.
🔹فقیه میدان «تولید نظر»
✍️ حجت الاسلام امین بهرامی
از جمله فقهایی که از نوابغ دوران ما بود، علامه ذوالفنون، مرد محراب، اندیشه و مجاهدت، متفکر شهید آیتالله سیدمحمدباقرصدر(اعلی الله مقامه الشریف) است. او شخصیتی است که در فقه همچون زراره، در صداقت و پاکی همچون سلمان فارسی، در عبادت و مناجات همچون کمیل، در بصیرت مانند عمار و در شجاعت و بی باکی بسان مالک اشتر بود. مراجع معظم تقلید و علمای بزرگوار شیعه، هر کدام به سهم خویش دارای آثار علمی، معنوی، اجتماعی، فرهنگی و یا سیاسی به جامعه اسلامی بودهاند اما نبوغ کم مانند و گوناگونی که شهید آیت الله العظمی سیدمحمدباقر صدر(نور الله مرقده) داشتند، ایشان را از سایر علمای عصر خویش متمایز کرده بود و نبوغ آن فقیه وارسته باعث شد آن عالم بابصیرت آثاری را از خود به جای گذارد که سالها پس از شهادت مظلومانهاش باهمان طراوت دوران حیات طیبهاش مورد استفاده اندیشمندان دنیای کنونی قرار گیرد.
آن عالم کمنظیر و دوراندیش ابتدا اولویت جامعه دینی و شبیخون دشمنان دین، به کیان شریعت را در کنار یکدیگر میسنجید، سپس دست به قلم میشد و به جنگ با عقیدههای خرافی خناسان زمان رفته و از عظمت اسلام و ايدئولوژی دینی دفاع میکرد. از همین منظر است وقتی متوجه نظریات بیپایه و اساس مارکسیسمها پیرامون اقتصاد شد، به تأليف كتاب گرانسنگ(اقتصادنا) پرداخت و در این اثرکم نظیر، ابتدا به معرفی مارکسیسم و نظریات آنان پرداخت، سپس مکتب اقتصادی اسلام را ارائه داد.
🔗 متن کامل در خبرگزاری رسا
#اندیشه
#شهید_صدر
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
.
📌 لااقل برای شعارتون زنده بمانید!
با "مرد، مُردگی، آزادی"شون
میتوان فهمید
"زن، زندگی، آزادی"شون
چقدر دروغه!
لااقل برای حمایت از زنان تلاش کنید زنده بمانید!
لااقل خودکشی را بین پسر و دخترها تبلیغ نکنید!
#سیاست
#خودکشی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🗂 #رصد_اندیشهها
✅ مروری بر مطالب برگزیده اندیشمندان و پژوهشگران در هفته گذشته:
🔻شکلگیری شبکه حجاب و عفاف در جبهه مردمی، ضروری است | عبدالحسین خسروپناه
📎لینک مطلب
🔻پناهِ فرهنگی ما؟ | حبیب اله بابایی
📎لینک مطلب
🔻«خودکشی» یا «مرگ خودخواسته»؛ تفاوتی ندارند! | احمدحسین شریفی
📎لینک مطلب
🔻از کنترل انتظامی قضایی؛ تا درمان فرهنگی |محمدرضا باقرزاده
📎لینک مطلب
🔻 درنگی در باره بعثت پیامبران در مشرق زمین | محسن الویری
📎لینک مطلب
🔻کتاب فلسفه و روش علوم اجتماعی | استاد حمید پارسانیا
📎لینک مطلب
🔻متصدیان شعار «عصر حیرت» بهدنبال انزوا و انفعال جبهه حق هستند | سجاد ایزدهی
📎لینک مطلب
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه | بله | ویراستی | اینستاگرام | تلگرام
@Fekrat_Net
@HOWZAVIAN
🔴 بحران گفتوگو
در جامعه ای که گفتوگو جایگاهی ندارد و صحبت کردن انسانها با یکدیگر معنی خود را از دست داده است، انسانها تنها زندگی میکنند. جامعه، جمعی از آدمهای تنها است.
در این جامعه، خود بودن، صادق بودن، راست بودن، دیدن و گفتن حقایق، بیان دردها، مشکلات، درخواست کمک، بیان نیاز، احساسات و عواطف، طلب و بسیاری مسایل دیگری که باعث شود شما را در جایگاهی دون جایگاه دیگران نشان دهد، مورد پسند نیست. طرد میشوید. مورد توجه نیستید، ضعیف و دون جلوه میکنید.
جامعه یک شخصیت ایده آلی را برای خود میسازد که درواقع هیچ مصداق بیرونی ندارد و همه در تلاشند تا بدان برسند ولی نمیرسند. هیچکس آن نیست ولی همه تمایل به آن دارند و ابراز آن بودن میکنند.
همگی مثل هم نیازمندیها، درخواستها و رنجهایی مشترک دارند ولی بیان و مطرح کردن آنها باعث میشود، دیگر شبیه به آن ایدهآل نباشیم. و این حرکت خلاف جهت جریان آب است. از این رو دهان کاریزی میشود که در درون سینه میریزد و حرفها همچون موج بر صخرههای سینه کوبیده میشوند.
هرکس نقابی برای خود انتخاب میکند. لباسی برمیگزیند. شده با برگ و خاک هم شده، خود را میپوشاند تا دیده نشود.
اینجا نقطهی آغاز حدیث نفس انسان است. نقطهی شروع تنهایی. قطع ارتباط از بیرون. نقطهی شروع مخفیکاری و شروع ایجاد بخشی تاریک و دستنیافتنی در زندگی بشر. نطقهی شروع حرفهایی که دیگر فهمیده نمیشوند. بشر دیگر نه میفهمد و نه فهمیده میشود. بحران گفتوگو آغاز شده. جمعی از تنهاها، تشکیل جامعه میدهند.
انسان ایدهآل تصویر شده برایمان، انسانی است سرد، کم حرف، درخود، لاغر و کشیده، خوش تیپ، کم غذا، خوش اندام،بدون مشکل مالی، بدون مشکل جسمی، بینیاز به دیگران، متکی به خود، مستقل، بدون درد، بدون رنج، تنها، رافع مشکلات دیگران، آمال آرزوهای دیگران، آینده ی دیگران.
این جمع تنها، هر چند وقت یک ویژگی از ویژگیهای یگانه شخصیت ایدهآل را انتخاب میکنند و سعی میکنند حول محور آن خود را شاد و خندان و موفق و در حال پیشرفت نشان دهند تا تنهاییشان نابودشان نکند. غفلت. فرار. فراموشی عامدانه. کسی جرأت روبرو شدن با خود فنا شده خویش را ندارد. چهرهای در هم کوبیده شده. قلبی رها. ذهنی فهم نشده. شخصیتی بیارزش جلوه داده شده.
این خود آدمی،با آن شخصیت ایدهآل اجتماعی فاصله ی بسیاری دارد، پس تصمیم گرفته میشود تا این خود به زوال کشیده شده را در گنجه ای در گوشهی زندگیاش مهر و موم کند. خودش را زندانی کند تا مبادا رو در رو شدن با خودش، سرعت حرکت به سمت یگانه را کند کند. تمام تلاش او این است که کسی از خودش با خبر نشود. همه همین گونهاند. جامعهای مخفی کار. جامعه ای ترسو.
راه چاره چیست؟ راه برون رفت. چگونه نقابمان را کنار بگذاریم؟ چگونه لباس شهرت را از تن بیرون کنیم؟ چگونه با خود فنا شده ی خویش روبرو شویم؟
به گمانم باید منتظر یک معجزه بود. معجزه در پایان خط رخ میدهد. در نهایت استیصال. بشر باید به پرتگاه مرگ و تنهایی برسد و در آن نقطه تصمیم بگیرد که آیا رفتاری معجزه آمیز از خود بروز دهد و طرحی نو براندازد و یا خیر.
🔗 مکتوبات ذهن یک طلبه
#متن_رادیویی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆👆عملیات شناختی 👆👆
☝️یکی از شگردها و ترفندهای انتخاباتی امسال
⬅️ واکنش نشان دادن نسبت به همان رویدادی که رسانه های خارجی و مطبوعات وابسته داخلی به آن علاقمند هستند و بخاطر این واکنش و به هنگام انعکاس آن ، نام کسی که واکنش نشان داده را بارها تکرار می کنند . ( ببینید ☝️)
؟➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ حواسمان باشد برخی از مهره های ورشکسته سیاسی برای دیده شدن مکرر، حاضرند هر نجاستی را نوش جان کنند و مخاطبان را وادار به تکرار نام خود نمایند.
#بصیرت
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
امروز اگر تخت سلیمان داریم
از برکت بی کران قرآن داریم
ما هیچ نداریم اگر داریم از
جمهوری اسلامی ایران داریم
#میثم_رنجبر
💠 @shaeranehowzavi
.
🔰 «کتابنا»؛ سرگذشت شهید محمد باقر صدر(ره)
🔸کتاب نا، نوشته مریم برادران، روایتی نهچندان بلند، اما واقعنما، مستند و پرجزئیات از شهید صدر است که با دوری از زیادهپردازی و اغراقگری در شانزده فصل به شرح زندگی او پرداخته است.
🔸«نا» یادآورِ سهگانۀ شهید صدر است که بیشتر، ایشان را به آنها میشناسند: فلسفتنا، اقتصادنا و مجتمعنا.
🔸مریم برادران، ساعتها و روزها، خوانده و دیده و شنیده و سپس با قلمی روان و صمیمی به روایتِ خواندهها و دیدهها و شنیدههایش از زندگی مردی پرداخته که او را تنها با نام دو کتابش فلسفتنا و اقتصادنا میشناخته.
🔸نویسنده در طول نوشتن این کتاب با خانوادۀ شهید صدر بهویژه همسر بزرگوار شهید در ارتباط بوده و از دقت و سخنان آنان بهره برده است.
🔸او در مقدمه کتاب مینویسد: متن را برای فاطمه صدر فرستادم. روز بعد زنگ زد. شماره را که روی صفحۀ گوشی دیدم، همۀ بدنم یخ کرد، جواب ندادم، اضطراب عجیبی بود. خودم را دلداری دادم و چند دقیقه بعد شمارهشان را گرفتم. گوشی را برداشت و بعد از سلام و احوالپرسی، با همان صدای گرم پر از انرژی و امید همیشگی و سخاوت ذاتی این خانواده، تشکر کرد و با مهربانی گفت: «وقتی میخواندم، با شما حرف میزدم که انگار همهجا حضور داشتید.»
🔻 خواندن «کتابنا» را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
#تبریک 💠 راهاندازی صفحهی «دوستانِ کتاب»
#شهید_صدر
#دوستان_کتاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔎 طرحی سه ضلعی برای «حجاب»
✍️ علیرضا محمدلو، دکتری فلسفه علوم اجتماعی
▫️با دو طیفی که مبتلا به رادیکالیسم و برداشتهای تکضلعی در برداشت از رهنمودهای رهبرانقلاب هستند حرفی ندارم. اینکه فرهنگ اصل است و تقدم رتبی دارد یا قانون برجسته تر است و تقدم زمانی دارد هم جز #شکاف_تفسیری و هرمنوتیک بر دستگاه فکری جبهه انقلاب نخواهد افزود.
▫️جالب است که هر دو طیف هم گزاره ها و فکت های قابل استناد دارند و یکی به تدین و #تضرع کشف حجاب کنندگان برای برداشت فرهنگی از کلام رهبری تمسک میورزد و دیگری به #حرام_سیاسی و شرعی خواندن کشف حجاب استناد می کند و دریافتی متفاوت و قانون محور از بیانات ایشان دارد.
▫️این دو طیف اگر دور هم ننشینند و گفتگوهای بیتعارف و متعدد و باحوصله نداشته باشند، جز ساخت فرقههای فرهنگی و سیاسی در ایستگاه تفسیر از بیانات رهبر انقلاب، مطلب نویی عاید جبهه انقلاب نخواهد شد.
▫️اما بنظر میرسد که فارغ از این #دوقطبی_تفسیری در تقدم و تاخر استراتژیها، در مقام تبیین و حل مساله چه باید کرد؟ پیوست های امنیتی و فعال کردن ظرفیت های دولتی جهت مراقبت و کنترل اوضاع را اگر فاکتور بگیریم، در مقام تبیین و تاثیر فرهنگی چه کنیم؟سه محور کلان با کلی جزییات ناظر بر هر فاز را میتوان طرح کرد:
1️⃣ انگارهسازی...
2️⃣ فضاسازی...
3️⃣ قهرمان سازی..
🔗متن کامل در این صفحه
#رسانه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#خبر_خوب
💢 انتخاب هنرمند سال هنر انقلاب اسلامی
🔹 هنرمندان شهر قم آقایان؛ مسعود نجابتی در بخش گرافیک، محمدرضا دوست محمدی در بخش تصویرسازی و علی اصغر عزتی پاک در داستان، هنرمند سال هنر انقلاب اسلامی شدند.
#هنر #رسانه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ | #آوینی
✅ فهم شهید آوینی از عظمت انقلاب اسلامی
▪️رستاخیز فرهنگی عظیمی به نام انقلاب در ایران رخ داد که طی آن، عالم و آدم ما عوض شد. در اثر این تغییر بزرگ و دگردیسی بنیادین، فهم ما نسبت به خود و جهانمان تغییر کرد.
▪️شهید مرتضی آوینی در جریان این دگردیسی بزرگ قرار گرفت. شهید آوینی نهتنها در برابر این موج بزرگ مقاومت نکرد بلکه قلب خود را گشود و عمیقاً آن را پذیرفت. هنر آوینی این بود که تجربۀ خود را در نوشتههایش بازنمایی کرد.
📺 تماشای فایل با کیفیت در آپـــارات
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه | بله | ویراستی | اینستاگرام | تلگرام
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
@Fekrat_Net
#طرح_قدر
💠 حیدر ای مظلوم فاتح
خط : استاد اسماعیلی
اجرا مهدی کاظمی
سال اجرا : ۱۳۹۹
#شب_قدر
ورود به کانال گرافیست
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🗓 به بهانه سالروز شهادت هنرمند متعهد و بسیجی، مهندس سید مرتضی آوینی/۲۰ فروردین
✍️ شهید آوینی با قلمش، درایت مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) را ستود🔰
قانون یا باید خود را «حافظ شریعت» بداند و یا خود، شریعتی دیگر خواهد شد. پس، رویکرد تاریخی ما به قانون در مشروطیت روی آوردن به شریعتی دیگر بود، بیآنکه خود بدانیم.
شیخ فضل الله نوری(ره) به همین «نسبت» توجه یافته بود، چرا که «شرع» نیز در مقام احکام به مجموعهای از شرطها و حدود – یعنی قانون – مبدل میشود...
...«اما هنوز این نظم نیهیلیستی گاو مقدسی است که پرستیده میشود، حتی در میان ما که همواره نظم و نظام و انتظام را از درون به بیرون معنا میکنیم. این، تفاوتی عمده است میان تمدن شرق و تمدن غرب. رویکرد تاریخی ما به غرب در مشروطیت با یک رویکرد ظاهری به «ضرورت وجود قانون» آغاز میشود. اولین نشریهای که در ایران انتشار مییابد «قانون» نام میگیرد و میرزا ملکم خان [از مؤسسین فراموشخانه و فراماسونری در ایران] یک قرن پیش، در نخستین شماره جریده «قانون» (رجب ۱۳۰۷ هجری قمری) مینویسد: «ایران مملو است از نعمات خداداد. چیزی که همه این نعمات را باطل گذاشته نبودن قانون است».
شیفتگی در برابر قانون، تقدیر تاریخی همه اقوامی است که در آغاز ظهور تمدن غرب پای در آخرین دوران از اضمحلال تاریخی خویش نهاده بودند. اما این شیفتگی صرفا ظاهری است. وجود قانون، فی نفسه نمیتوانست همه آنچه را که ما میخواستیم تامین کند. قانون تعیین کننده حقوق و ضامن تامین آن است. پس نخست باید درباره حق و حقوق اندیشید.
نظم نیهیلیستی، یعنی قانونی که «حق» متناسب با روزگار غلبه نیهیلیستی معنا شده است و از آن گذشته، اگر قانون هر (قانونی) ضمانت اجرای خویش را در یک نظام ظاهری جستوجو کند، بشر خود را از «اخلاق» مستغنی خواهد پنداشت و قانون را به جای «شریعت» خواهد نشاند. قانون یا باید خود را «حافظ شریعت» بداند و یا خود، شریعتی دیگر خواهد شد. پس، رویکرد تاریخی ما به قانون در مشروطیت روی آوردن به شریعتی دیگر بود، بیآنکه خود بدانیم. شیخ فضل الله نوری(ره) به همین «نسبت» توجه یافته بود، چرا که «شرع» نیز در مقام احکام به مجموعهای از شرطها و حدود – یعنی قانون – مبدل میشود».
🔸منابع: برگرفته از فردایی دیگر، مرتضی آوینی از مقاله محمد فاتحی در پایگاه خبری صاحب نیوز، کد خبر 6384
🔗 صفحه شهید رابع
#روز_هنر_انقلاب_اسلامی
#هفته_هنر_انقلاب_اسلامی
#هنر #رسانه #شهید_آوینی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
حسرت زدهی حلاوت دیدارت
جا ماندهام از سعادت دیدارت
ای پیرمُراد شعرهای تَر من
ما را برسان به ساحت دیدارت
#مهتا_صانعی
#شاعران
#رهبر_انقلاب
#روایت_دیدار
💠 @shaeranehowzavi
.
#دین_آویزی چیست؟
«نرخ روز را نباید شکست» در ادبیات غربزدههای وطنی
چرا امسال، #روزهخواری در ملأ عام مسأله رسانههای دینآویز (یعنی دستاویز کردن دین برای سیاستبازی) نیست؟ #ویراستی👆
#ماه_رمضان
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
رفیق شهیدم
✍️مجتبی میرزایی
با سید مرتضی در دوران نوجوانی آشنا شدم. آن موقع تلویزیون دو سه شبکه بیشتر نداشت. یکی از برنامههای مورد علاقه من، برنامه روایت فتح با صدای سید بود.
ده سالی از شهادتش گذشته بود.
صدایش به همراه تصاویر جنگ و روایتگریش بر جانم مینشست.
در دلم نامش گره خورده بود.
در دوران دبیرستان، سه بار برای اردوی راهیان نور ثبتنام کردم و به جنوب کشور، محل آسمانی شدن سید رفتم.
بازدید از یادمانهای جنگ و شنیدن از خاطرات او، یادش را برایم تازه میکرد و رفاقتم جان تازهای گرفت.
تقدیر رقم خورده بود که از بین تمام شهدا با او باشم. مخصوصا زمانی که برای بازگو نمودن خاطرات جبهه و جهاد تبیین، قلم بدست گرفتم، نام سیدشهیدان اهل قلم به من نیرو میداد.
با خودم میگفتم خیلی خوب هست که نویسندگان هم برای خود شهید و سیدی دارند که به آن ببالند و او را الگوی خویش برشمارند.
اکنون رفاقتمان بیشتر هم شده است. خواندن کتابها و مقالاتش جزو برنامههای روزانه من شده است.
علم و نگاه جامعش
فهم دقیقش از دین
بصیرت سیاسیش
پیرو ولی فقیه بودن
زبان نرم و برنده
رعایت ادب در کلام
زیبایی بیانش
همگی گویا این مطلب هستند که بیگمان دریچههایی از نور بر او تابیده بودند که آنچنان هنرمندانه واژهها را قطار میکرد و دل رفیقش را به نقطه واحد یعنی حقیقت هستی رهنمون میساخت.
و جزو آرزوهای من، شدن، همچو رفیق شهیدم هست.
برایم دعا کن رفیق.
۲۰ فروردین سالگرد شهادت #شهید_سید_مرتضی_آوینی گرامی باد.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃پیشنهاد تماشا
#به_عشق_مادرم
🌱 شرح اتفاقی عجیب و زیبا برای دختران
#حجاب
#یازهرا
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
شب قدر
✍نجمه صالحی، مدرس حوزه و عضو تحریریه مجتهده امین
باران، طراوت، سرسبزی و لحظههای شیرین سجود و سکوت! باران که میبارد، زنده میشویم از میان ثانیههای دلتنگی؛ از لحظات مانای زندگی، چشمان بارانی هنگام دعا و یقین به اجابت است و در پسِ آن، دیدار رنگینکمان و استشمام هوای پاک!
با نمایان شدن رنگینکمان سر را رو به آسمان میبریم تا نقاشی زیبای خدا را تماشا کنیم و در ذهن ثبت! در زندگی هم لحظاتی است که این رنگینکمان نمایانتر میشود و در خاطر جاوید؛ گویی هرچه بهدست آوردهایم، مدیون آن دم هستیم و شب قدر یکی از آن اوقات تاثیرگذار است. در این زمان خاص، پس از جاری شدن "هزار و یک" نام جلاله معبود، بر زبان و باریدن اشک ندامت و درخواست مکرر برای رهایی از آتش دوزخ، خود را در حصن حصین خدا در امان خواهیم دید و رنگین کمان امید، در دلمان ظاهر میشود.
زیبایی شب قدر در ابهامش است و سه بار فرصت است تا الماس وجود صیقل یابد، گاهی تا تراش نخوریم مفید نخواهیم بود! رنج و گنج! تقدیر در شب نوزدهم و ابرام در شب بیست و یکم و امضا در شب بیست و سوم رقم میخورد*.
در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، آنگاه که آسمان به زمین نزدیک است با اوج گرفتن در آسمان دعا و پرواز دل به سوی دعای اللَّـهُمَّ کن لولیک الحجة بن الحسن... سلامتی صاحب الزمان عجل الله فرجه و ظهور را از خداوند طلب میکنیم و این چنین حس امید در در درونمان جوانه میزند. حس خاصی که در ادامهی حیات، ما را محکم و استوار میسازد. حس امید و تلاش برای ساختن فردا، حس آماده شدن، حس تغییر، حس ساختن و نو شدن؛ فقط کافیاست به آسمان دل توجه کنیم.
آسمان دل که بارانی شود، فکر و ذهن جز در حریم پروردگار، در جای دیگری مشغول نیست. آن وقت است که رنگینکمان با پای خودش به سرزمین دل وارد میشود تا پاداش بارانی شدن قلب صادق و پاک را اینگونه هدیه دهد. گاهی باید به آسمان نگریست، تا رنگینکمانی شدن دل، چند قدم فاصله است؛ لحظهها را دریابیم!
.
*قالالصادق(ع): التَّقدیرُ فی لَیلَةِ تِسعَ عَشرَةَ و الإبرامُ فی لَیلَةِ إحدی و عِشرینَ و الإمضاءُ فی لَیلَةِ ثلاثَ و عِشرینَ/مقدّرات در شب نوزدهم تعیین، در شب بیست و یکم تأیید و در شب بیست و سوم ماه [رمضان] امضا میشود./الکافی، ج 4، ص 159.
#شب_قدر
#ماه_مبارک_رمضان
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🔷 شعر یار غار شهید آوینی، یوسفعلی میرشکاک در فراق سید شهیدان اهل قلم:
کیستم من بنده ای از بندگان مرتضی
قطره ای از بحر ناپیدا کران مرتضی
سایه وار افتاده ام بر آستان مرتضی
مدعی هرگز نمی فهمد زبان مرتضی
باطن دین محمد بود جان مرتضی
بر زمین افتاده دیدم آسمان خویش را
رقص مرگ جان و پایان جهان خویش را
در کف طوفان رها کردم عنان خویش را
گم شدم اندر نشان بی نشان مرتضی
آخرین دژ نیز ویران شد کجا پنهان شوم
در کدامین دره تاریک سر گردان شوم
با چه امیدی حریف مرگ در میدان شوم
مردگان را بعد ازو چون بر در فرمان شوم
کیست بردارد درفش کاویان مرتضی
جز منافق را ندیدم منکر مردان مرد
کاه اجمال حصولی کی شناسد کوه درد
درنگنجد در ضمیر صوفی سودا نورد
آنکه سر تا پا حضور آمد به میدان نبرد
در مسلمانی ندیدم همعنان مرتضی
شاه شطرنج سیاست مات خون مرتضاست
درکف جن و ملک رایات خون مرتضاست
بر زبان جبرئل آیات خون مرتضاست
نشر دین در انتشار ذات خون مرتضاست
دین ما شد تازه با خون جوان مرتضی
دین ما گفتم نه دین دین فروشان دغل
بوالحکم کیشان قبض و بسط جهل مستدل
آیت قرآن به لب، تلمود پنهان در بغل
فهم دین مصطفی را جسته مفتاح از هبل
از من بیچاره تا درماندگان جام جم
در جفا با مرتضی پروا نکردیم از ستم
چون علی، او در صمد افتاده و ما در صنم
زین میان، شیر خدا او بود ما شیر الم
در میان شاعران یک جان آگاه کو؟
در میان اهل حکمت یک شهادت خواه کو؟
آنکه چون حیدر بگرید نیمه شب در چاه کو؟
گر تویی سام نریمان! نک کمان مرتضی
ای دریغا مقتدای خویش را نشناختم
والی صاحب ولای خویش را نشناختم
آشنایان! آشنای خویش را نشناختم
فاش می گویم خدای خویش را نشناختم
#یوسفعلی_میرشکاک
#شهید_آوینی
#روایت_فتح
💠 @shaeranehowzavi