فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📆 یادی از مجاهدتهای مرحوم آیت الله شهید سید عبدالحسین #دستغیب؛ ( ۲۰ #آذر ۱۳۶۰ ش = ۱۴ #صفر ۱۴۰۲ ق)
🔺 تلاش برای #خودسازی با ترک #گناهان_کبیره و تهیهی #قلب_سلیم
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🌹 یا عبدالعظیم الحسنی...؛ میلاد سیدالکریم حضرت عبدالعظیم حسنی علیهالسلام مبارکباد؛ (۴ #ربیع_الثانی ۱۷۳ق)
🔹 خدا نوری مثل شاه #عبدالعظیم علیهالسلام در تهران گذاشته که فرمودهاند: زیارتش مثل زیارت حضرت #سیدالشهداء علیهالسلام میماند. اگر این باشد پس باید از حالا تجدید نظر کنیم در #زندگیمان. چرا کوتاهی بکنیم؟! خب حالا ما #تحصیلات را به خاطر آنها اهمیت میدهیم. فرصت رفتن به #زیارت هم پیدا نمیکنیم، باشد. اما فرصت این را نداریم که هر روز، هر شب، دو رکعت #نماز، یک #زیارت_وارث بخوانیم و برای آن حضرت هدیه کنیم که حجره و #مدرسه ما مانند کابل با زیارت حضرت عبدالعظیم متصل بشود. #دل ما، #قلب ما از او #نور بگیرد. یک وقتی میبینیم یک سال، دو سال، سیصد مرتبه زیارت حضرت عبدالعظیم خواندهایم.
🌹 آن #شهید بزرگوار، آن نائب امام #حسین علیهالسلام که خدا به اهل #تهران و #ری منّت گذاشته که قبر او را اینجا برای ما قرار داده.
⏪ واقعاً جای تعجب است که با وجود حضرت عبدالعظیم (علیهالسلام)، اهالی تهران مشکلات #روحی و #معنوی داشته باشند.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 شب سمور و لب تنور
🔹 اين آيهی شريفه که يک جمله هم بيشتر نيست، جلوهنمايی میکند: «اَلا بذِکراللهِ تَطمَئِنُّ القُلوُب»؛ ( #رعد :۲۸) چقدر عميق است، چقدر معنا دارد، چقدر شرح میخواهد. تا کسی #نوجوان و #جوان نشود و #افکارش به اين مسائل متوجه نشود و گم و مبهم و تاريک نباشد و به #گريه و ناله نيفتد، اين #آيه را نمیفهمد که "اَلا بذِکراللهِ تَطمَئِنُّ القُلوُب" مثل کپسولی است که گويی به #انسان جان میدهد و به انسانها میفرمايد: ما شما را برای خودمان آفريديم و نمیگذاريم که #قلب شما با اين #زرق و برقهای #دنيا سرگرم شود و خوشیها و مسرتهای فريبندهی دنيا، او را از ياد ما غافل کند، به هر کجا که برسد، يک کمبودی درونش پيدا میکنيم و همراهش قرار میدهيم، تا سر از راه ما در آورد و به سوی ما متوجه شود؛ فلذا #مرحوم_امام در شرح حديث يازدهم کتاب #اربعین میفرمايند: «ای پروانههای شمع جمال جميل»، نمیگويد ای انسانها يا ای نسل #جوان، بلکه میگويد: ای پروانهها، يعنی شما خود را نشناختهايد، شما پروانه آفريده شدهايد. هر انسانی و هر جوانی بهترين شناسنامهاش اين است که پروانهی #جمال است، پروانهی #کمال است، پروانهی حسن مافوق است، اين است که وقتی تا اندازهای به آن مقام برسد و اطلاع از آن پيدا کند، همهی گرفتاریهايش رفع میشود، و ديگر برايش مطرح نيست که در چه حالی #زندگی میکند.
يکی از #شعرا که شايد #سعدی باشد میگويد: سلطان محمود #غزنوی يک شب خاصی قرار داده بود که در آن شب مثلاً همهی بزرگان دعوت بودند و سروصدای موسيقی به آسمان میرفت. يک بيچارهای هم آن نزديکیها بود و جائی نداشت که بخوابد، تنوری پيدا کرد که در آن نان پخته بودند و خاکستر گرمی داشت، همانجا سرش را به زمين گذاشت و خوابيد، بعد که صبح شد گفت:
«علی الصباح بزد نعرهای که ای محمود
شب سمور گذشت و لب تنور گذشت»
يعنی آن شب سمور که شب #جشن و چراغانی و خوشگذرانیِ تو بود، تمام شد. شب من هم گذشت و الآن هر دو مثل هم هستيم و هر دو دست خالی هستيم.
۸۵٫۱۱٫۲۳
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📆 سالروز درگذشت مرحوم آیت الله محمد حسین غروی اصفهانی؛ (۵ #ذی_الحجة الحرام ۱۳۶۱ق=۲۳ #آذر ۱۳۲۱ ش)
🔹 به تعبیر مرحوم علامه #طباطبایی در المیزان¹ از ثمرات #فطرت پاک "واستعمال ما فی وُسع الانسان من جاهٍ و مالٍ و علمٍ و فضیلة" میباشد.
بعضی طلبهها بودهاند که از زمان ورودشان به #حوزه، هر آنچه #سرمایه داشتهاند؛ باغ یا ملک یا کارخانهی پدری که به اینها #ارث رسیده بوده، در راه تعظیم #طلبگی، #درس، #کتابخانه ساختن، #مدرسه ساختن، طلبه قبول کردن، #تدریس کردن صرف کردهاند و آخرش میبینی که ورشکسته شدهاند! و هر چه داشتهاند خرج کردهاند، اما از شوقشان کاسته نشده.
شنیدم در شرح حال مرحوم علامه شیخ #محمد_حسین_اصفهانی، صاحب شرح بر #کفایه - و اینکه به ایشان میگویند #کمپانی، لابدّ پدرشان از تجار معتبر #اصفهان بوده و درآمد خوبی داشته- ایشان وقتی وارد #نجف اشرف میشود به قدری سرشار از امور #مالی بوده که یک روز در کوچههای نجف، تسبیح قیمتیای که دستشان بوده پاره میشود و میریزد و ایشان که داشته درس میرفته، زورش میآید که بنشیند و اینها را جمع کند!، حالا زمین گلآلود بوده یا هرچه.
خدا قسمت کند بروید نجف، این سبزیفروشهای نجف که ما هم دیدهایم، یک مشت سبزی و کاهوی پس مانده را میگذارند بیرون که هر که خواست ببرد. ایشان چند سال بعد که این سرمایهها تمام خرج میشود، میآمده از اینها استفاده میکرده! و بعد یکبار در بین راه اینها از دستش ریخته و مشغول جمع شدن میشود!. یک کسی به ایشان میرسد و میگوید: جناب آیت الله! بگذارید من جمع کنم. ایشان میگوید: من حالا داشتم میخندیدم، چون یادم افتاد وقتی آمدم نجف و تسبیحام در کوچه پاره شد، زورم میآمد اینها را جمع کنم، اما الآن این کاهوهای غیر قابل فروش را که ریخته، دلم نمیآید بگذرم و میخواهم جمع کنم.
این همان "واستعمال ما فی وُسع الانسان من جاهٍ و مالٍ و علمٍ و فضیلة" در راه آن #معشوق_فطری است.
اگر فطرت انسان سالم باشد، حالا خواه #دانشجو، خواه #طلبه، خواه #اداری، خواه #وزیر، خواه #وکیل؛ خودش #کارمند خدا میشود و فعال میگردد و قهرمان خدمت به #اسلام میشود. چرا؟ چون در درونش، فطرت سالم مانده.
پس اینکه ما در #اجتماعی گیر کردهایم که معمولاً با هر کسی روبرو شویم، میبینیم درد #مادیت او را گرفته، باید بفهمیم که فطرتهای سالم را #تربیت های ناسالم #استعماری، دستخورده و #بیمار کرده است؛ ولذا این #دولت #جمهوری_اسلامی باید درک این موضوع درش بشود که ما روبرو هستیم با یک بیماری عمومی و آن این است که فطرتها تغییر کرده!.
اینکه دردهای ظاهریِ ما آمده مسلّط شده بر ما و دردهای #دینی ما را تحتالشعاع قرار داده؛ به خاطر همین است که این فطرت ناسالم است و باید یک #وزارتخانه مخصوص احیای فطرت اسلامی ما داشته باشیم که دانشمندانی بنشینند و سرچشمههای این بیماریها را پیدا کنند و داروهایش را بیابند و در تمام اوضاع و احوال #کشور این مسائل را بگنجانند که هر #قانونی در هر جا اجرا میشود در ضمن، احیای فطرت اسلامی هم درونش باشد. مخصوصاً در وزارت #فرهنگ_و_ارشاد_اسلامی.
۸۱٫۷٫۱۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
_
۱) [ #المیزان ج ۱ ص ۴۵]
۲) [ #نهایة_الدرایة_فی_شرح_الکفایة ]
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب #جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
🔺 ثمرات تفکر و تذکر
🔹 #انسان در هر شبانهروز بايد برنامهی #تفکر را از دست ندهد.
تفکر در اینکه #وظیفه من نسبت به مالکالملوک چیست؟
و اين تفکر پشت سر خودش #عبادت، #سجده، #دعا و #تضرع میآورد که: خدايا دست ما و #جامعه ما را بگير، دست #خانواده ما را بگير. ما غرق در طبيعيات شده و از تو #غافل شدهایم.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
💐 با تبریک میلاد یازدهمین پیشوای همام حضرت امام حسن عسکری صلواتاللهعلیه؛ (۸ #ربیع_الثانی ۲۳۲ق)
🔹 شاعر #متوکل میگوید که خدا به من یک پسری داد در حالیکه وضع مالیام خوب نبود.
نامههایی به بعضی آشناها نوشتم که مخارجی دارم و دستم خالی است و هیچیک جواب مثبتی به من ندادند.
به خودم گفتم بروم اطراف خانهی امام #عسکری قدم بزنم، شاید فرجی شد. همانجا یک نفر پیدا شد و کیسهای آورد؛ درونش چهارصد درهم بود و به من گفت: «یقول لک سیدی: أنفق هذه علی المولود، بارک الله لک فیه»*؛ این را خرج فرزندی که خدا بهت داده بکن. خدا #برکت دهد!.
در حالیکه نه به کسی گفته بودم، نه در زدم و نه حرفی زدم!.
آنوقت وقتی پدر که اینگونه #حوائج مخالفین را رفع میکند، پسر (امام #مهدی علیهالسلام) چقدر به حوائج #شیعه اهمیت میدهد؟.
۸۵٫۶٫۱۳
________
* [ #ائمتنا سیرة الائمة الاثنی عشر مجلد ۲ ص ۲۶۸ تألیف: علی محمد علی دخیل]
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🌹 گرامی باد میلاد سراسر نور حضرت امام حسن عسکری صلواتاللهعلیه؛ (۸ #ربیع_الثانی ۲۳۲ق)
🔹 از وصایایی که امام حسن #عسکری علیهالسلام به شیعهی خودش کرده این است که میفرماید: «أُوصِيكُمْ بِتَقْوَى اللَّهِ وَ الْوَرَعِ فِی دِينِكُمْ وَ الِاجْتِهَادِ لِلَّهِ وَ صِدْقِ الْحَدِيثِ وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ إِلَى مَنِ ائْتَمَنَكُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فَاجِرٍ»؛ هر کسی به شما #امانت داد، #وصیت من به شما این است که به او #خیانت نکنید، خواه شخصی #مؤمن باشد یا غیرمؤمن. من به شما وصیت میکنم در مراعات با #تقوای الهی و جدّ و #اجتهاد داشتن و طول #سجود؛ آن ساعتی که مثلاً #انسان به درِ خانهی خدا میرود، بهتر این است که در سجده باشد و سجدهاش هم طولانی باشد. یکی از شاگردهای مرحوم حاج میز جواد آقا #ملکی_تبریزی بود -البته #بازاری بود- مقابل منزلشان، #مسجد محله بود. همیشه قبل از #اذان مثلاً نیم ساعت، یک ساعت در را باز میکرد، میآمد به این مسجد، میرفت تا وقتی که اذان میشد و #نماز صبح، که گویا ایشان در سجده بود.
بعد میفرماید که با #مردم اینطور باشید که در #تشییع جنازههایشان آنها را مشایعت کنید، #مریضهایشان را #عیادت کنید، برای اینکه وقتی شما اهل اینطور فضائل باشید، #راستگو باشید، امانت را پس بدهید و خیانت نکنید، با مردم خوشرفتار باشید، میگویند این #شیعه است؛ آنوقت من خوشحال میشوم.
بنابراین، «اتَّقُوا اللَّهَ وَ كُونُوا زَيْناً وَ لَا تَكُونُوا شَيْنا، جَرُّوا إِلَيْنَا كُلَّ مَوَدَّةٍ»؛ برای ما #دوستان درست کنید.
«وَ ادْفَعُوا عَنَّا كُلَّ قَبِيحٍ»؛ برای ما آبروریز نباشید تا به ما بدی نسبت داده نشود.
«فَإِنَّهُ مَا قِيلَ فِينَا مِنْ حُسْنٍ فَنَحْنُ أَهْلُهُ وَ مَا قِيلَ فِينَا مِنْ سُوءٍ فَمَا نَحْنُ كَذَلِكَ. لَنَا حَقٌّ فِی كِتَابِ اللَّهِ»؛ خداوند در کتابش برای ما یک حقی قرار داده.
«وَ قَرَابَةٌ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ وَ تَطْهِيرٌ مِنَ اللَّهِ»؛ مقام #طهارت خدایی یکی از امتیازات ماست، «لَا يَدَّعِيهِ غَيْرُنَا إِلَّا كَذَّابٌ»؛ هر کسیکه این ادعا را کرد که من به مقام طهارت رسیدهام، بدانید #دروغ میگوید!.
«أَكْثِرُوا ذِكْرَ اللَّهِ وَ ذِكْرَ الْمَوْتِ»؛ تا میتوانید #یاد خدا از ضمیرتان دور نشود. بهترین سازندهی انسان در #دنیا و تقوابخش به انسان، نگهدار انسان از هر ناشایستی، این دو مسئله است که میفرماید: «أَكْثِرُوا ذِكْرَ اللَّهِ وَ ذِكْرَ الْمَوْتِ»؛ #مرگ چون خبر نمیکند، ما باید خبر آن را داشته باشیم و به یاد او باشیم. او یاد ما نمیکند مگر وقتی که بر ما وارد میشود. ما باید یاد او باشیم که یکمرتبه که آمد، وضع ما مناسب باشد.
«وَ تِلَاوَةَ الْقُرْآنِ وَ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِیّ صلی الله علیه وآله.»*
۸۵٫۶٫۱۳
_______
* [ #ائمتنا سیرة الائمة الاثنی عشر مجلد ۲ ص ۲۸۳ تألیف: علی محمد علی دخیل]
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺نعمتشماری
🔹 #انسان از صبح که بلند میشود و پای #درس و کلاسی میرود، در همان حال حواسش به این باشد که این #استاد که دارد صحبت میکند، کیست؟ از کجا آمده؟ چه شده که ما آمدهایم اینجا و او برای ما صحبت میکند؟ چقدر خرج شده در #زمین و #آسمان تا این کلاس برپا شده؟ بنابراین باید قدر این کلاس دانسته شود به این صورتکه آنرا #نعمت الهی بدانیم. ولذا باید «بسم الله الرحمن الرحیم» او را وارد کلاس بکند. وقت خروج، «الحمد لله رب العالمین» از درون و #عقل و #قلبش تراوش کند؛ چرا که این استاد، نیم ساعت، یک ساعت تنفس کرد از نفسی که خدا به او داد؛ پس ما #مهمان خدا بودیم، تحت #تعلیم خدا بودیم، ولو اینکه استاد خودش نداند.
این روش اقلّ اقلّ زندگی #طلبگی است: به #فکر فرورفتن و هیچگاه از این فکر خارج نشدن!
۸۹٫۱٫۲۴
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
26.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ خطرات #علم جاهلانه در #اجتماع و #حوزه و #دانشگاه
🔹برکات #انقلاب_اسلامی و خطرات پیش روی آن
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺اثرات بیداری از خواب طبیعت
🔹 انسان #متنبه - حالا خواه #طلبه باشد یا نباشد، #دانشجو باشد یا نباشد - در #دنیا اگر بخواهد پا در دایرهی #روحانیت و #معنویت و #کتاب و #سنت هدایتگر خدا بگذارد، باید این حال را از خدا بخواهد. چه حالی؟ حال بیداری از خواب طبیعت، نه از خواب دیشب. #خواب_طبیعت همان خوابی است که #انسان از ولادتش در آن خواب وارد میشود، یعنی اشیاء را اشیاء میبیند؛ پدر، مادر، زمین، آسمان، خودش و دیگران. اما اگر از او بپرسند خدا کو؟ اگر #اعتقاد به او داده باشد، یک چیزی میگوید که خدا #عرش دارد، #کرسی دارد و اینها. اگر هم در یک محیط ناخدایی باشد که هیچ!.
بنابراین ما از ولادتمان تا فوتمان با فیلم روبرو میشویم. چهوقت این فیلمها را میشناسیم و ملتفت میشویم که جهان تشکیل یافته از #واقعیت من و شما نیست، بلکه همه، #اسماء الهی و آثار الهی هستیم؟؛ «فَانْظُرْ إِلَىٰ آثَارِ رَحْمَتِ اللَّهِ»؛ ( #روم :۵۰)؛ نه اینکه "فانظر الی خودتان و الی اشیاء و الی زمین و الی آسمان!" بلکه «فَانْظُرْ إِلَىٰ آثَارِ رَحْمَتِ اللَّهِ». "آثار رحمت الله" فیلم خداست. عکسهای #قدرت خداست. تصویرهای #رحمت خداست. و انسان انتقالش از اشیاءبینی به اسماءبینی، یک جهان جدید در او ایجاد میکند، نه یک فکر جدید!. #فکر جدید این است که انسان #ریاضی نمیدانسته و حالا میداند، #جغرافی نمیدانسته و حالا میداند، #تاریخ نمیدانسته و حالا خوانده و میداند!. اینها فکری است، اما #حال به انسان نمیدهد و انسان را عوض نمیکند و نمیسازد انسان را. اگر از خدا بخواهیم که خداوند برای ما یک گشایش #قلبی بدهد -نه #عقلی و #تصوری، بلکه قلبی- آنوقت خودمان در خودمان اگر نگاه کنیم، اثر #لطف الهی را میبینیم. در #پدر نگاه کنیم، در #مادر نگاه کنیم، در #همسر نگاه کنیم، در #همسایه نگاه کنیم، در کلاس، مدرسه، زمین و آسمان نگاه کنیم، اثر لطف الهی را میبینیم. آنوقت خواه ناخواه میگوییم: «ما رأیتُ شیئاً الّا و قد رأیتُ الله قبلَه و بعدَه و معه»؛ جهان، جهان الله میشود، نه جهان #طبیعت، نه جهان سنگ و کلوخ و هوا و اکسیژن و آب و ماشین و هواپیما.
۸۱٫۷٫۲۲
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
هدایت شده از سیدالعلماء
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب #جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
📹 تصاویر مربوط به ماههای پایانی حیات شریف مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، میباشد.
@seyedololama
سیدالعلماء
🔺 امتحان و آزمایش مومنان
🔹 در حدیث پانزدهم کتاب شریف #اربعین¹ وارد شده: «عَن اَبیعبدِالله علیهالسلام، قالَ اِنَّ فی کِتابِ علیٍّ، علیهالسلام»، حضرت نباید مدرک نشان دهد، ولی از بسکه مطالب مهم است میفرماید: در کتاب حضرت #علی (علیهالسلام)، مثلاً به خط حضرت علی (علیهالسلام)، این مطلب را من برای شما دارم میگویم.
«أنّ أشدّ النّاس بلاء النّبیّون»؛ سختترین و مشکلترین #بلا در #دنیا مال #پیامبران است، «ثُمَّ الوَصیّون»؛ مال #اوصیا و #ائمه، بعد از آنهاست. «ثُمَّ الامثَلُ فَالاَمثَلُ»؛ بعد از پیامبران و اوصیا، مشکلترین برنامهها و پیشآمدها و بلاها و #خطرها متوجه آنی استکه به این خانواده، به این بزرگان نزدیکتر باشد؛ اخلاقاً، علماً، اعتقاداً شبیهتر باشد، آنوقت درجات شروع میشود. دیگر درجه همینطور پایین میآید، درجهدرجه تا به ماها میرسد. هر کسی مطابق آن #فهم و #شعور و #عقل و #اخلاق خود، امتحان دارد.
«و اِنَّما یُبتَلَی المؤمِنُ عَلی قَدرِ الاَعمالِ الحَسَنهِ»؛ هر کسیکه کار میکند و آذوقه برای #قیامت خود تهیه میکند، در این دنیا، و اهل #اعتقادات است، به همان مقدار #امتحان هم برایش نوشته میشود. خب معلوم است دیگر هر کلاسی یک امتحان خاص خودش را دارد. ممکن است صد هزار نفر توی یک شهر باشند و صد هزار گونه هم امتحان جورواجور برایشان پیش بیاید.
«فَمَن صَحَّ دینُهُ»؛ اینها همه در کتاب حضرت علی است و #شیعه علی (علیهالسلام) باید اینها را حفظ بکند.
«فَمَن صَحَّ دینُهُ و حَسُنَ عَمَلُه»؛ هر کسیکه دینش، #دین صحیح و راستین باشد، نه دین دستخورده و نیمخورده و ناتمام و نیمهکاره و نیمبند و اینجور چیزها. «فَمَن صَحَّ دینُهُ و حَسُنَ عَمَلُهُ، إشتَرَّ بَلاءُهُ»؛ پیشآمدهای ناگوارتری برایش پیش میآید. خب اینها چرا آخر پیش میآید، اینها فلسفهاش چیست؟ مثلاً دین بلاست؟ میفرمایند: «و ذلک أنَّ الله تَعالی لَم یَجعَلِ الدُّنیا ثَواباً لِمُؤمِنٍ و لا عُقوبَةً لِکافِرٍ»؛ فلسفهاش این است: این دنیا فقط جای امتحان است و چیز دیگری نیست. اینجا #زندگی نمیشود کرد. اینکه #وجدان و #فطرت ما راحتطلب و خوشی و عیش و نوشطلب است، درست است، اینها جزء وجود ماست، اما جایگاهش کجاست؟ این دنیا جایگاهش نیست؛ مگر ما در رحم مادر، یک زندگی نداشتیم، نُه ماه ما آنجا زندگی کردیم. آیا آنجا، جای این حرفها بود؟ آنجا میشد ساختمان ساخت؟ یا اینکه میشد ماشینِ سواری آنجا آدم پیدا کنه؟ آنجا جای این حرفها نبود؟ دنیا هم همینجور است. دنیایی که #کربلا دارد، دنیایی که #عاشورا دارد، دنیایی که دندان #پیامبر شکستن و پیشانی آن حضرت را جراحت زدن دارد، این دنیا هم مثل دنیای رَحِم میماند. هیچ، جای راحتی نیست. انبیاء را شما یکییکی نگاه کنید. بپرسید از آن #تاریخ هایی که اینها را معرفی میکند، زندگیهایشان را بیان می کند: آیا حضرت #موسی راحت بود؟ آیا حضرت #عیسی راحت بود؟ آیا حضرت #ابراهیم راحت بود؟ آیا حضرت #نوح (علیهمالسلام) راحت بود؟ جریانات چند نفر از همین بزرگان را در این سورهی #عنکبوت بیان میکند. پس فلسفهاش این است که دنیا برای راحتی خلق نشده است. نه #مجازات دادن #کافران در اینجا میشود و نه #پاداش دادن #نیکوکاران در اینجاست. هیچ کدامش نیست.
۸۵٫۷٫۹
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
____________
۱) [ #اربعین ص ۲۳۵]
@seyedololama
🔺 لزوم رفع شبهات برای درک بدیهیات
🔹 #بدیهیات زیر بنای همهی #علوم است. خداوند به #بشریت دربارهی خدا و #خالق، یک چنین علمی مرحمت فرموده است. اما این #علم دچار تاریکی میشود. تاریکی در علوم #بدیهی غیر از ندانستن است.
یکی از این تاریکیها، #شبهات است. شبهات مثل دود میمانند که جلوی چشم را میگیرند؛ دود مانع دیدن چشم سالم است. این شبهات را باید برطرف کرد و از وجودش ممانعت کرد، ولذا #إضلال #حرام است؛ یعنی #معلم به گونهای صحبت کند که علومِ #شاگرد به هم بخورد و #ظلمت پیدا کند، ولذا میشود با ایجاد #شبهه و #مغالطه در بدیهیاتِ #مردم، آنها را سردرگم کرد!.
۸۴٫۵٫۵
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama