بچههای معصومیه
☘ این قاب تصویر تعدادی از بچههای معصومیه در دهه 80 است. طلبههایی با صفا و دوستداشتنی.
☘ امروز بسیاری از این بچهها، از افراد اثرگذار در حوزه فرهنگ و علم هستند. هریک در نقطهای منشأ اثر و کانون حرکت.
☘ حوزه علمیه #معصومیه روزگاری چشمه جوشان تربیت انسانهای انقلابی و عالم و مخلص بود.
تا باد چنین بادا...
➖➖➖➖
🆔 لینک خاطراتی درباره مدرسه معصومیه:
https://eitaa.com/taalighat/558
#از_معصومیه_ای_که_بود
#دهه_هشتاد
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
تعلیقات
📝 خیزش دانشگاههای جهان، دنیای جدید و رسالت ما (1) 🔻 دانشگاه یکی از گرانیگاه های پیشبرد حرکت مدرنی
📝 خیزش دانشگاههای جهان، دنیای جدید و رسالت ما (2)
🔻 اتفاقی که امروز در دانشگاههای جهان میافتد را نبايد ساده گرفت. موج #طوفان_الاقصی از لایه اجتماعی به لایه نخبگانی جوامع غربی رسیده است. چند روز بیش با دوستی در منچستر انگلیس صحبت میکردم، میگفت هفتهای نیست که اینجا راهپیمایی علیه اسرائیل نباشد و این اتفاق در انگلیس یعنی ورود به دورانی جدید. این یک فرصت و موقعیت است نه یک موفقیت نهایی.
🔻 هم آن لایه اجتماعی و هم این لایه نخبگانی در صورتی بزنگاه یک تحول کلان بینالمللی خواهند بود که برای آن تدبیر کرد. این تدبیر لایههایی دارد که اشاره میکنم.
🔻 ساخت ادبیات و تولید فلسفه اعتراض
حرکت مردمی باید ریشهدار شود تا ماندگار گردد. ایجاد پیوند بین لایه اجتماعی و جامعه نخبگانی از مسیر #تولید_ادبیات و #فلسفه_حرکت است. باید این هیجان تبديل به باور و اعتقاد نشأت گرفته از مبنا شود تا پایایی یابد.
🔻 تولید محتوا و استنطاق نخبگان
ما با مخاطبین متنوع مواجهیم پس باید تکثر در ادبیات را رقم بزنیم. به زبان همان مخاطب به صدها روش:
🔹گفتگوی گسترده با دانشمندان و اساتید دانشگاههای مختلف دنیا
🔹تبديل گفتگوها به محتوا و متن و ژورنال علمی
🔹جهتدهی نشریات معتبر به انتشار مصاحبهها و مقالات
🔹تولید گفتگوهای وبیناری مفصل و استخراج دهها و صدها کلیپ
🔹توزیع محتوا در یوتویوب و اینستاگرام و توییتر و...
که تم همه تببین مبانی حمایت از #آرمان_فلسطین و مبارزه با #صهیونیسم است. مردم باید بیان و ادبیات و زبان پیدا کنند.
🔻 تثبیت ذهنیت و گفتمان عمومی
تصور کنید فردا #آتشبس در غزه اتفاق افتاد، آیا فردای آتشبس ماجرای اعتراضات جهانی تمام میشود و صهیونیستها بهدنبال تغییر #ذهنيت_جهانی حرکت خواهند کرد؟
دوگام قبلی برای این نکته راهبردی است: ما باید این هیجان را تبدیل به گفتمان عمومی کنیم. تجربه تلخ #جنایت_عربستان در #یمن و کشتار هزاران کودک و بازسازی وجهه جهانی با طرح نئون و لیگ فوتبال و سوپراستارها را فراموش نکردیم. عربستان امروز یکی از مقصدهای مهاجرت حتی از اروپاست. پس نباید اجازه داد چنین فضایی رقم بخورد هرچند #قصه_غزه بسیار متفاوت است اما غفلت جایز نیست. تولید متن و محتوا زمینهساز تثبیت بلندمدت مسئله است.
🔻 ایجاد اتصال بین کانونهای اعتراض
حرف واحد، اعتراض واحد، درد واحد یعنی #هدف_مشترک بزنگاه #خیزش_جهانی است. باید بین دانشگاهها، دانشجویان و دانشمندان اتصال برقرار کرد. کمپینهای مشترک، وبینارهای مشترک، بیانیههای مشترک، اعتراضات در روزهای مشترک، همه بستر یک اتفاق بزرگ است.
🔻 تولید خط پیام واحد
سخن معترضین چیست؟ جهت این سخن است که مهم است. باید اعتراضات #جهت بخشید. به آن #پیام داد. در این میان آنچه پیام فطری و انسانیتر باشد، ماندگارتر است.
در اینجا پرداختن و دامنزدن به سخنان رهبری و #ایرانیزه کردن ماجرا و ورودهای مستقیم حاکمیت یک #اشتباه_راهبردی است.
اما تأکید بر خطوط زیر مهم است:
🔻🔻🔻
صهیونیسم و ایدئولوژی ضدانسانیت
مدرنیته و تناقضات فکری
دولتهای غربی، تناقض در نظر و عمل
رؤیای آمریکایی، رؤیای انسانیت نیست
➖➖➖➖➖➖➖
یادداشت مرتبط:
🔻 جهاد تبیین در عصر قیام غزه
https://eitaa.com/taalighat/1200
#طوفان_الاقصی
🔻🔻🔻🔻
🆔 @taalighat
تعلیقات
حجابنوشت (6) طرح نور و لزوم تدابیر چندلایه 🔻 در دو یادداشت "حجاب و اقتدار" و "مرز بین اقتدار و اخ
حجابنوشت (7)
📝 گشت ارشاد و مسئولیت ما...
(مسئله حجاب، میدان مسئولیت ما)
🔻 کلیدواژهی #مطالبهگری این روزها بسیار پرتکرار و نشانهای از انقلابی بودن است. قطعاً این امر مورد تأکید رهبری است و مطلوب اما اینکه در بزنگاه مشکلات عادت کنیم #دیگری را مقصر بدانیم و از نقش خود در آن مشکل سخن نگوییم خلاف انصاف و مروت است.
🔻 #حاکمیت قطعاً در قبال حجاب مسئولیت دارد، بايد کارهایی میکرد و کارهایی کند. #مطالبه هم درست اما ماندن در مطالبه و وظیفه را محدود به مطالبه کردن، نوعی فرار از مسئولیت انقلابی است. انگار نوعی بوی #عافیتطلبی میدهد.
🔻 اما فلش مطالبهگری ما همواره بهسمت دیگری است. ما دائماً در نقد حاکمیت سخن میگوییم و قلم میزنیم. مثلا در امر #حجاب دائماً در حال مطالبه (بخوانید پرخاش) هستیم که تکالیف 30 و اندی دستگاه چه شد؟ لایحه حجاب چه شد؟ گشت ارشاد چه شد؟ و...
🔻 حالا برخی با به میدان آمدن نیروی انتظامی در مسئله حجاب، گویی احساس میکنند مسئله تمامشده است. پلیس مشکل را حل میکند. اما زهی خیال باطل...
🔻 در بهترین حالت پلیس میتواند جلوی #کشف_حجاب را بگیرد، اما کسیکه تا دیروز کشف حجاب میکرد و امروز با ورود قوه قهریه ازاین کار امتناع میکند، آیا تغییری کرده است؟
🔻 تغییر در لایه #باورهای_عمیق_دینی راهبردی ترین نقشی است که جریان انقلابی باید در مسیر آن گام بگذارد. نظارهکردن عملکرد حاکمیت و مقادیری #نقزدن و نام آن را مطالبهگری گذاشتن، چیزی بیش از #عافیتطلبی نیست.
🔻 #سادهدلانه است اگر وقتی کمی اوضاع حجاب در ظاهر بهتر شد، یا امروز که پلیس به میدان آمده خیالمان راحت شود و دنبال کارهای قبلی خود برویم. کمااینکه سادهدلانه بود همان موقعی که همه عزم برخی این شده بود که برای حل مسئله حجاب باید مطالبه کنند تا پلیس وارد شود.
🔻 حال که حاکمیت بهمیدان آمده فلش مطالبهگری را باید بهسمت خودمان برگردانیم و از خودمان بپرسیم ما کجای این ماجرا هستیم و باید چه کنیم؟ خودمان را، جبهه انقلاب را، تشکلهای فرهنگی را، عملکرد همه اینها که در واقع خودمان هستیم را #محاسبه کنیم که چه کردیم؟ چه میتوانستیم بکنیم و نکردیم؟!
منِ طلبه
منِ دانشجو
منِ تشکل
منِ فعال فرهنگی
و...
ما چه کردیم؟ چه میکنیم؟ چقدر تعویق داریم؟ چقدر کمک کار حاکمیت بودیم؟ کجا صحنه آماده کرديم؟ کجا اندیشه را جلو بردیم؟ #طرح_راهبردی ما چیست؟ بدون یک ورود چابک از سوی بدنه انقلابی، هیچ ورددی در حاکمیت به #حل_مسئله منجر نخواهد شد. ما از حاکمیت مطالبه میکنیم! چه کسی از ما مطالبه کند جز وجدانمان؟!
#حجاب
#جبهه_انقلاب
🔻🔻🔻🔻
🆔 @taalighat
#نکته
کسیکه پیش از رشد روحی و #بلوغ_اجتماعی به مرحله #بروز_اجتماعی میرسد هم مسیر #رشد خود را مسدود (یا محدود) میکند و هم جامعه را دچار چالش...
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
بهبهانه روز معلم
(شیوهای برای تجليل راهبردی مقام استاد)
🔻 رشد هر جامعهای در گرو معلمان و بزرگان و صاحبان اندیشه و تربیت در آن جامعه است. روز معلم فرصتی است برای تجليل از آنانی که در رشد ما اثرگذار بودند. اما اگر به این مقوله بهچشم یک #سرمایه_اجتماعی نگریسته شود، شیوه تجليل تغییر یا توسعه مییابد.
🔻 اساتید #ظرفیتهای_انسانی در هر جامعهاند. ما از سرمایههای انسانی جامعه خود آنچنان که بایسته است بهره نمیبریم چرا که اساساً #توصیف_راهبردی از ایشان نداریم.
🔻 توصیف راهبردی اساتید یعنی تحلیل و توصیف آنها از زوایایی که امکان بهرهمندی بیشتر از وجودشان را فراهم میکند و مطالعه این ابعاد:
✔️ توصیف ویژگیهای شخصیتی ممتاز
✔️ توصیف ظرفیتهای تربیتی
✔️ توصیف #پروژه_فکری
✔️ توصیف ظرفیتهای اجتماعی
✔️ توصیف ابعاد مغفول وی
✔️ توصیف #کارویژه
✔️ توصیف ابعاد عملکرد
✔️ توصیف آثار علمی و عملی ناشناخته
✔️ توصیف شیوههای بهرهمندی بیشتر از وی
🔻 ما نمیتوانیم ظرفیتهای انسانی خود را درست معرفی کنیم، درست توصیف کنیم، ارتباط درستی بین جامعه، نخبگان، حاکمیت و ایشان برقرار کنیم. اساساً گویا فاقد #فناوری #اجتماعی مناسب برای بهرهمندی از #ظرفيتهای_نخبگانی هستیم.
🔻 در ادامه چند یادداشت که قبلاً نگاشته شده و هرچند درمقام استیفای همه نکات بالا نبوده اما برخی ویژگیها را واجد است، تقدیم میشود. ایکاش مجالی بود تا درباره بسیاری از اساتیدی که سالها از محضرشان بهره بردیم، سخن میگفتیم.
#ظرفیتهای_انسانی
#ظرفیتهای_نخبگانی
#توصیف_راهبردی
#پروژه_فکری
#سرمایه_اجتماعی
#فناوری_اجتماعی
#پیشنهاد
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
تعلیقات
بهبهانه روز معلم (شیوهای برای تجليل راهبردی مقام استاد) 🔻 رشد هر جامعهای در گرو معلمان و بزرگان
📝 فرصتِ حضور آیتالله تحریری در تهران برای جبهه انقلاب
🔹 پیشینه حوزه حکمی تهران
🔻 حوزه علمیه تهران طی دو قرن اخیر پایتخت حکمی حوزههای علمیه بهشمار میآمد. بزرگان و سرآمدانی چون حکیم جلوه، آقا علی مدرس زنوزی، محمدتقی آملی، محمدعلی شاهآبادی، رفیعی قزوینی، فاضل تونی، الهی قمشهای و ابوالحسن شعرانی برخی حکمای مشهور این حوزه بودند.
🔻 در نیم قرن اخیر علیرغم رحلت بزرگان نسل قبل، وجود علمایی چون سیدرضی شیرازی، خسروشاهی، خوشوقت، آقامرتضی و آقامجتبی تهرانی، حقشناس، شیخ حسن پهلوانی و... به این حوزه قوام میبخشید. مهمترین ویژگی حوزه تهران برجستگی اخلاقی و عرفانی و حکمی آن بود.
تدبیر رهبری
🔻 با رحلت اکثر قریب به اتفاق این بزرگان حوزه تهران دیگر چون سابق کمتر شاهد تکیهگاه هایی محکم بود مگر معدودی از علما. رهبر فرزانه انقلاب کوشیدند با دعوت از برخی چهرهها به جبران بخشی از این نقیصه بپردازد. انتصاب آیتالله شیخ محمدباقر تحریری به تولیت مدرسه مروی و درج تعبیر کمسابقه "جنابعالی که حائز مقام علمی و معنوی" هستید و تأکید بر #مقام_معنوی وی، شاید بهنوعی اشارهای بود برای مخاطبین.
🔹 جامعیت علمی
🔻 #آیتالله_تحریری از یکسو شاگرد برجسته مرحوم آیتالله سعادت پرور است و ازسوی دیگر در فقه و اصول و فلسفه و تفسیر صاحب کرسی درس خارج، بهنوعی دارای یک #جامعیت نسبی که میتواند بخشی از خلاء حوزه تهران را جبران کند.
🔹 دارای مکتب عرفانی
🔻 آیتالله تحریری دارای #سبک_تربیتی ویژهای است که امتداد #مکتب_عرفانی_علامه طباطبایی بهشمار میآید و در آن نقش ادعیه و روایات بسیار پررنگ است که بايد مجزا درباره آن سخن گفت.
🔹 عارف انقلابی
🔻 نکته مهم دیگر درباره وی بعد انقلابی و اجتماعی وی است. آیتالله تحریری عارفی #انقلابی است که در بزنگاه ها صریحاً موضع میگیرد و رهنمود میبخشد نه در کنج عزلت و احتیاط پنهان شود.
🔹 محور رشد جبهه انقلاب
🔻 حضور بزرگان حوزه تهران نهتنها موجب رونق حوزه تهران که منشأ رشد جامعه متدینین تهران بود. امروز حضور آیتالله تحریری در تهران یک فرصت و نعمت برای #حوزه_تهران و #جبهه_انقلاب است تا از وجود ایشان بهره ببرند و رشد کنند. جبهه انقلاب بدون #رشد_معنوی و فکری نمیتواند بارهای بزرگ انقلاب را به دوش بکشد.
🔻 هجرت آیتالله تحریری از قم به تهران صرف تولیت یک حوزه علمیه نیست بلکه فرصتی برای ارتقای معنوی و معرفتی جبهه انقلاب است. مبادا این فرصت را قدر ندانیم. و البته بهرهمندی از بزرگان قواعدی دارد که باید بیاموزیم.
🔻🔻🔻
☘ دروس اخلاق استاد تحریری در تهران:
🔹 سهشنبهها (بعد از نماز مغرب):
مسجد مدرسه مروی
🔹 جمعهها (صبح):
مسجد مدرسه معیر
کانال استاد:
🆔 @seratemostaghim_ir
➖➖➖➖
❇️ ایکاش مدیریت حوزه علمیه تهران برای جبران افول #حوزه_پایتخت تدبیری کند و از چهرههای اثرگذار برای هجرت به تهران دعوت.
#آیتالله_تحریری
#جبهه_انقلاب
#رشد_معنوی
#حوزه_تهران
#ظرفیتهای_انسانی
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
تعلیقات
نگاهی به ویژگیها و امتیازات دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی ❇️ پس از یک تأخیر طولانی دولت اقدام
بهبهانه روز معلم
چندخط دربارهی استاد خسروپناه
🔹شاگردپروری
🔻 ارتباط استاد خسروپناه با طلبهها نزدیک و صمیمی و شاگردپرورانه است. برای طلبهها وقت میگذارند. به حجرهها رفتوآمد دارند. بعد از ازدواج هم بچهها سر میزدند. درس و بحث و کارمان را رصد میکردند و بهموقع تذکر میدادند.
🔹 پرکاری
🔻 ساعت کاری حاج آقا از بعد نماز صبح شروع میشد. اولین کلاس ما با ایشان بعد از نماز صبح و قبل از طلوع آفتاب بود. ما #کشفالمراد میخواندیم. وقتی آفتاب میزد و ما خارج میشدیم گروه بعدی که #شواهدالربوبیه میخواندند میآمدند. محل کلاس هم منزل ایشان بود.
🔹 حل نیازهای برزمین مانده
🔻 سال 88 بعد از فتنه مدتها فضای دانشگاهها ملتهب بود. حاج آقا خودش داوطلبانه هر هفته به دانشگاه تهران میرفت و پاسخ به شبهات میداد. این جلسه حدود یکسال ادامه پیدا کرد.
🔻 یک زمان فرقههای انحرافی مسئله ایشان شده بود، کنار دیگر کارها زمانی را برای مطالعه و حتی رفتوآمد با برخی از این گروهها صرف میکرد که محصول آن شد جلد دوم کتاب جریانشناسی ضدفرهنگ ها.
🔻 بعد از اظهارنظرهای آقای علوی بروجردی علیه اقتصاد اسلامی توقع این بود که مدعیان اقتصاد اسلامی پیشقدم شده و با ایشان گفتگوی انتقادی داشته باشند اما نشد. آقای خسروپناه اما پیشقدم شد و با رعایت همه آداب و شئونات حوزوی در مناظره مفصلی با ایشان شرکت کرد.
🔹 بیاعتنایی به شئونات کاذب
🔻 حوالی سال 86 بود که محسن کدیور یک سخنرانی علیه ولایت فقیه و آقا ایراد کرده بود. هیچ کس هم جواب درخوری نداده بود. حتی یکی از نهادهای انقلابی حوزه علت سکوت خود را کسر شأن جواب دادن به کدیور مطرح میکرد. آقای #خسروپناه شام حجره ما مهمان بودند. از قصه کدیور خیلی عصبانی بودند. خطاب به آن نهاد مذکور گفتند، اگر شأن شما نیست، به من میگفتید من جواب میدادم من ندارم از نوع این شأن و شئون!!!
🔹 کمک همهجانبه به طلاب
🔻 یک روز از وضعیت نامطلوب طلبهها، سردرگمی ها، نیاز به مشورت، مشکلات درسی، روحی، خانوادگی و... غیره گفتم. اینکه بزرگترها برای رسیدگی به طلبهها وقت نمیگذارند و پیامدهای عجيبی که داشته. بهشدت نسبت به این مسئله دغدغهمند بودند.
مدتها جمعهها از 6 صبح تا 6 عصر بااینکه تنها روز مختص خانواده و استراحت بود، این روز را به طلبهها اختصاص دادند. هر هفته این ساعت وقت میدادند. طلبهها یکی یکی میآمدند مشورت میگرفتند، مشکلات شان را مطرح میکردند و میرفتند.
#استاد_خسروپناه
#روز_معلم
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
🔆 تصویری از #استاد_خسروپناه در حجره طلاب مدرسه معصومیه
🗓 بهار 1387
#استاد_خسروپناه
#مدرسه_معصومیه
#خاطره
🔻🔻🔻🔻
🆔 @taalighat
تعلیقات
بهبهانه روز معلم (شیوهای برای تجليل راهبردی مقام استاد) 🔻 رشد هر جامعهای در گرو معلمان و بزرگان
📝 یادداشتهای مرتبط باموضوع پیشگفته در یادداشت "روز معلم"
🔻 نگاهی به ابعاد حیات و مکتب عرفانی آیتالله ناصری دولت آبادی
https://eitaa.com/taalighat/647
🔻 فرصت حضور آیتالله تحریری در تهران
https://eitaa.com/taalighat/1414
🔻 نگاهی به ویژگیهای استاد خسروپناه
https://eitaa.com/taalighat/849
https://eitaa.com/taalighat/1415
🔻 استاد فلاح شیروانی، فیلسوف انقلاب
https://eitaa.com/taalighat/260
https://eitaa.com/taalighat/262
🔻 نگاهی به ابعاد شخصیت مرحوم استاد سیدآقاحسینی
https://eitaa.com/taalighat/766
https://eitaa.com/taalighat/767
🔻 چقدر سرمایه داریم، چقدر قدر نمیدانیم
https://eitaa.com/taalighat/790
https://eitaa.com/taalighat/789
🔻 درسوگ قدرناشناسی سرمايهها و ظرفیتسوزی در حوزه
https://eitaa.com/taalighat/605
https://eitaa.com/taalighat/606
https://eitaa.com/taalighat/608
https://eitaa.com/taalighat/609
#لینک
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
❤️ سردار حاج حسین همدانی!
مردی کمتر شناختهشده که بسیاری از نقش او در شکلگیری ضلع جدید #جبهه_مقاومت بیخبرند.
امروز همچنان حاج حسین در میانهی میدان است. مزارش شده است کانون مقاومت و #محور_حرکت جوانان. هر زمان از شبانه روز که آنجا میآیی، جمعی جوان عاشق در کنار مزارش چون پروانه گرد شمع جمع اند و از او توفیق شهادت و مجاهدت در راه اعتلای کلمه حق را میخواهند.
بر سر تربت رندان گذری همت خواه
➖➖➖➖➖
🔻یادداشت "حاج حسین همدانی، مرد میدانهای ظاهراً متضاد" در لینک زیر:
https://eitaa.com/taalighat/698
➖➖➖➖➖
📝 توفیق زیارت مزار سردار همدانی (ماه مبارک رمضان)
🔻🔻🔻🔻
🆔@taalighat
#نکته
🔹 #بچههای_انقلاب خیلی از جملات آقا را حفظ هستند. در موارد اختلاف براساس همین جملات باهم مباحثه و احتجاج میکنند. اما همچنان در خیلی از موارد #اختلاف شدید دارند، آن هم با استناد به سخنان آقا!
🔹 مشکل اینجاست که بهجای تمرکز بر #منظومه_فکری آقا و جایابی جملات پراکنده در این منظومه به تک جملات از آقا تمسک میکنیم.
🔹 تمسک به جملات پراکنده بدون ارجاع آن به منظومه فکری، مصداق "نؤمن ببعض و نکفر ببعض" است، حتی اگر ندانیم.
🔻🔻🔻🔻
🆔 @taalighat