#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی
#فلسطین #روشنگری
✅ حادثه آمستردام، رسوایی صهیونیستها در بُعد جهانی
🔶 چندی پیش تیم فوتبال آژاکس هلند در چارچوب رقابتهای لیگ اروپا به مصاف تیمی از رژيم صهیونیستی رفت. نکته ای که این رقابت را از تمام دیدارهای فوتبالی جهان متمایز کرد، درگیری گروهی از معترضان هلندی به اقدامات رژیم صهیونیستی با هواداران فوتبال این رژيم بود.
🔶 گروهی از معترضان هلندی در آمستردام با شعارهای خود صهیونیسم را با توجه به جنایت های بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی و همدستانش محکوم کردند. گزارشها نشان میدهد هلندیها در حال اعتراض مسالمت آمیز در حمایت از مردم مظلوم فلسطین بودند که هواداران رژیم جعلی صهیونیستی با تخریب اموال عمومی و آتش زدن پرچم های کشور فلسطین در سطح شهر موجب تحریک هواداران آژاکس آمستردام شدند.
🔶 پس از این اقدام شرورانه، هواداران آژاکس به سوی صهیونیستها حمله ور شدند و درگیری ها به قدری بالا گرفت که بهوسیله پلیس محلی قابل کنترل نبود. در این درگیری بیش از ۱۰۰ تماشاگر صهیونیست زخمی، ۲۰ نفر مفقود و دو نفر نیز کشته شدند. هر چند دفتر نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود هواپیماهایی برای بازگرداندن صهیونیستها اعزام خواهد کرد، اما این اقدام در نهایت انجام نشد.
🔶 درگیری ها با وجود ممنوعیت تظاهرات طرفداران فلسطینی بهوسیله شهردار آمستردام و نگرانی ها در زمینه تنش میان معترضان و هواداران باشگاه فوتبال صهیونیستی آغاز شد. تصاویر و اسناد منتشر شده از ویزای برخی صهیونیستها نشان می دهد عضو ارتش صهیونیستی هستند و بیتردید با اقدامات آگاهانه موجب تحریک تماشاگران هلندی شدند.
🔶 به دلیل افزایش تنش های نظامی و بحران شدید اقتصاد رژيم صهیونیستی در یک سال گذشته مهاجرت ها از سرزمینهای اشغالی به شدت افزایش یافته است و صهیونیستها به دنبال کشوری امن به لحاظ اقتصادی و امنیتی برای خود می گردند.
🔶 با توجه به اینکه نيروهای نظامي رژيم صهیونیستی میان تماشاگران حضور داشتند، این موضوع موجب تقویت سناریویی شد که بر مبنای آن، با ایجاد ترس بهدنبال جلوگیری از مهاجرت معکوس از رژيم صهیونیستی شوند. سران صهیونیست در سالی که گذشت بارها نگرانی های خود را از مهاجرت مضاعف از سرزمینهای اشغالی ابراز کردند، ولی با تمام تدابیر و ممنوعیت هایی که از سوی مقامهای صهیونیست اتخاذ شد، همچنان سیر صعودی مهاجرت ها ادامه دارد. این اتفاقات می تواند در راستای بازدارندگی اجباری صهیونیست ها از سیل عظیم مهاجرت ها تلقی شود.
🔶 با این اوصاف، ظلم و جنایت های رژیم صهیونیستی بر مردم دنیا پوشیده نیست و بارها در کشورهای مختلف اعم از اروپا شاهد اعتراضات گسترده علیه رژیم صهیونیستی و حملات ضدصهیونیستی هستیم که شاید اندکی از ظلم خود به مردم و کودکان مظلوم غزه و فلسطین را درک کنند. معترضان آمستردام با شعار «برای کودکان غزه» و «فلسطین را آزاد کنید» به صهيونيستهای اطراف ورزشگاه حمله ور شدند؛ به گونه ای که آشکار شد دیگر مردم دنیا و حامیان اقدامات بشردوستانه تاب اقدامات وحشیانه رژیم اشغالگر صهیونیستی را ندارند.
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#شهید_سیدحسن_نصرالله
#ولایت_مداری #مکتب_ساز
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ شاگردی که مکتبساز شد
🔰 قسمت اول
🔶 شنبهای که گذشت جمهوری اسلامی با هدف بزرگداشت چهلمین روز شهادت سید مقاومت همایش بینالمللی «مکتب نصرالله» را در تهران برگزار کرد تا از رهگذر آن، گوشهای از شخصیت این عالم مجاهد و خستگی ناپذیر را به نسل امروز و نسلهای آینده بشناساند.
🔶 دو روز قبل از این همایش، رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای مجلس خبرگان در رابطه با نقش رهبری در جلوگیری از انحراف و عقبگرد نظام اسلامی به عنوان ماموریت بسیار بزرگ رهبری نکاتی را فرمودند که وقتی به تاریخ پر افتخار رهبران حزبالله بهویژه دوران رهبری شهید سید حسن نصرالله در طول این ۳۲ سال نگاه میشود، آنچه بیش از هر مؤلفه دیگری در رفتار و سیره ایشان برجسته است عملکرد این سید عزیز در جایگاه رهبری برای هدایت و عدم انحراف جامعه در مسیر توحیدی بوده است.
🔶 رهبر حکیم انقلاب در آن دیدار با استناد به هشدارها و تذکرات متعدد قرآن کریم درباره بازگشت به عقب به عنوان یک خطر بسیار مهم، فرمودند: «پروردگار در قرآن مجید تهدید میکند که اگر از کفار اطاعت کردید، دچار عقبگرد و ارتجاع میشوید و یا اینکه کفار شما را بعد از ایمان، دوباره به کفر برمیگردانند.»
🔶 مروری بر تاریخ مبارزاتی سید مقاومت در این سه دهه نشان میدهد ایشان در مبارزه با جبهه کفر صهیونیستی ذرهای عقبنشینی نداشته است. حزباللهی که در دهه ۱۹۹۰ تازه مراحل شکلگیری خود را طی میکرد و در چند سال اول شکلگیری، بهدلیل برخی اختلافات، ناچار به تغییراتی در شورای اجرائی خود شده بود و با کنار کشیدن «صبحی طفیلی» و یک سال رهبری شهید سید عباس موسوی، دوران جدیدی را آغاز کرده بود، با خروج ذلت بار صهیونیستها از جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ پس از ۱۸ سال اشغال، وارد فضائی میشد که از آن پس، تسخیر خاک لبنان با وجود چنین نیرویی برای رژیم صهیونیستی تبدیل به آرزوی دست نیافتنی شده بود. جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ ثابت کرد دژ محکم حزبالله تسخیر ناشدنی است و از آن پس، عقبگرد و بازگشت به گذشته یعنی اشغال مجدد لبنان وجود نخواهد داشت.
🔶 ۳۲ سال مبارزه بیوقفه، از سید حسن نصرالله رهبری ساخت که در امتداد خط ولی امر مسلمین امام خامنهای «رهبری مکتبساز» شد. آنگونه که سپهبد «مصطفی طلاس » وزیر دفاع سابق سوریه و چهره مشهور جهان عرب در بیان شخصیت سید مقاومت میگوید«وقتی که نصرالله با قامتی سربلند، استوار، صدایی رسا و قاطع پشت تریبون قرار میگیرد و به ایراد سخن میپردازد تا خواری و شکست را نفی کند، سراپا گوش میشوم و سخنان دلنشین او را میشنوم و به او غبطه میخورم. به او نگریستم و در خطوط چهرهاش ارادهای را خواندم که تا آسمان هفتم صعود کرده است و ستارهها را یکی پس از دیگری میچیند! اراده او به حدی پولادین و خللناپذیر است که سازش و انعطاف در آن وجود ندارد...».
🔶 تصویر چنین چهرهای از شهید نصرالله مرهون آن نگاه با صلابت قرآنی است که پیر و مراد و معلم او سید علی خامنهای در وجود او بیش از ۳۰ سال است دمیده و او را پرورش داده است. اما سید مقاومت ما چه ویژگیهایی داشت که امروز با رفتنش او را نه یک فرد، بلکه به مثابه یک مکتب باید بدانیم که نسل حاضر و نسلهای آینده باید از آن درس بگیرند و در مکتبش تربیت شوند:
1⃣ اولین ویژگی شهید سید حسن نصرالله ارتباط وثیق او با خاستگاه اصلی مقاومت یعنی ایران و ولی فقیه همیشه بیدار او بود. این ارتباط، تبعیت و اعتقاد قلبی به امام خامنهای تا آنجا برای فرماندهان حزبالله و شخص سید حسن نصرالله مهم و اساسی بود که از رهبر انقلاب به «قلعه ولایت» یاد میکند و هنگامی که از شهید سیدهاشم صفیالدین معاون اجرائی حزبالله سؤال میشود که نسبتِ شما به فرامین یا رهنمودهای ولی فقیه در ایران چیست؟پاسخ میدهد: «ما وقتی همراه سید حسن نصرالله خدمت امام (امام خامنهای) رسیدیم، وارد قلعه ولایت شدیم لذا تصمیم گرفتیم که از قلعه ولایت خارج نشویم و خلاف رهنمودهای ولی فقیه در ایران حرکتی انجام ندهیم.» و هنگامی که سؤال میشود چگونه میفهمید، کاری موافق نظر رهبری است یا نه؟ میگویند: «ما اگر در موردی، صراحت رهبری را داشته باشیم حتماً به آن عمل میکنیم و اگر در موردی مخالفت ایشان را بدانیم، به آن عمل نمیکنیم. اگر در موردی اختلافنظر داشته باشیم که نظر ولی فقیه چیست؟ ما با اولین پرواز به تهران میرویم و نظر ولی فقیه را مستقیماً درخواست میکنیم.»
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حسن رشوند
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#سبک_زندگی #شهید_سیدحسن_نصرالله #ولایت_مداری #مکتب_ساز #رژیم_صهیونیستی #فلسطین ✅ شاگردی که مکتب
#سبک_زندگی
#شهید_سیدحسن_نصرالله
#ولایت_مداری #مکتب_ساز
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ شاگردی که مکتبساز شد
🔰 قسمت دوم
🔶 چقدر این دو شخصیت سید حسن نصرالله و شهید سلیمانی در تبعیت از ولی فقیه به هم شبیهاند. در مکتب شهید سلیمانی ولی فقیه از اصول ثابتی است که مراقبت از آن برای آحاد جامعه واجب است تا جایی که در وصیت نامه خویش خطاب به ملت ایران میفرمایند: «از اصول مراقبت کنید. اصول یعنی ولیّفقیه، خصوصاً این حکیم، مظلوم، وارسته در دین، فقه، عرفان، معرفت؛ خامنهای عزیز را عزیزِ جان خود بدانید. حرمت او را حرمتِ مقدسات بدانید.» و سیدالشهدای مقاومت هم ولیفقیه که امروز در شخصیت امام خامنهای عزیز تبلور یافته را « قلعه ولایت» و حصن حصین جهان اسلام میداند.
2⃣ عیار ذوب در ولایت را با چنین عملکردی میتوان تشخیص داد نه آنکه شعار ذوب در ولایت توسط برخی از مدعیان داده شود و در حالی که نگاه رهبری را نسبت به موضوعی میدانند، خلاف آن عمل کنند. در برخی دورههای مجلس شاهد بودیم که طرح یا لایحهای به رای گذاشته میشد و برخی نمایندگان معترض، تصویب آن طرح یا لایحه را خلاف نظر امام راحل یا رهبری اعلام میکردند و رؤسای وقت مجلس از صندلی خود بلند میشدند و تصویب آن طرح یا لایحه را اعلام میکردند یا با بیتوجهی به نظر امامین انقلاب، میگفتند؛ نمایندگان رای بدهند ما نظر امام یا رهبری را جلب میکنیم.کجای این رفتارها با تبعیت از ولی فقیه سازگاری دارد. این میشود که سیره شهید نصرالله و شهید سلیمانی «مکتبساز» و رفتارهای خلاف آن «مکتبسوز» میشود.
3⃣ دومین ویژگی سید مقاومت، شجاعت بود. شجاعت، صلابت و نترسی محیرالعقول وی، زبانزد دوستان و دشمنان است. سالهای سال در بحرانیترین و خطرناکترین شرایط و در نزدیکترین وضعیت به سفاکترین دشمنی که برای کشتن وی از هیچ تلاشی دریغ نمیکرد، مبارزه کرد. او همیشه در معرض شهید شدن بود و در یک سال گذشته که رژیم صهیونیستی رفتار سبوعانه خود را در غزه و با شهادت فرماندهان مقاومت به اوج رسانده بود وقتی به ایشان پیشنهاد میشود که اوضاع منطقه خطرناک است و شما در تیررس قرار دارید و هدف اولیه صهیونیستها هستید و از ضاحیه خارج شوید، میفرمایند؛ من همینجا میمانم. سید بارها گفته بود: «اگر من کشته شوم و سوزانده شوم و هزار بار این داستان تکرار شود، باز در راه امام و انقلاب اسلامی استوارم».
4⃣ ویژگی برجسته دیگر سید مقاومت عقلانیت سید بود. شهید سیدحسن نصرالله بسیار صبور و سرشار از سعه صدر و عقلانیت بود و این حلم و شکیبایی در امتزاج شجاعت، دلیری، خطرپذیری و روحیه انقلابی که در لحظه لحظه زندگی سید جاری بود، عقلانیت، حکمت و خردورزی وی را بارور و پربرکت کرده بود.
5⃣ در نتیجه میتوان گفت؛ «ولایتمداری»، «سعه صدر و صبوری»، «شجاعت و داشتن روحیه انقلابی و جهادی»، «حکمت و عقلانیت»، «دانش و خردورزی»، «دشمنشناسی»، «قدرت رهبری و مدیریت در بحرانها»، «بیتوجهی به زخارف دنیا»، «توانمندی خاص در ایجاد همبستگی ملی در جامعه اقلیتی لبنان» «داشتن خلاقیت و ابتکار عمل در مسائل نظامی» «جهانی اندیشیدن و رویکرد تمدنی داشتن»، «جاذبه و دافعه»، «خستگیناپذیری» و دهها ویژگی ممتاز و برجسته سیدالشهدای مقاومت، از وی شخصیتی «مکتبساز» برای نسل امروز و فردا نه در جغرافیای غرب آسیا، بلکه برای همه اعصار و در تمام جغرافیای جهان ارائه کرده است و گذشت زمان، آن را به اثبات خواهد رساند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حسن رشوند
🆔 @tahlil_shjr
#غرب_شناسی
#انتخابات
#آمریکا #تحریم
✅ نیوزویک: احمق نباشید! پاسخ آنها که ترامپ را قابل پیش بینی می دانند
🔶 نشریه آمریکایی: میان حرف تا عمل دونالد ترامپ فاصله بسیار است. خودتان را به گمانه زنی درباره رویکرد او خسته نکنید. یک نفر باید خیلی احمق باشد اگر وقت خود را بیش از حد صرف فکرکردن درباره برنامه های ترامپ کند! او دیدگاه ثابتی ندارد. چیزهایی را در جریان مبارزات انتخاباتی میگوید، اما زمانی که در مقام است به آنها توجه نمیکند یا بسته به اینکه چه کسی با او در اتاق حضور دارد، نظرش را تغییر میدهد. او از اینکه برای همه شبیه یک معمای حل نشده باشد استقبال می کند.
🔶 به دور اول ترامپ نگاه نکنید. ترامپ علاقهای به ناتو نداشت و اروپایی ها را برای افزایش بودجه دفاعی تحت فشار قرار داد، اما سیاست های او با شعارهای او مطابقت نداشت. سطح نیروهای ایالات متحده در سراسر اروپا ثابت ماند و زمانی که ترامپ دستور خروج تقریباً 10000 سرباز از آلمان را صادر کرد، قرار بود اکثر آنها دوباره در کشورهای دیگر اروپا مستقر شوند.
🔶 یا سیاست مورد روسیه را بررسی کنید. شیفتگی شخصی ترامپ به پوتین، به خوبی شناخته شده است. اما روابط آمریکا و روسیه در دوران ترامپ چندان عالی نبود. دولت ترامپ نسبت به دولت اوباما رابطه خصمانهتری با مسکو داشت. تحریم ها نهادینه شده و گسترش یافت، ده ها دیپلمات روسی از آمریکا اخراج شدند، چندین کنسولگری روسیه تعطیل شد و ترامپ، موشک های ضد تانک جاولین را به اوکراین فرستاد، در حالی که اوباما این کار را نکرد.
🔶 آنچه ترامپ می گوید لزوماً با آنچه انجام می دهد، برابری نمی کند. البته آنچه رئیس جمهور می گوید مهم است و رهبران خارجی نمی توانند سخنان او را بی ربط تلقی کنند. تحلیل نیوزویک از آن جهت قابل تامل است که برخی حامیان دو آتشه پیروزی هریس در ایران، اکنون می گویند که ترامپ تاجری قابل پیش بینی و مذاکره و توافق است و از اشتباهات چهار سال قبل درس گرفته است!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#انتخابات
#غرب_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
#مقاومت #حماس
✅ آینده
🔶 دولت ائتلافی آلمان فروپاشید، بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا هم گفت ما در خطر قرار داریم. اروپا مسئولیت امنیتش را خودش باید برعهده بگیرد؛ زیرا نمیتواند هر ۴ سال یکبار به حالوهوای انتخابات آمریکا وابسته باشد. این یعنی نگرانی اروپا از آینده خود، جدی است. دو جنگ اکراین و اسرائیل عملا راه های انرژی اروپا را بسته. تفوق روسیه و مقاومت عملا اراده انرژی در دنیا را از دست غرب خارج میکند. و این یعنی غرب تابع شرق خواهد شد.
🔶 ترامپ تصمیم دارد پول خود را خرج اسرائیل کند، این یک اشتباه راهبردی است، آنها خیال میکنند در سمت اسرائیل احتمال بیشتری برای گشایش دارند، آلمان اولین متضرر جدی این ماجرا است با انتخاب ترامپ دولتشان فروپاشید، شرکتهای بزرگ اقتصادی شان هم مدتی است در معرض ورشکستگی است، ترامپ بنا ندارد به ناتو رسیدگی کند در سمت مقاومت هم بعید است تفوقی برای اسرائیل حاصل شود چون جنس مقاومت اساسا متفاوت است، مقاومت، اراده ای تغییر کردنی نیست. و این محاصره اسرائیل توسط حلقه مقاوت تمام شدنی نیست. مقاومت در ایران چند سالی هست چهل سالگی خود را عبور کرده، مقاومت حزب الله هم که وضعش را میبینید اصلا انگار نه انگار ضربات چند هزار نفری پیجرها و ترور فرماندهان محوری اش اتفاق افتاده، ربیون قرآنی اند این تشکیلات. اینها که هیچ، انصارالله هم که از فشار عجیب و غریب سالها جنگ با عربستان و بلک واتر آمریکا و غرب و همه و همه سربلند و پیروز برآمده و هل من مبارز میطلبد، حماس هم که زمینش محاصره است و در اشغال است و به اندازه چند بمب اتم بر سرش آتش ریخته اند و سرانش را ترور کرده اند، هنوز راکت میزند، مرکاوا شکار میکند، حرامی نفله میکند در تل آویو و فرمانده میکشد در غزه و زندانی ها را هم که در اختیار دارد. این صحنه چگونه بنا است عوض شود؟
🔶 دقت کنید اساسا جنس مقاومت غیر عادی است. یک چیزی بگویم آب پاکی را روی دستتان بریزم، مقاومت یا باید تغییر هویت دهد و دست از قیام بردارد یا تا وقتی اهل مقاومت است حتی اگر همه اعضایش تک به تک کشته شوند، نابود نمیشود، زنده میماند و متحول میکند و میجوشد و میجوشاند، مثل داستان واقعی کربلایشان. همه را کشتند با امامشان، اما ماند که ماند. اینها یعنی چه یعنی همین که میبینید و میشنوید ؛ پیامهای روشن ضعف اروپا یعنی ضعف غرب، همه چیز سرعت گرفته برای بروز پیروزی مقاومت و شکست دشمن و این یعنی یک قدم مهم در امت سازی و گسترش قیام و انقلاب و این یعنی یک گام بلند به سمت ظهور.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
#حزب_الله #فلسطین
#آتش_بس #لبنان
✅ صهیونیستها در دام حزبالله
🔰 قسمت اول
🔶 این روزها اخبار کمتری از جبهه جنگ رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان به گوش میرسد و هرچند درگیریها همچنان ادامه دارد اما از شدت حملات صهیونیستها کاسته شده و رسانههای اسرائیلی در حال گمانهزنیهایی درباره پایان عملیات زمینی ارتش این رژیم در جنوب لبنان هستند. کانال ۱۳ اسرائیل اخیرا گزارش داد ارتش اسرائیل بعد از بیش از یک ماه از آغاز عملیات زمینی خود در جنوب لبنان، به اعلام پایان این عملیات نزدیک میشود. همچنین چندین رسانه دیگر اسرائیلی نیز به نقل از منابع امنیتی گزارشهایی درباره احتمال پایان عملیاتهای نظامی اسرائیل در لبنان منتشر کردهاند.
🔶 پایان عملیاتهای نظامی معمولا منوط به ۲ اصل است؛ یا طرف مهاجم اهداف خود را محقق کرده و دلیلی برای ادامه جنگ نمیبیند یا برعکس در دستیابی به اهداف خود شکست خورده و چشماندازی برای پیروزی وجود ندارد. درباره جبهه جنوب لبنان کدام مورد به واقعیت نزدیک است؟ آیا رژیم صهیونیستی به اهداف اعلامی خود در لبنان دست یافته است؟
1⃣ صهیونیستها انتظار داشتند با ترور و شهادت رهبران و فرماندهان حزبالله بویژه شهیدان سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفیالدین، شالوده مقاومت لبنان در هم شکسته شود و سپس در یک عملیات زمینی برقآسا با تصرف بخشهایی از جنوب لبنان، حزبالله و بیروت را وادار به پذیرش شروط خود و آتشبس کنند اما واقعیات میدانی و سیاسی نشانی از پیشبرد اهداف تلآویو در لبنان ندارد و به نظر نمیرسد اشغالگران توانسته باشند به موفقیت چشمگیری علیه حزبالله دست یافته باشند. بسیاری از تحلیلگران غربی و صهیونیستی پس از شهادت آیتالله نصرالله کار مقاومت لبنان را تمام شده خواندند و بر طبل پیروزی کوبیدند اما این برای نخستینبار نیست که رهبران و فرماندهان حزبالله با ربایش یا ترورهای ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی حذف میشوند. از امام موسی صدر تا سیدعباس موسوی و حالا سیدحسن نصرالله و از شهادت فرماندهان بزرگ مانند عماد مغنیه و اکنون شهادت برخی فرماندهان ارشد حزبالله مانند سیدفؤاد شکر و ابراهیم عقیل، هیچ یک خللی در سازماندهی و مهمتر از آن، عزم و ایمان نیروهای مقاومت ایجاد نکرده و این چیزی است که صهیونیستها را هر بار شوکه کرده است.
🔶 مهندس شیخنعیم قاسم، رهبر جدید حزبالله در سخنرانی اخیر خود با تاکید بر این مساله گفت: حزبالله یک ساختار بسیار قدرتمند دارد و نقش کارگزار و فرد در آن کمرنگ است؛ اگر مسئولی در این جنبش به هر دلیلی نتواند وظایف خود را انجام دهد، بلافاصله فردی با تواناییها و قابلیتهای مشابه جایگزین میشود.
2⃣ شواهد میدانی نشان میدهد شلیک موشکها به اراضی اشغالی از لبنان نه تنها متوقف نشده، بلکه روند افزایشی داشته و دامنه آن از شهرکهای اشغالی به دیگر شهرهای اسرائیل مثل حیفا و حتی کلانشهر تلآویو رسیده است؛ مسالهای که محاسبات رژیم صهیونیستی را به طور کلی برهم زده است.
🔶 روزنامه یدیعوت آحارانوت گزارش داد بهرغم بیانیههای ارتش مبنی بر پاکسازی خطوط مرزی و از بین بردن تجهیزات حزبالله، نیروهای حزبالله همچنان از این مناطق، شمال فلسطین اشغالی را آماج حملات موشکی و راکتی خود قرار میدهند. یک نمونه آن حمله به شهرک ایون مناخم بود. علاوه بر این، ارتش صهیونیستی طی ۴۰ روز عملیات زمینی خود در لبنان متحمل تلفات بالایی شده و دستکم یکصد نظامی اسرائیلی به هلاکت رسیده و هزار نفر دیگر مجروح شدهاند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد شریفی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #رژیم_صهیونیستی #حزب_الله #فلسطین #آتش_بس #لبنان ✅ صهیونیستها در دام حزبالله
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی
#حزب_الله #فلسطین
#آتش_بس #لبنان
✅ صهیونیستها در دام حزبالله
🔰 قسمت دوم
3⃣ در حالی که حزبالله مرحله شوک ناشی از شهادت رهبران و فرماندهانش را پشت سر گذاشته و قدرت آن در حال بازیابی کامل است، رژیم صهیونیستی برعکس در جبهه داخلی بویژه از نظر سیاسی و اقتصادی وارد بحرانهای عمیقتری شده است. جنگ قدرت در اسرائیل اخیرا منجر به اخراج یوآو گالانت وزیر جنگ شد و فشار نیروهای اپوزیسیون و اعتراضات گسترده ضدنتانیاهو باعث شده موضوع فروپاشی احتمالی کابینه او به سرتیتر اخبار رسانههای این رژیم بازگردد.
4⃣ پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ایالات متحده اگر چه به باور برخی افراد به سود نتانیاهو است اما این را هم باید در نظر داشته باشیم که یکی از دلایل پیروزی ترامپ وعدههای او برای پایان دادن به جنگ در غرب آسیا و اوکراین بود؛ همانطور که یکی از دلایل اصلی شکست کاملا هریس ناتوانی در برقراری آتشبس در غزه و لبنان و روگردانی مسلمانان و عربهای آمریکایی از رای به نامزد دموکراتها و ریزش شدید آرای وی در میان اقلیتهای آمریکایی بود. رسانه اسرائیلی وای نت از فشار مقامات دولت احتمالی ترامپ به کاخ سفید برای برقراری آتشبس بین اسرائیل و حزبالله خبر داد. این رسانه نوشت: ترامپ به بایدن گفته انتظار دارد شاهد پیشرفت در تلاشها برای دستیابی به آتشبس بین اسرائیل و حزبالله لبنان باشد.
5⃣ مجموعه این تحولات چارهای برای رهبران سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی باقی نگذاشته جز آنکه به فکر عقبنشینی و خروج از جبهه لبنان بدون هیچ دستاورد خاصی باشند؛ سناریویی که بسیار محتمل به نظر میرسد و یک شکست مفتضحانه دیگر به کارنامه اشغالگران در لبنان اضافه خواهد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد شریفی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#غرب_شناسی #آمریکا
✅ ویژگیهای سیاست خارجی دولت دوم ترامپ
🔰 قسمت اول
🔶 دونالد ترامپ در سیاست خارجی فاقد پایبندی ایدئولوژیک مشخصی است که بتوان وی را به طور قطع در دسته انزواطلب یا جهانگرا قرار داد. به گفته یکی از مشاوران نزدیک وی که سالهای 2019-2021 مشاور امنیت ملی بود، ترامپ هرگز به دنبال اعلام دکترین خود برای نهاد سیاست خارجی واشنگتن نبود و به جای دکترین، به غرایز شخصی و اصول سنتی آمریکایی بیش از اصول جهانی معمول در دهههای اخیر اعتقاد دارد.
🔶 رویکرد متعادلتر به سیاست خارجی، وی را در دسته تجاری معاملهگرا قرار میدهد. ترامپ در بسیاری جنبهها به مدل کسب و کاری معتقد است که ایالات متحده را شرکتی میداند تا وی مدیرعاملش باشد و منافع مالی شرکت را در اولویت قرار میدهد. جوهره فلسفه ترامپ، رد ملیگرایانه اصول نولیبرالیسم درباره جهانیشدن و همبستگی است.
🔶 در حزب جمهوریخواه سه گروه در سیاست خارجی حاکم هستند:
وارثان رونالد ریگان که به ایده برتری معتقدند و خواهان حفظ سلطه جهانی آمریکا هستند. انزواطلبان که به خویشتنداری معتقدند و می گویند، واشنگتن نباید نقش پلیس جهان را بازی کند. اولویتگرایان که موضعی میانه دارند و میخواهند آمریکا در اروپا و غرب آسیا کمتر فعال باشد تا منابع را بر آسیا و مقابله با چین متمرکز کند.
🔶 از نظر اقتصاد سیاسی و راهبرد کلان سیاست خارجی آمریکا، اردوگاه سنتی جمهوریخواه که به تجارت آزاد و جهانیشدن معتقد است، در تطبیق با پوپولیسم ملیگرای تجاری ترامپ دچار مشکل شد، اما با گسترش پایگاه مردمی که به دیدگاه ترامپ معتقد است، حزب جمهوریخواه خود را با نارضایتی و خشم موجود در پیام ملیگرایانه ترامپ تطبیق داد. ترامپ از نظر تاریخی به مکتب فکری آندرو جکسون، رئیسجمهور اسبق تعلق دارد. مکتب جکسون نسبت به کسب و کارهای بزرگ و امور و اتحادهای بینالمللی بدبینترین، از نهادهای سیاسی و اجتماعی متنفر و خواستار راهحلهای عقل سلیم برای مشکلات پیچیده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رامین بخشی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #روابط_خارجی #غرب_شناسی #آمریکا ✅ ویژگیهای سیاست خارجی دولت دوم ترامپ 🔰 قسمت اول 🔶 دون
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#غرب_شناسی #آمریکا
✅ ویژگیهای سیاست خارجی دولت دوم ترامپ
🔰 قسمت دوم
🔶 در حوزه سیاستهای اقتصادی، پیشبینی میشود ترامپ حمایتگرایی را تقویت و تعرفههای گمرکی بیشتری نه تنها بر چین، بلکه بر تمام کشورها اعمال کند. وی به دنبال کاهش تعهدات مالی خارجی خواهد بود. دیدگاه ترامپ این است، جهان از سخاوت آمریکا در حوزههای نظامی، مالی و تجاری سوءاستفاده میکند. وی از دهه ۱۹۸۰ استدلال میکرد، تجارت آزاد در عمل آزاد نیست و اغلب شامل اقدامات دولتهای خارجی در استفاده از تعرفههای بالا، موانع تجاری و سرقت مالکیت معنوی برای آسیب رساندن به منافع اقتصادی و امنیتی آمریکا بوده است.
🔶 در عرصه سیاست خارجی، ترامپ تعهد کمتری نسبت به تایوان و اوکراین خواهد داشت و متحدان اروپایی را مجبور به پرداخت هزینههای بیشتر برای دفاع از خود در چارچوب ناتو خواهد کرد. وی اعتقاد دارد تایوان مشاغل تولید تراشه را از آمریکا گرفته است و باید در ازای حمایت آمریکا هزینه پرداخت کند. رویکردش به اوکراین نیز مشابه و معتقد است، اروپا باید سهم بیشتری از هزینههای دفاعی متقبل شود. ترامپ در غرب آسیا به احیای کمپین فشار حداکثری علیه ایران بازخواهد گشت و حمایت قاطعی از رژیم صهیونیستی خواهد داشت. وی دیدگاه خود برای حل موضوع فلسطین را که مبتنی بر رونق اقتصادی است، بار دیگر مطرح خواهد کرد. انتظار میرود نیروهای آمریکایی را از عراق و سوریه خارج و مسئولیت حفظ امنیت دریای سرخ را به دیگر متحدانش بسپارد.
🔶 در حوزه غرب آسیا، ترامپ و مشاوران احتمالی اش معتقدند سیاست قویتر در برابر ایران به رویکردی مثبتتر در منازعه رژیم صهیونیستی-فلسطین که منطقه را بیثبات کرده است، منجر خواهد شد. آنها ارتباط میان حل موضوع فلسطین و بهبود امنیت در غرب آسیا را رد میکنند. پیشبینی میشود ترامپ در حمایت از رژیم صهیونیستی صریح باشد و بر تلاشهای عادیسازی موقعیت رژیم صهیونیستی در غرب آسیا تمرکز کند. گسترش توافقهای ابراهیم به عربستان سعودی یکی از اولویتهای اصلی اش در منطقه خواهد بود. احتمالاً دیوید فریدمن، سفیر سابق آمریکا در رژیم صهیونیستی به عنوان هماهنگکننده جدید امور غرب آسیا در کاخ سفید منصوب خواهد شد.
🔶 درباره نفوذ انصارالله در دریای سرخ، انتظار میرود دولت ترامپ ایران را تهدید و مسئول بداند، اما درنهایت درخواستهای بینالمللی برای مداخله را نادیده می گیرد و اعلام می کند، فظ امنیت حمل و نقل کالاهای چینی به اروپا مسئولیت آمریکا نیست. گرچه انتظار میرود دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ کاملاً پرتنش باشد، ممکن است استمرار بیشتری از آنچه انتظار میرود وجود داشته باشد. در نهایت، میان دولتهای ترامپ و جو بایدن در زمینه چین، تعرفهها و سیاست حمایتگرایی صنعتی استمرار زیادی وجود داشت. آنچه تقریباً قطعی میتوان پیشبینی کرد، اینکه ترامپ به جای گوش دادن به توصیههای دولتش، سعی خواهد کرد از غرایز خود پیروی کند. این واقعیت که شرایط بینالمللی امروز در مقایسه با دوره نخست ریاست جمهوری اش در سالهای 2016-2020 خطرناکتر است، امیدوارکننده نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای رامین بخشی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
#فلسطین #طوفان_الاقصی
✅ مرزهای تابآوری صهیونیستها تا حضور ترامپ
🔶 ترامپ به خوبی میداند که یکی از مهمترین عوامل شکست هریس با از دست دادن ۱۱ میلیون رأی و فاصله زیاد در کارتهای الکترال، عملکرد بایدن و دموکراتها در انبوه جنایات بیش از یک سال گذشته توسط رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان است که مورد حمایت مطلق کاخ سفید قرار داشت. اگرچه گفته میشود که نتانیاهو روابط شخصی با بسیاری از شخصیتهای آمریکایی از جمله ترامپ دارد، ولی منطق رفتاری ترامپ در محور منافع مالی و مادی، شخصی و جایگاه سیاسی او میچرخد. شاید به همین دلیل است که جنگافروزی و هزینههای آن برای ترامپ با ایده «اول آمریکا» مطابقت نداشته و یکی از شعارهای انتخاباتی ترامپ نیز پایان دادن به جنگهایی است که برای امریکا به جز رسوایی و هزینه، دستاوردی نداشته است.
🔶 نتانیاهو نیز در بلندپروازیهای افراطی و منجی نهایی برای رژیم که جوهر اصلی آن منافع شخصی و سیاسی بوده، با همه تلاش و ارتکاب جنایات، به موازات رسوایی و انزوا در بسیاری از عرصههای منطقهای و جهانی، ماشین نظامی جنایتآفرین اسرائیل را در بنبست قرار داده و هیچ یک از اهداف خود در غزه و لبنان را به ثمر نرسانده است. امروز آشکار شده است که حتی اگر طوفان الاقصی در ۷ اکتبر سال گذشته هم نبود، رژیم صهیونیستی و امریکا قصد و برنامهای قطعی داشتند تا به لبنان و حزبالله حمله کنند و این آرزوی آنان در کمتر از دو ماه گذشته در حمله زمینی به لبنان، به سراب مهلک و پرخسارت تبدیل شده است. رژیم صهیونیستی جنگ زمینی را در لبنان تا امروز باخته و بانک اطلاعات خود برای حملات هوایی را نیز به پایان برده و فقط به کشتار مردم و ویرانی ادامه میدهد، در حالی که حزبالله صدها و هزاران هدف رنجآور در فلسطین اشغالی را در دستور عملیاتی خود داشته و در ضریبی فزاینده از تعداد حملات و موشک و پهپادهای جدید و موثر در حال گسترش خدمات خود است. حزبالله در مقابل برتری هوایی رژیم که فاقد اهداف مهم عملیاتی است، از برتری موشکی و پهپادی، آنچنان بهره میگیرد که ارتش صهیونیستی رسماً اعلام کرده برای پهپادهای حزبالله، هیچ پاسخ و امکانی برای مواجهه ندارد و این امکان را برای حزبالله فراهم کرده تا معادلهسازی به رژیم را تحمیل کند.
🔶 بیروت در مقابل تلآویو و ضاحیه در مقابل حیفا و حمله به مردم لبنان در مقابل شهرکهای صهیونیستی و مراکز حساس امنیتی و نظامی و اقتصادی، که اکنون بندر حیاتی حیفا در اولویت موشکهای حزبالله است. این بنبست عملیات زمینی، در حالی است که پنج لشکر ویژه صهیونیستی در مقابل صدها نیروی حزبالله، ناکام و شکست خوردهاند و در عملیات هوایی رژیم نیز، پاسخ موشکی و پهپادی حزبالله، آنان را به مسیر مذاکره سیاسی هم کشانده است. اگر شعار ترامپ برای پایان جنگ در منطقه و جهان را بلوف ندانیم، نتانیاهو هم در میدان نظامی و هم در سطح کابینه و جامعه صهیونیستی، کارنامهای جز جنایتکاری پرهزینه نداشته ولی برای راهحل سیاسی هم که نتیجهای جز سرافکندگی در آن نیست، آمادگی ندارد. این وضعیت دست ترامپ را هم بسته است یا باید نتانیاهو و افراطیهای اسرائیلی را قربانی کند یا به راهحل وسط در لبنان و غزه تن دهد و به بحران پرهزینه تحولات غرب آسیا پایان دهد.
🔶 دریچه اصلی تحرک ترامپ، تمرکز بر طرح آبراهام خواهد بود تا رسوایی و ناکامیهای اسرائیل را با پرش به طرح آبراهام جبران کند و مطالبه عربی در ضرورت راهحل دولت در فلسطین، یا حداقل شروع مذاکرات در این زمینه، اهرم فشار به نتانیاهو و گافراطیهایی است که هنوز در رؤیای اشغال کامل فلسطین و نابودی و اخراج فلسطینیها هستند. ضربآهنگ عملیاتی حزبالله تا ۲۰ ژانویه که ترامپ باید در کاخ سفید قرار گیرد، با افزایش شدت همراه خواهد شد و رویکرد فرسایش مقاومت و جنگ فرسایشی نتانیاهو نیز بر پیچیدگی اوضاع وی خواهد افزود. این در حالی است که پاسخ ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی در حمله به ایران به عنوان عامل تعیینکننده در روندهای نظامی و سیاسی در منطقه است که در محاسبات همه طرفهای مرتبط و میانجی لحاظ شده است. رایزنیهای جاری در مسکو و اروپا و امریکا و منطقه، نمیتواند از چارچوب روندهای جاری و پارامترهای گوناگون خارج شود و آخرین رمقهای بایدن طی ۵۰ روز آینده نیز برای صهیونیستها کارساز نخواهد بود.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای هادی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#غرب_شناسی
#آمریکا #فرانسه
#جنگ_اوکراین
✅ چشم نگران کاخ الیزه به کاخ سفید
🔰 قسمت اول
🔶 «امنیت ملی و سیستم دفاعی کشور ما نباید هر چهار سال یکبار به آرای مردم ویسکانسین وابستگی داشته باشد.» این جمله که چند روز پیش از زبان وزیر امور خارجه فرانسه بیان شد، بار دیگر مرهمها بر یک زخم کهنه را کنار زد؛ وابستگی بیمارگونه اروپا به آن سوی اقیانوس اطلس. این سخنان زمانی معنادارتر میشود که به راهبردهای رئیسجمهور منتخب ایالات متحده نگاه کنیم؛ راهبردی مبنی بر تضعیف سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا همان «ناتو»ی معروف که به صورت جدی در دستور کار دونالد ترامپ و تیمش قرار دارد.
🔶 با وجود سالها و بارها تلاش اروپاییها برای ایجاد یک سامانه دفاعی - امنیتی مشترک، «ناتو» همچنان تنها گزینه بروکسل برای تأمین امنیت قاره سبز است و به همین دلیل، حضور مجدد آقای پرحاشیه در کاخ سفید، بر شدت نگرانیهای دفاعی اروپا - به طور ویژه در میانه جنگ اوکراین - افزوده است.
🔶 انجماد اروپا در «طرح مارشال»
بعد از پایان جنگ جهانی دوم در سال 1945 میلادی، زیرساختهای صنعتی و اقتصادی اروپای غربی به شدت آسیب دید و کشورهایی مانند فرانسه، انگلیس و آلمان، توانایی احیای مجدد اقتصاد خود را نداشتند؛ تا جایی که هشدارِ خطر فروپاشی و تجزیه این کشورها، از سوی کارشناسان مطرح میشد. در همین راستا، طرح «مارشال» توسط آمریکا اجرا شد و کمکهای بلاعوض واشنگتن به کشورهای اروپای غربی - به شرط تعهد به بازسازی اقتصادی خود تحت نظارت و مدیریت آمریکا - پرداخت شد. طبق این طرح که توسط «جرج مارشال»، وزیر خارجه وقت ایالات متحده مطرح شد، اروپا به صورت غیررسمی به یکی از ایالات آمریکا تبدیل شد و این مسیر، نهایتاً منجر به تشکیل اتحادیه اروپا شد؛ اتحادیهای که بیشتر از تأمین منافع اعضای خود، حامیِ روند نظارتیِ آمریکا بر قاره سبز است.
🔶 این روند تا حوالی سال 2016 میلادی با فراز و نشیبهایی دنبال شد؛ اما حضور غیرمنتظره «دونالد ترامپ» در کاخ سفید، آن را به شدت مختل کرد. «دشمن نامیدن» اروپا، تندترین واکنشی بود که از سوی ترامپ خطاب به سران بروکسل مطرح شد و البته واکنش نرم اتحادیه را به دنبال داشت. «دونالد تاسک»، رئیس وقت شورای اتحادیه اروپا، در توییتی گفت «آمریکا و اتحادیه اروپا بهترین دوستان هماند» و «فدریکا موگرینی»، مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم گفت «آمریکا همچنان دوست این اتحادیه است و تغییر دولت، دوستی بین ملتها و کشورها را تغییر نخواهد داد.» انگار هنوز اروپا گروگان آمریکاست و بندهای طرح «مارشال» که قرار بود سند ترقی و پیشرفت قاره سبز باشد، حالا تبدیل به دستبند شده است.
🔶 حالا اتحادیه اروپا در بحرانیترین شرایط از زمان تأسیس خود است. روند اتحادیه از همان سالهای پس از پایان جنگ جهانی دوم که با شکلگیری جامعه زغال سنگ و فولاد آغاز شد تا سال 1991 که اتحادیه اروپا به شکل رسمی و کنونی تأسیس شد، همیشه شیبی مثبت داشت و کشورهای مختلف اروپایی - به ویژه اروپای شرقی که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به دنبال بازیابی قدرت اقتصادی و سیاسی خود بودند - تقاضای عضویت در اتحادیه را داشتند. حتی در اوج بحران اقتصادی حوالی سال 2008 میلادی هم اتحادیه توانست ساختار خود را ترمیم و تثبیت کند.
🔶 با این حال، این روند مثبت با شوک بزرگی به نام برگزیت در سال 2016 مواجه شد؛ شوکی که نه فقط یکی از ستارههای پرچم آبی رنگ اتحادیه، بلکه یکی از ارکان و استوانههای اصلی آن را از مدار اروپا خارج کرد. تبعات این مسئله تا اندازهای بود که شعار «فرگزیت» (خروج فرانسه از اتحادیه اروپا) را تبدیل به شعار اصلی یکی از احزاب در انتخابات ریاستجمهوری فرانسه کرد و هرچند موفق نشد تا «ماری لوپن» را به کاخ الیزه برساند؛ اما نشان داد اقبال زیادی به این مسئله وجود دارد.
🔶 از سه ستون اصلی اتحادیه اروپا - انگلیس بهعنوان ستون سیاسی، فرانسه بهعنوان ستون فرهنگی، آلمان بهعنوان ستون اقتصادی - یک ستون فرو ریخته و ستون دیگر هم ترک برداشته است. افزایش نارضایتیها در آلمان و وضعیت دشوار دولت شولتز در انتخابات اخیر این کشور هم نشان داد که چندان نمیتوان روی استواری طولانیمدت ستون سوم تکیه کرد. حالا، اتحادیه اروپا بیشتر از هر زمان دیگری به «کشتی تایتانیک» شبیه است؛ مجموعهای زیبا و رؤیایی که قرار بود نماد نظم نوین جهانی و برچیده شدن مرزها باشد؛ اما صخره برگزیت در کمتر از چند ماه، این رؤیا را تبدیل به یک کابوس بزرگ کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی خانعلیزاده
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #غرب_شناسی #آمریکا #فرانسه #جنگ_اوکراین ✅ چشم نگران کاخ الیزه به کاخ سفید 🔰 قسمت اول 🔶
#اقتصاد
#غرب_شناسی
#آمریکا #فرانسه
#جنگ_اوکراین
✅ چشم نگران کاخ الیزه به کاخ سفید
🔰 قسمت دوم
🔶 پاریس؛ اضطراب بیکران
حالا بیشتر از دو سال از دومین دوره رأی مردم فرانسه به امانوئل مکرون گذشته است و خیابانهای پاریس و سایر شهرهای بزرگ فرانسه، مملو از تظاهراتکنندگان و معترضانی است که او را عامل وضعیت نامناسب اقتصادی کارگران و دانشجویان معرفی میکنند. این وضعیت، یادآور وضعیت دولت اوباما در ماههای پایانی آن است. به نظر میرسد که شرایط به سمتی در حال حرکت است که فرانسویها به دنبال یک «ترامپ فرانسوی»اند؛ فردی که بتواند «اول فرانسه» (برگرفته از شعار «اول آمریکا» ترامپ) را برای مردم این کشور به ارمغان بیاورد.
🔶 مارین لوپن، دقیقاً چنین شخصیتی دارد؛ یک ملیگرای بدون تعارف که روابط بسیار گرمی با مسکو و شخص ولادیمیر پوتین دارد و از هر فرصتی برای تاختن به مدیران ارشد اتحادیه اروپا استفاده میکند. او البته تا چند سال پیش به دنبال اجرای طرح «فرگزیت» و خروج رسمی پاریس از اتحادیه هم بود؛ اما با روندی که در سالهای اخیر شکل گرفته، به نظر میرسد این مسئله جای خود را به ادامه عضویت در اتحادیه ولی با تلاش برای انتقال قدرت تصمیمگیری از بروکسل به پاریس داده است؛ رویکردی شبیه به آن چیزی که این روزها از سوی کشور مجارستان و رئیسجمهور جنجالی آن یعنی «ویکتور اوربان» صورت گرفته است.
🔶 لوپن که سالهاست بهعنوان یک چهره راستگرای رادیکال در عرصه سیاسی فرانسه شناخته میشود، در جریان جنگ اوکراین و به دلیل مواضع حمایتی خود از مسکو، اندکی با تخریب چهره از سوی رسانههای جریان اصلی روبهرو شد که زمینه را برای شکست او در انتخابات ریاستجمهوری پیشین فراهم کرد؛ اما حالا و با فرسایشی شدن جنگ اوکراین و همچنین بالا گرفتن مشکلات جدی اقتصادی شهروندان فرانسوی، مجدداً با اقبال گسترده روبهرو شده و توانست جریان متبوع خود را به برنده بلامنازع انتخابات پارلمان اروپا تبدیل کند.
🔶 آن چیزی که مشخص است، گرایش عمومی به سمت راست رادیکال در اروپاست. این مسئله اگرچه نمایش پررنگتری در فرانسه دارد؛ اما منحصر به این کشور نیست و موج راستگرایی در حال فتح تکتک کشورهای این قاره است؛ موضوعی که با روی کار آمدن شخصی مانند دونالد ترامپ در کاخسفید، میتواند منجر به تغییرات راهبردی در تصمیمگیریهای فراآتلانتیکی شود؛ رویدادی بسیار مهم که خود میتواند یکی از نشانههای اصلی پایان جهان هژمونیک باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای مهدی خانعلیزاده
🆔 @tahlil_shjr
سرنوشت رژیم غاصب در جنگ لبنان.pdf
57.4K
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
#آتش_بس #حزب_الله
✅ سرنوشت رژیم غاصب در جنگ لبنان
🔶 اسرائیل در فضای تبلیغاتی و عملیات روانی از یک طرف وانمود میکند در جنگ با حزبالله به پیروزی رسیده است و از سوی دیگر به جنگ ادامه میدهد و مانع برقراری آتشبس در جبهههای غزه، لبنان و سرزمینهای تحت اشغال آن در کل جغرافیای فلسطین اشغالی میشود. این کاملا یک تاکتیک برای رسیدن به اهدافی است که اسرائیل از رسیدن به آن در تردید میباشد. حزبالله تاکتیکهای جدیدی را در جنگ به کار گرفت و از جمله جنگ تن با تانک را به جنگ موشک با تانک تبدیل کرد. اسرائیل گمان میکرد در این جنگ با غلبه بر تاکتیکهای ۱۳۸۵ حزبالله راه همواری تا لیتانی در پیش دارد اما تغییر تاکتیکهای حزبالله تصور نظامی ارتش اسرائیل را به هم ریخت و آن را با تلفات سنگین پیدرپی مواجه نمود از این رو گالانت پس از برکنار شدن از فرماندهی جنگ در توضیح ناکامیهای ارتش در برابر حزبالله، اعلام کرد «ارتش اسرائیل ضعیف نیست، حزبالله خیلی قوی است.»
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سعدالله زارعی؛ کارشناس مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#خط_حزب_الله #نشریه
#مرزبندی_با_دشمن
#طوفان_الاقصی #مقاومت
#فلسطین #منطقه
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
✅ سیزده ماه پس از طوفان
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#ولایت_فقیه #خط_حزب_الله #نشریه #مرزبندی_با_دشمن #طوفان_الاقصی #مقاومت #فلسطین #منطقه #رژیم_صهی
خط حزبالله. ۴۷۰.pdf
2.34M
#ولایت_فقیه
#خط_حزب_الله #نشریه
#مرزبندی_با_دشمن
#طوفان_الاقصی #مقاومت
#فلسطین #منطقه
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
✅ سیزده ماه پس از طوفان
🔶 چرا رهبر انقلاب اسلامی به پیروزی جبهه مقاومت معتقدند؟
🔸خطحزبالله: شماره ۴۷۰
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #حماس
#امنیت #اسرا
✅ سیزده ماه پس از طوفان
🔰 قسمت اول
🔶 چرا رهبر انقلاب اسلامی به پیروزی جبهه مقاومت معتقدند؟
🔹با گذشت بیش از سیزده ماه از جنگ، آمار جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزّه تکاندهنده است. بیش از ۴۳ هزار فلسطینی شهید شدهاند ــ یعنی چیزی حدود دو درصد جمعیّت غزّه ــ که حدود هفده هزار نفر از شهدا کودک و بیش از دوازده هزار نفر زن هستند؛ یعنی در مجموع، چیزی حدود هفتاد درصد از قربانیان این نسلکشی. آمار مجروحین بیش از صد هزار نفر است؛ یعنی بیش از چهار درصد جمعیّت این باریکه در غرب فلسطین اشغالی و شرق ساحل دریای مدیترانه. ده هزار تَن نیز مفقود هستند و اطّلاعی از سرنوشت آنان در دست نیست که به احتمال زیاد، اغلب آنان به شهادت رسیده و هنوز زیر آوار هستند، چرا که حجم خرابیها بسیار بالا است و امکان و فرصتی برای آواربرداری کامل وجود ندارد.
🔸بیآب، بیغذا
🔹در طول این مدّت، حدّاقل ۱۱۴ بیمارستان و کلینیک غیرفعّال شدهاند و بسیاری از بیماران از دسترسی به خدمات ضروری پزشکی محرومند. ۳۴ بیمارستان و ۸۰ مرکز بهداشتی از کار افتاده، ۱۶۲ مؤسّسهی بهداشتی توسّط نیروهای رژیم صهیونیستی مورد حمله قرار گرفته و حدّاقل ۱۳۱ آمبولانس مورد اصابت قرار گرفته و آسیب دیده است. بر اثر این حملات، حدّاقل ۹۸۶ کادر درمانی شامل ۱۶۵ پزشک، ۲۶۰ پرستار، ۱۸۴ کارمند بهداشت، ۷۶ داروساز و ۳۰۰ کارمند مدیریّت و پشتیبانی جان خود را از دست دادهاند.
🔶 وضعیّت وخیم بهداشتی در غزّه باعث شده ۷۵ درصد از جمعیّت ۲.۳ میلیون نفری این منطقه به یکی از انواع بیماریهای مسری مبتلا شوند. ۹۶ درصد با کمبود غذا و سوءتغذیه مواجه و پانصد هزار نفر نیز عملاً دچار قحطی هستند. ۹۵ درصد مردم به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند، چرا که رژیم اسرائیل هفتصد منبع تأمین آب منطقه را نابود کرده است. تا کنون، حدّاقل هفت گور دستهجمعی کشف شده که سربازان رژیم پیکر قربانیان را روی هم ریخته و دفن کردهاند. فقط یک نمونهی آن، گوری با سیصد جنازه است که اوایل امسال در محوّطهی بیمارستان ناصر در خانیونس کشف شد. بیش از ۱۸۰ خبرنگار جان خود را از دست دادهاند. ده هزار فلسطینی دستگیر و بازداشت شدهاند که بیش از یکسوّم آنها بدون هیچ اتّهامی ــ حتّی واهی ــ به زندان افتادهاند.
🔸۷۵ هزار تُن بمب
🔹در این مدّت، بیش از ۷۵ هزار تُن بمب بر سر مردم غزّه ریخته شده که بر اثر آن، ۱۵۰ هزار خانه تخریب شده است. بیش از ۶۲۰ هزار دانشآموز اهل غزّه نمیتوانند به مدرسه بروند و از تحصیل بازماندهاند. ۱۲۳ مدرسه و دانشگاه تخریب شده که به معنای تخریب حدود نوددرصدی مراکز آموزشی است. حدود دوازده هزار تَن از شهدای این جنگ دانشآموز هستند.
🔶 اینها تنها بخشی از آمار جنایتهای رژیم صهیونیستی در غزّه است؛ جنایتهایی که به این منطقه محدود نشده و مردم لبنان نیز هر روز قربانی آن میشوند. بدون شک، این آمار، اکنون که نوشته میشود، تا زمان انتشار این گزارش و بعد از آن نیز افزایش خواهد یافت. به این وضعیّت، ترور تعدادی از فرماندهان مقاومت را نیز بیفزایید؛ از پرچمدار بزرگ مقاومت، شهید سیّدحسن نصرالله گرفته تا سیّدهاشم صفیالدّین و اسماعیل هنیّه و یحییٰ سنوار و دیگران. در چنین شرایطی و با نگاهی به این آمار، در ظاهر، رژیم جنایتکار صهیونیستی دست برتر را دارد و باید آن را پیروز میدان دانست؛ امّا آیا بهراستی چنین است؟ رهبر معظّم انقلاب اسلامی، از ابتدای این جنگ، شکست رژیم صهیونیستی را غیر قابل جبران دانسته و بارها بر این موضوع تأکید کردهاند. ایشان ترور فرماندهان ارشد مقاومت را نیز در تغییر این معادله بیتأثیر عنوان کرده و تأکید کردهاند پیروز این میدان تا کنون مقاومت فلسطینی و لبنانی بوده و نتیجهی نهایی نبرد نیز همین خواهد بود. این تحلیل و ارزیابی بر چه مبنایی است و آیا با واقعیّات کف میدان همخوان است؟
🔸اهدافی که محقّق نشد
🔹برای پاسخ به پرسشهای فوق میتوان از چند زاویه و بُعد به ماجرا نگریست. اوّلین نکتهی مهمّی که به نظر میرسد این است که رژیم صهیونیستی، در ابتدای شروع جنگ، اهدافی را مشخّص و اعلام کرد؛ از جمله نابودی حماس در غزّه، بازگرداندن اسرای خود و بازگشت امنیّت به مرزهایش.
🔶 حماس ضربه خورده، امّا نهتنها نابود نشده بلکه حتّی در مناطقی مانند شمال غزّه که ارتش متجاوز بارها مدّعی پاکسازی آن شده، تلفات سنگینی به دشمن وارد کرده و میکند. سیستم فرماندهی حماس، به رغم شهادت برخی از سران آن، از هم نپاشیده و همچنان کار میکند. کار به جایی رسیده است که صداهای مختلفی از درون رژیم بلند شده است که اذعان دارند نابودی حماس یک هدف دستیافتنی نیست و عملیّات نظامی هر قدر هم سنگین باشد، به نتیجهی نهایی نخواهد رسید.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#مرزبندی_با_دشمن #رژیم_صهیونیستی #فلسطین #مقاومت #حماس #امنیت #اسرا ✅ سیزده ماه پس از طوفان 🔰 ق
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
#مقاومت #حماس
#امنیت #اسرا
✅ سیزده ماه پس از طوفان
🔰 قسمت دوم
🔶 در خصوص اسرا نیز اگرچه حدود نیمی از آنها آزاد شدهاند، امّا آزادی آنها پس از مذاکره و توافق سیاسی با حماس رخ داد؛ جز چند مورد انگشتشمار و محدود، هیچ اسیر دیگری با عملیّات آزاد نشده است و نخواهد شد. اسارت دهها نظامی صهیونیست در دست مقاومت، طیّ این مدّت طولانی، بیسابقه بوده و فشار سهمگینی را از منظر سیاسی و اجتماعی به رژیم وارد میکند. تقریباً روزی نیست که عدّهای از ساکنان سرزمینهای اشغالی برای فشار به دولت نتانیاهو دست به راهپیمایی و تجمّع و راهبندان نزنند و خواهان پایان جنگ و توافق سیاسی نباشند، تا به این وسیله سایر اسرا نیز آزاد شوند.
🔶 موضوع بازگشت امنیّت از دیگر اهداف مهمتر بوده، امّا وضعیّت وخیمتری دارد. علیرغم گذشت بیش از یک سال از جنگ، صدها هزار صهیونیست همچنان آوارهاند و برد پهپادها و موشکهای مقاومت از نقاط و کشورهای مختلف به دوردستترین شهرها و مراکز مهمّ تجاری و نظامی رژیم رسیده و آنها را دچار شوک و بهت کرده است.
🔶 نتانیاهو که روزی خود را «آقای امنیّت» میدانست، امروز خود نیز دچار ناامنی و هراس جدّی است و پهپاد حزبالله به طرز شگفتآوری پنجرهی اتاقخواب محلّ اقامتش را مورد اصابت قرار داد؛ همان حزباللهی که رژیم گمان و ادّعا میکرد پس از ترورهای پیاپی فرماندهانش بهشدّت تضعیف شده و فرصت نابودی کامل آن است. امّا حزبالله، پس از آن رویدادهای تلخ و سهمگین، خود را بازیابی کرد و نشان داد برای نبردی سخت و طولانی آمادگی کامل دارد.
🔸زنده شدن فلسطین
🔹پیروزی مقاومت محدود به این ابعاد نبوده و ابعاد مهمتری نیز دارد. تا پیش از عملیّات طوفانالاقصیٰ، به دلایل مختلف، موضوع فلسطین در جهان و حتّی کشورهای اسلامی در حال فراموشی بود، درحالیکه امروز فلسطین در صدر مسائل جهانی است و «مقاومت» دیگر امری فلسطینی و لبنانی و ایرانی نیست. چه کسی فکرش را میکرد روزی در ژاپن برای فلسطین تظاهرات کنند یا دهها دانشگاه آمریکا شاهد تجمّع و تحصّن دانشجویان علیه رژیم صهیونیستی و در حمایت از فلسطین باشند؟ امروزه، اغلب دنیا به دو بخش تقسیم شده: بخشی که با حمایت از نسلکشی رژیم صهیونیستی در سمت تاریک تاریخ ایستاده و بخشی که با حمایت از مقاومت مشروع مردم فلسطین، سمت درست تاریخ را انتخاب کردهاند. چهرهی واقعی رژیم صهیونیستی که با انواع و اقسام ترفندها و حمایتهای سنگین غرب، دههها سعی داشت خود را کشوری عادی و مانند دیگران جلوه دهد، امروز برملا شده و عملاً به عنوان یک رژیم آپارتاید شناخته میشود.
🔸ذکر برنده
🔹و بالاخره و از همه مهمتر آنکه مقاومتِ یکسالهی مردم مظلوم غزّه و خون فرماندهان بزرگ مقاومت، الهامبخش و آفرینندهی موج و نسل جدیدی از مبارزان و حامیان جبههی مقاومت است که قدس شریف را آزاد خواهند کرد. در جهانی که طواغیت سعی دارند از آن معنازدایی کرده و بشر امروزی را به پستترین امیال خود مشغول سازند، پخش گستردهی روایت مردمانی که بمباران میشوند امّا ذکرشان «حَسبُنَا اللهُ وَ نِعمَ الوَکیل» است و همچنان ایستادهاند، باطلالسّحر کید دشمنان است. برای فهم واقعی این میدان باید میدانِ دید را وسیع کرد و عمیقتر و گستردهتر وضعیّت را دید و سنجید. دشمن همهی محاسباتش مادّی است امّا جبههی مقاومت گزینهای دارد که تاریخ، مملو از عملکرد شگفتانگیز آن است: نصرت الهی به مؤمنین و صابرین.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
#حقوق_بشر #تروریسم
#آتش_بس #فلسطین
✅ چهره واقعی حقوق بشر آمریکایی
🔰 قسمت اول
🔶 «حقوق بشر» یکی از مهمترین شعارها و ادعاهای مقامات آمریکایی و حکمرانی لیبرال دموکراسی در نظام بینالملل به شمار میآید. مفهومی که تا به امروز هیچ تعریف روشنی از آن ارائه نشده و درک جهانی از آن مبهم است. نگاهی به مواضع و عملکرد کشور آمریکا در حوزه حقوق بشـر در دو بعـد داخلی و خارجی مؤید آن است که آمریکاییها خـود یکی از مهمترین ناقضان حقوق بشر در سـطح جهـان بوده و هستند. مطالعات انجامشده در سالهای اخیر گویای این واقعیت است که این کشور همانند سالهای گذشته، همچنان در سطوح گوناگون حقوق اساسی و اولیه بشری را نقض کرده است. بنابراین، در این نوشته تلاش میشود مصادیق جعل عنوان حقوق بشر در حکمرانی لیبرال دموکراسی بهویژه آمریکا بررسی شود:
🔶 نماد اصلی نقض حقوق بشر
اگرچه حاکمیت در آمریکا تلاش میکند خود را نمونه درخشان حقوق بشر معرفی کند، اما این کشور نماد اصلی نقض حقوق بشر در دنیا به شمار میآید. اعدامهای سه برابری سیاهپوستان در مقایسه با سفیدپوستان، نقض حقوق پناهندگان، نقض حقوق زنان در آمریکا و بالاترین جمعیت زندانیان جهان تنها بخش کوچکی از نقض حقوق بشر در داخل این کشور است. نقض حقوق بشر و تبعیض نژادی در زندانهای سراسر ایالات متحده، به ویژه ایالتهای جنوبی بهحدی نگرانکننده است که ائتلافی از سازمانهای غیردولتی حامی حقوق بشر طی ارسال یک گزارش ویژه ۲۱ صفحهای به کمیته حقوق بشر سازمان ملل خواستار تحمیل فشار به ایالات متحده برای توقف سیاستهای تبعیض نژادی و ضدحقوق بشری در زندانهای آمریکا شدند.
🔶 جنگافروزی و کشتار غیرنظامیان
راهبرد اعمال «دموکراسی با زور» مبنای عملکرد آمریکای پس از دوران جنگ سرد بوده است. البته این کشور از زمان تأسیس تا به امروز، کمتر از ۲۰ سال را بدون حضور در جنگ سپری کرده است. به عبارت دیگر، آمریکا در طول ۲۵۰ سال قدمتی که دارد، حدود ۴۰۰ مداخله مستقیم نظامی در کشــورهای جهان داشته اســت. ۵۰ درصد مداخلات آمریکا از ۱۹۵۰ تا ۲۰۲۰ بوده که بیش از ۲۵ درصد آنها مربوط به سه دهه پس از جنگ سرد است. آمریکا در تمام جنگهای عمده در غرب آسیا و نواحی مجاور آن بهطور مستقیم و غیرمستقیم حضور داشته است. از سال ۲۰۰۱ به بعد حدود ۴۰ درصد از کشورهای جهان درگیر عملیاتهای به اصطلاح ضدتروریستی آمریکا بودهاند.
🔶 تأمین منافع ملی آمریکا
در عرصه نظام بینالملل، حقوق بشر همان منافع دولت آمریکا و منافع دولت آمریکا همان حقوق بشر است. دولتمردان آمریکایی به بهانه حقوق بشر، هر ساله کشورهایی را که به لحاظ سیاسی حاضر به رفتار در چارچوب منافع و تمایلات آنان نیستند، تحت فشارهای همهجانبه قرار داده یا آنها را تحریم میکنند. اینگونه اقدامات که برخلاف مقررات و هنجارهای بینالمللی و همچنین ناقض پیمانها و اسناد بینالمللی حقوق بشری هستند، گویای نقض گسترده حقوق بشر از سوی دولت آمریکاست. کشورهای متعددی در حال حاضر تحت فشارهای تحریمی آمریکا قرار دارند که میتوان به ایران، روسیه، بلاروس، کوبا، نیکاراگوئه، ونزوئلا، چین، پاکستان، ترکیه، بوسنی و هرزگوین، صربستان، بلغارستان، مجارستان، سودان، سوریه و لبنان اشاره کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فرهاد کوچکزاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#دشمن_شناسی #رژیم_صهیونیستی #آمریکا #حقوق_بشر #تروریسم #آتش_بس #فلسطین ✅ چهره واقعی حقوق بشر آم
#دشمن_شناسی
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
#حقوق_بشر #تروریسم
#آتش_بس #فلسطین
✅ چهره واقعی حقوق بشر آمریکایی
🔰 قسمت دوم
🔶 برخورد گزینشی از حقوق بشر
آمریکا با وجود سیاههای عریض و طویل از زیر پا گذاشتن قانون خودتصویبش، با رویکردی گزینشی و مبتنی بر استانداردهای دوگانه، به نقض نظاممند حقوق بشر و استفاده ابزاری از آن مشغول است. آسیبهای انسانی جنگهای خودسرانه در ابعاد گوناگون، حمایت از جنایتهای رژیم صهیونیستی، پشتیبانی از دولتهای مستبد در سرکوب حقوق مردم و نقض حق تعیین سرنوشت ملت مظلوم فلسطین تنها بخشی از اقدامات ضد حقوق بشری آمریکاست. در یک سال گذشته و پس از آن آغاز حملات گسترده رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم و بیدفاع در نوار غزه و کرانه باختری، ایالات متحده آمریکا از طریق ارائه انواع حمایتها و تأمین تسلیحات مرگبار، در نقش شریک اصلی اقدامات و جنایات رژیم صهیونیستی عمل کرده و تلاشهای جامعه جهانی برای برقراری آتشبس را با شکست مواجه کرده است. آمریکاییها تمامی قطعنامههای شورای امنیت در ارتباط با آتشبس در غزه و عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد را وتو کردهاند. حمایتهای آشکار از جنایتهای رژیم صهیونیستی، ارائه مستمر و پیوسته انواع گوناگون تسلیحات سبک و سنگین و ارائه مشورتهای نظامی و اطلاعاتی به رژیم صهیونیستی تنها بخش کوچکی از اقدامات ضد حقوق بشری آنهاست. حتی اخباری دال بر حضور مستقیم نظامیان آمریکایی در اتاق جنگ رژیم صهیونیستی و میدانهای درگیری وجود دارد.
🔶 حمایت از تروریسم
ایالات متحده از تروریسم بهمثابه ابزاری برای اعمال نفوذ و دسترسی به منابع ثروت کشورها استفاده کرده است. گروههایی، مانند القاعده و داعش و زیرشاخههای وابسته به آنها در بســتر حمایتهای آمریکا تشکیل شده و تداوم یافتهاند. در حال حاضر، آمریکا از طریق گروههای تروریستی غیررسمی، مانند داعش و برخی بازیگران، مانند رژیم صهیونیستی به ایجاد ناامنی در غرب آسیا دامن میزند. مصداق بارز حمایت آمریکا از تروریسم در یک دهه اخیر در یمن و سوریه رخ داده است. مهمترین مصداقهای نقض حقوق بشــر در جنگ یمن شامل مواردی همچون قتل و کشتار، قحطی و گرسنگی، مرگومیر و بیماری، آوارگی، بازداشت، تبعید، شکنجه، محرومیت از تحصیل و از بین بردن شرایط اولیه رفاه است. با وجود مصادیق آشکار نقض نظاممند حقوق بینالملل بشردوستانه در یمن، ابعاد این فاجعه بهطور گسترده منتشر نمیشود.
🔶 سکوت برابر نقض بارز
معیارهای دوگانه ایالاتمتحده آمریکا در مواجهه با مصادیق نقض حقوق بشر بیانکننده ابزاریبودن آن برای دستیابی به اهداف سیاسی و نظامی است. برای نمونه، نقض حقوق بشر از سوی رژیم صهیونیستی در فلسطین بهطور روزانه بهوضوح اتفاق میافتد، اما همواره مقامات آمریکایی آن را نمیبینند؛ دلیل این امر نیز گره خوردن منافع نامشروع آمریکا به منزله مدعی حقوق بشر با سیاستهای این رژیم است. آمار شهدای غزه به بیش از ۴۳ هزار نفر و زخمیها نیز به بیش از ۱۰۰ هزار نفر رسیده است. با وجود این، آمریکا از آغاز عملیات طوفانالاقصی بارها از نظر سیاسی، دیپلماتیک و نظامی از رژیم صهیونیستی حمایت کرده و مانع از محکومیت این رژیم به دلیل نسلکشی فلسطینیان در نوار غزه در شورای امنیت و همینطور لبنان شده است.
🔶 نکته پایانی
ایالات متحده آمریکا که بزرگترین مدعی حمایت از حقوق بشــر است، خود به بزرگترین ناقض حقوق بشر تبدیل شده است. نهادهای مربوطه در بررسی وضعیت حقوق بشری آمریکا همواره با فشار این کشور مواجه هستند. بنابراین، هرگز وضعیت واقعبینانهای از شرایط حقوق بشری این کشور در سطح مجامع بینالمللی ارائه نشده است. رهبر معظم انقلاب در این زمینه میفرمایند: «حقوق بشر دیگر معنایی ندارد. آن کسانی که با این جنایتها مدّعی حقوق بشرند انسانهای بزرگی، چهرههای نورانیای مثل سیّدحسن نصرالله را، مثل هنیّه را، مثل سلیمانی را، مثل بقیّه شهدای بزرگ را تروریست میخوانند و مینامند؛ در حالی که باند تروریستی، خودشان هستند، باند جنایتکار خودشان هستند؛ این را امروز دنیا دارد میفهمد و بحمدالله دانستهاند، فهمیدهاند.»
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای فرهاد کوچکزاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#علم_و_فناوری
#موشک_بالستیک
#رژیم_صهیونیستی
✅ ماجرای آزمایش موشکی در شاهرود چه بود؟
🔶 آزمایش موشکی شامگاه جمعه (18 آبان، 8 نوامبر) ایران از شاهرود باعث شده بحثهای فراوانی در خصوص آن شکل بگیرد. تأسیسات نظامی حساس این شهر در روز 5 آبان در جریان حمله اسرائیل به ایران مورد حمله قرار گرفت که باعث وارد آمدن آسیب به یک ساختمان در آن شد. پرتاب موشک دوربرد از این پایگاه حاوی این پیام مهم به آمریکا بود که نه تنها توان نظامی و تهاجمی ایران به طور کلی آسیبی ندیده است، بلکه تهران از تأسیساتی که مورد حمله واقع شدهاند میتواند در صورت لزوم برای عملیاتهای آتی خود بهره گیرد.
🔶 ایران پیش از این با رونمایی از موتورهای سوخت جامد پیشرفته خود مانند سلمان نشان داده بود قادر است موشکهای بالستیک قارهپیما را تولید کند. به نظر میرسد تهران با استفاده از یک موتور سلمان به برد بیش از 3 هزار کیلومتر و بهکارگیری همزمان دو تا سه موتور در یک موشک، میتواند به بردهای فراتر از 5 هزار کیلومتر دست یابد.
🔶 بنیامین نتانیاهو بدون آنکه بتواند از غرب دفاع کند، با ایفای نقشی ویژه در برنامههای نظامی و هستهای ایران، خطرات را برای این مجموعه افزایش داده است. اگر نتانیاهو دست به تحریک آمریکا برای خروج از برجام نمیزد، ایران درحال غنیسازی 60 درصدی نبود و اگر جنگ غزه را ادامه نمیداد و تهران را تحریک نمیکرد، برد موشکهای ایران افزایش نمییافت. شاید بتوان به طعنه بزرگترین ماشین غنیسازی ایران را سانتریفیوژ «P- netanya» نامید.
🔶 تهران با نمونههای تولید داخل سانتریفیوژهای P-1 و P-2 غنیسازی میکرد اما امروزه ماشینهای پیشرفتهتر با طراحی داخلی به میدان آمدهاند. نخستوزیر اسرائیل همچنین نقشی بزرگ در برنامه موشکی ایران ایفا کرده و علاوه بر سوق دادن تهران به سمت ایجاد انبار موشکی و توسعه جدی نمونههای جدید، حالا به عامل افزایش برد موشکهای ایران بدل شده است.
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#لبنان #رژیم_صهیونیستی
#سوریه #مقاومت
#حزب_الله #فلسطین
✅ دیپلماسی فعال ایران در سوریه و لبنان/ ایران: دنبال راهحل هستیم نه مداخله
🔶 ناتوانی رژیم صهیونیستی در مقابل حزب الله و جنوب لبنان بار دیگر نشان داد که اسرائیل در شرایط سختی قرار دارد. روحیه بالای مقاومت در خط مقدم لبنان باعث شده که در سوریه نیز این وضعیت بوجود بیاید و رژیم با ترس از این وضعیت همواره دنبال رعب و وحشت در بین بدنه مقاومت می باشد. صهیونیستها درمانده از فرونشاندن بدنه مقاومت به این امید دارندکه باتهدید بشار اسد به ترور، برای خود دستاوردسازی کرده باشند. در این شرایط علی لاریجانی، فرستاده ویژه رهبر معظم انقلاب در سفری معنادار به سوریه و لبنان رفته است تا با تداوم سلسله سفرهای مقامات ایران، از دولت گرفته تا مجلس، هم مقاومت و هم دشمن بداند که در همه سطوح با جدیت پشت مجاهدت مقاومت ایستادهایم و هیچ تهدید و تغییری در چهرههای سیاسی در اردوگاه دشمن، خللی در عزم جمهوری اسلامی برای همراهی با مقاومت ایجاد نمیکند. این روزها سفر مقامات مختلف به لبنان و سوریه در واقع سفری به مناطق جنگی است تا سفری دیپلماتیک. اصابت موشک رژیمصهیونیستی به نزدیکی محلجلسات لاریجانی در سوریه هم مؤید همین نکتهاست که صهیونیستها تلاش دارند با فرستادن چنین پارازیتهایی، پیام مقاومت را دچار اختلال کنند اما جمهوری اسلامی ایران و اعضای مقاومت، گفتمان ضدصهیونیستی را در فرکانسی جا انداختهاند که دستیابی به آن برای صهیونیستها ممکن نیست.
🔶 علی لاریجانی، فرستاده ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی، سفر خود را روز پنجشنبه هفته گذشته در دیدار با رئیس مجلس سوریه و بعد با بشار اسد، رئیسجمهور این کشور در دمشق آغاز کرد. بشار اسد که اخیرا از سوی رژیم اشغالگر قدس تهدید به ترور شده، بر پایبندی دمشق به حقوق تاریخی فلسطین، حمایت از پایداری مردم فلسطین و لبنان به هر وسیله، توقف کشتار و پایان دادن به نسلکشی در این دو سرزمین تاکید کرد تا مشخص شود چرا بنیامین نتانیاهو و دارودستهاش به فکر ترور او رسیدهاند. لاریجانی نیز ضمن اشاره به نقش محوری سوریه در منطقه و تلاش برای تقویت این نقش برای خدمت به کشورها و مردم منطقه تاکید کرد که ایران در تمام سطوح از سوریه حمایت خواهد کرد.
🔶 فرستاده ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی پس از برنامههایش در سوریه به خط مقدم نبرد نزدیکتر شد تا نشان دهد اصابت موشک به نزدیکی محل مذاکرات او در سوریه تأثیری در اراده ایران برای حمایت از مقاومت ندارد. لاریجانی در اولین برنامه خود در بیروت به دیدار نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان رفت. نماینده ویژه رهبر انقلاب با نبیه بری، رئیس مجلس لبنان هم دیدار کرد و در کنفرانس خبری خود گفت که حامل پیامی از سوی رهبر انقلاب برای نبیه بری بوده است.
🔶 شوخی دست برداشتن از مقاومت!
فرستاده ویژه رهبر انقلاب در کنفرانس خبری خود در پاسخ به پرسشی درباره اینکه عدهای میگویند ایران از مقاومت دست برداشته است و واکنش وی به این ادعا گفت: فکر میکنم شما حرفهای شوخی را خیلی جدی میگیرید. چه کسی این حرفها را زده است؟وی همچنین درپاسخ به پرسشی درباره اینکه پیام ایران به حزبا...لبنان درسایه جنگ فعلی چیست،گفت: حزبا... جریان رشیدی است. ملت لبنان هم ملت رشیدی هستند و خودشان میدانند چه کنند. ما در همه شرایط از مقاومت حمایت میکنیم اما خودشان میدانند چه کاری باید انجام دهند.فرستاده ویژه رهبر انقلاب درباره موضع لبنان در زمینه توافق ۱۷۰۱ اظهار کرد: ما از هر موضوع مهمی که مسئولان و مقاومت لبنان بپذیرند، حمایت میکنیم.
🔶 دنبال راهحل هستیم نه مداخله
نماینده ویژه رهبر انقلاب در نشست خبری در بیروت در پاسخ به این سؤال که «آیا شما قصد مداخله در امور لبنان را دارید و میخواهید سندی را که به دست سفیر آمریکا به مسئولان لبنانی داده شد به هم بزنید؟» گفت: ما دنبال برهم زدن چیزی نیستیم؛ ما دنبال حل مسائل هستیم. ما در همه شرایط پشتیبان ملت لبنان هستیم. آنهایی که بههم میزنند نتانیاهو و دارودسته او هستند.
🔶 دوستان و دشمنان خودتان را بشناسید
لاریجانی در بخش دیگری از نشست خبری خود گفت: ما برای خود وظیفه میدانیم که از ملت لبنان و خواستههایشان حمایت کنیم و امیدواریم هرچه زودتر شرایط این کشور بهبود پیدا کند و مردم عزیزی که از مناطق جنوب مجبور شدند به بخشهای دیگری بروند، بتوانند به خانههای خود بازگردند. وی با بیان اینکه سفر ما برای این بود که بگوییم ما در همه شرایط از ملت لبنان و مسئولان این کشور حمایت میکنیم و طبعا رایزنیهایی برای حل مسائل با مسئولان لبنانی داشتیم، افزود: امیدوارم مشکلات و آلام مردم لبنان بهزودی برطرف شود.
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#جنگ_ترکیبی
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
#فلسطین #آتش_بس
✅ ظهور بحرانهای ترکیبی علیه نتانیاهو
🔶 طی روزهای اخیر شاهد تبلور بحرانهای متعدد علیه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس و همراهانش در کابینه این رژیم تروریست، کودککش و جعلی هستیم. ماهیت ترکیبی این بحرانها و تبلور آنها در یک بستر زمانی واحد، ضریب آسیبپذیری نتانیاهو، بنگویر و اسموتریچ را تا حد زیادی افزایش داده است. پیشفرضها و گمانهزنیهای زیادی درباره چرایی تصاعد بحرانهای کنونی در کابینه نتانیاهو مطرح میشود که قدر متیقن همه آنها یک گزاره است: نتانیاهو در حال مواجهه با بحرانهای پیچیده و چندلایهای است که قدرت مدیریت همزمان یا حتی جداگانه آنها را از دست داده است.
🔶 پس از برکناری گالانت، شاهد ورود منازعه به آخرین و چهارمین لایه قدرت در اراضی اشغالی هستیم. در لایه نخست، شاهد شکلگیری دوگانه نتانیاهو - مخالفان سیاسی در داخل اراضی اشغالی بودیم. لایه دوم منازعه، معطوف به جدال نتانیاهو - گانتس در کابینه جنگ رژیم بودیم که به خروج گانتس و فروپاشی کابینه جنگ منجر شد. لایه سوم منازعه مربوط به جدال مستمر و تمامعیاری بود که طی ماههای اخیر میان نتانیاهو و گالانت (وزیر جنگ کابینه رژیم صهیونیستی) شکل گرفت. گالانت معتقد بود مثلث نتانیاهو – بنگویر - اسموتریچ برداشت مستندی از میدان جنگ و فرامتن آن ندارد و کورکورانه اصرار بر بسط دامنه میدان جنگ در غزه و لبنان و امتیازگیری از حماس و حزبالله دارد. گالانت تنها راه پیش روی نتانیاهو را دادن امتیازات سخت (تن دادن به آتشبس اجباری) با هدف آزادی اسرای صهیونیست از غزه میدانست و معتقد بود راه دیگری در اینباره پیش روی رژیم وجود ندارد. برکناری گالانت، مترادف با ورود نتانیاهو و رژیم اشغالگر قدس به چهارمین لایه منازعه بود: جدال میان احزاب ائتلافی!
🔶 طی روزهای اخیر نتانیاهو با عصبانیتی که نشأتگرفته از وحشت وی از ورود به لایه چهارم منازعه است، مدعی شد هرگز قصد ندارد ایتمار بنگویر، وزیر امنیت رژیم اشغالگر قدس را بابت گزارشهای محرمانه و آشکاری که درباره سرپیچی آشکار وی از قوانین اداری و امنیتی منتشر شده برکنار کند. همچنین اختلافاتی آشکار میان نتانیاهو و آریه درعی بر سر احتمال ناتوانی نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس در لغو معافیت خدمت یهودیان حریدی به وجود آمده که نتانیاهو را در مرز میان بقای حداقلی و سقوط حداکثری از قدرت قرار داده است. لایه دیگر منازعه، میان نتانیاهو و سران احزاب ائتلافی در کابینهاش شکل گرفته و ادامه خواهد داشت.
🔶 سوال اصلی این است: چهارمین لایه منازعه در اراضی اشغالی در چه فرامتن و بستری تعریف شده است؟ در پاسخ به این سوال باید ۲ مولفه مهم را مدنظر قرار داد: نخست وضعیت بحرانی صهیونیستها در میدان جنگ غزه و لبنان و دیگری، درگیری نتانیاهو با پرونده افشای هدفمند و عامدانه بخشی از اطلاعات محرمانه جنگ با هدف مهندسی ذهنی ساکنان اراضی اشغالی.
🔶 موفقیتهای چشمگیر حماس، جهاد اسلامی و حزبالله در ابعاد کلاسیک، مدرن و ترکیبی جنگ با رژیم اشغالگر قدس، منجر به افزایش تصاعدی تعداد نظامیان به هلاکت رسیده صهیونیست طی هفتههای اخیر شده است. اصل غافلگیری در تقابل با دشمن صهیونیست، بخوبی در عملیاتهای ترکیبی و میدانی حزبالله و حماس ظهور و بروز مییابد که یکی از مصادیق آنها، عملیات اخیر حزبالله علیه یکی از گردانهای تیپ گولانی بود. در کنار این موضوع، شاهد دست و پنجه نرم کردن نتانیاهو با پروندهای جنجالی تحت عنوان «افشای عامدانه اطلاعات محرمانه» هستیم. صورت مساله این است که نخستوزیر رژیم اشغالگر قدس در جریان بازجوییهای انجام شده از اعضای دستگیرشده دفتر خود، متهم به افشای خودخواسته و عامدانه اخبار و اطلاعات فوق محرمانه و محرمانه در رسانهها شده است. نتانیاهو در طول مدت سپری شده از جنگ غزه، از طریق اعضای دفتر خود به رسانههای صهیونیست برخی اخبار محرمانه و بعضا دروغین را مخابره میکرده که هدف از آن، اثبات رویکرد اجرایی و راهبردی نتانیاهو در جنگ غزه بوده است. به عنوان مثال، بسیاری از اخباری که نتانیاهو از طریق دفتر خود درباره عدم آمادگی حماس برای مبادله اسرای صهیونیست در ازای آتشبس دائم در غزه مخابره کرده، از اساس دروغ بوده و صرفا در راستای اثبات خطمشی میدانی و عملیاتی کابینه رژیم اشغالگر قدس برای ساکنان اراضی اشغالی به گردش درآمده است.
🔶 جنس بحرانهای ترکیبی پیش روی نتانیاهو «میدانی- اطلاعاتی – سیاسی» است. اگرچه نتانیاهو از ابتدا با چنین بحرانهایی به صورت کلی مواجه بوده، اما همانگونه که تشریح شد، دامنه و عمق بحرانهای مذکور به اندازهای افزایش یافته که سقوط از قدرت را به مثابه یک امر ملموس در مقابل دیدگان جلاد غزه و همراهانش قرار داده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای نوید مومن
🆔 @tahlil_shjr
#دشمن_شناسی
#جنگ_اوکراین #آمریکا
#غرب_شناسی #روسیه
#رژیم_صهیونیستی
✅ باطنش یکی بود!
🔶 پسر بزرگ ترامپ به تازگی در ویدئویی، تصویری از «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین را توئیت کرده و نوشته است: «مدتی دیگر پول توجیبی شما (اشاره به کمکهای اعطایی دولت آمریکا به اوکراین) به پایان میرسد و قطع خواهد شد.» با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، رویکردی محتاطانه و حتی توأم با نگرانی برای برخی کشورها حتی اتحادیه اروپا رقم خورده است.
🔶 ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین با پیروزی ترامپ گفت: «امیدوارم کمکهای آمریکا به اوکراین ادامه یابد.» «پتر فیالا» نخستوزیر جمهوری چک نیز پس از مشخص شدن نتایج انتخابات آمریکا اعلام کرد: «امید داریم روابط دو کشور در بالاترین سطح باقی بماند.» مقامات ارشد اتحادیه اروپا، نظیر «اوزولا فن درلاین» رئیس کمیسیون اروپا با تبریک پیروزی ترامپ در بیانیهای تأکید کردند: «آمریکا و اروپا بیش از یک متحد هستند و سرنوشت بیش از 800 میلیون شهروند آنها به هم پیوند خورده است.»
🔶 به تازگی نشریه «لس آنجلس تایمز» نیز در گزارشی آورده است، یکی از رهبران اروپایی از ترامپ پرسیده است که «اگر ما منابع مالی را در اختیار آمریکا قرار ندهیم و سهم خود را در مسائل امنیتی پرداخت نکنیم، این بدان معنا خواهد بود که شما از ما در برابر روسیه دفاع نخواهید کرد؟» ترامپ در پاسخ به صراحت گفته است: «بله، دقیقاً همینطور است!»
🔶 حوزه سیاست خارجی آمریکا در فاصله میان سالهای 2016 تا 2020 به گونهای رقم خورده است که نگاههای کدخدامحوری و آمریکاگرایی را به شدت محتاط کرده است. این نگاهها در برخی کشورهای دنیا موجب شده است تا از آینده روابط خود با آمریکا و اثرگذاری سیاستهای ترامپ بر منافع و امنیت ملی خود نگران باشند. تأکید ترامپ بر مرکانتیلیسم و ملیگرایی اقتصادی، پرداخت هزینههای تضمین امنیت از سوی کشورهای اروپایی، تضعیف سازکارهای امنیتیِ آمریکامحور در عرصه بینالمللی و در نهایت پیشبینیناپذیر بودن دونالد ترامپ، از جمله دلایلی است که استقبال تردیدآمیز کشورها را نسبت به این انتخاب برانگیخته است.
🔶 ضرورتسازی ساختگی، دیو و دلبرسازی، مقصرتراشی و شرطیسازی چهار شگردی بود که در دوره اول ترامپ، برخی صاحبمنسبان داخل ایران را نیز به اشتباه انداخت. هزینههای داده شده برای این اشتباهات، درس عبرتی برای امروز و فردای مسئولان فعلی کشور است.
🔶 همان زمان رهبر معظم انقلاب در دیدارهای مختلف این هشدارها و هوشیار بودنها را گوشزد کردهاند:
🔻دشمن در درجه اوّل، یعنی آمریکا و صهیونیسم؛ مخصوص این حکومت فعلی آمریکا هم نیست، قبلیها هم همین جور بودند، منتها با شکلهای مختلف. کمکی که این شخصی که حالا سر کار است، به ما کرده این است که آمریکا را عریان نشان میدهد.(11/۲/1398)
🔻رفتار دولت قبلی آمریکا ـ دولت اوباماـ هم با رفتار این دولت تفاوت جوهری و اصلی نداشت، ظواهرش فرق میکرد، [امّا] باطنش یکی بود.( ۸/۳/1398)
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #آمریکا
#آتش_بس #اسرا
#مقاومت #حزب_الله
✅ مذاکرات بهانه است...
🔶 رژیم صهیونسیتی در میانه جنگ با حزب الله لبنان و با هماهنگی آمریکا شروط آتشبسی را به طرف مقابل تحمیل میکند که میداند شدنی نیست و لبنان قبول نخواهد کرد و در واقع با این کار میخواهد مسئولیت شکست مذاکرات را متوجه حزب الله نماید و با فرار رو به جلو تمایل به ادامه جنگ و گستردهتر شدن آن در لبنان را دارد.
🔶 البته رژیم صهیونسیتی پیشتر اینگونه شروط آتشبس را تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با طراحی آمریکاییها بر حماس تحمیل نمودند که از مفاد آن اینطور استنباط میشد که توافق موقتی است و در واقع میخواستند با یک تیر سه نشان بزنند: اولی آزادسازی اسرا، دومی بهرهبرداری انتخاباتی بایدن و حزب دموکرات به منظور رایآوری بیشتر در انتخابات و مخصوصاً جلب آرای مسلمانان ساکن در آمریکا و سومی ادامه جنایات رژیم صهیونیستی بر ضد مردم غزه.
🔶 بنابراین در حال حاضر آتشبس بین مقاومت و رژیم صهیونسیتی دور از ذهن است و تا زمانیکه بصورت یکطرفه و صرفاً تامینکننده منافع صهیونسیتی- آمریکایی در راستای شکست جبهه مقاومت باشد، در واقع ره به ترکستان است و بس. مذاکرات بهانه است!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#بسیج #رژیم_صهیونیستی
#مقاومت #لبنان
#بصیرت #روشنگری
✅ شجره طیبه
🔶 «بسیج» با سادهاندیشی برخی دوستان و مکر دشمنان در ذهن اکثریت مردم یک نیروی نظامی اسلحه به دست و خشک ترسیم شده است. البته نظامیگری یکی از ابعاد این شجره طیبه است که همواره در مواقع جنگ سخت که مصداق بارز آن هشت سال دفاع مقدس و دفاع از حرم اهل بیت (ع) بوده، به نحو شایسته خودنمایی کرده است؛ اما بسیج به منزله یک نیروی چند وجهی پس از جنگ در بازسازی کشور، محرومیتزدایی و ارائه خدمات پزشکی در مناطق محروم، کمک به دولتها در حین بلایای طبیعی، تأمین امنیت مرزهای کشور، اجرای طرح های واکسیناسیون سراسری، اشتغالزایی، تولید علم، کمک در برگزاری انتخابات، مبارزه با ویروس کرونا، تولید محتوا در بستر فضای مجازی، راهاندازی اردوهای جهادی، فعالیت فرهنگی و تربیتی در دانشگاهها، روشنگری و بصیرتافزایی در جامعه، کمک به قوهقضائیه در مبارزه با مفاسد اقتصادی، کمک به حفظ محیط زیست، برقراری امنیت شهر و روستاها، زنده نگه داشتن و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت و دهها مورد دیگر فعالیت چشمگیری داشته است.
🔶 بسیج یک فرهنگ ناب، کامل و از ثمرات انقلاب اسلامی است که امروز به مثابه یک الگوی کارآمد در سایر نقاط دنیا به کار گرفته میشود و تبلور ویژه آن را در محور مقاومت میتوان یافت. حزبالله لبنان با تأسی از فرهنگ بسیج، جنوب لبنان را از لوث رژیم صهیونیستی پاکسازی کرد و در جنگ نابرابر ۳۳ روزه، رژیم صهیونیستی و متحدانش را شکست داد و از آغاز طوفانالاقصی، فداکارانه از مردم مظلوم فلسطین حمایت کرده و در این راه فرماندهان و رهبران بزرگی مانند شهید سیدحسن نصرالله و شهید سید هاشم صفیالدین را تقدیم کرده است.
🔶 مجاهدان یمنی با تکیه بر تفکر بسیجی، دیکتاتور داخلی را اخراج، استعمار و تجاوز سعودی را مغلوب و امروز حیات سیاسی، اقتصادی رژیم صهیونیستی را با چالش اساسی روبهرو کردهاند. حشدالشعبی عراق نیز که با الگوپذیری از بسیج تشکیل شد، تروریسم تکفیری را در این کشور منهدم کرد و به منزله یک بازوی قدرتمند، خدمات فراوانی به مردم ستمدیده این کشور ارائه کرده است. آنچه سوریه را از چنگال داعش و تروریسم آزاد کرد و اجازه تعدی به حریم اهل بیت (ع) را نداد، بهرهمندی از الگوی عملی بسیج بود. امروز سوریه در مسیر مبارزه با استکبار صهیونیستی، نقش پشتیبانی را در جبهه مقاومت ایفا میکند.
🔶 مبارزان فلسطینی با طرد گفتمان سازش که در ۷۵ سال گذشته برای آنها آوردهای به جز حقارت و شکست نداشته، گفتمان مقاومت را از فرهنگ غنی بسیج استخراج کرده و با عملیات طوفانالاقصی و مقاومت جانانه خود، بزرگترین شکست سیاسی، نظامی، امنیتی، اقتصادی و رسانهای را به رژیم کودککش تحمیل کردهاند. بنیانگذار انقلاب اسلامی فرمودند: «اگر بر كشوری نوای دلنشين تفكر بسيجی طنين انداز شد چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گرديد.» هفته بسیج فرصت مغتنمی است که با مرور خدمات متنوع و گسترده این فرهنگ ناب و کارآمد اجازه ندهیم ضعف در تبیین و غبار فراموشی از یک سو و حقد و غضب دشمن از سوی دیگر، این مولود عزیز سربلند و بیادعا را در اذهان عمومی تحریف و محدود کند.
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#وعده_صادق_۲ #منطقه
#لبنان #رژیم_صهیونیستی
#سوریه #مقاومت
✅ سفر نماینده ویژه در شرایطی ویژه
🔶 سفر مهم و شجاعانه دکتر عباس عراقچی همزمان با نماز جمعه نصر و درست چند روز پس از عملیات تاریخی وعده صادق ۲ نقطه آغاز سفرهای مقامات رده بالای جمهوری اسلامی ایران به لبنان و سوریه در شرایط سرنوشتساز منطقه محسوب میشود. گام دوم را دکتر محمدباقر قالیباف برداشت؛ او در حالیکه خود هدایت هواپیما را بر عهده داشت، در میان دود و آتش ناشی از حملات رژیم صهیونیستی، وارد لبنان شد. حالا اما سفر نماینده ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی به سوریه و لبنان در شرایطی ویژه انجام شده است. لاریجانی پیشتر و در شرایط سرنوشتساز سال ۹۷ و در اسفند همان سال به عنوان نماینده رهبر معظم انقلاب به چین سفر کرد و پیام رهبری را به رئیسجمهور چین تقدیم کرد. بنابراین آنچه سفر دکتر لاریجانی به لبنان و سوریه را در خور توجه ساخته و بازتابهای فراوانی به همراه داشته این است که او نماینده رهبر معظم انقلاب و حامل پیام معظمله برای مقامات سوری و لبنانی بوده است.
🔶 شاید نقطه اوج ماهیت و هدف سفر دکتر لاریجانی به کشورهای سوريه و لبنان آن زمانی بود که او در میان خبرنگاران اعلام کرد که "سفر ما به لبنان برای این بود که بگوییم در همه شرایط از ملت لبنان و مسئولان لبنانی حمایت میکنیم؛ ما به دنبال حل مشکلات هستیم در حالی که نتانیاهو کارها را خراب میکند و شما باید دوستان و دشمنان را تشخیص دهید". از این رو بسیار اهمیت دارد که اهداف سفر ویژه نماینده ویژه را در صدر رسانهها نشاند و بر مواضع معتبر و واقعبینانه جمهوری اسلامی ایران برای حل مسائل منطقه تکیه کرد. حرف ایران اسلامی در زمینه حل و فصل چالشهای کنونی منطقه روشن و منطقی است؛ تمامیت ارضی، منافع سیاسی و خواست مردم کشورهای منطقه باید محترم شمرده شود.
🔶 جمهوری اسلامی ایران چه در شرایط صلح و چه روزهای سخت، حمایتهای خود را از ملتهای مظلوم منطقه و خاصه تفکر مقاومت استمرار میدهد. کار هوشمندانه جمهوری اسلامی ایران منطبق سازی برنامههای سیاستخارجی خود با منافع ملتهای منطقه است. از این منظر خط دخالت جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه که برخی رسانههای وابسته به جریان غربی و عبری در آن میدمند نسبتی با واقعیتهای موجود ندارد. ایران ثابت کرده که در سالهای پرالتهاب بحران در سوریه و هماکنون لبنان، دنبال چیزی خارج از اراده ملتها و دولتهای سوریه و لبنان نیست. حضور مسئولان ایران اسلامی در لبنان و سوریه دربرگیرنده یک پیام تعیینکننده دیگری نیز هست و آن اینکه بر اساس تجربیات، جبهه مقاومت و خاصه ایران اسلامی از هیچ رخداد و منازعه، جزء با فتح و نصرت خارج نشده است؛ چالش کنونی نیز از قاعده پیشین مستثنی نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای عزیز غضنفری؛ کارشناس مسائل سیاسی
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#رژیم_صهیونیستی #لبنان
#آتش_بس #آمریکا
✅ دلایل چرخش رژیمصهیونیستی به سمت آتشبس
🔶 در حالی که نتانیاهو و دیگر همکارانش در کابینه رژیم صهیونیستی تا روزهای گذشته هنوز بر طبل جنگ میزدند و عملاً به مرحلهای رسیدند که بانک اهدافی در اختیار نداشته و راهبرد ویرانی منازل و روستاها را در مقابل صدها موشک و پهپاد حزبالله که هزاران هدف نظامی، امنیتی، اقتصادی و فرماندهیهای یگانهای مختلف ارتش صهیونیستی را که روزانه این رژیم را هدف قرار میدهند، شاهد هستند، یکباره تلاشهای سیاسی و پیشنویسهای مختلف برای توقف جنگ در لبنان، به روی میز آمدهاند. نشانههای زیادی چه در رژیم و چه در امریکا یا در صحنههای نبرد مقاومت با صهیونیستها وجود دارند که مرز تابآوری و تهدیدات غیر قابل تحمل در جبهه شرارت صهیونی-امریکایی و غربی را برجسته میکند. مقامات اقتصادی رژیم، خسارتهای اقتصادی یکسال گذشته در شمال فلسطین اشغالی را ۶۶ میلیارد دلار اعلام کردهاند و این خسارتها، جدای از خسارتهای مراکز نظامی، تسلیحاتی و اطلاعاتی و هزینههای جنگی و تسلیحاتی آنهاست.
🔶 اگرچه آمریکا و غرب بر حمایت مطلق از اسرائیل تأکید کردهاند ولی این حجم از سرمایهسوزی بدون کسب و تحقق اهداف راهبردی از سوی رژیم صهیونیستی برای آنها هم توجیهپذیر نیست. برکناری گالانت وزیر جنگ رژیم از سوی نتانیاهو، اگرچه تلاش شد به عنوان یک رخداد رقابتی و سیاسی تفسیر شود ولی حکایت اصلی آنها در اعتراض گالانت به شرایط فرسوده ارتش صهیونیستی و غیرقابلجبران بودن ساختار نیروی انسانی، فرسایش روحی و روانی و خستگی مفرط یگانهای مختلف و افزایش تلفات و خسارتهای بشری و مادی این رژیم در ۴۰ روز گذشته در لبنان و یک سال گذشته در غزه و کرانه باختری است که بنا به اعتراف صهیونیستها، در ماه اکتبر، حجم عملیاتهای حزبالله نسبت به ماههای قبل، چهار برابر شده و نیروی زمینی ارتش صهیونیستی مجبور به عقبنشینی شده و وظایف خود را تمام شده در لبنان اعلام کرده و بقیه روند را به سیاسیون اسرائیلی سپرده است.
🔶 نظامیان صهیونیست بارها با نتانیاهو در مورد اینکه ماشین نظامی این رژیم، قادر به ادامه جنگ فاقد هدف و استراتژی نیست، هشدار داده بودند و اصرار نتانیاهو را با فریب نسبت به روند جنگ و پیروزی و دستاوردهای کاذب، به عنوان یک روند نابودی رژیم توصیف کرده بودند.
🔶 این در حالی است که به جز نیروهای ارتش صهیونیستی، خلبانان آمریکایی یا یگانهای کماندویی آمریکایی و انگلیسی و آلمانی، چه در نیروی هوایی و چه در یگانهای زمینی در کنار این رژیم و در مقابل مقاومت بودهاند و تلفات هم دادهاند ولی آن را یک جنگ بیحاصل ارزیابی میکنند. به لحاظ ساختارهای حکومتی و انسجام درونی در جامعه و احزاب سیاسی، اگر چه کابینه نتانیاهو یکدست شده ولی آسیب و شکافهای درونحکومتی یا شکافهای عمودی و افقی در جامعه و اپوزیسیون نیز با انسجام بیشتر در صفبندی مقابل نتانیاهو به مراحل دشوارتری برای او رسیده است.
🔶 در واقع باید گفت هم بایدن و هم ترامپ از ادامه جنگ نتانیاهو، نه تنها سودی نمیبرند و آن را برای منافع اصلی ایالات متحده مفید نمیدانند، بلکه برای حفظ موجودیت این رژیم و منافع خودشان، ضرورت آغاز یک روند مذاکرات سیاسی را ترجیح میدهند. تعیین یک تاجر و پیمانکار بزرگ ساختمان برای پست نماینده ترامپ در خاورمیانه، شاید یکی از نشانههای این رویکرد است و دموکراتها و بایدن نیز به دلیل رسوایی انتخابات و ترمیم پایگاه اجتماعی خود نیازمند ثبت امتیاز صلحخواهی در منطقه هستند.
🔶 این واضح است که کاخ سفید در هر شرایطی و حتی مذاکرات، جانب منافع اسرائیل را خواهد داشت ولی از این تنگنا که استمرار اقدامات حزبالله علیه صهیونیستها، چه خسارتهایی به بار میآورد و پیامدهای آن چه خواهد شد، رنج میبرد و با اینکه پیشنویس طرحی خودشیفته را به مقامات لبنانی ارائه کردهاند، اطمینان دارند که چیزی فراتر از قطعنامه ۱۷۰۱ برای آنها دستیافتنی نیست.
🔶 در این فضا تحرکات سیاسی و دیپلماتیک ایران با روسیه و سوریه و لبنان یا حاصل حداقلی از نشست ریاض، گویای نقش مهم ایران در روند جدید مذاکرات سیاسی است و همانگونه که وعده صادق ۳ از سوی ایران بر محاسبات همه طرفهای جبهه شرارت اثرگذار است، دیپلماسی موازی در کنار مقاومت نیز این روند را در تکمیل تغییر محاسبات جبهه شرارت ثبت خواهد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای هادی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#فضای_مجازی
#فیلترینگ #قانون
✅ آدرس غلط فیلترینگ
🔶 رئیس جمهور محترم به دنبال رفع فیلترینگ است. اما قاضی القضات و رئیس عدلیه می گوید هنوز وقتش نیست. واقعیت اینست که فارغ از درستی یا غلطی فیلترینگ، مساله اصلی اینست که فیلترینگ مساله اصلی نیست. آدرس غلط است. گوئی عادت داریم مساله را از کمر بحث و از نیمه راه روایت کنیم. مساله اصلی رها بودن فضای مجازی است. مساله اصلی فقدان قانونگذاری و رگولاتوری در این حوزه است. مساله اصلی اینست که اساسا طرحی و برنامه ای برای قانونمندکردن فضای مجازی وجود ندارد.
🔶 مساله اصلی اینست که اساسا کارهای روی زمین مانده از جمله اینترنت ملی و غیره رها شده است. فیلترینگ مساله ثانوی است. به اندازه غربی ها و آمریکایی ها که صاحب پلتفرم های فیلتر شده در ایران هستند، برای این عرصه نگران باشیم. امروزه همه جای دنیا برای فضای مجازی در کشورشان برنامهریزی می کنند. دغدغه دارند و قانون گذاری می کنند. دولت آمریکا رسما یک پلت فرم را دادگاهی می کند و حضورش را محدود می سازد. در سطح اتحادیه اروپا برای پلتفرم ها برنامهریزی می کنند. بسیاری از کشورها از جمله چین و آلمان و روسیه برخی پلتفرم ها را محدود و برخی را ممنوع می کنند. پرداختن به مساله فیلترینگ تقلیل دادن ماجراست.
🔶 اول ببینیم درباره چه چیز حرف میزنیم آنوقت مشخص می شود که آیا فیلترینگ کمک می کند یا خیر. نیازمند یک نقشه کلان هستیم. فیلترینگ جزئی از این نقشه است. آنهم باید دقیق شود که کجا باید استفاده شود و کجا خیر. در چه شرایطی باید بکار گرفته شود و چه مقدمهای آن را مؤثر می کند و چطور میشود عوارض آن را کم کرد. آنچه مسأله اصلی است اینست که ما فضای مجازی را در سطح حکمرانی دقیق نمی شناسیم. برداشت رایج اینست که با مجموعه از رسانه ها مواجهیم. پلتفرم صرفا یک رسانه نیست؛ صرفا ابزار سرگرمی نیست؛ صرفا محل تعامل مخاطبین نیز نیست.
🔶 پلتفرم یک جامعه است. یک شبکه حقیقی و انسانی که شناخت می سازد. قدرت ساخت امر ذهنی دارد و نگرش و گرایش و باور ایجاد می کند و اراده و رفتار می سازد. پلتفرم عبور از فضای مجازی به یک زندگی واقعی است. بخشی از خاک کشور است. مگر ممکن است بخشی از خاک کشور تحت کنترل و سیطره قانون نباشد؟ مگر ممکن است خاک کشور در اختیار حاکمیت نباشد؟ مگر میشود جزئی از کشور را قوانین کشورهای دیگر اداره کند؟ مضحک نیست؟ حاکمیت در ایران با یَلِگی فضای مجازی چند پاره شده است. با این حال ما اصل موضوع را رها کردیم و چسبیدیم به فیلترینگ.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#انرژی_هستهای
#رژیم_صهیونیستی #منطقه
✅ تحلیلگر یا ناظر هستهای؟ مسئله این نیست!
🔰 قسمت اول
🔶 «واژگان» و «کلیدواژهها» نقش اصلی را در سفیر اخیر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران ایفا میکنند، عباراتی که توضیح دهنده رابطه ایران و آژانس و بازیگران بیرونی است. انتظار مدیرکل آژانس برای سفر به ایران بالاخره به سر آمد و باز هم در آستانه نشست فصلی شورای حکام، این دیپلمات آرژانتینی خود را به تهران رساند.
🔶 شرایط و فضای حاکم بر حضور گروسی در ایران با سفرهای پیشین او تفاوت عمدهای داشته و سفر این مقام بینالمللی را حساستر کرده است: حضور مجدد دونالد ترامپ در کاخ سفید که پیچیدگی روابط امروز جمهوری اسلامی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی نتیجه تصمیم رئیس جمهور منتخب آمریکا در خروج از توافق هستهای است. در چنین بستری، مدیرکل آژانس درباره مسئله هستهای ایران در بیان خود از عبارات قابل تاملی استفاده میکند. گروسی میگوید ایران در مرکز تنش است و امکان مانور وجود ندارد یا در شبکه ایکس درباره دیدارش با رئیس جمهور پزشکیان مینویسد: در این ملاقات فرصت شد تا رویکرد و تلاشهایم را برای پیشرفت در یکی از چالش بر انگیزترین مسائل در دستورکار حوزه بینالملل توضیح دهم.
🔶 در نبرد واژگان و ادراکها، مقامات ایرانی تلاش کردند توجهات گروسی را به نقطه کانونی بحران بازگردانند: «اسرائیل». همچنین وقتی محمد اسلامی وارد سالن نشست خبری مشترک با گروسی شد، بدون هیچ مقدمهای سر اصل مطلب رفت و سخنانش را اینگونه شروع کرد: «دیدار امروز ما در این مقطع زمانی که نظام استکباری به شکل بدون قید و شرط از نسل کشی رژیم صهیونستی حمایت میکند از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است. این حمایتها سبب خدشهدار شدن حیثیت و اعتبار سازمانهای بینالمللی شده و سازمانهای وابسته به سازمان ملل از جمله آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید بر اساس مسئولیت خود نقش آفرین باشند».
🔶 رافائل گروسی اما در این نشست درباره سوالات خبرنگاران نسبت به تهدیدات مکرر هستهای مقامات صهیونیستی از جمله تهدید اخیر «اسرائیل کاتص» وزیر دفاع جدید این رژیم علیه ایران اظهار کرد من رئیس جمهور نیستم و کار من بیانیه دادن و تحلیل کردن نیست این کار را باید شما روزنامه نگاران انجام دهید، وظیفه من راه حل پیدا کردن برای حل بحران است!
🔶 واضح است منظور گروسی از بحران نه تهدیدات هستهای رژیم صهیونیستی که برنامه کنونی هستهای ایران است. مدیرکل آژانس شاید هم نمیخواهد مثل سال گذشته دوباره مجبور شود تحت فشارهای نتانیاهو قرار بگیرد و از اظهارات خود با این عبارت که " آژانس وارد جدال لفظی نمیشود" عقب نشینی کند. گروسی چند روز قبل در حاشیه اجلاس تغییرات اقلیمی COP۲۹ در باکو گفته است: «دولت ایران باید دریابد که وضعیت بینالمللی به طور فزایندهای تنشآلود شده و فضای مانور در حال کاهش است و باید راههایی برای رسیدن به راهحلهای دیپلماتیک پیدا شود»
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا حجتی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#عزت_ملی #روابط_خارجی #انرژی_هستهای #رژیم_صهیونیستی #منطقه ✅ تحلیلگر یا ناظر هستهای؟ مسئله این
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#انرژی_هستهای
#رژیم_صهیونیستی #منطقه
✅ تحلیلگر یا ناظر هستهای؟ مسئله این نیست!
🔰 قسمت دوم
🔶 مدیرکل آژانس شاید بتواند توضیح دهد این موضع او هم آیا در چارچوب وظایف فنیاش به عنوان ناظر هستهای سازمان ملل است یا تحلیلگری و بیانیه دادن؟ شهریور ۲ سال قبل، مدیرکل آژانس یک مقصد عجیب برای سفرش انتخاب کرد: «تلآویو». حضور گروسی در فلسطین اشغالی که در کشاکش مذاکرات وین میان ایران و ۴+۱ صورت گرفت در حالی بود که رژیم صهیونیستی عضو NPT (پیمان منع گسترش سلاحهای کشتار جمعی) نبوده و کارشناسان با شگفتی به این اقدام مدیرکل آژانس نگریستند. گروسی پیش از این سفر در مصاحبه با فرانس۲۴ تصریح کرد از نظراتی که اسرائیل درباره برنامه هستهای ایران دارد آگاه است و به آنها احترام میگذارد!
🔶 مدیر کل آژانس دیروز همچنین بعد از ملاقات با سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان گفت: فردا نیز مرحله بسیار مهمی از این سفر را خواهیم داشت، زیرا قصد دارم از تأسیسات مهمی در فردو و نظنز بازدید کنم که این امر به من کمک خواهد کرد تصویر کاملی از تکامل برنامه هستهای ایران به دست آورم. «رافائل ماریانو گروسی» تمام سفرهای خود به ایران را با این هدف ترتیب داده است که او و بازرسانش بتوانند بیشتر ببینند. تهران حالا به این نیاز مدیرکل پاسخ گفته و برای گروسی تور بازدید از تاسیسات فردو و نطنز راه انداخته است؛ شاید چیزهایی که امروز گروسی میبیند طرفهای غربی را در انتخاب مسیر تقابل با ایران محتاطتر کند.
🔶 گروسی در تهران با حسن نیت مقامات کشورمان مواجه شد. ایران آماده مذاکره و احیای مسیر تعامل است. طرفین در این زمینه گفت و گوهای سازندهای داشتند.با این وجود، تجربه سفرهای قبلی گروسی نشان داده است که نتایج سفر او به تهران، هربار با آشکار شدن دورنمایی از همکاری با تعیین چارچوبها و گامهای اعتمادساز ایران، با صدور قطعنامههای ضدایرانی در آژانس، مخدوش شده است. در همین حال دیپلماتهای غربی به رویترز میگویند که قدرتهای اروپایی در جلسه هفته آینده شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای تصویب قطعنامهای جدید علیه ایران تلاش خواهند کرد.
🔶 این قطعنامه به آژانس اتمی ماموریت خواهد داد با جزئیات بیشتری به مسائلی همانند عدم ارائه توضیحات کامل در خصوص پیدایش آثار اورانیوم در سایتهای اعلام نشده توسط ایران پرداخته شود. این موضوعی بود که رئیس سازمان انرژی در نشست خبری دست روی آن گذاشت و پیام ایران را واضح به گوش گروسی رساند.
🔶 اسلامی در این راستا گفت: مکرر اعلام کردهایم که هرگونه قطعنامه مداخله جویانه در امور هستهای جمهوری اسلامی ایران حتما با مقابله بلادرنگ مواجه خواهد بود و اجازه نخواهیم داد که با اعمال فشارها که سالها تجربه و مشاهده شده است به کار خود ادامه دهند. تجربه ثابت کرده که با چنین فشارها تاثیرپذیر نخواهیم بود و برنامه خود را در چارچوب منافع ملی جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهیم داد. معاون رییسجمهور گفت: بنابراین صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی این حق را ایجاب خواهد کرد که اقدامات متقابل و به هنگام داشته باشیم. حالا باید دید آیا گروسی پاسخ حسن نیت ایران در میزبانی دو روزه از او را خواهد داد یا شورای حکام بار دیگر با تصمیمات نابخردانه مسیر همکاری را ناهموار خواهد کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علیرضا حجتی
🆔 @tahlil_shjr