#اقتصاد
#انتخابات
#تحریم #معیشت
#ایران_قوی #روشنگری
✅ تجربهای گرانبها در دوقطبی بر سر تحریم
🔶 یکی از مهمترین مسائل در تبلیغات نامزدهای ریاستجمهوری، مسئله اقتصاد با تمرکز بر بهبود معیشت و رفاه مردم است. در این بین، کاندیداهای محترم نظرهای متفاوتی دارند و میتوان به صورت جداگانه آنها را تشریح کرد. با وجود این به نظر میرسد، مسئلهای در حل و فصل چالشهای اقتصادی کشور وجود دارد که نامزدهای محترم با رویکردهای گوناگون به آن اشاره میکنند و البته پاسخ درست آن نباید از نظر مردم عزیزمان غافل بماند. این مسئله چنین است که مشکلات اقتصادی کشور، صرفاً به تحریم نسبت داده میشود و از قضا راه رفع تحریم را تنها در مذاکره میبیند. به نظر میرسد، ملت ایران درباره همین مسئله تجربیات گرانبهایی دارد که باید آنها را سرلوحه انتخاب رئیسجمهور آینده قرار دهد.
🔶 در زمینه تحریم که یکی از مهمترین مسائل اقتصاد ایران است، باید توجه داشت که راه حل آن در معطلسازی و منتظر گذاشتن ظرفیتها برای رفع تحریم نیست. رفع تحریم میسر نخواهد شد مگر با قوی شدن ایران و قوی شدن ایران امکانپذیر نیست مگر با خنثیسازی تحریمها به معنای استفاده بهینه و حداکثری از منابع و امکانات موجود، حتی در سیاست خارجه. البته منظور این نیست که دولت آینده نباید به دنبال رفع تحریم باشد، بلکه منظور آن است که باید همان مسیر و ریلگذاری که دولت سیزدهم را با وجود تحریم و با ابزار مذاکره موفق به بهبود تجارت خارجه، افزایش فروش نفت و پیشبرد پرونده هستهای کرد، ادامه یابد. لذا نباید مبهوت دوقطبیهای کاذب در مسئله تحریم_ مذاکره شد و راه را گم کرد.
🔶 البته تجربه دیگری هم با تمرکز بر مسئله تحریم وجود دارد. میتوان به انبوهی از اسناد و مدارک استناد کرد و نشان داد اصلیترین محرک آمریکا برای وضع تحریم علیه ایران، وقوع فتنه ۸۸ بوده است؛ چرا که بستر لازم را برای امیدواری بانیان تحریم در کاخ سفید فراهم کرد تا فشارها را بر مردم ایران بیشتر کنند. برای نمونه، قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل زیربنای بخش بزرگی از تحریمهای ایران است که در سالگرد همین فتنه و به بهانه پرونده هستهای وضع شد. این موضوع را «ریچارد نفیو» عضو تیم مذاکرهکننده آمریکا، معروف به معمار تحریمها نیز به صراحت در کتاب خود با عنوان «هنر تحریمها» تشریح میکند.
🔶 جدای از این، جریان فتنه و دنبالهروهای آنها در داخل و خارج از کشور بارها کاخ سفید را به تحریم ملت ایران ترغیب و گرای تحریم به واشنگتن مخابره کرد. بدیهی است چارچوب فکری فتنهگرانی که کشور را به لبه پرتگاه بردند، صلاحیت و ظرفیت نجات مردم ایران را ندارند و حضور آنان از حیث فیزیکی و فکری در کنار کاندیداها میتواند ملاکی مهم در انتخاب اصلح باشد.
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#انتخابات
#رژیم_صهیونیستی #منطقه
#فلسطین #طوفان_الاقصی
✅ طوفان الاقصی و اثرات آن
🔰 قسمت اول
🔶 تا پیش از ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۲، ما برای تحلیل یک رویداد، میبایست چارچوب کلی وضعیت جهان را بررسی کرده و به تبع آن شرایط منطقه خاورمیانه را سنجیده و در نهایت یک تحول یا رویداد خاص در یک نقطه از منطقه را تحلیل میکردیم.
🔶 طوفانالاقصی این سِیر تحلیلی را برهم زده و ما برای تحلیل هر رویداد اول باید بدانیم در خیابانهای بیت حانون و بیت لاهیا و رفح و جبالیا از سویی و در تبادلات پیشنهادی دوحه و قاهره چه میگذرد تا بتوانیم شرایط جهان را درک کنیم. طبیعتاً در مسیر دوم، نقش جمهوری اسلامی ایران به شدت افزایش یافته است.
🔶 برای توصیف شرایط، شاید نیاز نباشد تا چندان مانور داد. ناکامیهای پیامی رژیم صهیونیستی در غزه از ناکامیهای میدانی، تلفات مادی و غیرمادی روزانه، تداوم شلیک به تلآویو، اسیرگیری، عبور از مرز و ورود به اراضی ۱۹۴۸، کمینهای پیچیده، احیای سلولها در نقاط ویران شده و ارتباط یکپارچه از رزمندگان در خیابان به فرماندهان میدانی به سنوار به ابوعبیده و اسماعیل هنیه تا عدم آزادی اسرا، شکافهای داخلی سیاسی، نظامی و امنیتی در کریا، کابینه، کنست و خیابان تا شکافها با آمریکا و اعراب در کنار بیاعتباری کامل بینالمللی فقط مخمصه غزه بوده است.
🔶 در لبنان نیز آوارگی ۱۰۰ هزار نفر بدون ورود حتی یک رزمنده حزبالله به درون مرزها و تبدیل عمق ۴۰ کیلومتری فلسطین اشغالی به میدان تیر و تمرین آتش روزانه حزبالله که باعث تحمیل معادله امنیتی به دشمن و شکلگیری معضلی بدتر از غزه شده است، صرفاً پوسته بیرونی بحران در تلآویو است.
🔶 در این شرایط طبیعی است که دشمن نیز به دنبال راهکار و سناریو برای حل مشکلات خود باشد. سناریوی اول، توافق با حماس، پایان جنگ در غزه است که باعث خاموشی جبهات پشتیبانی شده و رژیم نیز با تهدید حزبالله، توافقی جدید را همزمان در شمال محقق کرده و آوارگان به منازل خود برمیگردندند.
🔶 همه اما میدانند که سطح سیاسی این فاجعه را نه قبول کرده و نه توانایی قبول آن را دارد؛ فروپاشی دولت فعلی مستقر در تلآویو پس از اعلام توقف جنگ در غزه زودتر از چیزی است که فردی بخواهد تصمیم به حل معضل شمال بگیرد. این فروپاشی البته که منحصر به دولت نبوده و مانند گلولهای مستقیما هسته سخت رژیم را مورد اصابت قرار میدهد. این در کنار سایر معضلات مانند دشواری توافق با حماس و حزبالله است که پذیرش شروط مقاومت به معنای اعلام رسمی شکست است.
🔶 نکته اصلی هم این است که حتی ارتش نیز با این سناریو مخالف است و این طرح بیشتر پخته آمریکاییها و کشورهای غربی است که آنها به دنبال اعمال شروط مقاومت نبوده زیرا میگویند در مقطع فعلی اگر نتانیاهو شکست بخورد، اسرائیل شکست خورده و شکست اسرائیل یعنی شکست غرب. اما تداوم جنگ یا جنگی سنگین در لبنان ویرانگر است.
🔶 سناریوی دوم اما پیچیدگی بیشتری دارد.
خلاصه آن هم این است که با حماس توافق کرده و پایان جنگ را اعلام کنیم و با خرید زمان به سمت حزبالله رفته و ضربه کاری را وارد کنیم.
🔶 مهم است توجه کنیم که ارتش رژیم عقیده دارد که ماندن کامل در غزه باعث از دست دادن شمال میشود پس باید کاری کرد. اما سطح سیاسی باز هم با این مسئله مشکل دارد زیرا علاوه بر مشکل قبلی در سناریوی اول، دولتی که جنگ را در غزه پایان دهد، توانایی آغاز جنگی دیگر در لبنان را نخواهد داشت.
🔶 اما مهمتر از همه سناریوی سوم است. در این سناریو که به نظر مورد اجماع سیستم امنیتی، نظامی و سیاسی رژیم است؛ اینگونه طراحی شده که ظرف دو هفته آینده، اعلام شود که عملیات نظامی ارتش اسرائیل در رفح به پایان رسیده است و از این مرحله سوم (به قول خودشان ضدتروریسم مانند عملیات النصیرات) آغاز میشود. در این زمان نیروها به شمال منتقل و ضربه کاری به حزبالله آغاز میشود. در این سناریو اعلام پایان جنگ صورت نگرفته و دشمن در سه نقطه حساس گذرگاه رفح، نتزاریم و فیلادلفیا نیز باقی میماند.
🔶 مشکلات این طرح نیز سه مسئله است:
اولاً چگونه باید اعلام کرد که عملیات رفح موفقیت آمیز بوده است زیرا اعلام پایان در رفح به معنای نوعی شکست است.
ثانیاً با این کار حماس نیز به نوعی حفظ شده و طرحهای روز بعد و ... نیز منتفی است. ثالثاً ضربه سنگین به حزبالله شاید بیفایده باشد چون باعث پاسخ سنگینتر حزب شده و در صورت آغاز جنگ، شاهد یک جنگ منطقهای با حضور ایران خواهیم بود.
🔶 در این بین ذکر چند نکته الزامی است:
1⃣ ترور شهید حاج ابوطالب توسط رژیم در شهر جویا که تقریبا نزدیک به شهر صور است با این هدف توسط رژیم صورت گرفت که این سیگنال را به حزبالله ارسال کند که آمادگی ثبت سقفی جدید را با افزایش سطح هدفگیری انسانی و غیرانسانی و گسترش جغرافیایی دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#روابط_خارجی #انتخابات #رژیم_صهیونیستی #منطقه #فلسطین #طوفان_الاقصی ✅ طوفان الاقصی و اثرات آن 🔰 ق
#روابط_خارجی
#انتخابات
#رژیم_صهیونیستی #منطقه
#فلسطین #طوفان_الاقصی
✅ طوفان الاقصی و اثرات آن
🔰 قسمت دوم
🔶 طبعاً نیاز بود که حزب در پاسخ علاوه بر شکاندن بازدارندگی بیشتر دشمن صهیونیست، پردهای از جنگ بزرگ آینده را نشان دهد. موشکباران پایگاههای نظامی و اطلاعاتی رژیم در قطاع شرقی به عمق ۵۰ کیلومتری و همچنین زدنِ پایگاه الراهب با تکنیکالهای ۲۳ و خمپارههای خاص نشان از آمادگی ورود زمینی حزبالله به اراضی اشغالی بود.
2⃣ عرصه فعلی، عرصه فشار نیروهای متضاد به صحنه است. در حالی حزبالله خود را برای جنگ گسترده آماده کرده که اطلاعات میدانی، شواهد خاصی از گسیل نیروی دشمن به شمال وجود ندارد هر چند خود این گسیل مشکلات لجستیکی و تاکتیکی دارد زیر ارتش دشمن تا عمق ۴۰ کیلومتری زیر آتش حزب بوده و ورود به این محدوده نیاز هر عملیات سنگینی است. اما همزمان سطوح امنیتی و نظامی فشار بیسابقهای به سطح سیاسی برای اجرای راهحلی در شمال میکنند.
🔶 در تلآویو نیز محاسبات به بنبست رسیده؛ برخی عقیده دارند ما که در غزه عملاً هزینه را دادیم و حالا باید خطر لبنان را به هر قیمت رفع کرد اما برخی دیگر میدانند که دائمی و عمیق شدن آتش حزب تا جنوب اراضی اشغالی یعنی چه. این اما همزمان با تلاش آمریکا، فرانسه و کشورهای عربی برای دور کردن طرفین از جنگ گسترده است.
3⃣ این شرایط بنبست البته باعث نشده که طرف مقابل به رهبری آمریکا بخواهد سر عقل آمده و از درِ درست یعنی توقف جنگ غزه وارد شود؛ بلکه آمریکا نیز طرحی سه بندی برای آغاز دور جدیدی از فشار بر محور مقاومت آماده کرده است که میتواند منطقه را بار دیگر در آستانه انفجار بزرگ قرار دهد:
1⃣ اِعمال سطح جدیدی از فشار به مقاومت فلسطین و مردم غزه برای وادار کردن آنها به تسلیم، شورش علیه حماس و پذیرش یک دولت جدید. این به معنای تداوم و حتی تشدید خشونت، محاصره و گرسنگی است.
2⃣ استفاده ابزاری از تصویر غزه در بیروت با تهدید لبنان مبنی بر اینکه اگر حزبالله متوقف نشود، صحنه غزه در جای جای لبنان تکرار خواهد شد. عاموس هوکشتاین روز دوشنبه وارد بیروت خواهد شد.
3⃣ طراحی و اجرای یک برنامه عملیاتی برای فعالسازی مجدد یک ائتلاف عربی برای
الف. آغاز طرح محاصره انصارالله یمن.
ب. ایجاد یک چتر بزرگ پدافندی برای حفاظت از منافع آمریکا و اسرائیل در دریای سرخ و عرب.
پ. طراحی سازوکاری مدیریت روز بعد در غزه با حضور نیروهای سازمان ملل و کشورهای عربی تا برپایی یک حکومت جایگزین فلسطینی.
🔶 لازم به ذکر است بند سوم در نشست بحرین پیگیری شده است. منطقه در یک نقطه عطف مهم قرار دارد. جبهه مقاومت البته به هیچ وجه در موضع انفعالی نیست بلکه میدان و مذاکره کاملاً به نفع مقاومت بوده و تکاپوی دشمن از موضع انفعالی برای خروج از این حالت است.
🔶 جبهه مقاومت با اقتدار کامل ابتکارها و طرحهایی دارد که با کمترین توجه به تحرکات منفعلانه دشمن آنها را مرحله به مرحله اجرا میکند. شاید زمان اجرای نسخه نوین فرسایش در درون، بیرون نزدیک و بیرون دور فلسطین فرا باشد؟! در این بین دکتر علی باقری به سفرهای منطقهای پس از لبنان و سوریه ادامه داده و در روزهای اخیر در عراق رایزنیهای سنگینی صورت گرفت. در سفر فوق چند محور مهم مطرح شد:
1⃣ تداوم حمایت جمهوری اسلامی ایران از عراق و مقاومت در منطقه و جلوگیری از سوءاستفاده دشمن پس از شهادت آیتالله رئیسی
2⃣ تاکید بر تداوم نقش مهم مقاومت عراق در پشتیبانی از مردم غزه
3⃣ هشدار به سران احزاب سیاسی و گروههای مقاومت نسبت به احتمال وقوع یک جنگ منطقهای با حمله اسرائیل به لبنان.
4⃣ چهارمین محور البته در اقلیم با اهداف تجاری انجام شد. در شرایط پیچیده داخلی، منطقهای و بینالمللی، شاهد تثبیت نرخ ارز هستیم که عامل اصلی آن دخالت سنگین ارزی بانک مرکزی در بازارهای تهران، هرات، سلیمانیه، مداخله درهمی در بازار دوبی و حتی ورود گسترده بانک مرکزی به تتر و اتاقهای معاملات فردایی است. در این شرایط گشایشهای ارزی نقش ویژهای در پیشبرد این سیاست بانک مرکزی خواهد داشت. پیشبینی میشود قطر و امارات از مقاصد بعدی دکتر باقری باشد. علی باقری شخصاً روابط خوبی با اماراتیها دارد.
🔶 تمام این صحبتها اما صرفاً یک هدف داشت؛ جمهوری اسلامی ایران در شرایط فوق در حال یک دوره گذار ریاست جمهوری فوقالعاده حساس است. حتی اگر برخی مشغول طنزپردازی با پوستر شرق باشند، شرایط خاص منطقهای و بینالمللی حال و آتی، اثر جبری و کاملاً موثری بر معادلات صحنه خواهد داشت؛ اینبار چه بسا تعیینکنندهتر از جامجم، ضاحیه جنوبی بیروت باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محلل
🆔 @tahlil_shjr
#اسلام_ناب
#جمهوری_اسلامی
#الگوی_پیشرفت_اسلامی_ایرانی
#الگوی_توسعۀ_غربی
✅ الگوی توسعۀ غربی در ایران محکوم به شکست است
🔶 «دولتهای جمهوری اسلامی باید توجه کنند که در یک نگاه كلان، مدرنیزاسیون و الگوی توسعۀ غربی در ایران موفق نخواهد بود؛ زیرا اعماق جامعۀ ما عاشورایی و اسلامی است و امكان تحقق توسعۀ غربی، بهنحو همهجانبه و در لایههای مختلف اجتماعی، در اینجا وجود ندارد.
🔶 اگر دولتهای ما بخواهند تابع جریان غربگرا عمل کنند، در برنامهریزیشان شکست خواهند خورد؛ چون نمیتوانند از سد اسلام عبور كنند و انقلاب اسلامی همچنانکه از سرِ الگوهای بدلی همچون ترکیه عبور کرد، از سرِ آنها هم عبور میکند.» (۱۳۹۲)
🔸 #به_قلم_اساتید: آیت الله سیّد محمّدمهدی میرباقری
🆔 @tahlil_shjr
#سیاستگذاری_کلان
#برنامه_توسعه
#روشنگری
✅ برنامه توسعه که مطرح میشود چیست؟
🔶 امروزه مدیریت کشور با توجه به پیشرفت فناوری، فراگیر شدن قدرت صنعتی در رفع نیازهای انسان ها، رشد جمعیت، بهره مندی صحیح از منابع محدود، گرم شدن زمین و مسائل کلان کشوری و جهانی، به یک موضوع بسیار مهم تبدیل شده است. در این راستا، کشور ما ایران نیز برنامه های توسعه زیرساخت های خود در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را در سطح کلان کشوری و در دوره های ۵ ساله با نام برنامه توسعه و ۲۰ ساله با نام سند چشم انداز تعریف کرده است.
🔶 همه ما می دانیم هر کشوری با توجه به اینکه آن سرزمین چه فرصت ها، منابع، چالش ها و نیازهایی در زمان حال یا آینده دارد، برای پیشرفت و مدیریت خود نیاز به برنامه خواهد داشت. این برنامه ها می توانند به صورت کوتاه، میان و بلند مدت تعریف شوند. یک مدل از این برنامه ها که معمولا به عنوان پلن میان مدتی دسته بندی می شود، به نام برنامه های توسعه در ایران شناخته می شوند.
🔶 این برنامه ها دارای سه بخش کلی هستند که از آن جمله می توان به هدف ها، طرح ها و سیاست ها اشاره کرد. این پلن ها برنامه هایی را در بخش سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به صورت دقیق تعریف می کنند که باعث می شود تا اجرایی شدن آنها در دوره های زمانی، منجر به دستیابی به آن اهداف، پیشرفت و توسعه شود. این پلن ها توسط مجموعه ای از دستگاه ها با نظارت همه وزرا که در راس آنها سازمان برنامه و بودجه قرار دارد، طراحی می گردد. توجه کنید که معمولا برنامه های توسعه ذیل سیاست های کلی نظام که به صورت جزئی به هر بخش اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، امنیتی توصیف و تعیین می شوند و توسط ریاست جمهوری به مجلس شورای اسلامی تقدیم می گردد. سپس توسط کمیسیون های تخصصی مجمع تشخیص مصلحت نظام تکمیل و به امضای رهبری میرسد.
🔶 برنامه های توسعه با یک هدف برنامه ریزی می شوند. برنامه های توسعه ۵ ساله در ایران بعد از انقلاب از پایان جنگ تحمیلی یعنی از سال های ۱۳۶۸ آغاز شده و هر دوره با هدفی، برنامه ریزی آن انجام شد. اهداف این برنامه ها در طول سالهای اخیر عبارتند از:
🔹هدف برنامه اول: بازسازی خرابی های جنگ تحمیلی.
🔹هدف برنامه دوم: تمرکز بر آزادسازی اقتصادی.
🔹هدف برنامه سوم: تمرکز بر اصلاح ساختاری.
🔹هدف برنامه چهارم: سندی دراز مدت برای توسعه ایران.
🔹هدف برنامه پنجم: پیشرفت دو شاخص پیشرفت و عدالت.
🔹هدف برنامه ششم: بررسی موضوع خاص راهبردی آب و محیط زیست، بافت های ناکارآمد شهری، توسعه صنایع کشاورزی، گردشگری، توسعه و کاربست علم و فناوری و انرژی، بهبود فضای اشتغال، رفع تبعیض و توانمند سازی، بیمه های اجتماعی، کاهش آسیب های اجتماعی، توسعه آمادگی دفاعی و امنیتی
🔹هدف برنامه هفتم: رشد ۸ درصدی اقتصادی، متوسط رشد صادرات نفتی به ۱۲.۴ درصد، متوسط رشد نقدینگی ۲۰.۴ درصد، متوسط رشد صادرات غیر نفتی به ۲۲.۶ درصد، افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز، حفظ ظرفیت های فعلی، افزایش تولید محصولات پتروشیمی.
🔺در زمان قبل از انقلاب نیز برنامه های توسعه به صورت ۴ تا ۷ ساله از سال ۱۳۲۷ تعریف میشدهاند.
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#سیاستگذاری_کلان #برنامه_توسعه #روشنگری ✅ برنامه توسعه که مطرح میشود چیست؟ 🔶 امروزه مدیریت کشور
برنامه هفتم توسعه.PDF
96.2K
#سیاستگذاری_کلان
#برنامه_توسعه
#روشنگری
✅ سیاستهای کلی برنامه هفتم چیست؟
🔰 با اولویت پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت
🔶 سیاستهای کلی برنامه هفتم در ۷ سرفصل «اقتصادی»، «امور زیربنایی»، «فرهنگی و اجتماعی»، «علمی، فناوری و آموزشی»، «سیاسی و سیاست خارجی»، «دفاعی و امنیتی»، «اداری، حقوقی و قضایی» و در ۲۶ بند تصویب شده است. و در تاریخ ۱۴۰۱/۰۶/۲۱ توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است.
🔗 در فایل پیوست متن کامل برنامه هفتم توسعه ارائه میگردد.
🆔 @tahlil_shjr
#اخلاق
#انتخابات
#مناظرات
#انسجام_ملی
✅ بعد از مناظره اول
🔶 برای مقایسه این شش نفر خوب است روی نقاط تاکید آنها و احساسی که در مجموع از فضای گفتمانشان به دست می آید، متمرکز شویم.
🔶 پزشکیان بر" انسجام و وفاق ملی" تاکید داشت و "سپردن کشور به دست متخصصین علوم انسانی". اما این انسجام که با طعم راه یابی اصلاح طلبان به عرصه مدیریت مطرح میشد، در مجموع و البته منطقا، به سمت مطیع شدن نسبت به نرم افزار تمدن غرب سوق پیدا میکرد. این یک نوع اراده است. خوانش او را باید آرامترین خوانش امروز برای تبعیت تمدنی از غرب به حساب آورد، این سر اصلی همراهی غربگرایان با او است. و خیلی محترمانه بازگشت به گذشته.
🔶 پورمحمدی که به مدد فضای مناظره کاملا روشن شد که گفتمان و جهت گیری اش به پزشکیان نزدیک است هر چند روی "بازسازی اعتماد مردم به حاکمان" و البته "انسجام و وفاق ملی" تاکید داشت، اما فضای گفتمان او نیز عملا به سمت نقد چهل ساله و میل و توجه جدی به خارج از مرزها سوق پیدا میکرد. اتحاد راست سنتی و چپ غربگرا قبلا در گفتمان اعتدال روحانی البته ظهور کرده بود اما بعد این مناظره اول نیز روشن شد.
🔶 قاضی زاده خیلی تلاش کرد اما نشد و نمیشود، آقای زاکانی نیز ولو پاسخ های روشنی داشت و برنامه ها و طرح ها و تجربه هایی داشت، لکن بیشتر به عنوان نقد کننده صریح و جدی جریان غربگرا و دولت روحانی مشاهده شد. شاید شما از این فضای حمله او لذت ببرید، من احساس میکنم این فرهنگ و گفتمان عملا مقدم کردن عواطف بر عقلانیت است، فضا روشن نمیشود و با خطوط رهبری هم نمیسازد.
🔶 اما قالیباف و جلیلی. هر دو بر "تقدم بهره وری بر سرمایه گذاری" تاکید کردند، هر دو بر "بکارگیری ظرفیتهای داخلی و مردمی" تاکید کردند، هر دو بر "دولت قوی و توانمند" تاکید داشتند. اما با دو حس مختلف، جلیلی وقتی درباره ظرفیتهای کشور و مأموریتهای دستگاهها سخن میگفت احساس میکردید یک نگاه بومی دینی، معتقد و نزدیک به صحنه حقیقتا بنا دارد دارایی ها و ظرفیتهایی که عموما نمیبینیم معرفی کند، این نگاه وقتی در حوزه اقتصاد بیان میشد جذابیتش بیشتر هم بود، من از این زاویه نگاه لذت میبرم و امیدوارم در میان مدیران ما گسترش پیدا کند، نگاهی که وقتی ظرفیتها و ماموریتها را میشمارد دانشگاه ها و حتی روستاها را هم میبیند، اما قالیباف، او یک پارچه عزم بود، تنها کسی که در این جلسه احساس میکردید مهیای در دست گرفتن فرمان این کار خطیر است، او بود. احساس میکردید آنچه همه درباره مدیر قوی و توانمند میگویند در او میشود یافت. کاش در مناظرات بعدی مشاورینشان این دو را از این مسیر جدا نکنند. من از شنیدن سخنان جلیلی و نوع نگاه او لذت بردم او نابتر میگفت اما احساس عزم بر تغییر و حل مشکلات را در بیان و سیمای قالیباف بیشتر احساس کردم. او گویا همه نکات درست دیگران را جمع میزد و جزئی و اجرایی و پر از عزم بیان میکرد. طوری که مثل یک مدیر کارکشته احساس آرامش را به مخاطب منتقل میکرد و همه را نیز به حرکت فرا میخواند.
🔶 در مجموع جلسه خوبی بود، پر از حیا و پر از کرامت و پر از اخلاق، بله صد البته کاش از این هم بهتر شود. خیلی بهتر. ما ایرانی هستیم کاش رقابتی متناسب با فرهنگ خودمان شکل دهیم نه متناسب با سبک غربی. رقابتی از جنس فاستبقوا الخیرات.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#انتخابات
#مناظرات
#سیاست_ورزی
✅ تنزل سیاست ورزی به کارشناسی!
🔶 این مناظرات چه کمکی به انتخاب بهتر می کند؟! سؤالات تخصصیِ اقتصادی، چه با پاسخ های کارشناسی دقیق و چه پاسخ های عوام فریب، چه عاید مردم می کند؟! تا پاسخ ها نامربوط نشود، جذابیت نگاه کردن هم برای عموم ندارد! (ویرال های فردا را ببینید!)
🔶 نمیدانم برای اینگونه سؤالات دانشگاهیِ اقتصاد چرا مثلا ۳ پزشک باید تایید صلاحیت شوند اما اقتصادان هایی مثل دکتر حسن سبحانی (با رزومه ای مثل برخی حاضرین) هر دوره رد شوند؟! رئیس جمهور از حیث سیاسی و بعد سیاستگذاری با اقتصاد و فرهنگ مواجه است نه صرفاً از حیث علمی و دانشگاهی.
🔶 لذا اقتصاد سیاسی و هرچه مانع تحقق نظریات درست در ساختارهای موجود است باید تخصص او باشد نه ارائه نظر علمی مثلا درباره نسبت نقدینگی و تورم یا...! از این تخصص با نگاه دقیق به میدان و آرمان باید ایده مرکزی ای برای دولتش خلق کند و از لوازم سیاسی و اقتصادی و فرهنگی آن دفاع کند. اینها کجای آن سؤالات است؟!
🔶 سؤالات سیاست زدایی شده و آن هم نوعا برآمده از یک مکتب خاص اقتصادی، توانایی نامزدی در ریاست دولت با آن وظیفه را معلوم نمی کند! متاسفانه به خاطر برخی تجربیات بد، به اسم اخلاق از مواجهه دادن های اصولی نامزدها به هم هراس داریم؛ لذا کار را مهندسی شده می خواهیم که بین کارشناس اقتصادی و برنامه ساز تلویزیونی در می آید!
🔶 اگر هر نامزد ایده مرکزی سیاسی خود را وسط می گذاشت و دیگران از لوازم اقتصادی و سیاسی و فرهنگی اش چالش می کردند، بهتر توان ها و تمایزها معلوم می شد. تنزل از ایده های مرکزی سیاسی، به بسته های سیاستی، مکتبی تر ها را هم بین حرفهای تکنیکال و شعار دفن می کند! فرصت نامربوط گویی را هم به بی برنامه ها می دهد تا با تعرض به امر سیاسی توجه جلب کنند بدون اینکه ایده جامعی داشته و از لوازمش دفاع کنند!
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام محسن قنبریان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری #حج
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
✅ ۸ تیر؛ حماسهای با یک اولویت و دو ملاک
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله. ۴۴۹.pdf
3.23M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#معنویت
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری #حج
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
✅ ۸ تیر؛ حماسهای با یک اولویت و دو ملاک
🔶 برائت بدون مرز؛ چگونه می توان با تمسک به روح حج عرصه را بر جلادان غزه تنگ کرد؟
🔸 خط حزب الله؛ شماره ۴۴۹
🆔 @tahlil_shjr
#مرزبندی_با_دشمن
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری #منطقه
#بصیرت #رسانه
✅ موضع دشمنان در انتخابات را جدی بگیریم!
🔶 از زمان پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان قسم خورده انقلاب همیشه سعی داشته اند که مردم را از نظام زده و جدا کنند و چه بسا در این راه هزینه های نجومی بسیار زیادی را نیز متحمل شدند. یکی از گزینه هایی که دشمنان برای تضعیف و یا حتی براندازی نظام روی آن حساب باز می نمودند مسأله انتخابات است که با جنگ های رسانه ای و شانتاژهای تبلیغاتی دو هدف عمده در آن دنبال می شد یکی تضعیف مشارکت و دیگری انتخاب فرد غیراصلح و یا همسوی آنها.
🔶 در یک مقطعی با امکانات رسانه ای خود سعی دارند مردم را از شرکت در پای صندوقهای رأی منع کنند و در مقطعی دیگر که نمی توانند جلوی تحقق مشارکت حداکثری مردم را بگیرند تلویحا آنهم به منظور انتخاب فرد و یا افرادی که افکار و تمایلات غربگرایانه دارند و می توانند در آینده برای آنها تأمین منافع را در پی داشته باشند، مردم را تشویق به انتخاب آنان می نمایند.
🔶 بنابراین یکی از معیارهای انتخاب شخص یا اشخاص اصلح، رصد تحرکات تبلیغاتی و جنگ روانی دشمن می باشد. باید در موضع گیریهای دشمن در له یا علیه نامزدها تأمل نمود. باید به تیترها و اغراض آنها در سخنانشان توجه کرد. دشمنان همیشه به دنبال زدن نامزدهایی با معیارهای دینداری، معتقد بودن به مبانی انقلاب اسلامی و ولایت فقیه و استکبارستیز هستند که ما باید عکس آن عمل نماییم و بدنبال انتخاب این افراد با این معیارها باشیم. تعریف و تمجید دشمن از یک نامزد انتخاباتی جای شک و تردید دارد.
🔶 پس به سخنان و تبلیغات نامزدهای انتخاباتی باید دقت نمود که در چه سمت و سویی می باشد تا دقت بیشتری در انتخاب درست فرد یا افراد صورت گیرد. حضرت امام خمینی (ره): «باید هیچ سستی نکنیم و از این ترس نداشته باشیم که فلان رادیو و یا دولت خارجی چه می گوید، رادیو ها باید به ما فحش بدهند. آن روزی که آمریکا از ما تعریف کند باید عزا گرفت. آن روز که کارتر و ریگان از ما تعریف کنند معلوم می شود در ما اشکالی پیدا شده است.» (صحیفه امام، ج ۱۸، ص ۲۴۲). «توقع نداشته باشید که آنها از ما تعریف کنند، اگر آنها از من طلبه و شما تعریف می کردند، ساقط می شدیم.» (صحیفه امام، ج ۱۷، ص ۳۵)
🔶 سخنان رهبر معظم انقلاب (مدظله) در دیدار با مردم نجف آباد در سال ۱۳۹۴ : «از ادبیات سیاسی دشمن استفاده نکنیم/ دشمنان انقلاب از روز اول تعبیر «تندرو» و «میانهرو» را استفاده کردند/ از نظر آنها از همه تندروتر، امام بزرگوار بود؛ امروز هم بندهی حقیر را از همه تندروتر میدانند». «همه باید مراقب نفوذ باشند/ وقتی میبینید دشمن برای ایجاد دودستگی از شما تعریف میکند بیدرنگ ابراز بیزاری کنید/ شما که میدانید دشمن قصد تفرقه دارد، نگذارید/ امام گفتند وقتی دشمن از شما تعریف میکند، ببینید چه اشتباهی کردهاید/ برگردیم به کلام امام».
🔶 «آمریکا بعد از مذاکرات یک نقشه برای منطقه دارد و یک نقشه برای ایران/ این برای ما روشن شده/ برای داخل، دشمن از نفوذیها استفاده میکند/ نفوذی حتماً این نیست که از دشمن پول گرفته باشد/ امام فرمودند گاهی حرف دشمن با چند واسطه از دهان آدم موجه شنیده میشود». انتخابات یک «فرصت» است، نباید تبدیل به «تهدید» بشود!
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محسن صیاد قنبری
🆔 @tahlil_shjr
#اخلاق
#انتخابات
#دشمن_شناسی #آمریکا
#وحدت #روشنگری
✅ به دشمن مدد نرسانیم
🔶 رهبر انقلاب: اساساً رژیم ایالات متّحدۀ آمریکا، یک رژیم بحرانساز و بحرانزیست است؛ از بحران تغذیه میکند، ارتزاق میکند؛ از بحرانهای گوناگون در اطراف عالم ارتزاق میکند. ۱۴۰۰٫۱۲٫۱۰ اینها دشمن ایران اسلامی ما هستند. اولا بهدنبال بحرانسازی در ایران و بعد هم در پی بحرانسواری هستند. اصلاً حیاتشان در بحرانهاست. بحران هم مراتبی دارد. من میگویم این بیاخلاقیهایی که از طرف عدهای در چند روز گذشته سر زد، زمینه را برای ورود و استفادۀ رژیم بحرانزیست آمریکا فراهم کرد.
🔶 سود دعواهای ما را آمریکا میبرد. اگر به جای انتقاد، به جان هم بیفتیم، نفعی برای انقلاب و کشور و مردم نخواهد داشت. آنچه که در این سالها، محکمترین سدّ در مقابل دشمنانِ ملت بوده، «وحدت کلمه و اتحاد» بوده. اتحاد مانع از انتقاد نیست، بلکه سدی در مقابل انتقام خواهد بود. من میفهمم که به عدهای از نامزدها نقدهای جدی وارد است، میفهمم که دوستان ما از سر دلسوزی و دغدغۀ اینکه به عقب برنگردیم، داد سخن میرانند. اما بایستی بدانیم که اگر آنچه از دهان و قلم ما بیرون میرود، پازل دشمن را تکمیل میکند، گفتن و نوشتن آن «حرام» است، حرام.
🔶 رهبری فرمود حتی حرف حقت هم اگر به سودِ طرح و برنامۀ دشمن است را نگو. آنجا سکوت کن. آقا ممکن است سکوت من موجبات تحریف و انحراف را بهدنبال داشته باشد! بله درست است. اما این تحریف و انحراف خطرش بسیار کمتر از مدد رساندن به دشمن است. بسیار کمتر از پیش بردن طرح دشمن است. اگر با گفتن و انتشار آنچه که حق میدانیم، بناست راه نفوذ دشمن را باز کنیم، بدانیم که با خنجر به جان پیکر انقلاب افتادهایم. الآن آرام آرام دشمن ذات پلید خود را بیشتر نمایان خواهد کرد، چرا؟ چون بوی اختلاف و دعوا به مشامش رسید. دشمن وحشی و قدار، شامّۀ قویای دارد. به محض اینکه ببیند زمینه فراهم است، برای حمله معطل نمیکند. مراقب باشیم...
🔸 #به_قلم_اساتید: حجت الاسلام اسماعیل فخریان
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت
#جامعه_اسلامی
#حج #تاریخ_صدر_اسلام
#روشنگری
✅ حجتی برای تاریخ
🔸 #گفتار_اساتید: استاد رحیمپور ازغدی
🆔 @tahlil_shjr
حجتی برای تاریخ.pdf
3.8M
#معنویت
#جامعه_اسلامی
#حج #تاریخ_صدر_اسلام
#روشنگری
✅ حجتی برای تاریخ
🔰 تبیین خطبه تاریخی امام حسین (ع) در آستانه قیام عاشورا
🔶 این خطبه در آستانه قیام عاشورا و در زمان اوج اقتدار حکومت معاویه مطرح شده است؛ ۲۰ سال است که پس از شهادت امیرالمومنین (ع) و براندازی حکومت امام حسن (ع)، معاویه کل جهان اسلام را تحت سلطه دارد (۱۰ سال در زمان امام حسن (ع) که سرانجام ایشان را با کمک خوارج و کسانی که از نزدیکانشان بودند به شهادت رساندند و ۱۰ سال هم که فرمانده و رهبر این جبهه سیدالشهدا (ع) بوده است) منتها شرایط و امکان برای قیام مسلحانه آماده نیست و درگیری ادامه دارد. در واقع همه میدانند که یک دو قطبی ایجاد شده و خط امیرالمومنین (ع)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) با خط اینها متفاوت و متعارض است. معاویه که به مدت ۲۰ سال بر جهان اسلام مسلط شده و در حال زمینه چینی برای به قدرت رساندن یزید به عنوان جانشین خودش است به نام خان المومنین و داعی مومنین شناخته میشود. او ظواهر مذهب را رعایت میکند اما در پشت صحنه هر کاری را انجام میدهد.
🔸 #گفتار_اساتید: استاد رحیمپور ازغدی
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_فناوری #اقتصاد
#انتخابات
#تحریم #روشنگری
#برنامه_هفتم_توسعه
✅ انتخابات
🔶 در سه سال اخیر رهبری بارها این کلید واژه را مطرح نموده اند: دهه نود، دهه عقب ماندگی بود. مشخصا ایشان به عقب ماندگی در زمینه عدالت اجتماعی، اقتصاد و در دیدار اخیر با نخبگان به عقب ماندگی در بخش تولید علم پرداختند. از سال ۱۳۹۰ شروع دور جدید تحریم ها و رها شدن امور دولت، اختلافاتی که در سطح رئیس جمهور با سایر بخش های کشور بوجود آمد تا سال ۱۳۹۲ که در عمل دولتی برسرکار آمد که عزمی برای حل مسائل نداشت. از سوی دیگر دهه نود دوران فقدان دولت و بی دولتی بود.
🔶 دولت نه تنها مساله حل نمیکرد بلکه مساله ها به بحران تبدیل شدند. عدم سرمایه گذاری در بخش انرژی کشور را به ناترازی کشاند. تولیدکننده بنزین محتاج واردات است. تولید برق براساس افزایش نیاز کشور نیست. دولت قائل به ساخت مسکن نیست. بحران بزرگ مسکن گریبان کشور را میگیرد. در عرصه سرمایه اجتماعی کشور بحران بنزین در آبان ۹۸ آن اعتراضات دامنه دار از سیاست شوک اقتصادی را با هزینه سنگین پشت سر نهاد. دهه نود از نظر اهمال و کم کاری داخلی و حجم فشار فشار خارجی که نتیجه سیاست وادادگی بود فرصت بزرگی را از کشور گرفت، یک نسل را پر هزینه از دهه مهم زندگی عبور داد.
🔶 دولت آیت الله شهید رئیسی در تمام ۳۳ ماه تلاش به دنبال تغییر در آن ریل گذاری بود. در بخشی موفق و سایر زمینه ها تلاش ادامه داشت و در دولت دوم ایشان ثمره عینی میداد. با شهادت ایشان آن ریل گذاری نیاز به استمرار دارد. این برای همه دلسوزان ایران و انقلاب روشن است.
🔶 اما ما در دهه پنجم انقلاب که همزمان با سال نخست اجرای برنامه توسعه هفتم است به چه دولتی نیاز داریم؟ قدر مسلم عقب گرد به دهه نود بحران بزرگ خواهد بود. با این حال دهه پنجم انقلاب، دهه جبران و فرصت است. دولت باید عقب ماندگی ها را در این دهه جبران و از سمت مردم فرصت داده میشود تا مسائل حل شوند. به هیچ وقت فرصت را نباید از دست داد. جامعه تاب و توان از دست دادن این فرصت ندارد. دولت دهه پنجم انقلاب را بر اساس باید انتخاب نمود. مقتضیات زمان در انتخابات اهمیت دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای دکتر علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
گزارش تصویری عملکرد دولت سیزدهم در دو سال نخست .pdf
14.2M
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#دستاوردهای_دولت_سیزدهم
#دولت_کار_و_کرامت
✅ گزارش تصویری عملکرد دولت سیزدهم در دو سال نخست
🔶 ۱۰ توصیه مهم رهبر انقلاب در مراسم تنفیذ منتخب ملت
🔶 احیای معادن در دولت مردمی
🔶 شکستن قفل پروژههای نیمه تمام
🔶 دولت مردمی، احیاگر دیپلماسی اقتصادی
🔶 مقایسه به وضعیت بدهی خارجی کشور در ۱۰ سال گذشته
🔶 رقم سرمایهگذاری خارجی جذب شده و معتبر از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱
🔶 تحقق عدالت مالیاتی در دولت سیزدهم
🔶 رشد مراودات مالی ایران با بانکهای خارجی در دولت سیزدهم
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#انتخابات
#مناظرات #تحریم
✅ انتخابات
🔶 دیروز در گفتگوی کارشناسی سیاست خارجی، دکتر پزشکیان به همراه دکتر ظریف و دکتر سنایی آمده بود. یک تقسیم کار هوشمندانه، از بین رفتن وقت کارشناسان و بعد ۹ دقیقه پایانی دکتر ظریف ...
🔶 اما چند نکته:
1️⃣ در این انتخابات موضوع سیاست خارجی ظرفیت این را نداشت جزو موضوعهای اصلی بشود، اما با بحث امروز این ظرفیت مجدد برای آن ایجاد شد. اینکه مردم باید بین دو نگاه در اداره کشور انتخاب کنند.
2️⃣ دقیقاً مثل سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ تاکتیک رقیب ترساندن مردم است! اینکه منتظر باشید تا ترامپ بیاید آن وقت میفهمید!!
3️⃣ دقیقا همان زمان گفتگوی کارشناسی (ساعت ۱۴.۵۵ دقیقه) عین همین حرفها در مورد ترامپ توسط محمد جواد آذری در کانالش منتشر شد! و این نشان از یک کمپین ۳۶۰ و فشار همهجانبه برای رسیدن این حرف به بخش بزرگتری از جامعه ظرف سه، چهار روز آتی دارد. زمین بازی ناخواسته عوض شد!
4️⃣ نه شهید رئیسی، نه دکتر جلیلی، نه دکتر قالیباف و نه کل جریان انقلابی، هیچکدام مخالف رفع تحریمها نبودند و نیستند. حتی اینها هیچگاه مخالف مذاکره برای رفع تحریمها نیز نبودهاند، اما بحث بر سر این بود که مذاکره روی زمین چه آوردهای برای کشور داشت و به چه نحوی باید مذاکره کرد؟! ظریف درست میگفت، کشور با اسم مذاکره و برجام سالها ثبات نسبیِ اقتصادی همراه با رکود را تجربه کرد (۹۲ تا ۹۷) اما تجربه مردم و نظام از برجام نهایتا تجربه تلخی بود و این جایی است که ظریف ترجیح داد در موردش صحبت نکند.
5️⃣ امروز مردم باز هم مُخَیَرند بین دو تفکر انتخاب کنند! وادادگی و پیام از سر ضعف به کدخدا و نهایتا آسیب به کشور! یا نگاه به ظرفیتهای داخل و در عین حال پیشبرد مذاکرات، همان کاری که در دولت شهید رئیسی انجام شد. البته آنچه تا دیروز دیدیم این است که برخی از کاندیداهای مطرح جریان انقلاب ترجیح میدهند، وسط بازی کنند و پاسخهای گرد در این باره بدهند تا آسیب نبینند! (هر چند این طراحیِ دقیقی نیست و ضربه خواهند خورد)
6️⃣ چه بخواهیم و چه نخواهیم هیچ راهی برای رفع تحریمها به جز قدرتمندتر شدن کشور وجود ندارد. هیچ راهی جز قوی شدن و مذاکره از سر اقتدار وجود نخواهد داشت و اینجا مردم باید به حافظه تاریخیشان در ۷، ۸ سال گذشته، رجوع کنند ...
🔶 پیشنوشت: بعد از پروموت جدی صحبتهای ظریف در سه، چهار روز پیشرو، به نظر ضربه بعدی تیم پزشکیان سه روز مانده به انتخابات و در مناظره فرهنگی با طرح بحث در مورد مرحوم مهسا امینی باشد! اینجا هم وسط بازی کردن کمکی نمیکند! فتأمل ...
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای حمید کثیری
🆔 @tahlil_shjr
#انتخابات
#مردمسالاری_دینی #دموکراسی
#الگوی_پیشرفت_اسلامی_ایرانی
#مشارکت_حداکثری
✅ مردمسالاری دینی ایران مدلی قابل عرضه به جهان
🔶 برخی معتقدند، آمریکا مانند «شهری نورانی بر فراز یک تپه» است و دولتمردان این کشور باید آمریکا را چنان بسازند و قوی کنند تا نگاه سایر دولتها به این شهر و «فانوس هدایتگر دموکراسی» جلب شود؛ اما واقعیت به گونهای دیگر رقم خورده است که تارنمای نشریه آمریکایی «هیل» در گزارشی با اشاره به نتایج نظرسنجی مؤسسه افکارسنجی «پیو» درباره تشدید اختلافات داخلی در آمریکا نوشته است: «فانوس دموکراسی آمریکایی رو به خاموشی میرود»؛ چرا که رهبران غرب دیگر به آمریکا به مثابه یک الگو در حوزه دموکراسی نگاه نمیکنند.
🔶 این مسئله در میزان مشارکت مردم آمریکا در انتخاباتهای این کشور نیز خود را نشان داده است. آمارها حاکی از آن است که تا پیش از سال 2018 اغلب مشارکت آمریکاییها در انتخاباتهای پارلمانی برابر یا پایینتر از 40 درصد بوده است. در فرانسه، برای نمونه دیگری از کشورهای غربی، طی سالهای اخیر مشارکت زیر 49 درصد بوده است. برخی کشورهای غربی دیگر نیز قوانین خاصی را وضع کرده و مجازاتی را برای شخص غایب در انتخابات در نظر گرفتهاند.
🔶 شهروندان غایب استرالیایی باید جریمه نقدی بپردازند، در غیر این صورت به زندان خواهند رفت یا در برزیل برای کسانی که در انتخابات شرکت نکنند، گذرنامه صادر نخواهد شد. بنابر قانون اساسی بلژیک، اگر کسی پس از دریافت دعوتنامه برای رأی دادن، پای صندوق نرود و عذر موجهی هم نداشته باشد، بین ۲۵ تا ۵۰ یورو جریمه میشود. اگر این غیبت دوباره تکرار شود، جریمه بین ۵۰ تا ۱۲۵ یورو افزایش مییابد و اگر کسی در چهار دور انتخابات شرکت نکند، علاوه بر چهار بار جریمه، نام او از فهرست رأیدهندگان به مدت ۱۰ سال خط خورده و در هیچ مقام و اداره دولتی پذیرفته نخواهد شد و هیچ کمک و امتیازی نیز از سوی دولت دریافت نخواهد کرد.
🔶 اما در جمهوری اسلامی ایران شرایط جور دیگری است. با وجود اینکه هجمههای رسانهای تلاش دارد بی اعتباری انتخابات ایران را به ذهن متبادر کند و نیز تحریمهای متعدد با هدف مأیوسسازی، ملت ایران را نشانه گرفتهاند؛ اما در انتخابات سال گذشته مشارکت بالای ۴۱ درصد را شاهد بودیم. این در حالی است که در ایران مجازاتی برای غایبان در انتخابات نیز وضع نشده است. در انتخابات پیش رو نیز باید بیان کرد رئیس جمهور شهید تراز ریاست جمهوری را تغییر داد و شهادت او باورهای اجتماعی را راسختر از گذشته کرد؛ به گونهای که به گزارش مرکز تحقیقات صدا و سیما، میزان مشارکت، پس از شهادت شهید رئیسی در مقایسه با قبل از این سانحه، ۱۲ درصد تا کنون افزایش داشته و امید میرود از آمار فعلی نیز فراتر رود. از این رو میتوان مدل مردم سالاری دینی نظام جمهوری اسلامی ایران را به منزله الگویی کارآمد به جامعه جهانی معرفی کرد.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#انتخابات
#مناظرات #برجام
✅ مناظره را چگونه ارزیابی کنیم؛ به کدام نامزد رای بدهیم؟
🔰 قسمت اول
🔶 رفتار انتخاباتی رای دهندگان، یکنواخت نیست. برخی رای خود را بسیار گرانبها می شمارند و برخی دیگر، کم بها می انگارند؛ چه در رای دادن و چه رای ندادن. برخی باور دارند که انتخابات، آینده آنها را شکل می دهد و مهم است که در شکل دهی به سرنوشت خود نقش آفرین باشند؛ برخی دیگر تصور می کنند انتخابات بی فایده است و بنابراین، با رای ندادن، میدان را به دیگرانی واگذار می کنند که رای می دهند
🔶 برخی از سر هیجان های زودگذر رای می دهند و برخی با سنجش، محاسبه و عقلانیت، مبنی بر این که رای آنها چه تاثیری در ساختن آینده دارد. اجمالا می توان گفت که هر انتخابی -مناسب یا نامناسب- به زندگی عمومی ما شکل می دهد. در طول این سال ها، هیاهو و بمباران تبلیغاتی برای نامعتبر ساختن انتخابات و انداختن آن از چشم مردم ما، همواره در جریان بوده است؛ اما واقعیت این است که از بنی صدر تا رجایی، از آیت الله خامنه ای تا مرحوم هاشمی، از خاتمی تا احمدی نژاد، و از حسن روحانی تا سید ابراهیم رئیسی، تفاوت های چشمگیری بسیاری وجود دارد.
🔶 قطعا رئیس جمهور به واسطه کیفیت دولتی که تشکیل می دهد، در هر یک از این دوره ها، در صورت بندی وضعیت عمومی کشور، نقشی تعیین کننده ایفا کرده است. اکنون در حالی که مناظره نامزد ها آغاز شده، یک شاخص مهم که باید در ارزیابی یکایک نامزدهای محترم مورد توجه قرار بگیرد، این است که آیا صرفا در خلاء حرف می زنند، یا گفتار و تحلیل شان، ناظر به واقعیت های میدان و روی زمین است؟
🔶 انتقاد از وضعیت عمومی اقتصاد، طبیعت رقابت های انتخاباتی -نه فقط در کشور ما بلکه در نوع انتخابات کشورهای مختلف- است. عیبی هم ندارد که نامزدها انگشت تاکید روی مشکلات عادی زندگی مردم بگذارند و نقد کنند. اما نامزدها برای صِرف غُر زدن و بد گفتن و نالیدن و تخطئه دیگران نامزد نشده اند. ادبیات این چنینی را می شود در تاکسی و اتوبوس و گعده های خانوادگی هم داشت. جایی که حرف زدن، کنتور نمی اندازد و معمولا گوینده، نسبت به گفته خود، کمتر احساس مسئولیت می کند.
🔶 نامزدها باید در کنار انتقاد، کلی گویی را کنار بگذارند و بگویند که برنامه کلان و جزء به جزء (به هم پیوسته و مرحله بندی شده) آنها برای رفع یا کاهش هر یک از مشکلات اقتصادی چیست؟ نامزد هایی که بخواهند با ادبیات کلیشه ای و قالبی، پاسخ هر سوالی را صرفا به روابط خارجی و تحریم ها و مذاکره با آمریکا و برجام حوالت دهند، پیداست نه مطالعه ای دارند و نه از دهه سپری شده عبرتی اندوخته اند؛ ضمن این که کشور را نیازمند و ناچار از توافق دوباره با طرف پیمان شکن برجام نشان دادن، نابودی قدرت مذاکره و چانه زنی است؛ همان اشتباه گرانی که مرحوم هاشمی و آقایان روحانی و ظریف در سال ۱۳۹۲ مرتکب شدند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
شجر
#اقتصاد #روابط_خارجی #انتخابات #مناظرات #برجام ✅ مناظره را چگونه ارزیابی کنیم؛ به کدام نامزد را
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#انتخابات
#مناظرات #برجام
✅ مناظره را چگونه ارزیابی کنیم؛ به کدام نامزد رای بدهیم؟
🔰 قسمت دوم
🔶 نکته دوم، ناظر به نامزدهایی است که یک قدم از مرحله انتقاد و بدگویی و تخطئه فراتر می روند و ادعا می کنند برنامه دارند. برنامه، دو گونه است: برنامه ای که صرفا روی کاغذ و ناظر به آرزو اندیشی و بی توجه به چالش ها و موانع کاهنده شتاب حرکت است؛ و برنامه ناظر به واقعیت ها و فرصت ها و موانع موجود.
🔶 کشور ما به واسطه آشوب افکنی نیابتی سال ۱۳۸۸، و سپس تحریم های گسترده آمریکا (با گرای برخی عناصر داخلی)، به مدت ۱۵ سال، در گیر جنگی ترکیبی بوده که اتاق فرماندهی آن در سازمان سیا و وزارت خزانه داری آمریکا قرار دارد و ناتوی اطلاعاتی/ فرهنگی هم کارگزار میدانی است. تحریم ها در این جنگ تحمیلی، نقش مهمی ایفا کرده، تا دشمن بتواند از این طریق، رفتار سیاسی ملت ایران را باز مهندسی کند: مهار ظرفیت بسیج عمومی ملت ایران (پیشران حرکت انقلاب اسلامی)؛ و یا مهندسی معکوس و تبدیل این ظرفیت، به سرعت گیر در مقابل پویش عمومی پیشرفت.
🔶 اکنون دو تجربه پر هزینه و گران سنگ، پس از ۱۳ سال پیش روی ماست. تجربه ساده انگاری و پناه بردن از فشار دشمن به خود او با دیپلماسی منفعلانه، که نه تنها تحریم ها را لغو نکرد بلکه شمار آن را ظرف ۸ سال به بیش از دو برابر رساند و بدترین دوره را از نظر شاخص های منفی اقتصادی رقم زد؛و دوره ۳ ساله ای که بر مبنای تجربه و عبرت قبلی، از فرصت سوزی و امید بستن به دشمن منصرف شدیم و همت کردیم ضمن تنوع بخشی به طرف های تعامل در سیاست خارجی، قابلیت های مغفول داخلی را تدریجا پای کار بیاوریم و شاهد بهبود نسبی شاخص ها (در مقایسه با قبل) باشیم.
🔶 نامزدها، مناظره و نقد می کنند، درباره اهمیت رسیدگی به زندگی اقشار مختلف حرف می زنند، روی عواطف دست می گذارند و...، اما ورای همه اینها، باید دقت کرد که برآیند رویکرد کدام یک از آنها (و ستاد شان) آهنگ عقبگرد و تکرار عبرت های گذشته را دارد؛ و کدام، خبر از حرکت رو به جلو می دهد؟ کدام نامزد در کنار وعده و تعهد دادن، حواسش به تجارب این ۵- ۶ سال اخیر هست و سعی می کند موانع و چالش ها ر ا ببیند، واقع گرایانه تر حرف بزند، و آرزو فروشی و رویا فروشی نکند. دقت نامزدها در سخن گفتن، ولو این که موجب شود وعده کمتری بدهند، بسیار ارزشمند و تعیین کننده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
تفاوت توسعه و پیشرفت.pdf
97.7K
#جهاد_تبیین
#الگوی_پیشرفت_اسلامی_ایرانی
#الگوی_توسعۀ_غربی
#اسلام_ناب #حکومت_اسلامی
✅ تفاوت «توسعه» و «پیشرفت»
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی: «کلمهی «پیشرفت» را ما با دقّت انتخاب کردیم؛ تعمّداً نخواستیم کلمهی «توسعه» را به کار ببریم. علّت این است که کلمهی توسعه، یک بار ارزشی و معنایی دارد؛ التزاماتی با خودش همراه دارد که احیاناً ما با آن التزامات همراه نیستیم، موافق نیستیم. ما نمیخواهیم یک اصطلاح جاافتادهی متعارف جهانی را که معنای خاصّی را از آن میفهمند، بیاوریم داخل مجموعهی کار خودمان بکنیم. ما مفهومی را که مورد نظر خودمان است، مطرح و عرضه میکنیم؛ این مفهوم عبارت است از «پیشرفت». معادل معنای فارسی پیشرفت را میدانیم؛ میدانیم مراد از پیشرفت چیست.
🆔 @tahlil_shjr
#جهاد_تبیین
#انتخابات
#گفتمان_سازی #روشنگری
✅ خیلی هم خوب
🔶 ده دقیقه ظریف حرف زد، چقدر خوب بود. چقدر مسلط، چقدر با مبنا، چقدر گرم و با هیجان. چقدر با حساب و کتاب. خوب بود چون هر چقدر به یک عده میگفتیم این جماعت با کل جبهه انقلاب مواجهند، نمیفهمیدند، حالا او هم قانون اقدام راهبردی را زد، هم سبک جلیلی در شورای امنیت را.
🔶 خوب بود چون نشون داد چقدر در رساندن پیام و تبیین جامعه الکن هستیم و حالا با ده دقیقه سخنان او متوجه میشویم چقدر سوراخی دارد گفتمان ما. گفتمانی که اگر به آن رسیدگی نکنیم، بعد اینکه شهید رئیسی را از دست دادیم، راه او را هم از دستش خواهیم داد. مثل کاری که میرحسین و هاشمی و خاتمی سعی کردند با رجایی و راه او انجام دهند. خوب شد چون فهمیدیم مشکل ما آدم نیست، پزشکیان ضعیف و بی منطق که سهل است، چوبخشک هم به نام غربگرایان کار بگذارند، تا وقتی مشغول جنگ قدرتیم به جای جهاد تبیین، دنبال جهاد تغییریم و رو آوردن کاندیدای خودمان، به جای روشنگری عموم مردم، همین آش و همین کاسه است. باید سراغ مردم رفت بی مزد و منت.
🔶 مسلط بود ظریف. بله اینها در خطا هستند اما حق به جانب و محکم. نگویید چرا از خطا در نمی آیند، به همان دلیل که این خطاها در فضای نخبگانی و عمومی پذیرفته میشود و مخاطب دارد. قصه درگیری ما با علوم انسانی و فرهنگ غربی، نیاز به جنگ دائمی و تمام عیار دارد. نه اینکه چهار روز به انتخابات گیس و گیس کشی کنیم برای تصاحب ریاست جمهوری، مثل غربیها. با مبنا بود بالاخره، ولو مبنای او غلط است. مبنایش را در همان چند دقیقه ابتدایی توضیح داد. در نسبت قدرت معنوی، قدرت نرم، قدرت پیام با قدرت سخت و نظامی. مساله قدرت برای او حل نشده، او قدرت سخت معنوی یعنی قدرت جامع را نمیشناسد. خیال میکند خون بر شمشیر پیروز است، یعنی فرهنگ و عقیده بدون بروز ابزاری و سخت و عملی بر ابزارهای مادی پیروز است. خوب این نگاه سکولار، و صوفیانه و معناگرای جاهلانه، همان است که از ضرب اندیشه انجمن حجتیه و معنویت سکولار در سیاست مدرن شکل میگیرد و یک هویت التقاطی درست میکند که انضمام معنویت است به منطق مادی.
🔶 همان که در دوران بازرگان بود در سبک مجاهدین خلق بود در روش تکنوکراتهای مسلمان دهه هفتاد بود و هست و هست تا همه روشن شوند نسبت به این بنای ناهمگون که بارها امام درباره نقصش سخن گفته بود. گرم و با هیجان بود، خیال میکنیم با بستن دهانش به زور و به قانون و چه و چه کارش را تمام میکنیم، آنها که خیال میکردند با مرگ هاشمی پیروز میشوند ببینند که راه اینگونه نیست بعد او روحانی می آید، ظریف می آید، آذری جهرمی می آید و همینطور و همینطور. چه طرف مثل هاشمی بمیرد، چه به زور دهانش بسته شود، مساله ای در این کشور حل نمیشود. ظریف و امثال ظریف فقط با روشنگری با توسعه عقلانیت و فهم ساکت میشود.
🔶 بله او با حساب و کتاب و چرتکه خودش سخن گفت. گول صداقت و ایمان و وحدت وحدت کردن و آیات قرآن و نهج البلاغه خواندنشان را نخورید. اینها اینند. بعد از شهادت رئیسی و دولت موفقش، در حالیکه بعد دولت مفتضح و مفلوک روحانی خیال میکردیم همه چیز روشن است، بعد از رو شدن قواعد و ساختار حقوقی دنیای امروز در جنگ غزه و مظلومیتش، هنوز زبان دارند، جرات میکنند تسلیم شدن و سر فرود آوردن جلوی دشمن را تئوریزه کنند. میدانم از دستم ناراحت میشوید بابت این جمله دو کلمه ای من، اما من میگویم: "حقمان است."
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
۸ تیر؛ حماسهای با یک اولویت و دو ملاک.pdf
75.3K
#عزت_ملی
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#وحدت #ایران_قوی
✅ ۸ تیر؛ حماسهای با یک اولویت و دو ملاک
🔶 انتخابات ریاست جمهوری «که در پیش روی ما است اگر انشاءالله با خوبی و شُکوه و عظمت برگزار بشود، یک دستاورد بزرگ برای ملّت ایران است.» ۱۴۰۳/۰۳/۱۴ اینکه بعد از حادثه شهادت رئیسجمهور محترم «مردم جمع بشوند با آراء بالا مسئول بعدی را انتخاب بکنند، انعکاس این در دنیا انعکاس فوقالعادهای است.» ۱۴۰۳/۰۳/۱۴
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#تحریم #برجام
#روشنگری #اینستکس
✅ اینستکس تون خوب شد؟!
🔶 این گونه که آقای ظریف، روند اجرای برجام را تحریف می کند و دوباره در باغ سبز نشان می دهد؛ احتمالا ایشان نبوده و کس دیگری بود که می گفت بعد از ۲۰ ماه نمی توانیم حتی یک حساب بانکی در انگلیس افتتاح کنیم.
🔶 فرد دیگری بود که برای شرکت در صکنفرانس امنیتی مونیخ دعوت شد، اما در بازگشت، به هواپیمای او به بهانه تحریم، بنزین ندادند و بالاخره به هر مکافاتی بود، با ورود وزارت دفاع آلمان، یک باک بنزین به هواپیمای حامل او دادند تا بتواند به تهران برگردد.
🔶 احتمالا دولت دیگری غیر از روحانی در اوج ماه عسل برجام بود که معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور را نامزد نمایندگی ایران در سازمان ملل کردند، اما دولت اوباما او را با برچسب تروریسم مورد توهین قرار داد و حاضر نشد ویزا بدهد. (بدین ترتیب احترام پاسپورت ایرانی هم برگشت!)
🔶 احتمالا در دوره مدیریت دولت و وزیر خارجه دیگری بود که تحریم های ویزا (تهدید بازرگانان سفر کننده به ایران)، سیسادا و آیسا را در دوره اجرای برجام و در دولت اوباما، به ناف شان بستند؛ اما آن دولت و وزیر خارجه، به جای مطالبه حقوق برجامی ایران، حاضر شد بر سر بسته های توهین آمیز موسوم به اس پی وی و اینستکس (فروش محدود نفت به طرف سوم، در ازای دریافت غذا و دارو از اروپا!) مذاکره کند و با این حال، طرف اروپایی همان تعهد را هم نپذیرد. این در حالی است که حتی درباره کشورهای مورد تحریم که مذاکره نمی کنند و تسلیم زیاده خواهی غرب نمی شوند، غذا و دارو از تحریم ها مستثناست.
🔶 احتمالا دولت دیگری بود که وزیر نفت و رئیس سازمان برنامه اش می گفتند (با وجود برجام) حتی یک قطره نفت هم نمی توانند فروشند. سناتور تد کروز، احتمالا درباره کشور دیگری پرسید که چگونه توانسته فروش نفت را از ۳۰۰ هزار بشکه به ۲/۰۰۰/۰۰۰ بشکه افزایش دهد و وزیر خارجه آمریکا هم درباره کشور دیگری پاسخ داد: آنها سخت تلاش می کنند. ۶۰۰ تحریم جدید وضع شد، اما آنها مصمماند و برای دور زدن تحریم ها هر کاری که می توانند، انجام می دهند.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای محمد ایمانی
🆔 @tahlil_shjr
#انتخابات
#مناظرات #رسانه
#گفتمان_سازی #برجام
✅ نبرد رسانه ای جریان غرب گرا
🔶 کوتاهسخن: هرچه بالا- پایین میکنیم، در نبرد رسانهای با جبهه رسانهای کارکشته و همهفنحریف جریان غربگرا، هیچ سرمایهای نقدتر، پرانرژیتر و فراگیرتر از «رأی منفی دولت روحانی» در میان مردم نیست. لذا به نظر، دولت سوم روحانی اسم رمز و دال مرکزی و معنابخش همهی اجزاء تقابل رسانهای با جریان غربگرا باید باشد. بهعبارتی باید پرده از چسبندگی و پیوستگی دولت پزشکیان با دولت روحانی برداشته شود و این نیازمند استمرار ارجاع دالی به نام پزشکیان به مدلولی به نام روحانی است. البته به نحو معقول، مشروع و با ظرافت در کنش رسانهای و با تکیه بر شواهد عریان، متعدد و غیرقابل کتمان این واقعیت.
🔶 تبصره:
تمرکز ارجاع دولت پزشکیان به دولت روحانی به هیچ وجه نباید بر برجام و سیاست خارجه باشد که از قضا به دلایل مختلف، این امر مطلوب و مد نظر تیم رسانهای آنهاست. این ارجاع باید بر وجوه مختلف جمهورکشی روحانی باشد. از تورم تاریخی دولتش، تا شخصیت «صبح جمعه فهمیدم»اش، تا افتخار به مسکننساختن وزیرش، تا لشگر کشتهشدگان کرونا که گروگان برجام ۲ و اف ای تی آف بودند، تا بیبرقی در دولتش که فقط در زمان جنگ تجربه کرده بودیم، تا شوکدرمانی در بنزین، تا مدیریت پشت میزنشینی رئیس دولت و....
🔶 این خاطرات تلخ که قریب یک دهه تا مغز استخوان همهی ملت را سوزاند، اولا نباید با سحر رسانه و با حجاب «برجامِ تفسیرپذیر» در میان عامه فراموش شود و ثانیا باید نفرت از تجربهی مشابه این شرایط برای دولت پزشکیان فاکتور شود. در مناظرهها، تولیدات رسانهای، گفتگوهای اقناعی، تبلیغات چهره به چهره و هر جزء از اجزاء نبرد گفتمانی با جریان غربگرا، این راهبرد را نباید فراموش کرد.
🆔 @tahlil_shjr