✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️امام علی (علیه السلام) لحظات وداع انسان با زندگی را چگونه به تصویر كشيده است؟
🔹#امام_علی (علیه السلام) در بخشی از خطبه ۱۰۹ #نهج_البلاغه پس از بیان #سکرات_موت و وحشت های هنگام #مرگ و از کار افتادن زبان، به بيان مرحله پايانى #عمر و نقطه نهايى زندگى مى پردازد و با تعبيراتى تكان دهنده چنان ترسيمى از اين مرحله مى كند كه هر شنونده اى را تحت تأثير قرار مى دهد، گويى خود را در آن حال مى بيند كه مى خواهد با زندگى وداع گويد؛
🔹مى فرمايد: «فَلَمْ يَزَلِ الْمَوْتُ يُبَالِغُ فِي جَسَدِهِ حَتَّى خَالَطَ لِسَانُهُ سَمْعَهُ، فَصَارَ بَيْنَ أَهْلِهِ لَا يَنْطِقُ بِلِسَانِهِ، وَ لَا يَسْمَعُ بِسَمْعِهِ» (سپس #مرگ همچنان در وجود او پيشروى مى كند، تا آنجا كه گوشش همچون زبانش از كار مى افتد، به طورى كه در ميان خانواده اش نه زبان براى سخن گفتن دارد، و نه گوش براى شنيدن). آرى! #اعضای_اصلى او يكى بعد از ديگرى از كار مى افتد؛ نه #زبان گويايى باقى مانده و نه #گوش شنوايى.
🔹در اين حال: «يُرَدِّدُ طَرْفَهُ بِالنَّظَرِ فِی وُجُوهِهِمْ، يَرَى حَرَكَاتِ أَلْسِنَتِهِمْ، وَ لَا يَسْمَعُ رَجْعَ كَلَامِهِمْ» (پيوسته به صورت خانواده اش مى نگرد؛ حركات زبانشان را مى بيند، ولى صداى آنان را #نمىشنود!). چه دردناك است كه با چشم سخن گفتن آنها را مى بيند، ولى با گوش پيام آنها را نمى شنود. آنها مى كوشند با او ارتباطى برقرار كنند، ولى او قدرت بر ارتباط گرفتن با آنان را ندارد! در ادامه مى افزايد: «ثُمَّ ازْدَادَ الْمَوْتُ اِلْتِيَاطاً بِهِ، فَقُبِضَ بَصَرُهُ كَمَا قُبِضَ سَمْعُهُ، وَ خَرَجَتِ الرُّوحُ مِنْ جَسَدِهِ» (سپس #چنگال_مرگ در او بيشتر فرو مى رود؛ چشمش نيز همانند گوشش از كار مى افتد. [آرى چشم را براى هميشه فرو مى بندد] و روح او از بدنش براى هميشه خارج مى شود).
🔹«فَصَارَ جِيفَةً بَيْنَ أَهْلِهِ، قَدْ أَوْحَشُوا مِنْ جَانِبِهِ، وَ تَبَاعَدُوا مِنْ قُرْبِهِ، لَا يُسْعِدُ بَاكِياً، وَ لَا يُجِيبُ دَاعِياً» (در اين هنگام به صورت مردارى در ميان خانواده اش قرار مى گيرد كه از نشستن نزد او #وحشت مى كنند و از او #فاصله مى گيرند [فرياد سوگواران برمى خيزد؛] ولى نه مى تواند سوگوارانش را يارى دهد، و نه كسى را كه او را صدا مى زند پاسخ گويد). «ثُمَّ حَمَلُوهُ إِلَى مَخَطٍّ فِی الاْرْضِ، فَأَسْلَمُوهُ فِيهِ إِلَى عَمَلِهِ، وَ انْقَطَعُوا عَنْ زَوْرَتِهِ» (سرانجام او را به سوى #گودالى در درون زمين حمل مى كنند؛ او را به دست #عملش مى سپارند و براى هميشه از ديدارش چشم مى پوشند!).
🔹ساليان دراز در ميان خانواده اش مى گفتند و مى خنديدند و مى جوشيدند و مى خروشيدند و دورى از يكديگر را تحمّل نمى كردند، ولى بعد از فرا رسيدن #مرگ يك ساعت ماندن در كنار او را تحمّل نخواهند كرد! گويى هميشه از آنها بيگانه و آنها نيز از او بيگانه بوده اند. حضرت در این خطبه چنان ترسيمى از پايان زندگى و #مرگ به صورت لحظه به لحظه فرموده است كه هر خواننده اى آن را در مقابل خود مجسّم مى بيند و در جريان شرايط هولناك آن قرار مى گيرد.
🔹#امام_علی (عليه السلام) با این تعبيرات تكان دهنده #انسانهايى را كه از اين لحظه فوق العاده غم انگيز #غافلند بيدار مى كند، تا قبل از فرا رسيدن زمانى كه راه برگشت و #جبران و تدارك نيست، به فكر خود باشند و زاد و #توشه لازم را براى اين #سفر_خوفناك و طولانى فراهم سازند. اما نبايد فراموش كرد گروهى از #اولياء_الله و #پاكان و #نيكان هستند كه بر چهره #مرگ لبخند مى زنند و تنگاتنگ آن را در آغوش مى گيرند؛ چرا كه معتقدند: #مرگ تنها جامه رنگارنگى را از آنها مى گيرد و آنها جانى جاودان به دست مى آورند و به تعبير ديگر: #سكرات_موت و حوادث هولناك لحظه جان دادن، بستگى به #نيّت و #عمل انسان دارد كه مى تواند آن لحظه را به صورت #دردناكترين لحظات عمر، يا #زيباترين لحظات زندگى در آورد.
📕پيام امام امير المؤمنين(ع)، مكارم شيرازى، ناصر، دار الكتب الاسلامية، ۱۳۸۶ش، چ اول، ج۴، ص۵۸۹
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#مرگ
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هم منتظر فرج است
🔹با کمال دوستی ما نسبت به #امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، #ظهور او نه به حرف بنده است و نه به حرف شما.
🔹به حضرت امیر علیه السلام هم پیشنهاد کردند با معاویه بساز. اگر بنا بود به حرف آنها گوش کند، از همان اول گوش میکرد. به ایشان گفتند: «با او بسازید، بعد که حکومت شما مستقر شد با او بجنگید»، ولی حضرت به حرف آنها گوش نکرد.
🔹خدا چه صبری داده به #حضرت_غایب عجل الله تعالی فرجه الشریف که هزار سال است میبیند بر سر مسلمانها چه بلاهایی میآید و چه بلاهایی خود مسلمانان بر سر هم میآورند، و همه را تحمل میکند!
📕در محضر بهجت، ج۱، ص ۱۲۳
منبع: وبسایت مرکز تنظیم و نشر آثار آیت الله العظمی بهجت (ره)
#آیت_الله_بهجت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️چرا امتحان به غیبت امام زمان از شدیدترین امتحانات است؟ (بخش اول)
🔹یکی از حکمتها و #اسرار_غیبت و پنهان زیستی #امام_مهدی (عج)، #امتحان و آزمایش انسانها ـ به خصوص شیعیان ـ است. آنان در این ابتلا و #آزمون، باید پایبندی و باور عمیق خود به #مهدویت و نیز میزان #اخلاص و علاقه خود را نشان دهند. در غیبت #امام_موعود شباهتهایی به #پیامبران پیشین وجود دارد؛ به ویژه آنکه آنها نیز دارای #غیبت ـ کوتاه مدت یا طولانی ـ بودند. #خداوند همانطور که با غیبت پیامبران، امت آنان را #آزمایش کرده است، میخواهد امت اسلامی را نیز #بیازماید و شاید این برابری طول #غیبت_خاتمالاوصیا با غیبت مجموع پیامبران، برای این باشد که میخواهد این امت را با آزمایشهایی سختتر از آزمون آنها، بیازماید.
🔹از روایات مختلف، به دست میآید که #مؤمنان در #دوره_غیبت، گرفتار #آزمایشهای_بزرگی خواهند شد؛ چنانکه #امتهایپیشازاین نیز دچار آزمونها و ابتلائات مختلفی بودند؛ #خداوند در قرآن کریم، سوره عنکبوت، آيات ۲و۳ میفرماید: «أَ حَسِبَ النَّاسُ أَن یُتْرَکُوا أَن یَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لَا یُفْتَنُون. وَ لَقَدْ فَتَنَّا الَّذِینَ مِن قَبْلِهِمْ فَلَیَعْلَمَنَّ اللَّـهُ الَّذِینَ صَدَقُوا وَ لَیَعْلَمَنَّ الْکَاذِبِین»
🔹[ترجمه آیات:] (آیا #مردم گمان کرده اند، همین که بگویند: #ایمان آوردیم، رها میشوند و آنان [به وسیله جان، مال، اولاد و حوادث] مورد #آزمایش قرار نمیگیرند؟ در حالی که یقیناً کسانی را که پیش از آنان بودند، #آزمایش کرده ایم [پس اینان هم بی تردید آزمایش میشوند]، و بی تردید خدا کسانی را که [در ادعای ایمان] #راست گفته اند میشناسد، و قطعاً #دروغگویان را نیز میشناسد). به سبب طولانی شدن #غیبت، عدهای از مردم دچار تردید، حیرت و می شوند و از باور به #ظهور #منجی_موعود، برمیگردند؟! این آسیبها و عوامل مشکلزا در #عصر_غیبت، عبارت است از:
1⃣حیرت و سرگردانی
🔹 #امام_عسکری (ع) فرمود: «بدانید که فرزندم #غیبتی خواهد داشت که #نادانان، در آن دچار #سرگردانی میشوند و آنها که برای ظهورش از پیش خود وقت تعیین میکنند، به دروغگویی میافتند». [۱] ابن عباس نیز گفته است: «پس از یک #غیبت_طولانی و #حیرت_ظلمانی، ظاهر میشود». [۲]
2⃣گمراهی و ضلالت
🔹در دوران پرآشوب #غیبت، عدهای از مردم از مسیر #حق برگشته، دچار اختلاف و #گمراهی میشوند و از هدایتهای الهی باز میمانند. #پیامبر_اکرم (ص) میفرمود: «تکونُ له غیبة و حیرة تَضِلُّ فیها الامم» [۳] (برای او #غیبت و برای امت #حیرتی خواهد بود که خیلیها در آن دوران #گمراه خواهند شد). سدیر میگوید: #امام_صادق (ع) فرمود: «...وای بر شما! در #کتاب_جَفر [۴] نظر انداختم... و در ولادت #قائم ما و غیبت او و طولانی شدن آن و مدت عمر وی، تأمل کردم و دیدم که #مردم_باایمان، گرفتار #بلاها و مصیبتها هستند و به جهت طولانی شدن #دوران_غیبت، در دلهایشان شک و تردید راه مییابد و بیشتر آنها از دینشان برمیگردند...». [۵]
3⃣برگشت از اعتقاد به مهدویت
🔹 #امام_رضا (ع) از پدران بزرگوارش از #امام_علی (ع) نقل میکند: «در دوران غیبت جز #دینداران_خالص ـ که #یقین در جانشان رسوخ کرده و خداوند از آنان بر #ولایت ما پیمان گرفته و #ایمان در جانشان ثابت کرده و به دم الهی یاریشان نموده است ـ کسی بر اعتقاد خود، استوار نخواهد ماند». [۶] به همین مضمون از امام عسکری و امام سجاد (ع) نیز روایاتی نقل شده است. [۷]
4⃣قساوت و تیرهشدن دلها
🔹در روایت است: «به جهت طولانی شدن #غیبتش، دلها سخت و تیره میشود و جز آنها که خداوند #ایمان به او را در قلوبشان نشانده و به دم الهی یاریشان کرده است، کسی دیگر بر اعتقاد او باقی نماند». [۹]
5⃣عدم تحمل و برداری
🔹 #امام_صادق (ع) نیز فرموده است: «شتاب مردم برای اینکار آنان را هلاک میسازد. خداوند برای شتاب مردم، شتاب نمیکند. برای این امر، مدتی هست که باید پایان پذیرد. اگر مدت آن سرآید، نه ساعتی جلو میافتد و نه ساعتی تأخیر میشود». [۱۰] #ادامه_دارد...
پینوشتها؛
[۱] اثباتالهداة، شیخ حر عاملی، ج۳، ص۴۸۲، ح۱۸۹. [۲] یومالخلاص، کامل سلیمان، ج۱، ص۳۴۶. [۳] بحارالانوار، ج۵۱، ص۷۲. [۴] #جَفْر عنوان کتاب حدیثی است که به املای #پیامبر_اکرم(ص) و خط #امام_علی(ع) بر پوست بزغاله نوشته شد. کتاب #جفر از ودایع امامت و از #منابععلمامام به شمار میآید که مطابق برخی از روایات، تنها پیامبر(ص) و اوصیای او میتوانند به آن نگاه کنند. (ویکی شیعه). [۵] اثباتالهداة، شیخ حر عاملی، ج۳، ص۴۷۵، ح۱۶۲. [۶] همان، ص۴۶۴، ح۱۱۷.
[۷] ر.ک: همان، ص۷۹، ح۱۸۰؛ ص۴۶۷، ح ۱۲۷.
[۸] همان، ص۴۸۸، ح۲۰. [۹] اصول کافی، ج۱، ص۳۶۹
منبع؛ پرسمان
#امام_زمان #امام_مهدی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️پيامبر اکرم صلی الله عليه و آله:
🔸«كَفى بِالْمَرءِ عَيْـبا اَنْ يَنْظُرَ مِنَ النّاسِ اِلى ما يَعْمى عَنْهُ مِنْ نَفْسِهِ، اَوْ يُعَيِّرَ النّاسَ بِـما لا يَسْتَطيعُ تَرْكَهُ».
🔹در #عيب يك #انسان همين بس، كه در #مردم به #عيبى بنگرد كه در خودش نيز هست و از ديدن آن نابيناست، يا #مردم را بر چيزى سرزنش كند كه خودش نمى تواند آن را ترك كند.
📕امالى مفيد، ص ۶۷
#پيامبر_اكرم
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️بخشی از نامه ۳۱ نهج البلاغه (وصیتنامه امام علی علیه السلام به امام حسن مجتبی علیه السلام) - (بخش ششم)
🔹خداوند كليدهاى خزائن خود را در اختيار تو گذاشته به دليل آنكه به تو اجازه درخواست از خودش را داده، پس هرگاه بخواهى مىتوانى درهاى نعمتش را با دعا باز كنى، و باران رحمتش را بخواهى. پس تأخير در اجابت دعا نا اميدت نكند، زيرا عطا و بخشش به اندازه نيّت است، چه بسا كه اجابت دعايت به تأخير افتد تا پاداش دعا كننده بيشتر، و عطاى اميدوار فراوانتر گردد. و چه بسا چيزى را بخواهى و به تو داده نشود، ولى بهتر از آن در دنيا يا آخرت به تو عنايت گردد، يا به خاطر برنامه نيكوترى اين دعايت مستجاب نشود.
🔹و چه بسا چيزى را مىخواهى كه اگر اجابت گردد دينت را تباه كند. روى اين حساب بايد چيزى را بطلبى كه زيباييش براى تو برقرار، و وبالش از تو بركنار باشد، كه ثروت براى تو باقى نيست و تو هم براى آن باقى نخواهى بود. پسرم معلومت باد براى آخرت آفريده شدهاى نه براى دنيا، و براى فنا نه براى بقا، و براى مرگ نه براى حيات، در منزلى هستى كه بايد از آن كوچ كنى، و جايى كه از آن به جاى ديگر برسى، و خلاصه در راه آخرتى، و صيد مرگى كه گريزنده از آن را نجات نيست، و از دست خواهندهاش بيرون نرود، و ناگزير او را بيابد.
🔹از اينكه مرگ تو را به هنگام گناه دريابد - گناهى كه با خود مىگفتى از آن توبه مىكنم - بر حذر باش، مرگى كه بين تو و توبهات مانع گردد، و بدين صورت خود را به هلاكت انداخته باشى. ياد مرگ پسرم مرگ را و موقعيتى كه ناگهان در آن مىافتى، و بعد از مرگ به آن مىرسى زياد به ياد آر، تا وقتى مرگ برسد خود را مهيّا، و دامن همت به كمر زده باشى، مباد كه مرگ از راه برسد و تو را مغلوب نمايد. #ادامه_دارد...
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری
#امام_علی #اميرالمؤمنين
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️روشن شدن حقایق در چالش با غرب بر سر موضوع هستهای
🔹چالشی که #بیست_سال است ما با دشمنانمان بر سر قضیّهی هستهای داریم، حقایقی را هم روشن کرد... یک حقیقت دیگر #نامطمئن بودن #طرفهای ما و #مخالفین ما در #وعدههایشان [بود]. تا حالا در این #سالهای_متمادی ــ حالا آنهایی از شماها که سابقهی بیشتری در این [صنعت] #هستهای دارید، توجّه دارید که من به چه چیزهایی اشاره میکنم ـ در بخشهای مختلف،
🔹چه دولت هایی که #طرف_مذاکرهی ما بودند، چه خود #آژانس، بارها وعدههایی دادند، [امّا] به آن وعدهها عمل نکردند؛ وعدههای غیر قابل تحقّق. پس بنابراین، یکی از دستاوردهای این چالش بیستساله هم همین است که ما فهمیدیم به وعدههای اینها و به حرفهای اینها نمیشود اعتماد کرد؛ #بیاعتمادی.
🔹اینها #دستاوردهایمهمّی است؛ اینها را مهم بدانید. ما خیلی جاها برای خاطر همین #اعتمادهایبیجا ضربه خوردیم. اینکه یک ملّت و مسئولین یک کشور بدانند و بفهمند که کجا باید اعتماد کنند، کجا نباید اعتماد کنند، این خیلی مهم است؛ این را ما فهمیدیم.
🔹ما در این بیست سال فهمیدیم که چه کسانی قابل اعتمادند، چه کسانی #قابل_اعتماد نیستند. خب، این حالا راجع به اهمّیّت #مسئله_هستهای. عرض کردم، شماها این چیزها را شاید بیشتر از ماها هم میدانید؛ دلم میخواهد مردم بدانند.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۲/۰۳/۲۱
منبع: وبسایت دفتر حفظ و نشر آثار معظم له
#امام_خامنه_ای
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
✨🔹✨🔹✨🔹✨🔹✨
✨
⭕️خداوند در «قرآن» از چه روش هایی برای اثبات «معاد» استفاده كرده است؟ (بخش دوم)
🔸يكی از بحث هایی كه درباره #معاد مطرح می شود راه های اثبات آن است. خداوند متعال در #قرآن_مجيد، «معاد» را از شش راه اثبات كرده؛ كه به طور فشرده به آن مى پردازيم:
4⃣«همچون آفرينش اوليه»
🔹عربى بيابانگرد كه قطعه استخوانِ پوسيده انسانى را در دست داشت خدمت #رسول_خدا (صلی الله علیه و آله) رسيد و آن را با دستان خود خرد كرد و بر روى خاك ها ريخت و سپس خطاب به پيامبر عرض كرد: اى محمّد! (صلی الله علیه و آله)، اين استخوانِ خاك شده چگونه دوباره به حالت اوّل بازگشته و بر آن گوشت روئيده و بقيّه اعضاى بدن انسان تشكيل گرديده، و انسان آفريده مى شود؟
🔹#قرآن_مجيد در پاسخ وى در «سوره يس» آيات ۷۸ و ۷۹ مى فرمايد: «وَ ضَرَبَ لَنَا مَثَلاً وَ نسِىَ خَلْقَهُ قَالَ مَنْ يُحْىِ الْعِظَامَ وَ هِىَ رَمِيمٌ - قُلْ يُحْيِيهَا الَّذِى أَنشَأَهَا أَوَّلَ مَرَّةٍ وَ هُوَ بِكُلِّ خَلْقٍ عَلِيمٌ» (و براى ما مثالى زد و #آفرينش_خود را فراموش كرد و گفت: چه كسى اين استخوان ها را زنده مى كند در حالى كه پوسيده است؟! - بگو: همان كسى آن را زنده مى كند كه #نخستين_بار آن را آفريد، و او نسبت به هر مخلوقى داناست).
🔹اى #انسان! مگر روز اوّل چه بودى؟ خداوند پدر و مادرت حضرت #آدم و #حوا را از خاك آفريد. حال اگر بميرى و تبديل به خاك شوى و خداوند بخواهد دوباره تو را از خاك بيافريند، آيا كار مشكلى است؟ آرى تمام موجوداتِ زنده از همين خاك آفريده شده اند، و خداوند مى تواند دوباره آنها را از خاك بيافريند. بنابراين، #آفرينش_اوّليّهات را فراموش مكن و منكر جهان پس از مرگ مشو.
5⃣«خلقت آسمان و زمين»
🔹آيه ۸۱ «سوره يس» راه ديگر اثبات #معاد را چنين معرّفى مى كند: «أَوَ لَيْسَ الَّذِى خَلَقَ السَّماوَاتِ وَ الْأَرْضَ بِقَادِرٍ عَلَى أَنْ يَخْلُقَ مِثْلَهُمْ بَلَى وَ هُوَ الْخَلَّاقُ الْعَلِيمُ»؛ (آيا كسى كه #آسمانها و #زمين را آفريد، قادر نيست همانند آنان را بيافريند؟! آرى [مى تواند]، و او آفريدگار آگاه است). خداوندى كه قادر بر آفرينش #آسمان هاى گوناگون و زمين وسيع و گسترده با تمام مخلوقاتِ آن است، خداوندى كه كهكشان هاى فراوان با ستاره هاى بى شمارِ آن را آفريده، آيا نمى تواند انسان هاى خاك شده را مجدداً بيافريند؟! #ادامه_دارد...
📕داستان ياران، مكارم شيرازى، ناصر، تهيه و تنظيم: عليان نژادى، ابوالقاسم، مدرسه امام على بن ابيطالب(ع)، قم، ۱۳۹۰ش، چاپ اول، ص ۷۲
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#معاد #قيامت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد
⭕️دستوراتی برای پیش از ازدواج
🔹 #اسلام قبل از اینکه #ازدواج بشود بین دو نفر، به او میگوید #چهجور_آدمی انتخاب کن؛ به او میگوید چه جور #شوهری انتخاب کن. چه جورش را آنجا میگوید. چرا؟
🔹برای اینکه این #شوهر و #زن مبداء یک فرد است یا فردها؛ #اسلام میخواهد این فرد را که به #جامعه میخواهد تحویل بدهد #صالح تحویل بدهد.
🔹قبل از اینکه اینها ازدواج کنند #زن چه جور باید باشد، #شوهر چه جور باید باشد، #اخلاقش چه باشد، #اعمالش چه باشد، او اخلاقش چه باشد، اعمالش؛ در چه #خانوادهای #تربیت شده باشد.
بیانات حضرت امام در جمع ایرانیان خارج از کشور ۵۷/۱۰/۱۰
منبع: سایت جامع امام خمینی (ره)
#امام_خمینی
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد