✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ امام علی (ع) در خطبه ۱۶۷ نهج البلاغه، درباره آماده شدن برای مرگ چه هشداری می دهد؟
🔹 #امام_علی (ع) در بخشی از خطبه ۱۶۷ #نهج_البلاغه، مخاطبان خود را به مسئله #پايان_عمر كه براى همه رخ خواهد داد توجّه مى دهد و مى فرمايد: «بَادِرُوا أَمْرَ الْعَامَّةِ وَ خَاصَّةَ أَحَدِكُمْ وَ هُوَ الْمَوْتُ، فَإِنَّ النَّاسَ أَمَامَكُمْ، وَ إِنَّ السَّاعَةَ تَحْدُوكُمْ مِنْ خَلْفِكُمْ؛ به سوى آن امر عمومى و خصوصى، يعنى #مرگ، مبادرت ورزيد [و براى آن آماده شويد]؛ چرا كه [گروهى از] مردم، پيش از شما رفتند و #قيامت از پشت سر، شما را بانگ مى زند [و به پيش مى راند]». منظور از امر عمومى و خصوصى، همان #مرگ است؛ زيرا اگر به كلّ جامعه انسانى نگاه كنيم، مرگ در سرنوشت همه آنها رقم زده شده است، بنابراين جنبه عمومى دارد و اگر تنها به خودمان بنگريم، باز مرگ را در پايان عمر حاضر مى بينيم، بنابراين جنبه خصوصى دارد، و با توجّه به تفسيرى كه امام (ع) فرموده، جمله «وَ هُوَ الْمَوْتُ» [۱] ترديدى در اين تفسير باقى نمى ماند؛ و شگفت آور است كه چگونه بعضى از مفسّرانِ «نهج البلاغه» جمله «بَادِرُوا أَمْرَ الْعَامَّةِ» را به معناى اصلاح امور جامعه تفسير كرده اند.
🔹جمله هاى بعد نيز نشان مى دهد كه آنچه در اين عبارت آمده مربوط به مرگ و پايان زندگى است، نه اصلاح جامعه انسانى، كه آن مقوله ديگرى است. آرى، دو دليل بر حقانيت مرگ ـ كه يك قانون عمومى است - وجود دارد: ۱) نخست اينكه با چشم خود گروهى را مى بينيم، كه پيش از ما بار اين سفر را مى بندند و در جلوى اين قافله به حركت در مى آيند. جسد بى جان آنها را بر دوش مى گيريم و به قبرستان مى بريم و به خاك مى سپاريم و باز مى گرديم. آيا ميان ما و آنها تفاوتى است كه آنها بروند و ما بمانيم؟!! ۲) ديگر اينكه نشانه هاى حركت به سوى پايان زندگى، در وجود همه ما يكى بعد از ديگرى آشكار مى شود: آثار پيرى، موهاى سفيد و ناتوانى اعضا، تمام اينها نشانه آن است كه #قيامت از پشتِ سر، ما را می خواند. با اين دو دليل روشن، آيا هيچ عاقلى احتمال مى دهد كه از اين قانون استثنا شود؟! سپس امام (ع) به نتيجه گيرى مهمّى مى پردازد.
🔹حضرت مى فرمايد: «تَخَفَّفُوا تَلْحَقُوا، فَإِنَّمَا يُنْتَظَرُ بِأَوَّلِكُمْ آخِرُكُمْ؛ [حال كه چنين است] سبكبار شويد تا به قافله برسيد؛ چرا كه پيشينيان را در انتظار رسيدن بازماندگان نگه داشته اند [تا همه در يك زمان محشور شوند]». آرى، #سفر_آخرت، سفرى است بسيار پر فراز و نشيب و داراى گردنه هاى صعب العبور؛ تنها #سبكباران مى توانند از اين راه بگذرند؛ همان كسانى كه در زندگى دنيا به حداقل قناعت كردند و از ثروت اندوزى و زندگى پر زرق و برق و سرشار از تجملات چشم پوشیدند؛ همچون مسافری که حداقل آب و غذای لازم را برای سفر با خود می برد و از فراز و نشیب ها به آسانی می گذرد؛ نه همچون كسانى كه بر اثر خيالات خام، بارهاى سنگينى بر دوش گرفته اند كه در همان گردنه اوّل و دوّم مى مانند و از قافله جدا مى شوند و تلف مى گردند. مرحوم سيّد رضى چند جمله اخير را با مختصر تفاوتى در خطبه ۲۱ نقل كرده و در توضيح آن تصريح كرده كه جمله «تَخَفَّفُوا تَلْحَقُوا»؛ (سبكبار شويد تا به قافله برسيد) كلامى است كه از آن كوتاه تر و پربارتر يافت نمى شود، كلامى كه روح تشنگان طالب حكمت را سيراب مى كند و مهم ترين درس زندگى را به انسان مى دهد.
پی نوشت:
[۱] توجّه داشته باشيد ضمير «هو» مذكّر است و به «امر» بر مى گردد و بنابراين «خاصّة» بايد مجرور باشد؛ نه مفتوح آنچنان كه در متن مذكور آمده است.
📕پيام امام اميرالمؤمنين (ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلاميه، چ اول، ج ۶، ص ۴۳۴
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم (بخش آئین رحمت)
#امام_علی #نهج_البلاغه #مرگ #عمر #آخرت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️بسیج یک فرهنگ است...
🔹 #بسیج چیست؟ بسیج یک فرهنگ است، بسیج یک گفتمان است، بسیج یک تفکّر است. این تفکّر چیست؟ این فرهنگ چیست؟ این فرهنگ عبارت است از #خدمت_بیتظاهر و بیتوقّع به اجتماع و به کشور؛ این خیلی مهم است. بدون انتظار، بدون اینکه بنشیند منتظر بشود به او بگویند بارکالله، حتّی در موارد زیادی بدون اینکه برای ورود در یک عرصه به او بودجهای بدهند، پولی بدهند، امکاناتی بدهند ـ بالاخره هر تحرّکی یک امکاناتی لازم دارد ـ بدون اینها وارد میدانهای مختلف میشود، #خدمت_جهادی میکند و خطرات خدمت جهادی را به جان میخرد؛ این فرهنگ بسیجی است.
🔹فرهنگ بسیجی یعنی چه؟ یعنی تا زانو در گِل فرو برود برای اینکه گِل را از اتاقهای خانوادههای سیلزده پاک کند؛ یعنی خودش را در خطر ابتلای به کرونا و در خطر مرگ قرار بدهد برای اینکه کروناییها را نجات بدهد و آنها را از خطر مرگ دور کند. فرهنگ بسیج یعنی خستگی نشناختن در کمکهای مؤمنانه... البتّه بنده کاملاً اطّلاع دارم که بسیجیها چه کردند در اعلام کمک مؤمنانه و حرکت در این جهت، یا در اردوهای جهادی؛ این بسیج است؛ فرهنگ بسیج یعنی این. منتظر نشدند کسی بگوید بارکالله، آفرین؛ نه، رفتند هر جور توانستند و در مواردی با شیوههای بسیار ابتکاری و جالب، این کمک مؤمنانه را در کلّ کشور توسعه دادند...
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۱/۰۹/۰۵
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای #بسیج
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️راهکارهایی قرآنی برای تقویت قوه بصیرت (بخش چهارم و پایانی)
🔸برای اینکه انسان بتواند از چالش های بسیار خطرناک حیات مادی و دنیوی به سلامت عبور نماید، نیازمند عناصر و ابزارهای کارآمد و مفید است. یکی از مهمترین عناصری که در این بین به انسان کمک شایانی می نماید، قوهی #بصیرت و آگاهی است. سؤال کلیدی که در ادامه به دنبال پاسخ آن هستیم این است که با چه ابزار و اهرمهای دینی و قرآنی می توان #قوه_بصیرت را در وجود خود و دیگران تقویت کرد؟
4⃣عنصر و ابزار عبرتگیری
🔹خدای متعال در آیات متعددی انسان را به #عبرت_گرفتن از حوادث و رخدادهای طبیعی و تاریخی دعوت کرده است. چه بسیار کاخهای مجلل و باشکویی که جز تله خاکی از آن باقی نمانده است، و چه اقوام و قبیله های پرقدرتی که در اثر ناسپاسی و فراموشی فرامین الهی، دستخوش عذاب الهی شده اند، و چه افرادی که به واسطه مغلوب شدن در برابر شیطان و هوای نفس، بوی سعادت و شادکامی را به خود ندیده اند. داستان های درس آموز و عبرت انگیز فراوانی از اشخاص مثبت و منفی در فرهنگ قرآن کریم مورد توجه و بیان قرار گرفته است، که اگر انسانها در طول حیات خود به خوبی قوه و ملکه عبرتگیری را تقویت می کردند، به بصیرت و آگاهی آنها اضافه می شد.
🔹در فرهنگ قرآن نیز رابطه مستقیمی میان #عبرت و #بصیرت بیان شده است: «...فَاعْتَبِرُوا یَا أُولِی الْأَبْصَارِ؛ [حشر، ۲] ...پس ای صاحبان بینش و بصیرت! عبرت گیرید.» باری به هر جهت توجه به حافظه تاریخی در زندگی و #عبرت_گیری از رخدادهای گذشته، می تواند پیام ها و درس های بزرگی برای افراد داشته باشد. از امام علی (ع) نیز در خصوص عبرت گیری و تقویت قوه بصیرت این چنین نقل شده است: «فی کُلِّ اعتِبارٍ استِبصارٌ؛ [۱] در هر عبرت آموختنى، بیناشدنى است».
پی نوشت ها:
[۱] عیون الحکم والمواعظ، ص۳۵۳ ح۵۹۶۲
منبع: وبسایت راسخون
#بصیرت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️شهادت و فداکاری
🔹ملت ما اکنون به شهادت و فداکاری خو گرفته است و از هیچ دشمن و هیچ قدرتی و هیچ توطئه ای هراس ندارد.
📕صحیفه امام خمینی، ج ۱۳، ص ۸۷
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️جنگ نرم
🔹تلاش مهمّ #جنگ_نرم_دشمن، امروز متوجّه این است که #ملّت_ایران امیدش را از دست بدهد. از این آیه شریفه «اَلَّذینَ یُبَلِّغونَ رِسالٰتِ اللهِ وَ یَخشَونَهُ وَ لا یَخشَونَ اَحَدًا اِلَّا الله» معلوم میشود که این تبلیغ، دشمن دارد؛ [وقتی] که میفرماید تبلیغ میکنند رسالات الهی را، از خدا میترسند، از غیر خدا نمی ترسند، پیدا است که غیر خدا در مقابل این مبلّغین الهی، مبلّغین رسالاتالله، صفآرایی دارند؛ بحث بر سر دعوا است. یا در آن آیهی شریفهی «بَلِّغ ما اُنزِلَ اِلَیکَ مِن رَّبِّکَ وَ اِن لَم تَفعَل فَما بَلَّغتَ رِسالَتَهُ وَ اللهُ یَعصِمُکَ مِنَ النّاس» که [میفرماید] خدا تو را حفظ میکند، نگران نباش، دغدغه نداشته باش از دشمن، پیدا است که در مقابل تبلیغ پیغمبر (ص)، صف دشمنان است، جبهه دشمنان است.
🔹برادران عزیز، خواهران عزیز! معنای این چیست؟ معنایش این است که شما آنوقتی که #تبلیغ میکنید، تبلیغ اساسی میکنید، تبلیغ اسلامی میکنید، در مقابل این تبلیغ شما یک جبههی دشمنی صفآرایی میکند؛ این را باید بدانید. #تبلیغ میدان جنگ است. بعضیها از اسم جنگ بدشان میآید؛ تا گفته میشود جنگ اقتصادی یا جنگ نرم یا جنگ تبلیغاتی، اینها بدشان میآید، [میگویند] «آقا چرا اینقدر از جنگ صحبت میکنید؟ از صلح صحبت کنید»! خب #جنگ هست. این #غفلت ما است که اگر چنانچه #دشمن متوجّه ما باشد - جبههی دشمن به طرف ما نشانه گرفته که تیرهای خودش را پرتاب کند - ما غافل باشیم.
🔹امیرالمؤمنین (ع) فرمود «مَن نامَ لَم یُنَم عَنه»؛ شما اگر در سنگر خوابت برد، معنایش این نیست که طرف مقابل شما و #دشمن شما هم خوابش برده؛ او مواظب شما است، او مراقب شما است، او منتظر است که شما خوابت ببرد. از اسم جنگ که نباید انسان خوف کند؛ خب #دشمن الان در حال جنگ است؛ جنگ، جنگ نظامی نیست - البتّه جنگ نظامی نمیکنند، غلط هم میکنند اگر بخواهند بکنند - امّا جنگ هست، #جنگ_نرم هست، جنگهایی هست که از جنگ نظامی خطرناکتر است؛ دشمن در حال جنگ با ما است. خب، پس توجّه داشته باشید که تبلیغ یعنی مواجههی با دشمن؛ تبلیغ درست، یعنی سینه به سینه شدن با دشمن حقیقت، با ظلم و با ظلمات؛ این، معنای تبلیغ است؛ این، حقیقت تبلیغ است.
بیانات مقام معظم رهبری ۹۶/۱۰/۰۶
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای #جنگ_نرم #تبلیغ
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ تزکیه چیست و برای رسیدن به آن چه باید کرد؟ (بخش اول)
🔸 #تزکیه در اصل به معنی نمو و رشد دادن است و برای رسیدن به آن اول #تهذیب_نفس از بدیها، یعنی تصفیه دل از اخلاق زشت و اجتناب از گناه، و دوم پرورش و #تکمیل_نفس به وسیله تحصیل علوم و معارف حقه و فضائل و مکارم اخلاق و انجام عمل صالح لازم است.
🔹 #تزکیه در اصل به معنی نمو و رشد دادن است، سپس این واژه به معنی تطهیر و پاک کردن آمده است. [۱] #قرآن_مجید پس از یازده سوگند میفرماید: سوگند به همه اینها که هرکس #نفس خود را #تزکیه کند، رستگار است و هرکس نفس خود را آلوده ساخت، (از لطف خدا) محروم گشت. [شمس، ۹ و۱۰] قرآن مجید هدف پیامبران را تزکیه و پرورش نفوس ذکر کرده است. [آل عمران، ۱۶۴] این موضوع به صورت عناوین دیگر، مانند #تهذیب_نفس یا #خودسازی در کلمات بزرگان به چشم میخورد. بطور کلی در یک کلمه میتوان #تزکیه را پالایش نفس از رذایل اخلاقی و اتصاف به #فضائل_اخلاقی دانست.
🔹برای رسیدن به تزکیه بعضی از بزرگان دو مرحله پیشنهاد کردهاند: ۱) تهذیب نفس از بدیها یعنی تصفیهی دل از اخلاق زشت، و اجتناب از گناه. این عمل را تصفیه و تخلیه هم مینامند. ۲) پرورش و تکمیل نفس به وسیله تحصیل علوم و معارف حقه و فضائل و مکارم اخلاق و انجام عمل صالح. این عمل را تحلیه هم میگویند، یعنی پرورش و تکمیل و آرایش دادن. [۲] البته قبل از تخلیه و تحلیه، باید انسان ضعف خود را بشناسد. راههای تشخیص نقاط ضعف عبارتند از: ۱) تقویت عقل؛ ۲) تفکر قبل از عمل؛ ۳) بدبینی به نفس (خود بین نبودن)؛ ۴) مراجعه به طبیب روحانی؛ ۵) مراجعه به دوست دانا؛ ۶) از عیب دیگران پند گرفتن. #ادامه_دارد...
پی نوشت ها:
[۱] تفسیرنمونه، ج۲۷، ص۴۷، به نقل از مفردات
[۲] ابراهیم امینی، خود سازی، ص ۴۶-۴۷
نویسنده: سجاد شمس الدینی
برگرفته از مرکز ملی پاسخگویی به مسائل دینی
منبع: وبسایترهروانولایت
#تزکیه #تهذیب #نفس
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ما باید مستقل و عزّتمند و پُرتلاش و پُرتوان عمل کنیم
🔹غربیها اصرار دارند که سیاست خارجی کشور متمایل به آنها و زیر پرچم آنها باشد؛ آن هم به شکل تبعیّت؛ میل غربیها این است؛ چون سالها اینجور بوده است؛ هم در زمان اواخر قاجار، هم در دوران طولانی حکومت پهلوی، ایران تحت سیطرهی سیاستهای غرب بوده؛ #انقلاب آمده و ایران را از تحت سیطره خارج کرده؛ در تمام چهل سال، تلاش غربیها - چه آمریکا، چه اروپا - برای این بوده است که آن سیطرهی قبلی خودشان را بر این کشور ادامه بدهند؛
🔹لذا شما میبینید #جمهوری_اسلامی با چین ارتباط برقرار میکند، آنها عصبانی میشوند، با روسیه ارتباط سیاسی یا اقتصادی برقرار میکند، آنها ناراحت میشوند، عصبانی میشوند؛ با همسایگان میخواهیم ارتباطات را برقرار کنیم آنها وارد میشوند، همسایههای بیچارهی ضعیف ما را زیر فشار قرار میدهند و مانع میشوند. اینها مواردی است که ما شاهدش بودیم و بنده موارد متعدّدی را سراغ دارم از کشورهای عربی و کشورهای همسایه که مسئولین عالیرتبهشان حتّی میخواستند به ایران سفر کنند، [امّا] آمریکاییها رفتند مانع شدند که سفر نکنند؛
🔹یعنی اینها با هر گونه تحرّک دیپلماسی ما مخالفند. ما نمیتوانیم در مقابل این خواست آنها منفعل عمل کنیم؛ ما باید مستقل و عزّتمند و پُرتلاش و پُرتوان عمل کنیم و این کار را در منطقه بعضیها کردهاند و بحمدالله به نتیجه رسیدهاند.
بیانات مقام معظم رهبری۱۴۰۰/۲/۱۲
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️جنگ ترکیبی غرب علیه ایران؛ حوزههای تهدید کدام است؟ (بخش اول)
🔹تاکید مکرر رهبر معظم انقلاب بر لزوم آمادگی مسئولان کشور در برابر #تهاجم_ترکیبی_دشمن، بر ضرورت بازشناسی ابعاد، زوایا، شیوهها و ابزارهای جنگ ترکیبی #آمریکا و #غرب علیه ایران تاکید دارد. شناخت چیستی، ابعاد، شیوهها و ابزارهای جنگ ترکیبی نخستین گام در بازشناسی تهدیدهای بالقوه و بالفعل در این زمینه و چارهاندیشی برای مقابله با آنهاست. #جمهوری_اسلامی_ایران به عنوان کشوری موثر و جریانساز در منطقه خاورمیانه و در عرصه بینالمللی، همواره از ناحیه #آمریکا و همپیمانان آن در معرض انبوهی از تهدیدها قرار دارد؛ #تهدیدهای_چندوجهی که در چارچوب جنگهای هیبریدی یا جنگهای ترکیبی میگنجد. #جنگهای_ترکیبی از معمولترین و پیچیدهترین انواع منازعات در عرصه بینالمللی هستند که این روزها از سوی بازیگران دولتی و غیردولتی به کارگرفته میشود.
🔹جمهوری اسلامی ایران سالهاست به دلیل نوع کنشگری خود در عرصه سیاست بینالملل، هدف جنگهای ترکیبی دشمنانش قرار گرفته است؛ جنگهایی که #رهبر_معظم_انقلاب هم بارها بر لزوم آمادگی، تدبیراندیشی و هماوردی در برابر آن تاکید کردهاند. #رهبر_معظم_انقلاب در ۱۹ بهمن ۱۴۰۰، در سالروز بیعت تاریخی همافران نیروی هوایی با امام خمینی (ره) در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش تصریح کردند: «امروز مقابله با #تهاجم_دشمن برای تحریف واقعیتها، دستاوردها، پیشرفتها و اقدامات حماسهآمیز نظام اسلامی نیازمند یک حرکت دفاعی و تهاجم ترکیبی با محوریت فریضه فوری و قطعی #جهاد_تبیین است». ایران به عنوان کشوری موثر و جریانساز در منطقه خاورمیانه و در عرصه بینالمللی، همواره از ناحیه آمریکا و همپیمانانش در معرض انبوهی از تهدیدهای چندوجهی در چارچوب جنگهای هیبریدی یا ترکیبی قرار گرفته است.
🔹مقام معظم رهبری با اشاره به تهاجم ترکیبی جبهه دشمن علیه ایران یعنی تهاجم اقتصادی، سیاسی، امنیتی، رسانهای و دیپلماسی تأکید کردند: «در مقابل این تهاجم ترکیبی و دستهجمعی، نمیتوانیم همیشه در موضع دفاعی بمانیم و ما نیز باید در زمینههای مختلف از جمله رسانهای، امنیتی و اقتصادی تهاجم ترکیبی کنیم که در این زمینه اهل فکر و اقدام بخصوص مسئولان، موظف به تلاش هستند». #جنگهای_هیبریدی یا #جنگهای_ترکیبی را که خود طیف وسیعی از #جنگهای_نوین را در بر میگیرد، میتوان از مقولههایی دانست که شناخت و سیاستگذاری دفاعی در برابر آن در راستای ارتقای امنیت ملی لازم ضروری است؛ امنیتی که این روزها خود به مفهومی چند وجهی در عرصه بینالملل تبدیل شده و محافظت از همه ابعاد عینی و ذهنی آن از وظایف اصلی حکومتها است. #ادامه_دارد...
منبع؛ ایرنا
#جنگ #جنگ_ترکیبی #جنگ_هیبریدی #جنگ_شناختی #دشمن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️ روحیه جهادی چیست؟
🔸هنگامی که حضور #دشمن و مخالف، احساس میشود، در هر عرصهای که باشد، آنجا جایی است که موقعیت، موقعیت #جهاد است و #روحیهی_جهادی لازم دارد. اگر شخصی در یک حیطه روحیهی جهادی داشته باشد، در همهی حیطههای دیگر روحیهی جهادی او حفظ خواهد شد، آن هم روحیهی جهادی در درگیری با بزرگترین دشمن است.
💠بزرگترین دشمن کیست؟
🔹پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: «أَعْدَي عَدُوِّكَ نَفْسَكَ الَّتِي بَيْنَ جَنْبَيْكَ»؛ بزرگترین دشمن، #نفس توست، خواهشها و هوسها. [عدة الداعی و نجاح الساعی، ص۳۱۴] در موقعیتی رهبر معظم انقلاب فرمودند: دشمن بیرونی نمیتواند به ما آسیب بزند، #دشمن_درونی ما، تنبلی، بیانگیزگی، امید نداشتن، کمصبری، اینها دشمنهای درونی ما هستند. هر وقت اینها به ما آسیب زد، دشمن بیرونی هم آسیب میزند.
💠مهمترین جهاد، جهاد در آستانهی درونی انسان است.
🔹اگر کسی در این آستان، روحیهی جهادی داشت در بیرون هم روحیهی جهادی او خواهد بود، و نیز اهل جهاد و تلاش و فعالیت خواهد بود. حضرت امام (ره) در سال ۵۸ فرمودند: #جهاد_اکبر است، جهادی که با نفس طاغوتی خودش انسان انجام میدهد، ما تنها طاغوت بیرون نداریم، بیست و دوم بهمن ۵۷ ما طاغوت بیرون را شکست دادیم، اما روند انقلاب این است که به #طاغوت_درون آسیب وارد شود و #روحیه_جهادی اینجا باید حفظ گردد، شما جوانها از حالا باید شروع کنید به این جهاد، نگذارید که قوای جوانی از دستتان برود، هرچه قوای جوانی از دست برود ریشههای اخلاق فاسد در انسان زیادتر میشود و جهاد مشکلتر میشود. جوان زود میتواند در این جهاد پیروز شود، پیر به این زودیها نمیتواند.
💠اصلاح خود در جوانی
🔹یکی از مسائلی که #شیطان به انسان پیشنهاد میکند، این است که بگذار برای آخر عمر، خودت را اصلاح کن، حالا از جوانی استفاده کن و بعد آخر عمر توبه کن. این یک طرح شیطنتآمیز است که نفس انسان میکند به تعلیم شیطان بزرگ. انسان تا قوای جوانیش و روح لطیف جوانی در او هست و تا ریشههای فساد در او کم است میتواند خود را اصلاح کند، لکن اگر چنانچه ریشههای فساد در انسان قوی شد و ملکه انسان شد، آن وقت است که دیگر امکان اصلاح ندارد، شما جوانها الان مهیا هستید برای جهاد در راه ساختن، لکن جهاد اکبر، جهاد در راه سازندگی خودتان است که برای مملکت خودتان بعدها مفید واقع شوید و خدمتگزار شوید.
🔹امام خمینی(ره) فرمودند: چه کسانی روحیهی جهادی در بیرون دارند؟ آن مسئولین خدمتگزار چه کسانی هستند؟ آن عناصر فعالی که در بیرون منشا اثرند چه کسانی هستند؟ آنهایی که در عرصهی نفسشان این جهاد را داشتند، برکاتش از نفس اینها به بیرون سرریز میکند و در بیرون منشا اثر میشوند. از همین سنین شما باید شروع شود به ساختن افرادی که بعدها یک مملکت یا کشور را ممکن است نجات دهد، اگر چنانچه شما خودتان را ساختید و #فضائل_انسانی را در خودتان ریشه دار کردید آنوقت در همهی مراحل پیروز هستید و مملکتتان را میتوانید نجات بدهید. [صحیفه امام، ج ۷، ص ۲۱۱]
نویسنده؛ مصطفی امینی خواه
#روحیه_جهادی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️تزکیه چیست و برای رسیدن به آن چه باید کرد؟ (بخش دوم و پایانی)
🔸 #تزکیه در اصل به معنی نمو و رشد دادن است و برای رسیدن به آن اول #تهذیب_نفس از بدیها، یعنی تصفیه دل از اخلاق زشت و اجتناب از گناه، و دوم پرورش و #تکمیل_نفس به وسیله تحصیل علوم و معارف حقه و فضائل و مکارم اخلاق و انجام عمل صالح لازم است.
💠پس از این که بیماری اخلاقی شناخته شد، باید وارد میدان مبارزه شد. آنچه در تهذیب نفس ما را یاری میکند عبارتند از:
1⃣«تفکر»؛ امام خمینی (ره) میفرمايد: «اوّل شرط مجاهده با نفس، و حرکت به جانب حق تعالی، #تفکر است و تفکر در این مقام، عبارت است از آنکه انسان لااقل در هر شب و روزی مقداری فکر کند، در اینکه آیا مولای او که او را در این دنیا آورده و تمام اسباب آسایش و راحتی را از برای او فراهم کرده... آیا وظیفه ما با این مولای مالک الملوک چیست؟». [۱]
2⃣«توجه به کرامت انسانی»؛ کسی که به مقام شامخ خود پی ببرد، از #رذایل دوری خواهد کرد، امام علی (ع) میفرماید: «هر کس نفس خود را گرامی بدارد، شهوتها برای او کوچک و بی ارزش خواهد بود». [۲]
3⃣«مشارطه»؛ در اوّل روز انسان با خود شرط کند که امروز بر خلاف امر الهی رفتار نکند.
4⃣«مراقبه»؛ انسان در طول روز مراقب اعمال خود باشد. این مرحله از حساسترین مراتب سیر و سلوک به شمار میرود. قرآن مجید بر این نکته تأکید دارد که خداوند بر احوال و اعمال شما نظارت دارد: «...إِنَّ اللهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا؛ یقیناً خدا همواره بر شما حافظ و نگهبان است». [نساء، ۱] کسی که از آیه فوق درس گرفته باشد، همواره خداوند را ناظر بر کارهای خود میداند و از غفلت و گناه اجتناب میوزرد.
5⃣«محاسبه»؛ برای تزکیه نفس لازم است از اعمال روزانه حسابرسی به عمل آید. امام علی (ع) می فرماید: «هر کس نفس خود را به حساب بکشد، بر عیوبش واقف میگردد و به گناهانش پی میبرد، پس از گناهانش توبه میکند و عیوبش را اصلاح مینماید». [۳]
6⃣«مؤاخذه و مجازات»؛ پس از محاسبه لازم است نفس به خاطر عمل زشتی که انجام داده، تنبیه و مجازات شود تا از تکرار آن جلوگیری گردد. امام علی (ع) میفرماید: «هر کس نفس خود را بر عیبها و گناهان توبیخ کند، از ازدیاد گناه اجتناب خواهد کرد». [۴] اولیای الهی به منظور تنبیه و تأدیب خویش، تکالیف و انجام اموری را بر خود الزام میکردند، از قبیل شب زندهداری، گرسنگی، روزهداری کم گویی، اطعام و غیره.
پینوشتها
[۱] امام خمینی، چهل حدیث، ص۶
[۲] نهج البلاغه، قصار ۴۴۹
[۳] غررالحکم، ج۵، ص۳۹۹
[۴] همان
نویسنده: سجاد شمس الدینی
برگرفته از مرکز ملی پاسخگویی به مسائل دینی
منبع: وبسایت رهروان ولایت
#تزکیه #تهذیب
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️منظور از «احسن القصص» در سوره یوسف چه می باشد؟
🔹در آیه ۳ سوره «یوسف» مى خوانیم: «نَحْنُ نَقُصُّ عَلَیْکَ أَحْسَنَ الْقَصَصِ بِما أَوْحَیْنا إِلَیْکَ هذَا الْقُرْآنَ وَ إِنْ کُنْتَ مِنْ قَبْلِهِ لَمِنَ الْغافِلینَ؛ ما نیکوترین قصه ها را از طریق وحى و فرستادن این قرآن براى تو بازگو مى کنیم، هر چند پیش از آن، از آن غافل بودى». بعضى از مفسران، معتقدند: #أَحْسَنَ_الْقَصَص اشاره به مجموعه #قرآن است، و جمله «بِما أَوْحَیْنا إِلَیْکَ هذَا الْقُرْآنَ» را قرینه بر آن مى دانند، و «قصه» در اینجا تنها به معنى داستان نیست، بلکه از نظر ریشه لغت، به معنى جستجو از آثار چیزى است، و هر چیز که پشت سر هم قرار گیرد عرب به آن قصه مى گوید، و از آنجا که به هنگام شرح و بیان یک موضوع کلمات و جمله ها پى در پى بیان مى شوند این کار را «قصه» نامیده اند. حال خداوند مجموعه این #قرآن که زیباترین شرح و بیان و فصیح ترین و بلیغ ترین الفاظ را با عالى ترین و عمیق ترین معانى آمیخته ـ که از نظر ظاهر زیبا و فوق العاده شیرین و گوارا و از نظر باطن بسیار پر محتوا است ـ #احسن_القصص نامیده.
🔹در روایات متعددى نیز، مشاهده مى کنیم: این تعبیر درباره مجموعه قرآن به کار رفته است [۱]، هر چند این روایات به عنوان تفسیر آیه مورد بحث وارد نشده است. مثلاً در حدیثى که «على بن ابراهیم» از پیامبر (ص) نقل کرده، مى خوانیم: «وَ أَحْسَنُ الْقَصَصِ هذَا الْقُرآن؛ بهترین قصه ها این قرآن است». [۱] در کتاب «روضه کافى» در خطبه اى از اميرالمؤمنين امام علی (ع) چنین نقل شده: «إِنَّ أَحْسَنَ الْقَصَصِ وَ أَبْلَغَ الْمَوْعِظَةِ وَ أَنْفَعَ التَّذَکُّرِ کِتابُ اللهِ عَزَّ ذِکْرُهُ؛ بهترین داستان ها، رساترین موعظه ها و سودمندترین تذکرها، کتاب خداوند متعال است». [۳] ولى پیوند آیه مورد بحث با آیات بعد از آن که سرگذشت #حضرت_یوسف (ع) را بیان مى کند، آنچنان است که ذهن انسان بیشتر متوجه این معنى مى شود که خداوند داستان «یوسف نبی» (ع) را «احسن القصص» نامیده است، و حتى شاید براى بسیارى به هنگام مطالعه آیات آغاز این سوره، غیر از این معنى به ذهن نیاید.
🔹اما مانعى ندارد این گونه آیات براى بیان هر دو معنى باشد؛ هم قرآن به طور عموم احسن القصص است، و هم داستان «حضرت یوسف» به طور خصوص. چرا این داستان بهترین داستان نباشد؟ با اینکه در فرازهاى هیجان انگیزش ترسیمى از عالى ترین درس هاى زندگى است. حاکمیت اراده خدا را بر همه چیز در این داستان به خوبى مشاهده مى کنیم. سرنوشت شوم حسودان را با چشم خود مى بینیم، و نقشه هاى نقش بر آب شده آنها را مشاهده مى کنیم. ننگ بى عفتى، عظمت و #شکوه_پارسایی و #تقوا را در لابلاى سطورش مجسم مى بینیم. منظره تنهايى یک کودک کم سن و سال را در قعر چاه، شب ها و روزهاى یک زندانى بى گناه را در سیاه چال زندان، تجلّى نور امید از پس پرده هاى تاریک یأس و نومیدى، و بالاخره عظمت و شکوه یک حکومت وسیع، که نتیجه آگاهى و امانت است، همه در این داستان مقابل چشم انسان جلوه میکند.
🔹لحظاتى را که سرنوشت یک ملت با یک خواب پرمعنى دگرگون مى شود، و زندگى یک قوم و جمعیت در پرتو آگاهى یک زمامدار بیدار الهى از نابودى نجات مى یابد، و ده ها درس بزرگ دیگر در این داستان منعکس شده است. چرا #احسن_القصص نباشد؟! منتها احسن القصص بودن سرگذشت «یوسف» (ع) به تنهايى کافى نیست، مهم این است که در ما آنچنان شایستگى باشد که بتوانیم این همه درس بزرگ را در روح خود جاى دهیم. بسیارند کسانى که هنوز به داستان «حضرت یوسف» (ع) به عنوان یک داستان عاشقانه جالب مى نگرند، همچون چارپایانى که به یک باغ پر طراوت و پر گل، تنها به صورت یک مشت علف براى سدّ جوع (رفع گرسنگی) مى نگرند. و هنوز بسیارند کسانى که با دادن شاخ و برگ هاى دروغین به این داستان، سعى دارند از آن یک ماجراى سکسى بسازند! این از عدم شایستگى و قابلیت محل است، و گرنه اصل داستان همه گونه ارزش هاى والاى انسانى را در خود جمع کرده است، و به گفته شاعر شیرین سخن، گاه در برابر جاذبه هاى این داستان «بوى گل انسان را چنان مست مى کند، که دامنش از دست مى رود»!. [۴]
پی نوشتها؛
[۱] بحارالانوار، ج ۷۴، ص ۱۳۵ و ۲۹۲
[۲] نور الثقلين، ج ۲، ص ۴۹
[۳] كافى، جلد ۸، ص ۱۷۵
[۴] گلستان سعدی؛ هزار و یک کلمه، ج ۳، ص ۳۸۳ و ۳۸۴
📕تفسیر نمونه، آيت الله العظمی مکارم شيرازى، دارالکتب الإسلامیه، چ سی و سوم، ج ۹، ص ۳۵۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#قرآن #حضرت_یوسف #تقوا #پاکدامنی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️منطق امروز آمریکا
🔹منطق امروزِ #آمریکا این است که دنیا را باید با زور اداره کرد! میگویند زور و سلاح داریم؛ دنیا را با زور وادار میکنیم آنچه که ما میخواهیم همان را بپذیرند و عمل کنند؛ اما در اشتباهند؛ نمیشود، چنین چیزی امکان ندارد.
بیانات مقام معظم رهبری ۸۱/۱/۱۶
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
#آمریکا
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️جنگ ترکیبی غرب علیه ایران؛ حوزههای تهدید کدام است؟ (بخش دوم)
🔸شناخت چیستی، ابعاد، شیوهها و ابزارهای جنگ ترکیبی نخستین گام در بازشناسی تهدیدهای بالقوه و بالفعل در این زمینه و چارهاندیشی برای مقابله با آنهاست. #جمهوری_اسلامی_ایران به عنوان کشوری موثر و جریانساز در منطقه خاورمیانه و در عرصه بینالمللی، همواره از ناحیه #آمریکا و همپیمانان آن در معرض انبوهی از تهدیدها قرار دارد؛ #تهدیدهای_چندوجهی که در چارچوب جنگهای هیبریدی یا جنگهای ترکیبی میگنجد.
💠جنگ ترکیبی و ابعاد آن (۱)
🔹 #جنگ_ترکیبی به راهبرد نظامی پیچیدهای اطلاق میشود که ترکیبی از نبردهای متعارف، نامتعارف، سایبری، روانی و اطلاعاتی را در خود جای میدهد. گزارش کنفرانس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۱۵ را میتوان به عنوان نقطه عطفی در معرفی مولفههای جنگ هیبریدی به عنوان یک مدل جنگی در عرصه بینالمللی محسوب کرد. در این نشست بین المللی جنگ اقتصادی، حمله سایبری، جنگ با نیروهای کلاسیک نظامی، جنگهای نامنظم و چریکی، نیروهای ویژه، جنگ اطلاعاتی و تبلیغاتی، حمایت از نابسامانیها و شورشهای محلی و دیپلماسی، به عنوان هشت مولفه جنگ ترکیبی معرفی شده است. برای شناسایی بهتر ابعاد جنگ هیبریدی به توضیح اجمالی و کلی در مورد هر یک از مولفههای آن میپردازیم. هر یک از این جنگها خود ابزارها و شیوههای متنوعی را در خود جای داده که به مرور زمان و گسترش عرصه ارتباطات، توسعه یافتهاند.
1⃣به کارگیری یک استراتژی اقتصادی از سوی کشور متخاصم با هدف تضعیف اقتصاد کشور مقابل ذیل عنوان کلی جنگ اقتصادی تعریف میشود که بارزترین روشهای آن #محاصره_اقتصادی و #تحریم است. هدف جنگ اقتصادی تسخیر یا کنترل منابع حیاتی اقتصادی رقیب است.
2⃣نبرد مجازی یا #جنگ_سایبری به نوعی از نبرد اطلاق میشود که دو طرف در آن از شبکههای رایانهای به عنوان ابزار استفاده کرده و نبرد را در #فضای_مجازی جاری میکنند. هدف از این نوع جنگ تخریب سیستمهای اطلاعاتی و ارتباطاتی است. این نبرد حرکتی در جهت تغییر موازنه اطلاعات و دانش به نفع طرف دیگر است.
3⃣ #جنگ_اطلاعاتی مجموعهای از فنون شامل گردآوری، انتقال، حفاظت، جلوگیری از دسترسی، ایجاد اغتشاش و افت کیفیت در اطلاعات را در بر میگیرد که به وسیلۀ آن یکی از دو طرف درگیر به مزیت چشمگیر در عرصه دسترسی به اطلاعات دست یافته و آن را حفظ میکند.
4⃣ #جنگ_نامنظم و چریکی اصطلاحی کلی است که برای تشریح عملیات نظامی در منطقه تحت کنترل دشمن و با استفاده از منابع و ساکنان بومی به کار میرود و از سوی منابع خارجی پشتیبانی و هدایت میشود. #ادامه_دارد...
منبع؛ ایرنا
#جنگ #جنگ_ترکیبی #جنگ_هیبریدی #جنگ_شناختی #دشمن
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️تحول همه جانبه
🔹این تحول که در ایران پیدا شد، تحول همه جانبه، تحول فکری، تحول روحی، تحول های دیگر، اینها اعجاز بود که خدای تبارک و تعالی نصیب شما ملت کرد.
بیانات حضرت امام ۵۸/۴/۱۲
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
اذعان صهیونیستها به شکست پروژه اغتشاشات در ایران
ژنرال «آمیت صعر» تحلیلگر ارشد اطلاعاتی رژیم صهیونیستی:
🔹 حکومت روحانیون در ایران علیرغم اعتراضاتی که برای هفتهها کشور را فراگرفته به بقای خود ادامه خواهد داد.
🔹نظام ایران توانسته است تا با مدیریت اعتراضات اخیر بقای خود را تضمین کند. نظام ایران از ابزارهای بسیار بسیار قوی برای مواجهه با این اعتراضات به نحوی ساختارمند بهره برد.
tn.ai/2817126
@TasnimNews
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️کارکردهای روان شناختی حجاب و عفاف از دیدگاه اسلام (بخش اول)
🔸 #عفاف به عنوان یک فرهنگ، روش و منش، آدمی را تبیین می کند، و به او چگونه بودن، و چگونگی سبک زندگی را آموزش می دهد. اساساً هر جامعه دارای فرهنگی مشخص است و در پی اهدافی از پیش تعیین شده؛ فرهنگی که فطرت پاک آدمی به جوامع بشری عرضه میکند #فرهنگ_عفاف است، و هدف آن توانمند شدن افراد در مدیریت غریزه جنسی می باشد، تا از این طریق بسیاری از استعدادهای علمی، هنری، معرفتی، مدیریتی و... شکوفا شود، و دستیابی به زندگی سالم، پاک، توأم با آرامش و رسیدن به کمالات انسانی و الهی و نیکبختی در دو جهان محقق گردد. از نظر قرآن کریم و روایات اسلامی #حجاب تاثیر فروانی در سلامت روانی زنان دارد از جمله می توان به اثرات زیر اشاره کرد؛
1⃣امنیت
🔹اگر انسان ها در زندگی روزمرّه خود و در کوچه و خیابان، محل کار، تحصیل و حتی داخل منزل #احساس_امنیت نکنند، و دائما در ترس و دلهره باشند، به تدریج دچار اضطراب می شوند. در این میان #زنان به دلیل ویژگی های شخصیتی و موقعیت اجتماعی شان، آسیب پذیری بیشتری دارند و طبعا نیاز بیشتری به #امنیت دارند.
🔹زیرا در بین جوامع بشری همیشه مردانی وجود دارند که به جهت نداشتن تربیت صحیح انسانی، به دنبال فرصتی هستند تا #زنان را مورد سوءاستفاده های جنسی قرار دهند، و یا حداقل مردانی که زمینه های انحرافی در آنها وجود دارد، و به تعبیر قرآن «فِی قَلْبِهِ مَرَض» [احزاب، ۳۲] یعنی بیماردل هستند، با دیدن کوچکترین محرّک جنسی، عنان اختیار را از کف داده و نسبت به زنان بی حرمتی روا می دارند، و اینجور افرادی که بیماردل هستند گرچه مشکل دارند، اما مَن (نوعیِ زن) نباید کاری کنم که او را تحریک کند.
نویسنده: پروین نظریان
منبع: وبسایت راسخون
#حجاب #عفاف
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ توبه نمیکنیم چون خود را بد نمیدانیم!
🔹 #حوادثی که اتفاق میافتد، نتیجه کارهای ماست که بر سر ما میآید: «وَ ما أَصابَكُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما كَسَبَتْ أَيْديكُمْ؛ هر مصیبتی به شما میرسد، به واسطه #اعمال شماست». [شوری، ۳۰] آیا نباید به فکر باشیم و از #گناهان گذشته که باعث این همه بلاها و مصیبتها شده است، #توبه کنیم؟ ولی ما توبه نمیکنیم، چون کارهای خود را بد نمیدانیم، و به خود و کارهای خود خوش بین هستیم!
🔹آیا در این حوادث و گرفتاریها که از هزار سال پیش به ما خبر دادهاند، نباید شرح صدر پیدا کنیم و همانطور که دستور دادهاند باشیم؟! که فرمودهاند: «تَمسکوا بِالأَمْرِ الأولِ؛ به دستور اول تمسک بجویید [و عمل کنید]». [۱] یعنی اینکه به یقینیات اعتقاد داشته باشیم و به واضحات و ضروریات دینی عمل کنیم، و در موارد شک و تردید احتیاط نماییم، و نیز در مثل این زمانه که اهل ایمان به بلاهای فراوان مبتلا هستند، چنانکه دستور دادهاند، دعای فرج را زیاد بخوانیم.
پی نوشت؛
[۱] بحارالانوار، ج۵۲، ص۱۳۳
📕در محضر بهجت، ج ۲، ص ۱۳۹
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️استعمار نو (بخش پنجم و پایانی)
🔸 #استعمار پدیدهای تاریخی است که در مدت نزدیک به پنج قرن در بسیاری از کشورهای آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین سلطه داشته است. نفوذ کشورهای استعمارگر در کشورهای تحت سلطه به اشکال گوناگون سیاسی، اقتصادی و فرهنگی صورت گرفته است. به سبب وجود این شکلهای مختلف، #استعمار را به دو نوع کهنه و نو تقسیمبندی نمودهاند.
3⃣جهانی شدن
🔹یکی از پدیدههایی که دنیای امروز آنرا تجربه میکند #جهانی_شدن است. جهانیشدن هم به صورت یک روند (پروسه) تعریف شده و هم به صورت یک پروژه؛ یعنی برخی از صاحبنظران معتقدند با افزایش توسعه و پیشرفت در ابزارهای ارتباط جمعی و رسانههای جمعی، تعاملات بشری با سرعت و سهولت بیشتری صورت میگیرد؛ بهگونهای که مرزهای بین دولتها بهطور روزافزون کمرنگتر میشود و حاکمیت آنها تحت تاثیر بازیگران غیردولتی به چالش کشانده میشود و بهطور کلی باید گفت که دنیا به مکان واحد و کوچکی تبدیل میگردد، یعنی کوچکترین مسئله در گوشهای از جهان بلافاصله در نقاط مختلف جهان طنین مییابد. در این جهان درهمتنیده کشورها همچون شبکهای عنکبوتی به هم متصل گشتهاند که گسترش شبکهی جهانی اینترنت به این روند بسیار کمک کرده است تا فرهنگ جهانی واحدی تشکیل گردد. [۱]
🔹در مقابل عدهای معتقدند که #جهانی_شدن پروژهای است که کشورهای پیشرفته به اجرا درمیآوردهاند تا به چپاول هرچه بیشتر کشورهای در حال توسعه و توسعهنیافته بپردازد. به اعتقاد آنها جهانی شدن به ضرر کشورهای جهان سوم خواهد بود، زیرا از بین رفتن مرزهای حاکمیت و کنترل دولتها و قوانین تعرفه و گمرک اقتصاد این کشورها از هم فروخواهد پاشید و آنها محکوم به اجرای قوانین کشورهای پیشرفته خواهند بود. [۲]
🔹به اعتقاد گروهی دیگر از این دانشمندان پیامدهای منفی #جهانی_شدن به بعد اقتصادی محدود نمیشود. #کشورهای_امپریالیستی سعی میکنند که #فرهنگ خود را بر کشورهای دیگر تحمیل کنند. مثلا #ایالات_متحده_آمریکا در غالب فیلمهای هالیوردی سعی میکنند تا فرهنگ مصرف و الگوی زندگی آمریکایی را در سطح جهان گسترش دهد، تا آنجا که برخی جهانی شدن را برابر با آمریکایی شدن میدانند. ترویج الگوهای سیاسی و حکومتی تحت لوای دموکراسی و ارزشهای لیبرالی، از جمله حقوق بشر عامل دیگری است که در تضعیف حاکمیت کشورهای جهان سوم نقش داشته است. #کشورهای_غربی با تبلیغ این نظام حکومتی سعی دارند تا شکل حکومتی همهی کشورهای جهان بهویژه کشورهای غرب آسیا مطابق با الگوهای خود درآورند، و در این مسیر از هیچ اقدامی فروگذار نخواهند کرد. بنابراین #جهانی_شدن با سرعت روزافزونی ساختار حکومتهای کشورهای ضعیفتر را متزلزل میسازد و این روند تنها به سود کشورهای پیشرفته است. [۳]
🔹در مجموع میتوان گفت اگرچه دوران استعمار کهن به پایان رسیده است و کشورهای مستعمره استقلال یافتهاند، اما روندی در حال شکلگیری است که بهمراتب پیچیدهتر از استعمار کهنه عمل میکند. #استعمار_نو از جنبههای مختلف سعی میکند تا با #نفوذ در کشورهای دیگر کانالهایی برای استخراج ثروتهای مادی این کشورها ایجاد کند که در مقایسه با گذشته قویتر و مخربتر است.
پی نوشتها؛
[۱] گل محمدی، احمد؛ جهانی شدن و هویت، تهران، نشر نی، ص ۲۵
[۲] هلد، دیوید؛ جهانی شدن و مخالفان آن، ترجمه عرفان ثابتی، تهران، ققنوس، ص ۱۵۰
[۳] همان، ص ۱۰۵ - ۱۱۲
نویسنده؛ عباس عمادی
منبع؛ وبسایت پژوهشکده باقرالعلوم (ع)
#استعمار #استعمارگر
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️ #امیرالمؤمنین امام على عليه السلام:
🔸ما أعمالُ البِرِّ كُلُّها و الجِهادُ فی سَبيلِ اللهِ عِندَ الأمرِ بِالمعَروفِ و النَّهی عَنِ المُنكَرِ إلاّ كَنَفثَةٍ فی بَحرٍ لُجِّيٍّ.
🔹تمام كارهاى نيك، حتّى جهاد در راه خداوند، در برابر #امر_به_معروف و #نهى_از_منكر، چون دميدنى است به دريايى موّاج.
📕نهج البلاغه، حكمت ۳۷۴
#امام_علی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد