Modiryar | مدیریار
✍ با تو
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ با تو همه چی خوب است، همه جا قشنگ است، هر کاری لذت دارد، هر غذایی خوشمزه است و هر نَفَسی حق است. باور کن راست میگویم؛ صادقانه و بدون تکلف. برای من اصلاً مهم نیست کجا هستم، چه غذایی می خورم، چه چیزی دارم یا ندارم. تنها چیزی که اهمیت دارد این است که؛ دستم در دستان کیست، با چه کسی غذا می خورم و مهر چه کسی را در سینه دارم.
⛱ مگر زندگی چیست؟ جز نشستن با کسی که برای تو خلق شده است، نگاه کردن به چشمانی که برای تو می درخشد، دل دادن به کسی که برای تو دلبری می کند، دل بستن به کسی که تنها به تو دل داده است و گشتن دور سر کسی که تنها به تو می اندیشد و در دل سودای تو دارد. همه ی عاشقانه های وجودم تقدیم به تو که برایم خورشید روز و مهتاب شب و ترجمان زندگی هستی.
⛱ معشوق بی همتای من! تو دقیقاً همانی هستی که دلم می خواهد. ساده و بی آلایش، مهربان و سخاوتمند، زیبا و با شکوه و عزیز و بزرگوار که همچون خورشیدی بر قلب سرد من تابیدی و با صاعقه دیدگانت تمام وجودم را به آتش کشیدی. مهرجانم! نازبانم! مهربانم! درد و بلایت به جانم! امواج خروشان وجودم تنها در ساحل آغوش گرم تو پهلو می گیرد و آرام می یابد.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل دایره عوامل موثر بر بهره وری
✍ میستر
✅ زمانی که از یک مدیر بپرسید بهره وری یعنی چه؟ پاسخ او بدین صورت است: بهره وری یعنی خروجی #سازمان نسبت به هزینهها چقدر بوده است. اما آیا با همین جمله کوتاه میتوان متوجه شد مفهوم بهره وری چیست؟
✅ حتما شما هم در اطراف خود کسب و کارهایی را دیدهاید که ورشکست شدهاند. علت هم این بوده که سود حاصل از فروش محصولات یا خدماتشان، کفاف هزینههای تولید را نمیداده است. این اتفاق علتهای مختلفی دارد. اما در مفهوم کلی #بهره_وری سازمان آنها پایین بوده و همین موضوع باعث ورشکستگی آنها شده است.
✅ #مدیران_ارشد یک شرکت حتما باید بدانند بهره وری چیست و چگونه میتوانند آن را افزایش دهند. در این صورت میتوانند روزبروز سودآوری شرکت را بیشتر کنند. در این مقاله به صورت کامل درباره مفهوم بهره وری در سازمان صحبت خواهیم کرد.
✅ #سطوح_مختلف_بهره_وری در سازمانها:
▪خروجی زیاد + هزینههای بالا = بهرهوری متوسط
▪خروجی کم + هزینه پایین = بهرهوری متوسط
▪خروجی کم + هزینه بالا = بهره وری کم
▪خروجی زیاد + هزینه کم = بهره وری بالا
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🔴 فاکتورهای بهره وری
اثربخشی (effectiveness) و کارایی (efficiency) دو بخش مهم از تعریف بهره وری در مدیریت هستند.
✅ افزایش بهره وری
در ادامه به صورت ساده توضیح میدهیم که این دو مفهوم در تعریف بهره وری چیست:
1⃣ #اثربخشی
#effectiveness
اثربخشی را میتوان با #کیفیت_کار تعریف کرد. زمانی که کارها به شکل صحیح انجام شوند و سازمان را در مسیر رسیدن به اهداف قرار دهند، یعنی سازمان اثرگذاری مطلوبی داشته است. به عنوان مثال تصور کنید در یک کارخانه با خرید یک دستگاه جدید میتوان در یک دقیقه به جای صد محصول، پانصد محصول تولید کرد. پس خرید این دستگاه اثرگذاری سازمان را افزایش میدهد و یک کار درست است.
2⃣ #کارایی
#efficiency
کارایی در تعریف بهره وری درباره #کمیت_کار صحبت میکند. کارایی بالا یعنی کار درست را با صرف کمترین میزان منابع انجام دهیم. البته این صرفه جویی در منابع و هزینهها باید به گونهای باشد که با اثرگذاری سازمان آسیبی نرساند. یعنی کیفیت کار نهایی را پایین نیاورد.
✅ #سطوح_مختلف_بهره_وری در سازمانها:
▪خروجی زیاد + هزینههای بالا = بهرهوری متوسط
▪خروجی کم + هزینه پایین = بهرهوری متوسط
▪خروجی کم + هزینه بالا = بهره وری کم
▪خروجی زیاد + هزینه کم = بهره وری بالا
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ انواع سیستم ها مدیریت بهره وری #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ انواع سیستم ها مدیریت بهره وری
🔴 مدیریت بهره وری کل یا تی پی ام
TOTAL_PRODUCTIVITY_MANAGEMENT#
#مدیریت_بهره_وری_کل به سیستمی اطلاق میشود که فعالیتهای بهبود مختلفی را گرد هم می آورد که در یک شرکت اجرا میشوند تا مدیریت ارشد را قادر سازند به اهداف کلان سازمانی دست یابد. این یک رویکرد از بالا به پایین است که با چشم انداز شرکت و اهداف گسترده شروع می شود و سپس به اهداف یا مقاصد پشتیبان آن ها در سراسر سازمان تقسیم می شود. این اهداف سپس شکل ریزدانه بیشتری به خود می گیرند که قابل ارزیابی کمی و کیفی باشند.
� انواع بهره وری
در مبحث مدیریت عملیات، 4 نوع بهره وری وجود دارد:
1⃣ #بهره_وری_نیروی_انسانی
این نوع از مدیریت بهره وری، #کارایی نیروی انسانی را در تبدیل منابع به محصولی با ارزش بالاتر می سنجد. این به معنای اندازه گیری تلاش لازم برای تولید خروجی است.
2⃣ #بهره_وری_سرمایه
بهره وری سرمایه، مقدار تولید حاصل شده را در مقابل #سرمایه_فیزیکی تزریق شده ارزیابی می کند. سرمایه فیزیکی شامل تجهیزات، ساختمان ها و سایر سخت افزارهای مورد نیاز برای تولید خروجی است.
3⃣ #بهره_وری_مواد_اولیه
بهره وری مواد اولیه معمولاً در بخش تولید استفاده می شود. این روش میزان خروجی تولید شده در برابر ورودی مواد اولیه مورد استفاده در #تولید را اندازه می گیرد. در اصل، معیاری برای اندازهگیری اتلاف است.
4⃣ #بهره_وری_کل_عوامل
این نوع از مدیریت بهره وری علاوه بر عوامل ذکر شده در انواع قبلی، شامل اندازه گیری همه چیزهایی است که در بهره وری نیروی انسانی، سرمایه یا مواد اولیه اندازه گیری نشده است – ویژگی هایی مانند دانش، تکنیک های مدیریت یا تأثیر برنامه های بهبود. مؤلفه های بهره وری کل عوامل معمولاً منابع تغییرات #بهره_وری در سازمان هستند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ راهکارهای بهبود بهره وری منابع انسانی در سازمان
1⃣ آماده بودن برای پشتیبانی و مشاوره
2⃣ به اشتراک گذاری تجارب موفق
3⃣ حصول اطمینان از همراستایی معیارهای ارزیابی عملکرد با اهداف و واضح بودن معیارها
4⃣ تقویت بهبود مستمر
5⃣ تشویق و تقویت پیوندهای اجتماعی در تیم
6⃣ تقویت اعتماد بین مدیریت و نیروی کار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ راهکارهای بهبود بهره وری منابع انسانی در سازمان 1⃣ آماده بودن برای پشتیبانی و مشاوره 2⃣ به اشتراک
🔴 راهکارهای بهبود بهره وری
مدیریت می تواند از چندین اهرم برای اطمینان از افزایش مداوم بهره وری استفاده کند. شرکت مشاوره Advanced Workplace Associates که مشاوره تخصصی در حوزه فضای کاری می دهد، شش شرط را شناسایی کرده است که برآوردن آن ها به طور مداوم افزایش بهره وری را تضمین می کند. سازمان ممکن است از این تکنیک ها در سراسر سازمان برای مدیریت بهره وری استفاده کند.
✅ راهکار اول: آماده بودن برای پشتیبانی و مشاوره
در دسترس بودن برای #نیروی_انسانی خود برای رفع فوری هرگونه تردید و ابهام در مورد مسیر و جهتی که می خواهند در محل کار انتخاب کنند و هر از گاهی ارائه یک توصیه به کارکنان به شما کمک می کند تا اطمینان حاصل کنید که نیروی کار شما با انگیزه و مولد است.
✅ راهکار دوم: اشتراک گذاری تجارب موفق
#نیروی_کار را تشویق کنید تا اطلاعات خود را در مورد هر چیزی که نحوه انجام کار را بهبود می بخشد به اشتراک بگذارند. این اطلاعات می تواند هر چیزی باشد، از نحوه جایگزینی آنها متناسب با تغییرات فرآیند گرفته تا راهنمایی هایی در مورد چگونگی مقابله با یک مشکل خاص. به اشتراک گذاری اطلاعات در میان اعضای تیم تضمین می کند که دیگران زمان خود را صرف اختراع مجدد چرخ نمی کنند و باقی افراد را نیز به مشارکت تشویق می کند.
✅ راهکار سوم: حصول اطمینان از همراستایی معیارهای ارزیابی عملکرد با اهداف و واضح بودن معیارها
مطالعات نشان داده اند که درصد بسیار کمی از #کارکنان واقعاً درک می کنند که چگونه معیارهای ارزیابی مرتبط با عملکرد آن ها با اهداف کلی تیم یا حتی سازمان مرتبط است. در یک سیستم مدیریت بهره وری کارا، مدیریت باید بداند که چگونه معیارها را با اهداف سازمانی مرتبط کند و اطمینان حاصل کند که برای همه اعضای تیمش واضح است که چگونه عملکردشان به سازمان کمک می کند تا به اهداف خود برسد.
✅ راهکار چهارم: بهبود مستمر را تقویت کنید
اجازه دهید نیروی کار در مورد هر مشکلی که تیم با آن دست و پنجه نرم می کند فکر کند و اطلاعاتی را حتی در خارج از تیم جستجو کند تا بفهمد دیگران چگونه ممکن است با مسائل مشابه برخورد کنند و سپس راه حل هایی که اعضای تیم دارند را به اشتراک بگذارند. به این ترتیب، آنها احساس می کنند که به طور کلی به پیشبرد اهداف تیم کمک می کنند و باعث #بهبود_مستمر در سازمان می شوند.
✅ راهکار پنجم: پیوندهای اجتماعی را در تیم تشویق و تقویت کنید
تحقیقات نشان میدهد که پیوندهای اجتماعی قوی در تیم، کارکنان را قادر میسازد تا از چالشها بهتر عبور کنند. مدیریت باید با #سازماندهی برنامه های تیم سازی و گردش های تیمی، توسعه پیوندهای اجتماعی را تشویق کند.
✅ راهکار ششم: تقویت اعتماد بین مدیریت و نیروی کار
نیروی کار باید به مدیریت اعتماد و اطمینان داشته باشد. بدون وجود اعتماد، برای نیروی کار دشوار است که ۱۰۰% انرژی خود را در محل کار قرار دهند. #مدیریت باید فقط در مورد آنچه می تواند انجام دهد تعهد بدهد تا اعتماد و اطمینان نیروی کار خود را حفظ کند.
#بهره_وری
#مدیریت_بهره_وری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ نظام مدیریت بهره وری #بهره_وری #مدیریت_بهره_وری #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ نظام مدیریت بهره وری
نظام چرخهی مدیریت بهرهوری از نیمهی دوم قرن نوزدهم در کشورهای پیشرفتهی جهان آغاز شد و اکنون تقریباً در همهی کشورهای جهان به کار بسته میشود. مدل معتبر جهانیِ چرخه مدیریت بهرهوری از چهار مؤلفه تشکیل میشود:
✅ در مرحلهی اول، با آموزش و #فرهنگ_سازی مدیریت بهرهوری به مدیران و کارکنان سازمان و تشکیل کارگروههای تخصصی بهرهوری، شاخصهای بهرهوری عمومی و تخصصی سازمان برای 5 سال بر اساس روشهای معتبر توصیهشدهی سازمان بهرهوری آسیایی (APO) و سازمان بهرهوری ملی ایران (NIPO) اندازه گرفته میشود.
✅ در مرحلهی دوم، تغییرات شاخصهای بهرهوری اندازهگیریشده، در مقایسه با عملکرد خود سازمان در سالهای مختلف، در مقایسه با سایر سازمانها و در مقایسه با واحدهای برتر داخلی و بینالمللی، و نیز در مقایسه با میانگین صنعت کل اقتصاد، مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار میگیرد؛ عوامل و عارضههای حاکم بر سازمان و بنگاه اقتصادی شناسایی میشود؛ و تکنیکها و ابزارهای مناسب برای رفع یا تعدیل موانع و بهبود بهرهوری سازمان شناسایی و ماتریس عارضههاـ راهکارها برای ارتقای بهرهوری #سازمان تهیه میشود.
✅ در مرحلهی سوم، از یک طرف بر پایهی اندازهی شاخصهای بهرهوری سازمان در وضع موجود و با تحلیل شرایط اقتصادی فضای کسبوکارهای ملی و بینالمللی، و از طرف دیگر بر پایهی بلوغ بهرهوری و امکانات موجود داخلی سازمان، هدفگذاری کمی ارتقا و بهرهوری سازمان برای سالهای آینده، در چارچوب سناریوهای مختلف انجام میگیرد و پروژههای بهبود بهرهوری در حوزههای مدیریت، منابع انسانی، #تکنولوژی تولید، بازار و فروش و … تعریف و مکانیسمهای اجرای عملیاتی کردن آنها در سند بهبود بهرهوری سازمان تدوین میشود.
✅ در مرحلهی چهارم، اقدامات و پروژههای تعیینشده در سند بهرهوری را خود سازمان یا #بنگاه_اقتصادی، با نظارت مشاور و در زمانهای تعیینشده، اجرا میشود. سپس بر اساس کارکرد چرخهی مدیریت بهرهوری، شاخصها مجدداً اندازهگیری میشود تا میزان کمی و کیفی بهبود بهرهوری سازمان تعیین شود.
#بهره_وری
#مدیریت_بهره_وری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ یک سلام ساده
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
🔴 یک سلام ساده
✅ آرام و باوقار قدم بر می دارد، سرش پایین است، چند قدمی که عصا زنان حرکت می کند سرش را بالا می آورد نگاهی به جلو و مسیر پیش رو می اندازد و دوباره سرش را پایین می اندازد و به راهش ادامه می دهد. زیر لب زمزمه می کند؛ گاهی شعر، گاهی ذکر، گاهی هم دعا برای عزیزانش. با وجود وزن و وقاری که دارد اما تمام وجودش گویی لرزشی آرام دارد که قدرت تند راه رفتن و تعادل بدون عصا را از او می گیرد اما باکی ندارد چون به خوبی می داند این سرنوشت محتوم همه ی انسان هاست. انگار خسته شده است.
✅ به اولین نیمکتی که می رسد دستش را می گیرد و به آرامی روی آن می نشیند. ابتدا گوشی تلفن همراهش را در می آورد. فکر نمی کنم به جز اعلان #ساعت روی گوشی دنبال چیز دیگری باشد. آن را داخل جیبش می گذارد، عینکش را عوض می کند و روزنامه اش را باز می کند و می خواند. تقریباً هر روز صبح اول وقت داخل پارک می آید، قدم می زند و روزنامه می خواند. تمیزی، وقار، کلاس و صفای این پیرمرد را خیلی دوست دارم. خودم را به او رساندم و سلام کردم. گفت: به به دوست سحر خیز من! خدا خیرت بدهد که هوای ما را داری، عاقبت بخیر شوی جوان، روزگار وفق مراد تو باشد و ... خدای من! این پیرمرد برای یک سلام ساده چه محبتی به من می کند!
🔴 انگشت عصا
✅ آری دقیقاً همین گونه است. کهنسالان و بزرگوارانی که در روزها و سال های پایانی عمر خویش قرار دارند و کماکان منشأ برکت و رحمت هستند. آن ها دیگر «آرد خود را ریختن و الک خود را آویختن» و دیگر جز «سلامتی، آرامش و آبرو» هیچ چیز دنیا برایشان اهمیت ندارد. حال دیگر نوبت فرزندان شان است که همه ی آن چه از زندگی به خاطر «حمایت و برکت» والدین و بزرگ ترهای خود به دست آورده اند را قدر بدانند و نسبت به آن ها #قدرشناسی، تواضع و توجه نشان دهند. و به راستی چه زیباست نعمت قدردانی و قدرشناسی.
✅ #بیدل_دهلوی به زیبایی این گونه می سراید: «به انگشت عصا هر دم اشارت می کند پیری / که مرگ اینجاست یا اینجاست یا اینجاست یا اینجاست» اما چه سود که گذران سریع زمان را از یاد می بریم و همواره غفلت و فراموش می کنیم در برابر بزرگ ترها و والدین خویش چه وظایفی بر عهده داریم. خصوصاً اکنون که وضعیت پنجره جمعیتی کشور به گونه ای که به سرعت رو به سوی پیری حرکت می کنیم شاید نیازمند آن باشیم بیش از هر زمان دیگری نسبت به این موضوع آگاه و حساس باشیم و در مسیر حمایت، توجه، محبت و امیدبخشی به موسپیدان و سالمندان جامعه خصوصاً آن هایی که به ما نزدیک ترند و بر گردن ما حق دارند تلاش کنیم.
🔴 موی سپید
✅ باور کنید بالاتر از سیاهی هم رنگ دیگری هست و آن «موی سفید» پدران و مادرانی است که همه ی عمر خویش را در راه قد کشیدن، #تربیت و رفاه فرزندانشان صرف کرده اند و اکنون بعد از چند دهه زندگی سخت، آبرومندانه و عزت مندانه تنها و تنها دلخوشی شان محبت، توجه و حمایت کسانی است که بی محابا برایشان فداکاری کرده اند. پس اکنون نوبت شماست که به سراغ آن ها بروید در برابرشان متواضعانه بنشینید و در دل به خود تذکر بدهید و این گونه سخن بگویید: پدرم، مادرم! بر دستانت بوسه می زنم اکنون که جبر روزگار بر چهره ات چین و چروک نشانده و گرد پیری بر صورتت پاشیده است.
✅ دست تو را می بوسم اکنون که در سن #بازنشستگی قرار دارید ولی همچون جوانی باانگیزه تلاش می کنید. مرا ببخشد اگر دغدغه های شما را نمی شناسم. مرا حلال کنید اگر دغدغه های شما را می شناسم ولی کاری از دستم برنمی آید. می دانم برای شما که سال ها گره های زیادی را در زندگی مردم گشوده اید سخت است تنهایی و نشستن بر نیمکت های بیکاری پارک ها و نگریستن به دور دست ها و بعد تا می توانید دور سرشان بچرخید، به آن ها کمک کنید، باری از روی دوششان بردارید و فراموش نکنید خدمتگزاری به والدین بالاترین جایگاه و مقام دنیاست؛ «موی سپید خندد بر آن کسی که گوید / بالاتر از سیاهی رنگ دگر نباشد»
🔺 منبع: #روزنامه_شهرآرا،
🔻سه شنبه ۲ آبان ۱۴۰۲، شماره ۴۰۶۵
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ وقت چای
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ وقتی چند ساعت به صورت فشرده و مستمر کار می کنی، یا زمانی که کلی حرف زدی و به اصطلاح دهانت خشک شده است، به هنگامه ی خستگی، سردرد، بی حوصلگی، بی حالی و ... یک فنجان #چای_داغ می تواند کلی حال آدم را خوب کند و به او آرامش ببخشد. این جمله را اهل فن متوجه می شوند و حس و حالش را درک می کنند. اگر در میان یک روز بسیار سخت و پرکار بعد از یکی دو ساعت تلاش فراوان چند دقیقه ای برای استراحت و به اصطلاح «وقت چای» اختصاص دهید در ادامه ی ساعت های پیش روی روزانه می توانید با حس و حال بهتر و انرژی بسیار بیشتر که حتماً ذهنیت و کیفیت عملکرد بسیار بالاتری را نیز به همراه خواهد داشت زمان را سپری کنید.
✅ اصولاً انسان با ماشین فرق دارد؛ در فرایند یک مسیر طولانی و تلاش بی وقفه خسته می شود، تمرکزش کاهش می یابد، اشتباهاتش بیشتر می شود و اگر از خودش مراقبت نکند و به اصطلاح وقت بازسازی فکر و انرژی را به خودش ندهد قطعاً از کیفیت و مطلوبیت زندگی او کاسته می شود. تازه این رسم شده است که می گویند انسان که ماشین نیست اگر بخواهید دقیق تر به این موضوع ورود کند حتی #ماشین هم نمی تواند مستمر و بدون نگهداری، تعمیر، کالیبراسیون، روغن کاری و ... تمام وقت کار کند چه رسد به آدم و توان محدود او. البته آن چه ذکر شد تنها مثالی برای فعالیت در یک روز کاری است.
✅ اگر کمی دقیق تر و جامع تر به انسان و توانایی ها و صلاحیت های او نگاه کنید به خوبی در خواهید یافت که کل زندگی نیز برای ما همین قاعده را دنبال می کند. همواره باید در هیاهوی زندگی و بحبوحه فعالیت ها و فرایندهای جاری و مستمر در فصول مختلف زندگی به خود وقت استراحت، #بازسازی، تفکر و بررسی نتایج و اقدامات عملکرد خود را بدهیم. در غیر این صورت ممکن است از سر غفلت در یک مسیر اشتباه قرار بگیریم و تخت گاز از هدف ها و موفقیت های خود دور شویم. اگر بخواهیم مصادیق اصطلاح «وقت چای» را برای زندگی در نظر بگیریم باید به مواردی همچون؛ ورزش، عبادت، تفریح با خانواده و دوستان، صله رحم، در نظر گرفتن زمان های فراغت و تفکر و ... اشاره کنیم.
✅ هر یک از این موارد حال ما را بهتر می کند، در مسیر سالم سازی جسم و ذهن ما را یاری می رساند و سبب ارتقا سطح عملکرد و مطلوبیت زندگی می شود. اگر بخواهیم به این امر نگاه علمی نیز داشته باشیم باید از کلید واژه «توازن کار و زندگی» کمک بگیریم. توازن میان کار و زندگی مفهومی است که توصیف کننده تقسیم بندی زمان و انرژی برای انجام مسئولیت های کاری و رسیدگی به امور روزمره می باشد. دستیابی به توازن میان کار و زندگی یکی از چالش های بزرگ در زندگی این روز های افراد و بازار کار است. چرا در عصر جدید مشغله افراد بسیار بیشتر شده است و باید بتوانند در کنار انجام #مسئولیت های کاری وقتی را هم برای خانواده، دوستان، تقویت روح، رشد شخصیتی، خود مراقبتی و دیگر فعالیت های شخصی هم بگذارند.
✅ ایجاد توازن در کل زندگی مقوله ای پسندیده و محترم است که می تواند رضایت مندی انسان و اطرافیانش از زندگی متعادل و سالم را به همراه داشته باشد. گاهی انسان چنان غرق جریان های کاری می شود که به کلی فراموش می کند به دنبال چه هدفی می دود و از زندگی چه چیزی می خواهد. ممکن است بعد از گذشت سال های به یکباره متوجه شود که چه ظلمی به خویشتن و خانواده اش کرده است. باید آگاهانه و #هوشمندانه زندگی کنیم و هر چیزی را در جای خودش و به میزان متعادل مد نظر داشته باشیم در غیر این صورت در سنین بالا جز حسرت و ناکامی چیزی نصیب ما نمی شود.
🔺 منبع: #هفته_نامه_نخست،
🔻 پنجشنبه ۴ آبان ۱۴۰۲، شماره ۹۸۵
#تحلیل_مسائل_روز
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ایجاد فرصت ارتقاء عملکرد و افزایش بهرهوری برای کارکنان
چگونه #بهره_وری_کارکنان را افزایش دهیم؟ این سوالی است که هر مدیری سعی میکند به آن پاسخ دهد. از آنجایی که افراد ارزشمندترین دارایی هر سازمان هستند، شرکتها باید به دنبال راههایی برای توانمندسازی کارکنان و موفقیت آنها باشند.
1⃣ افزایش شفافیت و همسویی سازمانی
2⃣ تعیین اهداف و انتظارات شفاف
3⃣ تمرکز بر تجربهی کارکنان برای افزایش تعلق سازمانی
4⃣ ارائه بازخورد مستمر
5⃣ پیادهسازی برنامهی قدردانی از کارکنان
6⃣ توانمندسازی رهبرای برای تبدیل شدن به مدیرانی بهتر
7⃣ افزایش مشارکت کارکنان (بدون حضور مداوم در جلسات)
8⃣ جلوگیری از بمباران اطلاعات
9⃣ بهبود فرآیند جامعهپذیری کارکنان
🔟 استفاده از فناوری یکپارچه در محیط کار
#بهره_وری
#مدیریت_بهره_وری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ابزار مدیریت عملکرد
1⃣ هدف گذاری پویا
2⃣ ابزارهای ارتباطی
3⃣ ابزار برنامه ریزی
4⃣ ارزیابی مستمر عملکرد
5⃣ ارزیابی قدردانی
6⃣ بازخورد ۳۶۰ درجه
7⃣ ابزار پیگیری عملکرد پروژه
8⃣ مقایسه ی عملکرد
9⃣ هشدار و یادآوری خودکار
🔟 امنیت داده ها
#مدیریت_عملکرد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مزیت های استفاده از مدل های تصمیم گیری
#مدیران، یک طیفی از مزیت های استفاده از مدل های ذهنی را استدلال می کنند که در نهایت به تصمیم گیری بهتر منجر می شود.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مزیت های استفاده از مدل های تصمیم گیری #مدیران، یک طیفی از مزیت های استفاده از مدل های ذهنی را اس
✍ مزیت های استفاده از مدل های تصمیم گیری
#مدل_های_تصمیم_گیری و #مدل_های_ذهنی باید به صورت همزمان به کار برده شوند، طوری که هر کدام طوری کار کند که ضعف دیگری را جبران نماید. مدل های ذهنی می تواند جنبه های تک ویژگی یک موقعیت تصمیم گیری را با هم یکی کند. از طرف دیگر، مدل های تصمیم گیری که طراحی خوبی دارند، ثابت و هماهنگ و بدون خطا هستند، اما جنبه های تک ویژگی را کمتر در نظر می گیرد. مدیران هم تمایل دارند تا تصمیمات را با نتایج موفق و مثبت تر ارزیابی کنند که همین با نتایج ناموفق به دنبال دارد. در این جا به دلایل گفته شده در مورد عدم کاربرد مدل هایی که برخی مدیران با وجود برخی مزیت ها از آنها استفاده نمی کنند را عنوان می کنیم:
✅ مدل های ذهنی اغلب به اندازه کافی خوب هستند:
تکامل تدریجی برای ما مغزی را فراهم می کند که یک پردازشگر بر بازده از تمام #اطلاعات است، خصوصاً اطلاعاتی که طبیعتاً قابل رویت هستند. به هر حال مدیران به طور اشتباه بر این باورند که چون مدل های ذهنی بیشتر اوقات خوب عمل می کنند، در رابطه با رفتار پویا و پیچیده بازار هم خوب تصمیم گیری کرده و کافی هستند. اما مدل های ذهنی همیشه موثر نیستند، خصوصاً زمانی که اطلاعات الگوی مشابهی به دست نمی دهد. مدل ها مشکلات مدیریتی را که مردم حل می کنند را حل نمی کنند: این امر غیر واقعی است که انتظار داشته باشیم مدل ها مستقیماً مشکلات مدیریتی را حل کنند.
✅ مدیران، هزینه های فرصت تصمیم گیری هایشان را نادیده می گیرند:
مدیران تنها به #پیامدهای_تصمیم_گیری که در واقعیت صورت می دهند را مورد توجه قرار می دهند و پیامد کاری را که انجام نمی دهند در نظر ندارند. بنابراین، آنها اغلب قادر به قضاوت در مورد خودشان نیستند که آیا می توانستند با مدل های تصمیم گیری بهتر کار کنند یا خیر.
✅ مدل ها نیازمند دقت هستند:
در مدل ها لازم است که فرضیه ها روشن شوند، و منابع داده ای به وضوح مشخص شود و غیره. برخی مدیران تمام این محکم کاری ها را به عنوان تهدیدی برای پایه قدرت شان و #ارزش گاهی موقعیت شان خصوصاً مدیران متوسط در سازمان های سلسله مراتبی در نظر می گیرند.
✅ مدل ها روی تجزیه تحلیل تأکید دارند:
مدیران، عمل را ترجیح می دهند. لتیل (۱۹۷۵) این جمله را سالها قبل عنوان کرد، در گذشته، #مدیران حتی توانستند روی کارکنان مشترک پشتیبانی حساب کنند و در زمان لازم که به تجربه تحلیل نیاز داشتند از آنها کمک بگیرند. لذا آنها می توانستند بر آنچه دوست داشند انجام دهند، متمرکز شوند.
به طور کلی، وقتی مزیت های بالقوه زیادی برای کاربرد مدل های #تصمیم_گیری وجود دارد، موانع زیادی هم برای رسید ن به این مزایا در واقعیت وجود دارد. برخی از این مزایا را به راحتی نمی توان سنجش کرد.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چگونه تصمیم گیری سریع بگیریم؟ #تصمیم_گیری #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ قدرت تصمیم گیری و راه های تقویت آن
ما در برابر مشکلات دو انتخاب داریم:
1⃣ اجازه دهیم بر ما غلبه کنند
2⃣ توانایی های پنهان خود را در دست و پنجه نرم کردن با آنها پیدا کنیم
#اروین_یالوم می گوید: اگر روی صندلی قربانی نشسته اید و علت بدبختی هایتان را همسر نادان ،رئیس بداخلاق ،عوامل بد ژنتیکی ،سیاسی و اجتماعی میدانید و مسولیت های خود را به گردن دیگران می اندازید شما در وضعیتی هستید که از آنها رهایی نخواهید داشت و به بن بست رسیده اید ؟ مگر صندلی خود را عوض کرده و روی صندلی مسئول بنشینید
✅ سود و زیان در تصمیم گیری:
هر #تصمیم_گیری سود و زیان خود را دارد و هیچ تصمیمی نیست که تماما سود باشد توهم خطرناکی است که فکر کنیم تصمیمی خواهیم گرفت و هیچ مشکلی رخ نخواهد داد چرا که این توهم باعث میشود پس از شکست دیگر از تصمیم گرفتن بترسیم تصمیم خوب تصمیمی است که بیشترین سود و کمترین ضرر را داشته باشد
✅ هدف و آرزو در تصمیم گیری:
همه ما موقعیت خوب و داشته های خوب خود را میشناسیم اگر الان به ما بگویند که چه چیزها و چه کارهایی را دوست داریم انجام بدهیم به راحتی یک لیست بلند بالا تهیه می کنیم خب مگر ما نمیدانیم که چه چیزی میخواهیم و وچه چیزهایی را دوست داریم ؟ اگر دقت کنید هم به چیزهایی که می خواهیم فکر کرده ایم و هم شیرینی ان را #احساس کرده ایم اما اگر صد سال دیگر نیز فکر کنیم اتفاق نمی افتد و ما به این تخیلات آرزو میگوییم
✅ تخیلات صرف:
هیچ عمل و هیچ برنامه ای پشت خود ندارند و در برابر آرزو و اهداف قرار دارند که قابل دسترس است و میتوان با #برنامه_ریزی و تلاش به ان رسید
✅ زمان تصمیم نگرفتن:
برای اینکه کمترین آسیب را ببینیم اول باید خود و احساساتمان را خوب بشناسیم شناخت زمان هایی است که #تصمیمات من ممکن است هیجانی باشد و به من آسیب بزند بسیار مهم است .
#تصمیم_گیری
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ پیوند فرایند تصمیم گیری و حل مسأله
مهارت تصمیم گیری بخشی از مهارت #حل_مساله است و شامل بررسی و پیش بینی پیامدها و نتیج راه های موجود و مقایسه آنها با یکدیگر است. تصمیم گیری نتیجه ای در پی خواهد داشت و ما در زندگی نیازمند یادگیری مهارت تصمیم گیری هستیم #مهارت تصمیم گیری بما کمک می کند که از بین گزینه های مورد نظر بهترین گزینه را انتخاب کنیم و میزان اشتباهات ما کم می شود اما در تصیمم گیری بیشترین دقت را داریم عده ای میتوانند به صورت تنهایی تصمیم بگیرند و عده ای بدون فکر و خیلی سریع تصمیم می گیرند
#تصمیم_گیری
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_تصمیم_گیری
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ پیوند فرایند تصمیم گیری و حل مسأله مهارت تصمیم گیری بخشی از مهارت #حل_مساله است و شامل بررسی و پی
✍ راه های تقویت مهارت تصمیم گیری
✅ ارزیابی تصمیمات:
قبل از اینکه #تصمیم به انجام کاری بگیرید نواقص و فواید آن را پیدا کنید با مواردی روبه رو خواهید شد که به کلی تصمیمات شما را عوض خواهد کرد
✅ محدود کردن گزینه ها:
هرچقدر گزینه های شما بیشتر باشد تصمیم گیری برای شما سخت تر خواهد شد و این بررسی و ارزیابی ممکن است وقت زیادی از شما بگیرد اما گزینه ها را وقتی یکی یکی کم میکنید به شما #آرامش لازم را میدهد و میتوانید بهترین تصمیم را بگیرید
✅ برای تصمیمات کوچک زمان زیادی نگذارید:
اگر تصمیمات مهمی ندارید مثل اینکه چه غذایی بخورم چی بپوشم ؟ زمان زیادی به این تصمیمات اختصاص ندهید چون تاثیر زیادی در #زندگی شما ندارد
✅ تحقیق کنید:
مثلا شما می خواهید کامپیوتر یا گوشی بخرید باید #اطلاعات خوبی از کاربرد و مزایا و معایب ان پیدا کنید در مورد تصمیمات در موارد دیگر هم اینگونه عمل کنید چون تحقیق کردن شما را راضی خواهد کرد
✅ مشورت کنید:
بهتر است در #تصمیمات مهم با افراد آگاه تر مشورت کنید و از دیگران کمک بگیرید که با تجربه و اگاهی بیشتری انتخاب درست تری به شما خواهند داد مثلا در انتخاب رشته از مشاوره تحصیلی و یا خصوصی کمک بگیرید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید
✅ افزایش اعتماد به نفس:
اگر اعتماد به نفس خود را افزایش دهید به دیگران اجازه دخالت نخواهید داد و خیلی مسولانه خودتان #تصمیم میگیرید و انتخاب میکنید اعتماد به نفس در دانش اموزان از مهمترین مسائل در تصمیم گیری برای انتخاب رشته انان است
✅ هدف گذاری کنید:
باید #اهداف کوتاه مدت و بلند مدت برای خودتان تعیین کنید و باید هدفی را که دارید گزینه های انتخابی را مشخص کنید و تصمیم گیری به مناسب ترین روش ممکن برای شما اتفاق می افتد
#تصمیم_گیری
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_تصمیم_گیری
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چگونه درست تصمیم بگیریم؟
✅ خودآگاهی مان را افزایش دهیم.
✅ شهامت گرفتن تصمیم و انتخاب را در خود تقویت کنید.
✅ هدف گذاری در زندگی موجب تقویت مهارت تصمیم گیری می شود.
✅ با حفظ و افزایش اعتماد به نفس اجازه ندهیم دیگران برای ما تصمیم بگیرند.
✅ در تصمیم گیری ها بهتر است با افراد آگاه، متخصص و با تجربه مشورت کنیم.
✅ افرادی که اهداف کوتاه مدت و بلند مدت دارند راحت تر و مناسب تر تصمیم می گیرند.
#تصمیم_گیری
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_تصمیم_گیری
www.modiryar.com
@modiryar
✍ ناتوانی در تصمیم گیری
✅ همهی مشکلات ما در تصمیم گیری، الزاماً به علت ضعف در #مهارت تصمیم گیری نیستند. گاهی ترس از تصمیم گیری است که ما را به سوی انتخابهای اشتباه سوق میدهد (در زبان روزمره، ممکن است این وضعیت را به جای تردید با دو دل بودن در تصمیم گیری توصیف کنیم).
✅ ترس از تصمیم گیری یا فوبیای تصمیم گیری، باعث میشود ما جرات انتخاب یک گزینه را از میان گزینههای موجود نداشته باشیم. این در حالی است که در بسیاری از موارد، گزینهی درست را میتوانیم به سادگی از میان گزینههای پیش رو تشخیص دهیم. اما #کمال_طلبی و دهها عامل دیگر، ما را به سمت توقف و تصمیم نگرفتن سوق میدهند.
✅ تردید در تصمیم گیری: وقتی تردید، باعث میشود از انتخاب کردن بترسم
نباید این نوع تردیدها را در #تصمیم_گرفتن، به عنوان یک اختلال تصمیم گیری در نظر بگیریم. اما واقعیت این است که تأثیر تردید (خصوصاً اگر به رفتاری دائمی و مزمن تبدیل شود) میتواند در حد یک اختلال جدی، به #کیفیت_زندگی ما لطمه بزند.
✅ ترس از تصمیم گیری به حدی جدی است که برای آن یک نام اختصاصی هم در نظر گرفته شده است:
#Decidophobia
همانگونه که مشخص است این عبارت، از ترکیب دو کلمه Decide به معنای تصمیم گیری و Phobia به معنای ترس بی دلیل شکل گرفته است. این لغت توسط #والتر_کافمن ابداع شد.
#تصمیم_گیری
#پایگاه_جامع_مدیریار
#مدیریت_تصمیم_گیری
www.modiryar.com
@modiryar
✍ دور دست ها خبری نیست
#دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
⛱ تلاش کنید، برنامه ریزی داشته باشید، هدفمند زندگی کنید، امید و شادمانی خود را از دست ندهید، هر چه در چنته دارید رو کنید و برای رسیدن به اهداف و آرزوهایتان سر از پا نشناسید اما فراموش نکنید آنچه نقد است و قطعاً در اختیار شماست «اکنون» است و هیچ آینده ی قطعی و ضمانت شده ای برای احدی از مخلوقات خداوند وجود ندارد. فردای هیچ کس حتمی نیست پس امروز را دریابید که شاید فردا دیر باشد. برخی می دوند، حرص می خورند، خود را به زمین و آسمان می زنند برای رسیدن به آینده های دوردست که نه قطعی است و نه قرار است که اتفاق خاصی در آن رخ بدهد.
⛱ باور کنید «دور دست ها خبری نیست» و هر آنچه هست صرفاً اکنون است پس دم را غنیمت شمارید و غم فردا نخورید که خدای امروز ما فردا و فرداها هم زنده است، صدای ما را می شنود، از غم های ما خبر دارد و هر جا لازم باشد ما را یاری می رساند. برخی انسان ها آن قدر کمال گرا و ایده آل گرا هستند و به رویاهای بزرگ و دور خود می اندیشند که امروز را از یاد می برند و فراموش می کنند این روزهایی که در آن هستیم جزء مهم و قطعی زندگی ماست و فرداهای دور دست هر چقدر هم مهم باشد (یا حتی مهم تر از امروز) حتمی و قطعی نیست و معلوم نیست کدام یک از ما به آن می رسیم.
⛱ اصلاً چه کسی گفته فردا مهم تر است؟ مگر قرار است فرداها یا دور دست ها چه اتفاقی بیفتد که امروز را از رونق انداخته است؟ کمی دقیق تر به آن چه پیرامون شماست نگاه کنید، کمی نسبت به خلقت آدمی و عدم قطعیت های آن بیندیشید شاید بسیاری از رفتارهای شما نیاز به اصلاح و تغییر داشته باشد. نباید آن قدر مقصد (هدف) مهم، اساسی و حیاتی باشد که مسیر فراموش شود. باور کنید گاهی خود «مسیر» می تواند «هدف» خیلی خوبی برای افزایش مطلوبیت و لذّت بردن از زندگی باشد. مسیری که در آن قرار داریم جزئی مهم و حیاتی از زندگی ماست پس قدر بدانید و از آن لذّت ببرید که هیچ انسانی دوبار زندگی نمی کند و هرگز نمی توان در یک رودخانه دوبار شنا کرد.
#دلنوشته
#غارتنهایی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
🌹 حال گل
#قیصر_امین_پور
گفت: احوالت چطور است؟
گفتمش: عالی است
مثل حال گل!
حال گل در چنگ چنگیز مغول!
#شعرنگار
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مفهوم مدل کسب و کار
انواع مدل های #کسب_و_کار مدل هایی هستند که هر یک با توجه به کسب و کار های خاصی ایجاد شده اند و با توجه به نحوه ارتباط با مشتری، کسب درآمد، فروش و… طبقه بندی می شوند. مدل کسب و کار یک ساختار مفهومی برای پشتیبانی از شرکت است به عبارت دیگر به کلیه خط مشی ها و فرایندهای کاری که یک موسسه برای رسیدن به اهداف خود ایجاد می کند یک مدل کسب و کار می گویند. بنابراین می توان گفت که مدل های کسب و کار نیز همچون روش های برند سازی موفق باعث موفقیت کسب و کار شرکت ها می شوند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar