014-فقه حکومتیضصض.mp3
1.17M
البیان
🎙 #بشنوید ⁉️حضرت امام(ره) چه نگاهی را وارد فقه کردند؟ 🔹ابتکار ایشان در زمینه فقه سیاسی چه بوده اس
👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻
🔰آیت الله فرحانی:
🔹 فقه سیاسی و سابقه آن که بسیار عمیق و مستحکم است مربوط به انقلاب اسلامی نیست و آن چه را که امام به وجود آوردند و حرکت ایجاد کردند نظام سازی بر اساس این فقه است.
🔸 امام(ره) هم در حیث نظری نظام سازی و هم در بُعد ایجاد و تحقق این نظام پیش قدم بوده اند و در عمل و نظر توأماً یک نظام را ایجاد کرده اند.
🔺یکی از کارهای مهمی که امام(ره) انجام داده اند این است که مسئله مصلحت نظام را وارد فقه کرده اند و این کار را به روش و متد فقه جواهری انجام داده اند؛
▪️مبنای ایشان به این صورت است که حکومت حکم اولی و مقدم برهمه احکام الهی است. طبق این مبنا آن موقع مصالحی که ناظر بر تحقق و حفظ حکومت است وارد نظام فقهی می شود و مبدأ بعضی از مباحث فقهی قرار می گیرد و امام(ره) الزامات این بینش را حاکم بر ابواب مختلف فقه نموده است.
👈🏻طبق این اندیشه و روش است که فقه می تواند وارد مرحله نظام سازی بشود و ما می توانیم فقه نظام اقتصادی یا نظام فرهنگی و نظام تربیتی داشته باشیم.
حضرت امام(ره) این مطلب را در ذیل بحث حدیث لاضرر بحث می نمایند.
#فقه_نظام
#فقه_الخمینی
@albayann
taghrir-feqh 71-80.pdf
1.05M
taghrir-feqh 81-90.pdf
1.02M
البیان
💢دوران «غيب» و «شهادت» امام خمینی (ره) 🔰در بیان آیت الله جوادی آملی @albayann
👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻
🔰آیت الله جوادی آملی (مدظله):
🔹جامعان بين «غيب» و «شهادت» مى كوشند همه آنچه را فهميده يا يافته اند به جامعه بشرى منتقل كنند؛ لذا گاهى در علوم نقلى با استنباط از ظواهر دينى تدريس و تصنيف دارند؛ و زمانى در علوم عقلى با استمداد از علوم متعارفه و مبادى تبيين شده آن دراسه و كراسه اى به يادگار مى نهند؛ و گاهى نيز در مشاهده هاى قلبى با استعانت از كشفهاى اوّلى خطاناپذير معصومان (ع) وراثتى و رسالتى را به شاهدان انتقال مى دهند؛ و اسوه سالكان خواهند شد.
🔸يكى از چهره هاى درخشان جمع بين «غيب» و «شهود» استاد عاليمقام، حضرت امام خمينى (ره)، است كه راقم اين سطور از مهرماه 1334 تا سال 1341 ه. ش افتخار شاگردى معظم له را داشته، و از دوران به ياد ماندنى مراحل تحصيليم به شمار مى آيد.
🔺اگر دهه پر بركت 1357 تا 1368 ه. ش را درخشش نشأه «شهادت» ايشان بدانيم، چنانكه هست، دهه مبارك 1347 تا 1358 ه. ق حتماً فروغ نشأه «غيب» آن حضرت (ره) خواهد بود؛ زيرا در اين دهه بسيارى از نفايس غيبى از انفاس قدسى ايشان به نفوس سالكان مسلك صفا رسيده است.
▪️زيرا در سال 1347 ه. ق شرح دعاى سحر را مرقوم داشتند كه در آن بين «مشهود» و «معقول» و «منقول» الفتى دلپذير ايجاد كرد؛ و به تعبير سزاتر، از هماهنگى آنها پرده برداشت:
🌿سه نگردد بريشم ار او را
🌿پرنيان خوانى و حرير و پرند
▫️و در سنه 1349 ه. ق مصباح الهداية إلى الخلافة و الولاية را نگاشت، كه در آن از چهره نگار خلافت محمدى (ص) و ولايت علوى (ع) غبارروبى نمود، و كيفيت سريان اين دو نور را در عوالم غيب و شهود با زبان رمز بيان داشت و همتايى بلكه وحدت اين دو را با لسان استعاره اثبات نمود:
🌿أنا مَن أهوى و من أهوى أنا
🌿نحن روحان حَلَلنا بدناً
💠و در سال 1355 ه. ق تعليقه بر شرح فصوص قيصرى و مصباح الأنس محمد بن حمزه فنّارى را به پايان رساند. و در ديباچه تعليقه بر مصباح الانس تاريخ تَتَلْمُذ مصباح را چنين مرقوم داشتند: قد شرعنا قراءة هذا الكتاب الشريف لدى الشيخ العارف الكامل، أستادنا في المعارف الإلهية، حضرة الميرزا محمد على الشاه آبادي الإصفهاني، دام ظله، في شهر رمضان المبارك 1350 ه. ق.
♻️و در سنه 1358 ه. ق كتاب حاضر، يعنى سرّ الصلاة را تصنيف فرمود. و در آن (فصل پنجم از مقاله يكم و نيز فصل پنجم از مقدمه كتاب) از كتاب اربعين، و نيز در فصل دوازدهم از مقاله دوم، از كتاب مصباح الهداية خود ياد كرده اند. و چون اين كتاب سر الصلاة براى خواص تدوين شد و ديگران از آن بهره نمى بردند، لذا كتاب آداب الصلاة را جهت فيض همگان مرقوم داشته اند.
📚مقدمه کتاب سرالصلوه
#فقه_الخمینی
#امام_خمینی
@albayann
البیان
⚠️ عدم ورود روحانیت به مسائل سیاسی و چالشی؛ اشتباه راهبردی بزرگ⚠️ 🖊دیدار با طلاب و فضلای حوزه علم
⚠️ عدم ورود روحانیت به مسائل سیاسی و چالشی؛ اشتباه راهبردی بزرگ⚠️
🔰رهبر معظم انقلاب:
🔹ممکن است بعضی بگویند اگر حوزههای علمیه وارد مسائل جهانی، مسائل سیاسی، مسائل چالشی نمیشدند، اینقدر دشمن نمیداشتند و محترمتر از امروز بودند. این مغالطه است.
📌هیچ جمعی، هیچ نهادی، هیچ مجموعهی باارزشی به خاطر انزوا و کنارهگیری و گوشهنشینی و خنثی حرکت کردن، هرگز در افکار عمومی احترامبرانگیز نبوده است، بعد از این هم نخواهد بود.
🔸احترام به مجامع و نهادهای بیتفاوت و تنزهطلب که دامن از مسائل چالشی برمیچینند، یک احترام صوری است؛ یک احترامِ در معنا و در عمق خود بیاحترامی است؛ مثل احترام به اشیاء است، که احترام حقیقی محسوب نمیشود؛ مثل احترام به تصاویر و تماثیل و صورتهاست؛ احترام محسوب نمیشود.
اگر حضور در صحنه موجب تحریک دشمنیهاست، این دشمنیها در یک جمعبندی نهائی مایهی خیر است.
◽️آن دشمنیهاست که غیرتها و انگیزهها را تحریک میکند و فرصتهائی برای موجود زنده میآفریند. هر جا به مجموعهی روحانیت یا به دین یک خصومتورزی و کینورزیای انجام گرفت، در مقابل، حرکتی سازنده از سوی بیداران و آگاهان انجام گرفت.
◾️یک وقتی در جمعی گفتم که نوشتن یک کتاب به وسیلهی یک نویسندهی متعصب ضد شیعه، موجب به وجود آمدن چندین کتاب منبع بزرگ شیعی شد. در همین شهر قم اگر کتاب «اسرار هزار ساله» از سوی یک فرد منحرف که ترکیبی از تفکرات سکولاریستی و گرایشهای وهابیگری داشت، منتشر نمیشد، امام بزرگوار ما نمیرفت درس خود را مدتی تعطیل کند و کتاب «کشف الاسرار» را بنویسد؛ که در این کتاب، اهمیت حکومت اسلامی و ولایت فقیه، نخستین جوانههایش مشاهده میشود.
💠بازتولید این تفکر مهم فقهی و شیعی در کتاب «کشف الاسرار» امام بزرگوار محسوس است. اگر تحرک گرایشهای چپ و مارکسیستی و حزب توده در دههی 20 و اوائل دههی 30 نمیبود، کتاب ماندگاری مثل «اصول فلسفه و روش رئالیسم» تولید نمیشد و به وجود نمیآمد. بنابراین، این دشمنیها به ضرر ما تمام نشده است. هر جا خصومتورزی انجام گرفت، موجود بیدار و آگاه - یعنی حوزهی علمیه - از خود واکنشی نشان داد و فرصتی آفرید. دشمنیها فرصتآفرینند؛ آن وقتی که ما بیدار باشیم، آن وقتی که ما زنده باشیم، آن وقتی که ما غافل نباشیم.
🔺غربیها ظرفیت عظیم فکر شیعه برای مواجههی با ظلم جهانی و استکبار جهانی را از مدتها پیش فهمیدهاند؛ از قضایای عراق، از قضایای تنباکو؛ لذا آنها ساکتبشو نیستند؛ آنها به تجاوز خود، به پیشروی خود ادامه میدهند. سکوت و بیطرفی علما و روحانیون و حوزههای علمیه به هیچ وجه نمیتواند دشمنی دشمن را متوقف کند. بنابراین حرکت حوزههای علمیه، بیطرف نماندن حوزههای علمیه در قبال حوادث جهانی، در قبال مسائل چالشیِ ملی و بینالمللی یک ضرورتی است که نمیشود از آن غافل شد.
۸۹/۷/۲۹
📚 دیدار با طلاب و فضلای حوزه علمیه قم
@albayann
taghrir-osul 81-90.pdf
1.3M
013-فقه حکومتی۱۲۳.mp3
4.61M
🎙 #بشنوید
🔰استاد آیت الله فرحانی :
رهبر معظم انقلاب در هر مسئله ای که وارد شده اند، این نگاه اجتهادی امتدادی را داشته اند.
📌مدعای ما این است،که نگاه ایشان مبتنی برمساله مهمی است به نام انسان شناسی ولایی وارتباط انسان ولایی با توحید،که دربحث تمدن نوین اسلامی این مساله بسیارمهم است.
🔹لذا باید به آن توجه ویژه ای شود. کما اینکه ایشان درمساله سبک زندگی اسلامی-که قرائت دیگری ازبحث تمدن اسلامی است- به غیر از این که مبناهای این بحث را مطرح کرده اند، به دو آسیب جدی نیزاشاره نموده اند:
1⃣ ایدئولوژی زدایی
2⃣درنظر نگرفتن تهاجم فرهنگ غربی و آسیب تقلید از غرب
اگر به این موارد توجه نشود به جرات می توان گفت که نمی توان مساله تمدن اسلامی را مطرح کرد.
👈🏻 استاد در این صوت به تبیین این دوآسیب می پردازند،باتوجه به اهمیت پیشنهاد می شود حتما این صوت را استماع نمایید.
#امتداد_حکمت
#ایدئولوژی
#تمدن_سازی
@albayann
01000.mp3
1.52M
🎙 #بشنوید
🔹نظریه امام خمینی در فقه الغنا
🔹بررسی تطبیقی تفسیر آیت الله خامنه ای و مرحوم آیت الله قدیری از امام
🔹نگاه فقه حکومتی امامین انقلاب ذیل مبحث غنا و موسیقی
📚 درس خارج فقه موسیقی استاد آیت الله فرحانی
#فقه_الخمینی
#فقه_جواهری
@albayann
البیان
🎙 #بشنوید 🔹نظریه امام خمینی در فقه الغنا 🔹بررسی تطبیقی تفسیر آیت الله خامنه ای و مرحوم آیت الله ق
👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻
💠افق فقه حکومتی مرحوم امام و آیت الله العظمی خامنه ای ذیل مبحث فقه الغنا
🔰خلاصه ای از بیان «استاد آیت الله فرحانی» در جلسه اول خارج فقه موسیقی:
🔹فقه شیعی در عمود زمان خاصیتی از خود به منصه ظهور رسانده است بنام تحول وپویایی.
این در حالی است که تحول در اندیشه وبیان آیت الله العظمی خامنه ای حساب خود را از تجدد وتحجر جدا کرده است.
📌البته تحول در عرصه فقه، مسیری جز فقه جواهری برای پیمودن نمی شناسد و جالب توجه این است که ممیزه فقه امام راحل از منظر آیت الله العظمی خامنه ای هم همین معنا است.
🔸اگر این مضمون کلی در قالب یک مثال جزئی بخواهد خود را باز شناسد، به یقین یکی از بهترین جلوه گاه های آن ، نظریات نوینی است که امام راحل ابداع فرمودند وپنجره جدیدی از انظار فقهی بر روی شاگردان خود گشودند.
برای مثال می توان به پاسخ امام خمینی (ره)به استفتائی درباره شطرنج وبیان آلات مشترکه اشاره کرد.
▪️مدعای ایشان چنان در نظر برخی بزرگان غریب می نمود که به نمایندگی از یک قشر خاص از محققین ، شاگرد ممتاز ایشان مرحوم آیت الله قديري قلم بدست گرفتند ونقد صریحی بر استاد خود وارد کردند و در خاتمه تصریح فرمودند که اگر ساحت قدس شما از ورود به این دست مسائل بدور باشد بهتر است که مراجعه به اصل نامه ایشان خالی از لطف نیست.
▫️مشابه این نظریه در مبحث غناء از ایشان صادر شد. آیت الله العظمی خامنه ای در کتاب فقه الغنا به جلسه ای در اواخر عمر شریف امام (ره) با برخی مسئولین نظام اشاره می کنند ونقل به مضمون آن چنین است که مبنای ایشان در اواخر عمر شریفشان چنان اقتضا داشت که چه بسا یک آواز با یک لحن از رسانه جمهوری اسلامی حلال وهمین آواز به همین کیفیت از رسانه یک کشور مسلمان تحت سلطه طاغوت حرام باشد.
🔺گرچه در ابتدا اصل چنین مدعایی بسیار عجیب به نظر می رسد اما موضع آیت الله العظمی خامنه ای در قبال این نظر بسیار متفاوت است با موضع شاگرد دیگر حضرت امام در قبال نظر تحولی ایشان در مساله شطرنج.
👈🏻البته مقصود از تفاوت دو موضع از دو فقیه، صرفا به معنای پذیرش ویا عدم پذیرش نظر فقیه دیگر نیست بلکه کیفیت ارزیابی وهندسه سازی برای نظریه ای که به گوش اهل فن نا آشناست مد نظر میباشد .
چه اینکه یک فقیه مثل مرحوم آیت الله قديري می فرماید ساحت قدس امام راحل از بیان چنین نظریاتی بدور باشد بهتر است وفقیه دیگری مثل رهبر معظم انقلاب بر این نظرند که مبنایی از این نظریه پشتیبانی می کند که به حق در منظومه فقه جواهری خود را باز می شناسد و گرچه ممکن است کسی این نظر را در مقام افتاء در مقابل رأی خود ارزیابی کند (که البته مقتضای تطور علم هم همین است) اما اینکه زیر بنای چنین نظریه ای در فقه شیعی آن هم به سبک جواهری وجود دارد یا نه ؛ مساله ای دیگر است.
🔹آیت الله العظمی خامنه ای در مبحث فقه الغنا متصدی این رسالت هستند که نشان بدهند ولو چنین مدعایی نو به نظر می رسد ولی سازمان فقهی قوی ای از آن پشتیبانی می کند و چون این نظریه مرهون مبانی فقهی است مرز روشنی با تجدد دارد واز طرفی چون با بینشی نوین وژرف نگرانه به مساله پرداخته است از تحجر فاصله گرفته است.
این معنا که البته تفصیل فقهی استدلالی آن نیازمند تفصیلات است ، در پاسخ حضرت امام به مرحوم آیت الله قديري نمودار گشته است.
آن جا که امام می فرماید قبل از پاسخ ورود به مبحث فقهی مورد سوال نوع نگاه شما به اخبار واحکام مایه تاسف است ...
🔸ایشان تحجر را مایه مرگ مدنیت برخاسته از تحول و فاصله گرفته از تجدد می دانند والبته اشاره این مختصر مغنی از مراجعه به متن ودیدن امثله گوناگون فقهی که ایشان مورد استناد نظریه خود قرارداده اند نیست.
#فقه_الخمینی
#فقه_جواهری
@albayann
البیان
🎧 مجموعه صوتی نگاهی بر أمهات مبانی و مسائل «فقه الخمینی» 📚 استاد آیت الله فرحانی 📥 با توجه به درخ
💠افق فقه حکومتی مرحوم امام و آیت الله العظمی خامنه ای ذیل مبحث فقه الغنا
🆔https://eitaa.com/albayann/810
💠آیا انقلاب اسلامی حرف نوئی دارد؟
🆔https://eitaa.com/albayann/775
💠اهمیت نظام اصولی در دستگاه استنباطی مجتهد
🆔https://eitaa.com/albayann/770
💠 استنباط فقه الخمینی توسط شیخ اعظم و آخوند با تحلیل امام و علامه طباطبایی
🆔https://eitaa.com/albayann/748
💠نگاه و ابتکار حضرت امام ره در فقه
🆔https://eitaa.com/albayann/795
💠لوازم ورود به فقه نظامات چیست؟
🆔https://eitaa.com/albayann/778
💠نفی بدلیت و شمولیت از نگاه اطلاق در دیدگاه حضرت امام
🆔https://eitaa.com/albayann/746
💠ملاک مسئله اصولی از نظر شیخ اعظم و آخوند خراسانی
🆔https://eitaa.com/albayann/728
💠جامع در مرکب اعتباری۱
🆔https://eitaa.com/albayann/652
💠جامع در مرکب اعتباری۲
🆔https://eitaa.com/albayann/689
💠فقه الخمینی به چه معناست1؟
🆔https://eitaa.com/albayann/675
💠فقه الخمینی به چه معناست 2؟
🆔https://eitaa.com/albayann/398
💠مقدمه انسان شناسی تقسیمات حکمت ۱
🆔https://eitaa.com/albayann/631
💠مقدمه انسان شناسی تقسیمات حکمت ۲
🆔https://eitaa.com/albayann/664
💠اگر در حوزه فقه الخمینی شکل بگیرد چه اتفاقاتی به وجود می آید؟
🆔https://eitaa.com/albayann/640
💠اجتهاد در حوزه و در فضای فقه الخمینی
🆔https://eitaa.com/albayann/606
💠معنای قانون فلسفی «الماهیة من حیث هی لیست إلا هی»
🆔https://eitaa.com/albayann/603
💠نقش شهید مطهری در فقه الخمینی
🆔https://eitaa.com/albayann/592
💠در اعتباریات علیت منتفی است.
🆔https://eitaa.com/albayann/561
💠مفهوم اصالت الوجود در بیان صدرا
🆔https://eitaa.com/albayann/529
💠اشکال حضرت امام به گزاره های علم فقه
🆔https://eitaa.com/albayann/521
💠تاثیر علامه و امام خمینی در برخورد با تمدن غربی
🆔https://eitaa.com/albayann/492
💠جهان بینی فقیه
🆔https://eitaa.com/albayann/466
💠آشنایی با مبانی حکمت متعالیه بخش اول
🆔https://eitaa.com/albayann/465
💠آشنایی با مبانی حکمت متعالیه بخش دوم
🆔https://eitaa.com/albayann/476
💠کارکرد حداقلی و حداکثری فلسفه به چه معناست؟
🆔https://eitaa.com/albayann/447
💠فقیه نظام
🆔https://eitaa.com/albayann/435
💠تحلیل معنای حق از نظر ملا صدرا
🆔https://eitaa.com/albayann/371
💠آیا تحول بدون فقه الخمینی امکان دارد؟
🆔https://eitaa.com/albayann/314
💠دو تحول اساسی توسط حضرت امام
🆔https://eitaa.com/albayann/311
💠خطاب وحیانی و مسئله نسخ
🆔https://eitaa.com/albayann/277
@albayann
014-فقه حکومتی123(1).mp3
3.07M
🎙 #بشنوید
⁉️برای به وجود آوردن نرم افزار تمدن دینی چه باید کرد؟
🔹دو آسیب اساسی در این مسیر چیست و چه مشکلاتی ایجاد می کند؟
🔸بینش تمدن سازی که حضرت آقا می فرمایند باید به وجود بیاید طبق چه مبنایی است؟
❓روشن فکری بیمار خروجی مشترک کدام دیدگاه ها به اسلام است؟
❗️روشنفکری در ایران چگونه به وجود آمد؟
🔰استاد آیت الله فرحانی در این صوت به پاسخ این سوالات را می پردازند.
#مبانی_فقه_حکومتی
#تمدن_سازی
#آیت_الله_فرحانی
@albayann
حسین بن علی یک صیرورت وشدن است.mp3
3.31M
🎙 #بشنوید
🏴حسین ابن علی یک صیرویت و شدن است.
🔰 استاد آیت الله فرحانی:
▪️حسین ابن علی یک نماد و جریانی است که می خواهد جامعه و تاریخ را با ولایت اهل بیت پیوند بدهد.
🔹بنده تحقیقات مفصلی در مهدویت کردم یکی از فصلهای این تحقیق « ولایت، عاشورا و مهدویت» است. به نظر من داستان بزرگ حسین ابن علی داستان پیوند ما با “غدیر و مهدی” است.
📌 فَأسْالُ اللهَ الّذِی أکْرَمَ مَقامَکَ ، وَأکْرَمَنِی بِکَ ، أنْ یَرْزُقَنی طَلَبَ ثارِکَ مَعَ إمام مَنْصُور؛ )مع امام مهدی( “حسین ابن علی می خواهد من و تو را به وجود مقدس امام عصر پیوند دهد.
حسین ابن علی در سبک زندگی اسلامی یک” شُدن” است. حسین ابن علی می خواهد تو را تبدیل به علی اکبر، مسلم ابن عوسجه، به ابالفضل العباس کند خواهران را تبدیل به زینب کبری کند این یک “شُدن” است. حسین ابن علی (عاشورا) یک شدنی است که یک طرفش می شود تاسوعا و یک طرفش می شود اربعین.
⁉️تصمیم بگیریم، ببینیم می خواهیم وارد گردونه بشویم؟
زینبی که عاشورا را درک کرد با زینبی که قبل از عاشورا بود فرق داشت، عباسی که عاشورا را درک کرد با عباس قبل از عاشورا فرق می کرد. عباس شُد! زینب شد!
#محرم
#امام_حسین
@albayann
🔊 #فایل_صوتی
🎙 مجموعه صوتی انسان شناسی ولایی
🔰 استاد آیت الله فرحانی
1⃣مهدویت،خلافت وولایت درقرآن
2⃣آیا مقام امامت بالاتر از مقام نبوت است؟
3⃣دوره های سه گانه تاریخ از نظر قرآن
4⃣فرق انبیا الهی در چیست؟
5⃣فرق هدایت نبی با هدایت امام
6⃣رابطه انسان با ملکوت
7⃣پیام های عاشورا
8⃣جمع بندی انسان شناسی ولایی
⚠️ جهت استماع صوت هر جلسه لینک ارائه شده را انتخاب
نمایید.
@albayann
ارزش اشک و عزاداری بر اباعبدالله.mp3
464.9K
🎙 #بشنوید
🏴ارزش اشک و عزاداری بر اباعبدالله
▪️ استاد آیت الله فرحانی
🔹امام صادق (ع) فرمود
مسمع می خواهم بشارتت دهم حالا که به یاد عطش حسین ما اشک می ریزی مطمئن باش.....
#محرم
#امام_حسین
@albayann
راه اول رفاقت با خداست.mp3
1.29M
🎙 #بشنوید
⁉️اهل بیت چگونه ما را اصلاح می کنند؟
🔰 استاد آیت الله فرحانی:
🔹امام صادق (ع) در منا مُحرم بودند و گدایی خدمت ایشان آمدند.....
❗️ چقدر شما حاضری در محرم و صفر رفاقت خود را با خدا و امام زمانت بیشتر کنی؟
🏴 حسین ابن علی “قانون صیرورت” اسلام است آمده تحولی در ظاهر و باطن ما ایجاد کند آمده مسأله ولایت و مهدویت را در تاریخ حل کند.
🔺راه اول رفاقت با خداست.
@albayann