشود.
🔶 با جاری کردن شفافیت در بخشهای مختلف اقتصادی قطعاً میوه و حاصل آن را در پایههای مالیاتی و سیاستهای مالی بازدارنده میبینیم، در این صورت میتوانیم ادعا کنیم زمینههای لازم برای دستیابی به ثبات اقتصادی فراهم شده است.
🔶 منظور از ثبات اقتصادی، فقط تنظیم نرخ ارز نیست بلکه پیشبینیپذیر شدن اقتصاد مقوله بسیار مهمی است در غیر این صورت مشخصاً تثبیت نرخ ارز نمیتواند کمککننده باشد، چرا که این موضوع در دو دهه گذشته بدون نتیجه آزموده شده است. دهه ۸۰ که موعد درآمدهای نفتی سرشاری برای دولت وقت بود نرخ ارز در بازار تثبیت شد، اما خروجی خوبی نداشت به دلیل اینکه ایران تبدیل به بهشت واردات شد و منابع سرشار ارزی، زمینه شیوع بیماری هلندی در اقتصاد ایران را ایجاد کردند.
🔶 وجود تورم بالا و افزایش نرخ بهره و تثبیت نرخ ارز منجر به تضعیف هر چه بیشتر تولیدات داخلی نسبت به تولیدات مشابه خارجی شد، بنابراین مزیت نسبی و مزیت رقابتی تولیدکنندگان داخلی در حوزه صنعت و کشاورزی از بین رفت. افزایش هزینهها و بالا رفتن تورم در سالهای بعد و ثابت ماندن قیمت واردات ضربات سنگین و مهلکی بر پیکر تولید داخلی وارد کرد که مجبور به تولید کالایی با قیمت بالاتر و غیر رقابتی بود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: میثم سادات فاطمی؛ کارشناس و تحلیلگر اقتصادی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#تورم #ارز
#تحریم #واردات
✅ اصلیترین مؤلفههای مورد نیاز ثبات اقتصادی چیست؟
🔰 قسمت دوم
🔶 در سال ۹۲ و ۹۶ بدون در نظر گرفتن سایر پارامترها تمام هم و غم مسئولین و بانک مرکزی وقت کاهش نرخ تورم و تثبیت نرخ ارز شد، موضوعی که در نهایت رکودساز شد؛ هر چند به لحاظ ظاهری، آرامش قبل از طوفانی ایجاد کرد، اما در همان دورهها نیز بدون نفت؛ رشد اقتصادی خوبی نداشتیم؛ یعنی اگر رشد اقتصادی ناشی از فروش نفت را نادیده بگیریم رشد اقتصادی در صنعت و کشاورزی وضعیت مطلوبی نداشت و رکود بسیار سنگینی در بازار حاکم بود.
🔶 قطع به یقین کاهش تورم و تثبیت نرخ ارز با اینکه مطالبات بسیار خوبی است، اما در همه زمانها بدون تامین زیرساختهای لازم امکان پذیر نیست، چرا که سایر مولفههای اقتصادی به دلیل آماده نبودن زیرساختهای لازم دچار چالشهای جدی میشوند، پس برای تحقق این مطالبه مهم سایر زمینهها باید مهیا باشند تا به سمت ثبات ارزی و به تبع آن کاهش نرخ تورم برویم.
🔶 مشکل دوم ما به التفاوت نرخ بهره پول در نظام بینالملل که بعضی دورهها صفر و یا منفی بود و برخی دورههایی که نرخ ارز را تثبیت کردیم نزدیک به ۲ درصد در سال بود، اما ما نرخ بهره ۱۸ درصدی داشتیم، عدهای فعالان اقتصادی و بعضاً حتی افرادی که ایرانی نبودند و حسابهای ریالی داشتند از وضعیت نرخ بهره استفاده کردند بنحوی که منجر به خروج ثروت هنگفتی از کشور شد.
🔶 دو مرتبه نباید از این محل گزیده شویم؛ چرا که طی سالهای گذشته تلاش کردیم این گزاره را جا بیاندازیم که رشد نقدینگی عامل تورم نیست، اینک نیز باید این گزاره را جا بیاندازیم که در کوتاهمدت رشد نقدینگی، عامل تورم نبوده و برای رسیدن به ثبات ارزی، باید ثبات اقتصادی ایجاد شود تا به تبع آن شاهد تثبیت وضعیت بازار ارز و کاهش تورم باشیم.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: میثم سادات فاطمی؛ کارشناس و تحلیلگر اقتصادی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#انتخابات #غرب_شناسی
✅ عقبنشینی معنادار جو بایدن
🔶 «جو بایدن» چهلوششمین رئیسجمهور آمریکا در تلاش است تا در آستانه سال انتخاباتی پیش رو در ایالات متحده در حوزه سیاست خارجی به گونهای دستاوردسازی کند تا بتواند سبد رأی خوبی را کسب کند. با وجود اینکه سیاستهای کلی ایالات متحده بنابر فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، «بحرانسازی و استفاده از این بحرانها میباشد» (همانند قضیه اوکراین)؛ اما جو بایدن در تلاش است تا برای جلب آرای عمومی مردم و همچنین کسب و ارتقای وجهه عمومی خود، ایالات متحده را داعیهدار از بین بردن تنشها و بحران معرفی کند. معرفی آمریکا به منزله ناجی و لوکوموتیوران اصلی حرکتهای صلحآمیز و ایدهپرداز اصلی گفتمان و مذاکره در دنیا تنها بخشی از سیاستهای رسانهای دولت آمریکا به شمار میرود. در همین راستا توجه به چند
نکته ضروری است.
🔸نخست اینکه کاهش تنشهای اخیر ایالات متحده با جمهوری اسلامی در پازل تلاش برای جلب آرای عمومی انتخابات پیش رو قابل بررسی و تحلیل است. کاهش اصطکاکات، مذاکرات مسقط، آزادسازی جاسوسان آمریکایی، مذاکرات هستهای و... همه به دلیل آن است که بایدن به دنبال کسب موفقیتی بزرگ در سیاست خارجی خود است تا بتواند از این طریق سرپوشی بر ناکارآمدی داخلی خود و محبوبیت بسیار پایین خود بگذارد. طبق آخرین نظرسنجیهای آمریکایی، تنها 41 درصد محبوبیت برای بایدن و تیم اجرایی او ثبت شده است. موضوعی که حالا یک سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری، زنگ هشدار جدی را برای دموکراتها و بایدن به صدا در آورده است.
🔶 دوم اینکه تغییر رفتار بایدن در سیاست خارجی محصول واقعیات میدانی نیز هست. ایالات متحده در سال گذشته تلاش کرد تا با تمام ظرفیت خود با ایجاد یک اغتشاش و فتنه داخلی در ایران، بینظمی را به داخل کشور کشانده و موجب هرج و مرج و ناآرامی و بحرانسازی برای جمهوری اسلامی شود؛ اما با حضور مردم در تجمعهای 13 آبان و 9 دی و همچنین با اشرافیت نیروهای امنیتی و نظامی با ناکامی مواجه شد. از سوی دیگر، پس از چندین بار سنجش توان و جرئت نظامی ایران از سوی ایالات متحده آمریکا و اثبات توان داخلی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران، هم اکنون دولت بایدن به این نتیجه رسیده است که با جمهوری اسلامی نه «تقابل»، بلکه باید «تعامل» داشته باشد.
🔸سومین مورد اینکه باتلاق اوکراین به گونهای غرب را در درون خود فرو برده است که دیگر توانی برای مبارزه و مقابله در جبهههای دیگر را ندارد. تصورات عمومی مبنی بر دفاع ناتو از خاک اوکراین رنگ باخته است و عملاً سیاست فرسایشی کردن جنگ از سوی ایالات متحده در دستور کار قرار گرفته است. روزنامه انگلیسی «دیلی تلگراف» در گزارشی مدعی شده است، ایالات متحده در حال انجام یک توافق غیر رسمی گسترده با تهران است. این گزارش ادعا دارد بخشی از توافق حاصل توان تسلیحاتی روزافزون ایرانیهاست. ضمن اینکه این گزارش نشاندهنده توان بسیار بالا و راهبردی تجهیزات نظامی ایرانی است و نشان میدهد، بایدن به گونهای تلاش دارد تا شکست در اوکراین را با تنشزدایی با جمهوری اسلامی لاپوشانی کند.
🔶 در نهایت نکته اصلی این است که مبادله اخیر زندانیان با آمریکا نشاندهنده قدرت میدانی جمهوری اسلامی و نیاز دموکراتها برای جلب آرای عمومی در انتخابات پیش روست. هرچند لابیهای صهیونیستی و گروههای طرفدار جنگ در آمریکا مانع از هر گونه تنشزدایی و حل مسئلهای هستند. البته نباید این انگاره در ذهن مخاطب شکل بگیرد که این رفتار آمریکاییها یک رفتار راهبردی است؛ بلکه آنچه در حال اتفاق افتادن است یک رفتار تاکتیکی و از سر عجز تعبیر و تفسیر میشود.
🔸 #به_قلم_اساتید:رامین نصیری
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#دشمن_شناسی
#داعش
✅ چرایی تمایل آمریکا برای بازگرداندن داعش
🔰 قسمت اول
🔶 سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان اخیراً در سخنان خود گفت: «آمریکا تصمیم گرفته است بار دیگر گروه تروریستی داعش به صحنه بازگردد.» سؤالی که این نوشتار به آن پاسخ میدهد این است که نشانهها و دلایل تمایل آمریکا برای بازگرداندن داعش به صحنه امنیتی غرب آسیا چیست؟
🔶 شاخصههای رفتاری آمریکا در بازگرداندن داعش
پیش از پرداختن به شاخصههای تمایل آمریکا برای بازگرداندن داعش باید به این نکته اشاره کرد که حملات داعش در هفتههای اخیر تشدید شده است.
🔶 عناصر داعشی در هفتههای اخیر یک اتوبوس حامل نظامیان سوری را هدف قرار دادند که طی آن، دستکم بیست نظامی سوری جان باختند. داعش دهم مردادماه نیز در حملهای تروریستی، یک کاروان نفتی سوریه را در شمال این کشور هدف قرار داد. چند روز پیش از این حمله نیز داعش دو عملیات در منطقه «السیده زینب» دمشق انجام داده بود که به دنبال آن، شش نفر شهید و دهها نفر دیگر مجروح شدند. تروریستهای داعش مسئولیت حمله روز ۲۲ مرداد به حرم شاهچراغ شیراز را نیز بر عهده گرفتند. این حمله نیز ۲ شهید و ۷ زخمی داشت. رصد تحولات نشان میدهد که حملههای داعش با حمایت آمریکا انجام میگیرد. برخی از این تحولات عبارتند از:
1⃣ برخی از عناصر داعش که به خصوص در سوریه حضور دارند، در اردوگاههایی هستند که شماری از این اردوگاهها تحت کنترل آمریکا قرار دارد. اردوگاه الهول در استان الحسکه که اصلیترین مرکز نگهداری تروریستهای داعش است از جمله این اردوگاهها است.
2⃣ تاکنون در گزارش بسیاری از منابع محلی آمده است که ارتش آمریکا اقدام به انتقال تروریستهای داعش از زندانها به پایگاههای نظامی میکند و منابع امنیتی نیز بارها گفتهاند که آمریکا اقدام به آموزش و تجهیز عناصر داعش میکند تا دست به حملات تروریستی در سوریه بزنند و اینگونه بهانه لازم برای ادامه حضور ارتش آمریکا در سوریه وجود داشته باشد.
3⃣ روزنامه رأی الیوم در گزارشی نوشت نیروهای آمریکایی طی چندین مرحله، تروریستهای داعش را به دو منطقه انتقال دادند. آمریکاییها ابتدا آنان را از طریق بالگرد به پایگاه الشدادی و میدان نفتی العمر انتقال دادند. مقصد دوم آنان، گذرگاه مرزی «سیمالکا» بود که الحسکه سوریه را از عراق جدا میکند. نظامیان واشنگتن، ۱۵۰ نفر از تروریستهای خارجی داعش را در این مناطق مستقر کردند.
4⃣ یحیی رسول، سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق چندی پیش اظهار کرد: حدود ۲ هزار داعشی عراقیالاصل در زندانهای نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) زندانی هستند. این در حالی است که به گفته مقامات کرد، حدود ۱۲ هزار مظنون داعشی از ۵۰ کشور جهان نیز در چندین زندان در مناطق تحت کنترل کردها در شمال شرق سوریه نگهداری میشوند. نکته قابل ذکر این است که نیروهای قسد تحت حمایت آمریکا هستند و کنترل مناطق شرقی سوریه نیز در اختیار آمریکا قرار دارد.
5⃣ محمد کریم، عضو پارلمان عراق نیز چندی قبل گفت ایالات متحده با اعمال فشار، قصد دارد به هر نحوی، اردوگاه خانوادههای عناصر تروریستی داعش در سوریه را حفظ کرده و از بازگشت آنها به کشورهای خود جلوگیری کند.
🔶 چرایی تمایل آمریکا برای بازگرداندن داعش
سؤال مهم دیگر این است که چرا آمریکا تمایل دارد بار دیگر داعش را به صحنه منطقه غرب آسیا بازگرداند؟ در این خصوص میتوان به دلایل زیر اشاره کرد:
1⃣ ممانعت از تقویت موقعیت نظام سوریه
یکی از اهداف اصلی آمریکا این است که مانع تقویت موقعیت نظام سیاسی سوریه شود. در ماههای اخیر روندی در سیاست خارجی سوریه آغاز شد که حاکی از بازگشت این کشور به موقعیت عادی در صحنه سیاسی غرب آسیا است. روابط عربستان و سوریه پس از روابط این کشور با کشورهایی نظیر امارات احیا شده و در عین حال سوریه به اتحادیه عرب نیز بازگشت و بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه نیز در نشست اتحادیه عرب در عربستان حضور پیدا کرد.
🔶 آمریکا از این روند ناراضی است و به نظر میرسد برای جلوگیری از تداوم این روند، دست به دامان داعش شده که به تعبیر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، ساخته دست این کشور است. «خیام الزعبی»، نویسنده سوری با انتشار یادداشتی در روزنامه الکترونیکی رأی الیوم به اهداف تحرکات آمریکایی و فعالسازی گزینه استفاده مجدد از داعش توسط این کشور پرداخت و نوشت «حوادثی که در شمال و شرق سوریه که در خارج مناطق تحت کنترل این کشور رخ میدهد، قطعاً به سود نفوذ آمریکاست. واشنگتن خواستار بیثباتی و ناامنی سوریه است و با حمایت از گروههای تروریستی و تجزیهطلب در پی تحقق این مسئله است.»
🔸 #به_قلم_اساتید:سید رضی عمادی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#انقلاب_اسلامی #وحدت
#اسلام_ناب
✅ اربعین حسینی تحقق وعده الهی در فوج فوج وارد شدن در دین ابراهیم حنیف است
🔶 بعد از سقوط رژیم بعث در عراق به تدریج موانع پیشین زیارت عتبات عالیات بخصوص کربلای معلی برداشته شد، موضوعی که برای جهان اسلام و تشییع بسیار مهم و حیاتی بود آنقدر که امروز شاهد حرکت چندین میلیون مسلمان و شیعه و آزاده به سمت کربلا برای حضور در مراسم معنوی و پربار اربعین حسینی هستیم.
🔶 با آنکه در طول سالهای گذشته هر ساله میلیونها انسان عاشق ولایت و امامت از عراق، ایران و سایر کشورها بخصوص کشورهای مسلمان منطقه برای برگزاری هر چه بهتر مراسم اربعین حسینی پا در جاده دل میگذارند و به سمت نجف اشرف و کربلای معلی حرکت میکنند، اما همواره شاهد هجمههای بسیار زیادی به برگزاری مراسم خودجوش و مردمی اربعین حسینی توسط دشمنان اسلام و اهل بیت علیهمالسلام بودهایم. مساله مهمی که در این موضوع باید مورد بررسیهای موشکافانهای قرار بگیرد این است که کسانی که به راهپیمایی اربعین حمله میکنند همان کسانی هستند که دشمن انقلاب اسلامی به شمار میروند.
🔶 این نکته حائز اهمیت است که تعارض انقلاب اسلامی با سایر مکاتب فکری بر سر این موضوع است، چرا که تفکر انقلاب اسلامی به دنبال طرح جدیدی از زیستار فکری انسان هاست که ذیل این زیستار پول محور و ارزش نیست، بلکه کسب رضای حق والاترین ارزش است.
🔶 در تفکر انقلاب اسلامی که وامدار تفکر اسلامی است انسان به آخرت و جاودانگی فکر میکند در حالی که در مدلهای سکولار موضوعی به نام جاودانگی و حیات جاودان وجود ندارد، به این دلیل که همه چیز مبتنی بر کسب منفعت است و حداکثر کردن منافع، لذا در این ساختار همه به دنبال منفعتگرایی هستند درحالی که در تفکر انقلابی و اسلامی افراد منفعت را در خدمترسانی به خلق خدا میبینند و اینکه معیار برای آنها رضایت حق است که در خدمت به خلق اتفاق میافتد.
🔶 اربعین حسینی نشان میدهد تفکر انقلابی و اسلامی از بحث قومیت و موانعی که ممکن است مذاهب برای هم ایجاد کنند عبور کرده است، یعنی از کثرت به وحدت میرسیم، چرا که در مراسم اربعین حسینی شیعه و سنی در کنار مسیحیان نشان میدهند همگی پیروان دین حنیف ابراهیم هستند و یگانه باورند. در مراسم اربعین حسینی مفهوم دین در بهترین سطح فهم میشود، یعنی تبلور حضور امام حسین علیهالسلام در کربلا، چرا که تجربه حضور در راهپیمایی اربعین آثار وضعی قابل توجهی به جا میگذارد و شرایط فکری و روانی جامعه را به بهترین نحو ممکن از خود متاثر میکند. در جامعهای که مردم حسینی فکر میکنند همگان احساس سعادت، رضایت و امنیت دارند.
🔶 چندین میلیون زائر و عزاداری که وارد عراق میشوند در این بازه زمانی مورد محبت مردم عراق قرار میگیرند، یعنی عراقی ها از تشتت داخلی و بحرانها و اختلافهای خود در این مدت عبور میکنند، یعنی از ملت وارد شرایط امت اسلامی میشوند.
🔶 مردم عراق در مراسم اربعین حسینی امنیت زائران را تامین میکنند و حتی حاضرند در راه امام حسین علیهالسلام شهید شوند، یعنی هر تهدیدی اینجا اتفاق بیفتد با میلیونها واکنش مواجه میشوند، پس میتوان گفت در واقع کسانی که به اربعین هجمه وارد میکنند بغض خود نسبت به راه امام حسین را به نمایش میگذارند، آنها نمایشدهنده تعارض تاریخی هستند چرا که همه چیز را با معیار مادی میسنجند و چون با تفکر مادی نمیتوانند عظمت اربعین را فهم کنند سعی میکنند این جلوه روشن را با فوت کردن خاموش کنند، اما موفق نمیشوند چرا که نور اربعین هرسال بیشتر از سال قبل میگردد و تبلور وعده الهی شده است که فوج فوج مردم وارد دین اسلام میشوند.
🔶 بیتردید دهه اربعین مدلی است از تحقق آرمانهای دین حنیف ابراهیم که همه وارد این دین میشوند و در این راه حرکت میکنند. مراسم اربعین حسینی غنیسازی اسلام است و تجربهای از دین آخرالزمانی، چرا که بیرون از دهه اربعین چنین تجربهای دیده نمیشود در حالی که اینجا همه چیز حول محور امام و حضرت حق انجام میشود و همه خود را در پیشگاه حق میبینند، به درستی اربعین حسینی همان کانالی است که تحقق بخش آرمانهای قرآنی است.
🔸 #به_قلم_اساتید:ابوالفضل ظهرهوند
🆔 @tahlil_shjr
کارگزار علی ع.pdf
2.12M
#معنویت_و_اخلاق
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#اسلام_ناب #ایمان
✅ جزوه کارگزار علی (ع)
🔶 گفتاری پیرامون دولت و دولتمردی در مقیاس امیرالمؤمنین
🔸 #به_قلم_اساتید:استاد رحیمپور ازغدی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#معنویت_و_اخلاق
#حجاب #رسانه
✅ حجاب در نگرش مردم
🔰آیا قانون حجاب باعث حجابگریزی مردم شده است؟
🔶 یکی از چالشهایی که پیرامون قانون و الزام به حجاب از سوی حاکمیت در ایران طرح میشود، این است که وضع قانون حجاب در سال 58 نقطه آغاز دینگریزی و حجابستیزی در میان مردم بود. برای سنجش اعتبار این ادعا ابتدا مروری میکنیم بر مختصات نگرش مردم ایران نسبت به حجاب و ارزشهای زیست عفیفانه براساس یافتههای پژوهشهای ملی و معتبر.
🔶 صرف نظر از اعتقاد و پذیرش 86 درصدی حجاب به عنوان واجب شرعی، یافتههای پژوهش مرکز تحقیقات صداوسیما در سال 1402 حاکی از موافقت حدود 84 درصد از مردم با لزوم رعایت حجاب توسط بانوان در جامعه است که بیش از 45 درصد آنها بر الزام قانونی و حدود 39 درصد هم بر التزام فرهنگی تاکید دارند. همچنین بیش از 65 درصد پاسخگویان با این گزارهها که حجاب باعث تحکیم خانواده، حفظ عفت و پاکدامنی زنان و تضمین امنیت و آرامش آنان میگردد موافق هستند. در پژوهش دیگری که توسط یکی از نهادهای امنیتی کشور در همین سال اجرا شده و جامعه آماری آن بانوان ضعیفالحجاب یا مکشوفه بودهاند، بیش از 64 درصد اذعان کردهاند که پوشش مورد پذیرش آنها در جامعه، مانتو و روسری است. در نظر داشته باشید که این پژوهشها برای امسال است. یعنی پس از واقعه مهسا امینی در کشور!
🔶 از مهمترین یافته های پیمایشهای انجام شده، تفاوت معنادار بین «واقعیت» و «احساس واقعیت» در ارزیابی از مختصات وضع حجاب است. در حالی که غالب مردم (بیش از 80 درصد) به حجاب اعتقاد داشته و به آن به عنوان یک الزام اجتماعی باور دارند، اما اکثر مردم آنچه از باور جامعه درک و احساس میکنند بکلی متفاوت با این واقعیت است. در این باره 68 درصد مردم اینگونه احساس میکنند که اکثر مردم با حجاب مخالف هستند! این تفاوت بین واقعیت و احساس واقعیت، خود را در قالب تلقی از میزان بیحجابان نیز نشان میدهد. واقعیت کشف حجاب در جامعه ایران با تلقیِ مردم از این واقعیت یک فاصله 5 برابری دارد!
🔶 پس اولا یکی از مفروضات این ادعا که «مردم حجابگریز شدهاند» به طور جدی مورد خدشه است. فرض دیگر این ادعا که بسیار ناشیانه صورت میگیرد، ارجاع روندهای تضعیفِ دینداری و اعتقاد به حجاب به وضع قانون در جمهوری اسلامی است. در حالیکه این تغییرات در سطح دینداری و اعتقاد به حجاب محصول برخی از روندهای اجتماعی و سیاسی است که دو مورد از مهمترین آنها را در ادامه عرض میکنم:
1⃣ روند استحاله فرهنگی جامعه ایران از دهه 70 تاکنون
با روی کار آمدن جریان موسوم به اصلاحات در کشور، روند ضدیّت و انکار ارزشها، مبانی و اعتقادات اسلامی در فضای فرهنگی و رسانهای جامعه ایران شدت گرفت و این هم تحت حمایت و اشراف جریان مذکور در بدنه قدرت صورت گرفت. آثار سینمایی در نفی ارزشها و هنجارهای مسلط جامعه ایران، رواج شبهات و تردیدها در مبانی اعتقادی مردم در مطبوعات و انتشارات، بازاندیشی در اصول و عقاید جامعه ایران در سخنرانیهای افراد موثر این جریان و... همگی سهمی در تسریع این روند از دهه 70 داشتند.
2⃣ روند نارضایتی مردم از عملکرد اقتصادی حاکمیت
روند دیگری که سهم موثری در تغییرات سطح دینداری و اعتقادی مردم در کشور دارد، بروز ناکارآمدی اقتصادی، فساد، تبعیض، رانت، اختلاس و... از سوی دولتمردان و مسئولان کشور و ایجاد نارضایتی سیاسی در میان مردم بود که سرریز آن به عرصههای فرهنگی نیز واریز شده و موجبات ایجاد شکاف میان ارزشهای دینی مردم و حاکمیت از جمله حجاب را فراهم نمود. البته که نباید در این میان سهم عملکرد ضعیف گشت ارشاد در مواجهه با شهروندان را نادیده گرفت.
🔶 لذا روندهای موثر در کاهش اعتقاد و التزام به حجاب برخلاف ادعاهای مطرح شده، ربطی به وضع قانون حجاب در ابتدای انقلاب ندارد. شاهد ادعای نگارنده بر سهم این دو عامل مذکور را در یافتههای پیمایشهای ملی میتوان سراغ گرفت. براساس نظرات خود مردم، دو عامل سهم بیشتری را در روند تضعیف حجاب داشته است. عامل اول مشکلات اقتصادی و معیشتی و عامل دوم فضای رسانهها و شبکههای اجتماعی.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#حقوق_بشر #اربعین
✅ دیستوپیای مدرن و یوتوپیای اربعین
🔶 ما در غرب دو واژه متضاد داریم؛ دیستوپیا و اتوپیا. اتوپیا همان مدینه فاضله است؛ اما دیستوپیا شهری است که در آن تباهی گسترده شده است.
🔸شاید یکی از ویژگیهایی که بتوان از نگاه ژورنالیستی آن را دیستوپیای مدرن تشبیه کرد، عبارت «غرب وحشی» در واژگان رهبر معظم انقلاب است که میفرمایند: «سیاستمداران غربی... کت و شلوار میپوشند، کراوات میبندند، ادکلن میزنند، کیف سامسونت دستشان میگیرند، اما وحشیاند؛... هر جایی که یک حرکتی علیه یک فرد حتی انجام بگیرد که مورد علاقه آنها است، آنجا تروریسم و حقوق بشر و همه چیز ردیف میشوند برای مقابله اما اینجاـ به این وضوحـ به این حرکت، [حرکت] تروریستی نمیگویند! اینها این جوری هستند.»
🔶 در جامعه مدرن وقتی بشریت با چالشی مواجه میشود، غرب به فکر دوختن کلاهی از نمد مشکل موجود بر میآید. براساس تخميني که سال 2017 زده شده، به ازاي هر 100 نفر در آمريکا، 120/5 اسلحه وجود دارد. سال 2017 نشريه فورچون نوشت که به دنبال حادثه لاسوگاس که منجر به کشته شدن 59 نفر شد سهام شرکت استورم و روگر فرداي آن روز در آغاز معاملات، سه درصد افزايش يافت و سهام شرکت امريکن اوت دور (American Outdoor) با افزايش پنج درصد و سهام شرکت ويستا اوت دور (Vista Outdoor) با افزايش بيش از دو درصدي همراه شد. مردم به دنبال هر حادثه براي حفظ امنيت خود به خريد اسلحه پناه ميبرند و اين به معناي رشد سهام شرکتهاي اسلحهسازي است.
🔸از قدیم گفتهاند «الناس علی دین ملوکهم». مردم غرب را ملامتی نیست؛ چرا که در ذیل گفتمانی زیستهاند که بحران میسازد تا از دل بحران ثروتش را انباشته کند. اگر ناتو خودش را به دل روسیه میزند بخشی حاصل این است که جنگ در اوکراین به سود شرکتهای بزرگ اسلحهسازی تمام میشود. براساس آمار منتشر شده از سوی شرکت آمریکایی ریتون فروش این شرکت در سه ماهه نخست سال گذشته میلادی به 16 میلیارد دلار رسید که 3 برابر سال قبل از آن بوده است.
🔶 اما در مقابل این دیستوپیا ما به دلایل ذیل با یک یوتوپیا یا آرمانشهر مدرن نیز مواجهیم و آن اربعین حسینی است:
🔶 معنویت افیون تودهها نیست: «دین افیون تودههاست.» این عبارت را بارها از جریان چپ مارکسیستی شنیدهایم. اما اربعین نشان میدهد که معنویت افیون تودهها نیست بلکه به آن پویایی میدهد. عشق حسین(ع) محرک همه خوبیها و نیک سرشتی و نیکاندیشیهای اربعین است.
🔸نظام طبقاتی ممنوع: نظامهای طبقاتی همیشه در دنیا بوده و هستند. سرزمین فراعنه، روم، یونان باستان و... همه در عصر خود دارای نظامهای کاستی بودهاند. اما آنچه ما در اربعین مشاهده میکنیم یک نظام و جامعه بدون طبقه است. در راهپیمایی اربعین گاه انسانهایی را در حال خدمت به فرودستان و مستضعفان جامعه میبینید که از لحاظ علمی، جایگاه شغلی، ثروت و... در بالای جامعه دستهبندی میشوند. پزشک واکس میزند، وزیر و وکیل چای میریزند و... .
🔶 منفعت جایی ندارد: در دنیای مدرن در هر تعامل یا تقابلی آنچه لحاظ میشود دادهها و ستاندههاست. اما در اربعین، میزبان عراقی گاه طعامی را بر سر سفره مهمان میآورد که در طول سال شاید خودش آرزویش را داشته است. بسیار شنیدهایم و دیدهایم که همین مهمان کمی آن طرفتر مینشیند و میگرید تا از خداوند بابت این نعمتی که به او داده است تشکر کند. آنچه در اربعین رخ میدهد یک «تکدی سخاوتمندانه» است؛ التماس میکند، گریه میکند، دستت را به سختی فشار میدهد تا بر سر سفرهاش بنشینی و او لذت ببرد.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مجلس
✅ گونه شناسی آتش بیاران اختلاف قوا
🔶 دست هایی در جریان است که بین مجلس و دولت اختلاف بیاندازد. همیشه هم برای اختلاف بهانه وجود دارد. اما مهمتر از این بهانه ها یک خط راهبردی و کلیدی است و آن اینکه مردم بدون وفاق ملی حس کار و تلاش و خدمت را احساس نمی کنند و خلاص. این حرف نیز هیچ دخلی به نقد و نظارت و استقلال و اختلاف سلیقه ها ندارد. این همه سرجای خود و لازم است و اما نفی همدلی و وحدت نمی کند؛ خلاصه تنها و تنها وفاق است که سرمایه اجتماعی می سازد.
اما خیلی وقت ها این سران قوا نیستند که در نقطه اختلافند و دامنه اختلاف عمدتا در جای دیگری است. این متن گونه شناسی هیزم آوران این آتش است. همان ها که از کاه کوه می سازند.
1⃣از دسته اول که ضدانقلاب است عبور کنیم؛ هیچ. جیره و مواجب می گیرند برای همین ماموریت. روشن است.
2⃣اما دسته دوم. ایندسته کاسبان حاشیه اند. اینها عمدتا در رسانه دنبال جلب توجه اند. هیچ هنری هم برای جذب مخاطب جز پرداختن به حواشی ندارند. سابقه اینها برمی گردد به زردنویسی رسانه ای.
3⃣دسته سوم کسانی اند که آنچه از سیاست می دانند صرفا یک گزاره ماکیاولی است که می گوید اختلاف بیانداز و غلبه کن. ایندسته تصور می کند اگر بین رقبای شان اختلاف ایجاد کنند مردم به آنها اقبال می کنند. جریان اقلیت سیاسی این روزها دنبال همین بازی است.
4⃣دسته چهارم بامزه اند. اینها فکر می کنند هر چی بزن بهادرتر باشند، وفادارتر اند و مدام برای بدنه تیم مقابل و رقیب شاخ و شانه می کشند. ظاهرا از کار حزبی فقط همین را یاد گرفتند . فضای مجازی را هم میدان مبارزه و رجز خوانی دیدند. اینها هم نمی دانند که ایندست وفاداری ها حداقل پیش بزرگان آنها یعنی رئیسی و قالیباف خریدار ندارد.
5⃣دسته پنجم متفاوت نما هستند. کسانی که تلاش می کنند بگویند ما نه اینیم و نه آن. هر دو طرف را تخریب می کنند و به جان هم می اندازند تا بگویند ما متفاوتیم و به ما اعتماد کنید. جالب اینکه هیچ وقت جریان سومی ها مورد اقبال و اعتماد قرار نگرفته اند.
6⃣دسته اخر هم کسانی اند که تلاش می کنند باا ختلاف افکنی از دو جریان اصلی انقدر بتراشند و حذف کنند تا جا برای آنها بالاخره در یک دسته باز شود و شاید هم به نان و نوائی برسند. البته تجربه نشان داده است که ایندسته هم همیشه اخر صف اند.
🔶 حالا چه باید کرد:
از این دسته ها عبور کنیم. اصل مخاطب است و نظاره گران صحنه. چشم باز کنیم و در این معرکه، هیزم آتش نشویم. خبری نیست جز جنگ زرگری. هیچ راهی نیست جز وفاق و فقط کار.کار. کار.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#امید_به_آینده #اقتصاد
#پیشرفت #رسانه
#جهاد_تبیین
✅ داستان شیب تند و قله
🔰 قسمت اول
🔶 چند سال قبل از پیروزی انقلاب، سیدعلی خامنه ای حکیم جوان قاعده پیشرفت یک امت را در مسجد امام حسن ع مشهد توضیح میداد. خلاصه مسیر این بود:
1⃣ کلا سبک رشد، با اراده الهی انجام میشه. منتظر اراده او باید بود. اراده او ورق را بر میگرداند، فتح و پیروزی که ایجاد میکند خیره کننده است.
2⃣ محصول این اراده الهی آن است که اتفاقی انفسی در جان شما رخ میدهد به نام «بعثت»، یا همان «انقلاب». و سپس همه عالم هماهنگ با خواست شما میشود.
3⃣ راه دستیابی به این معجزه الهی چیست؟ «صبر» و «توکل». «صبر» اوج «ایمان» است «راس الایمان» است و «توکل» به اراده خدا «امید» حقیقی ایجاد میکند. «ایمان» و «امید».
4⃣ راه ایجاد این «ایمان» و آن «امید» چیست. اینکه همه وجودتان را مزین کنید به ایمان و امید. در عمل نشان دهید، در زبان محقق کنید. بگویید و بگویید. عمل کنید و عمل کنید. همانکه در سوره والعصر میخوانید.
5⃣ خدا در فشار و بلا یتان میگذارد. از جانب دشمن فشارهای سخت پیش میآید، ضعفهایتان هم جلوی چشمتان میآید. ولی تلاش کنید صبر کنید. ناامید نشوید. ادامه دهید. خوب؟ حالا برگردید اتفاقات یک دهه گذشته را مرور کنید.
🔶 الان اراده «بریکس» و «شانگهای» و عربستان و فسقلی های زیر خلیج فارس و بالای خزر با شما همراه شده. با آسیای شرق و آسیای غرب و آفریقا و آمریکای جنوبی وارد معاملات با رویکرد حذف دلار شدید. آمریکا پولهای بلوکه شده را دارد پس میدهد. بدنه مدیرانتان جوانان آرمانجوی پر کارند. صحنه رسانه مجازی تحت مدیریت آمریکا فیلتر شده. حضور مردم در پیام رسانهای داخلی چندین برابر شده. اهالی هنر و رسانه الک شدند. شیب تورم کم و کنترل شده، بانکهای دولتی از وضع ضرر خارج شدند. شیب نزولی جمعیت تغییر وضعیت داده و وضعیت رشد گرفته. خوب؟ ثم ماذا؟ صبر کنید. باز تصویر چند سال قبل ترش را به سرعت مرور کنیم. توضیح میدهم. عجله نکنید.
🔶 صدها نفر در روز کشته کرونایی یعنی هزاران نفر روزانه عزادار میشدند. دولت وقت گرفتن دارو و واکسن را منوط به پذیرش اراده غرب و فتف کرده بود. مدیران رسما دروغ میگفتند در قصه بنزین در قصه بورس. روحانی دم از رفراندوم میزد. تا فشار ها را به گردن رهبری بیندازد. جمع زیادی از جریانات ظاهرا انقلابی ناامیدی را در فضای رسانه ای پمپاژ میکردند و جهاد امیدآفزایی را که رهبر یک تنه پیش میبرد مسخره میکردند. کارخانه ها و کارگاه ها به اسم اصل ۴۴ فروخته میشد به سوداگران، دولت توان تصمیم نداشت نه اقتدار داشت و نه مدیران پیر و فرتوت و کم کارش توان عمل داشتند. همه رسانه ها و جریانها هم خوان با دشمن مردم را ترغیب میکردند به قهر کردن با صندوقها. فرمانده راهبردی و فوق العاده ایران در منطقه و سپس یک مدیر دانشمند مهم و کلیدی ،ترور شدند. نفوذ جدی بود. وزیر خارجه وقت که در هنگامه جشن مقاومت استعفا داده بود، بعدها درگیری ایران با تهدید میدانی را مانع طرح خود میدانست. او بعدها اعتراف کرد که ما متمرکز به ارتباط با غرب بودیم و بقیه دنیا را رها کرده بودیم. جمع زیادی از مردم زیر خط فقر قرار میگرفتند. این سیاهه را بنویسید و تکمیل کنید.
🔶 در این میان رهبر یک تنه جهاد تبیین و امید انجام میداد. دعوت به صبر و مقاومت میکرد. داشته های اصلی مردم را یادآوری میکرد. مردم هم حضور معنا دارشان خیره کننده بود چه در تشییع «شهید هویت»شان، چه در دو رای گیری عجیب و غریب در اوج فشارها، چه با رشد سی درصدی راه پیماییها، چه با حضور در مراسمات دینی و معنوی و .... حالا برگردیم به قاعده ای که سیدعلی خامنه ای حکیم ابتدای دهه پنجاه در مسجد کوچکی در مشهد یاد میداد. صبر راس ایمان است و امید ثمره توکل و ایندو را وقتی یک جامعه بروز میدهد، ورق بر میگردد اراده الهی میآید.
🔶 انقلاب پنجاه و هفت همینطور پیروز شد. جنگ در دهه شصت همینطور پیروز شد. غربگرایان کثیف داخلی در دهه هفتاد همینطور پس زده شدند و گفتمان عدالت جایگزین شد. انقلاب علمی همینطور در دهه هشتاد محقق شد. حالا در جنگ بی سابقه اقتصادی هم همینطور از شیب تند عبور کردیم و نزدیک قله ایم.
🔶 یادتان هست وسط مشکلات که دریای خروشان مشکلات پیش رو بود و لشکر فرعون پشت سر، رهبرمان گفت «کلا ان معی ربی سیهدین» ؟ حالا همه پیروزیهای امروز تلولو همان صبر و پایمردی است. نوبت «فبشر الصابرین» است و «فاذا هم مبصرون».
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
دیده بان اندیشه 25.pdf
9.85M
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تاریخ_معاصر #انقلاب_اسلامی
#رژیم_صهیونیستی #رسانه
✅ تطهیر پهلوی چیست و چه باید کرد؟
🔰 مروری بر جریانات مختلف رسانهای در حوزه تاریخ پهلوی
🔶 نقد جریان تطهیر پهلوی و ارائه راهبردهای مقابله با این پروژه
🔸 #منبع: نشریه دیده بان اندیشه
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#دشمن_شناسی
#داعش
✅ چرایی تمایل آمریکا برای بازگرداندن داعش
🔰 قسمت دوم
2⃣ هدف ژئوپلیتیکی آمریکا در سوریه و عراق
🔶 یکی دیگر از اهداف آمریکا در بازگرداندن داعش به صحنه امنیتی غرب آسیا این است که آمریکا به لحاظ ژئوپلیتیکی تلاش میکند مانع اتصال سه کشور ایران، عراق و سوریه به هم شود. گذرگاه استراتژیک البوکمال ۴۵۰ کیلومتر با دمشق و ۳۴۰ کیلومتر با بغداد فاصله دارد. گذرگاه راهبردی البوکمال ـ القائم از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است.
🔶 این گذرگاه از یک سو میتواند ائتلاف سهجانبه تهران، بغداد و دمشق را تقویت کند و از سوی دیگر این گذرگاه میتواند موقعیت محور مقاومت در منطقه غرب آسیا را نیز تقویت کند. به همین دلیل، آمریکا با بهرهگیری از عناصر داعش و انجام حملههای تروریستی در عراق و سوریه سعی دارد مانع بهرهگیری جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت از این گذرگاه راهبردی شود. یکی از اهداف آمریکا در باقی نگه داشتن نظامیانش در سوریه نیز همین است. «جیمز جفری» فرستاده پیشین آمریکا در سوریه با بیان اینکه نیروهای این کشور از سوریه خارج نمیشوند، اذعان کرد، «ما در التنف حضور داریم تا مسیر اصلی بین دمشق و تهران را در جنوب سوریه قطع کنیم.»
🔶 نتیجه
بازگشت داعش به صحنه امنیتی غرب آسیا موضوعی است که در ماههای اخیر مطرح شد. با توجه به روابطی که میان آمریکا و گروه تروریستی داعش وجود دارد، نقش آمریکا در بازگرداندن داعش به صحنه امنیتی غرب آسیا قابل مشاهده است. دو هدف اصلی یعنی ممانعت از تقویت موقعیت نظام سیاسی دمشق در مقابل مخالفان و همچنین مقابله با ایران، روسیه و محور مقاومت، علل اصلی تمایل آمریکا برای بازگرداندن داعش است. سوریه، عراق، افغانستان و برخی از کشورهای شمال آفریقا از زمینههای لازم برای بازگشت داعش برخوردار هستند. نکته مهم اینکه؛ صرفنظر از اینکه آیا داعش در این برهه از زمان بار دیگر احیا میشود یا خیر، به طور کلی امکان احیای این گروه تروریستی تا زمانی که بازماندههای آن تحت حمایت و کنترل آمریکا قرار دارند، وجود دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید:سید رضی عمادی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین
✅ نگرانی اوکراین از معاملات پنهان بر سر جنگ / سرنوشت بازی در زمین ناتو!
🔰 قسمت اول
🔶 این روزها زلنسکی بیش از هر زمان دیگری نسبت به آینده جنگ اوکراین نگران به نظر میرسد! سیگنالهای مخابره شده از دفتر دبیر کل ناتو نشان میدهد که اکنون دیگر خط قرمزی به نام عدم معامله بر سر اوکراین با روسیه در نزد مقامات اروپایی و حتی آمریکا از بین رفته است. اخیرا استیان ینسن، رئیس دفتر دبیرکل ناتو صراحتا تاکید کرده است که میتوان در ازای موافقت (روسیه) با عضویت اوکراین در ناتو، بخشی از خاک این کشور را در اختیار روسها گذاشت! مشابه این اظهار نظر را قبلا نیز برخی دیپلماتها و استراتژیستهای غربی نیز مطرح کرده اند.
🔶 ضمن آنکه اکثر این دیپلماتها اذعان کرده اند که حتی در صورت واگذاری شبهجزیره کریمه به روسیه، مسکو قطعاً با عضویت اوکراین در ناتو و گسترش پیمان آتلانتیک شمالی به شرق موافقت نخواهد کرد. در چنین شرایطی، اظهارات مقامات ناتو مقدمهای جهت چینش میز مذاکرات پنهان یا آشکار غرب و روسیه بر سر جنگ اوکراین است. به عبارت بهتر، پس از شکست اوکراین در جنگ باخموت و ناکامی زلنسکی و ارتش در پیشبرد نقشه ضد حمله (با وجود انبوه سلاحهایی که غرب در اختیار کییف قرار داد) اکنون مقامات ناتو ناچار به بررسی گزینههای غیرمیدانی شدهاند!
🔶 نگرانی مضاعف زلنسکی
یکی از اصلیترین گلایههای زلنسکی خطاب به مقامات غربی، عدم آگاهی وی نسبت به برخی تصمیمگیریهای ناتو در خصوص شرایط میدانی و فرامتنی نبرد بوده است، اما بایدن، مکرون، شولتس و ریشی سوناک هیچ گاه اصالتی برای این مطالبات زلنسکی قائل نبودهاند. حتی در مواردی بازیگران غربی با زبان تهدید خواستار عدم اعتراض مقامات اوکراینی نسبت به تصمیمات مشترک دو سوی آتلانتیک در خصوص این کشور شدهاند. چندی پیش مقامات امنیتی ارشد آمریکا و روسیه (روسای سازمان سیا و سازمان اطلاعاتی روسیه) در آنکارا با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند. اگرچه طرفین ادعا کردند که در جریان این دیدار، صرفا موضوع "بازدارندگی تسلیحاتی و هستهای" مورد بحث قرار گرفته و سخنی از "جنگ اوکراین" به میان نیامده است، اما نه تنها افکار عمومی دنیا، بلکه شخص زلنسکی و همراهانش نیز این ادعا را نپذیرفتند! درک این موضوع برای رئیسجمهور اوکراین بسیار سخت است که کشورش به موضوع معاملهای پشت پرده و راهبردی میان کاخ سفید و کاخ کرملین تبدیل شود، اما به نظر میرسد زلنسکی بیش از هر زمان دیگری به این نقطه تاریک نزدیک شده است!
🔶 آیا مبنا همان پیشنهاد کسینجر است؟
هنری کسینجر استراتژیست مشهور آمریکایی، طی یکسال و نیم اخیر پیشنهاداتی را با هدف "پایان دادن به جنگ اوکراین" مطرح ساخته که با خشم مقامات اوکراینی و سکوت معنادار کاخ سفید و کشورهای اروپایی مواجه شده بود، اما اکنون مشخص شده که این طرح، بیش از پیش مورد استناد اتاقهای فکر ناتو قرار گرفته است. طرح ارائه شده از سوی کسینجر، دو مولفه اصلی را در بر میگیرد:
🔶 نخست اینکه اوکراین باید در طرح نهایی، به کشورش بیطرف تبدیل شود و پیوستن به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را فراموش کند.
دوم اینکه در ازای بازگشت مناطق چهارگانه (لوهانسک، دونتسک، زاپورژیا و خرسون)، اوکراین پیوستن رسمی کریمه به روسیه را به رسمیت بشناسد و دیگر اعضای سازمان ملل متحد نیز از این موضوع تبعیت کنند.
🔶 هرچند مقامات روسی ترجیح دادهاند کمتر در خصوص طرح کسینجر اظهار نظرکنند، اما بر همگان مسجل است که ثوابت پایان جنگ اوکراین، "عدم عضویت اوکراین در ناتو" و "به رسمیت شناختن تعلق کریمه به روسیه" است! در جریان سفر اخیر زلنسکی به کاخ سفید، وی نگرانیهای خود را در خصوص معامله پشت پرده آمریکا -روسیه بر سر کشورش را به بایدن منتقل ساخت! رئیسجمهور آمریکا این مسئله (معاملات پنهانی) را به صورت تلویحی تایید کرد، اما در ظاهر متعهد شد تا هرگونه راهحل نهایی در خصوص اوکراین، با تایید دولت زلنسکی صورت گیرد! بدیهی است که چنین ادعایی بیشتر نوعی تلاش برای آرام ساختن اوکراینیها محسوب میشود، زیرا کییف اکنون حکم "بازیگر تابع" در میدان جنگ یا صلح با روسیه را دارد نه "بازیگر تعیینکننده" را!
🔶 ضمن آنکه زلنسکی به وضوح میداند در این معادله چیزی به نام "حد وسط" وجود ندارد. به عنوان مثال، نمیتوان در ازای واگذاری کریمه یا حتی کل شرق اوکراین به روسها، تضمینی در خصوص عضویت در ناتو دریافت کرد. برخی اعضای پیمان آتلانتیک شمالی مانند اتریش و مجارستان مخالف اصل پیوستن اوکراین به ناتو هستند. فرانسویها و ژرمنها نیز موضعی بینابینی در این خصوص دارند که قطعاً زلنسکی را نیز سردرگم ساخته است.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین یاری
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین
✅ نگرانی اوکراین از معاملات پنهان بر سر جنگ / سرنوشت بازی در زمین ناتو!
🔰 قسمت دوم
🔶 تا اطلاع ثانوی صلح ممنوع!
آخرین دستورالعمل ارائه شده از سوی ناتو به اوکراینیها، ادامه جنگ با روسیه است! به عنوان مثال، مقامات فرانسوی از یکسو، پیوستن اوکراین به ناتو را غیرممکن دانسته و از سوی دیگر، بر استمرار جنگ میان مسکو و کییف تاکید میکنند. میان تصمیمسازان حوزه سیاست خارجی آلمان و انگلیس نیز تناقضات معناداری در قبال این جنگ وجود دارد که بیانگر تعارض ایدهآلها و واقعیات در قبال چنین منازعه تمام عیاری است.
🔶 واقعیت این است واشنگتن و لندن به عنوان دو بازیگر آتلانتیکی فعال، دیگر بازیگران اروپایی را وارد یک منازعه طولانیمدت و فرسایشی کردهاند. بدونشک، روسیه تا زمانی که نسبت به عدم گسترش ناتو به شرق اطمینان نداشته باشد، جنگ را متوقف نخواهد کرد.
🔶 از سوی دیگر، تصمیم سوئد و فنلاند مبنی بر عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی، به طور طبیعی مولد تنشهای دیگری در شمال روسیه خواهد بود که به طور طبیعی ۲۷ عضو اروپایی ناتو (با احتساب سوئد و فنلاند ۲۹عضو اروپایی) را درگیر خواهد کرد. اصرار دولتهای آمریکا و انگلیس بر تبدیل کردن اوکراین به یک گره کور ژئواستراتژیک در منطقه آسیای میانه و اروپا هزینههای راهبردی زیادی را متوجه بازیگران اروپایی خواهد کرد. حتی اگر اوکراین تضمین دهد که به عنوان بازیگری بیطرف در مناقشات و ائتلافسازیهای نظامی باقی بماند، غرب کماکان اوکراین را تبدیل به یک "گره کور استراتژیک" در اطراف روسیه خواهد ساخت. به عبارت بهتر، بازیگران ناتو هرگز قصد ندارند با دادن امتیازاتی مانند عدم عضویت اوکراین در ناتو یا جدایی کریمه، اوکراین را از یک "کانون خطر بالقوه" علیه روسیه خارج و به یک بازیگر آرام و قابل پیشبینی تبدیل کنند.
🔶 البته روسیه نیز در برابر این مداخله گرایی غرب (پس از انعقاد صلح احتمالی) قطعا فرمولها و تاکتیکهای غیر قابل پیشبینی و خاصی را در نظر خواهد گرفت.
🔸 #به_قلم_اساتید:حسین یاری
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#مسئله_محوری
#خانواده #رسانه
#زن
✅ زن و رسانه
🔰قسمت چهاردهم
قصه و خالقیت زنان
🔶 «قصه» یکی از کهن ترین عناصر فرهنگ ایرانی و «قصه گویی» صرف نظر از جنبه های فراغتی و سرگرمی آن، از جمله روش های جذاب و خلاقانه تربیت و انتقال مفاهیم در خانواده و نظام آموزشی ایران بوده است. این مقوله هنوز هم جایگاه ویژه ای در فولکلور و ادبیات عامه جامعه ایران داشته و بخش عظیمی از میراث هنری و ادبی این مرز و بوم را به خود اختصاص داده است. اساسا سازگاری و گرایشِ ذائقه ایرانی به «ملودرام» ریشه در همین میراث فرهنگی دارد. تلویزیون به مثابه یک رسانه قصه گو حدود نیم قرن است که هم نشین خانواده ایرانی بوده و داستان های تلخ و شیرین بسیاری را برای او روایت کرده است.
🔶 امروزه درام های تلویزیونی علاوه بر نقش سرگرمی، یکی از مهمترین ابزارهای انتقال مضامین و مفاهیم فرهنگی و هنجارها به مخاطب محسوب می شوند و ابتکار عمل در جامعه پذیری اعضای خانواده در اختیار قهرمانان سریال ها و قصه های تلویزیون است. اگرچه رسانه های نوین ارتباطی، بخشی از مصرف رسانه ای اعضای خانواده را به خود اختصاص داده اند، اما این تغییر و تحول رسانه ای به حذف رسانه های کلاسیک ازجمله تلویزیون منجر نشده است. در فضای رسانه ای ایران، تلویزیون همچنان تأثیرگذار بوده و مخاطبان پرشماری را در میان خانواده های ایرانی در اختیار دارد. براساس پژوهشي كه مؤسسه ملي پژوهش افكار عمومي كشورمان انجام داده است، تماشاي تلويزيون بيشترين سهم را در پر كردن اوقات فراغت خانواده هاي ايراني دارد و در ميان برنامه هاي تلويزيون، سريال هاي ايراني بيشترين سهم را در جذب مخاطب دارند (مؤسسه ملي پژوهش افكار عمومي، 1389)
🔶 زنان به اقتضای تکوین خود ظرفیتهای ویژهای در عرصه خلق قصه و درام دارند. در سنت فرهنگی ما قصهگویی و نقّالی اموری زنانه تلقی میشد و زنان در این عرصه دارای مزیتهای ویژهای بودند. بسیاری از داستانها و رمانهای معروف جهان و ایران توسط زنان هنرمند و قصهگو خلق شده است. امروزه یکی از چالشهای مهم و جدی ما در عرصه سینما و رسانه، همین مسالهی قصه و درام است. از خلق داستان و ایده تا بسط آن به نمایشنامه و فیلمنامه تماما در حیطه ظرفیتهای ویژه زنانه قرار دارند. امروز سینما و رسانه در ایران بیش از هر زمان دیگری به این آفرینش زنانه نیازمند است تا بتواند همچون گذشته جایگاه خود را نزد خانواده ایرانی بازیابد.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#مسئله_محوری
#خانواده #رسانه
#هویت
✅ زن و رسانه
🔰قسمت پانزدهم
🔶 پیوست خانواده در رسانه
خانواده اولین نهاد اجتماعی و مبنای شکل گیری نهادهای دیگر جامعه است. نهادی که سلامت آن تضمین کننده سلامت سایر نهادهای اجتماعی می باشد. اهمیت خانواده به واسطه تاثیر آن بر رشد، تعادل و شکوفایی افراد و جامعه امری غیرقابل انکار است. اغلب شئون زندگی اجتماعی افراد در دوره های مختلف به نوعی با خانواده پیوند داشته و امروزه نیز با وجود تحولات اساسی در قلمرو خانواده، کماکان تداوم کارکردهای جامعه، همچون گذشته مبتنی بر این نهاد مهم بشری می باشد. در مناسبات اجتماعی اسلام نیز محوریت خانواده به عنوان یک اصل پذیرفته شده است. «خانواده محوری» در ادبیات دینی یعنی خانواده به مثابه یک اولویت، نقش خویش را در تمام مناسبات جامعه اعم از اقتصاد، فرهنگ، آموزش، رسانه و... ایفا نماید. مدینه فاضله ای که اسلام ترسیم می کند بدون حضور سازنده و فعال نهاد مقدس خانواده و بدون منظور ساختن همه شروط و لوازم شکل گیری خانواده مطلوب در جامعه اسلامی، امکان تحقق ندارد.
🔶 شتاب تحولات فرهنگی و اجتماعی از ویژگیهای مهم عصر ارتباطات است. سرعت تبادل اطلاعات، مرزهای جغرافیایی و اعتقادی را درنوردیده و خانواده را با دگرگونیهایی روبهرو ساخته که این نهاد تا پیش از این تصوری از آنها نداشته است. با سیطره رسانهها و تبدیل شدن آنها به مهمترین ابزار گذران اوقات فراغت، نهتنها مرجعیت خانواده در انتقال ارزشها به نسل آتی رنگ باخته است، بلکه والدین رسانههای مدرن را به منزله یکی از مهمترین منابع خود برای آشنایی با شیوههای جامعهپذیر کردن فرزندان برگزیدهاند. لذا الگوی هویتپذیری نسل نو تا حد زیادی از اوقات فراغت و محصولات فرهنگی فراغتی تأثیر میپذیرد.
رسانه، ارزشهای جدیدی را به خانواده منتقل میكند؛ امّا ناچار است آن را در ذیل پاسداشت ارزشهای مسلّط خانواده، بازتاب دهد. رسانه، آنگاه كه به مسائل خانواده میپردازد، آنها را همانند عینیتهای خارجی، بازتاب نمیدهد؛ بلكه موضوعاتی خاصّ را برمیگزیند و از شبكه موضوعات مرتبط با آن، انتزاع میكند؛ آن را بزرگ مینمایاند و نگاهی ارزشداورانه به آن میاندازد و برای آن، علّتتراشی میكند. خانواده بازنماییشده در رسانه، خانوادهای با مناسبات، ارزشها، جهانبینیها و تخیلات فرهنگی و سبك زندگی متفاوتی است و مخاطبان را وارد فضایی جدید میكند؛ در این فضا، نظام جدید معنایی برای تفسیر مسائل خانواده شكل میگیرد و مردم، وارد دنیایی میشوند كه شكلهای جدیدی از مفاهیم و مناسبات خانوادگی، در آن ترسیم میشود.
🔶 جامعه هنری و اصحاب رسانه، از آنجا كه در طبقه متوسّط شهری جای میگیرند و بازتابدهنده ارزشهای مدرناند، با بازنمایی خانواده كوچك و كمفرزند، فارغ، موفّقیتجو و لذّتطلب، به عنوان خانواده خوشبخت و آرمانی، تحلیل ما درباره خانواده را شكل میدهند. بسیاری از افراد، در چنین خانوادههای بازنماییشده، زندگی نمیكنند؛ امّا به این تحوّلات، تمایل نشان میدهند و آرمانهای خود را در این آثار میجویند. از آنجا كه روابط خانوادگی در ایران، قوی است، رسانههایی چون تلویزیون، در جمع خانواده، مشاهده و تفسیر میشوند و در نتیجه، قدرت تأثیرگذاری این برنامهها بر خانواده ایرانی، بالاتر از برخی جوامع دیگر است.
🔶 در این میان صداوسیما به عنوان رسانه فرهنگساز، یکی از پایه های مهم و اساسیِ ترویج و تحقق سبک زندگیِ دینی مبتنی بر خانواده محوری به شمار می رود که باید نسبت به عملکرد آن بیش از پیش حساس بود. همچنین باید به چالش های جدی برنامه سازان رسانه ملی در بازنمایی خانواده متعالی و مطلوب عنایت و توجه داشت. لذا یکی از ماموریتهای ما در عرصه رسانه، تبیین و طراحی پیوست خانواده در برنامه های مهم و تاثیرگذار رسانه ملی است. پیوست خانواده با هدف جهت دهی و تنظیم گرِ خروجی های مهم تلویزیون در موضوع خانواده، بسیار مهم و ضروری می نماید. پیوست خانواده اهرمی برای ضمانتِ تحقّق اصلِ خانواده محوری در رسانه ملی است.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#فمنیسم #رسانه
#خانواده #همسرگزینی
✅ زن و رسانه
🔰قسمت شانزدهم
🔶 زنان و مجلات عامهپسند
مجلات زرد در خدمت کدام تصویر از خانواده قرار دارند؟
یکی از این رسانههایی که در کشور ما طیف قابل ملاحظهای از زنان جامعه را با خود همراه ساخته است، مجلات خانوادگی یا همان نشریات زرد یا عامهپسند هستند که در عرصۀ سبک زندگی تاثیرات بسزایی را به همراه داشتهاند. این نشریات که حاوی مطالب بسیار عمومی و دم دستی هستند بهدلیل وجود عناصر دارای جذابیت ازجمله تبلیغات، استفاده از هنرپیشهها و شخصیتهای محبوب و... معمولاً به فروش بالا و مخاطبان بسیاری دست پیدا کردهاند. از مهمترین بخشهای این نشریات که تأثیر بسیاری در مناسبات خانوادگی افراد بهویژه بانوان دارد، مشاورههای خانوادگی و داستانهای عشقی هستند که دارای مضامین و محتواهای مربوط به خانواده و سبک زندگی هستند.
🔶 خانواده به عنوان یکی از عناصر فرهنگ دینی و سنتی جامعه ایرانی در دههای اخیر همراه با تحولات خانواده در مقیاس جهانی و بین المللی، شاهد تغییر و تطوراتی در ساختار و کارکردهای خود بوده است. امروزه تصویر غالب از خانواده مبتنی بر برون همسرگزینی و شکل هسته ای بوده و خانواده به مثابه عشیره و نظام خویشاوندی گسترده و دارای سلسله مراتب اقتدار عمودی با محوریت مرد، سهم کمتری از الگوی خانواده ایرانی امروز دارد. اما از سوی دیگر به لحاظ گفتمانی، خانواده با تکیه بر ظرفیتهای دینی و فرهنگی جامعه ایرانی در برابر فرهنگ مدرن مقاومت کرده و همواره در حال بازتولید خویش در سطح مناسبات ارزشی و هنجارین جامعه بوده است.
🔶 موضوع خانواده و تحولات آن در جامعه ایرانی محل مناقشه دو رویکرد نظری عمده در کشور است که پژوهش حاضر این دو رویکرد را به مثابه دو گفتمان متخاصم در حوزه خانواده شناسایی و صورت بندی نموده است. این دو گفتمان که هر یک به نوعی هم مشغول برجسته سازی مفاهیم گفتمانی خود در عرصه خانواده و مناسبات آن بوده و هم دالهای محوری یکدیگر را به حاشیه میرانند، عبارتند از گفتمان خانواده گرا که با محوریت سازش مفصل بندی شده و گفتمان فردگرا که حول محور حقوق دالهای خود را شکل داده است. نماینده گفتمان خانواده گرا در ایران جریان اسلام سیاسی و اجتماعی بوده و نماینده گفتمان فردگرا نیز جریان روشنفکری و فمینیستی در ایران هستند.
🔶 با بررسی و تحلیل متون و محتوای خانوادگی مجلات عامهپسند از جمله خانواده ایرانی، خانواده سبز، موفقیت و روزهای زندگی و.. میتوان نتیجه گرفت که رویکرد کلی حاکم بر این مجلات در حوزه مناسبات خانواده و زندگی مشترک زوجین به گفتمان خانواده گرا قرابت بیشتری داشته و دالها و مفاهیم گفتمان خانواده گرا از قبیل سازش، همسرگزینی خانواده، محوریت زن در خانه، قبح طلاق، تربیت جنسیتی، اخلاق گرایی، اقتدار مرد، افزایش بعد خانوار و... در این مجلات بیشتر از مفاهیم گفتمان فردگرا بازنمایی شده است.
🔶 با عنایت به واقعیت اجتماعی جامعه ایرانی که دلالت بر هژمونی گفتمان اسلامی در عرصه خانواده و برساخت الگوی دینی و سنتی از مناسبات آن دارد و تعامل نهادی خانواده، دین و دولت نیز بر سیطره خانواده گرایی در مناسبات اجتماعی و فرهنگی دامن زده است، رویکردهای فرهنگی و هنجاری حاکم بر رسانههای عمومی نیز تحت تاثیر این فضای هژمونیک واقع شده و الگوهای بازنمایی رسانه ای از خانواده و مناسبات آن با ارزشهای گفتمان خانوادهگرا در ایران انطباق بیشتری دارند. به عبارت دیگر در فضای فرهنگی جامعه ایرانی هنوز ردپای نظم دینی-سنتی خانواده به صورت کاملاً پررنگ محسوس بوده و گفتمانهای رقیب از جمله جریان فمینیستی یا روشنفکری نتوانسته اند گفتار غالبی را در حوزه خانواده و مناسبات آن برای عامه مردم ارائه نمایند و مناقشات نظری این جریانها صرفاً در فضای نخبگانی جامعه ایرانی باقی مانده اند.
🔸 #به_قلم_اساتید: ابوالفضل اقبالی
🆔 @tahlil_shjr
۱۱ سناریوی جنونآمیز در مورد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا.pdf
71.7K
#مسئله_محوری
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین #انتخابات
✅ ۱۱ سناریوی جنونآمیز در مورد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
🔶 پایگاه خبری دیلی بیست در گزارشی می نویسد: «شاید این ایده که ترامپ از آمریکا فرار کند، چندان واقعبینانه نباشد. حتی خودِ ترامپ نیز در شبکه اجتماعیاش یعنی TRUTH با این سناریو شوخی کرده است. با این حال، باید از خودمان بپرسیم که اگر ترامپ به صورت قطعی محکوم شود و برای او حکم زندان بُریده شود، آیا باز هم گزینه فرار او از آمریکا، غیرواقع بینانه است؟»
🆔 @tahlil_shjr
دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب.pdf
92.8K
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#مهارتورم_رشدتولید
✅ دیدار رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت با رهبر انقلاب. ۱۴۰۲/۶/۸
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت با تقدیر و تمجید از عملکرد خوب و قوی دولت در برخی بخشها از جمله «کارهای زیربنایی»، «رشد شاخصهای کلان اقتصادی» و «سیاست خارجی»، گفتند: با وجود کارهای اساسی تحسینبرانگیز دولت، متأسفانه مسائل معیشتی مانند غبار مانع دیدن کارهای اساسی دولت است؛ لازم است تورم نامطلوب دو رقمی، هرچه ممکن است کاهش یابد و عدالت، کاهش فاصله طبقاتی، ثبات بازار، کاهش تورم ، ثبات نرخ ارز ورشد تولید؛ به عنوان شاخص های مهم در همه تصمیمات و اقدامات دولت از جمله در برنامه هفتم توسعه، مورد توجه کامل قرار داشته باشد.
🆔 @tahlil_shjr