راوینا | روایت مردم ایران 🇮🇷
کادوی روز معلم روایت مریم نامجو | شیراز
📌 #کمک_به_جبهه_مقاومت
کادوی روز معلم
از همکارم شنیدم گروهی در ایتا به اسم "جنبش اهدای طلا به جبهه مقاومت" راهاندازی شده. در این گروه، خانمهای ایرانی طلاهایشان را از طریق دفتر آقا به مردم لبنان هدیه میدهند. عضو گروه شدم. از بالا تا پایین پیامها را خواندم. عکس طلاهای اهدایی از شهرهای مختلف را دیدم.
وقتی اسم شیراز را در گروه سرچ کردم، عکسی را نشانم داد پایین عکس نوشته بود: «تقدیم به جبههی مقاومت به فرمان رهبرم سیدعلی خامنهای، به امید نابودی اسرائیل و پیروزی حزبالله، خانم ۵٧ ساله از شهرک صدرای شیراز».
عکس را برای ادمین گروه فرستادم و گفتم: «ما توی دفتر تاریخ شفاهی دنبال همچین افرادی میگردیم. کارمون مردمنگاری لبنان و فلسطینه.» آیدی اهداکننده را گرفتم.
عکس را برایش ارسال کردم، خودم را معرفی کردم و فعالیتم را توضیح دادم. بعد از شش ساعت آنلاین شد، جوابم را داد. اولش قبول نکرد ولی بعد از اینکه چند تا صوت بینمان رد و بدل شد راضی شد که بیاید دفتر و با هم صحبت کنیم. شماره موبایلش را گرفتم. در مسیر دفتر بودم به او پیام دادم: «سلام! من راه افتادم، ساعت ٣ منتظرتونم.» جواب داد: «سلام! ما هم راه افتادیم. با مصاحبه مخالفم ولی نمیدونم چرا دارم میام!»
ساعت ٣ رسیدم دفتر. پنج دقیقه بعد یک دختر خانم ١۶-١٧ ساله و یک خانم تقریباً ۶٠ ساله آمدند داخل. رفتم استقبالشان و به اتاق مصاحبه راهنمایشان کردم. روی مبل نشست و گفت: «آخه ٧٠٠ تومن هم پول شد که من به لبنان کمک کردم؟! خانومها سرویس طلاشون رو دادن، برید با اونها مصاحبه بگیرید.» گفتم: «فعلاً بیا از بچگیتون شروع کنیم با هم صحبت کنیم.»
شروع کرد: «زرافشان مظفریم. سال ١٣۴۶ تو مظفری خرامه دنیا اومدم. کلاس چهارم بودم با بابام میرفتم خرامه علیه شاه تظاهرات میکردم. انقلاب که پیروز شد، رفتم تو مسجد عضو بسیج شدم. کلاسهای اسلحهشناسی رو گذروندم. دوست داشتم برم جبهه به رزمندهها کمک کنم. راهنمایی بودم. یه روز سر صف صبحگاهی یه نفر از طرف بسیج اومد و گفت: «ما برای جبهه کمک جمع میکنیم.» منم همون موقع انگشتر طلام رو درآوردم دادم برای کمک به جبهه.»
خط اشکی کنار چشمش نمایان شد. با بغض گفت:«آخه فرمان امام خمینی بود. حیف همون یه انگشتر رو داشتم.»
نفس عمیقی کشید و گفت: «اوایل انقلاب سخنرانی شهید مطهری درباره اسرائیل رو تو رادیو زیاد میشنیدم. از یهودیها متنفر بودم. همیشه دعا میکنم اسرائیل نابود بشه. امام خمینی گفت شوروی نابود میشه، شد. الانم آقا میگه اسرائیل نفسای آخرشو میکشه.»
خانم مظفری ادامه داد: «معلمی رو از سال ٧٧ تو نهضت سوادآموزی شروع کردم. ٢۶ ساله سابقه تدریس دارم. الانم تو مدرسه امام هادی (ع) شهرکصدرا معلم دوم ابتداییم. تو صدرا مستأجرم.» به دخترش که کنارش نشسته بود اشاره کرد: «چند روز پیش حمله اسرائیل به لبنان رو دخترم بهم خبر داد. فردا ظهرشم تو مدرسه زنگم زد گفت: دیشب تو حمله اسرائیل به لبنان سیدحسن نصرالله با یاراش شهید شدن.» سرش را به حالت تأسف تکان داد و گفت: «چقدر سخته رهبر یه مملکت شهید بشه. به خاطر شهادت سیدحسن نصرالله ناراحت بودم. داشتم گوشیمو چک میکردم. تو ایتا یه گروه به اسم "جنبش اهدای طلا به جبهه مقاومت" رو دیدم. سریع وارد گروه شدم. عکس اهدا طلا خانمها رو تو گروه دیدم. فقط یه گوشواره و یه انگشتر طلا دارم که گذاشتمشون برا نامزدی پسرم. یادم به سکه ١۵٠ سوتی افتاد که چند سال پیش دانشآموزای کلاسم روز معلم بهم هدیه داده بودن. گذاشته بودمش برا روز مبادا. عکس سکه رو فرستادم برای ادمین. گفت قیمت سکه رو به فلان حساب واریز کنید. معادل سکه هفتصد تومان میشد، همون موقع واریز کردم.»
اشک در چشمش حلقه زد. ادامه داد: «پسرم الان تهرونه، رفته دنبال کار. نذر کردم اگه کارش جور بشه پول سکه را دوباره اهداء کنم به مردم مظلوم لبنان. به امید نابودی اسرائیل انشاءالله.»
روایتی از مصاحبه با خانم هانیه (زرافشان) مظفری
مریم نامجو
سهشنبه | ۱۷ مهر ۱۴۰۳ | #فارس #شیراز
حافظه، حسینیه هنر شیراز
@hafezeh_shz
ــــــــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 #راوینا | روایت مردم ایران
@ravina_ir
✉️ با ما همراه باشید و به دیگران معرفی کنید:
📎 بلــه | ایتــا | اینستا
📌 #کمک_به_جبهه_مقاومت
صندوق صدقه کمک به فلسطین
دیروز نشستیم با کوثر خانم سهساله این جعبه کوچک را درست کردیم، اسمش را هم گذاشتیم «صندوق صدقه کمک به فلسطین». چندتا پول خُرد هم دادم تا داخلش بیاندازد. حالا هم کاردستیاش را کنار اسباببازیهای کمدش چیده و منتظر است تا هروقت پولی بگیرد داخلش بیاندازد
طبیعتا در این سن از مفاهیم صندوق صدقه، کمک و فلسطین خیلی سردرنمیآورد.
اما قاعدهی «بلسان قومه» میگوید با کودک با زبان خودش -زبان بازی- صحبت کنیم. بازی البته لذتبخشترین لحظه زندگی کودک هم هست؛ مفاهیم دینی را با این لحظه پیوند بزنیم.
حسین مرتضینیا
پنجشنبه | ۱۹ مهر ۱۴۰۳ | #خراسان_رضوی #مشهد
ــــــــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 #راوینا | روایت مردم ایران
@ravina_ir
✉️ با ما همراه باشید و به دیگران معرفی کنید:
📎 بلــه | ایتــا | اینستا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جانهای متحد
روایت محمدحسین عظیمی | لبنان
📌 #لبنان
جانهای متحد
وسط پارک دیدمشان. بعد از چهار پنج ساعت پیادهروی در خیابانهای بیروت. دیدن این همه زن محجبه مشکیپوش در بیروت برایم عجیب بود، آن هم چادری.
"مگر خانمهای لبنانی عباپوش نبودند؟!" سوالی است که بعد از دیدن پرتعداد زنهای چادرپوش در بیروت به ذهنم رسید.
یک طرف چند دیگ و ماهیتابه بزرگ و گاز و کپسول و ده دوازده نفر پسر نوجوان و مرد میانسال و گوشهای دیگر چند میز سفید پلاستیکی و بیست سی نفر خانم چادری با شالهایی که از زیر چانهشان رد شده و کنار گوشهایشان بستهاند. تعداد زنهایشان بیشتر از مردهاست.
تا خودم را معرفی کردم، پسر نوجوانی با چشم آسیبدیده جلو آمد و خوشآمد گفت: "خوش آمدید". این عبارت را خیلی از مردم لبنان حفظ کردهاند و در برخورد اول با ایرانیها بیان میکنند.
علی الهادیِ نوجوان در پروفایل واتساپش نوشته بود: "السلام علی خمینی العظیم کلما ضعفت آمریکا" (سلام بر خمینی بزرگ که باعث ضعف آمریکا شد) ولکن ما نبود.
دائم آشنایی میداد که عمویم شهید حسین هانی است و پسرعمویم شهید هانی حسین. میخواست بداند اسم عمو و پسرعمویش را در رسانههای ایرانی دیدهام یا نه.
وسط آشنایی دادنهایش گفت که اینجا را ده روز است راه انداختهاند و با کمکهای مردمی و تبرعات (کمکهای مذهبی) اموراتش میگذرد.
سمت زنها ولی خانم جوانی به استقبالمان آمد که در دانشگاه امام خمینی(ره) قزوین فیزیوتراپی خوانده بود:
"ما خانمهای شیعه محله دور هم جمع شدیم و برای آوارگان ساندویچ درست میکنیم."
کمی به دوروبرم نگاه کردم. مردها سیبزمینی را در ماهیتابه سرخ میکردند و در اختیار خانمها قرار میدادند. آنها هم ایستاده دور میز مخلفات اضافه میکردند و ساندویچها را بعد از بستهبندی در سبد مشکی رنگی قرار میدادند.
خانم فیزیوتراپیست میگوید: "روز اول ۷۰۰تا ساندویچ درست کردیم. الان شده ۱۲۰۰تا"
- فکر میکنید این جنگ چهقدر طول بکشه؟
- بهنظرم زود تموم بشه ولی ما تا آخرش اینجا هستیم، هر چهقدر هم بشه.
فارسی را شمرده و با استرس صحبت میکند.
همسرش ولی راحتتر و سلیستر. علی هم در دانشگاه قزوین رسانه خوانده و در پروفایل واتساپش نوشته: "شب گر رخ مهتاب نبیند سخت است/ لبتشنه اگر آب نبیند سخت است
ما نوکر و ارباب تویی مهدی جان/ نوکر رخ ارباب نبیند سخت است"
به علی میگویم: این کار شما من رو یاد دوران جنگ خودمون میندازه. اونجا هم وقتی مردها جبهه بودن، زنها برای رزمندهها نون میپختن و لباس میدوختن. ما بهشون میگیم «زنان پشتیبان جنگ».
حین شنیدن جملاتم، صورتش گل میاندازد و لبخند روی صورتش پهن میشود و با ذوق برای اطرافیانش تعریف میکند.
احتمالا بار اول است چنین چیزی میشنود. کِیف میکنند که کاری شبیه ایرانیها انجام دادهاند.
چند دقیقه آنجا ایستادیم و چند عکس گرفتیم و با "مع السلامه" ازشان خداحافظی کردیم.
دوپامین در حجم زیادی در مغزم منتشر شده بود. آنقدر انرژی گرفتم که میتوانستم چهار ساعت دیگر پیاده بروم. دیدن آدمهایی همدین و مذهب که بیش از دو هزار کیلومتر دورتر مثل ما لباس میپوشند، کتاب شهدای ما را میخوانند، به مداحیهای ما گوش میدهند و در بحرانها شبیه ما عمل میکنند، قند توی دلم آب میکند. بیاختیار این بیت را زمزمه میکنم: "جان گرگان و سگان هر یک جداست/ متحد جانهای شیران خداست"
محمدحسین عظیمی | راوی اعزامی راوینا
@revayat_nameh
شنبه | ۲۱ مهر ۱۴۰۳ | #لبنان #بیروت
ــــــــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 #راوینا | روایت مردم ایران
@ravina_ir
✉️ با ما همراه باشید و به دیگران معرفی کنید:
📎 بلــه | ایتــا | اینستا
📌 #لبنان
آقای انقلاب
رئیس پارلمان مملکت نشسته پشت فرمان طیاره و وارد حریمهوائی کشور جنگ زدهای شده که دشمنهایش برای ورود به آسمان آنجا از احدی اجازه نمیگیرند و چپ و راست حریم هوائیاش را نقض میکنند و شهرهای جنوبیاش را بمباران.
خب این اگر اسمش اقتدارِ «آقای جمهوری اسلامی» نیست، چی هست؟!
آقای قالیباف در انتخابات مرداد رأی من نبود اما شجاعت و ابتکار عملش برای حضور میدانی در مناطق بمباران شده جنوب لبنان دلگرم کننده است و ای ول دارد.
ازین حرفها بگذریم؛
«زندگی زیر سایه انقلاب اسلامی مایه فخر و مباهات است...».
طیبه فرید
eitaa.com/tayebefarid
شنبه | ۲۱ مهر ۱۴۰۳ | #فارس #شیراز
ــــــــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 #راوینا | روایت مردم ایران
@ravina_ir
✉️ با ما همراه باشید و به دیگران معرفی کنید:
📎 بلــه | ایتــا | اینستا
راوینا | روایت مردم ایران 🇮🇷
📌 #لبنان
بیروت، ایستاده در غبار - ۱۲
بخش اول
زیرِ قدمهام، با فاصلهی دو سه تا دیوارِ بتنیِ فروریخته، دهدوازدهتا انسان بودند که مطمئن بودیم بعضیهایشان زندهاند. یکی میگفت محمد، زیر آوار تلفنش را جواب داده. لحظات نفسگیر و غمانگیزِ فریاد برای سکوت، رسیده بود. چند نفر فریاد میزدند که همه سکوت کنند تا شاید، صدایی از زیر آوارها به گوش برسد. رسید؛ از دو سه جا، رسید. دستگاههایی که در دلِ دیوارهای بتنی فروریخته، نقبی میزدند، داشتند کارشان را درست انجام میدادند. امدادگرها، چیزی را میفرستادند توی نقبها و مانیتورها، از زیر آوارها، تصویر میفرستادند. دلش را نداشتم که نگاه کنم. از کنارم، یک مردِ میانسال که صورتش را خاک گرفته بود، یک کیف زنانه و چند تا ظرفِ آشپزخانه را با اندوه میبرد به خانهی بغلی. دهدوازدهنفر داشتند سنگها و خاک را با دستهایشان میزدند کنار. نوک انگشتهای یکیشان، زخمی شده بود و خونین بود اما دست از کار نمیکشید.
پدرِ روحانی، مجدی علاوی، صلیب انداخته بود گردنش و آمده بود معیصر و کنار آوارِ خانهی یک شیعه، داشت با المنار مصاحبه میکرد و وقتی مصاحبهاش تمام شد، به شهردار گفت:"بس است جنگ؛ چرا کسی جلوی این سگهای هار، آمریکا و اسرائیل را نمیگیرد؟"
نزدیک شدند؛ بالاخره به یکی از زندهها، نزدیک شدند. صداش میزدند:"صدامُ میشنوی؟ اسمت چیه؟" وقتی گفت "محمد" دو جوانِ نگرانی که رنگپریده و با بغض به آوارها نگاه میکردند، بغضشان ترکید.
محمد، مدیرِ مدرسهی روستاست و این روزها چند نفر از نازحین را توی خانهاش پناه داده بود.
کمی آنسوتر زندهی دیگری را پیدا کردند و فریاد زدند: آب. آب خواسته بود. برایش، از درون نقبها، آب فرستادند. دستگاه اکسیژن از حفره رد نشد. حفره را بزرگتر کردند و تنِ خونین کسی را از آن کشیدند بیرون. صدای اللهاکبرِ مردم و امدادگرها، پیچید توی کوه.
صحنهی عجیبی بود؛ یکسو آرامشِ غروب در مدیترانه و یکسو اندوهِ غروبِ عمرِ ۹ انسان. ۹ نفر شهید شدند؛ تا وقتی آنجا بودیم.
این پایانِ روزِ مسیحیها بود و چون پایانِ خوبی نبود؛ نوشتمش که تلخیش تمام شود.
ادامه دارد...
محسن حسنزاده | راوی اعزامی راوینا
شنبه | ۲۱ مهر ۱۴۰۳ | #لبنان #جبیل
ــــــــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 #راوینا | روایت مردم ایران
@ravina_ir
✉️ با ما همراه باشید و به دیگران معرفی کنید:
📎 بلــه | ایتــا | اینستا
راوینا | روایت مردم ایران 🇮🇷
📌 #لبنان
بیروت، ایستاده در غبار - ۱۲
بخش دوم
صبح، جبیل بودیم. رفتیم یک مدرسهی وابسته به علامه فضلالله؛ پدر معنوی حزبالله. اینجا بزرگترین مرکز اسکان آوارگان در جبیل است که از ۳۲۰ نفر میزبانی میکند.
زیر زمینِ مدرسه، به تمیزترین حالتِ ممکن، خیمههایی زدهاند که توی هرکدامش، یک خانواده ساکن شده. توی همین یکی دو هفته، یک نوزاد هم اینجا به دنیا آمده.
وقتی میپرسیم احتیاجات این همه آدم چطوری مهیا میشود، میخندند و میگویند به روشِ ایرانی! توکل میکنیم!
توی حیاط مدرسه، چند تا زن کنار هم ایستادهاند و اختلاط میکنند. ۴۶ نفری آمدهاند اینجا. میپرسیم کسی از خانوادهتان شهید شده؟ میگویند، هنوز نه! و سرِ این "هنوز"، میخندند.
سرخوشانه و شوخیجدی میگویند خب بمب هستهای بزنید و تمامش کنید!
وسط حرفها صدای اذان میپیچد توی حیاط مدرسه. نماز میخوانیم. بعد نماز، پدرِ روحانی را میبینیم که با غذا آمده. مجدی علاوی، اجازه میدهد که چند کلامی حرف بزنیم.
جملهای از انجیل را میخواند و میگوید:"ما باید همدیگر را دوست داشته باشیم. چرا کشورها میخواهند حقوق همدیگر را از آن خودشان کنند؟ اصلا چرا میجنگیم؟ جنگ که خب، یعنی قتل. صلح نقطهی اشتراک بهتری است. جنگ هیچ فایدهای ندارد که هیچ، تازه ضرر هم دارد. هیچکس توی جنگ برنده نیست. بچهها چه گناهی کردهاند؟ ببینید آن خواننده -ریما بندلی- چی گفت؟ گفت کودکیمان را به ما برگردانید تا ببینید چطوری جهان را شگفتزده میکنیم"
این که یک کشیشِ مسیحی آمده پیش آوارگان مسلمان خوب است، قشنگ است، قابل تحسین است اما از شنیدن حرفهای کشیش یکجوری میشوم! نفی جنگ بدون محکوم کردن جنگافروز، حال آدم را خوب نمیکند.
بعدِ صحبت با پدر روحانی، میرویم روستای عمشیت.
ادامه دارد...
محسن حسنزاده | راوی اعزامی راوینا
شنبه | ۲۱ مهر ۱۴۰۳ | #لبنان #جبیل
ــــــــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 #راوینا | روایت مردم ایران
@ravina_ir
✉️ با ما همراه باشید و به دیگران معرفی کنید:
📎 بلــه | ایتــا | اینستا
راوینا | روایت مردم ایران 🇮🇷
📌 #لبنان
بیروت، ایستاده در غبار - ۱۲
بخش سوم
یک مدرسهی مسیحی توی عمشیت هست که به آوارهها پناه داده. خانم لودی باسیل؛ مدیر مدرسه با خوشرویی میپذیرد که بنشینیم و گپ بزنیم.
همان اول کار میگوید نگویید نازحین؛ اینها برادران و خواهران ما هستند که مدتی اینجا میهماناند؛ خدا میداند، شاید روزی نوبت ما برسد که میهمانشان شویم.
میگویم برایمان جملهای از انجیل بخواند که به کارِ امروز جنگ بیاید؛ میخواند:"كَمَا أَحْبَبْتُكُمْ أَنَا تُحِبُّونَ أَنْتُمْ أَيْضًا بَعْضُكُمْ بَعْضًا؛ همانطور که من دوستتان دارم، همدیگر را دوست داشته باشید..."
سیدحسن درنظرش شخصیتی است که همه، حتی کسانی که با او اختلاف داشتند، نمیتوانستند حرفهایش را نادیده بگیرند. شهادت سید، او را هم غمگین کرده.
از دفتر مدیر، میرویم که چرخی توی مدرسه بزنیم و پای حرفهای مردم بنشینیم. پیرمردی با خانوادهاش توی یکی از کلاسها نشستهاند. اصالتا اهل بقاع است. ۱۲ تا بچه دارد. توی جنوب، خدمات اجتماعی به مردم میداده.
جملات فارسی زیادی را حفظ کرده و وسط حرفهاش هی تعارفهای واقعیِ فارسی تکهپاره میکند.
پیرمرد فکر میکند که اسرائیل همین چند روز آینده، نابود میشود و میرود پی کارش. پسر بزرگش، جای خالی روی دستهاش نگذاشته بس که تتو زده. یک گردنبند با نشانِ شمشیرِ ذوالفقار انداخته گردنش و هی حرفهای پدر را تایید میکند. اجازه میگیرم که از ریش به پایین، عکس بگیریم!
-هنوز که رنجی نکشیدیم؛ باید تا پای مرگ، هزینه بدهیم.
این را پدرِ خانوادهی دیگری میگوید که توی مدرسه ساکناند. ۱۶ روز پیش، از شرق بعلبک آمدهاند. خبر شهادت سید، حال آدمهای مدرسه را آنقدر خراب میکند که چندبار پای آمبولانس به مدرسه باز میشود.
-عزادار نیستیم؛ اهل انتقامیم...
مرد، این را میگوید و تاکید میکند که از سال ۲۰۱۸ به اینور، دیگر هیچ توقعی از دولت لبنان ندارد و حالا هم چشم امیدشان به ایران است.
مصیبت کشیدهاند اما امیدوارند:"ایران، ما را رها نمیکند..."
ادامه دارد...
محسن حسنزاده | راوی اعزامی راوینا
شنبه | ۲۱ مهر ۱۴۰۳ | #لبنان #جبیل روستای عمشیت
ــــــــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 #راوینا | روایت مردم ایران
@ravina_ir
✉️ با ما همراه باشید و به دیگران معرفی کنید:
📎 بلــه | ایتــا | اینستا
📌 #لبنان
بیروت، ایستاده در غبار - ۱۲
بخش چهارم
خانوادهی دیگری در کلاسِ همسایه، زندگی میکنند. پدر، قوطی شیر خشک بچه را نشانمان میدهد که خالی است.
و خانوادهی بعدی...
-من خودم دیدم که دو تا خوشهی انگور، پشتِ برگهای یک شاخهی تاک، پنهان شده بودند. یکیش سیدحسن بود و یکی دیگر را نمیدانم اما لابد شخصیت بزرگی بود.
اینجا توی خانواده، همه فکر میکنند که خوابهای پیرمرد ردخور ندارد. این خواب را هم تعریف کرد که بگوید سید زنده است.
شهادت سید را فرض محال میگیریم؛ پیرمرد میگوید بعد او، هیچ شخصیتی را در لبنان نمیشناسد که بتواند کشور را نجات دهد؛ در جهان اسلام اما فقط رهبر ایران است که به او امیدوار است.
میگوید اگر به فرض محال، سیدحسن شهید شده باشد، سیدالقائد، کاش یکی را خودش شخصا انتخاب کند برای رهبری حزبالله.
چهار تا پسر دارد که همهشان در جنگ سوریه شرکت کرده بودند و الان هم وسط میداناند.
مردِ کاملسن میگوید خدا کند اینبار به جای دویست تا، دو هزار تا بزنید به اسرائیل.
یکجورِ دقیقی میگوید جنگ پنجمِ ماه بعدِ میلادی تمام میشود. میپرسیم از کجا؟ میگوید به دلم افتاده!
پشت پیرمرد، چند تا نیمکت را گذاشتهاند روی هم که از میلههاش به عنوان رختآویز استفاده میکنند. خجالت میکشم که عکس بگیرم؛ عکسنگرفته میرویم کلاس بعدی.
ادامه دارد...
محسن حسنزاده | راوی اعزامی راوینا
شنبه | ۲۱ مهر ۱۴۰۳ | #لبنان #جبیل روستای عمشیت
ــــــــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 #راوینا | روایت مردم ایران
@ravina_ir
✉️ با ما همراه باشید و به دیگران معرفی کنید:
📎 بلــه | ایتــا | اینستا
📌 #لبنان
بیروت، ایستاده در غبار - ۱۲
بخش پنجم
سخنورِ خانوادهی بعدی یک شیرزن است. میگوید برای این که سید شهید نشده، دلیل محکمی دارد:"سیدحسن راستگوست. خودش مگر نگفت توی قدس، با هم نماز میخوانیم؟"
میپرسم این روزها نگران درس و مشق بچهها نیست؟
میگوید:"سیدحسن، خیلی علم را دوست دارد؛ من هم دوست دارم بچههام به عشق سیدحسن، علمدوست باشند؛ به زودی به درس برمیگردیم."
توی کلاس آخر هم یک پیرمرد با دو تا بچههاش منتظرمان است. پسر، از نسلِ بعدِ جنگ ۳۳ روزه است. میگوید توی محلهشان در جنوب، با بچهها که فوتبال بازی میکردند، گاهی اسرائیل جایی از محله را میزد اما ما بیخیال بودیم؛ بازی ادامه پیدا میکرد.
گویا به پدر رفته. پدرش هم میگوید توی گلخانه به گلهام آب میدادم که صدای انفجار میآمد؛ نمیترسیدم؛ به کارم ادامه میدادم.
اگر نبود اصرار برادرزادهای که حالا شهید شده، نمیآمدند اینجا. وقتی بار و بندیلشان را بارِ ماشین میکردند، دور و بر خانهشان را میزدند؛ یعنی رسما از وسط موشکها آمدهاند.
کارمان که توی مدرسه تمام میشود، میرویم سوپرمارکت محل که نوشیدنی بگیریم. ابوجوزف، مسیحی است. وقتی میرویم توی مغازه، مغازهدار دارد زهرماری میخورد اما از طوفانالاقصی تا حالا، توی مغازهاش پپسی نداده دست خلقالله که یک گلوله هم که شده، کمتر سمت بچههای مردم شلیک شود.
روزمان را میسازد اما دمِ غروب، روزمان دوباره با دیدن آن آوار، خراب میشود.
سحر است و میدانم که آن آواربرداری، کارِ یکی دو روز نیست؛ خدا کند هنوز کسی زیر آوارها زنده بماند...
محسن حسنزاده | راوی اعزامی راوینا
شنبه | ۲۱ مهر ۱۴۰۳ | #لبنان #جبیل
ــــــــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 #راوینا | روایت مردم ایران
@ravina_ir
✉️ با ما همراه باشید و به دیگران معرفی کنید:
📎 بلــه | ایتــا | اینستا
📌 #جمعه_نصر
تولی و تبری
خریدم که تمام شد و سوار ماشین شدم، خورشید هم به تاریکی میرفت. نزدیک اذان مغرب بود. تصمیم گرفتم به جای نماز فرادی، نماز جماعت بخوانم. این شد که به جای خانه، سر از مسجد درآوردم. مهر و تسبیح را برداشتم و خودم را بین صف دوم جا دادم. همیشه کار جمعی بهتر از کار فردی است. جمع به کارت ضریب میدهد. بیخود نیست که خدا برای نماز جماعت ثواب بیحد قائل شده است.
نماز اول که تمام شد، مکبر صدا برآورد:
السلام علیکم و رحمة الله و برکاته، تکبیر!
چند نفر تسبیح به دست گرفتند تا ذکر بگویند و چند نفر هم به سجده رفتند تا مناجات کنند و صدای کم جانی بین مردم شکل گرفت: الله اکبر، الله اکبر، خامنهای رهبر...
یاد جمعهی نصر و آن نماز جمعهی تاریخی افتادم. در شرایط جنگی، فقط سه روز بعد از موشک باران اسرائیل توسط دلاورمردان ما، و بعد از تهدید فراوان از جانب دشمن برای رهبرمان، درحالیکه همه احتمال واکنش دشمن را میدادند؛ رهبر ما نتنها در پناهگاه نرفت بلکه با اقتدار و با شجاعت تمام، از دو روز قبل اعلام کرد که من فلان روز، در فلان ساعت، در فلان مکان مشخص هستم!
و آمد. برخلاف همیشه که فقط نماز جمعه را میخواند، نماز عصر را هم خودش خواند. بعدش هم نشست به مناجات و احوالپرسی با مسؤلین! زودتر از همیشه آمد و دیرتر از همیشه رفت. سلاح در دست، درحالیکه انگشتش را از روی قناصه برداشته بود (برخلاف دفعهی قبل)، شروع به خطبه خواندن کرد.
غرا و کوبنده خطبه خواند. هم به زبان فارسی هم به زبان عربی! فصاحت خطبهی عربیاش به قدری بود که کاربران عرب خارجی توییت زدند (حاکمان که هیچ) حتی علمای ما هم به این فصاحت و بلاغت نمیتوانند صحبت کنند! خیلی از شبکههای خارجی برنامههای عادی شان را قطع کردند تا صحبتهای رهبر ما را پوشش دهند.
دیدم با این صدای کم رمق حق مطلب ادا نمیشود. انرژی و افتخارم را درون صدایم ریختم و خودم هم با جمع همصدا شدم:
خامنهای رهبر، درود بر رزمندگان اسلام، سلام بر شهیدان (آیت الله مطهری، حاج قاسم سلیمانی، ابو مهدی، اسماعیل هنیئه، عماد مغنیه، سید حسن نصرالله و...)...
داشتیم به قسمت مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا میرسیدیم. یاد جنایات وحشیانهشان در کشورهای مختلف افتادم. هر گوشهای از کشورهای ثروتمند دنیا را که نگاه کنی نشانی از چپاول و خرابی و ویرانی و عقب نگه داشتن ملت آن کشور، توسط انگلیس و آمریکا خواهی یافت. فکر نمیکنم کشوری باشد که از سیاستهای کثیف استعماری غرب ضربه نخورده باشد. تاریخ کشور ما که پر است از این ستمها.
اسرائیل اما این روزها، چهرهی واقعی غرب را به نمایش گذاشته. چهرهای که شاید تا سالهای گذشته پشت لبخندها و دستکش مخملی و سیاست اصلاحات ارضی و انقلاب سفیدشان پنهان میکردند. با خودم گفتم مگر میشود کسی هر روز خانههای آوار شدهی ساکنان غزه، نوزادان خونی و مالی، مادران پریشان و سرگردان، پدران مستأصل، شهیدهای مظلوم غیر نظامی، کودکان جان داده از ترس و هزاران جنایت فاجعهبار ضد انسانی را از اسرائیل و آمریکا ببیند و صدای تکبیرش انقدر کم جان و بی خشم باشد؟؟!
انزجارم را درون صدایم ریختم و بلندتر از همیشه گفتم: مرگ بر آمریکا مرگ بر انگلیس... خانم سمت راستی و خانمی که صف جلوی من بودند، به سمت من برگشتند و نگاهم کردند. چشمانم را به جلو دوختم. صدای خودم بیشتر از قبل درون سرم پیچید؛ مرگ براسرائیلِ جنایتکار.
خداوند همانطور که نماز و روزه و خمس و حج را واجب کرده، تولی و تبری را هم واجب گردانیده. و این تکبیرهای بعد از نماز که درود و سلام بر دوستان خدا و اعلام بیزاری از دشمنان خداست، اگر نمادی از ابراز تولی و تبری نیست، پس چیست؟
نماز بی «تولی و تبری» انگار یک چیزی کم دارد. تمام و کمال نیست.
نماز دوم که تمام شد و اعلام فرمان تکبیر مکبر توی مسجد پیچید، خانمهای کناری من هم همصدا با جمع شروع به گفتن کردند. حال انگار صدای آقایان هم ضریب پیدا کرده بود و بلندتر از قبل به گوش میرسید.
این است برکت جمع...
فاطمه صیادنژاد
چهارشنبه | ۱۸ مهر ۱۴۰۳ | #خوزستان #اهواز
ــــــــــــــــــــــــــــــ
🇮🇷 #راوینا | روایت مردم ایران
@ravina_ir
✉️ با ما همراه باشید و به دیگران معرفی کنید:
📎 بلــه | ایتــا | اینستا