عکس قدیمی از بنا
تنظیم:سرکار خانم مریم صفری
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#آغاز_ثبت_نام_آزمون_اختصاصی
#کارشناسی_ارشد
#ویژه_خواهران_طلبه
📣📣📣📣📣
🔴پذیرش دانشجو دانشکده هدی ویژه خواهران طلبه
🏢دانشکده هدی از طریق آزمون اختصاصی در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.
📆زمان ثبت نام :۱۱تیرماه لغایت ۲۵ مرداد ماه
✍زمان آزمون :جمعه ۵شهریور
🌐ثبت نام از طریق درگاه
Enlist.jz.ac.ir
🕹تخفیفات شهریه :
🛑رشته های معارفی ⬅️ ۵۰٪ درصد
🔰رشته علوم قرآن و معارف اسلامی
🔰شیعه شناسی با گرایش کلام ،
🔰رشته فلسفه و کلام اسلامی میباشد.
🛑برای سایر رشته ها ⬅️ ۲۰٪ درصد
🔰روانشناسی اسلامی (مثبت گرا)
🔰روانشناسی عمومی
🔰فقه و حقوق خانواده
🔰حقوق خصوصی
🔰حقوق جزا و جرم شناسی
🔰مدیریت آموزشی می باشد
تلفن تماس : 02532925104📞
📞 09916691190
♦️آن دسته از طلاب در حال تحصیل که دارای مدرک دانشگاهی هستند با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل حوزوی امکان شرکت برای آزمون را دارا می باشند .
♦️پذیرش دانشجویان بین الملل از طریق مصاحبه و بدون آزمون می باشد .
♦️جهت دریافت اطلاعات بیشتر به سایت دانشکده بخش پذیرش ، به نشانی زیر مراجعه فرمایید. Hu.jz.ac.ir🌐
🆔 @hudauniversity
#تاریخچه افشاریه
بنیان گذار سلسله پادشاهی #افشاریه، #نادر قلی از طایفه #قرقلوی افشار است. این طایفه از قبایل #قزلباش بودند که در روی کار آوردن #صفویه نقش داشتند. گروهی از ایل افشار را #شاه اسماعیل صفوی ( ۹۰۷-۹۳۰ق.) به منطقه #ابیورد و #نساء در #خراسان شمالی کوچاند.
نادر در #ابیورد به خدمت حاکم آن شهر #بابا علی بیگ پیوست و با شجاعت و کاردانی، اعتماد وی را به دست آورد و دختر او را به همسری گرفت.
و پس از مرگ پدر همسرش در سال ۱۱۳۶ق. جانشین وی شد.
در این هنگام، اصفهان به دست افغانها سقوط کرده و شاه تهماسب دوم صفوی ( ۱۱۳۵-۱۱۴۵ق.) برای دستیابی به قدرت و با همراهی طایفه قاجار، عازم مشهد شده بود تا پس از سرکوب ملک محمود سیستانی، قصد اصفهان کند.
شاه تهماسب با دیدن شجاعتهای نادر، با اعطای حکم حکمرانی ابیورد به وی موافقت کرد.
سپس او به عنوان سپهسالار تهماسب کارهایی کرد که شهرت بسزا به دست آورد و توانست سلسلهای جدید تاسیس کند. شکست #ملک محمود سیستانی و تصرف مشهد در سال ۱۱۳۹ق.
و شکست دادن افغانها در هرات در همان سال و نیز چیره شدن بر نیروهای اشرف افغان در سه نبرد #مهمان دوست دامغان، #سردره خوار در کوههای البرز و #مورچه خورت و تصرف #اصفهان به سال ۱۱۴۲ق.
تهماسب را بر تخت سلطنت نشاند.
این اقدامات در کنار پیروزی بر عثمانی و بازپس گیری زمینهای اشغال شده،
شهرت و محبوبیت فراوان نادر را همراه داشت.
نادر که در پی بهانهای برای برکناری #تهماسب بود، شکست سخت او از عثمانی و واگذاری زمینهای آزاده شده به آنها را دستاویزی برای برکناری وی ساخت.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
اوضاع ایران در دوره #افشاریه
برآمدن #افشاریه امیدهایی فراوان برای #ایرانیان همراه داشت. تلاشهای نادر رهاوردهایی چون کوتاه کردن دست #افغانها از ایران، تثبیت مرزها و عقب راندن همسایگان متجاوز، بهبود اوضاع اقتصادی، و نجات کشور از هرج و مرج برآمده از انحطاط #صفوی را در بر داشت و آیندهای روشن برای ایران ترسیم کرد.
افزون بر تلاشهای سیاسی ـ نظامی، نادر در زمینه مذهبی نیز تکاپوهایی داشت. فعالیتهای مذهبی وی تا پیش از سلطنت با باورهای بیشینه جامعه شیعی ایران همخوانی داشت. #زیارت مزار امامان شیعه و اهدای نذریهای فراوان به مکانهای مذهبی .
پرداخت هزینه فراوان برای تعمیر و توسعه #حرم علوی و# عتبات عالیات
نسبت دادن فتوحات و پیروزیها به عنایات ائمه
و اختصاص نقش مهرها به شعارهای خاص #شیعیان
را میتوان از سیاستهای مذهبی وی برشمرد. اما با توجه به عواملی چون میل به حکومت بر همه اقوام ساکن در قلمرو خود، همسایگی ایران با کشورهای #سنی مذهب مانند #عثمانی و افغانها، بیم از بازگشت #صفویان به عرصه قدرت،
نقش ویرانگر اختلافهای مذهبی در جامعه،
بهره گیری عثمانیها از اختلافهای مذهبی برای انگیزش نیروها بر ضد ایران
و ضرورت دلجویی از جمعیت سنی مذهب وفادار به #نادر در سپاه
وی از همان اوان سلطنت، سیاست مذهبی دیگری را در پیش گرفت.
نادر تلاشهای مذهبی جدید خویش را در دو جهت متمرکز کرد. از یک سو کوشید با محدود کردن بخش فقهی #آیین تشیع و ممنوع ساختن #شعائری مانند برگزاری مراسم #عزاداری امام #حسین علیهالسلام،
# سب و لعن مخالفان از جانب شیعیان
که به زعم وی اختلاف برانگیز و از بدعتهای #شاه اسماعیل صفوی بود
و اجباری کردن اعتقاد به #خلفای راشدین،
نظر #اهل سنت را به خود جلب کند. از سوی دیگر تلاش کرد تا عثمانیها را وا دارد که #فقه جعفری را کنار #مذاهب چهارگانه اهل سنت به رسمیت بشناسد.
نادر تلاش برای دستیابی به این اهداف را از همان لحظه تدوین عهدنامه #شورای مغان آغاز کرد و تا واپسین لحظات عمر پی گرفت. اما هیچ گاه نتوانست به آرزوهای خود جامه عمل بپوشاند.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
تلاشهای افشاریه درباره حج
اوضاع حج و حاجیان
تسلط دولت عثمانی بر حجاز و رقابت با صفویه، وضعیتی بس دشوار را برای حاجیان ایرانی رقم زده بود و این مشکلات به ویژه در دوره ضعف و فترت حکومت، نمودی بیشتر مییافت. با توجه به اهمیت ویژه جنبه سیاسی حج، دولت عثمانی نهایت سعی خود را در بی اعتبار کردن کاروانهای حاجیان ایران به کار میبرد. مشکلاتی فراوان برای حاجیان پدید میآورد؛ از تعیین #امیر الحاج خاص ایرانی و ایجاد تشکیلات منظم جلوگیری میکرد؛ از ایرانیان مالیاتها و باجهای گوناگون میگرفت؛ و برای تامین امنیت راههای مکه همکاری نمیکرد.
حاجیان ایرانی در دوره افشاریه سه راه برای رسیدن به #حرمین پیش رو داشتند: نخست راه دریا که از مسیر بندرهای جنوب ایران به #بندر جده پیموده میشد. دو راه دیگر که در عراق قرار داشتند، عبارت بودند از: راه زبیده که از #نجف آغاز میشد و به فرمان زبیده، همسر #هارون الرشید عباسی، آباد شده بود و نزدیکترین راه زمینی به مکه به شمار میرفت. دیگری به #راه شام معروف بود که از بغداد آغاز میشد و بسیار دورتر از راه زبیده بود. راه زبیده متروک بود؛ زیرا در ریگزار قرار داشت و در مسیر آن، میان قبایل بادیه نشین ستیز جریان داشت و حاکمان عثمانی برای تامین امنیت آن همکاری نمیکردند. از این رو، حاجیان مجبور بودند راه شام و منازل هفتاد و شش گانه آن را بپیمایند که آن نیز به علت دوری مسافت و هجوم راهزنان و اعراب بادیه نشین، خطرهای بسیار داشت.
نادر با درک صحیح از جایگاه #حج نزد #مسلمانان و با عنایت به نقش تبلیغی فرا منطقهای آن، از همان آغاز حکومت برای سامان دادن به این اوضاع کوشید. در همایش مغان آن گاه که بر محدود ساختن آیین #شیعه تاکید کرد، در برابر تعهد نمود تا دو نکته را به تایید حکومت عثمانی برساند. بر مبنای یکی از این تعهدها، باید در #مسجدالحرام کنار مقامات چهارگانه که از دوران #عباسیان به پیروان هر یک از# فرقههای اهل سنت برای خواندن نماز به روش خود اختصاص داده شده بود،
مقامی نیز به پیروان #مذهب جعفری واگذار میشد. بر پایه تعهد دیگر، حاجیان ایرانی باید هر ساله از راه شام رهسپار مکه میشدند و گماشتگان دولت عثمانی باید با ایشان مانند #حاجیان مصر و شام رفتار کرده،
از گرفتن مالیاتها و باجهای غیر معمول مانند «دورمه» خودداری میکردند.
دولت عثمانی به بهانه قدمت مقامات چهارگانه برای فرقههای اهل سنت و ایجاد مشکل در صورت رفت و آمد حاجیان ایرانی از راه شام، دو خواسته نادر را نپذیرفت و پیشنهاد کرد که حاجیان ایرانی از راه نجف و به ریاست امیر الحاج ایرانی رهسپار حج شوند. نادر این پیشنهاد را به شرط تامین #امنیت و لوازم #سفر پذیرفت.
پس از این رویداد، #حکیم مخصوص نادر به سال ۱۱۵۴ق. همراه کاروانی از راه #بغداد راهی #مکه معظمه شد.
نادر در نامهای که از #کابل برای #سلطان عثمانی فرستاد، درخواست کرد تا راه زبیده که ویران و متروک شده بود، برای عبور حاجیان ایرانی آماده شود و عثمانی امنیت آن را تامین کند و به #امام جماعت ایرانی اجازه دهد تا در مقام #شافعی به نام نادر خطبه بخواند.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
🔷 شـهادټـــ جـانسـوز نـهـاݪ گـلشـن دیـن، نـور دیـده زهـرا، سپـهـر دانـش و بینـش،
امـام محمـد بـاقـر «عݪیـہاݪسـلام»
ټسلیـټ بـاد.
#شهادت
#امام_محمدباقر_علیهالسّلام
طرح انديشه مهدويت از سوي امام باقر (ع)
نویسنده:
غنوي امير
چکیده:
اين نوشتار در ادامه مقالات گذشته و تاملي در چگونگي طرح آموزه هاي مهدويت از سوي امام باقر(ع) و کيفيت ارائه معارف مهدوي از سوي ايشان است؛ بياناتي که با توجه به اهداف کلي دعوت ديني، فرصت ويژه صادقين در آموزش معارف ديني، نيازهاي عصر سقوط امويان و ظهور عباسيان شکل گرفته است.
بررسي محورهاي مورد تاکيد در اين بيانات و تامل در نسبت آن ها با اهداف کلي و نيازهاي هر عصر مي تواند از يک سو طرح کلاني را نشان دهد که در اين شکل از تعليم و تربيت تعقيب شده است و از سوي ديگر، تاثير تربيتي و اخلاقي هر يک از آموزه هاي مهدوي را نمايان تر کند.
اين پژوهش بر تحليل محتوايي روايات صادره از امام باقر(ع) تکيه دارد و مي کوشد با توجه به شرايط عصر صدور، آثار آموزه هاي مهدوي بر شيعيان را معلوم نمايد؛ از اين رو با تعيين محورهاي مورد تاکيد در سخنان آن امام، همراه با ارائه نمونه اي از آن و تامل در نسبت اين سخنان با شرايط مخاطبان، تلاش دارد به حکمت و جهت طرح هر يک از آموزه ها دست يابد. ارائه نمونه از سخنان امام باقر (ع) در اين نوشتار با توجه به توضيحات مقالات پيشين، محدودتر بوده و کثرت روايات آن حضرت ما را ناچار از گزارش کليات و پرهيز از ذکر جزئيات کرده است. از پيش فرض ها و روش هاي اين مجموعه مقالات، پيش تر در نوشتاري ديگر گفت وگو کرده ايم.
مقاله حاضر، روشنگر اين سخن است که تعليم آموزه هاي مهدوي در اين برهه از تاريخ ائمه (ع) افزون بر ارائه معارف مهدوي و آخرالزماني به نکاتي مهم در تربيت مخاطبان توجه دارد و نوعي زمينه سازي براي جلوگيري از آفات بحث مهدويت و جلوگيري از انحرافات را متناسب با عصر ائمه نخستين دنبال مي کند.
https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=216269
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
تاثیر امام محمد باقر (علیه السلام) بر حدیث شیعه
نویسنده:
نوروز امینی
چکیده:
از دانش های اختصاصی اسلام است که توسط مسلمانان ابداع شد و سامان یافت. نقش ائمه شیعه، به ویژه صادقین، در بالندگی آن، بسیار مهم است. این نوشتار، تلاش های امام باقر را در این حوزه بررسی کرده است که با فعالیت های فرهنگی ایشان، تحولی عظیم در فرهنگ شیعه به وجود آمد؛ شاگردان ائمه و احادیث منقول از ایشان فزونی و فرهنگ پرسشگری و مراجعه به اهل بیت رواج یافت و اصحاب ائمه از نظر علمی و فرهنگی ارتقا یافتند. اقدامات میدانی امام باقر در حوزه حدیث چشمگیر و زمینه ساز جهش عظیم حدیث در دوران امام صادق شد؛ اقداماتی نظیر نشر حدیث پیامبر، عرضه حدیث، ترغیب به حدیث پژوهی، تربیت محدثان زبده ای چون گروه اول اصحاب اجماع، تاثیرگذاری بر محدثان اهل سنت و معرفی غالیان از مهم ترین آن هاست. ایشان با تبیین مسائلی چون حجیت کلام اهل بیت، لزوم دقت در سماع، پرهیز از اعتماد به روات ضعیف و لزوم مراجعه به ثقات، ابداع مشیخه نویسی، تبیین اصول نقد متن حدیث و پرهیز از انکار شتاب زده حدیث، زمینه مساعدی را برای برجای نهادن میراث حدیثی بی نظیر در حوزه های تفسیر، عقاید، فقه، اصول، اخلاق و سیره فراهم ساختند.
کلیدواژگان:
امام باقر ، حدیث شیعه ، علوم حدیث ، قواعد حدیث ، راویان حدیث
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#سنت_امداد_الهی در قرآن و تاریخ:
🌱از آیات قرآنی چنین برمی آید که #سنت_الهی، بر یاری کردن مؤمنان و کسانی است که خالصانه در راه خداوند تلاش می کنند؛ چنان که می فرماید: «یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ ینْصُرْکمْ وَ یثَبِّتْ أَقْدامَکمْ»
؛ «ای کسانی که ایمان آورده اید! اگر خداوند را یاری کنید، خداوند نیز شما را یاری می کند و گام هایتان را استوار می گرداند».
این سنّت، نه در آخرت که در همین زندگانی دنیوی جریان دارد: «إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنا وَ الَّذِینَ آمَنُوا فِی الْحَیاةِ الدُّنْیا»؛ «ما فرستادگان خود و کسانی را که ایمان آورده اند، در زندگانی دنیا حتما یاری می کنیم».
🌱جنگ بدر، مصداق محک زدن این وعده های الهی بود؛ چرا که گروهی اندک، تنها به انگیزه یاری دین خدا و مقابله با مشرکان- با کمترین تجهیزات و فقط با پشتوانه ایمان خود- راهی صحنه نبرد شدند و خداوند نیز با نزول امدادهای غیبی خود، آنان را یاری و پیروزشان کرد.
این امدادها به حدی بود که در جنگ های بعدی با این وسعت، کمتر شاهد آن می باشیم و از این رو شاید بتوان گفت که: نزول آنها تابعی از کیفیت انگیزه و نیز چگونگی توکل مؤمنان بر خداوند باشد.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
نزول امداد:
🌱در مورد چگونگی نزول امدادهای الهی در جنگ بدر، تذکر این نکته لازم است که گرچه اراده خداوندی- طبق آیه «إِنَّما أَمْرُهُ إِذا أَرادَ شَیئاً أَنْ یقُولَ لَهُ کنْ فَیکونُ»- عین تحقّق مراد است؛ اما سنت الهی بر این جریان دارد که هر امری را از راه اسباب خاص خود، به انجام رساند تا قانون مندی نظام هستی را خدشه دار نسازد.
البته اسباب و علل، منحصر به علل مادّی نیست و نزول امدادهای غیبی نیز جزو سلسله علل حوادث به شمار می آید که می توان با توجّه به آیات قرآنی، به صورت ضابطه مند از آن بهره گرفت.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
نزول باران مصداقی از #امداد_الهی :
در آغاز صف آرایی دو سپاه، دسترسی مسلمانان به آب، با دشواری هایی همراه بود. از طرف دیگر عدّه ای از مسلمانان، به واسطه خواب، دچار جنابت شده و از جهت روانی، خوش نمی داشتند که با این حالت، به نبرد بپردازند و احیانا به شهادت برسند.
در اینجا بود که خداوند در شب هفدهم، باران پربرکتی فروفرستاد . خداوند با نزول آیه «وَ ینَزِّلُ عَلَیکمْ مِنَ السَّماءِ ماءً لِیطَهِّرَکمْ بِهِ وَ یذْهِبَ عَنْکمْ رِجْزَ الشَّیطانِ»، به این #امداد الهی اشاره می کند. همچنین گفته شده است: نزول باران باعث شد تا زمین رملی محل استقرار مسلمانان، سفت و محکم شود و برعکس زمین زیرپای مشرکان به صورت گل آلود و باتلاقی درآید.این امر یکی از علل پیروزی مسلمانان به شمار می آید.
تنظیم:سرکار خانم لیلا همايون فر
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
متن سخنرانی ارزشمند
علامه مصباح
پیشنهاد دانلود به مناسبت روز عرفه.
التماس دعا
https://mesbahyazdi.ir/node/4866
#رویداد_تاریخی
🔷درگذشت عالم كبير "علامه طبرسي" مفسر شهير قرآن كريم(548 ق)
ابوعلي فضل بن حسن طبرسي در سال 468 ق به دنيا آمد. پس از فراگيري مقدمات در مشهد مقدس به تحصيل ادبيات عرب، قرائت، تفسير، حديث، حساب و جبر، فقه، اصول وكلام پرداخت و در آن علوم متبحرگرديد. علامه در حدود 54 سال در مشهد بود و سپس راهي سبزوار شد و به تدريس و تاليف همت گماشت. قطب الدين راوندي، ابن شهر آشوب، ضياءالدين راوندي و... از جمله شاگردان او به شمار ميآيند.همچنين اسرار الامامه، تاج المواليد و كنوز النجاح ازتاليفات اوست. از ميان دهها كتاب او، تفسير كبير مجمع البيان، به عنوان سرآمد تفاسير، مطرح گرديده است. او همچنين فقيهي وارسته و عالمي آگاه بود و محل مراجعهي مردم واقع ميشد. سرانجام امام مفسّران، پس از نزديك به هشتاد سال عمر با بركت درروز عرفهي سال 548 ق بدرود حيات گفت. بعضي، مسموميت توسط بدخواهان را عامل درگذشتِ وي گفتهاند. بدنش را به مشهد منتقل كرده و در جوار حرم امام رضا(علیه السلام) به خاك سپردند.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j
#رویداد_تاریخی
🔷شهادت حضرت "مسلم بن عقيل" نماينده ي امام حسين(علیه السلام) در كوفه(60 ق)
مسلم بن عقيل كه از شخصيتهاي برجسته وبا تقواي زمان خود به شمار ميرفت، براي ارزيابيِ ميزان وفاداري مردم كوفه به امام حسين(علیه السلام) به اين شهر رفته بود. زيرا مردم كوفه، طيِ هزاران نامه، از امام حسين براي رفتن به اين شهر و قيام عليه حكومت ستمگر يزيد بن معاويه، دعوت كرده بودند. مردم كوفه اگرچه در ابتدا به گرمي از مسلم بن عقيل استقبال كردند، اما هنگامي كه عبيداللَّه بن زياد كه مردي سنگدل و بيرحم بود بر كوفه حاكم شد، كوفيان، فريبِ وعدههاي دروغين او را خوردند و به خاطر ترس و جهل، دست از حمايت امام، كشيدند و مسلم را تنها گذاشتند. در پيِ آن، مسلم به دست عُمّال ابن زياد گرفتار آمد و به دستور آن حاكم پليد، فرستادهي امام حسين(علیه السلام) را از بالاي داُرالاماره به پايين انداختند و او را به شهادت رساندند.
-----------❀❀✿❀❀---------
@tarikh_j