گزیده معراج السعاده (5)
انسان دو بعد دارد: یکی #جنبه_روحانیت که با آن فرشته گون می شود و دیگری #جنبه_جسمانیت که با غلبه آن حیوان سیرت می گردد. این دو ویژگی در این جهان همراه انسان است.
کسی که طالب رسیدن به عالم نور است، باید روز به روز در #کسب_فضیلت ها و دفع رذیلت ها بکوشد تا لحظه ای که بین روج و جسمش جدایی می افتد، پرده های تاریک طبیعت از جلو چشمش برداشته شود و شوق عالم بقا بر دلش سرازیر گردد.
چنین شخصی با اینکه بدنش در زمین؛ اما روحش در آسمان خواهد بود.
لازمه این درجات، محوریت #رضای_خدا در اندیشه، گفتار و کردار تا رسیدن به مرحله #قرب_الهی می باشد.
گزیده معراج السعاده صفحه 20-21.
#کتاب_معراج_السعاده
✂️برش ها - پایگاه جامع سیره شهدای جهان اسلام
@boreshha
🌍http://www.boreshha.ir/
#روایت_سیره_شهدا (1)
✅ ماهیت و تاریخچه روایتگری
#روایتگری بیان واقعه ای تاریخی یا توصیف پدیده ای بافنون و روشهای مختلف است.
روایتگری اختصاص به امروز و دوره انقلاب اسلامی نیست. از اولین روز تاریخ پدیده ها و حوادث با روایتگری به نسل های بعدی منتقل شده اند. به طور مشخص در انقلاب عظیم #امام_حسین (ع) صحنه رشادت و مظلومیت آن امام عزیز، با روایت گری به نسل های بعدی رسیده است.
قیام حسینی با توجه به عمق و حساسیتش دو نوع راوی داشته؛ #روایان_قبل_از_واقعه و #راویان_بعد_از_واقعه. راویان قبل از واقعه خداوند فرشتگان مقرب و خیلی از انبیای الهی هستند. رسول خدا (ص) بارها صحنه شهادت ایشان را به طرق و بیان های مختلف روایت کرده است.
هنگامی که امام حسین (ع) دو ساله شد، برای رسول خدا صلی اللَّه علیه و آله و سلم مسافرتی پیش آمد، ناگهان در یکی از رهگذرها ایستاد و در حالی که اشک از چشمانش سرازیر میشد، گفت: «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ».
یکی از حاضران از علّت ناراحتی پیامبر(ص) پرسید، آن حضرت فرمود: «این جبرئیل است که از زمینی در کنار فرات به نام کربلاست، به من خبر میدهد که فرزندم حسین در آن کشته میشود.» ( اللهوف على قتلى الطفوف / ترجمه فهرى، النص، ص: 17).
بعد از واقعه هم توسط اهل بیت (ع) مخصوصا امام سجاد و حضرت زینب (س) بوده است.
سر نی در نینوا می ماند اگر زینب نبود
کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود
چهره سرخ حقیقت بعد از آن توفان رنگ
پشت ابری از ریا می ماند اگر زینب نبود.
ادامه دارد....
✂️برش ها - پایگاه جامع سیره شهدای جهان اسلام
@boreshha
🌍http://www.boreshha.ir/
#خرده_روایت_ها
صبح زود بیدار شدم. همه خواب بودند. روی تختش نبود. هر چه گشتم پیدایش نکردم. رفتم دستشویی. پاچه ها را داده بود بالا. فرچه هم توی دستش. چاه توالت گرفته بود.
کتاب یادگاران؛ جلد 30؛ صفحه 53.
✂️برش ها - پایگاه جامع سیره شهدای جهان اسلام
@boreshha
🌍http://www.boreshha.ir/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آن حسین کیست؟
به مناسبت روز شهادت شهید محمدحسین یوسف الهی
محمد رضا توی جبهه بود. خوابش رادیدم. از در که آمد داخل لباس #خدام امام رضا (ع) را پوشیده بود. یک روحانی سید هم همراهش بود.
انگار که عجله داشته باشد. آمد جلو و گفت: #امام_رضا (ع) مرا به خادمی خود قبول کرده. حالا هم آمدم با تو خداحافظی کنم. این را گفت و رفت. از خواب که بیدار شدم خیلی پریشان بودم تا اینکه خبر شهادتش را آوردند.
حساب که کردم همان شبی که آمده بود به خوابم، مهمان امام رضا (ع) شده بود.
#شهید_محمدرضا_نظافت
#شهدا_و_اهل_بیت ع
#شهدا_و_امام_رضا ع
راوی: همسر شهید
#کتاب_خط_عاشقی۳؛ خاطرات عشق شهدا به امام رضا (ع)، گردآورنده حسین کاجی، باز نویسی: مهدی قربانی، نشر حماسه یاران، چاپ سوم-تابستان ۱۴۳۷؛صفحه ۲۱.
✂️برش ها - پایگاه جامع سیره شهدای جهان اسلام
@boreshha
🌍http://www.boreshha.ir/
#روایت_سیره_شهدا (2)
یک سؤال: کسانی که دفاع مقدس را درک نکرده اند چه طور می توانند شهدا را روایت کنند.
لازمه روایتگری، حضور در متن واقعه نیست؛ بلکه اشراف به حقیقت ماجراست. چنانکه ائمه بعد از امام باقر (ع) با آنکه به حسب ظاهر در صحنه عاشورا حضور نداشته اند؛ اما روایتگر غم و اندوه آن بوده اند.
امام رضا (ع) فرمودند: يَا ابْنَ شَبِيبٍ إِنْ كُنْتَ بَاكِياً لِشَيْءٍ فَابْكِ لِلْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ (ع) فَإِنَّهُ ذُبِحَ كَمَا يُذْبَحُ الْكَبْشُ وَ قُتِلَ مَعَهُ مِنْ أَهْلِ بَيْتِهِ ثَمَانِيَةَ عَشَرَ رَجُلًا مَا لَهُمْ فِي الْأَرْضِ شَبِيهُونَ. (الإقبال بالأعمال الحسنة (ط - الحديثة)، ج3، ص: 29)
اى پسر شبيب اگر براى چيزى گريه خواهى كرد براى حسين (علیه السّلام) گريه كن كه چون گوسفند سرش را بريدند و هجده نفر از خاندانش با او كشته شدند كه روى زمين مانندى نداشتند .
اگر قرار بود که روایتگر وقایع، فقط شاهدان ماجرا باشند، اصلا وقایع تاریخی به دست ما نمی رسید. اتفاقا در قضیه دفاع مقدس اکثر روایتگران، آنهایی هستند که جنگ را ندیده اند، اما بر واقعیت و اهمیت قضیه اشراف پیدا کرده اند و آن را به دیگران رسانده اند.
✂️برش ها - پایگاه جامع سیره شهدای جهان اسلام
@boreshha
🌍http://www.boreshha.ir/
فرازی از وصیت نامه شهید علی سیفی نسب:
بارالها! قسم به عظمت خودت، اگر نبود اميدواريام به رحمتت، هرگز آرزوي #شهادت و لقايت را نمي كردم. زيرا از اعمال خود با خبر بودم و مي دانستم كه هرگز لايق اين نعمت بزرگ نبودم، ولي همين قدر مي دانم كه هر چند گناهان من زياد باشد، ولي عفو و بخشش بيكران تو، از گناهان من بسي عظيم و بزرگتر است.
#وصیت_نامه_شهدا
#وصیت_نامه_موضوعی
#شهید_علی_سیفی_نسب
#شهادت_طلبی
#رحمت_خدا
✂️برش ها - پایگاه جامع سیره شهدای جهان اسلام
@boreshha
🌍http://www.boreshha.ir/
شهید باکری چهره ای فراموش نشدنی
مقام معظم رهبری:
بعد هم در حوادث گوناگون در روزها و اوقات مُشرف به انقلاب هم حرکت مرحوم قاضی و دیگران؛ بعد در مسائل خود انقلاب، شهید مدنی و شهید قاضی؛ در دفاع مقدّس، شهید باکری و امثال اینها؛ دهها نفر از این قبیل شخصیّتهای برجسته هستند که اینها چهرههای نقشآفرینند، اینها چهرههای فراموشنشدنیاند. من عرض می کنم #نباید_گذاشت این تاریخ پُرافتخار به دست فراموشی سپرده بشود؛ این تاریخ را باید حفظ کرد....#شهید_باکری یک چهرهی فراموشنشدنی است که هرگز یاد او از ذهنها نمی رود و دوستان نزدیک او که با او همراه بودند -البتّه بنده هم ایشان را مکرّر دیده بودم- و آنهایی که با او معاشر و همراه بودند، چیزهایی از نورانیّت او، از معنویّت او، از صفای او نقل می کنند که انسان را واقعاً دچار #غبطه میکند.
29 بهمن 99 در دیدار تصویری با مردم آذربایجان شرقی
#کلام_ره_بر
#شهید_مهدی_باکری
✂️برش ها - پایگاه جامع سیره شهدای جهان اسلام
@boreshha
🌍http://www.boreshha.ir/
شهید شاطری نسبت به #اسراف خیلی حساس بود.
برش اول:
همراه مهندس و یکی از اهالی #بقاع رفته بودیم شناسایی منطقه ای. موقع ناهار که شد، مهندس به او گفت: برو برای ناهار غذا سفارش بده.
ما سه نفر بودیم؛ اما چون آن شخص ارادت ویژه ای به شهید شاطری داشت، شش تا غذا گرفت. مهندس از این کار او خیلی ناراحت شد. اما کار از کار گذشته بود.
وقتی سیر شدیم، مهندس از کارگر رستوران #ظرف_یک_بار_مصرف خواست تا باقی مانده غذا را با خودمان ببریم.
در مسیر #ضاحیه پیرمرد گدایی کمک خواست. مهندس گفت: پول را می خواهی چه کنی؟ گفت: گرسنه ام.
مهندس غذا را به او داد و گفت: اگر گرسنه باشی همین کفایتت می کند.
ادامه دارد...
.
... ادامه مطلب قبل
برش دوم:
رابطه من و مهندس خیلی گرم بود. سعی ام این بود که ناراحتش نکنم ، او هم رفتاری بسیار مهربانانه با من داشت؛ اما یک بار خیلی از دستم عصبانی شد.
از من یک برگ دستمال کاغذی خواست. من از روی محبتی که به او داشتم چهار برگ دادم. با عصبانیت نگاهم کرد و گفت: عباااس
من یک دستمال خواستم چرا چهار تا دادی؟
این نشانه نه تنها نشانه محبت نیست؛ بلکه علامت اسراف است. اگر تو مرا دوست داشته باشی وقتی از تو چهار برگ دستمال بخواهم، اگر بدانی که فقط به یکی احتیاج دارم، همان یکی را باید بدهی.
#شهید_حسن_شاطری
#سیره_اقتصادی_شهدا
#مبارزه_با_اسراف
راوی: استاد عباس قطایا؛ مسئول تبلیغات هیئت ایرانی در لبنان
#کتاب_معمار_محبت؛ خاطرات شهید حسن شاطری. نوشته عبدالقدوس الامین. ترجمه زهرا عباسی سمنانی. ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی. نوبت چاپ: دوم-1397. صفحه 133.
✂️برش ها - پایگاه جامع سیره شهدای جهان اسلام
@boreshha
🌍http://www.boreshha.ir/
هدایت شده از روی خط شهادت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شکرا حسام | شکرا ایران
📍نقش ویژه مهندس شهید #حسن_شاطری در بازسازی لبنان و مدیریت جهادی وی در منطقه
#روایت_سیره_شهدا (3)
✅ #روایتگری ؛ روایت حادثه ای #نظامی یا حادثه ای #انسانی
توصیف دفاع مقدس به دو صورت قابل تحقق است.
گاهی از ظاهر سخت و جنگ روایت می کنیم. در تشریح عملیات ها و ادوات نظامی و اصطلاحات نظامی می کوشیم. این توصیف جنگ است. این نوع توصیف نه از عهده ما برمی آید و نه سودی برای مخاطب جنگ ندیده ندارد.
نوع دیگر روایتگری توصیف سیره شهداست. کسانی که این نبرد جهانی را خنثی کردند از چه نوع روحیه و خلقیاتی برخوردار بودند که از هیمنه ارتش مجهز عراق و حامیان بین المللی آنها ترسی به دل راه ندادند.
ما می خواهیم شهیدان را روایت کنیم تا راه شهیدانه زیستن مسدود نشود. آگاهی از سیره شهدا و عمل به آن، می تواند هر نوجوان و جوان خام را به جوانمردی الهی تبدیل کند.
#امام_خمینی (ره) در پیامی که به مناسبت آزاد سازی #بستان صادر کردند، فرمودند:
« آنچه برای اینجانب غرورانگیز و افتخارآفرین است روحیه بزرگ و قلوب سرشار از ایمان و اخلاص و روح #شهادت_طلبی این عزیزان که سربازان حقیقی ولیاللهالاعظم ارواحنا فداه هستند میباشند و این است #فتح_الفتوح».
مقام معظم رهبری در شرح این عبارت فرمودند:
«در قضیهی فتح بستان در سال ۱۳۶۰، امام رضواناللَّهعلیه پیامی دادند، كه در آن پیام، تعبیر «فتح الفتوح» بود. بعضی خیال كردند كه «فتح الفتوح»، #جنگ_بستان است؛ اما امام آن را نمیگفت؛ امام میفرمود: - به این مضمون - «فتح الفتوح»، فتح یا ساختن این جانهای آگاه و بیدار است. واقعاً بزرگترین فتح جمهوری اسلامی این بود كه توانست این جوانان را به این مرحله از عظمت و اعتلای روحی برساند كه بتوانند احساس #خودباوری كنند و بایستند و در مقابل تهاجم عظیم یكپارچهی دنیا، از كشور و از موجودیت شان و از اسلام دفاع كنند؛ كه مظهرش جنگ تحمیلی بود و تا الآن هم ادامه دارد. الآن هم ما در مقابل تهاجم دنیا قرار داریم».۱۳۷۷/۰۲/۰۷
ادامه دارد...
✂️برش ها - پایگاه جامع سیره شهدای جهان اسلام
@boreshha
🌍http://www.boreshha.ir/
4_5868350877521152987.mp3
9.44M
♦️با توجه به توصیه ی مرحوم قاضی نسبت به اقامه ی عزای بر سیدالشهداء ان شاءالله هر هفته پنجشنبه ها اگر توفیق باشد،با هم روضه ای گوش خواهیم داد.
♦️امشب شب لیلة الرغائب است.
چه رسوایی عظیمی باشد اگر بزرگترین رغیبه ی ما تجلی و ظهور بقیة الله الاعظم عجل الله تعالی فرجه الشریف و شهادت در رکاب ایشان نباشد.
جامونده ها را هم دعا کنید.
May 11
🕊 فرمانده خستگیناپذیر جبهه میانی تفحص شهدا "سردار علیرضا گلمحمدی" بههمراه همرزمش "محمود حاجی قاسمی" به درجه رفیع شهادت نائل گردیدند.
💠 منَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ...
🌷 در شب لیله الرغائب، فرمانده دلاور جبهه میانی تفحص شهدا " سردار شهید علیرضا گلمحمدی" بههمراه همرزمش "محمود حاجی قاسمی" در جریان عملیات تفحص شهدا به درجه رفیع شهادت نائل گردیدند.
فرمانده شهید "علیرضا گلمحمدی" که برادر ایشان نیز در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیده بود، چندین مرحله در جریان عملیات تفحص شهدا به درجه رفیع جانبازی نائل آمد و تا مرز شهادت پیش رفت.
📌تقدیر الهی بر این بود تا برات شهادتش در لیله الرغائب امضا گشته و به آرزوی دیرینهاش برسد.
💢شهید "محمود حاجی قاسمی" نیز از رزمندگان و جانبازان مدافع حرم بود که
بههمراه شهید گلمحمدی در زرباطیه عراق، در اثر برخورد با مین به درجه رفیع شهادت نائل گردید.
#شهادت_جاریست
شهادت آیت الله محلاتی
1 اسفند 1364
در اول اسفند 1364، آیتالله فضلالله محلاتی، نماینده امام خمینی در سپاه پاسداران، به همراه هشت تن از نمایندگان مجلس، به نامهای: حججاسلام، ابوالقاسم رزاقی، سید نورالدین رحیمی، غلامرضا سلطانی، مهدی یعقوبی و ابوالقاسم موسوی دامغانی و نیز آقایان محمد کلاتهای، علی معرفیزاه و سید حسن شاه چراغی و چند تند دیگر از قضات و مسؤولین نظام، عازم جبهههای جنگ بودند که هواپیمای آنها مورد حمله دو فروند جنگده عراقی قرار گرفت و در نزدیکی اهواز سقوط کرد و کلیه سرنشینان آن به شهادت رسیدند. جهت ارج نهادن به فداکاریهای روحانیون در طول دوران دفاع مقدس، این روز به نام روز "روحانیت و دفاع مقدس" نامگذاری گردید.
زندگینامه شهید محلاتی:
شهید آیتالله فضلالله محلاتی در سال 1309 در محلات متولد شد و در سال 1324 به حوزه علمیه قم رفت و از محضر بزرگان همچون به آیت الله بروجردی، امام خمینی، علامه طباطبایی و شهید صدوقی کسب فیض کرد.
فعالیت های سیاسی ایشان از سال 1326 و بدنبال آشنایی با فداییان اسلام و مرحوم آیت الله کاشانی آغاز شد. بعد از کودتای 28 مرداد به خاطر سخنرانی بسیار تند علیه کنسرسیوم نفت و کودتای شاه، دستگیر و به مشهد تبعید شد. بعد از آغاز نهضت امام خمینی در سال 1341 فعالیت های شهید محلاتی شدیدتر شد و بارها به زندان افتاد. در آستانه انقلاب اسلامی از اعضای فعال کمیته استقبال از امام بود و بعد از پیروزی در کمتیه مرکزی به عنوان نماینده امام فعالیت داشت.
ایشان در انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نمانیده محلات و دلیجان انتخاب شدند و سپس به عنوان نماینده امام در سپاه منصوب شد. ایشان در دوره دفاع مقدس نقش ارزندهای ایفا نموده و سرانجام مزد مجاهدت های خود را با شهادت خود گرفتند.
#تقویم_شهادت
گزیده معراج السعاده (6)
صفحه وجودی انسان در آغاز آفرینش، بدون نقش و کاملا #سفید است. بعدها بر اثر اعمال، نقوشی بر آن ظاهر شده و بر اثر تکرار ثابت و ماندگار شده و از به #اخلاق تعبیر می شود.
#تغییر_اخلاق ناپسند در کودکی و حتی جوانی آسان است؛ اما با رسیدن سن به پیری بسیار دشوار خوهد بود. انسان غافل و مغرور در روز مرگ خواه ناخواه که دل ازاین دنیا برکَنَد، چشمش #واقع_بین شده و از مشاهده نامه اعمالش تعجب خواهد کرد.
در آن روز، ما حصل زندگی و کشت مرزعه وجودی اش، آفتی بیش نخواهد بود که سزایش آتش است.
گزیده معراج السعاده صفحه 22.
#کتاب_معراج_السعاده
✂️برش ها - پایگاه جامع سیره شهدای جهان اسلام
@boreshha
🌍http://www.boreshha.ir/
برش ها
#روایت_سیره_شهدا (4) 👇👇👇
#روایت_سیره_شهدا (4)
در نوشته قبلی عرض کردیم که کار مهمی که بر عهده باقی ماندگان بعد از شهداست، روایت سیره شهداست. چرا که روایت بعد نظامی جنگ مشکل غیر نظامی امروز ما را حل نمی کند. با استشهاد به کلام امام و شرح مقام معظم رهبری بیان شد آن چیزی از جنگ بسیار مهم است تربیت نیروهای انقلابی شهادت طلب و وابسته به اسلام و قرآن است. فتح الفتوح جنگ تربیت همین نیروهاست.
اینک ادامه مقال:
مقام معظم رهبری در مناسبتی دیگر در توضیح #فتح_الفتوح امام خمینی، فرمودند:
در صدر اسلام، فتح الفتوح، یک #حادثه_نظامى بود. ... امام ما فرمود فتح الفتوحِ انقلاب اسلامى، نه یک حادثه نظامى که یک #حادثه_انسانى است؛ یعنى پیدایش این جوانان، خلقِ این انسانهاى نورانى، بیرون آمدن فرشتگان از دنیایى که جز اهریمن در مناطق مختلفِ جوانانه آن به چشم نمىخورد و نمىخورَد،
امروز تا حدودى در گوشههایى از دنیا جلوههاى نورانى دوباره پیدا مىشود.
فتح الفتوح، این #جوانان بودند؛ همین سرداران شهیدى که این لشکر را به وجود آوردند؛ همین سردار «على فضلى»؛ همین سردار «ناصح»؛ همین #جوانان_مؤمن و همین نورانی هایى که نورانیّت آنها مىتواند دل هایى را روشن کند.
اینها مایه شرفند؛ اینها مایه عزّتند. براى یک کشور، داشتن اینها افتخار است؛ بردن نام شان افتخار است؛ تکرار یادشان افتخار است؛ ادامهى راهشان افتخار است.
اشتباه است اگر کسى خیال کند [و بگوید] اسم جنگ و شلمچه و ایثار و سرباز و سپاهى و سردار را نیاورید؛ مبادا وضعى که مىخواهیم در جامعه به وجود آید، به هم بخورد! نه؛ این خطاست.
وضع مطلوب، وضع خوب، بناى شامخ، پرچم عزّت، دولت مقتدر، ملت سربلند و راه روشن، آن وقتى خواهد شد که مفهوم «جهاد» در حالى که در انسانهاى پاک و والا و پیراسته تجسّد پیدا کرده است، در جامعهاى نیز وجود داشته باشد، و در جامعه ما وجود دارد.۱۳۷۷/۰۷/۲۶
ادامه دارد....
✂️برش ها - پایگاه جامع سیره شهدای جهان اسلام
@boreshha
🌍http://www.boreshha.ir/