#جهاد_تبیین #جامعه_اسلامی
#کنشگری #مسئولیت_اجتماعی
#روشنگری #هویت
✅ بریده باد...
🔰 قسمت اول
🔶 یادداشتی برای این ایام " شهادت حضرت زهرا (س) "
🔶 سالهای سال است که در ایام فاطمیه اول و دوم عموم دوستداران و محبین حضرت زهرا(س)، پای منبر واعظان و خطیبان مینشینند و با روضه و ذکر مصائب اهل بیت توسط مادحین آل الله، بر رنج هاو ظلم هایی که بر دختر رسول الله(ص) صورت گرفت می گریند و بر سر و سینه می زنند.
🔶 واقعیت آن است که متاسفانه از فاطمهای که برخی تریبون داران محافل مذهبی معرفی می کنند تا فاطمهای که پیامبر اکرم و امیر المؤمنین در ثنایش سخنها گفتهاند فاصله زیاد است. بلاشک فاطمه، فاطمه است اما این فاطمهای که غالباً این روزها از آن می شنویم فاطمه نیست. فاطمهای که خلاصه شود در گزاره هایی چون: دَر، دیوار، کوچه، مسمار، آتش، هیزم و در پایان هم احساس ترحمی و.. همه فاطمه نیست. فاطمهای که اهل قعود است و نه قیام. اشکال آن است که از پشت در رفتن بگوییم اما از چرایی آن نگوییم. اگر شهید مطهری در قید حیات بود احتمالا در مقابل این قرائت تخدیری از فاطمه زهرا (س) بعد از نگاشتن کتاب حماسه حسینی به فکر نگارش کتاب حماسه فاطمی می افتاد.
🔶 منبرها و مرثیههایی که از همه چیز میگویند اما از خطبه انقلابی، صریح و بدون لکنت فاطمه در منکوب کردن برخی اعاظم، علما، انصار و مهاجرین چیزی نمیگویند. از «الجارثم الدار» فاطمه که بیانگر مسئولیتاجتماعی و لزوم کنشگریهای اجتماعی میباشد سخنی گفته نمیشود، از خانمی که تک تک به در خانه انصار و مهاجرین رفت و از اصلح بودن علی گفت و اندکی در بیان حق مصلحت سنجی نکرد و حاضر نشد مصداق روایت «الساکت اخو الراضی» شود حرفی زده نمی شود، از بانویی که سیلی خورد و هزینه داد تا امر به معروف و نهی از منکر را تا ابد الدهر به یادمان بیاندازد سخنی به میان نمی آورند.
🔶 حضرت زهرا (س) اگر هم میگریست برای بیعدالتی و فسادی که در آینده بر جامعهاسلامی حاکم میشد میگریست، نه چون شوهرش به خلافت نرسیده است. حتی گریه او هم توأم با دغدغه و مسئولیتشناسی سیاسی و اجتماعی است. او انحراف انقلاب نبوی را میدید. او اشرافیت خواص و شکمبارگی ستمکاران را میدید. او زراَندوزی و تکاثر مدعیان دینداری و مقدسمآبان عافیتطلب را میدید و میگریست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی ریاحی پور
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#جهاد_تبیین #جامعه_اسلامی #کنشگری #مسئولیت_اجتماعی #روشنگری #هویت ✅ بریده باد... 🔰 قسمت اول 🔶 یا
#جهاد_تبیین #جامعه_اسلامی
#کنشگری #مسئولیت_اجتماعی
#روشنگری #هویت
✅ بریده باد...
🔰 قسمت دوم
🔶 فاطمه تخدیری برخی محافل مذهبی ما همان فاطمهای است که آیتالله خامنهای سالها قبل از پیروزی انقلاباسلامی در مسجد امام حسنمجتبی مشهد فرمود: بریده باد زبانی که اینگونه این بانوی مجاهد را معرفی کند. بخوانید: «بعد از رحلت پیغمبر، [یک] زن جانش را فدا میکند برای این که حکومت به نااهل نرسد. اگر فاطمه زهرا، زن امیرالمومنین هم نبود قضیه همین بود. از شوهرش دفاع نمیکرد از زمامدار به حق دفاع میکرد. نمیگوید من حالا باردارم، بمانم چند روز دیگر آتششان فروکش کند، نه. لطفش در این همین است که در شدیدترین موقعیتها، بزرگترین وظیفهها انجام بگیرد و شدیدترین لطمهها بر جسم و جان وارد بیاید.
🔶 مردان و ریش سفیدان و قدرتمندان مهاجر و انصار زیر بار رفتند، بعضی فریب خوردند، بعضی کوتاهی کردند، این زن نه فریب میخورد، نه تنبلی میکند، نه حاضر است به هیچ قیمتی رضایت بدهد. این است که زدند. بعد از آنی که زدند بیهوش شد، وقتی که به هوش آمد دید مثل اینکه قضیه در شرف انجام است. نگفت مریضم. به مسجد رفتن، به گریه بسنده نکردن. بریده باد زبانی که شأن زهرا را از خطبهخوانی به نوحهسرایی تبدیل میکند. اگر خطبه زهرا را نگفتید، گریه زهرا هم معنی پیدا نمیکند. اگر نفهمیدیم که زهرا آنجا چگونه سخن گفته است، نمیفهمیم که گریه او به چه معناست.
🔶 باز به همین هم اکتفا نمیکند. به گفتهای چهل شب، مرتب درِ خانه این مرد، در خانه آن آدم معروف، در خانهی آن چهره سرشناس میرود. آن زنی که به آن صورت سقط جنین کرده، آن زنی که ضربت دیده، آن زنی که آسیب خورده است. این کارها همه یکسره مبارزه ممتد است، مبارزهای از چند نوع با چند جلوه، مبارزه مثبت، مبارزه با جسم، مبارزه با زبان، مبارزه با تلاشهای پنهانی و نیمه شبانه، مبارزه با سخن گفتن با زنان. مصاحبه فاطمه زهرا با زنان انصار عجیب است. پر از مطالب اجتماعی، سرشار. [و] آخرش هم مبارزه منفی، در شب دفن شدن.»
🔶 وقتی از فاطمه معترض، انقلابی، فریادگر و غیر محافظهکاری که نسبت به ارتجاع گفتمانی و بازگشت به ارزش های جاهلی قبل از انقلابنبوی و تنآسایی و تنپروری و راحت طلبی و خوگرفتن به وضع موجود و سر سفره انقلاب نبوی نشستن خواص هشدار میدهد، سخنی به میان نیاوریم، دیگران از فاطمهای ساکت، مظلوم و مهجوری که در شب و در میان تاریکی تشییع و تدفین شده روایتگری می کنند. روايت و قرائتی که در آن معنویت تهی از عدالت و عبادت تهی از مسئولیت است؛ قرائتی تخدیری که خروجی آن چیزی جز انفعال و محافظه کاری و ارتجاع و درجازدگی هویتی نخواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی ریاحی پور
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#طوفان_الاقصی
✅ اقدامات انصارالله، عامل شکست اقتصادی و حتی نظامی اسرائیل شده است
🔶 توقف کشتیهای غرب، کشتیهایی که حامل تسلیحات نظامی برای کشتار دسته جمعی مردم غزه و مواد غذایی و دارو برای صهیونیستها هستند از سوی حوثیهای یمن فشار بسیار زیادی به اسرائیل و زیان هنگفتی به غرب وارد کرده است به طوری که با صراحت میتوان گفت ورود حوثیهای یمن به مساله غزه و جنگ با رژیم صهیونیستی، معادلات را به نفع غزه تغییر خواهد داده است. اشراف انصارالله و ارتش یمن بر تنگه استراتژیک باب المندب، بعد از عملیات طوفان الاقصی منجر به تشدید فشارها بر رژیم صهیونیستی شده است به طوری که انصارالله برای کاهش فشارها علیه مردم غزه دست به اقدامات بازدارندهای زده که بی سابقه بوده است.
🔶 ایجاد مانع در برابر عبور کشتیهای حامل اسلحه از غرب به رژیم صهیونیستی زمینه ساز ایجاد ضعف ساختاری در ارتش رژیم صهیونیستی و کاهش توان نظامی اسرائیل و فلج کردن رژیم صهیونیستی شده است. بندر ایلات بعد از اقدامات بازدارنده اخیر انصاراله و یمن و منع عبور کشتیهای تجاری و تسلیحاتی به سمت بندر ایلات در اراضی اشغالی به شدت اقتصاد رژیم صهیونیستی را آسیب پذیر کرده است به طوری که رژیم غاصب روزانه از این محل ۱ میلیارد دلار زیان اقتصادی متحمل میشود و سران رژیم صهیونیستی را در تنگنای ویژهای قرار داده است.
🔶 با توجه به اینکه انصارلله بخشی از محور مقاومت به شمار میرود آنچه حوثیهای یمن انجام میدهند از جمله اقدامات بازدارندهای به شمار میرود که در راستای کمک به مردم مظلوم غزه انجام میشود. اقدامات موثر حوثیهای یمن علیه رژیم صهیونیستی منجر به آن شده که آمریکا و غرب برای مقابله با انصارالله یمن دست به دامن کشورهای منطقه مثل امارات، عربستان، مصر شوند تا با تشکیل ائتلاف منطقهای علیه حزب الله و ارتش یمن شرایطی را رقم بزنند که دسترسی انصارالله به تنگه باب المندب کوتاه شود.
🔶 در این موضوع تردیدی نیست که اقدامات حوثیهای یمن مثل اشراف انصارلله بر تنگه باب المندب و منع عبور کشتیهای اسرائیلی میتواند در کاهش فشارهای اسرائیل به مردم غزه موثر باشد، ضمن اینکه اقدامات انصارالله یمن به عنوان بخشی از محور مقاومت در حمایت از مردم مسلمان و مظلوم غزه بسیار طبیعی است و مقاومت علیه دشمن است که حق طبیعی هر ملتی است که از خود و حامیانش دفاع کند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حسن هانیزاده
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطين
#رسانه #خانواده #پیشرفت
✅ مقاومت عظیم در راه حق
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_ ۴۲۳.pdf
2.01M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت_و_اخلاق
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطين
#رسانه #خانواده #پیشرفت
✅ مقاومت عظیم در راه حق
🔶 یادداشت هفته این شماره خط حزبالله، بهمناسبت شهادت صدیقه کبری حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها، سبک زندگی فاطمی که الگویی برای همه مردان و زنان غیور و مؤمن است را بررسی کرده است.
🔶 «رسوایی رژیم دروغگوی صهیونیستی» عنوان گزارش هفته این شماره خط حزبالله است که به بررسی انتشار اخبار دروغ علیه مقاومت بهعنوان بخشی از طرح صهیونیستها و مکمل عملیات نظامی آنها پرداخته است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر شهدای امنیت حادثه تروریستی راسک، شهیدان مسلم شجاعیان، احسان بابایی، پوریا شیخ، ابوالفضل شهریاری، محمدحسن براهویی، علیرضا اکبر مزار، علی دشت پوری، حسن بابانیا، احمد خمری، محمد فیروز نیا، حمید رضایی امین تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۴۲۳
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطين
✅ برای آنها الله بازیگر اصلی است
🔶 این سخنان مردخای کدار را بخوانید. او سعی کرده به اسرائیلی ها بفهماند وارد جنگی شده اند که در آن پیروزی ممکن نیست چرا که نه با مجاهدان در غزه بلکه با خدای آنها می جنگند.
🔶 «بارها گفته ام که اگر یک دست و یک پای یکی از اعضای حماس آسیب ببیند و فقط دو انگشت در دست دیگرش باقی بماند، بر روی پای دیگرش می ایستد و دو انگشتش را به نشانه پیروزی بالا می برد. چرا؟ چون فرزندان و نوه هایش راهش را ادامه می دهند. چون زنده مانده است و موفق شده است. این تصویر پیروزی است. ما باید بفهمیم که این تفکر و معیاری متفاوت است... آیه ای در قرآن وجود دارد که می گوید: ان الله مع الصابرین. خداوند با کسانی است که ظرفیت تحمل رنج برای مدتی طولانی را دارند.
🔶 سعی کنید بفهمید: صبر؛ ما در عبری چنین کلمه ای نداریم. صبر زمانی است که یکی از اعضای حماس دو سه ماه در تونل است و روشنایی روز را نمی بیند. خیلی کم غذا می خورد. بعد با کلاشینکف بیرون می آید و یک یهودی را می کشد. چرا؟ او ظرفیت تحمل کردن دارد و این برای من قابل درک نیست. شما در داخل حباب اسرائیلی زندگی می کنید. آن ها به خاطر الله زنده هستند. الله با آن هاست. آن ها جهادگر هستند. ما مبارزان راه آزادی هستیم. بله ... ما درگیر جنگی مقدس نیستیم. ببینید، روزی با زیپی لیونی بحث می کردم. به او گفتم ساختار مذهبی آن ها در این جا غالب است. برای آن ها الله بازیگر اصلی است، اگر تنها بازیگر نباشد. برای آن ها خداوند حتی در میدان نبرد حاضر است.
🔶 او بازیگری جایگزین است. و این تفاوتی عظیم در زمینه ظرفیت روانی و ظرفیت کلی و همچنین ظرفیت جسمی است، زیرا ایمان با عواقب جسمی همراه نیست. توان آن ها در این خصوص بی اندازه است. من نمی گویم ظرفیت اخلاقی ما کمتر اهمیت دارد، اهمیت دارد، اما آن ها در جنگی مقدس هستند. دست کم نیمی از ما نمی خواهیم این را بفهمیم.»
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#انتخابات #بصیرت
#پیشرفت #اغتشاشات
#ایران_قوی #طوفان_الاقصی
✅ اهمیت انتخابات پایان سال
🔰 قسمت اول
🔶 دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی قرار است در یازدهم اسفند ماه امسال برگزار شود. این انتخابات از اهمیت خاصی برخوردار است تا جایی که رهبر فرزانه انقلاب در اقدامی تقریباً بی سابقه در حالی که هنوز یازده ماه مانده به انتخابات، به شکلی زود هنگام در دیدار با کارگزاران نظام در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ با بیان اهمیت موضوع و ارائه راهبردهای چهارگانه مشارکت، رقابت، امنیت و سلامت خطاب به مسؤلین امر به آن ورود پیدا کردند.
🔶 به نظر می رسد به چند دلیل این انتخابات از اهمیت ویژهای برخوردار باشد.
1⃣ این انتخابات بعد از تجربه دو انتخاب قبلی که بنا به دلایلی که الان جای بحث نیست و با مشارکت زیر ۵۰ درصد اتفاق افتاد، قرار است برگزار شود. انتخابات مجلس یازدهم با مشارکت ۴۲.۵درصد و ریاست جمهوری سیزدهم با مشارکت ۴۸ درصد. قطعا مشارکت پایین دشمنان قسم خورده ملت ایران را در طراحی های خصمانه علیه ملت امید وارتر خواهد کرد و همانطور که رهبری حکیم انقلاب فرمودند ضعیف برگزار شدن انتخابات باعث ضعف ملت، دولت و کشور خواهد شد و فشار دشمن خارجی را مضاعف خواهدکرد.
2⃣ این انتخابات، اولین انتخابات پس از اغتشاشات سال قبل هست که با هدف شکاف بین ملت و نظام و ضربه به امنیت ملی و ایجاد مانع بر سر پیشرفت و حل مشکلات کشور به بهانه زن، زندگی و آزادی طراحی شد، برگزار می شود. قطعا حضور پرشور ملت پای صندوق رای، طراحان فتنه سال قبل را ناامید خواهد کرد، همانگونه یوم الله ۹ دی و حضور باشکوه ملت بصیر، باطل السحر فتنه سال ۸۸ شد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حمید جعفری
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #انتخابات #بصیرت #پیشرفت #اغتشاشات #ایران_قوی #طوفان_الاقصی ✅ اهمیت انتخابات پایان سال
#عزت_ملی
#انتخابات #بصیرت
#پیشرفت #اغتشاشات
#ایران_قوی #طوفان_الاقصی
✅ اهمیت انتخابات پایان سال
🔰 قسمت دوم
3⃣ دهه ۹۰ به بعد، به دلیل کم کاری ها، سوء مدیریت ها و ترک فعل ها مشکلات زیادی به خصوص در بحث معیشت و اقتصاد در کشور به وجود آمد. با رای مردم دولتی روی کار آمد، که با تمام ظرفیت تلاش دارد که این عقب ماندگی ها جبران شود. تکمیل و بهره برداری بسیاری از پروژههای نا تمام، فعال شدن و بازگشت ۶۵۰۰ واحد صنعتی غیرفعال دوباره به چرخه تولید، افزایش چشمگیر رشد اقتصادی و ...
🔶 امروز رئیس جمهوری بر مسند اجرایی هست که ساعت ۴ بامداد روز جمعه از سفر روسیه به تهران بر می گردد و بدون استراحت می رود استان البرز برای پیگیری مصوبات و امورات. ادامه این مسیر قطعا نیازمند به مجلسی کارآمد، متعهد، متخصص و انقلابی هست. مجلسی که به شکل ریشهای مشکلات را احصاء کند برای آن قانون وضع کند و با ریل گذاری مناسب دولت را در حل مشکلات یاری کند. مجلس قوی، دولت قوی و در نهایت ایران قوی.
4⃣ تحولات منطقه
دولت مستکبر آمریکا و سگ نگهبانش در منطقه به خصوص بعد از عملیات طوفان الاقصی زخم کاری از جبهه مقاومت دریافت کردند و ایران اسلامی و انقلابی را مسبب همه ناکامی های خود در منطقه می دانند فلذا به دنبال فرصتی برای انتقام هستند و از این رو این انتخابات را زیر نظر داشته و ای بسا برای آن برنامه ها داشته باشند. حضور حداکثری و انتخاب نمایندگان صالح، کارآمد، متخصص و متعهد انقلابی، نقشه های شوم آنها را نقش بر آب خواهد کرد.
🔶 فلذا، اگر ایرانی آباد و سربلند می خواهیم، اگر ایرانی امن و قدرتمند می خواهیم، باید در انتخابات اسفند ماه ۱۴۰۲ حضوری پر شور و حداکثری داشته باشیم.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حمید جعفری
🆔 @tahlil_shjr
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#رسانه
#روشنگری #جهاد_تبیین
✅ جنگ روایت ها به زبان ساده
🔶 سیزده سال قبل (مهر ۱۳۸۹) لطیفهای برگرفته از یک واقعیت در نیویورک روي خروجي يكي از سايتهاي اينترنتي قرار گرفته و در فاصلهاي كمتر از ۳۶ ساعت به پربينندهترين مطلب با ميليونها مراجعهكننده تبديل شد.
🔶 آن واقعیت این بود، در پارک مرکزی نیویورک سگی به کودکی حمله میکند، مردی که شاهد حادثه بود برای نجات کودک، خود را به روی سگ میاندازد و او را خفه میکند. خبرنگار نیویورک تایمز که ماجرا را از نزدیک میبیند به مرد میگوید: فردا تیتر اول نیویورک تایمز این است: "مرد شجاع نیویورکی جان پسری را نجات داد". مرد در جواب خبرنگار میگوید: "من نیویورکی نیستم" خبرنگار میگوید پس تیتر میزنیم: "آمریکایی قهرمان جان پسری را نجات داد". مرد میگوید: "ولی من آمریکایی نیستم، پاکستانیام".
🔶 فردا تیتر نیویورک تایمز این چنین شد: "یک مسلمان متعصب سگی را در پارک مرکزی خفه کرد! افبیآی احتمال میدهد القاعده در این جنایت دخیل باشد". در جنگ روایت ها، رسانه ها هستند که نقش محوری را در هدایت ذهن ها به سمت دلخواه بر عهده دارند و در واقع برداشت از روایت توسط مخاطب رسانه، همان برداشتی خواهد بود که صاحبان رسانه می خواهند.
🔶 یک مثال دیگر از یک حادثه یکسان در ایران و مثلا انگلستان، خبر؛ فرزندان فلان مقام بلندپایه سیاسی در انگلستان به دلیل فساد مالی تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند. آنچه رسانه های لندن نشین از این حادثه روایت می کنند؛ سیستم قضایی انگلستان بدون هیچ ملاحظه ای با فساد در هر سطحی که باشد برخورد می کند. خروجی این روایت برای جامعه آرامش بخش و ایجاد سرمایه اجتماعی می کند. حال اگر همین خبر در ایران اتفاق بیفتد، یعنی برخورد دستگاه قضایی با فساد فلان مقام مسئول یا بستگانش، روایت رسانه های معاند!، فراگیری فساد در ایران، القای به مخاطب که از بالا تا پایین همه غرق در فساد هستند. حال اینگونه روایت از چنین حادثهای با جامعه چه میکند؟
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حمید جعفری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#استعمار #اسلام_ناب
#وحدت #صلح
✅ به بهانه روز مبارزه با خشونت و افراطیگری
🔶 از ادعا تا عمل فاصلهها بسیار است. مبارزه با خشونت و افراطیگری نیز از آن گزارههایی است که برخی فقط مدعی آن هستند و برخی هم در عمل آن را انجام دادهاند. چه آن زمانی که ویرانگریهای گروههای تکفیری در بلاد اسلامی عراق و شام گریبانگیر ملت مظلوم و مسلمان منطقه بوده است و چه آنگاه که دولتهای استعماری و استکباری با بهانههای گوناگون در این منطقه حضور پیدا کرده و به ظلم و جنایت و تجاوز به حقوق انسانی دست زدند یا حتی زمانی که برخی عمال و معاندان در داخل کشور حوادث تلخی، چون فتنه ۸۸ یا جریانهای پاییز ۱۴۰۱ را رقم زدند؛ در همه این قضایا نیروی انتظامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داعیهداران مبارزه با ظلم و جنایت و هرگونه خشونت و افراطگرایی به شمار میروند.
🔶 خبر تلخ و جانکاه شهادت ۱۱ نفر از افسران و سربازان فراجا در شهر راسک سیستان و بلوچستان یک بار دیگر همگان را بر آن داشت تا عمیقاً به این موضوع بیندیشند که آیا زمان آن فرا نرسیده است که دیگر با اظهارات و موضعگیریهای رادیکالی و دروغها و تهمتها و... فضای اجتماعی جامعه را متشنج نکرده؛ بلکه سعی کنند به اتحاد و هم بستگی ملی بیشتر در برابر تروریسم، در برابر استکبار و دشمنان روی آورند؟!
🔶 امروز وظیفه رهبران، اندیشمندان و پیروان ادیان این است که ارزشهای دینی را بیش از پیش تقویت کرده و نسبت به مشترکات ادیان توجه و تأکید کنند؛ چه آنکه اشتراکات ادیانهای ابراهیمی بسیار بیشتر از بعضاً اختلافات موجود در آن است. ترویج فرهنگ «گفتوگو»، «تعامل» و «ارتباط» میتواند زمینهساز افزایش صلح و دوستی باشد. نخبگان سیاسی و رهبران احزاب و گروههای اجتماعی و سلبریتیها نیز باید توجه داشته باشند که تأکید بر اشتراکات سیاسی و اغماض در سلایق گوناگون سیاسی میتواند یکی از راههای مبارزه با افراطیگری باشد.
🔶 همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی هم بارها تأکید کردهاند: «اگر کسی مبانی و اصول اسلام و انقلاب و ولایت فقیه را قبول داشته باشد حتی اگر سلیقه متفاوتی هم داشته باشد باز برادر و همراه محسوب میشود.» بنابراین، همه گفتمانهای فکری و سیاسی باید بر این اصول اساسی تأکید کنند و اختلافنظرهای احتمالی پیرامون برنامهها، ایدهها، روندها و روشها را مبنای کینهتوزی یا افراطیگری قرار ندهند. حسن ختام اینکه به امید روزی که جهانی عاری از افراطیگری و خشونت برای همگان با ظهور قطب عالم امکان و منجی بشریت حضرت صاحبالزمان (ارواحنا فداه) محقق شود.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#آتش_بس
✅ پشت پرده رفتار بسیار مشکوک ارتش اسرائیل
🔶 اعلام رسمی ارتش اسرائیل مبنی بر کشتن اُسرای خود به صورت اشتباهی آنهم به صورتی که اعلام شد، بسیار مشکوک و جای تعجب دارد.
🔶 ارتش اسرائیل می توانست اعلام کند اینها نیز مانند سایر اُسرای هلاک شده قبلی، در بمباران کشته شده اند اما این که صریحا می گویند تک تیراندازان اسرائیلی، آنان را با وجود بالا بردن پارچه سفید هدف قرار داده اند، افکار عمومی صهیونیست ها را به شدت تکان داده است. این خبر جبهه داخلی اسرائیل را به شدیدا تحریک کرد و سوال مهم اینست که مسئولان نظامی صهیونیست، چرا و با کدام هدف خبری را که می دانستند افکار عمومی جامعه صهیونیستی را به شدت ضد جنگ می شوراند، اعلام کردند؟
🔶 در این مورد ۲ سناریو متصور است.
1️⃣ ارتش اسرائیل به هیچکدام از اهدافش نرسیده و روزانه تلفات بسیار بالایی را متحمل می شود و اقتصاد این رژیم دستخوش آسیب جدی گردیده است و فعلا افق روشنی برای پیروزی دیده نمی شود. پس ارتش طی هماهنگی با دولت نتانیاهو، این خبر را اعلام کرده تا بتواند افکار عمومی را برای پایان جنگ تحریک کند و خواست عمومی جامعه صهیونیست از جنگ تا پیروزی کامل، به آتش بس دائمی تغییر یابد.
2️⃣ اما احتمال دوم که به حقیقت نزدیکتر می نماید، اینست که گالانت، گانتز و بخشی از ارتش که مخالف نتانیاهو هستند و جنگ با تلفات کنونی را به ضرر استمرار حیات اسرائیل می دانند، با اعلام این خبر سعی در تحریک افکار عمومی دارند تا با آمپاس نخست وزیر، او را مجبور به توقف جنگ نمایند.
🔶 گانتز و آیزنکوت و برخی اعضای کابینه جنگ، به خوبی می دانند اگر جنگ متوقف شود، می توانند مسئولیت ناکامی را به گردن نتانیاهو و مدیریتش بیندازند و او را از قدرت برکنار کنند؛ چیزی که دولت دموکرات آمریکا هم خواهان آنست. اما نتانیاهو این نبرد را جنگ تعیین سرنوشت حیات سیاسی خود می داند و احتمالا بر ادامه آن اصرار ورزد.
🔶 اوضاع جبهه داخلی اسرائیل خوب نیست اما نتانیاهو سعی دارد با کش دادن جنگ، موقعیت خود را تحکیم و جایگاه بایدن را در افکار عمومی آمریکا تضعیف کند تا زمینه برای روی کار آمدن ترامپ فراهم شود. لازم به ذکر است میزان محبوبیت بایدن پس از شروع جنگ غزه ،در ۷ ایالت حیاتی و سرنوشت ساز انتخاباتی، کاهش چشمگیری داشته است و کنار رفتن او از قدرت، یک شانس جدی برای در قدرت ماندن نتانیاهو ارزیابی می شود.
🔶 در نهایت باید گفت به هر دلیلی که باشد، اعلام خبر کشتن ۳ اسیر اسرائیلی به دست ارتش این رژیم آن هم توسط سخنگوی این ارتش، عقلانی و بر اساس اصول اطلاع رسانی در زمان جنگ نیست و احتمالا هدفی خاص در پشت آن نهفته باشد. هدفی که قطعا، برانگیختن افکار عمومی اسرائیل در راستای شکل گیری خواست عمومی جهت پایان جنگ است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا تقوی نیا؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
بایدن در چند قدمی سقوط.pdf
68.6K
#اقتصاد
#انتخابات
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#تورم
✅ دموکراتها نگران شکست هستند/ بایدن در چند قدمی سقوط
🔶 هر روز که به نوامبر سال ۲۰۲۴ میلادی (آبان ماه ۱۴۰۳) زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نزدیکتر میشویم، شاهد افت محسوستر موقعیت بایدن رئیس جمهور آمریکا در نظرسنجیهای عمومی و ایالتی هستیم. رویکرد مجرمانه و وقیحانه بایدن در جریان جنگ غزه از یک سو و ناتوانی وی در حوزههای اقتصادی و سیاست خارجی، این روند راتقویت کرده است.
🔶 خبرگزاری رویترز اخیرا در گزارشی تحلیلی به این موضوع پرداخت که چرا با وجود تشکیل پروندههای قضایی علیه دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق ایالات متحده، او همچنان برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا از شانس بالایی برخوردار است و میتواند به کاخ سفید بازگردد. رویترز برای توضیح بخت بالاتر ترامپ برای پیروزی در انتخابات نوامبر ۲۰۲۴ در برابر رقیب اصلیاش جو بایدن، رئیسجمهوری فعلی ایالات متحده آمریکا، چهار دلیل عمده زیر را برشمرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعید سبحانی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن
#بنزین #جنگ_شناختی
#وحدت #هویت
✅ چرا سراغ بنزین آمدند؟
1⃣ ترورهای ابتدای دهه شست را خاطرتان هست؟ همان ترور های کور منافقین در بین کوچه و بازار. پروژه ترور همچنان ادامه دارد؛ اما روش و راهبردها تغییر کرده است.
🔶 آن سالها بی حساب آدم می کشتند؛ با هدف ناامن سازی و ایجاد رعب و دلهره. بعدها به ترور مسئولین و دانشمندان رسیدند. تا سالها خیال می کردند بزرگان نظام را ترور کنند حرکت کشور متوقف می شود. و حالا مجدد بازگشتند به ترور مردم؛ اما با شیوه و مدل جدید. چرا؟ بندهای پائین تر را همراه باشید.
2⃣ هک بنزین را چطور تحلیل می کنید؟ چرا بنزین؟ این بار دوم است که سراغ هک جایگاه سوخت رفتند. بنزین چه می کند؟ چند روز پیش خبر ترور سربازان مظلوم راسک را داشتیم. اما چرا سرباز؟
🔶 عقب تر رویم.
تا حالا به تفاوت براندازی با تجزیه طلبی دقت کردید؟ ضدانقلاب در اغتشاشات سال گذشته از براندازی عبور کرد و به تجزیه طلبی رسید. چرا؟ اساسا فرق ایندو چیست؟ براندازی حذف نظام سیاسی است. اما تجزیه طلبی چندپاره کردن کشور است. یعنی قرار دادن مردم مقابل مردم. این همان پروژه ایست که در ماجرای حجاب هم دنبال می کنند. عده ای کشف حجاب کنند و دوقطبی ایجاد شده و تبدیل به چرخه خشونت شود.
🔶 بازهم عقب تر رویم. به تغییر سبک تحریم ها در این چهل و اندی سال توجه کردید؟ ابتدای انقلاب تحریم های اقتصادی برای مسئولین و دولت ها بود. اما امروز تحریم ها صرفا سفره مردم را هدف گرفته است.
🔶 این سالهای اخیر حتی ترورهای مسئولین نیز تغییر کرد. سال های اول مسئول را می زدند تا به خیال شان اداره کشور بهم بریزد اما امروز سراغ مسئولی می روند که بجز اثر اول، پایگاه عمیق تری در جان و دل مردم داشته باشد. برای همین به حاج قاسم رسیدند. اساسا چون مردم را می خواهند بزنند، سراغ قهرمان شان رفتند. اما چرا؟ این تغییر راهبرد برای چیست؟ چطور شد که بازگشتند به ترور مردم؟ و اساسا این ترور مردمی چه تفاوتی با ترور مردمی سال های اول انقلاب دارد؟ پاسخ یک جمله است: ترور مردم در اول انقلاب کور بود و امروز کاملا هوشمند.
3⃣ دشمن امروز به این سطح از بلوغ رسیده است که هرچه می کشد از مردم است. برای همین از براندازی به تجزیه طلبی رسیده است. فهمیده است جمهوری اسلامی چیزی نیست جز مردم. یعنی برای براندازی سیاسی هم باید مردم را بزند نه نظام را. نظام پوسته است و مردم معنا.
🔶 برای همین وقتی از حمایت جمهوری اسلامی در غزه عصبانی است، مذبوحانه سراغ پمپ بنزین می رود تا مردم را تحت فشار قرار دهد. چون ریشه آن ظلم ستیزی را بدرستی در هویت مردم می داند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه #رژیم_صهیونیستی
#طوفان_الاقصی #فلسطین
#غرب_شناسی
✅ غزه و شورش اکثریت!
🔶 جنگ غزه از آنجا که ایستادگی یک گروه کوچک تحت محاصره در مقابل قدرت نظامی در حال حمایت مستقیم از طرف آمریکاست، مصداق تام «کم من فئة قليلة غلبت فئة كثيرة باذن الله» است. شاید همین مظلومیت مقتدرانه است که دنیای رسانه را متحول کرده است و دیکتاتوری رسانه ای غرب را با «شورش اکثریت» به چالش کشیده است.
🔶 رسانه های حکومتی و رسمی غربی که همواره شعار آزادی می دادند و خود را «منبع قابل اعتماد» معرفی میکردند حالا با تمام قدرت در حال نشر دروغ های مختلف علیه مقاومت فلسطینی هستند تا شاید ذره ای از موج جهانی که همراه آنان شده بکاهند.
🔶 اینان علاوه بر مدیریت رسانه ها، حذف فیزیکی و فیلتر محتواها را نیز در زیرساختهای متعلق به خودشان انجام می دهند ولی باز هم نتوانستند در مقابل روایت اکثریت معترض دوام بیاورند. اکثریتی که مثل لشکرهای سایبری آنان نیست بلکه هر کدام را یک انسان خشمگین از «کشتار علنی» مدیریت میکند.
🔶 ساماندهی این اکثریت میتواند به معنای امکان خلق رقبای جدی برای دیکتاتوری غربی باشد. چیزی که ما نشان داديم عرضه آن را نداريم والا چه زمانی بهتر برای راه اندازی زیرساخت های رسانه ای و شبکه های اجتماعی موازی و تضعیف امپراتوری رسانه ای غربی؟!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا کمیلی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#مرزبندی_با_دشمن
#رسانه #طوفان_الاقصی
#بیداری_اسلامی #اسلام_ناب
✅ رمز و راز صبر و استقامت
🔶 به تازگی این خبر مخابره شد: علاقهمند شدن دختر آمریکایی به اسلام پس دیدن تصاویر حوادث غزه
🔶 یک دختر آمریکایی پس از حوادث غزه به اسلام و قرآن گرایش پیدا کرد. او در یک سخنرانی گفت: من ویدئویی از یک زن را دیدم. او فرزندش را که جان خود را از دست داده بود در آغوش گرفته بود و از خدا تشکر می کرد.
🔶 کنجکاو شدم که این زن چگونه اینقدر ایمانش قوی شده است که می تواند در این شرایط سخت خدا را شکر کند.این موضوع الهام بخش من بود تا قرآن را بخوانم. وقتی قرآن را باز کردم تا بخوانم احساس عجیبی داشتم ، اینکه خداوند مستقیم با کلمات با من سخن می گوید. از این دست اخبار در ۷۰ روز از طوفان الاقصی بارها شنیده شد. تازه این مواردی است که خبری میشود و قطعا تحولات فکری و قلبی بیش از این اخبار است.
🔶 چرا؟ در سه دهه اخیر جامعهشناسان از بروز پدیدههای فردگرایانه منفی در جوامع صنعتی_ رسانهای گزارش دادهاند. مادی گرایی قرن ۱۹ در طی یک قرن با تضعیف و تخریب بنیادهای اجتماعی جوامع، بازتاب منفی بر انسانهای جدید داشته است. احساس شدید تنهایی، شیوع افسردگی، گسترش پرخاشگری، پوچ اندیشی، و به دنبال اینها، گرایش به مواد مخدر و روانگردان ها، در کنار میل به جستجوی معنا یا درک خاصی از ایمان از شاخصهای اجتماعی و فرهنگی این دوره است.
🔶 اگر انسان غربی شیفته و مبهوت صبر و استقامت فلسطینی ها، زیر انواع قحطیها و کشتارهای وسیع میشود، این بازتاب نیاز درونی و احساس تهی شدن در زیست مدرن است. انسان غربی می گوید همه چیز دارم ولی گویا هیچ ندارم، اما چه میشود از کودک پنج ساله تا پدر داغدیده، تا مادر رنج کشیده، در میان آوارها، مستحکم ایستادهاند؟
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مجید بهستانی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن #روابط_خارجی
#انتخابات #رژیم_صهیونیستی
#فلسطین
✅ آینده سیاه در انتظار «جو بایدن»
🔶 کاهش محبوبیت بایدن و وضعیت نامناسب وی در نظرسنجیهای مربوط به انتخابات ۲۰۲۴ باعث شده است تا گمانهزنیها درباره یک دورهای شدن ریاستجمهوری او مانند ترامپ افزایش پیدا کند. نشریه «وکس» طی یادداشتی اشاره کرده است که تا حدی مشکل از بایدن و وضعیت اوست، وگرنه به طور کلی حزب دموکرات در سراسر آمریکا عملکرد قابل قبولی داشته و نامزدهای حزب دموکرات در انتخاباتهای مهم و زیادی در کنگره، فرمانداریها و شهرداریها به پیروزی رسیدهاند.
🔶 اختلافات درونحزبی دموکراتها به دلیل عملکرد نامناسب و غیر قابل دفاع بایدن آنقدر زیاد شده است که رهبران حزب دموکرات با رویکرد واقعبینانه به دنبال عبور از بایدن و پیشنهاد نامزدی گزینههای جدیدتر و شاید بهتر هستند؛ در حالیکه حداقل در این برهه زمانی اصلاً گزینه توانمند و کارآمدی ندارند که توان رقابت با نامزد جمهوریخواهان را داشته باشد. جدای از وضعیت اسفناک محبوبیت اجتماعی جو بایدن، سیاست خارجی ناکارآمد وی و هم چنین شکستهای مختلفی که در موضوعات گوناگون آمریکا را درگیر خود کرده، باعث شده است که حذف بایدن از مسلک قدرت اعتبار مضاعفی پیدا کند.
🔶 در همین زمینه، گفتنی است جمهوریخواهان که در مجلس نمایندگان ایالات متحده اکثریت را در اختیار دارند، با ۲۲۱ رأی مثبت در برابر ۲۱۲ رأی مخالف نمایندگان حزب رقیب، طرح استیضاح بایدن را با وجود آن که تاکنون نتوانستهاند هیچ مستنداتی مبنی بر قانونشکنی رئیسجمهور دموکرات آمریکا ارائه کنند، کلید زدهاند. چنین برآورد میشود که لابی قدرتمند صهیونیستها از عملکرد کلی بایدن با وجود حمایتهای علنی و پنهان او از اسرائيل راضی نیستند. اختلافنظر بایدن با نتانیاهو در موضوع اهدافی بود که نتانیاهو بعد از شکست در عملیات هفتم اکتبر متحمل شد. بایدن با رویکردی واقعبینانه معتقد است، دو دولتی و پذیرش حماس میتواند راهکار نهایی باشد؛ در حالیکه نتانیاهو و لیکود با رویکردی افراطگرایانه معتقدند حماس باید از بین برود.
🔶 دال کلیدی اختلافات میان بایدن و نتانیاهو حمله به شهر «خان یونس» در جنوب نوار غزه بود؛ جایی که بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا ضمن حضور در جلسه کابینه جنگ اسرائیل به مقامهای رژیم صهیونیستی گفته بود، دولت بایدن معتقد است که جنگ اسرائیل علیه حماس در غزه نباید چندین ماه طول بکشد و باید ظرف چند هفته پایان یابد. مقامهای صهیونیستی در این جلسه هیچ قول و تضمینی درباره پایان جنگ غزه ظرف چند هفته ندادند؛ «اما علاقه خود را به بازگشت به حالت عادی ابراز کردند به ویژه برای اینکه اسرائیل از نظر اقتصادی آسیب جدی دیده است و این برای آنها خوشآیند نیست.» بنابراین در حالت کلی شکست احتمالی در قضیه اوکراین، محبوبیت پایین اجتماعی در نظرسنجیهای داخلی آمریکا، نارضایتی لابیهای صهیونیستی و... باعث شده است تا آیندهای سیاه در انتظار بایدن باشد.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#علم_و_پژوهش
#دلار #صادرات
#تحریم
✅ چرا هیچکس نمیتواند قیمت دلار را کنترل کند؟ دولت رئیسی هم مثل دولتهای قبل دلار را گران میکند.
🔰 پاسخ به شبهات
🔶 مکانیزم عرضه و تقاضا، مهمترین عامل تعیین کننده قیمت هر کالا در بازار است. به عنوان مثال مهمترین دلیل گرانی گوجه در فصل زمستان به هم خوردن تعادل عرضه و تقاضای آن توسط کشاورز میباشد. دلار هم یک کالا است. کشور برای کنترل قیمت دلار باید بتواند به اندازهای دلار در بازار عرضه نماید تا عرضه و تقاضای این کالا متعادل گردد. تنها منبع مطمئن برای تهیه ارز و مداخله در بازار نیز افزایش تولید، صادرات و ارزآوری از این محل است.
🔶 میتوان با ذکر یک مثال موضوع قیمت دلار را قابل فهم کرد. اگر اقتصاد کشور را به مثابه بدن یک بیمار در نظر بگیریم:
🔻قیمت دلار درجه تب این بیمار خواهد بود.
🔻گلبولهای سفید این اقتصاد همان میزان ارزی است که از ناحیه تولید و صادرات به دست میآید.
🔻حجم واردات نیز به مثابه ویروس بدن بیمار عمل میکند.
🔶 حال در این میان اگر حجم واردات بیشتر از حجم تولید و صادرات باشد، گویی ویروسها بر گلبولهای سفید غلبه کرده و درجه تب بیمار یا همان قیمت دلار افزایش پیدا میکند. اگر کشور با تکیه بر صادرات یک محصول خام مانند نفت بتواند عرضه دلار و قیمت آن را ثابت نگه دارد و توجهی به افزایش تولید و گلبولهای سفید این اقتصاد نداشته باشد، گویی تب بیمار را فقط با تببر کنترل کرده و به محض اینکه این تببر برداشته شود مجددا تب بیمار یا همان قیمت دلار افزایش مییابد.
🔶 سؤال مهمی که پیش میآید این است که چرا ج.ا.ا. تا کنون به این نکته توجه نکرده و 45 سال فقط بالا رفتن تب بیمار و قیمت دلار را تماشا کرده است؟
🔶 به گواه اسناد و منابع معتبر تاریخی ریشه کاهش ارزش پول در ایران به ابتدای دوران قاجار و قبلتر از آن برمیگردد. قبل از اینکه انقلاب صنعتی در اروپا شکل بگیرد، هر خارجی برای داشتن یک واحد پول ایران باید ده پوند میپرداخت. اما با وقوع انقلاب صنعتی و معجزاتی که در روش تولید انبوه و ارزان کالا در اروپا اتفاق افتاد و همچنین بی توجهی شاهان قاجار به این مسئله، ایران از مسابقه تولید عقب ماند. چرا که تقاضا برای کالای ارزان قیمت خارجی بیشتر شد و کالاهای گران کارگاههای سنتی ایران مشتری نداشتند و یک به یک تعطیل میشدند. گویی ویروسها به جان گلبولهای سفید که یکی یکی در حال از بین رفتن بودند، افتاده بودند. بدین ترتیب تعادل عرضه و تقاضای ارز کاملا به هم ریخت و مبارزه بین ویروسها و گلبولهای سفید به نفع ویروسها تمام شد و درجه تب بیمار به شدت افزایش پیدا کرد.
🔶 در دوران پهلوی نیز با احداث کارخانههای کوچک و بزرگ، نه تنها گلبولهای سفید زیاد نشد بلکه به واسطه کمبود مواد اولیه مورد نیاز و عدم وجود نیروی انسانی ماهر و متخصص، زمینه برای ورود بیشتر ویروسها به بدن بیمار فراهم گردید. هر کارخانهای که احداث میشد به جای اینکه کمکی در افزایش گلبولهای سفید باشد و برای کشور ارزآوری کند، ارزبری داشت و عملا زمینه را برای ورود سریع و بیشتر ویروسها آماده میکرد. نسبت صادرات نفتی به غیر نفتی کشور بیست سال قبل از انقلاب 77 به 23 بود. در حالی که در سال 57 از طرفی حجم گلبولهای سفید از 23 درصد به 2 درصد کاهش و حجم صادرات نفتی که حکم تببر برای اقتصاد را دارد از 77 درصد به 98 درصد افزایش پیدا نمود. بدین ترتیب پهلوی در سالهای آخر تب بیمار یا همان قیمت دلار را به وسیلهی تببر نفت روی یک عدد ثابت نگه داشته بود و این موجب شده بود که واردات کالای خارجی ارزانتر تمام شود. لذا حجم واردات در سال 57 نسبت به بیست سال قبل از آن 36 برابر افزایش پیدا کرده بود که خود موجب ورود ویروسهای جدید به بدن بیمار اقتصاد ایران شد.
🔶 جمهوری اسلامی کشور را در چنین شرایطی تحویل گرفت و همان تببر را نیز به واسطه کاهش روزانه 5میلیون بشکهای نفت از دست داد. یک کشور برای افزایش گلبولهای سفید اقتصاد به دو عامل اساسی نیروی انسانی متخصص و علم و فناوری نیاز دارد. لذا جمهوری اسلامی از روز اول به این مسئله اساسی توجه کرده و با وجود تحمیل هشت سال جنگ، تحریمهای همه جانبه و سنگاندازیهای متعدد دشمنان قدم در مسیر چهار مرحلهای توجه به آموزش، تأکید بر پژوهش، تبدیل پژوهش به فناوری و تبدیل فناوری به ارزش افزوده گذاشت.
🔶 این همان مسیری است که تمام ابرقدرهای اقتصادی دنیا روزگاری از آن گذشته و به توسعه دست پیدا کرده بودند. سرعت حرکت در این مسیر گاهی با تغییر رویکرد دولتها تغییر داشته است. برای دریافت توضیحات بیشتر به همراه آمار دقیق و مستندات و منابع تاریخی این موضوع به کتاب معجزه تولید مراجعه فرمایید.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن #روابط_خارجی
#رسانه #طوفان_الاقصی
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#وحدت
✅ روز بینالمللی همبستگی بشر
🔶 امروز روز بینالمللی همبستگی بشر است. شاید بسیاری از خوانندگان عزیز حتی از وجود چنین روزی در تقویم مطلع نبودهاند! درست است؛ یک اتفاق تقویمی وقتی برای افراد مورد توجه خواهد بود که یادآور اتفاق و یک اشتراک ملی یا بینالمللی باشد. منظور آن است که برای اینکه روز بینالمللی همبستگی برایمان معنا پیدا کند، به شاخص نیاز داریم.
🔶 در سال ۲۰۰۵، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز بیستم دسامبر (۲۹ آذر) را روز جهانی «همبستگی بشر» تعیین کرد. این اقدام ابتکاری در جنگ علیه فقر بود و در راستای آن مجمع با قطعنامهای همبستگی را یکی از ارزشهای اصلی و جهانی اعلام کرد که باید زمینه روابط بین افراد در قرن بیستویکم باشد. در این قطعنامه از سران کشورها خواسته شده است همبستگی بشر را به رسمیت شناخته و در راستای آن تلاش کنند. در تعریف همبستگی میتوان گفت، احساس مسئولیت متقابل افرادی که از آگاهی و اراده برخوردار باشند و شامل پیوندهای انسانی و برادری بین انسانها به طور کلی و حتی وابستگی متقابل حیات و منافع آنها باشد....
🔶 از سال ۲۰۰۵ که این قطعنامه تصویب شده و روز بینالمللی همبستگی بشر در تقویم نقش بسته است تاکنون، نمودِ این همبستگی در موضوعات مختلف دیده نمیشود، اما این روزها و بعد از طوفانالاقصی و حوادث پس از آن، انگار شاخصی برای همبستگی انسانها در سطح بینالمللی نمود و ظهور پیدا کرده است. اینکه ملتهای مختلف از آمریکا تا قلب اروپا و از آفریقا تا آسیا یک صدا بر مسئله فلسطین متحد شده وبه خیابانها آمدهاند، یعنی حالا میشود به این همبستگی امیدوار بود، یعنی امروز به صورت ملموس شاخصی پیدا شده که هر گاه به تقویم نگاه کنیم روز ۲۹ آذر به ما میگوید امروز مردم دنیا برای آزادی مردم فلسطین و نابودی رژیم صهیونیستی به همبستگی رسیدهاند.
🔶 این همبستگی با تلاش دولتها به دست نیامده و حتی برخی از این دولتها، مانند دولتهای اروپایی و آمریکا که از شعاردهندگان همبستگی بشر، آن هم فقط و فقط در شعار و ادعا هستند، امروز مخالف شکلگیری این همبستگی هستند؛ اما این همبستگی بینالمللی شکل گرفته و این کابوس اصلی رژیم صهیونیستی است که وجدان جمعی بشری بیدار شده و همبسته و متحد شده است. به نظر میرسد باید این نامگذاری را به غنیمت شمرد و در سطح رسانهای و در دنیا روی این مسئله کار رسانهای دقیق صورت پذیرد که این مناسبت تقویمی در اذهان عمومی با نام همبستگی بینالمللی برای آزادی مردم مظلوم و مقاوم و پیروز فلسطین شکل گیرد.
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_شناختی
#طوفان_الاقصی
#بنزین #بصیرت
✅ «گنجشک درنده» اسم مستعار کدام شبکه است؟
🔶 در پی خرابکاری چندساعته در سامانه سوخت کشور، رسانههای صهیونیستی بلافاصله ابراز وجود کردند. ممکن است پای موساد در میان باشد. شاید هم، صهیونیستها به علت این که در فلاکت دستوپا میزنند و نیاز به ترمیم روانی دارند، هر اتفاق منفی را در ایران بلافاصله گردن میگیرند!
🔶 منشأ خارجی یا داخلی خرابکاری مذکور، پس از بررسی به مراجع ذیربط مربوط میشود. اما در مقام تحلیل، و مسبوق به برخی خرابکاریهای قبلی، نباید از نقشآفرینی احتمالی سرویسهایی مثل سازمان سیا و امآیسیکس غفلت کرد. ضمن این که اغلب خرابکاریها از طریق استخدام مزدور (مانند ماجرای خرابکاری ویروسی در سایت هسته ای نطنز) انجام میشود. اما فارغ از این که اتفاق صبح دوشنبه را هک یا خرابکاری بدانیم، چند واقعیت را باید مدنظر داشت:
1️⃣ خرابکاریها یا اقدامات تروریستی کور که بعضا در گوشه و کنار اتفاق میافتد، قرار بود اواخر شهریورماه- در سالگرد اغتشاشات پاییز پارسال- به شکل ترکیبی انجام شود و برای آن زمان تدارک شده بود؛ اما آن عملیات مشترک، به خاطر بیمحلی تحقیرآمیز ملت ایران، به بنبست خورد؛ و پس از آن هم، عملیات سهمگین «طوفان الاقصی» در تاریخ ۱۵ مهرماه، همچنان که کمر رژیم صهیونیستی را میشکست، نقشه اغتشاش در ایران با چاشنی خرابکاری و ترور را پنبه کرد.
2️⃣ هدف از اقدامات ایذایی، تروریستی و خرابکارانه چیست؟ ملتهب کردن جامعه، ترساندن یا عصبانی کردن مردم، و روحیه دادن به اپوزیسیون، برای آمدن به میدان و برپایی آشوب و ناامنی. اقدامات مذکور، قرار بود به جامعه ایران شوک بدهد، بحران بسازد و از ظرفیت مردم علیه کشورشان استفاده شود. اما واکنش متین و خونسرد مردم، مانند آب یخی بود که روی آتش فتنه و فرماندهان خارجی اتاق عملیات ریخت.
3️⃣ با توجه به تکرار اخلال سامانه سوخت، باید روشن شود که در فاصله دوساله، چه تجاربی به دست آمده، نقطه آسیب کجا بوده و چرا ایمنسازی سامانه به طور کامل انجام نشده است؟ در عین حال، باید عنایت داشت که حملات سایبری و هک و خرابکاری، ماجرائی پرتکرار در دنیاست و هرچه اتکا به فناوریهای جدید بیشتر میشود، آسیبپذیری هم افزونتر میگردد.
4️⃣ عملیات خرابکاری دوشنبه تقریبا ظرف چند ساعت جمع شد و این قطعا برخلاف خواست طراحان آن، و بهخاطر پختگی مردم در کنار تدابیر دستگاههایهای ذیربط برای مهار چالش بود. هدف دشمن، بحرانسازی و دادن شوک بود؛ اما برعکس، موجب هوشیاری بیشتر شد. کمتر از ۲۴ساعت پس از حادثهای که عملیات روانی پیرامون آن، هزار برابر بزرگتر از خود رویداد بود، موضوع در ذهن مردم بایگانی شده، و شکست طراحان ماجرا قطعی است. آنچه رخ داد، رزمایش فنی در کنار آشنایی بیشتر با کلاهبرداریهای رسانهای در فضای مجازی است.
5️⃣ التهابآفرینی و منفیبافی، به بهانه وقوع یک خرابکاری، همبازی شدن با خرابکاران است و همانگونه که تروریستها و خرابکاران، دشمن شمرده میشوند، رسانههای همبازی نیز باید به چشم دشمن دیده شوند. آنچه به بدگمانی بیشتر دامن میزند، این است که شبکه رسانهای مذکور در اغتشاشات پارسال هم با گروهکهای تروریست و تجزیهطلب همپوشانی گستردهای داشت. در واقع همین طیف است که به اقدامات طیف دیگر، ضریب و پژواک میدهد وگرنه خرابکاریها به خودی خود، چیزی جز عملیات ایذایی محسوب نمیشود؛ و ضمنا خالی بودن سیا و موساد و MI6 از اهرمهای قوی را آشکار میکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
ائتلافی شکست خورده.pdf
79.7K
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن #روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ ائتلافی شکست خورده/ آمریکا نمی تواند با استفاده از زور معادلات مطلوب خود را به یمنی ها دیکته کند.
🔶 دست برتر یمن در ضربه زدن به حیاط امنیتی، سیاسی و اقتصادی رژیم صهیونیستی در روزهای اخیر، محور عبری- غربی را با چالش بزرگی روبرو کرده است. این در حالسی است که بررسی ها نشان می دهد که خود صهیونیست ها در مقابله با حملات انصارالله یمن ناتوان می باشند و به صورت آشکار و غیر رسمی از غرب کمک خواستند. در همین زمینه لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا خبر از ایجاد ائتلافی به رهبری آمریکا برای مقابله با انصارالله یمن در دریای سرخ داد؛ ائتلافی که هیچ کشور عربی در آن شرکت نمیکند و تنها حکومت بحرین که میزبان پایگاه پنجم دریایی آمریکاست.
🔶 در این ائتلاف قصد شرکت دارد که به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران این یک شکست بزرگ برای آمریکاست که هیچکدام از متحدان این کشور در منطقه مانند امارات و عربستان در این ائتلاف شرکت نمیکنند و کشورهایی مانند مصر و قطر هم جواب منفی قطعی به واشنگتن دادهاند که نشان میدهد آمریکا در ایجاد ائتلاف دریایی مدنظر خود ناکام و تنها مانده است.
🆔 @tahlil_shjr
28.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#جامعه_اسلامی
#هیات_تراز
#جهاد_تبیین
#بی_مردم
✅ «بی مردم» الگویی در فهم رسالت هیات تراز انقلاب
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#جامعه_اسلامی #هیات_تراز #جهاد_تبیین #بی_مردم ✅ «بی مردم» الگویی در فهم رسالت هیات تراز انقلاب
#جامعه_اسلامی
#هیات_تراز
#جهاد_تبیین
#بی_مردم
✅ «بی مردم» الگویی در فهم رسالت هیات تراز انقلاب
🔶 مقام معظم رهبری: «اشکال کار ما در بسیاری از جاها این است که دستور میدهیم، نصیحت میکنیم، استدلال میکنیم، منطق میآوریم، اثر نمیکند؛ چرا؟ برای اینکه فضای عمومی فضای متناسب با آنچه ما خواستهایم نیست. من بارها تکرار کردهام «فرهنگسازی»؛ فرهنگسازی یعنی همین کاری که شما(هیات ها) میتوانید بکنید.»
1️⃣ رسالت هیات تراز و مداح انقلابی در هیات ترمیم فاصله فکری مخاطب هیات با ولی جامعه است تا با فرهنگ سازی اوامر و منویات او معطل نماند.
2️⃣ همه مولفه های کمی مثل جمعیت شرکت کنندگان و میزان خدمات مثل توزیع غذا و خدمات جهادی و مولفه های کیفی مثل حال معنوی جلسه و شور نوحه و سینه زنی، معبری است برای تحقق این رسالت و اگر مقصد تلقی شود انحرافی از رسالت هیات است.
3️⃣ کسی در ساحت مداحی میتواند به این رسالت عمل کند که افق ذهنی خود را با افق ذهنی ولی جامعه تطبیق کرده باشد.
4️⃣ قطعه «بی مردم» حرکتی است در نقطه زنی نیاز مخاطب و مبتنی بر درک صحیح از مسأله در زمان مناسب که دست روی اصلی ترین نقطه فاصله ذهنی مخاطب با رهبری معظم گذاشته است و آن هم باور به قدرت مردم و راه حل بودن حکم رانی مردمی است.
5️⃣ برادرم حاج مهدی حنجره اش را، هنرش را، اندیشه اش را، ابزاری کرد برای گفتمان حرکت عمومی در گام دوم اما نه با تکرار ادبیات رهبر بلکه مبتکرانه و با بهترین استفاده از عنصر ادبیات و احساس و چقدر امروز نیاز است اینگونه اندیشه های حکیم فرزانه انقلاب را نشر دهیم.
6️⃣ «بی مردم» مطالبه ای است از جریانهای حلقه های میانی تا به میدان بیایند و مردم را پای کار ولایت بیاورند و الگوی کاملی نیز برای این حرکت معرفی میکند و آن قیام فاطمه زهرا سلام الله علیها است تا کسی در ثمربخشی این حرکت شک نکند.
7️⃣ قدر مسلم «بی مردم» خروجی یک اندیشه فعال و بیدار است و حس و حال و دلنشینی آن محصول ارایه ای هنرمندانه و باورمندانه است اما از همه مهمتر اقدامی گروهی و چند وجهی از منظر پژوهش، شعر، سبک، اجرا و ابزار رسانه است.
8️⃣ ضعف جدی بدنه انقلاب عدم هم افزایی و ضریب دهی به تولیدات افراد درون جبهه است. یادمان بیاید اجرای ضعیف و بی هنر «شروین حاجی پور» در فتنه سال گذشته را که چگونه ضریب دادند و از دلش جریان بیرون کشیدند.
9️⃣ «بی مردم» این ظرفیت را دارد تا هزاران بار در فرم های مختلف و فضاهای متفاوت تکرار شود تا تبدیل به فرهنگ و جریان گردد راهی که بعد از رسولی ها وظیفه مردم و جریان داران است. اگر مردم پای کار «بی مردم» نیایند چنین اثر فاخری هم غریب میشود.
0️⃣1️⃣ مثل همیشه ضریب دهنده اصلی جریان انقلاب با باورمندی به مردم، رهبری حکیم است که به کارهای تراز ضریب می دهد تا اثر فاخر انقلابی در غربت مردم فراموش نشود.
🆔 @tahlil_shjr
♨️ گزیده ای از مهم ترین تحلیل های این هفته:
🔸غزه برایمان ترجمه میکند!
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5660
🔹به قله نزدیکیم
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5661
🔸زن فلسطینی؛ زن انقلاب اسلامی
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5662
🔹تجلی او
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5664
🔸اگر سیاست جمهوری اسلامی «نه شرقی، نه غربی است» چرا فقط با آمریکا دشمنی میکنیم و چشم بر خیانتهای تاریخی روسیه میبندیم؟ (پاسخ به شبهات)
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5665
🔹بریده باد...
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5667
🔸برای آنها الله بازیگر اصلی است
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5672
🔹جنگ روایت ها به زبان ساده
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5675
🔸چرا سراغ بنزین آمدند؟
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5679
🔹چرا هیچکس نمیتواند قیمت دلار را کنترل کند؟ دولت رئیسی هم مثل دولتهای قبل دلار را گران میکند. (پاسخ به شبهات)
https://eitaa.com/tahlil_shjr/5683
🆔 @tahlil_shjr
May 11
#معنویت #امید_به_آینده
#مقاومت #هویت
#وحدت #فلسطين
✅ غزه را به یلدا چه کار؟
🔶 رسومات ما پر از استعاره اند. یعنی پر از «معنا» هستند. ذهن انسان ایرانی از ظواهر رسومات عبور میکند به آن معانی. توجه به این معانی در جان انسان اثر میگذارد و جامعه میسازد، فرهنگ میسازد. اینگونه است که انسان دیگر و جامعه دیگری هر سال متولد میشود.
🔶 یلدا توجه می دهد به یک «شب طولانی»، معنی اش چیست؟ توجه به زمانه «غلبه تاریکی»، چگونه در این دوران باید زندگی کرد؟ باید به هم وصل شویم. با هم جمع شویم. جمعی پر از «امید» و «معنویت» و «حکمت». آری راه مبارزه با دنیای پر از ظلم، همین است وحدت ایمانی و توحیدی. «انما المومنون اخوه» مومنان یک خانواده اند خانواده ایمانی بزرگ. حالا بیا نگاه کنیم به «انار» که سیمای جذاب یک جمع منسجم است با اینکه هر دانه به تنهایی زیبا است اما جمع آنها نیز زیبا است خیلی زیبا. هر فرد با آن توجه ایمانی اش زیبا است ولی جامعه ایمانی سیمایی به مراتب جذابتر است. این راه مبارزه است. مبارزه در دوران غلبه سیاهی اینگونه است.
🔶 یلدا توجه میدهد به پایان شب های بلند و آغاز روزهای بلند، پس پر است از «صبر» پر است از «امید». آن مبارزه لبالب از صبر و امید است. «آجیل مشکل گشا» را ببین. چرا صفت «مشکل گشا»، چون توجه کنی به آنکس بازکننده سختی ها و نمایشگر شیرینی ها است. او «فتاح» است یعنی گره گشا.
🔶 یلدا توجه میدهد به حافظ؟ چرا حافظ؟ چون گفت هر چه دارم همه از دولت قرآن دارم. چون جهان بینی عرفانی و توحیدی دارد. چون سخنش مملو از شاخه نبات عشق و احساس است. عشقی توحیدی، عشقی الهی، عشقی قرآنی، محتوای سخن ما است.
🔶 یلدا حول بزرگان شکل میگیرد. آنها که اهل علمند و عمل. اهل حکمتند و اهل پختگی. اهل عزمند و اهل جزم. جمع که بی محور نمیشود. آری انسان ایرانی با این سبک از زندگی پر معنا قد میکشد و رشد میکند.
🔶 اینگونه است که از عمق جانش، عاشق معشوق پر جلوه غزه شده. غزه پر از جلالت است و جمال. آری او همان شهری است که درگیر است با ظلمت فراگیر تمدنی دنیا طلب و خودخواه. غزه مظهر این جمع ایمانی و قرآنی است که حول خدا، سفره پهن کرده و زندگی میکند. غزه را دوست داریم چون مظهر صبر است و امید. مظهر قدرت چیرگی بر شب است. دشمن آخرین تلاش هایش را میکند ولی اندیشه مقاومت در حال فراگیری است و هویت پنهانی غرب مثل روز در حال برملا شدن. غزه را به شب یلدا چه کار؟ غزه اسم رمز پایان گام به گام تاریخ غلبه ظلمت است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
طوفانالاقصی، پاسخ فطری ملت مظلوم فلسطین بود.pdf
68.9K
#مرزبندی_با_دشمن
#طوفان_الاقصی #رسانه
#رژیم_صهیونیستی #مقاومت
#فلسطين #شکست_غیر_قابل_ترمیم
✅ طوفانالاقصی، پاسخ فطری ملت مظلوم فلسطین بود
🔶 تلاش استکبار جهانی برای پایه گذاری و حمایت از رژیم صهیونیستی یک هدف نیست بلکه وسیلهای است برای دستیابی به سلطه جهانی بر ملتهای مظلوم جهان.
🔶 پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۵۷ این امر آشکار شد که ایستادگی و مقاومت امروزه نیز میتواند با وجود حمایتهای بیوقفه استکبار جهانی پایههای یک رژیم ستمشاهی ۲۵۰۰ ساله را به لرزه درآورد. با الگوگیری از این نهضت موفقیتآمیز، در اقصی نقاط جهان نهضت مستضعفین آغاز گردید. با وجود دسیسههای جهانی برای حفظ وجود رژیم صهیونیستی اکنون به نظر میرسد این رژیم در سطح داخلی و خارجی کارایی لازم را از دست داده است و در هر دو سطح این رژیم رو به سقوط است.
🔸 #گفتار_اساتید: آقای دکتر عباس موسوی؛ استاد دانشگاه قائد اعظم اسلامآباد پاکستان
🆔 @tahlil_shjr
#استقلال_و_آزادی
#غرب_شناسی #استعمار
#رژیم_صهیونیستی #جنگ_اوکراین
✅ ایران، روسیه، چین، و اروپایی که قادر به محافظت از مرزهایش نیست!
🔰 قسمت اول
🔶 اروپای متشنج و متفرقی که به طرز بی سابقه ای یادآور دهه ۱۹۳۰ است. قاره ای که حمله روسیه به اوکراین توانست حماقت آن را هویدا کند. امپراتوری ناتوانی که حتی قادر به محافظت از مرزهایش نمیباشد. این چه گردبادی است که غرب را در می نوردد؟ نگرانی از سقوط و متلاشی شدن اروپا از کجا سرچشمه میگیرد؟ آنچه رابرت تومز تاریخ نگار بریتانیایی-فرانسوی و استاد سابق دانشگاه کمبریج را بر آن میدارد تا تفکر حاکم بر اروپا و نحوه محافظت از آن را زیر سوال ببرد و مقاله ای را در تلگراف به رشته تحریر درآورد چیست؟!
🔶 رابرت تومز اولین نفری نیست که به این مسئله پرداخته، و یقینا آخرین هم نخواهد بود، لیکن گسترش این نگرانی در میان بسیاری از نخبگان اروپایی خصوصا پس از حمله روسیه به اوکراین که حقایق زیادی را پیش چشم جهانیان به نمایش درآورد، حکایت از یک اتفاق بزرگ و یک تحول شگرف دارد؛ چیزی که بیشتر به یک فروپاشی درونی، ناتوانی معنادار و بدتر از آن بی تفاوتی عمیق در برابر تحولاتی ریشه ای شباهت دارد.
🔶 تومز در این مقاله همچنین روسیه را به شوونیسم، ایران و متحدانش را به هزاره گرایی دینی، و چین را به سرمایه داریِ دولتی غارتگر متهم میکند و مینویسد در کوتاه مدت شاهد پیوندی میان این سه هستیم. وی می افزاید در چنین اوضاعی کشورهای غیرمتحد و حتی متحدان دیرین، در حال تطبیق خود با کانون های جدید قدرت هستند و در داخل ممالک دموکرات انگلیسی زبان هم نهادهای فرهنگی که داعیه طرفداری از "استعمارزدایی" دارند، اختلافات بیشتری را بوجود میآورند که در حقیقت نفی فرهنگ و تاریخ غرب است. لذا بیشتر نابسامانی های ما چه شکست های مادی و چه شکست های اخلاقی ناشی از خودمان است!
🔶 این مورخ شهیر بریتانیایی- فرانسوی سعی میکند به رهبران اروپایی تلنگر بزند و آنها را از یک خطر بزرگ که همانا فروپاشی قدرت و اتحاد قاره سبز است انذار دهد، لیکن او نیز راهکار جدیدی که نشانی از اصلاح اصولی رویه های سابق داشته باشد ارائه نمیکند و بالعکس خواستار برخورد با آزاد اندیشی است. چیزی که بیشتر به پاک کردن صورت مسئله شباهت دارد؛ آنجا که میگوید برای مقابله با پدیده افول باید با کسانی که با استفاده از بودجه عمومی از درون ما را تضعیف میکنند برخورد نماییم، یا آن بخشی از مقاله که قدرت گرفتن نهادهای عمومی مستقل توسط غیر لیبرال ها را آسیب میداند، به وضوح ترغیب سران غرب به اعمال خفقان، پاکسازی مخالفین، و نقض علنی دموکراسی است! اما آیا آنچه اروپا را به این روز انداخته این چیزها است؟! آیا با ترمیم ارتش ها و تقویت سیستم های اطلاعاتی و سایبری که نویسنده بعنوان راهکار پیشنهاد کرده، اروپا میتواند مانع از این افول شود؟ آیا مشکل فقط تامین منابع انرژی و غلبه بر سختی های ناشی از آن است؟ آیا با سیاه نمایی از محور شرقی (ایران، روسیه، چین) اروپا میتواند مانع گرایش کشورها و ملت ها به کانون های جدید قدرت در جهان شود؟
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#استقلال_و_آزادی #غرب_شناسی #استعمار #رژیم_صهیونیستی #جنگ_اوکراین ✅ ایران، روسیه، چین، و اروپایی
#استقلال_و_آزادی
#غرب_شناسی #استعمار
#رژیم_صهیونیستی #جنگ_اوکراین
✅ ایران، روسیه، چین، و اروپایی که قادر به محافظت از مرزهایش نیست!
🔰 قسمت دوم
🔶 بله! ایران توانسته روز به روز بر قدرت نرم و سخت خود بیافزاید و جهان را تحت تاثیر قرار دهد؛ چین با راهبردهای اقتصادی و نفوذ روزافزون خود دنیا را تکان داده، و روسیه علیرغم همه فشارها همچنان یک ابرقدرت باقی مانده است. اما آنچه اروپا و غرب را به قهقرا میکشاند فقط اینها نیستند؛ خودبرتر بینی ذاتی، تبختر و تفرعن عجین شده در نظام های غربی که اروپا و غرب را باغ، و سایر دنیا را جنگل میداند، ملت ها را از غرب بیزار و دور ساخته است.
🔶 نکته دیگر وابستگی شدید اروپا به ایالات متحده و گره زدن سرنوشت این اتحادیه به سیاست های منفعت طلبانه آمریکا است که باعث بی ثباتی، از دست دادن اختیار و نهایتا فنا شدن در مسیری شده است که چشم اندازش را لابی صهیونیسم ترسیم میکند. نمونه بارز این مسئله جنگ اوکراین است؛ اتفاقی که سیاست هایش را کاخ سفید و در جهت منافع خود ترسیم کرد، و اروپا در این میان صرفا از دستورات واشنگتن پیروی نمود و علیرغم انبوهی از مشکلاتی که با آن دست و پنجه نرم میکند توان برگشتن از مسیر و مخالفت با آمریکا را ندارد.
🔶 جالبتر آنکه رابرت تومز بجای ترغیب اروپا به بازگشت از این مسیر اشتباه، نگران خاموش شدن شعله جنگ در اوکراین و حتی توقف حمایت واشنگتن از دولت زلنسکی است! امروز که آمریکا اتحادیه اروپا را با روسیه درگیر کرده و خود در میانه راه بازی را رها کرده و به یاری اسرائیل شتافته، آیا هنوز هم باید برای توقف جنگ در اوکراین تردید کرد؟! آمریکا خود به زودی با مشکلات بیشتری مواجه، و درگیر مصائب خود خواهد شد؛ مشکلاتی که این کشور را در برابر قدرت های شرقی هر روز ضعیف تر خواهد کرد.
🔶 خصوصا در غرب آسیا که ایران هر روز عرصه را بر این کشور زورگو تنگتر خواهد نمود. آنگاه آیا آمریکا همچنان میتواند حامی خوبی برای اروپایی ها باشد؟ غرب به تدریج با زیاده خواهی، ظلم، استعمار و استثماری که در طول سال های متمادی در حق ملت های جهان روا داشته، بذر نفرت را در دل آنها کاشته است، و امروز که ملت ها در حال بازیابی استقلال خود هستند، هر روز تنها تر و منفور تر خواهد شد. بنابراین اروپا بهتر است بجای خودبرتر بینی و پافشاری بر سیاست های غلط گذشته، دنیای امروز را درک کند و تسلیم واقعیت گردد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عبدالرحیم انصاری
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#حجاب #اغتشاشات
#انسجام_اجتماعی
✅ فرجامِ گفتار انسجام اجتماعی چالش های رواداریِ منفعلانه برای حکمرانی کشور
🔶 پس از غائله اخیر کشور نزد بدنه نخبگانِ متدین جامعه یک ایده نسبتا فراگیر ناظر به سیاستگذاری حجاب شکل گرفت که من تحت عنوان «گفتار انسجام اجتماعی» از آن یاد میکنم. توصیهی سیاستیِ روشنِ این گفتار در شرایط پسامهسا، عبور نظام از قانون حجاب است. استدلالِ پایه و محوری آن نیز استعدادِ شکاف اجتماعی در جامعه ایران و بروز یک التهاب زیانبار و گسترده در کشور در واکنش به قانون حجاب است. به تعبیر من، نوعی «رواداریِ منفعلانه» حاکمیت در برابرِ «هنجارشکنیِ فعالانه» اقلیت.
🔶 صرفنظر از چالش جدی این ایده در ناحیهی «واقعیتسنجی»، پرسش اصلی ناظر به فرجام گفتار انسجام اجتماعی است. باید پرسید حامیان این ایده تا کجا حاکمیت را دعوت به سکوت و رواداری خواهند کرد؟ آیا امکانِ بروز ناآرامی و التهاب اجتماعی در آینده کشور به بهانههای دیگری غیر از حجاب منتفی است؟ پاسخ به این پرسش، لحظهی آشکار شدن تناقضاتِ درونیِ گفتار انسجام اجتماعی است. زیرا آنها خواهند گفت که حاکمیت میبایست نقطهای را برای مداخلات قانون در حوزه حجاب تعیین کند که حمایتِ حداکثری جامعه را داشته باشد و سایر مرزهای رد شده را به دست فرهنگ و عرف بسپارد. «برهنگیِ و نیمه برهنگی» همان نقطه مشخص و مردمپذیر برای برخورد قانونی است و کشف حجاب سر و سایر اشکال بیحجابی را باید به خود جامعه واگذار کرد. واضح است که نتیجه منطقیِ چنین توصیهای، عدولِ نقطه به نقطه از تمامیِ مرزهای حکمرانیِ فرهنگی ما خواهد بود. چرا؟
🔶 اولا اکثریتِ مطلق حامیان این گفتار به هیچوجه قائل به مداخلهی عرفی و فرهنگی جامعه درباره موضوع حجاب هم نیستند. یعنی اولین پارادوکس آنها دقیقا اینجاست که به هر نوع مداخلهی فرهنگیِ معطوف به تنظیم و کنترل وضعیت حجاب از سوی مردم واکنشِ منفیِ تند و تحقیرآمیز نشان میدهد. فقط کافیست یک بانوی چادری در فلان روستای کشور به یک شهروندِ هنجارشکن کوچکترین تذکری بدهد و طبقِ رویهی معمولِ این اقلیتِ هنجارشکن، مورد هجمه و هتاکی قرار گیرد. واکنش حامیانِ گفتار انسجام اجتماعی چه خواهد بود؟ بدون تردید تنها واکنش آنها تِرِند کردن هشتک نه به دخالت در زندگی مردم در صفحات توییتر و اینستاگرام خواهد بود. این تصور که حامیان گفتار انسجام اجتماعی فقط یک استوری در حمایت از حق آن بانوی محجبه در پیگیری هنجارها و ارزشهای اجتماعی بکنند از اساس منتفی است.
🔶 یا مثلا تصور کنید فلان نهاد فرهنگی حاکمیت، جمعی از بانوانِ محجبه را برای اهداء گلسر یا گیره روسری به بانوان ضعیفالحجاب در مترو جمع کند. سیلِ استوریها و توئیتهای تحقیرآمیز و منتقدانه از سوی حامیان این گفتار را شاهد خواهید بود! حامیانِ این گفتار، درباره عدم دخالت قانونیِ حاکمیت کاملا صریح و صادق هستند اما درباره تنظیمگری عرف و نقش مردم متناقضگو و غیرشفاف هستند. منظورِ واضح این گفتار از انسجامِ اجتماعی، همراهی و همرنگی با اقلیتِ هنجارشکن در ساحت رفتاری، نگرشی و ارزشیست. بدنهی متدین و مذهبی جامعه باید از نظام هنجارین و ارزشهای دینی خود عدول کند برای اینکه این اقلیتِ پرصدا «اغتشاش» نکنند!
🔶 ثانیا طرفداران این ایده هیچ توصیه روشنی برای مداخله قانونیِ حاکمیت در برخورد با برهنگی و نیمه برهنگی هم ندارند. مرجعِ تعیین این سطح در پوشش شهروندان کجاست؟ به کدام حد از پوشش میتوان چنین عناوینی را اطلاق کرد؟ قطعا پاسخ این رویکرد، «مراجعه به عرف» است. لذا در میانهی دعوای «عرفِ قیطریه» و «عرف فلان شهرستان یزد» این نقطه نیز رها خواهد شد! دستآورد این گفتار برای حکمرانی تا همین حد منفعلانه و ارتجاعی است.
🔶 گفتار جایگزین ما چیست؟ از قضا ما مدافعانِ قانونمندی پوششِ اجتماعی بانوان نیز بر ضرورت حفظ و تقویتِ انسجام اجتماعی تاکید صادقانه و روشن داریم. اما معتقدیم انسجام اجتماعی به معنای همرنگیِ منفعلانه مردم با یکدیگر نیست. جامعه از رهگذرِ برهمکنشِ نیروهای متضاد به تعادل و یکپارچگی خواهد رسید. مسیر داشتنِ یک جامعهی متحد، همدل و یکپارچه، ایجاد فضای تخاصم و ضدیت با «دیگری»ست. تاریخ جامعه ما گواهی میدهد که اوج انسجام اجتماعی مردم ایران در زمانهایی بود که «غیریتها» فعال بودند.
🔶 کاپیتولاسیون دیگریِ عزت ملی ما بود. سلطنت پهلوی دیگریِ استقلال ملی ما بود. رژیم بعث دیگریِ امنیت ملی ما بود، تحریم دیگریِ اقتصاد ملی ماست. مردم ایران اوج اتحاد و یکپارچگی تاریخی خود را در تقابل و ضدیت با این دیگریها تجربه کردهاند. امروز هم کشف حجاب و برهنگی، دیگریِ فرهنگ و ارزشهای ملی ماست. هنر نخبگان اجتماعی این است که انسجام ملی را در چنین بستر مساعدی تئوریزه و عملیاتی کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر ابوالفضل اقبالی؛ پژوهشگر مطالعات جنسیت و خانواده
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#استقلال_و_آزادی
#روسیه #منافع_ملی
#بصیرت
✅ آغاز اقدامات هزینهساز
🔶 در ششمین نشست مجمع همکاری کشورهای عربی و روسیه که روز چهارشنبه، ۲۹ آذرماه (۲۰ دسامبر) در مراکش برگزار شد، آنان خواستار ارجاع پرونده جزایر سهگانه به محاکم بینالمللی شدند و از ایران خواستند به مذاکره بر سر این جزایر تن دهد.
🔶 در این باره توجه به چند نکته حائز اهمیت است:
1️⃣ دولت سیزدهم از کنار این موضعگیری نادرست دولت روسیه به سادگی نگذشت و دفاع از منافع ملی را تحتالشعاع همکاریهای ایران و روسیه قرار نداد و دستگاههای رسمی کشور مراتب اعتراض شدید خود را اعلام کردند. حتی سیاست گرایش به شرق و توسعه روابط با روسیه سبب نمیشود موضوع تمامیت ارضی کشور مورد خدشه و تعرض دیگران قرار گیرد؛ اما تجربه نشان داده است، این اقدامات کافی نیست و باید از همین حالا اقدامات و هزینههای عینی و واقعی علیه روسیه و امارات آغاز شود.
2️⃣ ایران در عرصه روابط خارجی سطحی از همکاریها را با روسیه به جریان انداخته است، اما این سبب نشده است از مواضع اصولی خود دست بردارد. به همین دلیل هیچگاه الحاق شبهجزیره کریمه، دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون به روسیه را به رسمیت نشناخته است. ایران حتی در اسفند ۱۴۰۱ با قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که در چارچوب آن از روسیه خواسته شده تا حمله به اوکراین را پایان داده و نظامیانش را از خاک این کشور خارج کند، مخالفت نکرد. بیان این مصادیق از این منظر اهمیت دارد که در نظر گرفته شود، گزاره افتادن ایران در بازی روسیه به هیچ وجه صحت ندارد.
3️⃣ غربگرایان در حالی از موضع اخیر و نادرست روسیه درباره جزایر سهگانه به تلاطم افتادهاند که از نحوه عمل دولتهای غربی و خاصه آمریکا که دهها بار بدتر از روسیه در این زمینه ایفای نقش کردهاند، همیشه خود را به ندیدن و نشنیدن میزنند. از قضا از حیث تاریخی، فتنهانگیزی در حاکمیت ایران بر جزایر سهگانه زیر سر غربیها بوده است. تحریف واقعیتهای خلیجفارس و جزایر سهگانه در قالب انتشار متون و نقشههای جعلی، بیش از همه از سوی دول غربی و خاصه آمریکاییها صورت میگیرد.
4️⃣ در پایان به نکتهای مهم و سرنوشتساز اشاره میشود؛ امروز که جمهوری اسلامی ایران قدرت مؤثر و بازیگر مسلط بر ترتیبات امنیتی خلیجفارس است و فردا روزی اگر تمامیت ارضی ایران در منطقه خلیجفارس به مخاطره افتاد، به دلیل بود و نبود این اعلامیهها و بیانیهها نیست و نخواهد بود. رمز و راز سیادت دریایی ایران در منطقه استراتژیک خلیجفارس و تنگه هرمز، نخست انسجام ملی در داخل و سپس استمرار بازدارندگی همتراز و نامتقارن در خلیجفارس و دریای عمان است، که در این سالها بخش نظامی کشور به شایستگی از عهده آن برآمده است.
🆔 @tahlil_shjr