مسیری مطمئن برای پیشرفت و پیروزی
✍ #دکتر_مهدی_یاراحمدی_خراسانی
✅ در #قرآن و آموزههای دینی، صبر به عنوان یکی از بزرگترین فضائل انسانی معرفی شده است. صبر در برابر مشکلات و سختیها، مسیر رشد فردی و اجتماعی را هموار کرده و انسان را به قلههای کمال میرساند. «فرشتگان هنگام دیدار بهشتیان به آنان مىگویند: بهخاطر صبر و شکیبایی كه كردید، بر شما درود باد. پس چه نیكو است سراى آخرت».این جمله شگفتانگیز، امیدآفرین و البته بسیار زیبا و تحسینبرانگیز، بخشی از آیه ۲۴ سوره مبارکه نور است که در آن، خداوند متعال به آدمیان چنین بشارت میدهد؛ آنجا که میفرماید: «سَلامٌ عَلَیْكُمْ بِما صَبَرْتُمْ فَنِعْمَ عُقْبَى الدَّارِ». در تفسیر نور درخصوص این موضوع پرمعنا و شیرین چنین آمده است:
✅ «سلام، یكى از نامهاى خداوند، تهنیت خداوند بر #پیامبران، تبریک الهى بر بهشتیان، زمزمه فرشتگان، كلام بینالمللى تمام مسلمانان، شعار بهشتیان در این جهان و آن جهان و... است. پیامِ سلام، احترام، تبریک، دعا، امان و تهنیت از سوى خداوند است، «سَلامٌ قَوْلًا مِنْ رَبٍّ رَحِیمٍ». در روایات آمده است: گروهى از مردم پیش از رسیدگى به حساب، به بهشت مىروند، وقتى فرشتگان علت را سؤال مىكنند، جواب مىشنوند ما در دنیا بر اطاعت خداوند و بر مشكلات و مصائب صبر مىكردیم و اهل شكیبایى بودیم. فرشتگان با شنیدن جواب، از آنان با سَلامٌ عَلَیْكُمْ... استقبال مىكنند».
✅ صبر از مراتب #انسانیت است و بدون آن، کسی نمیتواند پلههای تکامل را طی کند. صبر کلمهای نورانی و از نعمتهای خداوند است. برای هیچ کس مشکلات و نزول بلا رفع نمیشود و بنابراین نمیتوان دعا کرد بلا نازل نشود، بلکه میتوان از خدا خواست به ما توفیق صبر بدهد و الا بلا و امتحان حتمی است. در زندگی شخصی و در کار نیز صبر ضرورتی غیرقابل انکار بوده و زیرمجموعه حلم است. حلم یعنی صبری که از عقل برخاسته باشد.برخی از ما صبر میکنیم، چون ضعیف هستیم، اما حلم صبری است که عقل به انسان دستور داده است. انسان حلیم اصل و نسب دارد و کسی که صبر ندارد خودش را بیابهت میکند و جامعه به او اهمیت نمیدهد، چون تا کسی به او حرفی میزند از کوره در میرود، در نتیجه کسی به او نزدیک نمیشود چون او را احمق میپندارند.
✅ #حضرت_علی(ع) در کلامی میفرماید: «صبر برای عبادات، مانند سر برای بدن است. آیا دیدهاید انسانی بیسر را که زنده باشد، راه برود و حرف بزند؟ همانقدر که سلام کردن یک انسان بیسر مسخره است، اگر انسانی که صبر ندارد هم بگوید من دیندارم، مسخره میکند. صبر در تمام امور زندگی برای همه مهم و مفید است و تأکید قرآن و بزرگان در اهمیت آن برای همه مشخص است. بعضیها به تقسیمبندی صبر در زندگی پرداخته و صبر را در مصیبت، در معصیت و در عبادت دیدهاند. بعضیها به تأثیرات عملی صبر پرداختهاند و عدهای دیگر در روانشناسی به آن توجه کردهاند.
✅ زندگی دنیایی آنچنان در #مشکلات، دردها و سختیها پیچیده شده است که گاهی حتی نفس کشیدن ساده برای انسان سخت میشود اما این همه ماجرا نیست. در بسیاری از موارد این چالشها برای آدمی به وجود میآید تا خود را محک بزند، ارزیابی کند و در بوته امتحان و مشکلات رشد یابد. همانا کسانی که اهل توجه و تدبیر هستند در هر حالی شاکر خداوند خواهند بود، بهگونهای که هنگام بهرهمندی از فرازها و نعمتها درک بالایی از دریای «رحمت» الهی داشته و در فرودها و سختیهای زندگی به «حکمت» پروردگار باور دارند.
✅ اگر انسان به صبوری و #شکیبایی عادت کند آرام آرام بسیار قدرتمند میشود و در مسیر پیشرفت و قلههای پیروزی قرار خواهد گرفت و بدین صورت میتواند دنیا و آخرت خویش را آباد کند. صبر در زندگی فردی سبب ایجاد روحیه شکستناپذیری، افزایش قدرت درونی، شناسایی نیروها و استعدادهای خویشتن و توجه و اتکای بیشتر به خدا میشود. همچنین صبر در زندگی خانوادگی آثاری همچون استحکام پایههای زندگی، بالا رفتن اعتماد به نفس اعضای خانواده و ایجاد فضای سالم و بانشاط در محیط خانواده را به همراه دارد.
🔺منبع: #روزنامه_قدس،
🔻چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳، شماره ۱۰۵۰۴
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ قیف بازاریابی #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ قیف بازاریابی چیست؟
✅ «قیف بازاریابی» (Marketing Funnel) در واقع یک ابزار و #مدل_بازاریابی است که در هر مرحله از فرایند فروش، بهترین استراتژی را برای جذب مشتریان و تحقق اهداف سازمان مشخص میکند. به عبارت دیگر، این قیف، مجموعه مراحلی است که مخاطب قبل از خرید و تبدیل شدن به مشتری، طی خواهد کرد. این ابزار در کسب و کارهای دیجیتالی هم با استقبال خوبی مواجه شده است. بسیاری از شرکتهای فعال در حوزه تجارت الکترونیک از قیف بازاریابی برای پیشبرد روند فعالیتهای خود استفاده میکنند.
✅ بهرهگیری از این قیف در #استراتژی_بازاریابی باعث افزایش حجم خرید مشتریان میشود. به عبارت دیگر، با استفاده از آن میتوان فروش را بدون افزایش مشتریان جدید، چندین برابر کرد. تقریبا همه مخاطبان، وارد قسمت بالای قیف میشوند. هنر شما این است که مخاطب را به قسمتهای پایینتر قیف، هدایت کنید. قیف بازاریابی دارای چند مرحله است:
🔺مرحله اول:
🔻آگاهی مشتری
کسب آگاهی بالاترین مرحله #قیف_بازاریابی است. در این مرحله با فعالیتهایی که در بخش فروشتان انجام میدهید، قادر به برانگیختن حس اعتماد در مخاطبان خود خواهید شد. همواره به یاد داشته باشید که مشتریان بالقوه شما در میان همین مخاطبان حضور دارند.
🔺مرحله دوم:
🔻حس علاقهمندی را در مشتریان خود زنده کنید
اگر در مرحله اول خوب عمل کرده باشید، حتما با مخاطبانی که حس کنجکاویشان برانگیخته شده روبهرو میشوید. انتظار این را داشته باشید که از شما بروشور و توضیح بیشتری بخواهند. این ارتباط را بسیار غنیمت شمارید. در واقع، این تنها فرصت برای معرفی «برند» (Brand) و تثبیت جایگاهتان در نظر #مشتری است.
🔺مرحله سوم:
🔻مخاطب علاقهمند را به مشتری بالقوه تبدیل کنید
این مرحله، زمانی است که #فروشندگان شما باید هنر خود را به نمایش بگذارند. گوی قدرت در دست تیمهایی است که در قسمت سوم قیف، بازاریابی با کیفیتی ارائه میدهند.
🔺مرحله چهارم:
🔻تصمیم خرید را در مشتری تقویت کنید
مشتریان بالقوه در این مرحله تصمیم به خرید میگیرند. به مشتری ثابت کنید که به کیفیت و کارایی محصولتان اطمینان دارید. برای شروع، استفاده از نسخه آزمایشی محصول توسط مشتری گزینه مناسبی به نظر میرسد. این دقیقا همان کاری است که شرکتهای بزرگی مانند «نایک» (.Nike, Inc) و «والت دیزنی» (Walt Disney) با ساخت فروشگاههای رایگان و ارائه نسخههای آزمایشی محصولهای خود، انجام داده و تجربه مشتری را هدف قرار میدهند. برای #مطالعه بیشتر در این مورد میتوانید سری مقالههای «همهچیز در مورد اقتصاد تجربه» را مطالعه کنید.
🔺مرحله پنجم:
🔻مشتری در حال ارزیابی محصول شما است
این مرحله ارتباط کاملا مستقیمی به رفتار فروشنده با #مشتری دارد. مشتری صمیمت و رفتار خوب را احساس میکند. گاهی یک مشتری بالقوه تا این مرحله از قیف پایین میآید اما به دلیل یک برخورد نامناسب، تمام زحمتهای قبلی از بین میرود. لزوم اهمیت آموزش کارکنان سازمان در این مرحله خود را به نمایش میگذارد.
🔺مرحله ششم:
🔻مشتری دست به جیب میشود
تنها در مرحله ششم است که #فروشنده، نتیجه زحمتهای خود را میبیند. چون مشتری بالاخره محصول را میخرد. در واقع این مرحله نشاندهنده کیفیت و درستی استراتژیها و عملکرد تکتک افرادی است که در کل سازمان کار میکنند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چگونه یک مدیرعامل موفق باشیم؟
✅ #مدیران_عامل_موفق سطح آرزوها، چشم انداز و اهداف شرکت را بالا برده و به دنبال رهبری بلامنازع در تجارت و بازار هستند. یک مدیرعامل موفق برای ایجاد یک تیم با عملکرد بالا، با نقشها شروع میکند نه افراد.
✅ یک #مدیرعامل_موفق از خود میپرسد چرا شرکتش وجود دارد؟ سپس آن چرایی را بخش ذاتی و جداییناپذیر از جریان کسب و کار خود میدانند. مهمترین نکته در مدیریت بر خود، انضباط شخصی بهویژه در مورد استفاده از زمان است.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل پارادایمی توسعه حرفه ای مدیران
✅ #توسعه_حرفه_ای_مدیران به فرآیندی اطلاق میشود که مدیران و کارکنان به کمک آموزش، آموزش مستمر، تجارب عملی، کارگاهها، مشاورهها و فرصتهای رشد و پیشرفت شخصی و حرفهای، مهارتها، دانش، و تواناییهای شغلی خود را تقویت میکنند. این فرآیند اهداف متعددی را شامل میشود که در نهایت منجر به بهبود عملکرد و پیشرفت شغلی فرد میشود.
✅ توسعه حرفه ای مدیران و کارکنان امری حیاتی و ضروری است که باید به آن توجه ویژهای داشته باشیم. زیرا بازدهی بالا و #موفقیت در هر سازمانی به طور مستقیم به توانایی مدیران و کارکنان آن سازمان در اجرای وظایف و مسئولیتهایشان بستگی دارد. ایجاد یک برنامه توسعه حرفه ای مستمر، جامع و منظم میتواند نقش مهمی در بهبود عملکرد سازمانی و افزایش رضایت و انگیزه کارکنان داشته باشد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چالش صف آرایی سازمان #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ چالش صفآرایی سازمان
✅ یکی از دوستان صمیمیام مدیر یک رستوران لوکس بود. ما هم زیاد به این رستوران سر میزدیم. یک روز که داشتیم شام میخوردیم، یکی از پیشخدمتها با یک #مشتری اختلاف پیدا کرد. مشتری با عصبانیت دادوفریاد کرد و پیشخدمت هم صبر و حوصله به خرج نداد. رستوران به هم ریخت. بدتر از همه این که آن شب صاحب رستوران هم آنجا بود.
✅ دوستم به سرعت پیشخدمت را از مشتری دور کرد. پیشخدمت با دادوفریاد گفت «این آقا به من توهین کرده، این شرایط غیرقابلتحمل است. یکی او را بیندازد بیرون.» مشتری که هنوز عصبانی بود فریاد کشید «ما مشتری رستوران هستیم، دزدی که نیامدهایم.»
✅ صاحب رستوران به دوستم گفت «مشتری را به بیرون رستوران هدایت کن و به سرعت پیشخدمت را اخراج کن. حواست باشد. این اتفاق دیگر نباید تکرار شود.» این مشکل یکی از چالشهای اصلی و مداوم #مدیران است: وقتی که منافع مشتریها، #کارمندان و سهامداران در مقابل هم قرار میگیرد.
✅ در آن لحظه خودم را به جای دوستم گذاشتم. باید طرف چه کسی را میگرفتم؟ مشتری، کارمند یا صاحب رستوران؟ به خصوص که نمیخواستم #مشتری_ها و کارمندهای دیگر هم درگیر ماجرا شوند.
✅ این مشکل یکی از چالشهای اصلی و مداوم مدیران است. وقتی که منافع مشتریها، کارمندان و سهامداران در مقابل هم قرار میگیرد و طرفداری از هر کدام میتواند تمام سیستم را به شکل آبشاری پایین بکشد:
✅ اخراج یک #کارمند باعث میشود که احساس ناامنی به دیگر اعضای سازمان سرایت کند. به نظر شما انتخاب درست حمایت از کدام راس مثلث است؟ سازمان یک سیستم باز است که به سختی میشود حدود آن را تعیین کرد.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
زیست بوم کارآفرینی دانشگاه
✍ #دکتر_امیرحسین_زاهدی
✅ با توجه به اهمیت #کارآفرینی در توسعه و شکوفایی اقتصاد کشور، درک زیست بوم آن اهمیت خاصی پیدا می کند. اکوسیستم کارآفرینی میتواند گروهی از شرکتها، مانند استارتاپها، یک یا چند نهاد هماهنگکننده باشد که اهداف مشابهی دارند و تصمیم میگیرند شبکه یا سازمان را تشکیل دهند تا بتوانند اقتصاد مقیاس را با انعطافپذیری به حرکت درآورند.
✅ #کارآفرینان زمانی موفقتر عمل کردهاند که ضمن دسترسی آسان به منابع انسانی، مالی و حرفهای لازم، در محیطی که سیاستهای دولتی آنها را تشویق و حمایت میکند، کار کنند. این شبکه به عنوان بومسازگان کارآفرینی توصیف شدهاست.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ هرم ساحت های تربیت
#دکتر_اکبر_عرفانی_فر
✅ مکاتب و اندیشمندان تعریفهای متعددی از مفهوم #تربیت ارائه کردهاند، اما در سند تحول بنیادین تربیت عبارت است از «فرایند تعاملی زمینهساز تکوین و تعالی پیوسته هویت متربیان بهصورتـی یکپارچه و مبتنی بر نظام معیار اسلامی، بهمنظور هدایت ایشان در مسیرآمادهشدن جهت تحقق آگاهانه و اختیاری مراتب حیات طیبه در همه ابعاد»
✅ مفهـوم #تربیت با چنیـن تعریفـی واجد چند خصوصیت اساسی است که شامل تکیه بر نظام معیار اسلامی، توجه به مفاهیم اساسی قرآنی، تأکید بر تکوین و تعالی پیوسته هویت، تأکید بر درک و آگاهی، توجه به عنصر آزادی و اختیار، همهجانبهنگری، اعتدال و توازن، توجه به شکوفایی همسوی فطرت با رشد استعدادها، و تنظیم متعادل امیال و عواطف، توجه به ایجاد آمادگی برای حیات طیبه، تأکید بر حیث اجتماعی تربیت و یکپارچگی.
#ساحت_های_تربیت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ فعالیت ها و اصول ۱۴ گانه مدیریتی هنری فایول #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ فعالیت ها و اصول ۱۴ گانه مدیریتی هنری فایول
🔴 #فعالیت_های_مدیریت
✅ #هنری_فایول کل سازمان را در قالب پیکره ای واحد تصور می کرد و فعالیت های آن را به شش دسته قابل تقسیم می دانست:
1⃣ فنی و تولیدی
2⃣ بازرگانی و مبادله
3⃣ مالی و بهینه سازی مصرف
4⃣ ایمنی و حفاظت از اموال و افراد
5⃣ حسابداری و تعیین وضیت مالی
6⃣ وظایف مدیریتی
🔴 #اصول_مدیریت
✅ تئوریها در اصول ۱۴ گانه مدیریتی فایول در اوایل قرن بیستم بسیار موثر و تاثیرگذار بودند. این اصول ۱۴ گانه از مهمترین مفاهیم مدیریتی به شمار میآیند و مسائلی هستند که یک مدیر به دانستن آنها نیاز دارد:
🔺اصل اول:
🔻تقسیم کار
#تقسیم_کار و تخصصی کردن کارها سبب میشود تا افراد بتوانند تجربه کسب کنند و به تدریج کیفیت کار خود را بهبود بخشند. این امر بهره وری را افزایش خواهد داد.
🔺اصل دوم:
🔻اختیار
واگذاری حق دستور دادن و انجام فعالیتها به تشخیص خود فرد. این امر بستگی به خود شخص و موقعیت او دارد و نباید بدون در نظر گرفتن میزان #مسوولیت او، در این باره تصمیمگیری کرد.
🔺اصل سوم:
🔻نظم و انضباط
شیوه فرمانبرداری، فعالیت، رفتار و احترام بین کارمند و #کارفرما برای هر کاری ضروری است و رهبران باید آن را با یک ارتباط دو طرفه ایجاد نمایند.
🔺اصل چهارم:
🔻وحدت فرماندهی
یک #کارمند باید تنها از یک مافوق دستور بگیرد تا از گرفتن دستورهای دوگانه پرهیز شود.
🔺اصل پنجم:
🔻وحدت هدف
یک #رهبر با یک هدف مشخص باید یک گروه فعالیت را به یک هدف مشابه رهبری کند.
🔺اصل ششم:
🔻تبعیت تمایلات شخصی از تمایلات گروهی
نباید تمایلات یک شخص یا یک گروه بر تمایلات #سازمان غلبه داشته باشد.
🔺اصل هفتم:
🔻پاداش کارکنان
نتایج کارها (خوب یا بد) باید بین #کارکنان و کارفرما تقسیم شوند. میزان پرداختها باید براساس ارزش کارمند برای سازمان به اضافه عوامل مستقل از آن باشد؛ مثلا بر اساس هزینههای زندگی، در دسترس بودن کارمند و شرایط عمومی سازمان.
🔺اصل هشتم:
🔻تمرکززایی و تمرکززدایی
باید بین #تمرکززایی (کاهش اهمیت نقش کارمند در تصمیمگیری) و تمرکززدایی (افزایش اهمیت نقش کارمند در تصمیمگیری) تعادل وجود داشته باشد.
🔺اصل نهم:
🔻زنجیره عددی
به زنجیرهای از مدیران، از بالاترین رده تا پایینترین رده، #زنجیره_عددی فرمان میگویند. هر مدیر یک ارتباط در این زنجیر است و باید در این زنجیر ارتباط سالم و مناسب برقرار باشد. این زنجیر تنها زمانی قطع میشود که مقام بالایی تاییید کند یا نیاز به آن از بین برود.
🔺اصل دهم:
🔻نظم و ترتیب
به معنای وجود یک مکان برای هر کس و هر کسی در جای خود است. هدف #نظم و ترتیب جلوگیری از اتلاف است.
🔺اصل یازدهم:
🔻انصاف
#عدالت و مهربانی دو عنصر مهم برای مدیریت هستند. برخورد مناسب با کارمندان لازمه ی رسیدن به این هدف است.
🔺اصل دوازدهم:
🔻ثبات افراد
کاهش میزان جابهجاییها منجر به کارایی بیشتر و کاهش هزینههای تغییر نیروی انسانی میشود. امنیت شغلی و احساس امنیت برای شغل موجب افزایش کارایی افراد در سازمان میشود، ضمن آنکه از تحمیل هزینههای بیهوده تغییر #نیروی_انسانی بر سازمان پیشگیری میکند.
🔺اصل سیزدهم:
🔻ابتکار
افراد در هر سطحی باید برای ابزار و به کار گرفتن ایدههای خود آزاد باشند. جایگاه مدیری که به کارمندان خود اجازه ی #ابتکار عمل میدهد بالاتر از مدیری است که این اجازه را از زیردستان خود میگیرد.
🔺اصل چهاردهم:
🔻روح صمیمیت و یگانگی
مدیر باید هماهنگی ایجاد کند و از بروز مواردی که #هماهنگی و یک دستی را از بین میبرند، جلوگیری کند.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
نظریه وظایف مدیریت
✍ #لوتر_گیولیک
#POSDCORB
P: planning:
🔺 تنظیم برنامه:
🔻 پیش بینی اقدامات لازم برای نیل به اهداف مطلوب
O: organizing:
🔺 تشکیل سازمان:
🔻 تعیین صریح حدود و اختیارات
S:staffing:
🔺 کارگزینی:
🔻 تامین شرایط مساعد کار و استخدام و کارآموزی
D:directing:
🔺 فرماندهی:
🔻 هدایت و رهبری سازمان و صدور دستورات برای اخذ تصمیمات خاص
C: coordinating:
🔺 هماهنگ کردن:
🔻 تطبیق وظایف مشاغل مختلف به منظور تحقق اهداف مطلوب
R: reporting :
🔺 ارتباطات:
🔻 آگاهی دادن به کسانی که مجری در قبال آنها مسئول است.
B: budgeting:
🔺 بودجه بندی:
🔻 تنظیم طرح مالی و دخل و خرج سازمان و نظارت بر اجرای آن
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ مدل هرم ارزیابی عملکرد #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.com @modiryar
✍ مدل هرم ارزیابی عملکرد
✅ #مدل_هرم_عملکرد، توسط لینچ و کراس(1991) توسعه یافته، و شامل یک سلسله مراتب از اقدامات مالی و غیر مالی است. هدف هرم عملکرد ایجاد ارتباط بین استراتژی سازمان و عملیات آن است. این سیستم ارزیابی عملکرد شامل چهار سطح از اهداف است که بیانکننده اثربخشی سازمان و کارایی داخلی آن است.
✅ در واقع این #چارچوب تفاوت بین شاخصهایی را که به گروههای خارج سازمان توجه دارند(مانند رضایت مشتریان، کیفیت و تحویل به موقع) و شاخصهای داخلی کسب و کار (نظیر بهرهوری، سیکل زمانی و اتلافات) آشکار میسازد.
✅ چهار شاخص کلیدی #هرم_عملکرد (کیفیت، تحویل، سیکل کاری و اتلافها) در واحدها و مراکز کاری و به شکل روزانه استفاده میشوند. مهمترین نقطه قوت هرم عملکرد تلاش آن برای یکپارچهسازی اهداف سازمان با شاخصهای عملکرد عملیاتی است.
✅ همانطور كه شكل نشان میدهد جهت دستیابی به #چشم_انداز سازمان، میتوان اقدامات زیر را بصورت آبشاری سطح بندی نمود.
◾سطح ۱: در سطح بالای هرم چشم انداز یا ماموریت #سازمان قراردارد که از طریق آن سازمان توصیف میکند که چگونه موفقیتهای بلندمدت و مزیت رقابتی را به دست خواهد آورد.
◾سطح ۲: این سطح بر دستیابی به CSFها(عوامل بحرانی موفقیت) از نظر معیارهای مرتبط با #بازار و معیارهای مالی تمرکز دارد. موفقیتهای بازاریابی و مالی، تمرکز اولیه برای دستیابی به چشم انداز سازمانی است.
◾سطح ۳: استراتژیهای #بازاریابی و مالی تعیینشده در سطح ۲، باید با دستیابی به رضایت مشتری، افزایش انعطافپذیری و بهرهوری بالا در سطح بعدی مرتبط باشند. اینها، نیروهای هدایتکنندهای هستند که محرک اهداف استراتژیک سازمان میباشند.
◾سطح ۴: وضعیت سطح سه( نیروی محرک) میتواند با استفاده از شاخصهای وظیفهای سطح پایینتر مانند #کیفیت، تحویل به موقع، زمان و ضایعات پایش شوند.
✅ سمت چپ هرم شامل معیارهای است که تمرکز خارجی دارند و عمدتاً غیر مالی هستند. معیارهای سمت راست بر کارآیی داخلی سازمان تمرکز دارند و عمدتاً #مالی هستند. یکی از نقاط ضعف هرم عملکرد این است که تمایل به تمرکز بر روی دو گروه ذی نفعان یعنی سهامداران و مشتریان دارد. البته لازم است اين اطمینان حاصل شود که این مدل سایر ذی نفعان را نیز شامل شود.
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چرخه بازخورد
✅ به طور طبیعی وقتی با یک #مشکل مواجه میشویم، به گذشته رجوع میکنیم. با خود فکر میکنیم قبلا در این شرایط چه کار میکردیم؟ البته طبیعتا شرایط جدید با گذشته فرق دارد. برای همین جزئیات متفاوت را در ذهن خود حذف میکنیم و سعی میکنیم برای مشکل جدید، راهحلی قدیمی پیدا کنیم. جزئیاتی که میتوانند خیلی مهم باشند.
✅ یکی از مشکلات #مدیریت، تلاش برای تکرار تجربههای موفق قدیمی است. میشود فهرست بلندبالایی از شرکتهای موفق درست کرد که حالا دچار افول یا حتی ورشکستگی شدهاند: نوکیا، موتورولا، فورد، زیراکس، سونی، والت دیزنی، آیبیام و…
✅ به بیان ساده، رضایت از شرایط موجود نشانهای است برای شکست در آینده. بیشتر مدیران در مواجهه با مشکلات میگویند «همیشه همین کار را میکنیم.» راهحل این مشکل در طراحی یک نظام بازخورد است. شما باید به طور مداوم هدفگذاری کنید.
✅ برای هدف #برنامه_ریزی کنید. برنامه خود را اجرا کنید. از نتایج کار خود بازخورد بگیرید. نکات مثبت را تقویت کنید و در مورد نکات منفی بازنگری کنید. بازخورد مداوم میتواند به ما بگوید که آیا در مسیر درست هستیم یا خیر.
#چرخه_بازخورد
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
پیشایندهای همراستایی استراتژی های بازاریابی و کسب و کار
✍ #دکتر_لیلا_شاکری_کبریا
✅ #استراتژی_بازاریابی یا راهبرد بازاریابی، در واقع برنامهی کلی یک کسبوکار برای رسیدن به مشتریان بالقوه و تبدیل آنها به مشتریان بالفعل است. یک استراتژی بازاریابی، شامل بیانیهی ارزش سازمان، پیامهای کلیدی برند، دادههای جمعیتی مشتری هدف و دیگر المانهای سطح بالاست.
✅ #استراتژی_کسب_و_کار مشخص میکند که کسبوکارها برای رسیدن به اهداف خود، ملزم به انجام چه کارهایی هستند. این امر میتواند به جهتدهی فرایند تصمیمگیری برای استخدام و تخصیص منابع کمک کند. داشتن تاکتیکهای مدرن در استراتژی به رشد کسبوکار شما منجر میشود. با اِعمال این روشها در کسبوکارتان بهرهوری تجارت خود را افزایش میدهید و وارد بازارهای جدیدی میشوید.
#Business_Strategy
#Marketing_strategy
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل مفهومی سلسله مراتبی و یکپارچه معیارها در انتخاب تأمین کنندگان
✍ #دکتر_نیما_صابری_فرد
✅ کسبوکارها با #تامین_کنندگان گوناگونی کار میکنند؛ تولیدکنندهها، فروشندگان، واردکنندهها و ارائهدهندگان خدمات از این دسته هستند. انتخاب مناسب و سنجیده میتواند آینده یک کسبوکار را متحول کند و یک انتخاب اشتباه، ممکن است به بهای از دست رفتن سرمایه و نابودی آن تمام شود.
✅ آنچه در این میان اهمیت دارد، #ارزیابی_تامین_کنندگان برای بهترین تصمیمگیری و انتخاب است. برای این کار، دستورالعملهای مناسبی وجود دارد و فاکتورهای مهمی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ چهارچوبی برای تبیین شایستگی های رهبران دیجیتال
#تحول_دیجیتال
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
✍ چهارچوبی برای تبیین شایستگی های رهبران دیجیتال #تحول_دیجیتال #پایگاه_جامع_مدیریار www.modiryar.c
✍ چهارچوبی برای تبیین شایستگی های رهبران دیجیتال
✅ یک #چهارچوب_شایستگی_دیجیتال، نشان دهنده اجزای مختلف یک مدل شایستگی است. یکی از مهمترین دغدغه هایی که در طراحی آزمون شایستگی دیجیتال مطرح است، آنست که آیا مولفه های اصلی شایستگی، به درستی دیده شده اند؟ به منظور جلوگیری از بروز چنین خطایی، استفاده از چهارچوب های معتبر بین المللی، موجب ایجاد اطمینان در ملاحظه ی همه ی جنبه های مختلف شایستگی دیجیتال خواهد بود.
🔴 مهارت های یادگیری و نوآوری:
شامل:
◾ ارتباطات
◾خلاقیت و نوآوری
◾همکاری و کار تیمی
◾تفکر انتقادی و مهارت حل مساله
🔴 سواد اطلاعاتی و سواد رسانه:
شامل:
◾سواد اطلاعاتی
◾سواد رسانه
🔴 مهارت های زندگی و شغلی:
شامل:
◾بهره وری و مسئولیت پذیری
◾انعطاف پذیری و انطباق پذیری
◾مهارت های اجتماعی و چندفرهنگی
#تحول_دیجیتال
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
تدوین مدل برای ارتقای شایستگی های دیجیتال مدرسان
✍ مورد مطالعه: #دانشگاه_شهید_بهشتی
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#تحول_دیجیتال
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
Modiryar | مدیریار
تدوین مدل برای ارتقای شایستگی های دیجیتال مدرسان ✍ مورد مطالعه: #دانشگاه_شهید_بهشتی #مدل_مفهومی #م
تدوین مدل برای ارتقای شایستگی های دیجیتال مدرسان
✍ مورد مطالعه: #دانشگاه_شهید_بهشتی
✅ #معلم_حرفه_ای از نگاه علمی چه ویژگیهایی دارد؟ در چه زمینههایی سرآمد است؟ آیا تنها یک مدرّس خوب بودن برای معلمی کافیست؟ در عصر دیجیتال یک معلم باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید بهشتی با ارائۀ مدل شایستگی های دیجیتال معلمان به عنوان مرجعی برای ارتقای شایستگی های حرفه ای معلمان عزیز کشورمان در حوزه آموزش مجازی، به این پرسش ها پاسخ داده است.
✅ یکی از مهم ترین چالش ها در ارتباط دو نهاد #دانشگاه و آموزشوپرورش، کاربردی کردن دروس دانشگاهی و تبدیل تئوری به عمل در امر آموزش می باشد. پس از همهگیری و شیوع بیماری کووید۱۹ و ضرورت حرکت به سمت یادگیری الکترونیکی در مدارس کشورمان، «آزمایشگاه فناوریهای پیشرفته یادگیری» دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران، با هدف توانمندسازی و ارتقای شایستگیهای حرفهای و دیجیتال معلمان، مدیران و کادر آموزشی مدارس، اقدام به تدوین مدل شایستگی های دیجیتال معلمان نموده است.
✅ چارچوب مدوّن #شایستگی_های_دیجیتال مدرسان شامل ۶ شایستگی کلی و ۲۲ مؤلفۀ شایستگی است که در شکل زیر نشان داده شده است. درواقع، بر اساس این چارچوب، نقاط قوت و قابل بهبود معلمان استخراج شده و برای ارتقای آن ها برنامه ریزی می گردد. در ادامه، توضیح مختصری پیرامون این شایستگی ها ارائه شده است:
1⃣ شایستگی مشارکت حرفه ای:
◾توانایی معلم در تعامل مستمر با یادگیرندگان، سایر معلمان، والدین و ذینفعان تعلیم و تربیت، تا از این طریق، نوآوریهای آموزشی جمعی خلق شوند.
2⃣ شایستگی منابع دیجیتال:
◾توانایی معلم در شناسایی،
◾ایجاد و به اشتراکگذاری منابع دیجیتال، به منظور پشتیبانی و تقویت آموزش و یادگیری دانش آموزان با در نظر گرفتن هدف خاص یادگیری، زمینه، رویکرد آموزشی و گروه یادگیرنده
3⃣ شایستگی یاددهی- یادگیری:
◾توانایی معلم در مدیریت و هماهنگی فرآیند استفاده از فناوریهای دیجیتال در بافت یاددهی-یادگیری
4⃣ شایستگی ارزیابی:
◾توانایی معلم در ارتقای راهبردهای ارزیابی کنونی با استفاده از فناوریهای دیجیتال و خلق روش های ارزیابی نوآورانه به منظور نظارت مستقیم بر میزان پیشرفت یادگیرنده،
◾تسهیلگری فرآیند بازخورد و فراهم آوردن فرصت ارزیابی
5⃣ شایستگی توسعه یادگیرندگان:
◾توانایی معلم در استفاده از استراتژیهای آموزشی یادگیرندهمحور و
◾تسهیل مشارکت فعال یادگیرندگان در روند یادگیری به طوری که به یادگیرندگان کمک کند تا مالک و مسئول یادگیری خود باشند.
6⃣ شایستگی تسهیل شایستگی های دیجیتال یادگیرندگان:
◾توانایی معلم در انتقال،
◾تقویت و تسهیل شایستگیهای دیجیتال یادگیرندگان در جهت درگیر ساختن دانش آموزان در فرآیند یاددهی- یادگیری
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#تحول_دیجیتال
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ مدل شایستگی مدیران
✅ #شایستگی_مدیران شامل مجموعه خاصی از دانش، مهارت و رفتارهایی است که مدیران را قادر میسازد تا دیگران و سازمان را به موفقیت برساند. برخی از شایستگی های که مدیران باید داشته باشند تا آنها و سایرین را به سمت اهدافشان ترغیب کند عبارت است از: تفکر انتقادی قوی و مهارتهای حلمسئله و چالشهای پیشروی سازمان و اعضا
✅ #مدیریت_شایستگی و مدیریت عملکرد دو زمینه اساسی در حوزه مدیریت منابع انسانی و رفتار سازمانی هستند. در مدیریت شایستگی، تمرکز بر شناسایی، توسعه و ارتقاء مهارتها، دانش، تواناییها و ویژگیهای مورد نیاز کارکنان برای اجرای بهتر و موثر وظایفشان است. این زمینه شامل ارزیابی شایستگیهای مورد نیاز برای هر نقش خاص، شناسایی نقاط ضعف در مجموعه مهارتهای فعلی کارکنان و طراحی برنامههای آموزش و توسعه برای بهبود و تکمیل این نقاط ضعف میشود.
✅ از طرف دیگر، #مدیریت_عملکرد بر تعیین و دستیابی به اهداف سازمانی از طریق توسعه و نظارت بر عملکرد کارکنان تمرکز دارد. این شامل تعیین استانداردهای عملکرد، ارائه بازخورد درباره عملکرد، شناسایی زمینههای بهبود و اعمال پاداش یا تنبیه بر اساس اجرای کارکنان میشود. به این ترتیب، این دو زمینه با همکاری مؤثر میتوانند به بهبود عملکرد کلی سازمان و بهرهوری کارکنان کمک کنند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#شایستگی_مدیران
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
✍ طراحی مدل الگوی شایستگی های مدیران موسسات آموزش عالی
✅ تربیت امری بسیار پیچیده و حساس است که پایداری یک جامعه تا حد زیادی وابسته به کارآمدی #نظام_آموزشی است. به طوری که اگر نظام آموزشی بتواند مأموریت و رسالت خود مبنی بر توسعه فردی و اجتماعی را به درستی انجام دهد, زمینه مساعدی نیز برای رشد فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در جامعه فراهم می شود.
✅ پیداست که بخش عظیمی از پیچیدگی و حساسیت نظام آموزشی به فعل یا رفتار مدیران آموزش و پرورش و مدیران مدارس برمی گردد. یکی از چالش های مدیریت منابع انسانی #سازمان_ها به خصوص در آموزش وپرورش، نحوه انتخاب و ارتقاء مدیران است.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#شایستگی_مدیران
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل ویژگی های رهبران فرهنگی
✍ #دکتر_ایرج_سلطانی
✅ گروهی معتقدند #رهبری_فرهنگی یعنی فعالیتهایی که مردم را برای تلاش مشتاقانه در جهت اهداف متعالی فرهنگی جامعه، تحت تأثیر قرار میدهد و در تفاوت رهبری و مدیریت نیز گفته شده که رهبری یعنی نفوذ در دیگران برای نیل به هدف، ولی اگر این نفوذ برای نیل به اهداف سازمانی باشد، آن را مدیریت مینامند.
✅ این برداشت از #رهبری به مثابه هدایت فکری، اعتقادی و فرهنگی بهخوبی نشانگر تفاوت مدیریت فرهنگی و رهبری فرهنگی است. به عبارت دیگر تفاوت اصلی این دو را باید در مؤلفههای تربیتی و رشدآفرین فکری و فرهنگی آنها جستجو کرد.
بنابراین رهبری فرهنگی یک جامعه، همواره در اختیار کسانی است که علاوه بر شناخت دقیق فرهنگ ملی، در حوزهی فرهنگ عمومی دو اصل مهم را مورد توجه قرار دهند: نخست کسب مرجعیت فکری- فرهنگی از راه گفتمانسازی و سپس تعالی بخشی از راه آرمان آفرینی.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#رهبران_فرهنگی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar
مدل مراحل عملیاتی توسعه فرهنگی
✍ #دکتر_ایرج_سلطانی
✅ #توسعه_فرهنگی با تاکید بر هویت فرهنگی, بهینه سازی شرایط فرهنگی و رشد کمی و کیفی مسایل مربود به خود را نوید می دهد و به اخلاق و آداب و سنن جامعه بهبودی می بخشد و بر رونق بازار فنون و تکنیک می افزاید.
✅ توسعه فرهنگی شرط اصلی #توسعه_اقتصادی (و بلکه شاه کلید آن) محسوب میشود. برای آن که مردم بتوانند دنیای جدید را درک کنند و به آن شکل دهند، قدرت بیان احساسهای خود را داشته باشند، و با استفاده از زبان روز با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، به آموزش مستمر که شرط اصلی توسعه است نیازمندند.
#مدل_مفهومی
#مدل_مدیریت
#توسعه_فرهنگی
#پایگاه_جامع_مدیریار
www.modiryar.com
@modiryar