#مشاوره
از شایعترین بیماری قرن چه میدانید؟
زهرا خالقی محمدی
۳تا بچه اش که ازدواج کرده بودند، بعد ۴ سال اومده بود سر کلاس من، و حالا درد مادری و بخشی از زنانگی اش رو تجربه می کرد که از زاویه دید خودش درمانی نداشت، بی هدفی، غم عمیق، خانه ی خالی، حس پوچی، انتظار حضور بچه ها، توقع پرکردن جای خالی بچه ها از همسر و حس اینکه سال ها برای بچه هام وقت و انرژی گذاشتم و حالا با یک پکیج از آرزوهایی که اون ها رو بر باد رفته می دید. در مشاوره این هفته میخواهیم درباره افسردگی صحبت کنیم. در بخشی از این یادداشت میخوانیم:
روز اول سر کلاس خوابش برد اولش خیلی به هم برخورد گفتم زهرا چیکار می کنی؟ آن قدر مطالبت غیر جذابه دانشجوت خوابید. چند جلسه ای همین طوری بود تا درخواست وقت مشاوره داد و ماجرای دردناکی که خیلی شنیده بودم، رو برام تعریف کرد. ولی این حاصل همون تفکر قدیمی بود که من زیاد در اتاق درمان بهش برخورده بودم. چی می شه کار به اینجا میرسه مادری که خودش رو وقف بچه هاش کرده و حالا رنج افسردگی بود که او را به این روز انداخته بود.
پرسیدم چرا اومدی دید نو؟ گفت: «من افسرده شدم و بدون اطلاع همسرم و بچه هام رفتم پیش روان پزشک و دارم دارو می خورم. گفت: «تورو خدا این حرف ها همین جا بمونه یعنی اگه عروس و دامادم بفهمن آبروم میره. بچه هام زندگیشون خراب می شه الان هیچ کس نمیدونه میام این کلاس اگه بفهمن آبروم می ره.»
گفتم: «خب چه توقعی از من دارید؟» گفت: «من اومدم کلاس که این قر ص ها رو قطع کنم تا کسی نفهمیده و آبروم نرفته خودم سروته مشکل رو جمع کنم.»
ـ آبرو؟!
ـ بله خانم خالقی آبرو، ما توی یک خانواده اصیلیم. اگه کسی بفهمه برای بچه هام و شوهرم خیلی بد می شه. آخه من داروی اعصاب می خورم خیلی بد می شه برامون. شما باورتون می شه من افسردگی دارم و قرص اعصاب بخورم؟ اصلا بهم میاد؟...
ازتون دعوت میکنیم متن کامل این نوشتار رو در صفحههای ۱۰ و ۱۱ هفتهنامه زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
بخور نخورها در سرطان سینه
دکتر میترا زراتی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی آورده است: «یکی از موارد مهم برای پیشگیری از عود مجدد بیماری سرطان سینه، نوع تغذیه است. نوع چربی مصرفی می تواند در بروز یا پیشگیری از سرطان سینه تأثیر چشمگیری داشته باشد.»
محدودیت نوع و مقدار چربی در رژیم غذایی زنان مبتلا به سرطان سینه از نخستین مواردی است که بیماران باید به آن توجه داشته باشند. به عنوان مثال، کاهش مصرف اسیدهای چرب اشباع مانند گوشت قرمز و روغن های جامد حیوانی و همچنین حذف منابع اسیدهای چرب ترانس نظیر لبنیات پرچرب و روغن های هیدروژنه از مسائل مهم تغذیه در زنان مبتلا به سرطان سینه است. لبنیات مصرفی این بیماران نیز حتما باید از نوع پروبیوتیکی باشد تا از این طریق بتوان تعداد سلول های سیستم ایمنی و ضد التهابی را جهت پیشگیری از عود مجدد بیماری افزایش داد.
از بین انواع ویتامین ها، ویتامین های D و E خاصیت آنتی اکسیدانی قوی داشته، التهاب و تشکیل سلول های بدخیم را در بدن مهار می کند. بنابراین، پایش سالانه سطح ویتامین D در خون این بیماران توصیه می شود. همچنین افزایش مصرف پروتیین های گیاهی مانند لوبیا، نخود، عدس، میوه ها و سبزی به میزان ۶ تا ٨ واحد در طول روز در این بیماران نقش مهمی دارد. سبوس غلات به دلیل دارا بودن ویتامین های گروه B سبب افزایش انرژی در بدن و کاهش ضعف و سستی بعد از درمان در زنان مبتلا به سرطان سینه می شود. مصرف لبنیات کم چرب، نان و برنج سبوس دار و فعالیت های بدنی روزانه جهت جلوگیری از افزایش وزن در این بیماران سبب افزایش طول عمر خواهد شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جیک_جیکستان
بازار موبایل بودم. پیرزنی به سختی از پلهها بالا اومد و گوشی رو داد به صاحب مغازه و گفت انگار مشکل پیدا کرده. آقاهه چند دقیقهای ور رفت و گوشت گوشی مشکلی نداره. پیرزنه مکثی کرد و جواب داد «اگر مشکلی نداره پس چرا بچههام هیچ وقت زنگ نمیزنن!»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مصاحبه_تخیلی
پسر شیمیایی، پسر کوچک
مریم ابراهیمی شهرآباد
هر دو سرشان را پایین انداخته اند و در خودشان فرورفته اند، می پرسم: «کدومتون مایلید اول مصاحبه کنیم؟» «پسر شیمیایی» نگاهی با استیصال به «پسر کوچک» می کند، که یعنی اول تو داوطلب شو. میکروفن را سمت پسرکوچک می گیرم ام پی تری را نزدیکش می گذارم. می گوید: «چرا اول من، امروز یادآور خاطرات تلخی هست که اون به بار آورده اونوقت من باید جورش رو بکشم
؟» به خنده می گویم: «آسیاب به نوبت تا دوستتون نفسش بالا بیاد شما یه بیوگرافی از خودت بده بعد نوبت ایشون هم می شه» لبخند تلخی می زند، به تمسخر می گوید: «هه! نفسش بالا بیاد؟ این همه راه نفس ها رو بسته، هنوز میخواد نفس بکشه؟» «پسر شیمیایی» نگاهی تند به «پسر کوچک» می کند، با خشم می گوید: «یه جوری حرف نزن که انگار خودت پاک و مطهری، فهمیدی؟» «پسر کوچک» انگار خودش را تازه پیدا کرده، لحنش آرام تر می شود می گوید: «هر دومون ساخت دست بشریم، چه اتمی چه شیمیایی.»...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
🥀 🏴سلام! صبح دوشنبهتون به خیر. فرا رسیدن سالروز شهادت جانگذار امام محمد باقر علیهالسلام تسلیت باد🏴🥀
امام محمد باقر علیهالسلام میفرمایند: «خداوند در روز قیامت در حساب بندگانش، به اندازه عقلی که در دنیا به آنها داده است، دقت و باریک بینی میکند.» (بحارالانوار، دار احیاء الترا العربی، ج 7، ص (267)
@zane_ruz
#پزشکی
علائم هشداردهنده سرطان سینه چیست؟
🔺یک توده در سینه یا زیر بغل.
🔺ضخیم شدن بافت یا پوست سینه که در طول دوران قاعدگی و بعد از آن دوام دارد.
🔺تغییر در انداره، شکل و یا محدوده سینه.
🔺خروج مایع شفاف یا خونی از نوک سینه.
🔺تغییر در پوست سینه و نوک سینه، ممکن است سینه شما چال رفته، چروک شده، زبر و پوسته پوسته شده، یا متورم و ملتهب به نظر برسد.
🔺قرمزی سینه یا نوک آن
🔺وجود بخشی در سینه که به طور واضح با بخش های دیگر متفاوت است.
🔺وجود یک توده سفت و سنگ مانند در زیر پوست سینه
پزشک شما آزمایشاتی انجام خواهد داد تا علت را پیدا کند. اگر آزمایشات نشان می دهد که سرطان دارید، وی همه چیز را برای شما روشن می کند یا به شما برای شروع درمان کمک می کند. اکثر توده های سینه سرطانی نیستند. اما اگر پزشکتان معتقد است که توده سرطانی است، بهتر است هرچه سریع تر درمان را آغاز کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مدافعان_وطن
چفیه خونی
عملیات بیتالمقدس تمام شد
خبر داشتم شهید شده... بهدنبال جنازهاش گشتم و پیدایش کردم. چفیه خونی دور گردنش بود. ترکش به فک و صورتش خورده بود. حرفهایش چند دقیقه قبل از خداحافظی یادم آمد و بیاختیار اشکهایم سرازیر شد...
علی چفیهاش را پهن کرد. نان و غذایمان را گذاشتیم روی آن. لقمه اول و دوم را برداشتیم که یکی از بچهها آمد و گفت: «علی! بلند شو بریم.» علی غذایش را گذاشت و سریع بلند شد. انگار دنبال چیزی بود که گفتم: «چفیهات رو لازم داری؟ اشکالی نداره، بیا چفیه من رو بگیر.» راضی نشد. اصرار کردم با دلخوری گفت: «واسه چی اصرار میکنی؟! اگه من شهیدشم، چفیهات خونی میشه، نمیتونم بهت پس بدم.» ازش دلگیر شدم. از پشت، سرم را گرفت و گردنم را بوسید. گفت:«خداحافظ رفیق!»
در نورد اهواز ماندیم و او رفت ....
#شهید_علی_نیکوئی
📎به نقل از همرزم شهید، آقای علی بابایی
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
فمینیسم؛ جنبشی زنانه (۳)
سمانه زاهد
سال ۲۰۰۹ «جسیکا والنتی» از فعالین جریان فمینیستی و سردبیر یکی از سایت های مهم فمینیستی در مصاحبه با مجله نیویورک تایمز عنوان کرد که شاید ما با موج چهارم فمینیسم مواجه باشیم و شاید این موج آنلاین باشد. این جمله بحث و جدل هایی پیرامون موج چهارم به راه انداخت و افراد دانشگاهی، فعالین جریان فمینیستی و رسانه ای به آن ورود کردند و درباره وجود یا عدم وجود موج چهارم به بحث و گفتگو پرداختند. برخی بر این عقیده هستند ما اصلا چیزی به عنوان موج چهارم نداریم و فعالیت هایی که انجام می شود در واقع در ادامه همان مبارزات موج سوم است. مهم ترین دلیل این دسته افراد این است که ما با نظریه های جدیدی در این حوزه مواجه نیستیم که بخواهیم از موج جدید سخن به میان بیاوریم. اما برخی دیگر قائل به موج جدید هستند و می گویند درست است که مبانی نظری تغییری نکرده اما با یک تغییر پارادایمی و الگوواره روبرو هستیم بدین صورت که افراد وارد فضای کنشگری شدند و فعالیت هایی را در فضای مجازی دنبال می کنند. ما در این قسمت نظر قائلین به وجود موج چهارم را دنبال می کنیم که مطمئنا نکات قابل توجهی در آن وجود دارد. از مبانی نظری این موج که همان مبانی نظری موج سوم است و ما قصد پراختن به آن را نداریم که بگذریم، می رسیم به ویژگی های خاص موج چهارم. یکی از این ویژگی ها آنلاین بودن است. حوزه فعالیت های فمینیسم در موج چهارم از فضای حقیقی به فضای مجازی و سایبر انتقال پیدا کرده و فعالیت عمده آن ها دفاع از حقوق زنان در مسائل مختلف از طریق راه اندازی کمپین ها و هشتگ هاست. رسانه های اجتماعی مثل فیس بوک، توئیتر و اینستاگرام مهم ترین بسترهای فعالیت فمینیست های موج چهارم محسوب می شوند. از دیگر ویژگی های موج چهارم این است که برخلاف موج سوم که بیشتر مباحث نظری در آن مطرح می شد این موج کنشی و عمل گراست یعنی وارد میدان می شود و فعالیت های عملی انجام می دهد. مبارزه با جنسیت زدگی ویژگی سوم این موج و موج سوم است. فمینیست های موج چهارم با مواردی چون انتشار تصاویر زننده از بدن زنان توسط نشریات هرزه نگار، ساختن جوک های جنسی، آزارهای خیابانی، سوءاستفاده از زنان در محیط کار و... مقابله می کنند.
از شما دعوت میکنیم متن کامل این نوشتار را در صفحههای ۱۸ تا ۲۱ مطالعه فرمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ترفند
بهترین روش برای شستن ماشین
🚙از برس های آرایشی برای تمیز کردن دریچه های تهویه استفاده کنید.
🚙برای براق شدن داشبورد می توانید مقداری روغن زیتون روی دستمال میکرو فایبر بریزید و از آن برای براق کردن استفاده کنید.
🚙برای درخشندگی عالی داخل خودرو از لانولین استفاده کنید. لانولین ماده ای چرب شبیه وازلین است که از پشم و غدد چربی حیوانات، مخصوصا گوسفند، به دست می آید. می توانید با جستجو در عطاری ها و فروشگاه های محصولات آرایشی و بهداشتی، به سادگی لانولین پیدا کنید.
🚙برای تمیز کردن چراغ های ماشین، از مقداری خمیردندان روی مسواک استفاده کنید.
🚙پس از تمیز کردن برف پاک کن، مقداری الکل روی آن ها بزنید تا از لک انداختن روی شیشه جلوگیری کنید.
🚙به جای استفاده از شیشه شور، می توانید از مخلوط آب و سرکه انگور برای تمیز کردن شیشه ها استفاده کنید.
🚙اگر برای پاک کردن پنجره ها حوله مخصوص در دسترس ندارید، می توانید از دستمال کاغذی استفاده کنید.
🚙برای از بین بردن لکه های داخل خودرو می توانید از شوینده لباس استفاده کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره_حقوقی
🔸سلام مدتی است پدرم به رحمت خدا رفته و از آنجایی که برادر بزرگ تر بیکار است و قصد تصرف کل ملک رو دارد، تمام وراث به این نتیجه رسیدیم که برای فروش آنجا اقدام کنیم. اما برادر بزرگ تر اجازه این کار را نمی دهد و مخالفه، آیا راهی برای کنار گذاشتن این آقا هست یا نه؟
🔹شما می توانید از دادگاه تقاضای انحصاروراثت نمایید، زیرا مخالفت یکی از وراث مانع از انحصار وراثت نخواهد شد و بدین ترتیب است که سهم الارث هر یک از وراث مشخص می شود و آن فردی که با این کار مخالف است هم دارای سهم الارث معینی است و در صورتی که از گرفتن سهم الارث خود امتناع ورزد، سهم وی به رسم امانت در صندوق دادگستری می ماند و بقیه ورثه سهام خود را دریافت خواهند کرد و تکلیف ملک ورثه ای مشخص خواهد شد. اما این دلیل بر این نیست که شما بتوانید یکی از وراث را از گردونه خارج نمایید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
فلسفه ی اثر كبری
در قرن ١٨ میلادی زمانی که انگلیس، هند را به استعمار خود درآورده بود تعداد مارهای کبری در سطح شهر دهلی زیاد بودند و دولت هم برای مدیریت بحران تصمیم گرفت برای هر مار مرده ای که مردم تحویل دهند جایزه نقدی پرداخت کند. این تصمیم در ابتدا با تحویل مارهای مرده زیادی توسط مردم موفق به نظر می رسید و همه منتظر بودند که در طول زمان تعداد مارهای کبری کمتر شود اما در نهایت تعجب تنها تعداد مارهای مرده ای که مردم تحویل می دادند هر روز بیشتر می شد. دولت از پیامد این کار غافل شده بود زیرا بسیاری از مردم فقیر دهلی با تصور اینکه این کار درآمد خوبی دارد به پرورش مار روی آورده بودند. البته این آخر ماجرا نبود و زمانی که دولت اعلام کرد که دیگر برای مارها جایزه نمی دهد فقرا نیز مارهایی را که پرورش داده بودند در هر طرف شهر رها کردند. بنابراین جمعیت مارهای کبری نه تنها کاهشی پیدا نکرد بلکه وضعیـت از روز اولش هم بحرانی تر شد، از این پدیده در علوم سیاسی به نام اثر کبری یاد می شود. اثر کبری یعنی نداشتن افق تصمیم گیری مناسب در حل مسائل که می تواند عواقب پیش بینی نشده و خطرناکی را به همراه داشته باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان
به آسمان نگاه کن (۳)
ماه منیر داستانپور
هفته پیش داستان به آسمان نگاه کن به خانواده آقانصرالله کاسب خوش نام محل رسید که قرار بود برای دخترش لیلا خواستگار بیاید. این خبر خوشی برای هر پدری است اما آقانصرالله نگران همسرش شهربانو و دخترش لیلا بود. شهربانو که می ترسید دخترش بار دیگر قربانی کوته فکری خواستگار شود آقانصرالله را قسم داده بود به خاک مادرش که از نقص لیلا هیچ چیز نگوید. نقصی که آقانصرالله تا ابد خودش را مقصر به وجود آمدنش می دانست هرچند که بی گناه بود. از طرفی بعید نبود این بار اگر وصلت سر نمی گرفت لیلا عطای عروس شدن را برای همیشه به لقایش ببخشد و تا آخر عمر تارک دنیا شود. با همه این ها آقانصرالله نتواست در جسله خواستگاری سکوت کند. او با توکل به خدا و با صداقت تمام همه ماجرای تصادف و نقصی که در وجود لیلا به جای مانده بود را تعریف کرد...
و اینک ادامه داستان...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خدای روزی دهنده...
🌼اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌼
🌻همراهان گرامی کانال زن روز، سلام! صبح زیبای سهشنبه تابستانیتون بهخیر و پر رحمت🌻
امام محمد باقر علیهالسلام میفرمایند: «خداوند بنده مؤمنش را با بلا مورد لطف قرار میدهد، چنانکه سفر کردهای برای خانواده خود هدیه میفرستد، و او را از دنیا پرهیز میدهد، چنانکه طبیب مریض را پرهیز میدهد.» (بحارالانوار، دار احیاء الترا العربی، ج 75، ص (180)
@zane_ruz
#کدبانوگری
پلو بندری با تن ماهی
🧑🍳مواد لازم
برنج: یک کیلوگرم
سبزی معطر: یک کیلوگرم
تن ماهی: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۲ عدد
پیاز: یک عدد
سیر: ۵ حبه
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
ادویه کاری: به مقدار دلخواه
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن یا کره: به میزان لازم
🧑🍳طرز تهیه
پیاز و سیر را خلالی کرده و در یک ظرف مناسب با مقداری روغن یا کره تفت دهید تا نرم شوند، سپس تن ماهی و گوجه فرنگی نگینی شده را به آن اضافه کنید. سپس سبزی را که از قبل ریز کرده اید با نمک، فلفل و ادویه کاری به آن اضافه کنید. برنج را در ظرف دیگری می پزیم تا حدی که آب آن خشک شود سپس مواد آماده شده را به آن اضافه می اجازه دهید تا خوب دم بکشد. در نهایت پلوبندری را در ظرف کشیده و روی آن را با زعفران و تن ماهی تزئین کنید. به یاد داشته باشید طعم این پلو کمی تند است. این غذا با میگو نیز تحت عنوان پلو بندری با میگو پخته می شود، فقط کافی است به جای تن ماهی از میگو (میگو را از قبل بپزید) استفاده کنید.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
تقلای بیهوده و بی ثمر!
حاج اسماعیل دولابی
آرام به طرف دنیا بروید، خدا اگر خواست زیادش را میدهد. مقدار رزق به تقلّای فرد بستگی ندارد. حتی یک ساعت به فکر رزقت نباش، به دنبال کسب و کار هم که میروی، بدان که در رزق، فاعل تام، خدای متعال است، اِنَّ الله هوالرزاق ذوالقوة المتین: هر آینه، خداوند همان روزی دهنده نیرومند و محکم کار است. رزق دو گونه است، یکی آن که تو را طلب میکند و یکی آن که تو در طلب او هستی و عاقبت به تو نمیرسد، جز آن چه در طلب توست. رزق روحی هم همین طور است. خداوند امور دنیای بندگان را خود متکفّل و متعهد گردیده و از آنها پرداختن به امور آخرت (شکر عطایای خدا) را خواسته است، اما بندگان به تلاش در تهیهی دنیایشان پرداختهاند، گویا خداوند توانایی برآوردن نیازشان را ندارد! و از آخرت بازماندهاند و آن را به خدا محول کردهاند. اگر امور دنیوی خود را به خدا واگذار کنی، امور اخروی را نیز خدا تأمین خواهد کرد، اما اگر بخواهیم امور دنیایی خود را با تقلای خودمان تأمین کنیم، ضمن این که چون رزق مقدر و مقسوم است، تقلای بیهوده و بی ثمری است، آخرتمان را هم تباه کردهایم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
معرفی کتاب «آخرین بار که دیدمت» نوشته سیده زهرا طباطبائی
به باران پناه می بری. بر لبه حوض می نشینی. بغضت را که این روزها همچون نفس همراه همیشگی ات شده، رها می کنی. دستانت را در آب می چرخانی و موج می سازی؛ ماهی ها هراسان به گوشه حوض پناه می برند و تو در آب دنبال مردت می گردی تا...
«آخرین بار که دیدمت» رمانی ست برگرفته از زندگی مدافعان حرم، تمام جوانانی که هم عاشق بودند و هم معشوق! با تمام دلبستگی ها راهی سوریه شدند و عاشقانه ای جاودانه از خود باقی گذاشتند.
اگر عاشق هستید و قلبتان داغ است از حرارت جانسوز یار، این درام عاشقانه را از دست ندهید. این رمان ویژه مخاطبان خاص است؛ همان هایی که میل به شعر دارند و روحیه ای لطیف. با یاد روزهای وصال کتاب را ورق بزنید، همراه مجتبی و نهال فصل به فصل زندگی را تجربه کنید و با بغض بخوانید همیشه آنکه نرفته است بی قرارتر است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
آیا کرم گیلاس در بدن انسان زنده میماند؟
به نقل از بهداشت نیوز، متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: «کرم های داخل گیلاس سمی نیستند و نمی توانند در بدن انسان زنده بمانند، بنابراین مصرف تصادفی آن ها برای سلامت خطری ندارد.»
گلبن سهراب متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه چندین گونه مگس مختلف از آفت های میوه گیلاس محسوب می شوند، اظهار کرد: «این مگس ها از مگس های خونی کوچک تر هستند و تخم های آن ها زیر پوست گیلاس قرار می گیرد.» وی با اشاره به اینکه معمولا در هر گیلاس فقط یک تخم گذاشته می شود که بین ۵ تا ۸ روز به لارو یا همان کرم تبدیل می شود، افزود: «این کرم های کوچک به یک سمت هسته می روند که فرآیند آن بین ۱۰ روز طول می کشد.»
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: «اگر از حشره کش های مناسب استفاده نشود در بیشتر باغ ها بیش از ۷۰ درصد گیلاس ها آلوده به کرم هستند.»
سهراب ادامه داد: «کرم های داخل میوه گیلاس سمی نیستند و نمی توانند در بدن انسان زنده بمانند، بنابراین مصرف تصادفی آن ها هیچ خطری برای سلامت ندارد.» وی توصیه کرد: «گیلاس های آلوده به آفت و کرم معمولا روی آب شناور می مانند.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جیک_جیکستان
با موهای پریشون و دلِ نگران؛ فقط یه قاب عکس از پدرت دستت نبوده تا بفهمی تنهایی یعنی چی؟
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ایوان_هنر
«نیکان» امروز، «عروس تاریکی» دیروز!
مصطفی شاهکرمی
محتوا و رویکرد سریال نیکان که این روز ها از شبکه ۳ سیما روی آنتن می رود به مخاطب نشان می دهد که می توان یک پدر و مادر سوداگر و بی مسئولیت داشت و برای آزادی آن ها به هر دری زد تا قصه ای دراماتیک حول یک داستان پوچ رقم بخورد و به خورد بیننده بینوای ایرانی داده شود. سریال نیکان گویی با شعار ساختن یک قهرمان زن اجتماعی ساخته شده است، اما حامیان مالی و سفارش دهندگان آن متوجه اصل ماجرا نبوده اند. اینکه تقلای یک دختر برای آزادی والدین سوداگرش را در قامت یک قهرمان شخصیت پردازی کنیم، واقعا چقدر می تواند منطق فرهنگی داشته باشد. نیکان به نوعی تداعی کننده محتوای سریال عروس تاریکی است، همان سریالی که وحید جلیلی، قائم مقام فعلی رسانه ملی در مذمت پخش آن مقاله ای بلندبالا انشا کرد و به خاطرش مدیریت آن روزگار صداوسیما را به توپ بست!
✨کارت بانکی بی اعتبار
نکته دیگری که در مورد این سریال می توان به آن اشاره کرد بحث جانمایی برخی دیالوگ ها و میزانس های مجعول و گمراه کننده است. به عنوان مثال وقتی نیکان در بیمارستان می خواهد از کارت عابربانکش استفاده کند در پاسخ به سؤال صندوقدار که رمز کارتش را می پرسد، می گوید رمزش ۱۳۵۷ است؛ صندوق دار در ادامه می گوید اعتبار ندارد! استفاده از عدد ۱۳۵۷ به عنوان رمز کارتی که اعتباری ندارد، نمی تواند اتفاقی باشد، چون نیکان یک دختر دبیرستانی است که نهایتا ۱۸ سال دارد و سن و سال پدر و مادرش هم بیشتر از ۴۵ سال است.
(...) از شیطنت هایی که در این سریال وجود دارد می توان به قسمت یازدهم آن اشاره کرد که حدودا در دقیقه ،۴۰ یک تصویر بسته چند ثانیه ای از روزنامه های یک دکه روزنامه فروشی نشان داده می شود. در آن تصویر، مخاطب متوجه روزنامه کیهان می شود که با تیتر درشت جمله ناقصی را که بخشی از آن زیر یک تکه سنگ رفته نشان می دهد: «زنان همچنان مشکل...»
آنچه با دیدن این تصویر به ذهن می رسد، این است که زنان مشکل جامعه یا حاکمیت هستند! در واقع سازندگان سریال با رندی هرچه تمام تر سعی کرده اند در بخش هایی از این سریال، دیالوگ ها و تصاویری را جانمایی کنند که حاوی و انتقال دهنده پیام های خاصی است. نکته جالب اینکه اصل این تیتر متعلق به روزنامه آرمان ملی است، ولی سازندگان سریال نیکان این تیتر را با کادربندی خاص و ساختن تصویر تازه ای که در آن لوگوی روزنامه کیهان و جمله «زنان همچنان مشکل...» دیده شود، جعل کرده اند! فضاسازی غمگین و تیره از جامعه ای بحرانی که زنان در آن دچار افسردگی های روحی شدید بوده و در تقلایی بی پایان هستند در ادامه همان سینمای به اصطلاح اجتماعی سیاه قابل بررسی است، اما بدیهی است که چنین آثاری پیش از تولید در بسته بندی های جذاب و شعار های دفاع از زن و خانواده ساخته می شوند و مدیران بی تجربه و ساده دل نیز با همین شگرد ها در دام تولید این آثار می افتند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97