Modiryar | مدیریار
✍ مدل سازمان های پایدار #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مدل سازمان های پایدار
💢 چگونه میتوان سازمانی پایدار و انطباقی طراحی کرد؟
✅ #سازمان_های_پایدار از مواردی محسوب میشود که درکنار طبیعت و انسانشناسی برای تغییر و عملکرد و سودآوری مؤثر است و سپس، سازمانی با ارزش چشمگیر ایجاد میکند که مطلوب، پایدار، زیستپذیر و مطابق با تغییر مناظر کسبوکار و انسانی است
✅ در مجمع جهانی اقتصادی اخیر در #داووس_سوئیس، کسبوکارها با شروع انقلاب صنعتی چهارم چگونگی استفاده و مهار ارتباط بین انسان و هوش مصنوعی را بهاشتراک گذاشتند. این موضوع موجی کاملاً جدید از برنامهها و ابزارهای کاربری فراتر از حد تصورمان ایجاد کرد.
✅ همچنین، جوامع جدید همزیستی را ایجاد میکنند و روابط کاری رسمی و غیررسمی را برای ارزشآفرینی بهوجود میآورند. کسب این حق برای اطمینان از موفقیت #استراتژی_سازمان در قرن بیستویکم بسیار مهم است.
💢 جستوجوی سازمان های پایدار و حرکت روبهجلو
برای حرکت و هدایت موفقیتآمیز در انقلاب نابهسامان صنعتی چهارم پنج عامل لازم است:
1⃣ ایجاد رهبران انطباقپذیر با سازمان پایدار و الهامبخش و چابک؛
2⃣ تعریف مجدد سازمان های پایدار و ایجاد استعداد در تغییر حال و آینده؛
3⃣ استفاده از فناوری و روشها و سلیقهها در ارزشآفرینی؛
4⃣ ارتقای تعامل مبتنیبر شواهد ازطریق پلتفرمهای صوتی؛
5⃣ ایجاد فرهنگ تفکر همسو برای واقعیسازی خواستهها و انرژی و استعدادهای مردم.
💢 ویژگیهای سازمان های پایدار در قرن بیست و یکم
این سازمان انسانشناسی جدید باید بین توانایی آسپیراسیون و درگیری واقعی ازطریق بینش نظریۀ مازلو تعادل برقرار کند.
✅ اگر در مورد مبحث #نظریه_مازلو اطلاعات کافی ندارید پیشنهاد میشود که مقاله «هرم مازلو چیست؟ آشنایی با سلسله مراتب هرم نیازهای مازلو» را مطالعه نمایید تا بیشتر با مثالهای کاربردی آن آشنا شوید.
✅ سازمان مذکور با ایجاد فرهنگی که امکان تناسب #اهداف_فردی با اهداف سازمانی و تعادل سالم بین همکاری و رقابت را فراهم میآورد، کارکنان را قادر میسازد نیازهای خود را تحقق بخشند. در اینجا، مسئلۀ اصلی ایجاد همکاری و تعادل است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چارچوب مفهومی توصیف سازمانها
✅ مفاهیم لایه و کلان سازمان
▪️مأموریت ها
▪️آرمان و اهداف
▪️راهبردهای مدیریت
▪️سیاست ها
✅ لایه های عملیاتی سازمان
▪️محصولات
▪️فعالیت های سازمانی
▪️ساختار اجزا و عوامل
▪️جریان های کاری
▪️جریان های مالی
▪️جریان مواد و کالا
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ عادتهایی برای شاد بودن
#كارولين_پاتِر در باره ی شاد بودن این چنین می گوید: «شادی از درون من سرچشمه مي گيرد و هيچ كس به جز خود من نمي تواند من را شاد كند.» شما می توانید هر روز که از خواب بیدار می شوید خودتان انتخاب کنید که امروز را چگونه بگذرانید. به راحتی می توانید شاد بودن را انتخاب کنید. از برخی از اطرافیانم که در باره ی نحوه ی شاد بودن شان سئوال می پرسم، آن ها این چنین به من پاسخ می دهند: من این قدرت را دارم که روزی شاد یا غمگین را برای خود بسازم. من حق انتخاب این کار را دارم. دیروز گذشته و فردا هم هنوز نیامده است. من فقط یک روز یعنی امروز را دارم و هدفم این است که در آن شاد باشم. به همین راحتی آن ها برای شاد بودن تلاش می کنند و موفق هم می شوند.
#شاد_بودن
#راهکارهای_شادی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل مدیریت عملکرد سازمان
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_عملکرد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل مدیریت عملکرد سازمان #مدل_مفهومی #مدل_مدیریت #مدیریت_عملکرد #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiry
✍ مدل مدیریت عملکرد سازمان
✅ همه سازمانها صرف نظر از ماموریت شان، جهت دستیابی به #اهداف_سازمان از طریق سرمایه های انسانی خود حرکت می کنند. دستیابی به این نتایج زمانی میسر می شود که تمام اعضای تیم سازمانی، از اهداف استراتژیک سازمانی و اهداف فردی خود آگاه باشند. بنابراین، مدیریت عملکرد موثر در صورتی که انعطاف پذیر و منصفانه اجرا شود، می تواند در موفقیت سازمان نقشی حیاتی را ایفا کند. این سیستم با هدف حفظ و #بهبود_عملکرد کارکنان طی فرایند برنامه ریزی عملکرد همراه با مربیگری، منتورینگ، ارزیابی و ارائه بازخورد مستمر و توسعه ای به کارکنان صورت می گیرد. این فرایند بر مرور عملکرد کارکنان توسط مربی سازمانی که معمولا سرپرست یا مدیر فرد است تمرکز دارد و فرصتی را برای توسعه اهداف سال آتی و بررسی مسیر پیشرفت شغلی کارکنان فراهم می کند.
✅ پیاده سازی #مدیریت_عملکرد در سازمان ها، موجب جهت دهی مثبت به رفتار کارکنان همسو با اهداف و خواسته های سازمان می شود. این همراستایی از یک سو به سبب شفاف سازی مسئولیت ها و انتظارات، موجب افزایش بهره وری فردی و گروهی می شود و از سوی دیگر، به علت در دسترس بودن اطلاعات کامل تر از عملکرد افراد، اتخاذ تصمیم های مربوط به ارتقا و پرداخت عادلانه را ممکن می سازد. اجرای صحیح این نظام، در بهبود سایر فرآیندهای #منابع_انسانی از جمله جذب و استخدام، آموزش، نگهداست، جبران خدمت، تعیین مسیر پیشرفت شغلی و غیره نقش به سزایی دارد. مدیریت عملکرد کارکنان، فرآیندی مستمر از تعاملات بین مدیران و کارکنان ایشان می باشد که شامل ۴ مرحله زیر است:
1⃣ هدفگذاری و برنامه ریزی:
مديران می بایست انتظارات و اهداف سازمان را مشخص کنند تا طی تعامل سازنده، #اهداف_فردی همراستا با اهداف سازمان توسعه یابند. انتظارات عملکردی از هر یک از کارکنان، در قالب شاخصهای کلیدی عملکرد، مطرح و مورد توافق قرار می گیرد. ورودی شناسایی شاخصها میتواند از شرح وظایف و مأموریتها، اهداف استراتژیک، گزارشات ارزیابی ادوار قبل یا اهداف رفتاری مبتنی بر ارزشهای سازمان نشأت گرفته باشد.
2⃣ هدایت عملکرد(مربی گری):
در طول دوره مرور عملکرد، #مدیران در قبال مشاهده و مستندسازی عملکرد رفتاری موفق و ناموفق کارکنان و تیم خود، جهت بررسی نهایی در پایان دوره، مسئول هستند و ضمن مرور پیشرفت عملکرد فرد، وی را برای دستیابی به عملکرد بهتر تشویق، راهنمایی و راهبری میکنند. در واقع پس از اتمام مرحله هدف گذاری و برنامه ریزی و برگزاری جلسه اول دوره، مدیر باید از طریق مشاهدات و ثبت آنها، برگزاری جلسات و سایر مکانيزم های مربی گری، تحقق برنامه ها را کنترل، پایش و راهبری نماید.
3⃣ ارزیابی عملکرد کارکنان:
شاخص های توافق شده، مورد #ارزیابی قرار گرفته و با انتظارات مشخص شده در ابتدای دوره مقایسه میگردد. ارزیابی ها، عادلانه، مستند بر شواهد واقعی و در حیطه تحت اختیار افراد، انجام میشوند.
4⃣ بازخورد:
این بخش شامل ارتباطی دو سویه با پاسخگویی متقابل بین مدیر و کارکنان است. #بازخورد اثربخش باید زمان بندی شده، ساختاریافته، خاص و متعادل بوده و حاوی اطلاعات مثبت و توسعه ای بر مبنای فعالیت های افراد باشد. ضروری است مدیران ارشد به صورت مستمر بازخوردهای لازم را به همکاران در جهت شناساندن نقاط قوت و قابل بهبود ارائه می نمایند. این اقدام با هدف مربی گری همکاران و ارتقا مهارت ها و شایستگی های ایشان انجام می شود. برخی از بازخوردهای مدیران به همکاران در قالب دوره های آموزشی به منظور ارتقا مهارت ها و شایستگی های همکاران بیان می شود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ تدوین استراتژی مدیریت شغلی مبتنی بر شایستگی و مدیریت موفق
✅ داشتن سیستمی عالی برای #تعامل_کارکنان برای توجه به رشد شغلی و تشویق آنها در پیگیری کردن نقشهای عالی در سازمان، از بسیاری جهات به سازمان کمک میکند. حضور کارمندانی که به مشارکت علاقه دارند، به معنی عملکرد بالاست که منجر به بهرهوری و سودآوری میشود. این کارمندان میتوانند با حفظ استعداد، ثبات را به وجود آورند. آماده شدن کارمندان برای نقشهای عالیتر، یعنی فضای عالی برای جانشینی استعدادهای آماده وجود دارد.
✅ برای آمادگی در این کار، باید موارد زیر را یاد بگیرید:
▪️برنامه مدیریت شغلی و موفقیت را تهیه کنید.
▪️ذینفعان را در فعالیت مشارکتی تدوین و اجرای برنامه درگیر کنید.
▪️چارچوب شایستگی را در تدوین نقشه راه شغلی و جانشینی، ادغام کنید.
▪️توسعه ابزارهای ایجاد صلاحیتها، برای کارمندان آماده مسئولیتهای عالیتر.
▪️برنامه مدیریت شغلی و جانشینی خود را ارزیابی کنید.
کلید موفقیت هر مداخله #منابع_انسانی، مدیریت تغییر است. این بدان معنا است که اطمینان حاصل کنید که ذینفعان شما سهم دارند و به این برنامه متعهد هستند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ نحوه تدوین استراتژی و پیامدهای آن
✅ #استراتژی یک پدیده مجزا نیست بلکه بخشی از پیوستاری است که سازمان را از بیانیه مأموریت به کاری که کارکنان خط مقدم و بخشهای دیگر انجام میدهند، سوق میدهد. مأموریت در رأس این هرم، با تعریف فلسفه وجودی سازمان نقطه آغاز کار است. مأموریت و ارزشهای بنیادی همراه آن، در طول زمان ثابت میمانند. چشمانداز سازمان، تصویری از آینده میسازد که جهتگیری سازمان را تشریح و به اشخاص کمک میکند تا بفهمند چرا و چگونه باید سازمان را پشتیبانی کنند.
✅ در پله بعدی استراتژی وجود دارد و در پله بعدی اهداف و اقدامات و بودجههای عملیاتی قرار دارد. سالهای سال مدیران احساس میکردند که بین لایه استراتژیک و عملیاتی شکافی جدی وجود دارد. تحقیقات نیز نشان میدهد، استراتژی با وجود تمام اهمیت آن نقش محوری در #مدیریت_سازمان ندارد و طبق آمارهای رسمی، فقط ۵٪ نیروی کار از استراتژی خبر دارند و یا آن را درک میکنند.
✅ جهت حل این مسئله مهم، کارت امتیازی متوازن (BSC) به سازمانها جهت تدوین استراتژی پیشنهاد گردیده است. در این روش سازمانها علاوه بر معیارهای مالی، به #مشتریان و بازار، فرآیندهای داخلی سازمان و رشد و یادگیری کارکنان توجه میکنند. مهمترین نقطه قوت کارت امتیازی متوازن، توانایی آن در یکپارچهسازی شاخصهای مالی و غیرمالی در یک چارچوب جامع است که اهداف استراتژیک سازمان را به مجموعه ای از معیارهای مرتبط با هم تر جمه مینماید. شکل 3 جایگاه کارت امتیازی متوازن را در نقشه استراتژی سازمان نشان داده است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
«نوآوری باز» برای اداره و پیشرفت شهر
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲ دی ۱۴۰۰، شماره ۳۵۶۲
#نوآوری_باز
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
«نوآوری باز» برای اداره و پیشرفت شهر
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ #شهرها بخاطر رویکرد مستقل و عدم بهره مندی از بودجه دولتی برای دوام و قوام خود نیاز به درآمدهای پایدار و اقتصادی پویا دارند. پس مدیریت شهری دیگر نمی تواند با شیوه های سنتی شهر را اداره کند و با فناوری های روز همگام گردد. چند سالی است توجه به نوآوری و مراکز تخصصی این امر در ساختار شهرداری ها مورد توجه قرار گرفته است. «نوآوری» با «توسعه اقتصادی» رابطه دارد و عضوی جدید در کنار سایر منابع مولد ثروت محسوب می شود.
✅ عواملی نظیر کاهش سطح دسترسی به منابع، کم شدن عمر استراتژیها، حفظ جوانی و چالاکی، رقابت پذیری و ... باعث روی آوردن سازمانها به #نوآوری و خلق ایدههای جدید شده است. البته نوآوری تنها یکبار رخ نمی دهد بلکه مستمر و متشکل از فرآیند تصمیمگیری سازمانی در تمام مراحل است که ضرورتی غیرقابل انکار در توسعه شهرها نیز محسوب می شود. روش های نوآوری سنتی در شهرداری ها به چند دلیل برای تحقق این هدف کارساز نیستند؛
▪️اول اینکه سطح دسترسی و جابجایی افراد با تحصیلات بالا در سال های جاری بسیار زیاد است. لذا حجم بزرگی از دانش بیرون مراکز تحقیق و توسعه #شهرداری_ها قرار دارد.
▪️دوم وقتی کارمندان سازمانی محل کار خود را عوض می کنند و بیرون می روند، #دانش_انباشته شده را با خود به محل کار جدید می برند و این امر سبب ایجاد جریان دانش میان سازمان ها می گردد.
▪️سوم دسترسی به #سرمایه_خطرپذیر بسیار بیشتر از گذشته است. لذا فرصت های بیشتری برای ایده ها و فناوری های ناب برای توسعه در خارج شهرداری مثلاً در شکل یک استارتاپ ایجاد گردیده است.
▪️چهارم برای ایده هایی که در داخل شهرداری های بزرگ شکل گرفته اند #فرصت_توسعه در خارج سازمان در قالب شرکت های اقماری جدید فراهم شده است.
✅ در نهایت، شرکت های خصوصی در زنجیره تامین نقش مهمتری را در #فرآیند_نوآوری ایفا می کنند. این موارد سبب می شود شهرداری ها مجبور باشند برای افزایش اثربخشی فرآیندهای نوآوری خود روش های جدیدی را با کمک سایر عناصر شهر در اختیار بگیرند. پس باید از «نوآوری سنتی» به سطح جدیدی از نوآوری حرکت کنند که در آن ضمن تعامل با استارتاپ ها، توسعه دهنده های فناوری، پژوهشکده ها، دانشگاه ها و ... دانش، ایده و خلاقیت تمامی عرصه های فعال شهر را برای پیشرفت به خدمت بگیرند.
✅ امری که با نوآوری باز تحقق می یابد. تعریف عملیاتی «نوآوری باز» در #مدیریت_شهری به صورت؛ «ترکیب کردن ایده های درونی و بیرونی شهرداری و همچنین بهره گیری از مسیرهای داخلی و خارجی برای رسیدن به سطح کیفی و توسعه یافته خدمات، توسعه فن آوری های جدید، ایجاد زیرساخت های شهر هوشمند و در نهایت رفاه و رضایت حداکثری شهروندان» ارائه می گردد. بر اساس «چشم انداز جهان شهر برکت و کرامت» همه عناصر شهری باید در اداره شهر نقش آفرین باشند. بهره مندی از نوآوری باز ضمن تحقق نسبی این امر حس تعلق و هویت شهروندان و گروه های مرجع و صاحبان اندیشه را افزایش می دهد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻پنجشنبه ۲ دی ۱۴۰۰، شماره ۳۵۶۲
#نوآوری_باز
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل فرایند تعاملی بازگشتی، غیرخطی و پیچیده انتقال دانش
✍ #دکتر_امین_پژوهشی_جهرمی
1⃣ بعد خلق دانش
🔺کنشگر خلق دانش (موضوع)
🔻(محتوا، انتخاب و اجرای پروژه ها)
2⃣ بعد انتشار دانش
🔺کنشگر انتشار دانش (انتشار)
🔻(آماده سازی و انتشار)
3⃣ بعد جذب دانش
🔺کنشگر گیرنده دانش (قابلیت جذب)
🔻(ارزیابی و جذب)
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#مدیریت_دانش
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل ویژگی های شغل
#ریچارد_هکمن، #گرگ_الدهام
✅ ابعاد اصلی شغل
▪️تنوع مهارت
▪️همسانی وظیفه
▪️اهمیت وظیفه
▪️خودمختاری
▪️بازخورد
✅ وضعیت رواشناختی:
▪️احساس مهم بودن شغل
▪️احساس مسئولیت
▪️اطلاع از نتایج واقعی
✅ نتایج:
▪️انگیزه درونی
▪️عملکردشغلی
▪️رضایت شغلی
▪️غیبت
▪️ترک شغل
🔴 امتیاز پتانسیل انگیزش (MPS) =
(تنوع مهارت+همسانی وظیفه+اهمیت وظیفه) /۳ × خودمختاری× بازخورد
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 ماسک الکترونیک برای گفتگو در ایام کرونا
✅ مخترع آمریکایی روی یک ماسک صورت تغییراتی ایجاد کرد تا در دوران همهگیری #کرونا مردم بتوانند با یکدیگر از پشت ماسک ارتباط برقرار کنند. #تایلر_گلیل، یک ماسک پارچهای را به پنلی از لامپهای الایدی (LED) مجهز کرده که به هنگام صحبت کردن کاربر تکان میخورد تا باز و بسته شدن دهان را شبیهسازی کند. طراحی این ۱۶ الایدی میتواند برای ایجاد طرح لبخند هم استفاده شود.
✅ پنل الایدی این محصول درون ماسک پارچهای قرار میگیرد و به هنگام شستوشوی ماسک به راحتی از آن خارج میشود. پنل الایدی را هم میتوان به صورت دورهای با استفاده از اشعه فرابتفش #ضد_عفونی کرد. لوازم اساسی به کار گرفته شده در تولید این ماسک را میتوان به راحتی از مغازههای لوازم برقی تهیه کرد.
#AI
#IOT
#data
#mask
#startup
#technology
#programming
#Machine_learning
#دیتا
#تکنولوژی
#کلیپ_کوتاه
#اینترنت_اشیا
#ماشین_لرنینگ
#هوش_مصنوعی
#پایگاه_جامع_مدیریار
#اکوسیستم_استارتاپی
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 سوپرمارکت خودران
✅ این خودرو که در آن از #هوش_مصنوعی و دیپ لرنینگ استفاده شده دارای یخچالی با گنجایش هفتاد فوت و دوربین تشخیص موانع، جی پی اس، سیستم کنترل هوا و ارزیابی مسافت است.
✅ مشتریان میتوانند با استفاده از اپلیکیشن این سوپرمارکت خودران، مواد غذایی مورد نیاز خود را با اطمینان خاطر از سلامت آن سفارش دهند.
#AI
#IOT
#market
#robotics
#smartcar
#technology
#deeplearning
#smartmarket
#programming
#internetofthings
#Machine_learning
#artificailintelligence
#کلیپ_کوتاه
#فناوری_روز
#اینترنت_اشیا
#هوش_مصنوعی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 آینده دلیوری به کمک هوش مصنوعی؛ خیلی از مشاغل در آینده نزدیک منسوخ میشود.
#کلیپ_کوتاه
#فناوری_روز
#اینترنت_اشیا
#هوش_مصنوعی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
ساختار تعاملی تشکل های مردمی و نهادهای حاکمیتی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻شنبه ۴ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۶۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
ساختار تعاملی تشکل های مردمی و نهادهای حاکمیتی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در بند «دیپلماسی» #چشم_انداز جهان شهر برکت و کرامت یکی از مواردی که به آن اشاره شده «الگوی شهر تعاملی» است. این بند شاید یکی از موارد بسیار مهمی است که ضمن ایجاد بسترهای مناسب برای تحقق مفهوم «شهروند پویا» افزایش رضایت مندی شهروندان و گروه های مرجع را به دو دلیل؛
▪️«افزایش سطح مشارکت در تصمیم گیری» و
▪️«هدایت استعدادها و بهره مندی از ظرفیت های آن ها در فرایندهای اداره شهر»
به همراه دارد. اما سئوال اساسی اینجاست وقتی می گوییم «ساختارهای تعاملی» منظور چیست و چه پیش فرض ها و رویکردهایی در این راستا مورد نیاز است؟ برای پاسخ به این موارد باید چند کلیدواژه در #ساختارهای_تعاملی به شرح زیر مورد توجه قرار گیرد:
1⃣ ساختار:
برای تحقق #الگوی_شهر_تعاملی ساختارهای متناسب و متناظر با این مفهوم در شهرداری مورد نیاز است. بر این اساس باید نحوه سازماندهی امور و تشکیلات و روش های سیستم مدیریت شهری به گونه ای باشد که بر اساس آن رویکرد «شهرداری تعاملی» حاکم شود نه «کارفرمای سفارش دهنده». به بیان دیگر رویکرد چرخشی و رفت و برگشتی بین تشکل های مردمی و شهرداری جانشین رویکرد یکطرفه و کارفرمایانه می گردد.
2⃣ تشکل(نهاد) های مردمی:
تشکل های مردمی ظرفیت های منسجم، گروهی، ارزش گرا و باهویت هستند که بر اساس مبانی فکری و ارزشی خاص تشکیل شده و به دنبال اثرگذاری در جریان ها و رویدادهای اجتماعی هستند. در #شهر_تعاملی بین این تشکل ها و شهرداری ها رویکردی همراه با «اعتماد و احترام مقابل» و «مشارکت و هم افزایی» شکل می گیرد.
3⃣ نقش ها:
در تعامل بین #تشکل_های_مردمی و نهادهای حاکمیتی در بسیاری موارد رویکرد کارفرما و پیمانکاری حاکم می شود. که این امر با فلسفه وجودی و رسالت تشکل های مردمی منافات دارد. لذا باید در اسناد و قوانین شهری ضمن ارج نهادن و تعریف جایگاه واقعی تشکل ها «هویت» و «زمینه های نقش آفرینی» آنها به صورت رسمی، علمی و منطقی مشخص گردد.
4⃣ الگوهای تعامل (مشارکت):
تعامل در فضای انتزاعی رخ نمی دهد. پس باید به صورت رسمی در مستندات مدیریت شهری الگوهای تعامل و مشارکت تشکل های خاص مردمی با طبقه بندی ها و دسته بندی های مختلفی همچون الگوی مشارکت بانوان، جوانان، نخبگان، هیأت مذهبی، هنرمندان و ... پیش بینی شود. تا در ماتریس #فرایندهای_شهرداری جایگاه آن به صورت ویژه تعریف گردد و هر تشکل در چارچوب الگوی خاصی بتواند مطابق با شأن و استعداد خود فرصت اثرگذاری پیدا کند.
5⃣ شهرداری تعامل گرا:
#شهرداری_تعامل_گرا روی خوش به تشکل ها نشان می دهد و موفق به پیاده سازی «الگوی شهر تعاملی» می گردد. امری که الزامات و راهکارهای آن باید اول در اسناد رسمی و ماتریس فرآیندهای شهرداری قرار گیرد دوم زیرساخت ها و ظرفیت های رسانه ای و ارتباطاتی آن ایجاد شود، سوم فرهنگ سراهای تخصصی، شوراهای اجتماعی محلات (یا شورایاری ها) و دیگر ظرفیت های این چنینی شهری در خدمت ارتباط موثر با تشکل ها قرار گیرد.
✅ اکنون که به تعبیر رهبر معظم انقلاب ملزم به استفاده از ظرفیت های مردمی از طریق «بازآرایی ساختارهای فرهنگی» هستیم و دولت باید اهتمام ویژه در این راستا داشته باشد #مدیریت_شهری نیز از این سیاست کلی مستثنا نیست و وظیفه دارد ضمن به رسمیت شناختن «هویت، صلاحیت و قابلیت تشکل ها و مجموعه های مردم نهاد» در حیطه مدیریت شهری نقش آن ها را در الگوی حکمرانی خویش به صورتی متناسب تعرف نماید. به این صورت هم برای ساختارِ دولت (شهرداری) تکلیف مشخص می گردد و هم برای گروه های مردمی «نهاد، تشکل، مجمع و ...» تعریف می شود. بر این اساس با شخصیت و هویتی رسمی فرایند تعاملات (شامل: مشارکت، مطالبه گری، تأمین خوراک فکری و ...) در کانالی رسمی جریان می یابد.
🔺منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻شنبه ۴ آذر ۱۴۰۰، شماره ۳۵۶۳
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ غلبه بر نمودار فراموشی
✅ تحقیقات در خصوص فرآیند فراموشی خیلی هم جدید نیستند. #هرمان_ابینگهاوس روانشناس آلمانی در سال ۱۸۸۵ مفهوم نمودار فراموشی یادگیری را توسعه داد.
✅ مطالعات وی نشان داد که چگونه اگر تلاشی برای #بازیابی_اطلاعات دریک دوره زمانی صورت نگیرد، از دست می روند. مغز از این الگوریتم ساده استفاده می کند تا تصمیم بگیرد چه اطلاعاتی را نگه داشته و نسبت به چه اطلاعاتی بی توجه باشد.
✅ نمودار فوق نشان می دهد که اگر بلافاصله پس از #آموختن و در طی فواصل زمانی معین به بازآموزی موارد آموخته شده بپردازیم، حجم عمده ای از اطلاعات مورد نظر به حافظه بلند مدت منتقل شده و تقریباً دائمی می شود.
✅ به عنوان نمونه وقتی که فرآیندی جدید در #محل_کار را آموخته و از همان روز و سپس در هفته آینده و به همین ترتیب استفاده کنید، مغز با خود می گوید که: "این مهم است، بهتر است که نگهشان دارم".
✅ در مقابل اگر در کنفرانسی حضور یافته ولی از #اطلاعات آن تا دو هفته آینده استفاده نکنید، به احتمال زیاد، مغز به آنچه که یاد گرفته اید توجه نخواهد کرد.
✅ از لحظه ای که #یادگیری (خواندن، گوش دادن، توجه کردن و …) را متوقف می کنید، فراموشی آغاز می شود. پس تکرار می کنیم: از موارد مهم استفاده کنید یا اینکه آنها را از دست بدهید.
#نمودار_فراموشی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ جرات ورزی با حفظ تعادل
✅ جرات ورزی:
#Assertivenes
ما با #جرات_ورزی تعادلی میان نیازهای خود و نیازهای دیگران ایجاد می کنیم. با دیگران آنگونه رفتار می کنیم که انتظار داریم با ما رفتار شود.
✅ تعریف جرات ورزی:
همانطورکه در نمودار می بینید وقتی به هر دلیلی #رفتار_قاطعانه نداشته باشیم دچار حالت های زیر می شویم که با مثال زیر پیش برویم، فرض کنید که میزی را در رستوران از قبل رزرو کرده بودید و وقتی وارد رستوران می شوید می بینید که دقیقاً در همان میز افراد دیگری مشغول غذا خوردن هستند، واکنش شما؟
✅ خانه آبی:
وقتی تمام نیازهای دیگران را قبل از نیازهای خود قرار دهیم، در مثال فوق با وجود آنکه بسیار از درون #عصبانی هستید و احساس می کنید که حق تان گرفته شده است اما خجالت می کشید که برید و راجع به حق تان صحبت کنید.
✅ خانه نارنجی:
وقتی نیازهای خود را قبل از #نیازهای_دیگران (بدون رعایت حقوق آنها) قرار می دهیم. بدون اینکه با مسئول رستوران هماهنگ کنید خودتان به سمت میز می روید و با عصبانیت و پرخاشگری از افرادی که جای شما نشستند می خواهید که آنجا را ترک کنند.
✅ خانه سبز:
نه به نیازهای خود نه به نیازهای دیگران توجه نمی کنیم. بدون اینکه چیزی بگوئید سرجای خودتان می نشینید و از شرایط موجود #شکایت می کنید و دائماً غر می زنید.
✅ خانه زرد:
وقتی بین نیازهای خود و دیگران #تعادل ایجاد کنیم و در هر موقعیت با توجه به اولویت همان موقعیت رفتار کنیم. در این مثال محترمانه نزد مسئول مربوطه رفته و علت را جویا شوید و درخواست کنید که مسئله را پیگیری کنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مهارت خودآگاهی
✅ آیا تا به حال از خودتان این سئوالات را پرسیده اید:
▪️من کی هستم؟
▪️از نگاه دیگران چطور آدمی ام؟
▪️افکار و باور های من چه هستند؟
▪️آیا من واقعاً خودم را دوست دارم؟
▪️کدوم ویژگی ها در خودم را دوست ندارم؟
▪️چه ارزشها و شایستگی هایی در من است؟
▪️اهداف، خواسته ها و برنامه های من برای آینده چیست؟
▪️و …
✅ لازمه ی جواب دادن به این سؤالات #خودآگاهی است؛
▪️«خودآگاهی» مهارتی است که کمک می کند تا شما بهتر بتوانید شناخت بیشتری در مورد خودتان، خصوصیت هایتان، نیازهایتان، خواستههایتان، اهدافتان، نقاط قوتتان، احساساتتان، ارزش هایتان و … و هویت خودتان بیابید.
#مهارت_خودآگاهی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar